Hejdå SVT-sporten

Såg på Sportspegeln igår, jag brukar försöka se både Sportspegeln på söndagar och sportnytt på vardagarna. Det var nog sista gången jag såg på Sportspegeln tror jag eftersom det har blivit i princip otittbart. Det har liksom vuxit fram för på senare tid har det blivit med mer och mer motvilja mot programmet eftersom det har blivit en kanal för mer och mer könspolitik och det hör inte hemma där alls. Det finns mer än tillräckligt av det i resten av programmen.

sportspegeln

Igår ägnades cirka en fjärdedel av programtiden till valet av ordförande för Riksidrottsförbundet, ja det var inte själva valet som sådant som tiden ägnades åt utan de var upprörda över att det inte fanns en enda kvinna som förslag utan bara fem män. Detta alltså efter att det suttit en kvinna på posten i 10 år. Vilket jävla glastak va…

sportspegeln1

Det sitter en gäst där, Malin Eggertz Forsmark som är ordförande för gymnastikförbundet, och beklagar sig över representationen och ”jämställdheten”. Hon avslutar med att hålla med att man måste kvotera in kvinnor på toppositionerna. Hon berättade tidigt i reportaget att hennes namn kommit upp men att hon tidigt tackat nej som kandidat för ordförandeposten, hon hade inte tid och ville ha en civil karriär också. Det är mycket man vill, till exempel äta en tårta och samtidigt ha den kvar… Här sitter det alltså ett yxskaft som tycker att kvotering är bra när hon själv har tackat nej och programledaren bara sitter och hummar med! Det är klart, tackar de eventuellt lämpliga kvinnorna NEJ så blir det inga på listan över tänkbara kandidater, det borde inte krävas någon raketforskning för att inse det…

Detta ska man då lägga till deras UPPENBARA och krystade försök att få till en 50/50 tid mellan damidrott och herridrott i programmen och tugget om ”jämställdhet” som dyker upp alltmer frekvent.

Nä, sparka ut stolpskotten från Rättviseförmedlingen (eller vilka stolpskott det nu handlar om) som uppenbarligen smyger i kulisserna och som fått styra över ramarna vad programmen ska ta upp som viktigt så det blir möjligt att titta på sportprogrammen igen. Det måste vara i samarbete med sådana som detta blivit som det blivit, sparkas de inte bort så kommer (har redan hänt…) även sporten att förvandlas till en postmodernistisk lekstuga.

Jag gillar att titta på sport på tv men mitt intresse håller på att dödas…

**********

Inlägget igår ”betala eller flytta!” blev visst populärt, över 17 000 har läst det! Här är en annan som också skrivit om just den saken ”Stockholm eller Stakholmen – två verkligheter i samma Sverige”.

********************

Genusdebatten: ”Myten om Det Goda Hatet

Löjesguiden: ”Nya Nyliberala Konspirationer

Fröken missnöjd: ”bleed the freak…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

58 kommentarer

 1. Robbelibobban

   /  04/13/2015

  I jämnställdhetens namn kanske det äntligen är dags att slå ihop dam respektive herrsporter så att det bara blir en toppliga, ett troligt resultat är att det inte kommer finnas många kvinnor i toppen på de flesta sporterna men de som hamnar där kommer ju utan tvivel förtjäna det i sann meritokratisk anda.

  Svara
  • Jonte

    /  04/13/2015

   Du kommer få gå ner till division 4/5 för att se Lotta Schelin eller Kosovare Asllani

   Svara
   • Robbelibobban

     /  04/13/2015

    Jag tror du delvis har fel, Schelin och Asslani kan möjligen ligga på nivå av div 4/5 idag då de inte har övat mot bättre motståndare innan men över tiden tror jag att kvinnor kommer komma ikapp män, det som talar till mäns favör idag är framförallt antalet utövare.
    Givetvis finns det fysiska skillnader mellan könen som ger män bättre förutsättningar till vissa saker, men det kan alltid kompenseras genom t ex tekniskt spel.

    Svara
    • Clintan

      /  04/13/2015

     Damlandslaget fick väl storstryk av AIKs 16-åringar härom året. Vet inte vilken division dom skulle klara sig i, kanske 6:an eller sjuan..

     Svara
    • Trolletplit

      /  04/13/2015

     Tyvärr har du fel. Kvinnors fysik är cirka 20% sämre än mäns, från hjärtat genom blod till cellerna.
     Det går aldrig att kompensera med bättre teknik( varför nu kvinnor skulle kunna uppnå det är en snabb fråga).

     Kvinnliga idrott ska Ses som just det det är. Vilket är bra nog.
     Det är väl just fotboll Och hockey som generar de största skillnaderna, då sporterna är explosiva och tuffa.
     Jag gillar idrottsutövarna efter vad det passerat och hur de skickar ut.
     Tex Kalla och Zlatan.

     Svara
    • Givetvis finns det fysiska skillnader mellan könen som ger män bättre förutsättningar till vissa saker, men det kan alltid kompenseras genom t ex tekniskt spel.

     Men det förutsätter ju att kvinnliga spelare har kvaliteter där de överträffar männen. Annars finns ingen anledning att tro att männen inte gör samma ”kompensationer”.

     Man kan likna det vid tanken att kvinnor kunde komma ikapp männen inom det militära, bara de tränade lika hårt, men det visar sig att männen tål hårdare träning, så vid samma belastning löper kvinnliga soldater ca 8x större skaderisk. Israelerna försökte med mixade utbildningar där belastningen var anpassad till kvinnorna; då tröttnade de manliga soldaterna och bytte förband, eftersom det inte var någon utmaning. Och kvinnorna, som fick alla chanser att träna hårt, kom ändå inte upp i normal standard för män. Skillnaden i fysisk styrka verkar i flera fall snarare öka än minska med ökad träning, så kvinnorna kommer inte ifatt så länge styrka är en signifikant faktor.

     I friidrott är det numera ca 60% kvinnor i Sverige. Om man som här jämför resultatutvecklingen i världen mellan 1986-2004, så syns inga tecken på att kvinnor skulle komma ifatt, annat än att skillnaden minskar lite snabbare i för kvinnorna ‘omogna’ grenar. Jag samplade snabbt svenska årsbästa för 2014, och skillnaderna tycks vara ungefär desamma. Även i grenar som t.ex. 1500m, där vi ju har världens bästa kvinna, men ingen internationellt namnkunnig på manssidan, är manliga årsbästa ca 8% bättre. Tittar man på snitt av 9:e, 10:e, 11:e plats i listan, blir skillnaden ca 15%. Jämför man de 50 bästa är skillnaden ännu större.

     Man skulle kunna spekulera i om kvinnor kunde komma ikapp i t.ex. schack om bara tillräckligt många kvinnor skulle intressera sig för det (vilket vi inte ser några direkta tecken på), men det verkar som om spatial förmåga spelar en stor roll i schackspel. Det har påståtts att den tydliga könsskillnaden (som kvarstår även om man kontrollerar för antal spelade matcher) skulle förklaras huvudsakligen av att fler män än kvinnor spelar schack, men i denna artikel konstaterade man bl.a. att skillnaden i ranking (kontrollerat för antal matcher) var större i länder med högre andel kvinnliga spelare, vilket skulle vara i linje med att de kvinnor som spelar kommer från ett bredare spektrum av IQ-fördelningen än när bara några få kvinnor spelar.

     Svara
     • Robbelibobban

       /  04/13/2015

      Tack för din saklighet Ulf T alltid lika intressant.
      När det gäller friidrott så lär kvinnor aldrig kunna komma ikapp då det är såpass enkla grenar där väger fysiken helt enkelt in mer, men när det kommer till komplexa sporter som t ex fotboll så har även män olika spelstilar där vissa är löpstarka (fysiska) medans andra anses som (mer) duktiga på att läsa av spelet osv, kvinnor har svårare att anta en fysisk spelstil och kommer därför att tvingas kompensera genom att öva in en mer teknisk spelstil. Nu är jag medveten om att de i absoluta toppen anses bemästra både teknik och fysik så kvinnor bör ej kunna nå dit men jag hävdar endå att skillnaderna kommer att minska jämfört med idag.

     • Har tränat lag från 6åringar upp till seniorer på både dam och herrsidan och till syvende och sist,det kommer vara denfysiska förmågan som kommer att fälla avgörande, hut duktiga tjejerna är med boll, killarna är starkare, snabbare och längre. Det gör tjejerna i underläge hela vägen. Spelade träningsmatch med damseniorer div3 mot p14, damerna kom knappt över halva plan.

  • Eller så kommer männen få springa med vikter på fötterna så det blir jämställt och bra.

   Svara
  • JustMe

    /  04/13/2015

   Fast anledningen till att kvinnor generellt inte är lika starka och snabba som oss män beror ju på att vi har stulit deras mat så det vore väl lite taskigt.

   Svara
 2. Intenso

   /  04/13/2015

  SVT har halkat så långt ut på vänsterkanten att man börjar tappa kontakten med verkligheten. Det syns mest i kulturprogrammen men sjukdomen har spridit sig till alla delar. Det börjar bli så jobbigt att se vissa program att man inte längre klarar av alla vinklingar, faktafel och påståenden, så jag förstår dig helt, Toklandet.

  Om inte SVT och resten av Public Service snarast gör en kraftig kursändring, tillbaka till ett neutralt rapporterande så kommer legitimiteten att helt gå förlorad. Sporten har hittills varit bra men som du mycket riktigt påpekar så gör sig det postmodernas fula tryne sig gällande och det skall prackas på uppfattningar och attityder som skulle fått självaste Göbbels att stråla av stolthet.

  SVT, gör om gör rätt, eller släck lampan och gå hem.

  Svara
  • Svenne

    /  04/13/2015

   Svara
 3. Pelle2

   /  04/13/2015

  Tror inte att sporten behöver några postmodernistiska och radikalfeministiska rådgivare som rättviseförmedlingen för att göra sina ideologiskt färgade inslag. Det räcker med de anställda radikalfeministerna och genuskommissarierna för att komma fram till att detta är ett bra koncept för deras produktion.
  Håller med dig om att det är skrattretande att Malin Eggertz Forsmark sitter och klagar på att det inte finns några kvinnliga kandidater till ordförandeposten till RF när hon själv tackar nej till Posten.

  Svara
 4. Anonym

   /  04/13/2015

  Gör som mig. Jag har bara dator och mobil. Så, ingen avgift från mig. Samt strikt bojkotta Sovjet Television 😛

  Svara
 5. Kristian

   /  04/13/2015

  ”Stolpskott”? Är inte det kränkande mot de som råkar missa på grund av förtryckande strukturer?

  Alternativmål, skall det nog heta.

  (Härligt från ”Högermarginalen” om SVT och Edit
  http://blog.svd.se/ihogermarginalen/2015/04/10/public-service-chans-ar-att-sluta-smora/
  ”Edit är inte vad SVT anser att licensbetalarna behöver. Det är vad SVT tror att vi (eller målgruppen) vill ha. En vädjan om att bli omtyckt.”)

  Svara
 6. Hmm

   /  04/13/2015

  ”…krystade försök att få till en 50/50 tid mellan damidrott och herridrott i programmen …”

  Hmm, varför är detta fel? SVT har ju inte som uppdrag att se till majoriteten utan till diversiteten. Och om det ska ges möjlighet till väcka samma intresse från alla så måste ju alla ges lika utrymme, eller? För att kunna få sponsorpengar så måste du kunna visa på att din sport täcks av media. Det hela är en fråga om hönan och ägget där media måste gå först som jag ser det.

  Svara
  • Rick

    /  04/13/2015

   Jag skulle instämma i resonemanget ifall SVT också i andra frågor satsade på diversitet. Men nu är ju inte diversitet precis något ledord för t.ex. deras samhällsbevakning. Dessutom producerar SVT skräpsåpor vars enda syfte är att vara storsäljare. Vad gör sporten så annorlunda, kan man fråga sig…

   Svara
   • Hmm

     /  04/13/2015

    Jag gillar inte heller SVT något värst. Inte för att vara närmre bestämd.

    Men bara för att de gör fel inom andra områden så kan man ju inte klandra dem bara för att de inte är konsekventa med sina fel inom sporten också?

    Svara
  • MiT

    /  04/13/2015

   Jag förstår vad du menar och det är inte ATT det visas som är problemet alls utan att det är så tydligt VARFÖR det visas. Förstår du vad jag menar då? Det är alltför tydligt vilken typ av människor som styr i bakgrunden, det är samma typ som ligger bakom Edit, att de ska fokusera på ren rasbiologi, att de kallar allt för ”jämställdhetsproblem”, att sådana som Kakan, Knyckare osv hörs och syns i all oändlighet. Dvs att allt som är helgalet går att härleda till dessa människor.

   Jag tycker att damidrotten kan få en egen halvtimma så slipper SVT krumbukta så in i helvete och leta efter ursäkter. För vad de håller på med har absolut INGET med jämställdhet att göra utan är enbart till för att det finns några halv- och helgalningar som getts möjlighet att påverka. För inte har det med jämställdhet att göra när det sitter en kvinna där som TACKAT NEJ till att ställa upp med den ena ursäkten efter den andra men samtidigt tycker att man ska kvotera. Detta också efter att det varit en kvinna de senaste 10 åren 😛

   Svara
   • Hmm

     /  04/13/2015

    MiT. Det sista du tar upp har jag inte följt och var inget som jag tog upp med min kommentar, men om det är som du säger så håller jag med. Jag är inte för kvotering rent allmänt. I det stora hela så blir det oftast fel.

    Men att dela på programmen med ett för kvinnosporter och ett för mäns, om jag förstod dig rätt, det kännas krysta och fånigt. Kommer dessutom motverka att alla får uppmärksamhet. Vem ska ha bästa sändningstiden tex? Ska kvonosporten sändas från en rosa tv-studion? 😉

    Nej så stor skillnad är det inte på dem som sportar. Och med större chans till lika pengar så att fler kan göra karriär då kommer också skickligheten mellan utövarna utjämnas (om än aldrig helt pga biologiska skillnader.)

    Svara
   • Hmm

     /  04/13/2015

    Glömde: ”ATT det visas som är problemet alls utan att det är så tydligt VARFÖR det visas. Förstår du vad jag menar då?”

    Japp 😀

    Svara
   • Det enklaste sätter att ta reda på OM det finns ett stort folkligt intresse för damidrott är ju att sända Dam-Sportspegeln på SVT1 och Herr-Sportspegeln på SVT2.
    SAMTIDIGT!
    Och så låter vi denna 100% rättvisa undersökning fortgå i, låt säg, tre år. Därefter utvärderar man och återinför Sportspegeln där dam- resp herridrott får den andel tid som motsvarar det under tre år undersökta och utredda intresset för dam- resp herridrott. Blir det 50-50 så fine! Blir det 75-25 till herrarnas fördel så är det också det som gäller.
    Enkelt. Busenkelt!
    Äkta jämställdhet.

    Svara
 7. Svenne

   /  04/13/2015

  OT: #batikhäxa

  Svara
  • Kristian

    /  04/13/2015

   Är detta den kvinnliga motsvarigheten till att dansa som en vit medelklasspappa på bröllop?

   Svara
   • Svenne

     /  04/13/2015

    Lådvis med rödtjut är säkert inblandat…

    Svara
    • Kristian

      /  04/13/2015

     ”Det tror fan att Hyland söp, det är väl ingen som skulle hålla på sådär nykter.”

     Svara
  • JustMe

    /  04/13/2015

   Vita som dansar afrikansk dans? Det luktar kulturell appropriering lång väg.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/13/2015

   Döm övar väl inför ”dansresorna” till Gambia ;-).

   Svara
  • notsure

    /  04/13/2015

   Enda tillåtna dansen enligt muppvänstern är fylleslagsmål. Allt annat är kulturell propriering (eller vad fan det heter).
   Schottis kan vara ok under översyn av kulturdepartementet (F!).

   Svara
  • Svenne

    /  04/13/2015

   Flanelltroll…

   Svara
   • Kristian

     /  04/13/2015

    Mysdräkt i plysh skulle det väl vara en gång?

    Svara
    • Kristian

      /  04/13/2015

     Fan, velour står det ju i tråden, helt rätt. Skall läsa nästa gång.

     Svara
 8. Svenne

   /  04/13/2015

  Jomenvisst…

  Svara
 9. Svenne

   /  04/13/2015

  Svara
 10. Svenne

   /  04/13/2015

  Svara
 11. Svenne

   /  04/13/2015

  Hakelius FTW!

  Svara
 12. Svenne

   /  04/13/2015

  Troligtvis:)

  Svara
 13. Svenne

   /  04/13/2015

  Svara
 14. Svenne

   /  04/13/2015

  Hårda puckar…

  Svara
 15. Svenne

   /  04/13/2015

  True.

  Svara
 16. Svenne

   /  04/13/2015

  Slukhål?

  Svara
 17. Svenne

   /  04/13/2015

  För att tanken räknas?

  Svara
 18. Svenne

   /  04/13/2015

  Mera kvotering…

  Svara
 19. Svenne

   /  04/13/2015

  Modigt av Perlenberg…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/14/2015

   Han och Rushdie.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  04/14/2015

    Lite klassisk copy/pasta till min förra post:

    Pornography exists everywhere, of course, but when it comes into societies in which it’s difficult for young men and women to get together and do what young men and women often like doing, it satisfies a more general need. While doing so, it sometimes becomes a kind of standard-bearer for freedom, even civilisation… It may be that more permissive societies have less need for porn, and certainly they don`t need to turn blue movies into icons of revolution or peace …

    If the restrictions on ordinary social, romantic and sexual relations that [less permissive] societies impose were to wither away, the need for pornography would very likely diminish, too … If Western pornography is a symptom of Western decadence, then Eastern pornography is a side-effect of Eastern repressions. Pornography is almost always an effect, or a dramatic symptom of some non-pornographic social malaise. It is almost never a cause.

    Svara
 20. Svenne

   /  04/13/2015

  Ta poolen med dig…

  Svara
 21. Svenne

   /  04/13/2015

  Svara
 22. QED

   /  04/14/2015

  OT:

  Ann-Charlotte Marteus:

  ”Fi vill att Sverige ska uppföra sig som en misshandlad kvinna i utrikespolitiken. Det är inget vidare feministiskt initiativ.”

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/det-ar-inget-vidare-feministiskt-initiativ/

  Svara
  • Svenne

    /  04/14/2015

   ACM, som tidigare uppförde sig som en batikhäxa, verkar ha fått ändrade direktiv…

   Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: