Män skriver på Wikipedia – Ett demokratiproblem

Det tycker Johanna Dahlin (Klippakukenlobbyn) och Axel Pettersson, projektledare på Wikimedia Sverige. De vill starta skrivarstugor för kvinnor.

wikipediakvinnor

Och vad intressant att det är en ”skrivledare” med. Vad gör en sån? Ser till att ”rätt” information skrivs in om feministrörelser? Nu är jag ingen wikipediaskrivare själv men vad jag vet så är det inte förbjudet på något sätt för kvinnor att skriva där. Det är väl tvärtom så att det välkomnas? Alla är väl välkomna att skriva där?

”– Det är ett demokratiproblem att Wikipedia nästan bara har information ur mäns perspektiv. Kunskapen som återspeglas är systematiskt skev och det finns en fara i att bara viss kunskap först vidare, säger Axel Pettersson, projektledare på Wikimedia Sverige.”

Vad är då probleme? Jo det skrivs för lite om

”– När kvinnor inte är med och skriver på Wikipedia försvinner kvinnors erfarenheter och historia. Exempelvis har kvinnor i akademien ibland ”glömts bort”. Även information om kvinnorörelser, feministisk verksamhet och jämställdhet genom tiderna saknas ofta och nu vill vi rätta till historieskrivningen, säger Johanna Dahlin, organisationssekreterare på Sveriges Kvinnolobby som är medarrangör till skrivarstugorna.”

Åhhh, se där ja, skriva om historien minsann! Inga dåliga ambitioner representanten från Klippakukenlobbyn har! Information om Kvinnorörelser, feministisk verksamhet och jämställdhet saknas ofta. Vet ni vad, varför skriver ni inte in lite information på Wikipedia om er ”dags att klippa kuken”-kampanj som ni drog igång? Det vore väl passande? Så det kommer in lite information om er organisation och vad ni står för!

Och på tal om Kvinnolobbyn och ”klippa kuken”, vilka är lämpligare att liera sig med Kvinnolobbyn än barnmorskeförbundet? De kan ju bara ta fram saxen direkt och åtgärda det framtida ”problemet”…

j85

AVFM Sverige: ”Gatdöpare i Göteborg diskriminerar kvinnor

Genusdebatten: ”Förbjud allt

EnStillaUndran: ”Kvällspressen förvånar

Snurrigt: ”Pojkar skall inte bli flickor, pojkar skall bli män!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

87 kommentarer

 1. Vilken gång i ordningen är det jag ser den här nyheten *orkar inte räkna*.

  Det är underligt att utfall är så viktigt när det bevisligen är så att kvinnor inte vill skriva på Wikipedia i samma utsträckning som män. Det är också underligt att feminister vill att _andra_ kvinnor ska skriva på Wikipedia itsf att de skriver där själva.

  Jag är medveten om vissa undantag där feminister gjort aktioner på Wikipedia för att ta över och skriva om vissa strategiskt viktiga artiklar.

  Ett exempel: http://www.hastac.org/blogs/fionab/2013/03/11/toofew-feminists-engage-wikipedia

  Bra att fler kvinnor engagerar sig, men jag får en känsla av att aktioner som denna är mer ‘emot’ än ‘för’ Wikipedia som fenomen. Det känns mer politiskt än som en kärlek för de ämnen/artiklar man skriver om.

  Svara
  • PNy

    /  01/30/2014

   Risken är ju att man skriver OM historian så att den passar ens agenda vilket jag tycker är fullständigt hänsynslöst. Det finns ju tecken på att feminister redan varit där och lagt till samt bytt ut saker.

   Svara
   • Det var väl just det det handlar om i Wikimedias satsning:

    ”Även information om kvinnorörelser, feministisk verksamhet och jämställdhet genom tiderna saknas ofta och nu vill vi rätta till historieskrivningen, säger Johanna Dahlin, organisationssekreterare på Sveriges Kvinnolobby som är medarrangör till skrivarstugorna.”

    Att ”rätta till historieskrivningen” implicerar att den nuvarande är fel.

    Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    PNy:
    Det är det som de vill, de vill se till att det som står passar ideologin.

    Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   enstillaundran:
   De vill säkert skriva om så det passar ideologin. De vill ha aktioner, inte seriositet,

   Svara
 2. MiT

   /  01/30/2014

  Svara
  • Jonte

    /  01/30/2014

   Vilken chock att en kulturjournalist tycker så

   Svara
 3. per Hagman

   /  01/30/2014

  .
  ”…kvinnor i akademien ibland ”glömts bort”.”
  .
  Ja… det finns en anledning att kvinnor… ”gløms bort”.
  Vem ær intressert av en historiskt …kvotert kvinna.
  Underpresterande ointressant.
  .
  – Snart kan vi glømma kvinnor æven som… barnafødare.
  Den konstgjorda livmodern , ær på stark frammarsch , med konstgjord moderkaka o fostervatten.
  .
  Naturliga livmødrar ær æckliga o ohygieniska och allt som oftast i rørelse och størd miljø , vilket gør att fostret ej kan få en optimal vila.
  .
  Per Hagman.
  .

  Svara
  • Per Hagman:

   ”- Snart kan vi glømma kvinnor æven som… barnafødare.
   Den konstgjorda livmodern , ær på stark frammarsch , med konstgjord moderkaka o fostervatten.”

   Är det självaste August Strindberg som talar genom dig från bortom graven?

   Svara
  • Hjalmar

    /  01/30/2014

   Hoppas du är ironisk nu…
   Naturliga livmödrar har fungerat tillräckligt väl genom miljoner år av evolution. Om konstgjorda livmödrar: Det kommer sannolikt ta mycket lång tid innan a) de fungerar, b) de fungerar lika bra, och c) de är lika tillgängliga/kostnadseffektiva. Alltså knappast detta århundrade.

   Svara
  • Jonte

    /  01/30/2014

   Du kan bilda allians med allas vår Fanny. Hon vill ju samma sak

   Svara
 4. WTF:

  ”Nu är jag ingen wikipediaskrivare själv men vad jag vet så är det inte förbjudet på något sätt för kvinnor att skriva där. Det är väl tvärtom så att det välkomnas? Alla är väl välkomna att skriva där?”

  Jo, jag har också förstått att wikipedia är demokratisk och att alla kan skriva där. Kanske någon bara borde informera feminister om detta?

  Men jag förstår inte feministernas tänkande här. Hur blir wikipedia mera demokratisk av att den demokratiska processen sätts ur spel och man väljer enligt ett i förhand definierat utfall? Det är som att säga att vi inte har demokrati för att alla partier med i valet inte blir lika representerade riksdagen. Det är ju Orwellskt nyspråk; mera demokrati genom att avskaffa demokrati.

  Men kanske feminister har en annan syn på demokrati; där det inte handlar om en process utan om lika utfall. Men i så fall har det på ett grundläggande sätt missförtsått vad demokrati handlar om eller inte tror/vill ha det. Jag tror att det handlar om det senare, tyvärr.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Matias:
   De tror att det finns en osynlig kraft, vi kan kalla det Patriarkatet, som hindrar kvinnor att delta genom att använda teknik.

   Svara
 5. lavazza1891

   /  01/30/2014

  Feministerna kommer förmodligen uttala sig som de brukar och sedan mötas av detta: ”Påståenden på Wikipedia skall kunna styrkas med verifierbara källhänvisningar från trovärdiga källor. Eftersom detta är en wiki kan du själv bidra om du känner för det.” Varefter feministen tappar intresset.

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2014

   Nej då,dom kommer skriva att fakta är patriarkalt kvinnoförtryck och kvinnohat och att dom minsann inte behöver hänvisa till någon källa. Om en kvinna känner att hon har rätt
   så har hon det..Håller du inte med om det är du en Breivikare och Nazist 😉

   Svara
   • lavazza1891

     /  01/30/2014

    Ja, på Diskussionssidan, ja. Men det gör ingen nytta. Svenska wiki är PK-vänster men inte lika PK-vänster som feminister. Lite trohet med sannings- och bildningsideal finns det.

    Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   lavazza:
   De tröttnar när de inser att de måste sitta själva och göra det istället för att få någon annan att skriva.

   Svara
 6. Jonte

   /  01/30/2014

  Vad ska dom ändra? Ska artikeln om könsdimorfism skrivas om så att matdiskrimineringsteorin blir svaret?

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Jonte:
   Haha!
   Men var försiktig, det som ses som stor humor idag kan vara verklighet imorgon… 😉

   Svara
 7. Risken med könsriktade satsningar som att få
  fler kvinnor att skriva på WikiPedia,
  är att dessa kommer att ägna sig åt revisionism –
  det vill säga, ren och skär historieförfalskning.

  Ett tydligt exempel på att det är tal om revisionism,
  är en kvinnlig musiker som tyckte att det fanns alldeles
  för få kvinnliga musiker genom historien:
  http://www.dads-r-us.se/2011/01/24/feminists-copy-neo-nazis-by-re-writing-history/

  När jag använder mig av WikiPedia som källhänvisning,
  tänker jag faktiskt inte på om det är en man eller kvinna
  som har skrivit. Huvudsaken för mig att få information
  som styrker mina påståenden.

  Att kunna styrka något har aldrig varit feministernas
  starka sida. De kastar ur sig påståenden och den som
  inte köper skiten, blir bemött med att den är kvinnohatare/
  vit kränkt man/Anders Behring Breivik-sympatisör/SD:are etc.

  Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Ulf Andersson:
   Det är vad de är ute efter. De står till och med i artikeln att de vill skriva om historian.

   Svara
 8. Johanna Dahlin:

  ”Det är ett demokratiproblem att Wikipedia nästan bara har information ur mäns perspektiv. Kunskapen som återspeglas är systematiskt skev och det finns en fara i att bara viss kunskap först vidare, säger Axel Pettersson, projektledare på Wikimedia Sverige.”

  Vad betyder ”bara” och ”information ur mäns perspektiv”?

  Menar hon med ”bara” att det skrivs för mycket om saker som män är intresserade av; teknik, politik, vetenskap osv.? Då är väl lösningen enkel; kvinnor bidrar mera med saker som de själva är intresserade av; som mode, skönhet, inredning osv.

  Men vad menar hon med ”information ur mäns perspektiv”? Menar hon att informationen och ämnen på wikipedia behandlas på ett manligt sätt och borde utökas med det kvinnliga perspektivet? Vad skulle det vara för något? Vad skulle tex. ett kvinnligt perspektiv på evolution eller moralfilosofi vara?

  Men hennes tanke är märklig på ett annat sätt också. Feminismen har ju i flera årtionden försökt dekonstruera kvinnlighet och manlighet, men nu menar dessa feminister att det finns något sådant som kvinnligt och manligt och ett kvinnligt perspektiv, något det tidigare avfärdade som ”bara en konstruktion”.

  Men allt detta är egentligen onödigt grubblande, för vad hon är ute efter är enkelt: Mera åt kvinnor.

  Svara
 9. Jag håller inte med om att det skulle vara ett demokratiproblem
  att det är flest män som skriver på WikiPedia.

  Feminister har inte på WikiPedia att göra,
  eftersom de inte delar de demokratiska värdegrunderna
  om ALLA människors lika värde oavsett, kön/nationalitet och ålder.

  Det är feminismen som är ett problem för demokratin………

  Svara
 10. Leif

   /  01/30/2014

  Bra Böcker, som fick uppdraget att ge ut Nationalencyklopedin, bör omedelbart avkrävas ett supplement till verket i form av klisterlappar, som varje ägare åläggs att föra in under varje artikel. Denna klisterlapp ska ange huruvida artikeln i fråga har skrivits av en man eller en kvinna (eller en person av annat kön). Detta för att verkets trovärdighet någorlunda ska kunna upprätthållas. Vidare bör man ange hur stor andelen av den totala mängden ord som har producerats av respektive kön, tillkommande encyklopediproducenter till varnagel.
  En ännu djärvare tanke är förstås att man i den Stora Sovjetencyklopedins efterföljd ger ut könskorrigerade band, som ersätter de gamla. Ersatt band skickas till närmaste genuskommisariat för destruktion.

  Svara
  • Leif:

   ”Denna klisterlapp ska ange huruvida artikeln i fråga har skrivits av en man eller en kvinna (eller en person av annat kön). Detta för att verkets trovärdighet någorlunda ska kunna upprätthållas.”

   HÄHÄÄÄ!!!

   Detta skulle vara bra, för då kunde ju feministiskt lagda personer ha lättare att preferera böcker skrivna av kvinnor men också tvärtom; lättare för andra att undvika böcker skrivna av kvinnor. Oh shit, men den vägen fick ju man inte göra, för det skulle ju vara fördomsfullt.

   Svara
  • Kristian

    /  01/30/2014

   Det var ett förslag för några år sedan att svenska skolor skulle ha klisterlappar att sätta på samtliga böcker – rött, gult, grönt – så att man snabbt skulle kunna set hur genusrättrogen den boken var. Här var det förstås
   http://unvis.it/genus.se/meromgenus/teman/skola/metoder/jamstalldhet-och-demokrati-hanger-ihop/
   ”Alla skolans läromedel ska förses med särskilda klisterlappar där man kan markera hur könsmedveten boken är. Rött står för ”könsblind, stereotyp”, gul för ”könsmedveten men påverkad av normer” och grönt för ”inkluderande, genusmedveten”.”

   Det går att försörja sig på detta. Närmast ansvarig var ”jämställdhetskonsulten Johanna Sjons.” Tror inte hon ser ironin i sitt uttalande:
   -”Ofta glöms själva undervisningen bort när man jobbar med jämställdhet i skolan.”

   Svara
   • Jonte

     /  01/30/2014

    Man slutar aldrig att förvånas över hur sjuka dom här människorna är, så att märka böcker och läromedel efter hur väl dom följer en politisk doktrin är att benämna som demokrati? Frihet är slaveri i deras värld.

    Svara
   • JustMe

     /  01/30/2014

    -”Ofta glöms själva undervisningen bort när man jobbar med jämställdhet i skolan.”

    Och den svenska skolan tappar mark med rasande fart…

    Svara
   • David

     /  01/30/2014

    Svårt att veta vad som är obehagligast med denna artikel, men kanske att dessa människor är så uppenbart blinda för att de bedriver en ideologisk indoktrinering inriktad mot barn. Istället betraktar de sig själva endast som obekväma sanningssägare och välgörare, vars motiv är så ädla att alla principer om objektivitet och allsidighet i undervisningen kan slängas överbord.

    Om detta kan accepteras inom den svenska skolan så varför då inte ett marxistiskt projekt med syfte att öka jämställdheten mellan samhällsklasserna? Lärare och elever kunde gå kurser och lära sig att betrakta varandra ur ett klassperspektiv och inse hur borgarbarnen förtrycker arbetarbarnen och hur lärarna omedvetet behandlar arbetarbarnen sämre. Vidare kunde läroböckerna märkas efter hur rättrogna de är gentemot marxismen, samtidigt som Kapitalet och Maos lilla röda blev obligatorisk litteratur.

    Detta låter naturligtvis som ett stort skämt, men vad är egentligen den principiella skillnaden?

    Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Kristian:
    Kära nån…

    Svara
  • MiT

    /  02/01/2014

   Leif:
   Vänta bara, det kan vara verklighet i en nära framtid…

   Svara
 11. robjoh

   /  01/30/2014

  Alltså i sig har jag väl inga problem med att man får mer personer att frivilligt och obetalt skriva mer i wikipedia. Men att utmåla det som ett demokrati problem att folk uppoffrar sig för att försöka skriva artiklar som är sanningsenliga enligt den informationen som de har tillgänglig är väl att ta i. Om något gör dessa människor en stor demokratisk insats när de lägger ner sin privata tid med att göra information tillgänglig. Om jag hade skrivit på wikipedia hade jag nog sett det som en förolämpning att någon anser att min aktivitet ses som ett demokratiproblem.

  Svara
 12. Jan

   /  01/30/2014

  Det är klart att kvinnor inte har tid att skriva på Wikipedia. De har ju fullt upp med att uppdatera på Facebook, göra selfies på Instagram och läsa smink- och modebloggar. Det är olika intressen helt enkelt…

  Svara
 13. Anonymouse

   /  01/30/2014

  Nog ingen slump att det börjar skrivas om detta nu. Den första Februari hålls en större satsning på många platser ser det ut som.
  Går att läsa mer här och även se en timmas lång föreläsning, som jag själv inte orkat kolla på.
  http://artandfeminism.tumblr.com

  Svara
 14. Kristian

   /  01/30/2014

  Pressstopp!
  Kränkt konstnärs advokat: ”Rektor avvisade konstnär utan grund”
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rektor-avvisade-konstnar-utan-grund_8940712.svd

  Det var igår, ser jag nu. Ja, ja.

  Svara
  • Anonymouse

    /  01/30/2014

   Får passa på att använda mig av ett feministiskt uttryck för det: *kaskadspyr* 😉

   Svara
 15. Blåval Rödval

   /  01/30/2014

  Så fort såna där gnällspikar uppe på läktarna drar igång så kommer jag att tänka på den här dikten:

  Renhännren

  Den som int lägg sä i ha inge å dra sä ur.

  Å inge hänner å tvätte.

  Den som ta i jett fo en del dynje på fingra.

  Men når allt komma tell allt, va ha renhännren uträtte i väla?

  – Birger Norman

  Svara
  • Wackopedia?

   Jag är kvinna, vill de att jag ska komma på deras skrivstugor? 😉 Kanske lite Rockipedia?

   Svara
 16. Blåval Rödval

   /  01/30/2014

  Oh, vänta. Jag känner att ett skämt är på gång.

  World’s smallest site: Feminist Wikipedia

  Svara
 17. Hjalmar

   /  01/30/2014

  Fittkonstnär Carolina Falkholt i sprejartagen:
  http://www.vk.se/1106366/mannen-jag-trodde-att-hon-vandaliserade
  ”Mannen, som vill vara anonym, säger till VK att han precis parkerat inne i centrum när han såg hur en maskerad person stod och sprayade på ett snöblock. Att det var konstnären Carolina Falkholt som arbetade med sitt konstverk kände han inte till.”
  ”Han säger sig inte känna till Carolina Falkholts konst, och inte heller att hon just nu målar en vagina på ett snöblock.”

  Jag vet – vi ger alla feminister sprejburkar och betalt för att spreja… 😉

  Svara
  • Hjalmar

    /  01/30/2014

   I kommentarsfältet skriver sign. A.S.N:
   ”Jag brukade rita penisar överallt när jag gick i gymnasiet/högstadiet. På väggarna, borden, kompisars böcker etc. Folk sa till mig att jag inte var frisk. Idag vet jag bättre. Jag kunde ju förfan ha blivit en konstnär och ritat stora kukar på isblock för alla o skåda. Jag sa ju att jag var normal… ”
   Har just nu 79 gilla:)

   Svara
   • Casey Jones

     /  01/31/2014

    Så här säger Falkholt i aftonbladet:

    ”Jag blev chockad över att bli attackerad på öppen gata med våld. Det trodde jag inte skulle hända. Varför slår män kvinnor? Ett slag mot en kvinna är ett slag mot alla kvinnor. Det får vara slut med det här våldet nu, tycker jag.”

    Detta om en man som agerar mot vad han tror är en kriminell människa i vandaliseringstagen. Det blev visserligen lite fel nu, men fram för fler människor med civilkurage 🙂

    Svara
    • Hjalmar

      /  01/31/2014

     De har helt klart olika uppfattningar om vad som hände vid det tillfället. Om han hade gripit en vanlig klottrare, så hade nog Polisen belönat honom. Men en feministisk klotterkonstnär är ju en helig ko…

     Svara
    • Pelle2

      /  01/31/2014

     En man slår en kvinna förvandlas till varför slår män kvinnor och ett slag mot en kvinna är ett slag mot alla kvinnor. Varför kan feministerna inte försöka förstå att bara för att en man slår en kvinna så är det inget som män som grupp någonsin skulle göra ?
     Det är ju också spännande att hon säger att om något händer hennes som kvinna så har alla kvinnor blivit drabbade.Då skulle jag kunna säga att om en man blir rånad,misshandlad eller mördad så drabbas alla män. Är det någon som tror att feministerna skulle hålla med om det ?
     Möjligen skulle dom säga att det i så fall ändå är mest synd om kvinnorna eller att det är dom patriarkala strukturerna som gör att män blir rånade och misshandlade så egentligen är det ditt eget fel.

     Svara
  • Anonymouse

    /  01/31/2014

   Videoklipp:
   http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/vaginakonstnaren-attackeras

   Den beryktade feministiska verkligheten? 🙂

   Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Ja, det borde dom naturligtvis ha gjort så att den tillrättalagda sanningen hade visats upp där ingen kritik mot feminismen hade tagits upp.
   För övrigt borde väl rättviseförmedlingen döpas om till orättviseförmedlingen eftersom dom bara vill gynna en grup..

   Svara
 18. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Eller hur …

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/31/2014

   Vad har Julius Caesar, George W Bush och svenska feminister gemensamt?

   Svara
 19. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
  • Kristian

    /  01/31/2014

   Ja jävlar.
   Tur att vi slipper den där kunskapsskolan.

   Svara
 20. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
 21. MiT

   /  01/31/2014

  Bra läsning, Ivar Arpis tweet samlade
  http://storify.com/Ivarpi/kommentar-till-kritiken?

  Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Det har verkligen blivit feministernas nya grej att påstå att vi lever i en våldtäktskultur.
   Det förekommer ett antal rån,misshandelsfall och mord varje dag. Innebär det att vi lever i en brottskultur ? Innebär det att samhället accepterar dessa brotten ?
   Svaret på det är nej eftersom vi har lagar mot detta. Att vi sedan misslyckas med att lagföra en del brottslingar innebär inte att samhället accepterar och uppmuntrar till brott
   vilket feministerna påstår eftersom dom upphöjer brotten till kultur.

   Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Pelle2:
    De tjatar och tjatar om det, de VILL att det ska vara en sån. De strävar efter det eftersom då kan de få känna sig viktiga och upplysta, sådana som andra kan dyrka vilket ger dem makt.

    Svara
 22. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Hoppas det innebär att du tar ditt ansvar som vit,svensk kvinna eftersom du tror på det du skriver. Skulle också vilja veta på vilket sätt du i så fall tar ditt ansvar mer än att snacka en massa floskler på nätet.

   Svara
 23. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
 24. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Alla nätdårar som t.ex Fanny och Jaylazkar vill du alltså ha som din ledare ?
   Undrar hur resten av rörelsen ser ut om de vill ha sådana hatare och kommunister som sina ledare ?

   Svara
 25. MiT

   /  01/31/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  01/31/2014

   Ok, hur skulle ett genustänk se ut i körskolan ? En rosa rattmuff, man struntar i trafikreglerna eftersom trafikregler är en del av dom patriarkala strukturerna samt att minst varannan körlärare är kvinna?

   Svara
   • Hjalmar

     /  01/31/2014

    Nästan rätt: …samt att varje körlärare är genusutbildad kvinna. De miljöförstörande männen behöver inte körkort, de kan cykla.

    Svara
   • MiT

     /  02/01/2014

    Pelle2:
    Ropen skalla, en rosa rattMUFF till alla!

    Svara
  • Kristian

    /  01/31/2014

   Nyss fyllt 18, tydligen:

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/31/2014

   Från det teoretiska provet:

   När lider föraren under störst grupptryck? När föraren är:
   1. Man, med flera manliga passagerare
   2. Kvinna, med flera manliga passagerare
   3. Man, med flera kvinnliga passagerare
   4. Kvinna, med flera kvinnliga passagerare

   Vilket givetvis helt saknar genusaspekter och dessutom gör mig till en förbannat mycket bättre förare.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/31/2014

   Vidare: Risk 1:an, som informerar om hur mycket lugnare. säkrare och därmed bättre kvinnliga förare är än manliga. (Och att det bara är hastigheten som är boven i trafiken, inte alkohol och trötta yrkeschaufförer, trotts att statistiken säger tvärt om).

   Svara
  • Leif

    /  01/31/2014

   I motorhuven? Är det verkligen möjligt? Har man inte någon undervisning i körskolan om själva bilen som eleven ska köra? Jag menar så att eleven vet var hen ska spy…

   Svara
  • Kalle

    /  01/31/2014

   Säger hon som hyllar Fanny Åström men samtidigt försöker ge sken utav att vara progressiv, vilket skämt.

   Svara
  • Jonte

    /  01/31/2014

   Hennes blogg slår världsrekord i konfirmeringsbias, allt forskning som talar emot hennes utopiska samhällsvisioner bara avfärdas utan vidare. Det är faktiskt ganska komiskt.

   Svara
 26. Pele2

   /  01/31/2014

  Ja, det är synd om feministerna som inte får stå oemotsagda längre. Bu hu !!

  Svara
 27. Om det finns ett demokratiproblem med Wikipedia, så är det när olika intresseorganisationer får för sig att driva kampanjer med omskrivning av artiklar för sina egna syften.

  Det som brukar bli resultatet är s.k. edit wars, som tenderar att leda till att hela ämnesområden kommer att uppfattas som fördomsfullt framställda på Wikipedia, och sannolikt även att åtskilliga skribenter blir avstängda.

  Här en artikel om ett sådant edit war, där en person skrev om över 5000 artiklar, raderade 500, lyckades skaffa sig status som administratör och missbrukade det så pass att han till slut blev av med adminrättigheterna (bl.a. efter att ha blockat ett par tusen skribenter), men fortfarande håller på. Här visade nog även Wikipedia att de kan ha svårt med objektiviteten, eftersom det tog allt för lång tid innan de reagerade, och de även då hade svårt att sätta stopp för missbruket.

  Jag har iofs ingen lösning på hur man skall hålla fanatikerna borta från Wikipedia och bara låta vettiga personer skriva.

  Svara
 28. http://www.expressen.se/nyheter/har-skrivit-tre-miljoner-artiklar-pa-wikipedia/
  Det här måste vara deras hatobjekt #1. Han är vit, han är medelålders och han är man.

  Svara
 1. Genusvikingar – AVFM Sverige
 2. Myndigheter ändrar i Wikipedia | WTF?
 3. Klarar inte kvinnor av någonting själva utan stöd och uppmuntran? | WTF?
 4. Svenska regeringen vill styra Wikipedia | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: