Hanif Bali är uppenbart nödvändig

Det här med Hanif Bali och alla attacker mot honom kommer ju inte bara från hans meningsmotståndare utan de hårdaste verkar komma från media. Och jag gissar att det är för att han drar ner brallorna på svensk media gång på gång på gång.

Det senaste exemplet (bortsett från hans lilla dispyt med Carl Bildt)

Varför är det Hanif Bali och inte svensk media som upplyser om att den moskén är en iransk regimmoské? Varför är det inte svensk media som undrar vad Fatemeh gör i en iransk regimmoské? Hon som tidigare i Aftonbladet kritiserat den iranska regimen? Det KRYLLAR ju av vad jag förmodar är sk ”ensamkommande” från Ira… Afghanistan på bilderna dessutom, varför är det ingen från svensk media som ställer frågor om det?

I alla fall jag hade inte haft en aning om att det ens fanns en iransk regimmoské utan Hanif Bali! Och då är jag ändå inte oinformerad om div samhällsfrågor. Men ändå hade jag ingen aning. Hur mycket annat är det jag och andra aldrig får veta eftersom svensk media är ”ointresserade” av just sådana frågor?

Från Aktuellt igår, två politiska motståndare till Hanif Bali diskuterar Hanif Bali. Han till vänster har skrivit en artikel i Expressen om att M borde utnyttja Bali mer då han är skärpt osv men ÄNDÅ kunde han inte låta bli att påstå i direktsändning att Bali har rasistiska åsikter. Hon på höger sida är från DN:s ledarredaktion och de hatar Hanif Bali. De hatar allt med M som inte är Reinfeldt, dvs de hatar allt som inte är som utopiska Miljöpartiet och Centern.

Varför var det inte DN som avslöjade att Fatemeh, som ju är höjd till skyarna, hänger i en iransk regimmoské? Och kanske t o m lockat dit massor av andra från Ira… Afghanistan? Eller varför var det inte SVT som gjorde det?

Eller ja, jag förstår ju varför SVT är enormt ointresserade av att avslöja just en sån sak. De har ju finansierat en serie om de där som man förmodligen nu hittar i den iranska regimmoskén…

Det borde vara tidernas drev mot Ann Linde, Jan Eliasson, Carl Bildt m fl som i dagarna setts med förtjusta breda leenden omfamna Irans utrikesminister på div tillställningar. Men det är rätt tyst om det.

Minns ni när Bali avslöjade att en annan av Ung i Sveriges talespersoner egentligen var 5 år äldre än han uppgett sig vara? Det var Bali som avslöjade det, inte svensk media. Av någon underlig anledning verkar media tycka att det är skitbra att åldersbedragare stjäl ca 700 000 kr per år av skattebetalarna. Varför vill de annars inte att sånt ska komma fram…?

Här nånstans finns väl roten till varför i alla fall media hatar honom, han är otroligt bra på att avslöja och dra fram i ljuset sånt som media inte alls vill ska komma fram.

Här finns lite mer om den där Amir som ljög om sin ålder. Även han åkte på semester till tjocka släkten i… Iran…

Minns ni för två år sedan i Opinion Live på SVT när Hanif Bali var med där?

Då hade Belinda och Fatemeh samordnat lite för att attackera Bali. Det var SÅ uppenbart! Så det är väl ingen slump att just SVT inte vill ställa några frågor om vad Fatemeh gör i den iranska regimmoskén…

Man kan säga att Bali är skicklig på att sätta fingret på vad saker och ting egentligen handlar om. Med ett ibland lite mustigt, men effektivt, språk. Där media försöker släta över och förminska vissa groteska problem så säger Bali exakt vad det handlar om.

Varför är det Tino, Amir, Hanif m fl som hittar och påpekar saker i rapporter och inte SVT, TV4, DN, SvD osv? Det var UPPENBART att svensk media inte var det minsta intresserade av att undersöka vad Brås rapport handlade om. Bali har rätt, det är vanhedrande propaganda! Som t ex DN GÄRNA sprider i stället för att granska…

SvD t o m ”förbättrade” Brå-rapporten lite och rapporterade om saker som den inte alls tog upp! Allt för att försöka lura i folk saker som inte är sanna…

Men jag förstår att han är jobbig när man vill mysa lite med sin makt att försöka föra folket bakom ljuset. Klart det svider när Bali sticker fram skägget och punkterar fluffet och säger vad man själv desperat vill undvika.

Hanif Bali gör vad journalister och andra politiker inte vågar eller vill göra. Och han är bra på det dessutom! Och nödvändig! Utan honom hade massor av folk inte vetat en massa helt horribla saker bara för att svensk media, med framför allt DN i spetsen, har försökt att låtsas att de inte existerat. Och det är väl därför de hatar honom så intensivt.

kristersson mask på reinfeldt

Det ovan är nog Moderaternas största problem. Egentligen.

 

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

222 kommentarer

 1. lensof

   /  08/23/2019

  Ja. Moderaternas största problem….

  Det kan förklara varför jag kommer att tänka på Televinken var gång jag ser Kristerson in action.

  Svara
 2. Senior

   /  08/23/2019

  Det borde varit Löfven bakom masken.
  Hela sjuklövern är egentligen (S)ocialister som gör allt, allt tex LJUG(JÖK) och DÖ, för att sossarna skall regera.

  Svara
  • Jans

    /  08/24/2019

   I så fall borde Reinfeldt vara bakom Löfvens mask. Löfven ärvde gubbens politik. Kanske höjde någon skatt men annars mest same same av samma skit. Oavsett om det kallas socialism eller nya arbetarpartiet.

   Svara
   • Senior

     /  08/24/2019

    Och innan det ärvde Reinfeldt nästan 100 år av socialistiskt styre…… -Precis som du skriver, och som jag skriver: same same av samma skit.

    Har du läst hur partier och valsystem var uppbyggda i DDR?

    Likheterna är slående, om än mer subtila i Sverige. Sjuklövern ger endast en illusion av valfrihet, vi tillåts bara marginellt påverka nivåerna i systemet, inte systemet som sådant.

    Vi ser hur de partier som utmanar systemet behandlas av 7-klövern och statskontrollerad media.

    Svara
   • Jans

     /  08/25/2019

    Japp, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt är produkter av DDR jag håller helt med. Jag tror även TBE kommer från DDR och transfetter är också från DDR. Alla skogsbränder är startade av Putin och igår när jag halkade i trappan så var det Sovjetunionens fel. För övrigt såg jag igår att granar växer i Ryssland vilket bevisar att Putin infiltrerat svensk skogsnäring för att kunna bereda en väg mellan Peing och Narvik. Fetma beror på Kreml.

    Svara
    • Senior

      /  08/25/2019

     Seriöst, verkligen..

     -Men fortsätt du stoppa huvudet i röven så du slipper se tråkiga likheter och få vissa insikter.

     Svara
     • Jans

       /  08/25/2019

      Det finns många likheter mellan såväl fenomen som hur personer agerar världen över. Inom New Agerörelsen är det vanligt att anföra t.ex. synkronicitet som bevis på allehanda andliga fenomens existens.

      Och bara för att slippa återupprepa tjafset från förra gången. Ryssland är och har sedan mycket lång tid tillbaka alltid varit ett latent hot mot Sverige och skall tas på allvar. Men allt som vi ogillar härrör inte från Ryssland och om du på fullt allvar tror att Fredrik Reinfeldt är en produkt av rysk påverkan så är du helt i klass med kristalltanter och aromterapigubbar i pyjamas.

     • Senior

       /  08/25/2019

      Jag har heller aldrig påstått att vare sig Bildt eller Reinfelt är en produkt av Rysk påverkan eller av DDR.

      Det enda jag har påstått är att det finns stora likheter mellan det politiska styret i gamla DDR och Sverige.

      Jag vet inte var du i detta du läser in att Reinfelt är en produkt av KGB…..
      -Jag har i alla fall aldrig påstått det.

      -Du kan ju prova att läsa vad jag skriver innan du hetsar upp dig och skriver ner en massa egna fultolkningar av saker som jag aldrig uttryckt.

     • Jans

       /  08/26/2019

      Hmmm…
      Kan det bero på att du tidigare anfört idéer som går ut på att ungefär det jag skojade om? Kanske kan det ha med det att göra?
      Det var ju naturligtvis ingen slump att du valde DDR. Det var väl egentligen bara Guillou som fattades för att det skulle varit en fullödig kommentar på ditt favorittema?

    • x

      /  08/26/2019

     Om jag inte minns fel så försvarade Reinfeldt Rysslands övertagande av Krim med exakt samma argument som Putin.
     ”Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar”

     ”**I Sverige har **försvaret inte höjt sin beredskap eller förändrat sin verksamhet. Reinfeldt försvarade detta i radiointervjun med orden:
     ”Den historiska läxan är: möt inte upptrappning med ytterligare upptrappning utan kyl ner och lugna ner. Möt inte våld med våld”.”.
     https://www.svd.se/hard-kritik-mot-reinfeldt-obehaglig-och-felaktig-eftergiftspolitik

     Samma sak med Bildt, han som varit så hård i sin kritik av Ryssland har blivit väldigt mild i tonen.
     Man kan verkligen undra vad Ryssland har för saftig hållhake på dessa herrar…

     Svara
 3. hllviken

   /  08/23/2019

  H Bali är en viktig sanningsägare – han har kompetens som vi andra saknar.

  Kunskap om Irans språk och kultur – det vore förfärligt om HB inte fick informera oss!

  Svara
  • hllviken

    /  08/25/2019

   Hmmm…….det finns nog flera orsaker bakom att makteliten avskyr Bali!

   https:videopress.com/v/reJYvhYp

   Svara
  • hllviken

    /  08/25/2019

   Svara
 4. Törnrosa

   /  08/23/2019

  Vad som förbryllar mig är Fatemeh. Ända sedan hon dök upp och gjorde sig till talesman för en massa krigsdugliga män så ger hon mig extremt dåliga vibbar.

  Varför är hon här? Varför springer hon omkring som en märklig kravmaskin?
  Börjar se sambanden nu och tycker att krav på återvandring inte alls är en dum idé. Tvärtom. mvh

  Svara
  • lensof

    /  08/23/2019

   Instämmer. Hon ger verkligen obehagliga vibbar. Extremt obehaglig är också bilden på alla de ensamkommande ”barnen” som så lydigt sitter och suger i sig vad som sägs i den regimtrogna moskén. Dessa som hon anser vara i så stort behov av vårt stöd och våra pengar.

   Och hon har höga mål, avser ju att bli Sveriges statsminister. Det sa hon själv för några år sedan. Sen har hon dykit upp i minst sagt egendomliga situationer som när det var kravaller med stenkastning mot polis i Göteborg i samband med Bokmässan eller demonstration i Stockholm där en polis blev knivhuggen. Det säger ju en del om vilka hon har omkring sig och vilka hon kämpar för.

   Frågan är då vem är bakom henne och vem stödjer denna kravmaskin. Det svaret finner man nog bara om man kan språket och kulturen. Därför är Hanif Bali nödvändig men man ska inte glömma de andra från Iran som också vågar ifrågasätta och ta ställning.

   Sen börjar jag alltmer undra över Bildts roll i det hela. Bali har ju helt rätt angående hans utrikespolitik. Hans agerande på Balkan är väldigt kritiserat utomlands vilket knappast har framkommit alls här. Så har vi oljeaffärerna och Erdogansupporten. Det är nog värt att läsa boken Uppdrag Bildt, den lär inte vara snäll men ganska avslöjande.

   Sveriges ledning framstår alltmer som en soppa av korruption och nepotism. Att de olika partierna bara är ett spel för gallerierna. Därför har vi ledare som inget kan och helt saknar ryggrad. Deras viktigaste egenskaper är att vara möjliga att styra. Detta framträder allt mer tydligt..

   Svara
   • Jans

     /  08/24/2019

    Ja, det känns som det finns mer bakom historien Fatemeh än vi vet ännu. Detta formidabla stjärnskott som kom från… ingenstans? Eller?

    Svara
    • Senior

      /  08/25/2019

     Nejdå!

     Iran försöker absolut inte påverka svensk politik, lika lite som Putin. Att islamisterna utnyttjade de demokratiska socialisterna i Iran för att sedan hugga huvudet av dem i den Iranska revolutionen 1979 är endast en slump. Att Iran och Ryssarna har utbyte med varann är också en slump, likaväl som det är en slump att våra svenska sjuklöverpolitiker vurmar för Iran. Det är bara en slump att Fatemeh och 9000 afghaner som flytt från Iran nu håller till i den Iranska moskén. Liksom det är en slump att just dessa med hjälp av sjuklövern fick amnesti med speciallagar enkom för dem.

     -Troligen samma slump som att Sverige styrt om sin oljeimport österut och via andra kommunistländer som Venezuela istället för Saudi och de av västvärlden stödda länderna som vi innan Palmes intåg handlade med.

     Antagligen samma slump som gjorde att Jan Guillou avslöjade IB när de infiltrerade den av KGB finansierade terroriströrelsen PFLP, vars kassör som av en slump var gift med Saima Jönsson, en läkare i västra Götalands landsting, vilket tilldrog sig IB’s intresse.

     Det var också en ren slump att Guillou vid tiden för avslöjandet också var betald av KGB.

     -Nej, med detta lilla axplock, ett litet skrap på ytan, finns inget att se….. Cirkulera!

     Svara
   • Senior

     /  08/25/2019

    Precis så.

    Svara
  • Kronblom

    /  08/23/2019

   Hon är här för att sälja Ben & Jerry glass till de rättrogna. Själv fick jag rännskiten av den första och sista gången jag åt den.

   Svara
 5. G

   /  08/23/2019

  ” Är det verkligen mer värdegrund som behövs?

  Värdegrunden är inne i Sverige. Den ska formuleras, diskuteras och åtföljas. Vi ska gå kurser i och reflektera över vår värdegrund.

  I DN anser docent vid Lunds universitet Louise Bringselius att “en metod för att verka för en hållbar förvaltningskultur, med god arbets­miljö och goda tjänster till medborgare, är aktivt värdegrundsarbete.” Hon menar vidare att “mängden värdegrunder ökar”, och att det i dag finns en rad olika värdegrunder inom offentlig förvaltning. Därför menar hon att den offentliga verksamhetens värdegrund bör utgå från de grundläggande rättsliga principerna (DN den 7 juli).

  Vi har i dag en statlig värdegrund, vi har värdegrunder för äldreomsorgen, skolan har en värdegrund, vi har värdegrunder på vår arbetsplats, i fotbollslaget, på skärmsläckaren på datorn och på en tavla i fikarummet. Vissa människor har till och med en “dålig” värdegrund. Zlatan hade exempelvis fel värdegrund när han menade att det inte går att jämföra dam- och herrfotboll, varvid förbundskaptenen Pia Sundhage påpekade att uttalandet “visar på brister i manlig fotbolls värdegrund” (Aftonbladet december 2013).

  Men det finns en mängd problem med värdegrunden. Det främsta är kanske att ingen riktigt vet vad en värdegrund egentligen är. Den brukar dock betraktas som en samling övergripande åsikter och värderingar (exempelvis inkludering, professionalism, demokrati och anti-diskriminering) som anses vara rätta, i syfte att påverka vad som bör sägas, skrivas och beslutas. Problemet med värdegrunden är att dess floskler i stort är självklara för en förkrossande majoritet av den svenska befolkningen och således relativt intetsägande. Vem är inte för jämställdhet? Professionalism? Gemenskap? Och vem är det i så fall vi menar att vi måste tvinga in i värdegrunden? Att det förhåller sig på det här viset, visar kanske främst att beslutet att införliva värdegrunden överallt kommer uppifrån och ner. Åsikter som distribueras på detta vis riskerar dock att täppa till den fria tanken.

  Ytterligare ett problem med värdegrunden är att du inte behöver ha brutit mot en lag för att råka illa ut. Du kan exempelvis bli sparkad helt enkelt för att du har fel värdegrund.(forts)”

  Svara
  • G

    /  08/23/2019

   ”Du kan exempelvis bli sparkad helt enkelt för att du har fel värdegrund.”

   Ja, ett exempel på det fick vi ju se för inte alls länge sedan…

   ”Prästen och munken Franciskus Urban Sylvan har tvingats sluta som lärare på Litorina folkhögskola då hans värderingar inte bedömts gå ihop med skolans värdegrund.

   Franciskus Urban Sylvan fick sparken från sitt jobb som lärare på Litorina folkhögskola i Karlskrona för att han delat en artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.”
   https://nyheteridag.se/larare-delade-pride-kritisk-artikel-pa-facebook-fick-sparken/

   Svara
  • weasel

    /  08/23/2019

   Alla företag och myndigheter bör omedelbart stoppa upp sin så kallade ”Värdegrund” i arslet.
   Detta eftersom ”värdegrunden” inte fyller någon som helst funktion och inte på något sätt bidrar till att företaget/myndigheten ( eller för den delen fotbollslaget ) klarar av sin kärnverksamhet – dvs den verksamheten som deras existens går ut på.

   Brandkåren bör ägna sig åt att bekämpa bränder och det gör man med skum eller vatten och inte med värdegrund.
   ”Värdegrunden” är en mycket stor anledning och förklaring till att så många myndigheter och organisationer inte klarar av sin kärnverksamhet idag.
   Det är säkert fint om polisen och sjukhuset och skolan håller sig med en ”värdegrund” , men det är ingenting som hjälper vare sig brottsoffer, patienter eller elever.
   Därför kan poliser, läkare och lärare hålla sin ”värdegrund” privat . Dom får gärna sitta hemma i garderoben och rabbla ramsor om hbtq-klimatets lika värde, men när dom går till jobbet bör dom lämna värdegrunden hemma i garderoben.

   Zlatans uppgift är att göra mål – hans uppgift är INTE att ha en feministisk värdegrund.

   Svara
   • Olof

     /  08/24/2019

    Och där är just en av ironierna. Värdegrunden i sig är rasistisk.

    Nyligen såg jag en blänkare att de konstaterat att vissa sociala nätverks automatiska censur tycks ha fått väldigt rasistiska konsekvenser där människor med mörkare hudfärg tycks ha ett aningen mindre PK vokabulär och språkbruk än vad vit medelklass har.

    Samma effekt kommer förstås att synas på värdegrundskonsekvenser. Det är ingen slump att många av kritikerna mot PK psykosen har utländsk härkomst.

    Den offentliga verksamheten bör utgå från lagen. Människor som misssköter sitt skattefinansierade jobb genom att fördriva tiden med ovidkommande och produktivitetshämmande trams som värdegrunder bör avskedas.

    Svara
  • Rikard

    /  08/24/2019

   Hej.

   Det är inga problem med att förstå vad en värdegrund är. Ordet är nyspråk. Inte som i att ordet är nytt, utan som i just nyspråk. Värdegrunden är dubbeltänk. Värdegrunden är svartvitning. Värdegrunden är krimstopp.

   Krimstopp är när du låter bli att tänka färdigt en tanke, avbryter och tystar den som försöker säga en sådan tanke högt, och ser till att du inte märker något som kan få dig att tänka brottsliga tankar.

   Svartvitning är att det värdegrunden säger är vitt, är vitt; även om det är svart är sanningen att det är vitt.

   Dubbeltänk är när du gör detta, och genast glömmer att du gjort det, tills du behöver komma ihåg det, och då har du glömt att glömt det. Dubbeltänk är att samtidigt hålla två ömsesidigt motstridiga fakta i tanken och bägge är sanna samtidigt, och bägge är lögn samtidigt. Dubbeltänk är att avsiktligt ljuga och tro på lögnen som sann, och omedelbart glömma att en konflikt alls kan finnas.

   Den som behärskar det förflutna behärskar framtiden; den som behärskar nutiden behärskar det förflutna.

   Kvinnor på vikingatiden var starka krigare med framträdande roll i samhället. Kvinnor förr var förtryckta av männen. Det råder samma förtryck av kvinnor i Sverige som i Iran. Kvinnor förtrycks inte i Iran. Till Sverige kommer flyktingar, många är ensamma barn. Den meningen medger inget annat än att den som kommer till Sverige är barn och flykting; det är sanningen. Den som vet att det är sant kan inte se rynkorna, de gråa håren, eller fråga om olika krav för att klassas som flykting är uppfyllda. Den som kommer till Sverige är barn och flykting. Det är sanningen. Det är värdegrunden.

   Värdegrunden ser dig. Älska värdegrunden.

   Vi har aldrig haft det så bra. Tågförseningarna minskar för varje år. Arbetslösheten blir bara lägre och lägre. Brottsligheten sjunker. Det är sanningen. Det är värdegrunden. Värdegrunden ser dig. Sverige tar emot flyktingar och invandrare. Sverige har alltid tagit emot flyktingar och invandrare. Sverige är byggt av invandrare; Sverige har alltid byggts av invandrare. Älska sanningen. Värdegrunden ser dig.

   Rum 101.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  08/26/2019

    Det är fan skrämmande hur denna bok idag används som manual av våra politiker.

    Svara
  • Vi har en mysteriekult. Mysterierna är bland annat ”demokrati”, ”rättvisa”, ”allas lika värde”, ”jämställdhet”, ”jämlikhet”. Ingen av dem får någonsin vare sig definieras eller ifrågasättas.

   På 1600-talet åkte du ur gemenskapen om du försökte resonera kring kombinationen ”Guds nåd” och ”fri vilja” på fel sätt. ”Kan man använda sitt intellekt för att göra rätt saker, och därmed nå frälsning?”
   Allt kommer från ”Guds nåd”, kättare!

   Idag blir det samma visa om du försöker definiera ”religionsfrihet” på ett icke-auktoriserat sätt. Eller frågar varför vissa inte ingår i ”allas lika värde.”

   Det finns naturligtvis som alltid ett par metaregler som är konstanta: ”den som är starkast har rätt”, ”lyssna och tig när överheten talar” och så vidare.

   Svara
 6. G

   /  08/23/2019

  Svara
  • Ren rasism! För några år sedan i alla fall.

   ”Det spelar roll om den som flyttar in är en ung utbildad läkare eller en äldre person som går på försörjningsstöd. Det spelar roll på precis samma sätt som det spelar roll vilken typ av invandring vi har till Sverige. Handlar det om arbetskraftsinvandring i form av ingenjörer eller undersköterskor bidrar det till svensk ekonomi. Handlar det om migranter som inte kan läsa eller skriva, äldre, personer som aldrig har gått i skolan eller inte utbildats i ett arbete blir det en minuspost för samhället (SVT den 31 maj 2018).”

   (Och så Nobelpris i litteratur till Jaenson för att hon skriver ”det spelar roll” inte ”det gör skillnad”!
   *Kryper tillbaka under bron och läser Sörgården.*)

   Svara
 7. G

   /  08/23/2019

  Svara
 8. G

   /  08/23/2019

  Svara
  • hllviken

    /  08/24/2019

   Björn Sundin skämmer ut släktnamnet!

   Många inom Sundinsläkten är ovanligt kloka!

   Svara
 9. weasel

   /  08/23/2019

  Jag har en bekant som tillhör extremvänstern.
  Sedan Bildt var statsminister i början av 90 talet har min bekant avskytt honom.
  När Bildt var utrikesminister och sysslade med Lundin Oil-affärer minns jag att min bekant medverkade på någon kommunistdemonstration mot Bildt.
  När jag idag gick in och tjuvtittade på min bekants facebooksida såg jag att han hade postat ett antal inlägg om hur fruktansvärt det var att Bali ägnade sig åt påhopp på Carl Bildt.

  Säga vad man vill om Hanif Bali , men han väcker onekligen de mest besynnerliga känslor och reaktioner hos vänstern… 🙂

  Svara
  • G

    /  08/24/2019

   ”När jag idag gick in och tjuvtittade på min bekants facebooksida såg jag att han hade postat ett antal inlägg om hur fruktansvärt det var att Bali ägnade sig åt påhopp på Carl Bildt.”

   Hahaha. Det är som sagt inte alltid lätt att hänga med i vänstersvängarna. 😛 Eller kanske ska man tolka det som att vänsterbekantingen avskyr Bali ännu mer än dagens Bildt.

   Svara
   • Senior

     /  08/24/2019

    Tänk Bildt som en potemkinkuliss; han säger sig vara höger men agerar enligt en vänsteragenda. (Precis som de ”konkurrerande” partierna i DDR.)

    Vad händer då om det hamnar en tongivande person som är höger på riktigt i partiet?

    Hur skall de bli av med vederbörande utan att dubbelspelet blir för uppenbart?

    Tänker man så blir plötsligt både ”högerns” och vänsterns agerande mot Hanif Bali helt logiskt.

    Han får hållas så länge han lockar väljare till partiet, men när han riskerar att få verkligt inflytande blir han plötsligt obekväm.

    Svara
    • Olof

      /  08/24/2019

     Ja, det verkar som Bali missade ambassadrapporten om Bildt. Han skall strykas medhårs, för då blir han en duktig vovve som gör som husse säger.

     Jag tror inte han har så mycket egentlig höger eller vänsteragenda längre, det verkar mest som han fokuserar på sin, vad som tycks, rätt uppblåsta självbild och har blivit en marionett för människor som vet vilka trådar man skall dra i.

     Svara
   • weasel

     /  08/24/2019

    Eftersom vänsterbekantingen avslutade bekantskapen med mig för 6-7 år sedan på grund av att han var missnöjd med min människosyn så kan man bara gissa.
    Men min gissning är att det hela beror på att han tycker sämre om Balis syn på invandring än om Bildts oljeaffärer.

    Jag önskar att Bali kunde ta och twittra någonting elakt om Åkesson eller Trump. Det vore oerhört intressant att se hur min bekant (och för den delen SVT ) skulle ställa sig då .

    Svara
    • Sune

      /  08/24/2019

     Om Bali är elak mot Åkesson skulle det väl bli ungefär som när Nordisk Ungdom för många år sedan rev en konstutställning de tyckte uppmuntrade pedofili. PK-folket vred sig som maskar, sneglade nervöst på varandra och visste inte vad de skulle tycka. Mycket underhållande.

     Svara
  • Jans

    /  08/24/2019

   Vänstern resonerar med ”hjärtat” och då blir det såhär. En egoistisk f.d. statsminister med fingrarna i allehanda oljebestänkta syltburkar och annat blir plötsligt god för en kommunist om han hånas av någon som har en enda negativ synpunkt på immigrationspolitiken.

   Svara
 10. G

   /  08/24/2019

  ”Teens Now Trust YouTubers More Than Journalists

  Teens would rather keep up on current events through YouTube and other social media platforms instead of news agencies, a new survey found.

  Over half of the 1,000 teens who responded to the poll, sponsored by SurveyMonkey and the media advocacy non-profit Common Sense Media, said they prefer YouTube to established news outlets, according to USA Today. Given recent news about how YouTube promotes conspiracy theories and other misinformation, the results are an unfortunate glimpse of the future of media literacy.
  “We don’t necessarily have a great sense of whether those influencers or celebrities have standards and ethics, or what kind of disclosures they’re making,” Michael Robb, senior director of research at Common Sense, told USA Today.​”
  https://futurism.com/the-byte/teens-trust-youtubers-journalists
  Diskussion: https://www.wilderssecurity.com/threads/teens-now-trust-youtubers-more-than-journalists.419791/

  Svara
  • Olof

    /  08/24/2019

   Tja, jag har ju större förtroende för Tim Pool än vad jag har för SVT eller DN. Tim behöver jag åtminstone inte dubbel och trippelkolla varenda mening han yttrar för att inte bli lurad.

   Svara
   • Jans

     /  08/24/2019

    Fast problemet är ju att Youtube inte heller är neutrala. De kan kasta ut Tim Pool närsomhelst och ingen vet hur de meckar med algoritmerna för att ge dig ”rätt” (d.v.s. Youtubes) världsbild. Hela den offentliga debatten behöver ta sig ur plattforms- OCH redaktionstvången.

    Svara
    • Olof

      /  08/24/2019

     Ja, det är absolut ett problem. Sist de meckade med algoritmerna började jag få upp massa fejk-nys som CNN i flödet, och rekommendationer har helt klart minskat i relevans. Sällan jag har någon nytta alls av dem numera.

     Trevligt nog har de också infört möjligheten att helt blockera kanaler från rekommendationerna, så nu slipper jag helt råka få upp CNN, vare sig de skulle vara relevanta eller inte. Man vill ju inte riskera att bli någon sorts paranoid konspirationsteoretiker som Wolodarski.

     Men jo, vi behöver absolut ur plattformarna och över till distribuerade modeller. De mer insatta människorna som Tim klarar sig förmodligen för de redan har så stor publik och så många kanaler ut på alternativa plattformar men det pågår mycket gatekeeping nu.

     Känns lite tragiskt varje gång youtube försöker locka med prenumerationstjänster. Jag skulle gärna betala för dem. Om jag litade på att youtube inte skulle börja sparka ut de jag är intresserad av.

     Svara
     • Jans

       /  08/25/2019

      Ja, betald prenumeration på sådant man är intresserad av är helt klart rimligt men jag önskar det i ett annat forum än Youtube i så fall. Youtube/Googles förtroende är för min del permanent raderat. Jag kommer i alla lägen valmöjlighet finns att välja bort sådant Goggle äger.

 11. G

   /  08/24/2019

  ”Romania Mulls Excluding Huawei From its 5G Network

  The document signed by Romania’s Klaus Iohannis and his American counterpart Donald Trump says the two leaders ”seek to avoid the security risks that accompany Chinese investment in 5G telecommunications networks”.
  It was signed during a trip made by Iohannis to Washington on Tuesday.

  Iohannis recently expressed ”concerns” regarding Huawei’s possible participation in the country’s 5G network, adding the Supreme Council of National Defence (CSAT) would discuss it.
  The government had initially suggested that the Chinese equipment manufacturer would not be excluded.”
  https://www.securityweek.com/romania-mulls-excluding-huawei-its-5g-network

  Svara
 12. G

   /  08/24/2019

  Inte konstigt att EU vill höja EU-avgiften för att kunna finansiera alla påhitt…

  ”EU drafts plan for hundred billion-dollar fund to take on US tech firms, reports say

  EU officials have drafted a plan for a sovereign wealth fund that would invest 100 billion euros ($110 billion) in “high-potential European companies,” according to reports in the FT and Politico.

  The proposal would mark a drastic step from the EU to try to encourage companies within the continent to catch up with competitors from the U.S. and China.”
  https://www.cnbc.com/2019/08/23/eu-drafts-plan-for-fund-to-take-on-big-us-tech-companies-reports-say.html

  Svara
  • G

    /  08/24/2019

   Och EU-lover Macrons jakt på att få till en global skatt är inte över…

   ”Explainer: Macron’s quest for an international tax on digital services

   French President Emmanuel Macron is pressing ahead with a digital tax in France, a move U.S. President Donald Trump described as “foolishness”, and the French leader is keen to reach an international agreement on taxing big tech companies.

   Late on Wednesday, Macron urged the Trump administration to help reform global corporate taxes.
   Macron will seek common ground with Trump and other G7 leaders at a summit in Biarritz this weekend. Washington has expressed concern that U.S. Internet companies are being unfairly targeted.
   Here is a guide to the digital tax debate…”
   https://www.reuters.com/article/us-g7-summit-digital-tax-explainer/explainer-macrons-quest-for-an-international-tax-on-digital-services-idUSKCN1VC0VH

   Svara
   • Det finns en lösning för den som har ögon att se med …
    Sänk skatten på hemmaplan! Du behöver vare sig EU eller G7 för det!

    Fast det är väl enklare att beskatta högt, subventionera vissa, och sedan försöka styra dem man ger bidrag till. Mer progressivt, i alla fall.

    Svara
 13. G

   /  08/24/2019

  ”Striden om islamistcentrum i Uppsala: Kommunen vågar inte ta ställning mot extremism

  Den svenska naiviteten om islamister i Uppsala, skulle denna historia kunna heta. Är det något i dricksvattnet? Är tjänstemännen smittade av parasiten toxoplasmos, som gör kvinnor mer tillitsfulla och benägna att ta kontakt, enligt forskning som presenteras av FoF? Eller finns det påtryckningar från högre ort? Man kan nästan misstänka att tjänstemän och politiker är antingen hotade eller mutade att bevilja bygglov till islamistiska extremister. När politiker från Centern och Socialdemokraterna svarar på frågor om islamistcentrum i Uppsala gömmer de sig bakom lagar och hävdar samtidigt att de skulle behandla tex en nazistisk organisation på samma sätt, något som måste betraktas som en ren lögn. Som alltid får man en svart känsla av att Sverige är förlorat i bottenlös dumhet och självskadebeteende med syfte att att montera ner demokratin.
  ..[..]..
  Ylva Stadell (socialdemokrat som är medarbetare i Uppsala kommun) svarar så här i ett mejl på frågan om bygglovet till extremisterna:…”
  http://katerinamagasin.se/striden-om-islamistcentrum-i-uppsala-kommunen-vagar-inte-ta-stallning-mot-extremism/

  Nä nä nä. Försök inte. Nazist orgen skulle få ett stort fett nej (jag klagar inte), oavsett var i landet en bygglovsansökan skulle komma in. Då de av svenska politiker verkar ses som ett större hot mot Sverige som nation och helhet än islamister av olika slag.

  Svara
  • Det måste finnas något i lagen om ”subversiv verksamhet” som det väl heter nu?

   Det jag hittade om högmålsbrott verkar endast handla om saker som görs ”med vapenmakt.”

   Svara
 14. En annan

   /  08/24/2019

  Ojdå, redan då visste man…

  Svara
 15. lensof

   /  08/24/2019

  På bloggen detgodasamhället.com skriver idag Bitte Assarmo om barnboken som ska lära våra förskolebarn den rätta värdegrunden. Huvudperson är den Trumpne gossen Donald och som han är ska man inte vara.

  Läsvärt inlägg i sig. Samtidigt finns där en tankeväckande kommentar från en Thomas Ek. I den ger han en helt annan bild av Trumps reaktioner och anledningen till hans inställda besök i Danmark än vad våra media matar oss med. Dessutom nämner han vad Trumps köpförslag av Grönland skulle kunnat innebära för vår regions säkerhet.

  Att Bildt är en katastrof och har en tradition av att välja fel gör ju honom knappast kompetent att uttala sig om vare sig Trump eller USA. Detta är dock något som media i landet tvärtemot inte kan förstå. Eller är man glada för att han så hjärtligt tar den blodbesudlade diktatorns hand, det tar ju udden lite från Wallströms fadäs. Dessa två politiker sägs vara i opposition till varandra har i alla fall ett stort intresse gemensamt, kärleken till diktatorer som styr med terror och mord.

  Så kanske är det inte så konstigt att vänstern nu tar ställning för Bildt och tar avstånd från Bali. Vänstern befolkas ju knappast av människor som vill ha demokrati.

  Svara
  • Jans

    /  08/24/2019

   Media älskar Bildt. Det låter ju alltid som han har rätt och vet vad han pratar om. Att han är en ”medium sized dog with at big dog attitude” som oftast har fel spelar ingen roll. Han låter bra, det räcker för bra infotainment.

   Svara
  • Olof

    /  08/24/2019

   ”I den ger han en helt annan bild av Trumps reaktioner och anledningen till hans inställda besök i Danmark än vad våra media matar oss med.”

   Jag har inte ens kollat vad vår media säger. Men jag antar ”haha, fan vad löjligt”? Eftersom våra svagsinta dagisbarn till ”journalister” inte tittar på något annat än demokraternas partiorgan CNN och MSNBC.

   Har inte spenderat någon större tid på frågan, men hörde i förbifarten någonstans att han knappast var den förste presidenten att ställa den, och det är inte svårt att se många möjligheter med iden, framförallt eftersom USA skulle ha betydligt mer kapacitet att utveckla arean. För att inte tala om att det är ju i praktiken USA som försvarar Grönland… vad skulle Danmark göra om ryssarna sa att att nu är det här vårt?

   Men det är inte speciellt svårt att räkna ut Danmarks kallsinnighet till iden heller ur rena människorättsskäl, och så länge de har lyxen att kunna luta sig mot USA för försvar lär det inte förändras.

   Svara
 16. Gorby

   /  08/24/2019

  Först Özz, och nu Pascalidou…
  Bra att dessa kommuner vet hur man ska prioritera kommuninvånarnas surt skattade pengar…

  Svara
 17. Gorby

   /  08/24/2019

  Svara
  • Gorby

    /  08/24/2019

   Svara
   • Ivar L

     /  08/24/2019

    ”Väl värt att läsa” skrev han och lade en betalvägg mellan. Känns inte så viktigt.
    Älskar nya DN. Inte ens när jag ”råkar” klicka fram en artikel (vill ju helst bojkotta DN) så får jag läsa den. DN hjälper mig faktiskt att minska mitt missbruk av dåliga medier.

    Svara
    • Olof

      /  08/24/2019

     Haha, ja, jag är rätt glad åt den med. DN artiklar har ett negativt värde eftersom man bara blir irriterad över hur fördummande de är. Det hade behövts en rätt ordentlig betalningsvägg för att göra det värt att läsa.

     Herregud, jag menar bara den tweeten… _ingen_ viktig info i den. Var det tuffa tjejgänget som röker? Eller var det nördarna i 8F? Eller sportkillarna?

     Om vi skall göra förolämpade högstadieelevers tyckande till en fråga för våra största dagstidningar och politiken så måste vi ju veta kontexten. Var det ett initiativ från Hilding i nördgänget som ville ligga med Jonna som är med i ung vänster så är det ju en viktig detalj. Eller var det Ulla, 8F’s elevrådsrepresentant, som har en crush på Fabian, samhällskunskapsläraren? Hur många lajks fick de på Fejsbook när de postade om brevet? Och hur gick det efteråt? Att de inte fick något svar är väl rätt självklart, men hur gick det med de viktiga sakerna? Fick någon ligga? Fick någon herpes? Fick någon högre betyg?

     Ja, jag är inte så insatt i vad som är viktigt idag i den åldern. Kanske Rickard, fd lärare kan fylla på med viktiga insikter i den världen. Säkerligen bra mycket mer träffande insikter än DN dessutom.

     Svara
   • G

     /  08/25/2019

    Artikeln: https://web.archive.org/web/20190824052804/https://www.dn.se/nyheter/politik/sa-gjorde-nathanen-hanif-bali-till-maktfaktor/

    När gruppledaren Tobias Billström (M) samma kväll svarade på frågor i SVT Rapport sa han att riksdagsgruppen i och med beslutet att peta Hanif Bali hade skickat en signal ”som ingen kan missförstå”.

    – Jaha, tänkte högstadieläraren Maria Wiman som tittade på nyhetssändningen i sin lägenhet i Stockholmsförorten Bandhagen.

    – Det krävdes alltså en Carl Bildt.

    För två år sedan försökte hon och en klass 14-åringar få Moderaternas partiledning att reagera mot Hanif Bali. Då bemöttes de med tystnad.

    Svara
    • G

      /  08/25/2019

     ”En av få profilerade moderater som gått ut och stöttat Hanif Bali den senaste veckan är Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp. Han har själv erfarenhet av att gå i klinch med partiledningen, bland annat efter att ha bildat koalition med Sverigedemokraterna mot Ulf Kristerssons uttryckliga vilja.

     I ett Facebookinlägg säger han att Moderaterna behöver Hanif Bali.

     – Han lyckas vara samhällskritisk på ett slagfärdigt sätt, som också attraherar väldigt många människor. Det är klart att han på det sättet är en stor tillgång för partiet, det gäller att kunna dra nytta av det, säger Christian Sonesson till DN.

     – Sedan måste man naturligtvis kunna kritisera Hanifs språkbruk ibland. Man får ha en saklig ton och en bra ton, det går att vara ganska tuff i debatten men man behöver inte uttrycka sig nedsättande eller plumpt.

     Uppgifter som SvD var först att rapportera om – och som DN:s källor bekräftar – gör gällande att Moderaterna överväger att helt lämna Twitter. Christian Sonesson har inte själv hört det, men tycker att det vore ett misstag.

     – Det är att inta en lite feg ställning. Moderaterna behöver vässa sin retorik ganska mycket. Vi har en i grund och botten bra politik men allt för klen retorik.

     Få tror att Hanif Balis paus från Twitter kommer att bli långvarig. Själv säger han till Sveriges Radios Söndagsintervju att det inte är omöjligt att han slutar twittra, eller att han drar ner på sina tweets.

     Vid en ny kontrovers finns inget mer för partiet att ta ifrån honom än hans medlemskap.”

     SR Söndagsintervjun: https://sverigesradio.se/avsnitt/1345193

     Svara
 18. Gorby

   /  08/24/2019

  Svara
 19. Det finns flera som påpekar sanningar. Läs gärna: http://helenaedlund.se/frankensteins-samhallsexperiment/
  Elegant och så rätt.

  Svara
 20. Gorby

   /  08/24/2019

  Svara
 21. MiT

   /  08/24/2019

  Svara
 22. MickeP

   /  08/24/2019

  PK-Sverige lider av svår förstoppning. Det är värdegrunden som sitter på tvären och blockerar all passage. Hanif Bali fungerar som ett rensande laxermedel, och det gillar inte den förstoppade patienten, som trivs med sitt förstoppade tillstånd där endast varma gaser kommer ut ur det proppfyllda systemet. Det svenska tillståndet kallas det för av våra grannländer.

  MickeP

  Svara
 23. Ivar L

   /  08/24/2019

  Jomenvisst, det är Hanif Bali som skall be Bildt om ursäkt för att Bildt fjäskar för mullornas Iran.

  Världen är ju helt upp och ner.

  Bildt klarar sig tydligen alltid vad han än gör. Utrikespolitiskt har han väl aldrig gjort något alls för sitt fosterland men desto mer för sina egna privata pekunjära intressen i oljeindustrin och utrikeskarriären.

  Svara
  • Teflon-Calle, ja …

   Svara
  • MickeP

    /  08/24/2019

   Men vad nu?

   Var det inte samme iranier som hade som rutin att inte ta ngn i hand? Inget konstigt med det sade ju Wallström.

   Eller har jag sovit under en sten den senaste veckan?

   MickeP

   Svara
   • Rikard

     /  08/25/2019

    Hej.

    Det är inte handslag iraniern har problem med.

    Det är skaka hand med Wallström specifikt han inte vill.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 24. MiT

   /  08/24/2019

  Svara
  • Jans

    /  08/25/2019

   ”lyssna på föreläsningar och delta i workshops”

   Barn *upp* till tolv år…

   Föreläsningar…
   Workshops…

   Låg och mellanstadiebarn alltså.
   Kollo med föreläsningar och workshops, för barn. I låg och mellanstadiet.

   Kollo med föreläsningar och workshops alltså.
   För barn.

   Den som inte förstår hur sjukt detta är – oavsett ämnet om ämnet är trans eller skalbaggar – är själv sjuk. Låg och mellanstadiebarn passar inte in i en kontext av föreläsningar och workshops.

   Svara
 25. info

   /  08/24/2019

  Anledningen till att USA sa upp avtalet med Iran:
  Netanyahu: Iran har ljugit om kärnvapenprogram
  https://www.expressen.se/nyheter/netanyahu-iran-har-ljugit-om-karnvapenprogram/

  Carl Bildt försvarar avtalet med Iran:

  Svara
  • lensof

    /  08/24/2019

   Anne Ramberg, Jan Eliasson, Carl Bildt…. Kanske är det dags för dem att övergå till att mata duvor istället för att ideligen blottlägga denna bristande förmåga att vara närvarande i den verklighet som är nu. Det är pinsamt, pinsamt, pinsamt.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/26/2019

    De kommer ersättas av nya Anne Ramberg, Jan Eliasson, Carl Bildt.

    Svara
 26. MiT

   /  08/24/2019

  Svara
 27. MiT

   /  08/24/2019

  Svara
  • Olof

    /  09/03/2019

   Altså, väldigt osmakligt av dig att dela länkar till tweets av Alex Voronov. Den typen av kommunism borde inte tolereras i ett öppet samhälle, och inte heller människor som läser hans tweets.

   Men vänta bara tills vi får makt, då blir det iväg med Gulag för dig!

   😛 😉

   Svara
 28. Q-Ken

   /  08/24/2019

  Väl skrivet detta:

  https://www.gp.se/ledare/de-h%C3%B6ga-f%C3%B6rv%C3%A4ntningarnas-rasism-1.17369155

  Felet som vi har gjort är ju att vi inte behandlat invandrarna som vuxna som måste ta ansvar för sig själva och konsekvenserna av sina handlingar.
  Om man lär arbetsföra människor att de inte varken måste kunna svenska och försörja sig själva så är det inte så förvånande att vi nu står där vi står.

  Svara
  • ”I verkligheten är vi alla lika och ska så betraktas.”

   Är detta samma person som för någon månad sedan skrev att slöja på barn är väl inte så farligt?

   Svara
 29. MiT

   /  08/24/2019

  Svara
  • MickeP

    /  08/24/2019

   Den var bra. Och ett bevis på att dagens motsättningar egentligen inte handlar politik.

   Såvitt jag förstår är Jens Ganman vänster. För tjugo år sedan skulle han och jag kunna sätta oss ner (över en öl) och snacka politik. Sedan hade vi rest oss upp, skakat tass, och förklarat att vi tyckte olika (utan att för den sakens skull vilja mörda varandra eller ens hata varandra).

   Så skulle kanske Jens och jag kunna göra än idag. Men inte utan att titta oss omkring över axeln för att se om ngn värdegrundskontrollant stod och avlyssnade.

   Välkommen till DDR 2.0.

   MickeP

   Svara
  • Kronblom

    /  08/26/2019

   De som gillar Springsteen utgår jag ifrån att de är vänster. Inte alltid men ganska ofta är de.

   Svara
 30. MiT

   /  08/24/2019

  Varför tror de att de ska kunna få betalt? Vem ska betala dem för vad de nu ”producerar”? Varför tror såna alltid att de besitter unika kompetenser som folk skriker efter? De får väl starta en gratis WP-blogg som jag har gjort…?

  View this post on Instagram

  Jag var också en del av den lilla redaktion som jobbade stenhårt med Gardet i månader innan lanseringen, som ni som följer mig säkert märkte. Jag skulle varit chefredaktör och ansvarig utgivare. Dagarna innan lansering ändrades plötsligt många av premisserna. Jag hade inte råd att fortsätta jobba gratis i den omfattning som krävdes, vilket jag hade påtalat flera gånger. Jag hade blivit lovad en ”skälig lön”, men aldrig något konkret. När jag på ett möte innan lanseringen ville besluta kring våra löner och få det på papper ändrades stämningen dramatiskt. Jag fick höra att vi inte skulle ”profitera på feminism”. Jag var alltså en dålig feminist för att jag ville ha en normal journalistlön så att jag skulle kunna betala mina räkningar. Det var oetiskt av mig. Mötet blev väldigt obehagligt, det användes härskartekniker och raljerades kring mina levnadskostnader. Där kan vi verkligen snacka mobbarfasoner. Efter det mötet hade jag, naturligtvis, en riktigt dålig känsla och dagen efter tog jag beslutet att hoppa av redaktionen helt. Ett par dagar efter lanseringen blev jag även sparkad som krönikör. Det hette att de ”inte hade förtroende för mig”. Efter att jag alltså jobbat hårt i flera månader med projektet. Oavlönat förstås. Jag kände mig självklart sviken och lurad. Så mycket tid, arbete och förhoppningar jag lagt på detta projekt. Jag mådde ärligt talat riktigt dåligt. Jag orkade inte prata om vad som hänt direkt, men tänkte väl att jag någon gång skulle göra det. Sommaren har gått och nu har jag fått höra hur det gick för dem som var kvar. Jag lider med dem. Det här har blivit så otroligt smutsigt och ovärdigt. Nu vill Gardet inte ens betala tillbaka för (redan godkända) utlägg som en person i den ursprungliga redaktionen gjort. Det har varit mycket påtryckningar från olika håll om att ”tala klarspråk” och jag har av respekt för andra som blivit utsatta för detta varit väldigt försiktig med det. Nu känner jag att jag inte vill låta @karinkajjan stå ensam. Jag kan bekräfta det hon säger, då jag upplevt samma saker, och kan lägga till mina egna upplevelser. Som ni nog vet har jag aldrig varit den som håller käft.

  A post shared by Filippa Berg (@filipparebecca) on

  https://bloggbevakning.se/2019/08/24/karin-kajjan-tar-bladet-fran-munnen-ang-sitt-avhopp-fran-gardet/

  Svara
 31. x

   /  08/24/2019

  Svara
  • Samma förfarande brukar kritiseras i USA när till och med städare inte får gå till ”konkurrenterna”!

   Jag kan förstå det om man är extremt kunnig inom något ämne, och företaget vill behålla ens specialistkompetens. Men i så fall är det personen och tidigare arbetsgivare som har ett avtal.

   Svara
 32. x

   /  08/24/2019

  Svara
  • Svenska lagar om självförsvar verkar vara anpassade för en situation där man i värsta fall behöver knuffa till gärningsmannen lite grann så att man kan springa därifrån. Sedan kommer kvarterspolis Björk eller några grannar att omhänderta busen. Grannarna är i allmänhet kroppsarbetare och är därmed i god form.
   Senast 1950-tal med andra ord.

   Självförsvar borde innefatta att oskadliggöra den som anfaller. Det betyder att han (tänker inte skriva han eller hon) ligger stilla på marken och på sin höjd försöker krypa därifrån.

   Den som inte förstår detta åtminstone intellektuellt har nog ”levt sina liv i en skyddad medelklasskuvös, eller fått sina moraliska reflexer avlägsnade genom juristutbildningen”.

   (Formulering stulen från Lars Anders Johansson.
   https://timbro.se/smedjan/ett-valfortjant-kok-stryk/)

   Svara
  • Pether

    /  08/27/2019

   Dock så är det väl bara hennes ord? Har ju hänt ett antal gånger innan att kvinnor ropar våldtäkt när de dödat eller försökt döda någon. Även kvinnor kan ljuga, speciellt när alla skulle ta deras parti när de gör det.

   Svara
 33. x

   /  08/24/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2019

   Synd att de skrev hen i ingressen. Jag läser inte texter med hen. Känns som Orweell/Sovjet. Jaja…

   Svara
   • MickeP

     /  08/25/2019

    Ha, ha! (du fick en tumme upp av mig för den).

    Exakt så. Jag läser vanligen inte heller texter med ordet ”hen”. Om det inte används i förklenande syfte förstås. Samma med texter som under ngn slags påstådd seriös täckmantel innehåller orden ”utmaning”, ”värdegrund” eller ”allas lika värde”. Går bort direkt såsom det ovederhäftiga skitsnack och floskler som det i själva verket är fråga om.

    ”Fjamåt” är ett ytterligare exempel f.ö.

    MickeP

    Svara
 34. x

   /  08/24/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2019

   Kommer ju inte hända med nuvarande regering. Ännu ett skäl till att rösta bort mökarna.

   Svara
   • UD och SIDA har väl spikat biståndet några år i förväg, just för att slippa inblandning av ”folkvalda” i tid och otid?

    Svara
 35. x

   /  08/24/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2019

   ”Har arbetat m Zarif sedan 1988”
   Verkar gått lite trögt med det arbetet…

   Det är ju inte direkt en förmildrande omständighet att ha samarbetat med representanten för en förtryckarregim i decennier utan resultat.

   Svara
  • lensof

    /  08/25/2019

   När jag ser detta. Och Bildts kärvänliga handskakande. Och Wallström överslätande attityd till att hon faktiskt offentligt förnedras. Då kan jag inte låta bli att undra: hänger detta spel ihop med att Sverige dessutom tar hand om en massa hazarer som antagligen kommer från Iran allihopa. Som därmed inte är flyktingar i egentlig mening även om Khavari vill få oss att tro att de alla kommer från ett krigshärjat Afganistan. Kanske är de bara oönskade för de har ju ingen tradition av att vara goda samhällsmedborgare i Iran heller vad jag har förstått.

   Frågan är då vad har Iran, vad har de för hake på oss? Vad är utbytet? Handelsutbytet t.ex. är ju inte större än med Israel. Varför detta spel och vad är det som gör att vi ska ta emot alla dessa människor med tveksamma skäl till det? Vad är det som gömmer sig under godhetsfascismen?

   Svara
  • Ja, se diplomater! Eliasson kunde placeras i vilket hov som helst från 1700-talet och framåt, eller som adjutant till någon general i ett vitt tält uppe på en kulle.

   – Därnere slåss folk och är ohövliga, men vi här uppe kan väl i alla fall vara civiliserade. Bjuda in fiendens general till konjak innan slaget? Ja, General!

   Svara
  • ”He’s gone native” brukade engelsmännen säga om utsända i till exempel Indien, när de blivit för goda vänner med lokalbefolkningen, anpassat sig till lokala seder och bruk och liknande. Man kunde då inte längre lita på att personen skulle sätta imperiet och hemlandet först, och det var dags att sparka, omplacera eller plocka hem honom till ett skrivbordsjobb.

   Svara
 36. Rikard

   /  08/24/2019

  Hej.

  Det här med att köpa Grönland…

  Det är säkerligen försvarspolitik med i spelet: Ryssland och USA ligger ju globalt sett nästgårds, särskilt via USA:s hatt, Kanada, och polen (inte Polen, polen).

  Men det finns en annan sak som regimmedia inte verkar känna till, just nu. När de behöver har vetat det kommer de alltid att ha vetat det. Exploatering av naturresurser i Arktis, inte bara fiske utan även potentiell uppsamling av noduler från havsbotten (något som i nuläget inte är lönsamt) och oljeprospektering. Vilken del av Arktis, och hur stor den delen är baseras på hur mycket gräns man har i den riktningen (om jag inte minns helt galet). Det finns ett eller flera avtal mellan de stater som har gräns mot Arktis (Norge, Danmark, Kanada, USA, Ryssland, Island) och man träter om exakt hur man skall räkna ut hur stor bit av kakan alla skall få.

  Ur den synvinkeln finns all anledning för Danmark att säga blankt nej, oavsett vem som är president.

  Sedan är det komiskt med hur Minisann (regimmedia) arbetar: man ojar sig över USA. Man tiger som muren om en viss diktaturs utpost, komplett med ICBM utplacerade, dryga 43 mil från Ystad.

  Ang. Bildt och politisk adel: kolla hans släktträd. Det är inget under att inget parti vill ha direkta personval, presidentämbete, eller val till polischef, chefsåklagare och liknande.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Törnrosa

    /  08/24/2019

   Ang Bild. Det blev ju svågerpolitik på riktigt :-/
   mvh

   Svara
  • Olof

    /  08/24/2019

   Det finns ytterligare en aspekt – Grönland och dess territorialvatten kan få ökad betydelse om avsmältning av nordpolen frigör transportleder genom vattnen. Det finns även en pågående konflikt mellan USA och Kanada om huruvida nordvästpassagen är Kanadensiska territorialvatten under deras kontroll, och det är mycket möjligt att USA skulle få leverage där om de hade Grönland.

   Sen som sagt… Grönland är Danmarks enligt Danmark och USAs arme.

   Skulle det uppstå ett större värde i Grönland skulle Danmark själva inte kunna försvara territoriet mot någon annan intresserad stormakt. Grönland är inte med i EU och skulle inte kunna räkna med stöd genom försvarspakten där, så det är Nato som är det hela. Kan tänka mig att det ligger i Trumps tankar med.

   Svara
   • Rikard

     /  08/25/2019

    Hej.

    Det är i ljuset av 2008 års folkomröstning på Grönland, där drygt 3/4-delar av de röstande röstade för ökad självständighet syftande till full autonomi på sikt man skall se Trumps utspel, också. Basen på Thule har Danmark inga problem med att den ligger där den gör, men ett framtida självständigt Grönland? Vem vet vad det landet tycker. Det gör det också svårt för den danska regeringen att skriva avtal med främmande makt som inkluderar Grönland – en framtida stat kan inte vara bunden av de avtal som ingåtts före självständigheten, vilket gör det hela osäkert. När tidigare danska statsministrar och andra toppolitiker dessutom är djupt inblandade i ryska gasbolag och Nordstream, och lobbar hårt för ryska intressen? Det vore tjänstefel av Trump att inte höja tempot i partiet.

    Sedan består den danska militära närvaron av Siriuspatrullen. En spaningspatrull för marinen. Hårda typer, då de bl a annat färdas härs og tvärs över ön på hundsläde året om.

    Just nu pågår som bäst arbetet med att utbilda grönlänningar till soldater och poliser då självstyret stegvis tar över ansvaret inte bara för polis utan även för militärt försvar.

    Putin? Han gjorde nog en liten glädjedans när Danmark gick med på att skapa denna enorma lucka i NATO:s sköld mot Ryssland. Han behöver inte påverkat Danmark mer, än vad Bildt påverkat Sverige re: Iran, Saudi, Sudan, Eritrea/Etiopien, Turkiet, (det var av någon anledning Bildt som reste till Ankara för att debriefa de två kommunisterna som suttit i fängelse i Eritrea för spionage och samarbete med guerilla, som av en händelse i samma områden där Lundin Oil hade intressen och privata säkerhetsstyrkor).

    Frågan är inte om Grönland blir kvar i EU, utan hur mycket utvecklingsbidrag de skall ha. EU kan knappast gå med på att låta USA knipa åt sig det territoriet. Basen på Thule är alldeles för viktig för att hålla reda på eventuella missiler och spionflyg, och för att kunna avfyra egna kärnvapenbärande långdistansmissiler ifrån – lita på att de sedvaniga ”fredsrörelserna” och TV-namnen kommer att börja kampanja för att den amerikanska basen skall bort, ‘i fredens namn’, tovaritch!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Olof

      /  08/25/2019

     Precis.

     En anmärkning dock – ointuitivt nog är Grönland överhuvudtaget inte med i EU. De kunde inte acceptera fiskereglerna och gick ur 1985. Det innebär att den enda militäralliansen de har, vad jag vet, är NATO genom Danmark.

     Och vad supermakterna tycker om en population på 50k som hävdar att de äger en bit mark… tja, det faktum att Trump lägger fram iden att ‘köpa’ marken till Danmark, snarare än Grönlänningarna själva säger ju rätt mycket om den saken. Det är bara att räkna på det strategiska eller ekonomiska värdet som marken har, jämföra med kostnaden för att rensa ut den militära styrka som en alliansfri population på 50k kan uppbåda plus civil polis och fraktkostnader för att flytta bort resten för att slippa gerillaproblem.

     Det behövs inte ens en supermakt för att göra det. Det är inte något Krim, Afghanistan eller Irak.

     Det enda är att man behöver kunna hålla det mot andra intressenter.

     Svara
     • Rikard

       /  08/25/2019

      Hej.

      Där ser man – jag har helt intuitivt förutsatt att Grönland var kvar i Unionen. Att missa att de lämnade redan -85 är rätt pinsamt, men hur ofta kollar man fakta om Grönland? Det är nästan journalistnivå på den tabben 🙂

      Hm ,då borde faktiskt EU försöka få med Grönland i Unionen, som självständig stat. Det hade gett EU en avsevärd kust mot Arktis, och plats vid bordet när fiskevatten och resurser skall delas upp, mer än vad Island ger.

      Vad EU anser om folkomröstningar för självständighet och utträde från små, ekonomiskt och militärt obetydliga områden lärde vi ju oss av Katalonien.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Olof

       /  08/25/2019

      @Rickard Jo, jag hade något svagt hum i bakhuvudet om att det var något med det där som gjorde att jag kollade upp det först :). Som sagt, det är lite ointuitivt. Men journalistnivån i det här fallet är ju ‘ha-ha Trump vill köpa Grönland’ så jag får nog säga att det i jämförelse är en rätt liten miss…

      Men jag misstänker att just fisket fortfarande skulle vara stötestenen. Med en ekonomi som består till 90% av fisk är de nog inte intresserade av att dela upp just den biten och jag får känslan av att EU är väldigt ointresserade av att riva upp fiskereglerna och ge undantag för dem. Kanske olja skulle göra skillnad för någon av parterna? Fast det skulle ju knappast gå väl ihop med EU’s miljöplaner.

      Ju mer man tänker på det, dess mer prekärt känns läget för grönlänningarna.

     • Noger

       /  08/26/2019

      Det torde betyda att EU är ”oinuitivt” ?

  • Jan Hagberg

    /  08/25/2019

   Trumanadministrationen gjorde ett försök 1946 och bjöd 100 miljoner i guldtackor för Grönland. Köpet gick uppenbarligen inte igenom men det blev någon eller några flygbaser.

   Svara
 37. x

   /  08/24/2019

  Svara
 38. MiT

   /  08/24/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/2529973733763869*

  Svara
 39. Nils Hult

   /  08/25/2019

  Synd att det inte finns fler inom Riksdagsmannakåren som avslöjar skumma saker som pågår inom de delar av samhället som inte sker på svenska språket.
  Angående just Bildt har Bali förstås fel men jag kom att tänka på ”Kosovo”-hanteringen. Det blev uppenbart fel mot människorna i de serbiska områdena i Kosovo. Man borde ha delat området ”Kosovo” i en Serbiskspråkig del och fört den till riktiga Serbien och sen låtit Albanien ta över ”Muslimska Kosovo”. Nu hamnade många serber väldigt illa till. Och Bildt var mycket aktiv i detta felbeslut.

  Svara
 40. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 41. x

   /  08/25/2019

  OT
  Haha, jag älskar Rocki Kızgın’s profiltext:
  ”Loppishaverist. Ej feminist. Besvärlig. Avfölj gärna. Jag är inte som du tror. ¡No pajasarán! I ride alone. Exilalarmist. Tantfluencer. Har grädde i carbonara.”

  Svara
 42. x

   /  08/25/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2019

   Den lilla detaljen att tysklands judar var tyska medborgare medan tiggarna inte är svenska medborgare och dessutom, enligt de EU-regler som även sossarna accepterar, inte ens skall vara kvar i landet efter tre månaders ”jobbsökande”, den lilla detaljen gör att någon stjärna aldrig skulle kunna sys fast även om M ville. Detta enligt regler som även sossarna stödjer.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2019

   I och för sig borde de kunna samla burkar såsom näringsverksamhet och då få stanna i Sverige enligt EU-reglerna. Men då måste de naturligtvis starta företag och betala skatt som alla andra. Att samla burkar bara rakt upp och ner som svenska fattigpensionrer gör kan ju inte räcka för att ge uppehållstillstånd enligt nuvarande regler…

   Svara
   • Olof

     /  08/25/2019

    Klarar de av att registrera företag, betala skatt och försörja sig på att samla burkar så är de välkomna att få medborgarskap, för min del i alla fall. Jag kan till och med erbjuda mig att prenumerera på en burkhämtningsservice där jag kan klicka när jag har x antal burkar att hämta som jag ställer utanför dörren.

    Svara
    • Rikard

      /  08/25/2019

     Hej.

     @Olof och Ivar: nu antar jag att ni skojar en smula sardoniskt över tramset i artikeln, men om man tar era resonemang på allvar?

     För det första skall tillstånden designas, kontrolleras mot existerande förordningar och administreras (kostnad). För det andra skall det sedan ske kontrollverksamhet (kostnad). För det tredje måste jakt på och sanktioner mot ej registrerade burksamlare genomföras (kostnad). För det fjärde kan du inte leva på burksamlande, om du inte tältar året runt, och efter en viss tids arbete är du berättigad till social service (kostnad).

     Hur många kronor per öre vill ni spendera på detta?

     Bättre att kasta ut insmuget zigenarpack istället. Bättre för dem, och bättre för oss, och eftersom gränsbevakning och hårda kontroller och livstids utvisning av kriminella utlänningar och invandrare avsevärt sänker kostnader i alla led, är det en god investering.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Ivar L

       /  08/25/2019

      Jag kan inga EU-regelverk i detalj men jag är relativt marknadsliberal. Jag har ingen generell invändning mot att medborgare med rätt att etablera sig också gör det. Även om de är romer. Naturligtvis under förutsättning att de genererar ett positivt skattenetto och annat av nyttighet för vår egen provins. Det får naturligtvis inte bli något skattefinansierat företagslajvande.

      Däremot tycker jag inte att svenskt medborgarskap skall ingå i dealen. Såvitt jag förstår kan man väl ha företag i andra EU-länder med bibehållet medborgarskap från ursprungslandet?

      Men det är ju bara att kallt konstatera att trots dessa möjligheter har väl noll burksamlarföretag med rumänska eller bulgariska ägare hittills startat och då har Täbymoderaterna all rätt i världen att begränsa deras hobbyverksamhet. Mig veterligen finns ingen rätt att långvarigt bo i annat EU-land för att bedriva hobbyverksamhet. I det fall brottslig verksamhet går att påvisa hos samma krets människor borde naturligtvis varje individs verksamhetsinriktning synas noggrant för att fortsatt rätt till uppehåll i Sverige skall kvarstå.

      Ämnet har diskuterats i en tråd på Flashback och huvudproblemet är att EU-reglerna är utformade på så sätt att det visserligen inte är tillåtet att uppehålla sig längre än tre månader för att ”söka jobb” men länderna har ingen rätt att handgripligen kasta ut individer som bryter mot detta. Bara informera. Fullständigt idiotiskt och en förklaring till varför man måste gå omvägar såsom Täbymoderaterna gör för att komma åt missbruket av EU-rätten.

  • Såg faktiskt inte de sedvanliga tiggarna när jag hälsade på i the Old Country häromsistens. Det har varit exakt samma person på exakt samma plats i flera år.

   Kanske hade de semester?

   Svara
 43. ÖVERFLYTTNINGAR

   /  08/25/2019

  Efter ”ökad anmälningsbenägenhet” , ”dansringar” och ”dejtingappar” kommer…

  ÖVERFLYTTNINGAR

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mRyvAO/liga-ranade-ungdomar-och-tvingade-dem-skaka-hand-efterat

  ”Sven Granath, kriminolog vid Polisen, tror att det kan röra sig om en överflyttning från rån mot äldre och mot butiker.

  – Det har blivit svårare och då ger man sig på en grupp som inte kan skydda sig lika bra. De har också det andra ungdomar vill komma åt, som mopeder, telefoner och smycken, säger Sven Granath till SVT.”

  Jo jag vet att SVT är en propagandamaskin, men ska det vara så svårt att säga sanningen någon endaste gång.

  Svara
  • Kan vi inte gå direkt till att kalla det ”transferering”?

   Svara
   • Senior

     /  08/26/2019

    Jaja, då är det ju bara de gamla vanliga socioekonomiska faktorerna.

    De vill helt enkelt inte vänta på att staten går in och gör ekonomiska transfereringar via skatt/bidrag.

    -De initierar helt enkelt dessa transfereringar i en privat peer-to-peer variant, inklusive hotet om våld om du vägrar.

    Det förklarar ju även (S)tatens ointresse att ta tag i problemet, de driver det ju dithän också, fast i statlig regi.

    Svara
 44. MiT

   /  08/25/2019

  *https://www.facebook.com/vivianne.forsman.H/posts/2412346622134629*

  Svara
  • Mycket där om ”utbildning”. Ytterligare en besviken akademiker som inte får den lön och respekt den anser sig ha rätt till?

   ”Svenskt Näringsliv har köpt dig och ditt parti”
   Så SD skulle vara ”höger”? Tillåt mig småle.

   Svara
  • Rikard

    /  08/25/2019

   Hej.

   När någon drar fram ”god ton”, tänk då på texten ovan. Den är enligt kvinnan som skrivit den ”god ton”. Så håll samma goda ton som hon, mot henne och hennes gelikar.

   Det finns nämligen inget att debattera eller diskutera med sådana som hon längre. De har haft sin tid, de har fört oss alla över avgrundens rand och de kommer aldrig någonsin att mena annat med ”god ton” än att sådana som läser bloggar som den här skall hålla tyst och lyda.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kasta Kulturkriget överbord
    https://fridebatt.se/kasta-kulturkriget-overbord/
    ”Allt kan sammanfattas med ett enda ord; Kulturkonformism.
    I Nationalencyklopedin definieras konformism som “…. beteende inriktat på att vara i harmoni med och efterleva de regler och normer som råder i den grupp eller i det samhälle man tillhör och identifierar sig med.”
    Något krig är det inte fråga om. Det är något mycket värre.”

    Svara
  • Törnrosa

    /  08/25/2019

   Skrev om Greta ”en dag för sent” i en Sörman-art på DGS. En skribent liknade Greta i AFA-tröja vid ett PolPot-barn. Han fick medhåll av 17. Kände mig lätt härsken.

   I mina ögon en onödig och grym liknelse eftersom vi känner till hennes status och föräldraansvaret. Jag föreslog i stället en annan spekulation. Greta i afa-tröjan var en misslyckad stajling för att göra Greta mer vuxen och tuff eftersom kritiken mot henne ökat.

   Tanten som höjer Greta till skyarna ovan må förlåta mig, men hon ger mig batik-vibbar. Och jag håller med Rikard – inte lönt att prata med.

   Såg att Sörman försöker att ta itu med kulturutbildningen på DGS. Kanonbra förklaringar som bör kunna väcka intresse även hos tidigare ointresserade. mvh

   Svara
   • weasel

     /  08/25/2019

    ”Greta fick den franska regionens Normandies Fredspris – pengarna skänkte hon till miljörörelsen…

    -Greta fick ett Norskt Storpris…

    -Greta är hedersdoktor i Belgien..

    -Greta har tilldelats Amnesty Internationals finaste pris, ”Ambassador of Conscience Award”..

    -Greta har nominerats till Nobels Fredspris…

    -Greta är vald till årets kvinna på Internationella Kvinnodagen…

    – Angela Merkel hyllar Greta..

    -Greta är på omslaget till Times Magazine…

    -Greta har talat vid FN:s klimat konferens i Polen..

    – Greta har talat vid Världsekonomiskt forum i Davos..

    -Greta har talat vid seminariet om Framtidens Europa i Bryssel…

    -Greta talar vid Klimatkonferensen i Wien i Österrike, det var Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger som bjöd in Greta..

    -Dalai lama skickar brev till Greta…

    – Påven träffar Greta..”

    Och sedan påstår klimatsekten att Greta utmanar makten och eliten… : D
    ( Hur många gånger har ”Gula Västarna” fått pris av EU och blivit hyllade av Macron? )

    Svara
    • Törnrosa

      /  08/25/2019

     Hon har även blivit hyllad av Obama. Ska bli intressant att läsa om när första mullan kramar om henne.

     Det är fel på alla plan att en minderårig outbildad tjej med diagnoser ska utsättas för det som sker. Just nu kajkar hon väl runt på Atlanten i en märklig liten båt.

     Den vuxna värld som godkänner detta har underkänt sig själv. mvh

     Svara
    • ”Och sedan påstår klimatsekten att Greta utmanar makten och eliten”

     Precis så!

     Svara
 45. robbe

   /  08/25/2019

  Svara
 46. Robbe

   /  08/25/2019

  https://mobile.twitter.com/Peppe_Larsson/status/1164204650612109312

  En tredjedel!!! Fattar ni omfattningen??

  Kan någon kopiera artikeln till webarchive ellet dylikt så folkhemssabotörerna aftonbladet inte tjänar pengar på klicken tack.

  Svara
  • G

    /  08/25/2019

   Artikeln i sin helhet…

   ”En av tre som placeras är ensamkommande

   Nästan 39 000 barn och unga fick i fjol vård eller insatser inom socialtjänsten. Den vanligaste placeringsformen är familjehem, visar statistik från Socialstyrelsen.

   30 procent av de som placeras är ensamkommande och där är den vanligaste placeringsformen HVB.

   Totalt sett är det mest barn över 15 år som placeras och pojkar är i majoritet.

   De flesta insatser ges frivilligt, men i 23 procent av fallen krävdes tvång enligt LVU.

   Asylsökande har tidigare inte ingått i statistiken och därför kan statistiken för 2018 inte jämföras med tidigare år.”

   Svara
 47. MiT

   /  08/25/2019

  En aktivist länkar till en annan aktivist

  Svara
  • 1) Skiter högaktningsfullt i hur det går för de grupper som sätter religionen först. Ingen gräddfil, inga specialregler, ingen subversiv verksamhet, inga undantag.
   2) Dags att sluta låtsas att ”frihet” och särskilt ”religionsfrihet” till varje pris är något vi längre har råd med. Om detta ger någon ”en känsla av 30-talet” är det bara att svara att de ger dig ”en känsla av 70-talet. I Iran.”

   Lämna dessa principiella och teoretiska diskussioner till överutbildade akademiker i medelklasskuvösen. Sätt ned foten och säg, ”Nej, jag vill inte ha ett samhälle där X gäller. Punkt.”

   Svara
  • Motkraft

    /  08/26/2019

   Att från ett år till ett annat andelen muslimska flickor som avslutade sina studier i förtid ökat med 6% är så klart trist för de drabbade flickorna (som jag antar togs ur skolan av sina föräldrar).

   Men den negativa biten måste vägas mot att de andra flickorna slapp en stark symbol för kvinnors förtryck. Dvs de mångas frihet mot de fås isolering. Det är svårt att säga om ”det är värt det” men jag tycker nog att det är det.

   De andra punkterna är mest spekulationer. Över tiden så har mer moderata/radikala muslimer kommit till EU. De som kommit senare är även mindre utbildade. Till det så har behovet av arbetskraft minskat. Så det är inte lätt att jämföra hur muslimska flickor och kvinnor fått det före och efter förbudet.

   Men det är självklart en risk att påtvingad frigörelse för flickor och kvinnor gör att kvinnor görs mer isolerade. Allt har ett pris, frågan är vad som i längden är bäst för samhället och flickorna och kvinnorna.

   Svara
 48. MiT

   /  08/25/2019

  Svara
 49. G

   /  08/25/2019

  Nä. Jag blev inte imponerad av Säpos representant i kvällens Agenda.

  Maria (M) Pavlos (S)…..

  Svara
  • G

    /  08/25/2019

   En norska som också var med…

   Svara
  • G

    /  08/25/2019

   Svara
  • G

    /  08/25/2019

   Nina: ”Närmare 20 år som nyhetsjournalist, mest på Sveriges Radio. Nu kommunikationschef hos Säkerhetspolisen”

   Svara
  • G

    /  08/26/2019

   ”Incels” var också ett ämne som diskuterades, vänsterfolk förstår (eller vägrar acceptera) tydligen fortfarande inte detta med mansöverskott, då drar de in människosyn och ny lagstiftning…

   Svara
   • Olof

     /  08/26/2019

    Jag har ändrat lite åsikt kring det där med mansöverskottet och tror numera att det i sig påverkar rätt marginellt i sammanhanget. Det kan vara ett större problem med kvinnornas skeva manssyn i kombination med tillgängligheten för dejting numera.

    Om, som Tinderstatistiken visar, de 78% mest attraktiva kvinnorna tävlar om top 20% av männen och 80% av männen får hålla till godo med de 22% bottenrankade kvinnorna så skapar det en väsentligt kraftigare snedfördelning vare sig vi har någon procent mer hit eller dit i faktiskt antal män. Inte för att det förbättrar situationen med ännu fler män, men…

    I ljuset av det får man en viss förståelse för samhällsfördelarna av en mer stabil relationsdynamik än den moderna.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/26/2019

     Japp.
     En man som fått knulla av sig för att därefter bli sin frus, sina barns och samhällets arbetshjon, har inte mycket tid eller ork att ställa till oreda.

     Svara
   • Rikard

     /  08/26/2019

    Hej.

    Man får väl hoppas att ingen nämner sjuttonhundratalets könsfördelning för dessa twittrare.

    Ca 1300 kvinnor på 1000 män vissa år. Det var så pass illa att legalisering av månggifte diskuterades på högsta nivå.

    Med twittertrådens logik måste sexuella övergrepp, även med dagens definition och lagstiftning, varit ovanligare då – i alla fall om det beror enbart på överskott av män, och inte vilka män det är som ökat i antal.

    Stickspår:

    Dåtidens kvinnor hade å ena sidan rätt hårda lagar över sig, om för- och utomäktenskapliga förbindelser (hur hårt de efterlevdes varierade exceptionellt mycket beroende på stad/land, stånd, och om brottet var känt/bevittnat) – men dessa lagar gällde även män. Å andra sidan var straffet för att förgripa sig på kvinnor, särskilt ärbara och redbara sådana, mycket hårt. Hade vi tillämpat dåtidens straff för våldtäkt hade vi snabbt tömt fängelserna, och sett ett lämmeltåg av vissa män ut ur landet.

    Faktum är att hade man börjat använda dåtidens fjättrar för fångar hade fritagningar och rymningar samt avvikelser legat på noll – mellan 50 och 75 kilo järn kunde fjättrarna väga, och då satt man rejält fast. Kedja mellan anklarna och från den gick en annan kedja till ett metallband* runt midjan, från detta till halsen och armarna, de senare även fjättrade mellan handlederna: det hela kunde dessutom ankras i en vägg eller stolpe.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Olof

    /  08/26/2019

   Um, var det inte exakt Pavlos retorik här som triggade NZ terroristen? Han gav upp hoppet om förändring på demokratisk väg eftersom alla försök motarbetades så stenhårt?

   Svara
 50. G

   /  08/25/2019

  Svara
 51. G

   /  08/25/2019

  ”Det är alla ni som vägrar respektera Sverige som borde be om ursäkt

  Jag läser idag en text skriven av en debattör som heter Menekse Mermer och som tidigare uttalat sig om att hon inte har lust att bli svensk. Hon gör sig nu till talesperson för “invandrare” och tycker att Hanif Bali ska be alla “oss” om ursäkt. Jag borde inte bemöta detta imbecilla dravel som står i den allt mer förljugna publikationen Aftonbladet, men jag kan inte låta bli…”
  http://katerinamagasin.se/det-ar-alla-ni-som-vagrar-respektera-sverige-som-borde-be-om-ursakt/

  ”Bali, när ska du be oss invandrare om ursäkt?

  Carl Bildt, jag har nog aldrig tidigare avundats din bleka hy, dina blå ögon, ditt kön, din fina kostym och din position i maktens korridorer som nu. För dig är en berättigad ursäkt endast ett samtal bort!

  De senaste dagarna blev det så tydligt för mig att du och jag inte är jämlika i Sverige. Jag är endast en objektifierad invandrare.”
  https://archive.is/7TRPp

  Svara
 52. G

   /  08/25/2019

  Svara
  • Jag tycker riktigt illa om ”pappor är klantiga”-reklam, men jag vill inte förbjuda det.
   Låt var och en skrämma bort kunder på sin fason!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/26/2019

   Och där tog det som vanligt stopp.
   Orden som ska in på vågrätt 17 och 18 är ”Vänsterblivna”, ”hycklare”.

   Svara
   • Senior

     /  08/26/2019

    ”SD kommer till makten och vill ändra folks normer genom lagstiftning?”

    Aha, de menar som S har gjort i alla år, med skatter och riktade bidrag?

    Höjd bensinskatt för att minska bilismen och med de medlen subventionera olönsam kollektivtrafik, etc.

    ”It’s ok when we do it.”

    Svara
   • Senior

     /  08/26/2019

    ”Man skall aldrig ge politiker mer makt än man kan acceptera att de har om de inte tycker som du.”

    Svara
 53. G

   /  08/25/2019

  Svara
 54. G

   /  08/26/2019

  ”Socialist, feminist, antirasist. Vänsterpartiet Västerås”

  Svara
  • Stoppa luvtvånget!
   – Hörrö grabben, här i kvarteret är det tomteklädsel som gäller, annars blir det stryk! Vi skall inte ha någon anti-tomtism på våra gator!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/26/2019

   – Syrran hade inte keps på sig, så vi kastade henne från balkongen!

   Svara
  • Sune

    /  08/26/2019

   Vissa har huvudbonad för att inte frysa, andra för att visa sin tillhörighet till en mordisk och intolerant ideologi.

   Det hade för övrigt varit en perfekt dag i dag för feminister och andra hijabivrare att klä sig i heltäckande svart tält och åka SL-buss ett par timmar i hettan, bara för att visa hur frivilligt det är liksom…

   Svara
 55. G

   /  08/26/2019

  ”Expert on European migration and asylum policy”

  Lotta: ”Engagerad i Stockholm @vistarinteut”

  Endast Vrålapor (god ton!) får använda sig av yttrandefriheten och åsiktsfriheten? Nä, dåså.

  Svara
  • Vissa har flytt hijabtvång, till exempel. Fast säger man det blir det väl kortslutning …

   Svara
 56. G

   /  08/26/2019

  ”Föreningen kräver religiös klädsel – nekas bidrag

  Flera föreningar i Göteborg har fått nej till kommunalt bidrag för att de inte är öppna för alla.
  ..[..]..
  – Om vi skulle frångå våra regler om religiös klädsel skulle vi inte ha några medlemmar kvar. Våra medlemmar vill ju ha det. Därför blir det här väldigt tokigt för oss. Det blir diskriminerande mot oss för att vi är muslimer. Vi har ju religionsfrihet här i Sverige, menar Halima Ljungqvist.

  I en skrivelse till kommunen framhåller föreningen vikten av att kunna erbjuda muslimska troende kvinnor möjlighet till simträning, motion och social samvaro:

  ”Ni går emot er vision och verksamhetsidén och förnekar dessa tjejer och kvinnor som en del av göteborgare och försvårar för dem genom att inte ge förutsättningar som de övriga medborgarna.”

  Halima Ljungqvist förklarar att medlemmarna använder simklädsel som täcker kroppen från armhålan och ner till knäna.

  – Baddräkten har korta ärmar och ben ner till knäna och har en liten kjol på. Håret behövs inte täckas när vi bara är kvinnor. Vi som troende muslimer vill heller inte se andra människor avklädda och därför är vi måna om att hyra hela simhallen, säger Halima Ljungqvist.

  Utan ekonomiskt stöd blir föreningens hyreskostnad för simhallarna ”mycket högre” konstaterar hon.

  – Vi kommer ändå att fortsätta med vår verksamhet. I värsta fall får vi höja priserna så att vi har råd att hyra simhallarna. För efterfrågan finns, säger Halima Ljungqvist.

  Hon förklarar att föreningen tidigare fått bidrag men att de sedan 2018 inte varit bidragsberättigade.

  – Vi har betalat full hyra i 1,5 år och ekonomin har varit hårt drabbad. I våras vid årsmötet ändrade vi i stadgarna för att bli godkända, men det räckte inte, säger hon.”
  https://www.expressen.se/gt/foreningen-kraver-religios-kladsel-nekas-bidrag/
  https://nyheteridag.se/forening-kraver-muslimsk-kladsel-nobbas-bidrag-var-forening-ar-ju-till-for-dem-som-ar-muslimer/

  https://samnytt.se/islamistisk-idrottsforening-efter-nekat-bidrag-diskriminerande-vi-har-religionsfrihet/

  ”Göteborgs kommuns grundläggande krav på föreningar för att få bidrag

  Föreningen/organisationen ska:
  ..[..]..
  Ge alla oavsett kön samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter att dela inflytande och ansvar

  Föreningen/organisationen får inte:
  ..[..]..
  Ha en verksamhet som leder till diskriminering på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.”

  Svara
 57. G

   /  08/26/2019

  ”Islamiska föreningen i Järfälla ställer nu krav på kommunen efter införandet av ett nytt livsmedelsavtal som stoppar djurplågat halalkött i skolorna. ”Våra barn har rätt att få mat enligt sin kultur”, säger Abdullahi Sheikh Abdi som är ordförande i föreningen.”
  https://samnytt.se/islamisk-forening-till-attack-mot-kommunens-halalstopp-vara-barn-har-ratt-att-fa-mat-enligt-sin-kultur/

  Svara
  • Olof

    /  08/26/2019

   Inte jätteförtjust i den rapporteringen, och det riskerar att slå tillbaka.

   För halalslakt, till skillnad från kosher, är det enligt många tolkningar ok att djuret är bedövat innan det avlivas. För allt svenskt halalslaktat kött skall svenska djurskyddsregler följas, och vad jag vet har det inte varit några skandaler med fusk. Så det handlar möjligtvis om att en person läser en ramsa över djuret. Har de bara tagit in utländska anbud? I så fall blir ju inte djurskyddsargumentet så jättebra.

   Om ramsläsandet är en betald position kan man kanske anmärka på att det är religiös diskriminering att kräva att ramsläsaren skall ha en viss tro.

   Men annars tycker jag inte kommunen alls bör ta hänsyn till om det är halal eller ej. Uppfyller köttet svenskt djurskydd bör de gå på billigaste anbudet som uppfyller kraven. Råkar det vara halal så kan man förstås sträcka sig till att rapportera leverantörens märkning, som en goodwill gest, men mer än tycker jag inte man skall göra, kött är kött och kommunen skall inte ägna sig åt vidskeplighet.

   Så jag tycker det är bättre att fokusera på sådant som är tydligt oförenligt med svenska värderingar.

   Svara
   • Rikard

     /  08/26/2019

    Hej.

    Petighet:

    Man skall läsa en viss bön över djuret, ja, men inget säger att imamen måste stå där och göra det (även imamer vill ha betalt för sina tjänster) så vanligtvis enligt folk jag kände i Malmö så hänger där en bandspelare (eller något modernare) där bönen går runt för jämnan.

    Det tar helt enkelt alldeles för lång tid om det skall gå en skäggfarbror i klänning och rabbla besvärjelser över vartenda djur. Tänk dig själv om man på ett hönseri skulle dra hela ‘Fader Vår’ varenda gång ett fjäderfä skall nackas.

    Sedan är det, som allt som har med politik att göra, så att en neutral ståndpunkt är detsamma som att ge efter för extremisters krav. Det börjar med något litet, som det här. Sedan kommer nästa, och nästa och nästa.

    Därför skall det vara tvärstopp för allt sådant i kommunal eller annan offentlig verksamhet, eller verksamhet betald med skattemedel. Hade du resonerat lika om kristna krävt att kött inte fick serveras på fredagar, eller judiska krav på att kocken, redskapen och en del av köket endast får användas till kosher, eller att maten skall vara HBTQ-vegan-certifierad? Hur gör vi med sikher, jain, buddhister, med mera? Asatroende? Väl man börjar tar det aldrig slut och det är endast en kamp om makt och tolkningsföreträde, inget annat.

    Det var så det började i Malmö, för tjugofem år sedan. Små saker. Islam är inte en religion med århundraden av anpassning bakom sig – tvärtom. Islam är dessutom inte ett smörgåsbord. Allt, förr eller senare. Steg för steg, sakta men säkert.

    Krav på halalmat i skolan. Sedan krav på egna bord där otrogna inte får äta sin orena mat. Egna duschar. Egna toaletter. Egen gymnastik. Egna klasser, klassrum, lärare, läroplaner, scheman, ämnen. Egna stadsdelar. Egna lagar. Egen polis. Egna domstolar. Egen stat-i-staten. Det finns inget land med muslimsk befolkning som inte följer det mönstret, och genom att utmåla motstånd mot en (för oss) petitess som halalkött döljs den verkliga kampen.

    Islam syftar inte till seger idag, eller nästa år, eller ens om hundra år – utan bara till seger, förr eller senare. Den måste därför alltid bekämpas utifrån detta. Då blir en kamp om vanligt kött eller magiskt kött viktig, även för oss.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Olof

      /  08/26/2019

     Ah, tack, jag funderade faktiskt på just det där med bandspelare!

     Men jag har inte en neutral ståndpunkt på det – när kommunen genomför upphandlingen skall inte halal (eller annan magi) vara ett krav. Om den vinnande leverantören däremot råkar leverera halalkött, hela tiden, eller i vissa leveranser, tycker jag däremot det är ok att förmedla den informationen i menyn på samma sätt som annan konsumentupplysning, de får gärna skriva om det är ägg från frigående höns, glada grisar, svensk mjölk, etc med.

     Själv var jag en sån där besvärlig kravmaskin som krävde att maten skulle vara god nog att föredra framför att inte äta.

     Det var den för det mesta inte. Så det blev rätt sällan någon lunch för min del. Eller så köpte jag själv eller tog med mig hemifrån. Så får man göra om den som andra betalt för inte passar.

     Svara
  • Sune

    /  08/26/2019

   Föreställ er gärna hur det skulle låta bland veganer, feminister, djurrättsaktivister och annat PK-folk om medelålders, vita, SUV-körande män skulle börja kräva halalslaktat kött! Ät för bövelen grönsaker om det inte passar!

   Svara
 58. G

   /  08/26/2019

  Svara
 59. G

   /  08/26/2019

  ”EmmanuelMacron and Angela Merkel speak for The Free World now.”…

  ….or not.

  Svara
 60. G

   /  08/26/2019

  Jag sitter här och vill att Hanif ska twittra något, det är tyst utan honom, twittervänstern är helnöjd, de har ingen att klaga argsint på, och inga vänsterreaktioner att läsa pga hans twittrande, han har inte twittrat sedan 21 Aug och idag säger han i Söndagsintervjun att han ska sluta twittra. Moderaterna behandlar honom som skit. 😦

  Svara
  • x

    /  08/26/2019

   @G
   Det ironiska är att Carl Bildt fortsätter Twittra, den ena Tweeten dummare än den andra.
   Är det någon Moderaterna borde stoppa så är det han.

   Svara
 61. Svara
  • Svara
   • Grodan Boll

     /  08/26/2019

    Breivikar är vi allihopa,
    allihopa, allihopa.
    Breivikar är vi allihopa,
    allihopa, ja’ me.
    Ja’ me’ och du me’.
    Ja’ me’ och du me’.

    Vi kommer dit.

    Svara
 62. x

   /  08/26/2019

  Morgans nya exportsuccé, fortsätter det så här så har vi snart EU:s lägsta arbetslöshet.
  https://nyheteridag.se/svenska-medborgare-gripna-efter-polisskjutning-i-finland/
  https://mitti.se/nyheter/haktade-dubbelmordet-kopenhamn/

  Svara
 63. Svara
 64. Justitieministerns senaste utspel som den vita kränkta man han är:
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/08/26/morgan-johansson-hetsar-och-hatar-pa-sociala-medier/

  Svara
  • Olof

    /  08/27/2019

   Till världens ände? Menar han Sverige då? För jag kan inte tänka mig att utvisning står på listan möjliga straff för att skjuta en småbarnsmamma i huvudet. Jag menar, vad har förövaren varit med om?

   Suck. Det värsta är att jag känner att jag förmodligen bryr mig mindre än Morgan. Han bryr sig åtminstone för att det får honom att se lika kass ut som han är.

   Men när man väl förutsett utvecklingen för en lång tid framöver så hamnar sånt här i relation till hur mycket värre det kommer att bli. Vi vet att det inte kommer några lösningar eftersom man satt sig i en så dålig situation att problemet är olösligt utan att backa tillbaka hela godhetsknarkrushen. Så det är liksom ingen poäng att ödsla upprördhet när man inte kan göra något åt saken.

   Svara
   • ”Till världens ände” = utanför tullarna.

    Det är inte många som har sett filmen THX1138 av George Lucas.
    I det framtida dystopiska samhälle som beskrivs har polisen en viss budget per brottsling. När den används vänder robotarna om och låter brottslingen fly.

    Svara
   • Som globalist tror jag inte Justitieministern ser någon ände på varesig Sverige eller något annat. Man kommer ju tillbaka igen efter att ha åkt tillräckligt långt runt gjorden. Bara snurrigare.

    Svara
  • lensof

    /  08/27/2019

   Överdriver han inte nu , han Morgan. För har det verkligen varit en skjutning och hur vet vi att någon har dött. Och är verkligen det utpekade offret ett offer, har hon inte medverkat till det hela med sitt val av umgänge osv. Det verkliga offret måste väl vara den maskerade mannen med pistol i handen, tänk vad jagad han måste känna sig.

   Här i Göteborg är det en underbar sensommardag där folk arbetar och går till skola eller sitter i solen precis som det ska vara i det trygga Sverige. Så detta som händer i Malmö nu kan inte vara sant. Väntar vi lite och ägnar oss åt glassen så kommer antagligen DN snart med ett scoop om fake news.

   Så varför bry sig…
   (Innehåller vissa inslag av ironi)

   Svara
   • Exakt och det är ju just därför han behöver tryckas till av Statsministern som den vuxne i rummet. Justitieministern har nu visat sitt rätta ansikte som en hatare, hotare, hetsare och värst av allt, vit kränkt man.

    Svara
 65. x

   /  08/26/2019

  Svara
 66. x

   /  08/26/2019

  Svara
 67. Visst är det kul, men om ingenting sker med Moderaterna som petar den funktionella dumheten, som är lojal med Reinfeldt, som är lojal med Bank of America Merrill Lynch, så är det mest ett spel som moderaterna kan vinna röster på genom Bali. Då kommer Bali, samt de moderata idioterna som röstar på honom, enbart gynna exakt vad de hatar.

  Svara
 68. Q-Ken

   /  08/26/2019

  Svart slår ihjäl svart. Hur kan det vara rasism då det per definition enbart är vita som kan vara rasister?!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mvzXd/lastbilschaufforer-offer-i-rasistiska-angrepp

  Svara
  • Ja, det finns väl andra ord som passar bättre. Noterar att plakaten säger ”xenophobia”.
   Men det är AB, läsekretsen har inte så stort ordförråd.

   (Berätta inte för honom att jag sade det!)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/27/2019

   Jag orkar inte gräva fram de sedvanliga länkarna. AB noterar att ANC tappar mark till EFF och Julius Malema, Sydafrikas kanske gulligaste rasistiske kommunist som har samma syn på vita som Hitler hade på judar.

   Svara
   • Senior

     /  08/27/2019

    Ja, det är en öronbedövande tystnad i media gällande dessa mord på vita markägare, mord som ofta dessutom har sadistiska inslag med tortyr.

    Svara
    • Där om någonstans finns det skyddskäl!

     Om någon generation kommer inga vita att finnas kvar i landet, då kan de fritt köra i diket som Zimbabwe.

     Svara
 69. info

   /  08/26/2019

  Vi har fått lära oss av MSM att glaciären som försvann på Island gjorde det p.g.a. global uppvärmning.
  Underlying Volcano Melted Iceland’s ‘Funeral Glacier’, Not Climate Change
  https://climatechangedispatch.com/volcano-iceland-funeral-glacier/

  Svara
 70. Berätta inget för Greta!

  ”Michael Mann, creator of the infamous global warming ‘hockey stick,’ loses lawsuit against climate skeptic, ordered to pay defendant’s costs”
  https://www.americanthinker.com/blog/2019/08/michael_mann_creator_of_the_infamous_global_warming_hockey_stick_loses_lawsuit_against_climate_skeptic_ordered_to_pay_defendants_costs.html

  TL;DR:
  1998 skapade Mann en graf som verkar visa att genomsnittlig temperatur har ökat drastiskt under 1900-talet. Många kontrollerade siffrorna och fann oegentligheter.
  Istället för att visa sina beräkningar stämde Mann Dr Tim Ball för förtal. Målet har pågått i åtta år!
  Mann vägrade ge ifrån sig de data han använt. Rätten har lagt ned målet.

  (https://wattsupwiththat.com/2018/04/30/20-years-later-the-hockey-stick-graph-behind-waves-of-climate-alarmism-is-still-in-dispute/)

  Svara
 71. info

   /  08/26/2019

  Stefan har gjort en skönhetsoperation.

  Svara
 72. ”Hur ska S hitta lösningar om de inte förstår problemen?”
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/hur-ska-s-hitta-losningar-om-de-inte-forstar-problemen/
  ”Hotet mot svenska judar kommer främst från vissa personer som invandrat från Mellanöstern där antisemitismen är utbredd. Antisemitismen har följt med invandringen, och den har inte tagits på allvar, delvis på grund av att Socialdemokraterna själva och deras ungdomsförbund inte velat ta i problemen. Den invandrade antisemitismen kommer Johansson heller inte åt genom att erbjuda biljetter till museum.”

  Svara
 73. info

   /  08/27/2019

  Svara
 74. info

   /  08/27/2019

  Svara
 75. info

   /  08/27/2019

  @Rikard, fd lärare
  “privatisering ger större valmöjlighet och sänker priset”
  Ja, så är det!

  https://www.frihetsportalen.se/2019/08/mann-med-bruten-klubba/#comment-20367

  Svara
  • För att få bäst resultat krävs också att man inte har en enorm stat som snedvrider konkurrensen. Om staten är den största kunden för allt, blir utfallet därefter.

   Svara
 76. info

   /  08/27/2019

  Islamiskt nytt parti siktar på riksdagen
  https://www.varldenidag.se/nyheter/islamiskt-nytt-parti-siktar-pa-riksdagen/repqik!x5K3JcNaKWqcgs5k1RINA/

  Haha, sossarna kommer riskera förlora hela sin importerade väljargrupp.
  Undra hur det kommer låta då?
  På samma sätt som 2005 när Feministiskt initiativ bildades och sossarna blev desperata och tvungna smutskasta partiet för att inte förlora avgörande röster?
  Det smutsiga jobbet utfördes av den sossevänliga kanalen (s)+(v)-TV (SVT) genom reportaget Könskriget av Dokument inifrån.
  Efter att programmet sänts minskade F!:s opinionssiffror drastiskt.

  Svara
  • ”Haha, sossarna kommer riskera förlora hela sin importerade väljargrupp.
   Undra hur det kommer låta då?”

   Ganman 2018-01-17
   ”Den svenska integrationsdebatten kommer mycket snart – helt öppet och helt skamlöst –
   att kretsa kring två begrepp: ”repatriering” och ”assimilering”. Socialdemokratin kommer att
   gå i bräschen för detta.”

   Svara
 1. Hanif Bali är uppenbart nödvändig – Suzie Weathers
 2. Hanif Bali är uppenbart nödvändig – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: