Hur är läget i Sverige egentligen?

Hur står det till i Sverige? Är det guld och gröna skogar?

läget i Sverige schyffert

Enligt vår mest kända nationalekonom Henrik Schyffert är det så. I alla fall verkar han hålla med den näst mest kända ekonomen, Peter Wolodarski på DN som säger att allt är finfint, det bara rullar på som SJ. Vi får ju inte glömma att det var DN som gav oss den fantastiska insikten att Sandviken tjänade en halv miljard på flyktingarna! Bland mycket annat…

rödtjutet från södermalm1

Så där säger alltså några kommuner i det Sverige som enligt Schyffert rullar som SJ. Samma dag dessutom… Undrar vem som har rätt, kommunerna som lever mitt i det eller den hyllade nationalekonomen Schyffert?

rödtjutet från södermalm

Virtanen lärde oss i går att eftersom han fortfarande köper samma rödvin som innan så finns inget problem i Sverige.

Antingen så tror man på clownerna när de berättar hur rödvinet flödar och hur bra allt bara rullar på i Sverige och fortsätter lalla runt och dansa på blomsterängarna som inte finns

läget i Sverige

Eller så lyssnar på dem som faktiskt fattar något…

Länken i hans inlägg går hit.

Så man har alltså några val, antingen lyssnar man clowner och tror att clownspråk och clownanalyser är vettiga och jättebra. Eller så lyssnar på sådana som tänker lite…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. MiT

   /  12/06/2015

  Och se vem som dyker upp, hon som fick sitta och rabbla floskler helt ostört i Gomorron Sverige för ett tag sedan 😛

  https://toklandet.wordpress.com/2015/11/11/kampen-fortsatter/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2015

   Spara och plocka fram om ett år.

   Den riktigt gamle kanske också minns ZTV: Knesset när Schyffert skulle bestämma sig om det var Blur eller Oasis som var ”rätt” och så sade han Blur, för att i panik ändra sig till nästa avsnitt och säga Oasis vilket i slutändan ändå visade sig bli det ocreddiga bandet. Inte lätt att vara vindflöjel och bajsrunkare på samma gång.

   Svara
 2. ”…det bara rullar på som SJ”. Good one! *Fnittrar*

  Svara
 3. MiT

   /  12/06/2015

  Cirka 16:10 in i klippet säger hon ungefär det som påstås…
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/638444?programid=3071

  Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2015

   Nej, det är nog andra som berättat för MP att de ”tillfälligt anpassat sig till verkligheten” men Metro missar nog huvudpoängen. Nämligen att MP är fullstänigt irrationella. Själva andemeningen i de de gjort är just tillfällig anpassning till verkligeheten, de säger ju nämligen att de så snart som möjligt skall riva upp beslutet igen.

   Svara
  • Rikard

    /  12/06/2015

   Hej.

   Nu har jag lyssnat igenom klippet (delen mellan 15:00 och 17:00) ett par gånger: vad pratar hon om? Det artigaste jag kan säga är att hon svamlar osammanhängande, och jag menar inte detta raljerande eller nedsättande. Hon låter som en människa som inte kan bilda sammanhängande meningar eller uttrycka strukturerade tankar, vilket är en stark indikator på ett mycket instabilt psykiskt tillstånd. Jag måste tillstå att jag inte brukar lyssna på Romson så det kan förstås vara hennes normala sätt att prata på, men mitt intryck är en sönderstressad människa vilken upplever att verklighetens murar rämnar. Jag hoppas verkligen att hon har någon i sin närhet som kan hjälpa henne i fall hon faller sönder på gränsen till psykos (vilket inte på något sätt ser ut som Hollywoodversion).

   Hon kunde ha utvecklat ett resonemang och förklarat sin syn på frågan och situationen i sak, eller använt utrymme för att propagera för något, men jag hör bara meningsfragment utan sammanhängande tanke bakom. Hur skulle svenska politiker klara sig mot brittiska eller franska journalister undrar jag? För att inte tala om amerikanska. Jag tycker, trots att hon är medskyldig till flyktingkrisen i Sverige, synd om henne som människa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps Undrar vad som händer om media svänger efter opinionen? Journalister är ju i huvudsak av samma psykologiska personlighetsmall som mobbare, så SVMp kanske får en obehaglig överraskning, särskilt om journalisternas egen särställning hotas. Ds

   Svara
  • Alex Nyström

    /  12/06/2015

   Det Åsa Romson mycket snabbt bör inse är att hon företräder Miljöpartiet i SVERIGE och inte Miljöpartiet i Afghanistan. Jag citerar användaren Ariolo på Flashback:

   ”Trött på att höra på skiten. Trött på att en medeltida kultur och medeltidsmänniskor ska ha den minsta inverkan på mitt liv. Trött på att den här regeringen lägger miljarder på allt annat än sina egna människor.”

   Den sista meningen fångar verkligen pudelns kärna. Om man ställde undertecknad och valfri invandrad afghan framför Åsa Romson och bad henne hjälpa en av oss (och det bara fanns resurser att hjälpa en) kan jag ge mig fan på att hon skulle välja afghanen. Newsflash: En afghansk politiker hade nog fan inte valt mig. Det Åsa inte förstår, och det är hon förvisso inte ensam om, är att hennes lojalitet ska ligga hos det EGNA FOLKET i första hand, och inte bara för att det är av folket hon får sin lön. Ska det vara så svårt? Det är fullkomligt vämjeligt att se henne och andra politiker nästan bryta ihop för att de inte kan hjälpa människor som i första hand inte är hennes ansvar. Inget fel i att vara empatisk och vilja hjälpa, men ICKE före de egna medborgarna, och absolut inte på bekostnad av dem!

   Svara
 4. MiT

   /  12/06/2015

  Nähä, så homofobi och kristendom har aldrig haft med varandra att göra…

  Svara
  • Alex Nyström

    /  12/06/2015

   ”Islam har inget med islam att göra och kristendom har inget med kristendom att göra.” En klassiker. Lindberg får förmodligen kliande utslag över bröstet om han ens närmar sig tanken på att det faktiskt kan vara så att religion ligger bakom mycket skit, oavsett varifrån den kommer. Att dessa människor (Lindberg et consortes) som hela tiden ska hävda att det handlar om människor, alternativt kultur, inte förstår att i vissa delar av världen är kultur och religion och religion och politik mer eller mindre synonyma. Och varför så rädda att kritisera något ”dött” och ”statiskt”. Kan man såra en religion?

   Svara
  • Jan

    /  12/06/2015

   Nå, Anders Lindberg är väl precis som vice ordföranden i försvarsutskottet en naiv sosse och stolt över det!

   Svara
  • Kristian

    /  12/07/2015

   Återigen problemet att de icketroende och mellanmjölkstroende inte förstår hur fanatiker och bokstavstroende tänker. ”Min halvljonkna religion får mig inte att göra sådant där, alltså är det inte religionens fel. Det måste vara strukturerna.”

   Svara
 5. MiT

   /  12/06/2015

  Svara
  • Huffington Post får hård kritik för att man okritiskt sväljer alla påståenden om mirakelkurer, ”alternativmedicin” och rent kvacksalveri – den ”undersökning” som massor hänvisar till på Nätet är en kvinnlig forskare som fått sina 15 minuter av berömmelse genom att jämföra STORLEKEN på hippocampus hos män och kvinnor – och eftersom det inte är någon större skillnad på storleken – så finns det ingen skillnad i funktionen..! Så om man jämför två integrerade elektroniska kretsar, ”chip”, LSI, med varandra, och de ser lika dana ut, så har de samma funktion…? Alltså, alla är lika mycket värda, och vi ”gillar olika” – men samtidigt finns det inga olikheter…?!?! För mer än 100 år sedan hade vetenskapen kommit till stadiet att man jämförde storlekar på olika delar av olika människohjärnor. Nu finns det en uppsjö av olika avancerade instrument som gör det möjligt att registrera hur olika individer reagerar på samma stimuli – bilder, ljud, feromoner osv.

   Svara
 6. MiT

   /  12/06/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2015

   Mycket intressant information från Jonas. Banke o kompani talar utifrån den snöda egna vinningen således.

   Svara
  • Jan

    /  12/06/2015

   Jonas Andersson är en folklig hjälte! Jag ska lägga hans namn på minnet.

   Svara
  • Intenso

    /  12/07/2015

   Det var där skon klämde.

   Svara
 7. MiT

   /  12/06/2015

  ”Terroristfinansiär kopplas till grundandet av Gävle moské”
  http://www.gd.se/gastrikland/gavle/terroristfinansiar-kopplas-till-grundandet-av-gavle-moske

  Svara
 8. MiT

   /  12/06/2015

  Svara
  • Hypocrita

    /  12/06/2015

   ”Några länder har bistått angriparna”

   – När Frankrike attackeras, reser sig resten av Europa i solidaritet. När vi angrips, har några länder tyvärr bistått angriparna eller gett dem en fristad, säger han.

   Intressant uttalande. TACK Mona Sahlin för bostadsköer och telefonlinjer. TACK Stefan Lövfen för bidraget till Turkiet (för vidarebefordran till IS)

   Svara
  • Kristian

    /  12/07/2015

   Han är tydligen rasist – det kan aldrig finnas andra orsaker än ”krig” till att människor ”flyr för sina liv.”

   Svara
 9. Pelle2

   /  12/06/2015

  Sådana som Wolodarski,Schyffert och Virtanen lever i sina övre medelklassreservat och
  ser naturligtvis inte resultatet av flyktingvågen som har kommit hit. Såvitt jag vet har väl inte en enda flykting placerats på Södermalm och i Vasastan där dom bor.
  Dessutom sväljs ju ganska många nya människor i en storstad innan det blir påtagligt.
  I en liten kommun är det mycket mera uppenbart om det kommer en massa främmande människor inom en kort tid.

  Vidare så har dom ju investerat så mycket prestige i att påstå att det inte är något problem att ta emot flyktingar i den mängd som vi har gjort det senaste året att det kommer bli väldigt jobbigt och pinsamt att byta åsikt nu.

  Det är ju dock extra pinsamt att de framhärdar i att vi kan ta emot lika många flyktingar framöver också när myndigheterna säger att det inte fungerar. Vad har de för mirakellösning på problemet som inte myndigheterna har ?
  Att dra in på vin,läsk,Pizza och Netflix räknas inte som en lösning…

  Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2015

   Så länge de tjänar på att säga som de gör socialt, karriärmässigt och ekonomiskt kommer de att göra det. Vi får se hur saker utvecklas. Det kan bli en del förändringar framöver. mycket talar för att 90-talet snart är slut.

   Svara
   • Kristian

     /  12/07/2015

    ”mycket talar för att 90-talet snart är slut.”
    Haha! Klipper den till samlingen.

    (I Storbritannien talar man inom kvinnorörelsen om hur ”i resten av Europa kom 70-talet före 80-talet. Här var vi lite efter.”)

    Svara
 10. Ivar L

   /  12/06/2015

  Kolla reaktionerna på Bildts insiktslösa tweet:

  Sedan kan man roa sig med tweeten under som visar vilket liv han lever. Inte direkt en falafel på torget i Husby om vi säger:

  Och vi som fick lära oss att frälseståndet avskaffats i Sverige.

  Svara
  • Jan

    /  12/07/2015

   Carl Bildt är och förblir en glidare. Förmodligen går han på bidrag. Som brukar vara kostliga för avdankade politiker.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/07/2015

    Han hade väl redan en viss förmögenhet när han tillträdde regeringen en gång i tiden? Det var snack om det i och med den jävighet stora aktieinnehav innebär när man är i regeringsföreträdare. Men naturligtvis har han feta pensioner från sina år i regering och riksdag så du var garanterat med och betalade hans ”delightful dinner”. Han kommer däremot inte betala din nästa varmkorv. Garanterat.

    Svara
   • Bildt arbetar för International Crisis Group, allt annat än avdankad person och jag antar att lönen är av den kalibern att bidrag är överflödig. Dessutom har han andra uppdrag som arvoderas. Om man läser hans blogg fattar man att han jobbar mer än många andra och är internationellt erkänd förhandlare.
    Sedan har han mött massvis med kritik, befogat och obefogat. Sverige har alltid haft svårt med de rika och begåvade avvikarna som skiter i kritiken. Han är som en katt som faller alltid på sina tassar. Dessutom, frun är också rik..
    Nej, han betalar inte din nästa varmkorv.

    Svara
 11. QED

   /  12/07/2015

  ”Sverige är inte redo att ta del av filmerna från polisens kroppskameror. Många människors verklighetsuppfattning skulle rasa med besked.”

  Svara
 12. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
 13. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Som sagt var, alla som inte tycker som godhetsvänstern är per definition rasister.
   Det är väl lite som att alla som inte är feminister är kvinnohatare i radikalfeministernas ögon
   Pinsamt dock av Virtanen att han inte lyckas med att bevisa att i Fablernas land är rasister när Hanif Bali synar hans uttalande. Men vi skall väl bara acceptera att allt som godhetsvänstern säger är sant..

   Svara
  • Vad jag avskyr virtanen. När blev ointelligenta intelligenta?

   Svara
  • havre flarnstad

    /  12/07/2015

   Ska man skratta eller gråta ? Om han verkligen på riktigt tror att den där bilden är rasistisk kan jag konstatera att själva ordet rasism/rasist nu förlorat allt sitt forna värde devalveringen är så extrem att det kan liknas vid en Zimbabwe dollar där inflationen drev fram 100 billioners sedlar vilka inte är värda ett skit.

   Saken blir inte heller bättre av att det håller på att växa fram en slags nyrasism främst från vänsterhåll där det anses fullt legitimt att öppet bedriva rashets sålänge det gäller vita dom flesta känner ju igen uttryck som vita medelålders män eller vita cis-personer alltid kopplat med något mindre smickrande ämne

   Alla vet mycket väl att det aldrig skulle accepteras om en partiledare höll ett brandtal om att svarta knappt räknas som människor och hur det gäller att få låta negrer att ändra sitt beteende en sådan händelse skulle bara inte inträffa och det gäller samtliga partier.

   Vi som följer den politiska debatten och lite rent allmänt hur det ser ut i media och sociala plattformar har sett hur utvecklingen gått till att på ena sidan kalla precis allt rasism samtidigt som självklart rashets mot vita normaliseras.

   P.s som kul kuriosa växlar man en sådan till en dollars sedlar staplat på pallar skulle det täcka ytan av Stockholmstad 1,5 gr

   Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Har Virtanens konto kapats eller?
   En sak är i vart fall säker. Den som twittrar i hans namn är komiker f.n.
   Höll på att skratta ihjäl mig över den kompletta och fulländade idiotin.

   Svara
  • Nilsson

    /  12/07/2015

   Jag tolkar det som att Fredrik tror att Soran ritar ”l fablernas land”, därför är de rasistiska.

   Svara
 14. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2015

   Klockrent svar av Fablernas land 🙂
   Virtanen är en kopia av Arnstad som ser fascism i allt som han inte gillar.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/07/2015

    Med tanke på de senaste tweetarna måste jag säga att Virtanen nog faktiskt är mer korkad än Arnstad och då skattar jag inte denne herre högt på den skalan. Det här verkar inte bara handla om att vara politiskt korrekt som Schyffert utan faktiskt ren och skär dumhet.

    Svara
   • Svenne

     /  12/07/2015

    Virtanen blir uppsnurrad på läktaren:)

    Svara
 15. MiT

   /  12/07/2015

  Svara
  • Intenso

    /  12/07/2015

   Undrar om det står inskrivet i den allenarådande gooooda värdegrunden att ”Föreningen har i alla frågor bara en åsikt och den är allenarådande. Ickepersoner, fähundar, rasister, nazister, breivikare och SDare i allmänhet har per definition aldrig samma åsikt som vi och kan därför aldrig få förtroendet att föra vår talan i något som helst ämne.” Ickepersoner som sympatiserar med andra partier på den yttersta högerkanten, moderater och Kr___demokrater, kan förresten snart också se sig om efter andra föreningar där deras ”åsikter” kan beredas utrymme. Vår gooooooda värdegrund är givetvis för allas lika värde….nästan.

   Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Det vore så himla skönt om SD fick makten just så att alla dessa politiserade organisationer blev av med sina bidrag. Det retar mig något oerhört att jag skall tvingas finansiera en massa vänsterextremism och religiös extremism under täckmantlar som ”ungdomsverksamhet”, ”kulturell verksamhet”, ”jämstäldhet” eller ”antirasism”.

   Svara
  • Wow, SD är inte välkomna i en organisation som får statligt stöd som drivs med en radikal vänsterfeministisk prägel. Vem skulle kunna trott det.

   Svara
 16. Kristian

   /  12/07/2015

  Tips till nationalekonomen och r*nkb*js*r*n: det som än intressant är inte medianen eller toppen, utan inre spänningar och lägstanivåer.
  Kalifornien är mycket rikt, men jag vill nog trots det inte bo i South Central LA.

  Svara
 17. Ivar L

   /  12/07/2015

  De flesta som varnar för negativa konsekvenser försöker sig på en framtidsprognos. Naturligtvis är den osäker, ingen kan se in i framtiden och det finns olika sorts problem, kommunekonomiska, nationalekonomiska, organisatoriska, polisiära. Olika personer varnar för olika problem. Det kommer säkert att visa sig bli helt olika grad av konsekvenserna inom olika områden.

  Vad Schyffeconomis och kompani gör är att titta sig omkring idag och säga: ”Faran över jag kan köpa pizza och vin!”, eller i bästa fall som Wolodarski titta på siffror över hur det gick förra året och säga att det ser bra ut. Som om konsekvenserna antingen kommer med omedelbar verkan eller inte alls. Det är outsägligt låg nivå på tänkandet.

  Svara
 18. Ivar L

   /  12/07/2015

  Tänk att en annars framstående nation på det medicinska området helt missat detta tåg:
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/faktabaserad-debatt-om-aldersbedoemning-oenskas-20817

  Sverige ligger ljusår efter i forskning på detta område enbart på grund av det politiska korrekthetens ok. Det säger en del om hur genomgripande effekten av PK kan vara i ett samhälle.

  Svara
 19. Ivar L

   /  12/07/2015

  Ur artikeln om medicinsk åldersbedömning:
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/faktabaserad-debatt-om-aldersbedoemning-oenskas-20817

  ”ingen svensk har presenterat ny forskning på de hittills 18 konferenser som hållits. Egentligen inget konstigt med det då Sverige de senaste 15 åren i princip inte haft någon expertis eller forskning alls på området.”

  ”Den goda nyheten är att det inte saknas utländsk expertis att tillgå, när frågan nu aktualiseras i svensk politik.”

  ”Hög ‘specificitet’ betyder att en hög andel av de som är under 18 år klassas som detta.” Däremot är ”sensitiviteten” sämre – en ganska hög andel överåriga klassas alltså felaktigt som minderåriga.”

  Det finns verkligen inga argument mot medicinsk åldersbedömning överhuvudtaget vad jag kan se. Vare sig etiska (snarare tvärtom), eller vetenskapliga. Kan FIFA så kan väl Migrationsverket?

  Svara
 20. Men hur var det med vinpriset? Jag köpte vin till jul och förbanne mig det var dyrare än förra året. Det var bara att betala fast mannen i kassan var garanterat inte från svensk härkomst.
  Så nej, invandrare tvingar oss inte att sänka standarden på vinet. Däremot räckte inte pengarna till allt det andra, som bröd.

  Svara
 21. Svenne

   /  12/07/2015

  Finska regler gäller i Finland:

  Fortsätter:
  ”Pelkonen säger att hon alltid förenklat och rakt så att budskapet säkert går fram. Kvinnans ställning är, enligt henne, det som utgör den allra största kulturskillnaden mellan hur det är i deras hemländer jämfört med i Finland.

  – Av min en timme långa föreläsning går största delen till att berätta om kvinnans ställning, om jämställdhet och om att hos oss är familjevåld lika förbjudet som gatuvåld. Dessutom berättar jag om barnens ställning i Finland och om åldersgränser för sexuellt umgänge.”

  Svara
  • Kristian

    /  12/07/2015

   Äsch, såg inte den innan jag skrev nedan.

   Svara
   • Svenne

     /  12/07/2015

    🙂
    Ordning och reda i Finland, tänk om det sprider sig…

    Svara
 22. Kristian

   /  12/07/2015

  Merti Wager / MTV Uutiset :”Finland. Hon föreläser i uniformskjol med pistol på höften och som ensamkommande kvinnlig polis får hon genast de asylsökandes fulla uppmärksamhet.”

  https://meritwager.wordpress.com/2015/12/05/finland-hon-forelaser-i-uniformskjol-med-pistol-pa-hoften-och-som-ensamkommande-kvinnlig-polis-far-hon-genast-de-asylsokandes-fulla-uppmarksamhet/

  ”– För de asylsökande är redan det chockerande att jag kommer ensam, att det inte är fem manliga poliser som eskorterar mig. Män som talar engelska frågar ofta varför jag talar om otrevliga saker och ser dem som en grupp.
  […]
  – Jag säger det rakt på sak, att de inte har lyxen av att bli bemötta som individer utan att de, tyvärr, behandlas som en grupp. Om en person begår ett brott så gör han hela gruppen en björntjänst.
  […]
  Att förstå våra seder och bruk går inte på några dagar, det går inte ens på några år.”

  Försöker förgäves tänka att en svensk polis skulle kunna säga detta. Vilken omskolningskurs det skulle bli!

  Svara
 23. Mikael G

   /  12/07/2015

  Jag var på stadsbiblioteket i Malmö idag . När jag kommer dit ser jag att ingången är tapetserad med affischer från refugees welcome . Kommer in samma sak där . Känner att jag bara måste fråga personalen om saken . Tar en nummerlapp , frågar mannen i kassan om inte våra bibliotek skall vara opolitiska . Jo svarar han . Men vad är detta då , säger jag och pekar på affischerna . Han svarar då att våra bibliotek skall vara öppna för alla . Ok , säger jag men det är väl ni som satt upp dem . Visst är det så säger han men detta har ingenting med politik att göra . Vid detta laget börjar jag bli förbannad och går där ifrån . Kommer hem kollar upp organisationen , på deras officiella hemsida verkar det handla om att hitta boende till flyktingar , vilket är helt ok . När jag sen kollar Malmöavdelningens Facebooksida kommer en helt annan bild fram dvs uppmaningar om demonstrationer . Ingen människa är illegal Nu kanske jag är överkänslig , men jag fann detta ytterst provocerande .

  Ps . Vill även tacka alla som skriver här för denna oas i denna galna värld .

  Mvh Mikael G

  Svara
  • Mikael G

    /  12/07/2015

   Det skall stå ingen människa är illegal nämns också .

   Svara
  • Ivar L

    /  12/07/2015

   Klart det är politiskt med de affischerna. Det är den viktigaste frågan politiskt just nu. Oavsett om föreningen säger sig enbart syssla med fågelskådning är det rätt uppenbart att de är opinionsbildande. Men är man förvånad över att vänstern regerar på biblioteken. Det är den nya statsreligionen.

   Svara
 1. Metro, oberoende extremvänster | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: