På sikt är här nu!

Det har ju tjatats i evigheter om att den massiva asylinvandringen är en ekonomisk vinst på sikt? Det är ju inte jag eller andra som motiverat den med ekonomiska argument utan det är politiker och journalister som hela tiden påstått det är rena vinster, om inte direkt så på sikt. Man har hävdat att det är rent nödvändigt för välfärden med jättestor asylinvandring som enbart lever på just välfärden. Hur man får det att gå ihop är en gåta.

Jag och många andra har nog, till skillnad mot politiker och journalister, hävdat att det kostar rätt mycket men att det kanske får kosta en del för att det också finns mänskliga och humanitära skäl. Däremot så har vi nog sagt att det långt ifrån gäller för alla som kommit hit.

Malmö har ju alltid lyfts fram som Den Våta Mångfaldsdrömmen, som bevis på att allt är jättebra, att inga problem finns. Att resten av Sverige ligger 15-20 år efter Malmö.

på sikt i malmö

Nu börjar det där ”på sikt” att komma till Malmö på allvar. De där 4,5-5 miljarder kronorna de får i bidrag från bland annat små kämpande kommuner på landsbygden och övriga kommuner i Sverige räcker inte till för att dölja det längre.

På sikt börjar komma ifatt Malmö nu. Sen kommer resten av Sverige ett antal år senare.

**********

Har diskuterat brott lite på twitter. Jag har ju ett inlägg från februari ”Sverige är astryggt!” där jag gick till BRÅ:s officiella statistik och kollade upp antalet anmälda brott. Jag skrev tydligt, redan på sjätte raden, i ett eget litet stycke precis innan första bilden för att alla skulle se det att ”Nu får man komma ihåg att siffrorna nedan handlar om anmälda brott, det betyder inte faktiska brott.” för att ingen behöver komma och påstå detta.

SAMTLIGA jag har diskuterat med på twitter har sagt till mig att jag, och BRÅ också då naturligtvis, har fel eftersom anmälda brott inte är samma sak som faktiska brott… Fast det har ingen påstått heller utan tvärtom, påpekat att det INTE är så. Men uppenbarligen så kan de inte läsa.

Man hänvisar till BRÅ:s Nationella Trygghetsundersökning som något slags bibel som slår all annan statistik. Och visst, den är bra och behövs, inget snack om saken!

brå ntu

Men om man tror att den är bäst och ska användas som något hårt att slå folk i huvudet med så får man nog tänka om eftersom BRÅ själva skriver att det främsta syftet är att komplettera bilden som fås genom officiell statistik om anmälda brott. Bilden ovan kommer från sidan 151 i den senaste rapporten. Komplettera alltså. Ingen bibel där man kan få fram The Truth.

Det är ju så att det här är ett väldigt komplext område, till detta så ändrar man definitionerna om vad som ingår i en kategori då och då. Och även toleransen för ett brott kan påverka att antal anmälningar går upp (eller ner).

Ett exempel från mitt inlägg

våldsbrott per 100k inv

Det var en igår som hade våldsamt svårt att förstå vad antal per 100k invånare innebär utan pratade hela tiden om befolkningsökningen. Det är dock flera som helt bortser från att jag i varje kategori även har med antal per 100k invånare, vet inte om de inte vill inse det eller inte förstår. Men oavsett vad som kan påverka, att definitioner utvidgas, att anmälningsbenägenhet går upp och/eller andra faktorer så har jag svårt att se hur det kan väga upp MINST 240% ökning (minst eftersom de också påstår att det minskar) då ökningen av anmälda våldsbrott sen 1975 har varit nästan 240% per 100k invånare.

Betnér (som jag för övrigt tycker är jävligt rolig och bra som komiker!) var en av de som inte läste den sjätte raden i inlägget och inte såg att det fanns med. Han länkade en video där han och Landin diskuterar lite och vill mena att detta är The Truth

Landin har en skön dialekt, gotländska, att lyssna på!

Som vanligt så är alla som inte håller med eller har synpunkter TROLL. Alla är bara TROLL enligt Betnér. Hundratals med TROLL som inte begriper att Sverige blivit ASTRYGGT. Att om man försöker flika in att otrygghet kanske inte enbart baseras på rädsla att mördas utan att det finns massor av andra faktorer så är man bara ett SverigevänTROLL. Det är ganska trolligt att avfärda de som inte håller med eller har andra faktorer som också kan vara viktiga som just troll… Han har säkert utsatts för några riktiga troll också, det tvivlar jag inte på, men att göra dem till representanter för alla som inte håller med är bara korkat och extremt oseriöst.

Skulle tro att just rädsla för att mördas är det som svensken generellt är ganska lite orolig för så därför använde de båda nästan enbart just mord som argument för trygghet. Såklart. Att bilar brinner, att skolor brinner, att ambulanser inte kan åka in i vissa områden utan skydd av polisen, att polisen inte kan åka in i vissa områden utan skydd av andra poliser, skottlossningar, överfall på badhus, överfall på bussar på väg till skolor, överfall på skolor, överfall på busstationer, stenkastning på räddningstjänst, stenkastning på poliser, stenkastning på ambulanser, handgranater, nedlagda anmälningar trots namn och bild, extremt löjliga straffrabatter på grova brott som kanske går till domstol, gäng som kontrollerar och styr kvarteret/området och som hotar och rånar och misshandlar, sedlighetspoliser och så vidare i nästan all oändlighet. Sånt spelar ju ingen roll alls för tryggheten enligt Betnér och Landin.

NTU är säkert jättebra på många olika sätt men hur man än vänder på det så kan folk svara precis vad som helst på frågorna. Nu tror jag att tillräckligt många kanske är någorlunda ärliga men det är inget man vet alls. Folk som går med på att vara med i undersökningen kanske bara svarar nej på de viktiga frågorna? ”Har du blivit utsatt för …? -Nej.”. Hur vet man? Man behöver ju inte stå för någonting utan kan svara tvärtom av olika skäl? ”Nä jag har inte drabbats av någon bilstöld eller bilinbrott eller annan skadegörelse” kanske några säger samtidigt som de tänker ”Att det brinner bilar varje helg drabbar ju inte mig eftersom jag inte har någon bil”. Är det tryggt och fint där då? När hela området går ner sig på grund av klotter och skadegörelse? Inbrott i butiken? Inbrott i grannhusets källare? Stölder i grannområdet? Skottlossning på avstånd på helgkvällar? Bilbränder på avstånd men man känner lukten och ser eldskenet? Om jag personligen inte har drabbats betyder det att jag är trygg?

Är det anmälningsbenägenheten för bilbränder som ökat de senaste 15 åren eller har det faktiskt brunnit jävligt mycket bilar? Skolbränder? Men det är lugnt, ingen där har ju mördats så tryggheten har aldrig varit större…

Det är nog också så att det är vissa områden som blivit mycket sämre och andra blivit bättre. Kanske man ska göra en stor undersökning område för område i städerna för att få en bättre bild? Om det blivit sämre i ett område men bättre i ett annat så betyder ju inte det att det i genomsnitt är bra för även de i det mycket sämre området? Tryggheten och riskerna i Knäckebröhult skiljer sig nog från Tensta?

Jag tror man omedvetet gör vissa saker så att fråga om ”livskvalitén” blir ju bara underligt? Klart att risken att drabbas också är mindre om man riskminimerar på olika sätt? MÅSTE inte betyda att man gör avkall på en massa saker utan att man gör dem annorlunda? Om man har en god vän i Husby så kanske man inte tar bilen dit en fredagskväll för att hälsa på utan väljer en annan dag? Har det då minskat livskvalitén? Om man istället för att gå ut i parken en sommarlördag istället samlas några kompisar på innergården eller hemma hos någon, har det minskat livskvalitén? Finns massor av saker man gör både medvetet och omedvetet för att minska riskerna, om man inte gjort alla de sakerna kanske man hade drabbats hårt? Och så vidare.

Och anmäler man ens vissa saker, som till exempel om någon rånas på några hundralappar? På telefonen? Som hotas? Lättare misshandel? Och så vidare? Vad händer om man anmäler sådana grejer? Nedlagt med vändande post i bästa fall? Där finns det nog massor som missas, både i anmälningar och i NTU.

Däremot så har både Betnér och Landin rätt i att alkohol (och andra droger) är en stor bidragande orsak! Det finns alldeles för många som inte kan hantera alkohol!

Men man kan inte komma ifrån att ALLA kurvor över anmälda brott pekar uppåt över tid, även de som visar antal per 100k invånare. Det är stora procentuella ökningar, för stora för att viftas bort med ”ökad anmälningsbenägenhet”. Sen är även vissa mer utsatta för brott beroende på miljön man vistas i, en kriminell blir oftare utsatt än en vanlig Svensson till exempel. Men det betyder inte att Svensson inte påverkas av vad den kriminella blir utsatt för. Som sagt, det är komplext och viktigt, för komplext och för viktigt för att en komiker ska vifta bort alla som kommer med synpunkter som inte passar som TROLL.

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

56 kommentarer

 1. MiT

   /  05/20/2016

  Btw, jag har för mig att jag sett något om att ju grövre brottet är desto större är också anmälningsbenägenheten, är det någon som känner igen det?

  Svara
  • dolf

    /  05/20/2016

   Tror jag inte. Alla snatterier anmäls, men vi har ett enormt mörkertal när det handlar om mord.

   Svara
   • Opie

     /  05/20/2016

    Enormt mörkertal när det gäller mord? Menar du alltså att det finns en mängd mord som begås utan att någon anmäler det? Vad händer då mer offrens kroppar? Tillåt mig tvivla. Att anmälningsbenägenheten inom vissa kretsar är mycket låg gällande misshandel, narkotikabrott och rån köper jag, men mord?

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  05/20/2016

     Vad gäller mord är det ett återkommande manra i Sverige att det är den enda kategorin av våldsbrott som verkligen är av intresse, pga att man kan utgå från att i stort sätt alla blir anmälda, eftersom det är svårt att dölja döda kroppar.

     Men detta är bara påståenden, helt utan täckning. Mord är unikt i den bemärkelsen att det inte finns någon målsägare efter brottet. Detta innebär att någon annan måste anmäla. Det finns då en mängd faktorer som påverkar hur sannolikt detta är, t.ex:

     1. Hur noggrant utreds det när folk försvinner?
     2. Hur många försvinner varje år?
     2. Hur benägna är polisen att försöka avskriva döda kroppar som olyckor eller självmord?

     Alla borde kunna räkna ut att den totalt odugliga svenska polisen knappast ägnar någon större tid åt att undersöka folk som försvinner, inte minst vad gäller nysvenskar som kan förmodas ha lämnat landet. Vidare ligger det i polisens starka intresse att skriva av allt de kan. Fallen med ”balkongflickorna” är ett utmärkt exempel. Hur många sådana fall hör vi inte talas om? Hur många skrivs av som något annat än mord?

     Svara
    • dolf

      /  05/20/2016

     Jag var givetvis sarkastisk. Det är väl ganska naturligt att anmälningsbenägenheten ökar med brottens allvarlighet. Det lär knappast finnas något mörkertal för oanmälda mord (däremot finns säkerligen ett mörkertal för oupptäckta mord).

     Svara
     • MiT

       /  05/20/2016

      Fast han Landin påstår att det inte alls är så i en tidigare twitterdiskussion, att det inte alls är så att anmälningsbenägenheten ökar med brottets allvarlighet alltså. Därför jag undrade för det låter rimligt att det är så.

     • dolf

       /  05/20/2016

      Ok. Har inte sett klippet med Landin och Betnér, så missade kopplingen. (Bra att jag blev påmind om det, för tänkte jag skulle titta på det vid något lämpligt tillfälle.)

     • MiT

       /  05/20/2016

      Fast han säger inte det i klippet direkt utan indirekt då han säger att bara 8-10% av sexuella övergrepp anmäls vilket jag tycker låter extremt lite med tanke på att det anses som ganska grova brott.

     • dolf

       /  05/20/2016

      Det där med att bara var tionde våldtäkt anmäls (för det är ju det som brukar påstås) har jag alltid uppfattat som en feministisk faktoid. Jag tror inte ett ögonblick på det, om det inte är så att man räknar saker som ”övertalningssex” som våldtäkt.

     • Hej!
      Har någon av er två suttit med på ett förhör där någon anmäler en våldtäkt? Rättegången efter? Hört resten av samhället skylla på offret att hon får skylla sig själv och att hon nog bad om det eller bara ville sätta dit någon? Helt oavsett om det till torts har kommit en fällande dom?

      Om ni har sett något av allt ovan och fortfarande inte förstår varför många låter bli att anmäla så är ni bortom hjälp. Lägg dessutom till alla propaganda som får de flesta offren att tro att de får skylla sig själva, att det var deras eget fel samt att de vet att det nästintill är möjligt att få en fällande dom.

      Tänk nu en gång till.

      PS Utan att ni vet det så kan jag mer eller mindre garantera att ni har någon i er närhet som blivit våldtagen men aldrig anmält.

     • Pelle2

       /  05/21/2016

      @mini-incognito.
      Jag har aldrig hört någon påstå att alla kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva eller ens att någon av kvinnorna som blir våldtagna får skylla sig själva och bad om det.Tror inte att någon på denna blogg tycker det.
      Däremot kan man ju öka på risken att bli våldtagen genom att röra sig i farliga miljöer och att befinna sig i offentliga miljöer i ett väldigt berusat tillstånd.
      Detsamma gäller ju för risken att bli mördad,misshandlad eller rånad oavsett kön. Sedan har ju inte det med saken att göra var offret har varit eller att dom har varit berusade.Har dom blivit utsatta för ett brott och man kan bevisa att man har hittar förövaren så skall denne dömas för brottet.

      Att det är svårt att få någon att bli fälld för våldtäkt är ju inte konstigt eftersom det knappast sker på ett sådant sätt att det finns några vittnen om det inte är en överfallsvåldtäkt där någon råkar passera förbi.Då blir det ju
      en bedömning av personernas trovärdighet tillsammans med teknisk bevisning som avgör om någon blir fälld.
      Även om det är ett avskyvärt brott att våldta någon så kan vi ju inte minska på
      kravet att åklagaren kan bevisa att den som fälls för våldtäkt verkligen har begått brottet.I alla fall jag vill inte ha ett samhälle där den anklagade skall bevisa sin oskuld..

     • dolf

       /  05/21/2016

      Gotlänningen är åtminstone intressant att lyssna på, men Betnér måste väl ha en rejäl kortslutning när han sitter och uttalar sig om att trollen borde lyssna på det här. Hur fan tror han att han skall få meningsmotståndare att lyssna om han hela tiden arrogant och nedlåtande kallar dem för troll?

    • Törnrosa

      /  05/21/2016

     Jag har två fall i min vänkrets där t o m lagens väktare i det ena fallet hjälpte tjejen så att hon skulle slippa rättegångsproceduren. Det var tillräckligt skärrande med övergreppet och den påföljande läkarundersökningen.
     Okonventionellt men det blev trots allt konsekvenser för åtminstone den ene våldtäktsmannen.

     Så ja jag kan tänka mig att de anförda mörkertalssiffrorna inte är orealistiska. mvh

     Svara
    • M

      /  05/22/2016

     På tal om mord och mörkertal så blir en del avskrivna som självmord eller olyckor.
     Vet om ett fall där en man påträffades död i sin säng och läkaren som kallades dit angav självmord som dödsorsak.
     Mannen var alkoholist, och enbart tack vare anhöriga som skulle plocka ner dödsboet blev det ändrad rubrik. De fann det konstigt att lägenheten var sönderslagen och att det var blod överallt samt att hans cykel var blodig i sängen. Det visade sig vara mord i a-lagar världen.

     Svara
 2. Skeptisk

   /  05/20/2016

  Pratade med några elever häromdagen. Om trygghet och vara ute. De påstod att det var bättre att vara kille för ”ni behöver inte vara rädda”. Jag berättade lite om brottsstatistiken och att killar visst tänker på sin säkerhet. Men att det här i stan är ganska säkert att gå hem på kvällen. De berättade då att de bor i *ökänt område* i grannstaden. Där går ingen kvinna ut efter 18. Bara att ge sig och säga att det givetvis är olika för olika områden och städer.

  Svara
 3. Svenne

   /  05/20/2016

  Dagens skjutning… #trygghet?

  Svara
 4. Svenne

   /  05/20/2016

  Installation av Konstfack…?

  Svara
  • Pelle2

    /  05/21/2016

   Ja,Lindberg måste ha sysslat men konstnärlig installation när han påstod att Malmö är vårt skyltfönster.Åtminstone om han menade lyckad integration och en ekonomiskt framgångsrik kommun.

   Svara
 5. MiT

   /  05/20/2016

  Nu är visst Segerstedtinstitutet igång igen…

  Kommer ni ihåg förra gången?
  https://toklandet.wordpress.com/2016/03/16/tecken-i-tiden/

  Svara
 6. Olof

   /  05/20/2016

  Problemet är ju att mycket indikerar att vi redan är på eller över toppen på Lafferkurvan. Det innebär i praktiken att varje skattehöjning resulterar i en intäktsminskning eftersom folk helt enkelt drar ner på arbetstid och annat när det inte längre lönar sig. Bättre då att fixa själv, byta saker med folk och driva annan informell eller svart ekonomi. Eller till och med flytta till länder med bättre valuta för pengarna för skatten.

  Så enda möjligheten är att dra ner på välfärden. Mycket. Får se hur poppis det blir.

  Svara
 7. Gorby

   /  05/20/2016

  Söders hjältar, igen… 🙂

  Svara
  • Pelle2

    /  05/20/2016

   Söders hjältar slår huvet på spiken igen vad gäller identitetspolitikernas och feministernas ologiska tänkande och deras omvända rasism mot svenskar och framförallt vita,svenska män.
   Tror nog att att mannen med invandrarbakgrund visar vad invandrarna egentligen tänker om identitetspolitik och feminism och oss galna svenskar som köper idiotierna rakt av i alldeles för stor omfattning..

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2016

    Det finns inget som heter ”omvänd” rasism.
    Det är rasism. Punkt.

    Svara
 8. MiT

   /  05/20/2016

  Svara
 9. MiT

   /  05/20/2016

  Svara
 10. MiT

   /  05/20/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  05/20/2016

   Galenskapen står som spön i backen inom utbildningsväsendet..
   Undrar om det är ok för dom normkritiska dårarna att ge huvudena med kvinnliga drag kvinnliga namn och på det sättet köna dom ?
   Dom kanske alla känner sig som män eller hen så hur vågar dom att kränka dom på det flagranta sättet ? Tur att några av dom har fått skägg…

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/21/2016

    Det är elevernas namn. Ett huvud kostar en del så de hinner 3-4 olika frisyrer innan det är för kort. Eleverna har sina egna så de kan fortsätta nästa lektion.

    Svara
  • Anonymouse

    /  05/20/2016

   Så en är döpt till Mello? Sorgen för normtomtarna när det visade sig vara komiker och inte riktiga ISIS tänker jag… 😉

   Svara
 11. MiT

   /  05/20/2016

  Naturligtvis så frågar de en genusprofessor vid Luleå tekniska högskola. Vad nu en genusprofessor gör på ett sånt ställe.
  ”Unga tjejer och killar uppmanas gå sin egen väg i studie- och yrkesval”
  http://www.jamstall.nu/unga-tjejer-och-killar-uppmanas-ga-sin-egen-vag-studie-och-yrkesval-14686/

  Svara
 12. MiT

   /  05/20/2016

  Ni vet den där professorn i nationalekonomi som SVT hänvisade till häromdagen? Hon är genusprofessor i 1:a, 2:a och 3:e hand och inget annat

  Svara
 13. MiT

   /  05/20/2016

  Svara
 14. Statistik är svårt

   /  05/20/2016

  För att förstå BRÅs NTU, bör man läsa dess tekniska rapport:

  Klicka för att komma åt 2015_4_NTU_teknisk_rapport.pdf

  Helst avsnitten om extremvärden sid 144-145

  ”För brottstyperna hot, misshandel och sexualbrott kan upp till 365 händelser rapporteras. För att skattningarna av antal händelser ska bli mer stabila för dessa brottsty
  per, räknas höga antal ner till 52 tillfällen”

  ”Att, som i NTU, inkludera så mycket
  som 52 händelser per person och brottstyp innebär att enskilda personer
  som medverkar i undersökningen och som uppger en hög utsatthet får en
  stor inverkan på skattningarna av det totala antalet brott i befolkningen.”

  ”Eftersom NTU:s tillåtande beräkningsmodell för antal händelser medför en viss
  instabilitet i skattningen av antal händelser bör man vara försiktig med att
  göra andra antalsskattningar utifrån dessa. Det är exempelvis inte möjligt
  Brå rapport 2015:4145
  att jämföra den officiella statistiken över anmälda brott med skattningen av
  antal anmälda brott enligt NTU.”

  Svara
  • MiT

    /  05/20/2016

   Vänta lite här nu, det här är intressant. Jag är ingen mästare på statistik och termer som används utan är bara en vanlig Svensson (jag är nog inte ensam…), kan du förklara på ”lättare” svenska vad det ovan innebär?

   Svara
   • Statistik är svårt

     /  05/21/2016

    Kortfattat så förekommer det att när NTU ringer upp och intervjuar folk, att en del uppger att dom blivit misshandlade t.ex. 365 gånger detta år. Detta skulle då öka på antalet misshandelsfall med 365 i statistiken. För att mildra den effekten räknas sådana extremvärden ner till ”bara” 52 tillfällen.

    T.ex. förklaras en kraftig ökning av sexualbrott i NTU med att det var ovanligt många som rapporterade just sådana s.k. extremvärden.

    NTU menar själva att siffrorna i deras undersökning därmed inte kan användas konkret för att redovisa brottsligheten. Utan mer är en sorts indikator.

    Svara
    • MiT

      /  05/21/2016

     Man kan alltså inte använda NTU för att t ex säga om något ökar eller minskar? Utan det kan vara en delhjälp till en mer komplett bild av hur det ser ut, inte ensam utan som en del tillsammans med andra delar?

     Svara
     • Statistik är svårt

       /  05/21/2016

      Man bör nog analysera statistiken djupare än bara se siffrorna rakt av.
      Det är väldigt svårt att dra några säkra slutsatser utifrån NTU i vart fall.
      Och man bör nog som du säger använda andra källor.

      Man ska inte överskatta NTU i alla fall. I övrigt är brottsstatisktiken i Sverige en rätt snårig historia. Sexualbrottsstatistiken är t.ex. ett unikum och ger därför Sverige orimligt höga tal jämfört med andra länder eftersom man räknar på helt olika sätt.

      T.ex. Fatta använder gärna NTUs siffror för sin sak. Och brukar hävda att det
      sker 30 000 våldtäkter på ett år i Sverige. Och så kan man inte använda NTU.
      (Om man vill visa verkligheten vill säga).

     • dolf

       /  05/21/2016

      Frågan är hur intressant antalet våldtäkter egentligen är. Det som väl verkligen är intressant är hur många våldtäktsoffer det finns. Det lär vara extremt ovanligt att någon blir våldtagen två eller fler gånger och att dessa tillfällen är helt oberoende av varandra.
      När någon blir våldtagen så att man räknar det två eller flersiffrigt så lär alternativen vara att a) den våldtagna själv, medvetet eller omedvetet, är orsakande b) den våldtagna är mytoman och hennes ”våldtäkter” är BS från början till slut c) den våldtagna lever i ett seriöst dysfunktionellt förhållande utan att bryta sig ur det, och det handlar snarare om ett långt kontinuerligt övergrepp än en ett stort antal diskreta övergrepp d) den våldtagna har hållits som någon slags sexslav i bästa Josef Fritzl-stil, de fallen är en kategori helt för sig själva, men lär i vilket fall kunna räknas på ena handens fingrar. Och i åtminstone a–c får den våldtagna själv ses som en aktiv orsakande agent i dramat.

 15. Anonymouse

   /  05/20/2016

  Rogaine för feminister?

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/21/2016

   Den snipp-bärande henen kan testa testosteron, fast det skulle innebära en acceptans för biologisk påverkan på oss och skillnad på kön.

   Svara
 16. Motkraft

   /  05/21/2016

  Skulle vilja se Betnér och Landin sitta och raljera med sina ”sanningar” om att allt blivit bättre framför en publik som består av poliser som jobbar i fältet och personal från våra akutmottagningar…

  Svara
 17. Svenne

   /  05/21/2016

  Åldringsbrott – hela 87% av de dömda är utländska medborgare:

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  05/21/2016

   Jaha då får man gå in och agera läskig rasist (8/10 på arnstad-skalan) vi tar det simpelt. …romer

   Att dom liksom gjort det till sin grej att sikta sig på äldre och sjuka är inte någon nyhet
   för dom som har lite insikt i brottslighet och vilka som gör vad.

   Har vad jag minns aldrig träffat någon svensk som rånat eller misshandlat en åldring
   och då är det säkerligen hundratals interner jag tänker tillbaka på.

   Olika etniciteter är starkt sammankopplade till viss brottslighet sett till såpass grova brott att fängelse ofta blir en påföljd är just romer sjukt överrepresenterade inom kriminalvården att det är riktigt sorgligt när man går på djupet och ser hur unga killar växer
   upp i en miljö där det normala är att ens släktingar åker in och ut på kåken.

   Om det är någon grupp som verkligen skulle må bra av att assimilera sig och helt enkelt sluta vara så mycket zigenare är det utan tvekan ”romer” vi kan ta exemplet finska zigenare och svenska tattare den ena gruppen har en uttalad grupptillhörighet och släpper ogärna in andra utanför gruppen dom klär sig uniformt i långa kjolar och någonslags gammla 50-tals kläder på herrsidan det går inte att missa att det kommer ett gäng finska zigenare och butikspersonal har det i ryggmärgen att vara vaksamma.

   Den andra gruppen klär sig inte speciellt utmärkande vissa har helt släppt seder och bruk medans andra klär upp sig mer tradionellt vid fest och släktsammankomster dom har heller inte samma motvilja att släppa in gadjo i gruppen (icke zigenare) skillnaden är avgrundsdjup gällande förvärvsarbete och % i fängelse. Assimilering är nog enda utvägen eller för att tala klarspråk att sluta vara så förbannat mycket zigenare.

   Svara
 18. Betner är varken rolig eller smart, han är en tråkig idiot

  Svara
  • Lövet

    /  05/21/2016

   …och dumarrogant och otrevlig på Virtanen-nivå…

   Svara
 19. Jerry

   /  05/21/2016

  Malmö är inte bra. Man ser utvecklingen. Förr var det alltid Rosengård det snackades om. Nu kan problemområden lika gärna heta Fosie, Nydala eller Sevedsplan. Rötan sprider sig västerut. Jag tror Malmö kommer att möta samma öde som Detroit. I framtiden står de flotta villorna längs kusten tomma. I Detroit kan man köpa ett helt kvarter för några tusenlappar. Ingen vill bo där av förklarliga skäl.

  Svara
 20. MiT

   /  05/21/2016

  Finns fler tweetar innan
  Borde man inte kunna begära att politiskt sakkunnig kan svara på vad det sakkunniga består av?

  Svara
  • Jan

    /  05/21/2016

   Det här är det paradoxala – det krävs ingen sakkunnighet för att vara sakkunnig!

   Svara
 21. Jan

   /  05/21/2016

  Ännu mer identitetspolitik: I dagens Kulturmarxisten (läs Aftonbladet) anser Frida Söderlund att en centerpartistisk kyrkopolitiker är omodern som inte propagerar för sodomi. Hennes lillasyster är lesbisk och det är minsann det bästa som finns. Kyrkopolitikern hotas, naturligtvis, med avsked eftersom han inte förstått kyrkans nya värdegrund.

  Undrar för övrigt om Fridas lillasyster kommer att vara lesbisk om tio år? Tror inte det. Äldre barnlösa flator är inte alls lika trendiga… http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/fridasoderlund/article22859432.ab

  Svara
  • Olof

    /  05/21/2016

   Jag får alltid känslan av att folk som tror att man kan ‘välja’ sexuell läggning är bisexuella själva. Jag skulle gärna vara attraherad av män också, men som hetrosexuell kan jag bara konstatera att jag helt enkelt överhuvudtaget inte känner någon sexuell dragning till män. Det finns inget val jag kan göra för att ändra det, inget tankesätt jag kan ändra, ingen livssituation som skulle kunna påverka det.

   Så om jag inte kan känna att jag skulle kunna bli intresserad av män, hur kan jag då tro att en lesbisk kvinna skulle kunna bli det? Jag kan ju bara anta att hon känner samma saker, och då är det ju inte ett val hon kan göra heller.

   För bisexuella är det ju däremot möjligt att bli attraherad av olika kön, så de kan ju välja att bara agera på attraktion till det ena. För någon som kyrkopolitikern här kanske det valet, om han själv är bisexuell, är något han förväxlar med hur det är för andra.

   Svara
 22. Svenne

   /  05/21/2016

  Mobilisering av genusarmén…

  Svara
 23. Sven

   /  05/23/2016

  Dom rumänska romerna tror sig vara övermänniskor som tar sig bättre rätt än markägaren att bo och förorena på markägarens fastighet. När någon till sist försöker ordna upp ockupationen så kommer det en mobb med hjälpande maffia, som ibland förvisso är svenskar, och försöker stoppa rättsskipning. Men det är ju jobbigast med sådana rasister som Calderas som bara menar att etniska enkla svenskar alltid ska vara arbetskreatur för olika romers påhitt. Även han svenske journalisten som ägnat senaste 20 åren åt att vara romambassadör borde skämmas. Varför ska folk från utlandet som kommer i grupp ostraffat få ockupera mark, utan att städa efter sig, utan att betala? Det är ju nu inte bara romerna som gör så här utan också Irländare. men även där måste samhället åtgärda och hjälpa den stackars markägare som kommer vägen för eländet.

  Svara
 1. Inför Boisenskatt! | WTF?
 2. OECD: Antalet arbetslösa icke-européer i Sverige har tredubblats på 10 år – Otillständig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: