Lär er jämställdhet av Vänsterpartiet Älvsborg!

De har nämligen 100% kvinnor i topp på sina listor! Fantastiskt resultat och jag antar att de jobbat hårt med sitt jämställdhetsarbete. Nu kan de äntligen njuta av frukten av sin jämställdhetskamp, äntligen är de helt jämställda!

vjämställdhet

De andra partierna har mycket att lära av V! De kanske ska ta till sig av V:s internfeministiska handbok? Det verkar ju löna sig att vara vaksamma mot män som pratar med varandra…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. MiT

   /  02/26/2014

  Säkert…

  Svara
  • Hen är bara avundsjuk för att hen inte fattar offsideregeln och NEJ, shopping är INGEN hobby.

   Svara
  • ^_^

    /  02/26/2014

   Det där sitter nog helt exklusivt i hens huvud – jag är totalt ointresserad av fotboll, likaså många av mina vänner. Så länge man inte umgås enbart med fotbollshuliganer så tror jag det är helt okej att inte ha intresse av sport som man!

   Sedan så ser jag inte någon anledning att håna någons intresse, men men…

   Svara
  • David8

    /  02/26/2014

   Dynga. Ligger ingen prestige i att gilla fotboll eller inte. Idrott ses allmänt som mer positivt än shopping oavsett vilken typ av hen som är ute och handlar. Gülsen har väl trätt på fittbyxorna från fel hål.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/26/2014

   Som sagt var, det vore helt ofarligt att erkänna att du inte gillar någon form av idrott. Min bild av manlig gemenskap är att vi accepterar att vi har olika intressen. Så länge vi trivs med att umgås med varandra av något skäl så gör vi det.
   Vet inte hur det är med den typen av tolerans i en typiskt kvinnlig gemenskap men eftersom det tas upp av någon som jag förmodar är feminist så verkar risken vara stor att det handlar om projicering av hur kvinnlig gemenskap fungerar på manlig gemenskap.

   Svara
  • Anders/AV

    /  02/27/2014

   1. Det är fullt möjligt att bibehålla sin plats i den manliga homosociala gemenskapen utan att spela eller gilla fotboll. Jag kör varken skoter, snusar, följer med i premier league eller skjuter älgar. Med både bibehållen manlighet och respekt från andra män. Däremot kan jag offsideregeln, kan några storlag i fotboll, kan prata ammunitionskalibrar i en norrländsk bar och köra en Yamaha bredbandare. Det kallas social rörlighet att kunna gå bortom sina egna intressen och konversera de med ett visst intresse.

   2. Ja varför skulle man inte respektera alla de killar som gillar fotboll?

   3. De som minst respekterar kvinnliga intressen är feminister. En kvinna som gillar att baka cup cakes, smink, älska en man eller annat typiskt kvinnligt är ju könsförrädare. Enligt dem ska kvinnor göra manliga val för att få makt. Därmed är det de som skapar den könsmaktsordning de säger sig vilja bekämpa.

   Svara
   • Muertosan

     /  02/27/2014

    För att stämma in i kören så är det samma här. Jag arbetade på ett ställe med enbart män i en riktigt ”manlig” miljö (svetsjobb om vi ska vara stereotypa och anse det manligt) och det var aldrig någon som ens höjde på ögonbrynen över att jag inte brydde mig om fotboll, snusade, rökte eller för den delen ens gillar öl.

    Det där med att bli utesluten ur gruppen för att man gillar och tycker fel är kanske nåt kvinnor sysslar med men aldrig märkt det bland män. (om det inte gäller extrema saker såklart men svårt om någon är kannibal t.ex.)

    Svara
  • robjoh

    /  02/27/2014

   Första gången jag har hört talas om jag skulle ha blivit utesluten från den manliga sfären pga mitt ointresse för att se på sport…

   Jag kan dock diskutera sport, teknik, jakt och annat om det är det gruppen vill diskutera.

   Svara
  • Jonte

    /  02/27/2014

   Så det anses fortfarande år 2014 vara legitimt att vara intresserad av herrfotboll? Och folk säger att feminismen gått för långt!

   Svara
 2. MiT

   /  02/26/2014

  Och på vilket sätt är de representativa för ”killar”?

  Svara
  • Öh.. Öh…

   Var är killarna?
   Du menar att det är killar med i bilden på tweeten?

   Svara
  • Pelle2

    /  02/26/2014

   Inte alls skulle jag vilja påstå. Åtminstone vad gäller heterohataren Chavez Perez.

   Svara
 3. Bara kvinnor på listan, det går ju åt helvete! I alla fall om man frågar feministerna. För inte en enda kommer att väljas in i riksdagen för de kommer alla att smälla in i det patriarkaliska glastaket så det bara smäller om det. Riksdagshuset kommer att se ut som vindrutan på en bil som just kört igenom en svärm med knott en ljummen sommarkväll…
  Hur fasen tror de att de ska ha skuggan av en chans, tänk på könsmaktsordningen!

  Svara
 4. Pelle2

   /  02/26/2014

  Ur en feministisk synpunkt så måste detta vara bingo. Det kan ju aldrig bli mer jämställt än när det är 100 % kvinnor i något sammanhang enligt dom. De brukar ju skriva minst 50% kvinnor är målet och om man då lyckas med 100% så måste man ju ha uppnått det feministiska nirvanat 😉

  Svara
 5. michael

   /  02/26/2014

  Ja det har ju varit mycket prat om mens bland feminister så det är väl det dom röda fanorna numera står för inom V.
  Undrar varför inga feminister sett det patriarkala förtrycket med att mens och mäns låter så lika och haft fittpyssel cirklar hur man kan byta ut detta snarlika patriarkala förtryckande förhatliga ord.Hens kanske skulle bli bra eftersom det då blir könsneutralt och som vi ju alla vet är att när vänsterpartiet brutit ner dom sociala konstruktionerna kommer även männen henstruera.

  Svara
 6. JustMe

   /  02/26/2014

  100% kvinnor är en bit på vägen men det är fortfarande lång väg att gå innan vi nått full jämställdhet!

  Svara
  • Ja,det är ju en patriarkal härskarteknik att påstå att inget kan bli mer än 100% 😉

   Svara
 7. Kalle

   /  02/26/2014

  Vissa mindre begåvade personer brukar titt som tätt kläcka ur sig att sexuell läggning inte är medfött utan något man väljer, här har vi ett skräckexempel på vad ett sådant iq-befriat resonemang kan leda till:
  ”Antihomolag motiveras med svensk forskning”
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/antihomolag-motiveras-med-svensk-forskning

  Något som kanske är värt att gräva vidare i och trycka upp i henhålet på berörda personer..

  Svara
  • Anders/AV

    /  02/27/2014

   Den forskning som pratas om skulle i så fall vara denna

   Genetic and Environmental Effects on Same-sex Sexual Behavior: A Population Study of Twins in Sweden

   Niklas Långström,
   Qazi Rahman,
   Eva Carlström,
   Paul Lichtenstein

   Abstract

   There is still uncertainty about the relative importance of genes and environments on human sexual orientation. One reason is that previous studies employed self-selected, opportunistic, or small population-based samples. We used data from a truly population-based 2005–2006 survey of all adult twins (20–47 years) in Sweden to conduct the largest twin study of same-sex sexual behavior attempted so far. We performed biometric modeling with data on any and total number of lifetime same-sex sexual partners, respectively. The analyses were conducted separately by sex. Twin resemblance was moderate for the 3,826 studied monozygotic and dizygotic same-sex twin pairs. Biometric modeling revealed that, in men, genetic effects explained .34–.39 of the variance, the shared environment .00, and the individual-specific environment .61–.66 of the variance. Corresponding estimates among women were .18–.19 for genetic factors, .16–.17 for shared environmental, and 64–.66 for unique environmental factors. Although wide confidence intervals suggest cautious interpretation, the results are consistent with moderate, primarily genetic, familial effects, and moderate to large effects of the nonshared environment (social and biological) on same-sex sexual behavior.

   Alltså vårt beteende och läggning styrs av vår egen genetik, vår biologiska miljö och vår sociala miljö. Jag skulle vilja påstå att grunden till din läggning är biologisk (dina gener och hormonell miljö), men frågan om att leva ut den beror på den sociala miljön. Man behöver nog läsa mer än abstract för att veta hur de fick fram siffrorna.
   Dessutom finns det bra bevis för att många storebröder ökar chansen att lillebror blir homosexuell. Mamman producerar mindre testosteron själv. Lillebror får mindre i fosterstadiet än storebröderna.

   Ugandas president kan uppenbart inte läsa naturvetenskapliga forskningsrapporter. Det är han inte ensam om.

   Svara
   • Kalle

     /  02/27/2014

    Du jag försökte faktiskt hitta studien men gav upp, det verkar som medierna försöker tysta ned detta.
    Söker man på google så får man upp träffar på ”Ugandas president forskning KI”, men klickar man på länkarna så hamnar man på en helt annan nyare sida som inte nämner forskningen.

    Lite märkligt tycker jag.

    ”Ugandas president kan uppenbart inte läsa naturvetenskapliga forskningsrapporter. Det är han inte ensam om.”

    Herr president kan ju alltid bli genusvetare hahahah

    Svara
 8. Jan

   /  02/27/2014

  Eftersom chefsmatriarkatet på SR/SVT anser att 59% kvinnor är mer jämställt än 47% kvinnor så borde väl 100% kvinnor vara så jämställt det någonsin kan bli?

  Svara
 9. Vanten

   /  02/27/2014

  Sprang förbi fikarummet och ser DN-framsidan basunera ut att det minsann är farligt även för pappor att vänta med att skaffa barn då barnen löper större risk för åkomma x, y och z.

  Jag är överhuvudtaget fundersam över det här med att folk skaffar barn så sent men med tanke på att indoktrineringsfasen ökat och jobbtillfällena i landet minskat är det kanske inte så konstigt. Det tråkiga är att artiklar som denna är blind för den dynamik som leder till att även män ”skaffar” barn senare, alternativt att det bara handlar om sedvanlig smutskastning. Grejen är att den sk sexuella frigörelsen leder till precis det här. Utslagningen av män är hårdare idag men de män som kvinnor (inklusive feministerna) finner attraktiva har oerhört lätt att få ligga i 08-området idag – och män HAR mycket mer tid på sig.

  Det kommer inte gå att tjata på män att ta ansvaret för att skaffa barn, för det är garanterat det som är ett av syftena till artikeln! Vi snackar ju om DN för f-n… Det ÄR kvinnorna som fäller det slutgiltiga valet av pappa till deras barn! Och… rent ärligt… vad har jag som penisbärande Stockholmare att tjäna på att ta ihop det med en innehavare av alla de oanvända livmödrar som vandrar runt här?

  Tiden håller visst på att rinna ut för en massa livmödrar i de tätbefolkade, kulturellt och etniskt homogena delarna av vårt land (vita cis-feminister), men som en bäddar får en ligga. Grattis alla feminister på Söder! Det kommer att bli härligt att spendera ålderns höst tillsammans med det bittra systraskapet, inklämda i trånga ettor, konkurrerandes om ett fåtal män som inte vill ha er samtidigt, efter att de rasifierade feministkropparna tagit makten över er organisation. Men det finns förstås alltid rödvin och antidepressiva. 😉

  Skål på er!

  Svara
  • Kalle

    /  02/27/2014

   Nej men det där handlar om någon slags ”utjämning” för att kvinnor får hör hur skadligt det är att skaffa barn sent.
   Då tror idioterna att de uppnår någon slags rättvisa om männen får höra samma sak.

   Svara
   • Vanten

     /  02/27/2014

    Hehe jo det finns kanske en sk utjämningstanke bakom och är det så säger det en del om hur pass jobbigt de upplever det att höra detta. Men det spelar ingen roll. Det är deras problem, det är biologi sen kan de tjata hur mycket de vill om att könet är en social konstruktion. Det finns jäkligt många desperata vita cis-feministkvinnor ute i svängen som börjar närma sig de 40… Scritsch scrotsch… scritsch scrotsch… Promenerar du på Söder en kväll kan du garanterat höra ljudet av livmödrar som torkar ihop.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: