Daily Mail bedriver kampanj mot Sverige enligt ambassaden

Så har vi då kommit till en punkt när Sverige, jo Sverige som land, anklagar en utländsk tidning för att bedriva kampanj mot oss. Det är Daily Mail som hamnat i den humanitära stormaktens sikte för att de beskriver Sverige som ett avskräckande exempel.

daily mail i kampanj mot Sverige

Jag antar att det började när de hade det första reportaget om mordet i Mölndal för de har haft många artiklar sen dess om asylhaveriet som vi har och problem det för med sig. De upptäckte väl hur jävla illa det är här antar jag? Oftast har deras artiklar mycket mer information än svenska mediers korta notiser om allvarliga händelser, notiser som dessutom är tvättade från allt som kan ha med vad det EGENTLIGEN handlar om.

Daily Mail var ju först ute med en bild som visade att 15-åringen i Mölndal var allt utom 15 år gammal vilket också Migrationsverkets undersökning visade. Av någon anledning tyckte samma Migrationsverk att han var 15 när han placerades på HVB-hemmet…

Det jag undrar är om det ens blivit en andra undersökning där Migrationsverket också använde ögonen om inte Daily Mail publicerat den där bilden? Jag är tveksam, inga svenska medier skulle i alla fall ens ha skrivit att han troligen är mycket äldre än 15 år. Det skulle ha gömts undan, journalisterna skulle fortsätta sitta och eventuellt skriva om de korta TT-notiserna. Nu kom de svenska journalisterna inte undan utan var tvungna att förhålla sig till det som alla svenskar kunde se (jo, alla svenskar kunde se bilden, bara att använda en webproxy), nämligen att det var ingen 15-åring alls. Svensk media skulle innan fallet i Mölndal ALDRIG på eget bevåg publicera något som ifrågasatte åldern på ”barn” som bor på HVB-hem!

Nu är det fall efter fall efter… på olika oegentligheter där samtliga ”barn” alltid visar sig vara vuxna vid kontroll. Upp till eventuellt 45 år år gamla har 15- 16-åringarna varit när man kontrollerat dem EFTER grova brott.Varför görs inte kontroll INNAN?

utlandet-skrattar-c3a5t-sverige-e1454066673828

Nu vet jag inte om Daily Mails intresse startade med just fallet i Mölndal men det blev nog helt klart mer intresserade då. De ”upptäckte” charaden som som pågår i landet och vilket pris biljetterna till charaden har eftersom svenska medier och journalister hellre sitter och skriver tvättade notiser om föreställningen.

Så nej, tidningen bedriver ingen kampanj mot Sverige, det är Sverige som bedriver kampanj mot Sverige och har gjort så ett bra tag nu. Så sent som 13 oktober 2015, alltså för bara cirka 4,5 månader sedan, gick Sverige full retarded med Sverige Tillsammans och kör som sjöng Halleluja… För att drygt en månad senare i princip vilja stänga gränsen…

Det Daily Mail har gjort är bara att visa hur det går när Sverige kampanjar mot Sverige. De har nog haft ganska lätt att se det utifrån…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

41 kommentarer

 1. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/26/2016

   Ett land som tar sig själv och sina lagar på allvar.
   Inte en helt dum idé faktiskt.

   Svara
 2. Nicola Clase som är ambassadör i London var Fredrik Reinfeldts utrikespolitiska rådgivare.
  Kan det påverka?

  Svara
 3. De är verkligen sanslöst korkade. Om något så kommer den här typen av anklagelser få Daily Mail att granska Sveriges urspårade politik ytterligare. De hade ju faktiskt lugnat sig lite nu också, men den heliga invandringspolitiken måste försvaras till varje pris trots att resten av Europa tycker att vi är totalt dumma i huvudet…

  Svara
  • Olof

    /  02/26/2016

   Ja, och helt plötsligt blir det ju ganska uppenbart hur iden att blocka Sverige uppstod… ett litet samtal från ambassaden till Daily Mails jurister, lite slirande på sanningen om svensk lag och kanske ett påpekande hur en EAW kanske skulle kunna utfärdas… ja, bara för ‘förhör’ då alltså…

   Svara
   • De flesta som inte är helt naiva fattar att det var någon som kontaktade Daily Mail och ”råkade” förväxla svensk lag med pressreglerna. Frågan var alltid bara vem och nu har vi det svaret. Sveriges ambassad i London helt enkelt. Nu återstår att se om någon vågar gräva vidare på det spåret…

    Svara
 4. MiT

   /  02/26/2016

  Svara
 5. MiT

   /  02/26/2016

  Är det NIMBY-isterna som börjar titta fram?

  Svara
  • Hypocrita

    /  02/26/2016

   ”Tidigare har vi fått hänvisa dem till andra delar av staden, men det ska bli jättekul om vi kan öppna upp för nya möten inom vår stadsdel, säger Maria Antonsson.”

   Öppna upp för nya möten? Jo, tjena….
   Troligtvis blir det möten dom sedan tidigare redan boende inte vill ha……
   Naiv, någon???

   Svara
   • Hen är Miljöpartist. 🙂

    De flesta fattar att folk inte betalat flera miljoner för att bo nära något som de uppfattar som potentiellt ”socialt problem”. Det gäller för övrigt inte bara flyktingboenden – jag drar mig till minnes att ett hem för vuxna med autism skulle öppnas i en av de rikare stadsdelarna i Stockholm och det blev ett jävla liv bland de boende i området. Dessa stadsdelar präglas av ”gärna, men inte i min bakgård”-mentalitet och det fattar politikerna som tagit beslutet att slå upp flyktingboenden där.

    De verkar hoppas att dämpa effekten av massvis med överklaganden/klagomål genom att gå ut med alla platser på en gång…

    Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2016

   Än så länge är det bara politikerna som grälar med varandra.Undrar hur länge det dröjer innan de boende börjar protestera ?
   Dom som bor i Bromma och på Östermalm är ofta välutbildade och har kontakter inom maktsfärerna.Tror inte att det är många som bor där som vill ha baracker med flyktingar i sitt närområde.Det brukar bli protester när det skall byggas vanliga bostäder där som kommer befolkas av höginkomsttagare.Nu kommer dom få ett barackghetto som granne.

   Svara
 6. Jans

   /  02/26/2016

  Daily Mail bedriver möjligen en kampanj men inte mot Sverige utan mot att politik som påminner om den som bedrivs i Sverige skall drivas i Storbritannien. Tror knappast att Sveriges väl och ve är det som bekymrar Daily Mails läsare huvudsakligen.

  Svara
  • Visst är det så. Man måste ändå komma ihåg att Daily Mail bedriver en rätt hård ”Brexit”-agenda. Bara idag så är detta toppnyheten: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3465928/Young-woman-demanding-Brexit-win-control-border-silences-politicians-fierce-defence-points-based-immigration-system.html

   Sedan så är det klart att det finns massor av problematik för Sverige att vi just nu granskas så hårt på hur urspårat systemet är – delvis så verkar politikerna hopplöst hoppas på att resten av EU ska gå in och rädda oss från vårat flyktingöverflöd (trots att vi har mer eller mindre fått dörren slagen i ansiktet till och med från våra grannländer), men även att få denna typ av artiklar ut på engelska inte hjälper någon slags drivande opinion för att ta mot fler flyktingar varken nationellt eller internationellt.

   Men den här typen av uttalande är bara som att dra fram en röd flagga framför ögonen på Daily Mail. Vi vet alla att politiken inom migrationsområdet är urspårat och Daily Mail skulle kunna ha veckor av material om de gick det på djupet, nu har de ju bara skrapat på ytan. Väck inte en björn som sover…

   Svara
   • Jans

     /  02/27/2016

    Ungern och Storbritannien, två länder som i vart fall till viss del låter folket vara med och påverka utvecklingen.

    Svara
 7. Jan

   /  02/27/2016

  Kanske läge för UD att skicka dit några genuspedagoger och Expo-föreläsare för att skola in Daily Mail i anti-rasism och allas lika värde?

  Svara
 8. michael

   /  02/27/2016

  usch och fy av Daily Mail att lyfta fram och skriva om problem i Sverige,jag vet inte vad man är men det är i alla fall inte journalist man är när man sysslar med sådant ofog,hoppas att den svenska ambassaden kommer ta tidningen i örat och skicka in dessa i snickarboden för att skämmas.Skriva negativt om Sverige var ska det sluta nej usch.

  Svara
 9. Bo

   /  02/27/2016

  Lite OT:

  How insane is this!! Are people fucking blind! https://t.co/2XUTvsQAVd— Nyaga-now (@NyagaNow) 27 februari 2016

  //platform.twitter.com/widgets.js

  Svara
 10. Pelle2

   /  02/27/2016

  Daily mail måste jobba med sin värdegrund och inse sina privilegier.Dom måste också rensa ut rasismen och antifeminismen ur sina led eftersom dom inte inser vilket föredöme den moraliska stormakten Sverige är.
  Tror också att vi måste skicka över några genuspedagoger, postmodernister, identitetspolitiker och radikalfeminister så att dom lär sig vilka åsikter som är dom enda rätta 😉

  Svara
  • Jans

    /  02/27/2016

   Daily Mail är en hatsvans.
   Det är väl vad man kallar alla som inte tycker som man själv numera?

   Svara
 11. maria

   /  02/27/2016

  Kränkningen när andra inte inser att Sverige är bäst, godast, mest storsinta och vet bäst av alla!

  Svara
 12. Jans

   /  02/27/2016

  RUBRIKEN OCH INNEHÅLLET
  http://unvis.it/www.svd.se/hot-och-vald-mot-raddningstjanst-minskar

  Rubriken:
  Hot och våld mot räddningstjänst minskar

  Ur innehållet:
  – Det händer ofta att vi får vänta med att göra vårt jobb medan polisen säkrar platsen.
  – Bilrutorna är numera laminerade för att inte krossas av sten och brandmännen har skyddsglasögon som skyddar mot gröna laserstrålar. I Malmö är brandbilarna dessutom utrustade med kameror.
  – Våra medlemmar orkar inte alltid skriva avvikelserapport, det tar för lång tid.
  – Bilden är att våld, hot och skadegörelse har ökat, men det finns ingen riktigt bra samlad statistik som kan bekräfta denna.

  Sista citatet är intressant för om det inte finns bra statistik som kan bekräfta ökat våld så lär den ju inte kunna bekräfta minskat våld heller.

  Svara
  • Låter ju snarare som att de har slutat anmäla mindre allvarliga incidenter än att det har minskat.

   Svara
   • Inge Post

     /  02/29/2016

    Nej,det låter snarare som att de väntar för att polisen ska kunna säkra ett område och på så sätt blir de ju utsatta för ”mindre hot och våld”
    Bra jobbat Sverige.Vi skickar polisen på bränder och brandkåren på katträddning och ambulansen ,behöver vi ens dom?Kan inte varje ambulansbil istället bli första lägenhet för ensamkommande barn?

    Svara
 13. Jans

   /  02/27/2016

  Oberoende SVT fortsätter leva upp till sitt uppdrag som neutral public service:
  http://unvis.it/expressen.se/noje/gina-sjunger-national–sangen-pa-arabiska/

  ”Programledarna framför en mellanakt där svenska nationalsången ändrats och översatts till hebreiska och arabiska – och under repet föll tårarna.
  – Jag tror inte folk förstår vilket statement det är för oss som känt oss utanför, säger Gina Dirawi.”

  Ja, för alla invandrare i Sverige pratar ju arabiska och hebreiska så det blir ju ingen invandrare som känner sig utanför längre. Men detta är bara början. Arabiska kommer att få status som officiellt språk i Sverige inom ett decennium tror jag. It makes sense. Det är det centrala språket för islam. För det är vad det handlar om.

  Varför de slängde in hebreiska (som knappast talas av några invandrare) kan nog vem som helst räkna ut. Rent fjäsk på grund av Ginas tidigare tveksamma uttalanden.

  Svara
   • Ivar L

     /  02/27/2016

    Tänk om man nu kunde få höra EN enda av dessa antinationalister argumentera emot Arpis text på samma nivå och med referenser.
    Kommer dock inte att hända.

    Svara
  • Jans

    /  02/27/2016

   Sedan måste jag säga att hyckeriet från Ginas sida är monumentalt:
   ”statement det är för oss som känt oss utanför”

   En tjugosexåring som är född och uppvuxen i Sverige, har svenska som modersmål (hon kanske har något hemspråk också men det är knappast hennes modersmål ur praktisk synvinkel) och tagit sig hela vägen upp till den absoluta toppen i medieeliten som programledare för julafton och Melodifestivalen, hur ”utanför” vill hon att man skall tro att hon varit? Vilket komplett skitsnack från hennes sida att spela offer.

   Jag har anhöriga vars barn känner sig utanför för att de INTE har någon hemspråksundervisning som de får gå på. Gissningsvis kommer ingen av dem heller bli programledare för Melodifestivalen.

   Svara
   • Verkligen inne att spela offer. Vi som står på våra egna ben är helt ute.

    Svara
 14. MiT

   /  02/27/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/27/2016

   Ur en mer praktiskt synvinkel är förmodligen den arabiska nationalsången ett strategiskt misstag. Jag tror det blir en och annan som säger upp licensen eller röstar på SD som en direkt konsekvens av tilltaget.

   Svara
 15. MiT

   /  02/27/2016

  Svara
  • Jans

    /  02/27/2016

   ”Ibland behövs ett nytt ord för att en skall få syn på normen.”

   Är det bara en (1) som skall få syn på normen alltså?
   Undrar vem det är i så fall? 😀

   Som språkintresserad är det bara att konstatera att ordet ”hen” och utbytet av ”man” till ”en” är rena rama skojfesten. Det blir så mycket tokigheter hela tiden eftersom språkkänslan hos många är obefintlig. Lite som avstavningssjukan på t.ex. restaurangmenyer, jag vet att det är lyteskomik men det går ibland inte att låta bli att skratta åt hur extremt funktionshindrade många verkar vara i sin språkförmåga.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2016

   Är det inte dags att bli normkritisk mot radikalfeminism,identitetspolitik och postmodernism som alla är det förhärskande bland politikerna och makthavarna ?
   Något säger mig dock att ovanstående grupperna helt plötsligt inte skulle gilla normkritiken lika mycket då..

   Svara
   • Jans

     /  02/27/2016

    Normkritik mot de normkritiska brukar kallas hatsvans.

    Svara
 1. 1 april varje dag del 26: Sverige… | WTF?
 2. Bilden av Sverige utomlands | WTF?
 3. Bilden av Sverige utomlands del 2 | WTF?
 4. Noor i Syrien | WTF?
 5. VAD I HELVETE HÅLLER PÅ ATT SKE I DET HÄR LANDET? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: