Att Josefsson inte bara fattar att han inte kan det här med journalistik

Det verkar några tycka i alla fall, visst är det underbart när en roksfeminist! (och någon ”man”) ska läxa upp någon med så mycket tung erfarenhet i ryggsäcken att de själva inte ens skulle orka lyfta den från marken?

vin1

Titta på vad den första personen säger, det är viktigare att inte ”legitimera krafter” än att vara sanningsenlig… Man ska hellre vara tyst om man inte håller med. Ändamålen helgar medlen oavsett vad tydligen.

vin2

Japp, han kan inte det där, det har några ”experter” slagit fast nu…

vin3

Mmm, är han verkligen journalist? Klart att vi allihopa tror att Vingren är rätt person att bedöma det. Vad som inte tycks gå in är att det där med fascister är extremt träffande… Och hur var det nu igen? ”Råkade” inte en tung Rokskvinna, som nu är hög politiker (minister nu kanske t o m?), sitta i granskningsnämnden när programmet fälldes?

vin4

Gulligt när en roksfeminist tycker att man ska granska källor… När blev fakta viktigt för dem? Under exakt de sekunder det tog att skriva orden? Hur ofta ”granskar” Roks sina källor? Intressant att även Mathias Wåg lägger sig i, AFA som han är.

ingafascister

Mathias Wåg med kompisar i aktion?

vin5

Så nu vet alla att Janne Josefsson inte kan det här med journalistik överhuvudtaget och att han har en skev självbild, det har My Vingren (plus några andra ”män”) slagit fast med sin mångåriga feministiska erfarenhet inom området.

Efter det som hände på Gräv så surras det ordentligt runt omkring om just detta, både på twitter, och bloggar och några som tagit upp detta är

Aktivarum här, här, här och här.

Bashflaks post om radikalfeministiska män har ju faktiskt också med detta att göra då det finns ”män” som blir galna om feminism kritiseras på något sätt.

Joakim Lamotte om just Gräv här. Annat som är mycket intressant hos honom kan ni hitta här och här. Gissar att man kan hitta väldigt mycket intressant på den bloggen! Jag ska lägga till den till min bloggroll i alla fall!

Daddys

Ekvalist här och här.

Kimzhas post har också med det här att göra fast på ett annat sätt.

Täppas egna ord om det. Härskarteknikerna flödar för övrigt i kommentarsfältet när en sida ska ”försvaras”… Känns det bekant?

Och givetvis också Maria Svelands egna ord! Vi som gillar demokrati tycker ju att alla ska få komma till tals… Naturligtvis dyker det upp en som brukar röja runt i kommentarsfälten på Aftonbladet när feminism tas upp, Niklas Foresti. Samma metod som han brukar använda när någon inte håller med honom utnyttjas… Läs bashflaks inlägg om ”radikalfeministiska män” och detta så förstår ni vad jag menar… Det finns givetvis fler sådana i kommentarsfältet… Lite sorgligt också att se att så många som kommenterar där inte kan se längre än vad näsan räcker när de hyllar reservationslöst, inte ens en gnutta kritiskt tänkande. Precis som om Sveland är en underdog som står längst ner på samhällsstegen… Hon har verkligen lyckats lura väldigt många, det ska hon ha cred för!

Sen finns det nog ett nästan oändligt antal ytterligare som skrivit om detta!

MVH

Medborgare i Toklandet

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

19 kommentarer

 1. Hjalmar

   /  03/11/2013

  Den där Vingren verkar ha rännskita. Det börjar brännas nu, Janne J. & co har visst pissat på det feministiska getingboet:) Heja, heja… Hade det varit helg, så skulle jag tagit fram popcornen…

  Svara
  • Hjalmar:
   Haha, inte bara pissat på det, han har slagit på det med en pinne indränkt i kött och jordgubbsaft.

   Svara
 2. Lol, Maja vs Janne – amatör vs proffs

  Svara
  • bashflak:
   Man kan ju undra vem som har skev självbild egentligen, jag tror dock att det framfår ganska tydligt av deras twitter…

   Svara
   • Oj nu har wordpress-appen fått spel igen. Den där kommentaren var avsedd för Aktivarum. Men det var ju samma ämne.

    Svara
    • bashflak:
     Haha, ja så kan det gå. Men jag trodde faktiskt att du bara varit i andra tankar när du skrev Maja för kommentaren passar ju även till mitt inlägg! Amatörer mot proffs passar perfekt.

     Svara
 3. Mars

   /  03/11/2013

  Man ska komma ihåg att orsaken till att inslaget fälldes var att några delar i reportaget om Bellas vänner inte kunde styrkas. Men de väsentliga delarna i den var oklanderliga. Framförallt intervjuerna med Eva Lundgren, Margareta Winberg och Irene von Wachenfeldt var helt oklanderliga.

  Men det är också högst tveksamt att inslaget fällts om inte juryn varit jävig.

  Svara
  • Mars:
   Det finns det många som INTE vill komma ihåg, jag lovar… Många ser nog helst att hela könskriget glöms bort helt, framför allt Roks. Därför vill jag passa på att meddela att man kan hitta delarna här med direktlänkar. Även Hjernevask finns där med direktlänkar.

   Och jag tror inte heller att det skulle ha fällts utan jäv. Men sånt vill ju många också gärna glömma bort.

   Svara
 4. Snyggt letat och skärmdumpat! My har tacklat av, tycker jag. Hon brukar ha mer humor i sina inlägg. Men hon kanske tar det för personligt.

  ”Mymlan” Mirjamsdotter har förresten erkänt att hon var ”salongsberusad” under sitt tilltag. Mer sprit åt könsmaktsfeministerna så vi får höra i klarspråk vad de egentligen står för.
  http://mymlanthereal.wordpress.com/2013/03/11/min-version-av-vad-som-hande-i-fredags/

  Svara
  • Ekvalist:
   Tackar!

   Fast är det inte stor humor när en fjortisfeminist säger att en av Sveriges mest erfarna journalister inte kan det där med journalistik? Ofrivillig humor men ändå… Och en annan lite kul grej är att hon tycker att Täppas ska lära sig om sociala koder, var i den boken står det om att det är helt normalt att fotografera mäns skrev och lägga ut bilderna på nätet?

   Gissar att ”salongsberusad” kan betyda allt från tagit ett glas vin till att vara dyngfull, man kan aldrig veta… Men beteendet skvallrar lite om på vilken del av skalan hon var kanske?

   Svara
 5. Här är en som i alla fall inte håller med alla offerkoftorna…

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article10494801.ab

  Svara
 6. Mirjamsdotters debattinlägg på SVT

  http://debatt.svt.se/2013/03/12/mediemannen-maste-lara-sig-att-lyssna-innan-de-gormar/

  Josefssons slutreplik på SVT

  http://debatt.svt.se/2013/03/12/med-argument-som-haller-ar-det-inga-problem-att-ta-debatten/

  Skrev en kommentar på Mirjamsdotters debattinlägg på SVT, den togs bort… Så jag skriver den här istället:

  Redan ingressen skvallrar om vad som är fel enligt Mirjamsdotter. Det är andras, beroende av deras kön, beteende det är fel på, och det är ”inavanda mönster som missgynnar kvinnor”, mönster som också beror på kön, som är felet. De lyssnar inte, givetvis beror det också på kön…

  Vilka mönster pratar du om? Dominerar inte kvinnor bland journalister? Är det kvinnors mönster som missgynnar kvinnor du pratar om? Det måste det ju vara eftersom kvinnor dominerar bland journalister? Ska Josefsson m fl ta ansvar för det?

  Du som verkar känna Sveland väl, vad krävs för att hon ska tycka att det är värt att ta en debatt som hon inte tycker att någon ska ta? Hittills har hon ju VISAT vad hon tycker, hon verkar vilja deltaga när hon inte får några frågor eller följdfrågor alls, som t ex myssoffor i tv eller hyllningsintervjuer av sådana som tycker precis som hon själv gör, där hon kan konsekvent vräka ut sina guilt by association och vara garanterad över att ingen ifrågasätter det, där hon kan påstå att folk som inte gillar feminismen är nazister/Breivikare/kvinnohatare/rasister, allt samtidigt givetvis, utan att någon frågar varför hon snackar så mycket skit.

  Klart att det även hos etablerade riktiga journalister (det fåtal som finns kvar) samlas frågor p g a detta och man vore väl ingen journalist om man inte passade på när man får chansen? Jag trodde sånt satt i ryggmärgen hos journalister, men jag trodde tydligen fel… Man kanske inte har rätt jobb om man saknar det i ryggmärgen? Eller är det en manlig härskarteknik för att förminska kvinnor att ha sådant i ryggmärgen också? Tyvärr är det bara ett fåtal som vågar och den här sk debatten visar ju tydligt varför…

  Och eftersom Sveland även presenteras som journalist förutom som författare så vilar även ett större ansvar att ställa upp på intervjuer, debatter mm mm. Jag som privatperson skulle kunna be den som frågar om en sådan sak att bara dra någonstans långt bort. Så när hon propagerar för att vägra debatt så går hon emot det som faktiskt också krävs av en journalist, och framför allt en ganska offentlig sådan. Det gäller även offentliga personer…

  Och vad är det för fel med att vara bloggerska? Eller bloggare? Många sådana har tagit upp och belyst saker som journalister inte ens våga nudda… Och nu ser ju alla varför journalister inte vågar nudda vid dem! Hade ni journalister gjort ert jobb och låtit yrkeshedern gå före religionen/ideologin så hade inte bloggare tvingats göra ert jobb.

  Sen har du ju själv skrivit på din blogg att du var ”salongsberusad”, det kan innebära allt från extra glad till nästan dyngfull. Och en som själv är berusad kanske inte är den bästa personen att bedöma berusningsgraden?

  Finns det något som gör att den skulle tas bort? Jag vet inte, om någon hittar något så kan ni ju säga till.

  Svara
 7. My Vingren är tyvärr inte den smartaste människan på den här planeten. Jag tycker nästan synd om henne.

  Svara
  • Malte Skogsnäs:
   Fast visst verkar hon lite stukad? I alla fall om man läser det hon skrev på genusfolket. Hon verkar chockad över att någon vågar säga som det är, att hon företräder en fascism. De är ju vana vid att komma undan med allt.

   Svara
 8. Kristian

   /  03/25/2013

  Tack för länk till Paul Frigyes.
  ”Jag vägrar att bli betraktad som annat än individ [….] Gör vad du vill, bara du som man inte ifrågasätter feminismen offentligt.”
  Bra skrivet. Rock on.

  Svara
 1. Rossanna Dinamarca « Toklandet
 2. För den som vill lyssna på grävdebatten « Toklandet
 3. Några dagar för tidigt « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: