Vänsterpartiets jämställdhet

Numerisk jämställdhet, som är den som av någon anledning räknas i Sverige, är enligt vänsterpartiet att det SKA vara en majoritet kvinnor på höga positioner. En majoritet av ena könet är alltså numeriskt jämställt i V som är ett feministiskt parti. Sug på den karamellen en stund samtidigt som ni funderar på hur det står till med logiken inom V… Nu får Vänsterpartiet Västmanland bakläxa, de har fler män än kvinnor som har posterna. Stor katastrof!

”Hur är det egentligen med jämställdheten inom Vänsterpartiet i Västmanland? Inför valet toppades nio av tio av partiets kommunlistor i länet av män och de flesta tunga politiska poster går till just män.”

Stackars Västmanland, hur är det? Mår du bra? Har du ont i magen? Behöver du ett stolpiller?

idagabrielsson

”Det här duger inte, menar Ida Gabrielsson, ordförande för Vänsterpartiets kvinnonätverk:

– Uppenbart är ju att det är ett problem och att man måste göra någonting åt det, så de får återkomma med en handlingsplan hur de ska ändra det här i Västmanland.

Varför är det ett problem?

– Vi har bestämt på vår kongress att vi ska ha en majoritet kvinnor på alla nivåer på förtroendeposter i Vänsterpartiet, och det har vi lyckats med. Men just i Västmanland ser det ut som att vi har problem.”

Det är uppenbart ett problem som man måste göra något åt eftersom V på kongress har beslutat att jämställdhet enligt V är att det MÅSTE vara fler kvinnor än män…

”Valberedningen hade också tänkt att en man skulle få ordförandeposten i landstingets patientnämnd, men när beslutet skulle tas i torsdags uppstod en diskussion som ledde till att uppdraget istället går till en kvinna.”

Nu får väl Vänsterpartiet Västmanland göra som de vill men varför har de en valberedning alls om de gör på det viset?

”– Jag är fullt medveten om att vi har misslyckats i den här meningen, så att vi kommer se till att vi gör någonting åt det, säger Vänsterpartiet Västmanlands ordförande Hans Jansson.

Hur kommer det sig att det ser ut så här i partiet som pratar om att man ska vara jämställda?

– Det är en svår fråga. Var och en av partiföreningarna är ju en egen juridisk person som fattar sina val.

– Jag ska inte säga att det är någon slump som gör det, men det är väldigt olyckligt att det ser ut som det gör i länet, säger Hans Jansson till P4 Västmanland.”

De har misslyckats säger Hans Jansson. Och frågan från reportern förstår jag inte alls, Ida Gabrielsson har ju tidigare talat om för honom att de MÅSTE ha en majoritet kvinnor så var reportern hittar ordet jämställda om V vete fan. Han borde ju givetvis frågat Ida Gabrielsson hur det kan vara jämställdhet att det MÅSTE vara en majoritet kvinnor?

Om man kollar igenom deras internfeministiska handbok så ser man de mest galna saker som de ska följa. Resultatet i Västmanland måste ju bero på att de förmodligen inte följt direktiven om att män inte får prata med varandra utan en kvinnlig övervakare. För sådana är ju männen, de börjar konspirera mot kvinnor direkt om de får chansen… För som de skriver i sin handbok

Även inom Vänsterpartiet måste vi vara vaksamma på hur män söker sig till varandra för att utveckla politiska idéer, diskutera något de har läst eller höra hur andra tänker i en specifik fråga.

Står lite mer om Vänsterpartiet i inlägget ”Gubbfritt”.

********************

Genusdebatten: ”Amazonia finns i Brasilien … eller inte

Fnordspotting: ”Sången om styrman Romson

Maniac Media: ””Högsta hönset” har fått en ny innebörd

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. Du vet vem

   /  10/07/2014

  ”…det SKA vara en majoritet kvinnor på höga positioner.” Står det uttryckligen (eller implicit) någonstans? Jag hittar det inte i partiprogrammet.

  Svara
  • MiT

    /  10/07/2014

   Står i deras internfeministiska handbok och de riktlinjerna är klubbade på kongress.

   Svara
 2. Det är just här stöten ska sättas in när man pratar med folk som man misstänker är vänster eller feminister av vänster art.
  – Ja tycker så illa om sexism i dagens samhälle
  – ja! Det gör jag med.
  – Ja, att ett kön ska ha mer makt och styra över det andra och ta höga poster bara för man innehar ett visst kön.
  – JA! Det är fördärvligt!!!
  – Därför avskyr jag tex Vänsterpartiet.
  – Va?!
  – Ja, det är ju ett extremt sexistiskt parti som bara fokuserar på kön.
  – Men vi… eller dom vill ju ha jämställdhet.
  – Nej nej. Se bara här. De måste ha fler kvinnor på höga poster i partiet än män. Dvs könet är viktigast. Dvs sexism_Aaaj. varför kastar du sten på mig?
  – För du är ett svin. ut med raisterna Ut med rasisterna. Öh… hatar dig djävla vita kränkta man!!!

  Svara
  • Benjamin

    /  10/07/2014

   En sann feminist som läst feministisk fysik och har en egen vardagsförståelse.
   Det var från Samhall det var inspelat väl? Jag menar, han jobbar väl där?

   Svara
  • Dreadlock

    /  10/07/2014

   Döm inte Peter Pedersen för hårt. Marx dog 1883. Termodynamikens första och andra lag formulerades av Kelvin hela 40 år tidigare. Politiker som sovit sig igenom den svenska flumskolan måste sakta uppgraderas till fullgoda meriter att kunna fatta beslut i energifrågor och i skapandet av ett samhälle som försörjs av 100% förnybar energi ( Löfvén) , jag tycker att Pedersen och Lövfen verkar leva i en underbar symbios av samförstånd. Tänk på att inte döma för hårt. De är vetenskapliga analfabeter. 😀

   Svara
 3. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2014

   Ja, det gå allt åt extrastarka genusglasögon,med hallucinatoriska egenskaper, för att hitta något positivt med Fi,s politik.

   Svara
   • Kristian

     /  10/07/2014

    Har hört att det finns svampar som påverkar vad man tror sig se.

    Svara
   • Blåval Rödval

     /  10/07/2014

    En positiv sak med deras ”politik” är att de på ett så tydligt sätt visar faran med miljögifter i näringskedjan och vad fettlösliga organiska föreningar gör med hjärnan.

    Svara
    • Uppbyggt för allvarlig konflikt när delar av miljöpartiets politik är det största hotet mot både sin egen och feministernas rekryteringsbas.

     Svara
 4. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
 5. Björn

   /  10/07/2014

  off topic, men såg du denna?

  Svara
 6. Leif

   /  10/07/2014

  Kan man inte från centralt håll massutesluta män i de olika distrikten?

  Svara
 7. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
 8. Anonym

   /  10/07/2014

  Statlig propaganda om oss män i Sverige för turister.

  http://www.visitsweden.com/sweden/Featured/Sweden-Beyond/Society/

  ”Big, strong and feminist – this is a prevalent Swedish masculine ideal. The modern Swedish man is progressive and does his fair share of housework. He changes diapers, gets up in the middle of the night to feed his baby and stays at home for at least 60 days of parental leave. Think Alexander Skarsgård with a baby on each arm. It may sound like a dream, but it isn’t too far from reality. ”

  Gillar att de ändå måste ha med big och strong. Är inte det sånadär dåliga mansideal?

  Svara
  • Kristian

    /  10/07/2014

   Mår illa när jag läser det där.

   Känns som en 1800-tals beskrivning av ”Holländaren”, ”Schweitsaren”, ”Kinesen”, eller valfri geografisk beteckning.

   http://www.theonion.com/articles/perky-canada-has-own-government-laws,19927/

   Svara
  • ”Big and strong”, är ju rena rama våldtäkskulturen. Usch för VisitSweden. ”Whipped, hated and feminist” är mycket bättre.

   Åsa Romson is our wonderful vice Prime Minister and she hates Alexander Skargård since he is white and heterosexual. It may sound like a dream, but in fact it´s reality.

   Svara
  • Kristian

    /  10/08/2014

   ”En sexleksak som städar, hö, hö.”

   Svara
 9. Pelle2

   /  10/07/2014

  Helt sjukt att V kan komma undan med att sträva efter en majoritet kvinnor på ledande poster och därefter påstå att dom jobbar för jämställdhet.
  Det är ju också helt sjukt att dom kan komma undan med att skriva den manshatande handboken och ingen journalist har granskat och kommenterat den.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/07/2014

   – Vad är det som närmar sig med en sån våldsam fart?

   – Det är fyraprocentsspärren!

   Svara
  • Intenso

    /  10/07/2014

   Misstänker att man kan hävda att män har varit först i flera tusen år och om kvinnorna nu tar över så är det en naturlag och inte något småaktigt räknande på 50% hit eller dit.

   Svara
  • Benjamin

    /  10/07/2014

   @Pelle2
   Sjukt men bra. De visar ju vad feminism är i praktiken. Mansdiskriminering. I det långa loppet inte ett vinnande koncept tror jag.

   Svara
 10. Tycker att V kan göra sig av med alla gubbar. Sverige har inte råd med mer ojämställdhet. Det tjänar både kvinnor och män på!

  Vill på förhand meddela att alla som har invändningar är rasister och kvinnohatare.

  Svara
  • Benjamin

    /  10/07/2014

   Den stora gåtan är ju varför det fortfarande finns män i V.
   Jag skulle nog bilda Kommunistiskt Manligt Initiativ istället om jag var man och kommunist.

   Svara
 11. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
  • Rid dit Tomas, rid så fort som du kan! Stan är för evigt dömd under bördan av 10 000 heterosexuella män och bara du kan rädda dem.

   Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2014

   Att en man har överfallit ett antal kvinnor är detsamma som att en majoritet av en stads män är missogyna enligt våldtäktsmannen Tomas W.Där extremfeminismen går in går vettet ur…

   Svara
  • Dreadlock

    /  10/07/2014

   En 14 åring som klippt navelsträngen , möter verkligheten utanför komfortzonen upptäcker att verkligheten bjuder på extrema kast mellan det välkända och okända och bildar sig så småningom, en egen uppfattning.

   Sedan så har vi individer som Wetterberg som antingen är efterbliven, eller är mån om sin karriär som genusutbildat för ” Att bygga demokrati och jämlikhet” i människors tjänst.
   14 åringen igen.

   Vilket är värst ?

   Svara
 12. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
  • Att tunnla sin motståndare i fotboll är inkörsporten till andra våldtäkter. I just Örebro ”där misogynin är stark” har pojkar som tunnlar (eller visar tecken på överstegs-fint) ofta redan begått sin första våldtäkt och då kan det vara för sent. Bra MfJ!

   Svara
  • Benjamin

    /  10/07/2014

   Fast Mona Sahlin har ju faktiskt rätt:
   ”Manlighet är ett hinder för många män.”

   Det är väl precis det felet som männen i V lider av. De är män, vilket är ett hinder.

   Svara
 13. MiT

   /  10/07/2014

  ”Män måste ta ansvar för en ökad jämställdhet”
  http://www.st.nu/opinion/insandare/man-maste-ta-ansvar-for-en-okad-jamstalldhet

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2014

   En Mufar som har gått på extremfeminismen.Hen kanske skall konvertera till MP,V,S eller Fi.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/07/2014

   Själv göra, själv ha. Eftersom jag inte får, jag inte heller göra.

   Svara
  • Leif

    /  10/08/2014

   Undrar om det finns något överhuvud taget som kvinnor måste ta ansvar för.
   Nyligen har det ju framgått att en kvinna inte behöver ta ansvar för att läsa innehållsdeklarationen på en färgburk, bara som ett exempel.

   Svara
 14. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
 15. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
  • Benjamin

    /  10/07/2014

   Jag förstår inte hur världen kunde fungera innan Twitter.
   Tänk vilken folkbildning i form av korta små citat man delges smidigt och enkelt denna väg.
   Jag känner mig otroligt upplyst och informerad av Kauntz Twittaforismer.

   Denna fick mig att lägga pannan i djupa veck av stor känsla av bekymmerhet:
   ”Genusvetenskapen uppfattas politisk till skillnad från annan forskning (som också är det) säger Linderoth”
   Visst är det orättvist? Fy så fel.

   Svara
  • Steffen

    /  10/07/2014

   Nä, universitetet speglar inte samhället. Där är vi ca 50/50, inte 70/30 (kvinnor/män).

   Svara
  • Kristian

    /  10/08/2014

   Feministisk/genus-”forskning” har redan noll fokus på verkligheten, så de är väl på god väg.

   Svara
 16. MiT

   /  10/07/2014

  ”Ögon behöver öppnas och fler öron lyssna”
  http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=10234383

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2014

   En tidning på Gotland skrev om Romssons ökända vita män tal. Mona Malmström,MP, tar hennes tal i försvar och menar att vita män är lata och skitar ner miljön.
   Efter allt detta landar hon i följande fantastiska slutsats:

   ”Det är tråkigt när politiker uttrycker sig kategoriskt om komplicerade frågor. Men det är lika illa när en ledarskribent beskriver att en politiker ”spydde sin galla” och att talet tyder på manshat utan att fundera över vad en sådan onyanserad formulering kan leda till.
   Med grova förenklingar kommer knappast respekten gentemot kvinnor att öka och förvanskandet och förlöjligandet av vad de gör eller säger kommer inte att minska.”

   Med andra ord får man inte säga att en miljöpartist är manshatisk för det kan leda till tråkiga saker.Att säga att vita män är miljöbovar,inte människor och är lata är dock inget problem tydligen.
   Det är heller inget problem att som Mp-partiledare grovt generalisera över vita män och det är tydligen inte onyanserat.Sedan har hon dessutom mage att påstå att hennes tal har förvanskats. Vilken dåre !

   Svara
 17. MiT

   /  10/07/2014

  Svara
  • Kristian

    /  10/07/2014

   Fri vers av den här typen var väl populärt ett par veckor på 50-talet och aldrig mer.
   Övervintrade hippies har jag hört talas om, men övervintrade beatniks?

   Svara
 18. Anonym

   /  10/08/2014

  Sida 44 i ”Det sovande folket”. Jag undrar varför Reinfeldt ligger så lågt just nu…Kanske för att han har planerat allt sens 1993?

  ”Efter 1970 är det enbart med konstgjorda
  åtgärder och genom att skjuta problemen på
  framtida generationer via skulduppbyggnad som
  socialdemokraterna kunnat fortsätta som
  tidigare. Efter snart 25 år av devalveringar och
  lånepolitik går välfärdsstaten Sverige mot
  statsbankrutt.
  Det leder till att socialdemokraterna enbart
  kan vinna folkligt stöd som oppositionsparti. Då
  fungerar den gamla retoriken som utlovar bidrag
  till människor och ger folkflertalet en känsla av
  att ingen behöver drabbas av besparingar.
  Väl i regeringsställning tvingas
  socialdemokraterna föra den politik de i
  opposition opponerat mot. De tvingas spara och
  frångå reformlöften. Reaktionen har visat sig bli
  våldsam och kommer att bli alltmer våldsam när
  socialdemokraterna inte kan leverera i enlighet
  med utställda förväntningar.”

  Svara
 1. Partiernas mansproblem | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: