Varför är det Tino, Amir, Hanif m fl som hittar och påpekar saker i rapporter och inte SVT, TV4, DN, SvD osv?

Så har då Brå åter släppt en rapport som ska förvilla. Gissar att beställningen från regeringen har varit just att förvilla, förmodligen var det meningen att den skulle visa att asylsökare inte alls var överrepresenterade vid t ex sexualbrott och det var vad Brå levererade i sin rapport. Man bevisade det genom att inte kontrollera härkomst. Överhuvudtaget…

I DN kan man läsa Sarnecki lyriskt utbrista

– Vi står inte under ockupation av muslimska män som våldtar våra kvinnor, säger professor Jerzy Sarnecki vid Stockholms universitet som granskat rapporten.

och

– Däremot är det tydligt att toleransen för vissa typer av sexualbrott, som inte tidigare har anmälts, har minskat. Något som kulminerade i Metoovågen, och det är utmärkt.

Ok. Rätt fantastiskt ändå att metoo, som ju var aktuell i princip fr o m nov 2017 påverkar vad som hände från 2005-2017. Eftersom rapporten handlar om just åren mellan 2005 och 2017. Två månader på vintern 2017 välter allt på ända från 2005, helt fantastiskt! Inte minsta lilla ifrågasättande från DN.

TV4 rapporterade helt okritiskt om rapporten.

SvD skrev om anmälningsbenägenhet. Och enligt uppgift om metoo (kan inte läsa pga bakom betalvägg). Såklart. SvD köper allt med ett brett leende.

Så där ser det ut i medierna. De köper allt utan minsta lilla kontroll av någonting. Dessutom så skarvar de själva ihop om vad rapporten ska visa enligt flera som bläddrat genom den. Det är farligt för vad händer när media inte gör sitt jobb, som man inte gjort här, utan är en del av aktivismen, som hittar på för att göra t ex en rapport ännu ”bättre”?

Politiker tror på det. Det är skrämmande. På riktigt skrämmande!

Linnea Bruno, Fi, ser på det ur ett soci ologiskt sätt antar jag. Obs, medveten särskrivning.

Men som tur är finns det några som inte riktigt gillar att man försöker lura folk på det viset som Brå gör. De reagerar bl a på att Brå är en del av aktivismen.

Hanif Bali reagerade.

Tino Sanandaji reagerade.

Amir Sariaslan reagerade på rapporten.

Varför är det Hanif, Tino och Amir som reagerade och inte DN, SvD, SVT, TV4 osv? Har Hanif, Tino och Amir en större budget än DN, SvD, TV4 osv för att kunna granska saker och ting? Tveksamt va…

Jag skriver det här samtidigt som jag ser Josefsson och just nu pågår en tillbakablick till hans program om barnfattigdomen som han gjorde 2013 och han sa att det var ingen journalist som granskade vad alla de de här goda organisationerna (Rädda barnen osv) påstod om saker och ting. Man bara nickade och skrev av exakt vad de sa om hur det stod till om olika saker. Ingen journalist kontrollerade någonting.

Man kan notera att det är exakt likadant fortfarande, den här gången om t ex Brås rapport. Media är totalt okritiska och bara upprepar eller t o m ”förbättrar” vad som faktiskt står i rapporten. Ingen inom media granskar om det är rimligt det som sägs. Ingen inom media ifrågasätter.

De som gör medias jobb är Hanif Bali, Tino Sanandaji, Amir Sariaslan och kanske några till. De gör vad media borde ha gjort innan de skrev en enda rad, nämligen går igenom och kollar vad rapporten säger och om det matchar budskapet. Media gör tvärtom, de kollar ingenting och ”förbättrar” budskapet.

Smartaste bästa tjejgänget är nu uppdaterat!

Anne Ramberg 2016.

Anne Ramberg 2019.

Gissar att Kakan Hermansson höll sig långt borta…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

195 kommentarer

 1. hllviken

   /  05/29/2019

  Jerzy Sarnecki bör avkrävas vetenskapliga bevis för samtliga påståenden han kommer med!

  By the way…..hur gick det till när han fick sin professorstitel?

  Svara
  • Senior

    /  05/29/2019

   Hittade nog den i ett flingpaket.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   Jag tror grundproblemet är kriminologin i sig själv som vetenskap. Det blir vänstertomtar som Sarnecki som lockas av jobbet. Den som verkligen skulle vilja räkna och beräkna på allvar skulle aldrig få bli professor i kriminologi i vilket fall som helst. Det är väl i grunden en postmodernistisk, politiserad vänstervetenskap?

   Svara
 2. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/29/2019

   Ja, jag fattar inte denna undfallenhet.
   Att de hela tiden dansar efter sossarnas pipa.

   ….Eller, det fattar jag visst, egentligen: sjukövern. -De har givit sossarna ”tolkningsföreträde” så länge att de helt saknar egna tolkningar nu för tiden.

   Jämför med SD ”skandalen”:
   Vuxna människor som står för sitt misstag och inte låter sig hunsas av vänstern. ”ja, det var dumt gjort, vi har alla gått vidare och lärt oss av det.”
   -Sedär, hotet oskadliggjort…

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    Alltså, har jag missat något eller är det den här bilden som skall vara ”gruppsexbilden” som gjort att hon avgått?
    https://imgs.aftonbladet-cdn.se/v2/images/e4cdcb2f-75a4-4964-9892-b9d67f3a90dc?fit=crop&h=1496&q=50&w=1100&s=1a9a7525f7827808edd348c4d2c9ec81393cf92f

    Det är väl inte gruppsex?
    Eller finns det en värre bild?

    Visserligen kanske politiker skall vara lite mer värdiga och uppträda vuxet, lite gymnasievarning på det hela, men inte fan behöver hon väl avgå för en sådan tramsbild. Vad är det för idioti?
    Bah-Khunke såg til att det gavs medalj till den tafsande (och numera våldtäktsdömde) kulturprofilen men kunde sitta kvar. Är inte det mycket värre om man nu vill ha det är uppskruvade PK-läget?

    Svara
    • G

      /  06/01/2019

     Nope. Den bilden och inlägget är det. Visst är det sjukt så man knappt fattar. Hon är värd så mycket mer än detta skitparti! 😦

     Svara
 3. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
 4. Daniel Hammarberg

   /  05/29/2019

  Själv frågar jag mig varför vi svenskar så dras inför att uppmärksamma varandras samhällskritiska forskning och skrifter, trots att vi nu har flera årtionden bakom oss av kritik av invandringspolitiken och mycket annat. Ta bara en sådan som Jan Milld, t.ex., och allt han har gjort. Hur många har uppmärksammat honom? Varför tvingar sig alla att uppmärksamma invandrare som dessa istället? Trots att andra har gjort så mycket mer?

  Svara
 5. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   Läs vad hon skriver i texten t.h.
   DÄr har du en person som är fixerad vid sig själv och som har på tok för mycket fritid att filosofera kring fjunen på sin egen mage. Långt från Sverige efter flygresa dessutom.

   Vad är det här för konstiga människor egentligen?

   Svara
 6. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   Men SvD-artikeln är undermålig och förtäckt propaganda. Nätan hela texten handlar om BRÅ:s vinkel och så slänger de in lite på slutet att Tino kritiserat den.

   Svara
 7. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Jonas

    /  05/30/2019

   Han som sparkar på den som ligger, vid 6 sec, ser verkligen ut att vara en elev.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    Han är inte en dag äldre än 30!
    😀

    Det är helt sjukt. Vad fan gör de där människorna i våra gymnasieskolor?
    Om vi nu tvunget måste utbilda en massa vuxna migranter för dyra pengar så gör det åtminstone i speciella skolor för detta ändamål istället för att rasera vårt skolsystem ytterligare. Blir så djävla förbannad när jag ser sån’t här.

    Och de som blir avvisade, varför är de i mitt land? De kommer garanterat bara kosta pengar och skapa lidande.

    Svara
 8. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • G

    /  05/31/2019

   ”Expo och Juridikfronten ska utbilda åklagare och domare i att lagföra invandringskritiker

   Opinionen emot en stor invandring till Sverige växer och i takt med att människor blir allt mer frustrerade ökar också antalet anmälningar om hets mot folkgrupp. För att kväsa de olagliga åsiktsyttringarna kommer nu Expo i samarbete med Juridikfronten att utbilda utredare, åklagare och domare för att de ska bli bättre på att lagföra ”högerextrem brottslighet”. Det berättar Expo i ett pressmeddelande.

   – Vi ser en skarpt uppåtgående kurva för hets mot folkgrupp i sociala medier. Ökad kunskap, både vad gäller vilka som begår brotten och den miljö de begås i, är nödvändig för att vända trenden. Därför är utbildningen skräddarsydd för de rättsvårdande myndigheterna, säger projektledare Johan Nordqvist.

   Nyligen dömdes en 64-årig man i Skåne för att han delat en bild som gör satir av islam och barnfruar. När polisen utredde ärendet tog de hjälp av Robin Enander från Juridikfronten.”
   https://nyheteridag.se/expo-och-juridikfronten-ska-utbilda-aklagare-och-domare-i-att-lagfora-invandringskritiker/

   ”Här är ansökan bakom miljonbidraget till Expo för ”att motverka högerextrem brottslighet på nätet”
   https://nyheteridag.se/plus/har-ar-ansokan-bakom-miljonbidraget-till-expo-for-att-motverka-hogerextrem-brottslighet-pa-natet/

   ”Expo pekas ut i FOI-rapport om vänsterextrema rörelser

   Den antirasistiska tidskriften Expo omnämns i en rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut om de autonoma rörelsernas digitala närvaro. Förutom Expo förekommer även nätverk som AFA, Syndikalistiska ungdomsförbundet, Allt åt alla och Researchgruppen. Men Expo:s ansvarige utgivare Daniel Poohl ifrågasätter myndighetens rapport.”
   https://nyheteridag.se/expo-pekas-ut-i-foi-rapport-om-vansterextrema-rorelser/

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    Politisk infiltration av rättsystemet och polisen är inte något som hör hemma i en sund demokrati. Skrämmande utveckling.

    Svara
 9. MiT

   /  05/29/2019

  ”Brå: Flyktingströmmen kan inte kopplas till ökning av anmälda sexbrott”
  https://amp.svt.se/nyheter/inrikes/bra-flyktingstrommen-kan-inte-kopplas-till-okning-av-anmalda-sexbrott

  Svara
 10. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Sune

    /  05/30/2019

   Uttrycket ‘afghanholk’ har onekligen fått en annan betydelse nu än det hade när jag var ung.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   En bra integrationsåtgärd kunde ju annars vara att de får bygga sina egna bostäder på anvisad mark. Jag menar, de är väl ändå raketingenjörer allihop minst?

   Svara
 11. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
 12. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
 13. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
  • Kristian

    /  05/30/2019

   Bra poäng:

   Svara
 14. MiT

   /  05/29/2019

  Svara
 15. Ett mörkertal är aldrig något annat än en [vild] gissning. Det kan därför aldrig tolkas som fakta, hur någon än försöker.

  Svara
  • Precis – jag kan gissa på, men inte veta, att t. ex. kvinnor i ”förorten” inte är speciellt benägna på att anmäla brott (detta baserat på att föregående inslag på P4 handlade just om hur svårt det är att få människor i förorten att vittna).

   Så… har jag rätt eller fel? Ptjae, då kanske vi får gå med de siffror som finns?

   Svara
  • Kalle

    /  05/30/2019

   Jag hör och häpna, det finns fantastiskt en anledning till varför man kallar något ett M.Ö.R.K.E.R-tal.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   En rätt kvalificerad gissning är att mörkertalet kring våldtäkter i Sverige framförallt går att återfinna i icke svenska områden med immigrerade som offer OCH förövare. Knappast troligt att det är större i relativ andel i svenska områden med svenska förövare.

   Svara
   • Senior

     /  06/01/2019

    Eftersom en våldtagen icke längre är oskuld, kontra betydelsen av detta i en viss kultur, misstänker jag att detta leder till två saker i en ond spiral:

    1. De våldtagna kniper igen om händelsen för att inte bli ”värdelösa horor” inom den kulturen, avslöjar inte ens för de närmaste, och framförallt inte till familjen.

    2. De blir tack vare nr 1 extra tacksamma att våldta, vilket leder till att det blir fritt fram, igen och igen….

    Svara
 16. MiT

   /  05/30/2019


  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10156480351263231*

  Svara
 17. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
 18. Senior

   /  05/30/2019

  Läs nedanstående länk!
  ”Neutrala” Sverige fick betala krigsskadestånd efter vk2.
  Detta var nytt för mig.

  ”Samma skuld bär Sverige. En skuld vare Sverige i allmänhet eller Socialdemokraterna vill erkänna. Den finns inte i de svenska arkiven. Den finns inte att finna några spår av dessa i svenska skolböcker. Men skulden finns dokumenterad i främst de amerikanska arkiven där Sverige genom underskrifter erkänner sin skuld. I slutna rum. Där Sverige och svenskarna inte fick höra det erkände regeringen Per Albin Hansson och senare Erlander den svenska skulden. Detta har Aron Flam hittat i sina djupdykningar i internationella arkiv.

  Sverige tvingades till att betala ett krigsskadestånd efter andra världskriget, och försökte under lång tid efteråt omförhandla detta för att kunna gömmas i bokföringsposten “lån” för att dölja Sveriges skuld. Sverige har heller aldrig i formell mening erkänt Tysklands ovillkorliga kapitulation efter andra världskriget. De dubbla tungor som präglade Sveriges relation med omvärlden under andra världskriget är det enda arv Sverige tagit med sig. Inte ens när Aron Flam kunnat peka på de undertecknade originalen som förvaras i internationella arkiv där Sverige erkänner sin medverkan i Tysklands krigs- och förintelseförberedelser klarar svensken av att erkänna detta.”

  [https://ledarsidorna.se/2019/05/sverige-och-svenskarna-toleranta-infor-de-intoleranta/]

  Svara
  • Senior

    /  05/30/2019

   (S)venska regeringen har alltså hela tiden blåljugit folket rakt upp i ansiktet.
   Detta verkar ju vara mer regel än undantag.
   Nu förstår jag mycket väl varför den svenska regimen vill förbjuda alternativmedia och begränsa internet.

   -Dags att dra upp allt detta till ytan, så folket får insikt, och kan kasta ut packet från sina poster.

   Svara
   • Rikard

     /  05/30/2019

    Hej.

    Det går inte att nå vårt folk med sanningar de inte vill tro på.

    En viss finansfamilj sålde via amerikanska företag utrustning till Tyskland under kriget. Tyskarna ville betala med riksmark men den svenska finansfamiljen ville ha betalt i mer universellt gångbar form, så det fick bli guld istället. Var det guldet kom ifrån, frågade varken finansfamiljen eller svenska politiker. Amerikanerna däremot var nyfikna tills utredningen om detta stoppades.

    Troligen för att ägarna till ett amerikanskt företag känt kontorsutrustning och sedermera datorer sålt kartotekssystem och annat sådant till Speers fabriker, läger och liknande.

    Så smutsigt var det kriget att folk vill inte veta. De vill ha Sörgårdsidyllen med den moraliska stormakten som av en djärv och god samlingsregering hölls utanför kriget – trots att det är en ren lögn. Sanningen är ju den att våra politiker var slitna mellan sovjet- och tyskvänliga, både mellan och inom partier. Sanningen är den att vi inte hade ett försvar som kunnat ens bromsa en invasion, på grund av sagda politiker. Sanningen är den att landets större banker och företag, och därmed även staten tjänade grovt på att sälja allt till alla – via bulvaner och via smuggling om så behövdes. Sanningen är den att akademiker, kulturelit, kapitalister – ja samhällets grädda helt enkelt – nästan utan undantag var tyskvänlig. Karl Gerard och Torgny Segerstedt brukar då nämnas som motargument. Gott så – nämn ett par till utan att slå upp i uppslagsverk eller dator.

    Sjuttio års indoktrinering, Senior. Du och jag och andra sökare är inget undantag från denna. Titta på hur man valde foton från Vietnam och hur hårt den indoktrineringen sitter. Om hur kineser och nordvietnameser framfor vet man intet ty det har inte berättats.

    Vi, folket, vill bedras. I det lilla, där alla i villaidyllen med egen marina vet vem som utnyttjar sin au pair, eller i byn där alla vet vem som är en svartjobbande alkoholist med sjukpension, eller i förorten där alla vet vem som säljer knark: vi vill ha bilden av la Dolce Vita hellre än verklighetens gråa grus.

    Se på hur turkarna ivrigt förnekar folkmordet i Armenien, se hur amerikaner vägrar erkänna massakrerna på Filippinerna, se på hur Ryssland ockuperar Ukrainas östra del. Vi tror villigt på lögnen om godhet och trygghet – för annars måste vi själva lyfta handen till strid. Det är så man gör när man rånar någon: tala vänligt men bestämt i början tills du ör in på livet, och ge sen ett par hårda smällar. Snäll – våld – snäll – våld, så att offret hoppas på överlevnad bara det samarbetar, och för att kunna hoppas måste man tro.

    Så vi tror på lögnen för att hoppas att den är sann.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  05/30/2019

     Jo, så är det.

     Precis när man genomskådat, bearbetat och slutligen förhållit sig till den ena lögnen så PAW! -En rak höger i nyllet, med avslöjandet av ännu ett bedrägeri inför folket.

     Historierevisionen verkar inte ha några gränser, är det något man kan berömma vårt (S)tatsbärande parti för så är det deras skicklighet gällande att sopa alla dessa graverande händelser under mattan…..

     Svara
     • Senior

       /  05/31/2019

      Men man kan ju nu, en bit i taget, lägga lite pussel.

      Rasbiologiska institutet, svenska krav på Tyskland att sätta judestämpel i tyska pass, vägran att ge norske kungen asyl, nekade judar asyl och skickade tillbaks dem trots att de visste vad som pågick, krigsskadestånd.

      Det råder ingen större tvekan om vilken position (S)verige hade……

      Vi medborgare går indoktrinerade och lurade på samma sätt som medborgarna i DDR.

      Det är banne mig värre för oss, då man kan tycka att vi svenskar sedan 1989 borde sett och reagerat på likheterna mellan länderna när muren föll.

      Det kanske mest frustrerande är att precis samma sak inträffar vilken sten man än vänder på och börjar snoka.

      P.s. Avbröt skrivandet av denna kommentar för att hämta boken ”En annorlunda historia” som någon här rekommenderade, tack för det!

      Den kan rekommenderas, jag har just avklarat kapitel 1, där man får en mycket bra inledande förklaring till ”det svenska sinnelaget” om man får uttrycka sig så. D.S.

   • lensof

     /  05/30/2019

    Tyvärr är det nog så att svenska folket motarbetar allt som kan ge dem insikt. De s.k.ledare vi har är därför just vad folket vill ha. Annars hade packet inte kunnat vara kvar och så öppet och arrogant spela sitt spel.

    De med ryggrad motarbetas, hindras och fryses ut av dem som ingen ryggrad har. Det är därför man tjatar om värdegrund för de flesta i vårt land vet inte vad ordet innebär eller att det ställer (verkliga) krav på individen.

    I en kommentar till inlägget om krigsskadeståndet på Ledarsidorna.se finns berättelsen om hur svenska militären var stationerad dag och natt i Göteborg för att hindra ett angrepp från tyskarna om de kom. Men det vara bara ett spel för vapnen var inte laddade! Detta berättat av en fortfarande levande soldat, föstahandskälla alltså. Denna berättelse blev för mig en aha upplevelse. För visst är det mycket jag anat och kunnat förstå trots den kompakta tystnaden och falskspelet men här blev det så konkret.

    Svara
    • Den svenska militären bevakade även stambanan norröver, men inte pga ‘tysken’ som det officiellt beskrevs som, utan mot saboterande norrmän, som ville att de tyska trupptransporterna till Narvik och norra Finland skulle upphöra.

     Svara
    • Kristian

      /  05/30/2019

     ”… tre slag i luften, tre slag i luften
     pang, pang, pang men bom, bom, bom.
     Ville tyskarna ha olja bjöds dom hit att hämta den i en barack,
     där bjöd man detta rackarpack
     på fläsk, margarin och folkkonjak.
     Sedan blev det dans på logen till Horst Wessel och det sjöngs i overalls
     Per Albin Hanssons demagoggi-vind-för-våggi-grogg-vid-groggi-vals.”

     Detta skrevs väl i efterhand, men Karl Gerhard var nästan lika oförskräkt under själva kriget.

     Svara
     • Kristian

       /  05/30/2019

      I samband med en kommentar en bit upp vill jag tillägga att en Gerhard gör ingen motståndsrörelse. Ett friskt äpple båtar föga om resten av tunnan är rutten.

    • Vic

      /  05/31/2019

     Jag håller inte med dig. Svenskarna hatar ledarna. Jag har noterat att när man så väl i offentlig sektor som privat sektor nämner ordet ”politiker” så möts det ofta av samma reaktion som en vulgär svordom. Svenskarnas problem är att vi är så privata, lugna och individualistiska att vi inte klarar av att organisera oss på ett vettigt sett. Och även om vi gjorde det, vad skulle vi göra? Sverige är hårt kontrollerat och de stora betydande frågorna blir vi aldrig tillfrågade om, för hade vi blivit det hade vi sagt enhälligt NEJ.

     I själva verket lär det vara en relativt liten del av den svenska befolkningen som faktiskt lever kvar i kognitiv dissonans där de dyrkar staten men samtidigt måste förtränga uppenbara misshavanden från densamma.

     Svara
     • Rikard

       /  05/31/2019

      Hej.

      Jag tror vi har rätt bägge två.

      Det rör sig inte om en enda skiljelinje bland svenskarna, utan om flera. Många svenskar, särskilt 60+, vill tro på systemet. Nyckelordet är vill, och det styr hur och vilken kritik de kan tänka eller framföra: de klagar på att systemet inte fungerar som de anser det utlovat, men klagar inte på själva systemet i sig, vilket jag tar som en intäkt på att de inte vill eller kan se att systemet ofta är sitt eget fel.

      En annan går mellan de som har sin utkomst av sagda system, både som anställd av det och som leverantör till det, och de som endast är subjekt inför det. Fiffige Fille som driver diverse tjänster åt kommun och landsting har inga invändningar mot regler som låter just honom ta ut överpris – skatten på firma är exceptionellt mycket lägre än på lön, så han klarar sig bra. Eva-Lena som är sjuksyrra måste strejka och demonstrera om högre lön samtidigt som hon via facket ser till att försvåra anställningar. Folk inom myndigheter måste ständigt hitta brister som gör att de kan äska högre anslag – annars hotas välfärden, demokratin och det blir ingen is till punschen.

      Stadsbor fattar inte hur extremt orättvist bränsleskatter påverkar folk på landet – lantisar får inte ihop varför en person inom hemtjänsten är dyrare i glesbygd än i storstan.

      Och så vidare.

      Därför hyser man det agg mot politiker du beskriver, samtidigt som man står fast i tron på systemet så som jag beskriver (och svensk historieskrivning är en vital och väsentlig del av detta system). Den som kontrollerar historien kontrollerar nutiden. Det finns idag nästan inga levande svenskar som inte är uppvuxna inom sagda system – vi saknar därför perspektiv och sitter fast i vår motsvarighet till Ostalgie.

      Det är därför så många av oss, även jag, pratar om vilket år som är brytpunkten när allt gick fel. Det är en illusion och en nostalgisk impuls som låter en fortsätta tro på systemet utan att man märker det.

      Och så länge vi tror på systemet kan vi inte frigöra oss från det. Jämför med våra arabiska bröder och systrar (i rent allmänmänsklig bemärkelse): de är alla förslavade på samma vis av islam. Debatterna i MENA om stat, tro och samhälle handlar uteslutande om hur mans sk all moderera islam för att kunna ha fred, företagsamhet och frihet utan att bryta mot sharia och hadith. Att det är islam i sig (systemet) som är problemet kan inte tänkas, då det likväl som vårt inte innehåller idémönstret för detta. Inte mer än en myra kan tänka utanför sin stack.

      Och jag har ingen lösning.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS I Sverige skulle man kalla systemet för socialdemokrati, eller folkhemstotalitarism, eller välfärdsstat – i det skall man inte lägga partilojaliteter. Alla politiska partier i svensk riksdag opererar, resonerar och argumenterar utifrån att systemet finns, skall finnas och endast behöver justeras. Vilket inte skall tolkas som att lösningen vore att rasera systemet. Hade detta varit 1865 hade jag kallat systemet för andra termer, och det hade varit annorlunda strukturerat, men vi hade lik förbannat varit delar av det och resonerat med idéer inifrån det. DS

     • G

       /  06/01/2019

     • Kristian

       /  06/01/2019

      @Rikard:
      ”Många svenskar, särskilt 60+, vill tro på systemet. Nyckelordet är vill”

      Svenskar tror på ”tron på staten” på samma sätt som amerikaner tror på ”tron på Gud”.

      (Bonus för ”is till punchen”!)

  • Jans

    /  06/01/2019

   Rätt festligt (?) att detta döljs medan man numera gör ett stort nummer av att Sverige var delaktig i slavhandeln för flera hundra år sedan.

   Sedan tillhör visserligen jag dem som menar att det var ansvarsfullt av dåvarande regim att sätta Sveriges intressen först och att det även där ingår kohandel kring krigsslutet, men det borde ändå ingå i den officiella historien om Sverige numera.

   Svara
 19. hllviken

   /  05/30/2019

  Unikt! Vuxen politisk diskussion:

  Svara
 20. Gorby

   /  05/30/2019

  Svara
 21. hllviken

   /  05/30/2019

  Från nazist/rasistskräck till klart förstånd:

  Svara
 22. Snicksnackis slutsatser blir sågad av medförfattaren:

  https://nyheteridag.se/bra-sagar-sarneckis-slutsats-om-migranter-och-sexbrott-behovs-en-annan-studie/

  Kommer detta få samma utrymme?

  Svara
 23. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
  • G

    /  05/31/2019

   Svara
 24. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
 25. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
  • hllviken

    /  05/30/2019

   Detta gäng är noga utvalt men inte pga vetenskaplig sanningslidelse…

   Svara
  • lensof

    /  05/30/2019

   När jag ser de här tomtarna så förstår jag varför jag kände en sådan befrielse när jag för många år sedan lämnade universitetsvärlden. Där står tiden still. Eller snarare så försöker de som verkar i den att få tiden att stå still och helt vid sidan om verkligheten.

   Jösses

   Svara
   • Många akademiker som jag har träffat är, tyvärr, väldigt insnöade på sina egna idéer och klarar inte av att ta in andra idéer om saker än deras egen övertygelse. I sig är det inte underligt egentligen – de har gjort sina karriärer på sina övertygelser och allt som motsäger det skulle ju riskera att kasta ut deras egna idéer och därmed forskning.

    Svara
    • Jans

      /  06/01/2019

     Dessutom tror jag många har ett rätt bekvämt liv där i korridorerna. Antagligen inte värt besväret ens om man inser att forskningen är politiserad att försöka förnya och förbättra de vänsteranfrätta angreppsvinklarna. Då får man det plötsligt jobbigt på jobbet och måste arbeta hårdare.

     Svara
 26. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/31/2019

   Det är nog bara för att du är ful. 😉😂

   Du vet ju hur ungdomar är nu för tiden, går helt på utseende. Kolla bara melodifestivalen.

   Svara
  • G

    /  05/31/2019

   Haha. Mycket mysko det här. 😀

   På tal om Arapaima. Jag kommer ihåg den stora jäkeln som Jeremy Wade (River Monsters på Discovery) fann i en sjö i Brasilien. Den var inte liten.

   Svara
 27. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
 28. MiT

   /  05/30/2019

  Svara
 29. weasel

   /  05/30/2019

  Eftersom BRÅ alltid berättar att det inte går att dra några slutsatser av BRÅs rapporter så saknar BRÅ allt existensberättigande och BRÅ bör därför genast läggas ner.

  Det finns liksom vettigare saker att lägga skattepengarna på än en hög med ”forskare” som inte kan dra några som helst slutsatser kring statistik.
  Den enda ”slutsatsen” dom kan dra är att allting beror på ”ökad anmälningsbenägenhet” och den ”slutsatsen” kan vi nog lika gärna klara oss utan.

  Svara
 30. robbe

   /  05/30/2019

  Svara
 31. robbe

   /  05/30/2019

  Svara
 32. Gorby

   /  05/30/2019

  Nämen titta vilken politiker som i år är med på Bilderbergmötet.
  Förra året var det Annie, men i år är det…

  Svara
 33. MiT

   /  05/31/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/01/2019

   Den där var lurig.
   Jag förstod tricket och visste vad jag letade efter och vad som skulle hända, men det tog mig ändå 5-10 minuter att tvinga ögonen till det. Inte konstigt att det var flera i kommentarsfältet som inte fick det att funka :/

   Svara
 34. Observationer:
  1.
  det finns två tydliga, men ibland överlappande, grupperingar av ”invandringskritiker”:
  a.
  invandrare, som har förvärvat svenska språket, landets kultur, kanske dess värdegrund (inkl. omfamnat HBTQ-rörelsen), seder och bruk, men som ändå ibland varken kan tala eller skriva grammatiskt korrekt svenska.

  I den gruppen återfinns personer som Tino Sanandaji, här familjärt kallad ”Tino”. Vem som, på felfri svenska, eller inte, har ”spökskrivit” hans svenska böcker borde vara en högst intressant fråga för sanna journalister att nysta i och besvara.

  Även personer som Hanif Bali, Amir Sariaslan, ”Arg Blatte”, Katerina Janouch, ”Toklandet”, ”Julia Caesar”, m.fl.
  b.
  ”etniska svenskar”, som kanske har anammat idéerna hos grupp ”a” men som alternativt är medlemmar i rörelser som ”NMR” och som därigenom utesluter grupp ”a”, med hänvisningar till…”inte arier”.

  I den gruppen, som inte officiellt tillhör ”NMR”, återfinns personer som Ingrid Carlqvist och möjligen Joakim Lamotte, Alexander Bard, Patrik Engellau, Mohamed Omar, Johan Westerholm, Fredrik Antonsson, Jens Ganman, ”Granskning Sverige”, m.fl.

  Slutgiltig, ”invandringskritisk”, lösning för både grupp ”a” och ”b”:
  ”utvisa dem – packet!” ”När, när när?” ”Nu, nu Nu!”

  Lite märkligt, kan tyckas, att ”vanliga, hederliga svenskar”, som inte är med i ”NMR” och inte är aktivister, inte syns och hörs mer i KAMPEN. Mer om den längre ned. Knyter ”vanliga, hederliga svenskar” månne ”näven i fickan”?

  2.
  KAMPEN eller KAMPERNA
  a.
  den feministiska, utopiska evighetskampen, för ”jämställdhet”
  Den kampen har, som en sorts propagandistisk ”affärsmodell”, att feministerna aldrig blir nöjda!

  Feministerna kommer aldrig att publicera ett pressmeddelande, med något i stil med följande lydelse:
  ”NU HAR VI FEMINISTER, SYSTRAR, TILL SLUT, EFTER ÅRTUSENDEN AV IHÄRDIG KAMP OCH STRÄVANDEN, SLUTLIGEN UPPNÅTT SANN OCH FULL JÄMSTÄLLDHET. DÄRFÖR AVVECKLAR OCH LÄGGER VI ÖDMJUKT OCH ANSPRÅKSLÖST NED VÅR RÖRELSE, KALLAD FEMINISMEN! IDAG ÄR DAGEN, SOM VI SYSTRAR ALLA HAR VÄNTAT PÅ, OCH IMORGON SES VI ALDRIG MER SOM OFFER FÖR PATRIARKATET! PATRIARKATET ÄR DÖTT! LÄNGE LEVE SYSTERSKAPET – DET ENDA SANNA BRÖDRASKAPET! LÄNGE LEVE MODERSKAPET OCH MODERKAKAN – BEHÅLL DEN OCH ÄT UPP DEN! DU BEHÖVER INTE VÄLJA”.

  b.
  den ”invandringskritiska”, utopiska evighetskampen, för…ja vadå…monokultur?
  Även den kampen har, som en sorts propagandistisk ”affärsmodell”, att de ”invandringskritiska” aldrig blir nöjda!

  Och på det viset rullar industrin på, såväl den feministiska som den ”invandringskritiska”.

  Varför låtsas grupp ”a” och ”b”, som att de är olika grupper, när de i praktiken är beroende av varandras bensin, för att hålla sin egen eld vid liv?

  ”Spännande” att ett tiotal personer styr, eller tror sig styra, svensk ”invandrings-kritisk” debatt! Sann demokrati i sitt esse?

  Här är kanske en vanlig, hederlig svensk:
  https://youtu.be/KghXhDV4BJo. Oklart. Hans brevlåda är svår att finna.

  Svara
  • Rikard

    /  05/31/2019

   Hej.

   Det finns en mycket roligare överlappning: invandringsfetischister och mångkulturstroende säger att alla kulturer är lika värda och gör sitt bästa för att i Sverige öka mängden människor som kommer från kulturer vars värderingar är de diametralt motsatta som sagda invandringsfetischister och mångkulturstroende påstår sig hysa.

   En riktigt rolig överlappning finns mellan så kallade rasister och att lära av andra länders folk: det är rasister som pekar på länder med fungerande framgångsrik invandringspolitik som föredömen. Polen, Rumänien, Ungern, Singapore, Saudiarabien, Qatar, Kanada, Nya Zeeland, Australien, Japan för att bara nämna några.

   Det är så kallade anti-rasister som istället hävdar att andra skall göra som Sverige, därför att Sverige gör de bäst.

   Är inte det en intressant överlappning?

   En annan sådan är antirasisternas iver att utvisa invandrare som är arbetsamma, skötsamma, assimilerade och som visar respekt för Sverige och svenskarna, samtidigt som massmördare, yrkeskriminella, asylbedragare, våldtäktshen och liknande skall få leva gott och gratis på andras arbete i Sverige.

   Medan rasisterna tycker det är sak samma var någon kommer ifrån, bara de gör rätt för sig och anpassar sig till Sverige och svenskarna.

   Intressant, ja?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hej Rikard!

    Vi möts och vra vägar korsas igen, tydligen.
    Vem är ”invandringsfetischist” eller ”mångkulturtroende” i sammanhanget”, menar du?
    Eller kanske både och.

    Borde det, enligt dig, anses som någonting dåligt, eller förnedrande, för en mänsklig individ, att tillhöra de kategorierna?

    Men låt oss tillsammans fastslå at det finns en sådan överlappning. Vad betyder det i såfall för dig personligen? För Sverige?

    Hoppas att du är medveten om att du nyss uppfann två nya ord, sannolikt i syfte att de ska stämma överens med din personliga agenda. När förväntas de två, av dig nyss uppfunna orden, införlivas i Svenska Akademiens ordlista då, tror du? Som ”fräscha” ”nyord”. Någon tidsplan?

    Men alla kulturer är ju lika mycket värda!
    Punkt slut.

    Fast du håller tydligen inte med om det:
    ”människor som kommer från kulturer vars värderingar är de diametralt motsatta som sagda invandringsfetischister och mångkulturstroende påstår sig hysa.”.

    Och din IQ är såklart automatiskt högre än människor från de kulturerna?

    På vilket sätt är DIN kultur bättre än ”deras” kultur?

    Du skrev:
    ”En riktigt rolig överlappning finns mellan så kallade rasister och att lära av andra länders folk: det är rasister som pekar på länder med fungerande framgångsrik invandringspolitik som föredömen. Polen, Rumänien, Ungern, Singapore, Saudiarabien, Qatar, Kanada, Nya Zeeland, Australien, Japan för att bara nämna några.
    ”.

    Känner du då inte till att många människor, i t.ex. Ungern, ogillar ”sin” regeringss politik och anser att premiärministern är korrupt, eftersom han har skapat privilegier för sig själv, sin familj och sina närmaste? Inte olikt hur det ”fungerade” i Sovjetunionen.

    Vad gäller Japan, så får du gärna utveckla.
    Det landet är relativt homogent och enhetligt, etniskt sett, hur man nu väljer att definiera det. Men är det bra eller dåligt och vem avgör?
    Bra för teknologin?

    Japan tycks ha stora problem med att gifta män inte vill ha intimt umgänge med sina fruar, utan istället vänder sig till dockor eller robotar. Om jag minns rätt, så är även födelsetalet och det ökande antalet äldre ett problem.

    Homogenitet i all ära men…

    Du skrev även:
    ”Det är så kallade anti-rasister som istället hävdar att andra skall göra som Sverige, därför att Sverige gör de bäst.

    Är inte det en intressant överlappning?
    ”.

    Vem som är ”anti-rasist” och vem som inte är det, är inte alldeles glasklart nuförtiden. Som du antyder mellan raderna. Men det låter ju bra att vara ”anti-rasist”, eller hur? Precis som det låter bra, eller inte, att vara ”feminist”.

    Vidare skrev du:
    ”En annan sådan är antirasisternas iver att utvisa invandrare som är arbetsamma, skötsamma, assimilerade och som visar respekt för Sverige och svenskarna, samtidigt som massmördare, yrkeskriminella, asylbedragare, våldtäktshen och liknande skall få leva gott och gratis på andras arbete i Sverige.”.

    Om du menar att Sverige är ett polariserat, extremt och ologiskt land, så kan jag inte annat än instämma. Men det finns väl, trots allt ändå BRA saker med landet? Saker som förtjänar att lyftas upp på agendan.

    Till sist skrev du:
    ”Medan rasisterna tycker det är sak samma var någon kommer ifrån, bara de gör rätt för sig och anpassar sig till Sverige och svenskarna.

    Intressant, ja?”

    Vilka rasister tycker så? ”AfS”?
    Du skojade väl där?
    Isåfall är de väl inte att beteckna som ”rasister”, eller hur?

    Vänliga hälsningar,
    Ghost of Democracy,
    Bur-q-ua13, provokatör av Simeons stam,
    bröd och Bur-q-ua åt folket
    – för Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta

    Svara
  • Törnrosa

    /  05/31/2019

   Ghost: Jag har varit inne på din hemsida för första gången. Skrev till dig. Hade ett par frågor. Även om Mit är övergenerös med att låta oss vanliga människor få yttra oss fritt om det som oroar oss, så tycker jag att det är ofint att utnyttja honom i just det här fallet.

   Jag ställde frågorna i en nov art från 2018. mvh

   Svara
   • Törnrosa: jag har noterat att du skrev till mig där och har besvarat dina frågor, förhoppningsvis till glädje för dig och med nöjet på din sida.

    Svara
  • Törnrosa

    /  06/01/2019

   Vet inte om jag hamnar rätt nu, men så här verkar det vara. Ghost framhåller på sin hemsida att hen kämpar för demokratin och vår rätt att få säga vad vi tycker.

   Precis samma värden som jag har kämpat för i ca 50 år som fast anställd inom MSM. När Ghost kom med sitt inlägg ovan tyckte jag att denne ordets frihetskämpe kanske kunde svara på tre mycket harmlösa frågor – men jag har ännu inte blivit insläppt på sidan.

   Konstaterar därför bara: Jaha så var det med det fria ordet. Själv utnyttjar Ghost MiT:s hemsida till att insinuera både det ena och det andra om en himla massa namngivna människor. Synd att Ghost inte vill vara lika generös mot andra. Jag hoppas att hen inte har råkat illa ut så att det är därför jag inte fått någon respons. mvh

   Svara
   • Törnrosa

     /  06/01/2019

    Kalle: Jag vet inte vem du är. Jag kan inte växa från något som jag aldrig har gjort. Jag har använt signaturen Törnrosa – och inget annat – sedan Pelle Billing och Pär Ström höll på med sina bloggar.

    Andra har däremot använt min signatur mot min vilja. Därför skriver jag alltid från samma dator och jag har passat på att plantera ett och samma IP-nummer på vissa bloggar så att bloggägarna ska veta när det är jag som kommer. Ett slags säkerhetstänk, som du kan fortsätta att reta dig på.

    Jag är inte inne lika ofta på nätet som vissa andra. Vad har du för problem med att jag utnyttjar min rätt att uttala mig? mvh

    Svara
    • Kalle

      /  06/02/2019

     Kommentaren var riktad till ”Spöket”

     Svara
     • Törnrosa

       /  06/02/2019

      OK. Hen öppnade hemsidan i alla fall. Så jag fick kommentera hens svar. Kanske det var det här ”missförståndet” som satte fart på händelserna. mvh

     • Kalle på (S)Spången, det är kanske du själv som är ”Spöket” i sammanhanget”? Har du aldrig tänkt på det?

     • Törnrosa

       /  06/04/2019

      Ghost: Jag har inte tid att svara dig i dag. Dessutom vill jag sova på det.
      Tre saker dock.

      1. Du har hängt upp dig på årtalet 1969. Det var inte så jag skrev. Jag började som journalist mycket tidigare. En tid du inte – misstänker jag – kan föreställa dig.

      2. Tror du tog upp det på din hemsida. Du antyder att Toklandet är en trollfabrik som finansieras av facken.
      Jag upplever Toklandet som en av alla dessa sajter som uppstod när Pelle och Pär bestämde sig för att pausa.
      Jag har inga problem med hur sajten finansieras. Är glad att det här alternativet finns som motvikt till den trollfabrik som staten tvingar mig att betala till via skattsedeln.
      Alternativmedia över huvud taget får inte presstöd utan får ta pengar där de kommer ifrån – näringsliv, fack, privatpersoner. Jag upplever dig som arrogant och ignorant.

      3. Insinuationen om att jag skulle hota dig gör mig urförbannad. Det var en vanlig mänsklig oro från min sida. Så kliv ner från dina förbannade höga hästar och se världen som den är.
      Vill du så bemöter jag dig PÅ DIN HEMSIDA i morgon. mvh

    • Törnrosa:
     är det okej för dig om jag kallar dig Julia? Eller är det kränkande, på gränsen till ”hets mot folkgrupp”? Gentemot romarna och andra auktoriteter..

     Du skrev:
     ”1. Du har hängt upp dig på årtalet 1969. Det var inte så jag skrev. Jag började som journalist mycket tidigare. En tid du inte – misstänker jag – kan föreställa dig.”.
     Jag skulle inte kalla det för att ha hängt upp sig på något.

     Du beskrev dig ju själv så här:
     ”Precis samma värden som jag har kämpat för i ca 50 år som fast anställd inom MSM.”. 2019-50=1969, eller hur?

     När började du arbeta som journalist då?
     Jag söker gissa din ålder, hm.

     Varför får du för dig att jag inte skulle kunna föreställa mig år 1969?
     The ”Summer of Love?” Eller var det sommaren 1967?
     Berätta gärna mer om vad som hände sedan, under 1970-talet.
     The years of hate, Vietnamkriget, etc? Och därefter kom ”yuppisarna” under 1980-talet. Och finanskrisen, under 1990-talet. Och en gång till, under år 2008. Eller om det skedde på 1920-talet och bara råkade upprepas igen och igen.

     Du skrev även:
     ”2. Tror du tog upp det på din hemsida. Du antyder att Toklandet är en trollfabrik som finansieras av facken.
     Jag upplever Toklandet som en av alla dessa sajter som uppstod när Pelle och Pär bestämde sig för att pausa.
     Jag har inga problem med hur sajten finansieras. Är glad att det här alternativet finns som motvikt till den trollfabrik som staten tvingar mig att betala till via skattsedeln.
     Alternativmedia över huvud taget får inte presstöd utan får ta pengar där de kommer ifrån – näringsliv, fack, privatpersoner. Jag upplever dig som arrogant och ignorant.”

     Motbevisa mig gärna på den första punkten.
     Helt normalt, enligt dig, att en anonym blogg har hundratals kommentarer per inlägg?
     Din upplevelse är såklart 100% sanning?
     Vilken likhet ser du mellan Pär Ströms eller Pelle Billings bloggar och ”Toklandet”:s?
     De två andra skrev ingenting om invandring, eller gjorde de?
     Vilka är de andra sajterna, som du tänker på?

     Ja, staten kan anses vara en trollfabrik i sig, där håller jag, tro det eller ej, med dig! Jag har fått för mig att de ”alternativmedia”, som har en ansvarig utgivare, t.ex. ”Nyheter Idag”, ”Samhällsnytt” och ”Nya Tider”, även uppbär presstöd och är med i det pressetiska systemet. Är jag missunderrättad därvidlag?

     Därmed invänder jag mot ditt påstående om ”alternativmedia”.
     Du skrev:
     ”Jag upplever dig som arrogant och ignorant”.
     Jaha, och jag upplever dig på likartat sätt. Vad gör vi då då?

     Du skrev också:
     ”3. Insinuationen om att jag skulle hota dig gör mig urförbannad. Det var en vanlig mänsklig oro från min sida. Så kliv ner från dina förbannade höga hästar och se världen som den är.
     Vill du så bemöter jag dig PÅ DIN HEMSIDA i morgon. mvh”

     Men varsågod att bli urförbannad då. Liksom urmodern – grottmodern – urförderskan. Känslor är väl vad du spelar på? Känslokapitalet och ”clickbaits”? Det enda du har kvar att spela på? När åldern har tagit ut sin rätt angående utseende, attraktion, personlig charm, etc.

     Vilken ”mänsklig oro” uttrycker du och gentemot vem? Kanske borde du fokusera mer på din egen mentala hälsa?

     Själv befinner jag mig långtifrån de ”höga hästar”, som du tillskriver mig. Kanske borde du tvärtom ta ett litet steg in i ditt eget innersta? Där fundera en stund, blicka bakåt eller framåt och se vad du finner.

     Svara
     • Törnrosa

       /  06/06/2019

      Nej julia är helt fel. Tvivlar på att hon över huvud taget skulle lägga tre sekunder på dig.

      Att jag gör det beror på att jag varit nyfiken på ditt nick i flera år och det här var sista chansen för mig att pejla in dig.

      Om du nu varit med så länge så undrar jag varför du anser att Toklandet ska ha några likheter med Pelles och Pärs sidor. De jobbade med att stärka unga killars självkänsla. De fick utstå mycket spott och spe, men de var superjysta mot mig även när de förstod att jag hade en agenda, för det hade jag, och för det behövde jag lära mig hur nätet och människorna funkade.

      Men tiderna ändras och med dem även bloggarna.

      Det här blir vårt sista samtal så därför ska jag avslöja att du provocerar mig inte med att ge dig på min mentala hälsa, mitt utseende eller något sådant. Du kan ju fundera lite över vad jag har lyckats få reda på om dig. Faktiskt rätt mycket.

      Hur? Genom att verkligen lyssna på dig. Tro mig du pratar alldeles för mycket.

      Sen en sak till. Jag har som du vet skrivit på andra bloggar också. Jag är inte helt lättgooglad. Det finns en anledning till att jag en gång valde nicket Törnrosa.

      Skulle kanske lägga till det här: Jag är jätteglad och tacksam för alla de killar som jag en gång tampades med hos Pelle och Pär. En del finns här inne och andra dyker upp på andra ställen – nästan som de vill visa att de är med mig.

      Och så är jag väldigt glad för en kille som du kanske tror att jag är ovän med. Det är jag inte. Jag håller med G – Tänk om jag fått ha en lärare som Rikard så kul det skulle ha varit.
      mvh

     • Har en känsla av att Julia skulle kunna lägga ned åtminstone två sekunder på mig.
      Varför inte tre?

      Men åter till dig, ”Törnrosa”; vem är det som du anser sover, förutom prinsessan, den alltid lika ljuva och oskuldsfulla?

      Du skrev:
      ”jag varit nyfiken på ditt nick i flera år och det här var sista chansen för mig att pejla in dig.”.

      Ordet ”pejla” verkar inspirerat av den här bloggens omslagsbild?

      Har du provat att ”googla” mitt ”nick” eller måste jag göra det i ditt ställe?

      Hur menar du med ”sista chansen”?
      När inföll då första chansen, med tanke på att du tidigare skrev att du läste min blogg för första gången? Men har ”varit nyfiken” i ”flera år”?

      Inser du verkligen inte att du säger emot dig själv där? Sådant är tyvärr tröttsamt.

      ”Inkongruent beteende”, inklusive alla dess avarter. I korthet betyder det att man säger en sak men gör en annan sak. Kanske för att verka bättre än vad man är, kanske för att vara en ”ögontjänare”

      Du skrev:
      ”Om du nu varit med så länge så undrar jag varför du anser att Toklandet ska ha några likheter med Pelles och Pärs sidor.”.

      Jag har aldrig påstått det. Snarare var det du som antydde kopplingen.

      Vidare skrev du:
      ”De jobbade med att stärka unga killars självkänsla.”.
      Vad är problemet med deras själkänsla då?
      Kanske radikalfeminismen?

      Vidare:
      ”De fick utstå mycket spott och spe, men de var superjysta mot mig även när de förstod att jag hade en agenda, för det hade jag, och för det behövde jag lära mig hur nätet och människorna funkade.”

      Jaha, vilken var din agenda då och vilka människor åsyftar du?
      Är du riktigt säker på att du förstår kraften av hur ”Nätet” fungerar? Och hur allt du skriver eventuellt kan riskera att slå tillbaka, likt en bumerang? Kanske några år senare.

      Vidare:
      ”Men tiderna ändras och med dem även bloggarna.”
      Och snart är vi alla döda och bortglömda?
      Vilken var din poäng?

      Vidare skrev du:
      ”Det här blir vårt sista samtal så därför ska jag avslöja att du provocerar mig inte med att ge dig på min mentala hälsa, mitt utseende eller något sådant. Du kan ju fundera lite över vad jag har lyckats få reda på om dig. Faktiskt rätt mycket.”

      Oj, så definitivt och beklagligt.
      Kanske mest för din egen skull, tror jag.
      När gav jag mig någonsin på din mentala hälsa?
      Där förminskade du mig ännu en gång, på ett intrikat vis.

      Jag har ingen som helst aning om din mentala hälsa, uteseende, etc och kan faktiskt inte bry mig mindre om dem, förutom att jag såklart hoppas att du mår bra. Såväl mentalt som fysiskt.

      Hur förväntar du att jag bemöter detta:
      ”Du kan ju fundera lite över vad jag har lyckats få reda på om dig. Faktiskt rätt mycket.”?

      Okej? So what? Jag kanske har fått reda på betydligt mer om dig, ”Törnrosa”? Vem vinner då?

      Är du vän eller fiende?
      Bestäm dig gärna!

      Vidare skrev du:
      ”Hur? Genom att verkligen lyssna på dig. Tro mig du pratar alldeles för mycket.”

      Om det stämmer så vill jag fråga dig:
      har du problem med ärliga människor?

      Att lära sig lyssna är en bra egenskap men att inte issbruka den är ”a och o”.

      Vidare skrev du:
      ”Sen en sak till. Jag har som du vet skrivit på andra bloggar också. Jag är inte helt lättgooglad. Det finns en anledning till att jag en gång valde nicket Törnrosa.”.

      Vet jag eller vet jag inte, enligt dig?
      Bestäm dig gärna, vilken självbild, som du vill presentera.

      Vidare skrev du:
      ”Skulle kanske lägga till det här: Jag är jätteglad och tacksam för alla de killar som jag en gång tampades med hos Pelle och Pär. En del finns här inne och andra dyker upp på andra ställen – nästan som de vill visa att de är med mig.

      ”Law of Attraction” menar du?
      Kul för dig då, antar jag.

      Till sist skrev du:

      Och så är jag väldigt glad för en kille som du kanske tror att jag är ovän med. Det är jag inte. Jag håller med G – Tänk om jag fått ha en lärare som Rikard så kul det skulle ha varit.
      mvh”.

      Hur kan man vara glad av att tro sig ha en ovän på en blogg? Har man då inga verkliga ovänner?

      Jag skrev aldrig vilket kön jag definierar mig som. Kanske är det du som är ”Rikard” då?
      Bara han skriver så långt på den här bloggen.

      Om jag hade haft en långdragen lärare som ”Rikard”, så hade jag sannolikt skolkat läsåren ut! Tackar och niger behjärtansfullt under den svenska fanan och tänkta, självpåtagna auktoriteter.

   • Törnrosa: det var väldigt glädjande och imponerande att läsa detta:
    ”Precis samma värden som jag har kämpat för i ca 50 år som fast anställd inom MSM.”.
    Sedan år 1969 har du alltså kämpat för samma värden som jag själv?
    En eloge och nästan konunglig medalj till dig, redan för den bedriften.
    Vad som anses vara ”MSM” verkar förskjutas, beroende på kontexten, på en glidande skala och kanske ett sluttande plan.

    ”Konstaterar därför bara: Jaha så var det med det fria ordet. Själv utnyttjar Ghost MiT:s hemsida till att insinuera både det ena och det andra om en himla massa namngivna människor. Synd att Ghost inte vill vara lika generös mot andra.”
    Hoppas att du fick svar på dina förutfattade meningar om mig, via min hemsida.

    ”Jag hoppas att hen inte har råkat illa ut så att det är därför jag inte fått någon respons.”
    Bara en tidsfråga, innan hen råkar illla ut? Du kanske vet mer?

    Svara
  • Kalle

    /  06/01/2019

   Men det finns endast en mupp som låtsas vara något slags ”internet väsen” och skriver en massa kommentarer under olika pseudonym.
   När ska du växa ifrån det där?
   Ps: Hälsa de andra ”medlemmar” i urka-burqua eller vafan det va ”ni” kallade ”er” för.

   Svara
   • Törnrosa: ”Hen öppnade hemsidan i alla fall. Så jag fick kommentera hens svar.”.
    Menar du med det att jag accepterade din kommentar? Varför skulle jag inte acceptera någorlunda vettiga kommentarer? Jag accepterar alla kommentarer i den stilen.

    Svara
   • Kalle, du skrev:
    ”Men det finns endast en mupp som låtsas vara något slags ”internet väsen” och skriver en massa kommentarer under olika pseudonym.
    När ska du växa ifrån det där?
    Ps: Hälsa de andra ”medlemmar” i urka-burqua eller vafan det va ”ni” kallade ”er” för.”

    Vem är den där ”muppen” då, om man får lov att fråga?
    Kalle på (S)Spången?
    Har du en personlig ”beef” med ”Sällskapet Bur-q-ua”, eller vad handlar din kommentar om?
    Den som inte är med är emot.
    Du verkar vara Bur-q-ua-fientlig.
    Tack men adjö.

    Svara
   • Kalle: är du allergisk mot att framföra ETT enda sakligt argument i dina kommentarer? Istället för att missbruka ”ad hominem”, ett retoriskt fel, gång på gång. Är det enda du har att komma med?! Patetiskt.

    Svara
 35. MiT

   /  05/31/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/31/2019

   Domedagen är nära!
   Yttersta-dagen-sekter är inget nytt.

   Svara
  • elina

    /  05/31/2019

   Helt sant. Det är osannolikt att jag lever 20 år till. Kanske…vem vet.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   Det är ett rätt trivialt faktum att om en djurart är extremt framgångsrik (Homo Sapiens) och förökar sig så kommer andra djurarter – inte minst stora däggdjur – trängas undan. Det är det vi ser oavsett klimatet.

   På kort sikt dör antagligen fler djurarter ut än nya skapas men på lång sikt jämnar det ut sig. Jorden har ”klarat” oerhört mycket mer omfattande massutdöenden än detta. Djurartsresonemanget är fullständigt redundant egentligen. Däremot är frågan om överbefolkning relevant oavsett klimat och djurarter eftersom det skapar mänskligt lidande i just de regioner där antalet förväntas öka. Och flygsemester eller shoppingrunda med bil i Barkarby har inget med saken att göra.

   Svara
   • Rikard

     /  06/01/2019

    Hej.

    Inget är nytt under solen, men den okunnige (inte du utan folket på väckelsemötet på fotot) känner inga gränser:

    ”The Late Pleistocene extinction event saw the extinction of many mammals weighing more than 40 kg. The proportional rate of megafauna extinctions is progressively larger the greater the human migratory distance from Africa.

    In Subsaharan Africa, 8 of 50 (16%) genera of mammalian megafauna were driven to extinction.
    In Asia, 24 of 46 (52%)
    In Europe, 23 of 39 (59%)
    In Australasia, 19 of 27 (71%)
    In North America, 45 of 61 (74%)
    In South America, 58 of 71 (82%)”

    Från: [https://en.wikipedia.org/wiki/Quaternary_extinction_event]

    Pleistocen avgränsas som perioden från ca 2 500 000 före Kristus till ca 11 000 före Kristus.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   ”One million species facing extinction? Not quite”
   https://www.spiked-online.com/2019/05/08/one-million-species-facing-extinction-not-quite/
   ”First, what proportion of all the species we know about does ‘one million’ represent?
   […]
   Second, we could ask what ‘threatened’ means. This is an aggregate of three different categories: ‘vulnerable’, ‘endangered’ and ‘critically endangered’.
   […]
   In short, a little under 5,000 species – about 0.05 per cent of those we think exist – are in significant immediate danger, although many more could potentially become critically endangered in decades to come
   […]
   In fact, far from demanding the complete reorganisation of society, some of the risks to these species are fairly easy to control. We could devote resources to protecting rather than cutting down primary forests. We should enforce bans on hunting the most threatened species.
   […]
   Most importantly, we can strive to improve agricultural productivity.”

   Svara
 36. x

   /  05/31/2019

  Satanistiskt tempel i kamp med kristna – om aborträtten
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/satanistiskt-tempel-i-kamp-med-religiosa-om-abortratten

  Enligt samma logik som att alla som vill begränsa invandringen är nazister, är alla som är för abort satanister…

  Svara
 37. Jonas

   /  05/31/2019

  Ha-ha, alla ni som gick på den enkla och i slutändan har lagt en röst på Milhouse’s lakejer 😀

  Svara
  • G

    /  05/31/2019

   Gustaf: ”Stabschef Moderaterna i Göteborgs stad”

   Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Henrik Sundström kryssade sig från 25:e till 2:a plats – Kom ändå inte in i EU-parlamentet
   ..[..]..
   Moderaternas valresultat till EU-parlamentet är nog en valframgång med blandad glädje. Listtvåan Jessica Polfjärd fick se sig omkörd, ur ett personkryssperspektiv, av en heltidsarbetande advokat samt Jörgen Warborns framgångar i folkmedvetandet byggde till stor del på att hans nestor och beskyddare, Johnny Magnusson förbjöd allt regionalt partistöd till konkurrenten Henrik Sundström.

   Valresultatet borde föranleda en ny utredning av systemet med spärrar och mana åtminstone ett parti till eftertanke om hur listorna tas fram. Moderaterna. Henrik Sundström upplevdes inte bara närvarande på ett helt annat sätt än de övriga kandidaterna på sociala medier samtidigt som han drev kanske främst en fråga som han bottnade i, yttrandefriheterna. De universella yttrandefriheterna. Det var avgörande, och minst lika avgörande var Johnny Magnussons agerande där han i explicita termer förbjöd stöd till en enskild valbar kandidat.”
   https://ledarsidorna.se/2019/06/henrik-sundstrom-kryssade-sig-fran-25e-till-2a-plats-kom-anda-inte-in-i-eu-parlamentet/

   Svara
 38. G

   /  05/31/2019

  Svara
 39. G

   /  05/31/2019

  Kraftkvinnorna: ”Professionellt nätverk för kvinnor i energibranschen. Här länk till lista över kvinnor i energi http://www.kraftkvinnorna.se/listan

  Svara
 40. G

   /  05/31/2019

  Svara
 41. G

   /  05/31/2019

  ”Twitter looks into whether white nationalists and supremacists should be banned

  Speaking with Motherboard, Vijaya Gadde — Twitter’s head of trust and safety, legal and public policy — expressed her view that bans were not necessarily the best solution. Leaving objectionable content online for debate and discussion could be a better option than deplatforming individuals and groups.

  She said: ”Counter-speech and conversation are a force for good, and they can act as a basis for de-radicalization, and we’ve seen that happen on other platforms, anecdotally. So one of the things we’re working with academics on is some research here to confirm that this is the case”.

  Gadde said that Twitter is working with researchers to determine the best course of action:

  ”We’re working with them specifically on white nationalism and white supremacy and radicalization online and understanding the drivers of those things; what role can a platform like Twitter play in either making that worse or making that better? Is it the right approach to deplatform these individuals? Is the right approach to try and engage with these individuals? How should we be thinking about this? What actually works?”

  Twitter isn’t revealing who it is working with, making it hard to guess at the direction discussions could head in. It’s not clear when a decision could be made, but Twitter could have some tough decisions ahead. Whether it’s a case of too little, too late — and whether its action is effective — remains to be seen.”
  https://betanews.com/2019/05/30/twitter-white-nationalist-white-supremacist-research/
  https://www.vice.com/en_us/article/ywy5nx/twitter-researching-white-supremacism-nationalism-ban-deplatform

  Svara
  • G

    /  05/31/2019

   Intressant och underhållande kommentarsfält under Betanews-artikeln, också med kritik riktat till artikelförfattaren. Någon nämner James Woods och att han bannats från Twitter, själv visste jag inte att han hade blivit bannad från Twitter och när det hände, wtf.

   Svara
  • G

    /  05/31/2019

   Tar med två från kommentarsfältet.

   1.

   Artikelförfattaren:
   ”In a world that appears to be lurching ever further to the right”
   Except in the EU, UK and USA where:

   Pecan: If you want to work in academia you have to be a Marxist.
   If you want to work in media you have to be a Marxist.
   If you want to work for the government (which includes the health service in the UK) you have to be a Marxist.

   Democracy means voting again and again until you give the Marxist answer the state wants (Austrian general election, Eire, Greece and others joining Euro currency, Brexit, etc. etc.)
   Free speech is hate speech.
   Preference is oppression.

   Being white or male is a crime.
   Equality is bigotry.

   The truth is ”in a world that is lurching ever further to the left, more and more people have had enough of the establishment lies”.

   2.

   Artikelförfattaren:
   ”In a world that appears to be lurching ever further to the right”

   Reagan_ConservativeUSA: You mean the defeat of the leftist insanity in EU elections, because people are getting fed up with your war on women, science, decency, family, math, history, faith, freedom, and others, all in the name of faux equality, and social (in)justice?

   That must be very difficult for you to swallow. Reality is setting in. It was only a matter of time before it happened.

   The problem here, Mark, you are not that well informed, and I am not sure why Beta News gives a platform for a far left activist like you, who has little to no tech stuff in his articles.
   If you were well educated in the same topics you publish articles about, you’d understand few facts you keep running away form, or ignore.
   The ”white nationalists and racists” are a tiny minority, clearly outnumbered. Have almost zero impact on public opinion or policy.
   You also ignore that the rise of the far left lead to those small groups of white supremacist to become relevant again, amplified by your and other other leftist demagoguery, false narrative and fear mongering.
   The left destroyed any hopes for peaceful dialogue. Just smearing and falsely accusing anyone with a different opinion of racism, bigotry and hate, while actually showing they are guilty of what they pretend to hate.

   The left is running college course of ”white privilege”, publishing songs on iTunes store, and movies/series on Netflix and others ”Dear White people”, ”I hate white people” and ”Kill white people”, encouraging ”No white people, only people of color” segregated college courses and student dorms, …etc.
   That is actual racism, and will lead to counter racism, guaranteed.

   And before anyone comes screaming at me, I am the son of a legal immigrant, not exactly white, but never had any problem with any white person, and from a large family who has Armenians, Christian Arabs, Jews, Hispanics and Asians in it through marriage and adoption.

   The ”huge problem with white supremacy” is a fear mongering tactic, brought to you by the same people who gave us the klan, the civil war, fought to defend slavery, and were running lynch mobs, and herded Native Americans in the Trail of Tears, and now falsely labeling anyone who disagree with them, white supremacists, racists, bigots, or whatever made up stuff they can think of.

   Look in the mirror, heal yourself before you censor others. Racism will have a paltform only if you give it the the attention it wants, and the platform it is asking for.”

   Svara
 42. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/01/2019

   Stulit en hjärtstartare från där den skall vara?
   Det är inte stöld, det är mord.

   Svara
 43. G

   /  06/01/2019

  Svara
 44. G

   /  06/01/2019

  Svara
 45. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   I Sverige hade de fått träningslägenhet och extra bidrag.

   Svara
 46. G

   /  06/01/2019

  Svara
 47. G

   /  06/01/2019

  ”18 procent av de svenskar som röstade på Centerpartiet i förra veckans EU-val beskriver sig som varande vänster. Sedan valet till Europaparlamentet 2014 är det en ökning med tio procentenheter.

  Detta enligt SVT:s stora vallokalsundersökning.

  Vänta nu. Centerpartiet – ett parti som vill chocksänka varenda skatt de kan komma på, strypa bidragen till kommuner och göra arbetsmarknaden mer otrygg – har alltså en växande grupp väljare som är vänster?”
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/g745Lk/sa-har-annie-loof-forandrat-sverige

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   Ja, när ”vänster” fullständigt frikopplats från ”arbetare” och dylikt passar det utmärkt.

   Svara
 48. G

   /  06/01/2019

  Svara
 49. MiT

   /  06/01/2019

  Läs tråd

  Svara
 50. G

   /  06/01/2019

  *(S)olidaritet*. Och Kent gör det Kent är bäst på, spammar sönder trådar. Ja, vänstern hatar starka högerkvinnor som inte inrättar sig i leden…

  Ann-Mari: ”Etablerad pensionär. Rasister får gärna flytta till Ungern.”

  Svara
  • Ivar L

    /  06/01/2019

   Det är nog precis tvärt om. Hon skulle antagligen stödja sina barn till 100%. Jämför med kvinnan som hade en tafsande flykting inhyst och inte ville veta av att dottern utsattes.

   By the way, när jag räknade fick jag det till att Danderyd skickar iväg uppåt 750 miljoner. Botkyrka får alltihop plus 250 miljoner till från andra kommuner (*). Så dåliga är alltså Danderyd på att sköta sin ekonomi egentligen.

   Man kan ju undra vad poängen med diversifierad kommunalskatt är egentligen om man ändå måste betala tribut till andra kommuner. Det enda rimliga är i så fall att höja den statliga skatten. Det är ju inte Danderyds fel att Botkyrka går back och om staten vill rätta till det bör de stå som skatteindrivare eftersom det beror på statlig och inte kommunal politik att det är såhär.

   (*) Naturligtvis inte öronmärkt på det viset men för att illustrera en poäng.

   Svara
   • Senior

     /  06/01/2019

    Eller så får kommunerna själva ta ansvar för sin ekonomi……

    Det är precis sådan här konstgjord andning till de som missköter sig som får alla socialistländer att bli bankrutt i slutändan.

    ”problemet med socialism är att man förr eller senare får slut på andras pengar.”
    -Margret Thatcher

    Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   Solidaritet och (S)olidaritet är helt olika saker!
   Det första är när man frivilligt ger något man har råd att avvara. Det andra är när staten (med sitt våldsmonopol) tar vad den vill.

   Svara
   • Rikard

     /  06/01/2019

    Hej.

    Rekommenderar alla herrar och damer (och är här eventuellt någon med XXY eller liknande så är ni lika välkomna ni med) att läsa salig dubbeldoktor Tage Danielssons ”Mordet på solidariteten”. Har ni den inte i bokhyllan kan man finna den på nätet. Jag slänger med en länk jag hittade, med en brasklapp att jag har noll aning om vilken sorts blogg det är i övrigt.

    [https://plasthimmel.wordpress.com/2010/11/18/mordet-pa-solidariteten/]

    Den inledande dikten klipper jag in, det är den värd:

    ”Den solidariteten som är tyst
    -en pakt, en gång för alla underskriven-
    den gör dig till en armlös marmorbyst, en prydnadssak, bekväm och undergiven
    Den solidariteten som har kraft
    är den som ständigt kollar sina gränser,
    förarglig, fräck, med ögonen på skaft, starrbligande på valda korpulenser.”

    Man söver oss med falskt och fagert tal.
    Avsikten är med denna tankebråte, att få den solidariske lojal
    som undersåten mot sin översåte.”

    Vad hade man kallat Danielsson idag, tro?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 51. G

   /  06/01/2019

  Svara
 52. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Jans

    /  06/01/2019

   Detta har naturligtvis inget samband med brittisk immigrationspolitik utan hade skett även om somalierna inte givits uppehållstillstånd enligt BRÅ.

   Svara
 53. G

   /  06/01/2019

  Svara
 54. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Noterar att Mr. Cleese fått runt 44 000 ”gilla” medans borgmästarn fått runt 10 000 ”gilla”.

   Svara
  • G

    /  06/01/2019

   ”sure London is a global hub. But so is Tokyo, and you don’t see the Japanese clamoring to replace their populations via mass migration.”
   https://humanevents.com/2019/05/30/im-not-really-sorry-john-cleese-is-right-about-london/

   Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Svara
 55. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Jonas

    /  06/01/2019

   För att det här inte ska bli en råtta i pizzan:
   Det ordinarie nationaldagsfirandet ersätts inte med Ramadan.
   Det som hänt är att kommunen anlitat ett ”företag”, Ryati AB som ska jobba med ”Integration & Mångfald”, för att anordna ett firande i ”orten”. Eftersom Ryati AB bara består av muslimer så bestämde de sig för att stryka nationaldagen och bara fira Eid.
   Kommunordföranden jobbar nu högtryck för att förneka all koppling till Ryati AB, vars enda kund är kommunen.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    Gissar att jag och alla andra skattebetalare är med och betalar detta till 100%. Finns det ett enda företag som jobbar med I&M som inte är 100% skattefinasierade?

    Svara
    • Jonas

      /  06/01/2019

     Givetvis. det är din del av den obligatoriska Jizyan 😉

     Svara
 56. G

   /  06/01/2019

  Svara
 57. G

   /  06/01/2019

  Svara
 58. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Johan A

    /  06/01/2019

   Ser likadant ut i Bunnsparken i Göteborg. Ni vet, platsen mitt i stan där knarklangning och rån sker helt öppet men vänsterpolitikerna inte vill göra säkrare genom att sätta in ordningsvakter och fler poliser för det är rasistiskt och det ”bara skulle öka det patriarkala vaktvåldet…”

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    Ser ut såhär nästan överallt. Särskilt under tider då andra jobbar och då de som jobbar måste sova.

    Svara
 59. G

   /  06/01/2019

  Svara
 60. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • Jans

    /  06/01/2019

   Gissningsvis dags att börja hägna in (stålgaller) eller plocka bort våra fornnordiska skatter från en del områden och kommuner. Det är bara en tidsfråga till det hör blommar ut i full skala. Gissningsvis stör det både islamister, rasister och antisociala element att påminnas att man bor på svensk mark och inte i något muhamedanskt ökenland.

   Svara
 61. G

   /  06/01/2019

  Svara
 62. G

   /  06/01/2019

  Svara
 63. G

   /  06/01/2019

  Spot on.

  Svara
 64. G

   /  06/01/2019

  Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    De inte betalar skatt. De har dessutom betalat in sin pension ett helt yrkesliv. Till skillnad från immigranter som inte tillfört ett rött korvöre.

    Svara
 65. G

   /  06/01/2019

  Svara
 66. G

   /  06/01/2019

  Svara
 67. MiT

   /  06/01/2019

  Svara
 68. G

   /  06/01/2019

  Här har vi s.k ”toleranta” svenskar som diskuterar i tråden.

  Gick från *barn väljer slöja själv!* till…

  !?!?!?!?!?!? 0_o …..

  ”Heter Bella, är 29år, bor i Malmö på ett Lss boende ❤ #borderline #autism #addiction #adhd #tourette #ptsd #eatingdisorder"

  Det känns alltid extra konstigt när man ser unga svenskor försvara med näbbar och klor. Varför varför varför 😦

  Handlar alltså om detta…

  "En annan punkt som Sonesson tar upp handlar om hedersförtryck och slöjan. Han menar att det ingår i en ”hedersetisk kultur” att sätta en slöja på ett barn.

  ”Flickor och pojkar, män och kvinnor har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter och ska delta i undervisning och yrkesliv på lika villkor. Det är viktiga svenska värderingar som bör omfattas av alla som lever och bor här”, skriver Sonesson.

  ”Därför tillmötesgår inte kommunens verksamheter önskemål om exempelvis separata badtider för män och kvinnor eller könsuppdelad undervisning och accepterar inte heller slöjor på barn i förskola och grundskolan.”
  https://nyheteridag.se/staffanstorp-does-it-again-infor-slojforbud/

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   Fnordspotting skrev häromsistens om ”[…]vikten av att inte vara en renlärig libertarian”.

   Någon på KLPs forum uttryckte det annorlunda men inte mindre kärnfullt: ” För mig handlar politik om hur man ska organisera samhället på riktigt, inte vem som kan citera flest tyska tänkare.”

   Mitt svar blir: Ja, så står det skrivet, och ”vi” har skrivit på, men in extremis leder det till ett samhälle jag inte vill ha. Därför gör jag avsteg från den strikta tillämpning av principen du låtsas vilja göra.

   (På motståndarsidan säger man sig ofta tycka om rättssäkerhet, ”oskyldig till motsatsen bevisats” och så vidare – utom när en kvinna sagt att en man gjort något olämpligt. Då är det hennes ord som gäller.)

   Svara
 69. Ivar L

   /  06/01/2019

  https://www.svd.se/inlasta-i-kriget-nar-de-sag-kristna-borjade-de-skjuta
  https://www.svd.se/gula-vastar-i-tripoli-rasar-mot-macrons-stod

  SvD skriver om oroligheterna i Tripoli. Naturligtvis inte någon trevlig läsning men samtidigt, i vanlig ordning en studie i hur media gör omskrivingar så att inte läsaren skall få reda på hur det egentligen ligger till:

  #1
  ”Ur ett sifferperspektiv har det gett resultat. Mellan 2017 och 2018 minskade antalet migranter som nådde Italien från Libyen med 80 procent. Samtidigt ökade andelen som drunknade…”
  – Andelen drunknade kanske ökade men ökade antalet? I det här fallet är beräkning i andelar synnerligen omotiverat. Målet måste väl vara så få drunknade som möjligt?

  #2
  ”Som svar på vapenleveranser från Egypten och Förenade arabemiraten till Haftar har dess ärkerival Turkiet börjat leverera krigsmateriel till regeringssidan. FN:s särskilda sändebud för Libyen kallade nyligen konflikten för ett ”skolboksexempel” på utländsk inblandning.”
  – Här försöker skribenten (och FN) ge sken av att det är den senaste tidens utveckling som är skolboksexemplet på utländsk inblandning när det i själva verket är så att hela konflikten i grunden beror på utländsk inblandning (med FN:s benägna stöd). Det är ju FN själva som skapat kaoset i Libyen.

  Svara
  • Jonas

    /  06/01/2019

   Blev intresserad av vad som händer i Libyen när jag såg rubriken ”Libysk krigsherre säger nej till eldupphör” på SVT
   Visade sig att den så kallade ”krigsherren”, Khalifa Haftar , är den som försöker få ordning på landet och är den enda som strider mot de islamistiska grupperna.
   Helt klart tydligt vilken sida SVT står på.

   Svara
 70. Ivar L

   /  06/01/2019

  Jag tror anmälningsbenägenhet är en delförklaring men knappast hela förklaringen.

  Med tanke på hur BRÅ problematiserat och nagelfarit alla andra samband vill man ju se en likadan noggrann kontroll av anmälningsbenägenheten. Att den skulle förklara hela uppgången är inte heller rimligt och med BRÅ:s sätt att resonera blir i så fall hela uppgången oförklarad helt och hållet. Det är ju så det framställs i de andra fallen, om inte flyktingkvot och våldtäktssiffror i en enskild kommun korrelerar helt så säger man att det inte finns något samband.

  En enklare metod är ju annars att ta dem som dömts för våldtäkt och se hur många av dem som är immigranter. Alla som är immigranter bekräftar nämligen påståendet att immigrationen lett till fler våldtäkter i Sverige, för om de inte hade varit här kunde de rimligen inte våldtagit någon i vårt land. Hur svårt kan det vara egentligen?

  Samma sak med mord. Mängder med svenskar (och för den delen immigranter) är numera döda till följd av immigrationen. De hade levat om inte deras mördare kommit till landet.

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   ”Alla som är immigranter bekräftar nämligen påståendet att immigrationen lett till fler våldtäkter i Sverige, för om de inte hade varit här kunde de rimligen inte våldtagit någon i vårt land.”

   Skall vara petimäter och säga att huruvida ökning eller minskning föreligger vet vi fortfarande inte, så länge vi accepterar företeelser som ”mörkertal”.

   Däremot är det svårt att argumentera mot det faktum att ”någon som inte är i Sverige kan inte begå brott i Sverige”. Håller med helt på den punkten.

   Men jag gissar att vänstern har någon grundlag om att mängden brott egentligen är konstant …
   (se ”Lump of Labour fallacy” – https://en.wikipedia.org/wiki/Lump_of_labour_fallacy – föreställningen att det finns en viss mängd arbete att göra och att vi (S)olidariskt måste dela på det.)

   Svara
 71. Ivar L

   /  06/01/2019

  Jag lade märke till att SR:s utrikesprogram denna vecka handlar om förföljelse av muslimer i Kina. Det handlar om uigurier, rätt fundamentalistiska tror jag men naturligtvis inte en ursäkt för massinternering.
  https://sverigesradio.se/konflikt

  Blev lite nyfiken om de någon gång gjort program om motsvarande förföljelse av t.ex. kristna i Kina och andra länder. Eller är det bara när muslimer förföljs som Konflikt blir intresserade? Jag backade ett år i programarkivet, naturligtvis inget om förföljelse av kristna.

  Däremot många andra talande rubriker:

  – ”Kinas okända läger: Om en miljon människor i omskolningsläger. Vittnen talar om tortyr och kollektiva straff mot muslimska minoriteter. Folkrepubliken pratar om assimilering och tillväxt. Vad händer egentligen i Xinjiang?”
  Ännu ett program om internerade muslimer från samma region.

  – ”Palestina i svenska hjärtan:”
  Ja, ni förstår nog själva…

  – ”Fika, böneutrop och skolavslutningar: // vad är egentligen svenskt och vem bestämmer det?”
  Gissningsvis kommer programmet fram till att islam och böneutrop är svenskt.

  – ”Mens, moms och makt: Om det allt mer politiserade blodet. Varför har aktivister, företag och politiker fått upp ögonen för mensen som politisk fråga?”
  Ett favoritämne på Toklandet. Den politiska mensen.

  Kampen går vidare!

  Svara
  • Rikard

    /  06/01/2019

   Hej.

   Det är rätt enkelt egentligen, tror jag.

   Kina har ett kriterium för om en grupp, organisation eller vad det nu är blir utsatt för repression och assimilationspolitik.

   Att gruppen till sin idémässiga uppbyggnad och/eller gärning utmanar den kinesiska staten och kommunistpartiet, och att gruppen inte erkänner att parti och stat står över vad nu gruppens har som ledstjärna.

   Falun Gong, katoliker, protestanter, muslimer med flera utsätts för samma behandling och av samma skäl: man erkänner inte att partiet och staten står över läran. Kina utser egna präster, biskopar, kardinaler med mera och påven utser reflexmässigt motbiskopar då påvekyrkan inte kan tillåta någon annan den utnämningsmakten. Kina utövar repression mot uigurer då dessa som muslimer (dessutom är de inte Han-kineser) inte kan sätta någon eller något över gud, och som alla muslimer sätter religiösa påbud över landets lagar.

   Om det sedan är rätt eller fel, tja – vilket föredrar man? Den korporativistiska korrupta kinesiska kommunistdiktaturen eller muslimsk klankultur och teokrati? Alternativet mellanmjölk á la europeisk modern stat med tillhörande civilsamhälle gives icke. Vi har alla lätt att falla i fällan att jämföra faktiska tillstånd med idealtillstånd, eller en idé om ”hur det borde vara, egentligen”.

   Men det är som det är, så man måste laga efter läge.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  06/01/2019

    I princip tycker jag uiguerna har rätt till att styra sitt område. Han-kinserna är utan tvekan inkräktare. Intressant nog är det också så konflikten ser ut i vardagen i Xinjang. Uiguerna tycker det kommit alldeles för mycket han-kineser till deras land (känns det bekant?) och att de tränger undan uiguerna. En vinkel som naturligtvis svensk media undviker, nämligen att uigurerna är nationallister, i betydelsen ”turkism”. De vill ha ett välde tillsammans med sina fränder, andra turkiska folk Centralasien.

    Kina är en imperalistisk förtryckarstat och jag kan absolut inte försvara dem. Det var framförallt SR:s stora intresse just när det handlar om förtrycka av muslimer som jag avsåg. Det är på något sätt alltid extra synd om just förtryckta muslimer och aldrig någonsin intressant att rapportera om muslimskt förtryck som torde vara ännu värre än det kinesiska.

    Om jag ”fick välja” bor jag hellre i ett land styrt av kineser än i ett muslimskt land, men helst ingetdera.

    Svara
    • Rikard

      /  06/01/2019

     Hej.

     Jag säger inte att du fel på något vis: jag hade utan att tveka valt ett bekvämt liv som lydig, lycklig och loj partifunktionär i Kina jämfört med att leva bland uigurer, eller vilket muslimskt folk som helst.

     Men för att vara motvalls käring, och belysa en viktig sak:

     ”I princip tycker jag samerna har rätt till att styra sitt område. Svenskarna är utan tvekan inkräktare. Intressant nog är det också så konflikten ser ut i vardagen i Sapmi. Samerna tycker det kommit alldeles för mycket svenskar till deras land (känns det bekant?) och att de tränger undan samerna. En vinkel som naturligtvis svensk media undviker, nämligen att samerna är nationallister, i betydelsen ”samism”. De vill ha ett välde tillsammans med sina fränder, andra samiska folk Fenno-Skandien.”

     Visst kan man argumentera för att nationell/etnisk särart skall medföra autonomi över territorium, men gör man det utifrån ”X var här först” skjuter man sig i foten. Det går alltid att klyva hårstrået så att någon annan var där först, eller är lite mer ättling i lite mer direkt nedstigande led.

     Uigurer/han-kineser kan bytas ut mot boer och zulu – vad händer med texten då? Eller palestinska araber/multinationella (som at de kom från flera olika nationer) judar.

     Viktigare är att titta på vilken av de grupper som ingår i konflikten som har mål, värderingar, och strukturer som för det första inte är hot, för det andra gynnsamma och för det tredje kompatibla. Paradexemplet för att styrka tesen är att tänka sig att kolonisationen vi utsätts för istället bestått av japaner, vietnameser, polacker och brasilianare – hade vi haft samma situation som idag, med de folkgrupper som koloniserat delar av landet?

     Churchill stod inför ett liknande dilemma när man ifrågasatte ‘lend/lease’-programmet: hur kan man alliera sig med Stalin? I hans svar ligger också lösningen på det artificiella dilemma man skapar med ”X var här först”. (Om man inte som jag istället väljer att säga: Sverige är svenskarnas, i kraft av vårt folks historia – andra folk har att anpassa sig och säga tack så mycket eller packa och dra.)

     Resonemang som ”vem är äkta svensk?” och ”vem var där först” och ”vems är egentligen territoriet” är villospår och finter för att lura in motståndaren i en slags Zenos paradox: vilka kriterier du än ber motståndaren ställa upp som du sedan kan uppfylla spelar ingen roll – du kommer för varje led att frågas ”Men är X äkta, egentligen?”. Mönstret framstår förhoppningsvis tydligt. En lömsk kombination av reductio in absurdum och Thomsons lampa.

     Man bemöter det bäst med att istället driva sin egen tes och argumentation – ett råd i all välmening, för vi är konditionerade att fastna i dessa paradoxer då vi utsatts för den sortens påverkan hela våra liv.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • G

       /  06/01/2019

      Mmm. Ja, poänger har ni båda två. Som alltid intressant läsa det du skriver och diverse utvecklingar av olika frågor och ämnen som sker här var och varannan dag. Och kan ju bara hålla med den som skrev för ett tag sedan att det hade varit ett sant nöje att ha haft dig som lärare.

     • Rikard

       /  06/01/2019

      Hej.

      @G: ”it takes two to tango”. Utan andras inlägg och åsikter – och inte minst kunskaper! – hade jag inte haft mycket att bidra med. Det skulle bli som att hugga ved utan själva veden: ett jämrans vevande men inget resultat.

      Tack för beröm, men Ivar (och för många andra att nämna) förtjänar minst detsamma och i lika mån – inte minst du som orkar tråla och gräva fram diverse absurditeter.

      Vänsterblivna, feminister och liknande: tag lärdom. Många här tycker olika, men kan prata ändå, även med förhöjt blodtryck, utan att hemfalla åt personangrepp. Det är det som är den där goda tonen ni brukar tjata om.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • Jonas

     /  06/01/2019

    Som vanligt är det en fråga om höna eller ägg.
    Tror inte man hittar så mycket repression och assimilationspolitik innan muslimerna i Xinjiang fick den goda idén att böja utföra terroristattentat.

    https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Kunming_attack

    Svara
  • G

    /  06/01/2019

   Heh, ja det finns lite av en röd tråd där hos SR:s konflikt 😛

   Ang uiguerna kommer jag ihåg fru Uvell skrev lite sammanfattande om detta ämne tidigare i våras…

   ”11 miljoner uigurer”
   https://uvell.se/2019/03/20/11-miljoner-uigurer/

   Svara
 72. Rambergs förvåning är förmodligen resultatet av att hon, precis som de allra flesta, läser fulmedia och låter sig hjärntvättas av den. Hon är ett offer för massmedia, precis som de allra flesta.

  Men Ramberg gör bra saker också, ex. påtalar hon Israels brottslighet, samt detta:
  https://annerambergs.wordpress.com/2019/04/14/assange-en-bisarr-historia-som-kraver-svenskt-agerande/

  …saker som fulmedia sällan belyser objektivt p.g.a. ägarförhållandena.

  Svara
  • Kristian

    /  06/01/2019

   Tja, det är lite väl mycket ”lika goda kålsupare” över det resonemanget. Assange hade kunnat förhöras i London när som helst under flera år. Jag lägger större delen av skulden på politiserat svenskt rättsväsende.

   Svara
   • Tja. Så skulle man kunnat avfärda det hela genom att helt kallt betrakta de allra första polisförhören med kvinnorna. Det är uppenbart att det här handlar om något helt annat än en svensk rättsprocess. Det handlar om att skapa förutsättningar för en svensk utlämning till terrorstaten USA, av en grävande journalist som berättat sanningen för oss alla om några till av USA:s hemska krigsförbrytelser och krigshöken Clintons korruption av DNC.

    Svara
    • En annan

      /  06/01/2019

     Jo dom tråkade nästan ihjäl honom, en svårare nöt att knäcka är Snowden.
     Han valde helt rätt asylland . PFRUTT på er cia/fbi/nsa haha

     Svara
 1. Varför är det Tino, Amir, Hanif m fl som hittar och påpekar saker i rapporter och inte SVT, TV4, DN, SvD osv? – Micael Lidéns Blog
 2. Blir det här Sveriges genom tiderna dyraste tweet? | WTF?
 3. Hanif Bali är uppenbart nödvändig | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: