Ler du varmt och vänligt mot kvinnor?

Då ska du omedelbart sluta med det eftersom du då förmodligen är kvinnofientlig och en sexist

doldsexism

Så sluta bemöta folk vänligt och varmt! Mycket bättre att möta folk med ett stelt streck till mun, orörligt stenansikte och kalla döda ögon. För man vill ju inte vara en sexist och kvinnofientlig…

doldsexism1

Man kan också säga att det finns två typer av renodlad dumhet som visar sig, ”forskare” som ”förmodligen” är enormt förblindade av ideologi och så är det media, lika förblindande av ideologi, som tvångsmässigt måste skriva om allt som kan tänkas ha koppling till ideologin.

Om du inte ler så är du förmodligen kvinnofientlig och en sexist, om du ler är du också förmodligen kvinnofientlig och en sexist. Bra, då vet vi…

Någonting säger mig att det behövs en kraftig utrensning bland politiska ”forskare” och ”professorer”, inte bara i Sverige utan även i USA.

**********

Genusdebatten: ”Universitetens informella diskriminering

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. Grodan Boll

   /  03/13/2015

  Så antingen är man en hostile sexist eller en benevolent sexist?
  Tja, jag vet två som definitivt är sexister hur man än vänder på det.

  Heh, ja fy fan vilka svin. De är snälla och vänliga mot dig.

  ”While many people are sensitive to sexist verbal offenses, they may not readily associate sexism with warmth and friendliness,” argues Goh. ”Unless sexism is understood as having both hostile and benevolent properties, the insidious nature of benevolent sexism will continue to be one of the driving forces behind gender inequality in our society.”

  Svara
 2. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 3. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 4. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 5. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 6. Kristian

   /  03/13/2015

  Är det bara jag som tänker på Jonathan Goldsmith som The Most Interesting Man in the World? Alternativt han på lådan till Mastermind. (Bill Woodward http://www.junkyardclubhouse.com/2007/04/08/mastermind/).

  Jag är inte alltid sexist, men när jag är det ler jag välmenande.

  Svara
 7. MiT

   /  03/13/2015

  ”Nu publicerar vi förundersökningen om Julian Assange”
  http://www.magasinetparagraf.se/bilden/forundersokningen-avseende-assange

  Svara
  • Anders

    /  03/13/2015

   Förundersökningen låg ute redan 2011. Läste den då. Det är uppenbart att att JA är en drummel, men det är inte nödvändigtvist olagligt att vara ett svin. I AA ska han slitit av kondomen och kommit i henne. Hon lämnar in en sönderriven kondom helt utan DNA. En använd kondom utan DNA? Jojo. I fallet SA är han mera ute på hal is. Han ska alltså ha inlett sex med penetrering när hon var ”halvslumrande”, utan kondom vilket hon insisterat på tidigare. Att ha slummersex är knappast ovanligt bland etablerade par. Man känner varandra och det kan vara ett skönt sätt att vakna. Känner man inte varandra kan det bli problem. Hade hon vaknat till, undrat vad han höll på med, hoppat ut ur sängen och skällt ut honom hade han legat riktigt dåligt till. Nu fortsatte hon sexakten, ”orkade inte tjata” som hon sa. Då har man också godkänt akten. Hon var varken i hjälplöst tillstånd, som lagen sade då, eller i en särskilt utsatt situation som det heter idag. Han kan hävda att hon svarade på hans närmanden utan ord, närmade sig honom, så kommer han frias. Han uppfattade det som att hon ville. Han borde veta vid det här laget precis vad han ska svara.

   Svara
   • Kristian

     /  03/13/2015

    http://www.magasinetparagraf.se/kronikor/antigen-ska-assange-forhoras
    ” Nåväl, nu ska det då äntligen ske, efter att både Svea hovrätt och Högsta domstolen markerat att nu får det vara nog med de här dumheterna. Men återigen vägrar överåklagare Marianne Ny att låta sig intervjus. Vad är det för överåklagare som inte kan ställa upp och svara på frågor från medierna, som i en demokrati ska utgöra granskarna? Handlar det möjligen om att hon har beordrats uppifrån att inte göra det?”

    Svara
   • Dreadlock

     /  03/13/2015

    ”Det är uppenbart att att JA är en drummel, men det är inte nödvändigtvist olagligt att vara ett svin.”

    Bra slutsats skrivet i slutet, men hur kommer du fram till att Assange skulle vara en drummel och ett svin ? Är du bekant med honom,eller har du undermedvetet påverkats av den folkliga inofficiella rättegången orkestrerat av en unison feministisk analys då det begav sig ?

    Svara
 8. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 9. Pelle2

   /  03/13/2015

  Lite radikalfeministisk logik helt enkelt.Hur du än beter dig som man så är du ett svin.
  Mitt tips är att skita i vad radikalfeministerna tycker om dig eftersom de ändå aldrig kommer att gilla dig.
  Jag har inget behov av att umgås med sådana sekteristiska dårar i vilket fall som helst.

  Svara
 10. AV

   /  03/13/2015

  Damn you if you do, damn you if you don’t. Klassisk härskarteknik, men säkert ok när de gör det.

  Svara
 11. Liten

   /  03/13/2015

  Nu är det ju ganska enkelt att inte le mot radikalfeministerna, så de slipper ju min sexism. Vare sig den är välmenande eller fientlig.

  Helt vanligt folk brukar uppskatta ett genuint leende vare sig de är kvinnor eller män.

  Svara
 12. Blåval Rödval

   /  03/13/2015

  Det förklarar varför dom flesta av Twitterfeministerna ser så arga ut på sina profilbilder. Dom vill inte vara sexister.

  Jag ler mot alla.

  Svara
 13. Anders Senior

   /  03/13/2015

  När vänsterfeminister gör det spånar man, när andra gör det är det hat och rasism.
  Dubbelmoralen visar sig igen, men man kan ju alltid hoppas att det är embryot till en omsvängning till likabehandling.

  http://www.expressen.se/kultur/toppnyheter-/tankepolisen-far-oss-att-bli-tysta-och-fega/

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/13/2015

   I artikelns början nämns Justine Saccos twittrande till sina 180 följare under en resa till Sydafrika. Läs gärna hela berättelsen. Påminner om en Kafkaprocess i modern tid. När ens egna föräldrar tar avstånd från sina barn därför att ett haldåligt skämt över twitter blivit viralt över hela världen,kan man ju börja undra varför vanliga hyggliga människor ändrar karaktär så snabbt.

   http://www.nytimes.com/2015/02/15/magazine/how-one-stupid-tweet-ruined-justine-saccos-life.html?_r=0

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/13/2015

   Dom känner väl att snaran dras åt nu. Ett felsteg som tidigare hade kunnat viftas bort blir i dessa tider ett karriärterminerande drag även för dessa översteprästinnor. Karma’s a bitch. 🙂

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/13/2015

    Obama föreläste inför en grundskoleklass strax efter han blev valt till President :

    ” Var väldig försiktigt med vad du skriver på Facebook. Det du skriver kan omintetgöra din tänkta karriär och lägga hinder i vägen hela ditt yrkesverksamma liv.”

    Klokt sagt av farbror Obama. Antar att Facebook och Twitter är en guldgruva för alla möjliga tveksamma ändamål, särskilt när båda saknar alkolås 🙂

    Svara
 14. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 15. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2015

   Tja,radikalfeministerna anser ju att allt som de inte gillar är vita,medelålders,heterosexuella mäns fel så varför kan inte vi tycka att det är radfems fel att det går dåligt för pojkarna i skolan ?Dessutom är det ju sant att det är radikalfeministerna som påstår att det beror på pojkars antipluggkultur att de inte lyckas i skolan och att de därmed inte skall få någon hjälp för att bli bättre.

   Svara
 16. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/13/2015

   …Kvinnor ,HBTQ-personer , funktionshindrade, överviktiga, fula människor,snygga människor, blogginnehavare, rasifierade, – Det är bara en tidsfråga innan 75% av hela Malmös invånare får en skyddsvärd status om mänskliga egenskaper räknas som riskgrupp.

   Var är resetknappen ,återställningen och uppdateringen civilisation 2.0 ?

   Svara
   • Kristian

     /  03/13/2015

    De gjorde en i slutet av 1945. Höll i ett par år tror jag.

    Svara
 17. En annan intressant sak är att det enligt dem finns TVÅ typer av sexism, och båda handlar om sexism mot kvinnor.
  Med andra ord FINNS inte ens sexism mot män…

  Svara
  • Mattias Borg

    /  03/14/2015

   Det klart det inte gör, för att könsmaktsordningen. Häng me lite va.

   Svara
   • Nu tror jag nog att du Mansplainar, för att Patriarkatet. Kanske du borde backa, vara tyst och låta en duktig KVINNA berätta för mig om Könsmaktordningen? 🙂

    Svara
 18. Fy fan vad man blir förbannad,representanterna för firma Lots o Tolk har smörjts med skattepengar för ingenting.Man blir nästan revolutionär när man förstår hur svenska politiker och tjänstemän lurar svenska folket på dessa pengar.Herrarna på bilden gör antagligen vad de gjorde i sina hemländer fifflar, tar varje möjlighet att bedra ett naivt system sjösatt av politiker folkpartister som Ullenhag,fy fan vilka nollor!

  Svara
  • Trolletplit

    /  03/13/2015

   Japp, så känner man. Speciellt som man driver ett AB själv med miljoner som ramlar in till staten och kommunen. Men, som jag skrivit förr, bryr sig inte regering om vad andra bidragsfolk gör med våra skattepengar så finner vi andra vägar. Ja, självklart börjar vi också fiffla, när riksdagsledamöter som Mona S, Gudrun S, Åsa R visar hur man ska göra. Ta upp kostnader självklart, intäkter… inte lika självklart…

   Svara
  • Kristian

    /  03/13/2015

   Ja, man förstår inte hur de kan tro att det skall hålla i längden?
   Vänstern gör allt för att minska förtroendet för staten och det skattefinansierade, högern gör allt för att minska förtroendet för näringslivet genom snabba vinster utan minsta ansvar, invandringsindustrin försöker tydligen få alla att tycka att till och med SDs immigrationspolitik inte är tillräckligt sträng, feminister får folk att … ja ni kan väl fylla på ett par till själva.

   ”Allting skall ner, allting skall bort, hej faderalla.”
   -KDSare Malte Lindeman.

   Svara
 19. MiT

   /  03/13/2015

  Svara
 20. MiT

   /  03/14/2015

  Svara
 21. svenne

   /  03/14/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2015

   Alice T är för bra för GP.Borde jobba på ett mera rikstäckande media.

   Svara
 22. MiT

   /  03/14/2015

  Svara
 23. michael

   /  03/14/2015

  Självklart ska män vara nollställda och titta ner i backen när dom möter en kvinna som dom förtryckare dom är.

  Svara
 24. Goran

   /  03/14/2015

  Jag blev utsatt för sexism på gymet i går då en kvinna gav mig ett leende…. eller vänta nu. Sexismen började nog när jag log tillbaks och hälsade. Eller…. nä jag klarar inte av att reda ut det.

  Svara
 25. svenne

   /  03/14/2015

  Svara
 26. Hy

   /  03/14/2015

  Se följande studie:
  https://uwspace.uwaterloo.ca/bitstream/handle/10012/6958/Yeung_Amy.pdf?sequence=1

  Misunderstanding the link between HS and BS can also have negative implications for men. For
  example, men may endorse and perpetuate BS because they falsely think that BS is equated with respect
  31
  and affection for women. Even when men may disagree with BS, however, they may be unlikely to
  publicly reject BS because doing so could be interpreted as a sign of misogyny, or lead others to question
  their sexuality and psychological health. Results of Study 2 suggest that even if men explicitly state that
  their rejection of BS stems from their egalitarian values, they may still suffer a reputational cost in how
  they are evaluated by observers.

  Sorry, vet inte hur man länkar riktigt… Men studien tar upp just de problem som du visar på.

  Svara
 27. ‘Hon gynekolog ett vänligt gynekoleende’

  Svara
 28. svenne

   /  03/14/2015

  Usch, en massa patriarkal fakta nu igen…

  Svara
 29. svenne

   /  03/14/2015

  Feminism kanske hjälper?

  Svara
 30. V

   /  03/14/2015

  Det hela börjar bli så otroligt urspårat och dumt nu, att det börjar dra sig närmare slutsatsen att det finns en agenda bakom hela den här feministiska galenskapen. Konsekvenserna av artiklar som denna är förstås, splittrande av kärnfamiljen, krig mellan könen och förstörda relationer. När man ser vilka som under 1900-talet finansierat feminismen så spåras pengarna ofta till kända ”filantroper” inom det amerikanska industri- och bankväsendet. Samma ”filantroper” som finansierar till exempel den vansinniga och kontraproduktiva miljörörselsen. Nu kallar ni mig väl för foliehatt, och med all rätt kanske, det här är bara spekulationer från min sida.

  Svara
  • V

    /  03/15/2015

   De här ”filantroperna” tillhör alltså elitens elit, ni vet de som feminister ofta använder för att beskylla resten av världens män för att ha pengar och makt (men pekar sällan på just dessa män i eliten, för det handlar ju om STRUKTURER, dvs. ALLA män, och inte bara ett fåtal).

   Svara
 31. Anonymiserad

   /  03/17/2015

  är det då enligt samma teori, dold feminism om jag som man ler mot en man?

  Svara
 1. Expressen avslöjar: vänliga män som ler är kvinnofientliga sexister | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Le eller inte le, det är frågan | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: