Sverige har aldrig tidigare varit så här astryggt!

Sverige anses nu vara astryggare än någonsin, det är viktigt att komma ihåg! Cirkulera! Det finns inget att se i astrygga Sverige!

Två små notiser från inatt, inget speciellt

stenkastning och bilbränder

Lite bil-barbeque bara, de skulle säkert grilla halalkorv och så skedde det en olycka och elden råkade sprida sig till några bilar.

Polisen tror att bilbränderna är anlagda och vittnar om att det varit stökigt i området under en längre tid

Hur kan man tro att de skulle vara anlagda…? Nänä, försök inte, inte i astrygga Sverige! Det var bara en olycka vid korvgrillning! Alternativt godkänt svar är spontan självantändning vilket såklart är det mest troliga svaret i det området gissar jag. Och att räddningstjänsten inte åker dit utan skydd är bara ett missförstånd, de var mätta och skulle inte få ner en enda korv till!

skottlossning i göteborg

Och lite smällare i Göteborg också. Eller så var det några som använde sina fallos-kalasjnikovs från jeepen för att skjuta upp i luften firandes något. För Sverige är astryggt!

Att Sverige är astryggt är något som Elisabet Höglunds genomgång av föregående månads brottsstatistik av grova brott också visar

17 mord och 2 mordförsök i Sverige under januari 2016

11 mord och 15 mordförsök i februari – men det handla om ännu fler

12 mord och 40 mordförsök i Sverige under mars 2016

Brottsfacit för april 2016: 14 mord, 44 mordförsök och 17 mordbränder

Finns inget att se! Cirkulera!

Man kan notera att Sverige verkligen är astryggt numera! Om hennes siffror stämmer någorlunda och håller i sig resten av året så blir det endast dubbelt så många mord i år som det varit åren innan och visar bara att anmälningsbenägenheten för mord har ökat! Liksom den gjort för mordförsök! Och bilbränder! Och skottlossningar! Och överfall! Och… Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat!

Sverige är astryggt!

Kommer ni ihåg DN:s utmärkta och utbildande artikel om Kod 291? Den som sa att brottsligheten i samband med asylhaveriet inte utmärkte sig alls men som elaka rasister omedelbart påstod var rena lögner och hittepå?

Uppsala har i flera år varit en av de kommuner som tagit emot flest ensamkommande sett till invånarantal. Flera aktörer som jobbar med ensamkommande ungdomar har tidigare larmat om drogproblem, kriminalitet och gängbildning. När Uppsalapolisens ungdomsrotel hösten 2014 gick igenom alla misstänkta i deras pågående utredningar var en tredjedel ensamkommande. Främst handlar det om narkotikabrott och stölder.

Gissar att det råkar vara exakt den tredjedelen som inte har kapacitet att bli läkare, civilingenjörer och raketforskare vilket resten naturligtvis har. För i alla reportage i tidningar och TV så ska ju alla bli just de sakerna enligt reportrarna! Om de inte redan är läkare och civilingenjörer såklart vilket nästan alla andra man pratar med verkar vara. Eller ska bli. Vi måste komma ihåg att vi fått ett grundligt och välbehövligt kompetensregn över Sverige, en riktig rotblöta av kompetens. Och media ljuger aldrig! Men vilken tur att siffrorna från Uppsala var från 2014 och inte från förra året för förra årets siffror kommer säkert att visa en helt annan sak såklart! Där kommer det att vara 0% brottslingar och 100% läkare och civilingenjörer!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

86 kommentarer

 1. MiT

   /  05/16/2016

  Kolla texterna…

  Svara
  • Pelle2

    /  05/16/2016

   Det är ju också sjukt vilka frågor dom ställer. I vanlig ordning utmålas pojkar som stökiga.
   Men ingen är väl förvånad med tanke på hur genusindränkt skolorna är

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Fråga C

   Är du en person som anser att feminism och vithetskritiska värderingar är en naturlig del av dina grundläggande värderingar? Har du därtill ett vagt intresse för miljöfrågor? Anser du att den antirasistiska feministiska kampen bör kunna drivas på bekostnad av friheten för bland annat kvinnor i utanförskapsområden? Anser du att fritidsgårdar och dialog samt statligt stöd till islamistiska ungdomsföreningar är de enda verktygen som kan bekämpa redan grovt multikriminella gäng i utanförskapsområden. Då är du antagligen en person som skulle passa som Miljöpartistisk lokalpolitiker.

   Texten vänder sig till:
   1. Islamister
   2. Feminister
   3. Rasifierade ungdomar/unga vuxna
   4. Samtliga ovan angivna alternativ.

   Svara
 2. MiT

   /  05/16/2016

  Svara
 3. MiT

   /  05/16/2016

  Nu har svenskarna börjat folkmörda också…

  Svara
  • Bo

    /  05/16/2016

   Svensk MEDBORGARE! Ska det vara så svårt för media att ta till sig. Inte blir jag kines, även om jag skulle få kinesiskt medborgarskap.

   Svara
   • Olof

     /  05/16/2016

    Förvånande nog klarar den faktiska artikeln av det: ”Den numera svenske, ursprungligen rwandiske, medborgaren Claver Berinkindi”. Och lite senare i artikeln: ” I juni 2013 dömdes en Rwanda-svensk man till livstids fängelse”. Båda någorlunda rimliga konstruktioner som gör klart att det inte handlar om etniskt eller kulturella svenskar, utan om medborgarskap.

    Så det är SVT’s twittrare. Jag har mina misstankar om att twitter är skadligt för hjärnan.

    Svara
   • Opie

     /  05/16/2016

    Men ni vet väl att Sverige (ett administrativt område), svenskar (medborgare i det administrativa området) och svensk kultur (barbari och töntigheter) inte finns? Iaf inte på något ursprungligt, etniskt-kulturellt sätt. Därför kan allehanda pack som våldtar, mördar och skändar kallas svenskar enkom för att de uppehåller sig inom landområdet och blir försörjda av de vita, etniska svenskarna.

    Svara
 4. Pelle2

   /  05/16/2016

  OT:
  Gustaf Fridolin menar att en utredning om hur skolan skall förbättras gör denna dag till en stor dag för svensk skola.
  Konstigt,hade inte Gustaf redan fixat skolans bekymmer med dåliga resultat under de 100 första dagarna av hans regeringsperiod som han lovade ?

  Utedningen kom bl.a till följande fantastiska och revolutionerande
  resutat:
  ”Kunskapsresultaten ska öka i alla grupper, både i svaga grupper och bland högpresterande elever, och i alla årsklasser ”
  Är det någon som säger emot att detta är det önskvärda ?
  Det är dock tunt med lösningar på hur detta skall åstadkommas.
  -staten ska ges ett större inflytande över skolans styrning och finansiering.
  Hallelulja, vilken förbättring !
  -Elevernas socioekonomiska bakgrund får större betydelse för resurstilldelningen,

  Både bra och dåligt. Klart skolor med stora sociala problem behöver mera resurser
  men är lösningen på det att dra bort resurser från andra skolor med mindre problem ?

  -Rektorn ska verka för att klasser har en så bred social sammansättning av elever som möjligt. Vidare föreslås att man ska överväga om det aktiva skolvalet ska bli obligatoriskt.

  Hur skall rektorn kunna påverka den sociala sammansättningen av elever mer än de försöker göra det idag ? Tror inte att en elev från ett medelklassområde aktivt söker sig till en skola i ett utanförskapsområde.Däremot finns det ju ambitiösa elever från utanförskapsområde som aktivt söker sig till skolor i bättre områden.

  Även om det aktiva skolvalet blir obligatoriskt är det ju tveksamt om det förändrar något.

  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/forslagen-som-ska-fa-svenska-skolan-pa-fotter/

  Svara
  • Med det ”aktiva skolvalet” menar man att kommunen kan neka ditt barn plats i en bra skola om för många duktiga elever från medelklass/höglöneområde har redan sökt sig dit.
   Så barn som köat sedan födseln får åka någon annanstans, kanske till ett område där få pratar svenska.
   Oavsett vad och hur skolan åter reformeras är det kört. Hur reformerar man eleverna? Och en del lärare? Kanske bör man titta på lilla grannen i öst? Till nivån i Asien som Singapore når vi aldrig mer.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/17/2016

   T.o.m Karin Pettersson i Aftonbladet har tröttnat på att ha Fridolin som skolminister eftersom han inte har åstadkommit ett skit under sin tid som skolminister mer än sina berömda floskelvideor…
   Sedan kan man diskutera hennes slutsats att det behövs en sosse på posten som skolminister. Det är ju enbart en eller två av sossarnas ministrar, Hultqvist och Ygeman,
   som har levererat något av värde. Resten är osynliga eller en samling stolpskott.
   I så fall får dom rekrytera en sosse utifrån om det finns någon som kan göra jobbet.
   Pettersson föreslår utredaren Anna Ekström men jag vet inte om hon är sosse.
   http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article22830194.ab

   Svara
   • Det behövs nog en som har riktig lärarutbildning, arbetat minst tio år som lärare på en fungerande skola, tio som rektor och kanske kan vi kräva doktorshatt i pedagogik också. Partitillhörighet är bara skit.

    Svara
 5. MiT

   /  05/16/2016

  Svara
 6. MiT

   /  05/16/2016

  Man har visst fått känna på tryggheten i Borlänge också

  Svara
 7. Med risk att upprepa mig:

  Vilket parti vågar ta ställning mot kvinnohat och homofobi? Någon? Några?

  Och nej, ”genus” räknas inte då det är flum.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/16/2016

   Vet inte om du är ironisk för det är väl många partier som är emot kvinnohat och homofobi.?
   Sedan att deras metod för att motverka detta oftast mynnar ut i genusflum,identitetspolitik och radikalfeminism är en annan sak.

   Svara
   • Inte alls ironisk.

    Och ja, att förbjuda är ju en konstruktiv sak att göra. Det är inget parti i Sverige som är konstruktivt.

    Svara
    • T

      /  05/16/2016

     Gräsklipparen får endast brukas om samtliga hjul befinner sig på marken.

     Svara
   • Kristian

     /  05/16/2016

    Tolkar det som att man uttryckligen säger det redan innan någon medlem börjar tramsa med handskakning och ”personliga åsikter.”
    Tydligen var ”behandla alla lika” inte tillräckligt tydligt, så nu får det bli amerikansk användarhandledning à la 80-tal: Placera inte levande hundar i mikrovågsugnen.

    Svara
  • Opie

    /  05/16/2016

   Vadå ”kvinnohat” vad är det egentligen? Bjud gärna på en definition. Hur skiljer sig kvinnohat från andra sorters hat? I dag används väl ordet synonymt med kritik. När en kvinna med de rätta åsikterna får saklig kritik i samhälls- och politisk debatt definieras det som kvinnohat.

   Svara
   • Att det ska vara en kvinnas plikt att skyla sig för att förhindra våldtäkt, t. ex.

    Bara för att människor inte pratar öppet om något så betyder det inte att åsikten inte finns.

    Svara
  • Ytterligare: när jag är i Finland så bärs ens efternamn med stolthet. Desto finskt, desto bättre! Vesterininen är bra. Att ha ett svenskt efternamn ses inte som fint, vilket är anledningen till att jag använder min mors efternamn i Finland.

   I Sverige behandlas man som en utomjording om man råkar heta Svensson. Varför?

   Svara
   • Rikard

     /  05/16/2016

    Hej.

    Personlig hobbyhypotes som svar på frågan: Finland och det finska folkets försvar mot ryssen gjorde att vi inte fick erfarenheten av en positiv, enande patriotism, utan endast indoktrinerades i att just patriotism är något ont och fascistiskt. Skapandet av att associera fascism med nationalism och patriotism, med borgerlig politik och med kapitalism och liberalism, startade när den svenska socialdemokratin behövde distansera sig från de tyska partikamraterna, samt bär kommunisterna behövde förklara hur två socialistiska stater kunde bekriga varandra (Tyskland och Sovjet-Ryssland; jag vill inte riskera att implicera att Finland var varken det ena eller det andra).

    Utan erfarenheten att ens land varit nära att ockuperas, eller som för danskar och norrmän faktiskt ockuperas blev Sverige en ankdamm, och fröna till dagens förvirring kunde slå rot och gro: värdenihilism, kunskaps/vetenskapsrelativism, trivialisering och falsk likstämmighet som retorisk metod. I den nordiska och skandinaviska syskonskaran av länder är Sverige det bortskämda sladdbarnet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Kan vara.

     Det finns en viss kamratlighet när jag är i Finland. Finnar pratar inte mycket, men gillar de dig, så gillar de dig. Ett klapp på axeln, så att säga. Detta existerar inte i Sverige. Varför? Ja, det kan ni fråga er. Jag känner mig mer finsk i Finland än svensk.

     Hursom. Jag vill bo i Sverige, men önskar att vi kunde adoptera vissa finska attityder.

     Svara
     • T

       /  05/17/2016

      Jag känner igen det där när det kommer finska släktingar på besök. De är som Ville i reseprogrammet. Nyfikna, hjälpsamma och ingen jante på axeln.

     • MiT

       /  05/17/2016

      Villes program gillar jag! 😛

     • T

       /  05/17/2016

      Det är det bästa på SVT 🙂

    • Ursäkta min raljanta ton – men desto mer jag tänker på det så har du nog rätt.

     Min familj från den sidan drar ALLTID upp andra världskriget och hur det tärde på dom. Min mor är född på andra sidan av kriget och yngsta av barnen, men min morfar var med – han slängde sitt gevär i en sjö och om han levt idag (född 1910) så skulle han nog haft PSTD.

     Men. En sak som alltid varit konsekvent är historian om krig: jag har växt upp med historier om krig. Jag har inte upplevt det men krig är hemskt. Kanske för personlig upplevelse.

     Svara
    • Min morfar var död i två år btw. Gissa shocken när han kom hem till min mormor… och hon hade Heikki i famnen! #drama

     Svara
  • Och ”stållning” betyder inte förbud. Man kan ta STARK ställning mot saker man inte håller med mig.

   Svara
   • Rikard

     /  05/17/2016

    Hej.

    Jag har släktingar som var delaktiga på ett eller annat sätt i andra världskriget, så jag kanske fått mer historier om sådant än normalt? Eller så är det att arbetararvet är levande i mig, akademikeryrket till trots. Den där klappen på axeln fanns förr, men har feminiserats i brist på bättre ord. Jämlikhetstanken gick i Sverige så långt att det övergick till att vara lika dan.

    Eller så har jag någon sorts dåligt samvete för att mitt land inte stred och led axel mot axel med brödrafolken, men så drömmer jag ju också om en union av Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island samt Baltikum och öarnas folk, romantiker som jag stundom är.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Med ”Baltikum” menar du ester?

     Svara
     • Rikard

       /  05/17/2016

      Hej.

      Ursäkta. Av ren lathet och dålig vana tenderar jag likt många andra svenskar (?) att se ester, letter (lettländare?) och litauer som varandes varandra så nära att ‘Baltikum’ får stå för alla tre. Om det är någon ursäkt så tänker jag ungefär så om Sverige, Danmark och Norge.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 8. MiT

   /  05/16/2016

  Någon som är medlem i gruppen och kan skvallra? 😛
  Eller om det dyker upp något intressant skicka några skärmdumpar 😀

  Svara
  • Hmm

    /  05/16/2016

   Väntar på att hon får folk som säger Cultural appropriation till henne. 😉

   Svara
  • Anonymouse

    /  05/16/2016

   Borta. Tror inte det är tillåtet att diskutera CA längre då det brukar leda till sunkig stämning. Admin är snabbt framme då, viktigt med peppig stämning ju? 😉
   Gruppen är i dagsläget inte lika hysterisk som den en gång var, även om det ibland fortfarande kan spåra lite.

   Svara
  • Lövet

    /  05/16/2016

   Oh the irony!
   Skrattar mig medvetslös!

   …men ”slutstation” är nog att hoppas på för mycket – det synes inte finnas någon som helst botten!

   Svara
  • ”Hej, jag har inga riktiga problem så jag måste skapa dom”

   Svara
  • Daniels

    /  05/17/2016

   Det roliga är att om man börjar gräva lite i historien så har de flesta modenycker snurrat runt i olika kulturer flera gånger redan. Dreadlocks har burits av vikingar, greker, egyptier och en massa andra kulturer genom historien.

   Svara
 9. Hmm

   /  05/16/2016

  Ja Sverige är så säkert sååå. Helt vanliga kriminella som har börjat att ge sig på vår infrastruktur. 🙄

  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/tevemast-utanfor-boras-knacktes-utreds-som-sabotage/

  Svara
 10. Kristian

   /  05/16/2016

  ”Ett råd i all välmening”
  http://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/
  ”Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för.”

  (Vill inte stjäla bara godbitarna så läs hela. Det är kort.)

  Svara
  • Olof

    /  05/16/2016

   Tyvärr tror jag det kommer att gå dit, de svenska politikerna visar ingen som helst tendens att försöka göra något som helst proaktivt arbete för att hindra en sådan utveckling. Det kommer att daltas, politikerna kommer hantera problemet som om det handlade om människor med svensk kultur men mer välkryddad mat.

   Tills vi börjar få problem av Libanons typ. Och då kommer det inte längre att handla om att ge polis och rättsväsende befogenheter, instruktioner och möjligheter att ta itu med problemet. Utan om rent militära ingripanden. Frågan är hur långt det är dit; med polisen så utsatt som den är så verkar det inte helt omotiverat att skicka in pansarfordon vid ingripanden och helt enkelt returnera eld vid angrepp…

   Svara
   • Varangian

     /  05/18/2016

    ”militära ingripanden” kommer vi ens kunna ställa upp en militär som kan ingripa? Eller blir det att hyra in Black Water eller som de nu heter Academi?

    Svara
 11. Jan

   /  05/16/2016

  När kulturmarxisten Daniel Swedin på Aftonbladet erkänner att stenkastning mot polis och brandkår kan vara ett problem så vet vi att den stora kappvändningen börjat även i identitetspolitikens grundmurade fäste AB:s ledarredaktion. Att de gamla takterna sitter kvar märks dock när Daniel föreslår patentlösningen fler fritidsgårdar för att stävja stenkastningen. Har vi hört det förut? http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article22827870.ab

  Svara
  • Kristian

    /  05/16/2016

   Fritidsgårdar, när din publik inte förstår ”socioekonomiska orsaker”.

   ”Ingen människa föds kriminell”
   Nej, men skall vi göra något åt dem som är det?

   Svara
  • Motkraft

    /  05/17/2016

   Örebro beslutade ju om att bygga en ungdomsgård till buset, lysande väl?

   De brände ned den innan den ens var klar.

   Hur ska du hjälpa någon som inte vill bli hjälpt? Som vill leva ett liv där ställer till elände för allt och alla?

   Svara
   • Kristian

     /  05/17/2016

    Nästan precis den situationen var ett skämt i Lorry för tjugofem år sedan …

    Svara
 12. MiT

   /  05/16/2016

  Svara
  • Olof

    /  05/16/2016

   Tja, det är ju ganska enkelt. Om kvinnor helt enkelt faktiskt jobbade lika mycket som män hade de fått samma pensioner.

   Däremot kanske man skulle ta tag i det där med ojämställd livslängd istället.

   Svara
  • Rikard

    /  05/16/2016

   Hej.

   Ibland vill jag höra socialdemokraterna vara ärliga, och sluta rida trämärra, med ett ben i den borgerliga konservativa kapitalistiska nationalstaten, och det andra i den totalitära socialistiska diktaturen. Alltså: antingen en blygsam, till svältgränsen tilltagen garantipension med privat tillägg (eller helt enkelt fattigstuga och bara privat tillägg) eller så löp hela linan ut och konfiskera all egendom när man uppnår pensionsålder, alternativt när man slutar jobba. Fördela de konfiskerade resurserna jämnt. Det borde inte vara svåert med modern teknologi att hålla reda på hur många som tillkommer respektive faller ifrån varje månad. Tror f*n man blir motiverad att jobba efter sextiofem då…
   /rant som det heter på utrikiska

   Snart återinförs väl ärvda skulder också.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Svenne

     /  05/17/2016

    Socialism i praktiken…

    Svara
    • Jan

      /  05/17/2016

     Det där bekommer inte Åsa Linderborg. Hon är frasradikal och livsstilsvänster. Hon skulle bli mer orolig om de flyttade en sopsorteringsstation på Mosebacke. Åsa Linderborg är precis lika äkta som en hipster på Söder.

     Svara
 13. MiT

   /  05/16/2016

  Svara
 14. MiT

   /  05/16/2016

  ”Det här är kostnaden per flykting — “Första svenska studien i sitt slag” enligt Mats Hammarstedt, professor i nationalekonom”
  http://nyheteridag.se/det-har-ar-kostnaden-per-flykting-forsta-svenska-studien-i-sitt-slag-enligt-mats-hammarstedt-professor-i-nationalekonomi/

  Svara
  • Motkraft

    /  05/17/2016

   Hmm… ”nettokostnaden” är ju onekligen intressant. När Migrationsverket får 60 miljarder så är det inte nettokostnaden eftersom det betalas löner och köps mat och varor. Så det går tillbaka pengar till stadskassan i form av skatter som inkomstskatt och moms. Arbetslöshetsersättningen minskar också då det skapas jobb inom asylsektorn, de som jobbar på boenden, undervisar i svenska osv.

   Så på ett sätt ger nettokostnaden en mer sann bild av vad de två miljoner som förvärvsarbetar får avstå för att betala för detta. En liten räkneövning man kan göra är vad de som förvärvsarbetar 2022 kommer att få avstå.

   Om drar ett streck innan 2015 och antar att i fortsättningen så kommer det 40 000 personer per år så kan vi räkna ut vad kostnaden blir 2022 utifrån studien. Då kommer det att vara 403 000 personer som kostar 95 000 det året och 40 000 nya som kostar 190 000 det året. Totalt 46 miljarder det året. Det är ca 23 000 kronor per förvärvsarbetande, dvs nära 2 000 kronor i månaden.

   Nu betvivlar jag att de tagit med kostnader för ökad kriminalitet och hur sätter man ett pengavärde på försämrad välfärd och otrygghet?

   Svara
   • Motkraft

     /  05/17/2016

    Fast när jag tänker efter så gäller ju samma för de där 2000 i månaden som de som jobbar får betala/avstå, att vi hade köpt varor och tjänster vilket i sin tur ger både arbeten och skatteintäkter. Så bruttokostnaden är ändå relevant, dvs om slår ut den kostnaden på de som förvärvsarbetar 2022 så handlar det om 4 000 kronor i månaden eller mer.

    Eller om vänder på det, att Migrationsverket och kommuner spenderar miljarder i bruttopengar gör att de drar in på annat i bruttopengar, så nettokostnaden är inte så intressent som jag först trodde.

    Är ju inte så konstigt att Hans Rosling hamnade ute i kylan efter hans självklara ”nej så här många kan vi inte ta emot som nu, är ju flera procent av BNP” när han pratade inför publicistklubben….

    Svara
 15. Kristian

   /  05/16/2016

  Visst är Anders Lindberg underbar? (Nog heter det ”underbar” när man får sura uppstötningar och vill kasta ut datorn genom fönstret?)

  ”Hellre mc-gäng än flyktingbarn”
  http://unvis.it/http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22823783.ab
  ”Dessutom är det farligt för ett samhälle om människor tillåts bygga upp enklaver där helt andra normer gäller och vissa grupper inte är välkomna.”

  Jag håller med [host rinkeby host].

  ”Rädslan i Saltsjö-Boo handlar ju om okunskap. Och det finns ingen annan lösning mot fördomar än att mötas och lära känna varandra.”

  Det handlar väl snarare om kunskap!

  (Hur många gånger har jag tänkt det här? Vad är jag för jädrans masochist som fortsätter läsa Lindberg?)

  Svara
  • Nykteroklok

    /  05/16/2016

   Flera kommuner har ju utbildningar för nyanlända, m.a.p. svensk syn på jämställdhet mellan könen etc., och i Göteborg slog man nyligen detta i huvudet på oroliga människor i en chatt med kommunala tjänstemän. Det är meningen att det ska fungera lugnande, men blir ju samtidigt en bekräftelse på att människor har grund för sin oro – för om migranterna är precis som du och jag, och har samma syn på exempelvis kvinnors rätt att gå lättklädda utomhus, varför då utbilda dem över huvud taget?

   Svara
 16. Kalle

   /  05/16/2016

  ”Kartläggningen visar också att när sexuella ofredanden genomförts av gärningsmän i större grupp har det främst rört nyanlända flyktingungdomar.”
  https://polisen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/Maj/Polisarbete-mot-sexuella-ofredanden/

  Svara
 17. Svenne

   /  05/17/2016

  Dessa otäcka villaboende svenskar…

  Svara
  • Jan

    /  05/17/2016

   Nu gick du nog lite för långt med den politiska korrektheten, gumman! Även en kommunstyrelseordförande måste försöka hålla sig till sanningen. Även om det känns bättre att ljuga…

   Svara
   • Svenne

     /  05/17/2016

    Skogkär är sarkastisk…

    Svara
 18. Svenne

   /  05/17/2016

  Ofog…

  Svara
 19. Frida Gustavlin

   /  05/17/2016

  Ännu mer mys och trygghet i Rågsved.

  http://www.expressen.se/nyheter/tva-skot-mot-fyra-i-ragsved-i-stockholm/

  /Frida

  Svara
 20. Svenne

   /  05/17/2016

  En kandidat till ‘Årets Bild’?

  Svara
  • Motkraft

    /  05/17/2016

   Det leendet en av stenkastarna har måste betyda ”Jag är störts och starkast och när jag slänger sten på en snut och vet att inte ett skit kommer att hända mig, JAG ÄLSKAR SVERIGE!!!!”

   Svara
  • Svenne

    /  05/17/2016

   ”Den leende stenkastaren” – Installation av Konstfack? #ironi

   Svara
   • Bo

     /  05/17/2016

    Finns (icke-dödliga) vapen för att hantera detta om polisens etiska kommitté bara tillåter användning. Ex: Gummikulor, bean bags (som skjuts med hagelgevär), elpistoler (Tazers), vattenkanoner, tårgas etc. Men i Sverige är det bättre om poliser skadas och dödas än om buset får ett blåmärke. Så tolkar jag politikernas initiativförmåga i alla fall. I pincip anser jag att stenen innebär risk för dödligt våld och personen borde skjutas (i benen).

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/17/2016

     Våld mot tjänsteman har fyra års fängelse som högsta straff. Vi lär aldrig få reda på vad den där glada stenkastaren fick. Om man utifrån en videofilm kan identifiera maskerade ”svenskar” i Syrien och sedan dömma dem till livstids fängelse så borde vara lätt som en pankaka att leta rätt på just de där snubbarna.

     Det måste, som jag skrivit många gånger, skapas opinion för nolltolerans, det är det enda sättet man kan komma till bukt med den här skiten. Pratade med en f.d. polisman, som hade sagt upp sig, anledningen: orkar inte jobba i förorten, inte på grund av rädsla, utan för att denne som polis fick inte kunde utföra sitt jobb, dvs upprätthålla lag och ordning, direktivet var i princip endast att förebygga att lag och ordning störs, vilket i praktiken är helt omöjligt när ordningen och lagen redan är störd.

     Hur svårt kan det vara att ge polisen uppgift att upprätthålla lag och ordning? Om Socialdemokraterna tycker sig ha rätt att låna pengar, eftersom det är en ”investering”, till migrationsverkets ökade kostnader så borde det väl inte vara någon konst att motivera lån till polis, rättsväsende och kriminalvård? Det om något är en investering.

     Fridas förenklade recept.

     Låna 10 miljarder, om det nu behövs fler miljarder, låna på.

     1. Gör om polisutbildningen, korta den till 6 månader, ej högskoleutbildning.
     2. Sänk polislönerna, erbjud betald fortbildning inom tjänst, t.ex. på en polishögskola.
     3. Inför nolltolerans mot brott, avskrivningar av mängdbrott ska i praktiken ej vara möjligt.

     Vad är riskerna?
     Polisbrutalitet? Mycket möjligt, men inte säkert.
     Mer polishat? Kanske, hänger ihop med risken ovan.
     Mer segregation? Kanske, men antagligen inte.
     Tryggare förorter för det stora flertalet? Med all säkerhet.

     /Frida

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  05/17/2016

      Glömde en risk:

      Mer rasism? Knappast…

    • Rikard

      /  05/17/2016

     Hej.

     Eld mot väpnad angripare skall riktas mot kroppens mitt, har jag fått lära mig. Att träffa ett ben eller arm hos en person som springer mot en och vevar med armarna är svårt, även för en van skytt, och medför att man alltid riskerar att träffa bakomvarande (eller måste undvika att skjuta just för att det finns personer bakom). Dessutom kan väl skott mot benen lätt studsa mot marken, eller har jag fel för mig nu?

     Att man bör ha rejäla möjligheter till att sänka en angripare med så liten risk för dödligt våld som möjligt är väl självklart för alla utom svenska flumliberaler och proggpundare? För att kunna göra det måste man ha tillgång till fler alternativ än batong och pistol.

     Undrar hur det går med utvecklingen av mikrovågsprojektorer för kontroll av folkmassor?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  05/17/2016

      Visserligen på japanska, men det kompenseras med tv-spelsmusik, utsökt skådespeleri och balla ljudeffekter.

 21. Jan

   /  05/17/2016

  Muslimen Bilan Osman är igång igen. Denna gång hittar hon på att problemen med antisemitism i Sverige enbart beror på nazister och sverigedemokrater. Undrar om hon frågat någon jude? http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/antisemitismen-varken-slutade-eller-borjade-med-forintelsen/

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/17/2016

   Nu är jag inte SD, men jag tyckte jag såg en ortodox jude skymta förbi i tv-rutan från förra valvakan hos SD. Låter inte som en plats för sådana om SD vore antisemitiska. Har för mig att det finns en väldigt Israelvänlig falang i det partiet. Den mesta antisemitismen idag kommer från yttersta vänsterkanten och muslimska invandrare. Visst har vi några tusen riktiga nazister kvar i Sverige, men de är för få för att kunna påverka stort.

   Svara
 22. Motkraft

   /  05/17/2016

  Jag betvivlar inte att det finns rasism som påverkar hur lätt det är att få jobb, men slutledningen i den länkade artikeln nedan att det skulle bero på rasism att det tog hela fyra år att få ett jobb som matchar hennes utbildning är lite att ta i

  http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=cdvs6x8p

  Hon har läst antropologi, historia och internationell utveckling med inriktat mot samordning av internationella projekt. Och som läst utbildningarna utomlands. Det vimlar ju inte direkt med jobb i Sverige för de med den spetskunskapen.

  Hon borde också rimligen haft vissa språkproblem under första tiden då hon sökte jobb här, ett hinder på vissa arbetsplatser.

  Och till det, de arbetsgivare som då eventuellt skulle kunna ge henne ett jobb som motsvarar hennes önskan och utbildning torde vara de minst rasistiska som går att hitta i Sverige. Så fick inte gå på intervju eller fick inte jobben på grund av rasism?! Really?!

  Jag måste gratulera henne till jobbet, hon måste ha gjort oerhört bra ifrån sig på intervjuerna och haft en hel massa tur. Jag måste säga att fyra år är väldigt kort tid för att få det högkvalificerade jobb hon önskat!!!

  Nu kan den som skrev artikeln feltolkat henne men var en rätt kul kommentar till att hon inte blev kallad till intervju på grund av hård konkurrens ”Det var svårt att hantera, för då fanns ju inget jag kunde förbättra”. Hmm… erfarenhet hade hon ju, så kanske läsa fler kurser inom den kompetens som efterfrågas? Eller är hon fullutbildad, finns ingen plats för mer kunskap?

  Svara
 23. Svenne

   /  05/17/2016

  ”Prelitterata” istället för illitterata…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Prenobelpristagare
   Premiljonär
   Preolympisk guldmedaljör
   Premercedes-benzägare
   Preläkare
   Presnygg
   Presmal
   Prevältränad
   Pregift
   Premamma
   Preislamist
   Prevälutrustad med stora silikonbröst

   Allt vad Frida är

   /Prevänligaste prehälsningar från Frida

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: