Tommatunnorskramlarmest-galan

Så är det gala då. Igen. Den här gången ska det skramlas bland annat till UNHCR som har tomt i kassan. De har så tomt i kassan att maten till dem som finns i läger runt om Syrien är slut. Tomt. Finito. Så då kan man skramla ihop lite här i Sverige. Och det är behjärtansvärt!

Det är ändå fint att svenskarna trots att de blir skinnade av världens högsta skatter ändå kan skramla ihop lite. Trots att de redan betalat detta otroligt många gånger om redan via skatten. Trots att regeringen nallat mellan 8 och 9 MILJARDER av biståndsbudgeten för att bekosta asylmottagning här i Sverige. Mellan 8 och 9 MILJARDER som skulle gått till bland annat UNHCR. Som har tomt i kassan… Och det är inte första gången det nallas av biståndspengarna för att bekosta detta.

gardell och feta plånböcker

Jo, Gardell sa faktiskt så. Han sa också att han själv har en fet plånbok. Den kanske är fet för att han så gott det går undviker att betala skatt? Men dagen till ära har han lovat att skänka hela sin förmögenhet till insamlingen! Skänk alla pengar betyder väl just det? Gardell är väl god för 70-80 miljoner så 50 av dem kan väl snåljåpen skänka? Då har han 20 till 30 miljoner kvar, flera livslöner för de flesta i Sverige. Det borde han klara sig gott på!

Så vi får väl se om insamlingen gör ett skutt på 50 miljoner rätt vad det är, då vet vi vad som hänt!

Jag vet inte vad som är bra för en sådan här insamling men 50 miljoner totalt låter väl som ett rätt bra resultat (utan Gardells bidrag då…)? Men vi fläskar på med att de får in 85 miljoner, det är en jäkligt stor summa! Då är den summan ”hela 1%” av vad regeringen nallade av biståndspengarna i år för att klara asyltrycket här i Sverige. Som de ändå inte kommer att klara…

Hela galan handlar ju om att hjälp i lägren i områdena runt Syrien. Det vill säga att galan är en stödmanifestation för Sverigedemokraternas politik, hjälp i närområdena. De är nog helnöjda idag gissar jag.

ernman skramlar

Det var faktiskt väldigt otippat! Liksom för resten av alla som ska vara med!

Så idag kommer de alltså att jubla över en mindre summa än 1% av vad som nallats av biståndspengarna. De kommer att slå sig för bröstet över den prestationen. Fantastiskt…

Visst låter jag jävligt trist  och ledsam? Kan man inte glädja sig över att folk vill ställa upp? Jodå, det kan man visst! Det är fantastiskt av ett så genomruttet, rasistiskt, nazistiskt och främlingsfientligt land som Sverige och som bebos av en hel del vita heterosexuella män. För det är ju så Sverige är enligt media och artisterna som är med på galan? Sverige är ju bara ett mörker bestående av dessa vita män…

Jag har lite svårt att känna riktig glädje och upprymdhet när man först tar pengar som ska gå till de mest utsatta i världen för att bekosta ett totalt haveri på hemmaplan och sen samlar in inte ens en bråkdel av summan som togs. Vad finns att vara glad över då?

Byta mellan 8 och 9 miljarder mot mindre än 1% av den summan är ett riktigt dåligt byte. Då blir galan bara en Tommatunnorskramlarmest-gala.

UPPDATERING 30 september:

De fick in nästan 40 miljoner på galan! Det är ju jättebra! Och pengarna kommer väl till pass i UNHCR:s arbete eftersom deras kassa är helt tom. Nuvarande regering nallade mellan 8 och 9 miljarder av biståndspengarna för att lappa de stora hål som finns på andra ställen vilket även förra regeringen gjorde. Fast så mycket lappande blir det inte, snarare som att slänga några nävar grus i ett slukhål.

Men nu har man alltså samlat in 40 miljoner till UNHCR. Det motsvarar 0,5% av det som nallades av biståndspengarna. Om man räknar snällt och avrundar uppåt…

godhetsselfie

Man kan undra varför man gnäller på den här galan, gillar man den inte så kan man ju ge tusan i att titta och skänka? Och så kan man göra, helt klart! Om det inte vore för den lilla saken att svenskarna redan betalat för det som pengarna ska gå till fast 200 gånger om! Har inte sett någon rapportering om att den saken nämndes på galan? Ingen kändis som tog upp det, ingen på nyhetssändningarna, ingen journalist, ingen tung debattör. Ingen alltså. Hela galan framstår mer och mer som ett poserande för kändisar. Hade pengarna gått till ett EXTRA tillskott hade det varit en helt annan sak.

40 miljoner gör oerhört mycket nytta där de ska användas, helt klart! Men sätt de pengarna i perspektiv mot vad saker kostar här hemma för det är ju till hemmaplan de nallade mellan 8 och 9 miljarderna ska gå. 40 miljoner skulle räcka till 20% av Nyponet, ett bostadshus med 142 lägenheter. Med dagens strömmar till Sverige skulle vi behöva bygga cirka 3,5 st Nypon varje dag. Bara för att klara de som kommer hit nu…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

128 kommentarer

  • Kristian

    /  09/29/2015

   Josefin Utas är bäst.
   Hon är Ripley i de bra Alien-filmerna.

   Svara
   • Magnus Karlsson

     /  09/30/2015

    Dvs alla 4

    Svara
    • Kristian

      /  09/30/2015

     Vi är till hälften överens.
     Jag säger bara ”Han shot first” och så vänder jag blad!

     Svara
 1. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  09/29/2015

   Hon kan väl sticka en offerkofta med den texten istället…

   Svara
  • Kristian

    /  09/29/2015

   Påminner om Robert Kindlers (på Morgan Stanley) registreringsskylt strax efter finanskrashen 2009: 2BG2FAIL.

   Svara
  • Svenne

    /  09/29/2015

   ”Upp till kamp…” eller nått.

   Svara
  • robert

    /  09/30/2015

   Och hur mycket av deras egna pengar gavs till insamlingen? någon som vet?
   Hade det varit något stort belopp så hade det garanterat stått på löpsedlarna idag. Och dom hade själva twittrat om det. Flera gånger…

   Svara
 2. Gökungen

   /  09/29/2015

  Det här kändisrunkandet, hyckleriet i full blom. Alla som är där, ”de inbjudna”, tjänar nånting på det utom de godtrogna människorna som skänker pengarna. Kanske menar de som är med väl men jag får ändå en dålig smak i munnen utav det.

  Om man menar allvar med att ge då gör man det i det tysta. Att ge för att sedan stå med en megafon och berätta för hela världen hur mycket gott man har gjort är återigen en egoistisk handling, och det är ekot av detta och att hela jippot känns forcerat, som besudlar hela evenemanget för min del. Arrangörerna kommer ju få sin del, det är prio ett så klart.

  Svara
  • Anders Senior

    /  09/29/2015

   Skulle vara intressant om någon med kunskaper och möjlighet kunde ta reda på om och i så fall vad trion ovan får för gage denna kväll….

   Svara
   • Gökungen

     /  09/29/2015

    Enligt text-tv ställde alla artister upp ”helt gratis” vad det gällde kronor och ören, PR:et är en annan femma. Det klart att det finns en girig hand bakom kulisserna som tjänar bra på det här, som med all välgörenhet.

    Vem som helst kan göra en god gärning en gång om året och om hela landet bevittnar detta, kan vara nog för att framstå som god resten av året. Winning! 🙂

    Svara
    • Anders Senior

      /  10/01/2015

     Någon som vet var de 7 kronorna per sms gick?
     Räknar man lite fult att alla skickat ett sms med 100 kr, varav 7 försvinner i avgift, och totalen blev 40 miljoner för galan (93:- per sms) innebär detta att mottagaren av dessa 7 kronor gjorde sig en hacka på runda slängar 3 miljoner.

     Till vem?

     Svara
     • Gökungen

       /  10/02/2015

      Vem vet? Det är väl en av flera ”osynliga händer” som tar sin del innan pengarna väl når sitt mål, om nånsin. Som sagt, välgörenhet är big business. Vem ser någonsin vart de skänkta pengarna försvinner? Hur stor del hamnar slutligen där det var tänkt? Ingen vet, ingen verkar bry sig. Höjden av oansvar tycker jag. Därför skänker jag heller inte pengar.

 3. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
 4. Ibland är du vassare än annars. Det här var ett sådant tillfälle.

  Svara
 5. MiT

   /  09/29/2015

  Hon är rätt förbannad på Adam Tensta. Med rätta anser jag i alla fall.
  ”Adam Trollet Tensta!”
  http://louiseanderssonbodin.se/louiseandersonbodin/adam-trollet-tensta/

  Svara
  • Hypocrita

    /  09/29/2015

   Det är få gånger någon som skriver i affekt har så rätt. Det här är en av dom. Spot on!

   Svara
   • SSL1900

     /  09/30/2015

    Tvärtom så var det ganska patetiskt i mitt tycke.
    Louise sade en massa dumheter och ännu värre så lät hon en massa rasistiskt skit ligga kvar i sitt kommentarsfält. Louise betedde sig illa och Adam påpekade det..inge konstigt alls, utan tvärtom, sunt beteende.
    Och vad hände med Guilt By Association som MIT hänvisat till så många gånger?
    När Ivar Arpi får med sig en hel drös med näthatare så ska han inte hållas ansvarig, men detta gäller inte Adam har jag förstått? Patetiskt…

    Den här bloggen brukade vara ett intressant ställe att besöka..nu för tiden är det bara en massa skitnödiga inlägg.

    Svara
    • MiT

      /  09/30/2015

     Jävla trams! Det började med att Tensta ville ha en liten boost i karriären och reklam för sin nya skiva. Det var så viktigt för honom att han var beredd att klättra över lik för det. Sen fick han med sig ryggradslösa tv4 och en hel del lika ryggradslösa journalister på vägen. Varken mer eller mindre.

     Svara
     • SSL1900

       /  09/30/2015

      Det enda tramset här var ditt svar. Du sa precis absolut INGENTING.
      Ditt hyckleri är så tydligt att det blir svårt att ta dig på allvar. Om hyckleri hade gett dig en örfil så hade du ändå inte fattat.

      Antingen så hålls bägge två ansvarige för sin svans, eller så hålls ingen ansvarig för sin svans, varken mer eller mindre.

 6. Pelle2

   /  09/29/2015

  Godhetsapostlarna firar lilla julafton ikväll med sin symboliska insamlingsgala. Tänk vad gott dom kommer att sova ikväll med sin egen självgodhet som den bästa huvudkudden…
  Precis som du säger så kommer ju dock de andra godhetsapostlarna i regeringen sno många gånger mer från biståndsbudgeten än vad insamlingen ger. Men visst, lite lindring ger ju dessa pengar….

  Svara
  • Hmm

    /  09/29/2015

   Det var jag som gav dig tummen upp. 😉 😉

   Svara
   • Kristian

     /  09/29/2015

    Jag med, sådeså!

    Svara
   • Pelle2

     /  09/30/2015

    Härligt att du vågar stötta så kontroversiella åsikter 😉

    Svara
    • Kristian

      /  09/30/2015

     ”You have to admire people who sing these songs. It takes a certain amount of courage to get up in a coffee-house or a college auditorium and come out in favor of the things that everybody else in the audience is against, like peace and justice and brotherhood and so on. ”
     – Tom Lehrer, ”The Folk Song Army”

     Svara
  • Björn

    /  09/30/2015

   Det var jag som gav dig tummen ner, så att du inte ska bli för självgod! 😉😉😉

   Svara
   • Kristian

     /  09/30/2015

    Rasist!

    Svara
   • Pelle2

     /  09/30/2015

    @Björn
    Äntligen en vettig människa som känner igen en Breivikare på det dom skriver:-)

    Svara
   • Dr Mabuse

     /  10/01/2015

    När Brynäs ledde en match med typ 14-0 för länge sedan tog Tigern Johansson pucken och satte den bakom egen målvakt, Wille Löfqvist, med motiveringen ”annars blir den jäveln för dryg i omklädningsrummet” !!

    Svara
  • Icke-svensk

    /  09/30/2015

   Okay, I’m really worried about upcoming christmass. Now, I cannot look into the future but my guess is that, if it stays like it is nowadays, it will be a revolting display of self-importance.

   Svara
 7. Dreadlock

   /  09/29/2015

  Allt väl och toppenbra.

  Vem kommer att ordna insamlingsgalor på Tv för att täcka kommunernas underskott ? Behovet finns redan nu , och kommer att accelerera .

  Sveriges krisande småkommuner som går på knäna,som blivit överkörda av migrationsverket genom att samma verk dumpar migranter över kommungränsen när det har funnits en ledig byggnad som mig.verket kunnat knöka in 6 pers i en 12 kvadrats lägenhet.

  Ett värdigt och fint bemötande, i paritet med vissa ökända koncentrationsläger.

  Det är dessa kommuner som behöver hjälp. Rikta hjälpen rätt för guds skull. Hoppa av den vita springaren, champagnegalor gör ingen nytta. Det är bara en lokalbedövning som kommer att släppa när verkligheten bultar på dörren.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/29/2015

   Klart ingen kommer ordna stödgalor åt kommunerna för det skulle sätta sökarljuset på de verkliga problemen med den havererade invandringspolitiken.

   Svara
 8. Blåval Rödval

   /  09/29/2015

  Dags att sammanfatta

  Svara
 9. V

   /  09/29/2015

  Finns inget roligare än miljonärer som står och säger till ett av världens mest skuldsatta folk att skänka bort sina pengar, bara för att staten inte klarar av det de bör klara av med de näst högsta skatterna.. i världen.

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/29/2015

   …det är ju därför att Magda antagligen redan fyller i låneansökningar till IMF bl.a. Kanske hon kan få det till att bli investeringslån med en lite lägre ränta.

   Det vill säga – Om inte regeringen kan trolla fram jobb åt alla dessa understimulerade nya medborgare-som redan nu ligger i en våningssäng tillsammans med 7 andra vuxna i samma rum.
   Vilket blir en helt ny utmaning i sig självt. Försörjningen från dag till dag blir inga problem. Problemet är att dessa individer inte kan placeras i en kommun för att påbörja sina liv.

   Enligt många sociologiska undersökningar så finns det en gräns på ca. 2 år för hur mycket en människa mäktar med samma hopplösa läge. Mer tid än så finns en klart förhöjd risk att människan blir tokig helt enkelt, ändrar personlighet och gör saker de annars inte skulle drömma om att göra.

   Testa själv. 2 år utan besked, framtid eller hopp.

   (Menat som kritik för Sveriges ”Beredskap” att kunna ta emot massinvandringen)

   Svara
   • V

     /  09/30/2015

    Att över huvud taget hitta bostäder åt alla kommer vara som att leta delfiner i Gobi-öknen…

    Svara
   • Rikard

     /  09/30/2015

    Hej.
    Har testat pga PTSD. Rekommenderas ej. Du blir mer våldsbenägen (både inåt och utåt), mer extrem i dina responser, paranoid och tar allt personligt (alltså allt från dåligt väder till en kass omkörning blir ett direkt personangrepp…). Dessutom blir småsaker som att komma ihåg att posta ett brev eller komma ihåg en mötestid till jätteprojekt för ditt minne kajkar ur. Lägg på viktökning och andra fysiologiska stressrelaterade tillstånd och bilden blir inte vacker.

    Kanske där Sverige är nu. Jag lyckades med hjälp av anhöriga vända störtdykningen; har Sverige någon chans att tillfriskna?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 10. Dreadlock

   /  09/29/2015

  Det får man säga att det var en skicklig kommentar som sammanfattning . Blåval/Rödval. Vår kommentatorsjockey i MiT etern 🙂

  Svara
 11. Mike E

   /  09/29/2015

  Jonas Gardell, homosexuell, vill alltså hjälpa till med att fylla Sverige med muslimer. Hans bror, Mattias, kramas med den muslimska terrororganisationen Hamas.

  Svara
 12. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
 13. MiT

   /  09/29/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  09/30/2015

   I identitetspolitikens värld är det viktiga vem som säger saker.

   Svara
 14. Liten

   /  09/30/2015

  Jag har slutat att skänka pengar till allt. Vare sig till tiggare som till olika föreningar eller dyligt. Jag blir skitarg när jag ser chefer på SOS Barnbyar, Röda Korset etc ha miljonlöner. Jag har ingen miljonlön, inte ens tillsammans med min fru är vi ens i närheten. Jag anser det en förolämpning att behöva skänka pengar till att underhålla avdankade politker och annat löst folk med mina skattepengar.

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2015

   Den som senast förtjänade sin sinekur var väl Bellman.

   Svara
 15. havre@flarnstad

   /  09/30/2015

  Ja vad ska man säga även om själva ändamålet är behjärtansvärt så blir det lite av en hycklarnas helafton med den rika kaviarvänstern i sitt esse.

  Tröttnade själv när Schyffert skulle skämta (nästan ingen skrattade till hans skämt man kan tycka det borde mana till eftertanke) om hur fel alla hade som kritiserade honom och hur han visst var givmildheten själv men föll platt ner när han istället inte gjorde ett skit mer än bekräftade att dom hade rätt.

  Reflekterade över en annan grej tidigare judar och vita (cis-män i synnerhet) är ju tydligen helt OK att hata från vänster men kommer det sluta där eller är det fler grupper som ligger illa till när rangordningen för den vänsterradikala världsbilden uppdateras , slaviska folkslag ligger illa till men dom räknas ju som vita och hur blir det med asiater i framtiden? Är det den flitiga gula mannen och östasiatiska kvinnor som blir nästa måltavla thaitjejer är sällan populära hos rika vänsterkvinnor. Eller kanske den icke-feministiska latinon som får smaka på en skopa vänsterhat ?

  Svara
 16. Svenne

   /  09/30/2015

  ”Runkbajsarn” Schyffert mfl:)

  ?ref_src=twsrctfw

  Svara
  • Liten

    /  09/30/2015

   Är det här glada gänget? Dom ser skitglada ut tycker jag. Men det kan vara så som man ser ut som när man runkbajsar.

   Svara
  • robert

    /  09/30/2015

   HAHAHAHAHA!

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  09/30/2015

   klockren 😀 hon skrikhalsen till vänster är med det uttrycket lite av en symbol för pk-rörelsen hennes blick säger mer än alla hennes twittrar sammanlagt.

   Svara
 17. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
 18. MiT

   /  09/30/2015

  En mycket intressant diskussion, se hela!

  Svara
  • Haha! Den var ju såååå svår att räkna ut. Och säkert kallar de sig genusmedvetna.:p
   Väck mig mitt i natten så ska jag förklara varför trots jag är yrvaken. 🙂

   Svara
  • Jan

    /  09/30/2015

   En eloge till Johan Wennström som pedagogiskt och med stort tålamod försöker förklara sakernas tillstånd för dessa unga feminister. Trots att han redan från början möter motstånd från feministhopen så framhärdar med sin milda framställan. Johan Wennström – feministhopen 10-0!

   Svara
 19. Jan

   /  09/30/2015

  Det han inte vågar säga, då skulle han få hela gruppen emot sig, är att kvinnor i väsentligt större utsträckning än män missbrukar sjukförsäkringen och sjukskriver sig, i långa perioder, på ytterst vaga grunder. De har helt enkelt lägre moral än männen i denna fråga. De förväntar sig sedan en arbetsfri tillvaro fram till pension. Med full lön. På falska grunder. De som betalar för det är de män och kvinnor som går till jobbet varje dag trots att det vissa dagar tar emot och frestar på.

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2015

   Förebilden JK Rowling var som bekant ”bekvämt arbetslös” när hon skrev sin första bok.

   Svara
 20. Sven

   /  09/30/2015

  Det är trots allt bra att en del av flyktingkostnaderna tas från bistånd utomlands. För det handlar ju om att kostnaderna för flyktingarna är ett bistånd till människor från utlandt som kom kommer hit och i praktiken kräver bistånd här i Sverige. Om vi skulle betala stumt 1% i utrikes bistånd och sen alla flyktingkostnader därutöver skulle också budget vara ännu svårare att göra.
  Skippa allt skitsnack om att det blir utländska biståndstagare som betalar svensk flyktingpolitik. Det är ALLTID den svenske skattebetalaren som betalar svenskt bistånd och svensk flyktingpolitik.
  Det mest brådskande nu vore väl att få syriska oppositionen att lägga ner sin vapen? Jag vet att Assad inte är en demokrat men Syrien var ändå ganska välmående och tämligen tolerant mot sina minoriteter, samhället fungerade, innan rebellerna kom och startade upp kriget, släppte in IS och förvandlade Syrien till ett land i krig.
  Sen får man göra ett omtag med Assad, men betänk Saddam Hussein. Han var också en diktator men religiösa minoriteter och kvinnor hade det långt bättre under Saddam än vad de fick under muslimskt majoritetsstyre.

  Svara
  • Samma med al- Gaddafi. Hur ser det ut nu efter vårt ”vänliga” ingripande?

   Svara
   • Don

     /  09/30/2015

    Just min tanke. Parlamentarism är lika mycket en historisk process som ett styrelsesätt. Länder med hög andel islamister, kommunister eller andra fascister är inte mogna för fria val. Då mår de bättre med en blandekonomisk diktator med måttlig fascination för religion.

    Enda landet i ”arabiska våren” som har lyckats någorlunda med fria parlamentsval är Tunisien. Riktigt imponerande, med tanke på stora problem med al Qaida och terrordåd. Men, märk väl, utan någon utländsk bombkampanj mot diktatorn.

    Det svider lite i munnen att säga det, men Syrien, Irak och Libyen var mindre dåliga platser att leva på när Assad, Saddam och Gadaffi hade makten, än idag. Dessutom mindre dåliga för omvärlden.

    Svara
 21. http://unvis.it/http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-svenskt-namn-ger-hogre-betyg/

  Konstigt? Inte ett ord om hur pojkar diskrimineras på exakt samma sätt? Eller om hur tjejer gynnas?

  Svara
  • Bo

    /  09/30/2015

   Har ej läst artikeln, men korrelation o kausalitet är inte samma sak. För att kunna verifiera påståendet måste alla andra variabler uteslutas. Socoekonomiska, språkliga etc. Korrelation går oftast att hitta för många faktorer, men det betyder inte att det påverkar betygen. Dessutom är det oftast flera faktorer som sammantaget påverkar möjligheten att faktiskt jobba hårt och studera ordentligt för att ge sig själv möjlighet till höga betyg. Betyg är trots allt ingenting som man bara ”får”.

   Svara
  • Anders

    /  09/30/2015

   Gjordes en norsk undersökning. Samma uppsats, fyra olika namn. Högst fick norsk flicka, tvåa utländsk flicka, trea norsk kille och sämst utländsk kille. Lite intersektionalitet för feministerna att bita i.

   Svara
 22. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
  • Jan

    /  09/30/2015

   Ytterligare ett bevis för att P3 är en kulturmarxistisk propagandakanal. Den här nyheten är naturligtvis fabricerad. För att den passar saken. Kroater, för övrigt, ger väl fan i Sverige annat än som bekvämt välfärdshotell för misslyckade stater i öst.

   Svara
 23. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  09/30/2015

   Hederskultur bruka väl handla om att kvinnor helst inte skall ha någon sexualitet överhuvudtaget och arrangerade äktenskap mm ?
   Men i sann radikalfeministisk anda så vill Palm relativisera det hedersvåld som finns med att en enstaka person beter sig illa/kriminellt och få det till att det är ett typiskt manligt,kulturellt beteende här i Sverige.
   Naturligtvis håller jag däremot med om att han betedde sig som ett svin när han misshandlade sin fru.

   Svara
  • Gurkburken

    /  09/30/2015

   Vad är det när kvinnor slår män i liknande situationer?

   Svara
 24. Gurkburken

   /  09/30/2015

  1:40.

  Har någon sett denna film med en kvinna som blivit upprörd över våldet?

  Svara
  • Björn

    /  09/30/2015

   Jag minns att jag blev upprörd över våldet i den scenen, men ingen annan i sällskapet. Vissa tjoar dessutom vid den scenen. Det är ett dödligt farligt våld, med ett tungt och hårt tillhygge, som kvinnan utför. Mannens provokation, som leder fram till våldet är förvisso egocentriskt och elakt, men det ursäktar knappast den typen av reaktion. Faktum är att jag länge misstänkt att kvinnor inte riktigt förstår våld på det sätt män gör. Dels när man får använda det, och dels konsekvenserna. Men det är en annan fråga 🙂

   Svara
   • Johan

     /  09/30/2015

    Alltså, det där är ju faktiskt våld i en film som är upprörande på riktigt till skillnad från mycket annat man ser. En del ultravåldsamma filmer är ju uppenbart inte på riktigt, och det är väl sällan helt oprovocerat våld det är tala om. Kombinationen av en snyftande förövare som förväntas få viss sympati men som ägnar sig dödligt våld utan ett vettigt skäl i en film som baserat på klippet inte verkar vara en vanlig actionfilm, den är faktiskt lite olustig måste jag säga.

    Om personen ifråga är medvetandesänkt när ambulansen kommer här skulle vi nog nästan skicka patienten vidare utan att passera vår akut (som råkar vara en av landets största med rätt hög kompetens på huset dygnet runt) och vidare till Sahlgrenska just för att det finns en så uppenbar risk för att det behövs neurokirurgisk intensivvård i ett sådant här fall. I verkligheten kan sådant här mycket väl landa i flera månaders vårdtid och rehabilitering och livslånga funktionsnedsättningar.

    Svara
 25. Vaddå skramla? Jag såg en film igår ”Birdman”, som var lysande. Sen skrev jag på min blogg om flyktingar i Finland. Det räcker. Kan inte Saudierna och andra oljeländerna i Mellanöstern klara krisen kan inte jag. (Kan innehålla spår av spydighet.)

  Svara
 26. Jan

   /  09/30/2015

  Jag tittade ett tag på insamlingsgalan igår och reagerade på texten i undre bildkant där det stod ”skänk 10 000 kr eller mer till…”. Vad tror de egentligen på SVT? Att Svensson har råd med att ge bort tiotusen till höger och vänster med ett telefonsamtal? Många har nog fullt upp med att betala tv-licensen varje kvartal. Håller välgörenhet även i SVT:s regi på att bli ett rent överklassnöje?

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2015

   I en förvalsdebatt 2011 diskuterade Romney sjukförsäkringar med konkurrenten Perry. De kunde inte enas, och Romney föreslog spontant att de skulle slå vad om $10000.
   Ungefär lika långt bort från ”vanligt folk”.

   Svara
 27. Jan

   /  09/30/2015

  Hans Rosling, för övrigt, verkar ha blivit den nye ringledaren för DÖ-alliansen och Mediesverige. Karlen är säkert världsmästare i socialmedicin men verkar slira på sanningen i övriga frågor.

  Svara
 28. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
 29. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
  • Jan

    /  09/30/2015

   Bra jobbat, Richard. Ett nederlag för Lindeborgskan och hennes stenkastarredaktion.

   Svara
 30. Björn

   /  09/30/2015

  Räkneövning

  I dagens SvD kan man läsa att kostnaden för att husera ensamkommande barn (EB) på väg ut i samhället i såkallade träningslägenheter ligger på runt 60 000. Om galan igår tjänade in 40 000 000 så räcker det till en månad för ~670 ensamstående.

  Förra året sökte 7000 EB asyl, varav 75% beviljades = 5250 barn. Det har varit en konstant ökning av EB de senare åren, 2400 år 2010, 3600 år 2012, och i år 2015 väntas alla rekord slås. Så. Inom en snar framtid kommer alltså TUSENTALS EB vara i behov av dylika lägenheter.

  Uppgift a:
  Hur många ”Hela Sverige Skramlar”-galor måste man ha per år för att täcka dessa kostnader?

  Uppgift b: Hur många procentenheter tjänar SD på detta?

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2015

   Fan vad man blir slö i hjärnan på årens höst. Tog tills nu:
   ”Jag hör inte vad du säger, för Sverige skramlar så förskräckligt!”

   Svara
   • Björn

     /  09/30/2015

    Om vi bara tänker oss de 5000 från 2014 ska ut i träningslgh samtidigt, och priset ligger kvar på 60 000 så kostar alltså en månad 5000*60 000 = 300 000 000.
    300 000 000 delat med 40 000 000 från hela Sverige skramlar = 7,5 galor i månaden

    Så det är bara att sätta igång å skramla! Ni har feta plånböcker hela bunten!

    Svara
 31. MiT

   /  09/30/2015

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2015

   Han har skrivit att kommunerna inte kan ta fullt ansvar för alla som råkar passera. Det var … ganska vettigt.
   Har han blivit rasist?

   Svara
  • Don

    /  10/01/2015

   V är alltså ännu extremare än MP i migrantfrågan. I den här ordväxlingen står MP för mest sans och balans. Skrämmande och fascinerande på samma gång.

   Svara
 32. Pelle2

   /  09/30/2015

  OT:
  Journalisten Annah Björk tycker att det är ok när Zara Larsson skrev ett inlägg på Facebook om att hon vill röka gräs med Rihanna och bär kläder med Marijuanablad tryckt på dom. Hon hyllar även den kända drogförespråkaren Tove Lo.
  Detta naturligtvis för att t.ex Zara minsann inte skall behöva vara förebild i just detta avseende medan hon annars hyllas som en feministisk förebild.
  Naturligtvis menar hon också att ingen kräver att manliga artister skall vara förebilder utan det är ok att dom drogar.Skillnaden är väl att t.ex Lemmy i Motorhead och Ozzy Osbourne aldrig har hävdar att dom är moraliska förebilder medan i alla fall Zara försöker framstå som en feministisk förebild.Fast det kanske ingår i radikalfeminismen att vara drogliberal ?
  Det skulle väl i så fall förklara ett eller annat i deras beteende.

  http://unvis.it/www.metro.se/metro-debatt/lat-zara-larsson-forega-med-riktigt-daligt-exempel/EVHoiD!aaP7FVf6mrXi2/

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2015

   Språket är sig likt i alla fall: ”riktade […] pungsparkar mot musikbranschens gylfar.”

   Det verkar finnas en lockelse särskilt inom medelklassen att ”frigöra sig” från hyfs och vett och att bete sig anständigt. Minns en dikt för mins ett decennium där den (gissar jag) frigjorda feministen talade om hur snälla flickor inte smälter pojkvännens CD-skivor i mikron. Jag reagerade på detta och undrade varför någon medvetet skulle bete sig obehagligt, särskilt mot de närmsta.

   Protip: sambandet går i motsatt riktning. Överklassen/eliten kan bete sig hur de vill utan att behöva bekymra sig för konsekvenserna. Det är inte så att det som beter sig som ett svin blir överklass.

   Svara
 33. Svenne

   /  09/30/2015

  Åsa skramlar mest…

  Svara
 34. Pelle2

   /  09/30/2015

  Lite mera OT från skräpblaskan Metro:
  Den ökända vänsterpolitikern Rossanna Dinamarca var med i en kampanj mot bröstcancer
  där några kända kvinnor och en man visade ett foto på sina bröst. Nu får inte den bilden
  ligga kvar på Instagram. Då börjar hon skrika om att patriarkatet inte vill låta kvinnor visa sina kroppar och att en av anledningarna till att hon ställde upp på kampanjen var att kunna visa att kvinnor äger rätten till sina kroppar.
  Det visar ju att hon hade en dold agenda när hon ställde upp på kampanjen och förmodligen inte bryr sig särskilt mycket om cancerkampanjen.

  Undrar om Rossanna hade tyckt att det var ok om några kända män hade visat pungen på bild i kamp mot testikelcancer och att det skulle visa att männen äger rätt till sina kroppar ?

  För övrigt undrar jag vem som säger att Rossanna inte äger rätten till sin kropp ?
  Hon har ju fått visa brösten på t.ex Expressens hemsida som drivs av det patriarkala Bonniers.

  Det är ju heller ingen rättighet att få visa någonting på en hemsida som drivs av någon annan.Det är ju upp till ägaren till sidan vad de vill tillåta.Eller tycker Rossanna att jag skall få bedriva moderatpropaganda på Vänsterpartiets eller Norrskensflammans hemsida för att det är min rättighet ?

  Vidare säger jag som jag brukar, om radikalfeministerna vill få ut sitt budskap så får dom väl skapa en egen plattform för det och inte kräva att andra skall göra jobbet åt dom…

  http://unvis.it/www.metro.se/nyheter/v-politikerns-brostbild-censurerades-av-instagram/EVHoiD!h5AF1a61cYh7A/

  Svara
  • Hypocrita

    /  09/30/2015

   Har inte Instagram gjort världen en tjänst i och med detta?

   Svara
   • Pelle2

     /  09/30/2015

    Den största tjänsten de skulle kunna göra världen vore att blocka dåren Dinamarca för all framtid.

    Svara
  • Dreadlock

    /  09/30/2015

   Hahahahaha!!!

   Svara
  • Kan hon inte trycka upp en T-shirt med bröstbilden och bära i riksdagen?

   Svara
   • Pelle2

     /  10/01/2015

    Varför ta omvägen att trycka upp en t-shirt ? Det är väl bara för henne att gå till riksdagen med bar överkropp.Kvinnobröst är ju naturligt och har inget med sexualitet att göra så varför dölja dom i riksdagen ?
    Hon kan väl även passa på att synliggöra mensen t.ex genom att lägga upp en använd tampong på talarstolen och kanske ta på sig ett par fittbyxor.

    Svara
    • Kristian

      /  10/01/2015

     Cecilia Torrud (ensamma mamman) hade en kul serie på 90-talet någon gång. Hon kommenterade företeelsen när folk i forna Sovjet gick omkring med flaggor där de klippt bort hammaren och skäran. Torrud tyckte det var tråkigt med en flagga som inte var hel, alltså där någonting saknades oavsett vad.

     Hennes hjältinna hade en tröja med samma symbol, och klippte helt enkelt ut den bit som störde. Både kvinnan och hennes manliga bekant var nöjda med resultatet. Det finns nog ingen som kan rita ”naket” så avslappnat som Torrud.

     Svara
 35. Svenne

   /  09/30/2015

  Salongsbolsjevik… (ministern är fd vänsterpartist)

  ”Och flera Di talat med som var med på resan tror att halsbandet var klart dyrare än det enligt regelverket får vara.

  ”Jag tror inte att Folkkongressen ger henne ett plasthalsband. Det skulle ses som oartigt, hon har förmodligen fått en väldigt dyr gåva”, säger en av dem.

  Senare återkommer kanslichefen till Di och säger att halsbandet består av sötvattenspärlor. ”

  🙂

  Svara
  • Svenne

    /  09/30/2015

   Rättelse: Karin Svensson Smith är inte minister, utan bara riksdagsledamot.

   Svara
  • Kristian

    /  10/01/2015

   De kan sina lyxartiklar får man säga.
   ”Vänsterpartist dementerar: det var bara Ossetra-kaviar som serverades på festen.”

   Svara
 36. Dreadlock

   /  09/30/2015

  Vart går nu alla 40 miljoner riksdaler ?

  Svara
 37. Dreadlock

   /  09/30/2015

  A-Propo mellanöstern (Och nordafrika).

  Vår insider Johan Westerholm rapporterar från ett möte i Marocko, som i underfundiga ordalag antyder att Sveriges UD håller på att tappa greppet, med den egensinniga feministiska utrikespolitiken.

  Nyckelord : Polisario. Stöd. Av. Svensk. Regering.

  Halleluja !!!

  http://ledarsidorna.se/2015/09/feministisk-utrikespolitik-2/

  Svara
 38. Dreadlock

   /  10/01/2015

  Bra förtjänst. 5000 – 8000 kr. går i bensin. Återstår ca. 12 timmars taxifärd. Plus rast. 14-15 timmars resa,då taxametern går.

  Omkring 650-775 kr/Timmen för chauffören utslaget på 15 timmar.

  Är det dags att ta ut automobilen och ta körningar till norra finska gränsen, Malmö- Torneå ?
  Jag kan t.o.m. tänka mig att ladda CD-spelaren med Saudiarabisk propaganda och bjuda på en bönmatta i den förlängda Mercedesen, 🙂

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2015

   Blir det åkning åt motsatt håll också? Annars äts väl lite av förtjänsten upp.

   Förresten, har muslimska MC-gäng hoj med ”bönepall”?

   Svara
 39. Kristian

   /  10/01/2015

  OT: visst är det kul att ha en riksbankschef som ser ut som Åsa-Nisse?
  Detta skall inte uppfattas som kritik, Nisse är en riktig idéspruta och klarar sig alltid.

  (Alternativ: Farbror Melker.)

  Svara
 40. Svenne

   /  10/01/2015

  Ett steg i taget…

  Svara
   • Dreadlock

     /  10/01/2015

    JAK tar ut en ”Lånekostnad” betalas per månad . Se i exemplet på Jak.se

    ett lån på 50 000 kr som betalas tillbaka på 5 år, får en total lånekostnad på 3 953 kr och en effektiv ränta på 3,17 procent.

    Dessutom måste du efterspara. D.v.s. ett ”Sparande” som är lika stor som amorteringen. Detta är pengar som du får ut efter att ditt grundlån är betalt.

    Ex,vis : Du vill låna 100 000 av JAK. Du amorterar en summa varje månad. Låt oss säga 1800:- per månad. Samtidigt måste du ”spara” samma belopp 1800 som går in till JAK:s lånestock och kan lånas ut till nästa lånegivare. Annars går det inte runt för JAK.

    Efter 10 år när ditt lån är betalat kan du plocka ut det du sparat,varken förr eller senare samma summa som du lånat. Summan du plockar tillbaka är förstås utan ränta, och risken finns att värdet på valutan har inflaterat under tiden. Du får mindre för samma pengar än för 10 år sedan.

    Svara
 1. Bubblan i Globen | Bashflak
 2. Steffos Angels räddar världen. Och skolan | WTF?
 3. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 4. Män är djur enligt SVT:s Sverige idag | WTF?
 5. Lite gammalt som ligger och skräpar del 13 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: