Besöket

Igår fick vi en ny äldre- och jämställdhetsminister, Hallengren. Det finns säkert mer hon är minister för men jag nöjer mig så. Trixa och ljuga om medlemssiffror i ungdomsförbunden för att lura till sig skattepengar i form av bidrag måste ju löna sig! Det har både Shekarabi och Hallengren gjort. S tar i alla fall hand om sina skojare, det måste man ände ge dem!

Nå, hon blev i alla fall ny äldreminister igår och det skulle firas med ett besök på ett äldreboende där Hallengren och Löfven triumferande skulle gå en sorts Eriksgata genom lokalerna och vifta lite avmätt med handen samtidigt som blombladen strösslades framför deras fötter och de fick höra av de boende hur bra allt var i äldrevården.

Det gick dock inte som de tänkt sig vilket vi kunde se i Rapport igår. De var olydiga på boendet och vägrade följa direktiven de fått inför besöket. De boende hade fått order om att säga att allt är jättebra om de blev tillfrågade.

Det ville en äldre krutgumma inte ställa upp på så hon lurade hela entouraget som följde med Lövfen och Hallengren genom att säga ”De sa åt oss att säga att det är jättebra” och det gick ut i Rapport.

Gissar att pulsen på både Löfven och Hallengren mycket snabbt gick upp på tresiffrigt under just det korta ögonblicket.

Det är rätt obehagligt att tala om vad de äldre ska säga när det kommer celebert besök, man är väl medveten om att många äldre har en stor respekt för titlar och auktoriteter. Man utnyttjar det för att de själva ska dölja verkligheten. För om det gått som man planerat hade hon ju sagt att allt var jättebra rakt ut i Rapport?

Man gör ju förmodligen så här överallt där man väntar besök från statsministern, det enda han får höra överallt är hur bar allt är. Då är ju frågan, vet han hur det EGENTLIGEN ser ut och funkar eller undanhåller man det för honom? Jag får känslan av att han inte ska få veta…

Ni kan se klippet i tweeten ovan också, bara klicka på den.

**********

Apropå Centern och deras röstfiske bland islamister

En väckarklocka säger Annie Lööf.

Man har ju gett dem höga poster för att fjäska för islamisterna, för att få deras röster? Det är ju glasklart? Det är ju därför man från partiernas sida tycker att det är väldigt acceptabelt? För det tycker man ju, annars hade de ju inte varit välkomna…?

Om man nu pratar om väckarklocka, varför hörde man den inte under alla år innan? Det i Centern är ju känt sen minst 10 år? Och om man inte hörde den väckarklockan, varför hörde man inte sirenen som ylade för snart två år sedan när det gäller Miljöpartiet? Den kunde man väl ändå inte missa? Ingen vanlig svensk missade ju den väckarklockan så hur kunde världens rikaste politiska parti helt missa den?

Varningsklockorna har ringt väldigt länge på många olika sätt. Men visst är Lööfs reaktion intressant? För uppmärksammade UG-program är ju verkligen att berätta för alla vad som sker, inkl politiker? Man har ju berättat? Ranstorp talar ju om att man har berättat? Man har ju för fan skrikit i megafon rakt in i politikers öron? Och så har de mage att ändå säga att de kunde ha berättat när man inte har gjort annat…

Men jag förstår, det är förstås väldigt svårt att höra vad andra säger när man samtidigt skriker ”RASIST” och ”ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE” i megafonen åt precis alla som försöker berätta. Det överröstar nog alla väckarklockor som finns.

Jag är så gammal att jag minns när Centern faktiskt var ett parti som var relevant på landsbygden. Nu är det bara ännu ett parti för extremister som flörtar med andra extremister. Centern lever nog på gamla meriter fortfarande när det gäller landsbygden men de blir nog mindre och mindre värda.

Jag såg Opinion Live i efterhand, jag tycker nästan synd om Gita Nabawi från Fi. Vara så naiv och ha så fel och ställas i studio mot duktiga debattörer som också har rätt. Måste vara omtumlande.

Flörtandet med islamisterna kommer att slå tillbaka oerhört hårt på framför allt MP, C, V, S om ett antal år när islamisterna blir ännu fler. För rätt vad det är så startar de ett eget parti och då kommer varje liten röst partierna har fiskat i sina grumliga vatten att vara värd exakt NOLL. Då kommer alla att omedelbart rösta på det islamistiska partiet i stället. Eftersom det kommer att driva den viktigaste frågan för dem, islam.

För ni tror väl inte att partikultur, demokrati, västerländska värderingar och liknande står på deras agenda? Ni tror väl inte att samma klanmakt som NI försöker utnyttja nu för att fiska röster inte kommer att gälla sen när det handlar om partiet som är deras våta dröm vad gäller värderingar, viktiga frågor för dem osv?

Tips: De kommer att droppa er fortare än ni hinner säga ”mångfald”.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

132 kommentarer

 1. Rar, fin dam på äldreboendet i Haninge 🙂

  Svara
 2. MiT

   /  03/09/2018

  Jämställdhetsfeministern har gjort ett besök i verkligheten igen!
  ”Kvinnodagen 2018: så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda”
  https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2018/03/09/kvinnodagen-2018-sa-lang-tid-tar-det-tills-vi-blir-helt-jamstallda/

  Svara
 3. MiT

   /  03/09/2018

  Var en länk till ett haveri i SvD under förra inlägget
  https://www.svd.se/snart-behover-ingen-jobba-med-man-igen

  Den är skriven av Annah Björk som jag har nämnt tidigare på bloggen
  https://toklandet.wordpress.com/2017/03/23/forbannade-apspel/

  och här
  https://toklandet.wordpress.com/2015/06/13/att-vara-kritisk/

  Svara
 4. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  03/09/2018

   Nepotism i all sin prakt !
   vad har Palm någonsin gjort av värde ? Jag kan inte komma på något i alla fall..

   Svara
   • elina

     /  03/09/2018

    God fikakompis kanske? Bakar sockerbullar?

    Svara
    • Pelle2

      /  03/09/2018

     Med mycket smör(ande)

     Svara
    • Bo Adolfsson

      /  03/09/2018

     Är det bra för tänderna? Nej, det skall vi sätta stopp för!
     Vi vet vad Du skall äta!

     Svara
  • Senior

    /  03/09/2018

   Gissa vems tandstatus det gäller?
   Gissa vilka direktiv denna utredning kommer att få?

   ledtråd: som ”papperslös” utan medborgarskap godkänns kostar det dem endast 50:- besöket. Direktivet: Finn en väg att kunna fortsätta dela ut denna subvention utan att vanliga arbetande och skattebetalande svenssons får ta del av den…

   Svara
  • Melmac

    /  03/09/2018

   Palm! Vilken jävla planta!

   Svara
   • Senior ita

     /  03/10/2018

    Planta?
    Vem är det som lever loppan på dina pengar?

    Hon är en j*vla despot, som resten av sjuklövern i denna skendemokrati.

    Svara
 5. Efter att ha betalt världens högsta skatter under hela sitt arbetsliv är nu de svenska pensionärerna bland EU´s fattigaste

  Svara
  • Jonas

    /  03/09/2018

   Men .. men, skulle de inte rädda pensionerna?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    De måste få bygga sina minareter först. Sedan kommer vinsterna. Så länge vi rasister inte anpassar oss har de ingen lust att hjälpa till.

    Svara
  • elina

    /  03/09/2018

   Men – har vi hört fake news hela tiden?
   En gång till min personliga ilska:
   Min gubbe som har arbetat från 16 till 78 år, noll sjukfrånvaro under arbetstid kan inte betala rum, mat och vårdavgift i ett demensboende han ska flytta till för pensionen räcker inte. Hur i h…..te blev det så här? Hyran för ett litet rum kostar som lyxboende mitt i New York. Maten måste komma från en restaurang med Michelinstjärna. Och servicen som bästa hotell.
   Nä så var det inte men betalt kan kommunen ta.
   Samtidigt i huset bredvid bor ca 40 personer som får kosta 1 mille i året. Då är det ingen diskussion om egenavgifter.
   Se till nu att rösta rätt om det finns något rätt för gamla blir ni alla. Jag tror dock inte att ni får någonting. Den tiden är förbi.

   Svara
   • Tanten_2

     /  03/09/2018

    Det låter ju förfärligt, även för dig föreställer jag mig. Jag har faktiskt fungerat på hur det blir, har också en sjuk man

    Hyra – betalar man. Man kan få bostadsbidrag men det är begränsat till en viss hyresnivå och också till ev tillgångar. Min mamma bodde på ett äldreboende för 10 år sedan, det rummet kostade 5300. Med på köpet gavs nedslitningar på väggen vid sängen, som tydde på ångest från tidigare boende. Vid hennes död påpekade jag detta, det fanns ingen tid att åtgärda (max 1 dags jobb), nya skulle in. Nybyggnation, antag 15000 i månaden.
    Mat – tror jag man alltid betalar.
    Vårdavgift, ja finns ett högkostnadskydd, man ska alltid ha ett visst belopp kvar.
    Är det så det fungerar, när hyran blir mycket högre än ev bostadsbidrag så betalar man den, maten betalar man alltid och vårdavgiften finns det begränsningar i som även gäller ev annan partner.

    Intressant, jag har hittills inte i nutid haft anledning sätta mig in i det hela.

    Svara
    • elina

      /  03/09/2018

     Hyra + mat+ överstiger redan pensionen. Vårdavgift är en petitess i det hela.

     Svara
 6. Ivar L

   /  03/09/2018

  Är det inte lite skumt med den där tyska vetenskapsmannen som inte vill dela med sig av sin data till Migrationsverket? Normalt är väl vetenskapen öppen för att andra skall kunna ta del av den data och de metoder man använt? Det är ju en av de avgörande komponenter som gör riktig vetenskap trovärdig. Transparens och möjligheten för andra att granska…

  ”I somras publicerades den hittills största studien av metoden som Rättsmedicinalverket nu använder för att bedöma knäts mognad. Den visade att 68 procent av kvinnliga 16–17 åringars knän var färdigväxta. Det innebär att en majoritet av flickorna som genomgått medicinsk åldersbedömning i Sverige – och som är strax under 18 år – kan vara felbedömda.
  SvD har tidigare berättat att RMV fick kalla handen när de kontaktade en av forskarna bakom studien och efterfrågade rådata.
  ‘En diskussion om rådata leder enligt min uppfattning bara till att en olämplig metod även i fortsättningen kommer till användning. Till detta vill jag inte bidra’, meddelade Andreas Schmeling som är universitetsprofessor i rättsmedicin och en av världens främsta experter på åldersbedömningar.”
  https://www.svd.se/aldersbedomning-av-flickor-star-still-skandaldaligt

  Om han menar att hans data skulle bidra till att metoden kommer till fortsatt användning har jag svårt att förstå hur hans egen analys kommit fram till att metoden i är oanvändbar eftersom knäleden mognar för tidigt. Datat borde väl visa just detta?

  Dessutom, att han som forksare inte vill vara konsekvensneutral gör ju att man undrar om det ligger en hund begraven mellan den data han använt och den slutsats han dragit.

  Svara
  • MiT

    /  03/09/2018

   Det är väldigt lätt att misstänka det.

   Svara
  • Olof

    /  03/09/2018

   Meh. Dags att avskaffa ålderskontrollerna. Kan de inte själva bevisa att de är under 18, och inte är uppenbart prepubertala så finns ingen anledning att behandla dem som de skulle vara under 18. Varför ens slösa pengar på ålderskontroller?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    Vad jag förstår är inte den låga åldern asylskäl i sig, i vilket fall som helst. Tror det var Merit Wager som skrev om detta. Allt är bara ett stort spektakel. Riktiga minderåriga som kommer till Sverige som ankarbarn är ju dessutom offer för en slags trafficking.

    Svara
 7. Ivar L

   /  03/09/2018

  ”Personen i fråga har också skrivit på våra kandidatförsäkringar,,,”, säger Annie.
  😀 😀 😀

  Undrar vilken juridisk bäring ett sånt dokument har. Skall de stämma Albede nu eller? EN svensk partiledare tror att en papperslapp med strunt har bäring för islamister. Naiv är inte ens förnamnet på sådan stupiditet.

  Svara
  • weasel

    /  03/10/2018

   Vad fan spelar det för roll om personen har skrivit på deras ”kandidatförsäkringar” ?
   Jag betvivlar att det står ”Jag försäkrar härmed att jag inte är islamist” på deras kandidatförsäkringar så islamisten har knappast brutit mot något.

   Svara
 8. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
  • Pelle

    /  03/10/2018

   Är säker på att dom flesta av oss klarar av att se på t.ex våldsfilmer och grov porr utan att för den skull bli mördare eller sexmissbrukare/våldtäktsmän. Sedan kan man ju diskutera hur grova saker som skall visas på film men det är en annan diskussion.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    Nina Rung själv kanske både ser och läser deckare t.ex? Ett himla mördande. Tillslut blir hon själv mördare eller vad tror hon?

    Det finns antagligen en liten klick människor som går igång på att hela tiden öka grovheten i de vålds och porrskildringar de tar del av, men de flesta har nog hittat sin komfortnivå. Själv ogillar jag t.ex. explicit våld med mycket blod och slafs medan en väldigt prydlig och välordnad tjejkompis jag har älskar det. Det är inte mycket att dra stora växlar på. Hon kommer inte att bli våldsbrottsling.

    Svara
 9. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
 10. Putte

   /  03/09/2018

  Om politekerna har missat detta, kan man undra hur mycket koll dom har på alla andra intresseområden!

  Svara
 11. Rikard

   /  03/09/2018

  Hej.

  Se den snälle herr brukspatron Löfven hälsa på torpare och backstugusittare innan de skall ut på rotegång. Se så gott han ler, en sådan snäll herre som inte är förmer än att han minsann kan ta en gammal trotjänare till godset i hand.

  Ja, nog är det väl för väl ordnat så att patrons bryte tar hand om allt det inarbetade och delar ut det till behövande, så säg! Tänk hur det kunnat vara om sådant folk som den tarvliga tanten själva fått förfoga över sitt arbetes frukter efter eget förstånd – då vore de vid sin ålder utfattiga och utan eget hem eller hjälp.

  Ja, nog är det välan en för(s)ynens skickelse att patron Löfven och hans knektar och härolder kan styra så vist, skam den som tänker illa därom.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Fin ironi 🙂

   Svara
  • lensof

    /  03/09/2018

   Du kan din Selma.☺

   Tyvärr för få som kan idag. Då skulle de inte var så naiva.

   Svara
  • Porta

    /  03/09/2018

   Vet inte vad jag ska göra, allt jag lärt säger jag ska stå tyst längs vägkanten, titta ner och som mest tumma nervöst på kepsen!? Så var det när patron bestämde men sen sa S att jag skulle stå rak och upp för mina medmänniskor men det var innan S och patron kom överens och numera tycks båda förvänta sig att jag ska stå med huvudet böjt i tacksamhet i dammet som far upp när de som skottspolar far fram och åter på sina oändligt mycket viktigare göranden medans jag lär få gå så jag har råd att betala det de behöver och framför allt inte saboterar deras viktiga jobb med att rädda världen från den skada jag gör den.

   Svara
   • Rikard

     /  03/10/2018

    Hej.

    Obergeifreiter Porta bör låta det uppvirvlade dammet gömma hans egna göranden och låtanden för maktens ögon.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 12. Islam-herrarna har fått hållas länge nu…

  Svara
  • Islamisterna har fått infiltrera det översta samhällsskiktet i Sverige med ”elitens” goda minne!

   Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    Ange gärna dina källor på klipp som verkar komma från nätpublikationer.

    Svara
 13. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
 14. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
  • Pelle

    /  03/10/2018

   Är väl dessvärre ingen som är förvånad med tanke på att det är extremisten Ulf Bjereld som leder arbetet..

   Svara
   • Senior

     /  03/10/2018

    *Extremist?
    Hur kan du påstå det? 😉
    En gammal KPML(r)-are som han torde väl vara ett under av neutralitet?

    *Detta inlägg kan innehålla spår av ironi.

    Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    Det konstiga är att detta presenteras som nyheter. Förhållanden som varit kända i åratal. Har de inte läst t.ex. Magnus Norell på TV4? Det kanske tror han är raschist och inte vågat?

    Svara
    • Senior ita

      /  03/10/2018

     …..Valår……
     Vänta bara, allt återgår till det normala, bara folket får rösta först och somna om.

     Svara
 15. MiT

   /  03/09/2018

  ”Moderaterna röstar ja till Löfvens censurlag”
  https://samnytt.se/moderaterna-rostar-ja-till-lofvens-censurlag/

  Svara
  • Melmac

    /  03/09/2018

   Jag skrev angående detta till en som sitter i riksdagen och fick svar. Ett öppet och ärligt svar. Men det spelar ju ingen roll!
   Oavsett vad så börjar vi redan nu se vad som händer när skitnödiga MSM känner sig hotade på deras egen bakgård. De anmäler, de förtalar, de ljuger och de tar till vad som helst att få bort meningsmotståndare. Dvs. de som gör det jobbet som de plattrövade politrukerna på redaktionerna borde gjort.
   Detta redan INNAN lagförslaget gått igenom.
   Hur blir det sen?

   Fy fan!

   Min röst kommer gå till det partiet som sätter sig emot detta vansinne, oavsett var de står politiskt och om de är i eller utanför riksdagen!

   Svara
   • Senior

     /  03/09/2018

    De börjar verkligen bli desperata nu…

    Svara
    • Ivar L

      /  03/10/2018

     Snart är det val. M får inte min röst. Detta är en av orsakerna.

     Svara
  • Senior

    /  03/09/2018

   Förvånad?
   S j u k l ö v e r n .

   Svara
 16. MiT

   /  03/09/2018

  ”Så här försökte Näthatsgranskaren sälja in sig till regeringen”
  https://samnytt.se/sa-har-forsokte-nathatsgranskaren-salja-in-sig-till-regeringen/

  Svara
  • G

    /  03/10/2018

   ”Näthatsgranskaren Tomas Åberg mystiskt försvunnen från Aftonbladets ”Svenska Hjältar” efter avslöjanden om djurplågeri

   På torsdagen kunde Samhällsnytt berätta om att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg, som hyllats av Aftonbladet och bl.a. Agria Djurförsäkring under vinjetten ”Svenska hjältar”, är tidigare dömd till djurhållningsförbud på grund av grovt djurplågeri. Nu har Åberg oförklarligt försvunnit från Aftonbladets samlingssida över de svenska hjältarna och artikeln om Åberg redigerats utan att detta klargörs. Agria uppger till Samhällsnytt att man tar avstånd från Åberg och är kritisk till Aftonbladets bristfälliga nomineringsrutiner.”
   https://samnytt.se/nathatsgranskaren-tomas-aberg-mystiskt-forsvunnen-fran-aftonbladets-svenska-hjaltar-efter-avslojanden-om-djurplageri/

   Vad skulle *neutrala och trovärdiga faktagranskarna* inom MSM göra utan nya-media dessa dagar ? Av någon anledning är det småttingarna inom nya-media som visar brister hos jättarna i MSM och inte tvärtom, de borde istället skämmas och sluta klaga och kasta nedvärderande epitet mot nya-media.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    En och annan, som Mårten Schultz på SvD, som höjde denne rättshaverist till skyarna sitter nog och visslar och tittar åt andra hållet nu. Det höll knappt en vecka.

    Svara
 17. Klimathotet

   /  03/09/2018

  Hallengren behöver inte göra något alls. Pengarna kommer ändå in på kontot.

  Svara
 18. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
  • Senior

    /  03/09/2018

   Han säger ju rakt ut att man som troende muslim helt enkelt kan ignorera svensk lag då ”guds lag” smäller högre.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/10/2018

   Att sätta tvärstopp för precis alla tillmötesgåenden av islamisternas önskan om att islamisk lag skall vinna inflytande är en synnerligen verksam metod att uppmuntra den mest problematiska immigrationsgruppen att lämna landet och sluta komma hit. Mer av den varan tack.

   Svara
   • Senior

     /  03/10/2018

    Problemet kom(mer) när fler av den muslimska befolkningen anser att guds lag smäller högre än den svenska än vi har poliser för att stävja det.

    Något som redan inträffat i det ökade antalet no-go zoner. Tillväxten av dylika zoner är också snabb.

    Svara
 19. MiT

   /  03/09/2018

  Svara
  • Pelle

    /  03/10/2018

   Helt jävla sjukt. Har dom inte rätt att vara kvar här så skall dom kastas ut och inte få en bostad av samma stat som inte beviljade dom uppehållstillstånd.

   Svara
 20. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
  • Cain

    /  03/10/2018

   Man ber ung kvinna som sitter och syr om hjälp med att sy i en knapp som lossnat från hans jacka.

   Kvinnan är radikalfeminist och blir såklart rosenrasande. Hon skriver ett spontant hatbrev på plats och ger det till mannen.

   Resultat: Expressen publicerar hjältedådet där hjältinnan levererar den mest självbelåtna, överlägset triumferande min Sverige bevittnat.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/10/2018

    Skulle vara kul om hon bad någon om hjälp med något hon inte klarar av och den skrev ett elakt brev till henne och struntade i att hjälpa henne.
    Självklart behöver man inte ställa upp på att hjälpa en främmande människa och man kan begära ersättning för arbetet men att bli upprörd för att en man inte kan sy och skrika om patriarkatet är ju absurt. Kan hon snickra,måla,meka med bilar och så vidare ?

    Vårt samhälle blir värre och värre och då inte minst pg.a radikalfeminister som tar sig rätten att vara otrevliga oavsett om den de är oförskämda emot förtjänar det eller ej.
    Samtidigt vill dom ha hjälp av de förhatliga männen när det passar dom och på deras villkor.

    Svara
   • Ivar L

     /  03/10/2018

    Snacka om tragiskt samhälle. Det känns som 1984 i vardande.

    Svara
    • Nightrunner

      /  03/14/2018

     Hoppas hennes bil går sönder (nu har hon ju såklart ingen men ändå…) och verkstadskillen blir kränkt och skriver ett brev till henne när hon ska lämna bilen för reparation.

     Svara
  • Allison

    /  03/10/2018

   Fast jag förstår henne, tycker mannen ifråga var ganska oförskämd som förutsatte att hon skulle vilja utföra tjänster åt en främling, gratis, som mannen var för okunnig/lat att göra själv. Liknande har hänt mig med med främmande personer men jag har aldrig orkat skriva brev om det utan bara svarat artigt avvisande.
   Att mannen talade engelska tyder kanske på att han kom ifrån någonstans där män saknar förmågan att sy i sina egna knappar.
   Men tror inte det är enbart manligt-kvinnligt problem utan mer om vad man förväntar sig. Min man, datorer, och vi har grannar som hälsar i tvättstugan men inte mer än så på fem år. Tills de fick datorproblem. Visst hjälpte han till första gången och fick ett glatt tack tillbaka. Men tredje gången på kort tid så sa han nej. Det är skillnad om man har en relation till den man hjälper, att det finns ömsesidighet.

   Svara
   • Cain

     /  03/10/2018

    Köper det helt. Det är den absurda överreaktionen från aktivisten, det infantila brevet och att en stor tidning publicerar en hjälteskimrande artikel om den obetydliga incidenten.

    Svara
   • weasel

     /  03/10/2018

    Jovisst, men det är också en viss skillnad mellan att
    tre gånger ringa på hemma hos någon och be honom att laga en dator
    och
    fråga någon som sitter och syr på ett tåg om hon kan tänka sig att sy i en knapp.

    Det första tar typ 10 timmar och det andra….går snabbare än att skriva ett ”uppläxande brev”.

    Svara
  • Senior

    /  03/10/2018

   Gällande denna artikel akriker mina larmklockor ”fakenews” så högt att jag får ont i öronen.
   -Historien om brandmannen, någon?

   Svara
   • Cain

     /  03/10/2018

    Om det är fake news, kunde man ju tycka att de skulle kunna kläcka ett lite mer allvarligt exempel på patriarkalt förtryck än en man som ber en ung kvinna hjälpa honom sy tillbaka en knapp.

    Det är händelsens trivialitet och den oerhört överdrivna reaktionen från aktivisten med följande hjälteutnämning i pressen som får mig att tro att den tyvärr stämmer.

    Ligger helt i linje med Lindströms vansinne.

    Svara
    • Senior ita

      /  03/10/2018

     Det ligger helt i linje med Lindströms vansinne men är inte fakenews?
     Tycker du Lindström målar upp en trovärdig bild av samhället? 😀

     Näru, Denna unga dam har nog helt enkelt suttit på tåget och fantiserat ihop detta, och skrivit ner sin lilla historia, kanske tillsammans med en aktivistkompis. Någon av aktivisterna, hon själv, mamman eller kompis sprider historien. Historien når ”journalist” på expressen.
     Den förmente Journalisten sväljer okritiskt hela historien med hull och hår och det blir ett reportage om det hela. -Fakenews!

     Svara
     • Senior ita

       /  03/10/2018

      Dock finns det säkert någon liten detalj som triggat deras fantasi att dra ihop detta.

     • weasel

       /  03/10/2018

      Jag tror faktiskt att knapp-incidenten har hänt på riktigt.
      Annars hade den patriarkala mannen aldrig ”talat engelska” .
      Om det var rabiatfeministens fantasi så hade mannen på tåget sagt ”Hej, jag är är en medelålders vit svensk man som röstar på SD och jag undrar om du kan sy i en knapp åt mig? ”

     • MiT

       /  03/11/2018

      Jag tittade in på hennes facebook, det ångrar jag…

   • Cain

     /  03/10/2018

    Vad du aldrig kommer att se i pressen är detta: ”Moa (V) hindrade man att kasta ner sitt ex från balkong.”

    För det krãver mod på riktigt, och existerar helt enkelt inte i vänsterns begreppsvärld. Feghet och ohederlighet är del av handlingsplanen. Det skulle dessutom vara rasistiskt att ingripa…

    Svara
  • Hypocrita

    /  03/10/2018

   Hela hennes utspel med brevöverlämnande och förmaningstal, tog garanterat längre tid än om bara skulle ha hjälpt honom och sytt fast knappen…… Fast då hade det ju inte blivit tidningsartikel heller…..

   Svara
  • Skeptisk

    /  03/10/2018

   Ska jag komma ihåg nästa gång en kvinna tagit med större väska än hon orkar lyfta på tåget. Ett ”ursäkta, kan du hjälpa mig med väskan” ska rendera ett argt brev.
   Istället för lite vänlighet och hjälpa en medmänniska kan man alltid spy sin galla över andra.
   Hoppas hon aldrig behöver fråga någon om hjälp.

   Svara
   • elina

     /  03/10/2018

    Jag vill gärna sy i en knapp om du lyfter upp min väska på flyget till bagagehyllan i trängsel och jäkt. 2 knappar? En hel rad om du lyfter den ner också.
    Avgjort?
    Vill du få tackbrev kan jag också skriva en.
    Ingen ironi utan bara normalt sätt att hjälpa varandra. Är det frågan om ett barn lär jag gärna ut hur man syr i en knapp.

    Svara
  • G

    /  03/10/2018

   Man brukar få höra att ”svenskar är så trevliga”, pffft, den engelsktalande mannen drog nog en annan slutsats efter detta och lär aldrig fråga en svensk om hjälp om han skulle behöva hjälp med något så enkelt som detta igen. Dessa feminister är ett folk för sig.

   Svara
  • Klimathotet

    /  03/10/2018

   Skådebröd för nån som var ung för 35 år sen 🙂 När de senare blev osams kallades trion för Bananadrama.

   Svara
 21. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
  • Melmac

    /  03/10/2018

   Vi vet också att självutnämnda experter och proffstyckare behöver mer och mer uppmärksamhet hela tiden.

   Svara
 22. G

   /  03/10/2018

  ”Meet Shahira Yusuf, one of Britain’s first hijab-wearing models”
  http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-43255194

  *Empowering* Orkar inte….

  Svara
 23. G

   /  03/10/2018

  ”Islamistiska domslutet i Solna – de politiska partierna visste. Stubinen är tänd

  Artiklar som denna är inte helt riskfria att skriva. Framför allt inte när jag valt att kombinera detta med granskningen av bidragsindustrin, det blev tydligt med de budskap jag tog med mig efter att ha lämnat över källmaterialet till rättsvårdande instanser under gårdagen. Ni får gärna stödja Ledarsidorna.se…..”
  https://ledarsidorna.se/2018/03/islamistiska-domslutet-i-solna-de-politiska-partierna-visste-stubinen-ar-tand/

  Svara
 24. G

   /  03/10/2018

  ”Marteus: Myndigheter ska inte kämpa för mer religion

  Har ni hört talas om Myndigheten med uppdrag att göra svenska folket mer religiöst sinnat?”
  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/myndigheter-ska-inte-kampa-for-mer-religion/

  Svara
 25. G

   /  03/10/2018

  ”Kronqvist: Vilken makt har Muslimska brödraskapet i Sverige?

  Domen i Solna visar på faran med att låta islamister agera domare. Nästa debatt måste handla om offentligt stöd till islamistiska organisationer.”
  https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vilken-makt-har-muslimska-brodraskapet-i-sverige/

  Svara
 26. G

   /  03/10/2018

  ”Rayman: Även Sverige lär införa gettolagar

  Kritiken mot det danska gettopaketet har varit hård. Men, det blir väl som det brukar. Om X antal år kopierar en svensk regering förslagen och låtsas som det regnar.”
  https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/aven-sverige-lar-infora-gettolagar/

  Svara
 27. G

   /  03/10/2018

  ”Löfven skulle inte ha tagit skiten från Trump”

  Tidigare Centerledaren Maud Olofsson riktar kritik mot Stefan Löfvens ord om migration när han träffade Donald Trump i veckan.

  – Jag tycker att Stefan Löfven skulle ha försvarat oss och inte tagit den skiten, säger hon till Svenska Dagbladet.

  Tidigare i veckan var statsminister Stefan Löfven (S) på besök hos USA:s president Donald Trump och höll gemensam pressträff i Vita huset.

  – Ni har problem med invandring, det har orsakat problem i Sverige. Jag var en av de första som sa det. Jag fick ta en del kritik, men det var okej, för det visade sig att jag hade rätt, sa Trump.

  Löfven svarade att hans regering ärvt en migrationspolitik som inte var hållbar och att man tagit fram en skärpt migrationspolitik som en åtgärd.

  Maud Olofsson, numera ordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, säger i Svenska Dagbladet:

  – Jag kände mig illa till mods när Trump anklagade oss för att det var så hemskt med migrationen. Det är provocerande hur han anklagade oss. Jag tycker att Stefan Löfven skulle ha försvarat oss och inte tagit den skiten.

  Även när Maud Olofsson i veckan var gäst i Expressen TV:s ”Bara politik” tog hon upp migrationsfrågan.

  På frågan om vad hon tycker om Fredrik Reinfeldts uppmaning ”Öppna era hjärtan” 2014 sa hon:

  – Jag uppfattade att han sa att bered er på att det kommer en stor flyktingkris och bered er på utmaningar. Sen har det där övertolkats åt fel håll skulle jag vilja säga. Det han säger om migrationen håller jag om. Ett litet land som Sverige behöver ju faktiskt mer människor. Men det är klart att det är en jätteutmaning att det kommer massa migranter nu.”
  https://www.expressen.se/nyheter/lofven-skulle-inte-ha-tagit-skiten-fran-trump/
  https://www.svd.se/maud-olofsson-lofven-skulle-inte-ha-tagit-den-skiten

  Svara
  • Senior

    /  03/10/2018

   Jaså det är migranter som kommer?
   Varför behandlar man dem då som flyktingar?

   Svara
 28. G

   /  03/10/2018

  Svara
 29. G

   /  03/10/2018

  Svara
 30. G

   /  03/10/2018

  ”Varför är det okej när Martin Timell våldtar?

  Nyheter24:s Malin Nilsson: ”Jag slår vad om att ni är tusentals där ute som har tänkt ‘men Martin skulle väl inte..?’ och ‘men han är så go’. Ni är förda bakom ljuset.”

  Nu står det klart. Vår allas älskade, stiliga och snälla hemmasnickare Martin Timell åtalas för våldtäkt.

  Martin Timell har tur att ha en trogen skara fans som verkligen står upp för honom i sådana här tider.

  Man kan riktigt se deras nävar höjas i luften och höra knutna händer slå i borden framför sig när en ny anklagelse mot Timell har förts fram. När man läser deras kommentarer i sociala medier är det som att alla känslor på hela spektrat skildras i en enda mening.

  Jag slår vad om att ni är tusentals där ute som har tänkt ”men Martin skulle väl inte..?” och ”men han är så go”.

  Men att Timell har betett sig som ett svin i flera år är känt sedan länge. Det har förvisso inte fått alls samma ljus på sig som de upprepade sexuella trakasserier (eller ”skämt” som han uttrycker det) som kommit upp till ytan det senaste halvåret. Det snackas om flera våldtäkter, tafsande, maktmissbruk, homofobi och rasism.

  Ni är helt enkelt förda bakom ljuset. Grundlurade. Det är tragiskt.
  ..[..]..
  Att klandra rättssamhället för friande domar och skandera om hur nysvenskar ”våldtar våra kvinnor” är tydligen inte svårt. Men att en älskad tv-profil skulle vara rent generellt oskön OCH utsätta flera kvinnor för sexuella trakasserier och våldtäkt tycks helt otänkbart.

  Men surprise: statistiskt sett är det inte det.

  Enligt preliminära siffror från BRÅ anmäldes nämligen 21 500 sexualbrott bara förra året. 7 230 av anmälningarna berörde våldtäkt. Det innebär att det begås minst 20 våldtäkter om dagen i Sverige.

  Att vi kvinnor håller nycklarna hårt i handen likt ett knogjärn eller kollar bakom oss flera gånger på vägen hem är väl knappast förvånande. Även om de flesta våldtäkter inte ens sker spontant utomhus, i en buske, kan vi aldrig veta.

  Vi kan aldrig peka ut vem som kommer våldta oss. Risken att ens polare, pojkvän eller till och med pappa eller bror tar sig friheter är trots allt större än att snubben som går snabbt bakom plötsligt gör det.”
  https://nyheter24.se/nyheter/kronikor/904544-martin-timell-valdtar

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2018

   Undrar vilka hon refererar till som inte kan tro att Timell kan begå sexuella övergrepp ?
   Klart att han kan göra det precis som vilken annan person som helst.
   Det enda osmakliga i det hela, enligt mig, är att han blir uthängd innan han har blivit dömd i en rättegång. Om han blir dömd är det en annan sak.

   Svara
   • Pelle2

     /  03/10/2018

    Och naturligtvis är han ett svin om han faktiskt har begått sexuella övergrepp.

    Svara
 31. G

   /  03/10/2018

  ”Låt Kim Wall bli den sista kvinnan som mördats av en man

  När rättegången mot Kim Walls misstänkta mördare Peter Madsen inleds på Internationella kvinnodagen skriver män bara självhyllande krönikor, istället för att problematisera sin egen makt över kvinnor. Nyheter24:s Malin Nilsson känner att något är fel.
  ..[..]..
  Inte alla män drömmer om mord som Peter Madsen.

  Men för alla kvinnor är varje man hon stöter på en potentiell gärningsman – oavsett om det gäller misshandel, våldtäkt eller mord.

  Varje år 8 mars har det flödat debatter från ”schyssta snubbar” om varför de är feminister (obs spoiler: för att ingen ska röra deras döttrar). Eller som i morse, när jag hörde någon snubbe på Ekot snacka om hur viktigt det är att män pratar om mansnormen med varandra. För att inte tala om artikeln om hur män har ändrat sitt beteende gentemot kvinnor.

  Men aldrig skriver någon om sin brutala makt över kvinnor, om hur härskartekniker och sexuella trakasserier leder till sexuellt våld, misshandel och mord. Och i synnerhet aldrig någon annan av årets resterande 364 dagar.

  Trots att män förtrycker kvinnor året runt.

  NI är potentiella gärningsmän, oavsett vem ni är.

  Det finns en dag om året då vi riktar ljus över förtrycket mot kvinnor och minns kvinnor som glömts bort i historieböckerna.

  En. Enda. Dag.

  Ändå snackas det nästan mest om män. Allt från att män måste snacka mer med varandra till hur otroligt duktiga de har varit på att ändra sitt beteende efter höstens MeToo-kampanj.

  Klapp på huvudet, och allt det där. Vill ni ha godis också?

  Jag spyr ärligt lite lätt i munnen.”
  https://nyheter24.se/nyheter/kronikor/904262-internationella-kvinnodagen-sluta-morda-kvinnor

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2018

   Vilken jävla idiot !
   Sedan sitter radikalfeminister som hon och undrar varför många av oss män inte kallar oss feminister.
   Enligt deras sätt att resonera kan en man aldrig göra något rätt. Är du inte en feminist är du en kvinnohatare och är du en feminist så försöker du ta plats på deras bekostnad och förväntar dig belöningar.
   Sådana som hon kan dra åt helvete !

   Svara
  • Ang. Kim Wall

   Han lurade henne till sin håla. Tyvärr är detta inget vi kan undvika såvida inte inför kvinnoförbud i vissa yrken. Som män så kan inte bara säga ”usch han är ett äckel” – vi pratar om en psykopat som äntligen hade en kvinna i ett litet utrymme. Vi kan utveckla lagen på flera sätt att skydda personer som Kim Wall, däremot.

   Svara
 32. Ska jag säga en sak: jag tvingades nästintill att prata svenska. Min mamma vill inte att jag ska prata finska utan svenska. Nu är det ”exotiskt”. Man ska prata utländska istället för att prata svenska.

  När blir svenska ”exotiskt”?

  Svara
 33. jes

   /  03/10/2018

  Svt skriver om jämställdshetsparadoxen men givetvis med lite genusflum som slutkläm: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/jamstallda-lander-har-lagre-andel-kvinnor-inom-naturvetenskap

  Svara
 34. Frida Gustavlin

   /  03/10/2018

  Regeringens första bimbo, Annika Stranhäll, i Expressen.

  ”Det måste bli ordning och reda på nätet”

  Lycka till!

  Expressens artikelserie försöker vara så jävla agendasättande att Wolodarski är grön av avund. Inte en enda kritisk röst görs hörd från frihetligt liberalt håll av konsekvenserna av det uppstramade och kontrollerade internet som Expressen nu puffar för.

  Svara
  • Senior

    /  03/10/2018

   Av den enkla anledningen att det inte finns något frihetligt liberalt parti i Sverige.
   -Och har inte funnits på länge.

   Gå in på wikipedia och läs om DDR, avsnittet om politik, jämför sedan likheterna med Sverige. Notera även alla dessa ”folkrörelser” styrda av partiet….

   Svara
  • hllviken

    /  03/10/2018

   Aj, aj, aj…..tänk om

   får syn på vad du skrivit! Då kanske han sätter upp dig på troll-listan 😦

   Svara
 35. Dan

   /  03/10/2018

  Tokig radilal feminst. Skäller ut man på tåge. som frågar vänligt om hon kan hjälpa han att sy i en knapp. Kvällsposten (Expressen) utnämner kvinnan till årets hjälte i artikeln.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/sandras-attonde-mars-brev-laxade-upp-mannen-pa-taget/

  Svara
  • michael.

    /  03/10/2018

   Vilken hjälte,självklart blir världen bättre när vi istället för att hjälpa människor som ber om hjälp skäller ut dom.

   Svara
  • weasel

    /  03/10/2018

   Har just mejlat den duktiga journalisten Lars Lindström och tackat honom för den fantastiska artikeln… ;

   ”Hej, Lars, jag skulle bara vilja tacka dig för en mycket bra – och framför allt viktig – artikel om Sandra och den kränkningen som hon blev utsatt för av den patriarkala mannen på tåget.
   Det hela påminner mig om en incident som drabbade mig för ett antal år sedan ;

   Jag satt på tunnelbanan och surfade runt på diverse hatsajter på min smartphone. Det satt en utländsk tjej i 30-årsåldern på sätet mittemot mig. Plötsligt frågade hon helt fräckt om jag kunde hjälpa henne !
   Saken var den att hon undrade om jag visste hur man ändrade roaminginställningarna i en smartphone.
   Jag blev naturligtvis fullständigt rasande. Hade jag varit aningen sämre på självbehärskning hade jag slagit henne, men trots att jag fullkomligt KOKADE inombords så lyckades jag behärska mig så pass mycket att jag undvek att ta till fysiskt våld för att uppfostra henne.
   Jag hade inte tillgång till papper och penna, så något brev kunde jag tyvärr inte skriva till henne.
   Istället ställde jag mig upp och skrek ;
   – Hur fan i helvete vågar du fråga mig om tekniska inställningar på en telefon ? Hur har du mage att fråga mig om hur man utför en traditionellt sett manlig syssla ? Varför läser du inte instruktionsmanualen eller anmäler dig till en it-utbildning och börjar jobba som produktutvecklare på Samsung ?
   – Men…, sa kvinnan, jag vet inte hur man hittar roaminginställningarna i menyn och jag ville bara undvika att få en telefonräkning på några tusen när jag kommer hem från Sverige.
   – Varför frågar du mig ? skrek jag. Bara för att jag är man ska du inte fråga mig om hjälp med tekniska saker ! Jag jobbar heltid och dessutom går jag en deltidskurs i genusvetenskap ! Du borde skämmas ! Det är annandag påsk i morgon ! Ser du inte ironin i att du ber en människa om hjälp när det snart är annandag påsk ?

   Argumentet om annandag påsk fick äntligen tyst på kvinnan.
   Vi satt tysta mittemot varandra. Hon tittade ner i golvet men jag stirrade hatiskt på henne.
   Jag ångrar idag att jag inte även sa till henne att hon borde gå av tunnelbanan, ställa sig på perrongen och vänta på nästa tåg och sedan hoppa framför det.
   Men du vet hur det är , Lars, de riktigt bra argumenten kommer man ju inte på förrän efteråt.
   En annan sak som jag ångrar är att jag efter denna hemska händelse inte tänkte på att berätta på facebook om vad jag blivit utsatt för av den elaka kvinnan. Det kunde ju ha blivit en viral succé.
   Kanske kunde till och med Aftonbladet eller Expressen ha skrivit ett hyllningsreportage om hur jag vägrade hjälpa den vidriga människan som bad mig hjälpa henne.
   Eventuellt kunde jag till och med ha fått vara med på ”Svenska hjältar”-galan.

   Men dumt nog tänkte jag inte på det.
   Jag får trösta mig med att kvinnan i alla fall fick sig en läxa och att det förhoppningsvis lär dröja tills hon frågar någon människa om hjälp med något igen.

   Än en gång, tack för en bra artikel. ”

   Mvh
   KK

   Svara
 36. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
 37. G

   /  03/10/2018

  ”Heberlein: Om förnuft och fittmössor

  Den åttonde mars – Internationella kvinnodagen – åt jag lunch med min man och en väninna på en krog i Lund. Bredvid oss satt ett större sällskap bestående av sex män och tre kvinnor. Samtliga i sällskapet såg ut att vara runt femtio och lunchen avåts under sammanbiten tystnad. Om det inte varit för männens egendomliga huvudbonader hade jag sannolikt knappt noterat dem.

  Samtliga män var nämligen iklädda så kallade ”fittmössor”.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2018/03/om-fornuft-och-fittmossor/

  Kommentar överflödig!!!

  Svara
  • Rikard

    /  03/10/2018

   Hej.

   Män i femtioårsåldern som sitter till bords med mössor på sig?

   Vad stolta föräldrar de måste ha.

   (Det finns tillfällen då mössan kan stanna på – exempelvis om man går inom köket för att sno åt sig en ugnsvarm kanelbulle med kumminfrön när man ståt och kört motorsåg i -10 och halv storm – då kan mössan stanna på, men på restaurang? Det skulle vara kockmössan i så fall!)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 38. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
  • G

    /  03/10/2018

   Denna text skulle kunna vara skriven av någon medarbetare på Proletären, Arbetet, eller annan tidning *väldigt till vänster*. Och det är fortfarande i min värld endast innehållet som räknas, dvs texten, är det sant eller falsk, och att en talesperson från M bekräftar gör ju inte saken mindre otydlig från M:s del, det är bara bra så att man vet vilken unken syn M har på detta. Detta är inget som M ska hålla på smyga och lalla runt med, är man för detta, var då 100% öppna med det. Och Billström kan bättre än såhär, mycket låg nivå av herr ”Gruppledare för Moderaterna i Riksdagen”, och dessutom är han talman.

   Svara
 39. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
  • Klimathotet

    /  03/10/2018

   En stor kuk är ingen tröst om plånboken är tunn.

   Svara
 40. MiT

   /  03/10/2018

  Svara
  • michael.

    /  03/10/2018

   Och under hela den tiden har hon inte slagit i en enda spik.

   Svara
 41. Gorby

   /  03/10/2018

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: