Fredagsmys i Gävle

Häromdagen så kunde man på Rapport höra att de sex som var förvarstagna av Säpo som hot mot rikets säkerhet skulle utvisas. Man var NOGA med att säga att de skulle utvisas. Man t o m skrev en nyhetsartikel om det och i den kunde man läsa att de skulle utvisas. Men lite längre ner stod det att de kommer att släppas eftersom man inte kan utvisa dem pga av hotbild eller nåt annat påhittat som svenskarna totalt skiter i.

Åtminstone en av dem har skickat sina söner för utbildning till landet han sägs inte kunna återvända till. Något man knappast skulle vare sig kunna eller vilja göra om det där hotet var på allvar.

Varför säger man att de utvisas när de inte alls utvisas? Att utvisas betyder ju att man tvingas lämna landet vilket inte alls har skett här?

De har ju släppts på fri fot och kan nu gå omkring på stadens gator i Sverige som helt vanliga män. Det är inte vad jag kallar utvisning i alla fall utan motsatsen till utvisning. Hur kan man kalla det för utvisning?

SVT gjorde ett litet hjältereportage om Abo Raad när han åter kunde stega in i sina domäner för att fritt fortsätta sitt enträgna arbete med att radikalisera andra. Så utvisar alltså Sverige hot mot rikets säkerhet. Man ser till att de helt obekymrat kan fortsätta med sitt ”arbete”. Abo Raad och de andra är nu hjältar, deras inflytande har stärkts enormt, deras makt över andra är ännu starkare, de runt islamistcentren (moskéerna alltså) som ev inte vill ha det så, är nu ännu räddare osv. Man har nu skapat hjältar av dem i stället för att kasta ut dem! Man slår sig för pannan!

Vilken jävla seger för hoten mot rikets säkerhet! Alla böjer sig för dem. I vilket annat land hade man gjort så här? Finns det ens något annat normalt land som ens hade släppt in dem från början…?

Vilket skämt Sverige är. Inte ens hot mot rikets säkerhet klarar man av att utvisa. Helt otroligt!

BARA UT MED DEM FÖR HELVETE! Och hela kretsen runt dem, familjen osv. UT!

Man måste utvisa såna här och brottslingar oavsett ev hot, påhittade eller riktiga, i hemlandet. Det är INTE Sveriges ansvar utan helt och hållet deras egna. Kommer man hit och begär och får skydd så är absolut minimum man kan kräva av dem att de inte begår brott eller uppviglar folk så det blir hot mot rikets säkerhet. Klarar man inte ens av det lilla lilla lilla enkla och självklara så upphör Sveriges ansvar för vad som händer med dem. Det är helt och hållet deras egna ansvar.

Det är för fan groteskt, oansvarigt och direkt oanständigt att inte utvisa dem!

Men jag förstår, man vill inte utvisa dem, så enkelt är det. Alldeles för många är beroende av deras makt för röster vid val. Är nog inte svårare än så. Miljöpartiets lokalavdelning i Gävle jublar säkert över kramkalaset. Nu kan man på riktigt säga att Miljöpartiet är ett hot mot rikets säkerhet.

Man måste väl för guds skulle förstå att allt hänger ihop? Skolproblemen, gängproblemen, ligor som stjäl, skjutningar, sprängningar, våldtäkter, annan grov brottslighet, migrationen osv i oändlighet. Förstår man inte att det hänger ihop? Sverige är ett smörgåsbord för allt möjligt dåligt! Det kostar inget att grovt missköta sig. Ingen har koll på någonting. Det är i princip gratis.

Man anstränger sig förtvivlat för att hitta förmildrande omständigheter för 19-åringen som begår sitt 100:e grova brott så man slipper döma till något alls.

Begå grova våldtäkter mot minderåriga och få i ”bästa” fall några månaders samhällstjänst. Man öser ut skattebetalarnas miljoner över rena terrornästen bara de kallar sig ”Center för …” i någon form fast alla förstår att det handlar om ren islamism. Centerpartiet försvarar det hela såklart som ordföranden på Folkbildningsrådet gör, C tycker att Muslimska Brödraskapet ska få svenska skattebetalares pengar.

När någon kastar en handgranat mot en polisbil och man hittar en persons DNA på bitar av granaten så fälls han inte ändå, det MÅSTE ju inte varit han som kastade den… Det var väl synd om honom antar jag, vem vilka trauman den personen bär med sig osv.

Precis allt hänger ihop, det är inte fristående små isolerade händelser som bara råkar ske lite slumpmässigt just nu. Och allt hänger också ihop med migrationen till Sverige. Det är den som drivit på allt som gjort att vi ser det vi ser nu. Rakt av. Den har drivit på det här undfallande beteendet där man tillåter vad som helst i hela samhället. Det har i sin tur också lockat hit såna som vill utnyttja detta faktum.

Det visade sig att Moderaterna låg bakom den där sidan från Svenska Institutet som på arabiska skriker ut till sugna bidragsmigranter att komma till Sverige för här finns det massor av bidrag att få utan minsta lilla motprestation. Kom ihåg vilka det var som i arabvärlden lockade med bidrag vid nästa val. Kom också ihåg att under deras tid vid makten så blomstrade allt vansinnigt som genus osv, det är M som är orsaken till att de trängt in vansinnigt djupt i alla organisationer där de ostört kan jobba för att förstöra och rasera allt som fungerar.

Man bygger nya moskéer här och där i landet trots att man VET att det är radikala grupperingar som ligger bakom. Förstår man inte att man kommer att bli tvungen att riva dem om några år? I stället för att ta lite sura miner NU och säga nej till byggena så väljer man alltså att ta rena kaoset sen. För jo, om man ens vill försöka komma tillrätta med något så måste man riva dem. Vi kan inte ha gigantiska samlingsplatser för folk som hatar oss.

Herregud alltså, hur ska man komma tillrätta med allt? Grå det ens? Men man kan ju försöka i alla fall.

Börja med att stoppa alla former av migration till Sverige och upprätta ordentliga gränskontroller.

Utvisa ALLA grova brottslingar, ta om rättegångar som gäller lite grövre brott och där man ”missat” att yrka på utvisning.

Ge fan i ALLA ”hänsyn” till om de kan råka illa ut i deras hemländer, det är enbart deras eget ansvar, inte vårt. Klarar man inte av det enklaste av det enkla, att sköta sig någorlunda, så får de skylla sig själva. Gör det retroaktivt också. Det är mycket enkla krav man har på sig för att slippa bli utvisad och klarar man inte det så ville man aldrig från början.

Utvisa alla som kan vara hot mot rikets säkerhet, utvisa hela familjerna och deras nära släktingar också. Glöm inte deras polare som är likadana och deras familjer också! T ex den där Khan-släkten i Göteborg, Ali Khan har varit i Sverige sen mitten av 80-talet, har aldrig jobbat en enda minut men lever som en kung och i stort sett samtliga släktingar är kända grova brottslingar. Ett typiskt fall där en hel klan lever gott på kriminalitet! Kasta ut dem bara! Allihop! Samla ihop dem i en gryningsräd och utvisa, behövs det så inrätta jourdomstol som kan fatta beslut snabbt i såna här frågor och sen skicka ut. Skulle göra underverk med kriminaliteten om man gjorde detta på olika platser i landet!

Se till att man kan rycka det svenska medborgarskapet om de fått ett sådant eftersom de fått det på falska grunder.

Om man får en tidsbestämd utvisning så ska den gälla från det att man lämnar landet, inte som idag från när domen faller. Döms du till 5 års utvisning idag och håller dig undan i 5 år så gäller inte utvisningen längre. Det är horribelt! Eller ta bort tidsbestämda utvisningar helt, alla utvisningar kan vara på livstid!

Och se för guds skull till att alla som ska utvisas faktiskt också lämnar landet! Så fort någon får ett utvisningsbeslut så ska de plockas in för förvar tills utvisningen kan ske. Det ska inte finnas en chans att hålla sig undan!

Rensa bort alla aktivister på myndigheter, börja inom rättsväsendet! Det är uppenbart att det är aktivistiska åklagare som ligger bakom att grova brottslingar inte döms till utvisning fast de ska det, det är ren aktivism! Ändra så att själva grunden alltid är utvisning så får åklagaren eller vem det nu är som inte vill att en person ska utvisas försöka motivera varför personen inte ska utvisas.

Osv.

Jag tror inte man slipper undan att göra åtminstone några av punkterna ovan. Man kan säga att att sådär kan vi inte göra och konventioner och yada yada. Det kan vi visst. Om vi vill. Och vi kommer att vilja till slut. Oavsett konventioner och annat som påstås säga nåt annat.

Grejen är att allt ovan hade man sluppit om man skött det från början. Det vi ser är resultatet av många års rent vanstyre inom så många områden. Men man har t o m tagit bort möjligheterna att dra det svenska medborgarskapet för rena terrorister som har dubbla, det var direktiv från S-regeringen till en utredning att man INTE fick föreslå en sådan sak.

Hela Sverige har förvandlats till ett vansinnigt skämt!

Och under tiden så smäller det ett par gånger om dygnet. Men det är lugnt, frågar man Sarnecki så finns ingen anledning till oro, det är fortfarande färre bomber i Sverige 2019 än det var över Dresden 1945.

Enligt svensk media, som måste vara en av de obehagligaste i hela världen, så är Raad inget större problem, Östling däremot, där pratar vi hot mot Sverige på riktigt…

Den ena behandlas som ett hot mot rikets säkerhet trots att han inte ens sagt något som kan vara nära att vara kontroversiellt. Den andra var medlem i hemliga jihadgrupper på fb, uppviglade islamister, basar över moskén som hotar Gävle Dagblad, hyllar IS-terrorister osv. Då beskriver man att det var ett kramkalas och att alla var så glada.

Där SVT bara ser glada människor som kramas på lite fredagsmys ser jag något riktigt otäckt, så jävla många som tycker att Raad är en hjälte! Det borde oroa även SVT men det gör det inte. Det säger också en hel del.

Så här gör Lunds tekniska högskola när de vill diskriminera men inte vill skylta öppet med det.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

62 kommentarer

 1. Ivar L

   /  11/02/2019

  Det pratas ju ofta i sådana här fall om rättssäkerhet och hur viktigt det är med rättssäkerhet i ett samhälle.
  Och det stämmer ju. Ett fungerande rättssystem är ju en av grundbultarna i en fungerande demokrati, en förutsättning för invånarnas förtroende för staten.
  Men detta är ju inte rättssäkerhet. En person som bedöms utgöra ett hot men som man vare sig utvisar eller spärrar in. Något är fundamentalt fel med rättssäkerheten i landet när det blir såhär.
  Precis som med alla återfallsförbrytande gangsters (hela skalan från inbrottstjuvar till misshandlande och mördande rånare) som knappt får några straff alls. Det är inte rättsäkert heller.

  Svara
 2. Jans

   /  11/02/2019

  Leif Östling är, vilket Gorby visade i förra tråden, en av dem som på Reinfeldtmanér propagerat för den samhällsordning vi har. Han ÄR lika farlig som Abo Raad. Ganman har fel här och låter sig luras av att Östling möjligen börjat vakna upp ur sin multikultislummer. Han har haft stort inflytande i debatten och tyckte Sverige kunde ta emot 20 miljoner immigranter för på Scania var minsann nästan alla immigranter (läs länkarna Gorby postade).
  https://toklandet.wordpress.com/2019/10/29/svenska-institutet-igen/

  Och kom ihåg att den här arbetskraftsinvandringsdebatten vi har i Sverige inte som M fortfarande vill påskina handlar om kompetensimport i första hand. Med varje immigrant, varav en stor andel får lågkvalificerade skitjobb, följer oftast bidragstjänande anhöriga. Det går minus. Detta propagerar Timbrofolket och Östlingar fortfarande för.

  Östling är enbart en av de som försöker lura immigrationskritiska att rösta på M. Det är bara trix. Lär av historien, låt er inte luras av alla falska profeter.

  Svara
  • Gorby

    /  11/02/2019

   Svara
   • Senior

     /  11/03/2019

    ”Expressen, alla rapar upp att han “ångrar” den “kritiserade” intervjun. Men sanningen är att Östling inte alls ångrar sina uttalanden. Det han beklagar är att intervjun utnyttjas av rysk media”

    [http://katerinamagasin.se/sa-ljuger-mainstreammedierna-om-leif-ostling/]

    Svara
    • Jans

      /  11/03/2019

     Frågan jag vill ha svar på är om han ångrar sin tidigare immigrationspositiva agenda och när han bytte åsikt. Det finns ett stort frågetecken här. Så länge inte Östling berättar om det vet vi egentligen inte vad han står för.

     En sak med ryssvinkeln jag inte begriper är om det på något sätt är unikt att ett inlag i svensk media används i ryssarnas propaganda. Det måste väl hända hela tiden. Precis som att vår vänsterliberala press ständigt skriver om vad som händer i andra länder utifrån en vänsterliberal agenda. Vad var så speciellt med Östlinginslaget? Spreds det mer än annat?

     Svara
     • Senior

       /  11/03/2019

      Enig i din första punkt. Han har fortfarande lite att bevisa.

      I övrigt gällande ryssmedia, det enda är att expressen och andra media kör med guilt by association och andra fulknep just för att Östling skall pudla på något av det. Tyvärr verkar han i viss mån falla för knepet.

 3. hllviken

   /  11/02/2019

  Det luktar skunk långa vägar!

  Alla trivs bäst tillsammans med sitt eget folk. Den muslimsort man själv tillhör borde välkomnas med öppna armar i det land där den egna stammens religion härskar.

  http://petterssonsblogg.se/2015/01/04/islam-ska-erovra-europa/

  Svara
 4. MiT

   /  11/02/2019

  Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Ser att en vänsterkvinna som gillat Roberts tweet @NillaO har en talande twitterbio:

   ”Oroad över högerextremismens framfart. SD, rasister, fascister, nazister kan dra åt pipsvängen!”

   Men nä, det är inte konspiratoriskt, är man vänster så är detta fullt normalt faktiskt. För om man jämför med Daniel Riazats tweet inte långt innan valet 2018 så är skillnaderna små (för likt Robert refererar han alltid till SD som extremhögern) och slutsatsen att detta är normalt för vänsterhjärnor kan lätt göras…

   ”V-riksdagsledamot kopplar bränderna till extremhögern

   ”Nattens händelser med maskerade män som brände ett stort antal bilar med en månad kvar till valet var välorganiserat. Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/v-riksdagsledamot-kopplar-branderna-till-extremhogern/

   Eller ryssarna som en annan vänsterhjärna trodde stenhårt på…

   Svara
   • Jans

     /  11/03/2019

    DN:s rysspöke spökar vidare hos de vänsterblivna. Propaganda funkar varje gång hos hönsen. Det finns nog en liten sked önsketänkande med i bilden också. För inte kan det ju vara alla produktiva och duktiga immigranter och deras klaner som ligger bakom. Man kan ju börja med att titta på hur många av de 10% som faktiskt grips som varit ryssar.

    Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Är det nu jag ska skriva något konspiratoriskt…som inte är konspiratoriskt ;)..

   Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Svara
  • Ronnie

    /  11/03/2019

   Svara
  • Säg till när ni tröttnar på den här:

   Hakelius: Därför är SD-tillväxten en gåta för liberaler
   https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/
   ”Grundtesen bland utövarna är att det enda egentliga problemet med Sverigedemokraterna är just Sverigedemokraterna. Försvann partiet vore allt bra igen. Det är inte så att Sverige dras med spänningar, problem och klyftor som givit upphov till Sverigedemokraternas framgångar. Det är Sverigedemokraterna som, genom sina framgångar, skapar spänningar, problem och klyftor som ”sliter sönder Sverige”.

   Är det dynamiten som ger upphov till explosionen, eller explosionen som ger upphov till dynamiten? Den här liberala skolan argumenterar för det senare.
   […]
   Det värsta är att jag tror att liberaler är alldeles uppriktiga. De tänker verkligen på det här sättet. De kan helt enkelt inte förstå vad som sker. De kan inte bemöta missnöjet, för de begriper det inte. De kan bara slå fast att missnöjet inte borde finnas”

   Svara
 5. MiT

   /  11/02/2019

  Svara
 6. Gorby

   /  11/02/2019

  Svara
 7. weasel

   /  11/02/2019

  I Oktober 2017 släpptes Simon Lundberg från NMR ur häktet.
  Hans vänner och familj var alldeles säkert glada över detta. Säkerligen var även hans ideologiska bröder i NMR glada. Kanske så pass glada att dom kramade honom.
  Jag har googlat och googlat och till och med provat duckduckgo, men jag har inte lyckats hitta en enda SVT-artikel där dom skriver om att det stora kramkalaset som Simon möttes av när han släpptes ur häktet.
  Man får faktiskt gå ända till gruppen ”pedofiler” för att hitta en grupp som jag föraktar mer än gruppen ”SVT-journalister”.
  Men…pedofilerna har ju faktiskt en sjukdom att skylla sitt beteende på så det är faktiskt möjligt att jag föraktar SVT-journalister mer.
  Även om ju SVT-journalister också har en sjukdom.
  Det är svårt det här.
  Jag vet faktiskt inte vilken grupp jag föraktar mest.

  I den ena vågskålen har vi alltså ”imamernas säkerhet” och i den andra vågskålen har vi ”rikets säkerhet”.
  Regeringen Löfven väljer i detta läge att prioritera imamernas säkerhet.

  Beträffande ”Sverigebilden”… ;
  I polisregion syd har det i år varit 73 sprängningar.
  I polisregion syd bor det ca 2 miljoner människor.
  Räknat per capita och översatt till Afghanistan skulle detta betyda att det i år skulle ha varit ca 1000 sprängningar i Afghanistan, för att det skulle sprängas lika mycket i Afghanistan som i södra Sverige.
  Det har knappast varit 1000 sprängningar i Afghanistan i år…

  Svara
  • Rikard

    /  11/03/2019

   Hej.

   Som påpekats på annan plats sker det inga sprängningar i Afghanistan. Däremot sker det ibland attentat, bombdåd och liknande, ibland med förledet terror- eller självmords-.

   Sprängningar är en företeelse unik för svenska regimmedias yrkeslögnare.

   Precis som med skjutningar och oroligheter mellan grupperingar rör det sig om passivt och passiviserande (och t o m pacificerande!) språk: något sker eller har skett, men ingen har gjort något. De passiva formuleringarna gör att vi inte tänker att det ligger en medveten, avsiktlig handling och därmed ett skuldansvar bakom.

   ”Olika utländska män i stort slagsmål slog varandra blodiga” är en aktiv formulering; händelsen består i att någon eller något som definierats gjort något, med verkan.

   ”Oroligheter mellan grupperingar – skador har uppstått” är en passiv formulering; ingen har gjort något, och ingen är heller föremål för det som teoretiskt sett skulle kunna ha gjorts.

   Än värre är att det inte är frågan om hjärntvätt och medveten påverkan utan att de som formulerar sig såhär gör det för att det är så världen ter sig för dem. Saker sker, men i regel utan individuell mänsklig agens. (Något som är logiskt om man betänker att svenskar i ca sjuttio år fostrat varandra enligt socialkonstruktivistisk teoribildning.)

   Förslag för framtida skolboks-appar i historia, samlevnad och nutidsorientering:

   ”London skakades i natt av svåra sprängningar, och olika luftburna grupperingar skapade oro i luftrummet över staden.”

   ”Osamtyckessamlag med penetrationselement skedde mellan personer.”

   ”Reaktiv resursomfördelningsstrukturering en växande utmaning vid kontantautomater.”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • ”Även om ju SVT-journalister också har en sjukdom.”

   De har en mental parasit. Kallas ofta ”progressivism”, PK, SJW, eller helt enkelt ”Vänster”.

   Svara
 8. tompas11

   /  11/03/2019

  Sprängningar i Sverige och bomber i utlandet.
  Varför skriver inte MSM att det är bomber i Sverige utan bara feministiska sprängningar?
  Precis som om man höll på och sprängde berg eller liknande liksom.
  Nä inbördeskriget har börjat och media samt regering fattar nada!
  Upp till kamp emot Islam!

  Svara
  • Ivar L

    /  11/03/2019

   ”Sprängning” är väl dessutom det ord man använder då man yrkesmässigt spränger vid t.ex. byggnadsarbeten och vägbyggen? Att välja samma ord till terrorism och allmänfarlig ödeläggelse är ren Orwellska och ganska skrämmande.

   Svara
 9. G

   /  11/03/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  11/03/2019

   ”I make an effort” säger kvinnan i första klippet. Undrar vad det är för effort. Hon pratade om ”come see what I do” men inget om att hon arbetade. Jag gissar att hon inte gör någon ”effort” till Sverige för fem öre. På sättet hon uttrycker sig låter det som hon mest är i Rinkeby och att vi andra skall komma och titta på henne. Så talar inte en yrkeskvinna.

   Svara
 10. Innoperp

   /  11/03/2019

  Både Norge och Danmark vill införa passkontroll mot Sverige just för att Sverige har blivit ett hot mot säkerheten i sina grannländer. För 20 år sedan vore detta helt otänkbart, men nu ser man verkligen hur Sverige har gått åt helvete.
  Dagen kommer snart där alla med svenskt pass måste söka visum för att vistas i sina grannländer – men fokus ligger på hur otroligt rasistiska dessa grannländer plötsligt blivit.

  Jag bor i södra Europa och även här pratas det om läget i Sverige och hur pass illa det är.

  Svara
 11. G

   /  11/03/2019

  ”Betnér: ”Näthatet från Sverigevänner” fick mig att gå in i väggen
  ..[..]..
  Betnér förklarar att det blev för mycket eftersom han försökte svara på alla som kritiserade honom.

  – Hela den här Sverigevän-sekten är ju ganska aggressiv så det är rätt lätt att tro att vanliga människor är på deras sida. Men det är ju inte de flesta, inser man sen när man kommer ut bland folk.

  Nu är Magnus Betnér tillbaka på sociala medier igen – fast med en annan strategi, berättar han.

  – Jag svarar inte folk längre och så blockar jag dem. Man ser ju ganska snabbt när det är de här som har fått en formulering från någon av sina förebilder. Det finns ju de här Youtube-kanalerna och forumen som SD står bakom till väldigt stor del, Stå upp för Sverige-sidorna på Facebook och så där.

  – Det är bättre att bara blocka dem, dels för min mentala hälsa och dels för att jag inte har tid, fortsätter Betnér i Nyhetsmorgon.”
  https://www.friatider.se/betn-r-n-thatet-fr-n-sverigev-nner-fick-mig-att-g-i-v-ggen

  Svara
 12. G

   /  11/03/2019

  ”Metoo-puman tar plats på Rådhustorget i Umeå

  I mars i år beslutades det att ”Listen” ska resas på torget i Umeå. En röd puma som symboliserar ett ställningstagande mot sexuella trakasserier. Enligt Moa Krestesen, konstintendent vid Umeå kommun, är verket det första metoo-monumentet i Sverige. Och prislappen blev 500 000 kronor.

  – Det är ett konstverk och det kostar, annars får vi ingen konst, säger hon.(forts)”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/metoo-puman-pa-plats-pa-radhustorget

  ”Hör Umeåborna om konstverket: ”En häftig symbol” ”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/hor-umeaborna-om-konstverket-en-haftig-symbol

  ”Ida Östenssons tips till män: ”Det är ditt ansvar att få en ja-signal”

  Fatta-grundaren Ida Östensson var en av de medverkande när metoo-monumentet invigdes på Rådhustorget i Umeå på lördagen. I sitt tal gav hon bland annat fem tips till män.

  På ett fullt rådhustorg invigdes puman ”Listen” som markerar kommunens ställningstagande mot sexuella trakasserier. Ida Östensson menar att monumentet har placerat Umeå på kartan.

  – Det har skapat mycket debatt vilket jag tycker är bra. Det gör att frågorna får fortsätta pratas om.

  Hon menar att monumentet behövs men att det också behövs mer resurser.

  – Allt behövs och det behöver inte konkurrera med varandra.

  Ida Östensson menar att metoo lyfte på locket och tog bort skamen som många kände. Däremot saknar hon att det möttes upp av männen.

  – Jag hade velat att det var killmiddagar runt om varje dag och att män faktiskt tog det här på allvar och ville vara en del av förändringen, det saknar jag.

  Ida Östensson avslutade sitt tal med fem tips till män. Hör dem i klippet.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/ida-ostenssons-tips-till-man-det-ar-ditt-ansvar-att-fa-en-ja-signal

  Svara
  • G

    /  11/03/2019

   ”LARS LINDSTRÖM: Har de inte hört om de nya machoidealen?

   Irriterande många karlar tror fortfarande att det är manligt att uppträda hotfullt och aggressivt, dra sexistiska skämt eller tafsa på kvinnors rumpor.

   Har de inte hört att sårbarhet, medkänsla och ömsinthet är de nya machoidealen?

   Man får ju drömma, får man inte det, så säg då.
   ..[..]..
   Åtta av tio svenska män menar att #metoo-rörelsen var positiv för jämställdheten i Sverige, enligt en ny undersökning från Sifo Kantar, beställd av organisationen Män. Samtidigt instämmer bara en av tjugo helt i påståendet att uppropens berättelser har fått dem att rannsaka sitt eget beteende, inte ens varannan instämmer till viss eller till stor del.

   Det räcker inte. Vi måste börja med oss själva. Krama varandra, visa känslor, våga gråta, säga nej till egnas och andras sexistiska skämt, vägra tafsa – det är några sätt att visa styrka och sårbarhet på samma gång, och kanske bli ett föredöme för någon annan.”
   https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/ah-vad-jag-skulle-vilja-halla-om-egon-k-som-ryter-ditt-forljugna-rovhal/

   Svara
  • Rikard

    /  11/03/2019

   Hej.

   Om jag kopplar på min engelskspråkiga popkulturhjärna tror jag att jag fattar varför det skall vara en röd puma som heter ‘Listen’:

   Röd för kommunism, feminism och menstruation. Puma för att det är ett slanguttryck för åtråvärd kvinna (”sicken puma” som det kunde heta i pilsnerfilmer, vilket säger en del om skaparens koll på läget…) men också för att ‘cougar’ på engelska är slang för sexuellt aktiv och raggande kvinna i klimakterieåldern, det senare då enligt feminister beundransvärt eftersom det är en kvinna som bryter mot normer genom att anamma ett enligt feminister manligt beteende (hur det kan vara kvinnlig frigörelse och feminism att härma män skall man inte fråga, för då blir det skrik, tandagnisslan och så springer de in på flickrummet och skriver i internetdagboken att de blir utsatta för hat).

   ‘Listen’ skall väl vara ‘lyssna’ antar jag, men varför duger det inte med svenska? Och om det skall vara på utrikiska varför då inte mer mångkulturellt och inkluderande? Dari eller farsi, eller arabiska t ex? Och om den är kommunal, den där puman, skall den då inte ha en namnskylt alla kan läsa utan att lära sig svenska?

   Eller är det en subtilare referens till John Carlos och Tommi Smith och deras protest under olympiaden -68? De stod ju barfota på prispallen med sina skor i handen, skor av det tyska märket Puma, modell Suede. Puma Suede, det påminner om något annat?

   Hade inte en staty av klassisk modell varit bättre för budskapet? En knästående man i typiska gåbortskläder som med blommor och chokladask friar till/uppvaktar en fager mö som både skälmskt och kyskt vänder sig halvt bort men ändå håller ögonkontakt? Man kunde göra en svit sådana, från frieri till äktenskap med barn och ansvar, till de sista ljuva åren – en hyllning till såväl ordentlig respektfylld uppvaktning som till familjen som samhällsbärare och ålderdomen som den som förmedlar ett livs visdom till barnbarnen.

   Det hade nog Sveriges många kolonisatörer och nybyggare förstått och gillat bättre, och troligen de flesta svenskar också.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Ja, jag tjatar om denna staty som är stöld av skattemedel – alternativet är att gå ut och såga fryst björkved. DS

   Svara
   • elina

     /  11/03/2019

    Jag föreslår att du går ut och sågar lite för säkerhets skull för det kommer säkert mer idiotislöseri. Det är det enda man kan vara säker på.

    Umeåborna är inte så förtjusta i slöseriet och statyn. Flera vet inte ens vart den listen. Bäst är dock som alltid att hålla med.

    Svara
   • ”Esping” är annars min favorit.

    Biffen och Bananen har en cykelverkstad och diskuterar åtråvärda kvinnliga kunder:
    ”Akta’re vilken esping som rår om åket!”

    Svara
  • weasel

    /  11/03/2019

   ” Enligt Moa Krestesen, konstintendent vid Umeå kommun, är verket det första metoo-monumentet i Sverige.”

   Nja, rätt ska vara rätt. Det första metoo-monumentet i Sverige är faktiskt Benny Fredrikssons gravsten.

   Svara
 13. G

   /  11/03/2019

  ”Lars Lindström: Jag avskyr politik som bara vill göra oss rädda för varandra

  Jag erkänner. Detta är min bekännelse.
  Jag ogillar politik som bara vill skrämma upp oss och ställa oss mot varandra.
  ..[..]..
  I Vordingborg i Danmark byggde högerregeringen 2015 ett tältläger för flyktingar – för att göra landet mindre attraktivt: kommer ni till Danmark får ni bo i tält. I fyra år har tältlägret stått helt tomt – och har kostat danska skattebetalare motsvarande 30 miljoner svenska kronor. Budskapet gick fram: vi kastar hellre miljoner i sjön.

  Danskarna signalerade också till väljarna att folk inte egentligen flyr från krig och förföljelse utan är snuskigt rika och därför tar vi deras smycken. På tre år har inga juveler – så klart – tagits i beslag, lagen har de oerhört få gånger den använts i snitt inbringat cirka 26 000 svenska kronor. Men budskapet till väljare och flyktingar var hårt som diamant.

  Danskarna har också flaggat för att placera asylsökande på en av nationens öde öar, den måste bara bli fri från svinpest först. Lägg ihop svinpest, en öde ö, tomma tältläger och konfiskering av smycken och vi hamnar i obehagliga jämförelser.

  Hemma i Sverige inför kommuner nästan utan tiggare tiggeriförbud. Det politikerna säger i realiteten är: inga romer på våra gator. Kommunerna med minst antal tiggande romer och flest rika människor går ut först: som Vellinge i Skåne och Lidingö utanför Stockholm.

  Väl medvetna om att de inte vidrör det egentliga problemet: människor som har och människor som inte har.

  De förmögna i Danderyd och Täby vill även bannlysa romer från att samla in kläder och burkar vid återvinningsstationer. I Sölvesborg vill Samstyret (SD, M, KD och det lokala partiet SOL) förbjuda slöja på barn i förskolan, trots att inga barn i förskolan bär slöja, men budskapet går fram: inga muslimer på våra gator.

  Politiker som inte längre vågar ropa Ut med packet försöker övertyga oss om att kriminalitet avgörs av hudfärg och ursprung och skrämmer oss med den förhöjda risk för brott som finns för utrikes födda. Men de vet givetvis att 95 procent av utrikes födda aldrig blir misstänkta för vare sig tillgreppsbrott eller våldsbrott.

  Ja, jag medger. Jag är skyldig. Jag avskyr politik som bara vill göra oss rädda för varandra.”
  https://web.archive.org/web/20191008142550/https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/jag-avskyr-politik-som-bara-vill-gora-oss-radda-for-varandra/

  1. Det var JÄÄÄVLIGT billigt med 30 miljoner om man jämför med miljardkostnader pga invandringen till Sverige, att det sedan stått tomt är olyckligt men troligen mer önskvärt än om man jämför med att det hade blivit fullt. Men det är skamligt försöka lägga någon slags skuld på kloka danskar för Lars vet mycket väl att det finns MYCKET och MÅNGA fler och VÄRRE exempel på boenden som kostat hiskeliga summor pga skriva avtal som inte går avbryta. Eller läser Lars inte nyheter som produceras av hans så trovärdiga MSM?

  2. ”Det politikerna säger i realiteten är: inga romer på våra gator.”

  Det Lars skriver i realiteten är: Romer är tiggare.

  Alltså, är han så här eller vad fan håller han på med. Så jävla provocerande. Jag erkänner. Detta är min bekännelse. Jag blir oerhört provocerad av folk som gör sig många gånger dummare än vad de egentligen är. Det är för helvete tiggeriförbud det handlar om, inte rom-förbud.

  3.
  ”Förbjuda slöja på barn i förskolan, trots att inga barn i förskolan bär slöja.”

  Och detta förbud säger klart och tydligt att så skall det förbli i Sölvesborg också i framtiden! Vad är svårt att förstå, Lars?

  En annan av hans nyligen skrivna s.k krönikor handlade återigen om… SD, partihistoria, ex partiföreträdare osv. Liknande hade kunna gjorts om vilket annat riksdagsparti som helst, rasism, antisemitism, islamism, korruption och annat. Men han har SD-tourettes och skriver bara om partihistoria när det kommer till ett parti, och det är SD. Han är inte öht intresserad av att göra liknande sammanställningskrönikor med andra partihistorier, partiföreträdare och inkludera hundraelva hyperlänkar till Expressen&Expo-artiklar om det han nyss nämnde i texten. Nej nej, alltid SD och bara SD han visar sitt intresse. Som om varenda gång han inte kommer på något att skriva om så fyller han på med ytterligare en ”krönika” om SD. *Det funkar ju alltid*

  Svara
  • Weasel

    /  11/03/2019

   ”Förbjuda slöja på barn i förskolan, trots att inga barn i förskolan bär slöja.”

   Ja. Det där är ju verkligen ett superargument från den intellektuella giganten Lindström.
   Det är ju helt absurt att förbjuda slöja i förskolan när inga barn i förskolan har slöja. Då är det mycket bättre att vänta med att förbjuda det tills 80 % eller åtminstone 30 % av barnen har det. 🙄

   Förresten , Lars , det finns inte ett enda barn på en enda förskola som har hakkors-armbindel så det är ju jävligt onödigt att ha ett sånt förbud…?

   Svara
  • Bara att hålla med. Dags att plocka fram Sveriges statsbudget. Källa:
   https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/

   Utgiftsområde 08, Migration: 19 mdkr
   30 miljoner räcker i kanske 14 timmar! Det är alltså bara migrationen direkt. Sedan tillkommer arbetsförmedlingen, kommunersättning, kommunernas egna kostnader … det är många gånger högre.

   Om tältlägret verkar avskräckande är det som att kunna skrota stora delar av försvaret och i stället ha en skylt med texten ”Tack för att du inte invaderar”. Otroligt billigt!

   Svara
 14. G

   /  11/03/2019

  Apropå påhoppen på Danmark av vänster-Lars ovan, och vänster-Esbati som ser rasistisk våg i Sverige…

  …så skulle ju båda med fördel kunna slå en vänsterglimt på Danmark och se vilken invandringspolitik som våra kära danska vänner kör på…

  ”Här är migrationsministern som vågar vara vänster”
  https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/har-ar-migrationsministern-som-vagar-vara-vanster/

  P.S
  Clement Kjersgaard ❤ bestämmer jag (som betalar via skatten) kan ta över Opinion Live på torsdagarna, SVT hyr in honom från DR och ska betala en jävla saftig summa för hans excellenta tjänsteutförande, han flygs (hej MP) in i förstaklass tur och retur varje torsdagskväll från Kastrup till Landvetter och därefter körs direkt till studion, programmet förlängs samtidigt till minst dubbla tiden så ALLA får tala till punkt och utveckla exakt vad man menar och börjar 21 istället för 22 så inte Clement tvingas komma hem mitt i natten, samt löneavdrag för den SVT-medarbetare som är ansvarig att skriva ut eventuell partibeteckning på medverkande men glömmer göra det av någon anledning, vid två "jag glömde" så blir det sparken med omedelbar verkan. Det var Clement som var med från danska sidan och ledde debatten Danmark Vs. Sverige, när Arnstad var med och …spelade sig själv, exakt som alla svenska jättegoda politiker och journalister gjorde.

  Svara
 15. G

   /  11/03/2019

  ”Varför har inte de hycklande gubbsen på Södertälje Science Park knytblusar och fittmössor på sig?”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/11/varfor-har-inte-de-hycklande-gubbsen-pa.html

  Svara
 16. G

   /  11/03/2019

  ”Blogg Chang: Är affärsidén rentav att hjälpa högerextremisterna?”
  https://nyheteridag.se/ar-affarsiden-rentav-att-hjalpa-hogerextremisterna/

  Vem Ola är vet väl alla vid det här laget, f.d kommunikationschef (C)…

  Nikolaus: ”Brysk kommuntjänsteman som blev vänster efter Alliansens utförsäljning och dess effekter inom det kommunala. #Metoo rörde om, men inte tillräckligt.”

  Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Henrik: ”Manager Global Public Affairs, Scania CV AB”

   ”Scania tar starkt avstånd från sin tidigare vd Leif Östlings uttalanden om att bland annat en viss invandrargrupp inte klarade av att ”komma i tid eller jobba i team” på Scania. Det skriver DI.

   – Det är beklagligt. Jag har jättesvårt att förstå vad som har hänt med honom och varför han säger de här sakerna, säger Michael Lyngsie, ordförande i IF Metall på Scania.

   Bolagets nuvarande vd Henrik Henriksson skriver i ett inlägg på Scanias intranät att han inte känner igen sig i Östlings beskrivning. Han poängterar att människor från andra länder aktivt bidragit till Scanias framgångar och internationalisering.”

   Joakim: ”Kommunalråd och Gruppledare för Socialdemokraterna i Sollentuna”

   Bland folk som Gillat Henriks tweet finns…

   twitter.com/KathrinHelena: ”Socialdemokrat och feminist”

   twitter.com/LisaLorentzon:
   ”Ordförande för Akademikerföreningen på Scania. Civilingenjör.”

   twitter.com/drpeel: ”Vice Ordförande Unionenklubben Scania.”

   twitter.com/MariCarlquist: ”Klubbordförande för Unionen på Scania i Södertälje.”

   Svara
   • Ivar L

     /  11/03/2019

    Fast att människor från ”andra länder” bidrar till Scanias vinst betyder ju inte att människor från alla länder gör det och fungerar lika bra.

    Svara
   • Det vore väl ganska lätt för Scania att presentera siffror om huruvida 90% av en viss folkgrupp fått sparken för att de inte kunde göra jobbet?

    Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Kommentar under artikeln (artikeln låst, kommentarsfältet öppet).
   https://www.di.se/nyheter/ostling-forsvarar-attack-mot-invandringspolitiken-inte-rasistiskt/

   ”Birgitta Lantto – igår:

   Lägg ner SwebbTV. Den förgör Sverige med sina konspirationsteorier om vaccination, kolesterol, klimatet, feminism, pk-media, invandring, globalisering, fjärde statsmakten…

   Ibland undrar man om vissa som ser de programmen verkligen tänker efter.

   Räcker det verkligen att en äldre man med gamla titlar i 75-85 årsåldern pratar med myndig stämma om gamla goda tider och sina teorier baserade på 10-25 år gammal kunskap för att man ska tro på dem? Efter att intervjuaren insinuerar något som ska få dem att tänka i en viss riktning.

   I vissa fall upplever jag att kanalen utnyttjar dessa äldre män som blir smickrade av uppmärksamheten. Eller inte klarar av att säga nej.

   Själv lyssnar jag mer på de som är yrkesverksamma och håller sig a jour med verkligheten.”

   Svara
  • G

    /  11/03/2019

   Norah: ”När jag var 8 år sa en pojke: du är inte lika bra för du är brun. Ett inkluderande Sverige på riktigt är ett lönsammare Sverige för alla!”

   Svara
   • G

     /  11/03/2019

    Kollade lite snabbt vad och vilka denne Norah re-tweetat om…

    Och en egen tweet där hon vad jag gissar hyllar en flyktingaktivist…

    Tänk vad en dum liten okunnig pojke kan ställa till med…..

    Svara
 17. Q-Ken

   /  11/03/2019

  Och som vanligt tror medarbetare på aftonbladet att Sverige blir ett bättre land av att de mörkar delar av gärningsmännens signalement.

  Patetiskt!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mRxzpp/man-i-adidasbyxor-jagas-efter-mordforsok

  Svara
 18. Ivar L

   /  11/03/2019

  Tweet från Ranstorp 2015.
  Kan vara bra att minnas att det är fler än Leif Östling som låtsas om att de inte själva medverkat till nuvarande situation i Sverige:

  Svara
 19. Måste för en gångs skull uttryckligen och inte bara indirekt instämma med bloggaren: Precis så! Håller med om allt!

  1) Håll gränsen. Kontrollera vem som kommer över den. Ha någon aning om vem som befinner sig i landet!
  2) Kontrollera territoriet. Den som begår våldsbrott (någonstans skall man börja) måste lagföras, inhemska skall låsas in och utlänningar skall ut.
  3) Rensa administration från alla som uppenbarligen inte vill hjälpa till med de första två punkterna.
  4) När allt detta är avklarat, kan vi börja tala om ”rättigheter.”

  En generation? Två?

  (För den som eventuellt får 30-talsvibbar: Nej. Trettiotalet – särskilt i Tyskland och Italien – handlade inte om en allmän vurm för lag och ordning, utan var en spegelbild av dagens situation: vissa grupper fick härja fritt, med statsmaktens indirekta stöd.
  Men, nota bene, inte samma grupper som idag.)

  Svara
 20. Att utvisa dem betyder i min värld att man kör dem till gränsen med pick och pack. Så gör andra länder när folk håller på med kriminalitet. Sedan släpper man inte in dem igen. ”Hotbild” i något annat land, som drabbats av dem tidigare och därför vill spärra in dem permanent eller avrätta dem, hör inte till saken. Man behöver inte deportera dem till deras bödlar, bara se till att de inte skapar skit i vårt eget land.

  Efter hand som de blir utvisade, från land efter land, så kanske ett litet ljus går upp så småningom, att sektbajset kanske inte uppfattas vara så gudibehagligt alls?

  Svara
 21. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässor, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

  Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: