Missionen i Cannes

Igår var det en artikel på SVT-kultur (såklart…) om den så kallade Radikalfeministmärkningen av filmer där man varit i Cannes och spanat lite. Det var Ellen Tejle, initiativtagare till Radikalfeministmärkningen, som var där tillsammans med Alice Bah Kuhnke och försökte missionera ut svensk radikalfeminism till diverse folk de stötte på. Det gick väl sådär  :-/

Ellen Tejle berättar att de försökte få den kända danska skådespelaren Mads Mikkelsen att konvertera från DNM, De Normala Människorna, genom att bjuda in honom till den dominerande svenska religionen Radikalfeminism men att han inte ens var måttligt intresserad. Scientologerna kunde locka till sig Tom Cruise men Radikalfeminismen misslyckades med Mikkelsen. En mörk dag för Sverige!

Ellen Tejle säger att de stötte på Mikkelsen och genast ivrigt började missionera Radikalfeminism för honom men att han var ointresserad och tyckte vi var löjliga vilket naturligtvis måste bero på att han är väldigt okunnig! Och kvinnohatare! Är man inte intresserad av svensk Radikalfeminism så måste det bero på att man är väldigt okunnig, något annat alternativ finns såklart inte!

a märkning på film2

På bilden ovan ser vi Ellen Tejle och Alice Bah Kuhnke visa upp Radikalfeministmärket som ska visa att filmen garanterat är bekostad fullt ut av Pappa Staten och regisserad av inkvoterade regissörer med inkvoterade skådespelare för att fylla diverse kvoter och att den aldrig kommer att vara intressant för en normal filmpublik. Hur kan man säga nej till sådant?

Ellen och Alice förstår inte hur folk kan vara emot Radikalfeminismen och dess märkning av kvoterade filmer med kvoterade regissörer och kvoterade skådespelare, har inte Miljöpartiet den senaste månaden visat exakt hur fantastiskt bra just sådan identitetspolitik är? Hur kan man vara emot det?

Okunnighet och kvinnohat såklart! Precis som Ellen Tejle berättade att Mikkelsen bara är okunnig (och säkert kvinnohatare!) så är alla som inte vill ha ointressanta kvoterade filmer bekostade av Pappa Staten, regisserade av kvoterade regissörer och med kvoterade skådespelare bara okunniga kvinnohatare!

MVH

PEPPelina

Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Svenne

   /  05/18/2016

  Sanna Rayman kommenterar ‘A-märkningen’:
  https://m.facebook.com/sanna.rayman/posts/10153389492171595

  Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2016

   Sanna Rayman är riktigt bra 🙂
   Det som är riktigt pinsamt är identitetspolitiker och radikalfeminister som försöker pådyvla andra sina sjuka och förvridna ideologier och inte accepterar att andra
   inte tror på dom.
   Det handlar som sagt var inte om okunskap utan snarare att man har kunskap om idiotierna!

   Svara
 2. Bamse

   /  05/18/2016

  Ja suck! Feministerna inser inte vad klockan är slagen ens när någon berättar det för dem bokstavligen, som Mads tydligen gjorde (”Om det här handlar om en svensk feministisk grej är jag inte intresserad ”).

  Och sluta gnälla! Det är bara för damer/herrar (hener?) radikalfeminister att se sig själva i spegeln för att ingen längre tar dem på allvar.

  Svara
 3. Kom igen nu. Inte kan du skriva ”Pappa” när det handlar om Mamma Staten! 🙂

  Svara
  • Det är: pappa Staten, Mamma Socialbyrån, broder AF och Syster FK. Observera stora och små bokstäver.

   Svara
   • Näää men alltså vad är det där för en normativ kärnfamilj, du måste vara Sverigedemokrat! Bryt normer. Tänk queer! Krossa patriarkatet. Mamma Staten och Mamma socialbyrån är såklart samkönade partners i en global stjärnfamilj! 🙂
    Fast egentligen ska ju staten också krossas, så du har nog rätt, när jag tänker efter. staten (med liten bokstav) är nog ändå en vit heterosexuell medelålders cis-man, skapad av män, för män.

    Svara
 4. Skeptisk

   /  05/18/2016

  Om man är övertygad om sin egen förträfflighet och att man har alla de rätta svaren blir slutsatsen logisk när man hävdar att alla som inte håller med är okunniga. De har ännu inte sett ljuset och Sanningen (R). Så länge de inte går Den rätta vägen (R) kan de inte uppnå den högsta nivån av Lycka (R). Det är en religion och med en sådan kan man inte argumentera med förnuft och logik.

  Som jag skrev tidigare när denna kom upp i kommentarerna. De vill även att filmer i Europa och USA ska ha fler representanter än de dominerande vita. De räknar alltså ras i filmer. Dock har de missat att Europeisk och Amerikansk filmproduktion endast är en liten del av världens filmproduktion. Det görs mer film i både Indien (Bollywood) och Nigeria (Nollywood) än i Hollywood och Europa. I de filmerna dominerar föga förvånande Indier respektive mörka Afrikaner. Eftersom de är gjorda i de länderna där dessa dominerar befolkningen. En majoritet av världens filmer domineras alltså INTE av vita skådespelare eller filmskapare. En kulturminister borde ha lite större koll på filmvärlden än den inhemska i lilla Sverige och förstå att alla länders filmer domineras av de som bor där. Och de flesta i Sverige är vita. T o m de flesta invandrare till Sverige är vita. Även de från Mellanöstern räknas som vita, kaukasier.

  Svara
 5. dolf

   /  05/18/2016

  Hrm, du bör signalera att bilden är manipulerad/kollage. Det är långt ifrån någon självklarhet. (Jag var tvungen att leta reda på den genuina bilden, http://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1463408747/kultur/film/article8558530.svt/alternates/extralarge/ellenalice-jpg, för att övertyga mig om att de inte var så jävla korkade att de hade ett märke där Gudrun ger fingret.)

  Svara
 6. Alex Nyström

   /  05/18/2016

  Dra den om Rödluvan också …

  Jag ringde faktiskt upp dem och kommenterade detta. Frågade om de fick många sådana samtal, men kvinnan jag pratade med sa att det händer rätt sällan. Hmm.

  Svara
  • Gigas

    /  05/19/2016

   Intressant svar, jag var på studiebesök på TT Nyhetsbyrån och jag har för mig att de sa att de var oberoende just för att de var ett vinstdrivande företag. När jag tog upp SVT och deras oberoende så tyckt han som informerade oss att det är roligt att de kallar sig oberoende, när de verkligen inte är det. Hur kan man vara oberoende när man lever på bidrag?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/20/2016

    TT som förövrigt gått totalt i dekis.

    Svara
 7. MiT

   /  05/18/2016

  ”Polisens feministiska hypotes: Asylsökare våldtar på grund av ”nordisk alkoholkultur””
  http://www.friatider.se/polisens-feministiska-hypotes

  Svara
  • Kristian

    /  05/18/2016

   ”men också av icke-traditionella könsroller.”
   Det är alltså ”kvinnokampens” fel? Eller …?
   Var det någon läskunnig som tog en titt på det här innan man gömde .. jag menar publicerade utredningen?

   Svara
 8. Mike E

   /  05/18/2016

  Svenskar skämmer ut sig i utlandet hela tiden. Jag är säker på att Mads Mikkelsens bild av Sverige som ett löjligt, betydelselöst, ideologiskt litet dårhus nu har förstärkts ytterligare.

  Svara
  • MiT

    /  05/18/2016

   Undrar vad de tänker och säger om Sverige EGENTLIGEN…? När ingen hör så att säga? 😛

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/18/2016

   Tur för honom att han tillhör ett av de tre undantagen för att tillåtas vara vigselförrättare. Annars krävs två saker:
   1. Du måste vara en politikerhora (check!)
   2. Du måste vara ok med att viga homosexuella (jag gissar på ”nej”)

   Svara
 9. MiT

   /  05/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  05/18/2016

   Är inte förvånad att Sjöstedt dök upp
   En identitetspolitisk och låtsat feministisk kommunist som han passar som hand i handske i detta sammanhang…

   Svara
 10. Jerry

   /  05/18/2016

  Även melodifestivalen är ett feministspektakel numera. Intressant att feminismen så gärna vill lägga beslag på kulturen. Nazisterna och kommunisterna sysslade med samma sak. All musik, konst och litteratur skulle framhäva ideologin. Den som kontrollerar kulturen kontrollerar människors tankar.

  Svara
 11. Jan

   /  05/19/2016

  Samtidigt är det lite tragiskt att feminister har så låg tilltro till att kvinnor kan förmå något på egen hand. Utan hjälpande händer från diverse myndigheter. Kvinnor är ju generellt bättre på att utbilda sig än män. Vad är det som hindrar en kvinna till att utbilda sig till filmregissör eller kameraman (-kvinna) också? Och varför måste filminstitutet garantera kvinnliga filmer. Vågar de inte riskera något själva? Litar de inte på sin egen förmåga?

  Preferens inte kunskap säger Rayman mycket riktigt. Jag skulle vilja lägga till sexism eller kvinnochauvinism. För det är det det handlar om. Eller positiv särbehandling, kvotering, av kvinnor om man tycker att det låter bättre. Feminismen är en fackförening för kvinnor som Pär Ström brukade säga. Innan feministerna fryste ut honom i en otäck smutskastningskampanj…

  Svara
 12. Gigas

   /  05/19/2016

  Det är skillnad på teoretisk kunskap och praktisk. Med andra ord, det är inte säkert att man kan producera något av bra kvalitet bara för att man har läst hur man ska gör.

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?
 2. Jämställd film | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: