Skidmaktordningens baksida – hundratals vita män försvinner varje år när de åker Vasaloppet!

För ca två månader sedan så sa Rikard Olsson, SVT:s åkande reporter i Vasaloppet under många år, att han blivit kickad från jobbet som åkande reporter. Utan minsta förklaring dessutom.

– Vi vill testa något nytt som vi också hoppas kan bli bra, säger Erika Christensson, projektledare för SVT:s sändningar från Vasaloppet.

Så motiverade man beslutet, att man ville ”testa något nytt”.

jag-om-olssons-petning

Så skrev jag om det i januari i år när jag såg det. Ganska uppenbart vad det nya skulle vara.

Idag har Vasaloppet gått av stapeln och man förstår varför SVT bytt ut Rikard Olsson mot en som kan leverera det som SVT önskar, nämligen radikalfeminism och maktordningar. Även om Rikard säkert försökte så går det ju inte upp mot proffs på det så att säga

valdigt-mycket-vita-man-i-vasaloppet1

Och hon levererade direkt! Sändningen hade bara pågått i några minuter innan det var ett problem med att det var många vita män som åkte Vasaloppet. Varför man ens nämner en sådan sak är helt obegripligt. Men visst, det var ju detta SVT ville ha när man bytte ut Olsson mot Zackari. Annars hade de ju inte bytt ut mot en som levererar just sådant? Man vill politisera Vasaloppet helt enkelt.

Visst är det ett mysterium att folk på just norra halvklotet gillar att åka skidor och att det inte är lika vanligt i t ex Saudiarabien eller Somalia?

Och det jag trodde i januari visade sig vara helt rätt…

Men det finns nackdelar också:

vita-man-forsvinner-i-vasaloppet

Baksidan med skidmaktordningen slår till hårt och skoningslöst! Massor av vita män försvinner varje år när de åker Vasaloppet! Det var 15800 deltagare i år om man räknar snällt så var det 13500 vita män. 13500*3,6 är 48600 kg. Om varje vit man väger 75 kg så har det försvunnit 648 vita män bara i årets Vasalopp! Förstår inte varför Brita Zackari klagar, hon borde ju jubla när det blir allt mindre av förhatliga vita männen bara de åker Vasaloppet?

vanliga-svenskar6-e1441491583653

Själv så lever hon som hon lär förstås och är gift med en jättebrun kille, ur en förtryckt minoritetsgrupp såklart, som heter Kalle Zackari Wahlström. Han var en av de vanliga svenskarna som SvD frågade om asylhaveriet hösten 2015. Han är också bror till syskonen Haag som man ser på TV eller är involverade i TV/radio på något sätt. Själv är han en ”tv-personlighet” och författare. Han har också varit gift med en Expressen-reporter. Ankdammen som ”tv-personligheterna” plaskar runt i är som ni ser jättestor… Fan det är som en liten stam i Amazonas som aldrig sett andra människor än stammedlemmarna!

Vad tyckte då Kalle om frugans leverans av radikalfeminism? Alldeles perfekt visade det sig

kalle-zackari-wahlstrom

Japp, lätt för vita män som alla är författare och tv-personligheter förstås, att säga!

kalle-zackari-wahlstrom1

Det ÄR fritt att anmäla sig. Står ingenstans att bara 13% kvinnor är tillåtna vad jag vet?

tjejvasan

Annars finns ju Tjejvasan som är 100% jämställd! 10 000 och bara kvinnor. Där står det uttryckligen att den bara är för kvinnor dessutom.

kalle-zackari-wahlstrom2

Såklart…

kalle-zackari-wahlstrom3

När Kalle blev vuxen började hans värld att kretsa kring ”oss vita män” som alla givetvis är författare och tv-personligheter!

kalle-zackari-wahlstrom4

Obegripligt…

kalle-zackari-wahlstrom5

Historiska strukturer som påverkar… Måste vara historiska strukturer som gör att det är så få somalier eller etiopier som åker Vasaloppet!

kalle-zackari-wahlstrom6

kalle-zackari-wahlstrom14

Bara för att man undrar det så är man rädd enligt Kalle.

kalle-zackari-wahlstrom15

kalle-zackari-wahlstrom7

Är väl en fullt rimlig fråga från Carl?

kalle-zackari-wahlstrom8

Den ytterst rimliga frågan bemöttes med det där rövhålsbeteendet…

kalle-zackari-wahlstrom9

kalle-zackari-wahlstrom10

kalle-zackari-wahlstrom11

Carl är en ytterst rimlig man.

kalle-zackari-wahlstrom12

kalle-zackari-wahlstrom13

Ungefär så reagerade Kalle. På ett väldigt patriarkalt sätt vill han försvara den värnlösa stackars frugan när folk undrar. Man kanske borde se över de patriarkala strukturer som påverkar författare och tv-personligheter? Strukturerna verkar frodas i de kretsarna!

Om klippet försvinner från Youtube så finns en backup här. SVT hävdar copyright och så blockar Youtube, antingen i Sverige eller i hela världen. Rätt obegripligt ändå, 23 sek från en flera timmar lång sändning måste alla ha rätt att använda utan tjafs om copyright. Handlar ju om att man politiskt kommenterar en händelse.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

88 kommentarer

 1. Jan

   /  03/05/2017

  Vita män utgör väl kanske 5 procent av världens befolkning (en gissning…). Utan dessa vita män hade världen, förmodligen, befunnit sig på en medeltida nivå. Nästa alla stora upptäckter och uppfinningar sedan medeltiden har gjorts av vita män. Man kan ju undra varför Brita så gärna vill bli av med de vita männen. Har hon funderat på konsekvenserna av det? Det är knappast de vita männen som överbefolkar världen.

  Svara
  • G

    /  03/06/2017

   Ja, det är ett stort problem…..

   ”Vår vithet – ett demokratiproblem

   Hela dagen gick bra. Jag överlevde två flygresor och att stå på scen. Men herregud vad vitt det var. ÖVERALLT.”
   https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/04/25/var-vithet–ett-demokratiproblem/

   Svara
   • Jan

     /  03/06/2017

    Har de motsvarande problem med svarthet i Afrika? Eller halvbruna i Syrien? För övrigt så skulle det inte förvåna mig om det finns fler män som heter Muhammed eller Ali än det finns vita män i världen. Idioten menar att för många vita män är ett stort problem i hela världen. Hur tänker hon? Är det samma problem med för många svarta män i Uganda?

    Svara
    • Ivar L

      /  03/06/2017

     Vita män är ett problem överallt. Andra män är aldrig något problem oavsett vad de gör eftersom de gör det på grund av struktuuuuurer eller på grund av vita män…

     Däremot skulle det naturligtvis bli ett mycket stort problem, särskilt för vita kvinnor, om alla vita män åkte Vasaloppet och försvann men det är ju en helt annan historia som feministerna aldrig skulle kunna komma på tanken att fundera på.

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/06/2017

   Det är verkligen som att det endast cirkulerar en endaste liten tanke kring deras navel. Gäsp. Vita män, gäsp, i Vasaloppet, gäsp. Trist, enahanda och fantasilöst.

   Vem vill hon imponera på? Kompisarna på Södermalm?

   /Frida

   Svara
  • Vic

    /  03/06/2017

   Jag tror knappast att många vita män gjort stora framgångar just för att de är vita män. Det kanske inte är det du menar men det är så det låter.

   Det är snarare ett resultat av månghundraåriga kulturer. För några tusen år sen var de mest avancerade kulturerna i Egypten, Etiopien, Irak och de senaste århundradena har de flesta vetenskapliga genombrott istället skett i de nordligare delarna av världen. Förmodligen hade folk med andra hudfärger gjort de här upptäckterna sen medeltiden även om de ”vita männen” inte fanns på jorden.

   Svara
 2. lavazza1891

   /  03/06/2017

  Ja, vad ska man säga? Kalle zackari wahlström är charmig och välmenande, men samtidigt stingslig och snarstucken. Inget vidare varumärkesbyggande, om man glömmer bort hur msm fungerar.

  Svara
  • Lövet

    /  03/06/2017

   …tror dock han säkrat en till säsong av ”Träna med Kalle” på Stiernes S(V)T…

   Svara
 3. Hypocrita

   /  03/06/2017

  Retoriken påminner lite om Schyfferts…… Bara runkbajsandet i munnen som saknas…

  Svara
  • Ivar L

    /  03/06/2017

   Det är försvarsmekanismer. Han vill inte på något vis på allvar gå in i logiken bakom sin världsbild eftersom han innerst inne vet att den inte håller.

   Svara
 4. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/06/2017

   Det torde i varje fall inte vara Lindberg. Den här är ett par år gammal men ständigt aktuell:

   Svara
   • Pelle2

     /  03/06/2017

    Japp,varför inte betala 100% skatt så försvinner alla problem 😉

    Svara
 5. Jan

   /  03/06/2017

  Den liberale (f d prästen) massinvandringsförespråkaren Cecilia Wikström kommer ut som tvättäkta rasist. Det var väl det jag trodde hela tiden… Grattis till miljonerna du tjänat i EU-parlamentet för övrigt! De kommer säkert väl till pass…
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/eu-politiker-asylsokande-ska-inte-kunna-valja-land/

  Svara
  • G

    /  03/06/2017

   Haha! Ja, folk kommer ut som rasist stup i kvarten nuförtiden. Några dagar sedan…

   ”EU-kommissionär: Spärra in migranter som kan avvika

   Under 2015 verkställdes endast drygt en tredjedel av alla avvisningar av personer som fått avslag på sina asylansökningar i EU-länderna. Exempelvis avvisade Bulgarien ett fåtal av dem som fått avslag medan Tyskland genomförde nästan alla beslutade avvisningar. Från Sverige utvisades motsvarande drygt hälften 2015.

   På torsdagen uppmanade EU-kommissionen medlemsländerna att göra mer för att skicka tillbaka dem som inte har rätt till internationellt skydd.

   – Medlemsländerna ska använda möjligheten att sätta migranter i förvar om det finns risk att de avviker. De som inte har rätt till flyktingstatus måste skickas tillbaka, sade EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos.”
   https://www.europaportalen.se/2017/03/eu-kommissionar-sparra-migranter-som-kan-avvika
   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-hall-migranterna-i-forvar

   Svara
   • Kristian

     /  03/06/2017

    ”Avramopoulos nöjer sig än så länge med att skicka ännu ett brev till ansvariga ministrar med hopp om att få igång trafiken.”

    Ah, alltid detta handlingskraftiga EU! Blir det färgade kuvert eller kommer man att vara diskret till en början?

    Svara
 6. Steffen

   /  03/06/2017

  När ska de kommentera vad det är för hudfärg på de som åker tjej-Vasan?

  Svara
  • Jan

    /  03/06/2017

   Att åka Tjejvasan torde vara haram. Och dessutom opraktiskt i hijab eller burka… Så där lär det nog inte bli några protester från Brita (med make). Jag skulle gissa på 99 procent vitt i Tjejvasan…

   Svara
 7. G

   /  03/06/2017

  Svara
 8. MiT

   /  03/06/2017

  *https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/videos/410194846000676/*

  Svara
  • Dan

    /  03/06/2017

   Va fan va det där??? Propaganda från SVTbarnkanalen eller från Fi.

   Svara
 9. Tor

   /  03/06/2017

  Tittade just på den gamla Mel Brooks filmen ”Det våras för sheriffen” – eller ”Blazing Saddles” som den egentligen heter.
  Här drives det med;
  Judar
  Indianer
  Svarta
  Bögar
  Korkade
  Präster
  KKK
  Araber
  Mexikaner
  Tyskar (förstås, det är ju Mel Brooks)
  Kvinnor
  Och vita män.

  En så här film skulle vara omöjlig att göra idag. Vore kul att fylla en biosalong full med PK och reaktionen.
  Helt otänkbar scen idag är när Mel B har klätt ut sig i full indianmundering och pratar hebreiska.

  Om valfri radikalfeminist skulle göra en remake idag skulle man driva hejdlöst med.

  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  Vita män

  Svara
  • Sven

    /  03/07/2017

   För att inte tala om Lars Ekborgs beskrivning om livet i Norrland på 60-talet, medan det ännu fanns grisbilar.

   Svara
 10. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2017

   Och vad är det som hindrar en kvinna från att bli en riskkapitalist ?
   Skall man skänka kvinnorna en påse pengar att investera och kvoterna in dom
   för att Allbright skall bli nöjda ?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/06/2017

    Har inte siffrorna tillgängliga men när det gäller ärvda förmögenheter är väl kvinnor i topp vill jag minnas? Ärvda förmögenheter är en viktig källa till riskkapital så om kvinnorna inte är riskkapitalister med sina ärvda förmögenheter så är det för att de INTE VILL utan hellre gör något annat skoj med pengarna såsom att lägga dem på hög och hoppas att de rika männen fixar framtiden för Sverige.

    Svara
  • Steffen

    /  03/06/2017

   Vad hindrar dem från att satsa sitt eget kapital på ”riskprojekt”?

   Allmänt vänstertänk?
   Ovilja att ta risker?

   Svara
  • MiT

    /  03/06/2017

   Apropå Lundeteg, enligt sig själv gick hon från praktikant till VD på ett år trots att hon inte hade någon förebild som såg ut som hon vilket är det viktigaste enligt henne…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2017

   I Svenska Dagbladet stod det bl.a följande om hur man tar sig fram till yrket riskkapitalist och vilka det är som gör det:
   ” Det är fortfarande få kvinnor som väljer finansinriktningen. Det finns bara två vägar in, antingen har man varit private banker eller managementkonsult. Redan där är det väldigt få kvinnor. Så inflödet av kvinnor är litet.”
   Detta sagt av Elisabeth Thand Ringqvist ordförande för Svenska riskkapitalföreningen.

   Med andra ord förväntar sig radikalfeministerna i Allbrightstiftelsen att kvinnor skall kvoteras in i yrket i vanlig ordning.

   Är det någon som är förvånad ?

   Svara
  • Blm

    /  03/06/2017

   Här är en rätt bra beskrivning varför män styr en massa bolag:

   Svara
   • Kristian

     /  03/06/2017

    Idel guldkorn!

    ”[…] ‘That’s the consequence of prejudice and oppression.’
    It’s like, yeah, yeah, everything is caused by the same thing, right. You have got one causal principle. Wonderful, now you’re a philosopher! You can figure out everything with it.
    […]
    There are a small number of insane men who will do nothing but work. 80 hours a week. […] The issue isn’t ‘Why aren’t there more women in positions of power?’. It’s ‘Why are there ANY men insane enough EVER to occupy those positions?’
    […]
    What the hell are you gonna do from the time you’re 40 to the time you’re 80. You got no family? You got no relationships? What are you gonna do? Go run your company! Yeah, well, if you’re one in a thousand, that’ll satisfy you. […]”

    Svara
 11. Men för i helvete.

  Vem som helst kan anmäla sig till Vasaloppet! Att jag inte gör det beror mer på att jag ser ut som en jävla knubbsäl, men det är en annan sak.

  Svara
 12. Leif

   /  03/06/2017

  Rickard Olsson:
  ”– Jag är persona non grata på SVT”
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8aRWQ/olsson-om-vasaloppet-persona-non-grata
  Tror fasen det, när han inte på alla dessa år upptäckte det som hans efterträdare kunde rapportera om bara några minuter efter att sändningen startat – att spåren kryllade av vita män!

  Svara
  • Ivar L

    /  03/06/2017

   Tänk er om Richard hade åkte med som reporter i Tjejvasan och öppnat med att det är väldigt mycket vita kvinnor…

   Svara
   • Pelle2

     /  03/06/2017

    Det hade varit det sista vi hade hört av Richard inom media i så fall. Den enda grupp det är ok att spotta på är vita män.
    Om du ens tänker tanken att kritisera kvinnor i någon form så är du en kvinnohatare som det är fritt fram att hata om du tillhör identitetspolitikerna,radikalfeministerna eller Godhetsvänstern ™.

    Svara
 13. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
 14. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/06/2017

   Hon skriver bl.a
   ”Kvinnohatet sluter upp i de mest oheliga allianser och anfaller från flera håll. Den kristna högern går armkrok med totalitär islam i sin gemensamma iver att kontrollera kvinnors kroppar och underliv. Vissa kvinnor drabbas genom att slöjan dras åt hårdare och andra genom att de förvägras rätten till en säker abort.”
   Är det några som gör allt för att bevara hederskulturen eller åtminstone relativisera den så är det ju hennes åsiktskamrater inom vänstern och radikalfeminismen.
   Hon själv gick ju ut för några år sedan och försvarade kvinnors rätt att ha på sig slöja
   och vänsterpartiet ville utesluta en kvinna,med utländsk bakgrund, som debatterar om hedersvåld i vissa kulturer.Kommer inte ihåg vad hon heter dessvärre.

   Naturligtvis tar hon upp löneskillnaderna mellan män och kvinnor utan att räkna med utbildning,arbetstid,antal år i yrket med mera som påverkar lönen.

   Det är ju dock komiskt att en välavlönad person som hon själv gnäller över kvinnolönerna.

   Svara
   • Olof

     /  03/06/2017

    ”Kommer inte ihåg vad hon heter dessvärre.”

    Amineh Kakabaveh.

    Svara
    • Pelle2

      /  03/06/2017

     Tack Olof !

     Svara
     • Olof

       /  03/06/2017

      Så lite så. Intressant tjej, och imponerande i sitt mod att stå upp och vara konsekvent, trots den sociala kostnaden. Men vad jag förstår så är hon före detta peshmerga så det kräver väl lite mer skinn på näsan än vad de flesta svenska ”bortskämd grinunge” feminister i allmänhet har.

      Sån där människa man kan tycka precis tvärt om med i en massa frågor men ändå känna mycket respekt för.

  • Kan vi bara komma överens om att Veronica Palm aldrig kommer drunkna?

   Svara
 15. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
 16. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
 17. Jerry

   /  03/06/2017

  Vem kunde tro att uppdelandet av människor efter hudfärg skulle bli på tapeten?Feminismen har öppnat dörren till historiens skräpkammare.

  Svara
 18. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  03/06/2017

   Tur att jag inte också kör Volvo, VW eller Toyota för då hade jag känt mig tvungen att rösta på F! 😉

   Svara
 19. Micke

   /  03/06/2017

  Hur många våldtäkter under Vasaloppet? Borde varit massor pga vita män!!

  Svara
  • The Perfect Man

    /  03/06/2017

   Kranskullan måste ha sett ut som väl glaserad mazarin… (Sorry,men det var den första tanken som ploppade upp efter att jag läst din kommentar.)
   XD

   Svara
   • Ivar L

     /  03/06/2017

    Det är väl som med Lucia och midsommar och annat typiskt svenskt. Något negativt eller ”normkritiskt” måste bara in.

    Förra årets Vasalopp var det tramset om att tjejerna skulle ha ett eget spår, men ändå inte. Det var alla dumma vita mäns fel (de som kämpade om att komma under 100 vill jag minnas) att Britta Johansson inte vann.

    Några år tidigare var det något trams om ett inofficiellt pris (var det en bil?) till den som först kom till någon av mellanstationerna och att det minsann borde varit ett likadant pris till den kvinna som kom först också.

    Svara
    • Skeptisk

      /  03/09/2017

     Det fanns två bilar. En till snabbaste tiden någonsin i Tjejvasan och en till Vasaloppet (i praktiken till en man). Men så var det en man som tog rekordet i Vasaloppet och en kvinna som gjorde det i kvinnoklassen. Han fick sin bil, men inte hon. Kvinnobilen var ju kopplad till Tjejvasan. Orättvist! Stor skandal! Buhu!
     Så nu är det en bil kopplat till Tjejvasan och två till Vasaloppet. En kvinna kan nu vinna två bilar på en vecka, men en man endast en.
     Det rätta är att bara ha två bilar kopplat till Vasaloppet och skippa bilen till Tjejvasan, som ju bara är en enkönad kortvasa på banans enklaste sträcka.

     Svara
   • Kristian

     /  03/06/2017

    I urfädrens spår för framtida gokkun.

    Svara
  • Pistolekors

    /  03/06/2017

   DN mörkar som vanligt

   Svara
 20. Pelle2

   /  03/06/2017

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna kritiserar Ylva Johansson uttalande om Sverige i BBC.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-den-forandrade-sverigebilden/

  Svara
 21. Riktigt sevärd! 1 timme lång.

  Svara
 22. Bamse

   /  03/06/2017

  SVT goes full libtard, varför är man inte förvånad…

  Den där K Wahlström skulle jag inte lita på att han ens vet vilken väg man sitter på en toalettstol.

  Svara
 23. Bamse

   /  03/06/2017

  Å tänk på internationella elittävlingar i slalom, snowboard, skridsko, konståkning med mera… och Islands fotbollslandslag – bara en massa privilegierade vitingar överallt! Man blir SÅ äcklad – usch, usch, USCH!!

  /s

  Svara
 24. Kristian

   /  03/06/2017

  ”Det ser blekt ut i skidspåret.”

  Svara
 25. Det går inte att se på TV nyheter eller Statstelevision för övrigt utöver några naturprogram de har köpt från BBC och något sällsynt ”misstag”.

  Nyheter: först dagens förakt mot Trump. Det är det ständiga inslaget. Nästa någon jättegullig historia med unga invandrare hur nödvändiga de är och otroligt duktiga. Sedan skräck över Brexit, TV ger sig inte. Sist har det öst på med historier om alla pengar EU öser över oss.(Det var väl tvärtemot?) Tänk att med hjälp av EU kan ungar idrotta i någon liten Norrlandskommun. Det kan ta slut om Brexit sker! Och dagens lilla kvinnohistoria att inte förglömma.
  Det var väl en kvinna som vann Vasaloppet?

  Jag saknar riktiga nyheter..Jag står inte ut med propaganda.

  Svara
 26. Dreadlock

   /  03/06/2017

  Svara
 27. Kristian

   /  03/06/2017

  Nyhetsgranskaren: ”Varför bluffade ministern?”

  Svara
 28. Kristian

   /  03/06/2017

  Nyhetsgranskaren igen, annat inlägg:
  ”Trumps löften är litet som S-regeringens utredning om vinster i välfärden som nu Ilmar Reepalu satt ihop. S visade därigenom V att de låter yttersta vänstern vara med och styra upp svensk vård-, skola och omsorg. Samtidigt visste S att Alliansen med hjälp av SD inte skulle släppa igenom Reepalus förslag. Vilket sannolikt heller inte sker.”

  Svara
 29. Pelle2

   /  03/06/2017

  Expressen har intervjuat Brita Wahlström med anledning på de reaktioner hon har fått pg.a sitt uttalande om vita män.
  Naturligtvis skriver dom om hatet hon har fått utstå för detta och de hatsajter som har hängt ut henne.
  Det enda dom faktiskt citerade i hatväg var att någon hade skrivit att hon är en jävla sopa och fan vad dålig du är.
  Är det allt som krävs för att bli utmålad som hatare så har man verkligen lagt ribban lågt.
  Hon menar själv att ett bara var ett konstaterande men det tror jag vad jag vill om.
  Som radikalfeminist så sker väl manshatet med automatik och är det första som dyker upp i deras huvud.
  http://archive.is/GYDV6

  Svara
  • Jerry

    /  03/06/2017

   Inte nog med det. SVT tyckte hon gjort ett bra jobb och sa att hon var välkommen nästa år. Vilken arrogans!

   Svara
 30. Kristian

   /  03/06/2017

  Endast för den som inte har fått dagens dos av snömos.

  Douglas Murray mot Laila Naraghi på BBC om sverigesituationen.

  (Tyvärr går det utmärkt att bluddra på och säga ingenting i 15 minuter. Bommervikskurserna har gjort verkan. Påminner om vad Gracie sade om tidsbegränsade MMA-matcher.)

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/06/2017

   ” We want to to our share as we think other countrys should do their share …We have done a lot and now we are concentrating ofcourse on integration , make sure that people get jobs, and also on big welfare investments , it is important to remember that for eight years sweden were governed by a government that prioritized big tax cuts instead of investments in welfare , that is also the result we are seeing now …. ”

   Traineejobb ?

   Svara
   • Kristian

     /  03/06/2017

    Ja, det kan väl inte bli sämre än etableringslotsarna … 🙂

    Som Huitfeldt påpekade i lördagsintervjun:
    ”Under Alliansens åtta år vid makten så steg skatteintäkterna till kommuner och landsting, stadigt faktiskt, sammanlagt med 33%. […] antalet arbetade timmar i kommunsektorn […] ökade under Aliansens åtta år vid makten, faktiskt per invånare. […] resurser för vård, skola, omsorg har ökat per invånare, per elev, per slutenvårdsenhet, per patient.”

    Men (S) fortsätter att stirra sig blinda på ‘pocenten’.

    Svara
  • Det skrämmande är väl hur ingen egentligen verkar ha någon slags bild hur man ska hantera det hela. Det hela verkar vara önsedrömmande, vilket är NJAEEE

   Svara
 31. Rikard

   /  03/06/2017

  Hej.

  Vad sägs om att koppla rösträtt till att ha fullgjort Vasaloppet?

  Är man som jag en smula lytt med något fryntlig rondör så kanske det skulle ta uppemot tio-elva timmar, och även för den som använder rullstol eller gåstol (rollator låter som en deodorant i mina öron) kan man skapa arrangemang som möjliggör utan att förta ansträngningen.

  Vill man ta udden av SVT:s bruna spår kan man läsa om Margit Nordin och Per-Erik ”Särna” Hedlund.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   ”Service guarantees citizenship.”
   – ur Starship Troopers av Robert Heinlein

   Svara
   • Steerpike

     /  03/07/2017

    Usch, det där låter som vi och dem tänk. Det ska bara finnas ett Vi av traktorer i mänsklig form.

    Svara
 32. Pether

   /  03/06/2017

  Antje kommer ut som dödsknarkarnazist. Vi vet alla hur de som försöker att stödja de kristna som förföljs i muslimska länder är hemliga nazister, speciellt om de visar sina kors synligt för att visa solidaritet. När antje själv åker ner för att visa yttersta sympatin kan detta bara peka en sak! Usch och fy!

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/%C3%A4rkebiskopen-vill-st%C3%B6tta-kristna-i-irak-1.4183289

  Svara
 33. Vic

   /  03/06/2017

  Va? Vita män i Sverige?? Verkligen extraordinärt.

  Nedan har jag länkat till ett klipp från en fotbollsmatch i Kenya. Som ni ser så följer mönstret där också… vita män överallt.

  Den enda rimliga slutsatsen är att det rör sig om ett jättemönster av vitt patriarklat förtryck inom sport.

  Svara
 34. Nilsson

   /  03/06/2017

  Brita Zackari är ytterligare ett bevis på SVT:s slagsida åt vänsterinriktad identitetspolitik.
  Det är ingen åsikt, bara ett konstaterande.

  Svara
  • Sven

    /  03/07/2017

   Ja, eftersom uttalandet dessutom kom helt oprovocerat och var helt orelevant för det samtal som fördes i övrigt så måste väl någon idiot ha tänkt ut i förväg, att detta måste sägas. Ett mycket förvånansvärt uttalande, även om det i sig var sant.
   Åker svenska män skidor? Har påven en konstig hatt? Skiter björnen i skogen? Är grodans stjärt vattentät?

   Svara
 35. Magnus

   /  03/08/2017

  Tack för att du orkar fortsätta att exponera tramset. Om du inte har fått något slags pris ännu så borde du verkligen få det.
  Har du Patreon?

  Svara
 1. Japaner, japaner, japaner och många vita män, spoiler alert! | Maniac Media
 2. SVT:s springande reporter Brutta Sackarin om Nairobi Maraton: ”Det är många svarta män här” | WTF?
 3. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?
 4. Tips på mångfaldsfråga till Sveriges Radio | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 6. Landet Bizarro del 7: Media | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: