Chatt om näthat och hot

SvD har haft en artikelserie om näthat och hot och den mynnade ut i en chatt igår där man kunde ställa frågor till Jack Werner, som har skrivit en del av artiklarna som handlar om Facebook, Mårten Schultz som var där i egenskap av juridisk expert. Även Fredric Karén som ansvarig utgivare svarade på någon fråga samt Matilda Bjerlöw som är redaktör. Jag antar att ni hittar länkar till deras serie i länken ovan, kan upplysa om att av det jag läst så är det det vanliga tugget och den vanliga vinkeln. Så nu vet ni det. Men kontrollera gärna   😛

Tänkte ta upp några saker från chatten som är lite intressanta

chatten på svd

Den frågan kommer ju alltid upp när media haft en chatt om något och man inte kan se alla frågor. Ett enkelt sätt att lösa är att antingen ha ett system där man faktiskt ser samtliga frågor eller att man i efterhand publicerar samtliga frågor som kommit in. Gör det i en pdf-fil om det är jättemånga? Då kan alla själva se hur det ligger till med den saken. Som det är nu så tror jag att ingen köper att det ”bara” handlar om frågor som är lika utan att de väljs ut mycket noga. Publicera samtliga, eller gör dem tillgängliga, så har man ju ryggen fri?

chatten på svd fredric karen

Nu vet inte jag hur det såg ut med kommentarerna på alla artiklar men de jag såg spårade sällan ur. Om det var en kass artikel från till exempel semigalningen Anna Laestadius Larsson så såg man kritik mot hennes knasigheter. Det är väl sånt som är jobbigt antar jag, att folk inte håller med och också säger det? En del av de saker som togs bort då var helt vanliga schyssta frågor och relevanta invändningar och inget annat och då blir folk förbannade såklart, där sitter en uppblåst pascha och bara plockar bort när det blir jobbigt. Det är inte vad som kännetecknar en seriös debatt tycker jag.

Men nu kommer det en lite mer intressant

mårten schultz låtsas inte förstå

Mårten Schultz låtsas inte förstå vad Thomaz menar. För det är klart att han mycket väl fattar vad som menas, Mårten är inte dum. Betydligt mindre smarta människor än Mårten förstår precis vad Thomaz menar. Klart att han förstår exakt att det Thomaz menar är att till exempel Sahlin, en maktmänniska med så mycket makt att hon direkt påverkar vanliga människors vardag, tillåts att bete sig precis hur som helst utan att det på något sätt kopplas till vad hon också får i retur. Det är ohederligt! Är det troligt att en professor inte vet vad orsak och verkan är för något…? Sahlin har själv skapat det hon möts av oavsett om man tycker det är skit och inte ska behöva ske. Hon har skapat det genom att framstå som dryg och arrogant och som skiter i vilka hon kör över och maler sönder på ett fruktansvärt fult sätt. Hon får dessutom göra det med stöd från både kollegor och media. Och en och annan professor också som vi ser för varje gång man inte låtsas förstå vad folk menar så är det ett litet extra stöd till skitbeteendet.

Här hade det ju varit mycket intressant att faktiskt höra några av Mårtens tankar om Sahlins svepande stämplande i Expressen istället för att han inte låtsas förstå?

Beteendet vi ser från Schultz är något som är en ganska stor orsak till det ruttna debattklimat vi har idag. Där sitter personer som är maktfaktorer på höga positioner och låtsas inte förstå ens vad folk menar när de vill ta upp ett för dem allvarligt problem och vill höra hans syn på det. Då VÄLJER han att svara på något helt annat bara för att personen inte lyckades få till formuleringen exakt och ofelbart. Det är medvetet från Schultz…

Sen kan man ju komma ihåg Mårten Schultz medverkan i Trolljägarna också där det är MYCKET troligt att även Martin Fredriksson smög i kulisserna och bidrog. För ingen tror väl att de inte använde Piscatus och Fredriksson i det programmet…? Fredriksson som alltså enligt egen utsago var en yrkeskriminell person.

När man under lång tid gör på exakt det sättet så ledsnar folk till slut. Varför ska man ens försöka bete sig sansat och riktigt när man ändå blir bemött med arrogans? När man kommer med legitima frågor i en aktuell fråga så blir man, i bästa fall, bara bemött med tystnad bara för att nästa dag se samma person återigen rapa samma saker som man påpekat var direkt felaktiga? Och sen ser man flera som också rapar samma felaktigheter igen och igen och…?

Tar med en från Jack Werner också

jack werner inte den här gången

Hans punkt 2, här är länken han postar. Har inte läst den så någon får gärna gå in och kolla den. Jag tänkte mer nämna punkt 4 och 5.

Punkt 4, visst är det märkligt att sådant aldrig får plats? Det är alltid ensidigt med ursäkter som ”Den har gången har vi valt att …”, ”Syftet med just den här granskningen var att …”, ”Vi har valt att …” och så vidare i all oändlighet. Klart han inte är intresserad av vad som ligger bakom EGENTLIGEN, det skulle ju kullkasta hela hans existens som journalist, hela hans varumärke bygger ju på att visa upp näthat från vita män i Sverige och om man då kommer fram till att det till stor del orsakas av själva ”målet” för näthatet så faller ju hela hans värld ihop. Han har lika stort intresse av att veta detta som Schultz har gissar jag, det vill säga intresset är noll. Om intresset inte hade varit noll så hade de garanterat tagit upp det…

Hur går Jack Werner tillväga när han letar kommentarer? Kanske så här?

jack werner i stor grupp

I en offentlig grupp med cirka 16500 medlemmar går han alltså in med

Ni gillar sajten Exponerat i den här gruppen, va? Ni tycker de verkligen rapporterar sanningen som alla andra försöker dölja?

Detta är de första två meningarna i hans trådstart. Syftet är ju enbart att trolla och försöka få fram kommentarer som han sen triumferande kan posta på twitter i ett kollage. För om han vore intresserad av en seriös diskussion skulle han ju inte skriva som han gör och han skulle ju inte välja ett inlägg som tydligen är borttaget just för att det inte var sant? Då väljer man ju ett som är kvar fast det bevisats vara påhitt? Annars faller ju hela idén med tråden?

Han möter en som bemöter honom själv på exakt samma sätt som Werner startade den här tråden och som Metro och andra tidningar bemöter folk som klagar på något

jack werner i stor grupp11

Och Jack Werner trillade i fällan direkt. Werner återkommer till argument flera gånger i tråden, hur seriös var han i trådstarten nu igen ”Ni gillar sajten Exponerat i den här gruppen, va? Ni tycker de verkligen rapporterar sanningen som alla andra försöker dölja?”? När han blir bemött på samma sätt själv så kallar han folk för pedofiler som luktar bajs…

Jag skrev innan att han letar efter kommentarer från vita svenska män som han triumferande kan posta på twitter, nu har jag inte följt honom speciellt noga men jag har aldrig sett att han postat någon enda som kommer från folk med utländska namn som går loss på facebook. Han kanske har gjort det? Vad jag däremot vet är att han ständigt lyckas hitta något i någon obskyr lite grupp någonstans men totalt missade det som Paow drabbades av. Där snackar vi inte en eller ett par kommentarer utan kanske 5000 – 6000 stycken som var precis på eller över gränsen! Men ändå lyckades det helt gå hans annars så känsliga näthatsnäsa förbi. Visst är det märkligt…?

Här är inläggen med en mycket liten del av den vägg av groteskt näthat som Paow fick ta emot

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow!

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 2

Vita medelålders heterosexuella män näthatar Paow! Del 3

En sammanfattning av det groteska näthatet mot Paow

För att visa att jag har rätt när det gäller att Werners näsa för att lukta sig till näthat mest beror på avsändaren av näthatet kan vi ju ta det som hände när det kom fram att DN hade mörkat vad som hände på festivalen i somras, då var han blixtsnabb med att samla ihop ett litet kollage och posta på twitter. Det kan ni läsa om i det här inlägget, ”Tystnadskulturens väktare”. Han brukar vara snabb med sånt. Utom när det är ”fel” avsändare, då är han tyst…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. MiT

   /  03/01/2016

  Svara
  • Rikard

    /  03/01/2016

   Hej.

   Jag har fått rapporten e-postad till mig av Staffan Danielsson. Han har agerat rakryggat och modigt, och inte satt partitaktik och karriär framför land, folk och verklighet. för detta förtjänar han beröm och respekt. Jag vill också uppmana den som är intresserad att be honom om att få en kopia översänd per e-post. Den finns på riksdagens hemsida om man söker på hans namn, samt på hans blogg, vilken också bär hans namn. Rapporten tar inte mer än en kvart eller så att läsa igenom, och är skriven på normal svenska, inte ämbetsmannajargong.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Gaijin

     /  03/03/2016

    Bäst att du byter namn, Rikard! Annars kommer Jack Warner att förolämpa dig!

    Svara
 2. michael

   /  03/01/2016

  Det som gör att det sprids en extra vidrig odör(bajs)från personer som Schultz och Werner är att dom är sådana uppenbara lögnare och rullar runt sig i detta och trivs med det.
  Hederlighet är ingenting man kan beslå dessa personer med.

  Svara
  • T

    /  03/01/2016

   Man behöver inte diskutera någonting med dessa personer. Det finns inget att vinna. Det går inte att få sista ordet. Bara slöseri med tid. Dont bring a knife to a gunfight. Vill Sveriges politiker och media ha ett inbördeskrig så kommer det att bli så.

   Svara
 3. MiT

   /  03/01/2016

  Det nya Sverige
  ”Kör bussen, hora!”
  http://na.se/nyheter/nyheter/1.1758240–kor-bussen-hora-

  Svara
 4. MiT

   /  03/01/2016

  Svara
 5. MiT

   /  03/01/2016

  Ajajaja Ranstorp, rätta in dig i ledet! Annars kanske Hamrud lägger upp din sjukjournal i Expressen

  Svara
  • T

    /  03/01/2016

   Intressant. Blir det kulsprutor vid Lernacken i Juli?

   Svara
 6. MiT

   /  03/01/2016

  Läs även kommentarerna. Vet inte om man måste ha fb för att kunna se hela inlägget plus kommentarer? Om någon som inte har fb kan se all (eller inte se allt…) så säg till, kan vara bra att veta.

  Svara
  • Nixpix

    /  03/02/2016

   Intressanta kommentarer på Tinas inlägg. Bland annat visar Staffan Sonning upp exakt hur arroganta journalister kan vara och hur det vägrar svara på direkta frågor och sen påstår att folk är ”ursinniga” i sina repliker när det enda de gör är att få honom att vara konkret och komma med bevis för sin GBA.

   Svara
  • Olof

    /  03/01/2016

   Jahaja. Nu kan nog Sydney Morning Herald och 60 Minutes förvänta sig samtal från svenska ambassaden. Den här typen av konspirationer för att svärta Sveriges internationella rykte medelst obehagliga inslag av verklighet i rapporteringen är faktiskt helt oacceptabla. De gör nog bäst i att blocka svenska läsare, vi vet ju vad som hände med den senaste australiensaren som pratade bredvid mun, Marianne Ny vet precis hur rättsliga åtgärder kan användas för att utdela straff alldeles utan vare sig juridisk eller någon faktisk skuld.

   Svara
   • michael

     /  03/02/2016

    Man kanske borde tipsa 60 Minutes att spela in samtalen dom får,vem vet vi kanske får höra Wolodarski uttala en Fatwa över kanalen för sitt samröre med Sjunnesson.

    Svara
  • Det låter som om 60 Minutes behöver sig en kurs in The Värdegrund.

   Svara
 7. MiT

   /  03/01/2016

  Hahaha, kommer ni ihåg?

  Svara
 8. MiT

   /  03/01/2016

  ”60 Minutes crew attacked and injured by a group of masked men while filming a story with Liz Hayes on European refugee crisis”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3470619/60-Minutes-crew-filming-reporter-Liz-Hayes-attacked-bloodied-group-masked-African-men-interviews-European-refugee-crisis.html

  Svara
 9. MiT

   /  03/01/2016

  Varför suckar hon? Hennes egen tidning är ju den som kämpat allra hårdast för att rasiststämpla alla som ens har nämnt något sånt här tidigare?

  Svara
 10. MiT

   /  03/01/2016

  Svara
 11. MiT

   /  03/01/2016

  Svara
  • Nu låter jag som en konspirationsteoretiker, men är det inte ett konstigt sammanträffande att denna interna kris verkar ha kraschat med förra höstens flyktingkris? Ska vi gissa att åsikterna inte stämmer samman med den offentliga bilden av Vänsterpartiet?

   Svara
 12. MiT

   /  03/01/2016

  Svara
 13. Senior

   /  03/01/2016
  Svara
  • Pelle2

    /  03/02/2016

   Det fina vänsterhatet är ju något helt annat….

   Svara
 14. Svenne

   /  03/01/2016

  OT: Jens Runnberg: Därför borde S lyfta fram Persson i stället för Palme

  Svara
  • Jan

    /  03/02/2016

   Sossehat och moderatpropaganda signerat moderaten Jens Runnberg. Inget nytt där. Intelligensnivån håller nivån; allt dåligt genom alla tider = S, allt bra genom alla tider = M. Eller: Palme var dålig och gjorde bara dåliga saker och Sverige under efterkrigstiden var en dålig kommuniststat. Så tänker en lågpannad moderat. Noll självkritik, svart-vit samhällssyn.

   Vilken relevans har den här moderatglorifieringen på MiT:s blogg? Är MiT.s blogg ett forum för Palmehat och smutskastning av Sverige och Socialdemokraterna? Borde inte Svenne hänga på Nya Moderaternas hemsida istället?

   Svara
   • Svenne

     /  03/02/2016

    @Jan
    Tråkigt att du ser kritik som hat. Det gör inte jag. I samband med 30-årsminnet så ser jag det som relevant att uppmärksamma artiklar om dåtiden.

    Svara
   • Pelle2

     /  03/02/2016

    Ser inget Sosse- eller Palmehat och heller ingen glorifiering av Moderaterna i artikeln Tvärtom berömmer han ju Göran Persson och den utveckling han menar att Persson stod för. Om han hade varit en sossehatare skulle han knappast ha berömt Persson.
    Palme och hans politik måste också gå att kritisera även om han blev mördad. Sedan behöver du inte hålla med om det som kritikerna säger.
    Tycker att du resonerar som vissa feminister i denna fråga att kritik=hat.
    Bemöt kritiken istället för att vilja tysta debatten om Palmes gärning.
    I dessa dagar får Palme mycket uppmärksamhet så då är det relevant att ta upp Palmes gärning ur olika perspektiv tycker jag.

    Svara
   • Rikard

     /  03/02/2016

    Hej.

    Vad var det Palme gjorde som var bra?
    Vad var det Socialdemokraterna gjorde som var bra?

    Var det bra för att det var det partiet, eller hade det varit bra oavsett vem som gjorde vad det nu var som var bra?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Jan

    /  03/03/2016

   Det jag i grunden ifrågasätter är syftet med att förmedla inlägg där moderater svartmålar socialdemokrater. Vilken relevans har det i den här bloggen? Om jag förstått MiT rätt så är det här inte en partigängarblogg.

   Att det finns gott om moderater som kommenterar här rättfärdigar inte inlägg av partigängarkaraktär anser jag. Fast det är MiT som äger bloggen så han kan kanske förmedla sin egen åsikt här. Är vi som inte är moderater välkomna här?

   Svara
   • MiT

     /  03/03/2016

    Alla får vara här, jag tror du var lite stingslig här bara. Varför skulle det vara tabu att faktiskt också påpeka att Palme inte var högt älskad i hela världen? Han var nog tvärtom faktiskt ganska illa omtyckt av stor del av världen. Jag vet ju det som gammal sosse som faktiskt kommer ihåg Palme. Sen var det faktiskt 30 år sedan han mördades, en livstid för en del, jag kan tycka att man kan låta bli att raljera över honom på just den dagen även om det var 30 år sedan han sköts.

    Man pratar om ”nationellt trauma” och sånt, nej, det är det ju inte såklart, för familjen är det ett trauma och för de närmare släkten och vännerna är det ett trauma men inte för resten av befolkningen på något sätt. Hade hela riksdagen blåsts bort med folk och allt, då hade det varit ett nationellt trauma.

    Fritt fram för dig att posta både elakt, snällt eller mittiemellan om AKB, Reinfledt eller vem du vill. Eller positivt om Palme! Eller någon annan! 😛

    Svara
    • Jan

      /  03/03/2016

     Okej, tack för svaret. Det jag kritiserar är inte folks tyckande i allmänhet utan att man befordrar partipropaganda. Som i det här fallet moderaten Jens Runnbergs svartmålning av Olof Palme och socialdemokratin. Personligen skulle jag aldrig komma på tanken att vidarebefordra socialdemokratiska partigängares svartmålning av moderater och alliansen. Sådant är väldigt förutsägbart, saknar relevans och tillför knappast den här bloggen någonting. Nåväl, låt oss sätta punkt där.

     Svara
 15. Angående förra inlägget om Martin Fredrikssons SÄPO-bekännelse… makes sense. Tittar man på hans brottshistoria så är det faktiskt rätt underligt att han har kommit undan med så lite konsekvenser, speciellt då majoriteten av de brott han begått knappast har bokförts. Själv tror jag hans engagemang och flört med SÄPO snarare började kring 2000 när han stod åtalad för mordbrand. Att han sedan engagerade sig kring 2009 efter ett kortare uppehåll beror väl på att han stod åtalad för misshandel 2008. 🙂

  Det som vissa inom den autonoma rörelsen (och andra extrema politiska rörelser, för den delen) verkar lida av är hybris – hur exakt tror de deras kamrater till synes kommer undan med brott med så lindriga konsekvenser? Hur tror de deras kamrater har till synes råd att inte ha ett vanligt jobb och lägga all tid på ”kampen”? Det verkar finnas en väldigt blåögdhet minst sagt över hur deras kamrater lyckas överleva i ett allt hårdare samhällsklimat.

  Sedan så har vi det andra om infon Fredriksson har gett – givetvis så är SÄPO inte intresserade att betala någon för att informera dom om att Fredrik Martinsson skrev något dumt på Avpixlat klockan två på lördagsnatten. De är intresserade av det privata – och gärna muntliga, dvs konversationer de INTE kan ta del av. Fredriksson är för välkänd inom alla högerextrema kretsar för att han skulle få ta del av sådana konversationer och om någon skulle vara benägen att dela den infon med Fredriksson, så skulle de nog gärna själva bli avlönade av SÄPO. Som sagt, golare har inga polare. Bättre att i så fall gola till SÄPO för pengar än till den ideologiska fienden.

  Att kollegan Wååg ska ha haft noll koll på engagemanget i SÄPO är också tvivelaktigt. Möjligtvis visste han inte alla detaljer, men man kan inte ha ett så nära partnerskap med honom och sedan stå helt utan någon slags ledtråd. Möjligen så kan man i efterhand tycka att man var dum och inte såg det uppenbara. Hur tror de för övrigt att en person som Fredriksson fått skyddad identitet för övrigt? Om det vore så lätt att stå utan kontakter och få det så skulle var och varenda journalist ha det, i kombination med alla politiker och yrkeskriminella för den delen.

  Det som borde oroa den autonoma rörelsen är nog det faktum att Fredriksson har varit med och byggt upp flera socialistiska forum – antagligen en del som har en mer privat natur. Han sitter med andra ord på sprängstoff i vissa fall. Han är labil nog att både begå brott och göra avtal under bordet med SÄPO…

  Svara
  • Olof

    /  03/02/2016

   Jag håller med om blåögdheten när det gäller inkomster, men man kan ju anta att det förekommer rätt många i de kretsarna som tror pengar växer på föräldrar.

   De låga straffen för brotten är jag dock inte så förvånad över, det måste inte vara pga samarbete utan kan ju vara det vanliga svenska rättssystemet.

   Vad gäller just Fredriksson så kan ju SÄPO’s intresse ha varit i princip outsourcing av tveksamt legal verksamhet; om han bryter sig in i motståndares datorer och bygger databaser så är det ju mindre jobbigt för SÄPO än om de själva gör det. Mycket av detta var ju dessutom pre-FRA. Han har ju säkert lämnat info om vänsteraktivister med, men SÄPO’s intresse för just honom var nog inte nödvändigtvis det och de har säkert fler avlönade där (ibland undrar man ju om det finns verkliga aktivister eller om det mest är drivet av olika underrättelsetjänster som inte vet vad de andra gör… fast det är nog värre i andra länder med mer splittrade sådana organisationer).

   Och jo, haha, har han varit med och byggt någon infrastruktur så är det nog dags att börja från scratch.

   Svara
   • Jag tror man måste komma ihåg VARFÖR han erkänner – det är inte en rädsla för bombhögern ska bli förbannade på hans SÄPO-aktiviteter. De förväntar sig inte mindre från honom. Det är rädsla för den egna gruppen – vilket påvisar att han antagligen är misstänkt för att ha sålt känslig info om den egna. Antagligen så har det funnits misstankar kring hans aktiviteter ett tag nu, men perioden mellan 2004-2010 är det de kan bevisa. Än så länge. Att han inte skulle haft kontakt med SÄPO inför valet 2014 är tveksamt med tanke på den politiska stämningen i landet.

    Fredriksson är inte dum nog att lägga alla kort på bordet och erkänna till mer än han måste. Han var ju som sagt grundaren av Socialism.nu – ett forum som sägs ha skyddade underforum för mer känsliga aktiviteter. Han ska ha suttit hos SÄPO och de har inte intresserat sig för det, speciellt med tanke på att de klassat autonoma vänstern som ett av de största hoten mot rikets säkerhet? Tror inte det.

    Det är som sagt inte att han är misstänkt för att sälja info av högerextremt slag till SÄPO som gör att han måste bekänna. Det gör antagligen redan andra människor inom Researchgruppens sfär också.

    Frågan är nu vad som mer kommer komma from i efterdyningarna av detta.

    Svara
  • MiT

    /  03/02/2016

   Även Wåg har skyddade uppgifter… 😉

   Svara
   • Jag är rätt säker på att majoriteten av Researchgruppen sålt info om ”fienden” som sagt till olika organisationer. Att de skulle ta mot pengar från Expressen för att hänga ut elakingar på nätet, men ha reservationer om att sälja till SÄPO/Polisen är så skrattretande osannolikt att det finns inte vad. Som sagt, hur tror människor att de betalar för sin politiska aktivism? Hur många av dom har ett nio-till-femjobb?

    Som sagt, tror det snarare är så att han tjallat något för mycket av den egna gruppen.

    Svara
 16. Svenne

   /  03/02/2016

  OT: En lång artikel om otrygghet:

  ”Avspärrningarna är borta, men hos föräldrar i området sitter rädslan kvar. Att en man skjutits ihjäl rätt utanför sonens förskola blev droppen för Thomas Lange: ”Men var i Malmö ska man flytta för att känna sig trygg?”.”

  Svara
 17. MiT

   /  03/02/2016

  Svara
  • Perry

    /  03/02/2016

   HAHA! ” det är mycket större chans för en vit medelålders man i stockholm att hinna med lokaltrafiken till jobbet än en rasifierad kvinna i en landsbygdsort som ej trafikeras av lokaltrafik”

   Svara
 18. MiT

   /  03/02/2016

  Svara
 19. MiT

   /  03/02/2016

  Svara
  • Snarare så är det väl våran egen självbild av en humanitär stormakt som raserat och visat att Sveriges journalister går lite för mycket i våra politikers koppel i vissa frågor. Det är inte som problemen som Daily Mail belyser något som uppkom över en natt.

   Svara
 20. Grodan Boll

   /  03/02/2016

  Pew

  Som säger att män drabbas mer och oftare av allt (utom just den lilla minoriteten haressment som är av sexuell natur)? Werners svar är ett konkret exempel på problemet med bia och agenda..

  5 frågor

  Igen, Werners svar är typexempel på kritiken som just gavs!

  Svara
 21. Svenne

   /  03/02/2016

  OT: Rapport från norska UD:

  Svara
 22. Nixpix

   /  03/02/2016

  Upplopp på Larmtorget http://gota.media/jgWs
  Hände i helgen. Polisen tyckte inte att det var något att rapportera till media om….

  Svara
 23. Nixpix

   /  03/02/2016

  Flyktingbarn krävde halalkött – fick rätt http://www.expressen.se/gt/flyktingbarn-kravde-halalkott–fick-ratt/ #Expressen via @Expressen

  Det här är lite kul. Det blir ju syntax eror när flyktingars krav på halalkött krockar med miljömupparnas krav på mindre kött, dessutom långt bortifrån. Det är väl därför Expressen ens vågar skriva.

  Svara
  • Pet

    /  03/02/2016

   ”Vi kan erbjuda vegetarisk mat och fisk om det finns någon som inte vill äta kött från Orust.”

   De påpekar att det finns vegetarisk kost eller fisk att äta men det är alltså inte nog.

   ”Nu har IVO utrett frågan och kommit med ett beslut. De anser att det är en inskränkning på barnets möjlighet att utöva sin religion att inte servera halalkött.”

   Inspektionen för vård och omsorg är alltså detta.
   Min fråga är om det verkligen är lag på att bistå med halalslaktat kött för muslimer och att boendet kan krävas på detta trots att de har annan kost att erbjuda? Vart går gränsen då?

   Svara
 1. Bilden av Sverige utomlands | WTF?
 2. Jack Werner och näthatet | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: