#autosatir

@FlyingMartin på twitter har myntat begreppet ”autosatir” som är tillämpligt när åsikter och idéer kommer från vissa människor, alltså att det automatiskt blir satir så fort de säger eller skriver något.

Mitt senaste inlägg om de förtryckande frisyrerna har en massa exempel på just autosatir.

Även inlägget ”Hatar du män?” innehåller mängder av autosatir.

Autosatiren kommer otroligt ofta från en viss typ av människor. Av någon anledning så släpps de människorna konstant fram i media för att sprida sin autosatir. Tidningarna verkar vara helt oförmögna att se och reagera på galenskaperna. I TV sitter det autosatirmänniskor som helt ogenerat får sprida propagandan, varje dag sker det.

Det är ett mycket bra uttryck som @FlyingMartin har myntat tycker jag  😉

**********

Om man till exempel undrar om Katarina Wennstam förstår att hon idiotförklaras

wennstam

så är svaret förmodligen NEJ. Det blir kanske lätt så när man sitter med i Maria Svelands bolag

svelandab

Lika barn leka bäst…

**********

Ni har väl inte missat ”Samtidigt, i riksdagen…”?

********************

Rocki: ”Något att fundera på – en liten stund.

Fröken missnöjd: ”en elefant balanserade…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. En helt jämställd styrelse, ser jag

  Svara
 2. Lustigt att hon tycker män är tysta. 🙂 Jag trodde män skulle maka på sig, backa och sluta ta för mycket plats i diskussioner och debatter?

  Svara
  • MJ

    /  11/17/2014

   Det är ju det här hela tiden med feministerna:
   T.ex:
   – Vill inte anamma andra kulturers attribut = rasist
   – Anammar andra kulturers attribut = rasist
   – Regler ska vara olika för män och kvinnor – men alla väljer kön själva – utom de som feminister definierar kön på.
   – Ta ansvar är att ha makt – utom om det är kvinnor då är det en belastning – men kvinnor borde tilldelas mer ansvar.
   – Sex är sexistiskt – men kvinnor ska vara fria att leva ut sin sexualitet.

   Det finns något för alla och man kan snickra ihop sin egen feminism med det innehåll som passar dem, eller så kan man helt enkelt välja efter situation och alltid kunna anklaga eller försvara vad som helst som man vill.
   T.ex. kan man då titta på paradise hotell och familjen kardashian samtidigt som man är upprörd över att flickor prackas på en ytligt kultur.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/17/2014

    Egentligen är det ju ganska bekvämt att vara vit cisman i ett feministiskt samhälle. Eftersom vi ändå inte kan göra något rätt i deras ögon så är det ju lika bra att vi inte ens försöker;-)

    Svara
    • MJ

      /  11/17/2014

     En sak som verkar vara lite svår att få rätsida på är dock det här med vem som bestämmer/tolkar reglerna. Det verkar ibland som att den som anklagar alltid är den som bestämmer hur det är. T.ex. fick ju LD backa när hon inte kunde hävda sig rasifierad (tillräckligt rasifierad kanske det heter, ibland verkar det vara en skala), medan det i andra fall verkar som att prästinnorna är de som tolkar i den givna situationen.
     När det gällde maktanalysen mellan tjocka kontra smala så verkade ju denna beslutas genom att LD startade angreppet mot smala. Några smala prästinnor försökte försvara sin offerstatus som ätstörda men det gick inte eftersom de redan hade blivit anklagade.

     Svara
     • Anders/AV

       /  11/17/2014

      Typisk patriarkal härskarteknik att kräva logik och stringens. Därmed förkastar du deras känsloargument och upplevda erfarenhet. Är man förtryckt (och säger det först) ska alla andra BACKA! Upp på läktaren och be om ursäkt för sin usla existens. Postmodernistiskt har alla rätt till sin sanning, men det är min som är den rätta. 😉

     • michael

       /  11/17/2014

      Ja som när dom säger att det är rätt att sparka uppåt,när en person tar sig rätten att sparka på en medmänniska så är det alltid neråt pga att man gett sig själv makten att göra så.Vilket självklart den andra personen inte har rätt att försvara sig mot,eftersom då är det förtryck.
      Feminismens retorik följer bara gammalt könsstereotypt tänk likt t,ex om en kvinna slår en man är det okej eftersom han säkerligen förtjänar det,men om mannen slår tillbaka är det jättehemskt.

     • Crltr

       /  11/17/2014

      Kränkt först vinner…

 3. Pelle2

   /  11/17/2014

  Det förklarar ju alla idiotierna som Wennstam skriver om män eftersom hon jobbar ihop med Sveland.Det är väl ett anställningskrav hos Sveland att man måste vara manshatare.

  Svara
 4. Trolletplit

   /  11/17/2014

  och medan feministerna ink. de feministiska männen gnäller och skriker så jobbar vi andra på. Män som kvinnor. dag ut och dag in.

  Svara
 5. Frogfish

   /  11/17/2014
  Svara
  • Intenso

    /  11/17/2014

   Mycket läsvärt, likaså Marika Formgrens blogg.

   De omnämnda konsulterna för tveklöst tanken till Dogberts alla möjliga konsultuppdrag. Han har säkert också ett om värdegrunder

   Svara
  • Pelle2

    /  11/17/2014

   Mycket läsvärt om den idiotiska åsiktskorridoren. Avslutningen var också bra:
   ”Här ett annat lite gammeldags motto: Lev som du lär. Åsa Romson är troligen värdegrundscertifierad från topp till tå. Men mer imponerade hade vi blivit om hon följt vanliga enkla miljöregler i hanteringen av sin båt.”

   Svara
 6. Jonte

   /  11/17/2014

  Svara
  • Jonte

    /  11/17/2014

   Svara
   • Anders/AV

     /  11/17/2014

    Debatten är lika meningsfull som att ta diskussionen om guds existens med fanatiskt religiösa.
    De VILL inte se att det finns mer än den sociala miljön som styr. Missar både arvet och biologiska miljön. Då är det meningslöst att lägga fram en massa bevis för dessa. De dissar ju hela konceptet med vetenskapliga bevis, så postmodernister de är.

    Svara
 7. Maria

   /  11/17/2014

  Ärendet tas upp för muntlig förberedelse i tingsrätten nu, slutförhandlingarna sker i juni 2015.
  Män har diskriminerats i antagningen till polishögskolan. Staten försökte finta bort anmälningen men det avstyrdes av Högsta domstolen:
  http://www.mynewsdesk.com/se/centrumforrattvisa/pressreleases/kvotering-till-polishoegskolan-proevas-i-tingsraetten-1084438

  Svara
   • MiT

     /  11/17/2014

    Oj, det var många floskler staplade på varandra där.

    Svara
    • Larsson

      /  11/17/2014

     Ja, jösses…

     Varför inte göra som de gör i förskolan? De kan ju alltid utbilda poliserna i mångfald, det fungerar ju med 99% kvinnor där.

     Jag hörde förresten talas om en polis som ledde en sådan utbildning… det gick inte så bra för honom. Men han har visst släpps ut från fängelset nu.

     Svara
   • wigwag

     /  11/17/2014

    Tycker det framgår rätt tydligt av artikeln varför det inte är diskriminering i kommande fall och varför tingsrätten kommer fria. Killarna som sökt till polishögskolan har fått sin ansökan avslagen inte pga av kön utan för att polisen aktivt eftersträvar en bredare representation för att öka sitt förtroende hos allmänheten vilken är en direkt förutsättning att den finns i all polisverksamhet. Artikeln kan med fördel användas som slutplädering i målet som är glasklart enligt mig. Det här är ingen diskriminering utan handlar om polisens rätt att leda och fördela arbete samt utforma sin verksamhet efter bästa förmåga för att uppfylla de mål samhället ställer på den.

    Svara
    • Larsson

      /  11/17/2014

     Männen har fått avslag på ansökan för att de inte hade det kön som arbetsgivaren föreställde sig att den antagne skulle ha. Att uttrycka det på ett annat sätt (som du gör) är en förskönande omskrivning, men det konsekvensen är att de blivit bortsorterade pga fel könstillhörighet.

     Är det ett lagligt att göra så? Nej, förmodligen inte. Det har inte varit det i andra fall där detta prövats, och de som försvarar diskrimineringen brukar använda just den typen av omskrivningar.

     För övrigt är det givetvis inte det enda sättet att närma sig de mål som polisen har vad gäller mångfald och jämlikhet. Det är att ta en genväg, där de dessutom åsidosätter annan del av sin verksamhet, t.ex. att polisen ska arbeta väl inom lagens råmärken.

     Svara
     • wigwag

       /  11/17/2014

      Det står förmodligen redan i ansökningshandlingarna att polisen gärna ser kvinnor och personer tillhörande etniska minoriteter som sökande. Vidare så antas ju män till utbildningen så då kan ju dom som inte blivit uttagna åberopa sitt kön som anledning till det. Polisen har såklart rätt att göra så här. Dom känner sin verksamhet bäst och vet vilka problem dom möter i sin dagliga verksamhet. Det kommer väga skyhögt mycket tyngre i en domstol en lite diskrimineringsgnäll.

     • Larsson

       /  11/17/2014

      Att uppmana kvinnor och andra personer som anses underrepresenterade är påverkan som ligger inom lagens råmärken. Att den marknadsföringen inte nådde hela vägen fram kan ju knappast klandras sökarna som har rätt till en rättvis behandling (offentligt anställningsprocess har större krav än privat).

      Uppenbarligen tillräckligt för att få saken prövad. Sedan får vi väl se hur domstolen resonerar. Att ”gnälla” över diskriminering tar inte rätten som negativ, om gnället faktiskt är befogat. Dessutom är det ganska stora frågor som de kan ha satt sig över lagen, sett till individen.

     • wigwag

       /  11/18/2014

      Ett försök till då. Så här kommer domstolen resonera. ”Männen har inte diskriminerats pga av kön eftersom männen inte av polisen tillmätts några negativa personliga egenskaper med anknytning till sitt kön och som skulle göra dem mindre lämpliga att utföra polisiära arbetsuppgifter. Däremot har männens kön inneburit en nackdel för dem vilket polisen på goda grunder, utifrån verksamhetens art, förtroendeskapande verksamhet i köns och etnicitets-identitet mot allmänhet, haft anledning att, i sin sammanvägda utvärdering av sökanden, att beakta.” Ungefär så kan jag tänka mig det kommer se ut. Lite tragiskt med dom jättekränkta poliskillarna som drömt om att få bli poliser sen dom var tuffa små glin och köra polisbil och allt. Tiderna förändras. TUUTUUTUTUUUT och blåljuset och kodsnack i polisradion. Dom borde kanske få leka lite polis hos nån terapeut eller så tills dom växt upp. Vad vet jag. Med facit i hand så kan man ju slutligen konstatera att polisen gjorde helt rätt som avslog deras ansökningar till polishögskolan. Är man så lättkränkt och har så svårt att se helheten och bakgrunden till ett beslut som drabbar en själv negativt så kanske man inte är lämplig som polis.

     • Larsson

       /  11/18/2014

      Låt mig visa på vad du uppenbarligen inte förstått.

      Däremot har männens kön inneburit en nackdel för dem vilket polisen på goda grunder, utifrån verksamhetens art, förtroendeskapande verksamhet i köns och etnicitets-identitet mot allmänhet, haft anledning att, i sin sammanvägda utvärdering av sökanden, att beakta.

      Könskvotering till t.ex. utbildningar är sedan lång tid förbjuden enligt svensk lag och det du beskriver är könskvotering: bedömning av lämplighet baserad på den sökandes kön. Det finns ingen laggrund att göra de undantag som du hänvisar till. Jag hoppas att det slipper gå så långt.

 8. MiT

   /  11/17/2014

  Svara
 9. MiT

   /  11/17/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  11/17/2014

   Bra att eleverna reagerade på anklagelserna om rasism.Tycker snarast att det är teatern som skall be om ursäkt för sitt beteende..

   Svara
 10. MiT

   /  11/17/2014

  Svara
  • Intenso

    /  11/17/2014

   Lustigt, var det inte just Angela Merkel som statsministern nobbade när han var i Bryssel för första gången?

   Svara
  • Sprechen nur mit die frauen. Heil Wallström! Ein feministisch riech und ein feministisch welt! Feminizm macht frei!

   Svara
 11. Vill abba för små pojkar sabba?

   /  11/18/2014

  ”Abba ska skänka till världens flickor med ”Chiquitita” ”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6020856

  ”Samtidigt som välgörenheten trappas upp, kommer ”Chiquitita”-intäkterna att öronmärkas för Unicefs projekt för flickor och unga kvinnors rättigheter. Passande, då låttiteln betyder ”lilla flicka” på spanska.”

  Och Lilla pojken får klara sig själv så han lär sig sluta förtrycka??

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: