Statens utredare i Jämställdhet: Vi behöver mer av det som inte funkar!

Staten har en utredare i Jämställdhet, Cecilia Schelin Seidegård, och hon är färdig med sin utredning, Mål och Myndighet – en effektiv styrning av Jämställdhetspolitiken” (SOU 2015:86), om hur det står till med Jämställdheten i Sverige.

Man kan kort sammanfatta det med att den styrning som finns idag inte har funkat alls. Ungefär så. Det är fortfarande samma tugg om glastak, föräldraförsäkring och antipluggkultur. Samma sak som det varit i åratal alltså.

feministmyndighet

Över 70!!! myndigheter har tillsammans med kommuner, landsting och organisationer alltså försökt att styra jämställdheten utan att det gett önskat resultat. Miljard efter miljard har pumpats in i verksamheter som har med detta göra. Utan resultat överhuvudtaget.

Så mycket satsningar utan resultat alltså. Ringer det inte ens en liten klocka då?

feministmyndighet1

Nej, det ringer inte ens en pytteliten bjällra. Tvärtom verkar hon se misslyckandet som bevis för att det behövs MER av det som inte funkat. En ny Feministmyndighet tycker hon ska bildas. Antagligen för att man på bästa sätt ska kunna se till att extra många miljarder går till det som bevisligen inte funkat innan. Ännu en myndighet alltså…

Det krävs en alldeles särskild sorts idiot för att föreslå mer av det som man själv kommit fram till bevisligen inte funkar. Som att försöka springa igenom en betongvägg och efter 10 misslyckade försök bara fortsätta. Och efter 20 försök så springer man in i den med huvudet först istället för med näsan. Men inse att betongen är för hård och att man aldrig kommer att kunna springa igenom den? No way! Springa mer är receptet…

Det måste vara ironi att utredningen heter ”Mål och Myndighet – en effektiv styrning av Jämställdhetspolitiken”. Effektiv styrning betyder alltså mer av sånt som bevisligen inte funkar alls…

Bara i Sverige, det mest radikalfeministiska landet i världen.

TILLÄGG:

Genusdebatten om utredningen:

Jämställdhetsutredningen vill styra dig

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. Björn

   /  10/07/2015

  Det har väl kommit till det stadiet att marknaden för genuslotsar och annat tjafs blivit mättad, så alla tomtar från Slöddertörns Lekskola behöver ju få jobb någonstans. Då är väl ett radikalfeministfäste ett jättebra dagcenter där de kan sitta och hylla varandra och kosta samhället massa pengar utan att producera ett vettigt skit.

  Svara
 2. Erik den förste

   /  10/07/2015

  Skulle jag sitta här med en foliehatt på huvudet skulle jag ha antagit att det här slöseriet med pengar var en konspiration i syfte att visa för svenska folket att vi visst har råd med den rådande migrationspolitiken. (Om vi inte hade pengar till det, hur skulle vi då kunna kasta en massa pengar på det här?)

  Dock sitter jag inte med en foliehatt på huvudet så jag inser att båda delarna handlar om katastrofalt ledarskap. Tror jag skulle föredra den där foliehatten…

  Svara
 3. Myndighetens enda syfte är att dämpa arbetslösheten bland genusvetare

  Svara
 4. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
  • Björn

    /  10/07/2015

   ”Hursomhelst skrev jag kortare den här gången Anders, så att du lättare hänger med.”
   😆

   Svara
  • Kristian

    /  10/07/2015

   Tino är bäst.
   För övrigt behöver vi svar på frågan vem som först använde uttrycket ”full Arnstad.”

   Svara
   • Intenso

     /  10/08/2015

    Misstänker det kommer från ”Go full Macintosh” som ofta kommer fram om man följer GamerGate bubblet som pågår. Han arbetar tillsammans med Anita Sarkeesian och verkar vara hennes Twitter/talskrivare som häver ur sig de mest otroliga saker man kan tänka sig.

    Svara
   • trash

     /  10/08/2015

    Först jag läste det var Ivar Arpis Twitter: https://twitter.com/ivarpi/status/541171300656758784

    Svara
    • Kristian

      /  10/08/2015

     OK, den är tidigare än jag sett.
     Antog att ”never go full retard” är ursprunget.

     Svara
 5. MiT

   /  10/07/2015

  Eller hur, bara bygg ut…
  ”Migrationsministern till kommunerna: ”Bygg ut servicen””
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/migrationsministern-bygg-ut-servicen

  Svara
 6. Vet inte riktigt vad Cecilia schelin seidegård vill få fram med sina nya delmål och önskan om en sorts övermyndighet som ska övervaka de andra 70 myndigheterna- och hur det praktiskt skall genomföras.
  De ursprungliga delmålen antyder att kvinnor har mindre makt att forma sin liv,och påverka samhällsutvecklingen- än männen har. Det har verkligen inte misslyckats. Ett exempel är vår lagstiftande parlament.

  Tycker att man kan returnera fråga till CSS och fråga vad hon definerar som makt.
  Misstänker väldigt starkt att maktanalysen fortsätter sitt eget moment även då det råder formell jämställhet.

  Statsvetaren Elin Bäck är ett perfekt exempel på detta. Även om kvinnor i riksdagen upptar en närapå perfekt 50 % andel i 4 partier i 7 klöverns riksdagsplatser, så verkar det största problemet vara att kvinnor i riksdagen helst håller anförande kopplat till hälsa,mänskliga rättigheter, social välfärd och rättvisa.

  Jag håller med. Inte om Bäcks lättköpta slutsats om männens dominanta ställning i andrapolitiska arenor Jag håller med om att aktiva kvinnor i politiken måste tänka om en smula. Kvinnor i politiken talar mest om resursfördelningen av redan existerande skattemedel och hittar ständigt nya områden at finansiera projekt som sällan överlever ens ett enda skatteår. CSS som skriver om övermyndighet för 70 myndigheter är ett skräckexempel.
  Männen då?
  De har enligt Bäcks statistk orättvis långdragna och därigenom ojämställda anföranden hur de hårda sakfrågorna ska kunna finansiera de mjuka.

  Men var finns orättvisan ?

  Svara
  • Många stavfel och typos där I mitt inlägg… attans surfplatta…. Mit? Kan vi inte få en rad för tidsbestämt editering, i samma stil som GD har? I.af. en liten chans att kunna rätta, och tänka om , kanske radera \laga de värsta meningsbyggnaderna och ångra både ord och mening i diskussionens hetta?

   Svara
   • MiT

     /  10/07/2015

    Nä, ni får inte bara för att Patriarkatet!
    😈

    Allvarligt, det går inte på gratisvarianten. Finns ingen sådan möjlighet alls vad jag sett. Tyvärr. 😦

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  10/07/2015

     släng upp vad det kostar du har så många trogna läsare att vi kanske kan greja det pt dig

     Svara
     • havre@flarnstad

       /  10/07/2015

      Har såklart inget att göra med mitt eget behov av att rätta till saker ehmm.. 😀

  • Rikard

    /  10/07/2015

   Hej.
   Definitionen hon använder är gissningsvis ”att manipulera Den Andre så att den tror sig frivilligt förändra sin verklighetsuppfattning och sitt agerande”. En mänsklig analog till hur man lär hunden lyda: man lär den tycka om det, och vilja ha kopplet.

   Vill man se verkligt exempel på hur kvinnor utövar makt kan man studera förskolan: en majoritet kvinnor som anställda, och med klar och tydlig statsfeministisk arbetsinstruktion, vilken påförs både barn och föräldrar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Anders Senior

    /  10/08/2015

   ”Vet inte riktigt vad Cecilia schelin seidegård vill få fram med sina nya delmål och önskan om en sorts övermyndighet som ska övervaka de andra 70 myndigheterna- och hur det praktiskt skall genomföras.”

   Det kan jag svara på: resultatet av den nya myndigheten ett officiellt införande av en politbyrå, som dikterar villkoren för alla andra. Precis som de nu arbetar ”tvärvetenskapligt” inom genus”vetenskap” för att kunna sparka in sina politiska värderingar inom vetenskapen.

   Svara
 7. Svenne

   /  10/07/2015

  OT: @TotteLofstrom, Dumheter24, pissar i motvind:)

  Svara
 8. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
  • Alltså..rätta mig om jag har fel för det kan hända jag borde gått till Specsavers men..
   Ser det inte ut som fanskapet till vänster i bild bajsrunkar?

   Svara
 9. MiT

   /  10/07/2015

  Även Nyheter Idag har tagit upp Feministmyndigheten
  ”Ny jämställdhetsmyndighet föreslås av regeringens utredare”
  http://nyheteridag.se/ny-jamstalldhetsmyndighet-foreslas-av-regeringens-utredare/

  Svara
 10. MiT

   /  10/07/2015

  ”17-åring försökte ta polisens pistol”
  https://archive.is/lCIuj

  Svara
  • Pet

    /  10/07/2015

   Så det är alltså en påstådd 17-årig flykting, med flera olika identitetshandlingar som blivit avvisad från migrationsverkets personal pga. aggressivt beteende, som efter att ha varit bråkig en längre stund försökt ta vapnet från en polis och som nu har släppts ut på fri fot för att ingen vill/kan ta hand om honom?
   Gott att veta att medborgare kan förvänta sig sådana idioter på gatan och ännu större idioter om man hamnar i trubbel med honom och behöver hjälp.

   Svara
   • Anonymiserad

     /  10/08/2015

    Som vanligt riktar sig inte min kommentar till dig Pet.
    Men jag drar vidare på det du skriver.

    Det här funderade jag på idag.

    Om vi bortser från eventuella terrorister och fejk-flyktingar.
    Är det någon som ifrågasätter hur många av de som kommer in till Sverige nu som redan är utvisade från landet en eller flera gånger tidigare ?
    Om vi utgår från att det kommer 1000 hur många av de var terrorister enligt Säpo ?
    Hur många av dom 1000 är det som kommer tillbaka efter utvisning ?
    Om inte polisen kollar dom…eller kan kolla dom…eller får kolla dom…hur vet vi då att det inte är folk som varit ”hemma och vänt”,”tappat” passet och kommer tillbaks nu ?

    Gränserna är ju öppna så det finns ingenting som hindrar att redan utvisade kommer tillbaka.

    Svara
  • Karl

    /  10/08/2015

   ” flyktingbarn är ändå alltid män”

   Svara
 11. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
  • Intenso

    /  10/08/2015

   I konsten att förstöra ett pris so vinner nog nomineringskommittén till priset för årets Jurist. Skulle Romson vinna priset så är det för all tid förstört både bakåt och framåt i tiden.

   Svara
 12. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
 13. MiT

   /  10/07/2015

  Svara
  • Kristian

    /  10/08/2015

   Fort! Mer genuspedagogik! Bara kvinnliga lärare! Fler elever i varje klass! Det ska fungera!

   Svara
 14. Karl

   /  10/08/2015

  Jag har mått dåligt hela dagen för jag tror jag såg en feminist imorse.

  Insjuknade hastigt i illamående. Under kvällen började jag kräkas kraftigt.

  Sjukvårdsupplysningen sade att jag nog var allergisk mot feminister och föreslog att jag skulle åka på en kur-resa till vilket annat land som helst – för där är inte luften förorenad av feministiska idéer.

  Svara
 15. Polypen

   /  10/08/2015

  Skulle inte bli ett dugg förvånad om denna myndighet snart är ett faktum. Fylld av välindoktrinerade Södertörnsgenusvetare och med utredaren själv, Cecilia Schelin Seidegård, som välavlönad generaldirektör.

  Svara
  • Maria

    /  10/08/2015

   Finns nog Inga pengar till fler myndigheter på länge. Migrationsverket slukar allt…

   Svara
 16. på den gamla prehistoriska tiden, d.v.s innan. w.w.w. blev varmans egendom, fanns det egendomliga saker. Staten visade television , därför kallat SvT. Jättefin Tv som innhöll allt som medborgarna behöver veta.
  Tittarstorm blev det bara när tv-hallåan bytte frisyr, eller odlade mustasch. Då fick bossen rycka in och nollställa allt rätt igen.
  Strålande tider med gammaldags katodrörstv. Även kallat som tjocktv.
  Inget fick lov att bli komplicerat. När staten visade tv, fick vi veta att landet är ett internationellt föredöme och tredje världen tjänade Det onda imperiet. Sverige var en nation som brydde sig om ett internationellt rykte. Och visste instinktivt vilka diplomater och politiker som helt plötsligt skulle drabbas av akut gummi-förgiftning i rygggraden.
  En nation som hade välstädat och ordnat.
  Om man fick besök så fanns det alltid hembakta kanelbullar i frysen för att hivas upp in i en teknikmodernitet kallat micron.

  Det påstås helt säkert från politiskt håll, att lagstiftarna i Sverige blev tagna på sängen, när em transatlantisk kopparledning pluggades in i en datormaskin. Det blev dåligt med telegram genom ledningen, tiden hade liksom runnit ut för analoga nät.
  Vi fick en telegraf med tuppjuck. Paket inslagna i 1:or och 0:or. Den transatlantiska inforevolutionen, strandat med hjälp av en vanlig kopparlina.

  Va?

  Ska våra medborgare utsättas för stressen att ta till sig icke verifierad information? Som till största delen troligen är felaktig! Obekräftad information som ocillerar runt planeten utan vare sig koncept eller statlig vidimerade äkthetsintyg?

  Lugn nu bara lugn

  Så är det ju inte.Kampen för adekvat och informativ information ger inte upp så lätt.
  Kampen fortsätter. Vem kan behålla greppet om det hjärndöda konsumentpacket, och finns det någon morgon efter skymningen för dessa inivider.

  Rock on!

  ( ja,vet att det är helt o.t. ville bara skriva en hyllning till w.w.w. Den bästa uppfinningen i mänsklighetens historia. Gratis också)

  Svara
 1. Lite blandat från 2015 del 4 | WTF?
 2. Bisarra oktober | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: