Lite om varför jag är emot genus”vetenskap”

Det kanske är på tiden att sammanfatta några tankar om feminism och dess ideologiska/politiska gren genus”vetenskapen”. Detta är inget färdigt tankegods eller hugget i sten på något sätt. Först av allt så vill jag att ni tar en titt på genusbiblioteket om ni inte sett det som Ninni, som verkar ha ett mycket starkt hjärta, går igenom. Det krävs nog ett väldigt starkt hjärta och järnvilja att plöja igenom den litteratur som hon gjort och det är MYCKET intressant läsning om vad som har upphöjts till fakta i genusvärlden…

Funderar lite på det där som feminismen och genus”vetenskapen” ser som sin heliga graal, att motverka t ex normer. Det finns galningar som på allvar verkar tro att ett samhälle skulle funka utan normer och det finns galningar som tror att ett samhälle blir ett idealsamhälle om bara de fick vill bestämma vilka normer som ska vara ”tillåtna” och till de senare hör feminismen och genus”vetenskapen”. Vi har redan facit över vad som händer om båda dessa får finnas, den första kan man t ex hitta i Somalia, nästan inga normer alls ger ett samhälle i upplösning och kaos, det andra är ju stenhård diktatur där en liten elit ska bestämma allt in i minsta detalj… Och hur en sådan stenhård diktatur funkar vet vi också! Så hur kan man vara så korkad att man tror att någon av dessa ska funka igen? Varför uppfinna hjulet igen och igen och igen och…? Vi har ju facit!

Nu är det så att människan delar upp och kategoriserar omedvetet, vi söker oss till likasinnade omedvetet, vi vill tillhöra en grupp som är som ”oss själva”, inte en som är motsatsen. Detta sker automatiskt och omedvetet. Någon som tror att det sker utan anledning? Att det inte skulle vara viktigt? Om det inte vore viktigt skulle det inte ske.

Jag vet inte mycket om hur hjärnan funkar eller inte funkar, det jag kan göra är att försöka tänka logiskt och använda det sunda förnuft jag har och det sunda förnuftet säger att det finns en anledning till att kvinnor och män väljer olika i olika situationer. Människan har funnits i väldigt många tusen år och utvecklats i takt med samhällena. Det samhälle vi har idag har inte ens funnits i ett sekel medan det som formade fanns i många tusen år. Evolution är ganska långsam process, det är märkligt att tro att man på inte ens en generation ska kunna ändra något som tagit många tusentals år att skapa…

Man hör ju lite nedlåtande om det där att killar leker med bilar och liknande ”Höhö, tror ni verkligen att det finns en billekargen som styr det eller? Det fanns ju inga bilar för 100 år sedan”. Nä det tror jag inte. Däremot så tror jag att det garanterat är ett substitut för något som kanske inte finns fullt ut idag… Något som är jävligt viktigt för utvecklingen till man, när det ordinarie försvinner så letar man något som liknar. Annars hade det inte hänt alls… Tävlan och kamp mot varandra, tekniska grejer mm är nog samma sak, ett substitut för något som inte är lika livsnödvändigt idag men som ändå finns ”inom oss” och är väldigt viktigt.

2013-02-24

Hur hjärnan funkar och varför ”hjärnan anser” att vissa saker är viktiga VET nog ingen alls även om många försökt att reda ut det men det vi vet är att vi inte vet så mycket… Ändå tror några sociala ”ingenjörer” att ideologi är nyckeln till allt, det är ju helt horribelt! De som missionerar om just den feministiska ideologin bortser ju från biologin av någon anledning. Kanske för att det då inte skulle stämma med ideologin kanske? Hjärnan är så komplex och påverkas av så många saker under tiden från foster till vuxen att det nog inte ens går att greppa och jag gissar, baserat på sunt förnuft, att många av dessa saker samverkar vilket gör det ännu mer komplext. Vi vet inte hur viktiga en del grejer är helt enkelt.

Det är rätt märkligt att genusmissionärer, som nästan uteslutande är kvinnor, bortser från biologin med tanke på att är det några som borde veta hur t ex hormoner påverkar så är det just kvinnor, de dras med det i väldigt många år med jämna mellanrum. Och finns det någon kvinna som kan säga att de inte påverkas alls? Och då pratar vi ändå om vuxna, inte barn! En sådan sak som p-piller påverkar hela människan mer eller mindre beroende på person, men påverkar gör det och inte bara så att man inte kan bli med barn utan även humör och beteende kan ändras. Plus säkert en hel del grejer till som jag inte kommer på nu. Vad styr ”allt” om inte hjärnan? Ändå bortser man från biologi när man vill genomföra sina sovjetexperiment, för det är precis vad det är. Ingen vet hur saker och ting samverkar och om man inte vet ska man inte experimentera storskaligt! Storskaliga experiment utan full kunskap leder till katastrof, ideologi kan inte ändra på det hur mycket de än vill det.

Om man tror att ideologi kan lösa hjärngrejer så titta på Hjernevask, speciellt delen som handlar om Viktor… Titta för övrigt på alla delar för de visar precis hur idiotiskt och korkat de inom genusideologin resonerar. Det som inte passar in viftar man bort som ”ointressant” och ”oviktigt”. Annan etablerad forskning kallar de ”dålig” och ”gammaldags” forskning… Så gör man tydligen i genusvärlden om det blir lite jobbigt, man tar bort den jobbiga verkligheten helt enkelt så att deras egna flumteorier stämmer.

Är så trött på att höra tugget om könsmaktsordningen och att allt som har med män att göra skulle värderas högre. Det finns inget som är mer värdefullt för män än kvinnan, den man är tillsammans med är man beredd att dö för om det skulle krävas. Har man barn så är barnen det mest värdefulla och som man skulle gå direkt i döden för utan att passera gå om det var nödvändigt! Därefter kommer barnens mamma och sist man själv på skalan! Hur svårt ska det vara att förstå att det finns inget osynligt som hindrar speciellt kvinnor, det motstånd som de möter drabbar män också men lämpligt nog så bortser man från sånt i ideologin eftersom det inte passar in.

Att vi väljer olika beror på att vi är olika helt enkelt. Det sägs att vi är mer lika än olika och att skillnaderna inom grupperna är större än de mellan. Det är säkert sant men små skillnader betyder inte att ”resultatet” av skillnaderna blir små och stora skillnader betyder inte stora ”resultat”. Om man tittar på en kvinna och en man så är det egentligen väldigt små skillnader av den yttre fysiken men utan de små skillnaderna så hade vi inte ens funnits. Rätt stora resultat av små skillnader tycker jag…

Och vi såg häromdagen hur de genusfrälsta vill få in folk i deras egna mycket trånga värld där ingen tillåts avvika. Det sker genom hån och förlöjligande av de som inte tycker exakt som de själva gör. Och vi fick en lektion i hur ordet ”hen” används och vilket syfte det har. ”Det är ju baaaara ett pronomen” säger de samtidigt som de använder det till att förlöjliga och för att försöka förnedra andra. Och det är genushönorna själva som använder det så…Det är bara ytterligare ett sätt att försöka fösa in folk i den lilla fållan så de ska bräka i samma kör. Ingen ska tillåtas sticka ut på något sätt och nu vill de ha ytterligare en metod att se till att det blir så. Samma människor som påstår att deras alternativ ger FLER möjligheter i livet bevisar själva att just deras alternativ ger färre möjligheter… För det ENDA alternativet som accepteras är deras egna! Kommer ni ihåg vad jag skrev ovan om diktaturer? Vi hade (och har) fortfarande sådana som de genusfrälsta vill ha österut…

Jag sa innan att jag inte vet så mycket om hjärnan, grejen är att de som verkar inom genus”vetenskapen” vet precis lika lite om hur hjärnan funkar som jag gör…  Men skillnaden är att jag inte vill försöka experimentera som någon jävla genusMengele om saker jag inte har en aning om! Vad jag känner till så vet man inte ens varför substansen i huvudvärkstabletter hjälper mot huvudvärk (vet man det idag?). Och när man inte VET hur saker och ting hänger ihop och hur viktig samverkan av olika saker är ska man inte heller chansa. Vill ni experimentera så gör det med era egna barn (fast helst inte) men ge fan i andras!

Jag är säkert ute på djupt vatten och trampar när det gäller några saker, rätta mig gärna om det i så fall.

Läs även det här kloka inlägget!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

16 kommentarer

  1. Genusvetenskapen är den enda verkliga vetenskapen. Allt annant – särskilt naturvetenskap – följer gamla omoderna patriarkala normer, som diskriminerar kvinnor.

    Genusvetenskapliga studier har visat att alla könsskillnader är socialt konstruerade. Kvinnor och män är exakt likadana. Därför måste kvinnor alltid lyftas fram och få extra stöd överallt i samhället. Hormoner är en patriarkal härskarteknik.

    Svara
  2. Pelle2

     /  04/28/2013

    Där tänkte jämställdhetsfeministern lite fel för första gången. Om män och kvinnor är exakt likadana så behövs ju inte feminismen :-).

    Svara
    • Nej, det där stämmer inte. Det finns iofs ingenting män kan göra som inte kvinnor kan göra minst lika väl, men kvinnor behöver ändå ständigt hjälp mot ett osynliga patriarkatet.

      När män är bättre på något = patriarkat
      När kvinnor är bättre på något = Girl Power, alternativt jämställt 😉

      Svara
  3. @Pelle2

    Nej här visar du din okunnighet. Det är just för att män och kvinnor är exakt likadana (förutom att kvinnor är lite bättre) som feminismen behövs. Vem skulle annars kämpa för kvinnors rätt att lyftas fram och få extra stöd överallt i samhället? Och vem skulle föra kampen för att säkerställa att det är minst 50% på alla attraktiva befattningar och arbetsplatser?

    Svara
  4. @Ulf T

    Mycket klokt sagt!

    Svara
  5. Rakt på och klockrent på ett vingligt sätt, jag håller helt med som nog kan ses på mina egna inlägg.
    Det du beskriver är en sekteristisk tro på hur man löser problem som de flesta av oss erkänner men där lösningen ligger på något annat än en fanatisk tro. Sekterismen och fanatismen gör att människor förnekas att ha en motstridig åsikt. Tron i sekten är påbjuden alla och inte möjlig att ifrågasätta. En diskussion i ämnet består i att några personer träffas i en panel och var och en försöker övertrumfa varandra i övertygelsen. Ingen vågar ifrågasätta, de vet vad som i så fall väntar. Ingen vill bli utsatt för förlöjligande personangrepp, bäst är att hålla tyst. I dag kan man uppfatta hejaropen som likställda med pöbelns tillrop till bödeln vid forna tiders avrättningar. Det vill säga, skönt att det inte var jag vid pålen! En form av opportunism så att säga.
    Det går inte att upprätthålla ett samhälle med så ifrågasatt ideologi utan repressiva metoder för att få folk att passa in. Detta har redan påbörjats. (Hur rätt har jag där? Huh? Svelands/Gardells ordinerade åsiktsregistrering!)
    Det yttersta exemplet på företeelsen är de 2 miljoner människor som mördades för att de inte passade in i det ”nya” systemet under Khmer Rouge i Kampuchea 1976-1979. Ett faktum som fortfarande hyllas av viss svensk vänster!
    Detta är den skrämmande dystopin vi skall föreställa oss och har inget med kvinnors och mäns jämställdhet att göra. Det senare skall i sammanhanget ses som en kamp vi skall föra men inte med trosuppfattningar!

    Svara
    • @Benanderii:
      Ja lite vingligt är det allt, det blir lätt så när det är så mycket man vill få in och inte säger stopp till sig själv… 🙂

      Jag tycker att det riktigt otäcka är att man bara kör på trots att man inte vet ett skit! De har ingen aning om vilken skada som KAN åsamkas utan de experimneterar med människor och till och med barn. Jag som vuxen ser igenom, barn kan inte det så det är ingen tillfällighet att jag jämför dem med Mengele.

      Svara
  6. Få forskare är så modiga att de skulle våga studera skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor. Det kommer fram en del resultat men forskningsvärlden är inte direkt neutral i frågan, feminister har enorm makt där också. Så jag tror vi får vänta länge innan vi vet.

    På många områden går det redan nu att konstatera att allt tyder på att det finns påtagliga biologiska skillnader som gör det osannolikt att män och kvinnor på gruppnivå skulle göra samma val.

    Svara
    • Johan Grå:
      Jag gissar att du vet lååååångt mycket mer än jag om sådana här grejer! När jag skrev så försökte jag bara använda lite logik och det sunda förnuft jag trots allt har för jag har verkligen ingen aning. Och även de som vet mest vet kanske inte så mycket egentligen? Det jag mest är emot är att man skiter i att man inte vet utan experimenterar…

      Svara
  7. Hjalmar

     /  04/29/2013

    @toklandet
    Instämmer helt.

    Det där ”Girl Power” som Ulf T skrev om, är det ungefär som ”White Power”? 😉
    Medge att uttycket låter underligt, lite som ”Whites Only” på parkbänkarna…

    Svara
    • Hjalmar:
      Det som Ulf T säger stämmer klockrent, fast det vill de inte se. Vad skulel hända med deras självbild om de helt plötsligt insåg att de vigt sitt liv åt samma sak som de påstår sig bekämpa? Det skulle brinna i hjärnan på allvar och vi skulle få bygga ett par hundra mentalsjukhus åt dem…

      Svara
  8. @toklandet

    Genusvetarna är inte bara aktivt ointresserade av att lära sig något om biologi de visar öppet kunskapsförakt och kallar det biologism när andra är intresserade av fakta.

    Jag vet inte om jag vet så mycket heller, för som sagt, det är mycket politiserad forskning så resultaten är opålitliga. Jag är främst intresserad av relationer och där står det ändå klart att nästan all forskning visar att män och kvinnor i många fall har olika preferenser. Visst skulle det kunna vara så att det bara handlar om socialisering men eftersom preferenserna är likartade i alla kulturer och de flesta studier är det de som hävdar att de inte finns skillnader som har något att bevisa.

    På något sätt lyckas de ändå alltid vända det så att de som redan sitter på mest studier ändå ska bevisa att genusvetarnas påhitt inte är sanna. Det är märkligt, särskilt som de enligt sig själva är maktlösa offer. Maktlösa offer med ovanligt mycket makt och stor förmåga till att utkräva repressalier möjligtvis.

    Jag tror att det här är ett område som kommer explodera så småningom, när det uppdämda behovet blir för stort. Det visar sig också att en del av feministernas manipulering av forskning leder till problem för kvinnor själva. Bland annat har feministerna länge lyckats hålla forskningskonsensus kring att män och kvinnors sexuella drift är likadan. Det leder till att snudd på en majoritet av alla kvinnor uppfyller kriterier för att diagnostiserar med kliniska diagnoser för låg sexuell drift. Modern forskning visar istället att det är rätt stor skillnad på hur män och kvinnor blir upphetsade, vilket provocerar vissa, men i slutändan gör korrekt information det lättare att hjälpa kvinnor. (i det här fallet, det finns andra exempel där korrekt information skulle hjälpa män)

    Svara
    • Johan Grå:
      Det går ju att dölja verklighet ett tag men till slut tar det stopp oavsett hur många som vill dölja och som hjälper till med det. Jag tänker varje gång på de framstående genusforskarna i Hjernevask…

      Svara
  1. Vänsterpartister är roliga « Toklandet
  2. En del har ett underbart språk « Toklandet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.