Croneman på krigsstigen

Det finns en programserie på SVT som heter ”Delat land”, det är en som heter Niklas Källner som åker runt lite i landet och pratar med folk på landsbygden och i småkommunerna som finns där. Han pratade med folk och lät dem säga vad de tycker om saker och ting. Sevärda program tycker jag, har ni missat dem så titta! Alltså en stor skillnad mot det vanliga som brukar vara extremt Stockholmsfixerat.

Men så får det ju inte vara, Croneman kräver rättning i leden! Här ska ingen nyfiken journalist åka runt och fråga folk på landsbygden vad de tycker! Hur skulle det se ut om folk får säga sin mening om saker och ting?? Han kallar det ”ett haveri”. Det som triggade Croneman var att Källner hade fräckheten att besöka Ställdalen, som väl numera är känt för att ha tagit emot flest flyktingar/invånare och att SD är väldigt starka där, i det andra avsnittet som sändes. Källner åkte dit och frågade folk vad de tyckte om saker och ting helt enkelt. Han var inte helt objektiv och neutral, det märktes ganska tydligt, men han gjorde ett bra jobb ändå trots att han är stockholmifierad. Han försökte verkligen låta dem komma till tals med sina frågor.

croneman

Ett ganska föraktfullt språk Croneman använder. Det är nu inte bara i Källners tappning det verkar så dystert utan det är så i verkligheten också på vissa ställen.

croneman1

Jo, det är sanningen han är rädd för. Riktigt rädd. För de han vill förneka att ens säga sin mening är sådana som bor på ställen där allt sakta bara försvinner, ingen kollektivtrafik, ingen sjukvård, ingen polis, ingen ambulans, ingen brandkår, dåliga vägar, ingen tandvård och så vidare inom många mils radie. De betalar samma eller högre skatt som Croneman men utan att få någonting tillbaka.

Tänk om allt det ovan gällde Stockholm, vad skulle Croneman säga då? Om all samhällsservice sakta försvinner? Helt plötsligt kan han inte ta tunnelbanan längre eftersom den slutat gå eller går två gånger om dagen i bästa fall? Om han får åka 5-6 mil bara för att kunna besöka vårdcentralen? 2 års väntetid på tandvård eftersom andra grupper prioriteras trots att det är HAN som betalat skatt hela livet? Om han får hjärtinfarkt och ringer efter ambulans så ber de honom ta taxi (om det ens finns någon på orten…) de 5-6 milen till sjukhuset eftersom det går snabbare än att skicka en ambulans och klockan är efter 17:00 så den högst eventuella vårdcentralen har stängt? När det brinner hemma och han måste ringa brandkåren och de har så långt att åka att de kommer lagom för att släcka glöden? Eller när han måste ringa efter polis för någon skrivit ett elakt hatblogginlägg om honom och hans fina artikel i DN och de kommer i bästa fall efter 10 timmar, om de ens kommer alls (elakt hatblogginlägg är omskrivning för inbrott, grov stöld och sånt som det kan handla om på landsbygden med sina mer ensligt belägna hus)? Eller när han måste åka de där 5-6 milen kanske utan kollektivtrafik för att hämta ut medicin på apoteket eftersom det på orten lagts ner för 5 år sedan? Skulle Croneman acceptera att få betala mer än fullt pris för detta? Skulle han öppna sitt hjärta då? Skulle han gilla att andra journalister i den välmående Staden gjorde allt för att han inte skulle få berätta hur det är? Jag kan fylla på i all oändlighet. Det är sånt här som Croneman är livrädd för ska komma fram. Om man inte låter folk berätta så kanske det inte finns?

croneman2

Ja tänk så jävligt, han låter andra komma till lite tals också. Och utan att döma dem, så fräckt av honom!

croneman3

Visst är det märkligt att just när det gäller Ställdalen och problematiken där så ska man göra en massa annat som journalist? Jag tycker han gör EXAKT som man ska göra, han ställer frågor, låter folk svara på dem, låter dem berätta och låter tittarna själva dra lite slutsatser och fundera lite. Plus att han är ganska tydlig med sin egen åsikt men låter inte den dominera.

croneman4

Ja vilka slutsatser ska vi dra? Det är väl upp till var och en antar jag? Är det inte så det ska vara? Men att låta folk tänka själv är visst farliga grejer enligt Croneman, då blir det på gränsen till osändbart…

Jag vet vad Croneman (och vilken Södermalmsjournalist som helst…) är livrädd för, han är livrädd för att folk ska se att det där mörka rasistfascistmolnet som de hela tiden säger hotar vid horisonten och kommer närmare består av helt vanliga hyggliga människor som blivit av med precis allt vad samhällsservice heter men som fortfarande betalar mer än fullt pris för det. Som blir tillsagda att öppna sina hjärtan ännu mer fast de redan står på vid gavel. Som när de protesterar mot ÄNNU fler flyktingar på orten blir kallade allt möjligt av Södermalmsjournalisterna. Som ser att pengar tydligen finns eftersom man för enrumslägenheter kan betala 65 000kr/månad. Men att det finns inga pengar för dem för då är pengarna alltid slut, då ska det alltid sparas ännu mer på redan i princip obefintlig service.

Samtidigt som de som säger att man ska öppna sina hjärtan sitter på Södermalm som knappt tagit emot någon flykting alls, om ens någon. De sitter där på något jävla café med fittkonst på väggarna och försöker ge sig på vanligt hyggligt folk med sina rasiststämplar. Där, på Södermalm, är alla hjärtan stängda och låsta och nycklarna är bortkastade. Han är livrädd för att folk ska upptäcka att De Onda inte är något annat än vanliga människor som fått nog, han vill inte att de ska vara människor för då kanske han skulle vara tvungen att se dem i ögonen någon gång, bättre då att de bara är det där mörka hotande molnet vid horisonten. Han är livrädd för att andra i Staden ska se detta också för då försvinner ju hans mörka moln. Croneman är LIVRÄDD för vanliga hyggliga människor på landsbygden…

E40

Är det någon som vet hur det gick med det här? Kom det ett svar med fakta om att Södermalm tar ett betydligt större socialt ansvar 1 oktober?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. havre@flarnstad

   /  05/10/2015

  Croneman är ett riktigt typexempel på varför journalister som yrkesgrupp idag är så hatade och föraktade av majoriteten.

  Tack gode gud för internet och möjligheterna att granska all skit som härstammar från nytorget och hornstull fi fan.

  Svara
 2. Märkligt att kommuner som är ‘starka SD-fästen’ råkar vara de mest solidariska i praktisk handling?

  Svara
 3. Ja men genus och fittkonst är väl ett tydligt exempel på socialt ansvar för utsatta… 😉

  Svara
 4. Pelle2

   /  05/10/2015

  Som sagt var,det är lätt att bo på Södermalm och prata om solidaritet när man i praktiken inte är ett skit solidarisk.
  Undrar hur många första generationens invandrare utan inkomst som bor på Söder ? Skulle kunna slå vad om att det inte finns en enda.

  För övrigt är det väl de radikalfeministiska och kulturmarxistiska journalisterna som brukar excellera i att bjuda in andra radikalfeminister och låter deras extrema åsikter stå oemotsagda. Då är det inget problem och på gränsen till osändbart..

  Skulle inte tro att Katarina någonsin får ett svar från Croneman på hur Södermalms sociala ansvar ser ut i praktiken. Detta eftersom vi alla vet är att deras sociala ansvar enbart är floskler.

  Svara
 5. Ville

   /  05/10/2015

  Man vill inte ha dem för nära, de är gulligare på avstånd. Tror aldrig jag sett så mycket intoleranta personer som när jag bodde på söder. Ständiga konflikter och tvättstugebråk, lappar i versaler, skvallrande journalist- och batiktanter som snackade skit om invandrare (obehagligt med så uppenbart hyckleri), ständiga namninsamlingar om struntsaker (nåt som måste stoppas, parkeringar tas bort, planerade infarter som måste förbjudas). En vinter letade sig en harmlös uteliggare in för att sova under vår trapp ett par gånger… Omedelbart fnattanfall, fullt pådrag varje gång, polisen blev nedringd på några mikrosekunder.

  Svara
  • Kristian

    /  05/10/2015

   Lorrys inslag med Stefan Sauk hade honom en gång som en … tja, moraltant från överklassen. Hittar den inte nu, får väl sitta och se igenom de Lorry-avsnitt som finns.

   ”[igår?] såg jag en n*g*r på cykel! Ja, jag ringde direkt!”

   (Ber om ursäkt både för att jag använder N-ordet och för att jag ”censurerar” det.)

   Svara
 6. MiT

   /  05/10/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  05/10/2015

   Bra skrivet av skribenten på Gefle Dagblad. Han jämför gårdagens skampåle med dagens twitterdrev och likheterna är slående. En stor del av skampålestraffet handlar ju om att förnedra den som skall straffas och det är ju precis det som twitterdreven gör.
   Allt i akt och mening att tysta debatten precis som journalisten skrev.

   Svara
 7. MiT

   /  05/10/2015

  Svara
  • Intenso

    /  05/11/2015

   Eller så tänkte de:”äntligen ett inlägg där hon inte skriver som en tre-åring, vilket lyft.”

   Svara
 8. MiT

   /  05/10/2015

  Svara
 9. mioamati

   /  05/10/2015

  Jobbigt att se bekväma och åsiktsstela skribenter som Johan Croneman nonchalant strö sitt utsäde i de av feminismen plöjda fårorna .
  Vill påminna Croneman om vikten av växelbruk . En livsviktig kunskap i tidigare generationer.
  Att ständigt upprepa samma enfaldiga ldéer leder till utarmning av debattkulturen , gör demokratin svagare och kan leda till missväxt i mediefloran .

  Kultur betyder odling. Hedra det Croneman !

  Svara
 10. Svenne

   /  05/10/2015

  Vettig insändare!
  (Samma ”Sofia Johansson” som https://twitter.com/pippiglassbil ?)

  Svara
 11. michael

   /  05/10/2015

  Godhetsapostlar likt Croneman är egentligen endast stora egoister vilka kräver av andra för att uppfylla sitt eget godhetsego,när dessa som på ena eller andra sättet får stå för deras nota(vilket godhetsapostlar aldrig själva gör)klagar på bördan är dom endast värda förakt och att bli spottade på enligt personer som Croneman.
  Croneman är likt en person som är så uppfylld av sin godhet vilken tycker att alla ska tjäna minst en miljon om året för hen är ju så snäll,om man då försynt påpekar att det är omöjligt att genomföra så är man en ond människa helt enkelt ett as.Det är ju väldigt enkelt att framställa sig som en god människa för att fylla på sitt godhetsego,medans det är betydligt svårare att vara en förnuftig människa och förklara ett samhälles begränsningar,dessa får inga medaljer av godhetsapostlarna inom media inga hyllningskörer,fast det är dessa som egentligen är hjältarna inte personer likt Croneman med sina uppblåsta godhetsegon vilka skulle köra ett land i botten på nolltid endast pga sina stora egon,vilket det egentligen alltid handlar om dvs om dom själva aldrig om andra.

  Svara
 12. På Södermalm bor också dom största hycklarna.

  Svara
 13. maria

   /  05/10/2015

  det här landet är ju bortom all jävla räddning. Men vart ska man flytta? En kandidatexamen från ett svenskt universitet står sig ju inte utomlands. Och inget annat land låter en flytta dit, kräva boende och bidrag för alltid utan motprestation. Dessutom tycker jag det är moraliskt förkastligt att anse att andra ska försörja mig. Fuck you Sverige!

  Svara
 14. MiT

   /  05/10/2015

  Svara
 15. Svenne

   /  05/10/2015

  Bara en tidsfråga…

  Svara
 16. Svenne

   /  05/11/2015

  Svara
 17. Svenne

   /  05/11/2015

  Som kobingo ungefär.

  Svara
 18. Anonym

   /  05/11/2015

  Svara
 19. MiT

   /  05/11/2015

  Svara
 20. Björn

   /  05/11/2015

  *Ler med hela ansiktet*
  OT:
  unvis.it/http://www.dn.se/nyheter/sverige/romson-kallade-romer-for-zigenare-tva-ganger/

  Svara
  • Svenne

    /  05/11/2015

   Ja, Romson…
   Lövén framstår ju nästan som begåvad.

   Svara
  • Lövet

    /  05/11/2015

   Jag vet inte vad jag skall tycka – egentligen är hennes felsägning en bagatell och fullt förståelig. Hon har väl precis som vi andra växt upp med ordet, som knappast har mer negativa konnotationer än det just nu godkända romer. Upprördheten är stor men bara i proffskränkthetens land.
   Samtidigt är ju Romson just en representant just för den gruppen, vilket gör det här närmast paradoxalt roligt…

   Svara
 21. Svenne

   /  05/11/2015

  Svara
 22. Svenne

   /  05/11/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  05/11/2015

  Romson får sina fiskar varma nu…

  Svara
 1. Twitterrant om systemkollapspopulism | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: