Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år!

Dags för del 3 av min lilla årssammanfattning om vad som hände 2018.

Smått och gott från 2018, del 1

Smått och gott från 2018, del 2

Del 3 alltså!

Lamotte besökte några orter under 2018 för att ge en röst åt dem som media inte är så intresserade av att lyssna på. Det blev lite av en slags Sweden Tour där han var på lite olika ställen med problem, i det korta klippet ovan är han i Värnamo, hela klippet finns i inlägget.

Anne Ramberg sa att advokater inte alls tjänar några pengar på de sk ”ensamkommande”. Jag antar att det går att kontrollera att ingen advokat eller jurist har arvoderats en enda krona i ett enda fall som rör de sk ”ensamkommande”. Alla fall med mängder av överklaganden osv gör de helt gratis enligt Ramberg. Jag tror hon är full av skit jag.

Sådär tänker jag mig Ramberg efter väl förrättat värv där hon informerat t ex svenska pensionärer att de får ge avkall på välfärden eftersom flyttingarna kräver resurserna.

Sen blev det partiledardebatt i SVT, en debatt som gick till historien (står mer i inlägget)… Folk skrattade öppet åt Löfven i studion, det gjorde fysiskt ont att se honom.

Jag skrattade så jag nästan pinkade på mig när jag såg den där bilden  😛

Den som lyckades ta den där dumpen i ett klipp med Fridolin fångade även Miljöpartiets själ.

Man ställde ju Den Besvärliga Frågan i partiledardebatten också och Centern skrev det där på twitter. Dagen efter hade Aftonbladet en granskande artikel om gruppvåldtäkter som visade att 82 av 112 dömda var födda i ett land utanför Europa, att 99 av 112 är antingen födda utanför Europa eller har föräldrar som är födda utanför Europa. Och med ”född utanför Europa” menar man inte Japan och liknande. Anständig nivå är enligt C att strunta i sen många år väl känd och etablerad kunskap och fakta och hellre påstå att hittepå är mer sant, dvs ljuga alltså…

Den Besvärliga Frågan ställde till det för många. Men vad beror det på att det är sån enorm överrepresentation? Krimideologer försöker förtvivlat säga att det är kultur i viss mån som ligger bakom men utan att säga att det är kultur.

– Tröskeln till övergrepp kan vara lägre för en utlandsfödd, ett kvinnoförakt man bär med sig och som stöttas upp i ett kompisgäng som tolkar kvinnor som sexuellt tillgängliga när de rör sig ute.

När det man säger betyder kultur men man inte vill säga det rakt ut. Christian Diesen säger det ovan.

– Jag ifrågasätter inte att det är en tydlig överrepresentation. Att det finns kulturella skillnader utesluter jag inte. Men hur mycket spelar det in? Det är nog mycket få kulturer som tillåter den typen av beteende.

Henrik Tham ifrågasätter inte tydlig överrepresentation men undrar hur mycket kulturella skillnader spelar in. Trots att det i Aftonbladets material direkt kan utläsas, t ex har 25 av 112 dömda medborgarskap i Afghanistan, Sverige har 13. Andel med afghanskt ursprung är ca 0,44% av befolkningen men står för 22% av de dömda i gruppvåldtäkter. Där står hur stor roll den spelar…

Är inte det där en alldeles otroligt träffande beskrivning av DN:s kulturredaktion?  😛

Partiledarna när de fick Den Besvärliga Frågan. Klicka på tweeten för att se klippet.

DN var ju med i det där faktakoll-projektet inför valet och man väldigt ivrig att granska vad Åkesson sa i partiledardebatten och kom med braskande bilder och rubrik fram till att det FAKTISKT var mestadels fel.

Som ni kan se så är FAKTISKT inte DN så noga med fakta för det som står som påstående är exakt vad Åkesson sa medan man i den stora braskande rubriken med tillhörande bild påstod att han sa nåt annat.

Men DN granskade ju vad han faktiskt sade, det gjorde de.

Och kommer fram till att det var ett helt korrekt påstående.

Så ett påstående som t o m DN säger är helt korrekt förvandlas i braskande rubrik med tillhörande bild till att det FAKTISKT är mestadels fel när agendan är viktigare än sanningen hos DN.

Men hur kunde de efter att ha konstaterat att det faktiskt var ett helt korrekt påstående komma fram till att det var mestadels fel? Jo, genom att själva lägga till vad de ville att han skulle ha sagt. Egna påståenden alltså. Så ärliga är DN…

Sammanfattning: Jimmie Åkessons uttalande är korrekt om du tittar specifikt på gruppen utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige.

I slutet kunde man läsa det där. Och det är ju specifikt den gruppen man ska titta på eftersom det är den gruppen han specifikt pratade om…

Icke-folkbokförda utvisas i mycket högre grad (både procentuellt och räknat i individer) och om man exkluderar dem blir bilden missvisande. DN bedömer därför att Åkessons uttalande faktiskt är mestadels fel.

Men det är ju DN vi pratar om och Åkesson kan ju inte ha rätt så därför lägger DN till vad de tycker borde ingå och bedömer pga av vad de själva tycker borde ingå att det Åkesson sa, som enligt DN var helt korrekt, egentligen är mestadels helt fel. Det Åkesson aldrig sa eller påstod är alltså mestadels fel enligt DN. Faktagranskning på hög nivå…

Även SVT var ju med i Faktiskt. Hur ser SVT:s förhållande till fakta ut? Inte så bra… Folkförvillaren Sarnecki var såklart med i Morgonstudion, exakt vad han sade finns i inlägget, och de hade en artikel med tillhörande klipp på sidan också. Där kunde man bl a se Sarnecki (igen…) och även en enhetschef på Brå.

Jag tycker det är sinnessjukt, vi har en myndighet vars uppdrag det är att ta fram underlag för beslut, ta fram rapporter, ta fram statistik osv. Men de vill inte kännas vid de egna rapporterna överhuvudtaget? De liksom ignorerar det egna arbetet? ”We know noooooting!!” säger de varje gång trots att deras egna omfattande rapporter och statistik TYDLIGT berättar vad som pågår. Man VET att det begås många fler våldtäkter och sexövergrepp per capita. Man vet att det inte beror på ”förändrade attityder”, ”ökad anmälningsbenägenhet” och liknande. Deras egna rapporter säger det. Ändå sitter de hela tiden och säger att man inget vet? Varför avlönar man såna överhuvudtaget? Sparka dem bara!

Vad fan ska man med en ”enhetschef” till som inte ens vill erkänna och stå för sitt egna och de anställdas arbete? Är ju bortom bisarrt!

Vad tyckte Sarnecki då?

Att det inte är så farligt, antagligen för att de gruppvåldtagna inte syns i kolumnen över dödligt våld som är det enda som räknas av någon anledning.

Journalist till attack mot ensidig agenda-journalistik om brott, bedriver själv ensidig agenda-journalistik om brott. Hela hans artikel är ett paradexempel på hur agendadrivna journalister jobbar.

Jag tycker det är lite gulligt när de byter ut en bokstav mot en * för att de tror att den det handlar om inte ska upptäcka det   😛

Någon tyckte det var skönt att han öppet kunde skriva att Hanif Hali var en råtta från kloaksystemen.

Janne Andersson presenterade VM-truppen och en journalist från Sveriges Radio får äran att ställa den första frågan. Det viktigaste för SR-journalisten var hur den ”etniska mångfalden” i landslaget såg ut. Man riktigt såg på Janne Andersson hur han började tänka ”Vad fan är det för en idiot de släppt in till den här presskonferensen?”. Finns annat i inlägget också!

Ovan ser vi journalisten från Sveriges Radio på väg till presskonferensen och ställa sin fråga om etnisk mångfald.

I framtiden blir det bara storslagna prop… filmproduktioner som får de fina bidragen. Filmproduktioner som givetvis är starkt politiserade. Kampen fortsätter!

Kommer ni ihåg när Joakim Ruist var med i aktuellt?

Sy bindor i slöjden tror SvD Junior är ett vinnarkoncept.

Klicka för bättre upplösning.

Av någon anledning ser man alltid Sundmans namn i såna här trådar.

Någon som vet om Arnstads Fascistometer fortfarande är maxad?

Koranskolor i Borlänge. Sverige är fan världsmästare i att skapa problem vi aldrig skulle behövt ha.

Och självklart måste det dyka upp en med ett naivt godhetsleende och säga ”app app app appppppp!!!111!! Inte generalisera om koranskolor nu!!11!!1”. Koranskolor har ingen plats i Sverige, det är inte svårare än så. Finns absolut inget som ens närmar sig bra med dem.

Aggrofisaren Kawesa påstod att hon blivit attackerad i tunnelbanan av en rasistisk man och skrev ett jättelångt inlägg på fb om hur utsatt hon var av den vite mannen osv. Alla förstod att hon ljög ihop en skröna.

Och mycket riktigt, när detaljer blev kända så visade det sig att allt var påhitt, det var Kawesa som inte ville betala och försökte planka in på en annans betalning men han stannade precis efter spärren så hon inte kunde göra det och då blev hon helt bindgalen. Det finns film i kommentarsfältet som visar att hela hennes lilla berättelse var ljug från början till slut.

Hahahaha!

SM i nazi-referens för 2018 går till en S-politiker i Älmhult.

Det var del 3, nästa kommer om någon dag eller två.

Gott nytt år på er alla!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

109 kommentarer

 1. Gott Nytt År MiT och alla kloka, kunniga kommentatorer!

  Svara
 2. hehe

   /  12/31/2018

  Svara
 3. Gorby

   /  12/31/2018

  Svara
 4. Pelle2

   /  12/31/2018

  OT:
  Den oförbätterliga Lars Lindström på Expressen visar ännu en gång vilken fin feministisk,vit riddare han är. Han kämpar oförtröttligt vidare på med att försvara extremfeminismen för att visa vilken fin och god person han är…
  I dagens krönika försöker han få det att verka som om att sexuella trakasserier och övergrepp enbart är något som bekämpas av feministerna.
  Finns väl ingen normal människa som försvarar det..
  Han tar också upp ökade skillnader inom utbildningen och antar då att han enbart tänker på de länder där flickor inte får gå i skolan. Det är naturligtvis helt sjukt att det är så men precis som hans radikalfeministiska kamrater sträcker sig inte hans problematisering till att omfatta det faktum att svenska pojkar halkar efter i skolan.
  Då är det inte frågan om att göra något åt det problemet utan det får pojkarna fixa själva..

  Sedan drar han upp det radikalfeministiska tjatet om att mens är tabubelagt.
  Det är väl bara radikalfeminister som Lars och småbarn som tabubelägger mens.
  Han är också upprörd över att någon har kallar jämställdhetsmyndigheten för mensmyndigheten och att myndigheten skall läggas ned.

  Han verkar dock inte ha något problem med att samma myndighet slängde skattepengar på att ta fram en menscertifiering för företag och att detta förmodligen är orsaken till myndighetens öknamn.
  Han verkar heller inte ha något problem med att JÄMSTÄLLDHETSmyndigheten i stort sett enbart bestod av kvinnor. Han ser ingen ironi och motsättning i att en jämställdhetsmyndigheten i det närmaste var totalt ojämställd.

  Vilken pajas !
  https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/att-forsvara-feminismen-ar-som-en-dystopisk-och-evig-dokusapa/

  Svara
  • michael.

    /  12/31/2018

   Förstår mycket väl att det känns som att vara med i en dystopisk dokusåpa att försvara ren idioti likt Lars gör,brukar vara den mentaliteten och känslan som infinner sig hos verklighetsfrånvända sektmedlemmar.

   Svara
 5. Jag har missat det mesta som hände i Sverige fram till november. Jag tycker nog att det var bra.
  I början av året skötte jag om min då dödssjuke sambo (sjunde året) och hann inte med annat på grund av det försämrade läget. Han fick inte plats i något äldreboende innan tre veckor före döden. Sedan stack jag till USA för att vandra en liten sträcka på 4000 kilometer.
  Tack vare den här bloggen har jag blivit informerad av de värsta avarterna.Ingenting har förändrat sig i Sverige annat än till värre.

  Bättre ÅR 2019 alla bloggens läsare! Speciellt till MiT.

  Svara
 6. Könskriget går in i en intensviv fas kommande år

   /  12/31/2018

  Vi är mitt uppe i ett könskrig säger den kvinnliga trendspanaren Jackie Kothbauer.
  Och nästa år blir det en könsrevolution.
  Se även hennes bistra blick när den manlige trendspanare hyllar sporten kärringkånk.

  Könskrig och raskrig är inte det samma prinicper?

  Svara
  • Konstigt

    /  12/31/2018

   I större delen av världssamfundet ägnar sig förvisso könen åt något helt annat än att kriga en stor del av tiden. Det lustiga är att de som könskrigar allra mest är de som inte ens vill veta av att det finns några kön.

   Svara
  • Kan man tro på någon som heter Kothbauer i efternamn? Betyder Bajsbonde!

   TYSKA:
   Före 1901 skrevs `kot´ `koth´ = sv. bajs
   `bauer´ = sv. bonde

   Svara
  • michael.

    /  12/31/2018

   Helt rätt av Jackie Bajsbonde nästa år kommer en könsrevolution i världens mest feministiska land dvs Sverige när man upptäcker vad resten av världen redan vet,att män och kvinnor är olika.

   Svara
  • Rikard

    /  12/31/2018

   Hej.

   De kanske drömmer om någon sorts antik lösning, med segregerade städer och en demarkationszon bestående av kliniker för odling av provrörsbarn? ”Skaffa dig en egen liten avkomma – aldrig rörd av mänsklig hand”!, typ.

   Om ‘raskrig’ går ut på att eliminera en annan ‘ras’ så går alltså könskrig ut på att eliminera ett specifikt kön. Allt som behövs då är att definiera en gräns som säger vilka som är fienden. Det kan bli rätt marigt för feminister och identitetstroende genusteoretiker.

   Skall man använda strikt biologisk klassificering så ryker ju alla som har kromosomavvikelser (XXY t ex), och dessutom omöjliggör man fortplantning för den egna sidan, och slår så att säga undan benen för sig själv. Går man efter en psykologisk/sociologisk klassificering så blir det etter värre: då måste man ju döma utifrån könade attribut och könsroller, och då ryker alla transsexuella och transpersoner till att börja med. Ännu värre blir det med postmodern eller queerteoretisk referensram: kön är en social konstruktion vilken är, eller bör vara, valbar både som helhet och i delar, och endast individen själv kan avgöra vad den är eller när den är det den är. Ett slags ”Schrödingers kön” om man får säga så. Då blir det ju allas krig mot alla.

   Åh, förlåt – jag tillämpar logik och förnuft på feminism och genustro. Där var felet. Nå, man fick i alla fall klia sin besserwissernerv. Gott nytt år!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS ”Kotte” och ”kotta” är fortfarande dialektord för avföring i vissa delar av Sverige. Nattaman kanske vore en lämplig översättning av namnet Kothbauer? DS
   PPS Undras om hon är släkt med den här donnan? [https://en.wikipedia.org/wiki/Maria-Pia_Kothbauer] DS

   Svara
  • G

    /  01/01/2019

   Svara
 7. En annan

   /  12/31/2018

  Tack som fan MIT för ditt engagemang och outtröttliga arbete för att påvisa den totala galenskapen som drabbat det lilla landet som kunde!
  Tack även till alla som bidrar i kommentarfältet med era egna tankar och twitter-länkar.
  Med en önskan om ett nytt gott år till er alla år jag ganska säker att MSM knappast kommer att minska sina dumheter i eterbruset, snarare tvärtom.

  Svara
 8. MiT

   /  12/31/2018

  Svara
  • Gudrun mm? Jag håller mig hellre till Persbrandts Nyårsklockor ifall jag orkar sätta på TVn..

   Svara
  • Tor

    /  12/31/2018

   Gott Nytt År – och tack MiT för ännu ett år av texter som hjälper mitt sinne från att rinna över.

   Tänk om folk kunde pyssla med det som dem är bra på.
   Persbrandt är ju bra på att knarka och läst texter så att de blir trovärdiga.
   Schyman är bäst på att vara kommunist, extremfeminist och kissa i biosalongen.
   Nina Rung är bäst som förnekare av uppenbara statistiska samband gällande brottslighet.

   Skål!
   Tor

   Svara
  • Persbrandt var förfärligt dålig med sitt skrikande utslungande av meningar –

   vad jag saknade Jan Malmsjö!

   Svara
   • Jans

     /  01/01/2019

    Det finns en knapp på TV:n. On/Off står det. Vem behöver det där för att det skall bli ett nytt år? Inte jag i varje fall.

    Svara
   • Rikard

     /  01/01/2019

    Hej.

    Inte Jan Malmsjö:
    [https://www.youtube.com/watch?v=SMFLbqtCmMo]

    ‘Mycke Porsbränt’? Vem orkar lyssna på sånt?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jag hittade inte videon som nämndes –
     kan du ge en direktlänk?

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  01/01/2019

      De enda som är lämpad för uppdraget är antingen Alexandra Pascalidou eller Veronica Palm, sen är jag besviken på uppropskvinnan på bilden ovan, den där bruden med barnet. Oerhört felaktigt och heteronormigt att inte amma under fotograferingen.

      Om varken Veronica eller Alexandra kan ställa upp 2020 så är det väldigt viktigt att en amningsaktivist får läsa nyårsdikten.

     • Rikard

       /  01/01/2019

      Hej.

      Sök på ”Tolvslaget på Skansen 1980” så bör du få rätt som första träff på Youtube. Det är Georg Rydberg som läser. Klamrarna skall alltså inte kopieras, endast passagen mellan dem.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Så ska det låta! Mäktigt!

      Finns det ingen nu levande som kan läsa dikten som Georg Rydeberg?

     • weasel

       /  01/01/2019

      Pascalidou och Palm är bra förslag, Frida, men jag är fan inte nöjd förrän Fatima Khavari får läsa nyårsdikten !

    • Med Rydeberg plus Mosebacke Monarkis Nyårsvaka (1970) slipper man allt efter 1980! Det var mest nedåt från mitten av 80-talet i alla fall.

     (https://www.oppetarkiv.se/video/1678660/mosebacke-monarki-nyarsvaka-fran-mosebacke-monarki)

     Svara
 9. Kronblom

   /  12/31/2018

  Gott nytt år! Nu är det hög tid att putsa min King Dick skiftnyckel. 😀
  https://www.kingdicktools.co.uk/

  Svara
 10. MiT

   /  01/01/2019

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2019

   D.v.s. ekonomiska migranter, inte flyktingar.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/01/2019

   ”Journalist”
   Förklarar saken. Resten av världen informerades om det för länge sedan.

   Svara
 11. G

   /  01/01/2019

  Gott nytt år MiT och alla andra Toklandare!

  Svara
 12. G

   /  01/01/2019

  Svara
 13. G

   /  01/01/2019

  Svara
 14. G

   /  01/01/2019

  ”Så trakasseras journalisten Magda Gad på sociala medier på grund av sin rapportering från Afghanistan

  När året 2018 sjunger på sista versen börjar det bli dags att summera intrycken av dagarna som gått. Ett bestående intryck är behovet av lögner och verklighetsförnekelse av hur världen ser ut. Jag undrar om inte detta svenska psykostillstånd är rätt så unikt för vårt vackra nordiska land. Har vi någonsin haft sådan eldig kamp om verklighetsbilden? Det tragiska är att den mest brinnande avskyn och de hårdaste dreven riktas mot dem som lyfter fram fakta. Den senaste att drabbas är journalisten Magda Gad, som i tidningen Expressen skriver om kvinnors situation i Afghanistan. Precis som flera andra innan henne möts hon nu av misstro, ifrågasättande och anklagelser om en “dold” agenda, när hon försöker sprida kunskap om de svagas utsatthet. Jag både förfäras och häpnar inför hennes belackares dumhet och tvingas konstatera att vi har en bit kvar att gå tills integrationsproblemen i Sverige kommer kunna börja lösas på allvar. Magda Gad gör ett strålande arbete och hennes reportage är varningar från de olyckligt lottade till en bortskämd västvärld som högmodigt tänker att detta aldrig kan hända oss.
  …[…]…

  Här är ännu en reaktion på Gads rapportering (intervju med en imam, som ger uttryck för vad många imamer anser) som får en att börja undra hur det står till hemma i vissa av de svenska stugorna:

  https://katerinamagasin.se/sa-trakasseras-journalisten-magda-gad-pa-sociala-medier-pa-grund-av-sin-rapportering-fran-afghanistan/

  Ibland undrar jag vad fan det är för fel på svenska folket!

  Svara
 15. MiT

   /  01/01/2019

  Svara
 16. MiT

   /  01/01/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/01/2019

   Det ska börjas tidigt. Här är lite tillhörande feministisk matematik:
   Här är Sarah Sjöströms sköna känga till Zlatan Ibrahimovic

   ”Vem är kung/drottning i Sverige? Du eller Zlatan?”
   Sjöström svar var en bild – med sin medaljsamling. Det svaret hade nog Zlatan själv varit stolt över…
   Zlatan Ibrahimovic har ju vunnit MÄNGDER av titlar under sin fantastiska karriär. Men i antal kommer han inte nära Sjöström.

   Det hade nog faktiskt varit ganska så Zlatan att applådera någon som kaxigt slår sig för bröstet. Resten haltar en aning med tanke på hur många medaljchanser per event, antalet utövare som konkurrerar på elitnivå och det faktum att han inte är ensam i kampen om medaljerna, utan har risken att någon i laget har en dålig dag.

   Men poäng för att narrativet hålls.

   Svara
 17. MiT

   /  01/01/2019

  ”Den obekväma sanningen om de ensamkommande”
  https://www.expressen.se/debatt/den-obekvama-sanningen-om-gymnasielagen

  Svara
 18. G

   /  01/01/2019

  ”Svenska väljare oroar sig för politisk extremism och terrordåd – Löser det hela med klimatångest

  Så inleddes 2019. Det politiska året kommer med en sannolikhet gränsande till visshet präglas av oro och polarisering. Inte bara i Europa utan i allra högsta grad i Sverige. I en inte så uppmärksammad opinionsundersökning i Politico sticker Sverige ut på ett i många perspektiv oroande sätt. I undersökningen står det klart hur starkt de stora medieaktörernas inflytande är i opinionen. Det de stora mediehusen rapporterar om blir valfrågor. Oavsett vad väljarna själva bär på för oro.

  Politico har genomfört en opinionsundersökning inför EU-valåret 2019 bland europeiska väljare. Respondenterna har dels fått svara på vilken EU-valfråga de anser vara viktigast men även vad de oroar sig mest för eller anser vara den mest angelägna frågan. I övriga Europa korrelerar svaren men i Sverige så uppträder en anomali som inte kan förklaras på annat sätt att svenska väljare som huvudregel låter sig påverkas av vilka nyheter som de större medieaktörerna prioriterar på nyhetsplats.
  https://ledarsidorna.se/2019/01/svenska-valjare-oroar-sig-for-politisk-extremism-och-terrordad-loser-det-hela-med-klimatangest/
  https://www.politico.eu/article/what-european-voters-worry-about-election-209-facts-figures/

  Svara
 19. G

   /  01/01/2019

  ”DN Debatt: Vi misstolkar fakta om invandringens effekter på brottsligheten för att få den att passa våra åsikter, skriver forskare i beteendeekonomi.

  31/12. I en ny studie undersökte vi hur personer tolkar information kring invandring och kriminalitet. Resultatet är tydligt: Vi misstolkar information om invandringens effekter för att få den att passa vår underliggande världsbild. Så kallat motiverat tänkande styr hur vi tolkar enkla siffror och statistik i känsliga frågor, skriver fyra forskare i beteendeekonomi.
  ..[..]..
  Det är alltså inte bara klimatförnekare och Trump-anhängare som ägnar sig åt motiverat tänkande när det gäller siffror och statistik utan även miljöaktivister och feminister.”
  https://web.archive.org/web/20181231050235/https://www.dn.se/debatt/vara-asikter-paverkar-hur-bra-vi-kan-tolka-fakta-i-politiska-fragor/

  Svara
 20. G

   /  01/01/2019

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2019

   Undrar hur många av de som behöver personal som pratar främmande språk som varit med och betalat via 40 års arbete och skatt för sitt uppehälle i landets omsorgssystem?

   Svara
  • Jans

    /  01/01/2019

   Jamen, herregud vilket trams. En 86 årig altzheimerpatient är väl inget ”case”? F.n. pratar patienten enbart finska (svenskan har fallit bort) men vad är det som säger att inte finskan snart trillar bort också? Altheimer är en extremt handikappande – fortfarande irreversibel – demenssjukdom oavsett om patienten förstår det talade språket eller ej.

   Senare i reportaget: om det 100% persisktalande äldreboendet i Tensta:
   ”Saknar du inte ibland att prata på svenska?
   – Nej, nej, det saknar jag inte, säger Ehteram, som bor på äldreboendet Persikan i Tensta i Stockholm.”
   Nej, men det passar bra att bo i Sverige på svenska folkets bekostnad. Fan vad förbannad man blir på sån’t här.

   Svara
 21. G

   /  01/01/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/01/2019

   Inget svar än på ett par dagar, men jag är säker på att det kommer ett snart. Strax. Vilken sekund som helst.

   Svara
 22. G

   /  01/01/2019

  Svara
 23. G

   /  01/01/2019

  Svara
 24. G

   /  01/01/2019

  ”Widar: Fanatismen slog rot i Sverige

  Den israeliske författaren och filosofen Amos Oz lämnade jordelivet den 28 december i en ålder av 79 år. Expressens kulturredaktion hedrade minnet av Amos Oz genom att häromdagen återpublicera en text som han skapade efter islamistiska terroristers fruktansvärda attack mot Charlie Hebdo i Paris i januari 2015.

  Amos Oz tema i texten är – som så ofta – att varna för fanatiker och för fanatism. Vi ska inte vara ”rasande på muslimer” denna dag utan inse att alla miljoners och åter miljoners fredliga muslimer inte har mer gemensamt med de fanatiska mördarna i Paris än vad andra människor i andra världsdelar och religioner har.

  Det som skiljer ut Amos Oz från många andra som resonerar på det viset som han gör är att han inte för ett ögonblick förfaller till det som kallas för kulturrelativism; en världsbild där alla kulturer bedöms som lika viktiga och bra och där ingen har rätt att sätta sig över någon annan. I några magiskt lysande rader i sin text från 2015 sätter han skåpet där det bör vara: ”Vissa företrädare för radikal multikulturalism, vissa anhängare av fanatisk politisk korrekthet säger till oss: ”Ni råkar tro på yttrandefrihet, andra människor tror på Allah, vad är skillnaden mellan er och dem?” Jo, skillnaden är att de som tror på yttrandefrihet inte mördar dem som tror på Allah, medan några av dem som tror på Allah mördar dem som tror på yttrandefrihet.

  Sverige skulle nog ha mått mycket bra av att ha haft Amos Oz som inflytelserik husfilosof under de gångna decennierna. Då hade vi kanske inte gått vilse i den ängsliga mångfaldskultur som tryckts ut från riksdag, departement och – nödgas jag skriva – från dominerande media. Då hade vi kunnat säga till invandrare och folkvandrare – utan att känna oss som storsvenska kulturimperialister – att ”välkommen till Sverige. Så här lever vi här.”

  Amos Oz nämner de ”gifta männen” som ett stort och ”smärtsamt problem” i många muslimska samhällen: ”De män som tvingar sina fruar att förbli okunniga, isolerade och undanskymda.”

  Tänk om Sverige – istället för att flumma till det på det sätt vi gjort de senaste decennierna – bestämt hade sagt att ”så lever vi inte här.” ”
  https://folkbladet.se/opinion/fanatismen-slog-rot-i-sverige-om5646905.aspx

  Svara
  • G

    /  01/01/2019

   Svara
 25. G

   /  01/01/2019

  Svara
 26. G

   /  01/01/2019

  Svara
  • G

    /  01/01/2019

   Kom ihåg denna från i somras…

   ”Peaceful multicultural societies don’t exist, Dutch FM says in explosive leaked speech
   ..[..]..
   “Give me an example of a multi-ethnic or a multi-cultural society, in which the original population still lives, and where there is a peaceful cohabitation. I don’t know one.”

   The minister went further and said it might be all fun and games to go to a “Turkish bakery on Sunday” if you live in a well-off part of a city, but a “number of side effects” promptly become tangible if one lives in a migrant-packed neighborhood.

   “You very quickly reach the limits of what a society can take,” Blok stated.

   One of the event goers gave Suriname as an example of a peaceful multicultural society. Bok, however, brushed off the claim, branding the former Dutch colony “a failed state.”

   “And that is largely to do with the ethnic divisions,” Blok said.

   Singapore was then given as an example of such a society. Blok agreed with that to a certain degree, stating, however, that the tiny South Asian country is actually very careful in its migration policies. “Singapore is indeed a mini-country, extremely selective in its migration,” Blok stated. “They do not allow poor migrants. Yes, eventually, possibly for cleaning.”
   https://www.rt.com/news/433645-dutch-fm-multicultural-societies/

   Svara
   • Jans

     /  01/01/2019

    Singapore är dessutom en repressiv stat med mycket inskränkta fri och rättigheter. Det är priset de betalar för att slippa etnisk oro.

    Svara
    • Träffade två affärsman på min vandring runt Mt. Blanc. Vi pratade om invandring mm. De frågade mig om jag kunde lista ut varför de har inga asylsökanden i Singapore?
     Svaret är: vi betalar dem inte.

     Svara
    • Rikard

      /  01/02/2019

     Hej.

     Måste säga att jag inte begriper varför man nedtummar vad Jans säger. Det är fullständigt faktamässigt korrekt.

     Den som trycker nedtumme – läs på om Singapores historia, så klarnar det nog. Jans mening: ”Det är priset de betalar för att slippa etnisk oro.” är nästan ett citat från Singapores legendariske landsfader Lee Kuan Yew.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Cain

      /  01/02/2019

     Singapore’s presiding genius, Minister Mentor Lee Kuan Yew, on the failure of Muslim integration:

     ”I would say today, we can integrate all religions and races except Islam.”

     Singapore är oerhört selektiva vad gäller immigration. Dessutom har Jans rätt, de har begränsad frihet i landet. Från vad jag läst vill framförallt ungdomarna se mer demokratisk frihet men eftersom landet fungerar så väl finner sig merparten i systemet de har.

     Svara
     • Kromblom

       /  01/02/2019

      De har konstiga regler för bilar i Singapore. Vänsterstyrda och/eller bilar som är 10 år eller äldre får ej användas användas i trafik där.

   • Ja, väntar förgäves på exempel på något land som har samtliga följande:
    * Multikultur (på djupet, inte bara olika mat och musik)
    * Brett välstånd, fred, tilltro
    * Yttrandefrihet
    * Respekt för kvinnor, homosexuella, religiösa minoriteter etc.

    Vet inte hur många man kan kombinera.

    Svara
 27. Leif

   /  01/01/2019

  Låt mig en gång för alla reda ut det missförstånd som gäller den svenska kulturen. Obildade människor hävdar som bekant att den inte finns:

  ”Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.”
  Mona Sahlin

  “Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”
  Fredrik Reinfelt

  Alla länder och kulturer påverkas av influenser utifrån. Så har det varit i alla tider. Det som är så märkligt är att dessa kulturförnekare tycks anse att det bara är Sverige som genom århundradena ”utsatts” för detta. Så är naturligtvis inte fallet. Om man kan lyckas inse detta och därefter drar sina minst sagt tokiga resonemang till sin spets så finns det förstås inte några länder eller folk som ”har en kultur”.

  En underbar illustration till mitt resonemnang inträffade luciamorgonen 13 december 1997 på Grand Hotel i Stockholm. Då överraskades nobelpristagren Dario Fo av en uppvaktande Lucia med lussebullar och kaffe. Fo blev så glad att han ”dansade runt och sjöng duett med Lucia, då med originaltexten på italienska.” Inför televisionens kameror förklarade Fo att uppvaktningen gjorde honom både glad och förbryllad. Visst kände han igen sången, men allt det övriga var för honom oerhört exotiskt och spännande. Törs man säga att det var ett litet exempel på svensk kultur?

  Tyvärr lyckas jag inte hitta någon videosnutt från händelsen, men just nu finns ett foto på Amazon:
  https://www.amazon.com/Vintage-photo-performance-during-Swedish/dp/B073V57R96

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2019

   Egentligen är det inte konstigare än att det finns färger i regnbågen trots att gränserna mellan dem är otydliga.

   Svara
 28. G

   /  01/01/2019

  ”SD inför bokslut över mångkultur i Bromölla

  När Sverigedemokraterna tar makten över kommunens pengar i Bromölla är en av partiets första åtgärder att införa vad man kallar mångkulturbokslut.

  – Vi vill ju se vad invandringens kostnad och konsekvenser är för Bromölla kommun, säger Eric Berntsson, SD, ny kommunstyrelseordförande i Bromölla till Sveriges Radio.

  Ett sådant bokslut ska tas fram på följande sätt, enligt Eric Berntsson.

  – Lika väl som man räknar på äldreomsorg och skolan och andra förvaltningar i kommunen så vill vi veta vad det kostar också, säger han till Sveriges Radio.

  Jenny Önnevik, avgående socialdemokratiskt kommunalråd, kommenterar SD:s planer på ett mångkulturbokslut så här:

  – Det är inget som jag förespråkar och jag vet inte heller vad man tänker använda det till, säger hon till Sveriges Radio.

  Eric Berntsson menar att de förändringar som SD vill genomföra kommer ta tid.

  – Vi kommer att skynda långsamt. Bromölla har ju varit styrt av socialdemokrater sedan det blev allmän rösträtt så det kommer att ta tid att göra stora förändringar. Vi får se det på fyra, åtta och tolv år till att börja med, säger han till Sveriges Radio.
  ….
  Mångkulturbokslut är ett begrepp som tidigare saknats i svensk ekonomisk politik. Den som söker på ordet och försöker hitta en allmänt vedertagen förklaring hittar ingen sådan.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/sd-infor-bokslut-over-mangkultur-i-bromolla/

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2019

   Kommer naturligtvis kritiseras och nagelfaras och etablissemangets ekonomer och politikexperter, alla kommer vara överens om att det är fel, att de räknar fel och att det inte kommer att leda till något positivt. Sedan efter tolv år (om nu SD får behålla makten) kommer det visa sig fungera och allt fler kommer tillämpa en utvecklad variant av idén.

   Svara
  • Riksrevisionen efterlyste trettio års försenad konsekvensanalys om bland annat migration.
   Kanske är detta ett steg på den tusenmila resan …

   Svara
 29. G

   /  01/01/2019

  ”Center-ordförande kallade SD-politiker ”jävla kärring”

  Fullmäktigeordföranden Johan Malm i Gnosjö svor i fullmäktigesalen och kallade SD-ledamoten Helena Elmqvist ”jävla kärring” när hon var på väg upp i talarstolen.

  – Det vittnar om dålig kvinnosyn. Man undrar om han skulle säga så till sin egen partiledare Annie Lööf, säger Helena Elmqvist.

  Malm själv skyller på stress, högt tempo och ett utdraget möte.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/center-ordforande-kallade-sd-politiker-javla-karring/

  Svara
 30. G

   /  01/01/2019

  ”S i Växjö: Fyrverkerier stör fler än tiggeriet

  Socialdemokraterna i Växjö vill införa ett lokalt förbud mot fyrverkerier och hämtar inspiration från Vellinge som nyligen fick rätt att förbjuda tiggeri, rapporterar SVT Nyheter Småland.

  Kommunalrådet Malin Lauber (S) menar att Vellingedomen i Högsta förvaltningsdomstolen innebär att varje kommun bäst avgör själv vad som är störande.

  – Vi tror att det är betydligt mer folk som blir störda av fyrverkerier än folk som blir störda av två personer som räcker ut handen och ber om hjälp, säger Malin Lauber till SVT.”
  https://omni.se/s-i-vaxjo-fyrverkerier-stor-fler-an-tiggeriet/a/4d4Peo

  Svara
  • Ivar L

    /  01/01/2019

   Den rimliga konklusionen är med andra ord att både tiggeri och fyrverkerier bör förbjudas på allmän plats. Tror inte många kommer opponera sig hos allmänheten.

   Svara
  • Kan undra, sa flundra

    /  01/01/2019

   Hur ska det gå för alla raketforskare nu när fyrverkerier förbjuds?
   Vad ska de jobba med nu?

   Svara
  • Fyrverkerier…och ännu värre…nyår i Bryssel:

   Svara
 31. G

   /  01/01/2019

  Svara
  • ”Hur många socialsekreterare har tvekat att ingripa pga rädsla för rasism-stämpel?”

   Rotherham. Telford. Balkongflickor. Barnbidragsfruar.

   Svara
 32. Icke-svensk

   /  01/01/2019

  Gott nytt år vänner och ”keep up the good work!” till dig MiT.

  Svara
 33. Ivar L

   /  01/01/2019

  Tämligen nye syriske skribenten på SvD, Saeed Alnahhal, förklarar varför han och många andra syrier inte kan åka tillbaka till Syrien även om det blir fred:
  ”Och det finns många som faktiskt kan åka tillbaka, och leva under Bashar al-Assad. Det är samma grupp som inte hade haft några större problem med att stanna i Syrien även under kriget. [—] Men de som verkligen behövde lämna Syrien gjorde det på grund av regimen – som nu är mycket starkare än 2012. De kan inte åka tillbaka.”
  https://www.svd.se/kriget-ar-nastan-slut–men-alla-kan-inte-aka-hem/av/saeed-alnahhal

  Så enligt Saeed var det alltså vare sig själva kriget eller IS som skapade flyktingströmmen utan Bashar al-Assad. Vilket i så fall rimligen betyder att en betydande andel av syriska asylsökare på senare år är anhängare av mer fundamentalistiska islamströmningar, det är ju dem Assad hade som huvudmotståndare. Klart Bashar al-Assad inte vill ha tillbaka islamister, de får vi tydligen behålla i SVerige, tack så mycket. Bashar är naturligtvis en diktator utan skrupler och det kan nog finnas en och annan utan islamistisk agenda i flyktingströmmen, men frågan är hur stor den andelen egentligen är. Vilka är syrierna som kommit sedan 2012?

  Med tanke på rubriken: ”Kriget är nästan slut – men alla vi syrier kan inte åka hem” ”vi”alltså, som att skribenten själv inte kan åka tillbaka. Varför? Han har enligt eget CV på Linked in varit journalist i Syrien, och det kan jag köpa kanske är skäl nog, men om man undersöker hans bakgrund närmare verkar han dessutom ha en pro-arabisk agenda (Assad är inte arab) och han har även meriter från någon slags utbildning/utbytesverksamhet med säte i Saudi-Arabien (Qimam Fellowship). Undrar hurpass noga SvD gjort bakgrundscheck på denne skribent. Kopplingar till Saudi-Arabien + pro arabisk agenda är inte en merit i min bok, inte ens om man levt i Assads Syrien.

  Svara
  • Rikard

    /  01/02/2019

   Hej.

   Motfrågan som ingen rikstäckande tidning någonsin kommer att trycka:

   ”Varför skulle en syrier ha rätt att leva i Sverige om syriern inte (längre) har flyktingskäl?”

   Har X fortfarande flyktingskäl? Om nej, utvisa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 34. Senior

   /  01/02/2019

  ”Sverige vid ett vägskäl – Partner till USA eller lågt värderad nyttig idiot till Kina”

  https://ledarsidorna.se/2019/01/sverige-vid-ett-vagskal-partner-till-usa-eller-lagt-varderad-nyttig-idiot-till-kina/

  Vem äger nu Volvo?
  Vilka köpte SAAB?
  Vilka erbjuder (gud förbjude) att bygga en ny fungerande hamn i Uddevalla istället för den kommunistinfiltrerade, nej Sönderstrejkade, nej, destabiliserade hamnen i Göteborg?

  Frågar du mig har Sverige (Kommunistnästet UD) tyvärr redan valt sida sedan många år.
  Detta är dock långsiktigt arbete som tar flera tiotals år att ställa om.

  Vår oljeimport har tex. sakta men säkert ända sedan 70-talet riktats om från västvänliga länder till östvänliga länder.

  Svara
  • Kromblom

    /  01/02/2019

   Oljan i Sverige är rysk.

   Svara
  • Kromblom

    /  01/02/2019

   Dåvarande GM-chefen sa när SAAB skulle läggas ned: ”Hellre ett par veckors helvete än ett helt liv.” Bilarna var inget problem, men allt annat.

   Svara
   • SAAB automobil lär aldrig ha gått med vinst …

    Svara
    • Kromblom

      /  01/02/2019

     Jo, ett kvartal på 90-talet om jag inte minns fel.

     Svara
     • Jag sommarjobbade där i fyra veckor vid den tiden – trevligt att få veta att det hjälpte!

 35. Göran Adamson: Åtta råd till en anti-rasist. (Plus)
  https://ledarsidorna.se/plus/atta-rad-till-en-anti-rasist/
  ”Trots sitt flotta radikala rykte beter sig anti-rasisten som en borgartant på kafferep: Men hur kan de bara rösta på det där partiet? Ja, jag kan då rakt inte förstå det! Men de kan faktiskt rösta på Haiders parti, och vi borde tro på det, eftersom de tycker om det han säger. Man kan inte ha en politisk diskussion där ens främsta budskap är att man inte förstår.”

  Där satte Adamson ord på något jag funderat på länge: varför låter nyvänstern som den (amerikanska) kristna högern gör/gjorde när de diskuterar evolution?
  ”Jag förstår inte, alltså måste det vara fel.”

  Svara
  • Casey Jones

    /  01/02/2019

   Jag har märkt att bland flera av mina vänstervänner finns inget som helst intresse av att vilja förstå hur jag tänker. Dom blockerar allt och känslorna tar över.

   Svara
   • Senior

     /  01/02/2019

    Jag har märkt en grav faktaresistens bland mina känslostyrda vänsterbekanta.

    En total brist på logik och kognitiv förmåga. När fakta presenteras är den givna kommentaren ”Det skall inte behöva vara så!”

    -Möjligt, men nu är det så, och fakta förblir fakta även om du inte gillar det….

    Svara
    • Det första jag upptäckte under mitt år i som utbytesstudent var att bland alla studenter från hela världen var det bara svenskar som
     1) trodde att millimeterrättvisa var möjligt
     OCH
     2) ansåg att millimeterrättvisa var önskvärt.

     Svara
 36. x

   /  01/02/2019

  Svara
 37. x

   /  01/03/2019

  Läs tråden!

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år! – Micaels Lidéns Blog
 2. Smått och gott från 2018, del 4 | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: