Miljöpartiet, det genomkorrupta partiet

Bostadsminister Kaplan har nu avgått. Han hade begärt att bli entledigad enligt Löfven. Han fick sparken givetvis och inget annat. Men problemet är ju inte Kaplan utan Miljöpartiet i sig. Det är ett totalt genomkorrupt parti och med det följer också att de moraliskt är i botten. Hela problemet är Miljöpartiet som sålt ut sitt parti för några islamistiska silverpenningar.

Igår i Agenda så diskuterades Kaplan och givetvis dök det upp en, Mohamed Temsamani, som påstod att kritiken mot Kaplan bara var islamofobi. Agenda glömde berätta att Mohamed Temsamani är en miljöpartist

miljöpartiet Mohamed Temsaman islamist

med nära band till Muslimska Brödraskapet…

miljöpartiet Mohamed Temsaman islamist1

Och han är även islamist förstås. Miljöpartiet verkar bestå av enbart islamister. Om inte, varför har de i så fall så förtvivlat svårt att hitta någon som kan kommentera detta och som INTE är islamist?

romson och fridolin islamister i partiet1

Om man är intresserad av miljöfrågor, vad finns då? Om man är intresserad av landsbygd och natur? Det enda som intresserar Miljöpartiet är ju islamism? Centerpartiet? Den enda miljö Centerpartiet är intresserad av är ju krogmiljön runt Stureplan…

Hela Miljöpartiet verkar bestå av islamister, de poppar ständigt upp i olika sammanhang. Är Miljöpartiet en murbräcka för att islamisera Sverige? Socialdemokraterna är inte oskyldiga heller, de har en överenskommelse med Sveriges Muslimska Råd om samarbete och lovar viktiga poster i utbyte, både kommunala och riks. Det var väl i den vevan islamisten Omar Mustafa valdes in i partistyrelsen. Och om jag inte missminner mig så var även Veronica ”Rädda Barnen” Palm väldigt engagerad i Omar Mustafa…

Miljöpartiet borde byta namn, det är lika missvisande som Folkp… Liberalerna, lika mycket för miljö som Liberalerna är liberala. Miljöislamisterna kanske? Islamistpartiet de Gröna? Då får de ju med den viktiga gröna färgen också?

Lojalitetsproblematiken lyser igenom, en minister i Sverige ska vara lojal mot Sverige. PUNKT! Kan en islamist vara lojal mot Sverige? Nej, det är helt omöjligt.

Man kan inte tjäna två herrar!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

88 kommentarer

 1. TonyMalmqvist

   /  04/18/2016

  Men det låter inte hindra att Fridolin Och Romson likväl har fortsatt fullt förtroende för den mannen. Vad är det för fel på dessa människor?

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Som sagt var,vad är det för fel på Romson och Fridolin ?
   Här är deras uttalande efter Kaplans avgång:
   ”Språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson deltog inte på presskonferensen, men skriver i ett skriftligt uttalande.
   ”Som kollegor till Mehmet Kaplan har vi på nära håll i många år sett hur han har kämpat outtröttligt för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog. Mehmet har både förmågan och modet att ta denna dialog till några av de arenor där det behövs som allra mest. Denna typ av mod är lika viktig för vårt samhälle som den är provocerande för vissa”,
   Dv.s ingen kritik alls mot Kaplans agerande och uttalande utan istället kritik mot hans kritiker.
   Avgå Fridolin och Romson säger jag !

   Svara
   • TonyMalmqvist

     /  04/18/2016

    Det bästa som kunde hända är att nu oppositionen lämnar in en misstroendeförklaring mot den här regeringen och att det snarast utlyses nyval, detta som följd att Miljöpartiet åker ur riksdagen och de aldrig sätter sin fot där igen. Må de för alltid vara portförbjudna mot allt vad politik heter, dom är helt uppenbart inte vuxna eller kapabla till det uppdraget.

    Svara
 2. MiT

   /  04/18/2016

  Janine är miljöpartist såklart…

  Svara
 3. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Kristian

    /  04/18/2016

   Armenisk lobby?
   Den så kallade ”Judiska konspirationen” kan jag – även om jag inte tror på den – se att man med halva hjärnan avstängd kan förföras av. Det finns många framgångsrika människor inom till exempel media som är av judisk börd. Men Armenier?
   Förvisso, man kan gå till wikipedia och hitta långa listor. Personligen kan jag dock bara nämna Kardashian och Begosian. Vet inte hur intresserade de är av svenska bostadsministrar.

   Svara
 4. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Lite vanlig taktik från en sådan som Al-Sayed Issa. När Bali synar hans bluff till uttalande om att muslimer inte får vara en del av det svenska samhället går han över till att prata om att Kaplan har varit aktiv i det muslimska civilsamhället till skillnad från Aida. Dv.s han ändrar förutsättningarna för diskussionen och utmålar dessutom Bali som troll.
   Snacka om ohederlig ”debattör”.

   Svara
 5. Ingegerd

   /  04/18/2016

  Islamistpartiet de Gröna är ett mycket passande namn.

  Svara
 6. Jan

   /  04/18/2016

  Vad folk inte verkar förstå är att massinvandringen i sig genererar dessa problem. Invandrarna tar med sig dessa, ofta uråldriga, motsättningar mellan olika befolkningsgrupper, religioner och klaner. De flesta svenskar är omedvetna om dessa.

  Så också trendkänsliga politiker när de planerar sina kvoteringar till följd av identitetspolitiken (någon ska vara muslim, någon ung, någon gammal och så vidare). Man kan säga att Kaplans avgång är ett bakslag för identitetspolitiken.

  Svara
 7. MiT

   /  04/18/2016

  ”språkrör Grön Ungdom Uppsala|| Superfeminist|| Palmefantast|| vill ha fri invandring|| miljöpartistisk medlem av champagnevänstern. Jag e jävligt rolig här där PK-maffian behövs ”

  Svara
 8. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Kristian

    /  04/18/2016


   (45 sekunder in ungefär, om länken inte fungerar.)
   Något att spara för eftervärlden!

   Politisk påläggskalv, javisst, men det finns väl gränser.

   Svara
 9. Näää nu är du allt orättvis mot Miljöpartiet, för deras största och viktigaste fråga som ligger alla miljöpartister varmast om hjärtat är ändå trots allt RADIKALFEMINISMEN! 😀

  Svara
 10. MiT

   /  04/18/2016

  Tweetarna det handlar om från 2014, är väl det man kallar missat scoop? Varför det inte var intressant kan man bara spekulera i, kanske feghet?

  Svara
 11. Jerry

   /  04/18/2016

  Man kan väl säga att Miljöpartiet är för miljön vad veganer är för vegetarism. Istället för att locka intresserade skrämmer man bort dem.

  Svara
 12. MiT

   /  04/18/2016

  ”Chalmers om mångfald”

  Svara
  • Skeptisk

    /  04/18/2016

   Om det är för få kvinnor på Chalmers måste det bero på att kvinnor i allmänhet inte ”tar ansvar” för de tekniska delarna i samhället. Eftersom när män inte ”tar ansvar” när de är underrepresenterade. Eller så konstaterar vi att få kvinnor är intresserade i teknik. Om man som kvinna känner sig ensam får man väl försöka övertyga väninnor och bekanta att hoppa av humaniora, sociologi och genusköret, till förmån för matematik, fysik, hållfasthetslära och bullriga motorer. Det är knappast skolans fel, utan de som inte sökers fel. Eller så kanske det är så att när unga uppmanas att välja med hjärtat blir det så här.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/18/2016

    Nej, det beror på kvinnoförtrycket och de patriarkala strukturerna att kvinnorna inte vill läsa till ingenjör. Det vet vi ju alla vi som är feminister 😉

    Svara
 13. Svenne

   /  04/18/2016

  Marcus Birro: Annorlunda rasism

  ”Att Kaplan nu står och säger att han är feminist och tror på allas lika värde skorrar bara falskt. Jag tror helt enkelt inte på honom. Och en politiker man inte tror på är inte längre en politiker.”

  Svara
 14. michael

   /  04/18/2016

  Pajasregeringen sparkar en pajas tyvärr sitter resten av pajasarna kvar tyvärr med Alliansens välsignelse.

  Svara
 15. MiT

   /  04/18/2016

  Demokratisk islamism…? Really?

  Svara
  • Kristian

    /  04/18/2016

   Tack. Den fladdrade förbi och jag fick skrattanfall och kunde inte hitta den.

   Finns det ingen nedre gräns för relativisering, omdefiniering av ord och tjockskallighet?

   Svara
  • Bo

    /  04/19/2016

   Islamism kan aldrig vara ”demokratisk” i ett SEKULÄRT samhälle. Det är en sak som många muslimer har svårt att ta in. Dvs påverkan på ”civilsamhället” får inte och ska inte vara av religiös karaktär. Religionen ska vara skild från myndighetsutövning (gäller även sossarnas mkt tveksamma kristna Tro- och solidaritet, som skriftligen lovat muslimska ledare att ”få in” muslimer i riksdag, landsting och andra offentliga tjänster). Det är detta politiserande Islam/Islamism som skrämmer mig då överväganden delen (och det kryllar av dem) av muslimska organisationer verkar ha en mkt extrem agenda m svenska mått. Men eg följer man bara Koranen då Islam ska spridas över jorden och få inflytande överallt.Med den grad av naivitet som uppvisas av ledande politiker ser det ut att gå med lätthet i Sverige.

   Svara
 16. Svenne

   /  04/18/2016

  Ivar Arpi funderar kring Kaplan:

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Klockren kommentar av Arpi. Om nu Kaplan är så bra och renhjärtad så finns det ju ingen anledning för honom att avgå.Då borde väl Löfven och helrören försvara honom fullt ut och låta honom vara kvar..

   Svara
  • Anonymouse

    /  04/18/2016

   Strax efter Junior Jeopardy så måste de startat jobba tillsammans, Frille var 11 då. 😉

   Svara
 17. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Och återigen skall Kaplan strykas medhårs och ursäktas och hans kritiker skall brunmålas.
   Hur står Bjereld ut med sig själv och sitt relativiserande?

   Svara
  • Jan

    /  04/18/2016

   Ulf Bjereld är islamofil samt fiende till staten Israel och saknar därför trovärdighet i de här frågorna.

   Svara
   • Bo

     /  04/19/2016

    Han tillhör den ”extrema” kristna fd ”Broderskapsrörelsen” inom sossarna och de ska lika lite som Islam påverka den förda politiken.

    Svara
 18. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
 19. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Det är väl snarare så att diverse identitetspolitiker viftar med rasist- och islamofobikortet så fort någon vågar kritisera någon med muslimsk tro. Uppenbarligen anser idioterna att du skall kunna bete dig och uttala dig hur som helst om du är muslim utan att det skall få någon konsekvens.
   Undrar om de skulle anse att att det var ok om en svensk topp-politiker inom borgerligheten bjöd in en Nazist till riksdagen och umgicks med nazister på middagar ?
   Vi vet ju dock alla svaret på den frågan.
   Ingen har överhuvudtaget kritiserat Kaplan utifrån hans muslimska tro utan för hans beteende och uttalanden. Men i sann postmodern anda känner väl hans anhängare att det ändå handlar om islamofobi och rasism…

   Jag avskyr verkligen identitetspolitiker och islamistapologeter.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/18/2016

    Den här Rashid Musa har bara en endaste sak i sitt huvud, att göra allt till Islamofobi. Man är lite naiv om man tror att Musa inte tänkt igenom det han sysslar med. För honom är islamofobi det bästa verktyget för att radikalisera unga utanförskapade muslimer, ingen kunde vara gladare än Musa för Kaplans avgång.

    Turkietkännaren Karaveli förklarar läget bland muslimska organisationer i Sverige ang Milli Görüş.

    ”I ett svenskt perspektiv ligger den långt ut till höger på den politiska skalan, i synen på familj och religion till exempel. Men om man jämför med de tongivande muslimska organisationerna i Sverige återfinns den någonstans i mittfåran, säger Halil Karaveli.”

    ”Om denna organisation bedöms som extremistisk, om den bedöms som en organisation som man inte ska ha några som helt kontakter med från svenskt politiskt håll. Då måste de svenska politikerna tänka på i stort sett alla politiska kontakter de har med alla andra muslimska organisationer, för den här avviker inte från de andra. Åsiktsmässigt är de på precis samma plan, säger han.”

    Då kanske man kan tycka att Kaplan i huvudtaget, som den fina feministiska humanist som han är, i huvudtaget inte skulle ha ett jota med svenskturkiska organisationer att göra, men det tycker förstås inte Kaplan, Fridolin, Romson eller Löfven.

    Fridolin, Romson och Löfven borde med denna logik i rimlighetens namn kunna bilda regering med SD, trots att de alla tre anklagar dem för fascism.

    Svara
  • Bo

    /  04/19/2016

   En islamist (Musha) kommenterar en annan islamists (Kaplan) avgång! Trovärdigt- skulle inte tro det. Sedan dras ”rasistkortet” snabbare än Lucky Luke hivar fram revolvern. Patetiskt, men förståeligt då org som uttalar sig också vill ha in påverkan från islam i lagstiftning och olika delar av ”civilsamhället”.

   Svara
 20. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/18/2016

   Och jag antar att etniska svenskar ska ha 25 procent av alla riksdagsplatser och statsrådsposter i de länder flyktingarna kommer ifrån? Som tack för att vi försörjer deras befolkning i utlandet?

   Svara
   • Rikard

     /  04/18/2016

    Hej.

    Vilket parti blir först med att säga att 75% av platserna i diverse utskott skall tillfalla svenskar?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Bra då att Palm har föregått med gott exempel och slutat i sossarnas partitopp. Fast det var kanske innan hon insåg att hon inte skulle få ett välbetalt jobb på rädda barnen…

   Svara
  • Bra! Skolan skulle må bra av japaner och kineser. Resten av byråkratin skulle kunna ha meningsfullt utbyte med tyskar.

   Svara
   • Rikard

     /  04/19/2016

    Hej.

    Har haft två Östeuropeiska kvinnor, lärare i sina respektive hemländer, som praktikanter på arbetsplatsen häromåret. Syfte var att de skulle ges behörighet efter praktiken, men bägge berättade mellan skål och vägg att de inte kunde tänka sig att jobba inom grundskolan i Sverige. Det angavs två skäl: disciplinen, samt den låga kunskaps- och analysnivån. Här jämförde de med sina hemländer och sin egen skolgång under Sovjet-tiden.

    Så ja tack! Kan vi på något sätt få in vettigt folk från öst i den svenska skolan, helst även på administrativ nivå, så kanske man kan börja undervisa istället för att vara slagpåse åt bortskämda snorungar och kulturberikargangsters.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 21. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
 22. Jan

   /  04/18/2016

  Jag förstår varken varför Kaplan tillsattes eller avgick. Och jag blev inte klokare av presskonferensen heller. Att han var inkompetent och inte behärskade sitt område är väl inget nytt. Jag skulle tro att det gäller 80 procent av de statsråd som tillsatts under 2000-talet. Inkompetensen är så att säga en bärande del i det politiska spelet och absolut inget hinder för en statsrådspost, landshövdingeämbete eller generaldirektorat.

  Svara
 23. Jan

   /  04/18/2016

  Expressen verkar läsa den här bloggen. I en ledare ställer de den fråga jag upprepat här vid flera tillfällen, nämligen: ”Hur ska vi lyckas bygga bostäder åt hundratusentals människor som troligen inte kommer att kunna betala hyran själva på decennier?” Svara på det den som kan! http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/kaplan-var-ett-fiasko-som-bostadsminister/

  Svara
 24. Jan

   /  04/18/2016

  Skvaller från Expressen kultur: Pascalidou konfronterade tydligen Olle Palmlöf efter sändningen av ”Opinion live” eftersom han, i hennes tycke, ställt alltför kritiska frågor till henne om hennes program om tiggarromer: http://www.expressen.se/kultur/barnen-fragar-efter-kungen-pa-operan/

  Svara
 25. Rikard

   /  04/18/2016

  Hej.

  Kaplan är något så ovanligt som en ärlig politiker som arbetar efter sin politiska och religiösa övertygelse.

  Kaplan ljuger inte för sig själv om vem han är. Han är sunni, han är turk och han är politiker. Att inbilla sig att han skulle underordna islam under svensk lag, svenska konventioner och sociala traditioner är inte naivt utan direkt okunnigt om vad islam är.

  Kaplan arbetar för sin agenda, precis som hans trosfränder Omar Mustafa och Abdirizak Waberi. Tänk efter: varför starta ett muslimskt parti i Sverige?

  Sunni eller shia? Du måste välja den ena, och då har du stött bort resten.
  Vilken folkgrupp kommer ledaren ifrån? Välj en och du tappar resten.
  Men om du via muslimska föreningar och moskéer uppmuntrar till politiskt engagemang i vilket parti du nu råkar vara mest intresserad av? Då kommer du till slut att kunna förändra flera partier inifrån utan att behöva någon sorts verklig konspiration med identifierbar befälsstruktur. Istället kommer du och dina allierade att representera en stor och växande grupp väljare, vilka ni via era organisationer agerar talespersoner för. Eftersom partierna ni arbetar inom allt mer behöver dels visa sig vilja ha invandrarröster, dels inte kommer dessa direkt i sitt arbete, etablerar ni en egen maktbas åt er gemensamma värdegrund: islam.

  Varför skulle Muslimska Brödraskapet inte agera i Sverige som man gör i alla andra länder man infiltrerar?

  Varför söka öppen konflikt utan hopp om seger när man via lågintensivt men konstant utnötningskrig kan bryta ner statsapparaten? Identifiera motståndarens svagheter, analysera hur du använder dessa som vapen, och attackera. Religionsfrihet? Kritik av islam är islamofobi och rasism. Värderelativism/-nihilism? Erbjud en tvärsäker och trygg sanning. Kritik av kulturella sedvänjor? Vithetsnorm, kolonialism och liknande. Och så vidare.

  Inget märkligt och inget konstigt: strategin och taktiken arbetades fram som ett motmedel mot en motståndare som inte kan besegras via fältslag och långa kampanjer. En sådan besegras via asymmetrisk resursförbrukning och civilisatorisk subversion. Allt du behöver göra för att vinna är att låta bli att förlora – om motståndaren bryter mot sina principer i kampen vinner du moraliska segrar, och om motståndaren följer sina principer blottar han sig.

  Om du följer ett högre ideal kan du anlägga ett längre perspektiv än den som tänker bara något år framåt, och utmanövrera din motståndare då denne begränsar sitt slagfält till innevarande och kanske nästa mandatperiod.

  Annorlunda tankar i Sverige, och för en svensk måhända.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Om det verkar OT – betänk vad Kaplan har kopplingar till för grupper, och vilken agenda dessa själva säger sig ha. Ds

  Svara
  • Bo

    /  04/19/2016

   Hur kan man ge tummen ned för denna kommentar av Rikard? Den är ytterst sannolik (och skrämmande för den delen). För många muslimer (inte alla, men många) är religionen överordnat det mesta, inklusive sv jämställdhet, lagar o regler etc som inte överensstämmer med religiösa dogmer. Vi sekulära svenskar har utom ordentligt svårt att ta in detta fenomen. Det är hundratals år sedan religion möjligen hade den typ av inflytande på stora delar av statsapparat och samhällsliv i Sverige.

   Svara
  • Bra kommentar. Ärlig och öppen vet jag inte man får ju se mer till agerande än vad han säger men visst. Framförallt tycker jag det är bra att du lyfter upp tidsperspektivet. De muslimska grupper som vill erövra världen brukar tala om 1000 år. Svenskar liksom resten av västvärlden verkar ha svårt att planera till mandatperiodens slut. Det är vår främsta svaghet och något som det talas för lite om.

   Svara
   • Rikard

     /  04/19/2016

    Hej.

    Ärlig och öppen gentemot sig själv. När jag jämför Kaplan och Fridolin ser jag att Kaplan ljuger inte för sig själv om vad och vem han är, både det goda och det onda (enligt hans egen måttstock men ändå).

    Fridolin ser sig som god. En så gott som principlös kappvändare, vars enda princip är ‘bra för mig själv’. Att se sig som god är som att navigera i mörker genom att följa en lykta; allt du ser är ljuset.

    Även om mina åsikter skiljer sig från Kaplans, och även mina värderingar och prioriteringar, känner jag mer gemensamhet med honom än med Fridolin. Kaplan ser jag som en farlig motståndare och ett hot mot mitt land och mitt folk, eftersom han (enligt mig) vill ersätta det jag håller för heligt med något som för mig är anatema. Kanske skulle han göra samma analys, kanske inte. Fridolin är en total egoist och egocentriker – han hade kunnat göra karriär inom vilket parti som helst, så länge Fridolin tjänar på det.

    På det sättet är Kaplan ärlig. Samma sätt som en varg, eller en geting: den kanske inte är ett hot, den kanske helst undviker dig, men den signalerar också beredskap och egenvärde. Fridolin är mer som en fjärsing: gömmer sig och är giftig.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Kurban Said

    /  04/19/2016

   Lysande.

   Svara
 26. Hmm

   /  04/18/2016

  Nu var rätt många som gissade fel här häromdagen ang ifall Kaplan kulle avgå eller inte. 😉

  Svara
  • Pelle2

    /  04/18/2016

   Ja, med tanke på den ryggradslösa statsministern Löfven var den som skulle hålla i yxan så var ju chansen inte stor att han skulle våga sparka honom.
   Nu fick han ju hjälp i det arbetet när journalisterna för en gång skull rotade fram så graverande saker om en miljöpartist att det blev ohållbart för Löfven att ha honom kvar.
   Tror också att Kaplan själv insåg att han skulle bli jagad för all framtid om han inte avgick.

   Sedan gör väl inte hans fallskärm beslutet svårare…

   Svara
   • Hmm

     /  04/18/2016

    Ja ja förklaringarna till era gissningar var inte heeeelt ute och cyklade det är sant, men det fanns en hel del som talade för att det inte kunde gå på något annat sätt och ni var inte så många som kollade den vägen. 😉

    Svara
    • Hmm

      /  04/18/2016

     PS Enligt Novus så ansåg 3 av 4 att det var rätt att han avgick, så jag misstänker siffran var ännu högre.

     (Endast 3% ansåg han skulle sitta kvar, övrig 22% vet ej)

     Svara
    • Lövet

      /  04/19/2016

     Jag är för min del glad över att jag hade fel!
     …go ahead and gloat!

     Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Japp! Trodde fullt och fast att Kaplan skulle rida ut stormen. Undrar vad han blev erbjuden för att låta sig sägas upp?

   Du tror väl inte att han avgår på grund av någon sorts apokalyptisk uppenbarelse om det olämpliga i att gnida sig med turkiska fascister och anti-demokratiska muslimska föreningar?

   Jag trodde han skulle sitta kvar därför att jag ser bara förlorande lösningar vid konfrontation mellan S och Mp: varken Löfven eller Fridolin/Romson hade tjänat på konflikt. Kaplan har inga skäl att frivilligt avgå, så vad är priset? Det är inte en obetydlig mängd röster och mandat som kontrolleras via Sveriges muslimska enklaver. Både Stockholm, Göteborg och Malmö är rätt viktiga både för Mp, S och m. Kaplan, Omar Mustafa, Waberi.

   Har du några funderingar på varför han avgår frivilligt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 27. Pelle2

   /  04/18/2016

  Kul inlägg på fakebooken ingångsvärden idag apropå Kaplans avgång
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2016/04/antisemiternas-afton.html

  Svara
 28. MiT

   /  04/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Hon tycker alltså att det är ok för MP-politiker att umgås med Fascistiska organisationer och islamister ? Helt sjukt enligt mig.
   Antar att hon i samma anda tycker att det är ok för politiker att umgås med nazister…

   Svara
   • Pelle2

     /  04/19/2016

    Såg i Aftonbladet att även Peter Eriksson ville att Kaplan skulle vara kvar. Miljöpartiet visar verkligen vilka omdömeslösa personer som sitter i ledningen.för det partiet när dom försvarar Kaplan.

    Svara
 29. MiT

   /  04/18/2016

  4 tweetar och 4 gånger använder hon ordet ”islamofobi”…

  Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Om Gülsen:
   ”Postkolonial och intersektionell antirasistiskt feminist. Osv. Nättroll och vita tårar undanbedes. ”
   Vem är förvånad ?
   Hon pratar om vita tårar och sedan gråter hon själv muslimska tårar när hennes favoritislamist Kaplan får sparken.
   Är så förbannat less på idioter som drar rasist och islamistkortet så fort en med utländsk och muslimsk bakgrund blir kritiserad eller får ta konsekvensen av sin religiösa extremism.

   Är ju också patetiskt att hon inte klarar av att argumentera med Bali som drar ner byxorna på henne när hon argumenterar som en femåring.

   Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Varför är inte Hanif Bali en person som lyfts fram av moderaterna?

   Han kan debattera, han kan ge svar på tal, och han verkar kunna skilja på hur han vill att något borde/skall vara jämfört med vad det faktiskt är.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 30. michael

   /  04/19/2016

  Kaplans försvarstal Jag vet vem jag är.Har hört från initierade källor i miljöpartiet som vill vara anonyma att Kaplan brukade spela och sjunga den här låten vilket fick Fridolin och andra miljöpartister att smälta som smör,man ska komma ihåg att Fridolin var blott 12år när han första gången drabbades av Kaplans sång å dansnummer och charm,och numer vet med säkerhet vet vem Kaplan är kanske är det telepati.https://www.youtube.com/watch?v=ggaAxv0pqRU

  Svara
 31. MiT

   /  04/19/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Språkrör för Grön Ungdom som tycker att det är ok att umgås med islamister och fascister.
   Fin återväxt bland miljötalibanerna..

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/19/2016

    Del 1 – utan pepp, snuft!

    Jag blir ledsen, arg och besviken när jag läste Lûlas nedriga kommentar om Taskins känsloliv, jag grät faktiskt genom hela meningen. För nu är det bevisat, Islamofobin genomsyrar allt här i samhället. Pelle2 är inte mycket bättre, att du inte skäms, jag grät jättemycket när jag tryckte tummen upp på ditt inlägg!

    För att citera Semanur Taskins twitter.

    ”Idag har ingen minister avgått, idag är dagen Sverige har besannat att varenda muslim är misstänkliggjord tills motsatsen är bevisad.”

    För så är det, varje islamist som dinerar med fascitiska nationalistiska islamist turkar är humanist, varje islamist som vill att kvinnor ska stå vid spisen är feminist, tills motsatsen är bevisad.

    Som feministisk nätaktivist fick jag ett tidigt utkast på språkrörets inlägg, även fast jag tycker att den slutgiltiga texten blev bättre så är det viktigt att ni får se det, för det var ett jättepeppigt inlägg, om en nu får säga pepp i den här stunden av sorg, som visar vilka offer vi faktiskt är.

    ”…jag spelade in en video först, där jag iscensatte hur jag låtsasgrät under presskonferansen inför mina partikamrater. Det kändes jätteviktigt att gråta, för det förstärker det tolkningsföreträde som jag påstår att jag har, och att alla mina icke islamistiska partikamrater ser mig som viktigare än dem. För vem vågar skälla eller säga åt en förtryckt islamist som lipar?

    Ni vet hur små barn gör i matbutiken när de vill ha godis mitt i veckan, gråt brukar ju fungera. För att försäkra mig att det skulle bli bra så provgrät jag framför spegeln en hel dag, för att ögonen skulle bli röda och fina, men den blev liksom inte riktigt så starkt och viktigt som jag tänkt, för det var liksom som små krokodiltårar.

    Så istället skriver jag ett öppet brev här på Facebook där jag nu säger att jag gråtit mycket, det blev jättebra, här är brevet. Det är ett starkt och rått brev, supersårbart, som kommer göra att ni känner att det här faktiskt är jätteviktigt, och att det så klart är jättemycket fel på Sverige!”

    :.-(

    ———–
    Del 2 – med pepp!

    Glöm inte Taskins viktiga inlägg om att könsseparera våra badhus där vi får lära oss att det är rebelliskt att bära Hijab.

    http://www.aftonbladet.se/debatt/article22417501.ab

    Det här är min favoritpassager.

    ”Diskursen präglas av en debatt över huvudet på de människor som kan delge perspektivvidgande åsikter.”

    Begripligt? Kanske inte, men känns som en cool formulering, you go girl!

    ”Andras kulturer och dess gränser kan se annorlunda ut. Ingen kultur är mer rätt eller fel, så länge den inte skadar någon. En dag i veckan i ett badhus för kvinnor skadar ingen.”

    Jag som världsmedborgare skulle också, eftersom jag är humanist, tycka att det är okej att Svenska motståndsrörelsen också fick en dag, att de fick vara på badhuset helt själva, för medan de spelar vattenpolo så brukar de ju vilja skrika nazistiska slagord och heila lite, men om ingen annan är där så skadar det ju ingen.

    /Frida

    Svara
 32. Iskall

   /  04/19/2016

  Det talas ibland om ”drev”, (journalisters) ”flockmentalitet”, ”bara döda fiskar simmar med strömmen”, o.s.v.

  Det talas ibland om skattefusk och att ”suga” skattemedel.
  Och den här bloggen påstår sig vara emot allt sådant, mänskligt förfall!?

  Ändå representerar och stöder inläggen och kommentarerna om Mehmet Kaplan precis just det: drev, flockmentalitet, följa med strömmen.

  Så det handlar alltså om ett selektivt missnöje och selektiv syn på hyckleri?
  Fascinerande men knappast vaccinerande.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/19/2016

   Nästa gång någon förtroendevald babblar om civilsamhället så hoppas jag att journalisterna kommer ihåg att fråga vad han eller hon menar, då kanske vi slipper framtida ”drev”.

   Civilsamhället betyder kortfattat: ALLT och INGET

   Svara
   • Nixpix

     /  04/19/2016

    Muslimska ”Civilsamhället” = sunnimuslimska wahabister som vill införa sharia i Sverige. Föreningarna går under många olika namn, för att suga Max med bidrag. Kolla mensanen.bloggspot.se för detaljer…

    Svara
  • Pelle2

    /  04/19/2016

   Tycker du att Kaplan skulle få sitta kvar ? Är det ok för en minister att umgås med fascister,bjuda in islamister till riksdagen och jämföra israel med den nazistiska regimen i dina ögon ? Det verkar så eftersom du inte tycker att det var rätt att ”dreva” mot honom.

   Jag struntar i vad journalisterna tycker om Kaplan utan resonerar utifrån min syn på saken.
   Att min syn på moral och rätt överensstämmer med många andras är en annan sak.

   Svara
   • Iskall

     /  04/20/2016

    Ja, varför skulle han inte få sitta kvar? Är hans misstag värre än någon annan politikers, eller ”vanlig” människas?

    Man kan bryta ned din kritik.
    ”umgås med fascister”
    hurdå umgås och hur ofta?
    ”bjuda in islamister till riksdagen”
    vilka och hur ofta?
    ”jämföra israel med den nazistiska regimen”
    du baserar detta på ETT citat, som valsar runt i media?
    Men tycker inte du att Iraels politik på Västbanken och Gaza kan, får och bör kritiseras och klandras? T.ex. bosättningspolitiken, apropå bostadsminister. Sedan kan man förstås diskutera jämförelser och relativisering med Förintelsen.

    Sedan stör det mig att drevet ifråga är okronologiskt, vilket för tankarna till planering av det, redan innan Barbaros Leylanis tal på Sergels torg.

    Först efter att det kritiserades dök middagsbilderna från sommaren 2015 upp, trots att det väl borde ha varit tvärtom?

    Middagsbilder på vilka samme Leylani syntes och andra personer med vilka en svensk bostadsminister inte bör frottera sig.

    I verkligheten utanför media brukar kronologi spela roll.

    Du ser ingen koppling mellan Kaplans avgång och EU:s flyktingavtal med Turkiet? Där stämmer nämligen kronologin.

    Jag är av uppfattningen att det i princip alltid är fel att dreva mot någon, eftersom det framförallt bidrar till polarisering och lockar fram människors sämsta egenskaper. Precis de egenskaper som drevet kritiserar. Kalla mig gammaldags.

    ”Jag struntar i vad journalisterna tycker om Kaplan utan resonerar utifrån min syn på saken.”
    Jag också. Där är vi överens. 🙂

    Svara
  • Rikard

    /  04/19/2016

   Hej.

   Du kanske skall läsa kommentarerna som att vi svenskar vill ha vårt land kvar utan islamisering av vare sig stat eller civilsamhälle? Det finns länder där islam styr: den som vill leva efter sharia kan flytta dit, på samma sätt som kommunister förr och nu kunde flytta till Kuba, DDR, Nordkorea osv, men av någon anledning inte gjorde det.

   Du kanske skall läsa kommentarerna mot bakgrund att många av oss känt till Kaplans bakgrund sedan hans namn först började dyka upp i rikspolitiken – det finns andra källor än DN och SvT.

   Selektiv syn på hyckleri? Utveckla, om du vill. Jag är nyfiken på vad du menar. Menar du att det är hyckleri att jämföra Birro och Kaplan, och anse att de har behandlats (o)lika? eller är det hyckleri att inte peka på skillnaderna i åsikter, bakgrund, umgänge, föreningsliv och så vidare?

   Kanske är det selektivt hyckleri att anse att det pågår ett drev mot Kaplan och ignorera varför? Alla bär är bär, men man bör inte äta alla bär för det. Det är att vara selektiv, och så länge jag inte hävdar att man bör äta alla bär då man äter bär, så är jag ju knappast en hycklare, eller hur? Det enda sättet att vara en hycklare i det fallet är att tala om alla bärs lika värde och sedan ändå diskriminera och göra selektivt urval på vilka bär man vill äta. Den som verkligen tror på alla bärs lika värde blandar gärna och glatt liljekonvalj med lingon. Bägge är bär, bägge är röda, bägge är mjuka. vore det inte ett selektivt hyckleri att inte äta liljekonvaljens bär då?

   Selektivt missnöje? Om missnöjet inte är specifikt, vad är det då? Jag vet att vissa danska autonoma hade ett slagord på skämt en gång i tiden (då även de hade självdistans): ”Vi hater allt!” Det skulle väl vara icke-specifikt missnöje då, antar jag.

   För övrigt rätt kul resultat man får när man kör analys på meningsbyggnad och språkstruktur. Som lärare blir man van att identifiera elevers texter utifrån språket och tonen i texten. särskilt en gammal knast som jag som insisterar på handskrift.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Iskall

     /  04/20/2016

    Vilka inkluderar du i gruppen ”vi svenskar”? Långtifrån självklart.
    Och vilka är de kommentarer du tänker på?

    ”Det finns länder där islam styr: den som vill leva efter sharia kan flytta dit”
    Det har nog inte ungått dig att världen av idag är mer eller mindre globaliserad, med t.ex. fri rörlighet av männskor. Människor flyttar helt enkelt dit de måste, behöver, känner för och vill. Hur har du tänkt dig att åtgärda det problemet, om det är ett sådant och om du utnämndes till nästa bostadsminister?

    När det gäller kommunister så bor de ju följaktligen inte bara på Kuba (du nämnde inte Kina?) och precis som människor i en globaliserad värld har rätt att flytta vart de vill, så kan man inte tvinga t.ex. svenska kommunister att flytta till Nordkorea, där de gissningsvis inte skulle känna sig hemma. Men en sådan tvångslagstiftning ser du fram emot?

    Sverige tillämpar religionsfrihet, vilket innebär att t.ex. islam får utövas i landet.
    Är det fel menar du?
    När det gäller lagar, så är de inte skrivna i sten, utan under ständig förändring. Vad du därför kallar ”svensk lag” år 2016 kanske har inslag av ”sharialag” år 2030, trots att det även då kallas ”svensk lag”. Hur löser man ”problemet” med lagars förändring över tid? Bör det införas en 100-årsregel, som innebär att inga lagar får ändras förrän efter 100 år?

    ”det finns andra källor än DN och SvT.”
    När betvivlade jag det?

    ”Selektiv syn på hyckleri? Utveckla, om du vill. Jag är nyfiken på vad du menar.”
    Syftade på hyckleriet att vara emot drev ibland men ibland inte. Allt utifrån hur det stämmer in på bloggens inriktning och dess läsekrets. Syftade även på att det ofta talas om att inte relativisera våld, när det utförs av vissa grupper, som anses fel att klandra för våld.

    ”är det hyckleri att inte peka på skillnaderna i åsikter, bakgrund, umgänge, föreningsliv och så vidare?”
    Antar att du inte menade ”inte” där? Vem är det som inte har pekat på skillnader? Det är väl ett grundproblem i Sverige att journalister och andra pekar på skillnader, ibland som något negativt, ibland som något positivt och inkluderande men samtidigt exkluderande, i vad som kallas identitetspolitik?

    ”Kanske är det selektivt hyckleri att anse att det pågår ett drev mot Kaplan och ignorera varför?”
    Intressant åsikt men ingen utomstående, inte ens t.ex. Alexander Norén på ”Gomorron Sverige” verkar ju veta varför Kaplan avgick. Vet du mer än journalisten?

    ”Alla bär är bär, men man bör inte äta alla bär för det.”
    Nej men påstod jag det? Det finns ju, som du säkert vet, en strikt indelning av just bär i:
    ”bär”-/”on”-bär och undantaget jordgubbe (ty. Erdbeere). ”On”-bären är inte giftiga, tror jag.

    ”så länge jag inte hävdar att man bör äta alla bär då man äter bär, så är jag ju knappast en hycklare, eller hur?”
    Var anklagade jag dig för det, eller något annat?
    Har lite svårt att betrakta politiker som bär, frukter, grönsaker, träd, stenar, etc, samtidigt som jag förväntas att ta dem och dig på allvar.

    ”Det enda sättet att vara en hycklare i det fallet är att tala om alla bärs lika värde och sedan ändå diskriminera och göra selektivt urval på vilka bär man vill äta.”
    Liknelsen mellan bär, som ska ätas eller inte, och människor är jag inte helt bekväm med.
    Vet inte heller vem som gör det du beskriver.

    ”Den som verkligen tror på alla bärs lika värde blandar gärna och glatt liljekonvalj med lingon.”
    Så du tror alltså inte på alla bärs lika värde (eller mer korrekt: värdighet)? Det säger väl sig själv att de alla är minst lika behövliga, låt vara att vissa av dem befinner sig längst ned i näringskedjan och är oönskade?

    Liljekonvaljen har dock ytterst lite gemensamt med bär, har den inte? Eftersom den är en blomma, som bär…frukter. Inte heller liknar de bären/frukterna på något sätt lingon. Varken till färg, konsistens eller smak (inte för att jag påstår mig ha överlevt för att kunna berätta).

    ”Om missnöjet inte är specifikt, vad är det då?”
    Det låter på dig som om missnöje är en sorts organismens grundtillstånd.
    Förutan missnöje, inget värdigt liv? Missnöje – raison d’être?

    Utöver de där danska utomparlamentarikerna, vem ställer sig bakom en slogan som ”Vi hater allt”, förutom möjligen Magnus Uggla i ”Jag skiter”?

    ”(då även de hade självdistans)”
    Hur menar du med ”även de”?

    ”Som lärare blir man van att identifiera elevers texter utifrån språket och tonen i texten. särskilt en gammal knast som jag som insisterar på handskrift.”
    Jaha, ok? Apropå vad? Menar du att ”gamla knastar” (=gamla kvistar? Sådana, som ska kastas i Valborgsmässo-elden?) insisterande på handskrift, har lättare än andra lärare, för att identifiera elevers texter? Borde det inte förhålla sig tvärtom? Och varför använder sig ”gamla knastar” av moderna hjälpmedel?

    Närmare tillhands ligger väl att de beger sig ut på åkern och plöjer, medelst de ålderdomliga redskap, som stod till buds då, förr i tiden, när det begav sig? Då, när alla var nöjda och glada, mätta och belåtna? Och väl där, sår de goda fröna och senare skördar deras goda frukter, som skänker de ”gamla knastarna” segerns berusande sötma?

    Den där roande hobbyn du har med att köra språkanalys (manuell eller datoriserad, eller både och?) får du gärna berätta mer om. Är den lika tillförlitlig som ”Google translate”?

    Antar att den kan användas på vem som helst som talar, skriver eller på annat sätt uttrycker sig? Antar att den även underlättas av konsensuskultur, där få personer sticker ut (simmar motströms)?

    Svara
  • Skeptisk

    /  04/19/2016

   Det handlar inte om drev eftersom detta varit uppe så många gånger förut utan att media eller politiker reagerade. Bägaren tilläts bli full för att man blundade. Sekulära muslimer har kritiserat Kaplans umgänge, låtanden och göranden i åratal, men blivit nedtystade. Googla Nalin Pekgul. Nu rann bägaren över.

   Svara
   • Iskall

     /  04/20/2016

    Så du menar att Kaplans avgång är en naturlig följd av orsak och verkan? Och kronologin känns helt rätt?

    Ävn om det må vara precis så som du säger att vissa tidigare händelser har varit kända, så inledddes drevet först kort efter Barbaros Leylanis tal på Sergels torg.
    Först efter att det talet kritiserades dök middagsbilderna från sommaren 2015 upp, trots att det väl borde ha varit tvärtom?

    Middagsbilder på vilka samme Leylani syntes och andra personer med vilka en svensk bostadsminister inte bör frottera sig.

    Varför dök de upp först då?

    I verkligheten utanför media brukar kronologi spela roll.
    Vidare, du ser ingen koppling mellan Kaplans avgång och EU:s flyktingavtal med Turkiet? Där stämmer nämligen kronologin.

    Svara
    • MiT

      /  04/20/2016

     Vad det handlar om är att det inte blivit något innan eftersom tillräckligt många inte har velat att det ska vara som det faktiskt var. Media skulle kunnat granska samma saker för 10 år sedan men man har valt att inte göra något utan låtit bloggar göra det. Endast. Det är inget man sparat på eller blåser på. Då blir kronologin också fel, när proppen gick med han som höll tal på torget så kom allt på en gång. Man väntade nog på något som var tillräckligt illa bara eftersom ingen på egen hand ville börja granska en miljöpartist på det viset utan något som inte gick att förklara bort. Ingen tillfällighet att över 50% av journalistkåren är gröna….

     Svara
     • Iskall

       /  04/21/2016

      ”Vad det handlar om är att det inte blivit något innan eftersom tillräckligt många inte har velat att det ska vara som det faktiskt var.”
      Ok men om man då jämför med det, som du har skrivit, om att DN och/eller Polisen mörkade sexövergrepp på olika festivaler (både 2015 och 2014?), så menar du att även detta är en sorts mörkning eftersom ”tillräckligt många inte har velat att det ska vara som det faktiskt var.”? Förutom räddaren i nöden: alternativmedia, som ofelbart rycker ut och tar vid, där gammelmedia sviker? Och gör journalisternas jobb?

      Även i fallet med festivalerna känns kronologin märkligt omvänd. Som en efterhandskonstruktion, som om någon eller några i förväg hade planerat ett drev, vars riktning skulle råka gå bakåt i tiden.

      Vad menar jag med det? Jo, låt säga att någon, t.ex. år 2014, får en idé, reell eller konstruerad, om att det förekommer oegentligheter på festivaler, men medvetet väljer att undanhålla den idén tills två år senare. Varför skulle någon medvetet göra det?

      Det kan finnas en rad motiv, inte minst politiska.

      Ett äkta drev med goda intentioner, om det finns sådana drev, fokuserar mer på ”vertikala” fel, begångna i närtid, än pekar i efterhand på ”horisontella” fel, begångna i dåtid, där man liksom jag kan fundera över varför man ”mörkade” det när det hände och om det möjligen beror på att det inte hände någonting alls av betydelse och värt att notera, då när det begav sig, t.ex. år 2014.

      I analogi med det, så kunde vi idag torsdag 21 april 2016, rent hypotetiskt, planera ett drev mot valfri politiker, annan makthavare eller privatperson, lagom till valet år 2018, eller hur?

      Vi kunde, högst sannolikt, gräva fram alla möjliga sorters komprometterande uppgifter om personen ifråga men (mycket viktigt tydligen!) undanhålla detta tills i lagom kort tid inför valet, då vi presenterade uppgifterna som någonting nytt och fräscht, som mottagaren tänktes förfäras djupt över, vilket i sin tur tänktes generera genuint avståndstagande från och utfrysning av objektet.

      Jag förstår inte varför media skulle vänta tills proppen går, etc.
      Eftersom media rent allmänt är snara med att skriva, innan ”de” tänker. Och tjänar pengar på att skriva först och tänka se’n.

 33. Pistolekors

   /  04/19/2016

  Och framtidsmannen som vägrar ta TV4 reportern i hand……..

  http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=3350135

  Svara
 1. Rötan går djupt i Miljöpartiet – Otillständig
 2. 192 Romsons medvetet ideologiska uttalande | Liberyx
 3. Miljöpartiet för Dummies | WTF?
 4. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: