Researchgruppen och Flashback

För ett bra tag sedan så kom det fram att RG hade en databas från Flashback. De har ju fikat efter den förut

B9bG-F4CEAQKllD

Och varför vill de ha den? Kanske för att kunna utöva lite ”utpressning” mot sådana de inte gillar där?

B9bG_TXCQAIuq58

Verkar som om någon kanske nappade till slut? Eller så vill de bara ge sken av det.

Förra gången var det Expressen som betalade blodspengarna, strax innan julen 2013. Strax efter publiceringen så small det hos en i Skåne, vet ej om det var en av de som Expressen hängde ut, var det inte det så är det lätt att tro att RG gav lite uppgifter till sina kompisar i AFA/RF… Den här gången är det Aftonbladets tur att betala blodspengarna. De gick ut med att en läkare!! uttryckt sig rasistiskt på Flashback samtidigt som de säger att de bara ska granska samhällstoppar. Lysande start av Jan ”jag är för yttrandefrihet men…” Helin som ”Hoppas kunna starta en diskussion om gränser”…

För cirka en månad sen var Aftonbladet Charlie och var mäkta stolt över det, nu kommer det fram att de samarbetar med extremister för att kunna få fram vad vanliga människor skriver på flashback. Jo, de vill nog gärna få fram vad vanliga människor skriver där. Och de får fram det också för ni tror väl inte att de blundar när de söker efter bekanta ”samhällstoppar” och vad de skrivit när ”vanlisarna” dyker upp? ”Ahhh, den där jobbiga jäveln som alltid är emot oss. Intressant. Jaha oj, har han den böjelsen. Man kanske ska slå en liten pling och säga att det vore ju synd om hans lilla böjelse kom ut bland släkt och grannar”.

Flashback är stället där alla kunnat skriva vad som helst anonymt. En del kanske har delat med sig av mycket personliga saker och som de absolut inte vill ska komma andra till del vem som skrivit det. Kan vara extremt känsliga saker. Nu sitter en bunt extremister med kopplingar långt ut på vänsterkanten på just de uppgifterna… En del kanske har haft Flashback som en ventil, för att kunna funka normalt, kanske skrivit saker som kanske inte alltid är ok och där man måste ha en hel händelsekedja för att förstå varför man skrivit som man gjort. Tror ni Aftonbladet tar hänsyn till sånt eller rycker de ut enskilda grejer? Jag lider med dem som skrivit om känsliga personliga saker på Flashback och nu vet att politiska extremister har tillgång till det. Det spelar ingen roll om de inte är aktuella för artiklar, bara vetskapen om att opålitliga människor har uppgifterna räcker…

Kanske det finns någon åklagare eller advokat bland användarna som delat med sig av erfarenheter vid vårdnadstvister, kanske avslöjat inte så bekväma saker? Nu sitter My ”leka med tanken” Vingren på uppgifter vilka de eventuellt är och vad de sagt. Kanske ett litet samtal väntar några åklagare och advokater? Och jo, hon tycker att det ska räcka med att någon leker med tanken att någon gjort något för åtalas och kasta i fängelse. Känns det bra att hon kanske sitter på massor av känsliga och personliga uppgifter om sådana som arbetar med sånt?

wag

Tänk om det finns några poliser som ventilerat något känsligt på Flashback? Några bekanta namn kanske dyker upp för killen i tweeten ovan, känns det bra att just den killen kanske sitter på en rejäl lunta med personliga och känsliga uppgifter om poliser? Här finns ett inlägg på socialism.nu om vilka han och RG samarbetar med.

Martin Fredriksson har ju varit inblandad i en hel del, han har ju till exempel varit aktuell i mordbrandsutredning där han dock blev frikänd för att det inte fanns tillräckligt med bevis. Inget leka med tanken där. De hittade instruktioner om hur man tillverkar brandbomber hemma hos honom samt en lista med politiker. Tänk om han råkar känna igen några namn som var ”mot” honom där? Som har skrivit en massa känsliga privata saker på Flashback? Om det är så, vad väntar dem? Eller kanske några av dem som skriver i den här tråden? Han har en liten lunta med brott där i alla fall några är politiska. Nu är en del grejer gamla och man ska inte straffas för livet men brott med politiska motiv är väldigt allvarligt.

Carl Tullgren försökte smita från taxinota och misshandla chauffören, han är dömd flera gånger för misshandel. Samma dag som det var en puttinuttig intervju med honom i Sydsvenskan så dömdes han för försök till våld mot tjänsteman. Känns han stabil nog att ha tillgång till känsliga uppgifter om en massa svenskar?

birrohatet40

Känns det bra att en person som startar mobbardrev på twitter, så till den grad att mobboffret skrev statusar på facebook som tolkades som suicida av deltagare i mobbardrevet, nu sitter på en oändlig mängd känslig information om massor av människor? Det gör hon nämligen nu. När startar nästa mobbardrev på twitter?

Verkar det vara pålitliga människor tycker ni? Är de lämpliga att sitta på sådana känsliga grejer som Flashbacks databas och dessutom få saftigt betalt för det av Expressen och Aftonbladet?

brahelin

Så här tycker en medlem av det Verkställande utskottet i Sveriges största parti om att folk som har politiskt våld på agendan sitter på känsliga uppgifter om flera hundratusen svenskar. För Jan ”jag är för yttrandefrihet men…” Helin och AB har inte tagit fram någonting alls, det har RG gjort. Och de har allt i sin ägo även efter eventuella publiceringar. En socialdemokratisk riksdagsledamot hyllar alltså folk som tycker politiskt våld är rätt väg att gå…

De sitter på Piscatus och samkör databaser på ett sätt som jag knappt tror att myndigheter har tillåtelse att göra. Och politiker tycker det är bra.

Tänk att vi kommit så långt i landet att media granskar folket åt makten istället för tvärtom. Inte ens när toppolitiker hyllar det så reagerar media och tänker efter. Det största syftet med detta är inte att granska några samhällstoppar utan för att varna vanliga människor att de ska passa sig. Jag skulle ALDRIG lämna info om något känsligt till en kvällstidningsjournalist om jag var tvungen att vara anonym, de är alldeles för opålitliga. Man kan inte lita på dem helt enkelt. För om de inte ens kan hålla sig till den enkla regeln att granska makten åt folket utan hela tiden gör tvärtom, varför ska de då hålla på en sådan simpel sak som källskyddet?

Och om man inte får se en enda politiker från de andra partierna till exempel Vänsterpartiet, Sossarna, Miljöpartiet och så vidare utan bara från SD som figurerar i Aftonbladets artiklar om detta och om inte en enda journalist från egna tidningen, Expressen eller någon annan tidning, TV eller radio förekommer, då vet vi att de inte finns någon ärlighet alls hos vare sig Aftonbladet eller RG. Även journalister är samhällstoppar med enorm makt, i många fall mer än lokalpolitiker. Vi VET att politiker från samtliga partier, journalister från AB, expressen, SVT, TV4 och så vidare har konton på Flashback och vi inser LÄTT att även de har skrivit klart olämpliga saker där. Så vi vill allt se lite från den sidan också. Om man nu ska jaga anonyma överhuvudtaget…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

128 kommentarer

 1. MiT

   /  02/10/2015

  ”Vet ni hur har Researchgruppen har arbetat?

  – Ja. Vi samarbetar med hundratals frilansare och nyhetsbyråer och vi ser till att vårt jobb följer lagar och pressetiska regler.”

  Eftersom man är så snabb att berätta hur duktiga de är med att följa alla fina regler utan att någon ens frågat så kan man väl gissa att det är si och så med den saken…

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3883006.ece

  Svara
 2. MiT

   /  02/10/2015

  https://archive.today/cSnKa

  Svara
 3. MiT

   /  02/10/2015

  ”införande av taktiska ambulansenheter som med ändamålsenlig skyddsutrustning, som skyddsmask och skottsäker väst”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/hardare-samhaellsklimat-proevar-ambulansen-hart-13610

  Svara
 4. MiT

   /  02/10/2015

  ”Jobbar för EU på dagarna – sprider hat på kvällarna”
  https://archive.today/mlDfH

  Svara
 5. Pelle2

   /  02/10/2015

  Som sagt var, det är helt sjukt att etablerade tidningar samarbetar med stenkastarvänstern i Researchgruppen som med hjälp av olagliga metoder vill skada sina åsiktsmotståndare.
  De har dessutom mage att försöka framställa sig som moralens och åsiktsfrihetens förespråkare.Det är så att man man vill spy !

  Svara
  • MJ

    /  02/10/2015

   Var det inte du som i en annan tråd för några dagar sedan ville ha ett angiverisamhälle och åsiktsbrott för DINA meningsmotståndare?

   Svara
   • MJ

     /  02/10/2015

    Efter närmare kontroll så svarade du på min kommentar om åsiktsbrott och angiverisamhälle men du det var bara en svada om andra saker och att du var sårad.

    Däremot fick länken till svt-artikeln om att införa åsiktsbrott och angiverisamhälle 22 uppåttummar och noll nedåttummar.
    Men jag antar att det bara är fint och demokratiskt om det är åsikter som ni tycker illa om som drabbas?

    Svara
    • Pelle2

      /  02/10/2015

     Ja,Mj. Vi vet alla att du alltid har rätt och alla andra alltid har fel.Du skriver heller aldrig några svador om andra saker . Du är ett under av klarhet och neutralitet och tar aldrig ställning mot någon ideologi. Tänk om man ändå kunde få vara så ofelbar som du är o store MJ.

     Svara
     • Din kommentar innehöll ingen länk men jag gav en tumme upp i alla fall. För att könsmaktsordningen och patriarkatet…erh,,, jag menar att lågpannor som vi är så tummar vi alltid uppåt!

     • MJ

       /  02/10/2015

      Skönt svar på en kommentar där jag erkänner att jag hade fel. Läsförståelse…..

     • Pelle2

       /  02/11/2015

      @MJ
      Min kommentar riktade sig mera till ditt allmänna sätt att se på oss som kommenterar här och tog inte hänsyn till att den store MJ för en gång skull erkände att han hade fel.Så ja, jag såg att den ofelbare MJ för en gång skull hade fel och dessutom erkände det… Världen kommer att gå under när inte ens du MJ är ofelbar 😉

     • MJ

       /  02/11/2015

      Jag ser på exakt samma sätt på dubbelmoral och okunskap på alla håll. Jag tycker inte att det är bättre eller sämre när Researchgruppen vill förtrycka de som tycker annorlunda än dem, precis som ni vill.
      Det är nog också så att konflikten mellan Er om VEM som ska förtryckas på grund av sina åsikter innehåller sådana mängder dubbelmoral att det är svårt att överträffa.

     • Pelle2

       /  02/11/2015

      @MJ
      Jag kan inte komma på att jag eller någon annan här har skrivit att någon skall förtryckas för sina åsikter. Däremot kritiserar jag och många med mig åsikter/företeelser som vi inte håller med om.
      Jag kan definitivt skriva att jag inte tycker att det vore ok om media samarbetade med en högerextremistisk organisation precis som att det inte är ok att samarbeta med vänsterextrema som RG. Du däremot känner uppenbarligen ett stort behov av att försvara samarbetet med Researchgruppen vilket var vad mitt ursprungliga inlägg handlade om.
      Fast som vanligt försöker du nu påstå att du minsann inte tycker att RG är bättre eller sämre än någon annan.
      Sedan avslutar du med att vi är dubbelmoralister. Vid andra tillfällen kallar du oss lågpannade och ointelligenta.Jag undrar därför för åtminstone tredje gången varför du envisas med att läsa och kommentera på denna blogg om du tycker så illa om det som skrivs ? Du kommer knappast vinna över någon på din sida genom ditt burdusa sätt att argumentera.Då är det väl bättre för både dig och oss att du håller dig härifrån ?

     • MJ

       /  02/11/2015

      Jodå. Som sagt en artikel om att införa åsiktsbrott och angiverisamhälle fick 22 uppåttummar och noll nedåttummar.

      Jag har inte försvarar något med RG, vad? Det aftonlögnen sysslar med bryter uppenbart mot pressetiken,men det gör ju de varje dag. Det är ju bara det att ni bara reagerar när de sin drabbas står er nära ideologiskt.
      När de varje vecka lägger ut bilder på brottsdömda så reagerar ni inte t.ex. eller när de hänger ut domare och nämndemän som dömt fel (dvs friat män anklagade för brott mot kvinnor).

      Om man tillhör högsta procenten så är det svårt att hitta forum där folk inte är idioter. Men även idioter kan faktiskt lära sig t.ex. grunderna för demokrati.

     • Pelle2

       /  02/12/2015

      @MJ
      Kan du länka till artikeln som förespråkade åsiktsförtryck och angivarsamhälle finns finns ? Kommer inte ihåg att jag såg den.
      Du påstår att vi reagerar enbart när någon som står oss nära drabbas men det är i så fall detsamma som du sysslar med. Om någon andas kritik mot någon vänsteranhängare eller vänstergrupp,som t.ex RG, så rycker du ut och skriker men ni då eller något annat.
      Eftersom du har så stort behov av att försvara alla med vänsteråsikter tolkar jag det som om du delar deras åsikter/handlande.När jag då pressar dig att erkänna detta så svarar du alltid att jag gillar minsann inte dom.Om det stämmer,varför har du då ett så stort behov av att försvara dom ? Får man inte vara kritisk mot vänstern i din värld ?Om vi får det,när skall du försvara någon med en högeråsikt ?
      Jag tycker inte att man skall hänga ut tjänstemän som har handlat inom lagens råmärken även om man t.ex inte delar en domares sätt att döma.Man kan också fundera över om det är nödvändigt att hänga ut brottslingar med bild.

      Så den överintelligente MJ är alltså ute på en bildningsmission och vill egentligen bara utbilda oss lågpannade och ointelligenta idioter som skriver och läser denna blogg ? Vilken ära att du nedlåter dig till en sådan välgörande gärning…

     • MJ

       /  02/12/2015

      Nej men det är under förra inlägget, en artikel av Muhammed Omar i svt. MIT länkar.

      Att ni bara riktar er dubbelmoral mot vad ni uppfattar som vänster innebär inte att jag särbehandlat något. Att jag är emot åsiktsbrott innebär inte att jag är för de åsikter ni vill förbjuda. Precis som att jag inte tycker mer om araber än andra folk bara för att jag tycker att det är fel att begå de folkmord mot araber som ni förespråkar.

      Du behöver inte tacka, jag gör det så gärna.

    • Och per någon sorts automatik är det innehållet i länken som tummas, inte att någon varit så vänlig att dela en länk vederbörande tycker att är intressant, oavsett innehåll?

     Svara
    • Anders Senior

      /  02/10/2015

     Det finns en enkel grundregel som folk borde tänka på angående demokrati:

     ”Man bör bara ge staten den makt som man kan acceptera att staten har när den kontrolleras av de som inte tycker som du.”

     (S)taten har redan idag åt helvete för mycket makt över folk.

     Svara
     • MJ

       /  02/10/2015

      Exakt. Demokratin är åsiktsneutral.

      Problemet idag är att nästan alla som pratar om t.ex. åsiktsfrihet är att de menar att deras egna åsikter ska ha frihet.
      Det är därför klientelet här kan vara eld och lågor över åsiktsregistrering, angiveri och åsiktsbrott när det ska drabba deras åsiktsmotståndare, men blir väldigt upprörda när deras åsiktsfränder utsätts för samma sak.

      Det är samma sak i andra änden och däremellan. Det är därför Aftonbladet kan göra så här samtidigt som de skulle vara extremt upprörda om deras åsiktsfränder utsattes.

 6. robjoh

   /  02/10/2015

  Undrar om folk som vill begränsa yttrandefriheten inser att det är yttrandefriheten som gjort att vi idag lever i en demokrati, att slaveriet är förbjudet och många andra reformer.

  Svara
 7. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 8. MJ

   /  02/10/2015

  Man kan inte lita på flashbacks administratörer heller. Så använd en särskild e-postadress till ditt flashbackande. Det är ju så de gör, de får e-postadressen och kan sedan börja leta efter andra ställen där du använt samma e-post, när du beställt en bok eller svarat på en enkät eller liknande. Eller se skickar de e-post till dig som du svarar på med ditt eget namn som användare.

  Syftet med att ha identiteter på en stor grupp människor med ”färgstarka” åsikter är att man med hjälp av det här kan stoppa vilken politisk karriär som helst. Det räcker ju med ett negerskämt (vad blir det om man korsar en neger och en bläckfisk?) eller vad som helst, man behöver ju inte ens vara rasist/sexist/annat förbjudet för att de ska solka det på en.

  Svara
  • Olof

    /  02/10/2015

   Oavsett vad det gäller bör man variera mailadresser och gärna kasta in andra (gärna kända) namn som rökridåer för att försvåra. Vi vet aldrig vem som har makten i framtiden, så om SD får majoritet och ensam tillgång till hela FRA datat så kommer det inte vara speciellt bra att ha vad de anser är ‘fel’ åsikter med namn på… Och det som läcker till RG lär ju läcka till andra håll med. Förmodligen även från RG.

   Svara
 9. MJ

   /  02/10/2015

  OT:
  Vakten som spöade upp en 9-årig pojke; det skrivs bara könsneutralt om den vakten i all media. Var det en kvinna?

  Svara
 10. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 11. Dumle

   /  02/10/2015

  ”…media granskar folket åt makten istället för tvärtom. ”
  Lysande. En blivande klassiker.

  Svara
 12. Jan

   /  02/10/2015

  Det är egentligen tre intressen som samverkar här: medierna (i det här fallet AB men det kunde lika gärna vara Expressen, TV4 etc), DÖ (dvs det politiska etablissemanget) och extremvänstern i form av RG och Expo (m fl). De har en gemensam agenda: att angripa SD eller folk som anonymt sympatiserar med SD på nätet. Syftet: Att slå tillbaka SD:s framfart och bevara politisk status quo.

  Svara
 13. Two Different Shoes On

   /  02/10/2015

  Jag behöver inte frälsa någon.
  Jag behöver inte demonstrera min åsikter.
  Min röst är allt som räknas och den är jag för rädd om för att sticka den i PK fascisternas nät. Kommenterar sällan sedan jag blev uthängd av Expressen för 1 enda kommentar.
  Det är helt enkelt inte värt risken när yttrandefrihet medför livsfara, eller som Fredrik Reinfeldt uttryckte det. Propagerar man för en viss politik så får man räkna med fysiskt våld. Vilket visar att sjuklöver politikerna är för diktatur och mot yttrandefrihet.

  Svara
  • MJ

    /  02/10/2015

   Jag har blivit uppringd av både aftonbladet och expressen med frågor om jag ingår i olika grupper/engagemang som de haft helt fel om. Jag tror också att det är någon med samma namn eller som använt mitt namn som har skrivit det som fått dem att ringa. Men jag hoppades att se skulle skriva om det då att jag kunde bevisa att de hängde ut fel person. De skrev aldrig om någon av sakerna.

   Svara
   • Ja, det är väl den korrekta taktiken för de som drabbas. Blåneka, kräv bevis och be dom ta det till tingsrätten om de vill diskutera sina ”bevis”. Hittills har de bara hängt ut folk som erkänt öppet. Den som blånekar synar deras kort, vilket de absolut inte vill

    Svara
    • MJ

      /  02/11/2015

     Nu hade jag ju mitt på det torra eftersom de hade fel person. Men självfallet skulle man göra samma sak även om de hade träffat rätt.

     Svara
 14. Anonym

   /  02/10/2015

  Svara
 15. Pet

   /  02/10/2015

  Hehe, aftonbladet har nog missat poängen med Jesuischarlie. De ska lägga upp egna åsikter, inte avslöja andras anonyma åsikter. 😀

  Svara
 16. MiT

   /  02/10/2015

  https://archive.today/HUmAV

  Svara
 17. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • MJ

    /  02/10/2015

   Offentliga personer?
   Som en läkare eller en EU-tjänsteman?

   Svara
   • MiT

     /  02/10/2015

    Det där var nog en fråga för att visa att de inte kommer att svara på den.

    Svara
  • Leif

    /  02/10/2015

   Det svåraste att uthärda är den högstämda ton man slår an när man berättar om sin snaskiga verksamhet:
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20288071.ab
   I själva verket påminner den en hel del om detta:

   (från 1:15)
   Själv extremt känslig när det gäller uppgifter, uppgiftslämnare och eftersökningar av utomstående gentemot den egna verksamheten har man inga som helst skrupler att liera sig med ljusskygga för att just göra sådant, för att sedan upprätta folkdomstolar. Skamligt!

   Svara
 18. MiT

   /  02/10/2015

  ”Jerzy om rasistpåhoppet: ”Är hets mot folkgrupp””
  https://archive.today/htdLb

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/10/2015

   Nu när vi vet vem han är kan de som han handlar så här emot använda sig av de juridiska medel som helt plötsligt finns.

   Hur kom de över den informationen och hur har den verifierats?

   Sen är det förstås så att en människa som är jurist och uttrycker sig på det sättet när det gäller rättssäkerhetsfrågor inte bör utöva sitt yrke.

   Finns det fler åsikter jurister inte får yppa?

   bara själva idén om att man ska behandla människor olika på grund av deras etniska bakgrund eller politiska åsikter är ju inte värdigt en jurist utbildad vid Stockholms universitet, säger Jerzy Sarnecki.

   Topic är: Hets mot folkgrupp.

   Svara
 19. MiT

   /  02/10/2015

  Hahaha!

  ”Polisman: MP är en terroristorganisation”
  http://www.expressen.se/gt/polisman-mp-ar-en-terroristorganisation/

  Svara
  • Privatperson, till yrket polis, om man skall vara noga. Han skrev på sin privata FB-sida.

   Svara
 20. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 21. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 22. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   För en Fi-anhängare sitter det aldrig långt inne att brännmärka dom som inte delar deras åsikter…

   Svara
   • anonym

     /  02/11/2015

    Det handlar väl om att Margret aldrig har haft några djupare eller inre tankar, och kan därför inte förstå vad detta är.

    Svara
 23. MiT

   /  02/10/2015

  Läs alla svar!

  Svara
  • Sonesson säger att vi har störst ”tryck” på oss. Det stämmer inte, vad jag kan minnas. Tittar man t.ex. på asyl-backlog är Tyskland i särklass. Sedan upplever Turkiet ett oerhört tryck, och hela deras flyktingmottagning hotar att haverera.

   Det som är speciellt med Sverige är att vi har högt tryck kombinerat med att nära 80% av alla asylsökande får stanna. Ur minnet (orkar inte gräva efter Eurostat-rapporterna) ligger Tyskland, Frankrike m.fl. runt 20-40% beviljade ansökningar. Tyskland har alltså betydligt fler sökande än Sverige, men avvisar fler, så i absoluta tal hamnar vi på ung. samma nivå.

   Svara
   • MJ

     /  02/11/2015

    Libanon har 1 miljon flyktingar som kommit de senaste fyra åren och numera 5 miljoner invånare. Där kan man snacka tryck. Jordanien har tagit emot en miljon på sina 6 miljoner invånare.

    Med samma nivå, menar du då per capita? För det är ungefär samma nivå. Tyskland tar emot tio gånger så många men har åtta gånger så stor befolkning.

    Svara
    • Nej, Sverige och Tyskland tar emot ungefär lika många i absoluta tal.

     Se t.ex. Eurostat: First Instance Decisions 2013:

     – Tyskland: 20,125 positiva beslut; 56,040 avvisade
     – Sverige: 24,015 positiva beslut; 20,990 avvisade

     Tittar man sedan på ”final decisions” så jämnar det ut sig lite.

     Siffror för Q3 2014:
     – Tyskland: 9,580 1st instance positive, 46% rate of recognition
     – Sverige: 7,660 1st instance positive, 78% rate of recognition.

     Så lite beroende på vilken period man tittar på, så kan det variera lite, men i absoluta tal tar Tyskland och Sverige emot ungefär lika många. Tyskland har dragit ifrån lite i antal mottagna, vilket nog huvudsakligen beror på att trycket på Tyskland har ökat mer än på Sverige (i absolut förändring i ansökningarunder senaste året är bland EU-länder Sverige tvåa efter Tyskland).

     Svara
    • För att göra Sonesson rättvisa, så sade hon att Sverige hade störst tryck i hela EU+OECD. Varken Libanon eller Jordanien är med i EU eller OECD. Men Tyskland (och Turkiet) är det.

     Svara
 24. MiT

   /  02/10/2015

  Han tyckte alltså att det fanns en fråga som han höll med dem om. Thats it.

  Här är Uvells tweet och några svar

  Svara
 25. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/10/2015

   jag bedömer dem som extremt seriösa i det journalistiska arbete de gjort hittills

   Var och hur har de kommit över sin FB-information?
   Hur har den använts?

   Jag vill minnas att det är hackad Disqus-data som givits till stora svenska tidningar att hänga ut privatpersoner med.

   Svara
 26. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Fuktig

    /  02/10/2015

   Politism, balle? HAH! Supersnippa nog att stå upp menar han självklart.

   Svara
 27. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 28. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 29. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/10/2015

   Verkligen.
   ”Vi tittade på ett forum där vad som hellst får skrivas och kom fram till att folk sa vad som hellst! Till och med saker vi inte håller med om! Fy fan. Det vill vi göra något åt, men i brist på juridiskt utrymme tar vi till det vi är bäst på: påtvinga andra självcensur under hot om personangrepp och uthängning. I demokratins och yttrandefrihetens namn förstås…”

   Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Han skall nog vara glad att de inte granskar Arnstad…

   Svara
 30. MiT

   /  02/10/2015

  ”Blev uppringd av Richard Aschberg från Aftonbladet, hur?”
  https://www.flashback.org/t2522697

  Svara
 31. MiT

   /  02/10/2015

  ”Jag har gjort mer för feminismen än Bang”
  http://www.svt.se/opinion/article2667206.svt

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/10/2015

   *förutsatt att jag får definiera feminism som jag vill

   Med Bang och elitfeminismen var det tidigare en väldig vattendelare. Litteraturvetaren Nina Björk tyckte då att vi var värst. Björk skrev om Amelia att det var ”den äckligaste, den mest schizofrena och dubbelmoraliska tidningen i Sverige”.

   .

   Jag tycker att jag har en feministisk syn på min verksamhet som feminist-purister tycker att jag talar i nattmössan om.

   …vilket det tydligen råder delade meningar om.

   Svara
 32. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 33. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Intenso

    /  02/10/2015

   Hellre en tio coola killar på nätet än en dum brud med tjall på tråden

   Svara
  • Pelle2

    /  02/11/2015

   Undrar om Atladottir skulle uppskatta att bli granskad ? Skulle inte tro det. När någon ifrågasätter en feminist så brukar den som gör det bli blockad av feministen ifråga.

   Svara
  • Anonym

    /  02/10/2015

   Hahahahahaha, Vad fan snackar hon om? 😀

   Svara
   • MiT

     /  02/10/2015

    Förstår att det är förvirrande, det är ju en genusvetare som kritiserar strukturtänk och identitetspolitik. Eller nåt sånt. Förvirrande blir det ju 😀

    Svara
 34. MiT

   /  02/10/2015

  Bläddra ner en bit så kommer texten
  ”Fördomar och hat kan aldrig förkläs till religionskritik”
  https://archive.today/8fTdl

  Svara
 35. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 36. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Åsa Romsons almedalstal är det mest rasistiska som har producerats i Sverige på minst 20 år. Hon är vice statsminister.

   Svara
 37. MiT

   /  02/10/2015

  https://archive.today/F8RK6

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/11/2015

   ”barnpornografiska berättelser”… vilka är fullt lagliga i sin textform.

   Svara
 38. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 39. Manshat på twitter inget problem?

   /  02/10/2015

  Från Aftonbladets chat om näthatet i dag:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20294667.ab

  ”Kommentar från Zoran :
  Vad anser du om kvinnor som sprider manshat på twitter? Granskar ni dom också?

  Jan Helin:
  Jag har inte upplevt det som ett problem och jag är ganska mycket på twitter. Så, nej någon sådan granskning har vi inte planerad.”

  Detta är väl ändå ganska märkligt? Hur kan någon som är på tex #fempol missa det?
  Ett ”men vi tar gärna emot tips på sådant hat, så kan vi skriva om det” vore en klädsam kommentar. Kanske någon kan tipsa Helin i klartext om sådana exempel?
  Detta stärker bara tankarna om att AB faktiskt har en politisk agenda.

  Svara
  • Dumle

    /  02/10/2015

   Öh. Inte för att vara sån. Men AN har haft en politisk agenda sen länge. Den har dock varit mest på ledarsidan, för att på senare tiden även varit ledande på alla sidor. Ja tom sporten.
   Att Expressen föll i fällan och genomsyrades av agendasättande journalistik och brott för att tvinga folk till deras syn på samhället var lite mer överraskande.
   Vi äro många som avskyr och faktiskt rent av hatar tidningarna numera. Själv läste jag dagligen minst tre tidningar för enbart fyra år sedan. Men när deras jakt på medborgare istället för makten började försvann jag.
   På mig har de alltså förlorat 1000 ex var a 12 kr

   Svara
  • Mallemattias

    /  02/10/2015

   ”Jag har inte upplevt det som ett problem” är väl vad det hela handlar om.

   Svara
 40. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 41. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Det visar väl vilka extremister det är som jobbar för RG. De som de inte gillar skall spöas upp och de skäms inte ens för att erkänna det.Skulle dock inte tro att de skulle tycka att det var lika kul om de själva fick stryk för sina åsikter….
   Snygga sängkamrater godhetsapostlarna på Expressen och Aftonbladet har skaffat sig.

   Svara
 42. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 43. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 44. MiT

   /  02/10/2015

  Alexander bard har dragit igång den stora motorsågen:
  ”Det är ren jävla populism”
  http://www.resume.se/nyheter/media/2015/02/10/det-ar-ren-javla-populism/

  Svara
  • Pelle2

    /  02/10/2015

   Helin kallar Bards utspel för osmakligt effektsökeri. Det låter som en bra beskrivning på vad Aftonbladet håller på med tycker jag.

   Svara
 45. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 46. MiT

   /  02/10/2015

  FNISS!

  Svara
 47. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 48. Det merkelige er ikke at man forrakter nazister. Problemet er at man ikke forrakter kommunister i samme åndedrag. Forskjellen mellom dem? Fargen på tapeten.

  Svara
 49. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
 50. MiT

   /  02/10/2015

  Svara
  • Intenso

    /  02/11/2015

   Det här är sa jävla allvarligt det kan bli och det kommer aldrig att fa den uppmärksamheten det förtjänar.

   Rensa i leden SVT och SR eller legitimiteten, det lilla som är kvar, försvinner i etern.

   Svara
 51. MiT

   /  02/11/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  02/11/2015

   Skulle som sagt var vara kul om någon granskade journalisterna på AB och Expressen.Virtanen behöver man i och för sig inte ens granska.Han har ju kommit ut som näthatare helt frivilligt.

   Svara
  • Anonym

    /  02/11/2015

   Kan de inte dela med sig av det dom röker? Spice och Cannabis verkar inte vara i närheten!

   Svara
 52. MiT

   /  02/11/2015

  Svara
 53. MiT

   /  02/11/2015

  Svara
 54. Racism in the Arab world // http://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_the_Arab_world
  ”Racism in the Arab world covers an array of forms of intolerance against non-Arab groups, minorities in Arab countries of the Middle East and North Africa.
  The previously forbidden topics of race and racism in the Arab world have been explored more since the rise of foreign, private and independent media.”
  Med tanke vad som händer i Mellanöstern just nu, så kan man väl tryggt påstå att pressen silar mygg och sväljer kameler.Wiki-artikeln bör läsas och begrundas – i ‘arabvärlden’ nöjer sig inte rasisterna att skria insändare och hota med rör…

  Svara
 55. Från och med nu måste alla forum anses vara öppna för den som har kontakter eller egna kunskaper. Den som på något forum diskuterar känsliga saker, ss misshandel, våldtäkt, psykisk sjukdom – eller barnmisshandel – kan ju lika gärna häfta fast texten på närmaste anslagstavla. Ska vi fortfarande vara mest rädda för SÄPO, FRA, CIA och NSA? (Lustigt nog nämns aldrig motsvarande organisationer i icke-demokratiska länder, ss Kina, Ryssland osv.) Tidigare på kvällen hackade en inavlad typ den wi-fi-förbindelse jag då var uppkopplad till, och kapade mitt bibliotekskort(!) och ändrade lösenordet. Envar sin egen lilla Assange eller Snowden – för det var ju knappast någon underrättelsetjänst i USA:

  Fast dock – avslöja namnen på våldtäktsmän – då är du rasist, fascist eller dubbel-nazist. Det kallas väl problemformuleringsprivilegiet.

  Svara
 56. Varje gång jag hör RG tänker jag alltid på den här tweeten.
  https://pbs.twimg.com/media/Bs6Wb30IQAA38c6.jpg:large

  Svara
  • Pelle2

    /  02/11/2015

   Som sagt var,dom visar öppet upp att dom är extremister men ändå hyllas dom av etablissemanget.Helt sjukt.

   Svara
 57. Så tyckte jag då men inte nu.
  Om Aftonbladet, Expressen och DN och åsiktsfrihet.
  Alla har väl rätt att ändra sig?
  Hörrni nu vänder vi blad vettja!
  Idag är jag rojalist med royalties från dem, som jag förut hatade.
  Inget konstigt alls. Så funkar vi hyvens killar!

  http://web.archive.org/web/19990218120424/http://www.hata-staten.pp.se/texter/maskinen.txt

  Svara
 58. MiT

   /  02/11/2015

  Svara
 59. Pelle2

   /  02/11/2015

  Aftonbladet inleder sin granskning av näthatet starkt genom att framhålla Kakan Hermansson som ett offer:
  https://archive.today/1XEK8
  Inte för att jag tycker att ens hon förtjänar att bli hatad men hon borde ta sig en funderare över orsak och verkan precis som de flesta andra radikalfeministerna.
  Om hon kallar män för utvecklingsstörda barn och parasiter och inte tycker att det är fel att hata män så kanske det inte är så förvånande att hon själv blir hatad tillbaka ?
  Det är ju också skrattretande att hon påstår att hon blir hatad i egenskap av att vara kvinna och inte beroende på hur hon uttalar sig
  Med andra ord fortsätter Aftonbladet på Robert Aschbergs linje att ta upp några av de värsta feministiska hatarna som offer…

  EDIT: Jag lade in länk via archive.today istället för direktlänken till Aftonbladet /MiT

  Svara
 60. Nästa person i makten som blir granskad; en undersköterska.
  https://archive.today/QxUzH
  EDIT: Jag lade in länken via archive.today istället för direktlänk till Aftonbladet /MiT

  Svara
 61. Arvid

   /  02/11/2015

  Börjar det inte vara väldigt uppenbart nu att RG, media och politiker driver samma agenda? Det verkar mer vara ett krig mot vanliga Svenssons därute än en kampanj mot s.k. ”näthat”. Ingen bryr sig om att hänga ut IS-krigare, somalierna på färjan påstås vara svenskar trots att de inte ens har medborgarskap… Listan går att göra lång på saker att uppmärksamma – men det värsta av allt, som vi verkligen måste ta itu med, är alltså vad vanliga Svenssons tycker på sin kammare.

  Jag noterar dock att till skillnad från förra gången så verkar folk faktiskt vara mindre rädda för att bli uthängda nu. Det är bra, då det är enda sättet att bryta förtrollningen. Strunta i vad de tycker – men än har de flesta av oss har ännu för mycket att förlora på en sådan sak. Sedan gäller det att komma ihåg att när det inte längre fungerar för dem att tysta folk på detta sätt kommer de högst troligt att ta till med fysiskt våld mot vanligt folk. Som du skriver sitter RG (kanske) på väldigt känsliga uppgifter. De använder garanterat dessa för att utpressa folk också. Uthängningarna är bara en psyop som syftar till att tysta folk. Inte ens hemma med våra vänner ska vi våga säga vad vi egentligen tycker! Planen är dock större än bara en liten mediekampanj under någon vecka, för när politiker, media och de andra alla drar åt samma håll så är det svårt att inte tro att det finns en större agenda. Vad den går ut på? Pratar jag bara strunt? Ni kommer att märka framöver.

  Svara
 1. De mäktiga samhällstopparna | WTF?
 2. Aftonbladet står för de fina orden men…. | Cattasbubbla - Just read it !
 3. Dagens Mäktiga Samhällstopp | WTF?
 4. Intresset för jakten verkar vara begränsad | WTF?
 5. De uteblivna ryggdunkarnas vecka | WTF?
 6. De uteblivna ryggdunkningarnas vecka | WTF?
 7. Lite blandat från 2015 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: