Smått och gott från 2018, del 2

Del 2 i min lilla sammanfattning av vad som hänt 2018. I alla fall det som jag tagit upp här på bloggen.

Smått och gott från 2018, del 1

Då kör vi!

Böneutrop var aktuellt under 2018 och det finns faktiskt folk som tycker att det är jämförbart med kyrkklockor. Så korkat att kyrkklockorna stannar.

2017 hade en av afghangrupperna en julkalender med ensamkommande i luckorna. Eller om det var kontaktannonser, jag är inte helt säker faktiskt. Men de kallar det julkalender själva så då är det väl det då. Att det är med i sammanfattningen för 2018 är för att jag missade det när det var aktuellt, såg det först i mars 2018.

Ni vet väl att Genus och mångfald är väldigt viktigt…?

Här sitter Ylva och Mia och diskuterar kön och heteronormen med allvarliga miner efter att öppna förskolan HBTQ-certifierats. Man blev så otroligt toleranta att man inte tolererade en staty av en man och en kvinna som höll om varandra eftersom den var kränkande. Och om det dök upp en mamma med barn så fick man absolut inte fråga om någon pappa eftersom det också kunde vara otroligt kränkande. Tänk om alla var så toleranta…

Sverige har en lång väg att vandra innan vi kan friskförklaras.

Personalen på Sekretariatet för genusforskning fångade på bild när de besökte en kiosk.

Visst kan man ana en fittmössa där…?

Runt 8 mars så förvandlas väldigt många till lallande fånar. Jag kunde tagit en bild från 2018 av några sådana men tycker att den ovan är den klart mest fantastiska jag någonsin sett vad gäller 8 marsbilder så jag återanvänder den. Vill ni se några från årets så får ni klicka er in till inlägget.

Minns ni statsministerns besök på ett äldreboende där personalen hade instruerat de gamla att säga att allt var jättebra men där en äldre dam inte riktigt lydde direktiven från personalen? Blev nog ingen efterrätt den kvällen för henne.

Under året så ”avslöjade” SVT att det pågår ett radikalfeministisk krig på bl a Instagram. Om frisyrer. Ett ämne så allvarligt att de nästan är beredda att döda. Tänk er om Fi fick någon makt över statsapparaten? De skulle skicka JAS på varandra för en frisyrs skull. Fast SVT är några år sen på den bollen, jag avslöjade redan 2014 deras syn på vissa frisyrer som de anser är allt från förtryckande och kränkande till hets mot folkgrupp. Finns länk i inlägget.

På en PK-debatt var det en från Sveriges Radio som var kränkt över att Staffan Heimersson var där, hon pratade om sitt hjärta som ”aldrig har dunkat så hårt” och patriarkatet osv.

I Sverige har vi nåt som heter ”Hentverkarna”. Jag har nämnt dem på bloggen, sök och ni finner nog.

Under 2018 tyckte Sveriges Radio att tiden var mogen för Muslimska brödraskapet att få hålla i morgonandakten.

Nyspråket kring de sk ”ensamkommande” blir alltmer bisarrt.

En av de mest bisarra sakerna 2018 var det där om att Nyheter Idag skulle ha bedrivit avancerad signalspaning mot UD och/eller Mitt Medias Patrik Oksanen. Det fanns 3 alternativ enligt DN varav två av dem ansågs helt osannolika, slumpen och läckor, medan det tredje alternativet, avancerad signalspaning, ansågs jättetrolig. Enligt läckor så ansågs det nämligen helt osannolikt att det skulle finnas läckor. Jo, precis så korkat resonerade DN. DN hänvisade till någon som var insatt i det hela som källa. Min gissning är att DN:s ”källa” var Oksanen själv…

Men helt sinnessjukt i alla fall, man hojtar om avancerad signalspaning, att Nyheter Idag bedriver det åt Putin. Detta eftersom läckor på UD säger att det är helt osannolikt med läckor på UD. DN har fortfarande inte presenterat något som styrker deras fantastiska scoop trots att folk med jämna mellanrum frågar dem på twitter. Jag hoppas nästan att Fricks version av det hela är sann… Massor med folk hoppade på DN-tåget och visade att man inte har alla hästar i stallet. Eller om man uttrycker det lite icke-PK, de visade att de inte har alla indianer i kanoten.

Moderaterna ställde sig direkt på alla fyra och smorde noga in så inte friktionen skulle bli för besvärande och beordrade Bali att lämna twitter och genast började alla borgerliga jubla, nu minsann skulle de allt rösta på Moderaterna!

Den borgerliga skribenten Bilan Osman blev så glad över att Bali lämnade twitter att hon postade en gif med en dansande Whoopi Goldberg (ser det ut som). Jag antar att hon är borgerlig eftersom SvD var väldigt ivriga på att värva henne som krönikör och jublade på t ex twitter över sin kanonvärvning. Katching! En given röst på moderaterna…

Borgerliga Loan med kompis reagerade också, nu skulle de äntligen kunna rösta på Moderaterna!

Nabila gapskrattar när hon får reda på att M tvingat bort Bali från twitter.

Jag vet inte men när folk som de ovan jublar näsorna av sig, betyder inte det att M var långt nere i diket och cyklade…?

Expressen granskade gruppvåldtäkter och upptäckte att 42 av 43 dömda hade utländsk bakgrund. Det fick Linda Snecker (V) att gå loss om maskulinitetsnormer, socioekonomiska faktorer osv, se kort klipp på twitter i kommentarsfältet. Har f ö glömt att säga det, ni ska alltid kolla kommentarsfälten till alla länkade inlägg, finns mycket intressant i dem!

Scouterna håller på med vithetsprivilegier och annat trams. Finns mycket annat i inlägget också.

Den där afghanen som nästlade sig in på ett konfirmationsläger fick helt plötsligt PUT och kollektiv spontanorgasm utbröt bland batikdamerna.

Sverige är så bisarrt att Socialstyrelsen gav ut en informationsfolder, ”Information till dig som är gift med ett barn”.

Jag gjorde en egen. Det som visade sig med broschyren är bara symptomen. Men i inlägget finns massor av annat också, bl a lite om myndigheten Statens Medieråd. Där kryllar det av aktivister…

Och i broschyrens spår skulle man ju göra allt för att förminska allvaret och då stack några av The Usual Suspects såklart fram sina trynen för att göra jobbet.

I Sverige kan ett aprilskämt om att byta namn på Pågatågen till genuscertifierade och metoo-säkrade Skånetågen få horder av arga radikalfeminister att få förstoppning. Jo, det var horder av dem… GP hade inget aprilskämt alls och motiverade det med att det är svårt att skilja aprilskämten från verkliga saker. Utan att fundera på sin egen roll i det…

Man var tvungen att dra gränsen någonstans sa den ansvariga och den gränsen gick vid suketterna. Det blev för dyrt om alla vill ha suketter till kaffet.

Men det finns sånt som aldrig blir för dyrt i Sverige. Det ovan kunde man alltså läsa samma dag som man kunde läsa att det blir för dyrt med suketter. Man beter sig som grava alkoholister när det gäller de ensamkommande, en alkoholist gnölar över att toapappret är dyrt, maten är för dyr, bussen är för dyr osv. Allt är för dyrt. Samma alkoholist går rakt in på bolaget och köper tre helrör med brännvin utan att blinka, det är konstigt nog aldrig för dyrt utan är alltid prisvärt. Samma med de sk ensamkommande, det finns alltid en massa extra miljoner till dem. Ovanpå alla miljarder de redan kostat. Där är det inte tal om att spara…

Hur tänker man när man drar in suketter till gamla…?

Nu vet ni, ingen skillnad mellan de som överlevde förintelselägren och dagens flyttingar som asylshoppat sig genom Europa för att hitta de bästa bidragen. Propagandan rullade pålitligt under 2018.

Nämnde ju ”Antirasistisk hivprevention” i del 1, och då i samband med att det var snudd på inbördeskrig i Si när de skulle spika sina listor och att det var pga av metoden som ”Interfem” hade tagit fram för att rekrytera rätt. Metoden är så fantastisk att inte ens RFSU kan använda den och ännu mindre Fi där som sagt inbördeskrig utbröt, de hade nämligen totalt, enligt Rekrytera rätt-metoden antar jag, struntat i allt vad kompetens, utbildning, erfarenhet, kunskap osv heter när de spikade listorna. De som hade åtminstone lite erfarenhet av den gångna mandatperioden bara fimpades. Och de blev jättearga för att de upptäckte att Fi helt enkelt är…Fi. I det här länkade inlägget kan man läsa lite mer om just ”Rekrytera rätt” då de hängde på i den ”antirasistiska hivpreventionen” med all dess ”vita skuld” osv.

Gjorde en valkompass och svarade så galet jag bara kunde, dvs alltså helt tvärtemot vad jag egentligen tycker och aldrig något mittenalternativ utan alltid högsta eller lägsta värdet så att säga. Då matchar man bäst med Fi tätt följt av V och MP…

Vart man ska ta vägen om man som kvinna faktiskt är teknikintresserad vete fan. De verkar förutsätta att om man är kvinna så gillar man att prata jämställdhet (dvs det som i Sverige är radikalfeminism fvs vänsterextremism) och mångfald eller så gillar man mingel och workshops. Som förmodligen handlar om ”jämställdhet” och mångfald… Fan, ser de inte själva hur extremt stereotypa de är? För ”Teknikkvinnor” (gissar att det trillar in en hel del bidrag till dem…) är inte teknik så intressant.

Sen var ju Özz aktuell också i samband med UG. Jag samlade ihop alla gånger Özz sa ”Janne Josefsson” men det klippet togs bort från Youtube för Özz har tydligen upphovsrätt på att säga ”Janne Josefsson” 25 gånger på 23 min. Än så länge finns den på fb så passa på att titta på det! Jag tycker nog att det med Özz är topp 3 alla kategorier över sjuka grejer 2018  😛  Själv tyckte han att han krossade Josefsson…

I Özz värld så driver man företag genom att betala ut pengar till arbetares konton och så får man fakturorna från ett annat företag i efterhand. Jo, han sa så i en intervju i radion (har jag för mig att det var i radion i a f).

Det var del 2, del 3 kommer om någon dag eller två. Eller tre.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. x

   /  12/30/2018

  ”Hellre Swishjournalister än gammelmedias stöldjournalister”
  https://nyheteridag.se/hellre-swishjournalister-an-gammelmedias-stoldjournalister/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/30/2018

   Jag gissar att MSM vill att ordet ”Swishjournalist” skall kännas negativt men själv tycker jag det känns positivt. Jag har swishat ett antal gånger och fått valuta för pengarna. Jag kan inte se något negativt alls i det faktiskt. Kort väg mellan konsument och producent är väl marknadsekonomiskt optimalt på alla sätt?

   Svara
 2. Jans

   /  12/30/2018

  Kolla, mängder med annonser om ”tappade pass”.
  Klart mysko, vad är det för verksamhet det handlar om?

  Svara
  • x

    /  12/31/2018

   Mystiken kanske klarnar när du upptäcker att de finns under rubriken ”Köp & Sälj”?
   Undra hur mycket de ska ha för sitt ”borttappade” pass?
   Högstbjudande?

   Svara
  • Skeptisk

    /  12/31/2018

   Diskuteras i tråden. Passen antagligen från Iran. Verkar vara en familj eller iaf förälder med barn. Därav två i nummerföljd. Tydligen kräver vissa länder att man offentligt annonserar efter sitt tappade pass, innan man kan söka nytt.
   Dock, hur kan de veta passnumren? Inte har jag skrivit ner mitt passnummer. Gör ni andra det? Annars är de enda möjligheterna att få reda på numret att man kontaktar myndigheterna som utfärdat passet. Hur kan man göra det om man är förföljd i sitt land? Alternativt att man faktiskt skrivit ner numren innan man ”tappade” dem på vägen till Sverige. Något för Migrationsverket att titta på. Hade de passen när de kom till Sverige? Eller så är det från migrationsverkets papper de fått passnumren. Om de hade dem när de sökte asyl.

   Svara
 3. Jans

   /  12/30/2018

  Ja, man kan ju inbilla sig själv att det där ”trygghetsborgarrådet” sitter på lösningen men ärligt talat, jag tycker hans inställning enbart är marginellt bättre än föregående mandatperiods ansvariga:
  ”Granskningen visar det vi varnat för hela tiden: att arbetet med återvändande jihadister har brustit. Vad som dessutom är hårresande är att ansvarig politiker under de senaste fyra åren, Karin Wanngård (S), skyller på staten och vill vänta på tydligare direktiv ovanifrån. Samtidigt har andra kommuner gjort andra, och betydligt mer rimliga, tolkningar av lagstiftningen.”

  Vad fan är ens ”arbetet med återvändande jihadister”?
  I ett sunt samhälle släpps naturligtvis inte en enda djävla islamist in i landet. Medborgarskap, pass, put eller vad det nu kan vara. Allt är naturligtvis förverkat för all framtid och gränsen stängd på livstid för personen. Men här i Sverige får vi istället en diskussion om hurpass lite bomull vi skall ha på silkesvantarna när vi släpper in terroristerna i landet igen efter uträttat uppdrag i MENA. Helt sinnessjukt land man bor i.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/kd-harresande-slapphet-mot-atervandarna-25489

  Svara
  • Jans

    /  12/30/2018

   Det här är alltså trygghetborgarrråd Erik Slottners lösning:
   ”I Göteborg har man valt en helt annan väg. Där har strategin gått ut på att man aktivt sökt upp återvändare för att säkerställa att de avradikaliseras.”

   Ja, tjena. Förmodligen lika verksamt som när brandmän bakar bullar åt bilbrännare.

   Svara
 4. Ivar L

   /  12/30/2018

  Hehe… är det bara jag eller får ni också en disclaimer på denna tweet som varnar för ”stötande innehåll”?

  Klicka så får ni se vad som är stötande (OBS! Garanterat ofarligt, inget våld eller liknande), det är ju ta mig f-n helt befängt. Det är alltså rutan under texten ”Och folket älskar han…”

  Svara
  • Ivar L

    /  12/30/2018

   Intressant, här på bloggen syns hela tweeten med den stötande personen Trump i bild. Klickar jag däremot på tidsstämpeln så den öppnas i separat fönster är tweeten disclaimerdold.

   Svara
 5. Ivar L

   /  12/30/2018

  Jag tycker nog personligen att kyrkklockor och böneutrop på många sätt är av liknande slag. Båda har anknytning till att signalera att det skall firas någon form av religiös mässa i den lokal som signaler kommer från.
  Att en del känner att de måste försöka hitta någon slags avgörande skillnad (t.ex. att det är ord i ena fallet och toner i andra) tror jag mest beror på att ingen orkar eller vill stå upp för vårt kristna kulturarv längre.
  Kyrkorna har klämtat i kanske 1000 år på många platser i Sverige. Varför är vi rädda att försvara deras rätt att få fortsätta med det utan att utmanas av en lära som nästan inga svenskar vill ha i sitt land?

  Svara
  • Motkraft

    /  12/30/2018

   Som någon här påpekat innan, en viktig del av lagen om religionsfrihet i Sverige handlar om rätten för människor att SLIPPA eländet.

   De som likställer böneutrop med kyrkklocksringning och därmed tycker böneutrop ska tillåtas ser det från fel håll. Om många i Sverige tycker att kyrkklockor är störande för de har religiös innebörd så får vi fundera på om vi ska minska, dämpa eller förbjuda ringningen.

   Vi är ett sekulärt samhälle och vi vill inte öka de religiösa uttrycken i det offentliga rummet. Är löjligt att försöka motivera ökade religiösa uttryck i det offentliga rummet med ”men de får ju ringa i klockor, buhu….”.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/30/2018

    Jag är inte riktigt med på vad du menar. Om kyrkklockor också är ett religiöst uttryck och man motiverar såsom du med sekularism betyder det i slutändan att även kyrkklockor kommer att tas bort i det fall böneutrop måste tas bort vilket betyder att det islamiska trycket på vårt samhälle får oss att ge upp traditioner som enbart ett fåtal tidigare betecknat som problematiska.

    Istället tycker jag rätt svar är att böneutrop inte har i Sverige att göra för Sverige är av tradition inte islamiskt. Kyrkklockor har däremot en mycket lång tradition i landet oavsett om det numera finns gott om ateister. På samma sätt kan vi motivera en massa saker vi inte vill ha i landet, inte genom att böja oss och jämka bort det egna utan genom att vara stolta över vår historia oavsett om en del saker är gammalmodiga eller ej.

    Svara
   • Senior

     /  12/30/2018

    Det trodde jag också till helt nyligen, då jag insåg att den delen är upphävd..
    SFS 1951:680:

    ”1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke
    därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.”

    Detta har upphävts genom SFS 1998:1593

    http://rkrattsbaser.gov.se/sfst?bet=1951:680

    Numer står det så här istället:

    1 § Bestämmelser om religionsfrihet finns i regeringsformen och den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

    Nu har jag inte grottat ner mig mer i vad detta innebär gällande hänvisningarna till regeringsformen och europakonventionen, men den tyliga skrivelsen om att det inte får störa är onekligen borta….

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-19981593-om-trossamfund_sfs-1998-1593

    Svara
    • Ivar L

      /  12/30/2018

     Jäklar, vad de smugit in all möjlig anpassning för att bädda för framförallt islam i Sverige. Det är ett ofattbart svek vi har utsatts för sedan i vart fall mitten av 90-talet och eftersom det skett i smyg så har politikerna vetat att det varit mot vår vilja, mot viljan hos det folk som givit dem makten. Annars hade de inte smugit utan istället skrutit.
     Pressen, som skall granska makten, har tigit som muren såklart.

     Svara
     • Senior

       /  12/31/2018

      Precis så.
      -Demokratur var ordet.

 6. Bildström

   /  12/30/2018

  Svara
 7. Ivar L

   /  12/30/2018

  Affärsnytt Norr när inte MSM har lust att skriva:
  http://affarsnyttnorr.se/misshandel-av-tva-unga-tjejer-stromsund-vacker-avsky/

  ”-Jag skriker allt jag kan, Sara — Sara, hon rör inte på sig och då ropar jag på folk omkring, kom och hjälp, ring ambulansen, Sara rör inte på sig. Och jag kan inte göra något för jag ligger ju också på marken, efter att fått mitt knä söndersparkat. Jag försökte ställa mig upp men mitt ben vek sig och pekade åt fel håll och smärtan var fruktansvärd. Allt hände ute på bilparkeringen och där blev vi liggande båda två. Dessemellan hade en killkompis till oss tagit sig fram och försökte få stopp på vansinnesdådet. Det resulterade i att han också fick sparkar och slag, men han klarade sig rätt bra.

  -När vi ligger där på marken, hoppar killarna in i bilen och backar i riktning mot där vi ligger. Ingen av oss kunde ta oss därifrån och då kände jag, nu är det kört, han kommer att backa över oss, uppger Madde med förtvivlad röst.

  Killarna är två ungdomar i 20-årsåldern och mörkhyade. Polisen jobbar brett för att gripa männen och är tacksam för all information som de kan få från allmänheten. Ring 114 14 om du har något att informera om i fallet.”

  Svara
  • Rikard

    /  12/30/2018

   Hej.

   Strömsund är en mycket liten ort. Alla vet garanterat vilka dessa är.

   Ingen kommer att göra något.

   För om man som svensk med vapen gör kort process med invandrare som driver rov på svenskar är man rasist.

   Och det är mycket fulare att vara rasist än att låta kriminella invandrare komma undan.

   För alla är ju lika värda, eller hur?

   Jag, som numera erkänt ond, har ju min lösning eftersom jag minns Sverige före invandringen – men som sagt, jag är inte en snäll eller god människa.

   Så inget kommer att hända, annat än att varje svensk inom snar framtid har minst en anhörig kvinna som misshandlats, rånats och våldtagits enkom för att hon är svenska.

   När det är rasism att försvara sitt eget folk, är det bara rasister som försvarar sitt eget folk.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/30/2018

    @ Rikard,

    ”Jag, som numera erkänt ond”

    Det låter ju som en bra början!

    ”När det är rasism att försvara sitt eget folk, är det bara rasister som försvarar sitt eget folk.”

    Rasism är bara uppenbar, objektiv verklighet. Det är när man vägrar att erkänna detta som man får problem. Stora problem….

    Gott nytt på dig, Rikard.

    Svara
    • Rikard

      /  12/30/2018

     Hej.

     Gott nytt år på dig också!

     Som jag ofta sagt de senaste fyra-fem åren: vi har passerat punkten för lösningar som stämmer överens med våra värderingar. Alltså måste värderingarna ändras efter verkligheten, och därmed göra lösningar möjliga, eller så måste värderingarna upprätthållas genom att priset för detta betalas.

     De flesta svenskar väljer det andra alternativet, oavsett vad de är med om.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • Grodan Boll

    /  12/31/2018

   Flashback anar ugglor i mossen och jag håller nog med.

   En kille samlar ihop sitt gäng somalier för att puckla på en (1) svensk tjej, utan att hon skulle gjort något alls?

   För att fulcitera: ”Jag är inte rasist, men… jag tycker att gränsen är nådd när JAG blir nerslagen” klingar inte speciellt vackert i mina öron heller.

   Med tanke på den lilla hålan, antalet vittnen och teknisk stödbevisning som regnummer på flyktbil, så verkar det finnas goda chanser att det dyker upp en FUP senare.

   Svara
 8. Senior

   /  12/30/2018

  Du får nog snabba dig på med nästa del från 2018, för i denna accellererande takt lär du nog få ihop material till ett helt blogginlägg om 2019 redan om ett par dagar…

  Svara
 9. Ivar L

   /  12/30/2018

  Fyrverkeriattacker – en växande utmaning?

  https://www.google.com/search?q=fyrverkeriattacker&source=lnt&tbs=qdr:w&sa=X&ved=0ahUKEwjd-ubA8sffAhXPposKHZ1GADMQpwUIJQ&biw=1920&bih=935
  Flera fyrverkeriattacker i Dalaberg i Uddevalla på lördagen
  Nya fyrverkeriattacker – polisbil besköts
  Nya fyrverkeriattacker – nattbuss besköts
  Fyrverkeriattacker i Kristianstad: ”Har eskalerat”
  Äldre kvinna utsatt för fyrverkeriattack i Skövde
  Flera fyrverkeriattacker i Kristianstad
  Nya fyrverkeriattacker Uddevalla & Stenungssund
  Nya fyrverkeriattacker – polisbil besköts – Piteå

  Det är ju helt sjukt.
  Eller, fel av mig: fyrverkeriattacker har vi alltid haft i Sverige.
  https://samnytt.se/fortsatt-fyrverkeriterror-i-kristianstads-utanforskapsomraden/

  Svara
 10. Kronblom

   /  12/30/2018

  Arnstad är igång igen och det får mig att tänka på följande ordspråk: Bättre att möta en björnhona från vilken man tagit ungarna, än att möta en dåre i hans oförnuft.

  Svara
 11. Gorby

   /  12/30/2018

  Henrik Alexandersson och Hans Li Engnell har tagit upp Greta Thunbergs framträdande på klimattoppmötet i Polen.

  https://henrikalexandersson.blogspot.com/2018/12/klimat-greta-has-left-building.html
  http://www.fristad.eu/2018/12/klimatbarn-och-fake-news/

  Greta höll sitt berömda tal när de flesta inte var på plats.

  Svt har svarat: https://nyheteridag.se/svt-svarar-om-gretas-tal-infor-tomma-stolar-det-stammer/

  En passande kommentar på Nyheter idag från Peter Holbrant:
  ”Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?
  Om ett tal hålls för ledare utan ledare har det då hållits ett tal för ledare?”

  Svara
  • x

    /  12/31/2018

   ”Greta Thunberg höll tal riktat till världens ledare under klimatmötet i Katowice”.
   Hehe, alla kommentarer jag skrivit här har varit riktade till världens ledare…

   Svara
  • Senior

    /  12/31/2018

   Tja, för all del.
   Jag kan ensam gå ut i skogen och hålla tal ”riktat till världens ledare”, frågan är till vilken nytta.

   Detta är inget nytt inom vänstern; de har alltid försökt göra inrikespolitiska poänger på sin utrikesretorik (obs retorik, inte politik. Dessa skilde sig åt.) Det gick hyfsat bra ända tills internet kom och det sprids till en större massa som kunde avslöja dubbelspelet.

   Svara
 12. Leif

   /  12/31/2018

  Häromdagen förklarade Jack Werner på DN varför det bestialiska mordet på två skandinaviska kvinnor fått så begränsat utrymme i svenska medier.
  ”Ett urval måste göras, och det brukar baseras på närhetsprincipen: ju närmare tidningens redaktion, geografiskt eller kulturellt, en händelse inträffar, desto större är sannolikheten att redaktionen tar upp saken.” konstaterar han.
  När jag i dag, på morgonen, slog på P1, frågade programledaren Pia Fridén nyhetsuppläsaren (strax före heltimmesklockslaget) vilka nyheter han skulle ta upp.
  Han nämnde två nyheter:
  Valfusk i valet i Kongo-Kinshasa och valfusk i valet i Bangladesh.

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 2 – Micaels Lidéns Blog
 2. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?
 4. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: