På en gymnasieskola i Karlskrona

Såg den här på twitter idag, den ska komma från en uppgift inför ett prov i samhällskunskap och demokrati år 3 i en gymnasieklass i Karlskrona

I alla fall enligt den här twittraren. Läs mer i twittertråden där han utvecklar vad det handlar om. Sanningshalten vet jag inget om, det får man ta ställning till själv. Om det är sant så verkar läraren verkar tycka att det privata är politiskt och att socialister är lite mer demokratiska än andra. Och drar sig inte för att försöka pracka på elever samma syn. Gissar att t ex folk i Venezuela inte håller med.

Troligtvis så gillar läraren ”tvingande solidaritet” också. Liksom Moderaterna gör eftersom de pratat sig varma för Ylva Johansson och godkände henne som kommissionär. När man röstar på Moderaterna så får man Ylva Johansson och ”tvingande solidaritet” på köpet, det kunde Moderaterna varit öppna med innan EU-valet tycker jag eftersom ”tvingande solidaritet” i den aktuella frågan är att tvinga på andra länder Sveriges misslyckade migrationspolitik. Hur ”tvingande solidaritet” ser ut i verkligheten kan man se Filipstad m fl kommuner, där är resultatet av just det som man vill tvinga hela länder till.

Och ”tvingande solidaritet”? Är inte det som ”obligatoriskt frivillig”? Eller ”Du, du och du är frivilliga att jobba i saltgruvan. Sätt fart annars blir det nackskott!”?

Toppen med ”tvingande solidaritet” tycker bl a Moderaterna i alla fall.

Spelar det någon roll vad man röstar på? Egentligen? Varför ska man rösta överhuvudtaget när det blir så här oavsett?

De där med de apatiska barnen, det som brutalt avslöjas är ju svensk medias enorma ryggradslöshet i frågor där de flesta direkt kan se vad som pågår, att man inte vill kritisera kollegor. Enorm feghet avslöjas! Att Gellert Tamas kunde pumpa ut rena lögner berodde på att ingen vågade ifrågasätta utan man höll med och åmade sig som marskatter. Fast alla hyggligt normala omedelbart förstod att det var fejk.

Journalerna bevisar att Tamas mörkar uppgifter

Tamas: De apatiska barnens tillstånd kan fluktuera

Santesson: Tamas svar är på sätt och vis klargörande

De tre ovan är på Dagens Samhälle.

Det var samma sak med sk ”ensamkommande”, ALLA hyggligt normala fattade att massor ljög om sin ålder men INGEN i vanlig svensk media vågade ifrågasätta utan media och journalisterna gned sig som marskatter mot varandra även där.

Ett tydligt exempel på det är reportaget i Göteborgs Posten där man följt en ”16-åring” i fem månader och där alla hyfsat normala människor såg en fullvuxen man men där GP vägrade inse detta. Trots att allt skrek ut det. De var inte fokus på deras reportage. Nä, det var ju aldrig fokus på såna uppenbara saker i svensk media för några år sedan.

De följde även ”16-åringen”, som av Avpixlat avslöjades vara 24 år, på boendet och man sa att han inte utmärkte sig på något sätt jämfört med de andra på boendet. Första tanken och reaktionen hos en riktig journalist borde då ha varit ”SHIT! Vi släpper det här reportaget, här finns ju hela boenden som ska vara för barn men som i stället är fulla med vuxna män som ljugit om sin ålder! Detta MÅSTE granskas och avslöjas!”. Men så gjorde man inte. Man VALDE att inte granska och avslöja sånt. Och när det började snurra runt på bloggar och sociala medier så försvarade man ynkedomen till journalist/reporter i stället för att fråga vad fan han håller på med. Borde varit guldläge för andra tidningar att kapa till sig marknadsandelar genom att hävda att man själv inte fegar osv. Men det var knäpptyst.

Det var i SR, när bedrägeriet avslöjats, man kunde höra GP:s nyhetschef förklara att han inte skiljde ut sig från de andra på boendet (länk längst ner i inlägget). Men SR var inte heller ett dugg intresserade av bedrägerierna och hela boenden för barn som var fyllda med vuxna ljugande män utan beskrev inslaget så här

Nu om en publicering i Göteborgs-Posten förra helgen som i veckan kom att ge upphov till kritik, men också hat och hot.

Det hela handlar om något invandringsfientliga och rasistiska krafter väldigt ofta skjuter in sig på – ensamkommande barn och deras ålder.

I reportaget i förra helgens GP får läsaren följa en afghansk kille under hans första månader i Sverige. Men uppgiften i texten om att killen är minderårig började snabbt ifrågasättas.

Och både publiceringen och den intervjuade killen kom snart att användas som ett slagträ av invandringsfientliga och han har nu fått utstå hot och grova påhopp.

Therese Rosenvinge ringde upp Göteborgs-Postens nyhetschef Christofer Ahlqvist i veckan för att prata om publiceringen.

Hat och hot och rasister och främlingsfientliga och invandringsfientliga. Thats it. Inte tillstymmelse till kritik mot att man låter en aktivist låtsas att vuxna män är barn för att högst medvetet vilseleda läsarna. Sådär såg det ut över hela linjen 2015. Precis likadant som med de apatiska på 00-talet. Ingen vågade ta tag i det.

Reportaget i GP tror jag kan användas som ett facit över hur man absolut inte ska rapportera om samhällsproblem. Men vad gjorde GP när de avslöjades att de medvetet vilseledde läsarna? Jo de plockade bort alla bilder ur reportaget och vips så var allt som bevisade det borta, kvar var bara texten som ju i sig inte visar någonting alls utan det var ju just kombinationen bilder och text som var så brutalt avslöjande. Hela reportaget var en medveten lögn från början till slut. Och INGEN i vanlig media reagerade.

Eftersom t ex SVT och SR gjorde likadant.

Jag hoppas att den sk ”journalisten” som skrev reportaget i GP aldrig mer får ett jobb inom media överhuvudtaget! Sådan aktivistisk falskhet och oprofessionellt beteende som han visade upp måste få konsekvenser! Han passar att sitta och räkna skruvar och muttrar någonstans. Eller göra hålen i makaronerna.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

104 kommentarer

 1. ”Jag hoppas att den sk ”journalisten” som skrev reportaget i GP aldrig mer får ett jobb inom media överhuvudtaget!”
  Haha! 😀 Ja, det kan du ju tro. Han sitter säkert tryggt på Gretatåget just nu.

  Svara
 2. hllviken

   /  10/08/2019

  MSM representerar regimen.
  ”Verklighets”-beskrivningen ska göras så att populasen styrs åt det håll regimen vill.

  Sluta hoppas på något annat.

  Svara
 3. Ofrivillig svenska

   /  10/08/2019

  A propos ”hela hem fulla med vuxna” har jag för mig att det t.o.m. öppnades några specialhem för ”vuxna ensamkommande barn”. Minns inte var jag läste / hörde det men jag tror det var kort innan / efter ålderstesterna skulle dras igång, till slut. Totalt vansinne med vidöppna ögon ! Nu verkar det vara ytterligare ett misstänkt ebolafall i Malmö, hoppla ! Vi har fortfarande drakoniska karantänslagar för djur, beroende på land, men folk från samma länder släpps in utan minsta kontroll, liksom de semestrande ”flyktingarna”. Snart krävs det särskild skyddsutrustning om man måste försöka få akutvård. Som alltid tack för en bra blogg! Vad gäller inlägget om demokratifrågan i skolan ser jag fram emot att läsa vad ”vår egen blogg-lärare” Rikard kan tänkas skriva, alltid välformulerat och fyndigt, om det.

  Svara
  • Rikard

    /  10/08/2019

   Hej.

   Tack, men känslan jag får när jag läser Twittertråden om det hela är mindre ilska eller kränkt professionalism och mer resignerad uppgivenhet (”stages of grief”, typ…).

   Men jag kan ju problematisera listan – nåt skall man ha fem års universitetsstudier till. För samtliga punkter gäller att man skall ha en ingående diskussion i klassen om dem – det är ju en gymnasie-trea, alltså vuxna elever det är frågan om (studenter har inte funnits på gymnasienivå sedan studentexamen avskaffades, då det var den som gav namnet ‘studenter’, utan den är de elever eller kursdeltagare).

   1. Inte mycket att orda om där. En tidslinje för när olika undergrupper gavs rösträtt, så att man kan se att det var en gradvis process. Också ett bra sätt att lära ut kritiskt tänkande på riktigt, då eleverna garanterat fått lära sig att allmän rösträtt infördes 1921, något som är så fel att det är historieförfalskning att lära ut det.

   2. Är inte ett krav för demokrati. Direkta folkomröstningar för dem som beslutet gäller är demokrati, och var ett krav hos många socialistiska och kommunistiska grupper förr.

   3. Behöver utredas vad som menas med majoritetsval. Vidare har respekt för minoriteten inte direkt med demokrati att göra, utan med kulturella/ideologiska/religiösa värderingar att göra, och utan att tillfråga väljare i enskilda frågor vet man inte vad väljarna tycker i dessa.

   4. Diskussion om konkreta konsekvenser och hur dessa friheter garanteras nödvändig: får man kräva förbud för islam/införande av sharia i fred, eller får den som kräver sådant stoppas med sabotage, våld m.m.?

   5. Åter: diskussion om hur detta fungerar konkret: skall ett parti som utsätts för trakasserier skyddas av polis eller själva betala för sitt skydd, t ex. Också skillnaden i möjlighet att bli sedd, hörd osv, samt budbärare/budskap-problematiken.

   6. Måste definieras och skillnad mellan politik/religion utredas. En fråga jag själv använt: ”Om en nazist kallar Hitler för profet och ‘Mein Kampf’ för helig skrift, omfattas i så fall budskapet av religionsfriheten?” samt ”Vad händer om ett företag kallar sig för en religion/tillhör en religion? Slipper man anställa/servera homosexuella då?” Elever brukar gilla den sortens spetsfundiga frågor, för det tvingar dem att tänka.

   7. Rättssäkerhet, ja. Likhet inför lagen, nej. Man kan utmärkt väl ha ett demokratiskt samhälle/statsskick där vissa personer straffas mildare/hårdare baserat på grupptillhörighet, eller i övrigt har låg status framför lagen; utvecklingsstördas och psykiskt sjukas vittnesmål räknas som mindre tillförlitliga oavsett om sjukdomen/störningen är en faktor. Man kan också ifrågasätta om lagar som HMF är förenliga med likhet inför lagen, samt om böter frikopplade från betalnings(o)förmåga är det.

   8. Måste definieras. Eleverna kommer att, om de får, att kraftigt ifrågasätta detta, både på det teoretiska och konkreta planet. Samma lön för alla jobb? Exakt vad är social jämlikhet? Och är verkligen aztek-kuren att betrakta som jämställd med zulu-kulturen? Hur? – är frågor jag kunnat kasta ut till klassen; en del av samhällslärarkneget är att ständigt tala i Lokes ställe.

   9. Termerna måste definieras; vilka kön? Konkretion?

   10. Se 9.

   Texten i rött är helt enkelt fel, rakt av.

   Troligen blir det inga andra konsekvenser än att rektor tar ett samtal med läraren, och inget mer blir gjort.

   Du kan tacka Palme, Persson och Björklund för lärare som den i bloggposten; troligen en man, då det är på gymnasiet, som brukar ha hög (kanske hela 15%?) andel män, och ordet ”feminism” inte nämns. Men det är ren tjejforskning från min sida.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Det finns en sak som kan rädda det hela: det är om det finns en rubrik vi inte fått se som säger ungefär ”Så här beskriver socialismen av idag demokrati:”. Då blir det korrekt, eftersom man i trean skall kunna begripa skillnaden mellan att betrakta något utifrån och hur det betraktade beskriver sig självt, men då de flesta lärare under fyrtio inte förstår det resonemanget… DS

   Svara
 4. bris

   /  10/08/2019

  Svara
 5. diesel är bra

   /  10/08/2019

  Svara
 6. info

   /  10/08/2019

  Svara
  • info

    /  10/09/2019

   Svara
 7. info

   /  10/08/2019

  Svara
  • lensof

    /  10/08/2019

   Det var denna unga dam som blev av med körkortet efter att ha kört i 124km/h på en 80 sträcka.

   Denna unga dam, centerpartist och jurist anser inte att svenskarna är kompetenta nog att bilda sig en egen uppfattning om olika saker och vill därför förbjuda folkomröstningar.

   Frågan är om hon själv är kompetent nog till att tycka något över huvud taget.

   Detta är alltså den nya generationen av jurister och centerpartister.

   Svara
 8. info

   /  10/08/2019

  Svara
 9. baaaaaaaaaaaaaarn

   /  10/08/2019

  – Det handlar om baaarn!

  …skriker de feta feminist-träsktrollen i kör.

  Barn som kräver körkort och gymkort, kränger knark o våldtar de kvinnliga clowner som anlitats för att underhålla barnen.

  Vilken bildsättning var sämst…

  Två trettioåriga barn spelar boll. Ett trettiofemårigt barn som ligger i fosterställning i simbassängen. Ett trettioårigt brottarbarn som är hör och häpna ovanligt stark för sin ålder. Eller in det var judo.

  Nej det som tar priset är väl det trettioåriga barnet som sitter i knät på en gammal gubbe, som dessutom utsätter fjortonåriga flickor för språkundervisning med barn som är minst dubbelt så gamla som flickebarnen själva. En riktig pedofilgubbe.

  Svara
 10. hllviken

   /  10/08/2019

  Hör hur hon låter:

  Svara
  • hllviken

    /  10/08/2019

   Attans!
   Hon blev godkänd som kommissionär!

   Svara
  • Bayreuth

    /  10/08/2019

   Att hon valdes som kommissionär, trots att hela Europa såg vad hon gick för vid utfrågningen, bevisar till fullo att EU är gravt korrumperat. Man valde bocken till trädgårdsmästare.

   Svara
   • weasel

     /  10/08/2019

    Den som behöver tvingas att vara solidarisk är per definition inte solidarisk.

    Så länge som Löfven skickar sådana stjärnor som Ylva ”I have to come back on that ” Johansson till Bryssel så behöver nog inte han den där Putin anstränga sig alltför mycket för att förstöra ”Sverigebilden” …

    Svara
   • Kristian

     /  10/09/2019

    Ren kohandel, bara politik.
    ”Kompetens” är något som elaka kapitalister sysslar med.

    Svara
 11. hllviken

   /  10/08/2019

  Varför åker bilbrännarna inte fast?

  Svara
 12. MiT

   /  10/08/2019

  Svara
 13. MiT

   /  10/08/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.713995458695048/2619397468154828/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARByGncGbEkn2qSLWYrpgn2cNJwIcAFSMvScArfWzepWkB5C-MT7lkWXTCcWkD-IBmeuWM1MdtJODwa6_iL49p9V0lXwNIDY0Wsu_UBFSWGl3gOIMWAaCkkS0kzMkdNropBRkEX-UJqtgaprWLOZ5I3CW31Np7-83rrBW0NcKr7WXysAZX11cUpMiLdYw_clzoRC6pP8PNBzkLKbsuj4HSgeZt1GtWcvWhiHtsJCYKWQ6XFUEElCuRdij546pRMSlq05NV8GLzYanpi29c83kezonJxKNocfci9mr_NulQCgj8wMz4vO8rxZIQ8CDwI&__tn__=-R*

  Svara
 14. MiT

   /  10/08/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156802782478251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 15. MiT

   /  10/08/2019

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10156796819698231*

  Svara
 16. MiT

   /  10/09/2019

  Svara
  • G

    /  10/10/2019

   Svara
 17. MiT

   /  10/09/2019

  Svara
  • hllviken

    /  10/09/2019

   Jag läste någonstans att Sverige har en inre fiende

   undrar vem det kan vara❓

   Svara
  • elina

    /  10/09/2019

   Det är en del som skrämmer en i Sverige men det här var ett steg som vi kommer att få höra mycket av.
   Bilbrand: åtala bilägaren för han ställde bilen där. Våldtäkt: åtala kvinnan för hon var ute. Rån: vem bad dig att ha en bra jacka på dig och en plånbok. Osv. Möjligheterna att få stopp på anmälningar är oändliga. Snart har vi inga brott i Sverige och ingen polisbrist heller bara ett storskaligt krig men det gör väl inget bara de vuxna får vara barn och tas hand om som spädbarn tills pengarna är slut.

   Läs Ledarsidorna och må fan och knyt näven i fickan för det är så vi svenskar gör.

   Svara
 18. MiT

   /  10/09/2019

  Svara
 19. info

   /  10/09/2019

  Svara
 20. info

   /  10/09/2019

  Svara
 21. info

   /  10/09/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/09/2019

   Umeå? Varför just där? 130000 invånare, förvisso men, … jaha, 31000 studenter.

   Svara
   • elina

     /  10/09/2019

    Cykelstad dessutom. Studenter cyklar i Umeå. Men kanske aktivisterna blockerar vägen för läkarjouren? De som ska ta sig till sjukhuset på max 20 minuter. Det gör väl inget om några dör.

    Svara
    • Kristian

      /  10/09/2019

     Jo, man vill ju helst att det skall märkas …

     Minns någon ”bensinblockad” i Storbritannien för 15-20 år sedan, där man skulle hindra folk att tanka, såvida de inte gjorde något ”viktigt,” som sjukhusläkare.
     Jaha, sade någon, så om en städerska på sjukhus kommer till den macken så får hon inte tanka? Vem skall städa de operationssalarna?
     (Man vågade till syvende och sist inte göra något olagligt, så man stod mest bredvid och ”pratade med folk.”)

     Man tror fortfarande att det finns en massa onödiga ”borgare” som man obehindrat kan protestera mot utan att det får konsekvenser för tredje part.

     Svara
   • Patrick

     /  10/11/2019

    Det är mer trafik i Umeå och Skellefteå än vad man kan tro. Många förbipasserande lastbilar dessutom.

    Svara
 22. Q-Ken

   /  10/09/2019

  Kompetensregnet strikes back…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op0Wyl/malmoborna-om-budgetunderskottet-funnits-varningstecken

  ”Det förvånar mig inte att vi har det underskottet. Problemet i Malmö är att vi har många bidragstagare som inte jobbar.”

  Svara
 23. info

   /  10/09/2019

  Svara
 24. Rikard

   /  10/09/2019

  Hej.

  På tal om skolan (nej, jag kan inte sluta riva i såret) – testa sådana här frågor på era barns lärare:

  Om en symfoniorkester med 120 musiker kan spela Beethovens nionde symfoni på fyrtio minuter, hur lång tid tar det för en orkester med fyrtiofem musiker att spela samma stycke?

  Förvånansvärt många högutbildade har svårt att räkna ut rätt svar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  10/09/2019

   Ja, ”högutbildade” betyder numera i många fall bara ”vänsterindoktrinerade och medelklass.” Tanken att allt blir bättre ju fler som går på universitet låter vi bli dö med 1900-talet.

   Jag tror svaret har med med mängdlära att göra. Är de fyrtio minuterna en delmängd av de fyrtiofem musikerna? Blir det helt enkelt 120 delat med nio?

   Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  10/09/2019

   Magistern, jag vet ! Svaret är fyrtio minuter ! 😺 Tänk om man hade haft lärare av din kaliber när jag flyttades hit, då hade man inte gått ifrån toppbetyg utrikes till skolk osv här…

   Svara
  • svetsarn

    /  10/10/2019

   @Rikard,
   det var ju inte så svårt att räkna ut: 40 minuter / 120 * 45 = 15 minuter

   Svara
  • info

    /  10/10/2019

   Rikard,
   det går inte avgöra hur lång tid det tar eftersom frågan du ställer inte är komplett, det framgår inte i vilket tempo de spelar i och om de spelar parallellt eller seriellt.

   Rent teoretiskt finns det minst 3 rätta svar:
   1. 40 minuter om musikerna i båda fallen spelar samtidigt (parallellt) i normalt tempo.
   2. 15 minuter om musikerna i båda fallen spelar var för sig efter varandra (seriellt) i mycket snabbt tempo, à la ”humlans flykt”.
   3. 1800 minuter om de 120 spelar den samtidigt i normalt tempo och de 45 spelar den var för sig efter varandra.
   o.s.v.

   Vad svarar du själv på din fråga?

   PS. Beethovens symfoni nr 9 är 70 minuter lång.

   Svara
   • Rikard

     /  10/10/2019

    Hej.

    Syftet med frågan, vilket verkar uppenbart, är att lura den tillfrågade att symfonins längd är avhängig antalet musiker. Den är dock inte formulerad så, för då fungerar inte luringen, och då blir det ingen tankenöt.

    Man kan ändra det till mätinstrument och olika antal lantmätare, och formulera frågan så att det verkar som sträckan som skall mätas påverkas av mängden lantmätare.

    Syftet med frågan är alltså att lära ut hur lätt man lurar sig själv med matematik.

    En variant som ibland används för att få ekonomer och politiker att begripa är den gamla harpan om graviditet. Om Projekt: Bäbis tar nio månader för en medarbetare att slutföra, så kan vi ju få ner tiden till en månad med åtta medarbetare till.

    Mitt svar på frågan är att en symfoni som tar fyrtio minuter att spela, tar fyrtio minuter att spela. (Och som du påpekar – den nionde är sjuttio minuter lång, det händer att folk svarar rätt på det utan dator, precis som det händer att en del svarar ”Va häftit, dom spelar en gammal ringsignal från Nokian!”…)

    För att skaere det ud i papp (underbart danskt uttryck): det är logik och läsförståelse som är poängen.

    Reddit-tråd med flera förslag på lösning: [https://www.reddit.com/r/theydidthemath/comments/7b4u8y/request_how_many_orchestra_players_would_you/?st=k1kfrj15&sh=692fe056]

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • info

      /  10/10/2019

     Rikard,
     Jag trodde väl att du var ute efter det du skriver ovan men det är bara vad jag trodde, ska man vara riktigt säker så måste man ju veta vad du menar för att slippa gissa.

     Kommer tänka på uttrycket/ordspråket ”som man frågar får man svar”.

     ”När intervjuare frågade ”Har ni bil? svarade en tredjedel av kvinnorna ja och två tredjedelar nej. Ändrade man frågan till ”Har ni bil i hushållet?” kastades resultatsiffrorna om. Två tredjedelar av kvinnorna svarade ja och en tredjedel nej.
     Vilken formulering skulle man välja? … att mannen var den enda bilägaren, som så många kvinnor hade menat med sitt förstasvar. Eller att både män och kvinnor hade tillgång till den/de bilar som fanns registrerade på hushållet?.”
     https://www.dagensanalys.se/2017/12/olle-f-forklarar-som-man-fragar-far-man-svar/

     Svara
     • Rikard

       /  10/11/2019

      Hej.

      Exakt så, det är därför många har erfarenheten av att ha svarat rätt på en prov/tentafråga, men fått fel då läraren tänkt sig ett annat svar – vilket är fel av läraren och ingen annan. Det är bara det att man inte (mig veterligen) på trettio år på LHS lärt ut hur man sätter samman prov och läxförhör på rätt sätt.

      Det beror på att för ca trettio år sedan slog en idé igenom som säger att kunskap 1) inte kan mätas, 2) inte kan jämföras mellan individer, och 3) är kontextberoende i hur den värderas. Att då som jag ge prov där du blir underkänd om du inte har alla svar rätt ses som barnmisshandel och på gränsen till tjänstefel. Med det nuvarande bokstavssystemet kan du inte bli underkänd, du kan få F eller streck (det senare för att underlag för bedömning saknas, som på sifferbetygens tid).

      Minns en övning på grundkursen i statistik. Man skulle parvis skapa och göra en enkät – spå enkel som möjligt bara för att få ett hum om alla snubbeltrådar och felkällor. Frågan fick man hitta på själv. Jag och kursaren frågade hundra personer på gatan om de ansåg att offentliga tjänstemän skulle kunna ställas till svars med personligt ansvar för konsekvenserna av besluten (vi fick ibland förklara vad vi menade, för ingen under femtio – och detta är mer än tjugo år sedan tror jag – kände till det gamla ämbetsmannaansvaret). 96 ja, de flesta med emfatiska tillägg. 4 kategoriska nej. följdfrågan var om respondenten själv var eller hade varit eller skulle bli tjänsteman. 96 nej. 4 ja. Dessutom samma personer.

      Och när man tänker på att politiker och tjänstemän väljer praxis, stiftar lagar och gödslar med pengar utifrån ärke-klumpiga vaga undersökningar – det är så man kan gå ut i lidret och hänga sig på slaktkroken direkt.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 25. Kristian

   /  10/09/2019

  ”Så har Näthatsgranskaren Tomas Åberg gjort förföljelse av pensionärer till en affärsidé”
  http://katerinamagasin.se/sa-har-nathatsgranskaren-tomas-aberg-gjort-forfoljelse-av-pensionarer-till-en-affarside/
  ”Det skadestånd som Åberg kan erhålla är undantaget från utmätning och är skattefritt. Om nu Åberg, som satt detta i system inhöstar i snitt 10–15 000 kr per anmälan, för var och en som delat inlägg om Åberg, kan man lätt inse att detta för Åberg är en lysande affärsidé […]”

  I ett annat liv hade han blivit finanshaj, handlat med optioner, eller drivit skalbolag – i de brancherna testar man konsekvent för att hitta den 1% av befolkningen som kan tänka sig att bete sig så här.

  Kan man tänka sig en liten, liten ändring i lagen, folkvalda?

  Svara
  • hllviken

    /  10/09/2019

   🔱 Devilish! 🔱

   👹👹👹👹👹 Bortom all redlighet när det gäller folkets rättsuppfattning.

   Svara
  • G

    /  10/10/2019

   Dessvärre är media inte intresserad av att granska honom och hans lilla Org. Utan han, som tydligt tjänar pengar på detta, och hans Org som mottar statligt bidrag, beskrivs istället som ”ideella organisationen Näthatsgranskaren (NHG).” av SVT:…

   ”Rapport: Stora brister i polisens arbete mot näthat

   Polisen brister i arbetet mot hatbrott på internet. Detta enligt en rapport som lämnades till inrikesminister Mikael Damberg på fredagen.

   – Det finns många duktiga poliser men saknas samordning, säger Tomas Åberg på Näthatsgranskaren, som ligger bakom rapporten.

   Men flertalet fall av kriminellt näthat blir inte ens anmälda, eftersom brottsligheten inte är prioriterad. Det menar Tomas Åberg på den ideella organisationen Näthatsgranskaren (NHG).

   – Det kan finnas en attityd att hatbrott på nätet och i sociala medier inte är ”riktiga brott”, både hos polisen och dem som begår brotten.

   Sedan 2017 har NHG, en politiskt och religiöst obunden ideell förening, gjort 1 229 polisanmälningar mot kriminellt näthat. 309 har lett till fällande dom mot 215 personer. Därmed anser sig NHG ha visat hur man med begränsad arbetsinsats kan upptäcka hatbrott på nätet och dessutom säkra bevis och identifiera de skyldiga.
   ……
   – Signalerna från politikerna och samhället i övrigt är ganska tydliga, men rättssystemet hänger inte med, menar Tomas Åberg, som själv arbetat som polis.

   Och han varnar för allvarliga följder när hatbudskap som går över gränsen får spridas utan juridiska konsekvenser:

   – De har en normaliserande effekt på språkbruket som sedan sipprar ut i samhället, säger han.”
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rapport-stora-brister-i-polisens-arbete-mot-nathat

   ”En ideell organisation är en icke-statlig organisation vilken inte har kommersiella, utan ideella mål med sin verksamhet, och som drivs på frivillig basis. Ofta tolkas ”ideell” brett; ideella organisationer kan vara mycket olika till sin organisation och storlek och syssla med vitt skilda olika frågor. Några områden inom vilka många ideella organisationer verkar är mänskliga rättigheter, humanitära insatser och miljöfrågor.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Ideell_organisation

   Fråga är ju bara hur jävla ”ideellt – på frivillig basis” detta skulle vara om han INTE mottog miljonbidrag från staten och skattebetalarna? Det är ju för fan dels det som möjliggör att han kan ägna sig åt detta sjuka påhitt på heltid och inte göra något mer normalt. Så jävla puckat. Kan ju börja kalla SVT för ”Ideella nyhetsförmedlaren”, som får miljarder varje år som finansierar deras ”ideella” verksamhet.

   Svara
   • Innoperp

     /  10/10/2019

    Dessutom är han väl dömd för brott själv, djurplågeri eller något i den stilen. Eftersom han mer eller mindre lämnar in färdiga förundersökningar anpassat till lagstiftningen så är det ju klart polisen nappar, bättrar på uppklarningsprocenten utan extra arbete. Dessutom får man trycka till laglydiga pensionärer och andra som inte har vana av polis och rättsväsende och erkänner eller tom drar på sig flera brott i förhör.

    Sjukt upplägg, och jag hyser ett stärkt agg mot dessa poliser som tar in Agnes (85) på förhör utan advokat för att hon var kritisk mot afghaner på Facebook, samtidigt som Ashar, den 13-årige fembarnspappan från Afghanistan släpps fri ungefär 10 minuter efter att han våldtagit en klasskompis i skolan.

    Det är inte bara systemet det är fel på utan många av de polisanställda driver på detta för att sedan gömma sig bakom ‘systemfel’, ‘organisationen’ och annat.

    Usch.

    Svara
  • Senior

    /  10/10/2019

   Ändring i lagen?

   Han är ju för bövelen sponsrad av staten för att göra just detta!

   Avvikande åsikter skall bestraffas.
   -Kännbart!

   Hur lång tid tror du det tar innan fängelse blir aktuellt på straffskalan gällande detta sluttande plan?

   Hur många år tar det innan folk som vägrar att indoktrineras skickas till Gulag de omskolningsläger som är så populära i dessa skurkstater.

   Tro inte att folk ska få ta sig rätten att propagera mot (s)taten.

   Detta går, tillsammans med resten du kan läsa om på bl.a. denna blogg, helt i linje med utvecklingen som kännetecknar alla socialiststaters gradvisa förfall.

   (S)verige har ju ägnat sig åt socialisering tvingande solidaritet av den svenska befolkningen ända sedan urminnes tider.

   Jag kan inte förstå hur det kommer sig att hur mycket fakta man än trycker i nyllet på folk så vägrar de att inse att vi lever i en socialiststat, där statsmedia är helt i paritet med Pravda, där nepotismen inom politiken är total.
   Bistånd och samarbete med kommunistländerna, hatet mot Israel, erkännandet av Palestina, hyllandet av Kambodja, Venezuela.
   Politiker som grät när muren revs…
   Samarbete och utbyte med DDR…

   Tjänstemän som tillåts agera enligt ”värdegrund” som trumfar lagen, helt utan reaktioner från övriga samhället.
   (De som reagerar blir av med jobb och försörjning, blir anmälda för hat etc.)

   Ja listan kan göras lång, detta var endast ett axplock.

   -Ändå vägrar folk att inse vilken planhalva Sverige spelar på.

   Svara
 26. MiT

   /  10/09/2019

  Svara
 27. MiT

   /  10/09/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156870952402887&set=a.10150185239867887&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCVrMNxcGGpOlcSM_dbKmUu6PxIxrvSh8c4Qap_I0SbSV5PBw2SkprzMWgsRE1TCAg0tTGQAVSgwABubX7VuHNCsrVMgVV0RvR_IhJb7MNJjoN0V9AcQV-JDTNKHZeD1M0yGaENxdzKjjwlA7-6luKUp12Lb2wl5XSOFVZSn1YfBM3hfyQhnqLjtpoWqKUuSGTnvQ0xDbrA8AESiQT18VAT-6xNszIxKbn_X9Le7tIhKDH-F5mv5UIUL00E1nwQe2FOgijdVVvujHhRAYuS6siJVNUBoCakyQ&__tn__=-R*

  Svara
 28. MiT

   /  10/10/2019

  Svara
  • anonymous

    /  10/10/2019

   Väldigt arrogant uttalande av Barbro Hartvig i Göteborg med dubbla konton på Twitter.

   Svara
   • Johan A

     /  10/10/2019

    Undrar om hon också anser att om en kvinna klär sig sexigt så tigger hon om att bli våldtagen eller om det är ”annorlunda”…

    Svara
  • Senior

    /  10/10/2019

   B Hartvig tigger med andra ord själv om trakasserier, men på typiskt vänstermanér är det väl som vanligt, ”god ton” och annat gäller bara alla andra.

   Själva tillhör hon ju den goda sidan, och då är det ju närmast en plikt att ställa upp som lägervakt när demoniserade judar/män/oliktänkande demoner skall interneras och förgöras….

   Svara
 29. G

   /  10/10/2019

  ”Ser möjligheterna inom vård- och omsorg

  Vård- och omsorgsprogrammet har blivit ett populärt val bland många av de afghanska ungdomar som kommit till Sverige de senaste åren. Ett val som ger dem goda möjligheter till jobb – och en chans att hjälpa andra.

  Abbas Yosefi, 20, och Mostafa Amini, 19, är två av många ensamkommande som nu läser till undersköterska.

  De går i tvåan på vård- och omsorgsprogrammet på Ebersteinska gymnasiet och i deras klass är de hela tio stycken som har sina rötter i Afghanistan.

  Att det behövs arbetskraft inom vård- och omsorg är ingen hemlighet och de goda möjligheterna att få jobb är en av anledningarna till att så många av dem valt att läsa just det programmet.

  Får de jobb så ökar också chanserna att få stanna i Sverige.

  – Om man går ut med godkända betyg här så får man jobb och jag behöver det. Enligt Migrationsverket har vi sex månader på oss efter gymnasiet att få jobb, säger Abbas.

  Både han och Mostafa har varit i Sverige i fyra år nu.

  De är fast beslutsamma om att bli kvar och pluggar stenhårt för att klara sina studier.

  – Det blir mycket läxor, två timmar om dagen. Dels måste man plugga det vi har i skolan men också läsa böcker och tidningar på svenska för att bli bättre på svenska. Man får inte mycket tid till att göra annat, säger Abbas.

  – Och nu i tvåan har det blivit lite svårare så det går inte att slappna av utan man måste kämpa, säger Mostafa.

  Helene Sandberg, lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Ebersteinska gymnasiet, är imponerad över vad eleverna från Afghanistan presterar och framför allt över hur motiverade de är i skolan.

  – De är på samma nivå som de andra eleverna rent kunskapsmässigt. Sen är det klart att språket ställer till det. Vi har svår kurslitteratur och det gör det svårt. På APL (arbetsplatsförlagt lärande) har det gått jättebra för dem. Det finns vissa kulturella skillnader men de har anpassat sig jättebra. De är duktiga och jätteambitiösa, säger hon.

  Snart är det dags för eleverna att ge sig ut på praktik igen.

  Något både Abbas och Mostafa har goda erfarenheter av.

  Praktiken förra året ledde till att de fick sommarjobb inom hemtjänsten och på ett äldreboende.

  Är det inom vård- och omsorg ni vill jobba i framtiden?

  – Jag vet inte. Får man ett fast jobb i några år så kan man söka permanent uppehållstillstånd. Efter det kan man börja studera igen kanske, men till vad vet jag inte, säger Mostafa.

  Abbas å sin sida drömmer om att läsa vidare till brandman så småningom.

  – Det verkar roligt tycker jag. Man får röra på sig mycket och det gillar jag, säger han.”
  https://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/ser-mojligheterna-inom-vard-och-omsorg-om6321069.aspx
  https://web.archive.org/web/20191010030810/http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/ser-mojligheterna-inom-vard-och-omsorg-om6321069.aspx

  I media är det alltid om afghanmän som är jätteduktiga och jätteambitiösa och som alltid befinner sig på samma nivå som andra. Motsatsen existerar inte. Och tydligen finns ”vissa” kulturella skillnader mellan Afghanistan/Iran och Sverige, vem hade kunnat tro det. Kul för Sveriges äldre, att bli omhändertagen av folk från några av världens minst utvecklade länder är vad Sveriges äldre säkert gått och drömt om hela sina liv.

  Svara
  • hllviken

    /  10/10/2019

   Well, well……har någon frågat de gamla hur de vill ha det?

   Även invandrare blir gamla och sjuka!

   Invandringsreklamen talar aldrig om att invandrare konsumerar samhällsinsatser i mycket högre grad än etniska svenskar.

   Svara
  • G

    /  10/10/2019

   ”Facket larmar – anställda på äldreboenden kan inte ordentlig svenska

   På måndagen släppte Kommunal en rapport om språkförbistringen i svensk äldreomsorg. Många av de som arbetar med äldre i dag har nämligen bristande kunskaper i svenska, och likaså många av de äldre som behöver vård.

   ”Arbetsgivarna har ofta lämnat det åt medarbetarna med svenska som förstaspråk att agera som språkstöd till kollegor vid sidan av andra arbetsuppgifter som ingår i den redan stressiga vardagen”, skriver Kommunal.

   Fackförbundet har gjort en webbenkät som 826 skyddsombud inom vård och omsorg har svarat på. ”Att språkbrister är vanligt förekommande framgår tydligt av svaren”, konstaterar Kommunal.

   ”Det blir mer oro bland brukare. Det sker ofta missuppfattningar vilket gör att vissa uppgifter ej blir gjorda. Det läggs mer uppgifter på övrig personal, det är en ständig inskolning och kontrollerande, ofta ett dubbelarbete”, uppger ett av skyddsombuden.

   På frågan om arbetsgivaren säkerställer att språkkunskaperna hos den som rekryteras är tillräckliga svarar bara 14 procent av ombuden ja. 48 procent svarar nej och 38 procent vet inte.

   På frågan om det anställs vikarier som saknar tillräckliga språkkunskaper svarar 26 procent ”ja, ibland”, och hela 56 procent svarar ”ja, ofta”. Bara 18 procent av ombuden svarar ”nej”.

   Något mer betryggande är svaren på frågan om det anställs ordinarie personal som saknar tillräckliga språkkunskaper. Där svarar bara 6 procent att det händer ofta, 53 procent att det händer ibland och 41 procent att det inte sker.

   Mest oroväckande är kanske svaren på frågan om språkbrister leder till problem i vård- och omsorgskvaliteten eller patientsäkerheten. Där svarar hela 73 procent ja och bara 7 procent nej. 20 procent av de svarande vet inte.

   ”Ordinarie personal vet inte alltid eller kan ej lita på att information gått fram om vad som ska göras eller hur vissa saker ska göras och till vem. Medicinhantering kan också bli fel – att person inte förstår instruktioner och kan inte läsa och förstå instruktioner i text. Detta blir ett merarbete för arbetskollegan med delegation som får ta hela ansvaret och själv göra allt. Vilket ökar stressen”, skriver ett av skyddsombuden.”
   https://nyheteridag.se/facket-larmar-anstallda-pa-aldreboenden-kan-inte-ordentlig-svenska/

   Svara
  • Törnrosa

    /  10/10/2019

   Nä ingen har frågat. Men jag har följt utvecklingen och även på en blogg deklarerat hur jag tänker mig framtiden. Har lite kvar som måste fixas, därefter vill jag dö. Till något äldreboende ska jag inte. Och hemtjänst – aldrig i livet. mvh

   Svara
    • weasel

      /  10/10/2019

     ”Enligt Migrationsverket har vi sex månader på oss efter gymnasiet att få jobb, säger Abbas”

     Okeeej…. betyder det att det blir fred i Afghanistan om 6 månader eller betyder det att det blir krig i Afghanistan om 6 månader ?
     För det kan väl inte betyda att regeringen Löfven anser att asylrätten endast ska gälla de med goda betyg medan de som får IG i ett ämne ska utvisas tillbaka till ”krig och tortyr” ?
     Liksom…nog för att jag har hört talats om ”klassförakt”, men Löfvens variant av asylrätten slår faktiskt alla tidigare rekord på det området.

     Svara
   • Törnrosa

     /  10/10/2019

    Herre gud – all inclusive *s* Tack för länken. Honom hade jag glömt. mvh

    Svara
 30. G

   /  10/10/2019

  @MiT

  Du har ingen kommentar som ”inväntar granskning” som jag gjorde under förra blogginlägget som du kan släppa igenom? under denna: https://toklandet.wordpress.com/2019/10/06/dansen-kring-gyllene-kalven-skulle-startat-redan-for-tre-ar-sedan/#comment-188451 Det var bl.a. lite tweets från en viss sportkommentator på AB som blev penisexpert, plus en del annat, tror den blev stoppad pga innehöll en del aktiva länkar till PH. Men är den borta så är den borta.

  Svara
 31. imfo

   /  10/10/2019

  Svara
 32. info

   /  10/10/2019

  Svara
 33. info

   /  10/10/2019

  Svara
  • Senior

    /  10/10/2019

   Intressant att se vilken selektiv inställning denne yttrandefrihetens riddare har!

   Svensk alternativ media får skylla sig själva medan Etiopisk alternativmedia skall skyddas.

   Undrar just hur han resonerar om journalister fängslade av Hamas?

   Kubanska fängslade journalister?

   En snabb googling på ämnet gjorde mig direkt misstänksam då denna figur får stöd från öppna kommunister som också blivit fängslade då de poserat med automatkarbiner tillsammans med väpnade terrorister rebeller som genomför dödliga attacker i de länder de verkar i (Shibbye). Hittade inget om denne Dawit som inte var genomsyrat av kommunister på Google…..

   Duck-Duck-go gav heller inte annat än svenska träffar, av någon anledning (som också får mig att fundera på orättvisan i det hela, såvida censuren inte slagit till) verkar detta fall vara ganska ointressant i utländska medier.

   Gjorde Dawit månne en ”Shibbye” och frotterade sig med automatvapen tillsammans terroriststämplade grupperingar?
   I så fall kan den journalistiska gärningen med fog ifrågasättas.

   Svenskskolade journalister har ju en enastående förmåga att inte veta skillnaden mellan journalistik och aktivism.
   -Något som inte direkt går hem i andra länder.

   Svara
 34. Grodan Boll

   /  10/10/2019

  https://www.expressen.se/kultur/ide/europa-och-usa-skiter-i-kurderna/

  Apropå att stödja islamister och synen på nationalitet/statsgränser/etnicitet,…

  Svara
 35. hllviken

   /  10/10/2019

  Svara
 36. info

   /  10/10/2019

  Svara
 37. MiT

   /  10/10/2019

  Svara
 38. Junior

   /  10/10/2019

  Svara
 39. info

   /  10/10/2019

  Svara
 40. Q-Ken

   /  10/10/2019

  ”Men jag är övertygad om att om vi pratar mer om välfärdsfrågorna och en bättre fördelningspolitik så kommer vi kunna visa på att vi har ett smartare lösning för hur Sverige ska rusta sig starkt.”

  ”Han menar att S måste prata betydligt mer om mer pengar till sjukvården och varför pensionerna höjs.”

  Ett urval riktigt starka analyser…för visst är det väl mer prat som behövs mest just nu…?!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/b5dqbA/stor-oro-inom-s-januariavtalet-gor-att-sd-vaxer

  Svara
 41. info

   /  10/10/2019

  Svara
 42. info

   /  10/10/2019

  Svara
 43. info

   /  10/11/2019

  Svara
 44. https://www.expressen.se/gt/ung-man-atalas-for-lararmordet-i-kil-/

  ”I över ett års tid hade tonårseleven och lärarinnan i 70-årsåldern haft en sexuell relation.
  Efter en av parets träffar i somras dödade han henne med ett kraftigt stryptag.
  Nu åtalas tonårseleven – som erkänner – för mord.”

  Svara
 45. G

   /  10/11/2019

  Ni minns mordet i Kil?….

  ”Tonårselev i relation med sin lärare – dödade henne

  I över ett års tid hade tonårseleven och lärarinnan i 70-årsåldern haft en sexuell relation.
  Efter en av parets träffar i somras dödade han henne med ett kraftigt stryptag.
  ….
  Under utredningen har det framkommit att eleven och lärarinnan hade en relation med varandra.

  – Det där började sommaren 2018, det sexuella, berättar tonåringen i förhör.

  2018 och 2019 träffades de regelbundet. Under relationens lopp har tonårseleven känt skam och oroat sig över vad som skulle hända om allt avslöjades.

  – Skandal, säger eleven.
  – Vilket är det som är skandal, undrar förhörsledaren.
  – Det hela.

  Kvällen den 27 juni hade eleven och lärarinnan setts för en av sina träffar.

  – Vi kramades och pussades sen sa vi några meningar och då blev jag rädd och gjorde så här, jag tog hennes huvud och sedan så vred jag bara och sedan så ströp jag, berättar eleven i förhör.

  Kammaråklagare Cecilia Aronsson har på fredagen väckt åtal om mord mot mannen, som nu är i 20-årsåldern.
  – Han kan inte förklara varför han gjorde på det här sättet, säger hon till SVT Nyheter.

  Krav på utvisning

  Den unge mannen nekades asyl i Sverige för snart två år sedan. Lärarinnan i 70-årsåldern var pensionerad och hade varit känd för att engagera sig i flykting- och integrationsfrågor. En person i hennes närhet har sagt till GT:

  – Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Detta var hennes liv kan jag säga.

  Samtidigt har tonårseleven lidit av en dokumenterad psykisk ohälsa och säger i förhör att ”andra brukar säga att han är sjuk.”

  I stämningsansökan finns en talan om utvisning – åklagare Cecilia Aronsson vill att tonårseleven utvisas med ett förbud att någonsin återvända.”
  https://www.expressen.se/gt/ung-man-atalas-for-lararmordet-i-kil-/

  Svara
  • G

    /  10/11/2019

   ”20-årig ensamkommande afghan åtalas för mord på 69-årig kvinna – hade sexuell relation”
   https://nyheteridag.se/20-arig-migrant-atalas-for-mord-pa-69-arig-kvinna-hade-sexuell-relation/

   Svara
  • hllviken

    /  10/11/2019

   Mördaren påstår det.

   Vem vet om det är sant eller inte?

   De ljugande asylanterna har påstått många osanningar hittills!

   Har någon intalat honom att han har något att vinna på det?

   Svara
   • Det finns dagboksanteckningar av damen i fråga + sms-korrespondens som backar hans berättelse om att de haft en relation.

    Svara
    • Olof

      /  10/11/2019

     Ja, och man undrar ju om det finns några flyktingengagerade kvinnor som inte egentligen ägnar sig åt att köpa sex? Man borde nog ta och gå igenom resten i den där föreningen, tycka vad man tycka vill om hazarernas försök att utnyttja det svenska systemet, men de förtjänar ju knappast att bli sexuellt utnyttjade eller våldtagna av störda svenska kvinnor.

     Svara
 46. Olof

   /  10/11/2019

  … och hur skall du få svenskarna och de välanpassade migranterna att stanna kvar i de här områdena då, Stefan?

  Segregerade områden skapas inte för att vissa vill bo nära landsmän. De skapas för att resten inte vill bo kvar där.

  Svara
 47. Q-Ken

   /  10/11/2019

  ”Nu åtalas den 20-årige tonårseleven för strypmordet på sin lärare.”

  Nu är väl redan litteraturpriset utdelat men… ”20-årige tonårseleven”, det var verkligen kreativt språkbruk!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awkqya/elev-strop-ihjal-sin-larare-efter-karleksrelation

  Svara
  • Q-Ken

    /  10/11/2019

   Hahaha. Han fick nog lite feedback från sina kollegor. Nu står det bara ”20-åriga eleven”.

   Svara
 48. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 49. Reblogga detta på ulsansblogg.

  Svara
 1. På en gymnasieskola i Karlskrona — WTF? – Life, Death and all between
 2. På en gymnasieskola i Karlskrona – Suzie Weathers
 3. På en gymnasieskola i Karlskrona – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: