Det kommer säkert att gå bra för Sverige…

Det kommer säkert att gå bra för Sverige när man kan läsa sånt här

kraftigt ökade kostnader28 miljarder nästa år bara för detta alltså. Men det värsta är näst sista meningen, ”Ingen har kunnat förutse denna dramatiska utveckling.”. Vem är det som står för denna groteska lögn? Är det SVT, Migrationsverket eller politiker? Oavsett så ska den personen avgå omedelbart! Det där har det varnats för under flera år och ännu mer larmades det under hela förra året. Felet var väl att det var ”fel” personer som larmade och då behövde man inte lyssna.

Men man hade kunnat komma tillrätta med detta även utan att lyssna på dessa ”fel” personer, när Norge och Danmark införde ålderstester så sjönk antalet ensamkommande dramatiskt! Hittar inte nu men har för mig att man pratade om cirka 50%-75% (eller något sådant) då som visade sig vara äldre än 18 år. Så vad händer när de får reda på att man inte kan blåsa Norge och Danmark längre? De drar sig till Sverige givetvis! Det behöver man inte särskilt mycket logisk förmåga för att förstå. Och det är det vi ser nu. Man räknar med 30 000 bara i år! Om Norge/Danmark hade 50%-75% rena skojare bland dem som kom som ensamkommande så kan vi ju tänka oss hur det ser ut i Sverige nu? Man har styrt om strömmarna med bedragare till Sverige som tar emot dem med öppen famn á 1 miljon om året per ensamkommande. Om det var så många då i Norge och Danmark är siffrorna sannolikt MYCKET högre för Sverige!

Så jag gissar att åtminstone 20 miljarder av de 28 som räknas på av Migrationsverket för nästa går till sådana som inte är barn överhuvudtaget. Och då är jag nog ändå snäll med siffrorna…

Men 28 miljarder kommer inte att räcka på långa vägar, kommunerna drabbas också extremt hårt då de ska in i till exempel skolsystemet med allt vad det innebär i form av att många av dem saknar utbildning att tala om och man måste tillsätta enorma resurser vilket då automatiskt kommer att drabba övriga skolan. Socialen ska vara inkopplad, boenden ska fixas och så vidare. De 1900 per dag som Migrationsverket ger kommunerna för varje ensamkommande räcker inte långt. Så att det kostar 28 miljarder för ett år är inte sant, det är mer om man slår ihop det.

När till och med kommunerna nu börjar ifrågasätta vansinnet så smått så har det gått väldigt långt, för vad de säger nu räknades som grovt rasistiskt och nazistiskt för bara några månader sedan! Ni kan sätta en del på att det är en klagan under galgen, de går på knäna helt enkelt och kommer inte att fixa det. Först då vågade de säga något…

Från artikeln, min fetstil nedan

Personal på boende för ensamkommande asylsökande barn- och ungdomar upplever att det finns ett problem med att vuxna utger sig för att vara barn. På så sätt tas platser avsedda för barn upp av personer som i själva verket är myndiga.

– Vi upplever att det är ett problem, säger Håkan Littzell, kommunchef i Ragunda kommun. Man är sannolikt äldre än vad man säger sig vara.

I dagsläget gör Migrationsverket åldersbedömningar genom intervju om någon anmälan gjorts där det misstänks att den ensamkommande är äldre än denne uppgett.

– Är det så att man i dag misstänker att någon inte kan vara sjutton utan kanske är trettio så ska det anmälas vidare, säger Elisabet Carlander-Blom, förvaltningschef för omsorg och stöd i Ragunda kommun. Det har anmälts vidare i något enstaka fall.

I Ragunda kommuns rapport till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skriver kommunen så här, på frågan om vilka beslut som behöver fattas nationellt: ”Ja, åldersbestämning på ensamkommande. Idag blir det problem när barnen är 16-18 år, men ser ut och beter sig som 22-30 åringar.

– Det blir bekymmer på boendena när vi först har ungdomar där och sen kommer killar som är över trettioårsåldern, säger Elisabet Carlander-Blom.

I de nordiska grannländerna Danmark, Norge och Finland har ålderstester av motsvarande snitt däremot använts sedan flera år. Här har mellan hälften och 75 procent av de som uppgett sig vara minderåriga visat sig vara myndiga efter testning. Helt färska siffror från Norge visar dock att från januari till september i år, då 877 personer ålderstestades, så hade andelen som uppgav falsk ålder sjunkit till en tredjedel.

Det sista, att det sjunkit till en tredjedel, gissa vart de andra har sökt sig…

Detta ovan betyder egentligen att vem som helst som säger sig vara 16 eller 17 år bara godkänns utan vidare. Oavsett. Om man inte gör kontroller så kan ju alla 30-åringar säga att de är 16-17 år och ingen ifrågasätter. Och kommunerna har helt struntat i att anmäla. Som hon säger ovan, de har bara anmält något enstaka fall. Men ändå har de problem med att platserna tas upp av 22-30-åringar? Det betyder att de ansvariga inte har skött sitt jobb alls utan har hjälpt till att blåsa skattebetalarna! Hur kan de annars ha fullt med 22-30-åringar om man ska anmäla fall där man MISSTÄNKER fusk?

Jag har sagt det många gånger förut, det här är ett bedrägeri av enorma proportioner som har skett, och fortfarande sker och dessutom ökar, mot Sveriges skattebetalare. Undrar om det någonsin har skett ett större bedrägeri i Sverige? Och Migrationsverket polisanmäler inte ens de mest tydliga fallen. Man accepterar att bli blåst på miljarder! För om det inte är bedrägeri att medvetet ljuga om sin ålder för att få stora fördelar, vad är det då?

Det sämsta alternativet är redan här

Möt 17-åriga Ramish

Det alla förstår att man måste göra men nästan ingen vågar säga

Fritt fram att blåsa Sveriges skattebetalare!

34-årigt ensamkommande barn

Vad händer om man försöker blåsa Försäkringskassan på en halv miljon?

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

96 kommentarer

 1. Kommunerna pratar nu om att kraftigt höja skatterna för att bibehålla välfärden. En välfärd som redan idag är på fallrepet.

  De tidigare beräkningarna på en skattehöjning på 2 kronor per intjänad hundralapp kommer inte räcka till. En höjning med 4 kronor per intjänad hundralapp blir mer rimligt under de närmaste åren.

  En höjning med 2 kronor per varje intjänad hundralapp blir 7200kr/år om man tjänar 30000 per månad. Men de här två kronorna i höjning kommer inte räcka. Om kommunerna höjer skatterna med 4 kr per intjänad hundralapp förlorar en normal familj med två normalinkomster ca. 28000 kr/.

  Svara
 2. Ska berätta vad som ger mig mest kramp i magen. Jag har iofs börjat på ett inlägg, men jag mår riktigt dåligt av detta, så jag känner att jag inte orkar just nu.

  Det vi ser är inget oförklarligt alls. Drömmen om ett bättre liv är mänsklig.

  Tänk hur många som är bekanta med just dig. Just du är den modiga och riskbenägna individen och därför den första som ger dig av för drömmen om landet utopia. Det som händer då är att ryktet om hur det gått för dig: du är framme, landet är jätterikt man bara får pengar (de har ingen förförståelse för vårt skattesystem), man bara får mat … alla dessa berättelser, som dessutom kryddas lite extra ala viskningsleken, säger att det där fantastiska utopiska livet finns i något land som heter Sverige till alla som är bekanta med dig i hemlandet. Styrkta av din framgång ger sig tre av dessa bekanta av, när de också lyckats komma till landet där man får så lockar varje individ i sin tur fem nya för nu är det inte bara berättelser om Dig utan om dig, Kalle och Adam.
  Ryktet om att Sverige är kronan bland juvelerna gör att många väljer just oss, pga vår vansinniga migrationspolitik.

  Det är så helt naturligt och förväntat att drömmen om ett bättre liv medför en kedjereaktion och följer därför en exponentiell kurva när hindren (EUs gränser) faller och det är precis det vi ser. Nu ser man att strömmen över medelhavet trots dess hårdare vinterväder inte medför den minskning som det normalt gör varje år. Den enda förklaring till det, som jag kan se, är att nedgången döljs av en uppgång. Jag förväntar mig alltså att vi kommer fortsätta se en exponentiell kurva, det är helt logiskt.

  Vad händer då när ”drömmen om utopia” visar sig vara något helt annat än alla bilder man fått (berättelser om dig, reklam från väst – prova kolla vad den förmedlar, smugglarnas historia, media o google translate – vi behöööööver mer folk för att klara vår åldrande befolkning) inte alls motsvarar det man faktiskt möter väl här? Besvikelse och frustration! Därför strejkar man med att sitta kvar i bussen – för varför ska just de hamna där i skogen, det finns bättre platser i utopia? Vi ser att åtminstone några av bränderna startas inifrån.
  Åter igen – helt mänskligt – att protestera för att försök nå det där utopia man ”vet” finns här någonstans och som man jobbat så hårt för att nå … varför låta sig snubbla vid mållinjen?

  Det behövs inte mer än empati för att kunna se situationen ur de ekonomiska migranternas ögon. Vad händer när vi inte kan ge mer än tält? Hur omfattande blir protesterna? Våldsamma?
  Åter igen, se det ur deras perspektiv – vi här Har det bra med våra fina bilar o hem, vi är bara snåla och vill behålla allt själv.

  Jag är rädd, riktigt rädd. Och det som skrämmer mig mest är att vi folket ägnar oss åt att metadebatta om vad den eller den SD-personen sa då eller då. För jag ser massor möjligheter att agera med två saker:
  1. massiv information om att landet utopia inte finns – det är ett sjunkande skepp
  De som redan är här behöver få den informationen Tino har om deras statistisk framtid och få möjlighet att välja åka hem igen, informationen behöver nå dem innan det ger sig av och hela vägen däremellan
  2. att vi tillsammans med de andra nordiska länderna bygger en nordisk gräns.

  Då hade vi haft en liten liten chans. Det är inte bara det rätta mot den svenska befolkningen, det är också det rätta mot folk som ger sig av mot lurade av en falsk bild om Utoipa. Det hade vi kunnat göra och så göra vårt bästa, hela landet tillsammans, alla åtta partier enade. Men det är bara käbbel i riksdagshuset.

  Tack o lov drar SDs informationskampanj igång i dagarna, så iaf jag aktivt får vara del av ett sådant arbete. När jag kan vara aktiv och göra mitt bästa så kommer jag må bättre.

  Svara
  • MiT

    /  10/30/2015

   Klart att ryktet går om landet med floder av honung, gratis lyxhotell med suktande blondiner. Att inte Sverige informerat likt Danmark är grovt tjänstefel av ansvariga! Det är länder som Sverige och Tyskland som är ansvariga för de tragedier vi ser på Medelhavet, det är vi som göder smugglarna och ser till att de blir feta på andras lidande.

   Men det är också klart att snacket sprids om hur lätt det är att lura Sverige och svenskarna. Att det väntar ett land fullt av naiva kuvade idioter som bara väntar på dem att blåsa. De som ljuger om sin ålder är givetvis fullt medvetna om att det är under 18 som gäller, annars hade de ju inte ljugit om det. En del verkar t o m ha kommit från långsemestrar genom Europa. De är bedragare som förmodligen levt hela sitt vuxna liv på att lura folk. De kommer att fortsätta med det också. Garanterat! För varför ge upp något som bevisligen fungerar och är jätteenkelt?

   Svara
  • Hjälp! Jag läste min kommentar igen och hittade en enorm groda. Och ni säger inget!

   Därför strejkar man med att sitta kvar i bussen – för varför ska just de hamna där i skogen, det finns bättre platser i utopia? Vi ser att åtminstone några av bränderna startas inifrån.
   Åter igen – helt mänskligt – att protestera för att försök nå det där utopia man ”vet” finns här någonstans och som man jobbat så hårt för att nå … varför låta sig snubbla vid mållinjen?

   Meningen ” Vi ser att åtminstone några av bränderna startas inifrån.” skrev jag till i efterhand. Naturligtvis anser jag inte alla dessa förbannade och vidriga bränder är okej i någon ände oavsett vem som gör det och oavsett varför. ”Helt mänskligt” var tänkt att vara kopplat att protestera så som ”strejk på bussar”.

   Jag antar att ni inte reagerade för ni känner mig för väl vid det här laget? 😉

   Svara
  • Ivar L

    /  10/30/2015

   Nordisk Union, det drömde jag om som alternativ till EU när det valet gick av stapeln en gång i tiden. Det hade ju kunnat fungera om Sverige bara svalt lite stolthet och förstått att även Danskarnas lite mer liberala syn och finnarnas lite mer hårdnackade stil bara var två aspekter på samma kultur som vi i Sverige tillhörde (japp ”tillhörde” för den tiden är över). Då hade Norden kunnat vara en hunamnitär stormakt både genom att ta emot ett rimligt antal flyktingar och samtidigt hjälpa till ute i världen. NU hade kunnat fungera till skillnad från EU. Gränssituationen hade dessutom varit oerhört gynnsam med Finland som enda undantag.

   Senaste veckan har den första tanke jag tänkt varje morgon då jag vaknat varit ”190000 på ett år, det går ju inte.” Jag är oerhört oroad över situationen, konsekvenserna av 20 års ansvarslös invandringspolitik har vi redan sett. Samma sak nu på bara några år. Samma sak på steroider och med miljonprogrammen redan omgjorda till enklaver utan svenskar. Det är inte en bra situation det här.

   Svara
   • Nordisk Union, det drömde jag om som alternativ till EU när det valet gick av stapeln en gång i tiden. Det hade ju kunnat fungera om Sverige bara svalt lite stolthet och förstått att även Danskarnas lite mer liberala syn och finnarnas lite mer hårdnackade stil bara var två aspekter på samma kultur som vi i Sverige tillhörde (japp ”tillhörde” för den tiden är över).

    Jag med. Men jag ger inte upp drömmar bara för de blivit lite svårare att nå. Jag skrev tidigare ”Jag är aktiv Sverigedemokrat för att politiken i det stora hela är rätt för mig, och det i ett brett perspektiv”. SD är ett EU-kritiskt parti som vill verka för en decentralisering av makten.
    Min syn på NATOs vara eller icke-vara går i samma spår. Man kan inte åtgärda den rad av misstag som våra politiker utfört under minst tre decennium genom att göra ännu ett stort misstag. Jag ser risker som ett NATO-medlemskap innebär som jag inte vill landet ska ta. Det handlar inte om att jag är naiv. Jag anser det är ett mycket allvarligt problem med situationen inom försvaret och jag förstår att NATO är ”snabbaste vägen”. Men det är, i min åsikt, ännu en vansinnets väg.
    Därför vill jag att det ska satsas på svenskt försvar och ett utbyggt nordiskt samarbete. Och med grannländernas motsvarighet till SD är inte Nordisk Union en orealistisk framtidsvision, menar jag. Tex:

    Den nya [danska] regeringen har en retoriskt mer positiv inställning till nordiskt samarbete, även på det säkerhetspolitiska området. [källa]

    Vi vet vad som gjorde vårt land till en framgångssaga. Hjulet fanns då en gång före inkompetenta politikers vanvård och vi vet hur det var konstruerat. Vi behöver ”bara” restaurera hjulet, denna gång i lätt förbättrad version (Författningsdomstol och ordentlig konstitution).

    Kanske är det försent? Jag pendlar mellan hopp o förtvivlan. Men en sak är säker, om man inte ens försöker, om man passivt ser på, då är det kört. Och det alternativet är inte möjligt för mig. För jag har en dröm.

    Svara
 3. Svenne

   /  10/30/2015

  Ledarsidorna.se:

  Svara
 4. Motkraft

   /  10/30/2015

  I masspsykosen så har människor betett sig som barnungar, slängt sig på golvet ”jag vill inte jag vill inte”, och alla som inte gör som de vill är dumma. Annars helt normalintelligenta har suckat och stönat ”så är det inte” om någon för dem påpekat något som lätt går att bevisa är sant med statistik från SCB eller Migrationsverket.

  Det går tex mycket lätt att se vart det barkade om öppnar Excel-dokumentet

  http://www.migrationsverket.se/download/18.39a9cd9514a34607721127e/1421326230123/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+1980-2014.xlsx

  Och i i valfritt program som kan läsa den, markera första kolumnen och så skapa staplar. För de okunniga till att klara sådana avancerade manövrar

  Vem kan inte se att det inte är en ”tillfällig topp” vi har nu? Att kurvan sedan vek upp ännu brantare 2015 var inte svårt att lista ut när beslutar att göra det lättare att få permanent uppehållstillstånd, struntar i att uppenbarligen passerat ett annat land där de skulle sökt asyl och vi konsekvent vägrar all form av kontroll av ålder eller om verkligen är från det land de uppger.

  Det finns ju ett enkelt samband. I stort sett oändligt behov av att ”få det bättre” + lättare att få permanent uppehållstillstånd + lättare ta sig hit + vi ger bidrag till de som inte har jobb + fri sjukvård och livslång försörjning av icke-arbetsföra + kan stanna hemma och ta hand om sin gamla mor och få betalt för det + anhöriginvandring + dispens från försörjningsplikten av anhöriga + när bott här ett tag kan skicka pengar så andra släktingar kan anlita smugglare att komma hit… = … tja.. var det så svårt att förutse?

  Vad som sker nu är att göra ett helvete för de som kommit tidigare hit och jobbar som fan för att både försörja sin familj och att integreras i det svenska samhället. För de vill ju inte förknippas med de som kommer nu, med fusket, med gnället.

  Jag tror fler än jag varit med om det, att i busskuren eller på ett torg småpratat med någon främmande som bryter på svenska. Och som snabbt flikar in ”jag kom hit tidigare, jag är inte del i det som händer nu”.

  Svara
  • Kristian

    /  10/30/2015

   Passar bättre med logaritmisk än linjär trend. Inte bra alls.

   Tror att det kan vara någon som kan ”lagom mycket” excel som kommer fram till att det är en tillfällig topp. Gör man en linjär extrapolering för 2015 hamnar man omkring 105 tusen, vilket är mindre än förra årets 110 tusen. Till och med med rätt siffror för i år, 190 tusen, får man bara 111 tusen nästa år. Upperbarligen fel! (Det är Reinhart-Rogoff nivå på avsaknad av tankeverksamhet.) Nej, grafen låter inte som ”Livet i Finnskogarna”, med lite upp och ner, snarare blir det ”Day in a Life.” Följt av ”O, Fortuna”, följt av Beethovens femma.

   ”Verkställighetshinder” är en ny kul kategori från 2007 ser jag.

   Vi behöver en liknelse som Nisse i Hökarängen kan förstå, eller snarare som beslutsfattarna kan förstå. Föreslår gratis fika: Om man inför gratis fikabröd på alla arbetsplatser, kommer folk att äta av det.

   Svara
  • Rikard

    /  10/30/2015

   Hej.

   Kan intyga sanningshalten i din sista sats: det är många (som i tvåsiffrigt) invandrare som i förtroende dels intygar att de jobbar och är som folk, dels undrar varför Sverige inte stänger gränsen och styr upp situationen. Det bästa svar jag har kunnat ge har varit ideologisk förblindning och politisk korrekthet. De som är östeuropéer har direkt förstått. En del har även påpekat likheter mellan de socialistiska paradisen och dagens Sverige.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  10/30/2015

    Att vara ny invandrare i Sverige idag måste vara som att vara Amerikan under Bush d.y.s dagar, eller Svensk ute i Europa. Man anar att man inte är populär överallt. Kan inte vara lätt

    Svara
 5. Pistolekors

   /  10/30/2015

  Kan någon förklara för mig ett möjligt scenario när betalningar och stöd uteblir med posten en dag när faktiskt ladan är tom, har någon skissat på ett sånt scenario? Finns det någon som tror att de asyl sökande som kommit tills dags dato har lika öppna hjärtan som Fredrik och kan tänka sig att dela med sig med andra medmänniskor? Själv får jag rysningar när jag börjar att tänka på vad som faktsikt kan hända.

  Svara
  • MiT

    /  10/30/2015

   Är ganska enkelt att veta hur det kommer att gå, bara att kolla hur det ser ut och funkar i de länderna de kommer ifrån nu…

   Svara
 6. Kristian

   /  10/30/2015

  OT: Trodde inte just KD hade den här typen tokstollar. Bara i Sverige …

  Henriquez (KD) upprörd över ”spädbarnsförbud”
  http://unvis.it/www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/henriquez-kd-upprord-over-spadbarnsforbud-i-landstingsfullmaktige

  Känns lite som mobiler i skolan. De flesta tycker det är självklart att läraren kan beslagta mobiler om de är störande. (För övrigt visar ny forskning att datorer försämrar inlärning. Det som fungerar är papper, penna och hjärnverksamhet.)

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  10/30/2015

   Vad är det med politiker och deras jobb som gör att dom verkar tro att dom kan bete sig helt annorlunda än övriga säg mig hur många andra jobb som någon öht skulle fundera på att dra med sig barnen till arbetsplatsen(undantaget i en nödsituation) och dessutom ta det som en självklarhet att dom närsom ska få dra sig undan till andra rum för lite matning/ammning/lekstund.

   Så andra ska behöva anpassa sig efter den här stollen det är absolut ingen självklarhet att andra klarar av en skrikande unge alla gillar inte ens barn många tycker dom är störande oavsett ålder och har inget att göra på ett sammanträde hon har dessutom betalt för att arbeta inte ta hand om sin unge.

   Svara
 7. michael

   /  10/30/2015

  Ja det är ju intressant om/när dessa barn på 25+ begår brott och de får kraftig straffrabatt pga sin ringa ålder.

  Svara
 8. Trolletplit

   /  10/30/2015

  ”Tyvärr, ni har svikit oss”
  De orden yttrade jag när ett av alliansens partier ville ge mig en knapp på stan.
  ”Tyvärr, ni har svikit oss”
  Jag gick vidare och hörde de upprepa det jag just sa:
  ”Tyvärr, ni har svikit oss”

  Jag tyckte mig höra i deras röster att det där tog. Jag tror det är exakt så de själva känner nu.
  ”Tyvärr, vi har svikit er.”

  Svara
  • Trolletplit

    /  10/30/2015

   Borde kanske bjuda en rörelse.
   ”Ni har svikit oss ”
   Trycka upp knappar med orden och en man och kvinna som står med nerböjda huvuden.

   Svara
   • T

     /  10/31/2015

    You have failed this country (replik från ”Arrow”)

    Svara
 9. Viktor

   /  10/30/2015

  ”Ingen har kunnat förutse denna dramatiska utveckling.”

  Well, när sanningen inte går att dölja längre så gäller det väl för medierna att hitta på en ursäkt för att få behålla sina huvuden (bildligt talat då). Politkerna däremot kommer nog inte undan så lätt. Jag tror, utifrån min ödmjuka och amatörmässiga analysförmåga, att Socialdemokraterna (med andra partier) kommer att se en rejäl dip i måånga år framöver.

  Svara
  • Fast vi är ju flera som förutsett detta som ett möjligt resultat av den förda politiken. Vi kanske inte förutsett exakt detta men att det barkar åt helvete har varit rätt klart ett bra tag.

   Svara
   • Viktor

     /  11/01/2015

    Exakt. Men det kan ju inte SVT stå och erkänna, så vida de inte vill förlora det förtroende de har.

    Svara
 10. havre@flarnstad

   /  10/30/2015

  Kan man polisanmäla det här? Som jag förstår det måste polisen ha en person som ligger bakom anmälan i många ärenden annars kommer dom inte ens ta emot anmälan men hur ligger det till när motparten borde vara en myndighet.

  Känns lite som att fler borde engagera sig istället för att vara arga över nätet känner själv att ilskan ökar för var dag och förtvivlan bara stiger tänker på att lämna landet osv. Men i framtiden om/när det går åt helvete vill jag iallafall känna att jag försökte göra något litet även om min sociala situation hindrar mig från att skrika på gatorna och stå på barrikaden.

  Har aldrig varit intresserad av att engagera mig politiskt och håller inte med SD i allt för många frågor men funderar endå på att bli stödmedlem i brist på alternativ.

  Försöker upplysa andra hur det faktiskt ligger till bakom aftonbladets skönmålade verklighetsbeskrivningar fast med måtta andra har rätt till sin tro på pk-idealismen 😀

  Stödjer högermedia. Skulle kunna tänka mig en prem på SvD om Arpi och Gudmundson tar över rodret undviker konsekvent media som DN, AB & EXPRESSEN samt använder unvis.it och liknande uppmanar andra till detsamma. Självklart sagt upp tv-licensen med motivering om varför (går att göra online)

  Undviker att handla/stödja från företag som har något emot mig som kund tex postkodslotteriet varför stödja sina motståndare ekonomiskt.

  Känner mig nästan radikaliserad sådana här saker skulle jag inte ens ha tänkt på bara för något år sen.

  Vad kan man göra? Kan inte du Toklandet som är bra på att formulera dig och belysa tokigheterna köra ett blogginlägg om vad en vanlig medborgare skulle kunna göra nu när skeppet sjunker.

  Svara
  • Har aldrig varit intresserad av att engagera mig politiskt och håller inte med SD i allt för många frågor men funderar endå på att bli stödmedlem i brist på alternativ.
   […]
   Vad kan man göra?

   Även om du riktar frågan till Tok vill jag gärna svara. Jag önskar jag kunde svara, man kan göra A, B eller C, men sådan är inte verkligheten, tyvärr. Nu är det ”göra något” eller ”passivt se på” som är de enda alternativ som står till buds. Jag är aktiv Sverigedemokrat för att politiken i det stora hela är rätt för mig, och det i ett brett perspektiv. Det handlar absolut inte bara om invandringspolitiken. Men mitt svar är inte menat att ”tala i egen sak”, jag skrev i en kommentar tidigare:

   Det hade vi kunnat göra och så göra vårt bästa, hela landet tillsammans, alla åtta partier enade.

   ”Det” syftar på den informationskampanj som SD drar igång i dagarna. Här är presskonfernsen om kampanjen. Ni har kanske sett i Agenda eller Aktuellt att man försöker pressa Mattias Karlsson respektive Linus Bylund på citat från ett tal av Kent Ekeroth? Det mest illalydande, rykt ur sin kontext, är: ”Svenska folket har en lång stubin men när den brunnit klart, då smäller det.” Det görs av SVT, menar jag, i syfte att försöka smutskasta SD i vanlig ordning. Man försöker få det att låta som att våra förtroendevalda uppviglar till våld. Var och en kan själv göra bedömningen, vad är det vi Sverigevänner peppades till/för av Kent Ekeroth under talet i Trelleborg? (Det nämnda citatet kommer ungefär 20:45)

   Det är det enda möjliga svaret jag ser på din ”Vad kan man göra?”-fråga, tyvärr. Stödmedlem, som du nämnde, är ett sätt att ekonomiskt bidra. Alla bäckar små, tillsammans kan vi åtminstone försöka …

   Svara
  • Nilsson

    /  10/30/2015

   Går Radiotjänst med på att säga upp tv-licensen med motiveringen att man inte vill stödja en radikal vänsterorganisation?

   Svara
   • Arne Noname

     /  10/30/2015

    Antagligen inte. Men de förtjänar inte att höra sanningen, så ljug ihop något..

    Svara
    • Rikard

      /  10/30/2015

     Hej.

     En anonym bekant sade upp abonnemanget (TV-licensen) för många år sedan, av ‘religiösa’ skäl :). När Radiotjänst skickat kuvert till personen, har min bekant märkt dessa med ‘Avliden’ alternativt ‘Obeställbar försändelse’. Vid hembesök har personen vägrat öppna. vid telefonkontakt pratat på annat språk än svenska. Sedan 2005 har Radiotjänst inte hört av sig säger bekantingen.

     Rättshaverist brukade betyda en sak. Nu betyder det (i min mening) någon som ser att rättvisan har havererat. Civil olydnad, inte som vänstern menar, utan medborgare som lagligt och fredligt obstruerar och obfuskerar mot en stat bortom all anständighet, sans och vett. Det kan knappast vara moraliskt fel när staten ser det svenska folket som sin fiende.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
   • havre flarnstad

     /  10/31/2015

    Jag skrev att jag gjort mig av med tvn för att inte behöva tvingas stödja public service och refererade till att deras chef delar ut priser till AFA/researchgruppen samtidigt som dom ”neutrala” medarbetarna gång på gång gör politiska ställningstaganden utan konsekvenser.

    Men behöver inte ange ett skäl man skriver bara i sina uppgifter online och får ett brev hem , tror dock det går snabbare att ringa dom.

    Du vet säkert redan att tv-pejling är en myt och dom kan inte kolla om du har en tv.

    Svara
 11. Åter igen, med vilken rätt tar vi hand om andras barn? Har deras föräldrar bett och bönat om det? Eller har föräldrarna dött i Sverige?
  Barnen skall hem till sina föräldrar. Om föräldrarna inte är döda i Sverige eller barnen kommer från flyktingläger som kvotflyktingar ska de hem. De är inte vårt ansvar. Föräldrar ska ta hand om sina barn. Sunda förnuftet säger att vi inte ska behålla andras förrymda ungar.

  (Kan innehålla viss grinighet. Det finns 2 svenska fosterbarn placerade hos en nära anhörig på grund av att föräldrarna är döda. Men vi skulle aldrig ens drömma om att slänga de barnen till Afghanistan med enkelbiljett och tro att någon tar hand om dem där.)

  Svara
 12. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
 13. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
 14. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
  • Svenne

    /  10/30/2015

   Ohly – en sann postmodernist. Om verkligheten inte stämmer med kartan, omdefiniera då verkligheten – så blir plötsligt taxi kollektivtrafik…

   Svara
  • NoBody

    /  10/30/2015

   @OhlyLars måste vara ett parodikonto. Det bara måste vara så, bara måste….

   /NoBody

   Svara
  • Kristian

    /  10/30/2015

   Taxi är kollektivtrafik? Seriell är detsamma som parallell?

   Med den logiken blir en änka bigamist om hon gifter om sig.

   Svara
 15. Kristian

   /  10/30/2015

  Skråväsende, adel, och sedan LO

  Svara
 16. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
 17. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
  • De där rika knösarna äger inte skog så värst länge till. Snart tar Migrationsverket över den, alla träd huggs ned och tält reses, som räcker till alla ensamkommande barn och ungdomar. De nedhuggna träden kommer sedan användas för papper att trycka invandrarvänligt material på. Eller inte.

   Svara
 18. Viktor

   /  10/30/2015

  En sak fattar jag inte riktigt med det här att få ekonomi att gå ihop. Jag hör ofta att vi borde avstå från en del av vår höga levnadsstandard för att hjälpa människor. So far, so good. Jag skulle nog kunna tänka mig avstå från 50 quattro stagionis och netflix varje år om pengarna hjälpte någon. Men hur går det till rent praktiskt att sänka standarden?. Hur ska mina pengar nå staten, som är de som har patent på att göra saker i det här landet?
  Skatterna är i princip i taket och skatteintäkterna kommer förmodligen inte öka för att skatterna höjs ytterligare. Så menar man då att man ska skära ner på andra ställen för att sänka vår standard, dvs. skola, vård, omsorg? Eller ska alla betala en speciell statlig avgift varje år? Eller ska man sänka lönerna i den offentliga sektorn? Å andra sidan, om svenskarna slutar konsumera kläder, datorer osv. så kommer ju staten på sikt få in ännu färre intäkter om alla företag flyttar från Sverige, eller är jag fel ute?
  Man kan se ett visst moraliskt dilemma i det hela…

  Svara
  • Senior

    /  10/31/2015

   Att alliansröstare är besvikna på detta förstår jag mycket väl.

   När vi som sliter och jobbar måste försörja precis alla som av olika orsaker inte gör det, rättvist eller ej, och när vi då hamnar på samma ekonomiska standard efter skatt förstår en femåring att de som arbetar och sliter ut sig till slut inte förstår vitsen med det då de kan få samma standard utan ansträngning.

   Vänsterröstare däremot, borde väl inte gnälla; internationalen, medborgarlön, allt åt alla etc.
   Detta är ju precis vad det leder till. Vi har ju facit till 100% av alla länder som försökt…..

   Svara
 19. Svenne

   /  10/30/2015

  Intervju med en pressad Margot Wallström:
  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/margot-wallstrom-om-branderna-sd-har-ett-ansvar/
  ”Margot Wallström säger att det finns en punkt då flyktingmottagandet blir en sådan påfrestning på det svenska samhället att vi inte klarar mer.

  –Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190.000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop.”

  Svara
 20. Svenne

   /  10/30/2015

  Åsiktskorridoren svänger…:

  Svara
 21. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
  • Svenne

    /  10/31/2015

   Wtf? Inte ens på Södermalm har väl FIMP såna siffror…

   Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2015

   Visar väl på den bristande utbildningen i samhällskunskap på den skolan alternativt att lärarna till stor del röstar på dessa partier och säljer in budskapet.
   Ett tredje alternativ är att majoriteten av de som söker till denna skola har dessa partisympatier.

   Svara
 22. jonas

   /  10/30/2015

  Monty Python beskriver dagsläget i Sverige, återigen… 🙂

  Svara
  • Kristian

    /  10/30/2015

   ”I suggest we have a sing song.”

   Mycket bekant!

   Svara
 23. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
  • Peter L

    /  10/31/2015

   Kostnaderna kan inte jämföras på det viset.
   Då pengarna, i stället för att för ut ur Sverige till de 30 hungriga familjerna, i stället överförs till Bert I Sverige, kommer de till största delen också att återinvesteras inom landets gränser och är därmed inte någon nationalekonomisk kostnad, endast en omfördelning av medel, från skattebetalare till Bert, med den asylsökande som katalysator.
   Om vi tänker oss den moraliska aspekten på ovanstående transaktioner så blir resultatet fullständigt groteskt.
   I stället för att faktiskt hjälpa 30 familjer i nöd så göder vi en redan fet direktör i Sverige,
   denna omfördelning av kapital och nytta genomförs av en Socialdemokratisk! regering
   som motiverar transaktionerna med att vara humanitärt empatisk!

   Svara
 24. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
 25. MiT

   /  10/30/2015

  Svara
  • Ivar L

    /  10/31/2015

   Jag tycker det är extremt omoraliskt av Sverige att först klandra alla försök till gränskontroll och ordning på migrationen från t.ex. Danmark och Ungern, sedan ta emot mängder av migranter för att därefter uppmana andra EU-länder (de som hon nyss klandrade bland annat) att överta bördan från vår misslyckade migrationspolitik. Det är pinsamt att vara svensk. Vi är som en bananrepublik. Det är bara korruptionen som skiljer, den är mer vänskaps- än penninginriktad.

   Svara
   • Peter L

     /  10/31/2015

    Fan vet om det är bara vänskap, har du kollat deras löner och jämfört med kvalifikationer och kompetens?
    För mig verkar det politiska etablissemanget mer fungera som ett skråväsende, skydda medlemmarna, dela ut förmåner och hindra konkurrens.

    Svara
 26. Karl

   /  10/31/2015

  Kom ihåg att SJUKLÖVERN styr sveriges politik.
  Inget annat.
  Allt som sker i detta land är ett resultat av sjuklöverns politik.
  Det som sker NU och SEN är sjuklöverns vilja.

  Svara
 27. Svenne

   /  10/31/2015

  WTF? #sanslöst
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21678908.ab

  Svara
 28. Det är tydligen på den här bloggen som alla goda på riktigt-människor flockas och får sin dagliga dos av främlingsfientlighet, dystopi, undergångsmentalitet och annat smått och gott tillgodosedd.

  Nej motsatsen till utopi är inte realism och verklighet, om nu någon försökte hävda det. Motsatsen är dystopi, vilket är precis lika extremt och fel som utopi.

  Sanningen brukar ligga någonstans mellan utopi och dystopi. Ja, den brukar ligga ungefär där verkligheten befinner sig, på riktigt.

  Det skrivs ofta här: ”det går bra för Sverige nu”, som en sorts cynism.

  Bloggens underliggande töcken av främlingsfientlighet och dåliga människosyn försvinner inte bara av sig själv eller kan döljas, bara för att man råkar få vatten på sin kvarn, i form av en flyktingkris utan dess like. Tvärtom blir de än tydligare och förstärks för utomstående.

  Skrämmande att notera att i princip 100% av kommentarerna här är främlingsfientliga och hetsande. Kommentarer som är rörande överens om och vittnar om konsensus kring Problemet.

  ”Ensamkommande barn och ungdomar”, även om vissa av dem råkar vara äldre än arton år, förkortas till ”Ensamkommande”, även i ”gammelmedia”, som om dem det handlar om inte ens vore människor. Ensamkommande kreatur kanske? På en ”semesterresa”, som allra helst borde vara tur och retur?

  Knappt någon enda kommentar, förutom denna då, som protesterar eller säger ifrån.
  Samtidigt talas om ”sekt” och ”masspsykos” hos åsiktsmotståndarna!

  Det kan vara lätt att följa flocken, med glada tillrop och raljanta kommentarer, men någon gång borde man väl åtminstone kunna stanna upp och reflektera över själva tonen i det som skrivs, antingen av andra eller en själv?

  Fakta må tala till flyktingarnas, migranternas, o.s.v. nackdel, i avseende på Sveriges ekonomi och det är oundvikligt OM man fokuserar på just ekonomi, snarare än humanism men tonen på bloggen vittnar tydligt om att invandrare, rent allmänt, är icke önskvärda, oavsett nivån på flyktingströmmen och oavsett vad regeringen (denna eller tidigare) gör eller inte gör.

  Den som enbart ser flyktingkrisen och invandrare rent allmänt i termer av pengar och ekonomi, vilket är en sorts röd, tjatigt repetitiv, tråd på bloggen, har nog missat ett och annat vad gäller empati och människosyn.

  Detsamma gäller för personen som ser flyktingkrisen eller invandrare rent allmänt i termer av kriminalitet. Majoriteten invandrare är laglydiga, vilket ofta bortses från här.

  Den personen vill hjälpa flyktingar ”på plats” men inte av altruistiska skäl, utan p.g.a. att personen helt enkelt ogillar invandrare och anser att ju färre invandrare desto bättre.
  Oavsett om de skulle råka lära sig svenska, ha godkänd nivå på sin utbildning, så att den ekomoniska belastningen på samhället blir minimal, eller tillhöra den majoritet invandrare som är laglydig.

  Nyckelordet är alltså: främlingsfientlighet, snarare än omsorg för Sverige.
  Det skiner tyvärr igenom.

  Sedan kan jag få för mig att det är olika personer, som skriver inläggen här, beroende på den skiftande kvaliteten och just tonen, ilskan, men det är en helt annan historia.

  ”Peppelina” är ju åtminstone en skribent till.

  Svara
  • Fast det är klart att den ”ekomoniska belastningen” skulle kunna diskuteras ingående. Tror inte att den är bra.

   Svara
  • Return of kings

    /  10/31/2015

   Kanske ett troll men kan var intressant med debatt ändå. Först att smeta främlingsfientlighet, hat etc på oliktänkande är symptomatiskt när det är tunt på fötterna. Du medger att invandring är kostsam men det kan vara legitimt av humanitära skäl. Ja, det är möjligt, dock så måste dessa kostnader bäras genom mindre resurser till medborgare i nationen. Hur mycket som medborgaren vill avstå till invandrare för att vara humanitär beror på många faktorer.

   Hjälp i närområdet är det rationella humanitära i dagsläget där du kan hjälpa betydligt fler för samma kostnader. Skära ned i bistånd till de verkligt behövande för att bekosta emigranter som passerat många säkra länder för att söka asyl i Sverige är inhumant.

   Min uppfattning är att en nation skall se till sina egna medborgare först.

   Majoriteterna av invandrare är laglydiga, ja det stämmer. Det stämmer också att de är överrepresenterade gällande brott.

   Då runt 25 % har utländsk bakgrund så känner nog de flesta några invandrare som är laglydiga och skötsamma och ser det som en bra sak. Problemet är dock att invandrare generellt på en aggragerad nivå har så låg sysselsättningsgrad och låga inkomster så de kommer aldrig betala för de välfärdstjänster som de nyttjar, och det finns en gräns hur mycket som ett välfärdssamhälle klarar. Detta har bland annat Assar Lindbeck och Tino Sanandaji sagt i flera år och vi ser kollapsen kommer allt närmare.

   Svara
   • Trolletplit

     /  10/31/2015

    Att försöka utmåla, tex mig som rasist, är löjligt och visar vilken brist på intellektuell nivå invand.krit.krit har. Tyvärr är du extremt överrepresenterad i media och bland politiker. Tyvärr är det just sådana som du som har gjort är vårt land kör mot avgrunden. Först nu när ni ser stupet, likt det som är i , Selma & Louise börjar ni prata om den, eftersom den faktiskt finns där. Ni står upp och skriker rasister till de som säger bromsa for fan. Men samtidigt säger ni imungipan, vi kanske borde prata om.en volym, en grans, att det är ett problem, för att i nästa likt rasisttourette skrika. Ni är främlingsfientliga.
    Hycklare. Lagbegåvade.
    Ni svek Sverige. Ni svek ert medborgarskap.

    Svara
    • Aha, ett mot-troll!
     Ska jag mata dig, eller du mig?

     Jag försöker inte utmåla dig som någonting, inte minst eftersom jag saknar rätt sorts färg för utmålande. Alcro bottenfärg, rasisttroll de luxe någonting. Minns inte numret. Jag råkade även måla in mig i ett hörn med en annan färg men var det berodde på låter jag vara osagt.

     Jag ångsniffar mig istället till det, genom primitiva, nedärvda förmågor, av människor för längesedan glömda. Vilken krita använder du? En föråldrad, från kritaperioden, eller en modernare variant från Pen-klubben eller ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn?

     Nej, den sortens troll som jag tillhör, är tvärtom extremt underrepresenterad i media och bland politiker. Tomten är även en stor konkurrent till den goda gröten, som han, likt värsta sortens EU-migrant eller värre: ensamkommande flyktingbarn, stjäl av oss varje jul!

     Ja, och mandeln sedan? Vad hände med den? Vem gifte sig och vem giftes bort med sin kusin, vilket dock är lagligt för människor i Sverige, till följd av den oerhörda stölden? Mandelstölden! Det var ingen bittermandel detta år, vilket gör saken än värre.

     Den mandel, som försvann, smakade alltså sött men förlusten blev enbart bitter för dess rättmätiga ägare.

     Nej, det är inte troll av min sort som har gjort att landet har körts mot avgrunden, enligt dig och undergångspredikanterna. Troll av min sort saknar körkort, vilket du borde veta, eftersom vi är släkt på långt håll.

     Därför såg vi aldrig stupet. Vi satt längst bak i den buss, som vi saknade biljett till. Stupet förresten? Det låter pessimistiskt. Där du ser ett stup ser jag en möjlighet. Möjligheten att se saken från ett annat perspektiv! Nedifrån. Fastklämd i en buss, fast med möjlighet att ta sig ur bussen och klättra uppåt.

     Trollen Selma & Louise är obekanta för mig.
     De verkar trevliga. Kanske du kan introducera mig för dem över en kopp kaffe?

     Eller är det rentav de, som har körkort med rätt att köra mot avgrunden, de som sviker Sverige och sitt medborgarskap, de som hycklar, i mungipan pratar om volym och gräns, de som lider av rasisttourette och är lagbegåvade, fastän främlingsfientliga?

     Svara
   • Ja men det är väl klart att alla oliktänkande, speciellt dem i tredje person, är troll!
    Hur skulle det annars kunna vara?
    Du tycker inte att det går troll i det? Så att alla trollen går i en gemensam trollfälla, slugt gillrad av de goda icke-trollen?
    Eller går bara några små tomtar på loftet?
    Vilka konungars återkomst väntar du på?
    Vem är det egentligen som är oliktänkande här, du eller jag?
    Vi troll i förskingring känner igen varandra på doften, vittringen och smaken.

    Doften av överdrifter.
    Vittringen av blodspår.
    Smaken av segerns sötma, som kittlar gomseglet med vind i.

    ”tunt på fötterna” säger du. Jag säger svävar högt på moln.

    Ja, jag ”medger” att invandring är kostsam och att den kan vara legitim av humanitära skäl men huvudpoängen var att fokus i grunden inte borde ligga på ekonomi utan på synen på invandring rent allmänt. Är man för eller emot invandring och människor från andra kulturer, oavsett vilka?

    Du talar om kostnader, som måste bäras, att medborgare i nationen får mindre resurser och att medborgarens humanitära insats beror på många faktorer, utan att beröra dessa. Det vittnar om en ekonomiskt centrerad syn på invandring.

    Hjälp i närområdet må vara det mest rationella humanitära i dagsläget och ja, det kan även tyckas vara inhumant att skära ned i bistånd för att bekosta flyktingar här, o.s.v. men det säger likväl föga om bevekelsegrunden för ett sådant ställningstagande hos dem som föreslår hjälp i närområdet framför hjälp i Sverige.

    Min uppfattning är att medborgarskap ska innebära någon form av fördel jämfört med att inte vara medborgare och att en nation i brist därav åtminstone inte ska förfördela sina medborgare till förmån för invandrare.

    Hur bör man då förhålla sig till invandrare om majoriteten är laglydig medan de som grupp är överrepresenterade gällande brott? Är alla invandrare kollektivt skyldiga och bör känna solidariskt medansvar?

    Det kan jämföras med våldtäktsdebatten. Majoriteten män begår inte våldtäkt men gruppen män anses överrepresenterad i sammanhanget och anses därför enligt vissa debattörer behöva känna kollektivt ansvar, skuld och skam.

    Det är klart att man alltid kan peka på invandrare generellt som ett problem, t.ex. i avseende på sysselsättningsgrad och utnyttjande av välfärdstjänster, snarare än tillgång men därför kokar det återigen ned till grundläggande människosyn.

    Det låter inte som om du är någon större anhängare av Basic Income, även kallat Medborgarlön.

    När det gäller Tino Sanandaji, så skulle jag lite raljant men såklart med god på riktigt-avsikt, vilja utnämna honom till en sorts ”husneger” på bloggar som denna. Lite mjärkligt att han kritiserar dagens flyktingar kan man tycka, då han ju själv är invandrare från Balkan! Fast det skedde ju på ”den gamla goda tiden”, när Sverige hade råd? Därefter skulle dörren tydligen stängas.

    Just det där ordet ”kollapsen”, den som bara oundvikligt verkar komma allt närmare, liksom jordens undergång, bekräftar min beskrivning av den här bloggen som dystopisk, snarare än realistisk. Andra nämner ”systemkollaps”. Stora ord!

    När skedde något som påminde om en systemkollaps senast i Sverige, undrar realisten?

    Optimisten ser glaset som halvfullt, medan pessimisten ser det som halvtomt.

    Dystopikern ser Sverige, om det vore ett glas, som överfullt men vill ändå framstå som en optimist med glasets bästa i främsta rummet.

    Svara
    • MiT

      /  11/01/2015

     Finns mycket underligt i din långa kommentar som vad bevekelsegrunden för hjälp i närområdet hos dem här som vill ha det skulle ha för inverkan på FN som väl är de som skulle komma ifråga. Eller skulle hjälpen bli annorlunda om vi visste varför de som vill hjälpa där vill just det? Skulle folk DÄR märka någon skillnad menar du? Men nöjer mig egentligen med att fråga om du tycker Wallström också är dystopisk?

     Svara
  • jaha

    /  10/31/2015

   Slappna av, det är bara en blogg.

   OK, köper att det finns ett överflöd av twitter-riddare – beväpnade till tänderna med tangentbord och telefoner – som säger sig bekämpa främlingsfientlighet och dålig människosyn när som helst, överallt, högt och lågt. Men, det måste finnas bättre sätt att fäktas mot främlingsfientlighet än att skriva här.

   Rasiststämpeln är en sliten sådan, inte minst eftersom den huvudsakligen används för att stämpla avvikande åsikter och inte nödvändigtvis främlingsfientlighet per se. Det medför också att den självgoda ängslighet du ger uttryck för här kan att ifrågasättas.

   Varför skulle det inte finnas en cynism?

   Trots galor i globen och föreläsningar som förmedlar att det finns ingen svensk kultur, så kommer det bli svårt att blunda för de effekter som flyktingkatastrofen har på samhället. Det är svårt att ignorera kostnader eftersom besparingar kommer slå hårt. Betyder viktiga samhällsfunktioner, vård, skola och omsorg något för dig.

   Dagens krishantering är rena receptet för att bygga parallella samhällen och skapa konflikt och det har redan öppnat en lukrativ marknad för människohandel. Hur ska ambitionen om Sverige som världens humanitära stormakt finansieras? Det finns uppenbarligen inte resurser att sörja för alla människor som tas in. Det finns inte ens bostäder. Det talas om tält.

   Samtidigt vägrar flyktingar kliva av bussen. De säger sig vara rädda för vilda djur i skogen. Dessa stackare som betalat flyktingsmugglare stora delar av sina besparingar i löfte om allt från svensk blondin, till central bostad, bil och bidrag. Det väller in ensamkommande flyktingbarn, i form av unga män på allt upp mot 35 år. Bara cirka 15% är kvinnor. Det rör inte världens mest feministiska och jämställda land.

   Du kan stämpla detta som främlingsfientlighet för att bli kung på Twitter för en dag, men det här är inte landet jag växte upp i.

   Det är främmande för mig att nordafrikanska ”gatubarn” gruppvåldtar kvinnor mitt i stan, att man riskerar att bli knivmördad om man går på IKEA eller att unga tjejer sexualmördas och slängs in i skitiga klädskåp som om hon vore en använd jacka.

   Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2015

   Som vanligt försöker du,precis som många av de andra som gillar dagens invandringsvolymer,smeta rasism på oss som anser att det som pågår är ohållbart.

   Är då Margot Wallström och Stefan Löfven rasister när dom nu äntligen säger samma sak ?
   Citat från Margot W intervju i DI” ”Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190.000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop. Och det mottagandet kommer inte att få folkligt stöd”, säger utrikesministern”
   http://www.di.se/artiklar/2015/10/30/wallstrom-finns-en-grans/

   Citat Från Löfven i SVD:
   ”– Precis, den här situationen håller inte. ”
   http://www.svd.se/stefan-lofven-alla-forstar-att-atgarderna-inte-racker/om/flyktingkrisen-i-europa

   Var Ingvar Carlsson en rasist när han tog Luciabeslutet för att han ansåg att en volym på 20000 asylsökande var för mycket ?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet

   Tror inte någon av oss har något problem med att det kommer ensamkommande barn
   utan det vi invänder emot är att människor som med all säkerhet inte är barn behandlas som sådana och generar stora kostnader pg.a den statusen.

   ”Den som enbart ser flyktingkrisen och invandrare rent allmänt i termer av pengar och ekonomi, vilket är en sorts röd, tjatigt repetitiv, tråd på bloggen, har nog missat ett och annat vad gäller empati och människosyn.”
   Så du tror att man kan finansiera invandringen med empati ? Sverige har inte en oändlig mängd pengar som vi kan spendera på flyktingar.Även detta sägs indirekt av t.ex Magdalena Andersson som nu har börjat finkamma finansdepartementet på besparingar för att få ihop budgeten.
   Hur många flyktingar tror du att Sverige kan hjälpa den dagen Sverige är bankrutt?

   Sedan undrar jag varför just Sverige skall ta emot oproportionerligt många flyktingar ?
   Är alla andra länders regeringar oempatiska och rasistiska ?

   Du påstår också att när vi vill hjälpa människor i deras hemländer egentligen vill det för att vi vill hålla flyktingarna härifrån.Hur vet du vad vi har för anledning att tycka detta ?
   Det är ren matematik att det är billigare att hjälpa en flykting på hemmaplan än i Sverige.
   Dessutom får dom då vara kvar i ett samhälle dom känner igen.Sedan finns det ju lägen där man inte kan vara kvar pg.a krig men vad jag förstår är många av dagens flyktingar ekonomiska flyktingar.
   Självklart får man även fly pg.a ekonomiska omständigheter men då är det långt ifrån säkert att du har rätt att invandra..

   Nej,jag har inget emot att det kommer hit invandrare men det måste vara en nivå där vi kan klara av mottagandet på ett humanitärt och ekonomiskt hållbart sätt..

   Svara
  • Ivar L

    /  10/31/2015

   För det första: Det du skriver tyder på att du läst ytterst lite på bloggen. Din beskrivning av vad folk skriver och inte skriver tyder på det.

   För det andra och viktigast: Du har inte i sak (med referens) pekat ut ett enda fel i det som presenteras på bloggen. Det du presenterar är i huvudsak känsloargument utgående från vad du tycker är rätt och fel. Detta står i bjärt kontrast till den oerhörda mängd referenser till debatter, nyheter, forskningsmaterial som denna blogg förser den nyfikne med. Om du vill vinna över människor till en mer invandringspositiv linje så lyckas du med exakt motsatsen. Jag vet vad jag talar om för jag har själv gått från mycket positiv, till vacklande och slutligen kritisk PRECIS på grund av att människor som du aldrig någonsin presenterar material som gör det ni påstår troligt. En rationell människa som inte hittar rationella argument som stödjer sina åsikter omprövar så småningom sina ståndpunkter. Så kom igen nu, prova med denna artikel:
   https://avvikandelandet.wordpress.com/2014/07/22/befolkningsprognos-2014-2050-tre-scenarier/
   Kan du redovisa realistiska invändningar som gör det troligt att dessa tre scenarier är oriktiga beskrivningar av vad Sverige har framför sig? Om inte har du misslyckats kapitalt för detta är vad det handlar om. En omvälvande befolkningsförändring vars omfattning beror på den politik som Sverige för.

   För det tredje: Du kommer inte att svara på detta inlägg.

   Svara
   • För det första, om ditt tredje: varför skulle jag inte svara på ditt inlägg? Du verkar ha fått fel på den punkten.

    För det andra, om ditt första: man behöver inte läsa särskilt mycket på bloggen för att se övertydligheten i inriktningen, trots att ibland försöker döljas, genom att det varvas med andra mindre kontroversiella inlägg, som inte handlar om invandring.

    För det tredje, om ditt andra och viktigaste: behöver du verkligen referenser? Är inte bloggen rerferens nog, menar du?

    Räcker det inte med återkommande cynismer som t.ex. ”det går bra för Sverige nu” och upprepade negativa inlägg om ensamkommande flyktingbarn?

    Det du kallar ”känsloargument” får du gärna kalla det för men vari ligger problemet med känslor? Utan känslor är det väl svårt, eller ja, omöjligt, att ha empati? Empati är väl i sin tur en förutsättning för att förstå hur andra människor resonerar, t.ex. varför vissa människor flyr till Sverige?

    Är jag helt ute och cyklar här, trots ”gatumaktsordningen”?
    Sedan ska det såklart finnas någon sorts balans mellan ”hjärta” och ”hjärna” men den här bloggen är enligt mig betydligt mer av det sista.

    Du skrev om bjärt kontrast till ”den oerhörda mängd referenser till debatter, nyheter, forskningsmaterial som denna blogg förser den nyfikne med.” men skrev ingenting om människorna som berörs och det är precis där som skiljelinjen mellan hjärta och hjärna går!

    Den går vid det, som man främst väljer att fokusera på, torr forskning och statistik, eller möte med människor av kött och blod.

    Du skrev: ”Om du vill vinna över människor till en mer invandringspositiv linje så lyckas du med exakt motsatsen.”.

    Lyckas och lyckas. Tydligen är det ett resultat på den här bloggen, vilken verkar vara fel forum, eftersom man automatiskt får 20-30 nedåt-tummar på längre kritiska inlägg.

    Du skrev också: ”Jag vet vad jag talar om för jag har själv gått från mycket positiv, till vacklande och slutligen kritisk PRECIS på grund av att människor som du aldrig någonsin presenterar material som gör det ni påstår troligt.”

    Hör du inte själv hur det låter?!
    Du låter som en sektmedlem, som beskriver sin väg från okunnig till uppvaknad till den enda rätta läran, den som du nu vill förkunna, missionera om och sprida!

    Ja, jag läste om ”Det avvikande landet i norr, Tankar kring läget i Sverige”. Ett gammalt blogginlägg från juli förra året.

    Problemet med det inlägget är att det, liksom det mesta i Sverige, är politiskt färgat!
    Det är alltså varken neutralt eller opartiskt.

    Och du tycks vara en av många, som har missat min grundläggande poäng.
    Människor låter sig inte enkelt inordnas i grafer, statistik och ekonomi, om man samtidigt vill hävda att man är empatisk och humanistisk.

    Jag tycker att detta är så talande:
    ”Kan du redovisa realistiska invändningar som gör det troligt att dessa tre scenarier är oriktiga beskrivningar av vad Sverige har framför sig? Om inte har du misslyckats kapitalt för detta är vad det handlar om. En omvälvande befolkningsförändring vars omfattning beror på den politik som Sverige för.”.

    En realistisk invändning är att siffror, statistik, forskning, referenser, befolkningsförändring och ekonomi är totalt ointressant, för den som bryr sig om sin medmänniska på riktigt.

    Då är det andra värden som gäller. De viktigaste värdena i livet: de som inte låter sig enkelt mätas. Hört talas om värden såsom medmänsklighet, vänskap, hat , avsky, förakt, förvirring, gemenskap och kärlek?

    Svara
    • MiT

      /  11/01/2015

     ”Räcker det inte med återkommande cynismer som t.ex. ”det går bra för Sverige nu” och upprepade negativa inlägg om ensamkommande flyktingbarn?”

     Tycker du det går bra för Sverige? Och jag har inte varit negativ mot ensamkommande barn alls utan mot vuxna bedragare som är här för att blåsa Sveriges skattebetalare på miljon efter miljon. Eller ser du ingen skillnad på en 34-årig bedragare och en 14-åring? Det gör jag i alla fall. Du kanske t o m är en sådan som tycker det är ok att blåsa folk? Tycker du att de som lurar (rånar…) äldre i hemmet också är helt ok?

     Och det har varit mer om invandringsproblematiken det senaste, det beror på att det är en så allvarlig fråga som oavsett vad du vill eller ej håller på att sänka Sverige totalt. Bloggen är emot idioti i första hand och när jag började så var inte invandringen samma problem som den är nu utan radikalfeminismen var (och är) idiotin som jag är emot. Nu är saken att de som gapar mest när det gäller invandringen är samma människor som gapar mest när det gäller galen radikalfeminism så bara för att det blivit mer av den ena problematiken har man inte släppt den andra eftersom det är samma galna människor som skriker.

     Svara
  • Karl

    /  10/31/2015

   Till Invandringskritiker-kritisk vill jag påtala att denna blogg är en röst för de som uppenbarligen inte delar förtjusningen över samhällets utveckling.
   Våran röst får inte finnas i alla de tidningar du läser och i de nyhetssändningar du tar del utav.
   Våran röst är svenska folkets röst – vi är inga andra än högst ordinära människor som önskar få delta i samtalet kring vårat samhälles utveckling. Eftersom våra, ofta kritiska synpunkter, inte är önskade och nästan aldrig representerade inom allmän media så existerar bloggar som denna.
   Dina egna värderingar får du säkert underblåsta dagligen genom att läsa vilken dagstidning som helst eller genom att se på ett vanligt samhällsprogram eller nyhetssändning på SVT.
   För oss andra är det inte så.
   Vi andra – är för övrigt ingen liten klick utav förbittrade människor som här funnit en gemenskap – utan vi är en mycket stor del av svenska folket.
   De kommentater och inlägg du läser här och förfasas över, är inget annat än sådant prat som uttrycks i de svenska hemmen dagligen.
   Det är sådant prat som representerar vad folk egentligen tycker och känner men som aldrig uttrycks i media.
   Sverige är för alltid delat i två läger tyvärr.
   De som håller med mig och de som håller med dig.
   I ditt fall har du tillgång till hela samhällsmaskineriet och alla dess mediekanaler som tidningar, radio och TV.
   Dina gelikar finns inom dessa funktioner.
   Mina gelikar avseende samhällets utveckling finns på denna blogg.
   And that’s the way it is.

   Svara
   • Hej Karl.
    Det är förståeligt att somliga inte delar förtjusningen över samhällets utveckling. Det står såklart var och en fritt att göra eller inte.

    Du skrev: ”Våran röst får inte finnas i alla de tidningar du läser och i de nyhetssändningar du tar del utav.”.
    Där har du helt fel!

    Hur kommer det sig då, om du vill göra gällande att det, som du påstår, stämmer, att den högerextrema tidningen ”Nya Tider” (med en chefredaktör, som var med om att grunda ”Nationaldemokraterna”) skickas ut till svenska hushåll, som inte har beställt den?

    Du skrev även:
    ”Våran röst är svenska folkets röst – vi är inga andra än högst ordinära människor som önskar få delta i samtalet kring vårat samhälles utveckling. Eftersom våra, ofta kritiska synpunkter, inte är önskade och nästan aldrig representerade inom allmän media så existerar bloggar som denna.”.

    Svenska folkets röst, säger du? Hur tänker du då? Majoriteten av folket, eller en minoritet? Era (om du med ”våra” menar SD-anhängares) synpunkter är väl representerade i riksdagen? Räcker inte det för dig? Vad saknar du ifråga om representation?

    Vad gäller mina egna värderingar, så baseras de på egen övertygelse, sunt förnuft, information eller desinformation inhämtad från olika medier, t.ex. gammelmedia men även på information eller desinformation inhämtad från alternativmedia, s.k. ”hatsajter”.

    ”Vi andra”, säger du? Vilka är ni och varför vill du polarisera?
    Om man ändå ska göra det: hur mycket stor del av svenska folket är ni?

    Det låter ju beklagligt och tråkigt, om det i de svenska hemmen dagligen skulle uttryckas prat, representerande vad folk egentligen tycker och känner men som aldrig uttrycks i media.

    Bortsett från att det du skriver är fel i sak, vilket jag illustrerade med exemplet ”Nya Tider”, så varför uttrycker då inte det svenska folket vad det egentligen tycker och känner, t.ex. genom att rösta på ”rätt” parti? Det parti, som enligt dig aldrig syns i media.

    Skojar du?!
    Det skrivs och debatteras ju om SD under allas hela vakna tid, eller hur?!
    Vad mer begär du av media?
    Vad hindrar HELA folket från att välja SD, om det är det du vill?

    Detta låter lite sorgligt:
    ”Sverige är för alltid delat i två läger tyvärr.
    De som håller med mig och de som håller med dig.
    I ditt fall har du tillgång till hela samhällsmaskineriet och alla dess mediekanaler som tidningar, radio och TV.”.

    Sorgligt, dels eftersom du söker polarisering, dels eftersom du har precis samma tillgång till allt vad du vill, som påstår att jag har.

    Du skrev också:
    ”Dina gelikar finns inom dessa funktioner.
    Mina gelikar avseende samhällets utveckling finns på denna blogg.
    And that’s the way it is.”

    Du menar att du kämpar i underläge mot överheten?
    Ja eller nej?

    Svara
    • Karl

      /  11/01/2015

     Jag menar att jag är i opposotion emot de omfattande tokerier som konstant pågår i vårat land.
     På denna blogg ventileras företeelser inom samhället ur ett kritiskt perspektiv.
     Om man är nöjd och tillfreds med med samhällets utveckling avseende genus, feminism,invandring SAMT en massa andra företeelser som det ofta refereras till här på bloggen, så bör man hellre läsa tidningar som tex Aftonbladet eller DN för att få vatten på sin kvarn och odla sitt intresse.
     I alla tider har det funnits vägar för oppositionen och för folket att verka utanför de standardiserade kanalerna inom media – den samhällskritik och de reflektioner som förekommer här står inte att finna någonstans inom de politiskt korrekta och normaliserade medierna.
     Jag hävdar att det som spörs här är i högsta grad sådant som miljontals svenskar känner – men som aldrig skulle skrivas eller utttyckas utav en journalist i karriären som har hela samhällsnormen att rikta in sig efter. Helt enkelt – här sker stuge samtal fast i skriftlig form.
     Så enkelt är det. Det finns ingen sekt. Ingen konspiration. Inga marscherande stövlar. Vi är svenskar som har synpunkter på samhället helt enkelt. Så enkelt var det med den saken.

     Visst måste även du ha noterat att de vanliga samtal som sker överallt inom samhället ofta ligger ohyggligt långt bort ifrån de tankekoncept som matas fram i tidningarnas pressar.
     Vi svenskar måste ju ännu få ha rätten till enskilda och avvikande åsikter – eller vill du stoppa sådant också.

     Svara
  • MiT

    /  10/31/2015

   Orkar inte med sånt här trams, jag har flera gånger skrivit att man inte måste hjälpa för att det ska ge vinst utan att man ska göra det ändå. Jag har t o m skrivit att om det är 1 miljon som verkligen är på flykt och behöver hjälp så ska vi hjälpa dem. Vet inte hur du får det till rasism? Men sådant förutsätter att man inte har förståelse för rena lycksökare. De tar enorma resurser från dem som verkligen behöver hjälp. Och att vi måste ställa krav på dem som kommer vilket inte sker alls nu. Och resultatet ser vi också här och där…

   Problemet är att argumentet för en mycket kraftig invandring är just att den skulle ge oerhörda ekonomiska vinster vilket inte är sant. Analfabeter och lågutbildade som är långt från svensk kultur kommer inte att generera några vinster, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra (generellt alltså, kommer alltid att finnas ett antal som kommer att göra det). Man har ljugit om detta konsekvent under lång tid och till slut kommer verkligheten ifatt, vilket börjar ske nu. Man har jämfört med när Sverige hade jobb till ganska outbildade inom industrin osv men så är det inte nu. Kan du berätta för mig vilka jobb som finns i Sverige för analfabeter/lågutbildade från gravt dysfunktionella kulturer?
   Men du verkar föredra att man ljuger och att folk fattar beslut baserade på lögner?

   “Ensamkommande barn och ungdomar”, även om vissa av dem råkar vara äldre än arton år, förkortas till “Ensamkommande”, även i “gammelmedia”, som om dem det handlar om inte ens vore människor. Ensamkommande kreatur kanske? På en “semesterresa”, som allra helst borde vara tur och retur?”

   Nyckelmeningen är ”även om vissa av dem råkar vara äldre än arton år”. Det handlar inte om ”vissa” utan om en stor majoritet! Förstår du inte det? Om det vore 100 stycken bland alla så hade det inte gjort så där jäkla mycket. Men det är betydligt fler, om man följer vad som gällde i grannländerna så kommer mellan 20 000 och 30 000 kanske ännu fler (av de kanske 40 000 som faktiskt kan komma) att vara rena bluffar. Minst alltså! Det är vuxna som lever på att ljuga och bedra. Vill du betala för dem så fine, gör det. Jag vill INTE det. De kommer att äta upp Migrationsverkets pengar och spotta ut resterna. Bara den initiala kostnaden för de ensamkommande är grotesk! Handlar om 30 miljarder! Att man skriver ensamkommande och inte barn är för att den stora majoriteten är vuxna bedragare som lever på att blåsa andra, de har förmodligen alltid gjort det och kommer att fortsätta. Du får gärna ta hem några till dig och stå för deras liv och uppehälle och ta ansvar för deras handlingar om du vill.

   Det finns massor med mer i din kommentar men jag orkar inte med naiva dårar just nu.

   Något säger mig att du aldrig har bidragit med en enda nettoskattekrona till Sverige utan tvärtom, din lön betalas med skattemedel…? Om du ens har en lön? Kanske lever på bidrag? Wait and see, alla som kan räkna förstår och inser att man inte kan ha en välfärdsstat som vi känner den och samtidigt ha den typ av invandring som sker nu. Vänta bara tills det börjar märkas på allvar även i ditt eget bidragskuvert, gissar att du inte kommer att tillskriva andra en massa namn och åsikter då? När du (eller dina barn) får betala 100 000 per år bara för de ska få gå i skolan? När det inte finns något socialbidrag för de behövande? När en blindtarmsoperation kostar 50 000? Och så vidare i oändlighet.

   Den hyllade mångkulturen har ALDRIG funkat i ett enda samhälle någonsin. Man kan ta bra grejer från andra kulturer men måste ställa krav på att de dåliga delarna som inte passar i Sverige slängs på sophögen. Kan du nämna ett lyckat land där det råder den mångkultur som man vill ha i Sverige? Finns det en anledning till att strömmarna går FRÅN vissa länder och inte TILL dem tror du?

   Svara
   • Ivar L

     /  10/31/2015

    Här vill jag komma med en liten invändning i ett annars bra svar på kritiken. Det handlar om denna formulering, som i olika skepnader ofta dyker upp i debatten om välståndet:

    ”Något säger mig att du aldrig har bidragit med en enda nettoskattekrona till Sverige utan tvärtom, din lön betalas med skattemedel…?”

    Att en människas lön betalas med skattemedel betyder inte att denne inte gör nytta i det svenska samhället. Det är idén om ”nettoskattekronor” som spökar, ett linjärt sätt att se på hur pengarna flödar i samhället. Som om de kom från en kran i den privata sektorn för att rinna ner i den offentliga för att sedan hamna i avloppet som förbrukade. Så fungerar inte ekonomin och det är mycket enkelt att illustrera. Skolan är ett utmärkt exempel. Den är för närvarande i huvudsak finansierad av skatt. Låt säga att den privatiseras och att den som vill ha sina barn i vissa skolor dessutom måste betala själv. Då blir plötsligt denna skola en skattemässig vinst, för staten. Istället för en utgift. Enligt idén om nettoskattekronor borde således hela samhället tjäna på att privatisera i princip allt för då får vi fler nettoskattekronor. Men hur man än vrider och vänder på detta handlar det i grunden om att någon med sitt arbete måste betala för att andra skall utföra gentjänster, och vice versa. Att stirra sig blind på hur valutan som förmedlar informationen om att någon utfört ett arbete (våra pengar) definieras vid varje moment (privat, offentligt e.t.c.) leder tanken helt fel. Det ger en illusion att privatanställda ensamma genererar välstånd som offenliganställda förbrukar. Som om anställningsformen är avgörande för nyttan av arbetet som utförs.

    Resonemanget gäller de som arbetar naturligtvis inte bidragstagare. Exportinsdustri är också något som problematiserar resonemanget men vi tar det en annan gång.

    Svara
    • MiT

      /  10/31/2015

     Jag är FÖR en stor och viktig offentlig sektor. Jag tycker att det finns mycket fördelar med en sådan men jag pallade inte med att skriva ut det eftersom jag tycker det är självklart. Men man måste veta var pengarna som betalar lönerna i det offentliga kommer ifrån, var pengarna till alla bidragen kommer från, var alla övriga bidrag kommer från. Många har nog glömt det. Visst de betalar också skatt men deras skatt kommer från andras skatt. Jag märker att det finns en hel del av de som gapar mest som är ”aktivister”, d v s går på bidrag och inget annat. Det är lätt att vara givmild med andras pengar.

     Svara
     • Ivar L

       /  10/31/2015

      Vi tycker antagligen mycket lika i denna fråga men det finns rätt många liberala invandringskritiker som ser hela den offentliga sektorn som en kostnad enbart och använder begrepp som ”tärande sektorn” det var det jag trodde mig höra i din text men det var säkert inte menat så från din sida.
      Bidrag är naturligtvis till största delen en kostnad på alla sätt däremot är oundgängliga delar (genuspiloter ingår t.ex. inte) av den arbetande offentliga sektorn nyttiga för alla (i stort sett).

   • Jaha, så all kritik avfärdas enklast med att den är ”trams”?
    Snygg inledning men genomskinlig. Dåligt argument.

    Jag ser ingen som helst medmänsklighet i detta:
    ”jag har flera gånger skrivit att man inte måste hjälpa för att det ska ge vinst utan att man ska göra det ändå. Jag har t o m skrivit att om det är 1 miljon som verkligen är på flykt och behöver hjälp så ska vi hjälpa dem. Vet inte hur du får det till rasism? Men sådant förutsätter att man inte har förståelse för rena lycksökare. De tar enorma resurser från dem som verkligen behöver hjälp. Och att vi måste ställa krav på dem som kommer vilket inte sker alls nu. Och resultatet ser vi också här och där…”.

    Gör du?
    Ser ingenting positivt om invandrare någonstans.
    När skrevs ett positivt inlägg om invandrare?
    Bara negativa ord som ”lycksökare”, etc.
    Bara positivt för dig.

    Vidare:
    ”Problemet är att argumentet för en mycket kraftig invandring är just att den skulle ge oerhörda ekonomiska vinster vilket inte är sant. Analfabeter och lågutbildade som är långt från svensk kultur kommer inte att generera några vinster, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra (generellt alltså, kommer alltid att finnas ett antal som kommer att göra det). Man har ljugit om detta konsekvent under lång tid och till slut kommer verkligheten ifatt, vilket börjar ske nu. Man har jämfört med när Sverige hade jobb till ganska outbildade inom industrin osv men så är det inte nu. Kan du berätta för mig vilka jobb som finns i Sverige för analfabeter/lågutbildade från gravt dysfunktionella kulturer?”

    Ekonomisk centrering återigen! Påståenden om lögner, arbetsmarknaden, analfabeter/lågutbildade, gravt dysfunktionella kulturer, jobb, etc. Var finns medmänskligheten och humanismen? Lyser med sin frånvaro.

    ”Men du verkar föredra att man ljuger och att folk fattar beslut baserade på lögner?”
    Nej, men det där med sanning och lögn verkar skifta beroende på avsändare? Har du någon sorts ensamrätt, monopol på sanningen?

    100% fördomsfull retorik, som DU snarare än jag måste bemöta!
    Hur ser egentligen din människosyn ut?!

    Du vill hjälpa flyktingar på plats, därför att?

    ”Nyckelmeningen är ”även om vissa av dem råkar vara äldre än arton år”. Det handlar inte om ”vissa” utan om en stor majoritet! Förstår du inte det?”

    Poängen är att det väl inte finns någon svensk undersökning på det omrdådet men om det finns någon sådan, så är den sannolikt inte politiskt oberoende? Vad som händer i grannländerna är väl inte viktigt, eftersom politiken ser annorlunda ut på flera områden?

    Jag tror inte att det spelar någon som helst roll för dig om det så skulle komma endast 1 person från ”fel” kultur men med godkända ID-handlingar och giltigt asylskäl. Det skulle likaväl kallas katastrof här, eller hur? Det är rådande mentalitet här.

    Mentaliteten är varken omsorg om flyktingarna, eller migranterna, eller Sverige på riktigt. Mentaliteten är: nu ska vi ta över, helst med nyval eller genom nästa val 2018!

    Nej, jag vill inte betala skatt för någonting alls, som jag inte själv var valt och har idéer om det. Kanske en specificerad deklarationsblankett men någon sådan finns inte idag.

    30 miljarder må låta mycket men är en droppe i havet för ett välbeställt land som Sverige. Det handlar om prioriteringar.

    Intressant att du skrev:
    ”Du får gärna ta hem några till dig och stå för deras liv och uppehälle och ta ansvar för deras handlingar om du vill.”.
    Så gör ju Bert Karlsson och andra med honom, mer eller mindr, så vari ligger problemet? Varför kritiserar du aldrig Bert Karlsson?

    Du skrev:
    ”Det finns massor med mer i din kommentar men jag orkar inte med naiva dårar just nu.”

    Jaha, ”tack” då. Bocka och buga inför överheten?
    Du har aldrig tänkt på att det finns de, som ser dig som en dåre, naiv eller annan sorts, och hur de påverkas av det?

    Du har aldrig tänkt på att de, som du betraktar som dårar, kanske inte orkar med din dårskap?

    Lustigt att du skrev detta:
    ”Något säger mig att du aldrig har bidragit med en enda nettoskattekrona till Sverige utan tvärtom, din lön betalas med skattemedel…?

    Om du ens har en lön? Kanske lever på bidrag? Wait and see, alla som kan räkna förstår och inser att man inte kan ha en välfärdsstat som vi känner den och samtidigt ha den typ av invandring som sker nu. Vänta bara tills det börjar märkas på allvar även i ditt eget bidragskuvert, gissar att du inte kommer att tillskriva andra en massa namn och åsikter då? När du (eller dina barn) får betala 100 000 per år bara för de ska få gå i skolan? När det inte finns något socialbidrag för de behövande? När en blindtarmsoperation kostar 50 000? Och så vidare i oändlighet.”

    Jag har en liknande känsla angående dig!
    Det känns som om du beskrev dig själv där till 110%. Till punkt och pricka.
    Hur har man annars tid att driva en ”ideell” blogg av detta slag, denna dignitet, dygnet runt?

    Det vore väl något av en ödets ironi om ”Toklandet” levde på bidrag från staten, eller hur?

    Klart är att du är väldigt pengaorienterad!
    Som om du saknar något och är avundsjuk på dem, som rättmätigt eller felaktigt har det bättre ställt.

    Du skrev även:
    ”Den hyllade mångkulturen har ALDRIG funkat i ett enda samhälle någonsin. Man kan ta bra grejer från andra kulturer men måste ställa krav på att de dåliga delarna som inte passar i Sverige slängs på sophögen. Kan du nämna ett lyckat land där det råder den mångkultur som man vill ha i Sverige? Finns det en anledning till att strömmarna går FRÅN vissa länder och inte TILL dem tror du?”.

    Märker du inte själv hur det illustrerar min poäng om bloggen som främlingsfientlig? Så hade Breivik rätt i sak men gjorde bara ett misstag, som gjorde att han oförskyllt hamnade i fängelse?

    Svara
    • MiT

      /  11/01/2015

     Bara för att exemplifiera att du inte har en aning om vad du pratar om vilket även lyser igenom i dina övriga kommentarer

     ”Poängen är att det väl inte finns någon svensk undersökning på det omrdådet men om det finns någon sådan, så är den sannolikt inte politiskt oberoende? Vad som händer i grannländerna är väl inte viktigt, eftersom politiken ser annorlunda ut på flera områden?”

     Sök på Joakim Ruist, en nationalekonom (tror han är en miljöpartistisk politiker t o m som vill ha öppna gränser…), han har forskat på det här i Sverige och kommit fram till att att det inte är en vinst på något sätt utan tvärtom en förlust. Han och Sanandaji är HELT överens på den punkten… Kanske Ruist duger åt dig?

     ”30 miljarder må låta mycket men är en droppe i havet för ett välbeställt land som Sverige. Det handlar om prioriteringar.”

     Du inser väl att det inte är en engångskostnad utan bara för ETT år och bara för Migrationsverket? Sen upprepas det igen och igen och igen och… Och efter det kommer kostnaden att rulla ut på kommunerna som för övrigt är de som ska skaka fram bostäder, skolplatser, vård osv. Ett faktum är att resten av Sveriges kommuner kommer att bli som Malmö som har sämre ekonomi än vad Grekland har. Övriga Sverige räddar Malmö från krasch med nästan 5 miljarder varje år. Bara försörjningsstödet ligger på 1 miljard i Malmö varje år. Det kommer inte att finnas några andra kommuner som kan rädda varandra sen.

     Svara
 29. Svenne

   /  10/31/2015

  Virtanen: Fattas pengar? Höj skatten! Driv de rika ur landet! #Lex_Kamprad
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article21679878.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  10/31/2015

   Virtanen visar upp att han egentligen är en kommunist som ser andras pengar som statens.
   Sen är det ju alltid enkelt att skänka bort andras pengar men jag antar att han inte skulle vara lika road om han själv skulle leva som en arbetare istället för en gåsleverproletär som han gör.

   Svara
 30. Svenne

   /  10/31/2015

  Går det bra att snacka skit om Kurdistan?

  Svara
 31. Lyssnade på migrationsverkets rättschef,som i en debatt i radio med en barnläkare,sade många har inga papper på när de är födda,men de vet tydligen att de är under 18 år?Båda parter hävdade att handleds och tandstatus inte var tillförlitliga bedömningsgrunder för att bestämma ålder.Inget nämndes att våra grannländer tar emot en 20 del av Sveriges antal,och att det sannolikt beror på strängare koll av säger jag parasiterna.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/31/2015

   Vad jag förstår finns det ganska säkra metoder att bestämma om en person är under 18 eller ej. Att avgöra den exakta åldern är däremot mycket svårt men är helt oviktigt i detta sammanhang, där det endast handlar om över eller under 18 år.
   http://www.svd.se/fullt-mojligt-att-avgora-alder-via-tander

   Svara
  • MiT

    /  10/31/2015

   För det mesta räcker det med någorlunda fungerande ögon. Bevisbördan kan inte vara Sveriges utan de som säger att de är barn.

   Svara
   • Ivar L

     /  10/31/2015

    Det håller jag inte med om eftersom det faktiskt kan finnas barn bland de ensamkommande. De skall inte behöva bevisa att de är barn. Det är väl mycket bättre att vi gör dessa tester. På sikt kommer lycksökarna naturligtvis att försvinna när de vet att de måste testas. Kvar blir en liten grupp i åldersspannet 18-20 ungefär som kan våga sig på ett försök och ibland lyckas.

    Svara
    • MiT

      /  10/31/2015

     Ja det kan finnas barn med men de är inte så många. Man kan ju åtminstone sålla bort de som man direkt ser är alldeles för gamla? Den som vill ha en förmån i Sverige ska kunna visa varför. Det ska väl gälla alla? Men jag är för tester på alla! Men man kan börja med att sålla bort de värsta lögnarna direkt, dem behöver man inte ens testa.

     Svara
 32. Karl

   /  10/31/2015

  En person på stadens torg sade till mig igår att invandringen till Sverige motsvaras av att 14 MILJONER människor skulle ta sig över gränsen mellan USA och Mexico.

  Undrar hur debatten skulle låtit i USA.

  Tack och lov har vi våra svenska skjutjärnspolitiker i form av Sjuklövern som slår näven i bordet och tar in ännu fler invandrare.

  Svara
 33. Karl

   /  10/31/2015

  Måste flika in att det varit härligt tyst ifrån det äkta PK – paret Ernman-Schyffert på sistone.
  Njuter av tystnaden.
  Schyffert lär ju få äta upp sitt Pizza&Cola – uttalande för resten av livet. Möjligtvis insåg han detta och sjukskrev sig. Han får nog räkna med att hans stand-up i fortsättningen endast kommer att ske inför FI, Vänstern och MP för några andra fans lär han då inte ha.

  Ernmanskan kanske får satsa på uppträdanden inför lyriska åhörare på de svenska flyktinglägren. Hon kan ju passa på att mingla lite samtidigt. Säkert uppskattat.

  Svara
 1. Låtsaslandet | Jan Millds blogg
 2. Ansvar | WTF?
 3. Bisarra oktober del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: