Mehmet eller Medhat?

Kaplan har många ansikten visar det sig med ganska tydliga kopplingar till islamistiska rörelser och organisationer. En islamolog på Lunds universitet, Sameh Egyptson, har en blogg där man i ett inlägg kan läsa bland annat

I en artikel för den välrenommerade Tunisnews beskriver Imam Mahmoud Khalfi , direktör vid Stockholms moské och nuvarande ordförande för Imamrådet i Sverige, Mehmet Kaplan som islamist. ”Genom Mehmet Kaplans politiska karriär skedde ett genombrott för islamisterna i svensk politik.” I artikeln berömmer Khalfi Sverige och dess styrande som ”har normaliserat relationerna med Islamiska Förbundet som enligt honom är kända för sin tillhörighet till Muslimiska Brödraskapet”. Han nämnar också Abdirizak Waberi som en känd brödraskapsmedlem som lyckades få en riksdagsplats 2010 för det största allianspartiet. Jag ber regeringskansliet att översätta artikeln: http://tunisnews.net/2013-02-18-08-10-18/

Islamiska Förbundet som alltså är kända för sin tillhörighet med Muslimska Brödraskapet…

mehmet eller medhat

Mehmet Kaplan verkar gå under annat namn i de sammanhangen också. Är det för att lättare kunna passera under radarn?

In och läs hans inlägg, det står en hel del mer där!

In och rösta om du tror Kaplan sitter kvar eller ryker!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  04/15/2016

  Kopierar över en del av en kommentar från förra inlägget, som också handlar om Kaplans ordval, passar bättre i inlägget ovan.

  ”Det här ordet civilsamhälle är också ett jävla modeord, istället för att säga att man rör sig bland mellanöstriskt nationalistiska och religösa lobbyorganisationer så säger man civilsamhälle, för då tror vanliga svenskar att det handlar om hembyggdsföreningen eller den lokala koloniföreningen. Han är lömsk den där Kaplan, många feminister använder ordet civilsamhälle på samma sätt, journalisterna tycker att det bara är peppigt och coolt ord.”

  Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  04/15/2016

  Medhat eller Mehmed, här skulle det oberoende granskningsorganet Resarchgruppen kunna rycka in och gräva lite…

  …förlåt, skämta bara – men det förstår ni ju, det vore ju rasistiskt.

  /Frida

  Svara
 3. MiT

   /  04/15/2016

  Svara
 4. michael

   /  04/15/2016

  Intressant så den gode Kaplan har ett alias undrar om det finns några journalister som vill/vågar gräva i detta,tyvärr så används ju nästan bara värdegrundsgodkända spadar av den svenska journalistkåren.

  Svara
 5. MiT

   /  04/15/2016

  Svara
 6. Samhällsomstörtande verksamhet av nämnde ulv …

  Svara
 7. Fiat Lux

   /  04/15/2016

  Dags för lite Mothat?

  Svara
 8. Om ni inte har läst än så gå till Ledarsidorna med lite smått och gott om våra utmärkta ministrar. Ha en fin mysfredag! Här kör vi med pizza och vin för att säkerställa ekonomin.

  http://ledarsidorna.se/2016/04/identitietspolitikens-pris/

  Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  04/15/2016

  När till och med fjortisnyheter24 ”drevar” så måste det vara på riktigt!

  Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  04/15/2016

  För de som är lässugna om Turkarnas folkmördande av Armenierna så är Robert Fisks essä i Det stora kriget om mänskligheten hyfsat upplysande, en bra bok, men räkna med några drag av självhatande västeuropé, att Turkarna inspirerade och inspirerades av samarbetet med blivande Nazister för att ta fram effektiva utrotningsmetoder är nog ingen hemlighet.

  Svara
 11. MiT

   /  04/15/2016

  Svara
  • Jan

    /  04/15/2016

   Vi ska alltså bygga bostäder åt asylanter och sedan betala hyran åt dem under överskådlig tid. Vilken bra idé. Varför har vi aldrig erbjudit våra egna medborgare samma utmärkta service? Alltsammans lär ju gå med 900 miljarder i vinst dessutom. Om vi ska tro ekonomiska genier som Sandro Scocco. Win-win? Någon?

   Svara
 12. Pelle2

   /  04/15/2016

  OT:
  Enligt Expressen försvarar dåren Romson Mehmet Kaplan och påstår att han tar avstånd från Gråa vargarna. Detsamma gäller tydligen en hel del av MP,s partidistrikt.

  Det visar vilket extremistparti Miljötalibanerna är. Dom klarar inte av att ta avstånd från Islamisten Kaplan och sparka ut honom ur partiet. Romson tycker att det räcker med hans muntliga avståndstagande. Kanske för att hon själv också borde ha fått sparken för länge sedan …

  http://www.expressen.se/nyheter/asa-romson-tar-kaplan-i-forsvar/

  Svara
 13. Pelle2

   /  04/15/2016

  Lite mera OT:
  Radikalfeministen Palm ser till att fördubbla arvodet när hon tar över rädda barnen.
  Företrädaren,Inger Ashing, hade rätt till 20000 i månaden men hon avböjde att ta emot pengarna. Palm får 46800 i månaden.Därutöver ska Rädda Barnen göra ett påslag med en viss procent per år för pension som betalas som ett engångsbelopp årsvis i efterskott.
  Om jag någonsin hade tänkt att skänka pengar till rädda barnen så kommer det aldrig i livet hända så länge Palm är ordförande.
  Jag tänker inte bidra till gåsleverproletären och radikalfeministen Palms lön…

  http://www.expressen.se/nyheter/miljonregn-nar-palm-tar-over-radda-barnen/

  Svara
  • Jan

    /  04/15/2016

   46 800 kronor i månaden är ju en svältlön för politiker i gräddfilen. Förmodligen har Palm en högre pension från riksdagen (livet ut). Dessutom står det att hon inte får ha andra styrelseuppdrag samtidigt. Vilket hon nog hade räknat med. Hur är det med styrelseuppdrag för övrigt? Får hon behålla riksdagspensionen ograverad eller räknas arvodet av från pensionen? Någon som vet?

   Svara
   • Kristian

     /  04/15/2016

    Gängse är väl att skapa ett företag som tar emot lönen som fakturering. Då har man ingen ”inkomst” och kan fortsätta kvittera ut riksdagspensionen resten av livet.
    Ungefär så tror jag.

    Svara
   • Pelle2

     /  04/15/2016

    Jo,46800 är en svältlön för sådana som Palm som är vana att leva i sus och dus men hon ser säkert till att dessutom kvittera ut sin pension från riksdagen också. Då tjänar hon väl omkring 100000 i månaden. I vilket fall som helst kommer jag inte skänka en krona till en organisation som anställer en könsrasist som Palm..

    Svara
 14. Jan

   /  04/15/2016

  Under Maria Wetterstrands dagar ville alla, även Moderaterna, liera sig med Miljöpartiet. Det sågs som ett ungt och smart parti rustat för framtiden. Nu under Romson och Fridolin verkar glansen ha falnat betänkligt. Nu vill ingen ta i det partiet. För Löfvén har Miljöpartiet blivit ett sänke.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/15/2016

   Tror snarare att partierna vill liera sig med MP för att slippa göra detsamma med SD.
   Sedan måste jag säga att Wetterstrand och Peter Eriksson ändå besatt någon form av intelligens och pragmatism till skillnad från dårarna Fridolin och Romson.
   Fast hade jag varit en borgerlig partiledare skulle jag aldrig i livet vilja regera med MP.
   Då hade jag hellre varit i opposition.

   Svara
 15. lavazza1891

   /  04/15/2016

  Rädda barnen finansieras i hög grad av skattepengar, så donationer spelar mindre roll.

  Svara
  • Pelle2

    /  04/16/2016

   Det skall dom nog vara glada för. Antar att jag inte är ensam om att ta avstånd från dom när Palm blir ordförande. Synd att det drabbar barnen bara. Tur att det finns andra organisationer att stödja istället.

   Svara
 1. 1 april varje dag del 29: Farsoten som sveper över Sverige | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: