1 april varje dag del 31: Ett skepp kommer lastat!

-Ett skepp kommer lastat!

-Med vadå?

-Med framtida vinster i mångmiljardklassen.

-Till vem?

-Till Härnösands kommun!

ett skepp kommer lastat

Av någon märklig anledning så vill inte Härnösand ta del av de framtida miljarderna som kommer att regna över kommunen. Häpnadsväckande! Oansvarigt! För Härnösand litar väl på Arena Idé och Sandro Scoccos uträkningar? De som visar att man tjänar miljarders miljarders miljarder på asylsökarna? Sandviken håvade ju in en halv miljard hur enkelt som helst? Varför motarbetar Härnösand rena vinstlotter? Det är ju som en tombola där varje lott man drar är högvinsten som bidrar till välfärd och pension? Det regnar 1800 välutbildade läkare, civilingenjörer, tandläkare och raketforskare, alltså rena högvinster, över Härnösand, hur kan man inte vilja ha det? De borde stå med skyltar där det står ”WELCOME” istället för att försöka stoppa det!

Välfärden och pensioner sägs ju räddas av alla som kommit hit, vill inte Härnösand rädda sin välfärd? Vill de inte ha säker pension när de blir gamla? Det blir ju perfekt från och med 2017 när ansvaret för kompetensregnet, och alla vinster det genererar, rullar ut på kommunerna! Ingen jobbig stat som är där och petar utan varje kommun själva kan börja håva in vinsterna! Finns ju inga nackdelar alls! Perfekt när trycket på socialtjänsten i Härnösand blir för hårt på grund av alla lata medelålders vita heterosexuella män som inte arbetar utan bara lever på försörjningsstöd att kassan fylls på av alla välutbildade asylsökares hårda arbete i de olika företagen! WIN!

konsthögskolan i malmö stängs

Konsthögskolan i Malmö måste flytta för man behöver lokalerna som grundskola. Äntligen utropar alla som stod med skyltar där det stod ”WELCOME” på i höstas! För alla måste ha förstått att med befolkningsökning så krävs också byggnader och infrastruktur? Jag förstår inte varför de protesterar, missunnar de barn att gå i grundskolan? Eller är de NIMBY:s…?

Malmö ska vara tacksamma att så många av de som välkomnades i höstas valde just Malmö, det är massor av miljarder som kommer att regna över staden de närmaste 40 åren åren med start 2017 när statens klåfingrar försvinner. Det blir perfekt för Malmö som då kanske till och med kan sluta ta emot bidrag från övriga Sverige på nästan 5 miljarder varje år, bidrag som de idag behöver för bland annat försörjningsstöd till alla outbildade vita medelålders heterosexuella män. Malmö kommer att tjäna ännu fler miljarder än Härnösand! Om man bara kunde få de där medelålders vita heterosexuella köttätande bilkörande lata och outbildade männen i arbete också så kommer Malmö, tillsammans med Härnösand, att bli rena Shangri-La!

När alla miljarder väntar runt hörnet så protesterar de! Hur är man funtad om man protesterar när miljardregn, som kommer att övergå i ett långt ösregn, väntar bara ett år bort? Är de inte beredda att offra lite för miljarderna som kommer? Har de inte öppnat sina hårda hjärtan tillräckligt? De kommer ju att bli belönade mångfalt på sikt? När miljarderna har börjat trilla in till Malmö efter något år eller så och man har så mycket pengar att man inte vet var man ska göra av dem så kan man ju bygga en ny och fin skola till konstnärerna! Tänker de inte på det?

drar in maten i Vimmerby

Se vad som händer om man har kalla och stängda hjärtan och inte tar emot tillräckligt många asylsökande, kommunen går på knäna! Nu har jag ingen aning om hur många Vimmerby tagit emot de senaste åren fram till idag men bara det faktum att de måste börja skära ner på matställen och sånt till kommunens äldre tyder ju på att de inte tagit emot tillräckligt många! Jag kan lova att Vimmerby ångrat sig för sin kallhamrade attityd innan och nu hade JUBLAT om de fick chansen till 1800 asylsökande på en gång och det bara är några månader kvar innan de fick börja ta del av miljarderna som ramlar in! Tänk vad 1800 stycken på ett bräde hade gjort för Vimmerbys välfärd! Oxfilé varje dag till de äldre!

full-retard2

Nä, jag håller med Ylva Johansson som på den fantastiska manifestationen Sverige Tillsammans i oktober utropade ”Sverige förändras nu! Och jag tycker det är så fantastiskt att vara med om det!”. Nu förstår vi vad hon, som hade insikt redan då, menade. Det väntar miljardregn över alla Sveriges kommuner! Ja, till alla de som öppnade sina hjärtan ordentligt förstås, de andra sitter där med Svarte Petter! Men för att de inte ska behöva sitta där helt utfattiga i framtiden med bara en massa lata outbildade vita medelålders heterosexuella köttätande bilåkande män så tvingar man även de handlingsförlamade kommunerna att ta emot så många det går! En del kommuner vet inte sitt eget bästa helt enkelt! De inser inte att miljarderna kommer att regna som manna från himlen!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

88 kommentarer

  • Pelle2

    /  06/15/2016

   Ja,så länge Åf inte har en mansmånad när bara män anställs så är det naturligtvis jättebra och fint tycker alla vi radikalfeminister…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/15/2016

    Ja, för prognosen är verkligen att männen kommer vara i total majoritet framöver på välbetalda jobb! Därför behövs mer kvotering, för så länge det är mer än 10% män på en arbetsplats är de att betrakta som en del av majoritetsnormen.

    Klicka för att komma åt uf0521_1990i30_br_a40br1001.pdf

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  06/15/2016

     Ang jurister:
     Kvinnorna präglar utbildningsgruppen. Om dagens mönster avseende tillströmning-
     en till högskolan består framöver beräknas kvinnorna vara i klar majoritet bland de
     utbildade år 2030. På 40 år går vi således från en klart mansdominerad till en klart kvinnodominerad utbildningsgrupp.

     Äntligen jämställt! Men det går för sakta så klart!

     Svara
     • Intenso

       /  06/15/2016

      Tendensen hittills har varit att fd. mansdominerade yrken, t.ex. sekreterare förr i tiden – alltså inte för 20 år sedan när den sista sekreteraren gick i pension i Sverige utan låångt innan dess – så faller lönerna. Sekreterarna var högt betalda män, sen kom kvinnorna och lönerna sjönk. De konkurrerade ut männen som satsade på högre tjänstemannaroller istället, Kommer vi se en liknande löneförsämring nu i advokaskrået när kvinnorna tar över eller vad kommer att hända. Kan de hålla sina arvoden uppe eller villa alla bara syssla med skilsmässor och partvister som kanske inte betalar sig så bra?

     • Kristian

       /  06/15/2016

      Vissa enklare saker kan man få i blankettform: bodelning, testamente, äktenskapsförord. Har själv inte prövat, men till exempel testamente borde inte kräva två dyra timmar advokattid, om man vet vad som skall testamenteras.

  • sugpåden

    /  06/16/2016

   ”Det finns studier som visar att det redan från 15-årsåldern finns stora skillnader mellan tjejers och killars syn på olika yrken. Sett till teknikyrkena uppvisar tjejer tidigt betydligt sämre självförtroende när det gäller teknik och datorer än killar. Viktigt att ­poängtera är att det här inte säger något om kompetenser – det handlar enbart om attityder.”

   Det finns studier som visar… Allt möjligt.

   Hur funkar det i verkligheten då? 15-åriga killar sitter och hackar datorer dag och natt tills både fingrar och ögon blöder medan 15-åriga tjejer skriver modebloggar och samlar likes på Facebook. Klart som korvspad att det påverkar kompetensen.

   Teknikerna som jobbar på ÅF måste gapskratta åt denna löjliga kvoteringspolicy. Kanske sätter de skrattet i halsen när de måste sköta både sitt eget jobb OCH täcka upp för den inkvoterade kollegan. Till råga på allt för en ”könsneutral lön”. Men de får åtminstone ögongodis som kompensation.

   Det finns många kompetenta kvinnor inom teknik. Det får man inte glömma bort. Men – och det är ett stort men – De utgör bara en mikroskopisk andel av urvalet. Det är en begränsad resurs på marknaden och det är därför företagen tvingas gå ut så hårt med sin könsdiskriminerande kvotering.

   Kvinnor måste i mycket högre grad motiveras för att ens söka sig till de tekniska utbildningarna långt innan de kvoteras in i arbetslivet. Denna form av könsdiskriminerande kvotering är så att säga endast en förlängning av högskolornas peppiga tjejsatsningar, olika mentorsprogram och traineetjänster. Det finns till och med jobbannonser riktade till kvinnor med orden ”Det viktigaste är inte att du är särskilt teknisk. Det räcker att du känner att du vill lära dig”.

   Det ska jämföras med den manliga massan som i stor utsträckning drivs av egen vilja och intresse redan långt innan de ens kommit in i puberteten. De individerna har minst 10+ års försprång av dedikerad hobby. Dessutom är urvalsprocessen där de manliga kandidaterna ställs mot varandra mycket tuffare. Det kanske behövs om de ska kompensera för de inkvoterade.

   Det är inte riktigt lika allvarligt som kvotering inom brandkåren där människors liv står på spel. Men det är uppenbart att denna feminazi-attityd sprider sig som en löpeld.

   Det handlar enbart om ideologi och jämställdhet som marknadsföring.

   Svara
  • Sonen är chef på ett medelstort företag som är så teknisk och allt sker per dator att inga kvinnor som kan tillräckligt söker jobben. Hittade någon till sist utöver sekreteraren. Men varje år måste jämställdhets planen fyllas och skäll mottagas eftersom de är så så ojämställda. Det är inte fel på lönen, den är hög. Inte heller på miljön. Inte flexibiliteten. Och ägarna är bara toppen.
   Eller vill inte kvinnor vara bland 50 män? Vita medelålders vältränade högavlönade män, några är ogifta.
   Det är nog där felet ligger.

   Svara
 1. Kristian

   /  06/15/2016

  För ungefär ett år sedan frågade Sanandaji ”Blir det lång sikt snart?”.

  Angående konsthögskolan:
  ”… det är två år sedan de började flagga för att de behövde ta tillbaka skolan.”
  ”Vår bedömning är att det borde vara enklare att flytta på 60 vuxna elever än att hitta en ny skola för hundratals barn. ”
  Om jag har förstått det rätt har vi alltså några dussin vuxna som vetat i ett par år att de måste flytta? Har de trott att resten av landet skall bidra med lokaler på samma sätt som skattepengar? Att ”konsten” skall gå före allt och få allt gratis?

  Svara
 2. Utlandssvensk

   /  06/15/2016

  Jag måste väl återigen påminna om det som nu är extremt komiskt, nämligen att Hanif Bali under sitt mångåriga korståg för att tvinga ut ensamkommande i samtliga kommuner hade som argument att man inte kunde sätta flyktingarna på en båt i Östersjön:

  (6.40 in i klippet. Fast hela är väldigt sevärt!)

  Svara
  • Kristian

    /  06/15/2016

   ”Först som tragedi, sedan som fars”

   (”Hegel bemerkte irgendwo, daß alle großen weltgeschichtlichen Tatsachen und Personen sich sozusagen zweimal ereignen. Er hat vergessen, hinzuzufügen: das eine Mal als Tragödie, das andere Mal als Farce.”
   -Karl Marx)

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/15/2016

    ”Först som tragedi, sedan som fars”

    ++1

    Svara
 3. Ivar L

   /  06/15/2016

  Även Solna väntar på storvinst:
  https://mitti.se/plan-pa-boende-for-852-asylsokande-pehr-granfalk-en-rejal-chock/?tag=solna

  De är tydligen ”choakcade” över beskedet. Och det kan man ju sett på TV när folk blir lite chockade över storvinst i t.ex. Postkodlotteriet.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/15/2016

   @ Ivar L,

   Solna var Alliansens mönsterkommun vad gällde asylimmigration. Om och om igen under många långa år blåste de upp sig och berättade att i M-styrda Solna, där minsann var asylinvandringen en riktig vinstlott. Alla fick jobb och om bara övriga kommuner gjorde som Solna, då skulle det inte finnas något utanförskap eller andra problem.

   För övrigt sitter ingen mindre än Gustav Reinfeldt i kommunfullmäktige i Solna!

   Så öppna nu era hjärtan, alla ni som röstade på M 2014!

   Svara
  • Kristian

    /  06/15/2016

   ”Enligt Migrationsverket har man valt att inte informera om adresser för nya boenden på grund av risken för bränder på planerade asylboenden.”
   Sade de inte nyss att de flesta bränderna var olyckor och ‘anlagda innifrån’?

   ”Är det barn, vuxna eller familjer som kommer?”
   Läs tidningarna de senaste åren! Gardera med kryss!

   Svara
 4. MiT

   /  06/15/2016

  Någon Kjell Böhlin (någon som vet vem det är?) ringer en som heter Alexandersson i Västerås, tror jag har nämnt honom i ett inlägg eller i kommentarsfältet någon gång. Då var det tidningen i Västerås som gav sig på honom på ett, vad jag kommer ihåg, synnerligen ohederligt sätt, det var nåt stolpskott i skägg som försökte snärja med insinuationer, tolkningar och sånt. Jag vet dock lika lite om Alexandersson idag som då, dvs har inte den blekaste, men det är intressant att man ger sig på arbetsgivare på ett systematiskt sätt. Oavsett vad det är för en filur alltså.

  Samma Böhlin har pratat med en som kallar sig för 2Conny” här, där är det Loan Sundman som kontaktat arbetsgivare och sån. Otroligt obehagligt!

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/15/2016

   Sånt här har man hållit på med i minst 15 år och det var MYCKET, MYCKET värre förr.

   Det mest publika fallet var väl Richard Jomshof, som fick sparken från sitt lärarjobb pga. att han var SD politiker. Just det fallet debatterades även i TV och Mona Sahlin tyckte att det var helt OK. Jomshof var inte inbjuden.

   Men det är väldigt många som har drabbats genom åren och i 99% av fallen blev det ingen uppmärksamhet.

   Men att förlora jobbet var inte det enda som kunde drabba dissidenter. Jag kommer t.ex väl ihåg inför valet 2006 hur AFA helt öppet la upp på sin website hur de absolut terroriserade SD kandidater. Yxor i dörrar, bensin i brevlådan, etc, etc. Ingen gjorde någonting, trots att det låg uppe i flera år.

   Svara
   • Jans

     /  06/15/2016

    På tal om att få sparken och Mona Sahlin. Vad hände egentligen och vart tog hon vägen?

    Svara
    • Intenso

      /  06/15/2016

     Tror hon har suttit och räknat på sina pensionsförmåner.

     Svara
    • T

      /  06/15/2016

     ”Drog till Italien med miljonerna” 😛

     Svara
 5. Rikard

   /  06/15/2016

  Hej.

  För Malmös del finns det stora omfördelningar och besparingar som är möjliga, för den som menar allvar med solidarisk resursomfördelande massinvandring:

  Kommunen, samt flera myndigheter och relaterade funktioner är hyresgäster o/e fastighetsägare i stadskärnan. Det skulle gå att hyra obebyggd mark i de kringliggande närområdena och hysa samma funktioner i baracker till en betydligt lägre kostnad. En tjänsteman plus dator, skrivbord och besöksstol behöver inte mer plats än ca 9 kvadratmeter.

  Kontorsfastigheterna kan då enkelt göras om till boenden för tiotusentals kulturberikande människor, som också kommer att bo tillsammans med svenskar och invandrade Malmöbor vilka ju i akt och mening säger sig älska massinvandring, solidarisk finansiering och mångkultur.

  Lönerna för alla tjänstemän och chefer inom Malmö stad skulle kunna sänkas till ett enhetligt löneläge; samma som timvikarier inom förskolan t ex. förmåner som tjänstecykel/-bil, dator, luncher, och liknande kan dras in och ersättas med självkostnadstjänster från marknaden, så som det är för anställda i utförarled. Alla som jobbar i och åt kommunen gör det ju för övriga medborgare – då kan det knappast vara rimligt med olika löner. Dessutom kan man med fördel anställa högutbildade invandrare till de tjänster som blir svåra att besätta om den anställde ordnar jobb hos privat arbetsgivare. Dessutom ser vi då vilka inom kommunen som verkligen är solidariska, och inte bara ger läpparnas bekännelse.

  Vidare kan kommunen sätta ett tak på kostnaden för boende-ersättning, och samarbeta med privata hyresvärdar för att omfördela bidragsförsörjda personer till kollektiva av kommunen ägda fastigheter. Man mantalsskriver helt enkelt så många per boende-enhet som krävs för att kostnaden per person skall falla under det tillåtna beloppet.

  Ersättning för livsmedel kan kvoteras efter kostnaden för en månads tilldelning av havregryn och rotfrukter, baserat på RDI. Den som vill handla finare eller dyrare behöver ju bara arbeta ihop slantarna.

  Det låter väl lockande, så säg? Malmö är Sveriges framtid, glöm inte det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  06/15/2016

   Westerholm talade om tidsmaskiner och låglönearbeten (http://ledarsidorna.se/2015/12/1910-1920-1930/). Härliga tider, strålande tider. G4S aktie gick ned lite efter Orlando, men långsiktigt är den nog ”köp”, när medelklassen märker vartåt det barkar.

   Lifvenholm har talat om Malmö som ett ”oförlöst New York”. Jag har alltid tyckt att hon verkar totalt vansinnig på den punkten, men kanske menade hon New York omkring år 1900?
   Då ”fungerar” det – slå upp ”Tenements.” (Och varför inte White Flight när ni ändå håller på.)

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/15/2016

    ”Då ”fungerar” det – slå upp ”Tenements.” (Och varför inte White Flight när ni ändå håller på.)”

    En annan term som är väl värd att googla är ”Restrictive covenants”

    Svara
    • Inge Post

      /  06/15/2016

     När du skrev Tenements. kunde jag inte låta bli att länka till Jacob Miller

     Svara
   • Rikard

     /  06/15/2016

    Hej.

    Hon menar New York före Rudy Guiliani.
    Eller Detroit före ‘RoboCop’…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  06/15/2016

     Eller möjligen New York när Snake Plissken var på besök….

     Svara
   • Lövet

     /  06/16/2016

    Tror hon menade Snake Pliskens variant…

    Svara
  • Inge Post

    /  06/15/2016

   Det borde ju vara dags för Malmö att damma av sin gamla slogan igen,för nu stämmer den bättre än någonsin!

   ”Haur do sitt Malmmo haur do sitt varrden”
   (*På Svenska Har du sett Malmö,har du sett världen)

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/15/2016

    Jag var faktiskt i Malmö nyligen och föreslår:

    ”Har du sett Malmö,har du sett 3je världen”

    För det ser absolut inte ut som ett västland!

    Svara
 6. MiT

   /  06/15/2016

  ”Våldtog 13-årig flicka – dömd till skyddstillsyn”
  http://mariestadstidningen.se/mariestad/2016/06/14/valdtog-13-arig-flicka-domd-till

  Svara
  • Jans

    /  06/15/2016

   ”Han hade trots allt etablerat sig väl i landet och det gick bra för honom. Då kändes det oskäligt att yrka på utvisning, säger Nyqvist.”

   ”Hade etablerat sig väl” motbevisas väl av att han begick våldtäkt eller? Sedan kan man ju fundera på det här med att ”det gick bra för honom”. Ja för honom ,men hur gick det för fliuckan och hur kommer det att gå för eventuellt framtida offer? Varför skall vi släppa in våldtäktsmän i landet och låtsas att ”det går bra” för dem? Jag fattar inte varför vi håller på såhär.

   Svara
   • Inge Post

     /  06/15/2016

    ”Jag fattar inte varför vi håller på såhär.”

    Det dröjer nog inte så länge innan de där ”vanliga svenskarna” börjar tänka
    ”att eftersom min dotters våldtäktsman inte varken blev utvisad eller fick något direkt straff så är det upp till mig att se till att han får sona sitt brott”
    För är det något som den största delen av Svenska män ser rött på så är det våldtäkt,och om jag ska vara helt ärlig,hur rasistiskt det än må låta,så tror jag att en hel massa av dessa våldtäktsmän hade haft det bättre i sina egna hemländer , för i det här landet,kommer dom bli vandrande måltavlor vartefter.

    Foliehatt varning-
    Jag börjar nästan undra om det inte är precis det här ”makthavarna” vill genom att inte straffa,så kan dom dubbelbestraffa ?

    Svara
    • Havre flarnstad

      /  06/15/2016

     Helt korrekt tänkt känner själv att man ofta får omkring som en sprängfärdig krutdurk irriterad och hopplöst medveten om att polis och myndigheter inte längre kan skydda oss.

     På väg hem från jobbet nattetid rekommenderades arbetarna på min senaste arbetsplats att ha arbetskniven / hammaren väl synlig nära till hands för stockholms gator på vardagsnätter är ingen vacker syn dom allra flesta man ser är invandrare / gäng som drar omkring samt några enstaka narkomaner och hemlösa.

     Nattöppna butiker i city tvingas ha flertalet väktare på plats för att skydda personalen toaletterna på snabbmatshaken är låsta annars får dom mest fungera som injektionsbodar / shooting gallery’s.

     Normala människor håller sig borta och dräggen dyker på fulla eftersläntrare som lejon i savannen som tur är lyser kvinnor med sin frånvaro vill inte tänka på hur illa det skulle gå för en ung svensk blond på fyllan.

     Det var inte ett paradis innan senaste årens invasion men något påtagligt har endå hänt senaste året med ett extremt överskott av arabiska / afrikanska män mellan 20-35 som planlöst stryker runt.

     Kan man inte ens garantera en trygg stadskärna i huvudstaden sänder det en tydlig signal till både svenskar och turister … du får förbereda dig på att ta lagen i egna händer väntar du på myndigheterna väntar du förgäves.

     Svara
 7. MiT

   /  06/15/2016

  Svara
 8. michael

   /  06/15/2016

  För integrationens skull kan man väl framgent ordna lite tillställningar på båten med dans/disco å sådant för att bryta Östersundsbornas befarade rasistiska åsikter,och eftersom det är mest killar/män på båten så kan riktade inbjudningar skickas till tjejer.
  Många av dessa killar/män kommer säkerligen visa tjejerna runt på båten med glädje,även hur hytterna ser ut där dom bor.

  Svara
  • Jan

    /  06/15/2016

   Nå, Östersund ligger inte vid kusten. Ingen Finlandsfärja kan lägga an där. Vi talar om Härnösand, Ångermanland, Västernorrlands län.

   Svara
   • Rikard

     /  06/15/2016

    Hej.

    Nu tycker jag att du uppvisar förtryckande tendenser med din geografimaktordning hära alltså! Om Östersund upplever sig som en kustort så bestämmer Östersund det själv faktiskt! Öresund får ju vara vid kusten, så varför skulle inte Östersund få det va?!

    Modern aktivist: Alltid rättast, alltid kränktast!

    Kamratliga (och vänskapligt skämtsamma!) hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 9. Nu tänker du ju efter Mansnormen när du skriver om oxfilé varje dag. Det är ju bara de där vita kränkta medelålders heterosexuella cis-männen som trycker i sig en massa kött medan de åker omkring i sina stadsjeepar. Och det är säkert därför måltiderna på äldreboendet sparas in. Pepp pepp och krossa Patriarkatet!

  Svara
 10. MiT

   /  06/15/2016

  Svara
  • Kristian

    /  06/15/2016

   Verkar vara tillbaka, senaste tweeten från Milo är senare än ovanstående.

   Twitter borde veta vad de har att göra med vid det här laget, att de blockar Milo är som om Disney skulle skicka Musse till Guantanamo.

   Svara
 11. MiT

   /  06/15/2016

  Svara
 12. Jan

   /  06/15/2016

  Citat, Dagens Nyheter: ”Kryssningsfartyget har plats för 1.790 personer och enligt avtalet betalar Migrationsverket för alla platser på båten, oavsett hur många av dem som används. Kostnaden är 5,6 miljoner kronor i veckan, drygt 290 miljoner på ett år, och med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år, skriver SVT.”

  Undrar om de här kostnaderna räknas in i de framtida vinsterna. Har något frågat ”ekonomen” Sandro Scocco?
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/omstridd-asylbat-mottes-av-protester-i-harnosand/

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/15/2016

   ”Asylbåt” låter kanske bättre än migrantfartyg!

   En spännande fråga är vem som är villig att försäkra detta fartyg. Det måste vara värt många miljarder. Att ett privat bolag skulle ta den risken tvivlar jag på. Så vem kommer att betala när det börjar brinna och skorven sjunker? Migverket?

   Svara
   • Svenne

     /  06/15/2016

    …och vem vill försäkra ”nöjeskryssaren”…?

    Svara
  • Kristian

    /  06/15/2016

   Är det någon som minns ”värstingresorna” på 90-talet. Det var en ”behandlingsform” där de värsta av ungdomarna, de som inte blev bättre av någonting (vare sig samtal eller samtal gissar jag), skulle åka jorden runt i en segelbåt.
   ”Jobba på och visa lagarbete, annars drunknar ni allihop.” Alternativt ”Gratis semester”. (Jag kan mycket väl tänka mig att det kunde vara effektivt.)

   Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Om den här fartygshistorien blir verklighet så är det ett övergrepp av rang. Själva samhället med hamnen ligger utanför Härnösand och har 200 invånare. Båten skall ta nästan 2000 personer. Att göra såhär i ett demokratiskt land är oanständigt. Utvecklingen är deprimerande och oroväckande. Giriga rederier och Migrationsverket konspirerar mot befolkningen i sitt eget land.

   Svara
   • Intenso

     /  06/16/2016

    Varför inte nån lämplig kaj i Stockholms innerstad?

    Svara
 13. Inge Post

   /  06/15/2016

  Men snälla MIT
  Det säger väl sig själv att när Vänstermänniskor säger ”öppna ditt hjärta,land ,hem ,hus och eventuellt garage” så betyder ju det i själva verket att alla till höger om dom själva ska göra det.

  Såklart att när det börjar slå tillbaka till vänster,för jo,det är generellt vänstermänniskor som pluggar på konsthögskolan då är det ju en förfärlig katastrof!
  Det är väl inte så att du förväntar dig att de ska hålla käft när de själva får försaka något för att vara godhetsnarkomaner?
  Lika lite som man kan förväntat sig att Skrikapan skulle säga ”det är helt lungt att alla ”ensamkommandepensionsräddare” flyttar in i operahuset,jag kan vråla i aulor istället” – lika lite kan man förvänta sig att höra Schyffert säga ”jag betalar hellre mer i skatt än att köra porsche”

  Så länge allt dåligt bara drabbar andra så kan man vara hur god som helst.
  Till er godhetsnarkomaner vill jag bara ställa en enkel fråga,trodde ni på jävla allvar,att ni skulle slippa undan ansvar i ”alla ska med” landet?
  Det tar lite längre tid för droppen att nöta sig in i hjärtat av berget,men väl där då är det för sent att försöka dränera.

  Sverige – De dubbla måttstockarnas land.

  Svara
 14. T

   /  06/15/2016

  Skorven borde byta namn till Wilhelm Gustloff 2.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/15/2016

   Håller med!

   Hög risk för att detta slutar med en fruktansvärd tragedi.

   Svara
 15. MiT

   /  06/15/2016

  Det blir nog inte mycket roligare än så här. Det kan nog inte bli roligare…
  ”In today’s EU referendum news, Nigel Farage has led a flotilla of Brexit-backing fishing vessels up the Thames.”
  https://www.buzzfeed.com/matthewchampion/brexit-flotilla?utm_term=.lajdoMN1K#.fypGp0wzO

  Svara
 16. Svenne

   /  06/15/2016

  Det går fort nu…

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  06/15/2016

   Massinvandring är en högerextrem myt här finns inget att se gå vidare bara …

   Väldigt många saker som tidigare var myter , skräckpropaganda och foliehattande visar sig nu vara ett faktum

   Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2016

   Rätt intressant att titta på färgen på det enligt gammelmedia förskräckliga rasistlandet Ungern.

   Svara
 17. MiT

   /  06/15/2016

  Svara
 18. Utlandssvensk

   /  06/15/2016

  ”Hej rasister, Härnösand vill inte ha er sympati!”

  ”För oss kommer det aldrig vara ett problem att ta emot människor i nöd. Det är inte därför vi protesterar mot Ocean Gala. Det handlar istället om att inte kunna garantera ett människovärdigt mottagande – ett koncept rasisterna aldrig kommer att begripa.”

  http://www.allehanda.se/opinion/ledare/hej-rasister-harnosand-vill-inte-ha-er-sympati

  Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Not in my backyard. Alltid samma visa. Olika smaker i konfektskålen med ursäkter men alltid samma sockersöta bortförklaringar.

   Svara
  • Jan

    /  06/16/2016

   Susanne Sjöstedt passar in på det gamla uttrycket ”hon som sa det, hon var det”! Hon verkar inte vilja ta sitt ansvar. Hon tror inte på allas lika värde. Hon verkar vara värsta rasisten!

   Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Om det som skribenten tror inte blir något av det hela (fast betalt får tydligen rederiet ändå, tänk vad praktisk det är med skattepengar) så är det hela ändå en påminnelse om vad Migrationsverket och asylkrämare är beredda att göra mot Sveriges befolkning om det kniper.

   Svara
  • Självklart försöker hon skriva om det som att hon oroar sig för *migranterna*, men sanningen är nog att även hon förstår vilken extrem systemstress detta kommer innebära för Härnösand – socialkontoren runt om i landet går på knäna, folktandvårdens väntetid skenar, polisen får spendera enorma resurser på att stävja bråk på dessa boenden (och hur många poliser finns i Härnösands närområde?), kulturella skillnader mellan invånare och migranter OCH migranter mellan skapar en potentiell krutdurk… och då har vi inte kommit till den spännande tiden 2017-19 då kostnaderna rullas ut på kommunerna.

   Jag tror inte människan egentligen bryr sig om annat än sitt egenintresse – vilket inte är fel i sig, det är en överlevnadsinstinkt att värna om det, men omskrivningen om att de oroar sig för migranternas väl och ve är förljugen.

   Svara
  • Rikard

    /  06/16/2016

   Hej.

   Om det stämmer som anges ovan på sidan att spektaklet kostar 290 000 000 SKR/år för att hysa 1700 personer blir det ca 170 000 per person. Det finns de som arbetar heltid i Sverige och tjänar mindre i årslön.

   Så varför inte bara dela ut pengarna direkt?

   Eller ännu hellre, anställa folk som redan bor i och kring Härnösand.

   Eller helst: säga tvärstopp, packa & dra för f*n i våld till Migränverket och sänka skatten med 290 000 000 för kommunerna i länet.

   Gör om Helgeandsholmen till boende istället – riksdagiset kan häcka i K*knästornet!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 19. MiT

   /  06/15/2016

  Svara
 20. MiT

   /  06/16/2016

  Svara
 21. Frida Gustavlin

   /  06/16/2016

  Stefan Löfven är uppenbarligen trygg i sin ”safe zone” när det kommer till att prata om mäns våld mot kvinnor.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23010065.ab

  ”– Det är jobbigt att läsa, men just därför är det så viktigt. Debatt och granskning av den här typen är helt avgörande för att vi ska klara av att förändra de normer och strukturer som ligger till grund för mäns våld mot kvinnor. Och den debatten får aldrig tystna. Varje kvinna som utsätts är en för mycket.”

  Det är the jolly old represive Swedish värdegrund, hidden strukturer och the evil mans normativity som spökar så klart.

  Men Löfven har fel, det har Betner förklarat:

  ”Jag upprepar: Sverige har aldrig varit tryggare än det är nu. Det som är farligt är rädda människor. Rädda människor kan inte tänka klart.”

  Men Aftonbladet skriver ändå:

  ”Mängder av flickor och kvinnor som intervjuats och kommenterat i artikelserien är överens: Detta är en del av vardagen. En hand på rumpan på dansgolvet, rädsla för att jogga på kvällen och sexistiska kommentarer ingår i att vara tjej.”

  Sen att det också skulle kunnat stå följande kan vi glömma:

  ”Mängder av flickor och kvinnor som intervjuats och kommenterat i artikelserien är överens: Detta är inte en del av vardagen. En hand på rumpan på dansgolvet, rädsla för att jogga på kvällen och sexistiska kommentarer ingår inte i att vara tjej.”

  /Frida

  Svara
  • Kristian

    /  06/16/2016

   Så minst hundra år av kvinnokamp var bortkastat? Ingenting har hänt? Dags för män att fixa det? Har jag förstått rätt?

   Svara
 22. Svenne

   /  06/16/2016

  SvD: Aleksandra Boscanin om att Public Service legitimerar våldsam aktivism:

  Svara
 23. Svenne

   /  06/16/2016

  Gudrun Schyman….

  Svara
  • Pelle2

    /  06/16/2016

   Ja,radikalfeministerna är verkligen underbart inkonsekventa..
   Det är inte ok med reklam som visar upp kvinnokroppen men själva ägnar dom sig åt att strida för att få visa brösten offentligt,visa upp menskonst och inte sällan åt att ta bilder på sina vaginor och visa upp dom.Då är det helt plötsligt normkritiskt,fint och peppigt..

   Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Det kan ju låta som en billig poäng men helt fel tror jag inte att det är faktiskt:

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/16/2016

   Feministiskt normkritiskt konsekvent.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/16/2016

    Här kommer dekretet från stormuftin.

    ”Alla som sagt sig villiga att arbeta för de mänskliga rättigheter och jämställdhet, så som Sverige gör, behöver vara aktiva när det kommer till att motverka sexistiska uttryck och även se till att utmana traditionella könsroller.”

    Alla behöver vara aktiva för att utmana traditionella könsroller om man tror på mänskliga rättigheter och jämställdhet. Jo, för så är det. Kunde hon inte slängt in: måste rösta på F!

    Om nu Gudrun tror att kamp för människans rättigheter hänger ihop med motstånd mot traditionella könsroller så borde hon kanske säga något klokt om islam?

    /Frida

    Svara
 24. Frida Gustavlin

   /  06/16/2016

  Peppig företrädare från fredens religion söker asyl, kan inte utvisas.

  http://www.svd.se/is-jihadist-sokte-asyl-i-malmo–kan-inte-utvisas/om/hotet-mot-sverige

  Kan man kanske ana en stigande bitterhet från gränspolisen?

  ”– Så fort de här personerna slänger in sitt trumfkort och säger ”asyl” så öppnar sig pärleporten, säger kommissarie Leif Fransson vid gränspolisen i polisområde Syd.”

  /Frida

  Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Det där är oerhört upprörande. Hur är det möjligt ens? Man kan ana att hela asylsystemet är genomsyrat av någon slags dogm om den asylsökandes helighet som gör att såväl terrorister som bedragare bara kan promenera rakt in i landet.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/16/2016

    Jag står upp för asylrätten, om du inte är EU-medborgare så ska du ha rätt att söka asyl i Sverige. Men med det sagt borde det i de absolut flesta fall kunna gå att avgöra saken snabbare än ett besök på posten.

    -Du har inget som styrker din identitet och ålder. Hej då.
    -Du kan styrka din identitet, men saknar asylskäl. Ha en bra dag.
    -Du är alltså terrorist! Tack och hej – leverpastej!

    /Frida

    Svara
    • Hypocrita

      /  06/16/2016

     -Du är alltså terrorist? Stick och brinn!
     (Kan väl i och för sig få konsekvensen att vederbörande tolkar det bokstavligt och verkligen gör det också…….)

     Svara
 25. Frida Gustavlin

   /  06/16/2016

  Roppen skalla, mens till alla!

  http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-borja-prata-oppet-om-mens/

  ”Vi kvinnor är real life superhjältar utan magiska krafter och jag ser det som mitt ansvar att berätta om jag vill att någon ska förstå.”

  ”Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, eller om kvinnor i allmänhet.”

  Frida bjuder därför på några peppiga talkörer till nästa förstamajtåg, i den kinesiska kallendern blir det mensens år 2017!

  Sex, sex, sex timmar mens!
  Kampen fortsätter, mensen ska stoppas!
  Mensmakt, mansslakt!
  Halva makten, hela mensen!
  Skrik för din lunga, mens till de unga!
  Tunga ord och mensprat räddar vårt klimat!
  Utan mens, ingen kompetens!

  Det här ämnesvalet är som klippt och skuret för DNdebatt i den meningen att det inte är ett debattinlägg, det är en snyftinsändare som ingen kommer svara på. Eller kan vi förvänta oss att någon skriver ett svar som blir publicerat med antingen rubriken ”Nej lilla gumman, vi behöver verkligen inte prata mer om din mens, deal with it.” eller kanske, ”Mens är viktigt, men det får inte tränga undan den viktiga diskussionen om lös mage och analinkontinens.”

  /Frida

  Svara
  • Jans

    /  06/16/2016

   Det är viktigt med likabehandling av människans kroppsvätskor. Alla kroppsvätskor måste få känna sig representerade i medias rapportering. Ofta skildras kroppsvätskor som ett problem medan de i själva verket både är nödvändiga och berikande. Att osynliggöra t.ex. snor men uppmärksamma blod gör att vi missar den berikande kraft och kreativa potential som snoret kan utgöra i vårt samhälle. En del kroppsvätskor skildras nästan enbart ur ett negativt perspektiv medan andra upphöjs och betraktas som mer viktiga. Blod anses som viktigast men även där finns en förlegad renhetssyn som gör att t.ex. aidssmittat blod och mensblod betraktas som mindre värt än t.ex. syresrikt artärblod. Detta fördomsfulla sätt att se på kroppsvätskor måste brytas. Låt oss bryta blodnormen i kroppsvätskehierarkin och släpp fram hela regnbågens färgskala! Och sluta för sjutton sälja blöjor och lår barnen umgås och njuta av sina egna kroppsvätskor utan vuxnas pekpinnar!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/16/2016

    Helt rätt!

    Kolla bara på det sjuka med att Silvias blåa mensblod är mer värt än arbetarkoagulat!

    /Frida

    Svara
    • Inge Post

      /  06/17/2016

     Ingen av er Frida eller Jans har haft en sån där på riktigt infekterad hårsäck?
     Som när man bara råkar stöta emot den på nåt spyr ur sig blod/var blandning som ser riktigt sjukt ut?(Vi med lite blandblod i generna med rejäla hårstrån(läs tagel) får förmodligen lättare hårsäcks-inflammationer) Fram tills dess,är både mensblod och all annan form av blod tamejfan flädersaft.

     Svara
  • Grodan Boll

    /  06/16/2016

   ”32 år gammal, ensamstående mamma till Vincent 4 år och driver bloggen”
   Don’t quit your dayj- …oh.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/16/2016

    Jag gissar på att hon till stor del vill göra reklam för sin lilla blogg.

    ”Jag är 32 år gammal och gömmer mina mensskydd för kollegorna på vägen från skrivbordet till toaletten.”

    Kollegorna på de andra mammabloggarna ser väl inte om hon låter bli att ha webkameran på? Som ansvarig för sociala medier på Glamma.se så kanske hon skulle ta upp sitt behov av att mensprata direkt med Schibsted istället, som verkar vara moderbolag. Eller så får hon ta upp det med sitt mensskyddsombud, tillika chef Amir Mofidi.

    /Frida

    Svara
 26. Svenne

   /  06/16/2016

  Jonas Gardell lever i en egen (HBTQ-)bubbla…

  Svara
 27. MiT

   /  06/16/2016

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: