Propagandan rullar på

Varje dag rullar propagandan på i våra medier. Det här finns på SVT

Man vill låtsas att det finns mycket gemensamt med de som överlevde Hitlers koncentrationsläger och de som kom under främst 2015 från Afghanistan och Irak, alltså mestadels sk ”ensamkommande”. För det var nästan bara sk ”ensamkommande” som kom från Afghanistan.

Det är alltså Cecilia som försöker lura i andra att det finns stora likheter. Det är hon som är skaparen av denna totalt skamlösa propaganda. Hon lurar alltså i de som kommit hit de senaste åren främst hitskickade av sina föräldrar från länder som det inte är krig i, att de har mycket gemensamt med de som överlevde koncentrationslägren under 2.a världskriget…

Det här är skamlös propaganda! Extremt ohederlig och skamlös propaganda!

De finns inget gemensamt med de som kom 1945!

”Malmö45” följs av föreställningen ”Bygga båt” som beskriver arbetskraftsinvandringen under 1960 och 70-talet där nästan alla började arbeta på Kockums. Tredje föreställningen ”Trånga sund och öppna vatten” landar till sist i nutiden, flyktingvågen hösten 2015.

Inte nog med det, de jämförs också med arbetskraftsinvandringen på 60- och 70-talet. Det finns inget gemensamt med dem heller. Inget alltså.

Ständigt denna propaganda.

Lite på temat, det finns ju en Sverigedemokrat i Kalmar, Alfsson, som går igenom lite kostnader, siffror och statistik för kommuner i Kalmar län. Det är intressanta mailsvar han har fått från ansvariga i Kalmar kommun. Man får intrycket att de mentalt är barn. Eller nej, inte barn. De framstår som efterblivna. En drog t o m fram det stenkorkade ”jamen svenska barn kostar också massor” ur hatten. I slutet av hans inlägg finns länkar om de andra kommunerna.

Det är hiskeliga summor som Kalmar kommuns skattebetalare mycket snart får bära själva!

Ni minns ju den där ensamkommande från Söderköping som tallade på en 14-årig tjej på ett konfirmationsläger och som hormonstinna kvinnor öser kärleksbetygelser över på facebook? Om inte så finns några inlägg här som påminnelse

Det kryper i mig

Det kryper i mig. Igen…

Då var det dags för den där otäcka krypande känslan igen

Den krypande känslan

Han fick ju helt plötsligt uppehållstillstånd i Sverige av någon anledning. Ingen vet vem han är eller hur gammal han är, han har sökt asyl i Grekland och Ungern. Med olika identiteter och åldrar. På konfirmationslägret så försökte kyrkan mörka vad som hänt och nu visar det sig att församlingsassistenten, som jag antar är en av de som fixade in mannen på lägret och som också var en av de som ville mörka, har skrivit under mannens intyg när han överklagade beslutet om utvisning för tredje eller fjärde gången! Hon är även med i S-kvinnor i Östergötland. Hon tyckte visst att en som ljuger om sin ålder och identitet och som man inte vet ett skvatt om är lämplig som ”ledare” på ett konfirmationsläger för tjejer på 14-15 år.

Det är även fler socialdemokratiska politiker från Söderköping som skrivit under intygen, bl a Åsa Dahlin, Lottie Fallman och Pia Dingsten. Kolla efter namnen i framför allt mitt första inlägg om detta och se om du känner igen några efternamn.

Jag tycker nog att t ex Folkbladet gott kan ställa några frågor till de här politikerna och andra om vad fan de håller på med. T ex fråga den där församlingsassistenten om det är lämpligt att först försöka mörka sexuellt ofredande på ett konfirmationsläger och sen aktivt ta ställning för den dömda sexbrottslingen och försöka hjälpa honom att få uppehållstillstånd. Och man kan fråga de där S-politikerna Dahlin, Fallman och Dingsten om det verkligen är deras uppgift att hjälpa dömda sexbrottslingar att få uppehållstillstånd? Kanske också fråga varför de är så engagerade i honom? Snoka lite mer där för när Samhällsnytt ringde upp mannen för en kommentar så svarade en vuxen kvinna i telefonen, nämligen Lottie Fallman…

Det här stinker värre än pappersbruk!

Sånt här gör mig bara ännu mer övertygad om att vi måste gå igenom samtliga asylansökningar som gått igenom de senaste 20 åren och sålla ut de som fått någon form av uppehållstillstånd på felaktig grund. Antingen genom att de ljugit eller att det är någon form av aktivister inblandade. Eller som här, politiker från Söderköping som skiter i en 14-årig tjej som blivit sexuellt ofredad på ett konfirmationsläger utan tar gärningsmannens parti utan att tänka efter en enda sekund.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

148 kommentarer

 1. Jonas

   /  04/07/2018

  Det är en gåva som bara ger och ger … kostnader.
  Jag såg att min kommun skulle dela ut 6 miljoner till skolorna i de så kallade ”utsatta områdena” så jag kollade upp vad de kostar idag.
  Skola 1, med 12% utl. bakgrund, får 3.500 kronor per barn och år.
  Skola 2, med 83% utl. bakgrund, får 28.700 kronor per barn och år, plus nu 6 miljoner extra, ca 10.000 kronor per elev.

  Svara
  • Ivar L

    /  04/07/2018

   Och sedan när 3500 kr-eleverna växt upp och börjat jobba så kommer de att till stor del få betala för 28000 kr-eleverna via skattsedeln. Hela resten av livet. Och när de går i pension får vi (nja inte jag) se om det finns något kvar till pensionen eller om alla 28000 kr-elever vid det laget förbrukat de resurser som en gång fanns.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/07/2018

    Så klart man måste satsa extra på problemskolor, både ekonomiskt, men även värdegrundsmässigt, men inte värdegrund i form av allas lika vänstervärde, utan inget stök och bråk. Frågan handlar snarare om vi är förmögna till ytterligare invandring. Det som irriterar är att det finns människor som fortfarande tror att det är en ekonomisk vinst för Sverige med invandring, helt oavsett vem som invandrar.

    Kostnaderna för invandringen ska självfallet beräknas och redovisas. Skattebetalarna har rätt att veta, skattebetalarna har rätt till den opinionsmässiga påverkan en sådan redogörelse skulle innebära, och politikerna har ingen rätt att låta bli med att redovisa saken. Politiker som påstår motsatsen, att det skulle vara rasistiskt att ge skattebetalarna denna information, betraktar jag som genomkorrupta.

    Svara
    • Ivar L

      /  04/08/2018

     Det är inte rimligt att satsa med en faktor 8:1. Det är djupt orättvist och inte likhet inför lagen, i detta fall skollagen.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  04/08/2018

      Håller inte med. Är man pragmatisk så inser man att problemen i de här skolorna är 1:8 mot normala skolor, och då behövs insatser. Annars får vi alla betala 1:16 i ett senare skede. Något måste helt enkelt göras, och det är och kommer vara jävligt dyrt.

      Att prata om att det skulle vara orättvist hör egentligen inte hit. Någon politiker för många år sedan har tyckt att det var en bra idé med hög invandring, och kombinerat med en obefintlig integration är överkonsumtionen av dagens skolresurser konsekvensen.

     • Ivar L

       /  04/08/2018

      Det där är ett tänkande som genomsyrat svensk integrationspolitik i decennier. Att problemet kan åtgärdas genom ”satsningar”. Är det inte fritidsgårdar så är det skolor, eller utställningar, eller integrationsåtgäder, eller antirasism eller vad som helst.

      Att det skulle vara 8 ggr så dyrt att utbilda immigranters barn är såpass orimligt att det behövs ett närmare studium. Dels varför det skulle vara 8 ggr dyrare, dels vad man får för pengarna i resultat.

      Det jag tror man kommer att finna då är att man inte får något alls för pengarna och att åtgärder som kan komma tillrätta med en stor del av orsakerna till de dåliga resultaten står att finna på helt andra håll än i skolorna och deras verksamhet.

      Att det kan behövas ett visst tillskott kan jag köpa. T.ex. kan jag tänka mig att man kan behöva satsa rejält på lärarlöner om man inte vill ha skräplärare i förorterna. Men att t.ex. ha mängder med hjälplärare med mer eller mindre polisiära funktioner går fetbort.

      En annan kostnadseffektiv åtgärd är att tidigt skilja de verkliga problembarnen från alla andra. Då behöver man bara ge dyr specialundervisning till ett fåtal.

     • weasel

       /  04/08/2018

      Ivar ;
      Självklart blir det groteskt mycket dyrare att försöka få en elev som inte kan en enda mening svenska att lyckas i skolan- i synnerhet om elevens föräldrar inte heller kan en enda mening svenska.
      Man kan inte kräva att Sven Svensson, 8, ska kunna konkurrera med de turkiska barnen gällande skolresultat om han nyss har flyttat till Istanbul .

      Och när det gäller det där med lärarlönerna så hade jag följande konversation med en vän som jobbade som lärare på en högstadieskola i en ”utsatt” förort där ca 40 % av eleverna lyckades få gymnasiebehörighet ;
      – Skulle eleverna i din klass få bättre resultat/betyg om du fick dubbelt så hög lön ?
      – Nej, dom förstår inte det språket jag talar oavsett om jag har 1 miljon kronor i månaden i lön.

      Tar man in så pass många invandrare att det blir mer än typ 2 stycken per klass så får man… hälften så bra resultat för dubbelt så mycket pengar.
      Och så som det är nu finns det tusentals klasser där det är typ 2 stycken svenskar per klass.

     • Jonas

       /  04/09/2018

      weasel:
      I den här skolan är det bara en handfull elever som ”inte kan en enda mening svenska”, majoriteten är elever som antingen är födda här eller som har invandrat tidigare och både förstår och talar svenska.

     • Klimathotet

       /  04/09/2018

      Det finns inga idiotsäkra sätt att de lär sig något för idioter är så ”påhittiga”. Men även den dummes hjärna skärps förr eller senare av hungerns kval.

     • Frida Gustavlin

       /  04/09/2018

      Det som är orättvist är vi har den situationen som vi har, eller så är det egentligen inte orättvist, om man nu kan påstå att tidigare val har gjorts på saklig grund. Vi har ivf den situationen som vi har valt att ha (för att vara extra tydlig, i valen 1973, 1976, 1979, 1982, 1985, 1988, 1991, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010 och 2014. Det positiva är att vi faktiskt 2018 kan välja om situationen ska bli annorlunda.

  • weasel

    /  04/09/2018

   Jonas ;
   Jag kan ganska så många meningar på tyska, men lik förbannat skulle jag ha väldigt svårt att konkurrera med etniska tyskar i skolan.
   Så språket är en väldigt stor förklaring till skolkollapsen.
   En annan är kulturen ;
   Om de 83 procenten med utländsk bakgrund i skolan som du nämner kom från Tyskland skulle det fortfarande vara dyrare att få upp skolan och skolresultaten till samma nivå som i den skolan där 88 % av eleverna är svenskar.
   Men när eleverna kommer från Somalia, Afghanistan och Eritrea så får man naturligtvis inte upp skolresultaten till svenska skolors nivå oavsett hur många miljarder man satsar.

   Min bekants fjortonåriga son förstår detta. Gustav Fridolin gör det inte.

   Svara
 2. Ivar L

   /  04/07/2018

  ”Sånt här gör mig bara ännu mer övertygad om att vi måste gå igenom samtliga asylansökningar som gått igenom de senaste 20 åren och sålla ut de som fått någon form av uppehållstillstånd på felaktig grund. Antingen genom att de ljugit eller att det är någon form av aktivister inblandade.”

  Samt alla de som åkt på semester till landet de flydde från. I vart fall om de gjort det åren efter de kom hit. En gräns på 10 år är i snällaste laget men bättre än inget…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/08/2018

   Att resa hem för att besöka sina släktingar borde för alla normalt tänkande diskvalificera ett uppehållstillstånd eller nyligt fått medborgarskap med omedelbar verkan.

   Svara
 3. Ivar L

   /  04/07/2018

  Några av de i föreställningen kommer säkert att tillhöra grupper som ingår i de grupperingar som förföljer judar i Malmö, d.v.s. ättlignarna till de som föreställningen påstås handla om. I åminnelse av offren för antisemitismen i mitten av 1900-talet spelar vi pjäser med folk som till viss del ingår i de grupperingar som står för dagens mest omfattande antisemitsim i Europa. Så ser vår tid ut. Historieböckerna om denna tid kommer inte att vara nådig. Hur kunde vi? Varför såg vi inte? O.s.v.

  Svara
 4. Icke-svensk

   /  04/07/2018

  Jag tror att lektionerna om Andra Världskriget har förenklats lite för mycket, det är anledningen att man överallt ser paraleller med kriget.

  Svara
  • Icke-svensk

    /  04/07/2018

   Ah, a downvote. Uninterested? Afraid?

   Curious I am.

   Svara
   • icke-svensk

     /  04/08/2018

    Jag tror inte att det är en nödvändighet.

    Svara
  • Segraren skriver historien.

   Svara
  • Rikard

    /  04/08/2018

   Hej.

   Att gå igenom bakgrunden, och då börja med nationalismens och socialismens ursprung, samt Tysklands historia från enandet och framåt till Weimarrepubliken tar för mycket tid och kräver för mycket kunskap för dagens lärare och elever.

   Det är mycket lättare att säga ”Hitler var en dum rasist, mm-kay?”.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 5. Visionären

   /  04/07/2018

  Jag älskar kvinnor. Jag älskar kvinnor eftersom de är helt olika i förhållande till vad jag själv är. Jag är man och jag kan ibland bli j-t trött på mina manliga kompisar, alltid samma piss-contest och allt vad därtill hör.

  Men med årens gång kan jag också bli j-t trött på kvinnor (tro nu för allt i världen inte fel; jag är gift med jordens mest underbara kvinna som jag älskar i högt och lågt; jag känner mig priviligierad), eftersom när jag ser kvinnors utbredning och läser om deras tillkortakommanden (läs min förra kommentar om kärringar), så blir jag allvarligt oroad över vad kvinnor håller på att ställa till med. Och – om de inte stoppas – vad de kommer att ställa till med i framtiden.

  Läs nu Maj Grefves krönikor på bloggen Invandring och mörkläggning https://morklaggning.wordpress.com/2018/04/04/den-fatala-fornekelsen/ och testa vad hon föreslår. Ta en dag eller två och fundera på vad hon säger. Jag tror vi alla är betjänta av att lugna ner oss lite i debatten, och fundera på djupet varför män har penisar och kvinnor har vaginor.

  V

  Svara
  • Visionären

    /  04/07/2018

   Du som trycker tummen ner på detta inlägg.

   Kan du inte komma ut ur mörkret och i alla fall ge ord åt ditt missnöje. I stället för att sitta där bakom din skärm och trycka tummen ned på allt du inte gillar. Kom ut och resonera med oss andra vet ja.

   V

   Svara
   • missionären

     /  04/08/2018

    Hej

    Jag gav inte första ner-tummen och kan inte svara för vederbörande. Tryckte den andra ner-tummen och den kan jag redogöra för.

    Av den enkla anledningen att trycker alltid ner-tumme på alla som gnäller över ner-tumme.

    Det är kutym att ta det som en man om någon röstar ner även om så sker utan att kommentera eller argumentera för sin sak. På YouTube delas det alltid ut ner-tummar men det är sällan någon som utkräver en förklaring av de personer som röstar ner. På sin höjd kläcks en sarkastisk kommentar om de som röstat ner.

    Även om det nu är någon som systematiskt röstar ner vad folk skriver i kommentarsfältet vad spelar det för roll. Det är snarare röstsystemet som är bristfälligt. Det går att rösta utan att lämna en kommentar. Rensar du kakburken i webbläsaren kan du trycka tumme upp eller ner tusen gånger om du vill. Tänk dig tusen ner-tummar.

    Ibland trycker folk dessutom fel. Det har hänt någon gång att man tänkt trycka tumme-upp på en kommentar som man tycker är riktigt bra, men av misstag råkat missa på mobilen och tryckt tumme-ner. Det är inte hela världen.

    Vem var det som tryckte!!!?
    Vem var det som tryckte!!!?
    Vem var det som tryckte!!!?
    /Tum-Turken

    Jag tror folk engagerar sig i diskussion om man skriver tillräckligt intressanta kommentarer och de som inte behagar formulera sig kan man ändå inte föra någon diskussion med.

    Läste inte ditt inlägg riktigt måste jag erkänna och scrollar tillbaka upp för att se om det överhuvudtaget finns något där att argumentera mot…

    Du skriver ”läs min förra kommentar om kärringar” utan att länka eller referera till den. Du kräver alltså att den som läser din kommentar aktivt ska lägga tid på att söka igenom gamla blogginlägg för att hitta en av dina gamla kommentarer om… Kärringar.

    Du länkar till en annan blogg och det är normalt. Du uppmanar dock läsaren av din kommentar att ägna en dag (!) eller två att reflektera över innehållet. Det kan tolkas som att du kräver väldigt mycket tid och jobb av de som läser dina kommentarer.

    Det kan vara en anledning till att rösta ner kommentaren.

    Du uppmanar läsaren av din kommentar att fundera på djupet varför män har penisar och kvinnor har vaginor. Jag läser det som att könen kompletterar varandra, men formuleringen kan möjligtvis tolkas lite… under bältet.

    Det skulle kunna vara en annan anledning till att rösta ner kommentaren. Även om jag inte skulle göra det personligen.

    Kommentaren är dock något osammanhängande och det är oklart exakt vad du vill förmedla (du skriver att du är trött på umgängeskretsen av bägge kön) utan att reflektera i djupet på vaginan (enl. ovanstående), eller utan att spendera dagar i blogg-arkivet sökandes efter svar i dina gamla kommentarer samt andra bloggar som vi uppmanas spendera ytterligare dagar att reflektera över.

    Jag skummar bara snabbt igenom din kommentar och utläser utifrån egen bias något i stil med:

    – Kärringvälde leder till fördärvet, men det betyder inte att man hatar kvinnor för det.

    Svara
    • Visionären

      /  04/08/2018

     Tack för svar.

     Du fick en tumme upp av mig för det. Inte för innehållet, men för att du tog dig tid.

     V

     Svara
     • Missionären

       /  04/08/2018

      Tack själv!

      Jag använder mestadels en webbläsare (Firefox Focus) som inte visar några tummar alls och tänker aldrig på det.

      /M

     • Frida Gustavlin

       /  04/08/2018

      Ni fick alla tummar ner av mig, inte första inlägget då. Men hela eran tumdiskussion, när jag tryckt på ”skicka kommentar” ska även detta inlägg tummas ner av undertecknande.

 6. MiT

   /  04/07/2018

  Svara
 7. weasel

   /  04/07/2018

  Tja, det finns ju några små detaljer så som att de som kom som flyktingar under andra världskriget inte åkte till en annan världsdel och att dom inte sedan åkte på semester till Berlin så fort dom hade fått uppehållstillståndet och att det faktiskt var just ett ”världskrig” vilket ju inte riktigt är samma sak som att det pågår väpnade konflikter i 10 % av landets geografiska yta.
  En annan detalj är att de som kom under/efter andra världskriget inte fick livstids försörjningsstöd.
  Men om man bortser från de små detaljerna så har dåtidens och nutidens flyktingar säkert mycket gemensamt. …

  Idag satte jag på min TV och kom rakt in i minnesceremonin över de döda på Drottninggatan. Mark Levengod stod på scenen och såg jätteglad ut. Han berättade att man inte skulle möta ”destruktivitet” ( det måste vara något slags världsrekord i både dumhet och diplomati att kalla ”islamistisk terrorism med syfte att mörda så många oskyldiga civila som möjligt” för ”destruktivitet” ) med vapen.
  Istället skulle man, enligt Mark, möta denna ”destruktivitet” med…. ”öppenhet”.

  Något mer av minnesceremonin kunde jag inte se eftersom jag mådde så illa, och jag kan tyvärr inte skriva vad jag tycker om Levengod eftersom det garanterat bryter mot både kommentarsregler och diverse lagar.

  Svara
  • Sune

    /  04/08/2018

   Väldigt fin ”öppenhet” vi håller på att få i Sverige nu när allt ska låsas, spärras, stängas och förbjudas bara för att vi ska kunna ha islamister springande lösa. När ska ansvariga fatta att det inte är lastbilar, knivar, väteperoxid eller ens automatvapen som är problemet.

   Svara
   • weasel

     /  04/08/2018

    Ja, och lite extra bisarrt blir det när de som i vanliga fall hyllar ”öppenhet” nu kräver att facebook/google ska censureras.
    Så var det med den öppenheten.

    Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Man får väl förmoda att det är George Soros öppenhet a la Open Society de syftar på. Alla i media lobbar ju t.ex. för att Ungern skall bli öppet och Soros framställs som Jesus i sammanhanget. Lite terrordåd får vi helt enkelt stå ut med är vad Levengood säger. Vi skall ta emot med öppna armar, det är ju vad de säger egentligen.

   Svara
  • Klimathotet

    /  04/08/2018

   Levengood förespråkar mera ”Håkan”

   Svara
  • hehe

    /  04/09/2018

   Är Mark Levengood kvar i Stockholm, jag som trodde att han och Jonas hade flyttat till Uranus…

   Svara
 8. G

   /  04/08/2018

  ”Nacka-polygamist har fått bostäder i småländsk idyll

  Mannen från Syrien med tre fruar och 16 barn kommer att tvingas lämna sina tre bostadsrätter i Nacka, inköpta för totalt 14 miljoner kronor, efter de två etableringsåren. I stället har polygamifamiljen fått nya bostäder i småländska Markaryds kommun, avslöjar Samtiden.”
  https://samnytt.se/nacka-polygamist-har-fatt-bostader-i-smalandsk-idyll/
  https://samtiden.nu/2018/04/manggiftesmannen-i-nacka-har-flyttat-till-markaryd-fruar-har-fatt-bostader-bredvid-varandra/

  Svara
  • Jonas

    /  04/08/2018

   ”Kommunalrådet i Markaryd, Bengt Germundsson (KD) säger till Samtiden att han ingenting vet om huruvida polygamifamiljen flyttat till kommunen eller inte.
   – Kommunen varken äger eller hyr ut några bostäder till nyanlända. Vi har noll anvisningar, både i år och förra året. I så fall har de ordnat sitt boende på egen hand.”

   Vem har köpt lägenheterna, är det Nacka eller Markaryd?

   Svara
   • Ivar L

     /  04/08/2018

    På sätt och vis blir ju hela historien ännu konstigare nu. De köpte alltså ett flertal bostadsrätter så att han skulle kunna bo där ett år??!! De har väl i nuläget sjunkit en del i värde. Det kanske hade varit billigare att sätta honom och fruarna på hotell? Eller lämpligare, de kunde fått några husvagnar.

    Svara
 9. G

   /  04/08/2018

  Bra blogginlägg MiT, precis som vanligt. Ja, svaren från våra s.k politiker till Alfsson, speciellt Center-mannen och hur han tänker…. Inte konstigt landet ser ut som det gör med sådana människor som politiker. Och kudos till Alfsson som gör det jobb och granskningar som våra s.k journalister egentligen skulle kunna göra.

  Svara
 10. G

   /  04/08/2018

  ”Borås Tidning ska lära gymnasieelever om källkritik – publicerade tweet från fejkat statsministerkonto

  I lördagens upplaga av Borås Tidning publiceras ett tweet från Stefan Löfven där han hyllar den kritiserade valfilmen från LO. Det finns bara ett problem. Tweeten kommer inte från statsministern utan från ett parodikonto. Samtidigt går Borås Tidning ut med erbjudande till lokala gymnasieskolor om utbildning – i källkritik.”
  https://nyheteridag.se/boras-tidning-ska-lara-gymnasieelever-om-kallkritik-publicerade-tweet-fran-fejkat-statsministerkonto/

  Svara
 11. G

   /  04/08/2018

  ”Statsministern lovar hårdare tag – levererar slappare tag

  Det behövs fler förvarsplatser och skärpt kontroll av dem som fått nej på sin asylansökan. Den slutsatsen drar statsminister Stefan Löfven (S) ett år efter terrorattentatet på Drottninggatan. Men trots att ett år har förflutit har regeringen inte tagit ett enda steg i den riktningen. Tvärtom – det enda regeringen gjort i egentlig mening är att underlätta för de som fått ett avslag att kringgå laga kraft vunna beslut. Och med fem månader kvar till valdagen kommer inga beslut, eller allokering av substantiella resurser, ske. Tiden är för kort, och ointresset eller motviljan för stor inom regeringen.”
  https://ledarsidorna.se/2018/04/statsministern-lovar-hardare-tag-levererar-slappare-tag/

  Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   Som alltid med andra ord, säger en sak, gör något helt annat.

   Svara
 12. G

   /  04/08/2018

  ”Jag föredrar handlingskraft framför handhjärtan

  Det politiska spelet kring terrordådet är inget annat än äckligt. Att ta in Malena Ernman som artist är som att spotta hela svenska folket i ansiktet. Att göra denna tragedi till ett jippo där politiker ska visa upp sin ruttna falska så kallade humanism är vedervärdigt. Det är ert fel att Ebba och de andra dog. Skadestånd deras familjer får är skamligt låga för det lidande de tvingas utstå. Enligt Säpo är terrorhotet mot Sverige fortsatt högt. Vi har tusentals jihadister i landet. Många av dem som får avslag på sin asylansökan dröjer sig kvar och går under jorden. Kanske knivhugger någon en polis i nacken. Kanske våldtar någon ett barn. Experter varnar och kommer med goda råd, men gör ni som de säger? Eller tänker ni offra fler av oss för att ni är så förbannat inkompetenta?”
  http://katerinamagasin.se/jag-foredrar-handlingskraft-framfor-handhjartan/

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Var det imamer där och häckade som vid minnescermonin förra året måntro? Det kändes nog mer obehagligt än något annat.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/08/2018

    Undrar vad han gör för att rena sig själv efter att ha hycklat i hundarnas kyrka? Ni som kan, det finns ju ett ord för det där – att man som muslim får spela med om man befinner sig bland otrogna. Jag förmodar att det finns en reningsceremoni man använder efter att ha varit i hundarnas tempel…

    Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Jepp, det händer igen. Det är så otroligt obehagligt det som håller på att hända i vårt land. Muslimer med kopplingar till brödraskapet som hycklar är naturligtvis illa nog men att alla, precis alla uton några rimliga bloggare och alternativmedia spelar med i denna extremt obehagliga teater:

   Svara
  • Nisse Hult

    /  04/14/2018

   För terrorattackerna på Drottninggatan och även IKEA-morden är det Sveriges politiker i allmänhet (utom SD) och speciellt de som genomdrev ”anti-REVA-kampanjen” så effektivt att även papperslösa kan härja fritt i Sverige istället för att utvisas.
   Däremot måste jag säga att offret ”Ebbas pappa” är ute och cyklar om han eventuellt försöker stämma Stockholms trafikpolitiker för att Akilov dödade hans dotter. Det är svensk flyktingpolitik som har lett till många avarter och problem i Sverige som faktiskt kan kategoriseras som ”flyktingarnas fel”. Sen var inte Sverige perfekt före 1975 heller men vi måste alla se orsakssambanden som till de problem vi har idag.

   Svara
 13. G

   /  04/08/2018

  ”Academic Rights Watch riktar hård kritik mot KTH: ”Felix borde få medalj”

  Academic Rights Watch, som bevakar den akademiska friheten i Sverige, riktar nu skarp kritik mot KTH. Bakgrunden är Fria Tiders avslöjande om studenten Felix, som tidigare hotades med avstängning från högskolan efter att ha tagit fram ett faktablad om brottslighet bland invandrare.

  – Felix borde få en medalj för sin modiga uppläxning av ledningen, säger ARW:s Erik J Olsson.”
  http://www.friatider.se/academic-rights-watch-riktar-h-rd-kritik-mot-kth-felix-borde-f-medalj
  http://academicrightswatch.se/?p=3226

  Svara
 14. G

   /  04/08/2018

  Asylaktivister och vistårinteut:are dyker upp….

  Katalina: ”Socionomstudent som värnar om rättvisa, humanism och ordning och reda.”

  Svara
  • weasel

    /  04/09/2018

   Ja, Katalina, vi ska bannlysa alla norrmän som söker asyl i Sverige och sedan uppehåller sig illegalt i landet och försörjer sig via svartjobb trots att dom har fått avslag på sin asylansökan.

   Svara
 15. G

   /  04/08/2018

  facebook.com/Delicato.se/photos/a.159274930793453.42631.158034980917448/1572247266162872/?type=3

  ”Kommunikatör Bahnhof.”…..

  Kan bara hålla med. Stod emot drevet från Expressen och yrkesfeministerna bra.

  Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   Till skillnad från delicato?
   ”This facebook post is no longer avaliable…..”
   Läser jag i länken ovan.

   Svara
   • G

     /  04/09/2018

    Ah, ser samma som du nu. Troligen borttagen, antar det iaf. (Eller ändrade inställningar för vem som kan se inlägget.)

    Ja, bilden med 2 tjejer och 1 kille i mitten var exakt samma bild som den som Bahnhof använde och som kort efter resulterade i en sexismanklagelse i Expressen där yrkesfeminist fick lufta sig. Enda skillnaden i detta fall var texten i memen som handlade om bollar (chokladboll Vs. annan boll tror jag) istället för arbetsplatser som i Bahnhofs meme.

    Svara
 16. G

   /  04/08/2018

  Svara
  • G

    /  04/08/2018

   Svara
 17. Gorby

   /  04/08/2018

  ”Torka krokodiltårarna – gör ert jobb!

  Medan polishelikoptern surrar över Stockholm tar jag del av medias rapportering från minnesgudsjänsten i Adolf Fredriks kyrka. Under intervjuerna noterar jag ännu en gång kattens tassande kring het gröt. Uppmaningarna är de gamla vanliga: Sverige ska vara öppet, terrorn ska inte vinna, kärlek övervinner hatet.

  Vackra minnesstunder och välformulerade tal förändrar nämligen ingenting för dem som inte har förmånen att sörja på distans. Just nu sitter föräldrar, barn och anhöriga och sörjer på riktigt, sörjer en älskad som aldrig kom hem, som för alltid är borta. Deras sorg är inte bara verklig, utan också fullständigt onödig.

  Tillåt mig att vara krass. Som svensk vill jag inte bli förnumstigt uppmanad att ”besegra terrorismen” genom att ”leva som vanligt” – jag förväntar mig att landets riksdagspolitiker ser till så att jag kan leva som vanligt, genom att spåra upp och jaga ut varje potentiell terrorist ur landet. Vi vet att de finns här.

  Det har gått ett år nu. Vad har ni, politiker och tjänstemän, gjort? Konkret? Hur många av de 80 000 illegala ni talade om för ett år sedan har avvisats – eller har siffran de facto stigit nu? Hur har ni agerat för att förbättra vår säkerhet – förutom att ställa ut ännu tyngre betonglejon?

  Mitt krav är enkelt och omöjligt att missförstå: Terrordåd ska inte gå i repris. Jag vill inte att en enda människa ska få sitt liv förstört eller förkortat på grund av inkompetenta, naiva och handlingsförlamade politiker och tjänstemän. Jag kräver att du som idag har befogenhet att agera för att förbättra säkerheten för Sveriges invånare, faktiskt gör det också. Är du inte beredd att göra det, så avgå. Lämna din post och dina befogenheter till någon som är bättre lämpad för uppdraget och villig att axla ansvaret.

  Den som inte är beredd att regera, ska inte heller gör”

  http://helenaedlund.se/torka-krokodiltararna-gor-ert-jobb/

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Det tog för övrigt nästan ett år innan de tyngre betonglejonen var på plats. Senast jag var på Drottninggatan så var det gott om plats för en lastbil att svänga in från Kungsgatan. Så mycket bryr sig våra politiker i praktiken. Precis som i många andra fall gör de egentligen ingenting fast de säger att de skall göra det.

   Svara
 18. Gorby

   /  04/08/2018

  Svara
  • Äntligen så tar de tag i de där bråkstakarna i KPML(r)!

   Svara
  • G

    /  04/08/2018

   ”Det är Håkan Larsson (MP) som skrivit en motion till fullmäktige. Där efterlyser han även ett ”allmänt och distinkt förbud mot icke-demokratisk propaganda”.

   – Genom att införa ett sådant förbud ger vi polis eller andra företrädare för kommunen rätt att ingripa eller avvisa personer som företräder auktoritetsförespråkande, anti-demokratiska och extremistiska rörelser, skriver Håkan Larsson i motionen.

   Larsson skriver om ”propaganda som talar mot den grundlagsskyddade definitionen av Sverige som ett demokratiskt, mångkulturellt samhället där alla människor har lika värde.”
   Några konkreta exempel på vad detta skulle kunna vara finns inte i motionen, men för Skånskan nämner Larsson klisterlappar som Nordiska motståndsrörelsen sätter upp på olika platser, och hatiska islamofobiska flygblad som riktades mot förra S-ledaren Mona Sahlin för några år sedan.

   Men det finns ju redan idag en lagstiftning mot exempelvis förtal och hets mot folkgrupp?

   – Ja, men den följs inte. Skriver vi in detta i de lokala föreskrifterna kan vi på ett helt annat sätt lagföra dem som bryter mot det, säger Håkan Larsson.”

   Passade på spara snacket från denna tomte: https://archive.is/0IVNi

   Svara
   • weasel

     /  04/08/2018

    Håkan Larsson ( MP ) tror uppenbarligen inte på det öppna samhället 😦
    Han har tydligen inte förstått att vi måste möta NMR med kärlek , tolerans och handhjärtan .

    Svara
    • Tomas Fritiofsson

      /  04/08/2018

     du glömde en central lägenhet och gratis körkort

     Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   En som vill förbjuda icke demokratiska förespråkare med icke demokratiska metoder… intressant fenomen…

   Svara
 19. Ivar L

   /  04/08/2018

  Lars Adaktusson debatterar i SvD för hur vi skall få bukt med islamismen:
  ”Islamiska Förbundet är en av flera organisationer i Sverige som arbetar och pläderar för det som kallas ett ”muslimskt civilsamhälle”. Som begreppet indikerar är ambitionen att bygga en parallell struktur och i praktiken skilja islamiska intressen från samhället i övrigt. Separationen befästs i den praktiska verksamheten och genom den utbildning som bedrivs. Islamiska organisationer i Sverige bjuder återkommande in talare och förkunnare som sprider antisemitiska föreställningar och står för islamism, exempelvis i synen på kvinnors rättigheter, konvertiter och homosexuella. ”
  https://www.svd.se/sa-stoppar-vi-hotet-fran-muslimska-brodraskapet

  Men så börjar han ljuga:
  ”Mot den bakgrunden är det uppenbart att de flesta länder i ett europeiskt perspektiv har agerat senfärdigt och gjort för lite när det gäller att förhindra radikalisering och spridning av islamism. Det gäller i hög grad även Sverige där alla partier har anledning att idka självkritik när det gäller förmågan att konfrontera de villfarelser som sprids av Muslimska Brödraskapet.”

  Jodå, nog var hans eget parti och hela alliansen ”senfärdiga” i värsta fall till och med medskyldiga. Men det finns väl ett parti som aldrig gett sitt stöd till islamismen som han glömmer här? Sd alltså, de glömde han visst bort. Så praktiskt.

  Och till slut kommer det, rädslan att verkligen ta tag i detta på djupet:
  ”Myndighetskontakter med imamer och lekmannaföreträdare som stödjer muslimers integration i samhället måste intensifieras. — Dialogen ska även omfatta moskéernas koranskolor, vilka långsiktigt påverkar barn och ungas uppfattning om islamism.”

  D.v.s. det ordnar sig bara vi pratar med imamerna och koranskolorna. Det tror inte jag eftersom jag tror att många av de med islamistisk agenda helt enkelt anpassar sig till det politiska klimatet. De kommer att vara så trevliga och pratsamma och tillmötesgående men det kommer inte att hjälpa ett dugg. De kommer till stor del att hyckla och fortsätta med sin islamisering så länge vi tillåter den här typen av parallellsamhällen. Moskéer och skolor med muslimsk inrikting bör i princip sättas under statligt förmynderi. Koranskolor bör förbjudas.

  Svara
  • weasel

    /  04/08/2018

   ””Myndighetskontakter med imamer och lekmannaföreträdare som stödjer muslimers integration i samhället måste intensifieras. — Dialogen ska även omfatta moskéernas koranskolor…”

   Den där meningen är fantastisk i all sin absurditet ;
   Vi får veta att det på något mystiskt sätt finns någon slags korrelation mellan ”muslimers integration i samhället” och ”moskéernas koranskolor” .
   En logiskt fungerande varelse skulle annars kunna dra slutsatsen att de muslimer som har som mål att integreras i det svenska samhället håller sig långt borta från moskéernas koranskolor…..

   Svara
  • G

    /  04/08/2018

   ”Mannen kan ha fyra hustrur. Kvinnan måste däremot hålla sig till en man. Ottar har mött Abdirisak Waberi, rektor för den muslimska Römosseskolan i Göteborg.
   ….
   Medan jag väntar på att få intervjua rektorn talar han bland annat sans med en bångstyrig kille i tolvårsåldern som kastat pinnar på en vid det här laget mycket uppretad, ung, blond, lärare. Sedan övergår han till ett långt samtal med en kollega.

   Bidrar er skola till att integrera eleverna svenska samhället?

   – Ja, säger Abdirisak Waberi utan att tveka. Här får de uttrycka sin identitet. Vilken kommunal skola ordnar bönestunder för muslimer? Här blir ingen slagen för att man bär slöja. Ingen blir mobbad på grund av sin hudfärg eller religiösa tro.
   …..
   Ni undervisar bland annat om att mannen enligt Koranen får ha flera hustrur?

   – Ja, mannen kan ha fyra hustrur, säger Abdirisak Waberi och visar pedagogiskt med handen.

   Men följer ni då värdegrunden för den svenska skolan?

   – Vad är värdegrunden? frågar Abdirisak Waberi.

   Jag räcker över en sammanfattning från Skolverket: De värden som lyfts fram och som skolan ska gestalta och förmedla är: Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män, samt solidaritet med svaga och utsatta”.

   – Vi har inga problem med värdegrunden, konstaterar Abdirisak Waberi när han läst igenom.

   Jag visar honom debattartikeln ”Inför totalt stopp för nya religiösa friskolor” från DN debatt.
   – Det pågår ett krig mot islam. Moskéer, skolor och till och med fotbollsklubbar är måltavlor. Rasism och okunnighet finns inom alla partier, säger han.

   Han menar att de konfessionella inslag som folkpartiet talar om är ett mångtydigt begrepp som knappast stämmer överens på ämnet skolans val – islam.

   – Vi förmedlar kunskap i skolans val. Vi berättar om mainstreamislam. Vi säger inte vad barnen ska tycka och tänka. Då skulle vi hamna i konflikt med föräldrarna. Det är inte meningen att man skall tappa viljan och följa prästen. Det finns inte i islam. Vi lär barnen att de ska ha ett kritiskt synsätt till islam.
   …….
   Varför får inte kvinnan gifta sig med fyra män?

   – Gud har bestämt så och gud vet vad som är bäst för människan. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor, men jag tror inte att kvinnan har den kärlek som krävs för att vara med fyra män. Dessutom – om kvinnan är med fyra män vet hon inte vem som är fader till barnen. Bara ett DNA-test kan ge svaret.

   Varför inte göra DNA-test som vi kan i vårt moderna samhälle?

   – Vi kan inte göra om Koranen för att vi har fått DNA-test. Vi gör inte om Astrid Lindgrens böcker för att hon har dött heller.”
   http://www.ottar.se/artiklar/med-koranen-i-klassrummet
   https://archive.is/11juc

   Har någon inte läst denna intervju och svaren han ger på frågorna tidigare, så gör det, läsa hela.

   Svara
  • G

    /  04/08/2018

   ”Flickor med mens förbjudna i moskén

   Kvinnliga elever på Römosseskolan får varken vistas i moskén, be eller vidröra Koranen när de har mens.

   Och det är inget konstigt med det, menar läraren Abdul Rashid Mohamed.
   – Det är en del av den islamska läran, inget som skolan hittat på, säger han.”
   http://www.expressen.se/gt/flickor-med-mens-forbjudna-i-mosken/
   https://archive.is/lkuGR

   Svara
  • G

    /  04/08/2018

   ” ‘Teacher’ who trained kids for terror attacks jailed for 25 years

   Umar Haque, who wanted to create an ”army of children” to carry out attacks, left some of them ”almost paralysed with fear”. ”.
   https://news.sky.com/story/25-years-in-jail-for-teacher-umar-haque-who-groomed-kids-for-terror-11305843

   Svara
  • G

    /  04/08/2018

   Svara
   • Jans

     /  04/08/2018

    ”Pessimisterna säger att Bröderna är moderna trojanska hästar som i det fördolda bedriver subversiv verksamhet som syftar till att försvaga det västerländska samhället från insidan, och som tålmodigt lägger grunden för en framtid där detta samhälle har ersatts av en islamisk ordning. ”

    Det är ju bara att kolla vad som hände i Egypten under Arabiska våren. Det kommer att hända i Europa också när proportionerna är de rätta och tillfälle ges. Till skillnad från Egypten finns ingen militärjunta som sätter stopp för maktövertagandet i västvärldens islamiskt infiltrerade länder. Det kanske inte händer 2030, men kanske 2060. Om vi inte stoppar det.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/09/2018

     Vänstern och tokliberalerna på DN som nu är så omåttligt förtjusta i att varna för utländska påverkansoperationer kanske borde snegla lite mot Mb också, i alla fall om de är intresserade av att få någon typ av trovärdighet.

     Svara
 20. weasel

   /  04/08/2018

  Nu är äntligen de tyngre betonglejonen på plats på Drottninggatan så nu kan vi känna oss trygga igen !
  På trottoarerna framför uteserveringarna på Sveavägen finns det dock inte ens några 10-kilos lejon. Detsamma gäller på Kungsgatan och Ringvägen och Odengatan och Hornsgatan och… ca 387 andra gator i Stockholm.
  Och ser man sedan till gatorna i de svenska städerna som inte heter Stockholm finns det inte tillräckligt med siffror för att räkna de lejonfria gatorna.
  ”Sverige har varit naiva ” :/

  Svara
  • Nykteroklok

    /  04/08/2018

   Ja, exakt. Sätter man upp betonglejon på Drottninggatan så sker nästa attack helt enkelt någon annanstans. Fem människor dog i terrorattacken, och det antalet kan man döda i vilken svensk småstad som helst.

   Svara
   • weasel

     /  04/08/2018

    Precis.
    Och fem människor står det vid varenda busshållplats i Stockholm…

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  04/09/2018

     Var på Götgatan i huvudstaden för någon månad sedan, smäller det där när det är som mest folk stryker ett sinnesjukt antal människor med.

     Svara
   • Smarty

     /  04/09/2018

    @Nykteroklok
    Ja, du har helt rätt.
    Du är inte så ”oklok” som ditt alias antyder…

    Svara
 21. MiT

   /  04/08/2018

  ”Jag tycker nog att t ex Folkbladet gott kan ställa några frågor till de här politikerna och andra om vad fan de håller på med. T ex fråga den där församlingsassistenten om det är lämpligt att först försöka mörka sexuellt ofredande på ett konfirmationsläger och sen aktivt ta ställning för den dömda sexbrottslingen och försöka hjälpa honom att få uppehållstillstånd. Och man kan fråga de där S-politikerna Dahlin, Fallman och Dingsten om det verkligen är deras uppgift att hjälpa dömda sexbrottslingar att få uppehållstillstånd? Kanske också fråga varför de är så engagerade i honom? Snoka lite mer där för när Samhällsnytt ringde upp mannen för en kommentar så svarade en vuxen kvinna i telefonen, nämligen Lottie Fallman…”

  Jag ville ju att t ex Folkbladet skulle börja ställa lite frågor. Nå, Widar har inte ställt några frågor till dem men han har tagit upp det i alla fall!

  ”Migrationsverket bör överklaga domen”
  http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/migrationsverket-bor-overklaga-domen/?blog=2518025&entry=9767073

  Svara
  • Jans

    /  04/08/2018

   Hela inramningen till denna historia med alla mannens identiteter, konstiga medelålders kvinnor som svassat och skuldbelagt offret, svenska kyrkans mörkande och nu garnering med uppehållstillstånd där sexbrottet inte ens avhandlas i beslutet är synnerligen obehaglig och beklämmande. Det är rent ut sagt stötande på nästan alla plan att denne man får stanna i Sverige.

   Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Så snurra två på ensamkommandebluffen blir nu att de är kristna. En massa hazarer kommer plötsligt på, när det uppdagats att de inte är barn, att de känner att de vill komma i Jesu famn. Vilket formidabelt hyckleri. Finns det någon som innerst inne tror på att de gått och blivit frälsta på riktigt?

   Bluff 1: De är barn.
   Bluff 2: De är kristna.

   Juridiskt är det väl synnerligen enkelt. Asyl på grund av religiös förföljelse ger vi till människor som blivit förföljda på grund av sin religion i sitt hemland. Inte på grund av förmodad förföljelse som förmodligen aldrig skulle inträffa eftersom deras kristenhet kommer att rinna av dem så fort de lämnar Sverige.

   Visst kan man tänka sig undantag, t.ex. någon som konverterat för tio år sedan och bevisligen levt som kristen sedan dess. Men hur många är de?

   Svara
 22. MiT

   /  04/08/2018

  Svara
  • Jag har påpekat samma sak tidigare – och detta är även anledningen till att majoriteten av alla ”integrationsprojekt” är meningslösa. Vill man integrera sig i det svenska samhället så hittar man oftast ett sätt; vill man det inte så kommer inte alla skattepengar i världen förändra det.

   Svara
 23. MiT

   /  04/08/2018

  *https://www.facebook.com/meritwageroffentlig/posts/1890798844326361*

  Svara
 24. Jans

   /  04/08/2018

  Det är ta mig fan helt otroligt:
  http://www.friatider.se/hd-lindrar-praxis-om-m-nniskosmuggling-blir-villkorlig-dom-i-st-llet-f-r-f-ngelse

  ”Högsta domstolen ändrar nu praxis för människosmuggling vilket innebär att fängelse inte längre kommer vara den normala påföljden. I stället ska villkorlig dom och böter dömas ut”

  Visserligen skall lindringen inte gälla organiserad människosmuggling men det är ju inte svårt att räkna ut att även en och annan mer organiserad smugglare kommer att slinka igenom nätet om bevisläget inte är optimalt. Sveriges ”skärpta” immigrationspolitik i ett nötskal. Om politikerna försöker skärpa reglerna (teoretiskt) så spjärnar istället rättsväsendet emot.

  Svara
 25. Jans

   /  04/08/2018

  https://samtiden.nu/2018/04/timbro-bejaka-segregationen-och-folkhemmets-dod-111/

  ”På näringslivets tankesmedja Timbro är Siri Steijer programansvarig för arbetsmarknadsfrågor. I Aftonbladet har hon skrivit en uppmärksammad debattartikel, Segregation måste inte alls vara något dåligt.
  Hon vänder sig emot den opinion som inte vill tillåta böneutrop. Det är inget problem om böneutrop leder till att bara muslimer vill bo där böneutrop sker. Målet om integration är ”överdriven” när politiker ”försöker tukta den naturliga segregation som sker när människor gör fria val, och det läggs fram förslag som utbildningsplikt, integrationsplikt och orientering i svenska värderingar”.”


  Det är lätt att i dessa tider glömma att detta är grunden som stora delar av borgerligheten i Sverige vilar på. Timbro är utan tvekan en av dem mest tongivande tankesmedjorna som har en stor mängd borgerliga politiker och debattörer på sin sida. Det skulle vara intressant att veta hur stor del av t.ex. den borgerliga pressens ledarskribenter som i grund och botten, med några smärre invändningar, delar dessa åsikter. Ett mycket stort antal tror jag. Även sådana som vi ibland skriver positivt om här som t.ex. Ivar Arpi har nog an betydande del av sin politiska hemvist i denna ideologiska mylla. Timbrohögern genomsyrar all borgerlighet i Sverige. Det enda som skett på senaste tiden är att de ligger lite lågt. Jag gissar att en och annan nog tycker Siri kunde väntat till efter valet med att skriva detta.

  Svara
  • Klimathotet

    /  04/09/2018

   Det gäller att fatta skillnaden på vad de säger än vad de gör.
   Säger = höger.
   Gör = vänster.

   Svara
 26. MiT

   /  04/08/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2018

   Jag blir snart vansinnig på all skit som kommer upp i ljuset. Landet våldtas ju mer eller mindre av vissa befolkningsgrupper.

   Vad är det vänstern och godhetsknarkarna som stödjer all denna skit tror att de kommer att uppnå egentligen?

   Svara
 27. MiT skriver, det luktar pappersbruk, stämmer precis. Det är inte sulfit som luktar skit, häxans hjärta står i brand, det är dem som kommit hit, utan skäl från fjärran land, luktar som sulfaten, gör det svårt att svälja maten. Thoralf drar ned byxorna på PK-Kalmar, en frisk fläkt i det unkna landskapet.

  Svara
  • Klimathotet

    /  04/09/2018

   Hon sa: Kiss me where it smells.
   Jag sa: Frövi nästa?

   Svara
 28. MiT

   /  04/08/2018

  Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   Ja eller hur?

   Jag kontrar med Mona Sahlin.

   Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   Laila Freivalds……

   Svara
  • Pelle2

    /  04/09/2018

   I dagens Expressen kan vi läsa om att den sparkade infrastrukturministern Anna Johansson
   skall toppa Göteborgs lista till riksdagen i näst val. Hon behövde alltså bara en karens på några månader innan hon kan göra comeback.
   Känns som om Axén Ohlin bara hoppar på den tröttsamma offerroll som feministerna har skapa åt kvinnorna..
   https://www.expressen.se/gt/anna-johansson-blir-forstanamn-till-riksdagen-/

   Svara
   • Senior

     /  04/09/2018

    Sedär!

    Inga problem som kvinna att göra come-back efter ett par månader efter det största och mest graverande säkerhetsläckage i världshistorien.

    Dock undrar jag hur det kommer sig att ansvarig minister för IT-frågor från MP helt och hållet lyckades hållas utanför detta, det borde ju vara denne som var högst ansvarig.

    Svara
 29. MiT

   /  04/08/2018

  Svara
  • Senior

    /  04/08/2018

   Man upphör aldrig att förvånas….

   Svara
  • Jans

    /  04/08/2018

   De hittar väl någon identitetspolitisk invandrare som hatar Sverige precis som till riksantikvariämbetet. Det blir nog normkritisk arkitektur och rivningsvåg av det hela.
   Gamla Stan’ är väl t.ex. ren rasism? Jämnas med marken och ersätts med…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/08/2018

    Riksarkitekt!

    Pfft!

    Svenskan är ju ändå ett indoeuropeiskt språk i den germanska familjen, kan de inte bara kalla ämbetet för reichsarchitekt.

    Svara
 30. Gorby

   /  04/08/2018

  Svara
 31. Senior

   /  04/08/2018

  Hamnade av misstag framför tv4 nyheterna nyss.

  De hade ett positivt och glatt inslag om ett maraton i Pyonyang i Nordkorea, tjo och tjim och med svenska deltagare. Suverän publik på arenan som hejade och hurrade etc. etc.

  ”Nordkorea ser sporten som ett viktigt inslag i politiken och som ett fredligt sätt att ena nationerna bla bla bla.” Av någon konstig anledning kom jag att tänka Östtyska kulstöterskor…

  -Men hur fan kan man i så positiva ordalag marknadsföra den värsta dj*vla diktaturen i världen i Svensk nyhetsmedia!?

  Svara
  • Rikard

    /  04/09/2018

   Hej.

   Om DPRK kan öppnas för etablering av företag finns där oerhörda möjligheter för att etablera fabriker och annan produktion billigare än i Bangladesh och Kina (för att nämna två nuvarande kandidater). Kina är ju starkt nog att stå emot västerländsk kulturimperialism och det är även den koreanska kulturen, som dessutom innehåller ett mycket strakt bildningsideal (vilket utnyttjats i etablerandet av ‘juche’-doktrinen).

   ”Självklart investerar vi i Nordkorea. Som ett modernt företag med socialt samvete måste vi det – vi skapar arbetstillfällen och erbjuder den driftiga koreanska befolkningen en möjlighet att bygga upp en modern demokratisk stat”, dvs ”Så klart vi skall tillverka [vara] där, de är ju ännu billigare än i Kina och regimen är lätt att samarbeta med – inte alls lika sturig som kineserna”.

   Historien går runt i cirklar, synes det. Länder som vägrar öppna sin ekonomi så som Ryssland gjorde före Putin svartmålas eller straffas på andra sätt – utom de länder som likt Indien och Kina är för starka för att låta sig påverkas.

   Så vi kan förvänta oss mycket mer positiv rapportering om DPRK – den förhatlige Trump har ju lyckats i sina förhandlingar med Kina om Nordkoreas öde. För Kina är det win/win – no lose; de får friare tyglar i sin kolonisering av Afrika, de slipper problemet med slavtransporter av koreaner som ersätter kinesiska arbetare, och de slipper risken att bekosta Nordkorea – den notan hamnar på Sydkorea istället (och om Tyskland är en försmak av hur lång tid det tar, innebär det att Kina eliminerar en jobbig konkurrent för en tid; Sydkorea kommer inte att ha ekonomi att bråka).

   Eller så har jag helt fel (vore inte första gången…).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 32. hehe

   /  04/09/2018

  En genusrobots dilemman:
  ”Eller måste de tolv killarna uppvägas av tolv kvinnliga gängmedlemmar? Kanske vi får en förklaring här till DN:s märkliga tunghäfta när det gäller att rapportera om gruppvåldtäkter och tafsande killgäng. Det kan ju få genusroboten att slå bakut. Tusen män på en nyårsnatt i Köln ger ju en slagsida som det krävs många artiklar om Zara Larsson eller Zarah Leander för att rätta till”.
  https://timbro.se/smedjan/en-genusrobots-dilemman/

  Svara
 33. Pelle2

   /  04/09/2018

  Sofie Löwenmark på Expressen skriver en bra krönika om att grupper ställs mot grupper när antalet bostadslösa pensionärer ökar.
  https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/bostadsbristen-kan-leda-till-farliga-motsattningar/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/09/2018

   Att säga att bostadsbristen kan leda till farliga konflikter är något skruvat. Det är själva den farliga konflikten (läs invandringen) som tar sig uttryck iom att vi nu har bostadsbrist, och den farliga konflikten (läs invandringen) tar sig så klart även uttryck i andra målkonflikter. Om köerna inom vården växer eller skolans resurser snedfördelas som Ivar L varit inne på.

   Jag är även rätt säker på att när det nu i vissa ålderssegment råder ett överskott på män upp till 10-15% kommer bli en sjuherrans konflikt, i någon mening är det ju redan det.

   Svara
 34. G

   /  04/09/2018

  ”De tillåter ”grid girls” – hyllas av världsmästaren

  Ryssland och Monacos Grand Prix går emot Formel 1:s policy och väljer att fortsätta med grid girls, något som Expressen rapporterat om. Nu hyllas beslutet av världsmästaren Lewis Hamilton.

  – Tack Jesus! skriver han på Instagram.

  Inför årets säsong valde Formel 1 att sluta med så kallade grid girls kring tävlingarna – lättklädda kvinnor som presenterar förarna inför start och deltar vid prisceremonierna.

  – Det överensstämmer inte med våra värderingar eller den samhällsnorm som råder i dag, sade Sean Bratches, marknadschef för Formel 1, i vintras.

  – Tack Jesus! skriver han på Instagram.

  Inför årets säsong valde Formel 1 att sluta med så kallade grid girls kring tävlingarna – lättklädda kvinnor som presenterar förarna inför start och deltar vid prisceremonierna.

  – Det överensstämmer inte med våra värderingar eller den samhällsnorm som råder i dag, sade Sean Bratches, marknadschef för Formel 1, i vintras.

  Två arrangörsländer har dock valt en annan väg. Rysslands och Monacos Grand Prix har meddelat att de trotsar de nya riktlinjerna och tänker fortsätta med grid girls.

  – I alla typer av motorsport används kvinnor som marknadsför bilarna harmoniskt och på ett angenämt sätt. Om vi lyckas komma överens så är vår plan att återinföra den här traditionen. Våra kvinnor är trots allt de vackraste, säger Dmitry Kozak, Rysslands vice statsminister, enligt BBC.

  Loppet i ryska Sotji avgörs i slutet av september i år.

  Michel Boeri, ordförande för Automobile Club de Monaco som arrangerar F1 i slutet av maj, håller samma linje.

  – Kvinnorna kommer att vara där, på startgridden, men de kommer inte att hålla i några skyltar. De är vackra och kamerorna kommer att riktas mot dem ännu en gång, säger han enligt ESPN.”
  https://www.svt.se/sport/motorsport/de-tillater-grid-girls-hyllas-av-varldsmastaren/

  Svara
  • Pelle2

    /  04/09/2018

   Feministerna kommer att gå i taket och det är ju alltid roligt även om jag personligen inte bryr mig om grid girlsen fínns eller ej.

   Svara
 35. G

   /  04/09/2018

  En högstadielärare i Sverige: ”Polisen har nästan klippkort till skolan vid det här laget och var och varannan vecka är det incidenter.”
  http://meritwager.nu/allmant/en-hogstadielarare-i-sverige-polisen-har-nastan-klippkort-till-skolan-vid-det-har-laget-och-var-och-varannan-vecka-ar-det-incidenter/

  Svara
  • G

    /  04/09/2018

   ”..[..]..
   Jag jobbar nu på en högstadieskola i en kommun som kanske tagit emot flest nyanlända. Jag har somaliska elever i åk 7 som efter en termin i engelska inte ens kan räkna till 10 eller säga ”hej”. Jag har kollegor i slöja som undervisar i samhällskunskap och religion och anställda studiehandledare som ska hjälpa elever med undervisning på modersmål som inte vet att påven är överhuvud inom katolska kyrkan. Jag har elever som ansåg att det var ”haram” (förbjudet) att lyssna på julpsalmer på engelska sista lektionen innan jullovet och klagade hos skolledningen. Dessutom var det gelatin i godiset som jag hade köpt och det fick de inte äta. Polisen har nästan klippkort till skolan vid det här laget och var och varannan vecka är det incidenter. Elever som vill ta av sig slöjan i skolan vågar inte på grund av grannarna.

   Jag har sett så mycket så jag har känslan av att ständigt leva i ett dårhus. På skolan finns en nyanländ kille. För några veckor sedan tog han sig in i ett klassrum och låste in sig när läraren för ett kort ögonblick lämnade klassrummet. Han tog mer eller mindre hela klassen som gisslan och skrek att han skulle döda dem om han inte fick cigaretter. Nu har han två heltidsanställda, slipper lektionen och får åka på utflykter och sitta och fika i personalrummet. Han ska ”botas” genom att man ger honom en kram… Och en massa förmåner. Dåligt beteende premieras. Ingen vet vad han är kapabel till nästa gång. I höstas gjorde vi en utflykt till närmaste större stad för att se en teaterpjäs. Eftersom han är som han är så fick han åka i privatbil med två lärare. Polisen fick tillkallas till teatern mitt under föreställningen.

   Jag delar arbetsrum med tre kollegor som är jättebra. De tycker som jag men säger inget högt eller när någon hör. De är lite äldre än jag och väntar bara på att få gå i pension och försöker stå ut så länge.

   Sanna mina ord – detta kommer inte sluta väl.”

   Svara
 36. G

   /  04/09/2018

  ”Ny hungerstrejk med afghaner – här är Facebookgruppen som försöker stoppa deportationen

  På måndag planeras en deportation av så kallade ensamkommande afghaner utan asylskäl. I anslutning till detta pågår en hungerstrejk på Migrationsverkets förvar i Kållered, utanför Göteborg. Bakom aktionen står Facebookgruppen Hopp till Kabul. ”Jag har inte tid nu, jag är upptagen”, säger administratören Ingrid Broms när Samhällsnytt söker henne för en kommentar. På Facebook figurerar hon på flera bilder tillsammans med sexbrottslingen Arif Moradi.”
  https://samnytt.se/ny-hungerstrejk-med-afghaner-har-ar-facebookgruppen-som-forsoker-stoppa-deportationen/

  Svara
  • G

    /  04/09/2018

   Tar med detta, sen får ni läsa resten i artikeln…

   ”Gruppens administratör är Ingrid Broms, en 31-årig sjuksköterska som engagerat sig för afghanernas sak.

   På Facebook gillar hon sidor som No Deportations Without Resistance, Kommunistiska Partiet, Sittstrejken i Göteborg, Ensamkommandes röster, Så lär du dig arabiska på sju dagar, Ingen människa är illegal Stockholm, Stiftelsen Expo, Refugees Welcome, Freedom Flotilla Coalition, Janna Jihad, Allt åt alla Göteborg, Malmö Pride, Palestinier.se, Politism, ETC-tidningarna och Gazas tårar.”

   Svara
  • G

    /  04/09/2018

   *Men herregud! Gör nåt Ingrid!*…..

   ”Turkiet utvisar 600 afghanska migranter

   Under helgen har turkiska myndigheter utvisat nästan 600 afghaner som tagit sig in i landet via Iran, rapporterar Reuters.

   Migranterna hänvisar till ”pågående terroristaktiviteter och ekonomiska bekymmer” i Afghanistan.

   Samtidigt lovar myndigheterna att processerna med utvisningar av illegala migranter kommer att snabbas upp.

   Tidigare i veckan rapporterade turkiska medier att tusentals afghanska migranter tagit sig in i landet under de senaste månaderna.”
   https://samnytt.se/turkiet-utvisar-600-afghanska-migranter/

   Svara
 37. G

   /  04/09/2018

  ”Rånvåg i Helsingborg – barn rånade kvinna

  Ett fall som står ut är från onsdagen då polis larmades till Stadsparken där tre pojkar i åldrarna 12-15 ska ha kastat föremål på en kvinna i 60-årsåldern.

  – De tre pojkarna kastade saker på kvinnan, och stal sedan hennes väska. De ryckte den från henne. I väskan fanns det plånbok, glasögon, legitimation, nycklar med mera, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till 24helsingborg.se.

  I torsdags var det två pojkar i övre tonåren som drabbades – de rånades av två andra pojkar i 14-årsåldern.

  Gärningsmännen gick fram till offren och viftade med en kniv.

  – De talade svenska med brytning och sa att de ”ville ha deras grejer”. De tog upp en kniv och började vifta med den. De fick med sig tre e-cigaretter och en väska, som sedan hittades tömd i ett dike nära tågstationen, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

  Då en pojke i tonåren steg av bussen vid Stattena Centrum blev han förföljd av två andra pojkar i 13-15-årsåldern.

  – Han fick två frågor: ”Vill du slåss? Kan vi få din mobiltelefon?” Han ville inte slåss, men kände att situationen var så hotfull att han lämnade över sin mobiltelefon, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

  På fredagseftermiddagen larmades polis åter igen till Stadsparken där en 16-årig pojke blivit rånad en av gärningsman med kniv som tvingat till sig offrets jacka och telefon.

  – Vi har ingen aktiv eftersökning. Det är patrull på ärendet, men jag vet inte mer än så, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.”
  https://samnytt.se/ranvag-i-helsingborg-barn-ranade-kvinna/

  https://24helsingborg.se/2018/04/05/kvinna-ranad-av-tre-barn-i-helsingborg
  https://24helsingborg.se/2018/04/06/tva-pojkar-ranade-under-knivhot
  https://24helsingborg.se/2018/04/06/tonaring-ranad-av-hotfulla-ungdomar
  https://24helsingborg.se/2018/04/06/just-nu-pojke-ranad-av-knivman-i-stadsparken

  Svara
 38. G

   /  04/09/2018

  Svara
 39. G

   /  04/09/2018

  Svara
 40. G

   /  04/09/2018

  facebook.com/johan.westerholm1/posts/10155703901210000?notif_id=1523246305686867&notif_t=feedback_reaction_generic

  Svara
 41. G

   /  04/09/2018

  ”Vi bönder attackeras – och polisen blundar

  Barn till lantbrukare söks upp i skolor, aktivister bryter sig in på gårdar
  ..[..]..
  Sociala medier är ett av samhällets viktigaste forum för nyheter och debatt. Men fel använda riskerar de att bli ett allvarligt hot mot demokratin. Det visar inte minst den senaste tidens debatt om hur långt organisationer, företag eller privatpersoner verkar kunna gå för att utnyttja systemet. Flera av LRF:s medlemmar har drabbats av aggressiva kampanjer.

  Anonyma lögner upphöjs till sanning när det virala drevet går. De drabbade har liten chans att värja sig.

  I flera aktuella fall har svenska bönder attackerats. Nyligen drabbades en djuruppfödare i Halland av att maskerade aktivister tog sig in på gården och attackerade honom och hans son. Barn till lantbrukare har sökts upp i skolor. Aktivister har brutit sig in på gårdar, filmat och släppt ut djur, med stor risk för smittspridning och stress för djuren.

  Förra helgen framställdes en djuruppfödare mycket negativt i en film som spreds i sociala kanaler. Bönder skräms till tystnad när de försöker förklara och försvara sig.

  Enligt en undersökning från Landja Markanalys känner var femte lantbrukare någon kollega som utsatts, var fjärde lantbrukare är själv orolig för att bli utsatt för brott och var sjunde lantbrukare är rädd för att berätta att man är djurägare.

  Risken att bli utsatt för brott eller näthat av ideologiskt motiverade grupperingar känns för stor. Eftersom lantbrukare ofta arbetar ensamma i sin verksamhet ökar känslan av sårbarhet och utsatthet.”
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/e1XdkR/vi-bonder-attackeras–och-polisen-blundar

  Det är såklart Skurt och hans högerextrema svans som ligger bakom!

  Svara
  • Nisse Hult

    /  04/14/2018

   Här har vi förordningen av allemansrätten att tacka. Allemansrätt var till för att ”godsägaren” inte skulle kunna hindra ”folket” att röra sig genom en skog för att spara resväg samt att ta rätt på bär och svamp för fattigt folk. Tyvärr har nu allemansrätten förvanskats till ”stadsbons rätt att vara överallt på landsbygden och råda över markägarens egendom”. Upprörande fall radas upp där ornitologer stoppar skogsskötsel på annans mark, fiskare försöker rå över våra vattendrag och i detta fall, aktivister befinner sig på offrets mark och hotar och skändar. Återigen visas polisens prioriteringsbrister. Dessa aktivister som hotar och skändar har inte rätt att befinna sig på offtrets gårdsplan.

   Svara
 42. G

   /  04/09/2018

  ”Komikern Kristoffer Appelquist ritar Hitlermustasch på Katerina Janouch”
  https://nyheteridag.se/han-legitimerar-judehat-komikern-kristoffer-appelquist-ritar-hitlermustasch-pa-katerina-janouch/

  Kul att Barbro från jagärhär dyker upp, alltid lika trevlig med sin rasist-tourettes.

  Svara
  • Mary.Jane

    /  04/09/2018

   Herregud, vilken fet jävla tönt Edward är. Beter sig exakt likadant som skräp vänstern.

   Svara
 43. G

   /  04/09/2018

  Gränsen är tydligen inte nådd än!

  ”Katarina de Verdier, Marie Cham och Kitimbwa Sabuni, från Länsstyrelsen och Vidga normen, vid Framtidens ledares kickoff.”

  http://www.lansstyrelsen.se/Stockholm/Sv/nyheter/2018/Sidor/nytt-mentorprogram-ska-bidra-till-mer-inkluderande-arbetsmarknad.aspx
  https://archive.is/kYSjo

  Svara
  • G

    /  04/09/2018

   Hon låter inte alls som en aktivist som vill driva ”sina frågor ur ett eget perspektiv” inom Länsstyrelsen….

   ”Processledare, Enheten för näringslivsutveckling, Länsstyrelsen Stockholm

   Vad jobbar du med?

   Jag arbetar som processledare för det tvärsektoriella initiativet Vidga Normen. Arbetet syftar till att driva och lyfta frågor kring vem vi ser som kompetent för ledande positioner. Och hur våra förutfattade föreställningar begränsar människor på arbetsmarknaden.

   Centralt så arbetar jag som ögonöppnare för hur vi ser på frågor om normer kring hudfärg. Vidga Normen tar sitt avstamp i afrofobirapporten och det faktum att afrosvenskar är en grupp med betydligt lägre avkastning på akademisk utbildning än majoritetssvenskar. Det vi vill uppnå är att tillsammans med arbetsgivare skapa en mer inkluderande arbetsmarknad inom Stockholmsregionen.

   Vad är roligast med ditt jobb?

   Att få arbeta med en fråga som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och att få möjligheten att driva mina frågor ur ett eget perspektiv.”
   http://www.lansstyrelsen.se/Stockholm/Sv/om-lansstyrelsen/jobba-hos-oss/medarbetare/Sidor/Marie-Cham.aspx
   https://archive.is/Xlzv8

   Miljöpartiet de gröna….

   Ersättare i Kompetensnämnden och kommunfullmäktige
   https://www.mp.se/om/marie-cham
   https://archive.li/Epp2V

   https://www.linkedin.com/in/marie-cham-247064157

   P.S
   Har Google fuckat upp sökmotorn, eller varför hittar jag inte något från nån som skrivit kritiskt om afrofobirapporten när det är det jag letar efter, 3-4 första sidorna bara positivt från kända ”anti”rasist-röster. Förr kom relevanta resultat på det man söker, men inte denna gång.

   Svara
   • Perry

     /  04/09/2018

    ”Jag arbetar som processledare för det tvärsektoriella initiativet Vidga Normen” sug lite på den…..
    ”Jag arbetar som processledare för det tvärsektoriella initiativet Vidga Normen”, låt det rulla runt i munnen.
    ”Jag arbetar som processledare för det tvärsektoriella initiativet Vidga Norment” WTF

    Svara
   • G

     /  04/09/2018

    …..men däremot en tweet från en saknad man dök upp….

    Så det låter ju toppenbra(!) att Länsstyrelsen driver projekt som ”tar sitt avstamp i afrofobirapporten”.

    Svara
 44. G

   /  04/09/2018

  “Den akademiska friheten i Sverige gäller bara om du är vänster

  Historien om KTH, ”Kuddrummet för Triggade Hens”, går vidare. Från att svenska universitet och högskolor varit platser för kritiskt tänkande och nyskapande har de blivit den nya vänsterns bastioner. Sökande professorer och doktorander diskrimineras ofta på politisk basis, och nu drabbar samma censur även studenterna. Den akademiska friheten är livsviktig för att fostra kritiskt tänkande studenter. Men i Sverige är den akademiska friheten bara viktig i röd – förlåt, rätt -– riktning. Den som tycker annorlunda bestraffas hårt. I dag fortsätter Paul Pascalau sin rapportering om värdegrundscensuren inom den akademiska världen.”
  http://katerinamagasin.se/den-akademiska-friheten-sverige-galler-bara-om-du-ar-vanster/

  Svara
 45. icke-svensk

   /  04/09/2018

  ttps://www.youtube.com/watch?v=ZYWToFJvGJ8

  Enjoy

  Svara
 46. Gorby

   /  04/09/2018

  Svara
 47. Det blev utvisningar trots allt:

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/efter-hungerstrejken-utvisningen-blir-av-1.5553628

  5-6 stycken. Bara sisådär 79 994/5 kvar då.

  Svara
  • Olof

    /  04/10/2018

   Hungerstrejk i fyra dagar? Kom de på det i sista stunden, eller vad vad poängen? Det är klart ingen kommer bry sig om en fyradagars hungerstrejk, det är ju typ en lättare fasta.

   Jag menar, med så kort tid till transporten vore ju det bästa sättet att få dem att bryta hungerstrejken att genomföra utvisningen…

   Svara
 48. MiT

   /  04/10/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/10/2018

   Bilden kan ju illustrera ett av brottsoffren?

   Svara
 49. MiT

   /  04/10/2018

  *https://www.facebook.com/argblattetalar/videos/1290191034458714/*

  Svara
 50. Nisse Hult

   /  04/14/2018

  Teatern som detta inslag handlar om i början har jag inte brytt mig om att analysera för det verkar vara lögnaktigt politiserat skit med en ond avsikt.
  Det finns inga som helst likheter mellan 2015 års afghaner och judarna som kom hit i vita bussar. 1945 handlade det om misshandlade människor som det närmast var en överlevnadsfråga att få komma bort från Tyskland och där staten verkligen förtyckt dem under en 10-årsperiod.
  2015 års afghaner är unga starka fysiskt friska män som bara verkar ta chansen att utnyttja andra faktorer för att kunna skapa sig och sina familjer ”ett nytt liv” på andras bekostnad istället för att stanna hemma och jobba upp sitt land. Och syrierna vet vi inte så mycket om egentligen. Är dom ”offer” som ”kommit vägen för inbördeskriget” eller är de besegrade rester av de ”hårdföra islamister” som lyckats hålla stora delar av ladet under sin vapenmakt under flera år? Hur lång tid skulle Sverige hålla ut om islamister här skulle kapa delar av Sverige för att genomdriva sharialagar och ”IS-politik” på delar av svenskt territorium? Vad skulle svenska staten göra? Jag bedömer att islamisterna i Syrien faktiskt ”förtjänar” att bekämpas militärt och att Assad inte kan göra mycket annat.
  Hursomhelst är det skamligt att blanda in ”vita bussarna” i något av dagens flyktingöden för det var en helt unik händelse i modern historia. Min analys är att dagens flyktingströmmar genereras av islam men att många flyktingar inte medger det och att svenska politiker har fruktansvärt svårt inse grundorsaken islam och konsekvenser för framtiden för Sverige av att islam tillåtits införas i Sverige i så stor skala.

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: