Vem är beredd att göra det skitiga jobbet?

Tim Pool har ju lämnat Sverige sen några dagar tillbaka men det hindrar inte att han är aktuell för svensk media fortfarande ändå för han satte fingret på en sak ganska tydligt, inte att svensk media är genomrutten och för ganska länge sedan började granska folket i stället för makten, för det visste vi ju redan. Nej, han visade att svenska journalister är Sveriges lataste och fegaste yrkeskår!

Sveriges lataste och fegaste yrkeskår alltså. Som inte är beredda att göra skitjobbet. Som hellre åker hem till helt ofarliga privatpersoner och beter sig som byfånar. Som sitter på rumpan och re-writar och tycker om vad andra har gjort, eller ännu hellre, vad de borde gjort. Bara det är ofarligt och säkert för dem själva. Men de vill gärna sola sig i glansen av riktiga journalister i andra länder, där man riskerar livet om man granskar makten, om man granskar hänsynslösa företag eller knarkkungar. Sånt aktar sig svenska journalister för att göra. För svenska journalister är några arga mail eller några sura tweetar samma sak som att kidnappas och mördas i Mexiko, det hamnar lika högt på listan. HOT MOT DEMOKRATIN! JOURNALISTER TYSTAS!! skriks det ut när de fått ett argt mail av någon som undrar vad fan de håller på med.

Sen har man möten där man ger priser till varandra, helst ska det vara så många kategorier att alla vinner en guldmedalj. Alla är bäst.

Helt plötsligt dyker Tim Pool upp, en amerikan från Chicago som hör att Sverige inte är ett paradis på jorden där alla vinner guldmedalj. Han hör att det är ganska illa i en del förorter, att svensk media gärna undanhåller, förvränger och förskönar allvarliga problem osv. Paul Watson, en på högerkanten som driver Infowars (tror jag), säger att han står för kostnaden för den amerikanska journalist som vill åka till Malmö och tillbringa några dagar där. Pool nappade såklart.

Här kommer en amerikan till ett främmande land och gör filmreportage i områden som svenska journalister hellre bajsar ner sig offentligt än besöker. Hela hans besök i Sverige var en veckolång förnedring av svenska journalister som stod där med sina nerbajsade byxor.

Och så kan man ju inte ha det, en amerikan som kommer helt utan förkunskaper och vill försöka skildra hur det är. Utan piskan att bara göra sånt som kollegor gillar. Utan The Värdegrund™ i bagaget! Utan ängslighet över att kränka nån enögd. Så kan man ju inte ha det i det här jävla landet!

När han rapporterade att allt var lugnt och fint i Malmö så skrev svenska tidningar ”Se, inga problem i Malmö! Sverige är paradiset!). När polisen sa att det var bäst att de lämnade Rinkeby så hette det ”Undrar vilken agenda han har egentligen? Klart han säger så, han finansieras ju av en högerEXTREMISTRASISTNAZIST!!11!!”. Man gick snabbt ut på bred och gemensam front, i Opinion Live så bevisade Belinda att hon är väldigt ohederlig genom att fulöversätta vad han sa, de tidningar som skrivit hur fantastisk han var när han sa att det var lugnt i Malmö var i bästa fall knäpptysta när han blev bortkörd ur Rinkeby.

Men det finns ännu mer

Han är ett hot mot demokratin enligt Ann Törnkvist på Sveriges Radio! Har ni hört nåt så sjukt någon gång?

Ingressen från Törnkvists artikel från 7 mars om att Pool är ett hot mot demokratin. Jämför den svenska versionen med den engelska

Det markerade finns helt enkelt inte med i den svenska versionen av artikeln. Obs, det är SR:s egna översättning alltså. Och inte ett enda litet ord om att Pools film faktiskt ger stöd till hans version och då mer än antyder att polisen ljuger rakt ut. Vilket borde ha varit en enorm lockelse på en riktigt journalist, att ta reda på varför polisen ljuger om att en av hennes journalistkollegor blir ivägkörd ut ur ett samhälle! Men det var ingen lockelse för Törnkvist i alla fall, hon anser att hennes egna kollega är ett hot mot demokratin…

På engelska kallas denna snabbt in och snabbt ut-rapportering för ”parachute journalism”– fallskärmsjournalistik. En utsänd reporter gör ett kort nedslag, för att sedan direkt dra därifrån. Man kan knappt något om stället man landar i, och frågan är hur mycket mer man vet när man ger sig iväg.

Uppenbarligen hann han upptäcka att svensk media är totalt sinnessjuk i alla fall, och det utan att ens kunna språket! Rätt bra jobbat på mindre än en vecka tycker jag…

Törnkvist fortsätter

Jag kontaktas inte sällan av utländska medier som ber om hjälp med kontakter och jag säger visst, men ni får betala mig ett dagsarvode. Jag har lagt ner tid och kraft på att skaffa mig kontakter och bygga förtroende, det är inte gratis och jag värnar om mina kontakter för mycket för att dela med mig av dem till andra reportrar som jag inte känner eller litar på. Jag vill i så fall vara med. Eller få betalt så jag kan lägga en dag på att prata med mina kontakter innan – därav ett dagsarvode.

Men utländska tidningar med tunga namn och tung budget blir ofta ställda av min begäran. De har råd att skicka någon, men inte att betala för hjälp. Weird matte. Vad ska en spansk tidning åstadkomma i Södertälje på två dagar? Kan en brittisk tidning skaffa sig en helhetsbild om svensk brottslighet efter en timmes samtal med Peter Springare i Örebro?

Vilken svensk tidning har gett en ärlig helhetsbild av svensk brottslighet? Har SR gjort det? SVT? TV4? Är svensk medias av ideologi förvrängda bild av brottsligheten bättre än Katie Hopkins efter att ha pratat med Springare?

Ni vet, bilden från svenska medier som får Ylva Johansson att säga nivåerna går ner och ner och ner? Den allra bästa bilden av svensk brottslighet baserad på långvarig journalistik i Sverige…?

Vilken svensk media har ens försökt att rapportera ärligt kring just Peter Springare? Har någon rapporterat minsta lilla om honom utan att åtminstone försöka smutsa ner med guilt by association? Nerikes Allehanda som genom ryggmärgsreflexen publicerar ideologiskt skräp på ledarsidan, nämligen att det är svenskar som är värst i hela världen? Åklagaren som offentligt ljög för att försöka göra ner honom men själv fick byxorna nerdragna? Riktiga journalister hade såklart blivit väldigt intresserade av varför åklagare hittar på för att försöka försköna verkligheten men vad jag vet så har ingen svensk journalist ens vågat ställa sig frågan. Vem vet, riktiga journalister hade kanske t o m granskat ledarsidornas rena fantasier och sagt att det är fantastiskt skräp de producerar?

Om lokaltidningen Nerikes Allehanda hade haft riktiga journalister så hade de grävt i vad Springare faktiskt säger istället för att omedelbart skrika att här finns inget att se.

Det är ju just för att jobba långsiktigt som vi har korrespondenter ute i världen. Och lokaltidningar och -redaktioner i hela landet. P4 Stockholm bemannar till exempel kontor i Botkyrka, Sollentuna, Järva och Södertälje för att se till att täcka mer av länet, inte bara innerstan och Stadshuset.

Och när korrespondenterna inte ens försöker vara objektiva då? Vad gör man då? Vem har t ex SVT i USA? Jo Carina Bergfeldt. Hon låtsas inte ens vara objektiv. Vad får man från henne som skulle vara bättre än en annan som åker dit för nedslag här och där? Vad gör man när lokaltidningarna och lokalredaktionerna inte gör sitt jobb och rapporterar om hur det faktiskt är ibland utan istället gör allt för att försöka dölja det? Ger de en bättre bild än en som dyker upp och undrar vad som händer och då upptäcker en massa annat? Ger kollegor som brinner för att servera andra vad de vill höra istället för hur det är en rättvis och bra bild?

Bara det faktum att polisen kände sig tvungna att ljuga om vad som hände i Rinkeby när Pool var där och att svenska journalister känner sig manade att inte undersöka vad som hände eller att ens säga att Pools film faktiskt ger stöd till hans version säger en hel del om svenska journalister och svensk media.

Missförstå mig rätt, jag tycker att alla bör ta sitt demokratiska ansvar och prata om svåra frågor öppet, men man måste inte prata med alla journalister – vissa är bra, andra dåliga: många har helt enkelt fel sorts uppdrag eller för lite tid att göra sina jobb ordentligt.

Prata om svåra frågor öppet, precis det som svensk media är kända för… Det är därför man kallar de som vågar göra vad man själv inte vågar för ett hot mot demokratin…

Vad är då min poäng här? Jo, att långsiktig lokaljournalistik är den enda rätta vägen framåt för att bygga förtroende och uppmuntra folk att ta bladet från munnen. Att journalister tar sig tid att lära känna folk. Att reportrar lyssnar på de intervjuades kritik och feedback.

Och lyssnar vi på vad den långsiktiga lokaljournalistiken säger så är allt finfint. Bara att cirkulera, finns inget att se. Levels are going down and going down and going down som Ylva sa.

Sen har vi Mediepodden som ägnade en del i ett avsnitt åt Tim Pool

Mediepodden drivs av Olle Lidbom och Emanuel Carlsten. Ni får själva lyssna vad de säger men de menar att Pool håller på med en trasig journalistmetod och motiverar det på lite olika sätt där även guilt by association är en del. Lyssna gärna, det är ett intressant avsnitt!

Men kanske den trasiga metoden är bättre än metoden som endast ger oss en massa Bagdad Bobs som säger att allt är finfint medan alla kan se att det brinner i bakgrunden? Som ger journalister som inte tycker det är intressant att granska en åklagare som ljuger och hittar på och då undrar varför? Som inte tycker det är intressant att granska varför polisen måste ljuga när det finns bevis på att de ljuger? Som matar på med material så att Ylva kan stå i BBC och säga att the levels are going down än going down and going down när ALLA siffror säger det motsatta? Osv. Är det hel journalistik som drivs av svenska journalister? Då vet jag vad jag föredrar alla dar i veckan.

De i mediepodden satte sig på ganska höga hästar som de granskade nejden från. Tror inte det var syftet men de hamnade på dem i alla fall. Luften är ju tunnare ju högre upp man är vilket ledde till att de började leta efter ursäkter till varför Pool inte är så bra som svenska journalister minsann är, han ger inget färdigt att ta ställning till utan bara fragment som är en del i ett flöde osv. Kanske är det tvärtom det som är bra? Att man inte får ett färdigt åsiktspaket filtrerat genom en svensk journalists Värdegrund™? Guilt by association är en viktig del där också, man hänvisar till att Chang Frick var med i Rinkeby och att Pool fick pengar av Paul Watson vilket då skulle bevisa att han har en AGENDA. De menade att Pool ändrat inriktning under tiden, att hans syfte från början var att göra Watson nöjd och att ändringen i hans AGENDA gör hon svår att etikettera. Varför etikettera är viktigt vet jag dock inte, det man gör borde väl vara det viktiga? Och vad vet vi om vad som var Pools intentioner från början? Valdes han ens ut FÖR ATT bekräfta bilden eller för att ge en bild bara? han kanske valdes ut för att han anses vara ärlig och pålitlig? Jag vet, svårt för svenska journalister att ens tänka på att vara pålitliga och ärliga, men ändå?

Man säger att han inte är en riktig journalist för att han inte är kritisk mot källor och granskar dem. Ni vet det som riktiga svenska journalister är kända för att göra när de ens inte är intresserade av att granska vad som får en åklagare att offentligt ljuga för att försöka misskreditera en svensk polis? Som i gemensam front går ut och säger att polisen minsann sa att de inte alls eskorterade ut Pool från Rinkeby och att då är det så trots att det finns film som bevisar motsatsen?

Men jag vet vad som skaver hos de svenska journalisterna i stort i Sverige, Pool gör det som de själva inte vågar göra. Hur många svenska journalister har åkt ut till Rinkeby med en liten handkamera för att prata med folk? Verkligen åkt dit utan att hela DN:s, SVT:s, Expressens,, TV4:s, Aftonbladets, SR:s osv säkerhetsapparat är inblandade? Utan förberedande kontakter med säkerhetsfolk? Utan kontakter kanske med Säpo? Utan massa poliser som skyddar? Utan att vara omringade av säkerhetspersonal hela tiden? Svenska journalister vill gärna, i egenskap av att vara journalister, sola sig i glansen av sådana som vågar samtidigt som de blir upprörda över ett tweet där någon skrivit man istället för hen.

Kanske ett uppdrag för Lidbom, Karlsten eller någon annan svensk journalist, gör ett längre besök i t ex Rinkeby, låna en lägenhet i några veckor, ta med er familjen så det blir som vanligt så att säga, låt barnen leka med de barn som bor där, låt frun (eller mannen för all del) besöka de olika affärerna och andra ställen som finns där, frun ska givetvis vara som vanligt vad gäller klädsel och beteende, använd go-pro eller annan mindre kamera och dokumentera, gå ut vardagar som helger, kvällar som dagar. Allt utan säkerhetsapparat omkring er givetvis! Det har ju inga andra som bor och arbetar där! Parkera bilen på parkeringen utanför bostaden osv oavsett om det brinner. Rapportera vad som händer med film och allt med jämna mellanrum. Då slipper ju sådana som Pool att komma hit för korta nerslag? Då slipper man ju sitta och försöka leta problem med hans rapportering som man själv inte vågar göra? Dyker han eller andra upp ändå så har man ju nåt att jämföra med?

Så, vilken journalist känner för att göra ett med svenska mått banbrytande reportage från våra vackra idyller runt Stockholm? Någon som känner för att lämna Södermalm för lite riktig mångkultur i t ex Rinkeby i några veckor utan säkerhetsapparat omkring sig? Ser jag massor av rosaaktiga välputsade Södermalmsjournalisthänder ivrigt vifta i luften? No?

Fast det kanske är bättre att dela ut journalistpriser till varandra istället i en evig cirkel av ryggdunkande där man applåderar kollegor som också gjort helt ofarliga journalistiska ”avslöjanden”.

Tips på ny kategori av guldspaden som man kan dela ut till sina kompisar för ännu mer applådåskor och ryggdunkar, bästa nergrävning av andra som gör det journalistiska jobb man själv inte vågar eller vill göra? Vem vinner?

Om man förr ville veta hur det såg ut i Sovjet och frågade Pravda så fick man svaret ”Här är allt jättebra! Rena paradiset! Finns inget annat att se!”? Var man då nöjd med det svaret…? Sverige befinner sig i ungefär samma situation, vill man veta vad som händer här så kan man inte gå till etablerad media eftersom de unisont säger ”Här är allt jättebra! Rena paradiset! Finns inget annat att se!”…

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Pelle2

   /  03/12/2017

  Lite OT.
  Bloggaren i otakt skriver om att ingen byggherre hittills har velat ta uppdraget att bygga ett nytt polishus i Rinkeby eftersom dom är rädda för medarbetarnas säkerhet och rädda för stölder av byggutrusning.
  http://iotakt.se/polishuset-som-forsvann/
  Ledarsidorna skriver om samma ämne.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-fortsatt-nedatgaende-spiral-for-polisen-pa-jarvafaltet/
  Det finns inga No-go zoner i Sverige….

  Svara
  • Det var i någon rikstidning också men har redan glömt var.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Liten passage i texten på Ledarsidorna som berättar om det nya Sverige som polishuset skall ligga i:
   ”Imamen och medborgarvärden i Rinkeby-Kista, Muhammed Hagi Farah, anser att förseningen är mycket olycklig.”

   Imam skall man vara som medborgarvärd i Rinkeby. Oavsett om det blir polishus eller ej så är detta nya enklaver som alltså är såpass islamiserade redan nu att man tycker en imam passar som medborgarvärd. Redan sunnis/shiaprobelamtiken borde stämma till eftertanke för att inte tala om relationen mellan en sådan värd och de kristna som fortfarande bor i området. En moské finansierad av den islamistiska diktaturen i Qatar håller också på att projekteras, undrar vilken imamens relation till denna utländska påverkansaktion kommer att bli. Jag tycker det är en oerhört obehaglig utveckling vi ser.

   Svara
 2. Pelle2

   /  03/12/2017

  Maninstreammedia gör vad dom kan för att dölja de problem som finns i samhället och är därmed inte intresserade av att göra reportage från problemförorter.
  Sedan är dom förmodligen för lata och för fega för att åka dit.
  Det är bättre att sitta på den sköna redaktionen i innerstan och teoretisera över saker och trycka på deras kunder deras egna ideologier.

  Svara
 3. Vic

   /  03/12/2017

  Uppenbarligen är det inte bra för Sverigebilden att vara ärlig mot omvärlden om vad som händer inom landets gränser. Vet inte om den blir bättre av att kalla utländska journalister som försöker skriva något annat för ”hot mot demokratin”. De kan ju inte få sparken av en svensk redaktion i och med att de jobbar utomlands… oj, tänkte inte på det.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/12/2017

   Att handla annat än ekologiska bananer, missa att påtala brister i jämställdhetsplanen på dagis, skämta om att kvinnor har två bröst och givetvis att beivra plankare på tunnelbanan.

   Vad har det gemensamt – du gissade rätt – HOT MOT DEMOKRATIN.

   Hot mot demokratin är numera uppenbart en floskel. Är då denna floskel ett hot mot demokratin, antaligen inte. Så jävla metafysiskt ska vi inte ha det.

   Det aktivistjournalister gör med sitt pladder om demokratihot är varken mer eller mindre än att idiotförklara folk, som att deras journalistiska arbete skulle vara så viktigt och avgörande för att människor skulle kunna skapa sig en uppfattning i förhållande till sitt demokratiska inflytande är kort och gott nedlåtande.

   Vilka förlorar på detta? Knappast demokratin, däremot tappar självklart journalister än mer anseende. Ligger Frida sömnlös över det, knappast.

   Hur lång tid tar det innan någon vänsteraktivist kommer på det briljanta om att motionera för en ny lag: Olaga hot mot demokratin. Straff: Tre månaders samhällstjänst på retrocafé vid Nytorget på Södermalm i full fängelseutstyrsel. Svarta jeans, slängkappa och en stor mössa med ”prislapp” i pannan från Acne Studios.

   /Frida

   Svara
 4. Ivar L

   /  03/12/2017

  Det blir ju oerhört konstigt att förkasta ”nedslagsjournalistik” när hela utrikeskorrespondentmetoden är just detta. En utrikeskorre bevakar ett enormt område och för det mesta återrapporterar de enbart uppgifter om händelser inom sitt område. Sittandes på sitt kontor scannar de medier.

  När de väl åker ut och gör reportage blir det naturligtvis per definition fallskärmsjournalistik, en korre kan ju inte ha kompisar och fullkoll på lokalbefolkningen i en halv världsdel. Hur många av Trumplandreportagen innan valen var INTE fallskärmsjournalistik? De var ju det allihop. Tim Pool gjorde ungefär det som alla utrikeskorrar gör.

  Vill dock påminna om att SR har en utrikeskorre som blev mördad i Afghanistan nyligen, Nils Horner. Så några är både modiga och tar risker, för stora till och med. SVT:s UG tog risker och skickade en reporter i kippa till en förort för att peka på antisemitism i förorten. Det var också modigt.

  Svara
 5. Svenne

   /  03/12/2017

  OT: Hoppsan, SVT…

  Svara
  • Jan

    /  03/12/2017

   SVT och Christer Björkman har förvandlat gamla hederliga Melodifestivalen till ett hyperkommersiellt Kiviks marknad. Där den egna personalen säljer knark till de allt yngre artisterna på de skabrösa efterfesterna. Efterfesterna och tingel-tanglet runt omkring tycks för övrigt vara viktigare än den alltmer urvattnade tävlingen. Vem ligger med vem? Vem var fullast på efterfesten? Det är säkert viktig information för barnen och mammorna som röstade på playback-artisterna.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/12/2017

    Jajaja, stilla lite nu.

    Melodifestivalen har alltid varit ett spektakel och knark har mediefolk sysslat med sedan 60-talet. Personligen skiter jag rätt mycket i musiken som sådan men jag tycker nog kvaliteten är högre idag än för tio år sedan då allt lät som billiga kopior på Abba eller Pet Shop Boys, och hälften sjöng så falskt så glasen sprack. Även själva showerna till låtarna är mer välgjorda idag – ljus och grafik är ju helt otroligt avancerat ibland. Däremot är ju mellansnacken och inslagen outhärdliga i 9 fall av 10 även om det politiskt korrekta var klart mer nedtonat i år än förra året.

    Svara
    • Jan

      /  03/12/2017

     Ljus och grafik är avancerat. Mellansnacken är överarbetade. Där håller jag med. I övrigt icke…

     Svara
 6. Svenne

   /  03/12/2017

  OT: Produktutveckling… #Nike #satir

  Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Det man kan fundera på är hur den hijaben tas emot i arabvärlden. Nike är ju en väldigt tydlig symbol för den store satan i väst.

   Det blir ju rätt ironiskt att bära en tydlig symbol för konservativ islam, en markör för att man inte är del av Västvärlden som samtidigt är försedd med en logga som visar att man ser dyrkan av ett amerikanskt varumärke som en del av sin personlighet. Lite som om Greenpeaceaktivister skulle gå omkring med loggor för oljebolag på tröjan.

   Svara
   • Klimathotet

     /  03/13/2017

    Nike har varit knäppgöksekters val i mer än 20 år. Heaven’s Gate är en av de mest kända.

    Svara
 7. Gorby

   /  03/12/2017

  Jag har helt missat Aron Flam, men får nog ta o följa hans arbete framöver.
  Hans vass tunga på Publicistklubben kändes uppfriskande.
  Nedan är ett hopklipp från deras senaste paneldebatt: ”Hur mår svensk satir.”

  Men hela debatten är sevärd.

  Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Vart gick hans censurerade program? Var det TV eller radio?

   Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Fast han har arbetat med Soran Ismail och Magnus Betnér så det är inte direkt någon Dan Parks det handlar om här. Vilket å andra sidan kanske visar hur extremt problematisk vänstervridningen av public service är. Om en humorist som Aron Flam som knappt ens är kontroversiell och antagligen i stort sett är PK tycker censuren blir kvävande kan man ju tänka sig hur illa det är.

   Svara
  • Svenne

    /  03/12/2017

   Sakine Madon i VLT om detta:

   Svara
  • Kristian

    /  03/13/2017

   ”Ja, det är klart att det finns en rädsla, när hela din hyra och all din mat är beroende av att du skall ha en klapp på huvudet av någon jävla Clarté-människa från 68-rörelsen som marscherade rätt in på SVT och sedan har suttit där med fast anställning sedan 1968. Ja, jag skulle säga att det finns anledning att vara rädd.”

   Svara
 8. Jan

   /  03/12/2017

  Journalistkåren kan beskrivas som ett skrå vars rättigheter blivit indragna eller hotade. Det är därför de håller det ena förmätna föredraget efter det andra om hur viktiga just de är för samhället och hur överlägsna deras etik och arbetsmetoder är. De skyddar sitt skrå helt enkelt. Egenintresset ljuger aldrig…

  Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Helt klart är det en riktigt allvarlig kris inom journalistiken som pågår och den består av två delar.

   1. Ekonomin. Det blir allt svårare att tjäna pengar på medier vilket naturligtvis hotar journalisternas inkomstmöjligheter och privilegier. Eftersom detta sammanfaller med alternativmedias och sociiala mediers framväxt måste jouranlisterna tydligen samlas och övertyga sig själva om att de minsann är bättre i ett slags tragikomiskt försök till självbedrägeri och tröst. Sanningen är ju att det inte finns någon magi i att vara journalist i ett gammalt mediehus. Bra journalist kan vem som helst vara som är bra journalist.

   2. Tolkningsföreträdet. I och med punkt ett har tolkningsföreträdet gått förlorat och därmed möjligheten att uppfostra och kontrollera folket. Eftersom journalistkåren är politiskt homogen och dessutom politiska rörelser, med diametralt andra åsikter än journalisternas, är på frammarsch så skapar det en bitterhet som återigen lockar fram självgoda och patetiska idéer om den egna moraliska och intellektuella överlägsenheten. Roligt nog tror jag de höga intagningspoängen till journalisthögskolan bidrar till att idén om att tillhöra en slags intellektuell elit befästs. Detta är rätt förbryllande för jag blir ofta fascinerad över hur undermåliga och grunda dessa intellektuella giganters resonemangsförmåga är i t.ex. tidningarnas kolumner med s.k. ”analys”. Ofta hittar man mycket mer välformade, källrika och genomtänkta analyser på annan plats än i gammelmedia.

   Svara
 9. Jan

   /  03/12/2017

  Ytterligare en eufemism om mördare och mordbrännare i invandrarkvarteren: Skitungar!
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/yoK52/kriminella-skitungar-och-angsliga-politiker

  Svara
 10. Gorby

   /  03/12/2017

  Julia Caesar skriver mycket bra om den fjärde statsmakten.
  http://snaphanen.dk/2017/03/12/sondagskronika-den-fjarde-statsmakten/

  Svara
  • Ivar L

    /  03/12/2017

   Mycket bra text. Passagen om fjärde statsmakten (alternativmedia och social medier) är verkligen relevant:
   ”Man har inte förstått att journalistens roll i internet-eran är att stå till svars inför Den fjärde statsmakten. Precis som politikern står till svars inför journalisten” skriver SigmenFloyd på Flashback.”

   Svara
 11. Svenne

   /  03/12/2017

  Jyllands-Posten om Sverige:

  Svara
 12. G

   /  03/12/2017

  Svara
 13. G

   /  03/12/2017

  Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Skulle haft med den här tweeten med länk till artikel.

   Svara
 14. G

   /  03/12/2017

  Svara
 15. G

   /  03/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/12/2017

   Dom nyrasistiska identitetspolitikerna förnekar sig inte…

   Svara
  • Ivar L

    /  03/13/2017

   Punkt 1 betyder väl egentligen att en vit aldrig skall delta i ”antirasistiska” protester? ”Minimalt med utrymme” tar man ju genom att inte närvara.

   Svara
  • Kristian

    /  03/13/2017

   Punk 1, 4 och kanske 9 innebär att man som vitifierad lika gärna kan stanna hemma.

   Svara
  • Rikard

    /  03/13/2017

   Hej.

   Samtliga punkter kan bemötas mycket enkelt:

   De är alla rasistiska, då de använder hudfärg som rättighetsgivande/-begränsande egenskap och orsak.

   Man kan inte vara anti-rasist utan att först acceptera rasismens logik som sann – däremot kan man låta bli att vara rasist.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 16. G

   /  03/12/2017

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ett-nej-maste-vara-ett-nej-i-flyktingpolitiken/

  ”Regeringens flyktingpolitik hänger inte ihop. Ena stunden heter det att alla som saknar skyddsskäl ska återvända hem. I nästa andetag skapar man en gymnasie-amnesti.
  ..[..]..
  Samtidigt lägger regeringen fram en proposition som ska göra det möjligt för ensamkommande ungdomar att stanna i Sverige, även i många fall där det saknas skyddsskäl. Detaljerna i förslaget är så komplicerade att inte ens jurister verkar förstå dem fullt ut. Men kontentan är att nyanlända barn och unga ska kunna få ett extra långt uppehållstillstånd för att slutföra sina gymnasiestudier. Lyckas de sedan ordna ett jobb inom ett halvår ska de få ett permanent uppehållstillstånd.

  ”Detta är ett försök till amnesti, men det ordet vågar man inte använda. I stället skapar man en hitte-på-variant”, säger en källa med god insyn.

  Kritiken från flera tunga remissinstanser är förödande. Lagrådet ser en risk för ”en kaotisk situation” och ”godtycklighet”. Kammarrätten i Stockholm kallas förslaget ”mycket olyckligt” och avstyrker det helt.

  Migrationsverket reser så många invändningar mot förslaget att läsaren nästan blir yr längs vägen. På torr byråkratsvenska noterar man att lagen även omfattar personer som saknar skyddsbehov och undrar hur detta hänger ihop med Migrationsverkets ”uppdrag att verka för ett ökat effektivt återvändande”.

  Hur har regeringen tänkt egentligen? Lagen innebär en sällan skådad rättsosäkerhet.(Forts)”.

  Läs hela!

  Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Wow. Lindberg asså….

   Svara
   • Pelle2

     /  03/13/2017

    Problemen har väl inte ens börjat.
    Hur skall kommunerna ha råd att ta över försörjning av de nyanlända som inte har något arbete när pengarna från staten inte längre kommer ?
    Vi har inte byggt bostäder till dom som redan har kommit. Hur menar Lindberg att vi då skall kunna ta emot ännu flera ?
    Vården och skolan går redan på knäna. Hur skall vi då kunna ta emot ännu flera som behöver sådant ?
    Snacka om att leva i det blå..

    Svara
    • Ivar L

      /  03/13/2017

     Det är som att läsa Pravda. Samtidigt är det också helt obegripligt, vad vill dessa människor med mer havererad flyktingpolitik? Varför skiter vi i folk som svälter och satsar på detta vansinne?

     Svara
   • Kristian

     /  03/13/2017

    Ja, tvångsavvisningar behövs nästan aldrig, fungerar alltid, och ingen går under jorden.

    Svara
 17. Pelle2

   /  03/12/2017

  Leif GW sågar polisledningen för deras handlingsförlamning inför gängkriminaliteten och har en lösning på problemet som han menar redan är känd inom Polisen.
  http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/punktmarkera-gangen-och-las-in-dem-for-alltid/

  Svara
 18. G

   /  03/12/2017

  Om ni inte såg Agenda, var glad för det, fy fan.

  Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Svara
   • Ivar L

     /  03/13/2017

    Svaret till Stefan Laurell är att hon vet precis vad hon gör Bah Khunke. Att utmåla henne som idiot är kontraproduktivt. MP satsar på islamistiska och islamiska väljare, det är den framtid de har om de inte vill åka ut ur riksdagen. Vi måste #prataomdet, MP:s islamism alltså. Det förklarar varför de slirar i alla frågor som stavas slöja och hedersvåld också. MP och S har sin framtid bland de muslimska immigranterna som delvis kommer att bli den nya arbetarklassen.

    Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  03/13/2017

    Helt sjukt !!
    Is-terroristerna borde överhuvudtaget inte släppas in i landet. Dom borde ha förverkat sitt eventuella medborgarskap så fort dom anslöt sig till IS.

    Svara
    • Ivar L

      /  03/13/2017

     Delar helt denna åsikt. Men problemet är bevisläget. Det är rätt svårt att utan omfattande undersökning bevisat att någon varit terrorist i annat land.

     Ett första steg i rätt riktning är att ha mycket striktare regler för vad som gäller för den som söker asyl i Sverige. Att återvända till ”flyktlandet” bör omedelbart återkalla hela asylprocessen. Att överhuvudtaget lämna Sverige bör vara en försvårande omständighet. Detta bör gälla även de som fått asyl under minst tio år.

     Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Svara
 19. MiT

   /  03/12/2017

  Svara
 20. G

   /  03/12/2017

  Runkbajsa heter det faktiskt!….

  Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2017

   En person som verkar helt enligt Schyfferts anda.
   Hur kan en förment vuxen människa säga något sådant och förvänta sig någon form av respekt ?

   Svara
 21. G

   /  03/12/2017

  Svara
 22. G

   /  03/12/2017

  Svara
 23. Svenne

   /  03/12/2017

  NWT: Anders W Edwardsson, historiker och statsvetare, om Sverigebilden:

  ”Från att ha varit världens tredje rikaste land gled dock Sverige på 1990-talet ner i välståndets B-lag, vilket blev en degradering som landet sedan dess bara delvis återhämtat sig ifrån.
  Självbedrägeri är dock en imposant psykologisk mekanism och tron att Sverige hade en ovanligt hög välståndsnivå och ett överlag synnerligen välfungerande samhällssystem överlevde.”
  //
  ”Tiden har nu också runnit ut för den tredje vägen då folk världen runt börjat inse att svenskarnas bombastiska självbelåtenhet mest bara är dravel. I verkligheten skakar numera européer, amerikaner och andra mest bara trött på huvudet inte bara åt svensk invandringspolitik utan rader av andra tokigheter som feministisk utrikespolitik, genuspiloter, växthusbrigader, kamelfarmer, klemande med ISIS-terrorister, etc.

  Svenskarna måste därför nu avprogrammera sig själva. Att ändra på sedan generationer djupt insjunket självbedrägeri kommer inte att bli lätt, men det finns inget alternativ. För utan en mycket mer utbred sjukdomsinsikt bland väljarna så kommer politiker och byråkrater i Stockholm garanterat aldrig att ta tag i de många, stora problem landet står inför.”

  Svara
  • G

    /  03/12/2017

   Bra! Tack och bock för den texten!

   Svara
  • G

    /  03/13/2017

   Nej. Men Mats text av när han beskrev den onda ”bubblan” var däremot full av både floskler och faktafel.

   Svara
  • Jan

    /  03/13/2017

   Förvånansvärt att NWT tar in en så tendentiös och obalanserad politisk drapa. Saknar de kvalitetsgranskning? Den här insändaren håller i bästa fall Flashback-kvalité. Till och med en utrerad nyliberal borde reagera på den här texten. Så här skriver UNT om den här skojaren:

   ”Man kan kanske tycka att redaktionen för SKL:s tidning också borde ägna någon eftertanke åt vilka artiklar man finner vara så viktiga att de bör publiceras, och kanske rent av göra någon research vad gäller skribenter. Författaren i detta fall heter Anders W Edwardsson, tidigare mest bekant för boken En annan historia (Timbro 2009) där Per-Albin Hansson kallas för ”en svensk Mussolini”, alla former av välfärdspolitik beskrivs som kommunism och antisemitismen beskrivs som en uppfinning av Hitler och en reaktion mot marxismens klassbegrepp”.

   En nyliberal knäppskalle alltså. Som lyckats ta en universitetsexamen…

   Svara
   • G

     /  03/13/2017

    Oj då, Jan. Hårda ord. Han har även skrivit den här ifall du gillar den bättre…

    http://nwt.se/asikter/signerat/2016/11/12/trumps-seger-inte-overraskande
    ”Hade journalister – både svenska och amerikanska – bemödat sig med att sluta bara läsa varandras analyser och istället pratat med vanligt folk hade dock Trumps seger framstått som mindre överraskande, skriver Anders W Edwardsson.”

    P.S
    Länka gärna till texten/artikeln du citerar.

    Svara
    • Jan

      /  03/13/2017

     Här är en länk: http://www.unt.se/asikt/ledare/en-lektion-i-rasbiologi-eller-4156157.aspx. Särskilt känd är den här dåren inte. Av förståeliga skäl för den som läser hans knastexter. Han kan nog beskrivas som en rubbad blandning av rasbiolog, fascist och nyliberal. Hans text innehåller så många grova sakfel att det inte ens är värt att ta upp. Att forumets moderater sympatiserar med det här folkföraktet och lögnerna säger en hel del om dem. Dessvärre.

     Svara
 24. G

   /  03/12/2017

  Var det inte AB som satte rubriken på JÅ:s debattartikel ?

  Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2017

   Det var ju spännande att Sossarna drev igenom att den så kallade Laval-lagen tas bort med hjälp av SD. Då är det helt plötsligt inget problem att samarbeta med dom i enskilda frågor medan om man som M säger att dom vill samarbeta med SD i enskilda frågor så normaliserar dom ett rasistiskt parti.
   Dubbelmoralen och hyckleriet hos S är monumentalt.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/13/2017

   Hehe… ”Ska du släppa fram hatet…” Som om det var Kindberg Batra som bestämde över ”hatet”. Detta töntiga ord som avsiktligt används på grund av sin otydlighet.

   Svara
 25. Svenne

   /  03/12/2017

  NyheterIdag: #samhällskalops

  Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2017

   Så oväntat…

   Svara
  • Kristian

    /  03/13/2017

   Minusgrader. Då är det läge att elda en julgran för att hålla värmen.

   Svara
 26. G

   /  03/12/2017

  ”Våldtäktsförsök på uteställe i Karlstad
  ..[..]..
  När polis kom till platsen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för våldtäktsförsök. Han anhölls senare av åklagare efter förhör.

  – Det kommer att hållas fler förhör under söndagen och det här kan även landa i rubriceringen sexuellt ofredande, det får utredningen visa, säger Bo Jansson.

  Vet ni om det finns vittnen till händelsen?
  – Jag kan säga så mycket som att våldtäktsförsöket ska ha skett inne på en toalett.”
  http://nwt.se/karlstad/2017/03/12/valdtaktsforsok-pa-utestalle-i

  Svara
 27. MiT

   /  03/12/2017

  Svara
 28. G

   /  03/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2017

   Kanonbra av Magda att hon drar ner byxorna på dåren Bah-Kuhnke som gullar med terrorister.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/13/2017

   Om nu dessa filmer så till den milda grad duperade IS-resenären så har i varje fall alla som vill motarbeta fake-news ett gigantiskt problem att ta tag i. Denna typ av propagandistiska fake-newsfilmer är i akut behov av motmedel eftersom de skapar mördare.

   Svara
 29. G

   /  03/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/13/2017

   Framförallt tycker hon tydligen synd om sin son och menar att hans framtid riskerar att bli förstörd. Att flickan fick sin framtid förstörd verkar inte vara något problem..

   Svara
 30. Svenne

   /  03/12/2017

  OT: Svenska skattepengar i arbete…

  Svara
  • G

    /  03/13/2017

   Vad härligt att se att skattepengar går till bra saker för 186 gången i ordningen.

   Svara
 31. G

   /  03/12/2017

  Svara
 32. G

   /  03/13/2017

  Ja, varför!?

  Svara
 33. G

   /  03/13/2017

  ”Du ska inte be andra feminister hålla käften

  Nu replikerar Birgitta Ohlsson på kritiken mot hennes duktig flicka-feminism.
  ..[..]..
  Feminismen är en vildvuxen flora där olika ideologier länge kämpat sida vid sida och på olika barrikader. Alla feminister behöver inte hålla med varandra. Jag har det senaste decenniet regelbundet drabbat samman med Gudrun Schyman. Hon är socialist. Jag är liberal. Vi har olika lösningar, men en sak gemensamt. Vi förlöjligar inte varandra. Patriarkatet, inte feminismen, gynnas av att debatten Trumpifieras. Det gäller även när hånflabben kommer från två av Sveriges mest hyllade feministiska debattörer.”
  http://www.expressen.se/kultur/du-ska-inte-be-andra-feminister-halla-kaften/

  Svara
  • Jan

    /  03/13/2017

   Birgitta Ohlsson är karriärist i första hand. Feminismen har bara varit ett hjälpmedel i karriären. Hennes politiska gärning har i huvudsakligen handlat om henne själv och hennes karriär. Inget annat.

   Svara
 34. G

   /  03/13/2017

  ”Lars Åberg: Malmö har drabbats av strukturell välvilja

  Är Malmö Sveriges Berlin – med entreprenörskap, intellektualism och kultur i doften av orientaliska kryddor? Eller är staden ett skräckexempel – med brända bilar, politisk nepotism, klientelism och en stat på väg att ge upp?

  Den 23 februari besökte journalisten och författaren Lars Åberg Medborgerlig Samling Stockholm för att tala om sin nya bok Framtidsstaden (Karneval förlag) från december i fjol. 4 mars besökte han Medborgerlig Samling Skåne i Malmö i samma ärende. Boken har väckt uppståndelse, och bemötandet av Åberg på kultursidorna kan delas upp i två typer: de som instämmer i vikten av att även diskutera Malmös baksidor och de som ser varje ifrågasättande som förtäckt rasism.(Forts)”
  https://medbloggen.se/2017/03/12/lars-aberg-malmo-har-drabbats-av-strukturell-valvilja/

  Har läst artikeln ovan som sammanfattar lite av det han säger i videon, men inte sett och lyssnat på det nära 2 timmar långa samtalet om hans bok Framtidsstaden, så mycket man vill läsa och se varje dag, men så lite, hmmm nån gång får jag ta mig tid och lyssna på hela samtalet.

  Svara
  • Jan

    /  03/13/2017

   Bra debatt. Särskilt frågestunden. Ett stolpskott till moderator dock. Förmodligen mest intresserad av att pinka revir.

   Svara
 35. G

   /  03/13/2017

  Hahaha, ja gör det, bara fortsätt, så att fler går ur SK….

  Svara
 36. G

   /  03/13/2017

  ”Ivar Arpi: Ljög Stefan Löfven om asylkrisen i KU?
  ..[..]..
  Om det som står i utredningen stämmer har Stefan Löfven ljugit för konstitutionsutskottet. Det är anmärkningsvärt.”
  http://www.e-pages.dk/svenskadagbladet/48971/article/548695/4/2/render/?token=7519ce2b4b0ae0ead97d907e815f9e35

  Svara
 37. G

   /  03/13/2017

  Svara
 38. G

   /  03/13/2017

  JBP gjorde en rant med nya och gamla tweets från RPR 😀 ….

  Svara
 39. G

   /  03/13/2017

  Svara
 40. G

   /  03/13/2017

  Haha, diskussion och diskussion, epiteten flyger hit och dit lol…

  Vet ej vem Jon (eller Chris) är öht, bara att Jon har en jävla massa fans efter några internetsucceer, som nu inte fattar hur han börjat hålla med folk ”som hatar honom”, andra pratar ungefär som vänstern gör mot Hanif som kom till Sve som en liten pojke men tycker migro måste minska och generellt är emot alla idiotier som förs fram. Andra babblar om ”vita var inte först i usa, det var native americans”…osv osv osv, trådarna är fulla med diskussioner ur olika vinklar.

  Svara
  • G

    /  03/13/2017

   Det här kan man ha i huvudet när man läser, vissa har verkligen tappat det helt, men killarna verkar ta det med en klackspark.

   Svara
 41. G

   /  03/13/2017

  http://louderwithcrowder.com/uw-madison-muslims-not-christians/


  Video från artikeln, vad pågår på världens universitet egentligen, ”vår framtid” som barn och unga människor kallas, snälla #draintheuniversitys eller nåt. Vore intressant om någon gjorde samma här i Sverige, vet bara om den på youtube om id.pol som Hanna gjorde utanför Södertörn, men vore kul att se liknande från andra skolor i landet, inte för att jag tror att svaren på frågorna skulle sakna all form av idioti, hyckleri och dubbelmoral, utan mest för att uppmärksamma och exponera.

  Svara
 42. Dagens ilska: Gudrun Schyman och Soraya Post som inte bryr sig ett skit om kvinnor och speciellt inte romska sådana. En stor jävla FUCK YOU till dom och deras anhängare.

  Svara
 43. Svenne

   /  03/13/2017

  SvD: Ljög Stefan Löfven om asylkrisen i KU?
  https://www.svd.se/ljog-stefan-lofven-om-asylkrisen-i-ku/om/svenskt-flyktingmottagande

  Svara
 44. Svenne

   /  03/13/2017

  Hakelius om värnplikten och nationalstaten:

  Svara
 1. Redaktionsmötet och hotet mot demokratin | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?
 3. Den oförskämda Tysken | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: