Bisarra oktober

Oktober var en galen månad förra året. Den ena bisarra saken efter den andra kämpade för att att toppa varandra. Det var som om det var en tävling i vem och vad som kunde vara mest bisarrt.

diina-rosenberg-e1443702571429

SVT frågar Diina Rosenberg om skattehöjningar. SVT gav sig ut på stan och frågade lite slumpmässiga stockholmare om skattehöjningar och stötte slumpmässigt på en Diina Rosenberg. Klippet med Diina försvann från SVT fortare än en person som inte vill räkna hudfärger.

tankesmedjan-satir-e1443775785647

Satir eller verklighet?”, Tankesmedjan avsåg nog att vara satirisk med tweeten ovan. Problemet är nog bara att tweeten samtidigt speglar verkligheten där. Det är nästan omöjligt för extremister att göra parodi på extremism eftersom det lika gärna kan vara sant, det kallas Poes lag.

rfsu

RFSU och förskolebarn, RFSU gör små hugg ibland och visar att de inte är riktigt kloka…

morgan-johansson-vill-att-vi-ska-ta-emot-asylsokare-i-vara-hem

Skulle du ta emot ett ensamkommande i ditt hem?, Morgan Johansson ville att vi skulle ta emot asylsökare i våra hem. Jag spekulerade lite om hur jag själv skulle göra.

schyffert-och-quattro-stagionis

Hur många quattro stagionis och stora Fanta kostar det nu? Vår främste nationalekonom sa att det bara kostade två pizzor, Fanta och Netflix. I oktober hade det ökat med ett ganska rejält antal och jag undrade då hur många det kostade då? Och den frågan är ännu mer aktuell idag! Då, i oktober 2015, var Castafiores, Åsa Nissar och runkbajsande clowner högsta mode att tillfråga som expertis när det handlade om en havererad asylpolitik och nationalekonomi.

udjc3a4mstc3a4llt-e1412503689471

Steffos Angels räddar världen. Och skolan, Löfvens Änglar skulle rädda världen, han stod i FN och sa att vi ska se till att att det blir vatten och avlopp für alle överallt. Ungefär. Det bidde inte ens en tummetott av det. Hela UD var efter valet Gubbfritt™ och succén det skapade såg vi i rask takt när vi omedelbart blev ovänner med en massa länder. Wallström blev till och med bannad från Israel, den enda fungerande demokratin i Mellanöstern…

respekt-e1444132958694

RESPEKT. Det där missbrukade ordet som betyder så olika saker för olika personer…

oskuldskontroller

Det mest radikalfeministiska landet i världen” har oskuldskontroller. Det kunde man ta del av på Kalla Fakta förra året. Men det stora problemet i Sverige är ju de vita medelålders svenska männen såklart, det fattar ju alla!

feministmyndighet

Statens utredare i Jämställdhet: Vi behöver mer av det som inte funkar!”, när man testat något som inte funkar massor av gånger så tänker en smart person att det man testat inte var en så bra idé och att man kanske ska testa något annat istället. Så gör man om man är smart alltså. I Sverige så konstaterar man att det som krävs efter att ha misslyckats är ÄNNU mer av det som inte funkat. DÅ minsann ska det bli resultat som heter duga! Misslyckande ses bara som bevis för att det man misslyckats med är rätt och behövs ännu mer. Resultatet av det ovan ska bli verklighet 2018, en jämställdhetsmyndighet…

nationalekonomer

Varför närmar sig Sverige en systemkollaps? Vilken av ovanstående framstående nationalekonomer tror ni media vänder sig till när de vill ha samhällsekonomiska analyser?

sedlarna

För mycket fritid och för lite riktiga problem, så kan man nog sammanfatta gapet om sedlar. Sen visade det sig att hon hade ett nystartat företag i bidragsbranschen (eller inom ”jämställdhet”) och bara ville ha uppmärksamhet.

full-retard2

1 april varje dag del 10: Sverige går full retard. Första priset i att vara mest bisarrt i oktober förra året gick utan konkurrens till Sverige Tillsammans. Medan Sverige rasade ihop som en dålig sufflé så tyckte Ylva Johansson att det var fantastiskt att få vara med om…

full-retard3

De sjöng till och med Halleluja på frikyrk… Sverige Tillsammans… EFTER att de retat upp svenskar med en myndighet ståt på scen och sagt att det finns ingen svensk kultur… SÅ MYCKET totalbisarrt att inte ens Monty Python hade kunnat klara av att hantra allt på en gång!

Jag tror jag nöjer med det här idag. Tänk på att detta inte är allt utan bara sånt som jag såg de första två veckorna i oktober 2015. De första två veckorna alltså…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

34 kommentarer

 1. Borgerlig kultur

   /  10/15/2016

  Haha, fick denna annons med i ditt inlägg med ljud och allt. I en slinga varje halvminut http://www.lo.se/start/facket_forsakrar/foraldrapenningtillagg (finns längst ner på sidan)

  Trodde det var del av bisarra oktober

  Svara
  • MiT

    /  10/15/2016

   Hahaha!
   Fast jag är FÖR facket och organisering, tycker det är jättebra. Det jag är emot är pampväldet som uppstår där medlemmar anses vara till för deras skull och inte tvärtom 😛

   Svara
 2. G

   /  10/15/2016

  ””Zapiro slåss med satiren som vapen

  Han har hotats till livet för sina teckningar. Men Jonathan ”Zapiro” Shapiro tycker fortfarande att det är okej att skämta om allt. Nästan. Hoten mot yttrandefriheten gör att den sydafrikanske satirikern erkänner att han ibland ägnar sig åt självcensur.

  Varje morgon som Jonathan Shapiro, känd som Zapiro, vaknar och känner sig upprörd är en bra dag. Det ger honom bränsle till de politiska satirteckningar som gjort honom till ett känt namn över hela världen. I dagens Sydafrika råder ingen brist på uppslag.

  – För tio år sedan hade de mest handlat om fattigdom och problem med strukturell apartheid. Numera kommer de i andra hand, efter korruption och hur president Jacob Zuma styr över en liten grupp som försöker sko sig på bekostnad av fattiga, säger Zapiro som är i Sverige för att ta emot EWK-priset.

  Utmärkelsen, som tilldelas konstnärer som verkar i karikatyrtecknaren Ewert Karlssons anda, får Zapiro för att han använder satir som en kritiskt granskande röst i samhället. Hans teckningar är inte okontroversiella.

  President Zuma har stämt Zapiro flera gånger, bland annat för en teckning där Zuma våldtar en kvinna som representerar rättssystemet. Den publicerades 2008 då Zuma stod inför en korruptionsrättegång, efter det att han frikänts för att våldtagit en vän till familjen.

  – Det är troligtvis den kraftfullaste teckning jag gjort. Vissa frågar mig om jag är besatt av Zuma. Det är jag inte, men korruptionen, nepotismen och det personliga hyckleriet ger kritiker ammunition för att attackera honom dagligen.

  Massakern mot den franska tidningen Charlie Hebdo och protesterna mot karikatyrer föreställande profeten Muhammed har satt strålkastaren på satirens roll i ett demokratiskt samhälle. Efter att ha ritat en egen Muhammedkarikatyr dödshotades Zapiro sex gånger.

  Men finns det en gräns – eller får en satirtecknare skämta om precis allt? Det är en fråga som Zapiro fått svara på många gånger de senaste 20 åren. Och svaret har nästan alltid varit detsamma. Fram till nyligen.

  – Den viktiga delen, som inte har förändrats, är att det aldrig är okej att hetsa till våld eller död. Men yttrandefriheten står under enorm press, atmosfären har förgiftats och numera ger jag ibland efter för ett litet mått av självcensur, erkänner Zapiro lite motvilligt.

  – Jag trodde aldrig att det skulle hända, eftersom jag alltid varit en yttrandefrihetsjunkie.

  Inställningen har dock alltid varit att det inte finns något ämne som är förbjuden mark. Går det inte att teckna om en viss fråga den ena veckan kanske han hittar en annan ingång den nästa.

  Nyligen anklagades Zapiro för att vara rasist efter att ha tecknat Jacob Zuma som positivhalare och åklagarmyndigheten som hans apa.

  Att jag skulle vara rasist är en kritik sprungen ur den tid som vi nu lever i, en era av tabula rasa. Vissa människor ägnar hela livet åt att vänta på att bli förolämpade, de tar saker ur sin kontext och hittar varje dag något nytt som passar deras förutfattade meningar.

  – Numera är det ibland svårt att veta hur långt man som tecknare kan gå.””
  http://www.svd.se/zapiro-slass-med-satiren-som-vapen

  Svara
 3. Lars-O Samuelsson

   /  10/15/2016

  Ylva Johansson tycker att Sverige utvecklas fantastiskt nu och hon vill vara en del av det, Ylva Johansson: jag vill också bli våldtagen, hör ni det , hallå!!!

  Svara
 4. Pelle2

   /  10/15/2016

  OT:
  För några dagar sedan tog Toklandet upp att Naila Saleem på P1,s officiella Facebooksida
  skrev följande om den kommande Nobelpristagaren i litteratur:
  ”Jag är rädd för att det blir ännu en halvdöd vit man”

  Jag kontaktade då Sveriges radios lyssnarservice och skrev följande:
  Jag blev uppmärksammad på att er medarbetare på P1-kultur,Naila Saleem, på er Facebooksida gjorde följande osmakliga uttalande om Nobelpriset i litteratur:
  ”Jag är rädd att det blir ännu en halvdöd vit man som vinner”
  Överensstämmer sådana uttalanden med Sr,s värdegrund ?
  Är det ok att se ner på människor utifrån deras kön och hudfärg hos er ?
  Skulle ni t.ex tycka att det vore ok att skriva att jag är rädd för att det blir ännu en halvdöd svart kvinna som vinner priset ?

  När dom inte hade orkat besvarat mitt mejl på ett par dagar skickade jag samma mejl till
  Sveriges Radios Vd CIlla Benkö igår och idag fick jag faktiskt svar av den ansvariga chefen
  Mattias Hermansson.
  Efter lite resonemang och mindre bortförklaringar så bad han faktiskt om ursäkt.

  Här är hans svar i sin helhet:

  I egenskap av ansv utgivare för kulturprogrammen svarar jag på ditt mejl till vd Cilla Benkö om Nobelpriset. Jag beklagar att du inte fått svar efter att ha kontaktat lyssnarservice, då har det brustit någonstans längs vägen och vi får följa upp det.

  Det Naila sade var inte en kommentar efter att Bob Dylan tilldelats Nobelpriset i litteratur. Meningen är ur ett resonemang inför tillkännagivandet, där ett antal medarbetare i en Facebook-film resonerade kring det stundande beskedet. Nailas mening kom egentligen ur ett resonemang om den kenyanske författaren Ngugi wa Thiongo, som av många tippats och förordats som Nobelpristagare. Kring Thiongo har också en debatt förts kring det faktum att Nobelprisen i litteratur historiskt i väldigt hög grad tillfallit manliga författare, företrädesvis från Europa. I debatten har det bland annat diskuterats om författarskap från tex andra delar av världen, av kvinnor etc inte har samma möjligheter att uppmärksammas av Akademien.

  Detta svåra ämne borde vi, helt uppriktigt, hanterat på ett annat sätt än som det gjordes i förhandsfilmen (vilket vi också gjort tidigare i program vi sänt).
  Jag (och vi på kulturredaktionen) beklagar formuleringen, och utformningen av Facebookfilmen inkl den skärmdump där citatet lyftes fram. Avsikten var inte alls den som många har uppfattat den, och vi tar självklart till oss kritiken som du och andra framför.
  Efter tillkännagivandet har vi sänt väldigt mycket innehåll om Dylan och Nobelpriset där olika aspekter av hans konstnärskap lyfts fram och diskuterats, så jag hoppas att man som lyssnare kunnat och kan ta del av kvalificerat innehåll om pristagaren.

  Med vänlig hälsning
  Mattias Hermansson,
  Kulturchef o ansv utgivare

  Jag svarade följande:
  Hej Mattias !
  Tack för ditt svar.
  Jag måste säga att oavsett i vilket sammanhang Naila säger att priset kommer att tillfalla en halvdöd vit man så är det fel och andas ett förakt mot vita, äldre män som dessvärre är allt för vanligt inom kultursfären och massmedia.
  Jag uppskattar dock att du ber om ursäkt för Nailas formulering och hoppas att något liknande inte händer igen

  Svara
  • Rikard

    /  10/15/2016

   Hej.

   Heja! En droppe här, en spricka där, och ett frö kanske slår rot. Så kan även de största kolosser bringas på fall.

   Måste säga att jag är förvånad att de svarade.

   Till och med myndigheter har börjat sluta svara om man skickar frågor.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Pelle2

     /  10/16/2016

    Tack Rikard !
    Faktum är att just Cilla Benkö verkar vara intresserad av att bemöta den kritik
    som Sr får. Jag skickade ett mejl till henne angående hur dom kan anställa en sådan
    som Kakan Hermansson vid något tillfälle och då svarade faktiskt hon själv till och med på en lördag

    Svara
 5. MiT

   /  10/15/2016

  Svara
 6. Johan

   /  10/15/2016

  Kära toklandet.

  Din webbsida är en av mina absoluta favoritsidor och du upplevs som en uppfriskande oas av klarsyn i en öken av idioti. Trots det finner jag att jag besöker din sida mer och mer sällan, varför är det så? Helt enkelt därför det är för deprimerande. Det känns som att dumheten är som en glaciär eller en lavaström. Långsamt och oundvikligt kommer idiotin att förinta oss alla.

  Jag har ändå möjligheten att kasta loss och flytta utomlands då jag har yrkeskompetens som efterfrågas i hela världen, men det betyder inte att jag VILL göra det, utan att jag snart TVINGAS att göra det.

  Varför berättar jag då det här? Jo, därför att du måste börja varva dina inlägg med positiva nyheter. Berätta om människor som framgångsrikt kämpar mot den postmoderna maffian. Berätta om Uvell, Alice T, Ivar A, etc. Och även om vanliga Kalle Svensson, som ber en SJW DN-journalist att hålla käften och får beröm för detta via sociala media.

  Jag (och, misstänker jag, flera) behöver GODA nyheter också. Inte bara misär. Kasta till oss en livboj.

  Svara
  • MiT

    /  10/15/2016

   Jo, kanske borde försöka hitta nåt positivt då och då? Men lättare att vara negativ, speciellt när det inte finns så mycket positivt 😉

   Sen blir bloggen ett slags dokument över all idioti där man kan rota fram vilka som ivrigt hejade på raset och vilka som försökte stå emot.

   Svara
  • G

    /  10/16/2016

   Uvell, Alice, Ivar osv osv…länkas ju ofta här bland kommentarerna när det så att säga är ”goda” nyheter att läsa, sett från våran synvinkel alltså ;). Om inte annat så vet vi ju var vi kan läsa deras texter, uvell.se, SvD och GP. Så jag förstår inte vad MiT skulle ”berätta” om de här kämparna i så fall. Men om MiT skulle börja skriva positiva blogginlägg om vad exempelvis dessa personer skriver om så handlar ju inte inläggen om tokigheter längre, då handlar det om något som någon annan har skrivit och inte om sådant som inte många andra bryr sig att uppmärksamma/skriva om, som hur media, journalister, polisen, advokater, feminister, ”forskare”, politiker och allt vad det nu må handla om har betett sig, vad de skrivit eller sagt till andra, det finner man ju här och ingen annanstans.

   Det är MÅNGA som försöker ge svar på tal mot våra s.k ”journalister” och andra idioter i social medier, dessvärre svarar de då med att blocka, så det blir inte mycket till övers att skriva om här på bloggen om de fallen. Det händer varje dag att någon försöker prata och säga hur fel de har, men det går inte så bra som sagt. Hålla käften kan du inte säga direkt bara sådär, då blir det absolut block helt utan förvarning. Sådana är dem, journalisterna (nej, inte alla).

   Du får se det som goda nyheter att MiT skriver om all skit, tror många tänker lika om de s.k ”alternativa medier” som vi har, kan inte dem också skriva positivt nån gång, man blir ju bara uppgiven att läsa om all skit, ja, men vem ska då skriva om det som de skriver om, om de slutar blir det tomt och helt tyst. Samma som om MiT slutar med det han gör, då blir det tomt och tyst, finns ingen annan blogg som kan ta hans plats som rapportör om toklandet Sverige om han också börjar skriva om annat. Så unik och viktig är denna bloggen och dess innehåll, med ”arkiv” av tokigheter som nu sträcker sig några år tillbaka i tiden! Bloggen och kommentarsfältet är ju en form av samlingsplats för tokigheter av olika slag, där alla som vill även kan dela med sig av läsvärda texter, sevärda videos, tweets eller fb-inlägg, som även kan komma till användning till nya blogginlägg av MiT, vilket har hänt då och då. För att inte glömma om man ser något idiotiskt på TV som borde uppmärksammas till tusen, då kan det vara en bra ide att skriva en kommentar om det också. ”Sharing is caring” som det så fint heter 😉

   Svara
  • Senior

    /  10/16/2016

   Förstår precis vad du menar Jonas, men det innebär bara att idioterna därmed flyttar fram sina barrikader meter för meter och vi långsamt vänjs vid detta.

   Och det är precis det som är tanken.

   Jämför med hur mellanöstern såg ut på 60-talet, precis samma som här vid den tiden.
   Därefter fick idioterna fäste och har undan för undan flyttat fram barrikaderna fram till eländet vi ser idag.

   Svara
 7. Einar Berg

   /  10/15/2016

  Sverige förändras nu! Och vi andra bara förfäras och skakar på huvudet åt det som händer nu.

  Svara
 8. + + + + + GOTLAND RESER SIG! CAMILLA SANDELIUS = FÖREBILD!

  Svara
 9. Björn

   /  10/15/2016

  Hej MIT. Har inte varit här på ett tag, så jag vet inte om denna pärla har varit uppe ännu:

  http://touch.metro.se/kolumner/cissi-wallin-dylan-man-slapp-guran-och-lar-er-slicka-istallet/EVHpjm!ebSjmaGH2dGtw/

  Svara
  • Steffen

    /  10/15/2016

   Andas om något ”womansplaining”, då hon o-ombedd ska förklara saker för sin omgivning…

   Svara
 10. MiT

   /  10/16/2016

  Den länkade tweeten:

  Tweeten som länkas i den:

  Svara
  • Pelle2

    /  10/16/2016

   Grova anklagelser från Voronov mot Hanif Bali.
   Men för en identitetspolitiker och kulturrelativist som han så räcker det väl att man inte håller med honom för att man skall vara rasist och troll…

   Svara
 11. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  10/16/2016

   Typiskt att den där Per skall komme dragandes med logik…
   Vad skall Alex göra nu?

   Svara
  • Jag hatar Alex Voronov

    /  10/16/2016

   Varför är just journalister så fixerade vid att använda sig av twitter?

   Svara
 12. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 13. Det finurliga med hela den här extrem-allting-ideologin är att den tycks ha minst en inbyggd självförstörelsemekanism. Ideologin bygger inte på folkets lojalitet utan förlitar sig på konformism och en sorts ”lysenkoism” för att lyckas, vilket aldrig håller i längden. En annan eventuell mekanism är att absurditeten eskalerar i en takt som gör att de faktiskt förlorar mer och mer reellt stöd från folk. När absurditeterna nåt sin eventuella peak så är det bara jubelidioterna kvar som faktiskt tror på det medan resten sållats ut på vägen. På sätt och vis kan man se det här idag, när arbetsplatser har genus- och jämställdhetsplaner, värdegrundsplaner osv. bara för syns skull. Istället praktiserar de sunt förnuft, vanlig vänlighet och anständighet mot varandra. Planerna tycks bara finnas utifall någon politruk.. förlåt, politiker skulle dyka upp. Har själv sett detta när jag besökt kommunala arbetsplatser… nån liten låda märkt ”Genus- och jämställdhetsdokument” som bara ligger på kontoret och samlar damm medan männen och kvinnorna på arbetsplatsen tycks komma utmärkt överens med varandra.

  Svara
  • Senior

    /  10/16/2016

   Frågan är hur långt det hinner gå innan folk protesterar.

   Tyvärr har vi facit på detta och det är nedslående.
   Kolla bara på Sovjet, DDR, Rumänien, Tjeckoslovakien, Ungern, Nordkorea, Kuba, Kambodja, Nazityskland etc.

   Det hinner gå alldeles för lång tid och alldeles för många offer innan man hinner få stopp på idioterna.

   Svara
   • Senior

     /  10/16/2016

    Tillägg:
    Fler exempel: Iran, Irak, och alla andra länder i mellanöstern som var sekulära innan idioterna fick makten.

    Det du beskriver ovan är tiden precis innan de styrande inser problemet och tillsätter en zampolit/ss/sa/moralpoliser/genuskonsulter etc. Som övervakar arbetsplatserna och ser till att det sker enligt rådande ideologi. Detta med våldsmonopolet bakom sig…..

    Svara
   • Du har helt rätt, tyvärr. Det värsta är ju det som du beskriver, att ideologerna har staten (och skattebetalarna) i ryggen. Antagligen tjänar ideologerna statens syften och inte tvärtom, annars skulle de inte finansiera deras projekt.

    Ex-KGB-agenten Yuri Bezmenov beskrev ideologerna (marxisterna) i (de nu forna) Sovjet-länderna som nyttiga idioter vars syfte var att destabilisera samhällen tills unionen kunde rulla in stridsvagnar (som i fallet Tjeckoslovakien) och normalisera läget. Ideologerna blir sedan ursinniga när de märker att en diktatur satt sig över dem. Som Bezmenov uttryckte det: They think THEY will come to power, but that will never happen, ofcourse. They will be lined up against the wall and shot.

    Personligen tror jag dock att vi inte ska behöva gå så långt som till en renodlad diktatur. Tycker det ser ut som att konformismen börjar släppa lite.. gammelmedia tappar både läsare, förtroende och det känns som att fler ”main-stream”-journalister och tom. politiker börjar ta sig friheten att säga vissa obehagliga sanningar. Men överlag tror jag att folk också måste sluta lita på politiker att ordna saker åt dem var sig politikerna heter Åkesson eller Löfvén. Politiker överlag har ett intresse: Att styra över andra. Sluta ge dem stöd och protestera när de vill använda dina pengar till propaganda och indoktrinering av dina barn.

    Svara
 14. Pelle2

   /  10/16/2016

  OT:
  Ledarsidorna skriver lite mera intressant om hur nätverken Hilda och Ruben påverkar
  vårt samhälle.
  http://ledarsidorna.se/2016/10/hilda-ruben-folket-och-de-folkvalda/

  Svara
 15. Pelle2

   /  10/16/2016

  OT:
  Maria Rashidi, Samiran Ishak och Meheret Dawit skriver en bra debattartikel om hur den så kallade feministiska regeringen och Vänsterpartiet sviker förortskvinnorna som lever i hederskulturer och i praktiken har gjort Sverige till ett paradis för hederskulturer.
  Allt detta för att dom skiter på sig av rädsla för att bli kallade för rasister. Då är det bättre att svika dessa kvinnorna och låta hederskulturen bre ut sig !!
  http://archive.is/0K0YF

  Svara
 16. Pelle2

   /  10/16/2016

  Lite mera OT:
  Sakine Madon skriver en bra ledare i Expressen om hur svensk naivism göder svensk jihadism.
  http://archive.is/0YCKE

  Svara
 17. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 1. Bisarra oktober del 2 | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: