Vems ärenden springer Kajjan?

Så har ÄNNU en poppat upp som ger sig på Springare i Örebro. Han måste verkligen träffat exakt på det känsligaste stället på nerven. Nu är det Karin Andersson vars blogg Expressen tydligen läser och gillar så mycket att de lyfter upp ett menlöst inlägg till debattartikel.

kajjan-om-springare

Hon undrar vems ”ärenden” han springer.

Peter Springare är trött. Det skulle jag också vara om jag sprang de onyanserat främlingsfientliga krafternas ärenden och vägrade ta ansvar för det, skriver Karin ”Kajjan” Andersson.

Så man måste springa någons ärenden varje gång man tar upp ett allvarligt problem? Jag tror inte att Kajjan ens har förstått vad han skriver i sitt inlägg.

Se upp – här kommer ett skepp lastat med Sanningen! Problemet är bara att vi redan vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken – det är inget nytt vare sig i debattklimatet eller i BRÅ:s statistik. Så mycket för det sanningssägandet.

Kom ihåg det här, att det redan är välkänt.

När jag skriver texter om att alla de namn som radas upp är mansnamn skriker samma människor att jag generaliserar, drar alla över en kam, är rabiat och så vidare i all oändlighet. En annan skillnad är att när jag skriver om att alla dessa namn tillhör män skriver jag om varför det är så och vad vi behöver göra åt det.

Jag skriver om ett system som gör att det är just män som blir våldtäktsmän. Om hur detta system gör män till våldsverkare. Om ett system som skadar alla människor oavsett kön. Jag konstaterar ett problem, jag förklarar det och jag lägger fram förslag på vad vi kan göra för att förebygga det.

Jaha, hon skriver om att det är ett ”system” som innefattar ”män”. Ett system som gör män till våldsverkare.

Tidigare har denna ”sanning” – ja, den vi redan känner till – tydligen inte varit så viktig. Så modigt. Peter Springare är trött. Det skulle jag också vara om jag sprang de onyanserat främlingsfientliga krafternas ärenden och vägrade ta ansvar för det.

Och återigen så betonar hon att vi redan känner till det.

Vad skriver Peter Springare om när det kommer till förklaringar och utifrån dessa även problemlösning? Han problematiserar ingenting, han nyanserar ingenting, han vill inte lösa någonting.

Så här är vi, en ”journalist” som är radikalfeminist säger att det är ett system som gör män till våldsverkare och att det är en universalförklaring.

Men uppenbarligen känner hon också till att det där ”systemet”, som såklart finns överallt, också då gör att män från vissa områden är enormt överrepresenterade i vissa grövre brott. Om det är samma system så borde inte alls vara någon skillnad? Då borde förhållandet mellan svenska män och män från vilket annat område/land/kultur vad gäller grova brott vara 1:1.

Men så är det inte, män från vissa områden är överrepresenterade vid vissa sexualbrott t ex med över 20 gånger den svenska mannen. Detta erkänner hon alltså att hon känner till? Hon säger ju att det är välkänt? Trots denna kunskap som hon säger att hon har så säger hennes problematiserande, analyserande och nyanserande att svenska män är likadana…

Detta är samma person som sa så här om den fb-sända våldtäkten

Vi har misslyckats med att få våra unga att förstå vad man får göra med andra och inte. Vi har misslyckats med förklara vad en våldtäkt är, med att nå ut med varför samtycke behövs och vad som händer när det saknas

Hon tyckte att VI hade hade misslyckats när två afghaner och en iranier (med svenskt medborgarskap) våldtar en ung kvinna och livesänder (länk finns en bit ner i det här inlägget)…

Så vems ärenden springer Kajjan egentligen? Hon säger att hon vet att de från vissa länder är enormt överrepresenterade i grövre brott men samtidigt så säger hennes analys och problematiserande att det inte är något problem egentligen utan att det inte är någon skillnad? Hon vet om att det vid vissa typer av sexualbrott kan överrepresentationen från vissa länder/områden/kulturer vara över 20 gånger svenskens men säger ändå att det är samma sak? Hon anser att VI har misslyckats när andra länders medborgare våldtar i Sverige, länder som är enormt överrepresenterade vid just sådana brott. Vad är syftet med det? Vem tjänar på att man inte ringar in problemet utan tvärtom försöker förminska det? Vems ärenden springer man om man gör på det viset?

Så vem vill egentligen lösa något, Springare som lyfter upp ett enormt problem som man ivrigt försöker mörka genom gba eller Kajjan som säger att man visst känner till problemet men låtsas att det inte är ett problem samtidigt som hon försöker få tyst på Springare genom gba?

Så vem ska man lyssna på, den som försöker säga något om ett stort problem och blir attackerad för det eller de som genom attacker försöker tysta den som försöker säga något om ett stort problem…?

Vems ärenden springer Kajjan egentligen?

Tidigare om detta

Polis som ruttnat på mörkande

Mörkningsindustrin rämnar och faktaförnekarna får panik

Förbjudna blommor i Sverige

Skribenter visar på ett skriande behov av lättfattlig statistik!

Attackerna fortsätter!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

111 kommentarer

 1. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/08/2017

   Vad får Malmöiterna för utdelning av nya pigga 50 miljoner skattekronor ?

   ” Tanken är att kommunala och statliga myndigheter ska samarbeta för att ta reda på vilka insatser som faktiskt har effekt.”

   Jag läser det som : ” Alla insatser vi hittills gjorde hade inga faktiska effekter, nu måste vi hitta på nya insatser med nya samordnare för att se om detta får den avsedda effekten”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/08/2017

    Undra sa flundra hur din lätt krassa cynism kunde få två tummar ner. Klart det är bra med samordnade insatser, men det räcker så klart inte med att säga att man ska ägna sig åt samordnade insatser, och ordet kunskapscenter låter mer som att man tänker samverka för att samordna om samordnande insatser än att faktiskt samordna insatser.

    /Frida

    Svara
  • Jan

    /  02/09/2017

   50 miljoner i sjön. Men vi kan åtminstone säga att vi gjort något….

   Svara
 2. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
 3. Klimathotet

   /  02/08/2017

  En till med den obligatoriska ringen i näsan och Groucho Marx ögonbryn. 😛

  Svara
  • Svenne

    /  02/08/2017

   #autosatir brukar väl det kallas… 😛

   Svara
  • Kristian

    /  02/08/2017

   Tänkte precis säga det!
   Det är som när sheriffen i en cowboyfilm får frågan vem han är att be någon lämna staden, och han utan ett ord pekar på sheriffstjärnan.

   -”Hur kan du anse dig tala för alla kvinnor/feminister/genusmedvetna/goda?”
   * pekar på nosringen *

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/09/2017

   Men var är linjalluggen och den lila tonen?

   Svara
 4. Olof

   /  02/08/2017

  ”Peter Springare är trött. Det skulle jag också vara om jag sprang de onyanserat främlingsfientliga krafternas ärenden och vägrade ta ansvar för det, skriver Karin ”Kajjan” Andersson.”

  Då måste hon vara väldigt trött, för det är just det hon gör.

  Den stora draghjälpen de främlingsfientliga får kommer inte från att det talas om problemen, utan från att det inte _görs_ något åt problemen. Så länge de inte går att hantera på grund av att regressiva debattörer som ‘Kajjan’ brunmålar alla som försöker ta tag i det så kommer problemen att växa och till slut resultera i att vi får en opinion som kommer att kräva extrema åtgärder istället för att justera problemen innan de blir ohanterliga.

  Det finns många sätt att hantera problemen kopplade till invandringen som inte innebär att man måste visa alla dörren. Men just att sticka huvudet i sanden är inte ett av dem, och så länge det är huvudalternativet så kommer SD att vinna på walkover. De andra deltar inte ens i debatten så länge de inte ens klarar av att erkänna problemen.

  Svara
  • Klimathotet

    /  02/08/2017

   När extrema åtgärder krävs för problem som är ohanterliga med civiliserade metoder. Ja ni kan fundera ett tag… Det kommer inte att kompromissas en millimeter innan vi är där.

   Svara
 5. Dreadlock

   /  02/08/2017

  ”Vad skriver Peter Springare om när det kommer till förklaringar och utifrån dessa även problemlösning? Han problematiserar ingenting, han nyanserar ingenting, han vill inte lösa någonting.”

  Så Springare som ägnar hela sin karriär åt att lösa brott, att skipa rättvisa och upprättelse för brottsoffer samt straff för gärningsmännen , har glömt bort att skylla individers brottsaktivitet på ”Systemet” `?

  Gud förbjude om individer till äventyrs ställs till svars för sina gärningar. Eller en viss grupp, i detta fall. Bara en duktig indoktrinerad relativist vägrar se ett mönster här.

  Svara
  • Rikard

    /  02/08/2017

   Hej.

   kom ihåg det nästa gång du, jag eller någon annan blir anklagad för att sprida näthat, splittring, negativ Sverigebild osv:

   Det är inte vårt fel.

   Det är systemets (eller Systemets?), och de ‘sosse-ekonomiska’ faktorerna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 6. Hypocrita

   /  02/08/2017

  Blir fundersam….. Hälften av ”försvararna” säger att ”detta har varit känt länge”, andra halvan räknar upp en massa inhemska namn istället…

  Kan dom inte enas?

  Svara
  • Klimathotet

    /  02/08/2017

   Nej, aktivisterna kompromissar inte, det blir vinna eller förvinna.

   Svara
 7. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/08/2017

   Åboj. Den där Nicke Andersson tar priset.

   Svara
  • Kristian

    /  02/08/2017

   ”Verksamheten förutsatt bli självfinansierande”
   !!!

   Svara
   • Klimathotet

     /  02/08/2017

    Nu väntar jag bara på en kurs hur man odlar ärtor i permafrost.

    Svara
  • Jan

    /  02/08/2017

   Problemet med den här typen av meningslös ping-pong är att inget parti löser utanförskapet. Sjuklövern har tillsammans skapat ”utanförskapet”. Hur stora är chanserna att de kommer att lösa de problem de själva orsakat? Block hit, block dit – man måste vara bra enfaldig om man tror att det gör någon skillnad….

   Svara
  • G

    /  02/09/2017

   Ahaha. Såhär dagen efter kan jag se att Nickes ”krishantering” i tråden inte är att hänga i granen.

   Svara
 8. MiT

   /  02/08/2017

  ”- Det handlar om en våldtäkt utifrån målsägandes ålder. Det påstås alltså inget om våld. Pojkens ålder är utredd så jag anser att det går att styrka att han var 14 vid tillfället, säger åklagare Ludmila Pronko vid åklagarkammaren i Karlstad.

  Kvinnans advokat Lena Rebane Greenfeld är av motsatt uppfattning.

  – Min klient uppfattade att han inte hade en olaglig ålder och alltså var över 15 år. Och vi har också fått uppgifter om att han har angett en annan ny ålder.

  Advokaten menar att den nya ålder som pojken uppgett stärker hennes klients berättelse.”

  Duger inte den gamla åldern? Då plockar man fram en ny såklart!

  Batiken är strong in this one
  ”Kvinna åtalad för våldtäkt mot 14-åring”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6624437

  Svara
  • Men är inte ålder valfritt i dag? Man väljer vad som passar tillfället? Under 15 vid brott, över 18 för krogen och över 65 om man vill få pension.

   Svara
 9. michael.

   /  02/08/2017

  När man diskuterar invandrares överrepresentation i kriminalitet hävdar vänstern alltid att det har socioekonomiska orsaker dvs dåliga betyg,arbetslöshet,fattigdom,utanförskap osv.Med andra ord så måste män pga sin överrepresentation gällande kriminalitet vara mer utsatta för dessa saker än kvinnor i det svenska feministiska samhället,ändå hävdar vänsterfeminister likt Katja att det är kvinnor som är dom förtryckta.

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2017

   Public service förnekar sig inte.Om de inte kan komma åt sina ideologiska motståndare på annat sätt kallar man in en rättrogen som kan smutskasta dig..

   Svara
 10. MiT

   /  02/08/2017

  Det var han som var inblandad i ”mansplainingsakuten”

  Svara
 11. Pelle2

   /  02/08/2017

  Ot:
  Weidmo Uvell drar ner brallorna på ytterligare en kändis som sjunger högskattesamhällets lov samtidigt som han ser till att minimera sina egna skatter.
  Denna gången är det Dregen som gör bort sig..
  http://www.uvell.se/2017/02/08/dregen-planering-35206215

  Svara
  • Jan

    /  02/08/2017

   Om man ska ge Dregen ett ”break” här så är det nog så att någon annan sköter hans deklarationer. Det brukar vara så i artistvärlden.

   Svara
   • MiT

     /  02/08/2017

    Men det är han som är ansvarig.

    Svara
    • Jan

      /  02/08/2017

     Visst. Men jag är inte säker på att han begriper det själv.

     Svara
     • Pelle2

       /  02/08/2017

      Så korkad är han knappast och det är ju konstigt att så många vänsterkulturella så totalt misslyckas med att maximera sina skatter när dom enligt egen utsago älskar att betala skatt…
      Dom verkar också vara väldigt bra på att leta reda på revisorer som minimerar deras egna skatteinbetalningar.
      Hyckleri och dubbelmoral är orden som ligger närmast tillhands..

  • Jan

    /  02/08/2017

   Det där är nog inget vänsterfenomen. Kanske en av hundra säger nej till att betala mindre skatt. De här byråerna har nog samma upplägg för alla klienter. Målet är att betala så lite skatt som möjligt i slutändan. Artister ägnar sällan en tanke åt det där. Deras uppgift är att generera inkomster åt företaget. De kan sällan skilja på debet och kredit.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/08/2017

    Jag hade inte sagt ett skit om deras skatteplanering om dom inte hade gått ut och pratat vitt och brett om hur bra det är med höga skatter.
    Formellt gör dom inget fel men det är ju patetiskt när dom samtidigt försöker framstå som goda människor och föredömen som älskar att betala skatt när dom i själva verket inte gör det.Åtminstone inte för egen del.
    Det är ju som bekant lätt att vara god med andra människors pengar Det är ju något som godhetsapostlarna har visat under många år vid det här laget.

    Svara
   • Senior

     /  02/08/2017

    Jag hävdar att hyckleriet är ett rent vänsterfemomen.
    Av den enkla anledningen att högersidan normalt förespråkar sänkta skatter.

    Att man försöker leva som man lär är varken hyckleri eller dubbelmoral.

    Svara
    • Jan

      /  02/09/2017

     Vilket trams. Hycklare är människor till mans. Det har inget med vänster eller höger att göra. Inte ens högern förespråkar väl ett skattefritt samhälle. Utom Annie Lööf då möjligen. Det har varit många ledande moderater genom åren som föreslagit höjda anslag och skatter men som sedan visat sig vara nolltaxerare själva.

     Svara
     • Pelle2

       /  02/09/2017

      Man kan tycka vad man vill om Annie Lööf men att påstå att hon inte vill ha några skatter tror du väl inte ens själv på..
      Kritisera henne gärna men gör det då för något hon verkligen har sagt eller gjort.

     • Senior

       /  02/09/2017

      Läs om och läs rätt, jag skriver att de förespråkar sänkta skatter. Inte att de skall avskaffas.

  • Jan

    /  02/08/2017

   För övrigt så ska man ta de flesta artister som uttalar sig om politik med en nypa salt.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/08/2017

    Dessvärre gör dom ju inte det själva utan anser att dom är väldigt politiskt kunniga och är väldigt angelägna om att vi andra skall anamma den ideologi dom bekänner sig till.

    Svara
 12. Pelle2

   /  02/08/2017

  Hm, undrar vad mina föräldrar gjorde för fel i deras uppfostran av mig och min bror ?
  Enligt Kajjan och andra radikalfeminister är jag som man predestinerad till att bli en brottsling och kanske allra helst en sexualbrottsling. Vi är ju alla en slav under det berömda patriarkatet och strukturerna™.
  Trots detta är det enda brott jag har begått en fortkörning som jag åkte dit för.
  Hur kunde mina föräldrar misslyckas så grovt ? Tror inte att min bror ens har lyckats få en fortkörningsbot heller.
  Finns det en feministisk utbildning i brottslighet för män som jag kan gå så att jag i min gyllene medelålder kan bättra mig och leva upp till deras högt ställda förväntningar på mig som man ?

  Svara
  • Jag har också misslyckats, likaså mina föräldrar och hela släkten och alla jag känner bra.
   Det är kanske ärftligt? Det är kanske så att vissa har någon slags elak immunitet?

   Svara
 13. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
 14. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2017

   Helt sjukt att hon ens fick möjligheten att frivilligt kliva av och dessutom fick en reträttplats i Uppsala. Hon borde ha fått sparken eller åtminstone ha blivit degraderad till fotpatrullerande konstapel.
   Nu kommer hon väl få en bekväm reträttplats bakom ett skrivbord med bibehållen lön,,,

   Svara
 15. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
 16. Kristian

   /  02/08/2017

  Sanandajis ”Massutmaningen”. Kapitel tretton till tjugo.
  (Del ett här: https://toklandet.wordpress.com/2017/02/06/forbjudna-blommor-i-sverige/#comment-102761)

  ”Gängkriminalitet” – Ett fullmatat kapitel, för mycket att sammanfatta. Även ”laglydiga” tycks i vissa delar av landet (Malmö) acceptera den grå och svarta ekonomin. Citat Brå 2012: ”En kebab ska inte kosta mer än 25-30 spänn.”

  ”No go-Zoner” – Förklarar vad det är och vad det inte är. Polisen saknar resurser och auktoritet, även andra som ”representerar samhället” misstros. Miljonprogrammets områden är med sina matargator som gjorda för att locka polisbilar i bakhåll. Ingen vill hjälpa polisen, antingen av rädsla för repressalier, eller på grund av mutor/”ersättning”/”blodspengar” från kriminella. Ett parallellsamhälle.
  Zonerna finns tydligen inte norr om Gävle – verkar kräva en viss ”volym”. (Det sista är min tolkning.)

  ”Antisocialt beteende” – Vi ser ständigt exempel på detta. Nämner att handgranater kostar max tjugo kronor – när man köper andra vapen, och ”… svensk lagstiftning ännu inte klassificerar handgranater som vapen.”

  ”Brottslighetens samhällsekonomiska kostnad” – ”Förutom direkt negativa effekter kan det även helt enkelt vara så att många föredrar att leva i en omgivning med sin egen kultur, mat, språk och religion.” (Card et al 2012.) Kapitlet diskuterar hur folk värdesätter till exempel en bostad beroende på mer eller mindre våld, hot etc. Genom att det lokala näringslivet begränsas försvinner lokala arbetstillfällen, varvid kriminalitet orsakar arbetslöshet. Citerar World Bank Group 2012 som säger att Svenska företag gör förluster på grund av brott, samt lägger ner pengar på säkerhet/bevakning i en omfattning som motsvarar Latinamerika.

  En mycket viktig poäng i det här kapitlet är att i brottstatistik syns inte hur mångas liv som begränsas därför att de gör olika val för att undvika att utsättas för brott. Kvinnor och äldre ser till att undvika vissa platser, tider, etc. Därför syns flest unga män som offer i statistiken.

  ”Integrationsmisslyckandet” – Nämner tramsandet om fritidsgårdar och lögner om ”kompetensregn”. Käpphäst till vänster: Rasism. Käpphäst till höger: arbetsrätt och skatter. ”Negativ produktivitet” har varken vänster eller höger något svar på. Historisk galenskap som etableringslotsar.

  ”Forskning och utbildning” – Sverige har klarat sig trots skyhöga skatter (min tolkning, men ganska unikt i världen) tack vare främst teknikinnovation. ”Enkla jobb” är det ingen som vill betala för. S nämner ”gatuförsäljare, bärplockare, dräng, kusk, hissförare, torgförsäljare och skoputsare.” Det som tolkas som strukturell diskriminering är i huvudsak skillnad i humankapital. ”Mjuka färdigheter” är viktiga.

  ”Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende” – ”Den effektivaste integrationsåtgärden är därför reglerad invandring. Detta är en fundamental utgångspunkt och kommer därför inte att presenteras som ett separat lösningsförslag.”
  Därefter följer 25 punkter som vi de närmsta åren kan se framemot diskuteras i riksdagen!
  Mycket om skatter, entreprenörskap, utbildning, jobbskapande. Tar bara upp några. ”5. Ersätt subsidierade åtgärder med jobb i välfärden”.
  ”20. Ökat hemresestöd vid avslag eller återtagen asylsökan. … Tvärtemot den gängse bilden har de flesta asylsökande inte flytt för sina liv. … Sverige har också ett moralisk ansvar för att ha lockat tusentals att rycka upp sin familj från sina hemländer […] begränsa det till dem som redan kommit till Sverige.”

  ”E pluribus unum” – Multikulturalism fungerar inte. Sverige är ett svårt land att komma in i, eftersom vi har en mycket unik kultur. ”Sammanbindande socialt kapital har varit en essentiell framgångsfaktor för homogena länder som Sverige, Finland och Japan, men har samtidigt gjort dessa samhällen exkluderande.” ”Den politiska och mediala eliten kan älska eller åtminstone låtsas att älska det nya mångkulturella samhället, som definieras av avsaknaden av gemensamma värderingar. Den svenska allmänheten har dock aldrig varit särskilt entusiastisk till projektet. ”

  (Missförstånd och förenklingar är mitt fel. Läs boken!)

  Personligen är jag tveksam till att det skall gå att övertala svenska folket (inklusive undertecknad) till förslaget om den utsträckta handen i det sista kapitlet. Kanske kan man skriva böcker om ”så här uppför du dig i Sverige” och vänta en generation eller två. Japaner vill i allmänhet förbli Japaner. De lyssnar artigt och säger sedan ”Nej, tack”. Jag tror huvuddelen av Svenskarna är likadana. Det kommer att ta lång tid för Malmö att bli ”svenskt” igen. Det mesta jobbet kommer att göras av de som bor där, och ännu mer av de som lyckas ta sig därifrån.

  Svara
  • Malmö blir inte ”svenskt” igen. Inte ens genom gudomlig under.

   Svara
   • Kristian

     /  02/09/2017

    Undrar om Faust hade kunnat komma på en lösning …

    Svara
 17. MiT

   /  02/08/2017

  Svara
 18. Springare har arbetat med att bekämpa brott i många år nu och vet säkert med sig att resurser är begränsade och att det mest effektiva sättet att bekämpa kriminalitet är riktade insatser. Att rikta insatser för att förhindra att överklasskillar på Södermalm att gå med i gäng är meningslöst. Plus att om man förhindrar gängbildningar i förorten så får det den positiva effekten att den udda överklasskillen från Södermalm som sticker ut i statistiken sannolikt inte har något gäng att gå med i.

  Det är ju samma sak med sjukvården. Vi kallar inte in 14-åriga tjejer eller män för mammografi eftersom det är så ovanligt med cancer i dom grupperna. Eller för den delen hur vissa grupper prioriteras när andra epidemier slår ut.

  Svara
 19. MiT

   /  02/09/2017

  //https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1262805743814014///

  Svara
 20. Svenne

   /  02/09/2017

  Brå kartlägger trygghet/otrygghet, samt letar hatbrott:

  Svara
  • Jan

    /  02/09/2017

   Jaha. Och hur ska de politisera utfallet av den här skruvade enkäten då?

   Svara
   • Kristian

     /  02/09/2017

    ”Fördelen” är väl att de kan säga ”det här är inte en tolkning, det är rena data.”

    Svara
 21. Svenne

   /  02/09/2017

  Expressens chefredaktör Thomas Mattsson åtalas för tryckfrihetsbrott:
  http://nyheteridag.se/tyst-i-branschmedia-nar-rattegangen-mot-thomas-mattsson-inleds/
  ”Tyst i branschmedia när rättegången mot Thomas Mattsson inleds”

  Svara
  • Jan

    /  02/09/2017

   Det blir intressant om han får något stöd av sina chefredaktörskollegor i medierna. De kan ju rimligen inte tiga i frågan.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/09/2017

   Jobbigt om han blir fälld. Hatsajterna kommer titulera honom ”återfallsförbrytaren”.

   Svara
 22. Svenne

   /  02/09/2017

  ‘Professorn som inte kunde stava’ 😛

  Svara
  • Jan

    /  02/09/2017

   Vad är han professor i? Att han stavar skäl med j tyder på läs- och skrivsvårigheter. De andra felen är normala slarvfel. Inget att bry sig om.

   Svara
   • Kristian

     /  02/09/2017

    Ortoped, tror jag. Något medicinskt.

    Svara
   • Vrb

     /  02/09/2017

    Det kan mycket väl vara ett slagfel. J och k ligger intill varandra på tangentbordet.

    Svara
 23. Svenne

   /  02/09/2017

  SR är förstås opartiska…

  Svara
  • Jan

    /  02/09/2017

   Stefan Jonsson som klandrade Tinos bok i SR P1 är en fullfjädrad skojare. Maken till flummig professor har jag aldrig hört. En faktaförvrängare och landsförrädare av rang. Till och med reportern reagerade. Lotta Gröning hade fullt upp med sin egen drapa.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2017

   Förstår att Sr inte vågar låta den pålästa Sanandaji komma till tals och debattera mot Sarnecki.
   Sarnecki måste ju ges fullt utrymme så att han kan smutskasta och misstänkliggöra Sanandaji och föra fram sina floskler om att brottsligheten beror på sociala faktorer och inte kultur.

   Svara
 24. Svenne

   /  02/09/2017

  bild.de: 92 procent av vänsterradikala bor hemma hos mamma 😛

  Svara
  • Svenne

    /  02/09/2017

   DailyMail är kanske mer lättläst:)

   Svara
 25. Svenne

   /  02/09/2017

  En genderkunnig sexåring i Halifax, Canada:

  Svara
  • Pelle2

    /  02/09/2017

   Det är så jävla sjukt med vuxna som utnyttjar barn för sina politiska syften. Hur troligt är det att en sexåring vet vad genderfluid är och att det upptar deras tankevärld ?

   Svara
 26. MiT

   /  02/09/2017

  Svara
 27. MiT

   /  02/09/2017

  Svara
 28. Pelle2

   /  02/09/2017

  Ledarsidornas Johan Westerholm sågar Ygeman och Eliasson och peka på hur nya utredare anställs i Stockholm med mer än 10000 kronor i högre lön än dom erfarna poliser som skall lära upp dom.
  Dessutom kommer man dra in många poliser i yttre tjänst för att lära upp dessa utredare…
  Kommer säkert leda till flera uppklarade brott eftersom färre kommer att kunna fängslas eller anhållas när poliser i yttre tjänst går över till inre tjänst…

  https://ledarsidorna.se/2017/02/en-lang-het-sommar-for-stockholmarna/

  Svara
 29. Grodan Boll

   /  02/09/2017

  ”Inte alla invandrare”, nej, antagligen mest de från samma gamla fyra länder som brukade toppa statistiken innan locket kom på.

  ”Inte alla män”, nej, antagligen mest de från samma gamla fyra länder som brukade toppa statistiken innan locket kom på.

  I min mening gör både rasister och feminister samma fel. I min mening hade de kunnat hjälpas åt och nå en win-win, om de inte vore så totalt nedgrävda i sina skyttegravar.

  Svara
 30. G

   /  02/09/2017

  ”Inte bara främlingsfientlig politik kan normaliseras”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/inte-bara-fraemlingsfientlig-politik-kan-normaliseras-31442

  Anders Wallner fd partisekreterare (MP), studerar till polis

  Svara
  • Kristian

    /  02/09/2017

   ”Under alliansperioden lyckades man hålla ihop en migrationspolitisk uppgörelse med MP och därmed skydda den politiken från påverkan.”

   Han är alltså stolt över detta! Han är stolt över att ha skapat enorma problem för landet, samtidigt som bara tre promille av de på flykt fick hjälp!

   ”Det krävs att fler partier står upp för humanitet och öppenhet i sina politiska alternativ …”

   Ledarsidorna.se har talat om ett politisk blodbad redan innan valet. Om fler ”står upp för humanitet” på samma sätt som hittills lär även själva valet gå till historien.

   Svara
 31. G

   /  02/09/2017

  Svara
  • G

    /  02/09/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  02/09/2017

    Skulle vara intressant att veta hur många poliser det är som stöttar OIsin i förhållande till de som stöttar Springare. Något säger mig att det inte är särskilt många som stöttar OIsin.
    För övrigt är det ju intressant att nu påstår många debattörer att det inte är någon nyhet att människor med utländsk bakgrund är överrepresenterade i brottsligheten men ändå känner dom sig tvungna att kritisera Springare för att han sa det som”alla” redan visste.
    Om det är känt, varför är det då ett problem att Springare tar upp ämnet och problematiserar det ?
    Men naturligtvis skall problemet sopas under mattan för att det är en offerkategori som är överrepresenterade i ett negativt sammanhang.Det är ju mycket bättre att smutskasta hela gruppen män…

    Svara
   • Kristian

     /  02/09/2017

    Undrar om de poliser som tar avstånd heter Anders, Petter, Micke, …

    Svara
   • Rikard

     /  02/09/2017

    Hej.

    Man måste ge honom lite beröm ändå. Han är ju troligen den bäste icke-XX journalisten på att använda mailkorgsargumentet.

    Hur många är många, och ur många han fått är ju ovidkommande för hans argument.

    Dessutom är det intressant att han indirekt anför att mängden e-post från poliser avgör sanningshalten i Springare:s inlägg; i så fall avgör alltså mängden e-post om något är sant eller ej.

    Det kan nog bli besvärande om det rör sig om e-post med förklenande omdömen om Cantwells förmåga till logiska resonemang, hans omdöme, intelligens, tycke & smak och så vidare ut i ovettets tassemarker.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Dreadlock

    /  02/09/2017

   Blev inte så värst överraskad när jag klickade på Cantwells lilla försök till karaktärsmord på Springare (I aftonbladet) . Han försöker förklara mediefenomenet Springare, med bl.a. dessa ord.

   ” En riktig snut

   Och han är, kanske utan att förstå det själv, som klippt och skuren för att i vissa kretsar hyllas som den obekväme sanningssägaren.

   En riktig snut som har gått den långa vägen. Som har slagit in dörrarna till de skitiga knarkarkvarterna. Som har stått böjd över en mördad ung kvinna innanför avspärrningsbanden i en skogsdunge.

   Skrivbordspoliser som Dan Eliasson, politrukerna inom sjuklövern och vänsterextremisterna på Brå kan slänga sig i väggen. Här har vi en hederlig karl som vet hur det ser ut därute.

   Och som i en trumpsk tradition förstår hur meningsmotståndare ska tas. På Twitter fick en kriminolog som härom dagen hade invändningar mot hans resonemang veta att hon hade en ”överakademiserad hjärna”.

   Så nu vet vi det. Springare är en populist besläktad med Trump. Eller kanske inspirerat av Trump. Det är märkligt att vänsterpressen alltid behöver ha färska exempel på personer som inte delar åsiktshegemonin .

   Svara
 32. G

   /  02/09/2017

  ”Villkorlig dom för Önnevall

  SVT-journalisten Fredrik Önnevall och hans två kolleger döms till villkorlig dom med samhällstjänst för människosmuggling.

  Malmö tingsrätt dömer Fredrik Önnevall och ytterligare två SVT-medarbetare för människosmuggling för att de våren 2014 smugglat in en 15-årig syrisk pojke till Sverige i samband med produktionen av SVT-programmet Fosterland.

  Åklagaren hade yrkat tre månaders fängelse för samtliga. Domstolen bedömer att om man valt att döma till fängelse hade straffvärdet varit två månader, men eftersom tingsrätten anser att det saknas anledning att befara att de tre SVT-medarbetarna – som alla sedan tidigare är ostraffade – kommer att göra sig skyldiga till fortsatt brottslighet, väljer rätten att ersätta fängelsestraffen med villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

  Brottet har inte bedömts vara ringa, utan av normalgraden. Det har inte heller varit en förmildrande omständighet att gärningen har haft ett publicistiskt syfte, anser tingsrätten, som anser att det initialt inte fanns något tydligt syfte att genom programmet belysa flyktingars situation eller deras flyktvägar. Att pojkens flyktväg kom att dokumenteras ”framstår mer som ett resultat av tillfälligheter”, skriver rätten.”
  http://www.journalisten.se/nyheter/villkorlig-dom-onnevall

  Svara
 33. Bamse

   /  02/09/2017

  Visst sjutton är det ett system som är problemet!

  Det är ett system som jämställer dem som tänker ”jag är man – klart hon vill ha min kuk” med mesproppar (när det gäller att över huvud taget närma sig det motsatta könet) som undertecknad.

  Ett system som, när polisen går ut och varnar för överfallsvåldtäkter de för tillfället är maktlösa att stoppa, väljer att aggressivt attackera polisen! ”Berätta inte för kvinnor vad de får/inte får göra! Är det meningen kvinnor ska vara rädda nu?! Lär MÄN att inte våldta!!”

  Systemets infantila åsikter är heller inga nyheter. Tvärtom, det kritiseras varje dag av människor runt om i världen som för länge sedan genomskådat det.

  Problemet är att systemet fortsätter att insistera på att det har rätt. Att den enda vägen framåt är MER av deras medicin.

  Svara
 34. MiT

   /  02/09/2017

  Svara
  • G

    /  02/09/2017

   Kan bara hålla med Zesstin om allt, det man reagerade på var som sagt allt det andra.

   Klippet på YT
   youtube.com/watch?v=waeC-MZcpbI

   För den som vill läsa kommentarer och hur folk resonerar….

   Hennes båda instagram.
   https://www.instagram.com/assholesonline/ 83K följare.
   https://www.instagram.com/linneaclaeson/ 12K följare

   FB-inlägget från Nymo.

   Svara
  • G

    /  02/09/2017

   Som av en händelse, detta i Opinion Live ikväll kl 22 SVT1. Och så har vi Poohl och Rung på det, whaaa! Men Sakine lär nog iaf krossa Hanna totalt ang könsuppdelning!

   ”För handbollsspelaren Linnéa Claeson har sextrakasserier blivit vardagsmat – så kallade dick pics är bara ett av många exempel. Nu slår hon tillbaka via Instagramkontot Assholes online.

   Den 9 februari klockan 22 sändes veckans Opinion live med Belinda Olsson som programledare.

   Förutom Linnéa Claeson har även 18-åriga Malin Andersson gått ut offentligt: Hon var på konsert när artisten utsatte henne för ett övergrepp.

   I kvällens program medverkar båda kvinnorna. Dessutom är kriminologen Nina Rung och Mehti Fortas, känd från Paradise hotel, på plats.

   Tre bomber i Göteborg och tre män med nazistisk koppling häktade. Vad är det som händer? Och vilka likheter och skillnader finns det mellan nazistisk och jihadistisk terror?

   I studion diskuterar Hans Brun, terrorforskare på Försvarshögskolan, Daniel Poohl, chefredaktör, Expo, samt Christer Mattsson, Segerstedtinstitutet.

   Förra veckan gick utbildningsminister Gustav Fridolin ut med att ingen undervisning i den svenska skolan ska få delas upp efter kön.

   Förslaget har både välkomnats och mött kritik.

   Gäster i studion är Sakine Madon, politisk redaktör på VLT, och Hanna Cederin, förbundsordförande för Ung vänster.”
   http://www.svt.se/opinion/opinion-live-9-februari

   Svara
  • Rikard

    /  02/09/2017

   Hej.

   Anmäl till skolinspektionen att läraren inte bedriver undervisningen på saklig vetenskaplig grund. Skriv till rektor och till rektors chef inom skolförvaltningen. Tala med andra föräldrar och anmäl samt skriv och protestera både enskilt och gemensamt till myndigheter respektive media.

   Gör det med ett vuxet och moget språk där ni poängterar att ni opponerar er mot att eleven tvingas skriva att en specifik politisk ideologi är bra till skillnad mot en skrivuppgift om vad en specifik politisk ideologi är, respektive hävdar.

   Om allt fler föräldrar gör så konsekvent, oavsett ur vilket politiskt perspektiv det är, blir det lättare för sansade människor att få styr på skolan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  02/10/2017

   Så jefla glad att jag läste enligt LGR80………….

   Feminism var inte ens något som dryftades under SO:n
   över huvud taget. Kommer inte ens ihåg att feminism
   fanns med i läroboken. Tack, Saffe! (SO-lärarens smeknamn)

   Svara
 35. G

   /  02/09/2017

  @Kristian ang GW och SD
  https://toklandet.wordpress.com/2017/02/08/attackerna-fortsatter/#comment-102927

  Well, han verkar ha uppfattningen att SD:are likt ”anti”rasister har någon sorts fixering och allmänt problem med färger….(det han säger om Fridolin är ju dock spot on).

  ””Apropå valet så förutspådde du utgången i en krönika en månad innan valet, och det blev nästan prick så. Är du synsk nu också?

  – Nej, det var inte så svårt. Men det är ett knepigt läge detta. Det är inte bra att ge kommunisterna allt de pekar på och Jimmie Åkesson är inte dum på det sättet, han kan ställa till problem på allvar. Den där Fridolin är en orm, men det lär väl visa sig.

  Orm? Det får du utveckla. Har du träffat Gustav Fridolin?

  Det kan du ge dig fan på att jag har, det är därför jag vet att det inte är en bra människa. En riktig liten orm.

  – Jag tänker inte utveckla detta av hänsyn till andra än Gustav Fridolin. Men det går tillbaka till tiden när han skulle bli nåt slags stjärnreporter på TV4. Jag har aldrig i mänsklig mening träffat en mer hänsynslös och dålig journalist. Och det där är egenskaper som naturligtvis går igen i annat.

  – Stefan Löfven däremot är en hederlig människa. Därmed inte sagt att han kommer att klara detta. Men han är en hygglig karl.

  Är det så du delar in människor, ormar och hyggliga karlar?

  – Ja, det är inte oviktigt. Jag har ingen radar, det kan ta en stund att upptäcka vilken typ det handlar om. Somliga är ”grumpy, but good at heart”, liksom vissa ormar kan vara ganska charmerande.

  Två bekanta berättade för ett tag sen att de röstade på SD och då sa jag att de inte behövde komma hem till oss mer. Vår dotter är ihop med en gambiansk man. Mitt yngsta barnbarn Jocelyn har en engelsk pappa hon är rödfnasig och ser ut som en ung Winston Churchill, minus cigarren. Högst förtjusande allihopa.

  – Men det var det som gjorde att jag till och med blev förtjust i Reinfeldt, för att han sa som han gjorde om invandringen.

  – Världens förmögenhetsfördelning har aldrig varit så asymmetrisk som nu. Enkelt uttryckt kan man säga att en procent av jordens befolkning sitter på 99 procent av dess tillgångar. Det är givetvis åt helvete.””
  http://www.expressen.se/nyheter/gw-persson-den-dar-fridolin-ar-en-orm/

  Svara
 36. Svenne

   /  02/09/2017

  ‘En journalist är fler än tiotusen svenskar’ – gammalt journalistordspråk…

  Svara
 37. G

   /  02/09/2017

  Hmmm, jag noterar att Perlenberg har raderat sin tweet som syns i min kommentar här…
  https://toklandet.wordpress.com/2017/02/06/forbjudna-blommor-i-sverige/#comment-102772

  Svara
 38. Jan

   /  02/09/2017

  Det här förvånar mig något. När AKB gör en omsvängning från Reinfeldts tid och vågar lyssna på rörelsen – då belönas hon med ett ras i opinionen. Vad vill Moderaterna egentligen? Återgå till Reinfeldts öppna gränser? En hel del tycks ha hoppat över till dåren Lööfs parti…
  http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/har-m-rad-att-vanta-med-partiledarbyte/

  Svara
  • Kristian

    /  02/09/2017

   Spekulationer:
   * De som ville ha mer SD och mindre Reinfeldt kanske redan har gått till SD?
   * De som drömmer om landsberikarens fornstora dagar går till tokcentern?
   * De som såg AKB som svag och viljelös har nu fått det bekräftat och går … precis vart som helst?

   Svara
 39. Jan

   /  02/09/2017

  Hoppet är ute för svenska folket. Anarkokapitalisten Annie Lööf är populäraste partiledaren. Kalifatet nästa?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/wB7e4/valjarna-annie-loof-bor-leda-alliansen

  Svara
  • Kristian

    /  02/09/2017

   Mer spekulation:
   * Vilsna miljöpartister ser C som ”Mp Light” fast med mindre islamistsprickor i grunden? (Dvs de som trodde det handlade om miljö och inte marxism.)

   Svara
 1. Polisen som ruttnat rapporterar igen | WTF?
 2. Visselblåsare | WTF?
 3. Ideologiska nasare | WTF?
 4. Springare är som kattmynta för vänsterextremister | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: