Byggnads bedriver förtalskampanj mot de egna medlemmarna!

Ninni på Genusdebatten har gått igenom kampanjen som Byggnads driver mot sina egna medlemmar. Jag skriver det igen, Byggnads driver kampanj mot sina egna medlemmar… Hon gör det i inlägget ”Byggnads till attack mot sina egna medlemmar – del 1”. EXAKT så korkade är de, varken mer eller mindre.

De har drabbats av radikalfeminism och symptomen visar sig i att de driver kampanjer mot sina egna. Byggnads kommer att bli uppätna till slut, ungefär som en insekt blir uppäten inifrån när den angrips av en parasit. Här kommer hela organisationen att bli uppäten. Kan inte bli något annat när de bedriver rena förtalskampanjer mot dem som betalar deras löner genom att hitta på, fuska med statistik och ljuga. Allt detta gör de MEDVETET för att gynna ”kampen” och ”saken”. De har självmant bjudit in parasiten som kommer att förgöra dem…

byggnads

Bilden ovan finns på Byggnads sida, man ser den direkt när man kommer dit.

När man klickar på bannern som syns ovan så kommer man till en sida där en jättestor slider rullar budskap som Byggnads tydligen anser vara vanliga bland sina medlemmar

byggnads1

Ovan ett exempel på sånt som Byggnads anser är vanligt bland sina medlemmar…

Där finns också en länk till en sida som de kallar ”Hårda fakta” och det är mest det som Ninni har tagit upp i sitt första inlägg för det som de kallar ”Hårda fakta” är i bästa fall fusk med statistik. Om man är snäll så kallar man det fusk med statistik alltså. Normalt så kallar man det nog allvarligt skojeri för man gör det medvetet för att lura andra.

byggnads2

Byggcheferna, som är en del i Byggnads som jag fattar det, var så nöjda med sin fulstatistik att de ville sprida den på twitter också.

De har även skapat affischer, om de ska användas ute på riktigt vet jag inte men troligen ska de användas så

byggnads3 byggnads4

byggnads6 byggnads5

byggnads7 byggnads8

Så ser affischerna ut. De har verkligen inga höga tankar om de egna medlemmarna! Men gissar att även Byggnads drabbats av samma sak som de andra förbunden liksom LO själva, de har på allvar börjat tro att medlemmarna finns till för deras skull istället för tvärtom. Det här är ett typexempel på det!

Om jag får gissa så tror jag att kampanjen är utformad och styrd av en som läst genus på högskola/universitet vilket automatiskt leder till det är en person som är radikalfeminist, kanske till och med väldigt engagerad sådan. Stor del av den personens liv går ut på att vara fixerad av män på något sätt, allt som är dåligt kämpar personen stenhårt för att förknippa med män eller manlighet på alla tänkbara sätt och otänkbara sätt. Och i de sätten ingår att använda fulstatistik, att ljuga om verkligheten och att hitta på. Det ingår i paketet radikalfeminist/genusutbildad att göra allt det.

Men det är lite märkligt ändå att Byggnads väljer att använda fulsiffror och fulstatistik? Min erfarenhet av byggare/snickare är att de flesta är rätt bra på siffror och på att räkna, det ingår i jobbet att kunna sånt. Prova att lägga ett tak utan att kunna räkna ut materialåtgång i förväg, gissar att det inte finns en enda genusvetare som fixar det… Det är också därför jag tror att det är en genusutbildad som styrt, för dem är nämligen verklighet och pengar aldrig ett problem, verkligheten skiter de i helt enkelt för någon annan betalar ju dem. Ungefär det som sker nu i Byggnads…

Hoppas att Byggnads alla cirka 110 000 medlemmar som är män tycker att det är riktigt bra att ERT förbund anställer och avlönar certifierade manshatare som inte har en aning om hur verkligheten ser ut på byggarbetsplatser i Sverige och som för ERA pengar gör allt för att rent av offentligt driva rena förtalskampanjer mot ER. Hoppas att ni tycker att Byggnads använder era pengar på ett klokt sätt.

Hade jag varit medlem i Byggnads så hade jag begärt ALLA papper på bordet i den här frågan. ALLT alltså, exakt vem som stått för vad och vem som fått hur många kronor i lön för detta arbete. Begärt att få veta om de har genusfolk anställda och EXAKT hur mycket i lön de får av mina pengar. Men det kanske bara är jag det…

Hoppas jag inte stolpat in för mycket på Ninnis del 2 som ska komma.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

99 kommentarer

  1. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • Det är väl inte bara kvinnliga ledare som behövs!?
      Vad gör de för att ”öka kompetensen” i bottenledet, genom att anställa fler kvinnor?
      Och varför är det så få kvinnor som tar ansvar för att dela med sig av sin kunskap att bygga?

      Svara
      • Varför kräver inte kvinnorna att få chansen att dö på jobbet i samma omfattning som män dör?

        Svara
  2. MiT

     /  05/25/2015

    En propagandafilm från Byggcheferna

    Äh, blev fel, hoppas det blir rätt nu
    Edit igen: Förbannade jävla spellistor!

    Svara
  3. Jan

     /  05/25/2015

    Det här har naturligtvis skett över huvudet på byggnadsarbetarna. Även om det är deras pengar man använt för att betala den dyra PR-byrån. Någonstans är det säkert en genusvetare och en eller flera höga chefer inblandade också. Som förmodligen aldrig hållit i en hammare.

    Den här kampanjen kommer inte att lyckas. Få kvinnor vill bli byggnadsarbetare. Arbetet är för fysiskt krävande och har ingen akademisk status. Kvinnor vill bli jurister, lärare, veterinärer och präster istället.

    Svara
    • Motkraft

       /  05/26/2015

      Nu tror jag inte denna kampanjen är rätt sätt, men lite humor i ditt svar då du ju befäster de attityder de försöker stävja. Men du var kanske ironisk? 😉

      Svara
  4. michael

     /  05/25/2015

    Medlemmarna i byggnads betalar pengar till sitt fack för att det ska pissa på dom,om jag var medlem skulle jag fråga mig själv både en och två gånger om jag skulle fortsätta vara medlem i en sådan fackförening.
    Där ens ihop slitna pengar går till facktoppar som suger ut medlemmarna för att tillskansa sig höga löner,där dom sitter på sina feta rövar bakom skrivbordet och den enda arbetsskada dom kan åsamka sig är musarm,där dom gör korta utflykter till byggarbetsplatser och leker arbetare för en kort stund.
    Jag skulle aldrig se dom som min vän och förtrogna utan som en fiende som endast anser att jag är värd en snorloska i ansiktet ingenting mer ingenting mindre.

    Svara
    • MiT

       /  05/25/2015

      Är väl ungefär så jag tänker också. Fast jag uttryckte mig lite mer diplomatiskt 😛

      Svara
    • T

       /  05/25/2015

      Byggnads tar (tog) procent av lönen utöver månadsavgiften. De kallade den för ackordmätningsavgift trots att jag hade timlön. Man får inte ifrågasätta eller klaga på något, inte ens om arbetsgivaren vägrar att betala ut lön. Jag gjorde det och blev utesluten och avskedad. Chefen gav fackpampen en flaska Whisky så var saken utredd och klar. Jag fortsatte sen med F-skattsedel.

      Svara
  5. GL

     /  05/25/2015

    Affischerna kom upp för ca 1 månad sedan i Stockholms tunnelbana.

    Svara
    • MiT

       /  05/25/2015

      Ok, så de används alltså… Läge för de som är anslutna till Byggnads att ställa några allvarliga frågor till både dem och till sig själva…

      Svara
  6. Greger Palm

     /  05/25/2015

    Bara 1% kvinnor i Byggnads?… Enkelt, kvotera bara.. det är pk och populärt i andra kretsar.

    Det ska tvångsfördelas och tas när kakan smakar gott, men det ska lockas och trugas och hela branschen skall omformas för att passa när det börjar ta emot lite.

    Det ska bli kul att se hur de mjuka värdena skall reformera en branch som bara fungerar igenom att hårt förbruka människor..

    Svara
  7. Anne K.

     /  05/25/2015

    Byggnads är en skitorganisation.

    Svara
  8. Jan

     /  05/25/2015

    Den här kvinnan har dock starka nypor. Hon skulle kunna bli byggnadsarbetare:
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article20851652.ab

    Svara
  9. MiT

     /  05/25/2015

    Är detta verkligen rätt person att prata om verklighet?
    ”Kajsa Ekis Ekman: Verkligheten går förlorad bland påstådda skandaler och snyfthistorier”
    http://www.dn.se/kultur-noje/kajsa-ekis-ekman-verkligheten-gar-forlorad-bland-pastadda-skandaler-och-snyfthistorier/

    Svara
  10. Hoppas jag inte stolpat in för mycket på Ninnis del 2 som ska komma.

    Nejdå, inte alls. 🙂

    Svara
  11. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • michael

       /  05/25/2015

      Intressant vi jämställdister tar strid för byggnads medlemmar vilket facket inte gör.

      Svara
  12. Min mor som bar tegel på byggen vände sig just i sin grav.

    Svara
  13. Malte Lindeman

     /  05/25/2015

    Sådärja, nu har jag gått ur byggnads a-kassa.

    Svara
    • Blåval Rödval

       /  05/25/2015

      Och gått med i en annan får jag hoppas 🙂

      Svara
    • Anders Senior

       /  05/26/2015

      Man kan gå ur facket, men kvarstå i a-kassan.

      Svara
  14. Jan

     /  05/25/2015

    Jag tror att LO-facken fått en ideologisk överbyggnad som de inte bett om. Och den handlar inte om klassisk klasskamp utan om påtvingad identitetspolitik. Ni vet, feminism, anti-rasism och sådant. Jag tror dock inte att den här indoktrineringen kommer att hindra åderlåtningen av vänsterröster bland manliga LO-anställda.

    Svara
    • Anders Senior

       /  05/26/2015

      Det är faktiskt LO som står för den politiska överbyggnaden själva, socialdemokratiska partiet är tvärtom vad folk tror idag, faktiskt ett resultat av fackets politiska strävan.

      Vad gemene man inte fattar idag är att de på första maj går ut och protesterar med sina egna fackförbund mot sina egna fackförbund vars politiska gren har styrt landet i nästan 100 år…. Ungefär som vilken revolutionistisk parad i vilket kommunistland som helst….

      Svara
  15. Rick

     /  05/25/2015

    Samma sak har förekommit i lindrigare former förr, så det här med att hata den egna medlemskåren eller kundkretsen för att den på något sätt vore ”felaktig” är ingen nyhet. Scouterna, t.ex. tycker att det är alltför många svenskar i verksamheten (dessutom ska man vara mer inomhus så att invandrarna ska trivas….). Bilprovningen råhatade småbarnspappor för kanske ett eller ett par år sedan. Det är hat, hat, hat över hela linjen.

    Svara
    • Kristian

       /  05/26/2015

      Därtill skulle väl många skulle väl få något apoplektiskt om man nämnde att Scouterna internationellt och historiskt sett är uppdelade i pojk- respektive flick-.

      Svara
  16. Lasse

     /  05/25/2015

    Jag är själv byggchef och fick frågan deltaga i en enkät om macho kultur inom byggbranschen, redan efter tredje frågan insåg jag att detta var stenhårt vinklat för att få fram precis dom synpunkterna dom ville, så jag hoppade av enkäten och skrev ett irriterat mail som jag inte fått svar på.
    Kan väl säga att denna kampanjen kommer slå stenhårt tillbaka på både byggnads och Byggcheferna.
    Lasse

    Svara
    • Bra du har heder i kroppen! Kred för det!

      Ja, det kommer slå mycket hårt … och jag bekymrar mig för jag misstänker att kvinnorna i branschen kommer få betala priset. Min nästa del kommer handla om det.

      Svara
      • Fuktig

         /  05/25/2015

        Fick det här svaret på FB av en vän.
        ”Fick denna undersökning mailad till mig av Byggcheferna, har aldrig varit med om en mer vinklad undersökning. Vissa frågor utgick från att ALLA upplevde branchen som ”macho” och det fanns inga svarsalternativ man kunde ge som inte skulle få den att framstå på något annat sett.”

        Svara
    • Jan

       /  05/25/2015

      Det är väl klart att det är en machokultur inom byggbranschen. Precis som det är en kvinnokultur i grundskolan. Det är inte där problemet ligger emellertid. Att flickor inte vill bli byggnadsarbetare beror inte på att de är rädda för en machokultur. Det beror på en rad andra saker.

      Svara
    • William Haines

       /  05/25/2015

      ”Problemet” med genusflumtjosan är ju att de redan har bestämt sig för resultatet (att machokulturen är ett problem) och försöker sedan komma på sätt att få sagda resultat. Jag har själv sett den typ av enkäter där det är tydligt att det finns en agenda att få ett visst utfall.

      Vilket egentligen inte är konstigt – skulle de inte få det önskade resultatet så får de inte en massa sköna slantar för sina flumprojekt…

      Svara
  17. Ja, va dumt att bry sig om de man förtalar … det är ju bara de som betalar ens lön.

    Svara
    • michael

       /  05/25/2015

      Ja det intressanta är att byggnads kampanj kommer leda till att så fort en person ser en byggnadsarbetare kommer den tänka -där är en sexistisk vidrig mansgris som vill tvinga kvinnor att stå vid spisen.
      Undrar om medlemmarna som kämpar på för att få livspusslet att gå ihop och ge sin familj en trygg och bra framtid ekonomiskt,känner sig tillfreds med det.

      Svara
    • Femtranslate

       /  05/25/2015

      ”Om byggnads lyssnar på kritiken från sina medlemmar så kommer detta radikalfeministiska projekt att gå i graven, och det vill ju inte vi feminister, för då förlorar vi inflytande och pengar”
      kanske det skulle stått egentligen.

      Svara
  18. MiT

     /  05/25/2015

    Antar att hon menar samma sak som hon själv påstods få?

    https://toklandet.wordpress.com/2015/05/17/hot-och-hanga-ut-folk/

    Svara
  19. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • michael

       /  05/26/2015

      Förtryckarna framställer sig som offer,ja det är ju inte första gången.

      Svara
  20. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
  21. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • Erik

       /  05/25/2015

      Jag har bott i närheten av Hässleholmen och det har väl kanske inte ett särskilt bra rykte (= ett av de områden i Västra Götaland där det är mest kriminalitet). Det är också ett område där det är en övervägande del invandrare. Hade jag varit Ali Esbati skulle jag definitivt inte gjort ett dylikt uttalande utan att ha mer information om förövarens identitet, särskilt inte som det, enligt uppgift, är så många vittnen som inte vill säga något.

      Svara
      • Är också? Boråsare. Det är ett av Borås miljonprojektområden, mycket invandrare. Tyvärr är många ungdomar lite gangster wannabies där. Som nästan alla städer har Borås sin klick av rumänska tiggare. En av dessa var vittne till ett mord på en somalier, utfört av en annan somalier. Det gör tydligen tiggarna ytterst impopulära på Hässleholmen. Esbati har med all sannolikhet fel, här är det invandrare inblandade.

        Svara
  22. MiT

     /  05/25/2015

    Läs hela tråden…

    Svara
    • Pelle2

       /  05/26/2015

      Hur kan det vara ett förebyggande arbete att erbjuda hemvändande terrorister lägenhet och arbete ?
      Förebyggande hade varit att se till att de aldrig åkte genom att förebygga anslutningen till terroriströrelser.

      Svara
      • Arbetslösa och hemlösa kan tänkas göra fler dumma saker än personer som har jobb och hem så det finns en logik i det politikerna säger. Kikar man på USA och deras hemvändande soldater så är en stor del av dem förstörda av erfarenheterna och missbruk, brottslighet och självmord mycket vanliga.

        Hur skulle staten kunna förhindra dessa personer? Det är väl inte så att de först kontaktat myndigheterna och meddelat sina intentioner att åka och kriga i MÖ?

        Svara
  23. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • Fuktig

       /  05/25/2015

      De börjar äta varandra. Det händer hela tiden bland SJW’s.

      Svara
  24. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
  25. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
    • anonym

       /  05/26/2015

      Jaha? Är det inte Torbjörn som brukar skrika högst om yttrandefrihet?

      Svara
      • Grodan Boll

         /  05/26/2015

        Jag såg inget i hans text om att han vill lägga munkavle på Rageah. Jag uppfattade det mer som att han var grinig över att imamen inte uppmärksammats, trots att det som predikas borde få varje vänstervriden journalist att sätta kaffet i halsen.

        Svara
  26. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
  27. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
  28. MiT

     /  05/25/2015

    Svara
  29. Även metall

     /  05/25/2015

    Även metall satsar på feminism:
    ”http://www.ifmetall.se/forbundet/infoartiklar/jamstalldhet_en_sjalvklarhet_men_det_kraver_verkstad”
    ”Av ombuden var 31 procent kvinnor och beslut togs att IF Metall ska vara en feministisk organisation.”

    ”http://www.ifmetall.se/forbundet/aktuellt/nyheter/genusanalys_viktig_for_nolltolerans_mot_dodsolyckor”

    ”Ett annat exempel är den särskilda satsningen på arbetslivsforskning med fokus på kvinnors arbetsmiljöproblem och arbetsrelaterade ohälsa. Totalt 35 miljoner kronor öronmärks för ändamålet under åren 2015–2018. Något som IF Metall välkomnar eftersom förbundets egen SCB-undersökning visade att kvinnliga medlemmar är värst utsatta för belastningsskador och ohälsa på grund av arbetet.”

    ”Arbetsmiljöverket har fått i uppdrag att analysera dödsolyckor på arbetsplatserna ur ett genusperspektiv eftersom män är kraftigt överrepresenterade bland de drabbade.
    Att analysera olyckorna ur ett genusperspektiv innebär konkret att undersöka hur föreställningar om vad som är manligt – till exempelvis förväntningar om mäns styrka och osårbarhet – påverkar arbetsmiljön.”

    http://www.arbetsmiljoforskning.se/aj-oj/dodsolyckorna-i-arbetslivet-kostar-en-miljard-om-aret
    ”Risken för att råka ut för en arbetsskada skiljer sig mycket åt beroende på yrke. Män som arbetar som mekaniker, maskinoperatörer och – reparatörer är mest utsatta. 26 av tusen i dessa yrken drabbas årligen av ett arbetsolycksfall. Yrken där kvinnor drabbas oftast är transport- och maskinförare med 23 skadade av tusen kvinnor per år.
    Männens arbetsskador är i genomsnitt allvarligare än kvinnornas. Nästan 80 procent är män av de 63 000 personer som söker akutvård för skador under arbetstid under ett år”

    ”Skaderisken skiljer sig mellan kvinnor och män. Åtta av tusen män och fem av tusen kvinnor i arbetslivet drabbas varje år av ett arbetsolycksfall som leder till sjukskrivning. Branscher som är mest drabbade av detta är gruvor, industri, avfallshantering, transport och lager. Lägst andel arbetsolyckor har branscher som information, juridik, ekonomi, teknik, vetenskap samt el- och gasförsörjning”

    Svara
    • Grodan Boll

       /  05/26/2015

      Ah. Ännu ett fall av arbetarmäns ”antilivskultur”. Jag hoppas verkligen genuscoacherna får bukt med den typen av ingrodda normer.

      Svara
    • Du missförstår. Det är patriarkatets idé om manlig osårbarhet som gör att kvinnor som kommer in i typiska mansyrken löper större risk att skada sig än männen gör.

      Det är ologiskt att dra slutsatsen att detta skulle vara ett problem för de långt många fler män som skadar sig i dessa yrken. Det är nämligen först när kvinnor kommer in som skaderisken blir ett verkligt problem.

      Svara
  30. !00% kvinnor är mångfald på SVT

     /  05/25/2015

    OT: ”Hon är SVT:s nya toppvärvning: ”Tre brudar är alltid bra”

    http://www.svt.se/kultur/medier/ekot-chefen-gar-till-svt

    ”– Tre brudar är alltid bra, skrattar Anne Lagercrantz, och tycker inte en kvinnlig trojka är ett tecken på dålig mångfald inom SVT:s chefsledning.”

    ”En annan av Anne Lagercrantz ambitioner är något som många mediechefer jobbar på: Ökad mångfald. SVT:s planer på att räkna hur många personer i rutan som har utländska bakgrund har fått hård kritik, men Lagercrantz tycker att räknandet krävs om redaktionerna vill förändra vem som får synas och höras i sändningarna.”

    Tre kvinnor=inget problem. 3 män= Gubbvälde, patriarkat osv.
    Som vanligt alltså.

    Svara
  31. havre@flarnstad

     /  05/25/2015

    jag är precis på väg att ansluta mig till byggnads a-kassa men nu har jag verkligen ingen lust alls att stödja dom med ett öre av mina hårt ihopslitna pengar.

    Är det någon som vet vad för andra likvärdiga alternativ det finns inom a-kassa? fackanslutning däremot är jag inte ett dugg intresserad utav.

    Svara
    • Alfakassan?

       /  05/25/2015

      Denna kanske?
      https://alfakassan.se/Om_oss

      ”Alfa-kassan är idag den enda a-kassa som inte är organisationsanknuten eller inriktad på specifika yrkes- eller branschområden. Vi välkomnar alla, såväl arbetslösa som anställda och företagare.”

      och söker du på feminism på deras sida kommer detta:
      ”Sök Din sökning gav tyvärr inga träffar.”

      Svara
    • När jag diskuterade detta med mina vänner inte nu helgen, utan helgen innan så sa den ena: ”Jo, byggnads har hållit på med trams ett tag, men hur gör man när man behöver gå ut i strejk mot facket?”

      Och helt klart är att om jag kan hjälpa till så ser jag gärna till att de kommer kosta dem rent ekonomiskt att de går på er. Så, det kommer finnas med i del två lite tankar kring det.
      Här har du en länk så länge. Jag går inte i god för dem, jag vet inget om dem jag googlade fram dem i ilskan. Men kolla upp om det är ett alternativ för dig.

      Svara
      • havre@flarnstad

         /  05/25/2015

        tack för era tips ska absolut kolla upp Alfa sålänge ersättningsnivån är densamma låter det toppen med en kassa som varken har LO`s läbbiga labbar över sig eller agerar näste för en massa extremister.

        Svara
    • Anders Senior

       /  05/26/2015

      Som jag tidigare skrivit, så kan man gå med i A-kassan utan att ansluta sig till facket.

      Ytterligare en styggelse idag, att facken är satta att delvis beskatta folk (via avgiften till A-kassan) som delfinansiering, och som part i målet vara de som administrerar den. Man kan visserligen invända att det faktiskt var facken som startade dem en gång i tiden, men det var då. Nu är det nya tider, och A-kassan är även en statligt finansierad angelägenhet. Det vore bättre att staten i så fall övertog administreringen och finansieringen helt.
      Det borde väl vara målet för ett politiskt parti som verkligen företräder arbetarna?

      Eller kanske inte alls, då skulle folk få valfriheten att själva välja en privat arbetslöshetsförsäkring via försäkringsbolag, eller för den delen fackförbundens A-kassa.

      Som det är upplagt nu, så har facken på samma sätt som radiotjänst gällande media, ett privatiserat, men ändå statligt monopol på marknaden, en styggelse i en stat som påstår sig vara fri och demokratisk.

      Som det är nu luras folk att tro att de måste vara med i Socialisternas fackförbund för att få A-kassa……

      Svara
  32. Benjamin

     /  05/25/2015

    Byggnads har lagt pannan i djupa veck och kommit på lösningen med den stenhårda konkurrensen från billig utländsk arbetskraft.
    Vad spelar det för roll om de svenska byggnadsarbetarna är ”jämställda” om de inte får jobben. Istället för att löse de problem som branschen har så hittar förstorar man upp ett eventuellt litet problem och fokuserar på det. Snacka om att försöka finta bort sina medlemmar. Hoppas det kraschlandar.

    Svara
  33. Absurdistanier

     /  05/25/2015

    Kan inte alla dessa genusfanatiker begå kollektivt självmord istället så att vi får ett samhällsproblem mindre.

    Svara
  34. Jag såg något för länge sedan att LO hade fattat ett beslut att Sverigedemokrater inte skulle få vara medlemmar i facket – ”eftersom de inte delar förbundets värderingar”. Hade det varit moderaterna som uteslöts hade det nog blivit mer liv i luckan.

    Våren 2011 fick man uppleva det nästan hallucinatoriskt osannolika att räddningstjänsten i en kommun nobbade en man som hade genomgått utbildning, och som var fysiskt vältränad, till förmån för en nagelskulptris. (Alltså, detta är inte påhittat! Fast jag önskar att det vore det.)
    Nagelskulptrisens meriter var att hon var kvinna och invandrare, Vilken kommun det var? Gör en gissning! Södertörn, en lågoddsare för alla som kommit i kontakt med Södertörns Högskola.

    Om man googlar [nagelskulptris räddningstjänsten] så får man upp det mesta.

    ”I juni 2011 fick Simon Wallmark sin efterlängtade examen i räddnings- och säkerhetsarbete. Han sökte då något av de 32 semestervikariat som Södertörns Brandförsvarsförbund utlyste för räddningstjänsterna i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommuner. Eftersom semestervikariaten inom räddningstjänsten fungerar som provanställning och i praktiken är den enda vägen in i yrket var han en av de sökande till de 32 sommarvikariaten som Södertörns Brandförsvarsförbund utlyste inför sommaren 2011.

    Men Simon Wallmark nobbades. Av de 32 som fick tjänsterna hade 10 av personerna varken någon brandmannautbildning eller tidigare erfarenhet av yrket. Fem av dessa personer var kvinnor och fem var män med annat etniskt ursprung än svenskt.

    De tio personerna hade yrkes- och utbildningsbakgrunder som nagelskulptris, personlig tränare, servitris, frisör, fritidspedagog, kock, lärare, massör, yrkeschaufför, sjukgymnast och vårdbiträde.”

    Var det samma rekryteringsprocess som hade värvat ambulanspersonalen den där sommarnatten när min bror hade ramlat och fått axeln ur led? Föraren var en kille som var osedvanligt liten och spinkig. Och sköterskan var ännu mindre – hade hon varit man hade man tänkt på henne som dvärg. Kanske XXPETITE?

    Eftersom det var en skogstomt, så kunde de inte använda rull-båren. Efter en stunds förvirring fick de fram annan bår, och efter viss möda lyckades de baxa upp brorsan på denna. Men när de skulle bära, så knäade de och vacklade. När de kom fram till ambulansen och fått upp båren på skenorna var de så utmattade att de inte märkte att min brors urled-hoppade vänstra arm stack ut åt sidan. Så när de sköt in båren i bilen, så slogs den skadade armen undan, och man kunde länge höra ekot av brorsans vrål av smärta.

    Vad kommer nästa steg att bli i kvotering? Kommer funktionshindrade att få förtur till yrken där det krävs god fysik för att klara jobbet?

    Svara
    • Tyvärr, Södertörn har fortsatt sin linje vid anställning då yrkesutbildning är obehövligt, bara multikulturell, jämlik, feministisk brandkår uppnås. Simon stämde dem och fick stort skadestånd samt arbete genast i en annan icke så korkad brandkår.

      Svara
  35. Svenne

     /  05/25/2015

    Mitt utgångsvärde är:

    Svara
  36. ok

     /  05/26/2015

    nu har den manshatande knäppkärringen släppt en ny bok igen om sina fantasier att skada oskyldiga. givetvis gör Sveriges radio reklam för spektaklet. vilket jävla dårhus det här samhället har blivit

    Svara
  37. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
    • Debatten är märklig. Det finns redan en lagstiftning: Lag (2014:406) om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. Problemet är bevisbördan, men det blir förstås inte enklare genom ny lagstiftning, såvida man inte avskaffar rättsäkerheten. Även rehabilitering efter straff är något som inte behöver debatteras särskilt i detta fall, eftersom kriminalvården enligt lag skall arbeta för att förebygga återfall i brott.

      Visst är Bali rätt slarvig när han säger ”avislamifiera”, när han möjligen menade ”avislamistifiera”, men själv tycker jag nog att Azadeh Rojhan Gustavsson går betydligt längre när hon hävdar att nazismen frodas eftersom det finns ”högerextremistiska ideologier” (9:10). Bali gjorde åtminstone en konkret jämförelse mellan de handlingar som utfördes av nazisterna under 2:a världskriget och de handlingar som IS utför idag. Gustavsson svarar med identitetspolitik: om du tillhör en grupp som vi påstår är jämförbar med nazismen, så är du nazist. Även Bali borde ta sig en funderare på hur han förhåller sig till religions- och yttrandefriheten och styra upp sin argumentation lite.

      Men båda slirar på principerna. Om vi koncentrerar oss på att människor som gör sig skyldiga till folkmord och krigsförbrytelser skall gripas och åtalas, så kan debatten om huruvida grova brottslingar skall få förtur till jobb och bostadskö föras separat.

      Svara
    • Anders Senior

       /  05/26/2015

      ”Hur jag än känner inombords tänker jag inte kalla honom för….”

      Och tack vare denna falska friskrivning är det precis det som görs…..

      Svara
  38. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
    • Ligneto

       /  05/26/2015

      ”/…/ socialtjänst behandlar män illa vid vårdnadstvister”

      Antar att det var för mycket text för henne för att orka läsa allt?

      Svara
  39. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  40. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  41. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  42. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  43. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  44. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  45. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  46. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
  47. MiT

     /  05/26/2015

    Svara
    • Leif

       /  05/26/2015

      Det är nog bra om hon gör det. ”Nice att jag genuint börjar fundera”

      Svara
  48. Motkraft

     /  05/26/2015

    Klart det finns attitydproblem i vissa branscher, frågan är hur man jobbar med dem. Har en vän som jobbar inom transport och de tvingades sluta ta emot kvinnliga praktikanter i mottagningen på lagret, på grund av dagligt tramsande och dålig attityd ifrån männen på arbetsplatsen. Tjejer som kanske hade valt den branschen om inte förvägrats praktik, eller om fått praktik så fått utstå den behandlingen.

    Så åtgärder behövs inom flera branscher, frågan är hur åtgärderna de ska se ut. Om åtgärderna är dåligt genomförda så riskerar det att befästa fördomar och förvärra situationen, och att också kränka både män och kvinnor som redan arbetar i de branscherna.

    Jag tror att bra chefskap är nyckeln, de sätter tonen på arbetsplatsen. Och då behövs kanske att skicka cheferna och arbetsledarna på kurs om ”kvinnor på arbetsplatsen”. Kanske genom rollspel få en och annan ny tanke, är lätt att inte se problemen när själv är man.

    Som kuriosa så finns attitydproblem också i kvinnliga branscher. Har själv springvikat i vården och på avdelningar där det var kvinnodominerat bland personalen så var det mycket välkommet att komma som man som vikarie. För ”attityden” på arbetsplatsen mådde så mycket bättre av att det även fanns män på avdelningen.

    Svara
  49. Kristian

     /  05/26/2015

    Det måste vara fler än jag som funderar på vad satiriker på 80-talet – då vi ännu hade yttrandefrihet – hade kunnat åstadkomma med det här?

    Svara
  50. Anders Senior

     /  05/26/2015

    Jag är inte förvånad, jag hävdar som vanligt att socialisterna är fackens (LO) politiska gren.
    Feminism är bara maskerad kommunism, och detta ligger helt i linje med deras arbetssätt att försöka styra och kontrollera folkets åsikter och privatliv. Precis som vår statliga television är feministisk/kommunistisk. Precis som vår etablerade media är feministisk/kommunistisk.

    Vi bor i en kommuniststat, bara att folk i gemen inte fattat det förrän nu. Om inte annat blev det tydligt vid valet….
    (Jag förstår f.ö. precis hur det gick till när Sovjetunionen kollapsade, vi ser det i Sverige idag.)

    Nu försöker kommunisterna greppa varje halmstrå att hålla sig kvar vid makten, och då kommer vi att få se fler och fler exempel likt dessa. Skillnaden nu är att folk lärt sig att vara mer kritiskt granskande tack vare diversifierad media likt facebook och bloggar som denna.

    Svara
  51. Anders Senior

     /  05/26/2015

    Lite OT, men av socialistiskt/fackligt intresse…

    http://metrobloggen.se/segerfeldt/sanningen-om-s-lo-och-adalen/

    Svara
  1. Statsscientologi i Sverige? | WTF?
  2. Byggnads till attack mot sina egna medlemmar – del 2 Men kvinnorna då? | Genusdebatten
  3. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?
  4. En rolig sak med skandalerna runt Kommunal | WTF?
  5. Pampar är alltid pampar oavsett huvudbonad | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: