Är det så här det funkar?

Erik på Genusdebatten har nu kommit fram till del 3 av sin genomgång av Anna Lindeborgs masteruppsats. Jag själv har tidigare tagit upp den lite här.

Även Bittergubben nämndes ju ett flertal gånger i uppsatsen och har nu skrivit sina reflektioner.

Hennes masteruppsats är vad jag förstår godkänd eftersom den publicerats?

Hur går det till egentligen? Jag är ingen akademiker utan får utgå från vad som kan vara rimligt i så fall. Här har vi en masteruppsats som enligt Eriks genomgång så här långt är behäftad med ganska många allvarliga fel och brister och består mest av flum. Lindeborgs handledare är en genusprofessor Lena Martinsson som vill ”komma åt heteronormen i skolan”. Smaka på de orden lite extra…

Ok, hur kan en sådan då bli godkänd? Är det så här det går till?

Fältet som innehåller genus i någon form drar till sig en viss sorts människor (kanske inte alla men en stor majoritet) som inte tycker att verklighet och fakta är så viktigt utan underställs ideologi och den typen av människor har väldigt lätt att klia varandra på ryggen. För det KAN inte bara vara en tillfällighet att just feminister med vriden syn på verklighet dras till fältet genus. Det är som att hävda att det bara är en tillfällighet att flugor dras till koskit, de dras till den av en anledning… De hänvisar till andra genushöjdare i sina arbeten (höjdare som inte heller är så noga) och påtalar hur viktiga och duktiga de är. Den typen av människor som anser att fakta och sådant inte är så viktigt gäller ju oavsett position, dvs såväl studenter som professorer verkar tycka så.

Det blir som en cirkel där de hänvisar till andra höjdare som också skiter i fakta och reproducerar skräp helt enkelt. Och om handledaren är en professor så är det ganska lätt att anta att professorn känner de andra inom fältet och ”kanske” även känner de som ska godkänna, och då kommer ingen av de andra, som förmodligen också tycker att ideologi går före kunskap och inte tycker att det andra är så viktigt, att säga något negativt. För det skulle ju betyda att man kritiserar en professor, kollega och vän som tycker likadant och har samma inställning till verklighet och fakta som man själv har…

Och så rullar det på och skattemiljoner rullar bort och en felaktig bild av verkligheten blir alltmer ”verklig” ju fler som påstår det. Något annat sätt kan väl inte finnas för att få saker godkända fast de inte borde bli det? Vilka är det som godkänner? Är det genusfolk som godkänner? Antar att det är fler än en som ska godkänna men vilka är det? Om genusprofessor 1 inte är så noga så kanske genusprofessor 2 (som kanske känner genusprofessor 1 jätteväl och håller med henne om att ideologi is the shit eftersom de kanske har hänvisat till och hyllat varandra i sina egna arbeten) inte vill trampa sin ideologikamrat på tårna. Genusprofessor 3, 4, 5 ,6 osv nickar instämmande eftersom de också drogs till fältet av samma anledning.

Om det inte går till så här, hur går det då till när den ena smörjan efter den andra passerar gå och kasserar in godkännande? Jag vet faktiskt inte, men med tanke på hur mycket underligheter det strömmar ut från genusfolk så har jag svårt att se något annat sätt som det kan ske på.

För ett par dagar sedan så skrev jag ett inlägg som heter ”Framtiden för genusfolk?” och man skulle kunna tro att jag visste vad som skulle komma från Lindeborg men så är det inte, ibland har man tur helt enkelt   😉

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

34 kommentarer

 1. Ja, det måste vi göra! Det är ju löjligt att ingen har nämnt detta tidigare? Eller nåt…

  Svara
  • robjoh

    /  09/01/2013

   Ja och när vi har gjort det kanske vi ska prata om INVANDRARE och brott, eller vänta nu det kallas rasism och anses vara jävla korkat.

   Förstår de här människorna ens vad de argumenterar för?

   Svara
   • robjoh:
    Nä, det kan de inte göra.

    Svara
   • robjoh

     /  09/01/2013

    Toklandet:
    Eller så gör det de men anser sig ha tolkningsföreträde så de tror inte att de behöver oroa sig.

    Svara
  • För att komma dit bör vi prata om män och social utslagning, eftersom vi vet att social utslagning leder till brott.

   Svara
   • Bashflak:
    Men då erkänner de att det inte bara är de själva som drabbas, vilket omöjliggör vidare arbete

    Svara
 2. Som flugor som dras till avföring.

  Svara
 3. OT: LL har härjat ganska vilt på min och Aktivarums bloggar idag. Men vi vet var hon bor.

  Svara
 4. Så nu går även ni i Yakidas Iedband? Trodde bara det var jag. Nåja välkommen i klubben, alltid trevligt med sällskap. =/

  Svara
  • Daddy:
   Ja du, hur det funkar i en del hjärnor kan nog inte ens den bästa skrynklare lista ut. Man tillhör så många konstiga grupperingar, organisationer och även människor! bara för att man finns på nätet…

   Svara
 5. Blåval Rödval

   /  09/01/2013

  Nivån på ett masters-arbete brukar vara så pass hög att man tillför något av substans till forskningområdet. Då hennes uppsats vart godkänd så uppfyller den de uppsatta målen.

  Det säger egentligen mer om forskningsområdet än om hennes uppsats.

  Svara
  • Blåval Rödval:
   Hmmm… Jag tvivlar inte på vad du säger är kraven utan är väldigt rädd att din sista mening är mer sann än man vill veta egentligen.

   Svara
 6. Svara
  • Men Lol!

   elin skriver:

   1 september, 2013 kl. 10:25

   tycker likadant, men sen tycker jag samma sak gäller alla områden, alla som inte själva odlar mat har t ex ingen rätt att få mat av bönder som riskerar sina liv. att vara bonde är bland de farligaste och hårdaste yrkerna som finns. långa arbetsdagar, ingen reglerad arbetstid, massor av skador och många som dör. alla borde odla sin egen man. det är ingen rätt att äta mat som nån annan har riskerat livet för.

   Fanny skriver:
   1 september, 2013 kl. 11:42

   Ja, det suger det med. Därför vi borde införa kommunism.

   Svara
   • Bashflak:
    Haha, varför tror du att jag var noga med att man skulle läsa kommentarerna.. 🙂 🙂 🙂

    Svara
   • Hjalmar

     /  09/02/2013

    Ojoj, inlägget + kommentarerna är sååå uppfuckade. Ring hjärnskrynklaren! Eller så kan vi införa kommunism… Eller förbjuda organdonationer… (suck). Varför fick kvinnor rösträtt nu igen…? 🙂

    Svara
  • Pelle2

    /  09/01/2013

   Kan hålla med om att surrogatmödraskap inte är en enkel fråga. Kan det inte vara acceptabelt om en kvinna vill hjälpa sin syster/bror eller vän/ väninna att få ett barn ?

   Många feminister hävdar att det inte är en rättighet att få barn och det kan man ju tycka men i så fall borde väl spermadonation vara förbjudet också ? Har aldrig läst att feministerna säger något sådant utan det är självklart att kvinnor skall kunna få barn via insemination oavsett om det beror på att de inte har hittat någon partner eller om det beror på att deras man inte har tillräckligt bra spermier

   Svara
   • Pelle2:
    Lite därför jag tyckte det var intressanta kommentarer, det man hört (vet dock inte vad Fanny själv tycker) är ju att insemination är så självklart oavsett orsak.

    Svara
 7. Hohoho

  Svara
 8. Hehe, nu är aktivisterna på G igen.

  ”RT @Foujan: Vi borde twitterstorma Obamas konto inför hans Sverigebesök. Hi Mr president, did you know Sweden has problems with [insert valfritt knas].”

  Jag kan tänka mig vad de sitter och fnittrar nu och fantiserar vad de ska skriva

  Svara
 9. Ehhh, vet inte riktigt vad man ska säga… Titta själva vetja!
  http://david.cafe.se/9-ytterligare-riktigt-daliga-bebistatueringar/

  Svara
 10. Svara
  • robjoh

    /  09/02/2013

   Undviker för där jag kommer ifrån hoppar det då och då ut en älg, inte för att jag tror älgar är världens farligaste djur, men någon av dem kanske vill hämnas för vi sköt pappa.

   Svara
  • Claes-Peter

    /  09/11/2013

   Sedan jag blev rånad av en grupp representerande de svaga & utsatta grupperna (dvs de människor man ska vara rädd för) så har jag vidtagit en enkel men olaglig åtgärd, så nästa gång är jag i alla fall inte ett hjälplöst offer.

   Svara
   • Claes-Peter:
    Man gör ju det som behövs! Jag har blivit knivhotad ett par gånger i yngre dagar, av sådana som det är extra synd om.

    Svara
 11. På den här sidan (inte bara deras blogg alltså) har den som letar stolligheter en möjlig guldgruva…

  http://genusmaffian.hemsida24.se/%E2%99%80-blogg-16809008

  Svara
  • Hjalmar

    /  09/02/2013

   Jonathan Berström skrev:
   ”PS. Jag kom på två till saker som bara drabbar män. Prostatacancer och matrester i skägget.” Han jämför alltså prostatacancer och ‘matrester i skägget’. Att skämta på cancerdrabbades bekostnad – vilken empatilös grabbhalva.

   Feministtramset på den bloggen kommer jag inte att sakna.

   Svara
 1. Auktoritetstro II | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: