Ambitiöst av Eskilstuna Kuriren, väcker många frågor åt olika håll

Eskilstuna Kuriren har granskat svenska trollfabriker i en ambitiös artikelserie där man försökt att infiltrera t ex Granskning Sverige. Ett mycket intressant reportage att läsa!

Vad jag saknar är någon sorts reflektion över VARFÖR det ser ut som det gör. Varför finns Granskning Sverige? Hur kan de finnas? Det är ju inte så att de slagit sig in på en hårt konkurrensutsatt nisch där vanlig media dominerat?

eskilstuna-kuriren

Det är ganska självklart för många varför de kan finnas, de fyller ett tomrum stort som en ekande öde flyghangar: Kritik mot det som tillhör invandringen saknas i vanlig media totalt. Det har under 10 år varit i stort sett tomt på granskningar från traditionell media utan det har snarare varit tvärtom, ren aktivistpropaganda. Man har systematiskt undvikit att ta upp allvarliga problem som hör till. Då blir det en tom planhalva för alternativ.

Att Granskning Sverige kan finnas bevisas egentligen av granskningen självt, sånt här är man flitig med när det gäller granskning (lite mer ambitiöst den här gången dock) men hur många gånger har t ex Eskilstuna Kuriren (eller andra tidningar) på djupet granskat Migrationsverket och hur de delar ut UT/TUT/PUT som om det är smågodis?

krigsbrottsling-terrorist-fran-syrien-i-sverige

Man kan ju inte skylla på att det skulle saknas uppslag att granska ordentligt menar jag… Jag har inte sett någon sådan granskning…

Hur ofta har t ex Eskilstuna Kuriren (eller andra tidningar) granskat genusindustrin/radikalfeminismen och dess TYDLIGA kopplingar till ren och rå kommunism? Jag sökte i tidningen på orden ”genus” och ”feminism” och det enda som kan räknas som kritiskt är insändare. Inte ett enda granskande reportage. Inte ett enda alltså där man går på djupet och verkligen kollar vad de bygger sina teorier på. Att jag sökte på feminism och inte radikalfeminism är för att det i Sverige är samma sak. Att jag inte hittade nåt är inte så konstigt, media har omfamnat det

Nedan är från en krönika av Eva Burman, chefredaktör på EK

Jag har skrivit det tidigare, men många människor i dag är livrädda för ordet feminist. Anledningen är att begreppet har kapats av människor (läs män) som är livrädda att tappa makt och inflytande. Vi ser det bland annat på hatsajter, där rasister hetsar mot invandrare som påstås komma hit för att våldta våra kvinnor och samtidigt hetsar mot samma kvinnor, som agerar i feministiska frågor. Det vore komiskt om det inte vore så att hatet är på riktigt… på allvar… (Vi får väl se vad som händer i kommentarsfälten och i telefonen efter denna krönika…)

Redan här kan man se det enormt okritiska omfamnandet. Hon har har rätt i att feminismen har kapats men inte av ”män som är livrädda att tappa makt och inflytande” utan den har kapats av radikalfeminism/kommunism och då kommer protester. Som man sen omedelbart och bekvämt säger huserar på ”hatsajter” och att det är ”rasister som hetsar” som står för dem. Rå kommunism är inga problem för Burman eftersom hon t o m upprepar deras mantran. Radikalfeministisk retorik rakt av.

Ingen kritisk granskning från EK har jag hittat trots att hela genusfältet svämmar över av den ena galenskapen efter den andra där de verkar tävla i vem som är mest galen. Det finns en enorm genusindustri som suger skattepengar som om de suger en festisförpackning tom. Jag har inte sett någon ordentlig granskning i alla fall…

Hur ofta har EK (eller andra tidningar) kallat rena ekonomiska migranter utan flyktingskäl för just flyktingar?

Hur ofta har EK (eller andra tidningar) granskat myterna om lönsamheten som sägs komma på sikt med asylinvandringen?

Hur många tidningar kritiserade DN när det gäller t ex Sandvikenrapporten? Ingen…

Hur många tidningar kallar terrorister som poppar upp runt om i världen för svenskar när de uppenbart inte alls är svenskar? Alla…

Hur många tidningar kritiserade DN när det gäller den rasistiska brandmannen i Boden? Någon enstaka…

Hur många tidningar kallar utländska medborgare som begår grova brott i Sverige för svenskar? Alla…

Hur många tidningar försöker smeta ut stora problem kopplat direkt till invandringen på svenskar? Alla…

Hur många tidningar granskade Erik Ullenhags sk ”myter” när det begav sig? Ingen… Trots att det redan då var mycket tveksamma saker från honom var intresset noll. Förutom SvD som gav honom grönt ljus, dvs de ansåg att han hade helt rätt…

Hur många tidningar använder eller har använt extremt ohederlig bildillustration när det handlar om sk ensamkommande? Bara för att lura läsare/tittare?

ensamkommande-kritor-att-mc3a5la-med-e1445684057402

I stort sett ALLA! Jag har inte kollat men gissar att även EK använt grovt missvisande bilder för att illustrera artiklar om ensamkommande. Hur stort kan kritbehovet och papper att kladda streck fram och tillbaka på som när tvååringar målar vara för sk ensamkommande…? Den ovan och de nedan är bara ett exempel av ett oräkneligt antal med samma syfte, att lura läsaren/tittaren…

bebisbild-som-ensamkommande1

Hur många ensamkommande ser ut sådär?

representativ-bild-pa-ensamkommande-flyktingbarn-fragetecken1

Eller sådär…

Jag kan LOVA att bilderna ovan matchar rätt dåligt med de som folk ser i samhället som är ensamkommande… Det har varit aktivistmode från första stund från medias sida. Och när media går in i aktivistmode för att UPPENBART försöka dölja så blir folk misstänksamma och undrar VAD man vill dölja. Och då hittar de andra ställen som är mer sugna på att inte dölja trots att man då samtidigt kanske får mer än bara det.

Hur ofta har EK (eller andra tidningar) granskat den grova brottsligheten som begås av de med utländsk härkomst på djupet för att försöka få fram hur stor del av den totala grova brottsligheten som överrepresentationen står för både i stort och vid vissa grövre brott? Alltså hur stor påverkan den faktiskt har? Skulle inte det vara otroligt intressant att veta för alla kommuner runt om i landet? Men hur ofta har man sett sådana granskningar? Ingen gång…

Har man gjort någon granskning om hur man vetat om vilken påverkan överrepresentationen har men att man struntat i det utan bara fyllt på med ännu mer, allt helt utan plan för att hantera det? Nej det har man inte gjort… Borde inte det vara en klockren granskning för en medieredaktion med resurser? Men jag har inte sett någon i alla fall utan snarare tvärtom, man kämpar rätt hårt för att försöka förminska problemet och dölja det.

Har EK (eller andra tidningar) på allvar granskat div organisationer som poppat upp som t ex ”refugees welcome” och ”vistårinteut” och liknande? Vilka som huserar i dem och drar i trådarna? Vilka syften de har i bakgrunden? Jag har inte sett någon sådan granskning…

Har EK (eller andra tidningar) gjort några granskningar om åldersbluffen med de ensamkommande 2010-2016? Rejäla granskningar där man verkligen går på djupet hur den industrin kunde växa upp med Migrationsverkets, politikers och medias goda minne? Hur man släppte in vem som helst och satte på HVB-hem bara de sa de var under 18 år trots gråsprängt skägg och åldersrynkor i ansiktet? Rädda barnen som kämpat stenhårt mot åldersbedömningar? Gode män? Osv i oändlighet. Jag har inte sett någon granskning…

Det är gigantiska problem på skolor, bl a i Ronneby har det i princip varit krig med knivar mellan olika grupperingar, i Skåne har man vakter och inhägnat. Problem finns på massor av skolor runt om i landet men jag har inte sett en enda medieredaktion ta ett helhetsgrepp på problemet kopplat till just invandringen och dess påverkan sen många år tillbaka. För kopplingen finns där! ALLA ser det och ALLA vet om det. Men ingen ordentlig granskning utan tvärtom, man gör allt för att förminska. Har EK (eller andra tidningar) granskat det ordentligt på djupet?

skolproblem-i-eskilstuna

Jag har inte sett någon djup granskning om vad som kan ligga bakom trots att Eskilstuna långt ifrån är förskonade… Har jag missat den i EK? Säg till i så fall! Men det ska såklart inte vara någon löjlig krönika eller artikel som enfaldigt försöker smeta ut problemen!

Gefle Dagblad har granskat islamismen i moskén i Gävle ganska ordentligt och det illaluktande varet vällde ut. Man skulle ju kunna tänka sig att deras granskning gav en uppsjö av uppslag till tidningar på andra orter att också granska? Jo, det skulle man ju kunna tro men jag har inte noterat någon mer liknande den i Gävle. Är det verkligen bara i Gävle man har sådana problem? Jag tvivlar… För även Eskilstuna är känt för just sånt. Men ingen djuplodande granskning från EK som jag har sett i alla fall…

Allt ovan är problem som folk i allmänhet anser är STORA och viktiga. Problem som mycket starkt påverkar vardagen! Men det anser inte tidningar, tv och radio av någon anledning. Går man efter media så kan man tro att allt sånt här händer i Rakvattnet där ingen täckning finns trots att det sker i alla våra större städer.

Nu när andra fyller det tomrum som media själva har skapat genom att de slutat vara journalister som granskar makten till att vara aktivister som granskar folket åt makten så klagar man och börjar granska. Men man granskar fortfarande inte det som folk upplever som stora och allvarliga problem utan man granskar resultatet av sin egen aktivism.

Nedan en krönika från Burman från feb 2016

Svepande generaliseringar om utlänningar, invandrare, muslimer eller ensamkommande flyktingbarn som orsaken till all världens elände kommer ni aldrig att få läsa i Eskilstuna-Kuriren. Det är ett löfte.

Det är inledningen. Den handlar om att folk ringer och undrar över publiceringar. De som ringer är vanligtvis vanliga nyfikna säger hon men att det blir mer och mer med en ”mörkare agenda” och med ett ”manus”. Hon vill försöka förstå säger hon, varför folk tror de döljer något.

Återigen, hur många ordentliga granskningar av det som jag har räknat upp ovan har ni sett i EK eller i någon annan tidning…?

Ord som förekommer i krönikan

mörkare agenda med manus

rasism

neofascism

ren ondska

vidriga känsla

Hatet

kletar sig fast

Jag döljer sanningen, jag är en korkad blondin, en kommunistkärring, en kvinna med makt som knullat mig till toppen och ett jävla luder. Flygblad ska delas på min gata och någon hoppas att mina barn ska bli våldtagna av afrikaner, jag ska nog få se… … (Är detta verkligen vanligt på något sätt? Jag tvivlar rätt starkt på det…)

Polisen är samma skit som journalistkåren – men snart ska bölden bort…

Voldemort

rasister

hatet som väller mot våra publiceringar

att tysta den oberoende journalistiken

ett hot

mörka troll

Sista meningen är den här:

Det är inte att mörka sanningen, det är att ta ansvar. För orsaken till all världens elände är inte svart eller vit, vi eller dem, svensk eller invandrare. Sanningen är bra mycket mer komplex och bra mycket mer full av nyanser.

Klart att sanningen är komplex men det är INTE att ta ansvar att konsekvent undvika att kritiskt granska de problem som invandringen faktiskt för med sig för av någon märklig anledning finns den nyansen sällan med medan man är väldigt noga med att få med allt som svenskar ev gör. Helst ska man skylla alla problem på svenskarna helt och hållet.

Efter krönikor som den ovan från Burman där allt och alla som ens antytt att vissa problem finns klumpas ihop till en geggig sörja där alla är rasister, fascister, mörka troll och Voldemort så lipar de över att folk hittat till andra ställen? Really?

Först lämnar man en hel planhalva helt tom bara för att man valt att leka aktivister istället för journalister, sen pressar man folk till den planhalvan som har börjat fyllas med alternativ. Efter det så lipar man och börjar granska det som man genom aktivism själva har skapat. För så är det, Fria Tider, Avpixlat, Granskning Sverige osv är alla skapade av traditionell media, av deras ovilja att granska de problem som folk ser i sin vardag, genom att granska folket ÅT makten istället för tvärtom, genom att tro att folk är så dumma i huvudet att de inte fattar var det som slår dem själva i ansiktet kommer ifrån. Genom att inte göra sitt förbannade jobb som journalister!

Granskningen i EK idag tar upp en hel del saker och är som sagt väldigt ambitiös men det hindrar inte att insinuationerna och antydningarna finns där.

Man tar upp en händelse med Orrenius i samband med Julia Caesar

På hösten 2015 satt Dagens Nyheters reporter Niklas Orrenius på ett hotellrum i Barcelona och undrade vad han gjorde där.

– Vi satt där med barnen och tänkte: ‘Hur kunde det bli så här?’

Det var telefonnummer, hot och andra grejer mot honom. Det finns alltid idioter och kommer alltid att finnas. Men han hade ju DN:s hela säkerhetsavdelning bakom sig, hur många i Sverige har sånt bakom sig?

Men hur kunde det bli så

Allt detta för att Niklas Orrenius bett kvinnan bakom pseudonymen Julia Caesar – den främlingsfientliga bloggaren – om en intervju. Något som utlöste en hatstorm med främlingsfientliga undertoner mot Niklas Orrenius i sociala medier.

Enligt EK pga av det där. Fast det är ju inte hela sanningen utan det var ÄNNU en som jobbar åt DN då och då hemma hos henne och knackade på. Inte ens i en sån här granskning klarar man av att vara helt ärlig utan vill försöka förstärka genom att undanhålla viktig information! Det var TVÅ stycken olika som var och knackade på. JAG förstår att Caesar blev livrädd för både Orrenius och Hamrud (den andra) har nära kontakter med vänsterextremister som har ett mycket stort våldskapital som de inte tvekar att använda. OM ingen av dem skulle skriva om det, hur vet man att någon av dem inte läckt till extremisterna? Kanske det t o m är någon av extremisterna som snokat reda på namnet och gett Orrenius och Hamrud? Caesar hade inte DN:s säkerhetsavdelning bakom sig direkt.

Är inte så roligt att ha folk som varit misstänkta för mordbrand efter sig? Eller sådana som får en varm känsla inombords när gatstenar regnar över polisen vid upplopp? Det är sådana som är Orrenius och Hamruds polare…

Jag tog upp det då, i ett omvänt resonemang, vad Hamrud skulle ha tänkt om det var hon som var i Caesars kläder i andra halvan i inlägget. Utan DN:s eller Expressens säkerhetsavdelning bakom sig…

Men som sagt, det är inte konstigt att t ex Granskning Sverige finns. Media har själva sett till att de kan finnas genom att med aktivistism skapa ett tomt och öde fält som andra kan fylla med innehåll som åtminstone lite speglar det som folk ser i sin vardag. Man har skapat det genom att vara aktivister i stället för journalister. Granskningen i sig är ytterligare ett bevis på det eftersom man är ytterst ointresserad av att granska något av det som folk ser som enorma problem i sin vardag medan man direkt rycker i tutan när det handlar om det som är emot det man själv, av aktivistiska skäl, vägrar att granska. Det hjälper ju givetvis inte heller att maniskt kalla alla som har synpunkter för rasister hatare och Voldemort, det kan jag lova.

Media skulle ev kunna haft chansen att vara en viktig och pålitlig aktör men man valde för rätt många år sen den aktivistiska vägen i stället för den journalistiska. Traditionell media har själva grävt sin grop. För folk i allmänhet är GS och de som står bakom ett mindre problem än det som t ex EK inte vill granska alls. Så enkelt är det nog. Det skulle kunna vara Hitler själv bakom GS, FT eller Avpixlat, folk skulle ändå inte bry sig nämnvärt eftersom de tar upp problem som är stora i folks vardag medan traditionell media tvärtom försöker dölja problemen eller förminska dem och har gjort så under lång tid. Antagligen med förhoppningen att problemen ska försvinna av sig själv vilket alla vet inte kommer att ske.

Det hjälper inte att ledset och desperat lipa på perrongen flera timmar efter att tåget har gått när man själv valt att komma för sent. Man kunde åtminstone låtsas vara lite ödmjuka och vara lite självkritiska, att faktiskt se sin egen roll i det här. Men icke…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. utlandssvensk

   /  02/16/2017

  Nu har jag skummat igenom den länkade artikeln och sällan har jag läst något mer direkt vidrigt skenhelig. Där sitter de och klagar på Granskning Sveriges metoder, trots att nästan alla svenska journalister har agerat MYCKET värre under många, många år.

  Som ett exempel ur högen kan man nämna vad Sveriges Radios Kaliber gjorde 2009:

  ”I början av januari höll Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) konferenser på färjan till Tallinn. Med på resan var en reporter som Kaliber som gått med som medlem. Hon dokumenterade möten med dold mikrofon och kamera. Även sådant som yttrades informellt i barer och hytter bandades”

  ”Kaliber har låtit tre reportrar bli medlemmar i partiet i Stockholm, Göteborg och Skåne. Under ett halvår spelade de med dold mikrofon in vad som förs fram inom partiet.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-ledare-sjong-vit-makt-texter/

  Det är helt, 100%, rätt åt de svenska journalisterna att de nu får smaka på en liten del av det som de har utsatt andra för under lång tid. Heja Granskning Sverige!

  Svara
 2. MartinA

   /  02/16/2017

  GS hårdklipper ibland. Men det är media som har visat vägen med decennier av lögner och förvanskningar. När man går upp mot sådan nattsvart ondska som Eva Burman förkroppsligar så kan man inte vara knusslig. När man har att göra med monster så använder man effektivast möjliga motmedel. Det finns ingen moral eller etik i sådana här strider, man måste välja absolut effektivast metod. Om det innebär att någon av de här skurkarna blir litet missrepresenterade i klippningen så är det ingenting att bråka om alls. De har själva satt ribban.

  Svara
 3. Kristian

   /  02/16/2017

  Ganman har förstått en del, passar bättre här in i förra:
  ”MEME MAGIC & SHITPOSTING – så kommer valet 2018 att vinnas”
  https://jensganman.wordpress.com/2017/02/13/meme-magic-shitposting-sa-kommer-valet-2018-att-vinnas/
  ”… vet du inte vem Carl the Cuck är lever du antagligen också i förvissningen att Sverigedemokraterna har max 18% av väljarkåren. Ditt uppvaknade dagen efter valet 2018 kommer att bli brutalt.”

  (För den som vill förstå Pepe, så förklarade Sargon of Akkad detta i videon ”The symbol of the resistance.”:
  ”So, unbelievably, we are going to have to talk about an internet meme of a cartoon frog called Pepe who’s become an important political symbol. Yes, these are the times we live in.”)

  Svara
 4. MiT

   /  02/16/2017

  Har någon sett att Expo skrivit att islamister har misshandlat någon i Sverige?

  Svara
 5. Kolla denna ranten. Agendajournalistiken personifierad, men gav rekyl denna gången

  Svara
  • Kristian

    /  02/16/2017

   Hehe! Den vite riddaren kör lansen i jorden.

   Svara
  • Kristian

    /  02/16/2017

   Hon har en vass och kul humor, kan tilläggas!

   Svara
  • G

    /  02/17/2017

   Haha, så bra 😀 Ska bli kul se var detta slutar, go flickalilla!

   Svara
 6. MiT

   /  02/16/2017

  Här är visst klippet som föregick artikeln i EK idag. Tror jag. Jag följer dem inte och har bara sett ett par stycken av dem.

  Svara
 7. MiT

   /  02/16/2017

  Och här kan ni se GS twitter, de har varit flitiga idag av någon anledning… jag gissar att de enda som tjänar på EK:s granskning är GS själva som fått massor av gratisreklam…
  https://twitter.com/GranskningSve/with_replies

  Svara
 8. MiT

   /  02/16/2017

  Intressant att se vilka som gillar…

  Intressant mest för länken

  Svara
 9. Kristian

   /  02/16/2017

  Man behöver inte blocka helt för a censurera effektivt:
  ”Freedom of Speech is Now Largely an Illusion”
  http://blog.dilbert.com/post/157201503761/freedom-of-speech-is-now-largely-an-illusion

  Svara
 10. MiT

   /  02/16/2017

  Och apropå Springare, jag förstår honom. Sällan har väl någon blivit ett politiskt slagträ som han har blivit…

  *https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208371823961726*

  Svara
  • G

    /  02/17/2017

   Hmm, en kommentar från Christer till hans inlägg….

   ”Christer Lindgren:
   Vad bra Springare. Då stödjer du säkert det jag lagt in här; #Viärsamma! Anser att rasistiska organisationer skall förbjudas i Sverige.

   Detta då Sverige har skrivit på FN-konventionen mot rasistiska organisationer. Vi vill med det att Sverige med det snaraste skall införa FN-konventionen mot rasistiska organisationer i Svensk lagstiftning. Det är detta som #Viärsamma arbetar för. Tipsa era vänner att ansluta sig till oss. Desto fler vi blir desto starkare blir vi tillsammans. Och då kan vi påverka mer.

   Sedan är det jurister som kommer att tolka den lagen när regering och riksdag beslutar sig att införa FN-konvention mot organiserad rasism i Svensk lagstiftning. Vilka organisationer som anses vara rasistiska organisationer avgör jurister. Det går inte i förhand att veta vilka organisationer som blir berörd. Även om de flesta kan gissa vilka de tror att det kan röra sig om.”

   Blir säkert bra, speciellt om dessa jurister är insyltade i Hilda + Ruben.

   Svara
 11. Rikard

   /  02/16/2017

  Hej.

  Voronov påminner inte så litet om en rabiat undulat som precis upptäckt en spegel i buren.

  Det där att man kan tänka själv, och öppna en tidning, en blogg eller en pod med tanken ”Nu skall vi se vad den här publikationen vill att jag skall tänka” respektive ”Nu skall vi se vad man har valt att inte skriva/visa” verkar vara för Voronov och den som finansierar hans verksamhet ett tecken på att man är suspekt.

  Kamrat Voronov kanske är mer van att arbeta med lydnad, som Matsson, Wolodarski och Lindberg?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Formuleringen ”…den som finansierar hans verksamhet…” är hur man agerar om man är ute efter att bedriva påverkan, och så även de uppenbara språkliga glidningarna jag gör ovan. Svårare är det inte, annars hade journalister inte kunnat göra det. DS
  PPS Ovanstående PS är tänkt som en jämförelse med hur Voronov/EK själva formulerar sig, som komplement (eller blindtarm?) till M_i_T:s redogörelse för detsamma. DS

  Svara
  • G

    /  02/17/2017

   ”Voronov påminner inte så litet om en rabiat undulat som precis upptäckt en spegel i buren.”

   Lite som min Nymfparakit som älskar se sig själv i spegeln. Och när han inte sitter och glor på sig själv på 1mm avstånd så brukar han helt oskenerat börja onanera genom att gnida stjärten mot pinnen samtidigt som han tjattrar snabbare och snabbare. Jag har sagt åt Nisse att han helst bör avstå göra det när jag är närvarande, men han lyssnar inte.

   Svara
 12. G

   /  02/16/2017

  Svara
 13. MiT

   /  02/17/2017

  Svara
 14. G

   /  02/17/2017

  Svara
 15. Jan

   /  02/17/2017

  ”Hur ofta har EK (eller andra tidningar) kallat rena ekonomiska migranter utan flyktingskäl för just flyktingar?

  Hur ofta har EK (eller andra tidningar) granskat myterna om lönsamheten som sägs komma på sikt med asylinvandringen?

  Hur många tidningar kritiserade DN när det gäller t ex Sandvikenrapporten? Ingen…

  Hur många tidningar kallar terrorister som poppar upp runt om i världen för svenskar när de uppenbart inte alls är svenskar? Alla…

  Hur många tidningar kritiserade DN när det gäller den rasistiska brandmannen i Boden? Någon enstaka…

  Hur många tidningar kallar utländska medborgare som begår grova brott i Sverige för svenskar? Alla…

  Hur många tidningar försöker smeta ut stora problem kopplat direkt till invandringen på svenskar? Alla…

  Hur många tidningar granskade Erik Ullenhags sk ”myter” när det begav sig? Ingen… Trots att det redan då var mycket tveksamma saker från honom var intresset noll. Förutom SvD som gav honom grönt ljus, dvs de ansåg att han hade helt rätt…

  Hur många tidningar använder eller har använt extremt ohederlig bildillustration när det handlar om sk ensamkommande? Bara för att lura läsare/tittare?”

  Bra uppräkning där, MiT! Där har vi också svaret till varför det behövs andra medier på nätet. Det är ju en självklarhet som alla utom makthavarna och deras betjänter journalistskrået begriper. Journalistskrået vill ha ensamrätt på sanningen. Den som försöker nyansera deras vinklade bild av verkligheten kallas troll. Journalisterna känner att deras privilegier är hotade. Därav rädslan och aggressionen.

  Svara
 16. G

   /  02/17/2017

  Nu har jag läst hela, som vanligt bra inlägg av MiT. Man får känslan av att allt som hotar MSM ska de ge sig på och hänga ut och smutskasta på olika sätt. Nästan som om liberalmedia och ”progressive left” är konservativa och vill behålla det som är och inte låta någon ny spelare få ta plats på spelplanen.

  Tycker det är lite kul att MSM ojar sig över att en liten grupp människorna bakom GS ringer och ställer frågor då och då, en form av granskning. Men MSM har inga problem att granska granskarna, det vill säga GS. Tycker MSM inte att GS gör ett tillräckligt bra jobb så finns det inget som hindrar MSM från att starta en egen kanal och göra det bättre, om de nu är intresserade. Fast det funkar ju iofs inte, då måste de ju ringa och ställa kritiska frågor till sig själva, doh!
  ”Hej Voronov, det är Lindström här, jo jag undrar…”
  ”Om vi ska ta en bira ikväll?”
  ”Ehh ja just det”
  ”Ja för fan!”

  MSM har viktiga saker att granska, men istället granskar man GS som granskar msm, mediepersoner, makthavare. Har själv inte lyssnat mycket alls på GS, men om de nu klipper och klistrar så det nästan skadar trovärdigheten och själva iden med detta så är det ju inte bra, men så länge den i andra änden svarar på frågorna och GS inte medvetet försöker måla ut personen som idiot (inte för att det verkar behövas så ofta) eller få det låta som att personen säger/menar något som inte var tänkt, genom att klippa, då kan jag inte se att det GS gör är fel. Kommer ihåg ett låååångt klipp där en politiker verkligen tog sig tid att snacka med GS i telefon och gjorde en lång jävla utläggning, tror inte det var någon medveten fulklippning från GS sida för att få det framstå som om politikern säger/menar något som han inte sagt. Men återigen, jag kan inte säga att GS aldrig klippt och vinklat medvetet då jag inte lyssnar så jätteofta.

  Samma sak när e.g Fria Tider ringer upp någon, så länge svaren återges 100% korrekt på sajten efteråt så finns det inga problem. ”ja men det är ju fria tider”, det hör inte hit! Jag har ännu inte sett någon säga att de blivit felciterade på sajten av fria tider efter att personen svarat på frågor i telefon, däremot mängder av kändisar och politiker som råkat ut för det i ”hederliga” MSM.

  Svara
  • Gurkburken

    /  02/17/2017

   Media är makthavare och borde således granskas hårt av journalister, om journalister menar att dess uppgift är att granska makten. Dessutom är mediamakthavare de makthavare som journalister vet mest om och som de borde betrakta som konkurrenter. Anledningen till att man inte granskar är rimligen att man genom sådan professional courtesy undviker att själv bli granskad av andra journalister. You scratch my back och så vidare.

   Svara
 17. G

   /  02/17/2017

  Den där Kajjan…
  https://toklandet.wordpress.com/2017/02/08/vems-arenden-springer-kajjan/

  …var med i Opinion Live.
  Jag såg inte programmet, men feministen Kajjan skulle alltså debattera mot Ohlsson, som väl också kallar sig feminist, även programledaren tror jag. En helfeministiskt ”debatt” låter det som.

  ””Diskussion om skjutningarna och situationen i Malmö med politiker, polisen, journalisten Hasse Aro och Malmöbor. Dessutom: politikern Birgitta Ohlsson vill slå ett slag för ”duktiga flickor”. Hon möter feministen och bloggaren Karin ”Kajjan” Andersson i en debatt. Programledare Belinda Olsson.””

  Svara
 18. G

   /  02/17/2017

  Svara
 19. G

   /  02/17/2017

  Svara
 20. G

   /  02/17/2017

  Svara
 21. De som de inte förstår är att dessa sajter kan ha alla Putins pengar i världen och de skulle fortfarande inte kunna bli framgångsrika om de inte fyllt ett tomrum. Annars skulle vi se Politism och övriga liberala/vänstersajter nå enorm framgång då de antagligen har tillgång till större resurser än majoriteten av dessa sajter. Lägg sedan till att någon som Granskning Sverige har varit tvungna att starta sin YouTube-kanal utan något stöd från något stort mediahus, till skillnad från t. ex. Politism som har LO/Aftonbladet bakom sig.

  Sedan så verkar de fortfarande inte förstå att de ÄR tredje statsmakten – de är makthavare och inte små underdogs som kämpar i motvind. Precis som MiT säger – vem har mest anledning att vara rädd: Orrenius med DNs säkerhetsavdelning bakom sig och resurser att sticka utomlands när det bränner, eller Julia C, en arg gammal stråltant utan någon som direkt skyddar henne och antagligen inte direkt resurser att sticka och stanna utomlands när aktivister bestämmer sig att trakassera henne?

  Svara
 22. G

   /  02/17/2017

  SR:s HR direktör svarar Ivar i en kort replik till hans senaste ledare, under repliken skriver Ivar ett nytt svar till SR.
  https://www.svd.se/replik-individen-i-fokus-for-srs-rekrytering

  Svara
 23. G

   /  02/17/2017

  ”Otroligt viktigt att vi ställer oss kritiska mot källorna

  – I det mediebrus vi upplever beroende på en snabbt ökad digitalisering är det otroligt viktigt att vi ställer oss kritiska mot källorna. Det sa Ulf Dalquist, forskningschef på Statens medieråd.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/otroligt-viktigt-att-vi-staller-oss-kritiska-mot-kallorna
  http://www.svtplay.se/klipp/12432334/otroligt-viktigt-att-vi-staller-oss-kritiska-mot-kallorna

  Svara
 24. G

   /  02/17/2017

  ”100-tal demonstranter vid SD-möte i Umeå

  Kaos utbröt utanför kulturhuset i Umeå i kväll – där ett hundratal demonstranter samlats för att protestera mot Sverigedemokraternas partimöte.

  – Sverigedemokraterna ska härifrån, deras politik är inte till för alla. Vi kan aldrig normalisera nazister och rasister, de har inget här att göra, skriker en demonstrant enligt SVT nyheter.
  ..[..]..
  VK:s reporter Monica G Engström är på plats och berättar i Expressen TV att det gick ett brandlarm strax innan Jimmie Åkesson skulle gå på scen i kulturhuset.
  Det fick till följd att lokalen utrymdes och omkring tio minuter senare fick hon höra att mötet ställts in. Hon säger också att det var ett högt tonläge på demonstrationen.

  – De stod och skrek slagord, det handlade mycket om att man tycker att Sverigedemokraterna är rasister och främlingsfientliga, säger Monica G Engström i Expressen TV.
  ..[..]..
  Mikael Eriksson, politisk sekreterare till Jimmie Åkesson, skriver i en kommentar till Expressen att Jimmie Åkesson kommer att fortsätta med sin Sverigeturné som vanligt.

  ”Yttrandefriheten är en värdefull del av vår demokrati. Men när det övergår i handlingar för att medvetet sabotera och förhindra ett möte, anordnat av ett demokratiskt riksdagsparti, då agerar man inte längre i demokratins namn”, skriver Eriksson och fortsätter:

  ”Dessa antidemokraters beteende är under all kritik och vi ser naturligtvis allvarligt på det inträffade.”

  Inledningsvis hade SD tänkt att mötet i kulturhuset skulle vara öppet, men SD valde att stänga mötet för allmänheten på grund av säkerhetsläget.”
  http://www.expressen.se/nyheter/100-tal-demonstranter-vid-sd-mote-i-umea/

  Svara
  • G

    /  02/17/2017

   ”…
   – Det är orimligt att ett parti som hela tiden uttalar sig rasistiskt och sexistiskt ska få vara på en plats där en värdegrund talar för alla människors lika värde. Det går inte ihop och jag tycker inte att det för Sveriges talan alls, säger Alva Asproth som är Ung Vänsters ordförande i Umeå.

   Demonstranterna pekade finger och skanderade.

   – Det får stå för dem som gjorde det, men man måste också förstå frustrationen som är här. Det är folk som dagligen utsätts för rasism, folk som behöver bevittna rasism och det är folk som hela tiden blir förtryckta av politiken som SD för, säger Alva Asproth.”
   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/akesson-forstar-inte-att-de-forstor-motet

   ”Nu vet Räddningstjänsten i Umeå vad som orsakade brandlarmet som gick precis innan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skulle inleda sitt möte på Väven.

   – Det var en intryckt larmknapp, säger insatsledaren Rolf Lundin.

   Var i byggnaden larmet sattes igång är dock ännu inte utrett.

   Om detta gjordes för att förhindra SD att hålla i sitt möte tycker Lundin att agerandet är onödigt.

   Skulle något annat hända samtidigt i Umeå så kan någon annan drabbas. Vi ser väldigt allvarligt på det här och det var väldigt dumt gjort.

   Enligt biträdande kulturchef Lars Sahlin kommer händelsen med det falska larmet nu utredas.”
   http://www.vk.se/1935197/darfor-gick-brandlarmet-under-sd-motet

   Svara
   • Jag var nyss i Umeå, den röda staden med tiggarinvasion, och möttes av godhet eller var det rasism.
    Jag åkte buss med ett barn och in klev sju, troligen sk.ensamkommande unga män. De pratade inte svenska med varandra och utseendet skvallrare om arabisk härkomst och de betalade inte, bara klev in. Chauffören tittade ut. Då sa barnet med hög röst: Varför betalade dom inte, jag betalar ju, ska man inte det. Tyst i bussen. Alla var upptagna med sina mobiler.

    Så åkte jag en gång till med ett annat barn och annan linje och det samma hände igen nu med tre yngre afrikaner. De gick bara in och hälsade chauffören med hello brother.
    Jag frågade chauffören om man infört någon sorts chipp så vissa betalade genom det. Han förstod nog inte frågan.

    Godhjärtade och rasister. Ibland svårt att veta vem är vem.

    Svara
  • De lär sig verkligen aldrig, precis som när de skapade kaos i Östermalms tunnelbana och det fick totalt motsatt effekt än vad de trodde.

   Svara
 25. Inget åtal mot Springare. Det var inte hets mot folkgrupp.

  Svara
 26. Det verkar som om SVT är mer förtjusta i Eskilstuna-Kuriren (såklart). Djävlar vilken subjektiv text:
  http://www.svt.se/kultur/medier/hot-och-hat-efter-eskilstunakurirens-granskning-av-trollcentralen

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: