Rädda barnen visar vad de går för

Det finns en som heter Jonas Andersson som har figurerat en del i debattartiklar om att man måste börja ålderstesta ensamkommande på något sätt, främst driver han det för de som faktiskt är barn, att det inte är bra att man blandas med vuxna som säger sig vara barn. I SvD blev han bemött, eller vad man nu kan kalla det, av Elisabeth Dahlin, generalsekreterare i Rädda Barnen. Enligt Dahlin så verkar det inte förekomma något ljugande om åldern alls hos de som kommer, hon gör allt för att försöka förminska problemet, ibland med rena påhitt

rädda barnen dahlin myter

Uppenbarligen så bor det vuxna bland barn eftersom man bevisligen kallar vuxna som ljugit om sin ålder för barn? Man får EXTRA fördelar av att vara under 18, något annat sägs inte. Hur det ser ut i övriga EU vet jag inte men det finns en anledning till att så otroligt många söker sig hit. Naivt, godtroget och rent av korkat spelar nog en stor roll… Och vem fan har sagt att man ska använda kol-14 metoden? WTF? Bevisligen så görs inte kontroller alls! Om man gjort det hade inte vuxna 25+-åringar passerat som barn. Alls. Kolla noga igenom de inlägg som länkas i slutet och fundera på om det är barn eller inte…

Vad hon inte fattar är att man vill kolla om det är rimligt om någon är 17 år eller 25 år. Inte att fastställa om någon är 17,5 år. Eller 16 år. Man vill veta om det är rimlig ålder som uppgetts och inget annat och man vill göra det med flera olika metoder. Ibland så räcker ledsyn på ett öga för att slå fast att de har ljugit…

Men hon gräver på sin grop, här är en twitterdiskussion mellan Dahlin och Andersson främst men några andra förekommer också.

rädda barnen

Här passar det bra med en länk till artikeln i SvD. I debattartikeln finns länk till hans första inlägg och replik på Dahlins svar.

rädda barnen1

Genast dök det upp en som kallar sig före detta journalist men numera politruk på LO.

Det finns ju andra svar där, jag tar med dem också

rädda barnen andra svar 1

Kolla hur hon taggar och läs vad hon skriver i SvD, de sakerna matchar rätt dåligt…

Tillbaka till ”huvudtweeten” igen

rädda barnen2

BIG FAIL direkt! Hon drar kvinnokortet helt omotiverat vilket är det yttersta beviset på att man inte har något att komma med alls.

rädda barnen3

På pricken, hon gräver och gräver och det blir djupare och djupare.

rädda barnen4

Men nu var det inte att bli motsagd det handlar om alls…

Här kommer återigen andra svar

rädda barnen andra svar 2

Kolla hennes ”myter” tidigare plus det faktum att hon retweetat nästan allt vad Banke och andra som lever på och får sitt bröd på bordet av asylhaveriet säger så kan man undra vem som tuggar gamla tuggummin.

Tillbaka igen

rädda barnen5

Förståeligt!

Andra svar igen

rädda barnen andra svar 3

rädda barnen andra svar 3a

Återigen LO-politruken med lite fina försök till härskarteknik…

Tillbaka igen

rädda barnen6

rädda barnen7

rädda barnen8

Tycker det är en berättigad fråga, varför ska man kontakta sådana?

rädda barnen9

Jag tror inte han har läst vad hon skriver och hur…

rädda barnen10

rädda barnen11

Andra svar

rädda barnen andra svar 4

Tillbaka igen

rädda barnen12

rädda barnen13

Hon pratar alltså om seriös diskussion i sak efter att ha struntat i det på SvD?

Andra svar på Jonas tweet ovan

rädda barnen andra svar 5

rädda barnen andra svar 5a

BIG FAIL igen av Dahlin. Nu är det någon ”svans” som är felet, återigen helt irrelevant som en del gärna drar till när man saknar argument för sin sak. Och frågan som de andra ställer lär de inte få svar på alls…

Det var ju ett andra svar i den ovan också, det kommer här

rädda barnen andra svar 5aa

rädda barnen andra svar 5aa2

rädda barnen andra svar 5aa3

Tillbaka till den vanliga igen

rädda barnen14

Andra svar

rädda barnen andra svar 6

Han har jobbat med ensamkommande i många år, det försöker Dahlin förminska till ”lokalföreningen i Skellefteå”…

Tillbaka igen

rädda barnen15

rädda barnen16

Så efter att omotiverat dragit Kvinnokortet, Svanskortet och försökt förminska hans mångåriga erfarenhet till något lokalt i Skellefteå så säger hon till HONOM att ”offertröja” inte är en bra bas för diskussion…

rädda barnen17

Det är väl där skon klämmer hos Dahlin, han samlade ihop just det på ett ställe…

Jag tror att jag fått med samtliga tweetar om detta.

Jag förstår inte hennes starka ovilja att försöka sålla bort de rena lögnarna ur processen? De tar ju enorma resurser i anspråk? Varför envisas med att ständigt försvara vuxna som ljuger för att få fördelar när de som drabbas hårdast av detta är riktiga barn?

Jag kan faktiskt inte komma på ett enda riktigt argument för att göra just det som hon gör. Det enda jag kan tänka mig är att hon känner att det börjar gunga under fötterna och vill fortsätta få sin groteska månadslön på 95 000 kronor.

95 000 i månaden för att försvara vuxnas rätt att ljuga om sin ålder för att få behandlas som barn i Sverige…

I det här inlägget kan man räkna hur många svenska arbetares hela löneskatt som går åt bara för att bekosta de som ljuger om sin ålder i Sverige. När våra grannländer började ålderstesta så visade det sig att cirka 75% av de testade hade ljugit och var äldre än 18 år. Och att det skulle vara färre här är helt osannolikt. I slutet av det inlägget hittar ni länkar till andra inlägg med både 30-åriga och 34-åriga ”ensamkommande” barn som bor på boenden i Sverige idag. Det är DEM Dahlin försvarar. Ett fall med en 24-åring som sagt sig vara 17 reagerade inte GP på alls, han stack inte alls ut med avseende på åldern på boendet tyckte reportern och fotografen. Det betyder att det finns hela boenden med överåriga ”barn”… Och varje ett av de ”barnen” kostar alltså 1 miljon om året.

Men kul att Dahlin försvarar 30-åringars rätt att ostört få ljuga om sin ålder och kosta skattebetalarna 1 miljon om året.

Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus

Folk som vill att vuxna män ska bo tillsammans med barn utan vårdnadshavare

Klart man som feministisk regering för en humanitär stormakt drar in biståndet!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

34 kommentarer

 1. MiT

   /  11/29/2015

  Svara
  • Hamon

    /  11/29/2015

   Ytterligare ett bevis på det alla utom radikalfeminister förstår. Dessutom, om de förlorar emot ett p-15 lag, tänk då hur det skulle ha gått emot det svenska herrlandslaget med Zlatan i spetsen. Förlust med 20… kanske 30-0?

   Svara
  • jaha

    /  11/29/2015

   Inte nu igen…

   Skämt åsido, det är väl bra träning för damerna.

   Det kommer bli ännu bättre träning för damerna när P15-laget består av ensamkommande flyktingbarn som i brist på rättssäker åldersprövning är minst lika gamla som de själva.

   Eller. Det kanske är bättre om damlandslaget spelar mot barn under 13 år istället. Ja när det blir förbjudet att utse segrare, så att det blir jämställt.

   Länge leve feminismen!

   Svara
   • Jan

     /  11/30/2015

    Pia Sundhage har helgonförklarats. Men vad har hon egentligen åstadkommit med damlandslaget? Förutom progg-karaoken på presskonferenserna?

    Svara
  • Ivar L

    /  11/30/2015

   Inget fel med damfotboll men inget fel att sätta saker i perspektiv heller.
   Kul för killarna, det kan man väl bjuda på?

   Svara
 2. Rikard

   /  11/29/2015

  Hej.

  Om Twitter blir ihågkommet för något så är det hur det som inget annat visat på svagheten med allmän och automatisk rösträtt; i det här fallet förkroppsligad av RB:s ordförande (eller är titeln VD?) och hennes svans.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 3. michael

   /  11/29/2015

  Kanske borde Rädda Barnen byta namn till Rädda Vuxna,vilket verkar vara Elisabeth Dahlins huvuduppgift numer.

  Svara
  • Hamon

    /  11/29/2015

   Skulle snarare kalla denna organisation för Röda Barnen. 😉

   Svara
   • Rädda Barnen betyder att Barnen ska vara särskilt Rädda. De vuxna behöver däremot inte oroa sig.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/30/2015

   Rädda lönen?

   Svara
 4. T

   /  11/29/2015

  Om man gräver i en cirkel runt sig själv blir gropen djupare med färre spadtag.

  Svara
 5. Svenne

   /  11/29/2015

  Elisabeth Dahlin försvarar sitt levebröd, där är nog ingen efterklokhet att vänta…

  Svara
 6. Jan

   /  11/30/2015

  Elisabeth Dahlin är väl ungefär som Drottning Silvia. Välgörenhet har ju alltid varit en klassisk överklassysselsättning. Därav hennes miljonlön och naturliga förakt för Jonas Andersson som jobbar på fältet och kanske tjänar en fjärdedel så mycket som henne. Att ljuga bekommer henne inte heller. Det ser hon förmodligen som en bördsrätt.

  Svara
 7. MiT

   /  11/30/2015

  Eller så hade hennes dotter haft en pappa i framtiden…?

  Svara
 8. Pelle2

   /  11/30/2015

  OT:
  Anders Lindberg på Aftonbladet menar att Moderaterna organiserar persondrev mot Åsa Romson,Mehmet Kaplan och Margot Wallström. Han menar också att de gjorde detsamma mot Göran Persson,Mona Sahlin och Håkan Juholt.Med andra ord får man alltså inte kritisera dessa vänsterpolitiker utan man skall ha överseende med allt vad dom gör.
  Han visar dock inte på något som bevisar att det är Moderaterna som ligger bakom dreven.
  Tror personligen inte att de har en sådan makt över media. Dessutom var väl inte vänstermedia särskilt nådiga mot Juholt heller ?
  Vidare menar han att Moderaterna är ansvariga för vad folk skriver i sociala medier om dessa vänsterpolitiker. Tar S och MP ansvar för vad deras anhängare skriver på nätet i så fall eller gäller ansvaret bara på högersidan ?
  Han skriver också att att M skall ta ansvar för vad ”deras mindre nogräknade svans”skriver.
  Tar S,V och MP ansvar för vad deras mindre nogräknade svans skriver ?

  Han verkar heller inte tycka att Moderaterna skall få driva sin egen politik utan tycker uppenbarligen att det är fel om de säger att skattesänkningar är bra.Han får naturligtvis tycka att skattesänkningar är dåligt men då måste han acceptera att M tycker något annat.

  Vidare försöker han antyda att det är tänkbart att M och Kd kan bilda regering med SD
  när han skriver ”SD föreslog på sitt landsmöte i helgen ett öppet samarbete med M och KD. Det är självklart otänkbart just nu, men vad händer i framtiden?”
  Lite fin GBA alltså.
  Han skriver också att högern sysslar med hätska uttalanden mot sina åsiktsmotståndare
  och att det hämmar samtalet. Att hans egna tidning har sysslat med brunmålning av GP,s och SVD,s ledarskribenter är förmodligen inte hätskt och heller inte att S,V och MP hetsar
  mot t.ex SD.
  Hyckleriet är slående.

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article21855088.ab

  Svara
 9. Pelle2

   /  11/30/2015

  Lite mera OT:
  Camilla Wagner,vd för ett kvinnligt chefsnätverk, vevar den trasiga skivan om att kvinnor som sticker ut i offentligheten trycks ner och får ta emot hat och hot. Att även män i offentligheten utsätts för detsamma är aldrig intressant för dessa feminister.
  Hon tar naturligtvis även upp de orättvisa löneskillnaderna mellan män och kvinnor trots att undersökningar visar att den inte är så stor om man tittar på arbetad tid och utbildning mm.
  Undrar om hon tror att om hon upprepar samma sak tillräckligt ofta så blir det sant ?
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/debatt/article21843876.ab

  Svara
  • T

    /  11/30/2015

   Dia skattepengar för sin egen försörjning verkar vara en paradgren för henne.

   Svara
 10. MiT

   /  11/30/2015

  Svara
  • The Perfect Man

    /  11/30/2015

   Jag äter broccoli och cyklar till jobbet istället för att åka bil. Fast cykla gör jag mest för att hålla kroppen i någorlunda form.

   Svara
   • MiT

     /  11/30/2015

    Du pruttar säker under cykelturen så det blir +-0 då ändå 😛

    Svara
    • Anders/AV

      /  11/30/2015

     Bara om han tillhör de som producerar metan i magen.

     Svara
 11. Svenne

   /  11/30/2015

  OT: Widar Andersson ger uttryck för sitt partis desperation:

  Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2015

   Vad som helst måste väl vara bättre än att regera med MP ?
   Både Romson och Fridolin har ju gladeligen huggit S i ryggen vad gäller migrationsöverenskommelsen när dom går ut och säger att den nya politiken är fel.

   L har ju sagt att dom vill samarbeta med S i en skatteuppgörelse, som är en central del av regeringspolitiken, så då har dom förmodligen inga problem med att ingå i en regering med S.Om dom gör det får de väl se vad en sådan koalition gör med deras väljarsiffror.Det gick förvisso inte så bra för dom när dom regerade tillsammans med den övriga alliansen men om dom byter samarbetspartners fram och tillbaka undrar jag om det kommer att gynna dom.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/30/2015

    Tycker mer än något att det är en fråga för MP själva. Varför skall de genomföra åtgärder som de inte tror på och kan stå för? Helt orimligt. Ungefär som om V skulle ha makten och börja privatisera allt offentligt. MP måste avgå från regeringen, det är det enda rimliga. Inte minst eftersom nuvarande åtgärdspaket förmodligen är både för sent och för lite och måste kompletteras med ännu mer. Vi kan ju inte ha en gråtande Åsa Romson en gång till. Hon mår väl bäst när hon får hacka på vita män som äter hamburgare?

    Sedan vore det väl bra om S och M och lilla L gjorde upp men personligen har de inget förtroende hos mig i alla fall. Decemberöverenskommelsen visade att de inte är vare sig pålitliga eller sanna demokrater. Minst två val framåt har jag bestämt mig för att inget parti i sjuklövern skall få min röst.

    Svara
 12. Svenne

   /  11/30/2015

  OT: Visst är det så…

  Svara
 13. Svenne

   /  11/30/2015

  OT: Kaplan, fågel eller ful fisk?

  Svara
 14. ”Tre Sundsvallsspelare lämnade matchen mot Modo i riksserien med befarade hjärnskakningar.

  -Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Lars Johansson som inte tror att han får ihop lag till nästa match.
  Bottenmötet Sundsvall-Modo i riksserien i ishockey var betydelsefull men det var inte resultatet, 1-4, som var uppseendeväckande.
  Tre av Sundsvalls spelare lämnade isen med befarade hjärnskakningar och enligt tränaren Lars Johansson tvingas klubben att lämna walkover till nästa match, skriver Sundsvalls Tidning./…/”
  – See more at: https://www.gp.se/sport/1.2912159-skandalscener-i-riksserien#sthash.WGxb8AJs.dpuf

  Isabell Palms klubbslag träffade Danielle Stone så illa att hon knappt kunde gå efter matchen mellan Sundsvall Wildcats och Modo Hockey.
  Nu berättar lagkamraten Erica Udén Johansson om de otäcka scenerna i omklädningsrummet.
  – Hon hade knappt någon balans och mådde pyton, säger Wildcatsstjärnan

  http://www.allehanda.se/ishockey/riksserien/sundsvallstjarnan-om-otacka-scenerna-efter-slaget-fran-modoforwarden-lag-ororlig-kunde-inte-ga

  Svara
 15. Karl-Oscar Olsson

   /  02/18/2016

  Kol-14 går, till min vetskap, bara att använda för att mäta tid som förflutit sedan en organism dött. Man använder inte heller röntgen för att avgöra detta. Hon behöver definitivt läsa på lite. 😛

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 5 | WTF?
 2. 2,5 månader tog det för Rädda barnen | WTF?
 3. Hjernsläpp | WTF?
 4. November 2015 | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: