Veckans satir: Hundrastgårdar för tikar

Veckans satir, eller blåsning, kommer från Stockholm Direkt och Carola och handlar om hundar och hundrastgårdar

Eller jag tror det är satir i alla fall för grejen är att såna här tankar faktiskt kan snurra hos folk som är involverade i genus och radikalfeminism och vill ha könsseparatism (vilket även islamister vill ha…) både här och där i Sverige.

Just den den med hundrastgården är jag rätt övertygad om är satir även om den ligger under nyheter på Stockholm Direkt. Carola är konstnär och jag gissar att hon ska ha en utställning snart och vill ha lite uppmärksamhet. Tidningen blir helt enkelt ett nödvändigt verktyg för henne. Om tidningen är med på det hela vet jag inte men troligtvis inte. Om de varit med på det hade de inte lagt den under nyheter.

– Att ingen ens kommit på tanken att man kan porta hanhundarna istället som inte kan tygla sina drifter speglar verkligen könsdiskrimineringen i vårt samhälle. Att patriarkatet följer med ända in på hundgårdarna hade jag aldrig kunnat tro.

Såna tankar kan jag dock tänka mig är väldigt vanliga i radikalfeministiska kretsar.

Vill se världsunik satsning

Hon har nu lämnat som medborgarförslag att en könsseparatistisk hundrastgård för tikar anläggs vid den lilla gläntan vid caféet Nyfiken Gul vid Årstaviken. Hon menar att det kommer vara en fristad för tikarna, som ofta får finna sig i att bli hunsade av hanhundar även när de inte löper. Men hon stannar inte där.

– Jag tycker att Södermalm ska gå i bräschen och vara först med den här unika satsningen. Men det här är en större politisk fråga, jag nöjer mig inte förrän det finns minst en könsseparatistisk hundrastgård för tikar i varje stadsdel.

Finns inte en chans att någon inte fattar det grundläggande om hur djur funkar… Eller…?

Förmodligen har det gått till så här på Stockholm Direkt ”WOW! Här har vi världens grej som passar Kampen helt perfekt! Detta måste vi göra nåt av!”.

Inte första gången Stockholm Direkt är inblandad i aktiviteter så att säga, kommer ni ihåg tiggaraktionen som de slog upp stort men inte ens hade kollat upp vilka det var (eller om de själva var med på det…)?

Vanliga stockholmare sitter och tigger!

Stockholm Direkt plockar bort sin fejknyhet utan förklaring

Men det där med hundarna, vi har ju det här med Poes lag.

”Speciesism” ingår liksom redan i genusfolkets värld…

Man har doktorandkurser i ”Kritiska djurstudier med genusvinkel”… Jo, det är på riktigt.

Man pratar om sociala konstruktioner av djur.

Så hur ska man veta om det med hundrastgården är satir? För en normal människa är det väldigt skruvat att prata om separatistiska hundrastgårdar och om något är så skruvat så är det ju satir. Men när det som är väldigt skruvat egentligen är ganska mainstream i genus- och radikalfeminismvärlden då? När det skruvade är normalt hos genus.se som dessutom i januari 2017 blir en egen myndighet i Sverige? Hur ska man då kunna avgöra om det är skruvad satir eller verklighet hos en myndighet? För jag kan GARANTERA att det finns ett antal genusprofessorer, genuslektorer och liknande som faktiskt tänker som man gör i artikeln om Carola och hennes hundrastgårdar för tikar…

Men jag tror nog att Carola vill ha uppmärksamhet för en utställning eller nåt och passade på att få den gratis genom en tidning som såg det som en väldigt allvarlig och viktig fråga. För kampen fortsätter ju på våra tidningar och i annan media.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. hllviken

   /  09/14/2017

  Gillar olika 🙂

  Svara
 2. QED

   /  09/14/2017

  OT: Kyrkovalet stundar (17 september) och nya partier mobiliserar

  Svara
 3. Johan A

   /  09/14/2017

  Jag såg ärkefeministen Tiina Rosenberg på tunnelbanan härom dagen. Samtidigt kom en kille och sålde Situation Stockholm men hon låtsades inte se honom. Antar att hon tyckte att eftersom han var vit och infödd svensk man var han privilegierad som var hemlös och sålde tidningar på gatan för att överleva…

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  09/14/2017

   det vet ju alla att vita hemlösa män är privilegierade

   Svara
 4. Dan

   /  09/14/2017

  Stockholm Direkt är värsta vänster tidningen. Som dessutom kommer till alla brevlådor i Stockholm varje Lördag. Åker direkt i pappers återvinningen. Har mailat dom att jag inte vill ha skit tidningen men det struntar dom i.

  Svara
 5. Jonas

   /  09/14/2017

  Apropå en viss bok som skickats till Vita huset så undra jag om man inte borde göra en ”Last night in Afghanistan” för att bevisa att det är helt ok att skicka dit ”barnen”.

  Svara
 6. G

   /  09/14/2017

  Hahaha vad fan är detta 😛 kan det inte bara sluta snart. Det känns som om ideerna bara blir tokigare och tokigare hela tiden, men nån gång måste väl nivån på hur jävla knasig en nykläckt ide verkligen kan bli nå taket, glastaket!

  ”Att patriarkatet följer med ända in på hundgårdarna hade jag aldrig kunnat tro.”

  Hahahaha!

  Svara
  • G

    /  09/14/2017

   http://archive.is/EEQJJ
   Det var lite livat under artikel i kommentarsfältet också, 32 kommentarer hittills, men inte en enda som håller med stackars Carola, bara massa kritik, hahaha!

   Svara
 7. Nilsson

   /  09/14/2017

  Kanske ingen dum idé om de sätter upp en skylt på engelska: ”dog park for bitches”

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/14/2017

   Fungerar även på svenska.

   ”Endast för hyndor.”

   Svara
 8. Nu börjar jag faktiskt tro på att det är någon sorts okänt virus som härskar men på mirakulöst sätt angriper det mest kvinnor i så kallad barnafödande ålder. De flesta män och äldre kvinnor drabbas inte. Hormonellt kanske? Som vi vet finns inget bot för virus. Den dör av sig själv – i bästa fall. Kanske med åldern?

  Jag är skonad.

  Svara
 9. G

   /  09/14/2017

  Bard Vs. Schyman i kvällens Opinion Live, undrar om det kommer gå hett till 😀

  ”Feminister måste sluta skuldbelägga alla män. Det menar Alexander Bard som tänker starta en ny mansrörelse. Han debatterar mot Gudrun Schyman med flera. Sverigedemokraterna storsatsar i kyrkovalet. Men ska Svenska kyrkan vara politisk? Med prästen Lars Gårdfeldt, Julia Kronlid (SD) och ledarskribenten Erik Helmerson med flera”

  SVT 1 22:00.

  Svara
  • Skulle inte bli överraskad om Schyman ställer in eftersom hon inte har en chans att köra över Bard. Å andra sidan så är det en tramsfråga och inte någonting om t. ex. hederskultur.

   Svara
   • tompas11

     /  09/14/2017

    Helt rätt, det blev också den tramsigaste debatt som skådats och Schymanskan ställde inte in eftersom hon tar alla chanser att visa upp sig i media, skit samma vad det handlar om.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/15/2017

    Varför skulle hon? Hon debatterar aldrig med någon. Hon bara drar sitt mantra utan att någonsin lyssna på motståndaren.

    Svara
 10. Tråkigt att de förstör frågan för det vore bra med hundrastgårdar för löpande tikar. Inte minst för hanhundarnas skull! Hunddagis tar inte emot löpande tikar på grund av av all oro som blir runtomkring.

  Svara
  • Nu är det ju inte så att löpande tikar sätter sig ned i en ring, har mysigt tikbjäbb och sedan en gruppkram. Tvärtom så kan löpande tikar vara rätt stingsliga av sig, därav så finns det ingen hundrastgård för löpande tikar eftersom det skulle riskera att bli tumult, även utan hanhundarna i närheten.

   Folk måste sluta applicera mänskligt beteende på djur. Det funkar inte så.

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  09/14/2017

    men du beskrev ju precis en samling kvinnor med hundtermer ??

    Svara
   • Majsan

     /  09/14/2017

    Brukar ha två hundar i omlott. En tik och en hane. Det är ETT PAR veckor om året då han och tiken får turas om att vara i skilda rum för att vi helt enkelt inte vill ha valpar. Hannens gråt över tingens ordning rör oss inte i ryggen 🙂 Övriga veckor runt i kring då hannen stilar upp sig inför den som luktar så gott men inte är mottaglig, är rätt lugna. Tiken ger i från med besked.

    Rätt kul egentligen. Hannen får på nöten, men aldrig att han blivit mer aggressiv för det, utan snarare försöker tjusa än mer 🙂 Inte ens då omlottet av hund handlat om äldre hane och yngre tik har vi sett något försök att använda ålderns dominans.

    Så … det där med att blanda in mänskliga aspekter för mycket då det gäller djur, om än en hund. Nedvärdera inte hundarna till människans nivå säger jag bara, till de där om vill förmänskliga hundar ….

    Svara
    • Lövet

      /  09/15/2017

     Tycker du just beskrev precis ett alldeles typiskt äktenskap…

     Svara
 11. G

   /  09/14/2017

  ”Kvinna gruppvåldtogs av 20-tal män i trapphus i förort till Stockholm förra sommaren – utreds inte förrän nu

  Nyheter Idag har pratat med åklagare Markus Hankkio som ansvarar för fallet. Han berättar att våldtäkterna mot kvinnan pågick under flera timmars tid. Utredarna tror att så mycket som tjugo män kan ha deltagit i övergreppen.

  – Alla är inte sexuellt aktiva utan det finns personer som är där och tittar på det som händer, säger Hankkio och förtydligar:

  – Det är ett stort antal personer men inte alla som är förövare vad gäller de sexuella handlingarna.

  Var det ingen som ingrep och försökte stoppa det här?

  – Nej, det har inte varit någonting sådant.
  ..[..]..
  Tre män sitter nu häktade misstänkta för den grova våldtäkten. Ytterligare sju förekommer i utredningen, varav fem fått sin identitet sekretessmarkerad i domstolens handlingar. De fem män vars identiteter är kända är samtliga invandrare från Mellanöstern.

  En av de häktade är en 18-årig man från Irak, den andre en 21-årig somalier och den tredje en 24-åring som är född i Sverige men har föräldrar som invandrat från Turkiet.

  Ytterligare två män som åklagaren velat få häktade är misstänkta för den grova våldtäkten. Men domstolen tycker inte att bevisen mot dem är tillräckligt starka och de har därför släppts på fri fot igen. Den ene mannen är född i Pakistan medan den andra är barn till invandrare från Syrien och Libanon.”
  https://nyheteridag.se/kvinna-gruppvaldtogs-av-20-tal-man-i-trapphus-i-forort-till-stockholm-forra-sommaren-utreds-inte-forran-nu/

  Svara
 12. G

   /  09/14/2017

  Ganska fascinerande hur det svänger för vissa….

  ”Från Vänsterpartist till att tåga med Nordiska motståndsrörelsen

  Hon var tidigare kommunpolitiker för Vänsterpartiet men hoppade av och började hänga på Nordfronts forum istället. ”Om någon skulle ha sagt för ett år sedan att jag skulle läsa varje dag på ’nazisternas’ nyhetssida och sympatisera med mycket av det som dom står för så skulle jag absolut inte ha trott att det skulle kunna ske”, skriver den före detta vänsterpartisten.
  ..[..]..
  I november 2016 demonstrerar hon med Nordiska Moståndsrörelsen i Stockholm. Hon säger till ETC att hon var med i demonstrationen för att hon ville se talen live.

  – Jag ville se talen live. I alla år har jag hört att det här är ondskefulla människor, men det jag såg där var en massa ungdomar, normala och skötsamma. Men utanför avspärrningar kastade vänstermobben rökbomber, säger Marianne till ETC.”
  https://nyheteridag.se/fran-vansterpartist-till-att-taga-med-nordiska-motstandsrorelsen/

  Svara
  • Det är lite som den där nazisten som sedan blev vänsterextremist.

   De må se varandra som motsatser, men tittar man under ytan så inser man att dessa rörelser på extremistkanten är samma skit, bara lite olika i förpackningen.

   Svara
  • Nightrunner

    /  09/15/2017

   Som jag alltid brukar säga. Det spelar ingen roll vad grupperna står för. De som söker sig till dessa grupperingar är ofta personer som söker ett sammanhang och en gemenskap som de saknar i livet. Sedan om det är huliganer, vänsterextremister, nazister eller livets ord spelar ingen större roll. De får en plats där de ingår i ett samband och där de betyder något.Det är slumpen som avgör om de blir tex skinhead (på den tiden dessa fanns) eller Antifa.
   I grunden är dessa ofta osäkra och väldigt ensamma människor.
   I staden där jag bor så är en av extremistgrupperna bestående av vad jag vet killar som haft jävligt taskiga barndomar, ej avslutad skola och beteendeproblem sedan tidig skolålder. Ofta även svagbegåvade rent intellektuellt, De har i ”vuxen” ålder hittat varandra och funnit en plats där de accepterats. I alla andra sociala sammanhang så är de körda.
   Kända exempel på sådana personer:
   Sebbe Staxx, tidigare ”gangster” nu pånyttfödd kristen.
   Liam Norberg, tidigare gangster nu pånyttfödd kristen.
   Jackie Arklöv: exemplifiering onödig.
   Samt alla dessa nazistavhoppare som nu far runt i Expos namn och berättar om sina erfarenheter.

   Svara
 13. Rikard

   /  09/14/2017

  Hej.

  Under förutsättning att texten inte är någon sorts satir så vill jag som hundägare hävda att det inte föreligger något problem.

  Ät hagen upptagen väntar man ifall där är hanar eller tikar som inte tål löptikar, eller går någon annanstans.

  Är hagen ledig går man in. Kommer där en annan hund så språkar man med ägaren om huruvida man anser att de kan komma överens.

  Så gör vuxna människor; konstnärer (som ju sällan är vid sunda vätskor), dagens Söderbor samt proffsoffer och karriärfeminister är knappast att betrakta som annat än förvuxna tvååringar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Ja, jisses vilka problem folk skaffar sig.

   Som ägare till en hanhund, en genomsnäll Golden Retriever, kan jag intyga att hundsamsningsproblemet inte begränsar sig till löptikar. Vår hund älskar tikar, och tikarna (och tikarnas ägare) älskar honom. Så så fort det är tikar i hundgården kommer vi in. Andra hannar, däremot, är struligare. Vissa hannar får vår Golden att bete sig som en kamphund: arg, skällig, vresig. Då får vi stanna utanför, eller, om vi redan är inne, den andre hannen stanna utanför.

   Om den som inte får komma in ska ha sin egen hage, har snart var jycke en egen hage. Har de park nog till det i Stockholm?

   Men det där med att hanhundarna ska lära sig tygla sina drifter är ju småroligt. Låt oss dra det vidare. Är det inte dags att getingarna tyglar sitt sockersug, så vi kan ha saften stående ute på sommaren? Att mygghonorna tyglar sin blodlust, så vi själva kan sitta ute på sommarkvällarna? Och så vidare…

   Svara
 14. G

   /  09/14/2017

  Svara
 15. G

   /  09/14/2017

  Svara
 16. G

   /  09/14/2017

  Svara
 17. G

   /  09/14/2017

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  09/14/2017

   vadå HAN? jaha du bestämmer direkt hundens pronomen 🙂

   Svara
 18. Klimathotet

   /  09/14/2017

  Nja det finns (ut)lösningar på problemet. 😛

  Svara
 19. Dan

   /  09/14/2017

  Stockholm direkt. Följer upp storyn med sin hundexpert. Som bland annat berättar att hundar inte våldtar som människor gör!!!!

  http://www.stockholmdirekt.se/kronika/inte-helt-fel-med-konsuppdelad-rastgard-men/repqin!YX1nJABn8GPOecXyz3UwVw/

  Svara
  • Dan

    /  09/14/2017

   Glömmde skriva ”expertens” fantastiska cv.
   ”Utbildad allmänlydnadsinstruktör, hundfrisör och jobbar på hunddagis. Driver även projektet Hårdrock mot Rasism och är heavy metal-dj.”

   Svara
  • Nu ska jag säga att hon ändå påpekar det uppenbara – nämligen:

   ”För hundar är trots allt inte människor. ”

   &

   ” Men tikar slåss för livet, är generellt lynniga, mer benägna att vilja ”fostra” yngre hundar. I löpperioder när deras hormonbalans är rubbad kan det gå riktigt illa. Och i en sådan rastgård måste människorna vara särskilt redo att rycka in.”

   Behövs inte tilläggas mer. Carola borde lära sig mer om hundar helt enkelt. Hon kanske nyss har skaffat sin?

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  09/14/2017

    haha du beskriver ju ett partimöte hos FI

    Svara
 20. hllviken

   /  09/14/2017

  Det finns större problem hundälskare kan engagera sig i;

  Svara
 21. Senior

   /  09/14/2017

  OT:

  -Sjuklöver, någon?

  C och L backar gällande misstroende mot Hultqvist, m backar gällande misstroende mot Löfven…..

  Här har alliansen guldläge att ta över, istället går man och DÖR igen, denna gång med ursäkten ”inre splittring” i alliansen.

  Om man nu har ett sådant guldläge att ta makten från sin politiska motståndare men väljer att avstå uppstår två frågor för mig, vill de ens ha makten? Är de ens politiska motståndare, egentligen?

  Nu är jag helt övertygad om att det inte finns någon vits med att rösta längre, om man inte röstar på en riktig opposition.

  Jag blev idag Sverigedemokrat, visserligen socialister de också, men ändå det enda politiska alternativ som finns förutom dagens katastrof till politiker.

  Mitt hopp står nu till Medborgerlig samling, men jag tror inte de hinner växa till sig till 2018.

  Inget kan vara sämre än Löfven och övriga sjuklövern. Total anarki helt utan riksdag är banne mig bättre än dagens styre.

  Svara
  • Regering 2018: S+L+C och V hänger på som stötta? Räknar att MP går till partikyrkogården och Alliansen är redan där.
   Oavsett om SD skulle bli största partiet kan de inte få ihop en regering, inte 2018 i alla fall. Valet efter blir det nog andra konstellationer och kanske fler till partikyrkogården.

   Svara
   • Senior

     /  09/14/2017

    Tror tyvärr du har rätt.

    Dock har ju V alltid suttit bakom S och dragit i trådarna.
    De har mer påverkan än bara ”stötta” även om det inte märks så tydligt utåt.

    Svara
  • tompas11

    /  09/14/2017

   ”Mitt hopp står nu till Medborgerlig samling…..” Det kan du fetglömma, de står i princip för allt som sjuklövern står för med ytterst små petitesser till förändringar här och där. Shit in same shit out.

   Svara
   • Senior

     /  09/14/2017

    Skall du ta det sista hoppet från en gammal man va? 😉

    Svara
    • tompas11

      /  09/14/2017

     Ja det kan du ge dig fan på om du tror att Medborgerlig samling är ett realistiskt alternativ. Om du är en gammal man så borde du ha bättre förstånd än ett dagisbarn. Uppenbarligen så slinter det en hel del i hjärnbarken på somliga.

     Svara
     • Senior

       /  09/14/2017

      Vad föreslår du själv då, du allsmäktige?

     • tompas11

       /  09/15/2017

      ”Vad föreslår du själv då, du allsmäktige?” Skriver Senior. Om Senior förmådde tänka längre än näsan räcker så skulle psedonymen inte ställt denna fråga. Därmed torde frågan vara besvarad.

     • Senior

       /  09/15/2017

      ….och där fick vi ett exempel på den åttånde dåren.

      Vilket just fick mig att tänka om gällande SD.

      Jag skiter helt enkelt i att rösta, det finns inget att rösta på längre.

     • Lövet

       /  09/15/2017

      Vilken dj..a trevlig prick du verkar vara!

  • Senior

    /  09/14/2017

   EFTERLYSNING!

   Jag efterlyser härmed ett parti som är borgerligt på riktigt!

   Så som Uvell beskriver det, finns det något parti som har en inriktning likt nedanstående, som vill föra en riktig, borgerlig, politik?

   ”Vi är borgerliga. I det begreppet finns en tro på individen framför kollektivet. Och ser man människor som individer ser man inte människor som hudfärg, kön (eget tillägg) etnicitet eller sexuell läggning. Man ser personer. Med unika egenskaper.”

   Finns det över huvud taget ett sådant parti i Sverige?
   Förslag mottages tacksamt!

   Svara
   • tompas11

     /  09/14/2017

    Varför måste det vara borgerligt? Det räcker väl mer än väl om det partiet kan fokusera på de problem som landet befinner sig i. Ett parti som ser det som vi alla andra ser och det finns ju redan, om du eventuellt inte hade en aning om det. Så vad är ditt problem? Skumma ögon som förblindar dig och en hjärna som inte funkar som den gjorde när du var yngre kanske?

    Svara
    • Senior

      /  09/15/2017

     Är det SD du syftar på så är det fortfarande ett socialistiskt parti, något som du borde insett vid detta laget.

     Jag har fått nog av sådana dårar, det räcker med de sju vi har, jag efterlyser ett BORGERLIGT alternativ.

     Jag upprepar sakta så att även du hinner läsa och förstå: jag efterlyser ett borgerligt alternativ.

     Svara
     • tompas11

       /  09/15/2017

      Du kan efterlysa bäst fan du vill men om inte hjärnan har tillräcklig kapacitet för att ta in verkligheten så hjälper inga efterlysningar i världen. Vänster eller höger spelar ingen roll, det som spelar roll är om partiet kan ta in verkligheten och dessutom stå för något som kan innebära förändring till det bättre.

      Sanningen är att ingen som bör ta ansvar gör det, varken politiker, regering eller riksdag. Så det faktiskt upp till varje enskild människa att ta ansvar för sig själv och kanske de närmaste. Vi måste sluta lita på att någon annan gör något, någon annan tar ansvar, staten tar ansvar, politikerna tar ansvar, för det gör de inte. Det är egentligen detta som är det stora problemet med svenskarna. Svenskarna har alltid tagit för givet att staten eller myndigheterna tar ansvar och att allt ordnar sig i slutändan.

      Det är nya tider som stundar nu. Nu måste Du stå på egna ben och det är Du och ingen annan som måste ta ett eget personligt ansvar. Det kan handla om att Du måste beväpna dig. Det kan handla om att lämna landet – bättre fly än illa fäkta. Det kan i förlängningen innebära att Du måste sätta dig över lagen, för att ingen annan inom rättsväsendet kommer till din hjälp. Det gamla talesättet, själv är bäste dräng, kommer att åter att bli ett axiom för svenskarna, om vi vill överleva i detta land.

     • Senior

       /  09/15/2017

      Där håller jag med dig helt och hållet så som utvecklingen pekar idag.

      Det är just därför jag efterlyser ett borgerligt alternativ som kan vända denna utveckling.

      Ett borgerligt parti som stärker individens rätt och hjälper människor att själva ta ansvar för sig och sin rätt.

      Kul att en anhängare till ett socialistparti som SD ger uttryck för så extremt borgerliga åsikter.

     • tompas11

       /  09/15/2017

      Vad bra Senior att vi kan komma överrens trots att du tror att jag är anhängare av SD och att du lever i den felaktiga uppfattningen att SD är ett socialistiskt parti, vilket i realiteten är totalt felaktigt. Ett borgerligt parti skriver du. Mmm… vi har ju haft en borgerlig regering i åtta år och du efterlyser mer av borgerlighet. Men kanske en annan borgerlighet. Vilken typ av borgerlighet då kan man fråga? En borgerlighet som stärker individens rätt och hjälper människor att ta ansvar för sig. Den typen av borgerligt parti finns inte på kartan, så du lär nog få nöja dig med vad som står till buds om du inte väljer att starta ett eget parti. Att inte rösta alls är inget alternativ om man på riktigt vill få till en förändring. Att inte rösta är att lämna walk over. Därför är detta alternativ inget för den som vill förändra samhällsbilden. Att inte rösta är att säga OK eller jag har ingen uppfattning om den rådande samhällsbilden.

     • Senior

       /  09/15/2017

      Jag har fått svart på vitt av en SD ledamot att de sätter kollektivet före individen, så ja, de har en socialistisk agenda. Måhända rent av Nationalsocialistisk. Detta konstaterat efter att ha haft en diskussion med en SD ledamot, inte via media. Har du kollat upp vad de verkligen står för?
      Har du tänkt längre än näsan räcker?

      Nej, vi har inte haft en borgerlig regering i åtta år. Vi har haft en socialistisk regering som kallat sig borgerlig i åtta år. En volvo blir inte en Rolls-Royce bara för att man kallar den för det. Jag ger SD helt rätt gällande uttrycket sjuklövern. Du verkar ha en avvikande åsikt? Tycker du de betedde sig som ett borgerligt alternativ? Har du funderat närmare på deras agerande på tal om att använda hjärnbarken?

      Du har rätt gällande att ”den typen av borgerligt parti” inte finns på kartan, det var därför jag efterlyste ett, om någon känner till något.
      Det är för övrigt därför landet ser ut som det gör, det finns bara en massa socialistdårar i ledande befattningar.

      Vill man på riktigt ha en förändring bör man nog inte ”nöja sig med Vad som står till buds”, för en logiskt tänkande varelse torde detta endast innebära mer av samma.

      Vi har ytterligare ett vägval här:
      Antingen kan vi ha en konstruktiv debatt där vi vässar argument och bekräftar eller omvärderar våra uppfattningar om tingens ordning, eller så kan vi kalla varann för hjärndöda, imbecilla etc. etc. Men det får du i så fall göra utan mig, been there done that. -Det hjälpte föga.

      Dock säger jag till dig som jag sade till Jan, jag kommer inte att tiga still om du tror att du kan få tyst på mig den vägen. Dock kommer jag att belysa dina egna brister och din egen trovärdighet i de fallen.

     • Senior

       /  09/15/2017

      Pseudomymen tompas11 kan rent av vara Jan som skriver under en ny pseudonym, vem vet? Jag skiter i vilket, det kan lika gärna vara kungen själv som skriver under pseudonym. Jag ger svar på tal oavsett.

      För mig är den skrivna texten viktigare än vem som skriver det.
      Vilket också verkar vara en signifikant skillnad mellan en borgare och en socialist….

 22. Senior

   /  09/14/2017

  OT igen:
  Nytt inlägg med lite läsvärt om vilka som står bakom alla dessa olika vänsteraktivister…

  https://tankaromib.wordpress.com/2017/09/12/lotta-wiktorsson-fran-sjukhusaffaren-till-aurora-17/

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  09/14/2017

   å vem betalar räkningarna ?
   vem brukade betala kplmr räkningar 🙂

   Svara
 23. Eric

   /  09/14/2017

  Är det 1 april redan eller?

  Svara
  • Dan

    /  09/15/2017

   Jag har själv varit med i SD och dom har med åren blivit mer o mer socialistiska vilket är en av anledningarna till att jag lämnade partiet.

   Svara
 24. MiT

   /  09/14/2017

  Svara
 25. MiT

   /  09/14/2017

  Svara
 26. MiT

   /  09/14/2017

  Svara
 27. MiT

   /  09/14/2017

  Svara
 28. Senior

   /  09/14/2017

  OT:
  ”Varför ljuger Stefan Löfven?”

  https://www.svd.se/varfor-ljuger-stefan-lofven

  Det finns två svar på den frågan, ett generellt: allt för att behålla makten.

  Samt ett specifikt för sakfrågan: det är en medveten strategi för att förstatliga denna versamhet.

  Svara
  • x

    /  09/15/2017

   @Senior
   Eller så är han lika okunnig i detta ämne som i alla andra.

   Svara
   • Senior

     /  09/15/2017

    Måhända, men det finns ändå en logik i deras vansinne.

    Genom att införa detta vinsttak så driver de befintliga privata aktörer i konkurs, och förhindrar möjligheten för nya att skapas. Återstår då endast de statliga/kommunala alternativen….

    Svara
 29. MiT

   /  09/15/2017

  Svara
 30. x

   /  09/15/2017

  Ha, ha, hade jag Swish så skulle även jag skicka ett par hundra enkronor.

  Plötsligt är det såå viktigt med yttrandefrihet, mötesfrihet och demonstrationsfrihet.

  ”Jag tycker de ska uppmana sina anställda att inte sätta stopp för fredliga protester. Det är en rättighet vi har i det här landet. Det handlar om yttrandefrihet, mötesfrihet och demonstrationsfrihet. Jag tycker det här är ett jättestort problem och det behöver man verkligen ta itu med, säger hon.”

  Försvarsanställda försökte sabotera demonstration:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/forsvarsanstallda-forsokte-sabotera-demonstration

  Svara
  • Senior

    /  09/15/2017

   Hahaha!
   Skall nog skaffa mig swish minsann!

   Enormt underhållande att läsa denna inställning från den vänsterpöbel som mer eller mindre har gjort det till en livsstil att sabotera andras medborgerliga rättigheter gällande yttrandefrihet, mötesfrihet och demonstrationsfrihet…..

   Som vanligt gällande den ”goda” vänsterpöbeln, det är helt rätt när de själva gör det….

   Vore det inte så underhållande att läsa kunde nog vänsterns reaktion platsa som veckans satir.

   Svara
 31. x

   /  09/15/2017

  Svara
 32. x

   /  09/15/2017

  Svara
 33. Explosion i London.

  Dags för handhjärtan och påminnelse om att vi inte bör vara rädda?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: