Kompetensregn och kebabtekniker

Igår kunde man på SVT se ett inslag om ”kompetensregn” över Sverige. Jo, de kallade det faktiskt så… Det handlade om Syrier som kommer till Sverige och de skulle vara så väldigt välutbildade, ja till och med MER välutbildade än svenskar generellt. Syrien, som väl knappast räknades som ett I-land innan kriget, har alltså både haft och har högre utbildningsgrad än Sverige som i allra högsta grad är ett I-land och ett teknik-land och har varit det länge? Really? Att det finns/fanns högutbildade även där är ju självklart, det fattar vem som helst, men knappast i en omfattning som gör att det regnar kompetens och HÖJER utbildningsnivån i hela landet när syrier kommer hit.

Jag undrar hur det känns att sitta där som nyhetsuppläsare och medvetet ljuga tittarna rakt i ansiktet? Hur orkar de? Måste ju vara själsligt förödande? De sitter där varje kväll och leende serverar sånt som de vet är rena påhitt. De måste väl ändå veta om att det är påhitt? De flesta vanliga människor vet ju om det så varför inte dem själva i så fall?

Igår så hade även Aktuellt ett inslag om dam-vm i fotboll som nu är nära och då hade de en liten kille som skulle berätta hur fel det är att kalla det dam-vm och inte bara vm. Det är så otroligt lågt och fult att använda barn som politiska slagträn, SVT VET att man kritiserar inte barn på samma sätt som vuxna. Där står en liten kille och matar ut politiska plakatbudskap som någon vuxen har dikterat för honom och SVT sänder som om det vore på största allvar. I vanliga fall är det Lilla Aktuellt som står för propagandan, nu sändes deras programpunkt även i Aktuellt. Skäms ni inte ens lite, ni som sitter där och läser upp inslaget? Blir ni inte ens lite röda om kinderna av skam? Det borde ni bli!

Hur ser sjukskrivningstalen ut för nyhetsuppläsarna? Måste ju tära något enormt på den inre friden att varje dag leende servera sånt som man vet är ljug, påhitt och propaganda? Hur klarar man av sådant egentligen? Saknar de verkligen all integritet, finns inte ens en gnutta kvar?

Är det verkligen ingen som har mod nog att säga ifrån? Jag tänker inte bara på ”kompetensregnet” utan på annat också, som när SVT började räkna olika hudfärger i bolagsstyrelser och frågade dem vilken hudfärg de hade? Eller när Rättviseförmedlingen kommer in och ska styra och ställa och tala om för dem att ”penisens dagar är räknade”? Är det verkligen ingen där som vågar säga att det rena vansinnet måste ta slut?

kebabtekniker

Eller klarar de av det genom att göra som Fredrik Ahl gör? Skämta om de uppenbara galenskaperna innan själva inslaget för att kunna läsa upp det sen? För det är väl ganska uppenbart att han tycker att det är otroligt pinsamt att behöva ljuga tv-tittare rakt i ansiktet om ”kompetensregn” och att han hanterar det genom att spexa innan sändning? Kolla på filmen som finns på Nyheter Idag!

Gör de på samma sätt innan Kulturnyheterna varje dag? På Aktuellt? Rapport? Sporten? Kör de en femminutare skämt utan sändning om det som de sen leende ska serveras tittarna i varje program? Är det så man klarar av det? Fast så mycket som det är från de programmen så räcker nog inte en femminutare, minst en kvart går det åt per program gissar jag.

Att de inte fattar själva hur det låter och ser ut är helt otroligt, ”kompetensregn”, finns inte en skämskudde som är stor nog…

När verkligheten knackar på dörren

Sluta tjafsa Åsa och sätt igång och skrapa båtjäveln istället!

********************

Politivism: ”Hatet goes full circle

Genusdebatten: ”Byggnads till attack mot sina egna medlemmar – del 2 Men kvinnorna då?

AVfM Sverige: ”Den som slåss mot monster

 

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/04/2015

   Jesus sade också att man skulle vända andra kinden till, gå en mil extra och så vidare:
   ”Men jag säger eder att I icke skolen stå emot en oförrätt; utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd ock den andra till åt honom; och om någon vill gå till rätta med dig för att beröva dig din livklädnad, så låt honom få manteln med; och om någon tvingar dig att till hans tjänst gå med en mil, så gå två med honom. Giv åt den som beder dig, och vänd dig icke bort ifrån den som vill låna av dig.”

   Kanske vissa twittrare kan återkomma till Birro när de gjort all ovanstående? Frågan är väl hur de skall kunna twittra när de sålt allt och gett pengarna till de som behöver dem bättre? Alltså gett bort de egna pengarna, inte andras.

   Mattheus 5 säger för övrigt att man skall älska sin fiende.

   Svara
 2. Svenne

   /  06/04/2015

  Svara
 3. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
 4. MiT

   /  06/04/2015

  Oj, det var som fan! ”Svenskarna håller inte måttet”

  Svara
  • Liten

    /  06/04/2015

   Den där Fredde verkar vara en sån som vill utarma fattiga länder på utbildat folk och flytta dem t ex till Sverige. De som blir kvar skiter han i, de kan väl bo i misär och fattigdom. Varför helt enkelt inte sno samtliga u-länders resurser och skeppa hit dom?

   Svara
 5. MiT

   /  06/04/2015

  ”En åsiktskorridor fungerar annorlunda”
  http://www.skd.se/2015/05/29/kronika/

  Svara
  • Larsson

    /  06/04/2015

   Kort och koncist. Och väldigt tydligt beskrivet 🙂

   Svara
 6. michael

   /  06/04/2015

  Ja det blir allt svårare att skilja på SVT och Nordkoreanska nyheter.
  Kompetensregn undrar vem som kom på den formuleringen antagligen har SVT.s nyhetsredaktion haft samkväm med kulturnyheterna och då brainstormat fram ordet.
  -alltfler blir kritiska mot den höga invandringen vad ska vi göra.
  -vi måste visa något positivt vi kan ju skarva lite med fakta om syriers utbildning och kalla t,ex 2års kockutbildning för högutbildad och sådär.
  -smart tänkt där men vi måste kalla det för något så det får genomslag.
  -vi kan kalla det för kompetensregn alla vet ju att regn behövs för att saker ska växa och då får vi folk att tänka att invandringen behövs för att få Sverige att växa.
  -bra tänkt då kallar vi det för kompetensregn när vi sänder.

  Svara
  • Kristian

    /  06/04/2015

   Allt som slutar med ”-regn” tycker jag låter pornografisk nuförtiden.
   Borde nog tillbringa mindre tid på nätet …

   Svara
   • Noger

     /  06/04/2015

    Regn = porr? I så fall har det varit rena rama orgien i min omgivning senaste veckorna.
    Nederbörd däremot…

    Svara
 7. MiT

   /  06/04/2015

  ”Aftonbladet vill reducera objektiv faktadebatt till subjektiva känsloargument”
  http://www.tino.us/2015/06/aftonbladet-vill-reducera-objektiv-faktadebatt-till-subjektiva-kansloargument/

  Svara
 8. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
  • Ojdå vad Kvinnolobbyn har blivit milda i tonen. Jag trodde män söp, knarkade och pucklade på kvinnan samtidigt som de tömde hennes plånbok på kontanter som hon har tjänat in genom att lönarbete 200 % mer än män trots att hon bara får betalt till kl 15. Det samtidigt som hon jobbar 6000 % mer än män obetalt i hemmet (inkluderande hennes gräsklippning, skottning, målning, snickrade, däckbyten och bredbandsinstallationer).

   Svara
   • Noger

     /  06/04/2015

    Ja. Det heter inte KVINNO-Lobby för inte.

    Svara
    • Ännu mer träffande hade varit Klipplobbyn. Vilka jävla skara tomtekärringar de är.

     Svara
  • michael

    /  06/04/2015

   Alla som kan läsa statistik(vilket kvinnolobbyn verkar sakna kompetens för)vet att det är en lögn,kanske behöver kvinnolobbyn ta del av det syrianska kompetensregnet.

   Svara
   • michael

     /  06/04/2015

    Ser att min kommentar är helt fel 🙂 autopiloten var på.

    Svara
  • Anders

    /  06/04/2015

   Då återstår bara hur de ska övertala kvinnor att lönearbeta mer, vara borta från barnen mera och släppa makt över hur hemmet ska vara. Hur ska de få fler kvinnor att summera sina liv med ”jag borde jobbat mindre och varit mer med mina barn”. Lycka till att få fler kvinnor att värdera pensionspengar högre än barn och hem.

   Jahaa, de menar att det är männen som genom patriarkatet lurar kvinnor att ”frivilligt” välja barnen framför pengar? Att Sveriges kvinnor inte vet sitt eget bästa när de tar majoriteten av föräldradagarna. Att Sveriges kvinnor är viljelösa mähän, som likt ett rö böjer sig för strukturernas vindar.
   Vem har egentligen en misogyn syn på kvinnor?

   Svara
 9. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
 10. Svenne

   /  06/04/2015

  ”Kebabteknikern” i inlägget ovan sprids snabbt nu…

  Svara
 11. Jonte

   /  06/04/2015

  ”För i verkligheten är kultursfären år 2015 till en överväldigande majoritet styrd, hanterad och betingad av kvinnor. Politiskt på alla nivåer, publicistiskt, kommunalt och på utbildningsnivå. För att inte tala om att det man brukar kalla för ”brukarna” av kultur består av – och alltid har bestått av – framför allt kvinnor”

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/det-finns-ingen-kulturman/

  Jonas Thente är som alltid ljuset i mörkret på DN Kultur, börjar undra om han får vara med och fika på kafferasterna

  Svara
 12. Ser ut som att nån försöker använda sin unge som slagträ igen…
  http://unvis.it/www.expressen.se/nyheter/sixten-5-har-en-fraga-varfor-gor-lego-sa/

  Svara
 13. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
 14. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
 15. havre@flarnstad

   /  06/04/2015

  Åsa”Giftbåten”Romson vägrar tydligen att ta till sig av kritiken hos KU och uppträde enligt andra ledamöter ”arrogant” . Vem är förvånad?

  Min platta vägrar klippa o klistra ikväll men för den som vill läsa heter artikeln om saken ”slarviga statsråd” på skd.se

  Svara
  • Svenne

    /  06/05/2015

   ”En av de borgerliga riksdagsledamöterna som satt i KU när Åsa Romson intervjuades menar att hon inte tog till sig kritiken och kallar henne arrogant.
   Kanske handlar det om att försöka rädda ansiktet inför ett utskott som leds av oppositionen. Men ett enigt KU går inte att bemöta med arrogans. Ministerstyre är allvarligt.”
   http://www.skd.se/2015/06/03/slarviga-statsrad/

   Svara
 16. MiT

   /  06/04/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2015

   Den som gör Fakebooken ingångsvärden är för jävla bra.Skrattar ordentligt varje gång jag läser inläggen.Undrar om någon i regeringen läser den och vad dom i så fall tycker om den briljanta satiren ?

   Svara
 17. Svenne

   /  06/05/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2015

   Alla åsikter till höger om Socialdemokraterna är väl tokhöger enligt Petterson men hon har inga problem med att jobba med tokvänster människor som Arnstad och Linderborg.

   Svara
 18. Svenne

   /  06/05/2015

  Att Rasistkortet ska vara så populärt…

  Svara
  • Johan A

    /  06/05/2015

   Kommer att tänka på när jag jobbade som ordningsvakt i tunnelbanan för en sisådär 10 år sen:

   ”Jävla rasist! Du tar mig bara för att jag är invandrare.”
   ”Nej. Jag tar dig för att du slog sönder en ruta och sprejade ner en tunnelbanevagn mitt framför ögonen på mig.”

   Eller denna:

   Jag kommer in i en vagn och känner direkt lukten av alkohol så jag börjar sniffa för att lokalisera varifrån den kommer…
   ”Ja, det luktar neger!”
   (vänder mig om åt det håll orden kommer och ser 5 mörkhyade killar dricka öl)
   ”Nej, det luktar alkohol. Enligt ordningslagen 4.4 är det inte tillåtet att dricka alkohol i kollektivtrafiken så jag måste dessvärre be er kliva av tåget.”
   ”Jävla rasist!”

   Svara
 19. MiT

   /  06/05/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2015

   Så Bruno jämställer att aga barn och att inte ta ut 50% av sin föräldraledighet ?
   Det verkar ju rimligt…
   Sedan undrar jag vad det är för normer som hindrar en kvinna från att frivilligt dela sin föräldraledighet till 50% med mannen ? Jag vet ingen som skulle titta snett på föräldrar som gör ett sådant val.Möjligen kan det vara så att någon av föräldrarna har ett jobb där det är svårt att vara borta en längre tid men det gäller väl både kvinnan och mannen.

   Svara
 1. Veckans satir | WTF?
 2. Samtidigt på SVT | Jämställdhetsfeministerns blogg
 3. Kompetensregn över Grekland! Alexandra Pascalidou jublar. | Jämställdhetsfeministerns blogg
 4. Trängsel i hycklerifållan | WTF?
 5. Det nya Sverige? | WTF?
 6. Undringar om framtiden | WTF?
 7. Rasifierad invandrarkvinna och SVT-journalist angripna av agressiva, brölande vita män! | Jämställdhetsfeministerns blogg
 8. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?
 9. Heja Sverige! | WTF?
 10. Om ni undrar varför Public Service havererar så ofta | WTF?
 11. Invandringen och skolan | WTF?
 12. Sverige har aldrig tidigare varit så här astryggt! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: