Kod 291 del 4

Tänkte samla ihop lite igen om sånt som hänt som förmodligen skulle hamnat under polisens lilla censurkod 291, eller R291 som den tydligen egentligen heter. Det nedan är sånt som jag stött på sen förra gången, 24 januari, alltså under cirka 2 veckors tid, på twitter. En del är småskit bara och en del är lite allvarligare.

Eftersom det finns någon/några som tydligen inte kan se via archive.is så lägger jag även in direktlänk om det är landsortsmedia eller unvis.it om det är de stora drakarna. Ja jag tänker på dig din öbo  😛

Jag har dock inte kontrollerat om de varit inne och suddat/ändrat i artiklarna, har de det så kan det skilja mellan archive.is som jag tog så fort jag såg artikeln och den som direktlänkas eller länkas via unvis.it. Ibland kanske det bara är en direktlänk.

”11-åring sexofredades på Storsjöbadet – nu berättar släktingen Ann-Sofie”, via archive.is, via direktlänk.

– (11-åringen) sa att det var en kille som hade tagit henne mellan benen. Jag frågade om hon var säker på det. Eftersom att det kan vara en väldigt stor anklagelse att lägga på någon om man inte är helt säker. Hon sa: ”Jag är säker. Han försökte ta mig mellan benen”, säger Ann-Sofie Hallin.
Medan Ann-Sofie och 11-åringen står och pratar så kommer samme förövare simmande igen under vattnet.
– Jag drog undan henne och så knuffade jag bort honom när han kom upp till ytan. Han hånflinade bara åt oss. Det tyckte jag var enormt respektlöst, säger Ann-Sofie Hallin.

”Om vi inte skickar ut de här gängen sänder vi inte ut rätt signaler”, hör till det ovan. Via direktlänk.

”Flicka påhoppad av gäng: Mellanstadieflickan var på väg hem från skolan när hon blev ofredad av fem killar.”, via archive.is, via direktlänk.

Händelsen inträffade i torsdags. Flickan gick på bron som går över Byälven, på 45:an. Klockan var runt halvtre.

Då kom ett gäng killar i 20-årsåldern i kapp henne:

– De höll fast henne, en försökte pussa henne men hon vred på ansiktet så att pussen hamnade på kinden. En annan daskade till henne i rumpan, berättar flickans mamma.

”Ensamkommande sätter press på socialtjänsten”, via archive.is, via unvis.it.

Stora delar av landets socialtjänst tycks ha havererat när det gäller omsorgen av ensamkommande flyktingbarn. Av landets 290 kommuner har 86 anmält sin egen socialtjänst. Ytterligare 85 kommuner överväger eller har övervägt att göra en anmälan.

”22-årig kvinna dödad i knivbråk på boende”, via archive.is, via direktlänk. Det där känner ni ju igen, är ju om Mölndal.

utlandet skrattar åt Sverige

Det i Mölndal ledde ju fram till mitt inlägg på engelska också, ”Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus”.

”Knivhot och misshandel på asylboenden”, via archive.is, via direktlänk.

Han hade blivit osams med några gällande tvättiderna, vilket fick honom att dels slå sönder tvättmaskinen, dels hota folk med kniv.

Personalen blev så rädd att de låste in sig på ett rum och larmade polisen. Ingen person skadades dock vid händelsen.

Även på asylboendet i Lugnås har det varit oroligt. En man greps på söndagen efter att ha slagit sin fru så illa att hon fick föras till sjukhus. Hon mottog knytnävsslag och slogs också med en rem och tekopp. Mannen misshandlade även en i personalen när denne försökte ingripa.

badhusbild

Bilden kommer från Jeanders bildblogg.

”Barn våldtogs på bad – ökar bevakningen”, via archive.is, via unvis.it.

Ett barn har blivit våldtaget på badet i början av januari uppger polisen.
– Det finns en polisanmälan, men ingen person är gripen – mer kan jag inte säga i nuläget, säger Elisabeth Arnestad.
Hon vill inte gå in på var i badhuset brottet skett.
Samtidigt har ytterligare fyra flickor under 18 år blivit sexuellt ofredade på Eriksdalsbadet i år.
– Vissa av de här händelserna har skett i omklädningsrum, sen finns bubbelpoolerna och den här tunneln som man simmar genom, säger Elisabeth Arnestad.
De gärningsmän som är kända är samtliga unga pojkar. Enligt uppgift handlar det om ensamkommande flyktingbarn.
– VI vill inte peka ut en enskild grupp utan vi pratar om att det är pojkar utan vårdnadshavare, säger Elisabeth Arnestad.

Undrar om det är rätt namn, kanske ska vara Arnstad…? Och ni som kollar via archive.is ser vad Lindström anser om sådana som reagerar (inte specifikt på detta utan allmänt…),

”Ung knivman häktad efter nya bevis om ålder”, via archive.is, via unvis.it.

DN berättade i söndags om fallet där den unge mannen fälldes för en brutal misshandel av en ung kvinna. Men Södertörns tingsrätt ansåg att den dömdes ålder inte var utredd. Han är asylsökande från Algeriet och har själv uppgett att han bara är 16 år.

Därför beslutade tingsrätten att döma honom till sluten ungdomsvård. Han släpptes ur häktet. Domstolen ogillade också kravet att han skulle utvisas.

Åklagaren har nu presenterat nya bevis för att mannen är äldre. Interpol i Algeriet har skickat uppgifter om att han är född år 1992 och alltså var 23 år när han angrep kvinnan.

”Poliser tvingades fly från asylboende”, via archive.is, via direktlänk.

Det anslutar även fler människor bakom oss…//.. Jag var mentalt förberedd på att slåss för mitt liv..//…Vi är nu tio poliser i den trånga korridoren. Jag hör någon ropa att det finns en nödutgång.

”Varnar: Polisen hinner inte med alla brott på asylboenden”, via archive.is, via unvis.it.

Polisen varnar nu för att man inte hinner med alla incidenter på asylboenden.

”Polisen har inte resurser att hantera samtliga ordningsstörningar som uppkommer på boenden”, står det i MSB:s senaste rapport.

Samtidigt larmar Polismyndigheten om att personalen på asylboenden har för dåliga förutsättningar att klara av bråk och hot – och att väktarna är för få.

”Kriminella gatugäng stort problem även i Göteborg: ”Har eskalerat fullständigt””, via archive.is, via direktlänk.

Kriminella nordafrikanska gatugäng i Stockholms city innebär enorma bekymmer för polisen. Även i Göteborg känns situationen igen – polisen bekräftar att problemen med grova stölder, personrån och gängslagsmål inte är unika bara för Stockholm.

”Sexuella övergrepp mot två flickor på bad”, via archive.is, via unvis.it.

Två elvaåriga flickor utsattes för sexuella övergrepp på badet Växjö simhall & Aqua Mera under söndagen.

– Sju–åtta killar gav sig på tjejerna. Två av killarna tog dem mellan benen och på brösten, säger Mikael Linnander, pappa till den ena av flickorna.

//

I sällskap med en vuxen kvinna åkte de båda elvaåringarna och badade på söndagseftermiddagen omkring klockan 14–14.30.
– De är där och leker i vattnet när ett gäng på sju–åtta killar i 18–20-årsåldern skvätter vatten på dem och tjejerna säger till dem att sluta, berätta Mikael Linnander.
– När de sedan simmar in i ett slags u-formad grotta som tillhör äventyrsbadet står killarna där inne och väntar. De tar tag i flickorna, håller fast dem och tar dem mellan benen och på brösten.

Ni vet, precis det som svenskar är kända för att göra enligt krönikörer på de stora tidningarna för så har det alltid varit här enligt dem. Sånt har ju präglat deras uppväxt… 7-8 killar i 18- till 20-årsåldern som ger sig på två 11-åriga tjejer alltså…

”Jag har bestämt mig att inte åka till badet”, handlar om samma sak som ovan fast är en insändare om just händelserna på badhuset. Läs den!

”Bråk på asylboende i Boda Glasbruk”, via archive.is, via direktlänk. Kolla direktlänken så ser man att SVT har ändrat rubriken. En liten enkel ”tvättning” som media gärna ägnar sig åt…

Enligt polisen är Migrationsverket på besök där idag och det uppstod bråk om vem som skulle stå först i kön. Uppgifter till polisen säger också att det ska ha förekommit träpåkar.

Personalen kände sig hotad och låste in sig i ett rum och larmade polisen. En person kunde sedan gripas misstänkt för misshandel.

”2016-01-24 19:13, Bråk, Ljungby” via archive.is, finns visst bara via archive.is, verkar vara borttagen av någon anledning men jag tar med hela notisen från polisen nedan.

Bråk på flyktingboende utanför Ljungby.

Samtal inkommer från ett flyktingboende utanför Ljungby att det är ett större bråk på boendet. Det är två folkgrupper som bråkar med varandra. Enligt uppgift bor det 85 personer på boendet och alla är inblandade mer eller mindre i bråket. Flera polispatruller skickas till platsen.

Uppdatering

Då polispatrullerna anländer till platsen har bråket upphört. Grupperna har delat på sig men det är spänd stämning på platsen. Ingen ambulans behövs.”

”Jag blev dödshotad – polisen gjorde inget:  Fd asylhandläggare: Asylsökande som begår brott måste straffas” via archive.is, via unvisi.it. Handlar inte om något specigfikt fall nyligen utan är mer allmänt om arbetssituationen och vad de råkar ut för. Och vad som inte händer… Och då kan man också börja undra hur pålitlig polisens statistik egentligen är? Och inte bara polisens då utan det följer ju sedan med i alla led…

”Misstänkt barnvåldtäkt på asylboende”, via archive.is, via direktlänk. Är inte helt säker men tror detta hänger ihop med fallet där polisen tvingades fly asylboendet.

En pojke i tio-årsåldern ska ha utsatts för upprepade våldtäkter. Det var personalen på asylboendet Signalisten som slog larm till polisen.

Anmälan gjordes på torsdagskvällen. Enligt brottsmisstankarna rör det sig om sexuella övergrepp från december till mitten av januari. Polisen är förtegen och vill inte uttala sig om fallet.

”Polisen om bråket: ”Personalen på asylboendet kunde inte svenska””, via archive.is, via direktlänk.

Vid 19-tiden i söndags fick polisen larm om att det hade brutit ut ett stort bråk på asylboendet i Annerstad utanför Ljungby.

Enligt uppgifter från polisen var 85 boende inblandade i bråket. Det var syrier som bråkade med afghaner, rapporterar polisen.

”Två greps för stämpling till mordbrand”, via archive.is, via direktlänk.

Vid lunchtid på måndagen greps två män på ett asylboende i Nordvästskåne. De båda misstänks för stämpling till mordbrand.

– Andra boende och personal har hört männen försöka övertyga en tredje person om att gå och köpa bensin för att de hade för avsikt att sätta fyr, därav rubriceringen, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

Männen, som är i 25- respektive 45-årsåldern och själva bor på anläggningen, släpptes senare efter förhör. Båda är fortsatt misstänkta för brott.

Kanske var det två sådana där Sverigedemokrater…? Är det bara jag som tycker det är oerhört märkligt att man släpper dem med en gång? Är ju inte ett fall av snatteri det handlar om direkt? Är ju ofta så generellt också, man släpper direkt nästan oavsett vad det handlar om?

trakasserierLOW

Bilden kommer från Jeanders bildblogg.

”16-åring misstänkt för ofredanden”, via archive.is, via direktlänk.

Sex kvinnor från Västervik har anmält att de blivit sexuellt ofredade. Polisen har klart för sig vem den misstänkte är, en 16-årig kille.

Står inte i klartext vad det handlar om men man kan ju misstänka med tanke på formuleringen i slutet av artikeln ”16-åringen är hemmahörande i Västervik sedan nyligen och han är inte känd av polisen sedan tidigare.”

”16-åring misstänks för fler ofredanden”, via archive.is, via direktlänk. Samma 16-åring som ovan misstänks för ännu fler fall åtta stycken totalt nu.

”Badvärdar utbildas med polisen”, via archive.is, via direktlänk.

Sebastian Bullert började som badvärd i somras, och han är förvånad att antalet ofredanden eskalerat på så kort tid. Badvärdarna försöker nu att vara ännu mer rörliga, och även att ingripa mer.

//

– Att så många sexuella ofredanden anmälts under några få veckor är en exceptionell situation, säger Gustavsviks driftchef Jonas Sjöqvist.

– I vanliga fall har vi kanske tre till fem incidenter per år som kommer till vår kännedom.

Det har eskalerat på kort tid men ändå påstår krönikörer och debattörer att det är precis samma tidigare, ingen skillnad alls. Att de gör precis som svenskarna alltid har gjort. Hur får man ihop det?

”Drivande bakom gruppvåldtäkt försvunnen”, via archive.is, via unvis.it.

Den person som ansågs drivande bakom gruppvåldtäkten vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm i Stockholm har rymt

Ett av de ”barn” som driver runt i Sverige och som var drivande vid en synnerligen grov gruppvåldtäkt i Stockholm har rymt från sin belöning. För han fick ju en belöning istället för straff eftersom det handlar om Sverige och då kan man ljuga precis hur man vill och det finns alltid några naiva idioter som bara måste tro på vilka jävla sagor som helst. Den här gången var sagan att det stackars lilla barnet var 16 år och belöningen fick han i form av ett ”hem” där man tydligen kan komma och gå lite som man vill…

I Aftonbladet, via archive.is eller unvis.it, kan man läsa att inte ens hon som utsattes för den råa gruppvåldtäkten informerades om rymningen. Hon tyckte så här om belöningen de fick av Sverige

De unga männen dömdes för den brutala gruppvåldtäkten av tingsrätten till mellan sex och nio månaders ungdomsvård, baserat på deras låga åldrar.

– Jag är väldigt ledsen att de fick så korta straff för vad de gjorde mot mig, sa kvinnan till Aftonbladet i samband med domen.

Om det skulle hända till exempel min dotter att hon råkade ut för något liknande och det var bevisat att de var de skyldiga så skulle jag nog sagt samma sak medan jag tyst hade vaktat och väntat på samtliga från dag 1 och gett dem en IRA-sixpack. Exakt så mycket skulle jag ge för alla människors lika värde i den situationen…

Svenska.LOW

Bilden från Jeanders bildblogg.

”Massiv elevökning pressar Malmös skolor”, via archive.is, via unvis.it.

Malmös skolor kan få 43 procent fler elever till 2019. Men det saknas lokaler, lärare och minst 400 miljoner kronor.
Det framgår i en larmrapport som på onsdag landar på politikernas bord.

”Bussförare välkomnar väktare ombord – ökad trygghet”, via archive.is, via direktlänk.

Agne Domeij, trafikchef vid Keolis, säger att det varit problem när många samtidigt åker från skolan – men att det blivit lugnare sedan väktare satts in.

Undantaget är förra veckan – då flera polisingripanden gjordes. Agne Domeij säger att man inte ska behöva varken väktare eller polis på buss.

Nu har det ansetts nödvändigt.

”Skulle åka i fängelse – här får de statsbidrag”, via direktlänk. Handlar om terrorister som ”återvänder” till Sverige. Läsvärd!

Pengarna vi ödlsar ner på Mona Sahlin och andra, det är pengar rakt ner i havet. De kommer inte att ha ett skit betydelse, för du attackerar inte grundidéerna.

//

Muslimska organisationer i Sverige är ofta islamistiska. De har fått bli islams röst i Sverige, de som är högerextrema galningar och skulle åka i fängelse om de var i något annat land. Här får de statsbidrag.

”Upplopp på flyktingboende”, via archive.is, via direktlänk.

– En nekades köpa godis och blev förbannad på personalen. Han samlade ihop ett 15-tal kompisar och personalen fick stänga in sig medan de slog sönder rutor och hade sig, säger John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronoberg och Kalmar län.

//

Två killar har hämtats in för förhör. Den ene, som ska vara 16 år gammal, misstänks som anstiftare av upploppet medan den andre misstänktes för olaga hot och våldsamt upplopp.

Den senare har dock släppts.

– Han plockade fram ett dokument om att han var under 15 år, så vi var tvungna att släppa honom per omgående, säger John Nilsson.

//

– Det är ett 20-tal misstänkta i ärendet.

Så enkelt är det att slippa undan vad som helst i Sverige. Om du inte är svensk förstås…

”2016-01-28 08:42, Bråk, Jokkmokk”, finns bara via archive.is. Eller så är jag dålig på att leta… Allt finns dock med nedan

Asylboende Strömgatan 26 Porjus.

Personalen larmade om bråk bland dom boende.Personalen låste in sig på ett rum i väntan på polis.

En hotfull man hade kastat porslin och uppgifter fanns ang andra tillhyggen.

Polisen kunde på plats lugna ner stämningen och identifiera ytterligare en man som varit inblandad.

Ingen är rapporterad skadad.Männen är födda 1981 och 1993.

”Fyra gripna efter misshandel på boende”, via archive.is, via unvis.it.

Enligt polisen ska personen ha blivit attackerad med slag och sparkar av fyra andra på ett hem för ensamkommande barn. Larmet om misshandeln kom vid 16-tiden. Personen ska ha blivit förd till sjukhus, oklart med vilka skador.

Polisen har gripit fyra personer på plats och de misstänks nu för misshandel.

”En gripen på hem för ensamkommande – hotade personal till livet”, via direktlänk.

Ett bråk bröt ut på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Gålsjö på torsdagskvällen.

En av de anställda ska ha hotats till livet – när den misstänkte missade en sportaktivitet.

– Han ska ha blivit rejält utåtagerande, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen.

//

Den misstänkte ska ha hotat en anställd till livet och slagit sönder speglar och fönster på boendet, säger Robert Öhman.

//

– Jag vet inte vad som var anledningen till utbrottet, det är jobbigt för de här killarna ibland, de har ju mycket inom sig, det kan rinna över.

Mordhota och thrasha sönder allt kallas visst ”utåtagerande” på nyspråk… Och detta ständiga letande efter ursäkter. Vi kommer ju ihåg vår rikspolischef som till och med ursäktade mordet i Mölndal…

”Mördade i aggression”, via direktlänk. Har inte direkt med dagens situation att göra men handlar ändå om i princip samma saker. Mordet det handlar om skedde i Borås.

För ett drygt år sedan, när mannen var 18 år, var han med om två våldsamma rån i Värnamo och dömdes till fängelse. Tingsrätten påpekade att det var viktigt att ynglingen kom i rehabiliteringen. Mannen kunde få plötsliga utbrott av aggressivitet.

I domen skrev man att han har en mycket bristfällig skolgång, har växt upp under svåra förhållanden och kan ha varit barnsoldat. Dessutom konstaterades att han har drogproblem.

Det här är alltså en vandrande handgranat som går runt bland vanliga svenskar på gatorna. Hur många sådana finns i landet…?

”Anders nära bli knivhuggen på HVB-hemmet”, via archive.is, via unvis.it.

Anders, som egentligen heter något annat, jobbade tills nyligen på ett kommunalt HVB-hem i Mellansverige.

Men förra året sa han upp sig, efter att ha varit nära att bli knivhuggen under ett bråk på boendet.

– Det var en kille som jag bedömde som psykotisk. Han blev allt mer verklighetsfrånvänd, tog en kniv och attackerade en annan ungdom. Per automatik gick jag och en annan personal emellan – det var precis att vi inte fick kniven i oss själva.

Anders beskriver denna händelse som bara en bland ett 20-tal andra där våld var inblandat på boendet.

Vid ett annat tillfälle var det två ungdomar som hade en konflikt av religiösa orsaker och som urartade i misshandel

– Den ena killen blev väldigt, väldigt svårt misshandlad. Vi flaggade för det här problemet väldigt länge. Handlingsplanen var obefintlig.

//

Anders säger att han kan räkna upp ytterligare ett 20-tal incidenter där våld var inblandat.

Låter härligt…

”Problem med religionskränkningar på skola – flicka fick skorna nerspolade i toan för att hon inte bar sjal”, via archive.is, via direktlänk.

å mötet informerades det bland annat om att en flicka fått skorna nerspolade i toaletten för att hon inte bar sjal och då inte ansågs vara en riktig muslim.

På mötet berättades det också att vissa elever på skolan gör äcklade miner åt dem som äter griskött och frågar om de är kristna samt att det spottas på vuxna.

– Det var bara några exempel som de tog upp på mötet. Det här är inte acceptabelt. Jag kunde inte bara sitta där, det här måste komma ut, säger Fesal Alysa som har information om mötet.

//

– Det är en ny typ av mobbning och det är viktigt att ta tag i detta nu, så fort det kommer upp. Vi har många nyanlända och har haft i många år men jag har inte hört talas om den här typen av mobbning förut, förklarar Nyvall som vill veta mer om hur skolorna jobbar.

Visst kan vi i Sverige se fram emot en härlig framtid…?

”Bråk på asylboende i södra Stockholm”, via archive.is, via unvis.it.

– Det var två ungdomar som bråkat med två personer ur personalen, så det är två händelser. Vi kom dit så att det inte skulle accelerera i flera händelser, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

”Misshandel på flyktingboende i Hestra”, via archive.is, via unvis.it.

Polisen fick nu under förmiddagen rycka ut till ett av Migrationsverkets boenden i Hestra i Gislaveds kommun.

Två personer på boende hade hamnat i bråk, en av männen har tagits in till förhör misstänkt för misshandel.

”Man jagas efter knivhot på Bert Karlssons asylboende”, via archive.is, via direktlänk.

En man född 1975 hotade personal på Rävlanda asylboende och flydde till skogs.

– Det är bråk överallt. Vi har såna här incidenter hela tiden, säger Bert Karlsson.

//

Enligt platschef Ulf Josefsson är knivmannen inte bosatt på anläggningen utan ska ha varit där på besök. Varför mannen började bråka är oklart men det kan bero på missnöje över att internet legat nere.

”Vi har sådana här incidenter hela tiden”… Och tänk vad som kommer att hända i framtiden när det räcker om internet ligger nere en stund för att dra fram knivar…?

”Det blev ännu värre när de låste in mig”, via archive.is, via direktlänk.

”Jag hade en jätteobehaglig känsla. Hade jag inte backat undan hade han skurit mig i halsen”. Så beskriver en anställd på boendet för ensamkommande flyktingbarn angreppet från 16-åringen.

//

16-åringen blev arg för att han inte fick låna en mobiltelefon. Men det är inte hela förklaringen. Han själv berättar om att pojkarna på boendet var uppdelade i olika grupper, beroende på vilka länder de kom ifrån.

Själv tillhörde han en mindre grupp som hunsades av de andra. Enligt 16-åringens beskrivning i polisutredningen hjälpte det inte att han berättade om gängbildningen för personalen.

Ännu en vandrande handgranat som ska gå på gatorna bland alla andra…

”Spökvandring avbröts – flera flickor ofredade”, via archive.is, via direktlänk.

Vi halv sju på lördagskvällen startade spökvandringar i Linnéparken i Växjö som ett inslag i kulturnatten. Mycket folk hade sökt sig dit. Men arrangörerna Teater Respekt tvingades avbryta vandringarna när flera av de flickor som agerade skådespelare blev utsatta för sexuellt ofredande, ofredande och stöld.

Vid halv elva på lördagsnatten hade polisen tagit emot totalt tre anmälningar. En flicka, 13 år gammal, blev sliten i håret och kroppen. Det betecknas som ofredande. En annan flicka, 11 år gammal, ska ha blivit sexuellt ofredad.

– Någon tog ett ordentligt tag om hennes rumpa, säger Carina Berggren, inre befäl.

Ytterligare en flicka i dryga 10-årsåldern blev bestulen på sin mobil. Någon ska ha tagit tag i henne och letat igenom hennes kläder och då tagit telefonen.

”Stora problem med ordningen i badet”, via archive.is, via direktlänk. Mycket problem på badet, gissar att det döljer sig en hel del som de inte vill skriva under beteckningen ”kulturkrockar”…

”2016-01-30 11:07, Misshandel, Åre”, via archive.is, via direktlänk.

Man som misshandlat sin fru i Åre

Kl. 11:07 anmäldes en misshandel på ett flyktingboende i Åre. En man hade misshandlat sin sambo. Polis åkte till platsen och efter förhör med målsäganden togs en åklagarkontakt. Åklagaren anhöll mannen och han fördes till Östersund. Under dagen idag har ytterligare förhör genomförts. Mannen är fortfarande anhållen. Ny info 2016-02-02 kl 12:00 Anhållandet hävt av åklagare, och mannen är försatt på fri fot. Misstanke om brott kvarstår dock

Se där, en pinne i statistiken om ”mäns våld mot kvinnor” som man sen ska slå i huvudet på vanliga hyggliga svenskar…

”Misstänkt barnmisshandel på asylboende i Kramfors”, via archive.is, via direktlänk.

Ett sjuårigt barn ska ha misshandlats på ett asylboende i Kramfors under fredagskvällen.

En misstänkt gärningsman i 30-årsåldern sitter nu anhållen.

”Mordbranden: ”En missnöjesyttring””, via archive.is, via direktlänk.

Mordbranden på asylboendet hade kunnat få förödande konsekvenser.

–  En missnöjesyttring från några boende. De är arga på Migrationsverket, säger Patrik Nicklasson på Väktarbolaget, som ansvarar för säkerheten på flyktingförläggningen.

//

Enligt Väktarbolagets vd är merparten av de boende på förläggningen skötsamma och tacksamma. Samtidigt har han och hans personal fått höra att det sedan en tid tillbaka har framförts hot från vissa boende just om att anlägga bränder.

– Det handlar om ensamkommande yngre män, mellan 19-26 år

Nu vet vi, mordbrand och försök till mordbrand kan man nu kalla ”missnöjesyttring”… Detta nyspråk och ursäktande alltså… Och ensamkommande yngre män mellan 19 och 26 år? WTF?

”Nytt sexofredande i simhallen i Växjö”, via archive.is, via direktlänk.

Under lördagseftermiddagen utsattes en 15-årig flicka för sexuellt ofredandei simhallen i Växjö.

”Tjejer ofredade på äventyrsbad” via archive.is, via direktlänk.

Flera tjejer ska ha blivit utsatta för sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg i helgen. – Vi är medvetna om vad som hänt och kommer fortsätta jobba med det här, säger Carina Svensson, vd för Vattenpalatset.

Enligt Ttela ska flera tjejer har blivit utsatta för sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg i helgen. Tidningen har varit i kontakt med flera personer som säger att de blivit tafsade på av en vuxen man. En kvinna berättar för Ttela att mannen grabbat tag i hennes underliv.

– Jag har hört att yngre flickor har drabbats och jag är glad att det var jag och inte min dotter, säger hon till tidningen.

”Män jagade flicka och grabbade tag i underliv2, via archive.is, via unvis.it. Tror det handlar om samma händelse som ovan fast det står lite mer.

”Personal misshandlades av asylsökande”, via archive.is, via direktlänk.

Vid 17.30 i lördags fick polisen rycka ut till ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mariestad. En person som arbetar vid boendet blev skallad i ansiktet av en man i 20-årsåldern som numera är misstänkt för misshandel.

//

Under söndagen var det bråk på Öhns gård. Vid 16.15 var flera boende – av okänd anledning – upprörda och det slutade med att en anställd man fick ta emot en spark i bröstet och flög in i en vägg.

En man i 25-årsåldern är misstänkt för misshandel.

WTF? En man i 20-årsåldern på ett boende för ensamkommande ”barn”?

”Föreståndaren: ”Det här är vardagsmat””, via archive.is, via unvis.it.

Upp till tjugo personer var inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust under måndagsmorgonen.

Lokalerna vandaliserades och för att inte råka illa ut låste personalen in sig i förläggningens restaurangdel.

– Det här är vardagsmat för oss, säger föreståndaren, Veronica Hakemo.

Det är alltså vardagsmat… Det ovan handlar om det här, ””, via archive.is, via unvis.it.

”10-åringar sexuellt ofredade i badhus”, via archive.is, via direktlänk.

Två tioåriga flickor ska ha blivit sexuellt ofredade av två pojkar i 15-årsåldern vid badhuset i Överkalix, meddelar Polisen i Norrbotten.

Ofredar 10-åringar, precis som svenska ”15-åringar” alltid har gjort…

”Ny uppgift: Tre flickor ofredade på badhus”, via direktlänk. Det var visst ännu en som drabbats i Överkalix…

eriksdalsbadet alla kön

”Vi är nedringda av oroliga föräldrar”, via archive.is, via unvis.it.

Utöver det har såväl simhallens personal som polis, som civilt arbetat i simhallen sedan årsskiftet, också noterat att antalet tonårstjejer som besöker simhallen den senaste månaden minskat så mycket att det märks.

–  Troligen beror det på att de är rädda för att bli ofredade. Vi är nedringda av oroliga föräldrar som vill att vi ska garantera deras döttrars säkerhet. Det är en sorglig utveckling. Vi ska göra allt som står i vår makt för att stoppa den, fortsätter Sara Franzén Shilwan.

Man tycks tro att en skylt som symboliserar ”alla kön” och visar en halv klänning ska göra nytta…

”Badet ökar bevakning efter flera ofredanden”, via arhive.is, via unvis.it.

Under helgen kom det in flera anmälningar från kvinnor och flickor som ska ha blivit sexuellt ofredade på Vattenpalatset i Vänersborg.

Sedan dess har siffran stigit och på polisens bord ligger det nu nio stycken anmälningar – nu sätter badhuset in extra personal.

”Sökte asyl – gjorde inbrott samma dag”, via archive.is, via direktlänk.

Fyra personer döms till nio månaders fängelse för inbrott i Höör och Billinge före jul.
De fyra männen är asylsökande och en av dem uppger att han kommit till Sverige samma dag som inbrotten ägde rum.

Gissar att automatisk utvisning inte var aktuellt eftersom vi pratar om Sverige…

”Tafsandet på Himlabadet ska stoppas – HVB-hem får information om regler”, via archive.is, via direktlänk.

Det ökade antalet ofredanden på Himlabadet de senaste åren har fått badhuset att agera. Information till fler grupper om vilka regler som gäller är en åtgärd.

Märkligt att det som alltid har varit jättevanligt och helt vanlig svensk kultur i Sverige enligt krönikörer och skribenter har ÖKAT de senaste åren? Eller missar jag något?

”Flickor larmar om kränkningar från äldre elever”, via archive.is, via unvis.it.

De äldsta nyanlända eleverna är i tjugoårsåldern.

– En del av de yngsta flickorna som bara är tretton tycker att det är jobbigt med mycket främmande män på skolan som de inte kan prata med, säger Anders Öhlin.

//

På rasterna står de och väntar utanför skolan och följer efter oss. Några gånger är det killar som har tafsat i lunchkön, säger Emilia.

//

Förra veckan bestämde sig de två fjortonåriga flickorna för att gå hem strax innan stängning en kväll, killarna hade gått en stund tidigare. Den ena flickan skulle bli hämtad av sin pappa, den andra berättar att hon hade tänkt gå hem, men ändrade sig i sista stund.
– Jag ringde min pappa och bad honom möta mig. För jag hade en sån där känsla, något kommer att hända, säger Emilia.
När flickorna kom ut på gatan dök en av de pojkar som Emilia känt sig förföljd av tidigare plötsligt upp.
– Han frågade ”Varför ser du så nervös ut?” Han såg så arg ut. Jag skrek till honom att han skulle försvinna.
– Han sa ”Jag ska med er hem, annars får ni se vad som kommer att hända”. Sedan kom han emot mig och tryckte upp sitt ansikte mot mitt.

Att som 18-20 åriga män förfölja 13-14 åringar på högstadiet är enligt en del krönikörer och skribenter helt vanlig svensk kultur. Hände dem under hela deras uppväxt…

”Man omhändertagen efter bråk på asylboende”, via archive.is, via direktlänk.

Ett larm kom till polisen under förkvällen på onsdagen. En man ska ha betett sig stökigt och försökt uppvigla till bråk.

Han omhändertogs av polisen för att utreda hans rätt att vistas i landet. Det visade sig att han har en utvisningsdom på sig, eftersom han dömts för grov brottslighet. Men på grund av situationen i hemlandet kan utvisningen inte verkställas.

Han har alltså en utvisningsdom på sig på grund av grov brottslighet. Ändå är han kvar på skattebetalarnas bekostnad. Bara att utvisa för fan! Han har ett val, komma hit och INTE begå grova brott och troligtvis få stanna eller komma hit OCH BEGÅ grova brott och då kastas ut ur landet. Hur det ser ut i hans hemland är hans ansvar att tänka på, inte vårt!

apropå barnäktenskap

Bilden kommer från Jeanders bildblogg.

”Nyanlända måste utbildas i kvinnors rätt”, via archive.is, via unvis.it. Jodå, det behövs alldeles säkert. Kanske några procent av dem ändå kommer att förstå vad det handlar om eller åtminstone bryr sig om det? Man måste ju börja någonstans men att tro att vuxna människor kommer att bry sig nämnvärt om detta om de absolut inte har viljan är naivt. De som flytt FÖR ATT KOMMA UNDAN religiöst förtryck och sånt kommer att ta till sig, resten inte alls. Bara att tro att man kan utbilda bort sånt med en kurs i The Värdegrund är… jag vet inte ens om ordet naivt räcker till.

”Tio pojkar avstängda från sporthallen”, via direktlänk.

– Jag går ofta till badhuset med min dotter, berättar Marie, när jag pratar med henne. I början av januari kom tre killar in i omklädningsrummet när jag stod i duschen, jagade av en vakt som försökte förklara för dem att de inte fick vara där.

Pojkarna gick snart ut, men Maries dotter blev skrämd och fick övertalas att följa med till badhuset igen.

”Dubbla bränder på asylboende”, via direktlänk.

Sent i onsdags kväll kallades räddningstjänst och polis till asylboendet Mälarblick på Tosterön.
Orsaken var att det brann på två ställen.

– I bägge fallen har någon tänt på pappershanddukar inne på toaletterna, säger Yvonne Sjöö vid Strängnäspolisen.

– Personalen kunde dock få bukt med elden tack vare brandsläckare, fortsätter hon.

Så, det var det ”lilla” jag stött på via twitter de senaste cirka två veckorna. Trots polisens kod 291 alltså…

Jag ser fram emot polisens redovisning som ska ske den 19 februari, det var över 5000 händelser bakom 291 redan i januari.

Kod 291

Kod 291 del 2

Kod 291 del 3

En sak är säker, efter att det i början av januari kom fram att DN medvetet mörkade händelsen på festivalen i somras så har media varit flitiga som små bin på en sommaräng!

Och vi vet ju hur de profilerade radikalfeministerna, ni vet de som säger att allt ovan var vardagsmat när de växte upp, resonerar om det som hänt på till exempel badhusen

ordet badhus från kända inte er kvinna feminister

Just det, de har inte ens nämnt ordet badhus på twitter…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. MiT

   /  02/05/2016

  Svara
  • Kristian

    /  02/05/2016

   ”Men vi kommer ändå ha en av Nordens främsta räddningstjänster.”
   Först Norge, Finland, Danmark i någon ordning.’
   Sedan Sverige.

   ”Räddningstjänsten hade under många år haft ett budgetöverskott och har en reserv på 100 miljoner kronor.”
   Sparsamhet är en synd.

   Svara
 2. MiT

   /  02/05/2016

  Svara
 3. MiT

   /  02/05/2016

  Svara
 4. MiT

   /  02/05/2016

  En av de mer ohederliga texterna om demonstrationen jag läst 😛
  ”Det stora misslyckandet”
  http://www.arbetaren.se/2016/02/05/det-stora-misslyckandet/

  Svara
 5. MiT

   /  02/05/2016

  Svara
  • Jan

    /  02/05/2016

   Kvacksalvare. De gör intrång på titeln ingenjör. Det borde vara åtalbart. Yrkesfeminist är en mer rättvisande titel i så fall.

   Svara
  • Ivar L

    /  02/06/2016

   Tycker i så fall vi skall uppgradera ”kebabtekniker” till ”kebabingenjör”.

   Svara
 6. MiT

   /  02/05/2016

  Intressant, de vill inte ha något mer möte i alla fall
  ”Angående boende för ensamkommande barn i Vendelsömalm”
  http://haninge.se/aktuellt/angaende-boende-for-ensamkommande-barn-i-vendelsomalm

  Här är filmen där det som ”inte alla håller med om” framförs

  Här är en film till

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  02/05/2016

   Innan invasionen (går det att kalla det något annat längre? ) var det akut brist på hvb-hem men då gällde det svenska medborgare och främst ungdomar på drift eller olika problem hemma samt vuxna missbrukare.

   Den krisen löste politikerna med att nästintill göra det omöjligt för äldre missbrukare att få behandling på annan ort 6 med att dom oftast hade fått sin chans när vi fortfarande hade ett socialt skyddsnät värt namnet.

   Barnen fick nöja sig med att vårdas närmre hemkommunen där soc har ramavtal med ett bestämt antal hem för att pressa ner priset.
   Att både unga samt missbrukare ofta har ett behov att lämna närheter till langare och kompisar för en ny tillvaro i tex Norrland är oväsentligt när priset istället kan pressas 100kr à dygn.

   Sen kom vi till invasionen där inga summor är för höga och kostnaderna är oväsentliga vuxna män poserar som barn.

   Hur våra egna riktiga barn får en plats på hvb-hem idag vill jag inte tänka på.
   Dom vuxna med vårdbehov vet blir idag nekade det finns helt enkelt inga boenden kvar möjligen undantaget sk lågtröskelboenden i hemkommunen men dom stjälper oftast mer än hjälper.

   Svara
 7. Rikard

   /  02/05/2016

  Hej.

  När tänker Eliasson be ÖB om hjälp?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 8. Kristian

   /  02/05/2016

  Könsstympning – ”Det är väldigt bra tror jag”
  http://unvis.it/www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/konsstympning-det-ar-valdigt-bra-tror-jag
  ”Trots att det finns de i Göteborg som aktivit kämpar mot kvinnlig könsstympning finns ändå de traditionella tankarna kvar hos många. Som hos Hashi, som bott i 26 år i Sverige, men som är för kvinnlig könsstympning. ”

  Nej, han kanske har befunnit sig inom landets gränser, men han har inte ”bott i Sverige”.

  Svara
  • Varför får de pengar för att samtala med män när det är kvinnorna som för detta barbari vidare?

   Svara
 9. Jag gillar att det står ”rejält magplask” på Veronica Palms twitter. Det är en bra beskrivning av henne.

  Svara
 10. MiT

   /  02/05/2016

  Svara
 11. Ivar L

   /  02/06/2016

  Jisses, mängden, omfattningen, våldsamheten…
  Man blir helt matt. De grips och sedan släpps väl de flesta tämligen omgående.
  En metod kanske vore att skapa specialboenden för alla som är misstänkta i någon förundersökning. D.v.s. så fort man gjort något som föranleder en utredning plockas man omedelbart bort från sitt nuvarande boende och sätts på ett specialbevakat boende för misstänkta. Det blir naturligtvis närmast en fängelselik miljö eftersom mängder med vakter behvös. Samtidigt kanske det kan vara avskärckande för de asylsökande som ligger på gränsen till att bli brottslingar.

  Svara
  • ork

    /  02/06/2016

   Jag har länge sagt att vi borde sätta ett stort jävla staket runt Gotland och tvångsförflytta alla kriminella dit,så får de sköta sig själva,Behåll för all del Almedalsveckan med men utan återresa till fastlandet så blir vi av med ännu fler kriminella.

   Sveriges eget Alcatraz.
   Det skulle ju egentligen vara synd att missbruka Gotland till just det syftet men det är snart enda alternativet.

   Svara
 1. Hemma hos de ensamkommande flyktingbarnen… | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Kod 291 del 5 | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: