Monty Pythons paradis. Eller helvete?

Sverige måste vara ett rent paradis för satiriker. Eller ett helvete, kan ju också vara ytterst svårt att göra satir när verkligheten hela tiden säger ”Hold my beer!” för hur ska man veta vad som är satir eller verklighet?

Polischefen i Malmö deklarerar att de får pris för bästa brottsförebyggande arbete. Samtidigt som bomberna smäller och man hör kalasjnikovsmatter i bakgrunden. Det blir mer och mer surrealistiskt. Mer och mer bomber och skottlossning, då får man pris för brottsförbyggande arbete. Vågar inte ens tänka på hur det sett ut om man inte varit så otroligt framgångsrik på just det förebyggande, hade väl varit som Dresden under 2:a världskriget. Minst. Undrar om de fick Bragdguldet för 18 hole in one på deras livs första golfrundor också?

Igår så small det i Malmö igen. Och sköts. Akuten fick stänga ner av säkerhetsskäl, alltså inte stänga ner som i bomma igen utan som tungt beväpnad polis vaktade så inga obehöriga kunde komma in. Vad som händer med vanliga som är sjuka vet jag dock inte.

Man delar ut priser till varandra. Man belönar oduglingar till chefer och politiker med nya välbetalda tjänster. Man betalar islamister som anställer IS-folk på skolor och Karin Olsson på Expressen undrar varför man inte bara stängt skolan för länge sedan. Jag kan säga varför, det beror på att sådana som Karin Olsson sitter på positioner där de inte borde vara, redo med islamofobi- och rasiststämpeln mot alla som andats minsta lilla kritik. Minns hennes ”demokratin mår bäst så” när Expressen hängde ut Julia Caesar med hela sjukjournalen och allt. Undrar varför man inte bara stängt ner skolan…

SVT basunerar en hel morgon i alla nyhetssändningar ut att 11 000 miljöexperter och forskare nu slår fast att det är akut läge för klimatet och man minsann gjorde detta i en vetenskaplig tidskrift!

Man brydde sig inte ens om att kontrollera vilka som skrivit på uppropet. Då hade de sett att bl a Musse Pigg, Dumbledore, sexolog Rob Rob från Bangladesh, genusfolk och andra osv i massor fanns med. Men de ville inte kolla upp utan de ville mata ut eftersom det passade som handen i handsken för SVT. Då skiter man i vad som är sant eller inte, då förvandlas Musse Pigg till en miljöexpert. Själva definitionen av fejknews och SVT kan inte hålla sig utan bara måste mata ut.

De ville så gärna att det skulle vara sant att de bara matade på och nästan var en kopia på den nordkoreanska nyhetsuppläsaren. Nu minsann skulle alla klimatförnekande köttätande bilåkande vita svenska medelålders heterosexuella män få sig en näsbränna! Nu fick de som de teg! 11 000 EXPERTER som skrivit på ett upprop som publicerats i en VETENSKAPLIG tidskrift!

Alla som bjuds in att tycka nåt i en fråga är alltid EXPERTER i SVT. Alltid. Ska man prata jämställdhet så är alltid en genusvetare där som tituleras som jämställdhetsEXPERT fast hon inte alls är det på en enda lite fläck utan snarare motsatsen till expert då de ALLTID bara är ideologiskt drivna som struntar i fakta och verklighet. Men i SVT är de EXPERTER.

När man ska prata brottslighet så är det alltid krimideologer som ska vara med, alltid såna som fastnat i 70-talets velour. Sarnecki är favoriten följt av Nina Rung och de mässar om sina

Hela tiden mal de om sina socioekonomiska faktorer som om de är magiska. Alltid samma typer av krimideologer som bjuds in och kallas EXPERTER. Och de får mata på om sina ”socioekonomiska faktorer” som om de vore fakta hugget i sten att de orsakar kriminalitet i olika former.

Ska någon kolla badtemperaturen så är det en EXPERT på att kolla badtemperaturer. Ska de prata blåbärsplockning så bjuder man in en EXPERT på blåbärsplockning. Pratar man om huvudvärk så är det en EXPERT på huvudvärk. Pratar man hockey så är det alltid en EXPERT på hockey. Pratar man magsjuka så är det en EXPERT på ränneskita. Osv i oändlighet.

Och nu då 11 000 EXPERTER på miljön. Bl a då Musse pigg och Dumbledore. Som man önskade att det skulle vara sant! Och inte bara SVT utan massor av tidningar matade ut detta också. Ingen brydde sig om att kolla. Någon vecka efter sin fjäderfilm om att man måste vara källkritisk så matar SVT ut i rapportsändningar att 11 000 miljöEXPERTER, t ex Musse Pigg, SLÅR FAST att läget är akut för klimatet. Inget FAKTISKT för att granska om det är sant från någon tidning eller TV-kanal utan man bara blåser på. För att man önskade så hårt att det var sant.

Gratis tips till svensk media, seriösa forskare skriver inte på upprop på det här sättet, speciellt inte när budskapet är att socialism alltid är Den Slutliga Lösningen. Det är endast vänsteraktivister som håller på med sånt här och skriver på såna listor. Redan där borde varningsklockan ha ekat i öronen på normal media. Men vi har ingen sådan media i Sverige.

Och Morgan Johansson sitter kvar trots att det bombas överallt i landet. Han gör väl ett bra jobb med att på twitter sprida listor och rankingar från div underliga mätningar om att allt är finfint och att Sverige ligger i topp överallt. Några listor om att vi ligger i topp vad gäller t ex bombningar verkar dock inte finnas nå hans twitterkonto.

Och ingen undrar vad han pysslar med.

Svensk media är nog den sjukaste och obehagligaste i hela världen.

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

99 kommentarer

 1. hllviken

   /  11/10/2019

  Jag saknade statsministerns och SVT´s historiske expert Henrik Arnstad i expertkatalogen 🙂

  Svara
 2. Senior

   /  11/10/2019

  På tal om priset:

  ”Malmöpolisen begär nationell förstärkning”

  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/malmopolisen-begar-nationell-forstarkning/

  Svara
  • Kronblom

    /  11/10/2019

   Mer kanel i bullarna så blir det andra bullar 😛

   Svara
  • Ivar L

    /  11/11/2019

   De kommer ju att få förstärkning. Det är ju bara att de säljer den där fina medaljen de fått så får de kosing till att köpa in nya fina kanelbullar.

   Svara
 3. MiT

   /  11/10/2019

  Svara
  • weasel

    /  11/10/2019

   För en gångs skull har Loan inte helt fel ;
   Bombdåden är definitivt politiska- fast kanske inte riktigt på det sättet som Loan tror.

   Och om jag tar på mig den Loanska foliehatten ;
   Visst var det märkligt att hela Sverige drabbades av en massa skogsbränder precis innan valet när MP kämpade för att klara riksdagsgränsen. ..

   Svara
 4. weasel

   /  11/10/2019

  Ikväll gjorde jag ett undantag och såg på Aktuellt .
  En reporter berättade att Malmö hade drabbats av våldsdåd på senaste tiden.
  Det fick mig att tänka på när en SVT-reporter förra månaden berättade att Malmö hade drabbats av våldsdåd på senaste tiden.
  Vilket i sin tur fick mig att tänka på när en SVT-reporter 2018 berättade att Malmö hade drabbats av våldsdåd på senaste tiden.
  Efter det tänkte jag på när en SVT-reporter 2016 och 2014 berättade att Malmö hade drabbats av våldsdåd på senaste tiden.
  Sedan tänkte jag på när en SVT-reporter 2012 och 2010 och 2008 berättade att Malmö hade drabbats av våldsdåd på senaste tiden.
  Slutligen ställde jag mig frågan Hur jävla vansinnigt lång är egentligen den där ”sista tiden” ?
  Av allt detta kan man dra slutsatsen att det verkar gå lite si och så med Malmöpolisens ”brottsförebyggande arbete”.
  Det enda som egentligen verkar gå sämre är väl det där ”satsandet på skolan” som de rödgrönblåa politikerna har föreslagit som ”brottsförebyggande åtgärd” under den…senaste tiden – det vill säga så långt tillbaks som jag kan minnas.

  Jag har även hört SVT-reportrar rapportera att ”brottsutvecklingen i Malmö nu har vänt och att det nu går åt rätt håll” . Detta har jag hört ungefär två- tre gånger om året under de senaste 20 åren. Faktum är att de två teserna – ”Malmö har drabbats av våldsdåd under den senare tiden” och ”Nu minskar våldsdåden i Malmö och utvecklingen går åt rätt håll” är ungefär lika vanligt förekommande och avlöser varandra 2-3-4 gånger om året i SVTs rapporter.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/12/2019

   Inrikesministern fungerar som samma typ av trasiga bandspelare. Varje gång det skjutits, sprängts och dödats i Malmö så säger sig Damberg ska ringa och prata med polisen för att säkerställa att de har de resurser de behöver. Senast för någon månad sedan när den där småbarnsmamman, tillika flickvän till den där multikriminella banditen, blev skjuten.

   Fick Malmöpolisen inte det de bad om? Malen till passiv inställning får man leta efter. Ministern verkar på inget sätt ha någon vettig lösning på problemen.

   Svara
 5. MiT

   /  11/10/2019

  Svara
 6. elina

   /  11/10/2019

  Malmö fick 2019 ett utjämningsbidrag på 16 325 kr per invånare, vilket ger en total summa på 5+ miljarder kr. Det motsvarar ca 25 % av Malmös totala intäkter. Ovan det får Malmö Landsting utjämningsmedel. De som sköter våra kommuner lite, bara en smula bättre betalar för att Malmös S styre får fortsätta sitt – vad ska vi kalla det, kanske multikulturell experiment. Fast experiment brukar pågå en kortare tid. Malmö har normaltillstånd.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/11/2019

   Permanentat provisorium brukar man väl kalla sånt?
   Synd bara att det som permanentades var så dåligt.

   Svara
 7. Rikard

   /  11/10/2019

  Hej.

  Om man får tillåta sig en analogi så här mitt i mörka natten, där en liten kall och blek måne anas mellan molnslöjorna och skogen ligger mörk och tyst under en dm snö?

  En förkylning botas via ”VVS” – Värme, Vila, Sömn, alt. Soppa. (Har ett bägge varianterna.) Att då pumpa i personen kraftfulla feberdämpare, en rejäl penicillinkur, komplett med dropp och EKG och vak är en smula överdrivet.

  En lunginflammation däremot, med rejäl skugga på lungorna och vätska dessutom, skall ha andra don än förkylningen.

  Men först måste man inse, anse och förstå skillnaden, förstås. Majoriteten svenskar, särskilt politiker och tjänstehjon, kan inte det. Därför envisas de med att försöka bota en lunginflammation som gett sig på lungsäcken och är på väg att inflammera hjärtmuskeln, med samma medel som en lätt snuva.

  För svenska politiker är ”operationen lyckades; patienten dog” ett honnörsord.

  För övrigt anser jag att Malmö kan räddas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Törnrosa

    /  11/11/2019

   Sur. Utöver alla andra åkommor så har jag en släng av hypokondri. Din detaljformulering med hjärtmuskel osv förvärrade min snuva. Hoppas att soppan hjälper dig.

   Jag tror också att det ska gå att få fason på Malmö även om det ser dystert ut just nu. mvh

   Svara
   • Rikard

     /  11/11/2019

    Hej.

    Jag valde exemplet utifrån mig själv. En man går ju inte till doktorn förrän han är halvdöd, om ens då, eller hur? Jag var så pass dum (inbilsk, kanske är bättre?) vid en förkylning att vid det laget min fru med hot om trubbigt våld fick mig till läkare, så hade förkylningen blivit just lunginflammation, komplett med vätskebildning. Därav analogin – exempel som utgår från en själv brukar vara bäst.

    Om man lånar din hypokondri (sök hjälp för det om det begränsar dig i din vardag – finns inget gott i att lida i onödan!) till en vidare utbyggnad av ovanstående, så är det just den diagnosen doktor (S)taten ställt på alla sina patienter när de beklagat sig:

    ”Jag har så ont i budgeten, jag klarar inte högre belastning”
    ”Bah! Humbug! Simulant! Vi klarar det!”

    eller

    ”Syster, ta en anteckning, pat. simulerar katastrofalt eskalerande terrorism, våldtäkter och allmän kriminalitet – skriver ut munkavle, ögonbindel och upprepad terapi med Ludovico-metoden tills vanföreställningarna går över.”

    Nej, det är jobbigt med neurotiska tics och störningar. Tankekarusellen spinner så lätt loss för minsta grej, och suger in en så att allt i vardagen helt plötsligt skall kretsa kring ett svart hål av problem och allt man ser, hör, gör, säger, tycker och tänker utgår från problemet som normalitet: inte bra, minst sagt, men fullt möjligt att bryta även om det för en del är ett livslångt projekt. (Ta det från mig som är alkoholist, nykter sedan snart tjugo år, att man måste vinna sin seger varje dag – men det går! Tills slut blir det en vana.) Så är det ett verkligt problem så sök hjälp för det, är mitt råd. Det är ingen skam i det. Tvärtom, faktiskt.

    Jag hoppas du inte tycker jag är för personlig, allt i all välmening.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Törnrosa

      /  11/11/2019

     *flin* nu blev jag ännu mer sur. Är jag en man? Nä, men tre gånger har jag varit mer död än levande när jag tagit mig till doktorn. Plus att när jag väl kom dit höll behandlingen också på att ta död på mig.

     Undrar om inte mitt sockersug är lite åt ditt alkoholsug till. Eftersom jag är medveten om det kan jag styra det. Och har definitivt inga viktproblem eller andra problem med det.

     Nä, jag tar inte illa upp. Vet inte om du sett det men jag håller på att tråckla mig från nätet nu. Har bestämt mig för att ”jobba” på annat sätt nu. Måste hushålla med krafterna. Kommer att vara kvar lite till härinne. mvh

     Svara
 8. MiT

   /  11/11/2019

  Svara
  • Jans

    /  11/11/2019

   Jag håller med Kamali, det är ett jäkla oskick att skylla kriminaliteten på de kriminella. Jag tycker vi skyller den på Kamali istället.

   Svara
  • lensof

    /  11/11/2019

   När inbilskhet och dumhet lindas in i obegripliga gärna akademiska ordvrängningar så är det inget annat än en modern variant av kejsarens nya kläder.

   Och verkligt dum är den som låter sig luras av den tillägnade förvrängningskonsten, den som används av de tomma tunnorna för att de ska framstå som insatta och kunniga. Vilket de aldrig är för då hade de inte ägnat så mycket tid till att lära sig detta falskspel med fina ord som få begriper och ännu färre orkar lyssna på.

   Kamali är den falske skräddaren som klipper och syr i det obefintliga tyget, detta som vårt fåfänga och dumma etablissemang älskar att klä ut sig i.

   Svara
  • G

    /  11/11/2019

   Fyyy helvete, han och hans likasinnade är fullständigt blåsta. Kryper i huden av att se sådan här obehagliga jävlar.

   Han glömde ett begrepp. Om någon som dricker alkohol tar ”en vit helg”, vet han vad det betyder, eller tror han att vissa tar ”en svart helg”.

   Svara
   • Rikard

     /  11/11/2019

    Hej.

    Eftersom jag har besläktad akademisk bakgrund med Khamali och liknande (han utgår huvudsakligen från post- alt. neomarxistisk postmodern och dekonstruktionistisk diskursanalytisk modell [se även vad lensof säger om ordvrängeriet] med ett amerikanskt postkolonialt anslag kombinerat med Edvard Saids grovt rasistiska orientalism-narrativ) och har snarlik akademisk grund att stå på, där skillnaden är att jag betraktar de olika perspektiven som verktyg där han har dem som ontologisk premiss, så kan jag säga att han har rätt utifrån sin utgångspunkt.

    Det är bara det att han bara har rätt utifrån den. Byter man analysverktyg ser man något annat. Khamali, och hans ägare (Sahlin, förr) gör sällan eller aldrig det då de inte vill veta hur verkligheten är – deras bruk av sina div. perspektiv är till för att bekräfta vad de redan anser sig veta utifrån just det perspektiv de anlagt. Sahlins förkastande av den mycket noggranna och professionella undersökning av eventuell rasistisk diskriminering är paradexemplet – hon slängde forskningsresultatet i papperskorgen då man inte hittade sådan, och tog in Khamali, som redan innan han tittat efter (vilket han inte gjorde) visste att det fanns en enorm rasistisk diskriminering – beviset på denna var ju hög arbetslöshet bland invandrare.

    Khamali och andra som han hade gjort såhär med ”vit vecka”:

    ‘Begreppet implicerar att ”vit” har med självdisciplin, medvetna beslut, insikt, och rening av kropp och själ att göra vilket samtidigt då ställer ”svart” i motsats till detta och gör ”svart” till Den Andre; impulsivitet och instinktivt beteende, samt smutsighet och orenhet. Den underliggande rasistiska implikationen och premissen i själva den språkligt semiotiska bildkonstruktionen visar tydligt att svenska som språk bygger på en kolonial rasbiologisk föreställning om vitt som bättre än svart. Jämför med brudkläder i de heterosexistiska ritualerna kring patriarkatets förtryck av kvinnokroppen som barnafödande biologisk maskin, barnkläder, studentmössor, och så vidare, och med de kläder som bärs vid begravningar, eller de mörka till svarta overaller som bärs av grovarbetare. Hela den svensk kulturen är genomsyrade av föreställningen att svart är dåligt, och vitt är bra.’

    (Man kan fortsätta såhär i all oändlighet – detta kallas alltså vetenskap, underavd. humaniora med mera – men där man förr hade fått två hårda frågor vid universitet för dylikt pjämmer [”Relevans?” samt ”Bevis?”], tja det hade väl räknats som ett sexuellt övergrepp eller hatbrott mot akademiernas alla små nippertippor av valfria kön kan tänka.)

    Nu skall jag gå ut och säga åt snön att den är en rasistisk och sexistisk social konstruktion. Kanske det dyker upp något rejält fruntimmer som plogar gården åt mig? Annars ser man mest grantimmer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Den som tänker sig en akademisk karriär inom humaniora bör ha ”göra en höna av en fjäder” som ledstjärna. DS

    Svara
 9. MiT

   /  11/11/2019

  Svara
 10. Ivar L

   /  11/11/2019

  SvD har nu lagt till USA till listan på länder som folk flyr från i en oerhört märklig artikel om tiggeri och rapparen Ison:

  ”På 80-talet flydde Ison och hans mamma från Queens, New York, när en våg av droger och kriminalitet svepte genom villakvarteren.
  De reste till Sverige på jakt efter Isons pappa. När han lämnade landet tvingades mamma och barn ut på Stockholms gator.”

  Så han och hans mamma var alltså flyktingar från USA?
  Sanningen är naturligtvis att de var en form av ekonomiska illegala immigranter. Visst, USA är inte något paradis för fattiga svarta men att kalla dem flyktingar bara för att de tog sig till Sverige är verkligen fake.

  Resten av artikeln beskriver det som att han och hans mamma var tiggare i Kungsträdgården. På 80-talet… Det är något som inte stämmer i historien. En svart mamma med ett litet barn tiggandes i Kungsträdgården på 80-talet hade verkligen märkts.

  ”I mitten av 80-talet levde de runt Kungsträdgården och på Drottninggatan, där mamman dansade för pengar medan Ison, åtta år gammal, knuffades fram med en hatt i handen.”

  Märkliga formuleringar. Känns som att det var något annat än tiggeri och utteliggande…

  ”Levde runt Kungsträdgården”, inte på gatan tydligen, således bodde de i innerstan?
  ”Dansade för pengar”…? Var? På gatan?
  ”Ison…knuffades fram med en hatt i handen” … verkar som de var någon form av gatuartister och Ison samlade pengar. Det låter mer som något man känner igen från den tiden. Men antagligen en större grupp än bara han och hans mamma.

  Inte särskilt sensationellt detta men just misstanken om att tidningar och artister som vill ha uppmärksamhet väljer att vrida på sanningen så att det skall låta som det handlar om en aktuell fråga, t.ex. tiggeri, ökar inte direkt förtroendet för pressen.

  Och sanningen finns på internet, inte något höjdarliv men precis som jag misstänkte var de gatumusikanter. Ett helt gäng för det mesta. Faktum 2014:

  ”Mamma Lindas kompmusiker från Uganda och Kongo var inte med just den dagen på Drottninggatan utanför Åhléns city i centrala Stockholm. Men pengarna måste in. Och Ison hade med sig sin barntrumma, som han fått av en av Lindas musikerkollegor.
  – Kan inte du slå på trumman så kan jag dansa? sa mamma.
  Ison var van vid att förnedra sig. Vanligtvis hade han med sig en hatt när Linda dansade och de centralafrikanska musikerna trummade utanför Åhléns. Den samlade han enkronor i. Pinsamt när vuxna svenskar gick förbi. Förintande när jämnåriga passerade.”

  Svara
  • Ivar L

    /  11/11/2019

   Svd 2019, Ison som flykting och tiggare:
   https://www.svd.se/rapparen-tiggde-pa-gatan-folk-sag-rakt-igenom-mig
   Faktum 2014, Ison som gatumusikant med mamma som flyttat (inte flytt) från New York:
   https://www.faktum.se/ison-glasgow/

   Svara
  • Rikard

    /  11/11/2019

   Hej.

   Det kan ha hänt en gång, och det räcker ju för att lögnen skall vara sann.

   Vad som fanns i musikväg på Plattan och i Kungsan under den tiden var Marias enmansorkester, älskad och skyddad av Stockholms värsta drägg. Jag känner bara till att hon blev bestulen en enda gång, och den tjuven slogs nästan ihjäl av andra kriminella. Det var dåtidens svenska narkomaners och kriminellas moral, att jämföra med nutidens invandrade dito.

   Utöver det fanns det en grupp chilenare som spelade trumma och annat i Sergelarkaden så att man trodde åskan gick. Runt -92 eller så började Rebell-Robban lira gura i T-banan, till polisens förtret. Kan ju ha haft att göra med hans låtar om vad de egentligen har batongen till…

   Någon ompa-bompa-orkester med Kongo-trummor (inte ens Sven Arefeldt) utanför Åhléns fanns däremot inte. Vad som fanns från ca -90 och framåt var en snabbt växande tjuvmarknad där diverse negrer, araber och annat hade stöldgods och droger blandat med det loppisskräp de stod på Drottninggatan och krängde. Allt i stora skynken som kunde svepas ihop om polisen rullade förbi – varpå ingen visste vems skynket var.

   Nu kanske någon tror att det var en smal sak för polisen att ta in alla misstänkta, kolla fingeravtryck och identitet, och expediera därefter – men nej. ”Man kunde inget göra.” ”Man var tvungen att ta dem på bar gärning.” Och enligt pressen var det rasism som låg bakom. Så den där tafattheten och inkompetensen och feghet hos polisen, den är inte ny om man säger så.

   Källa på det? Satt på Trappan dag ut och dag in i flera år under den tid det rör sig om.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 11. Ivar L

   /  11/11/2019

  På tal om Malmö, detta är väl nästan lite tragikomiskt. SvD slår upp stort om ”gatufest” mot kriminaliteten. Vi känner igen de sedvanliga formuleringarna om att ”vägra vara rädd”:

  ”Gatufesten är en manifestation mot våldet, berättar Sofia Georen.
  – De som spränger bomber vill skapa oreda. Men det här är vår gata där våra barn leker och lär sig köra inlines.
  På Sofielund är de boende arga och ledsna, men de vägrar ge efter för rädslan. Anna Glas har bott i området i 15 år och håller med om att trygghet handlar om att bygga grannsamverkan och gemenskap.”

  https://www.svd.se/ilskan-stiger-de-kriminella-tar-over-hela-sverige

  Bild på grillande barnfamiljer.
  Mot våldet…
  Jaha?

  Jag känner visserligen sympati för dem men samtidigt, är de dumma i huvudet? Det är inte fester som krävs, det är våldsmonopol och polisverksamhet. Samt naturligtvis kontroll över vilka individer som rör sig i samhället.

  Vi har sett detta så många gånger, meningslösa manifestationer när alla vet innerst inne att det inte spelar någon roll. Jag menar, skulle det bli ett våldsdåd skulle de ju avbryta gatufesten. Den saknar all verkan.

  Svara
  • hllviken

    /  11/11/2019

   Bröd och skådespel till populasen!

   Hälsar makteliten.

   Svara
 12. G

   /  11/11/2019

  Han…: https://toklandet.wordpress.com/2019/11/06/kurragomma-och-tittut/#comment-190151

  …kan bli….

  ”Atilla kan bli ”Årets NätÄngel

  För andra året i rad är Norrköpingskillen och den tidigare reportern på Folkbladet nominerad till ”Årets Nätängel Media”.

  – Det kan ha varit 2014 som jag hade mina första journalistiska uppdrag på Folkbladets ungdomsredaktion – ”Ungt Folk”, det blev några krönikor och jag var ganska inne i bloggvärlden då, säger 26-åriga Atilla Yoldas.

  Sedan blev det debattartiklar i Nyheter 24 och på ”Inte Rasist, Men…”

  Därefter blev han headhuntad till Expressen som reporter för att provjobba.

  – Jag blev kvar i fem år, men nu har jag återgått till arbetet som krönikör och mer opinionsbildande journalistik, vilket också var mitt fokus från början, säger Atilla Yoldas, som sedan 2015 bor i Stockholm.

  Och hela tiden har mansrollen och jämlikhet varit hans drivkraft.

  2019 debuterade han med boken ”Mansboken” – från en kille till en annan. Han har tidigare medverkat som författare i antologin ”Sverigedemokraternas svarta bok”. 2016 tilldelades han Expressens journaliststipendium och året efter utsågs han till ”en av framtidens makthavare” som nummer 9 av 100 av sajten makthavare.se.

  Sedan 2018 representerar Yoldas, som journalist, Sverige i Europeiska jämställdhetsinstitutet.

  Men när han som 17-åring, studerade film och visuell design på gymnasiet, deltog i en parkourtävling och beskrev han sig själv i en artikel i Folkbladet, som en akrobatisk kille. Då var hans stora dröm att bli skådespelare och stuntman.

  – Jag är jätteglad över nomineringen och det de andra nominerade gör är fantastiskt, säger Atilla Yoldas.

  Nomineringen till priset som ”Årets Nätängel Media” lyder som följer. En journalist har både ansvar och makt. Något som Atilla Yoldas vet och hanterar på ett föredömligt sätt. Med ett viktigt och genomtänkt budskap sätter han kursen för många andra när det gäller inkludering, mångfald, antirasism och jämställdhet. Alltid, med samma fingertopskänsla oavsett kanal.

  – När man jobbar med maskulinitetsnormer och manlighet kommer hatet och hoten som ett (e)brev på nätposten från främst män som försöker hävda sig och utmåla mig som omanlig.Men för mig har det varit självklart att vara öppen med vad jag drabbats av när jag lyfter de här frågorna, jag har inget att dölja, säger Atilla Yoldas.

  De övriga nominerade är: Linda-Marie Nilsson, Jenny Strömstedt och Ångestpodden.

  Priset delas ut på Nalen i Stockholm den 18 november.

  – Tyvärr kan jag inte närvara eftersom jag är i Argentina och skriver på ett större, men hemligt projekt, säger Atilla Yoldas.”
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/atilla-kan-bli-arets-natangel-om6372187.aspx

  Svara
 13. G

   /  11/11/2019

  ”Veka vänsterliberala samhällen kan inte hantera mångkulturell kriminalitet – samma problem i Trudeaus Kanada som i sjuklöverns Sverige”
  http://katerinamagasin.se/veka-vansterliberala-samhallen-kan-inte-hantera-mangkulturell-kriminalitet-samma-problem-trudeaus-kanada-som-sjukloverns-sverige/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/12/2019

   Ligger säkert en del i det men frågan är om något samhälle lyckats särskilt bra med mångkultur och samexistens med hög tillit och låg brottsnivå.

   USA:s mer mångkulturella områden är inte heller fredliga trots höga straff. Brasilien och större delen av Latinamerika skall vi inte tala om. Inte ens om man plockar bort de europeiska ättlingar ur mixen blir det bra… Haiti, Kashmir.

   Svara
 14. G

   /  11/11/2019

  Som MiT skriver så är nog Svensk media den sjukaste och obehagligaste i hela världen. Varför är det så svårt att försöka hålla en neutral linje utan att komma med anklagande epitet hela tiden ang partier till höger. Salvini drabbades av samma inkonsekventa epitetsbehandling som spanska Vox nu verkar få. Det hoppar mellan ”högerradikal, högernationalistisk, högerextrem, nationalistiska.” I TV4 nyhetssändning igår fick Vox benämning ”höger nationalistiska, men idag i rubriker finner man ”högerextrema Vox”. ”Högerextrem med koppling till vit-makt ”osv osv blev e.g terroristen på Nya Zeeland kallad av svensk media, är det då rimligt kladda ett sådant epitet på ett politiskt parti som Vox utan vidare, vad vill Vox som går jämföra med det som terroristen utförde på N.Z. Med tanke på att ni i media aldrig klistrar epitet på partier som vänsterextrema utan endast högerextrema, så är ni med rätta bland den sjukaste och obehagligaste i världen.

  ”Högerextrema Vox tredje största parti i Spanien”
  https://www.fplus.se/hogerextrema-vox-tredje-storsta-parti-i-spanien/a/wPkmpP

  TT kan inte ens i en och samma artikel(!) hålla sig till ETT epitet, utan använder både ”högerextrema Vox” och ”högerradikala Vox”
  https://www.svd.se/extremhogern-vantas-oka-i-splittrat-spanien

  Svara
  • G

    /  11/11/2019

   SVT-text tycker ”höger nationalistiska” duger som partibeskrivning…

   ”Vox kraftigt framåt i spanskt val

   Socialdemokratiska PSOE vinner nyvaleti Spanien trots ett tapp. Men den store segraren är högernationalistiska Vox som mer än fördubblar sina mandet.

   När 99,9 procent av rösterna var räknade vid midnatt svensk tid låg PSOE på 120 mandat (jämfört med 123 i valet den 28 april).

   Konservativa PP ökar starkt till 87 mandat (66), men inget i närheten av framgången för Vox som får 52 mandat. Partiet debuterade i det nationella parlamentet i april med 24 mandat. Högerliberala Ciudadanos rasar från 57 till 10 mandat.”
   https://www.svt.se/svttext/web/pages/135.html

   Även på nyhetssajten syns inget om någon ”extremhöger”, lite märkligt då de brukar vara värst…

   ””Konflikten i Katalonien är förklaringen till framgången för Vox”

   Högernationalistiska Vox fick omkring 15 procent av rösterna i det spanska valet och mer än fördubblar sina mandat i kongressen.
   Det var fjärde gången på fyra år spanjorerna gick till val – men läget är fortsatt låst efter att varken höger- eller vänsterblocket fått nån majoritet.

   SVT:s utrikeschef Pia Bernhardsson kommenterar VOX framgångar i Morgonstudion.”
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vox-starkt-framat-i-spaniens-val

   Sedan har en ny partibeskrivning uppfunnits: vänster-ekologisk, lol….

   ”Nationalistparti starkt framåt i spanska nyvalet

   Ett nytt parti, den vänster-ekologiska koalitionen Más País, gör debut med 3 mandat i underhuset.”
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/matning-succe-for-spansk-extremhoge

   Men den som är uppmärksam och tittar på länken/URL:en ovan ser att rubriken på artikeln troligen ändrats i efterhand och att det först stod: ”Succe för spansk extremhöger”, den rubriken var nog satt av TT.

   Svara
 15. G

   /  11/11/2019

  ”Kvinnliga pionjärer fler bör känna till

  Att kvinnor saknas i historieböckerna är ett demokratiproblem, tycker Lina Thomsgård, chef för Stockholms Kvinnohistoriska. Vi bad henne lyfta fram några kvinnor som varit viktiga för Sveriges historia.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-nagra-kvinnliga-pionjarer-att-kanna-till

  Svara
 16. G

   /  11/11/2019

  ”Jag vill ha noll procent i skatt”

  Se när två människor med vitt skilda åsikter möts. Benjamin Juhlin vill sänka skatten till noll – Kalle Dramstad vill betala mer i skatt. Se vad som händer när de möts i klippet ovan.

  – Jag tycker att skatt är lika med stöld, jag tycker inte att man ska ta någons egendom med hot om våld, säger Benjamin Juhlin.

  – Jag tycker att skattekvoten i Sverige måste öka, man får det man betalar för, säger Kalle Dramstad, aktiv i S-föreningen Reformisterna.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jag-vill-ha-noll-procent-i-skatt

  Svara
 17. G

   /  11/11/2019

  ”I riksdagens partiledardebatt 17 januari 2018 föreslog SD: s Jimmie Åkesson att polisen borde kunna få stöd av militär personal för att upprätthålla ordning och trygghet vid ”upploppssituationer” kopplade till gängkriminalitet.

  Statsminister Stefan Löfven kommenterade Åkessons utspel efter debatten. Löfven sa att militära insatser mot gängen inte var hans förstahandsåtgärd men att han inte var beredd att utesluta någonting för att slå tillbaka kriminaliteten. Så gick det som det brukar gå. Kvällspressen samlade snabbt på sig S-röster och kriminologer som tog avstånd från det som nu blivit ”Löfvens utspel om militär mot gängen.” Statsministern fick pudla på Facebook och justitieminister Morgan Johansson som varit mycket kritisk till militärförslaget fick i sin tur pudla på en pressträff. Av inget blev inget skulle man kunna säga.

  Jag tänker på det där med militären när jag skummar igenom nyhetsflödet från helgen. I Malmö sköts två tonårspojkar när de besökte en pizzeria på Möllevångstorget på lördagskvällen. De cykelburna attentatsmännen sköt enligt uppgift in genom pizzerians fönster utifrån gatan. En av pojkarna dog av skottskadorna medan sjukvårdspersonal – när detta skrivs – ännu kämpade för att rädda den andre pojkens liv.

  Tidigare på kvällen sprängdes en bil i Malmö. Flera grova rån och rånförsök i Göteborg. Upplopp och slagsmål i Västra Frölunda. Stort slagsmål i centrala Västerås. Överfallsvåldtäkt i Köping. För att nu bara ta ett axplock ur polisrapporterna om ”nattens händelser”. forts”
  —————

  Hmm, själv hoppas jag nog inte på detta. Jag hoppas istället att det fortsätter på denna nivå eller möjligen blir än värre (dock ej att oskyldiga drabbas), det verkar vara enda sättet för att fler ur det ”goda” nimby-folket ska vakna upp och rösta annorlunda i nästa val. Om det blir något av ovan så känns det mer som det sker för att rädda Löfven/sjuklövern/politikernas arsle. Det är inte det militären är till för.

  Svara
 18. G

   /  11/11/2019

  Svara
 19. G

   /  11/11/2019

  Svara
 20. G

   /  11/11/2019

  Svara
 21. G

   /  11/11/2019

  Vad gick snett för 10 (20, 30, 40) år sedan: invandring osv…
  och vad görs nu för att hindra att en ny generation växer upp till gängkrigare?: ingenting

  ”Om småpojkar som springer ärenden åt grovt kriminella. Vad gick snett för 10 år sedan och vad görs nu för att hindra att en ny generation växer upp till gängkrigare?

  En rapport från polisen i Stockholmsregionen visar att en majoritet av de kriminella nätverken använder personer under 16 år i sin brottsliga verksamhet. Unga som snart utvecklas till alltmer våldsamma gängkriminella. Och situationen ser liknande ut på andra håll i landet. Går det att stoppa den utvecklingen?

  Hör om exemplet Järva – där Konflikts Rouzbeh Djalaie letar nycklar i det förgångna för att ta reda på vad som hade kunnat göras för att hindra de blodiga uppgörelser som pågår idag. I Malmö satsar man på metoder som ska förändra barns sätt att se på sig själva och omvärlden – för att på så sätt skapa en alternativ framtid. Hör den amerikanske professorn bakom metoden Communities That Care, CTC, David Hawkins. I programmet medverkar också David Kennedy, professorn bakom projektet ”Sluta skjut”, Hagi Farah, aktiv i Järva föräldraallians, läraren Emma Stenfell Pavlovic och elever vid Oxievångskolan i Malmö, barnen Almir Rama och Deniz Cormusai i Rosengård, utbildningsledare Jimmy Petersson, Sara Kleijsen Åhlander, socialtjänstchef i Rosengård, Glenn Sjögren, kommissarie i Rosengård, Tomas Aggebrandt, områdespolis, och Anna König Jerlmyr, moderat finansborgarråd i Stockholm.”

  Svara
  • Ivar L

    /  11/12/2019

   Undrar hur många gånger artikeln/inslaget ”hur stoppar man våldet bland unga” gjorts?
   Svaret är alltid någon form av ”insats” och resultatet är alltid på sikt lika med noll eller snarare minus.

   Svara
 22. G

   /  11/11/2019

  Svara
 23. G

   /  11/11/2019

  Svara
 24. G

   /  11/11/2019

  Se också: https://thoralfsblogg.com/2019/10/09/gud-hjalpe-sverige/

  Svara
 25. G

   /  11/11/2019

  Svara
 26. G

   /  11/11/2019

  Svara
 27. G

   /  11/11/2019

  Svara
 28. MiT

   /  11/11/2019

  var det inte TOG emot 36% av de ensamkommande 2015? Att det ständigt ökade fram till 2015 när allt havererade totalt?

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156770020891404&set=a.10150090538361404&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBi83DapM5yPXKSCP0fT3qLlsnnvtfwAKldh2uKIrVi3_4fY2Sin5HsfZJOkELd4bEGY42e7W7maFrwyiqdHxmxqWd0jdp2CYb79htsNHNn3bEm965AdsKSAZqKFWHmTxTx8r3NtA0wT8hAFKBLNpmh2ug_RM1CL6U91NFdUYwXeKhynEQofdrtXv6p8ZVld-9UT35ki7Y4IoLDiBn9sUh67aX1TtS_JC5gZyJBp-C6jY9JWWemsvTIjQ8nfHckNpbPmb_-qvxCEUrjuM98e32GNb795kzCQqP-vldQ3T7l2o06UYt5lQ1uNOmXkmopiaL1R-r6zWue71qlZeoZyvbtKTJq3xxl6Ke0zt_YEuHPpnMyNB4ulMZTcy4&__tn__=H-R*

  Svara
 29. G

   /  11/11/2019

  Svara
 30. G

   /  11/11/2019

  ”Han vill tvinga mig att sälja min själ” – Essi, 79, stämd av Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg
  https://www.nyatider.nu/han-vill-tvinga-mig-att-salja-min-sjal-essi-79-stamd-av-tomas-nathatsgranskaren-aberg/

  Svara
 31. elina

   /  11/11/2019

  Den främsta förklaringen är att landets åldrande befolkning gör att efterfrågan på vård ökar, enligt SKL.
  Så den vården skjutna, knivhuggna, misshandlade, diverse sjukdomar och smittor vi var förut av med kostar inget extra, bara vi gamla.

  Känner få om inga i min ålder som har besökt sjukvården de senaste 20 – 30 åren men en massa andra jag inte känner kanske bor på akuten, vem nu skulle ens våga sig gå dit.

  Svara
 32. Häftigt ^^

  Svara
 33. Törnrosa

   /  11/11/2019

  Varför fick jag för mig att ”Anna” är ute på trålningsuppdrag. Något sa mig faktiskt det. *bistert leende* mvh

  Svara
  • hllviken

    /  11/11/2019

   Varför är ”Anna” skrivet med röda bokstäver?
   Hur går ”trålning” till?

   Svara
   • Törnrosa

     /  11/11/2019

    De röda bokstäverna betyder att ”Anna” är länkad till en sida. Trålning kan betyda både det ena och det andra. Bäst att undvika att klicka på sådana länkar. Har man otur kan man få in riktigt elak kod. Trojaner och virus. Bra att vara försiktig. mvh

    Svara
   • Rikard

     /  11/11/2019

    Hej.

    Adressen i namnet ”Anna” går till en firma som sysslar med högtryckstvätt: Högtyckscenter AB i Västra Frölunda. Varför ”Anna” länkar dit i sin signatur vet jag inte, men det kan ju vara att ”Anna” använder firmans dator privat, eller döljer sig bakom den istället för att använda sin egen dator/telefon.

    Trålning skall väl vara istället för det engelska ”trolling”, antar jag. Trolling är det ord man använder på svenska också, när man betar en rev som släpar efter båten: ro drag tror jag också man säger. Trolling har det hetat på svenska sedan sent sextiotal om inte tidigare, och SAOB rekommenderar att man skriver fiske-trollning när man inte avser trollning på internet.

    Trålning på nätet? Man skriver något lagom provokativt och hoppas på att någon annan tappar fattningen och nappar på betet. Att i Twitter-debatt med Fi fråga varför de inte kräver 50/50 män och kvinnor inom skolan skulle troligen av feminister uppfattas som trollning (och kan också vara det) även om frågan är högst relevant. Som med allt internet-relaterat gäller Poes lag skoningslöst.

    En IRL-variant på trollning är att retas med någon, provokativt så, ända tills auktoritet stoppar en (t ex en lärare) och du säga: ”Amen, de va ju på skoj ju! Haru ingen humor eller?”. Tänk Schyffert, Betnér, Filip och Fredrik och liknande med mobbarmentalitet för hur man bygger sin karriär på sådant beteende.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Törnrosa

      /  11/11/2019

     Rikard: Ja du har rätt om trollning. Nu tyckte jag det var onödigt att nämna företagets namn, därför körde jag svag varning till hllviken. Jag är på alerten eftersom algoritmerna jagar mig så alldeles förbannat. Och jag vet ju varför :-/
     Mitt program varnade mig för att den här sidan var extra intresserad av mig. mvh

     Svara
     • hllviken

       /  11/11/2019

      Tack för att du varnade mig!

 34. MiT

   /  11/11/2019

  *https://www.facebook.com/abdullah.merie/posts/2521969507839901*

  Svara
  • weasel

    /  11/11/2019

   Abdullah Miri kommer här med ett oerhört intelligent argument ;
   Eftersom vi har en hög kostnad för X så gör det ju ingenting om vi även tar på oss en hög kostnad för Y, så länge som kostnaden för Y bara är lägre än kostnaden för X .
   I privatekonomin skulle Abdullahs resonemang kunna översättas som ungefär ”Visst kostar lånet på min bil 6.800 kronor i månaden men det har jag ju råd med eftersom lånet på min nya lägenhet kostar 10.000 kronor i månaden”

   Inte ens Henrik Schyffert borde kunna tycka att Abdullahs resonemang är så särskilt intelligent.

   Svara
   • Rikard

     /  11/12/2019

    Hej.

    Kan inte se artikeln i Aftonpravdan, men det rör sig troligen om hur mycket den totala konsumtionen kostar där man helt enkelt summerat hur mycket sprit som köps. Det skulle inte förvåna mig om Aftonpravda summerat Bolagets inköpskostnad med vad kunderna betalat. Krogkonsumtionen är nog också med i det där?

    Men det skall ju få en att tänka på sekundärkostnader som fängelse, vård, olyckor, med mera – undrar hur man räknat? Är det Sandro Scocco som gjort matten, eller?

    I övrigt stämmer ju weasels resonemang till 100% – den oerhört otacksamme Abdullah resonerar som om resurser är oändlig. Nej du Abdullah. Jag lägger hellre pengar på svensk missbrukarvård än på sådant pack som du som tror att mitt land är nån allmänning för dig och dina gelikar att svina ner.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • hllviken

      /  11/12/2019

     ”Är det Sandro Scocco som gjort matten”

     😂 😂 😂 😂 😂

     Svara
 35. MiT

   /  11/11/2019

  Svara
  • Casey Jones

    /  11/12/2019

   Jag gick in på den här Marwa Karims facebook och Ylva Habel går lös i kommentarsfältet. Vilken fruktansvärt vidrig människa. Jag brukar inte uttrycka mig så om folk men jag blir så less på skiten. Den här Marwa verkar ju inte heller så där jättekul att ha att göra med…

   Svara
  • G

    /  11/12/2019

   Svara
  • G

    /  11/12/2019

   Svara
  • G

    /  11/12/2019

   ”Enda brott jag begått är att jag är kär” – Hudiksvallspolitikern om avhoppet

   En kärlekshistoria som gick från glädje till ”total utfrysning” uppger Nina Burchardt (S) vara anledningen till att hon avsagt sig alla sina politiska uppdrag i Hudiksvall. I centrum av konflikten med det egna partiet stod hennes förhållande med en Sverigedemokratisk riksdagsledamot.

   I slutet av september meddelade Nina Burchardt (S) att hon efter årsskiftet slutar som ordförande för kultur- och fritidsnämnden och lämnar politiken.

   ”Släppa fram yngre förmågor” hette det då, men i ett inlägg på sociala medier bryter hon nu tystnaden och riktar skarp kritik mot det egna partiet.

   Nina Burchardt menar att hon tvingades bort från politiken efter att hon meddelat att hon hittat kärleken i en Sverigedemokratisk riksdagsman.
   Fick inte delta i politiken

   Hon skriver att det förhållandet först möttes med kramar och glädje av det egna partiet men att det sedan byttes mot en intern konflikt som resulterade i att hon tvingades avsäga sig alla sina politiska uppdrag.

   ”Jag fick inte närvara på några möten eller leda och styra nämndsarbetet. Jag skulle alltså sitta kvar, men inte delta i något”, skriver hon och uppger att Socialdemokraterna i Hudiksvall ordförande, Jim Svensk Larm, nu förnekar situationen.
   Frågan lyftes i styrelsen

   I ett mail till SVT Gävleborg skriver Socialdemokraterna att styrelsen kallades till ett extra sammanträde efter att det kommit interna och externa frågeställningar kring situationen och att frågan behövde lyftas i styrelse.

   ”Ingen från partiledningen lokalt har hört av sig, de kör istället med total utfrysning. Efter alla år av engagemang vill de nu att jag avgår, det enda brott jag begått är att jag är kär och lycklig”, skriver Nina Burchardt.
   ”Långt ifrån socialdemokratiska värderingar”

   Socialdemokraterna Hudiksvall betonar dock att det inte är förtroendet mot Nina Burchardt som person som diskuterats inom partiet. Partiet menar istället att det är hennes funktion som en av kommunens toppolitiker i förhållande till en ledamot av Sverigedemokraternas nationella styrelse.

   ”Ett parti som står så långt ifrån socialdemokratiska värderingar som det är möjligt”, skriver partiet i mailet.”
   https://amp.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/nina-burchardt-s-om-sitt-avhopp-tvingades-bort-fran-politiken-i-hudiksvall

   Svara
 36. robbe

   /  11/11/2019

  twitterhyenan hyenar vidare…

  Svara
  • info

    /  11/12/2019

   ”Allas lika värde”

   Svara
  • G

    /  11/12/2019

   Svara
  • G

    /  11/12/2019

   Svara
   • Senior

     /  11/12/2019

    ”Det privata är politiskt”

    Glöm aldrig att det är en diagnos att vara vänsterbliven. -Ett farligt sjukdomstillstånd helt utan insikt om symptomen som tex. dubbelmoralen om allas lika värde, skatteplanering, etc.

    Svara
 37. MiT

   /  11/11/2019

  Svara
 38. MiT

   /  11/12/2019

  Svara
 39. MiT

   /  11/12/2019

  Svara
 40. info

   /  11/12/2019

  Svara
 41. info

   /  11/12/2019

  Svara
  • Jans

    /  11/12/2019

   Kriminella kallas väl inte rimligen till möte? Om de är kriminella skall de gripas och stoppas i fängelse eller utvisas. Om inte polisen har bevis nog så kavlar de upp ärmarna och jobbar. A

   Svara
   • elina

     /  11/12/2019

    Har Polisen också bakat bullar? Eller blir det varmkorv?

    Svara
 42. info

   /  11/12/2019

  Svara
 43. G

   /  11/12/2019

  ”Styckade sin exflickvän – flyttas till kvinnofängelse

  Kristoffer Johansson, 28, dömdes till tio års fängelse för att ha dödat och styckat sin exflickvän Vatchareeya Bangsuan.

  I fängelset bytte 28-åringen namn till Kim Marie och genomgick en könskorrigering.

  Nu placeras hon på en kvinnoanstalt.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QoXkxP/styckade-sin-exflickvan–flyttas-till-kvinnofangelse

  Svara
  • Jans

    /  11/12/2019

   Hur f-an kan man gå med på detta i det ”feministiska” Sverige? Dessutom är det väl vi skattebetalare som betalat mördarens könsoperation? Det är helt sjukt.
   En sjuk mördare som får en dyr och totalt vansinning önskan uppfylld av en tjänstevillig och hjärndöd kriminalvård.

   Svara
   • elina

     /  11/12/2019

    Hjärndöd kriminalvård. Varför i h….te jag ska betala hans kvinnofantasier.
    Nu är kvinnorna i Hinseberg av den gamla typen, alltså tuffa kvinnor som agerar lik dåliga män, kanske de lär honom ett och annat. Och det lär inte vara välvilja.

    Svara
 44. G

   /  11/12/2019

  ”Staffanstorps reklamfilm sågas: ”Ett vidrigt tilltag”

  Staffanstorp gör reklam för sin kommun med en film som har skapat debatt på de sociala medierna.

  Kritikerna menar att filmen, fullt medvetet, bara innehåller vita människor och den hyllas av främlingsfientliga sajter av samma orsak.

  – Folk läser in för mycket. Vi registrerar inte etnicitet, vi tänker inte på vilken hudfärg människor ska ha när vi gör annonser, säger kommunalrådet Christian Sonesson (M).

  Enligt socialdemokratiska kommunalrådet Pierre Sjöström, andre vice ordförande i kommunstyrelsen, så har en kioskägare som är invandrare bytts ut mot en vit skådespelare i filmen.

  – Han som har den här kiosken och stänger dörren i slutet av filmen – i verkligheten är han invandrare. Men då har man bytt ut honom mot en vit man, hävdar Pierre Sjöström
  – Om det är medvetet eller omedvetet vet jag inte.

  I filmen får man se hur en dotter och en mamma flyr ett ungdomsgäng, samtidigt som en speakerröst pratar om att många känner sig ”förlorade och vilsna i sin stad”.

  I nästa sekvens har samma familj flyttat till Staffanstorp – en plats där ”tryggheten, äldreomsorgen, skola och näringslivet verkligen fungerar”. Därefter följer ett montage med leende personer i olika idylliska scener som ska visa upp Staffanstorp som en idealplats för alla som letar nytt boende.

  – Man första reaktion var: varför gör man en sådan här film? Jag frågade kommundirektören och han sa att den spelades in i somras och att alla andra gör sådana här filmer för att locka invånare till sina kommuner. Men jag har inte sett jättemånga sådana filmer från andra kommuner, säger Pierre Sjöström.

  Hans främsta kritik mot filmen handlar i stället om det ekonomiska.

  – Det är slöseri med skattemedel. Punkt slut. Staffanstorp ligger mellan Lund och Malmö, vi behöver inte göra reklam för att folk ska flytta hit.

  Vad kostade filmen?

  – Enligt kommundirektören 90 000 kronor. Vi kunde ha lagt det på något helt annat, säger Pierre Sjöström.

  Sydsvenskans ledarskribent Moa Berglöf menar att dödskjutningen i Malmö gör filmen extra illatajmad.

  ”Det här är det vidrigaste tilltaget jag sett på länge”, skriver hon på Twitter.

  Men kommunalrådet Christian Sonesson står bakom innehållet, trots kritiken.

  – Det sägs att det är mycket snack på Twitter, men jag twittrar inte själv, säger han.

  – Det bor så klart människor i Staffanstorp som har en annan bakgrund.

  Det finns alltså ingen medveten tanke om att visa upp en viss typ av människor?

  – Det är inte jag som gjort filmen, men det finns ingen medveten tanke om att folk ska se ut på ett visst sätt.

  Hatsajterna Fria Tider och Nordfront har skrivit hyllande texter om reklamfilmen på sina hemsidor. De senare hävdar att filmen riktar sig till ”de människor som drabbats och fått nog av mångkulturen”.

  Sonesson har inte tagit del av hatsajternas tolkning av filmen.

  – Men det är som alltid. Det finns olika läger i olika frågor.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/staffanstorps-reklamfilm-sagas-ett-vidrigt-tilltag/

  Svara
  • G

    /  11/12/2019

   ”Förortsskolans elever fick inte vara med i S-filmen

   Vi pratade om att de bara plockade svenska barn till filmen, säger hon.

   Personen hade fått som svar från Socialdemokraterna att det var förutbestämt vilka som skulle vara med i filmen, för att de hade en utbildning.”
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/forortsskolans-elever-fick-inte-vara-med-i-s-filmen/

   Hade invandraren i kiosken ”utbildning”, Pierre? Eller är det kanske bara viktigt när S spelar in sina filmer för att få ett professionellt resultat. Oavsett, så ska ju knappast en sosse klaga på att det ”slösas” 90k på en sådan här film, för en sosse hade iaf inte lagt pengarna på något vettigare.

   Svara
  • Det är faktiskt parodiskt att en sådan liten ort som Staffanstorp får sådan uppmärksamhet i riksmedia – jag hade inte ens vetat att den existerade för bara några år sedan.

   Svara
   • info

     /  11/12/2019

    Polyester Poontang,
    ja hehe, snacka om att de lyckats ”placera sig på kartan” nästan helt gratis med gratisreklam i MSM.

    Svara
 45. MiT

   /  11/12/2019

  Svara
 46. info

   /  11/12/2019

  Svara
 47. info

   /  11/12/2019

  Svara
 48. Den ena sidan tar upp socioekonomiska faktorer och den andra sidan tar upp kulturella. Ingen inser att båda faktorerna kan vara relevanta och är mätbara. Är det inte märkligt? Det är som om käbblet skapas medvetet för att splittra vårt svenska samhälle och skapa konflikt. Vilka lever på konflikt mellan olika folkgrupper och vilka finansierar båda sidor i krig efter krig? Ni vet vilka. Bankmaffian.

  Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: