1 april varje dag del 43: Batikdam gillar afghan mer än sin egen dotter

Den där cirkusen med de ensamkommande afghanerna som får det att rinna till hos medelålders och äldre svenska kvinnor bara rullar på. Den här gången gör vi ett stopp i Sölvesborg.

Det är Fria Tider som skriver om en 45-årig kvinna som jobbat på ett HVB-hem och när en av de boende där ”fyllde 18” så tog hon honom i sin varma beskyddande famn, inledde ett förhållande med honom och lät honom flytta hem till sig och sina egna barn, bl a en 12-årig dotter och hennes äldre syster.

Det dröjde inte länge förrän afghanen började kasta lystna blickar på 12-åringen och det slutade med att han var innanför hennes trosor och tallade. Då skulle man ju kunna tro att det var stopp, no more så att säga. Men så funkar det inte riktigt hos de som brinner för afghanerna, de kan göra vad som helst utan att polletten trillar ner och så även här.

En lördagskväll i slutet av september 2017 när de satt och spelade kort och flyktingbarnet drack alkohol ville han dansa med dottern. När mamman gick på toaletten förde han sin ena hand innanför 12-åringens klänning och trosor och drog sina fingrar fram och tillbaka.

Flickan blev förkrossad och sprang in i sovrummet. Hon berättade för sin mamma vad som har hänt. Men efter att ha konfronterat flyktingbarnet lät den medelålders kvinnan sin afghanske pojkvän bo kvar ändå.

Inga problem tyckte mamman, vad är väl den egna dottern värd om man jämför med en egen afghan?

– Han bodde kvar hos oss men det kändes konstigt för mig, sade flickan under rättegången.

Dagen efter vägrade 12-åringen gå hem från skolan till sin mamma utan kontaktade sin pappa, som har separerat från mamman. Eftersom mamman vägrade att polisanmäla sin nya pojkvän gjorde pappan det.

– Mamma ville inte polisanmäla eftersom hon var rädd för att [afghanen] skulle få lämna Sverige då, sade flickan.

Hon polisanmälde inte ens för att hon var rädd för att afghanen skulle utvisas! Jag hade nog hämtat mina barn i samma sekund som jag fick reda på att mamman hämtade toyboys på HVB-hem och lät dem flytta in i deras hem. Men det kanske kan vara svårt, kanske domar och sånt hindrade honom. Han kanske har försökt den vägen redan, det vet man ju inte.

– Jag tyckte väldigt mycket om honom så han fick bo kvar hos mig, sade mamman.

Så trots att han varit innanför trosorna på den egna 12-åriga dottern så lät hon honom bo kvar för att hon ”tyckte väldigt mycket om honom”. Uppenbarligen så tyckte hon om honom mer än sin egna dotter…

12-åringen hade också berättat för storasyster, som också vittnade, att mamman hade sagt åt henne att ”inte berätta något” om det som hänt.

Mamman hade t o m sagt till sina barn att inte säga något om övergreppen!

Mammans engagemang för afghanen har av allt att döma varit fortsatt starkt.

I en grupp på Facebook mot utvisningar av afghaner skriver hon i november 2017 att hon har en ”grabb” som inte längre har något fast boende.

Hon frågar i gruppen om någon av de andra medelålders kvinnorna har lust att ta över den ”underbara” afghanen.

o_O

Undrar hur många fall som ovan som finns i Sverige egentligen…?

Kommer ni ihåg förra gången när tanterna svärmade kring en afghan med tveksam ålder som fällts för sexuellt ofredande av en 14-åring? Den gången maskade jag de medelålders och äldre kvinnorna som lät sina kärleksförklaringar regna över mannen som om det inte fanns någon morgondag men jag har nu bytt ut de maskade bilderna mot omaskade.

Sen var man igång igen och öste kärleksförklaringar över den åldersbluffande afghanen, den här gången för att han satt i förvar och skulle utvisas. Man verkligen öste kärleksförklaringar över honom, allt offentligt på han egna facebook! En hade t o m gjort en kudde med hans ansikte på…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

148 kommentarer

 1. Sjukt …

  Svara
 2. MiT

   /  01/23/2018

  Apropå Guldbaggen och hur en del skribenter på t ex Expressen uttrycker sig så kan man nog med gott samvete återanvända den här från 2015
  https://toklandet.wordpress.com/2015/01/27/guldbaggen-blev-guldgubben/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/23/2018

   Så vad var facit?

   Vi börjat med de tre riktiga tungviktarna.

   • Bästa film: kvinna
   • Bästa regi: man
   • Bästa manus: Kvinna

   Alltså, två tredjedelar kvinna.

   • Bästa foto: man
   • Bästa klipp: man
   • Bästa kostym: kvinna
   • Bästa ljud/ljuddesign: man
   • Bästa mask/smink: kvinna
   • Bästa originalmusik: man
   • Bästa scenografi: man
   • Bästa visuella effekter: man

   Sedan har vi några fler hyfsade tungviktare:

   • Bästa utländska film: man
   • Bästa dokumentärfilm: kvinna
   • Bästa kortfilm: kvinna

   14 pris utöver skådespelarpriserna som fördelade sig enligt följande.

   6 priser till kvinnor
   8 priser till män

   Av de 6 tyngre priserna gick 4 till kvinnor.

   Sen hade vi också några andra priser på galan

   • Årets nykomling: kvinna
   • Hedersguldbagge: man

   Summerar vi alla priser, inklusive skådespelarpriserna så blir det som följande. 20 priser, 55% till män, 45% till kvinnor. Det är alltså inte helt jämnt mellan könen, men det är nästjämnt utan att bli exakt fifty fifty.

   Ps. Gullspiran gick till BUFF-filmfestival som drivs av en man, och publikens pris gick till en man.

   ”Men ska vi vara ärliga är segern ännu inte vunnen. Guldbaggen är ju fortfarande en tröttsam man.”

   Citat Maria Brander

   Rymdkram

   Svara
   • Ivar L

     /  01/23/2018

    Med tanke på Toklandets berättelse om afghanen och 12-åringen så känns hela #metoo-spektaklet på Guldgalan bara så fel och så orättvist. Ett gäng kvinnor som tagit sig in i en av de mest attraktiva (enligt många) och smala branscherna som finns gnäller samtidigt som verkligheten pågår utanför champagnegalorna utan att någon verkar bry sig. Det blir aldrig någonsin film om den där typen av problem och ingen mediabevakning att tala om heller. Utom möjligtvis när våldtäkten är så grov att man blir spyfärdig eller om det hela slutar i dödsfall.
    Samtidigt som filmbranschens utvalda tycker synd om sig själva för att de inte fått 100% kvinnliga pristagare.

    Svara
    • Vic

      /  01/23/2018

     Håller med dig, Ivar… Det är så jäkla sorgligt. Metoo hade kunnat bli en fantastiskt kraftfull folkrörelse men istället har det blivit nån mediacirkus där allt ifrån verkliga våldtäkter till dåligt humör relativiseras till en enda grå massa av sk. ”vardagssexism”. Jag hoppas ju såklart att fler vanliga tjejer, och kändisar, ska våga tala om saker de blivit utsatta för och i möjligast mån söka den upprättelse de förtjänar, TROTS medias absurda felfokus, absolut inte tack vare.

     Svara
     • Senior

       /  01/24/2018

      Folkrörelse?

      Snarare ett pöbelvälde som hänger ut folk utan vettig chans att försvara sig.

      Hade de haft dessa problem, varför inte polisanmäla från början istället för att vänta tills både bevis och preskriptionstider faller ur?

      Detta är bara en ”revolution” från vänsterhåll för att rensa ut oliktänkande, helt rättsvidrigt och ovärdigt ett demokratiskt samhälle.

      Planerat av vänsteraktivister som utnyttjat nyttiga idioter, som vanligt.

      En sådan folkrörelse betackar jag mig för.

     • Vic

       /  01/24/2018

      Läste du att jag skrev ”hade kunnat bli”? Vad det ÄR vet jag redan.

      Anmälningsbenägenheten för sexualbrott är väldigt låg och jag tänker att det finns en orsak till att det är så. Om det till exempel är så att en stor del inte vågar anmäla, så är det ju onekligen ett problem. Och om en stor rörelse som Metoo hade satt press på politiker att göra något åt de ökande sexualbrotten istället för att diskutera Lasse Kronér och Martin Timell så kanske vi faktiskt hade sett skillnad.

      Rent hypotetiskt förstås. Nu är det som det är och jag är för pessimistisk för att se att en sådan vändning kommer att ske genom metoo-kampanjen.

     • Senior

       /  01/24/2018

      Det hade fortfarande varit en ”pöbelrörelse”.

      Det är sådana här företeelser vi har domstolar till, inte folkrörelser.

      Fast å andra sidan är ju snart domstolarna också tack vare Ruben och Hilda en socialistisk ”folkrörelse”…..

   • michael.

     /  01/23/2018

    Filmgalan.
    Film = 0%
    Politisk aktivism = 100%

    Svara
    • Kristian

      /  01/24/2018

     Svara
 3. Opie

   /  01/23/2018

  Det är inte längre mycket som får mig att höja på ögonbrynen eller bli upprörd och förbannad, men detta?! Vad i helvete är det för fel på dessa kvinnor?? Offrar de nu med berått mod sina egna barn på mångkulturens altare? Allt för att få lite afghankuk och för att få känna sig goda. Dessa personer har inget existensberättigande och jag hoppas dottern inser det hela och vidtar nödvändiga åtgärder.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/24/2018

   @ Opie,

   När det händer saker som man tycker borde vara helt omöjliga utifrån de grundantaganden man har om hur världen fungerar, då finns det inget annat val än att fundera över dessa premisser man baserar sin verklighetsuppfattning på.

   Att feministerna i västvärlden ganska öppet började svärma för muslimer för några år sen var en sådan händelse för mig. Det bara gick inte att få ihop med hur jag trodde att världen fungerade och detta tvingade mig att grubbla rejält. Det jag har kommit fram till är att vi genomgående lider av väldigt kraftiga missförstånd vad gäller den kvinnliga naturen.

   Det är inte säkert att jag har rätt, men vad det än är fråga om är det något väldigt grundläggande som inte stämmer i den gängse världsbilden i västvärlden.

   Svara
   • Opie

     /  01/24/2018

    @ Utlandssvensk,

    Absolut, jag håller med dig om att svärmeriet för muslimska män är svårt att få ihop med en feministisk grundsyn. Dock skiljer det inte sig i stort från fenomenet att seriemördare får mängder av kärleksbrev eller att det tuffaste svinet i rökrutan på högstadiet får alla tjejer. Samma mekanism i arbete – behovet av underkastelse och en stark hand som leder.

    Men, att sälja ut sitt eget kött och blod för lite afghankuk är fan i mig långt över gränsen och ngt helt annat än att tråna efter extrempatriarkala män. I den mänskliga naturen är det en mycket stark instinkt/drift att försvara sina egna barn, alla som har egna vet att de skulle gå i döden för dom. Därför reagerar jag så starkt, detta bryter i all sin vedervärdighet mot den mänskliga naturen. Min gissning är att mamman i detta fall lider av svår psykisk störning och/eller missbrukar.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/24/2018

     ”Dock skiljer det inte sig i stort från fenomenet att seriemördare får mängder av kärleksbrev eller att det tuffaste svinet i rökrutan på högstadiet får alla tjejer. Samma mekanism i arbete – behovet av underkastelse och en stark hand som leder.”

     Instämmer! Men sen kan man ju fundera vidare över implikationerna av detta i ett samhälle som bli feminiserat…..

     ”Min gissning är att mamman i detta fall lider av svår psykisk störning och/eller missbrukar.”

     Om jag minns rätt är du yrkesman på området, så du kanske har rätt. Annars är jag allmänt ovillig att acceptera förklaringar som går ut på att folk är sjuka om det inte är väldigt uppenbart. Det finns något meningsfullt att lära här och det blir en billig utväg om vi bara säger att batikhäxorna är sjuka.

     Slutligen är det minst lika intressant att det inte blir någon meningsfull motreaktion på detta agerande. Som denna blogg har visat många gånger, hade det blivit massiva reaktioner om det var 50 åriga gubbar som höll på med unga kvinnliga ”flyktingar”. Vi måste, enligt mig, acceptera att män och kvinnor bedöms helt olika. Om man gör detta, kan man sen komma närmare att förstå vad som är problemet med dagens mantra om likabehandling av könen. Det fungerar inte och om man försöker får det katastrofala effekter över tiden, vilket vi ser nu.

     Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/24/2018

     @ Opie,

     Känner du till begreppet ” rationalization hamster” ? Det är något som debatteras frisk och djupt på amerikanska ”red pill” sajter. Här är en typisk definition:

     ”The rationalization hamster is an analogy for the thought processes used by women to turn bad behavior and bad decisions into acceptable ones to herself and her friends”

     Men det finns hur mycket som helst skrivet om saken. Eftersom du är psykolog, skulle jag vara väldigt nyfiken på vad du anser om saken.

     Här är ett av många ställen där de debatterar detta

     https://heartiste.wordpress.com/2014/12/09/rationalization-hamster-meet-psychological-projection/

     Svara
 4. Joy

   /  01/23/2018

  Det är väl knappast första gången i världshistorien en kvinna skyddar en man och låter barnen lida. Sexuella övergrepp och våld mot barn är legio, mödrarna daltar med mannen. De vill inte förlora honom. Oklart varför de gillar en sådan man, men vissa kvinnor är störda, rejält.

  Svara
  • Opie

    /  01/23/2018

   Ja herregud, så här har vi alltid haft det. Det är självfallet inget nytt under solen att medelålders kvinnor låter okända ekonomiska lycksökare från andra sidan jorden förgripa sig sexuellt på sina barn. Det är gammal svensk tradition precis som överfallsgruppvåldtäkter, avrättningar på öppen gata, upplopp och kravaller på daglig basis. Nej, ta din vidriga relativisering och överslätning och bege dig långt härifrån. Fy fan!

   Svara
   • Ivar L

     /  01/23/2018

    Fast att somliga kvinnor tar parti för våldsamma, destruktiva eller sexuellt rovgiriga män har ju Joy ändå rätt i. Sedan står det ju naturligtvis utom allt rimligt tvivel att vi har en överrepresentation av precis sådana män i den aktuella flyktinggruppen. Uppenbarligen lockas vissa, i synnerhet medelålders, kvinnor av detta så till den milda grad.

    Svara
    • Senior

      /  01/24/2018

     Dessa svenska kvinnors antal torde motsvaras av den promille svenska empatistörda våldtäktsmän.

     Jag misstänker att det är den manliga/kvinnliga sättet att uttrycka varsin sida av samma empatistörda mynt som ger sig uttryck på detta vis.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/25/2018

      Är inte helt med på vad du menar men kvinnan i sammanhanget tillhör nog den promillen du menar och det är ju faktiskt en otroligt tragisk och obegriplig historia.

 5. Grodan Boll

   /  01/23/2018

  Godhet is a helluva drug!

  Svara
 6. Melmac

   /  01/23/2018

  Det var väl Chang Frick som skrev om detta från början?
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-23/s-medarbetare-utreds-for-misstankt-trollkonto

  Svara
 7. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
  • Daniel

    /  01/23/2018

   En orosanmälan till socialen är vad som behövs.

   Svara
   • Opie

     /  01/23/2018

    Just det, soc som befolkas av samma typ av batikhäxor. Nej, det som behövs är att flickans far visar lite handlingskraft.

    Svara
  • G

    /  01/23/2018

   Jag saknar ord, vet inte vad jag ska säga om denna människa. Kvinnan måste sakna något i hjärnan då hon inte reagerar efter att hennes egen dotter blev utsatt, helt otroligt!
   @MiT…
   Kan du inte överväga editera blogginlägget och även lägga in detta inlägg från henne med texten du skrev i tweeten ? Jag tänker att det borde verkligen finnas med i blogginlägget som en del av historien och att inte alla scrollar i kommentarsfältet. Det gör ju historien så mycket sjukare.

   Svara
   • MiT

     /  01/23/2018

    Äh, spelar ingen roll, de flesta hittar det nog ändå tror jag, är ju så bisarrt att nyfikenheten får folk att leta så att säga 😛

    Svara
  • G

    /  01/23/2018

   Lite som att försöka sälja en bil utan att öht berätta om vilka defekter bilen har i.e vad afghanen gjort mot hennes dotter, som att den hon hoppas tar emot *barnet* inte skulle vilja veta eller bry sig om det öht utan tänker exakt likadant som hon själv.

   Svara
 8. Kristian

   /  01/23/2018

  Vansinne …
  Saknar ord.

  Svara
 9. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  01/23/2018

   ärligt talat så vore 50/50 delande av detta en stor vinst för män
   men detta kommer aldrig att accepteras av kvinnor att dela makten om barnen
   skyll på gärna på män , men när det väl kommer till verklighet så kommer det låta annorlunda

   Svara
  • Cain

    /  01/23/2018

   Den politiska ambitionen att detaljstyra folks privatliv är något av det värsta jag vet. Vilken utsökt narcissism att utropa sig själv till förmyndare över andra människors relationer och familjeliv.

   Känslostyrda (-störda?) feminister blottlägger med all tydlighet sina egna misslyckade förhållanden genom att projicera dem på omgivningen.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/24/2018

   Det visar väl hur djupt radikalfeminismen har infiltrerat sossarna när dom menar att vi män inte är människor om vi inte gör som dom vill…

   Svara
 10. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
 11. MiT

   /  01/23/2018

  Apropå det där i Kulturnyheterna för några dagar sedan

  Svara
  • Kristian

    /  01/23/2018

   Kulturell appropriering!
   Skall inte hundar få ha något i fred?

   Svara
  • Nightrunner

    /  01/24/2018

   Helvete vad löjligt.
   Samtidigt bra att de tränar motjuck, något som många tjejer tyvärr är alldeles för dåliga på.

   Svara
 12. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
 13. Raster

   /  01/23/2018

  Om någon vet mer om personen (personuppgifter måste ju en orosanmälan göras).
  Vad säger BRIS? Sjukvården? Socialen?

  Hur hanterar regeringen dessa smakprov av verkligheten?

  Svara
 14. Mjölner

   /  01/23/2018

  Jag tar gärna hand om honom!

  Svara
 15. Nisse Hult

   /  01/23/2018

  Inledande berättelsen är i alla fall ett grundskott mot mycket av ”metooandet”. Här har vi alltså en kvinna som introducerar mannen för ”lillflickan” och sen försvarar ett meetoobeteende. Givetvis kommer metootalibanerna att hävda att det var en man som förgrep sig och bortse från ursprung. Men allt sånt här måste beaktas och man måste fundera p detta gullande med flyktingar och vilka krafter som påverkar folk. Vi har ju en urgammal historia från Kramfors för ca 10 år sedan då flyktingen mördade dottern till någon som hjälp till frivilligt men pappan var lika glad för det och vill att flyktingen skulle tas om hand i Sverige. (Vet inte hur domen blev, 15 år och utvisning hade väl varit rimligt.)

  Svara
 16. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
  • 50.000 SEK tackar man ju inte nej till!

   Svara
  • Bra timpenning …

   Svara
  • Ivar L

    /  01/24/2018

   Så Sydsvenskan kan inte skriva om islamismens konsekvenser utan att medarbetarna först får stipendier? Inte för att jag tror att de kommer att skriva några avgörande artiklar denna gång heller men om vi hade haft riktiga journalister på tidningen så hade de skrivit om detta för minst tio år sedan. Tecknen måste ju funnits redan under tidigt 2000-tal.

   Svara
  • Kristian

    /  01/24/2018

   ”I mellanöstern är judehat inbyggt på cellnivå.”
   -Gad Saad

   En tid under 2015 kom det väl lika många unga män från MENA till Malmö varje dag som det fanns judar där.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/25/2018

    Om inte invandringen i Västeuropa styrs upp rejält inom en snar framtid tror jag faktiskt på fullt allvar att historien med judarna i Europa kommer att upprepas. Inte exakt som förra gången men det kommer inte att bli trevligt denna gång heller. Det är faktiskt skrämmande att det inte tas på större allvar. Mellanöstern utom Israel är i princip redan rensat från judar. Vad är det vänstermuppar och liberalfundamentalister inte begriper?

    Svara
    • G

      /  01/25/2018

     Det var en judinna i Nyhetsmorgon häromdagen och pratade om sin nyutkomna (tror jag) bok om antisemitism. På frågan vad hon oroas mest över så svarade hon: nationalismen som sprider sig över Europa och riskerar ta vår liberala frihet/samhällen ifrån oss.

     God natt & skyll dig själv liksom.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/25/2018

      Ja, det är svårt att förstå hur de tänker. Visserligen kan jag begripa an man som jude är känslig för vad nationalism om den urartar kan leda till men samtidigt kan de väl inte blunda för den verklighet som utspelar sig just nu. Eller så är de precis som journalisterna på Söder, personer som helt enkelt inte begriper vad det är som pågår eftersom de enbart vistas i mer eller mindre skyddade miljöer. Läser man på det mest DN och Aftonladet så kanske man fortfarande tror att nyhetsartiklar om antisemitism handlar om BSS-gäng som drar runt i förorterna som för 30 år sedan.

      Nationalism kan fortfarande vara en risk för judar:
      https://www.svd.se/mordade-judar-pa-40-talet–hyllas-idag-som-hjaltar
      Premiumartikel men det handlar om antisemitiska strömningar i Ukraina med nationalistisk karaktär. Den judiska befolkningen i Ukraina har minskat kraftigt sedan självständigheten.

 17. G

   /  01/23/2018

  ”Utlänningar kraftigt överrepresenterade i sexualbrott i Finland”
  http://www.friatider.se/utl-nningar-kraftigt-verrepresenterade-i-sexualbrott-i-finland

  Svara
 18. G

   /  01/23/2018

  ”Sandra får tung post i SD

  Sandra Karlsson är ny vice ordförande i SD Norrköping. ”Tiden är mogen för mig och familjen”, säger hon.

  Hon har hållit låg profil kring sitt politiska engagemang, som hon haft sedan hon gick med i Sverigedemokraterna 2014.

  – Det är känsligt att vara Sverigedemokrat i dag. Människor har fått sina företag skadade och jag var rädd att få sparken, säger Sandra som driver flera företag och som jobbar som lärare.

  Men nu är tiden mogen säger hon, och berättar att det var maken Klas som tyckte att det var dags för henne att visa sitt politiska engagemang.

  – Han sa att man måste få ha politiska åsikter i det här landet, så det var faktiskt han som sa att jag skulle gå ut med det, säger Sandra.

  Paret träffades i TV4-programmet Bonde söker fru och Folkbladet har åtskilliga gånger skrivit om deras engagemang i Kolmården: förutom den egna gården en butik, dansskola, café och nu senast Sandviksgården som de förvärvade för ett par år sedan och som fyllts med liv igen. Sandra har själv beskrivit sig som en entreprenör som hela tiden vill hitta nya projekt och nu kan hon alltså lägga till ännu en titel; den som vice ordförande i SD Norrköping.

  – Jag tycker att det är ett parti som ligger ganska nära vanligt folks åsikter. Jag kommer ofta i kontakt med människor och pratar om vardagsfrågor och bekymmer, som jag tycker att SD tar upp, säger hon. (forts)”.
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/sandra-far-tung-post-i-sd-om4972185.aspx

  Svara
 19. G

   /  01/23/2018

  ”Trots lagen fortsätter pass att försvinna

  En lagändring skulle sätta stopp för missbruket av pass.

  Två år senare försvinner ungefär lika många som innan lagen trädde i kraft.

  – De används främst i kriminella sammanhang, säger Monica Andersson, verksamhetsansvarig för resehandlingar vid polisen.
  ..[..]..
  Monica Andersson gör även bedömningen att många stulna pass används vid människohandel. Människohandeln ökar runt om i världen och svenska pass är gångbara i många länder även utan beviljade visum.

  – Det är viktigt att man är medveten om den kopplingen. Svenska pass är eftertraktade eftersom de är så lätta att resa med i hela världen.

  Gränspolischef Patrik Engström säger att de försvunna passen även missbrukas av människor som försöker att ta sig till Sverige.

  Passen används inte för att komma in i Sverige. Däremot märker vi som arbetar vid gränskontrollerna att många pass används för att komma ombord på flyg som ska till Sverige. När passagerarna anländer har de sedan inga egna id-handlingar och söker asyl i stället.
  https://archive.is/SQZxR

  Svara
 20. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
 21. michael.

   /  01/23/2018

  Vilken härlig normkritisk feministisk mamma,efter den här händelsen kan inte bara mamman ha metoo på sin facebook bild utan även dottern.

  Svara
 22. Frida Gustavlin

   /  01/24/2018

  Aftonbladets rubriksättare tycks levt i en så kallad filterbubbla.

  ”Aftonbladets granskning avslöjar: 131 döda – över 520 skottskadade.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bKzddl/aftonbladets-granskning-avslojar-131-doda–over-520-skottskadade

  ”– Det är hemska siffror. Jag hade inte trott på den här extrema utvecklingen, om någon hade sagt det här till mig för tio år sen, säger Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie på polisen region Stockholm”

  ”En av anledningarna till skjutningarna, hävdar Gunnar Appelgren, är att vi har en ny generation av unga kriminella män som är extremt lättkränkta och som använder extremt våld. Vi har också stor tillgång till vapen från forna Balkan, säger han.”

  Man kan så klart berätta vart vapnen kommer ifrån, men de här unga kriminella männen tycks verkligen, från ingenstans, ha poppat upp som svampar i skogen. Och de ska väl inte fråga poliser om sådant som har med brott att göra, här behövs en duktig krimideolog, vart är Nina Rung och Sarnecki?

  Svara
 23. Björn

   /  01/24/2018

  Hur kan man som mamma vara så hjärtlös mot sin egen dotter? Jag hoppas verkligen att mamman förlorat all umgängesrätt till den 12 åriga dottern,då hon ömmar mer för en afghan.

  Svara
 24. Nightrunner

   /  01/24/2018

  Fruktansvärd kvinna. Måste finnas grund för att hon ska åtalas för något typ försummelse av föräldraskap. Att inte anmäla det som hänt ens barn trots att man haft vetskap om vad som hänt måste vara straffbart!

  Svara
 25. Anonymouse

   /  01/24/2018

  Tips till MiT. Som jag förstår det driver du din blogg helt utan donationer vilket är aningen beundransvärt om man ser till hur flitig du är. Tycker dock du förtjänar bättre, och det tror jag nog många andra även anser. Man behöver dock inte vara ett snille för att se var skon klämmer (hallå anonymitet). Det intressanta är att det finns lösningar.
  Mitt tips är att du sätter dig in i kryptovalutornas värld (finns en viss inlärningskurva) och ser över möjligheterna för donationer i sådan form. Det fina är att de flesta är decentraliserade och inte ens den allra godaste lilla SJW kan påverka ett donationskonto. En sådan lämplig valuta (bland flera) är Monero, vilken fokuserar på anonymitet. Vet inte till vilken grad du är anonym, det vet bara du. Därför är det viktigt att sätta sig in på vilken nivå en specifik valuta är anonym för att hålla jämna steg med sin egen anonymitetsnivå (tänk transaktioner, ip och liknande).
  Vad finns då för baksidor?
  Chansen är ju såklart att kryptovalutor är totalt främmande för dina läsare.
  Det är dock på stark frammarsch och jag skulle bli förvånad om inte en och annan sysslar med det redan nu. Sådant kan alltid undersökas med en poll om du skulle välja att se över möjligheterna…

  Svara
 26. Ivar L

   /  01/24/2018

  ”Antalet misstänkta krigsförbrytare som upptäcks i Sverige ökar. På två år har antalet fall hos polisens krigsbrottskommission fördubblats”
  https://www.svd.se/fler-krigsforbrytare-upptacks-i-sverige–poserar-med-lik

  Det positiva i artikeln är att faktiskt Miggrationsverket verkar tycka det är viktigt att sätta dit krigsförbrytare och att Sverige är ett av de länder som jobbar hårt med detta:
  ”Migrationsverket, som står för majoriteten av anmälningarna, skickade över 52 fall under 2017.”
  ”Sverige har också ett rättsystem som är effektivt jämfört med andra länder utifrån dessa brott.”

  Men så är det ju det där med straff och Sverige, vad sägs om lite rabatt på krigsbrottsstraffet eftersom man redan varit igång och rånat lite?
  ”I april dömdes en 24-årig man efter att han poserat med ett avhugget huvud från en dödad person lagt upp bilderna på sin Facebooksida. Straffvärdet uppgick till ett år och sex månader, men rätten gav 24-åringen rabatt eftersom han redan avtjänar ett fängelsestraff för rån.”
  Jag fattar inte detta med straffrabatt. Varför skall man få ett lägre straff för krigsbrott för att man redan begått andra brott? Det borde väl vara precis tvärt om?

  Svara
 27. Vem är SVT-profilen som mist jobbet pga av sexigt olämpligt beteende?
  Bärring finns i skvallerrymden….

  Svara
  • MiT

    /  01/24/2018

   Sök på flashback och du skall finna… 😉

   Svara
  • G

    /  01/24/2018

   ”Andra som reagerar på nyheten funderar om det istället kan handla om moralpanik hos den statliga tv-jätten. Nyheter Idag har talat med presschefen Camilla Hägert för att be henne utveckla resonemanget bakom att programledaren inte längre får jobba i teverutan.

   – Det handlar om ett förtroende mellan SVT och tittarna.

   Hur påverkas det förtroendet? Om man är anställd på SVT måste man väl kunna vara aktiv på en porrsajt, eller står det en konflikt där mellan på något sätt?

   – Nej, men om man har en publik roll på SVT så handlar det väl lite om trovärdighet.

   Hur påverkar det trovärdigheten? Han kan ju vara duktig som teveankare, sen kan man ju ha åsikter om han är duktig som porrskådis…

   – Vi håller på och utreder och försöker få en klarhet i vad som hänt. SVT har haft samtal med honom. Det här är också ett personalärende, vi kan inte gå in i detalj hur turerna går.”
   https://nyheteridag.se/svt-runkaren-kan-forlora-jobbet-i-tv-rutan-nu-anklagas-svt-for-moralpanik/

   Svara
   • Att han visade bilder publikt när han ägnar sig åt snusk visar att han saknar normala förståndsgåvor och är således olämplig att inneha arbete där det krävs.

    Svara
    • G

      /  01/24/2018

     ”Att han visade bilder publikt när han ägnar sig åt snusk visar att han saknar normala förståndsgåvor

     *okej*

     Svara
  • G

    /  01/24/2018

   Imponerande, hans twitterkonto (nu skyddat) skapades så sent som i Maj 2017 och redan lyckats skaffa sig nästan 16k följare! 😛 Och hans konto på Xhamster är numera ”retired”, men alla videos verkar finns kvar, glöm inte ta på era rosa genusglasögon om ni tänkt ta en titt uj uj…

   Svara
   • MiT

     /  01/25/2018

    Det räcker inte med de rosa…

    Svara
    • G

      /  01/25/2018

     Hihihi. Som hans arbetsgivare SVT brukar säga till tittarna inför vissa program som sänds: *känsliga tittare varnas*…

     Svara
  • G

    /  01/24/2018

   Aahahaha! Va fan Hanif! 😛

   Svara
 28. MiT

   /  01/24/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1630818467012738/*

  Svara
  • Medborgarjournalister behövs verkligen!

   Svara
  • Ivar L

    /  01/25/2018

   Mer troligt är väl att åklagaren ”missade”.
   Skrämmande att de som är satta att se till att lagarna efterlevs och att vårt land är säkert har sin lojalitet hos kriminella främlingar.

   Svara
 29. Lagrådet säger nej till regeringens förslag till samtyckeslag. Det går inte att veta i förväg vilka handlingar som skulle kunna vara straffbara och att det blir för mycket upp till domaren att bedöma.
  Men S lägger ändå förslaget till Riksdagen.

  Svara
  • Rikard

    /  01/24/2018

   Hej.

   Självklart läggs förslaget; det är ju inte tänkt att röstas igenom. Det är meningen att regeringen skall kunna säga till sina aktivister ”Titta vad taskiga de andra partierna är, stanna hos (S)!”. Det kommer fler sådana förslag, så att sosseriet kan stärka bilden av de är de tappra få som strävar mot De Onda.

   Titta på hur de agerade under sjuttiotalet, eller under tiden med ‘mittre samverkan’. Samma taktik fungerar om och om igen därför att de flesta av de röstberättigade lägger ner mer tid på femkort/Fejsbok/IKEA-katalogen/vem som är buksvåger med vem i kändisvärlden än de gör på att bilda sig politiskt.

   Demokrati med engagerade insatta och pålästa röstberättigade har vi inte haft i modern tid.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jag känner många som är pålästa och röstberättigade men de är för få. Sedan är politik flyktigt, det som gäller idag kan vara borta med vinden i morgon. Inte lätt att hänga med. Inte heller att påverka något. Demokrati är så krympt att det är bara ett fint ord.

    Svara
   • Senior

     /  01/25/2018

    Just så.

    Sak samma med deras egenhet att fiska röster genom att göra inrikespolitik av utrikespolitik.

    -Något som med migrationsvågen exploderat i ansiktet på dem, eftersom det nu med modern informationsteknik inte längre går att hävda partiets enorma godhet inför folket på hemmaplan utan att det sprids utomlands; nu måste man plötsligt leva upp till det.

    Svensk inrikespolitisk godhetspropaganda och fagra tal om att hjälpa flyktingar fanns förr liksom inte i de länder som nu har internet….

    Svara
 30. Gorby

   /  01/24/2018

  Svara
  • Gorby

    /  01/24/2018

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/24/2018

    Jag jobbade kommunalt några år, ett återkommande tema i den lilla kommunen var någon form av årlig ”utbildningsdag”. Det var ju självfallet inte så att man försökte sig på någon mer precis och individanpassad kompetensutveckling, utan istället buntade de ihop kommunens lärare, tjänstemän och en del knegare i någon aula, sedan hyrde de in div. moraltanter och pseudotänkare, ibland någon extremsportare som riskerat livet för att klättra på berg – vilket trots sammanhanget kunde vara en gnutta intressant.

    Pausen med torr bulle och termoskaffe var nästan värst, detta pliktskyldiga nickade och inställsama småpratande om ”att där var intressant, sådant här måste man göra oftare, jättebra!”. Som om de aldrig öppnat en bok i hela sitt liv. Får gåshud när jag tänker på hur smärtsamma de där meningslösa dagarna var.

    Stackars alla de som jobbar åt Ludvika som nu ska tvingas stå ut med detta orakel av uppblåst självgodhet.

    Svara
  • G

    /  01/24/2018

   ”Grön ungdoms språkrör flyger för att tåg är dyrt – tjänar dubbelt så mycket som jämngamla unga”
   https://samnytt.se/gron-ungdoms-sprakror-flyger-for-att-tag-ar-dyrt-tjanar-dubbelt-sa-mycket-som-jamngamla-unga/

   Svara
  • G

    /  01/24/2018

   Svara
  • Pelle2

    /  01/25/2018

   Är som vanligt med dubbelmoralister som Hanna Lidström.
   Dom delar gärna ut pekpinnar om hur vi andra skall leva medan dom själva gör som dom vill.
   Fast hon tar det till ny höjder när hon skyller på det det ekonomiska systemet och rika män i allmänhet att hon väljer att flyga på semester till Kap Verde.
   Hon kan ju inte påstå att hon var tvungen att åka på semester just dit. Hon kunde väl ha tagit tåget till någon svensk turistort.
   Är väl lite som med Peter Eriksson som ville förbjuda suvar i Stockholms innerstad medan han själv ägde en suv och Gahrton som körde bilar utan katalysator.

   Svara
   • Melmac

     /  01/25/2018

    Det värsta är att de antingen är så jävla hjärntvättade eller genuint korkade att de inte själva inser dubbelmoralen. Det är så man själv skäms över det svaret hon ger.

    Svara
 31. Siffror från 2012. Lägg märke till vilka brott som ”klaras upp” i Sverige.
  Nejdå, ingen pinnjakt.

  Svara
 32. Svara
 33. G

   /  01/24/2018

  ”Det mest osmakliga hittills från medlemmar i #jagärhär

  Jag trodde faktiskt botten var nådd. Men tydligen kan man sjunka långt, långt, mycket längre ner ändå. Blev nu på morgonkvisten uppmärksammad på att en Facebookgrupp som kallar sig ”Stå upp för Peter Madsen” och som till hälften består av medlemmar i #jagärhär, missbrukar bland annat mitt namn. De andra som utnyttjas är Marcus Birro, Alexander Bard samt Peter Springare. Jag blev riktigt illa berörd av att mitt namn förekommer i sammanhang med en misstänkt mördare som begått det mest bestialiska brott. Jag kan inte föreställa mig sorgen som den drabbade familjen går igenom och tilltaget att skapa en grupp för att stötta Peter Madsen går bortom mitt förstånd. Det är så djupt respektlöst mot offret och hennes anhöriga att det vänder sig i magen på mig.”
  http://katerinamagasin.se/det-mest-osmakliga-hittills-fran-medlemmar-jagarhar/

  Svara
 34. G

   /  01/24/2018

  ”Så här ville Socialdemokraterna bygga sin egen trollfabrik redan 2015”
  https://samnytt.se/avslojar-sa-har-ville-socialdemokraterna-bygga-sin-egen-trollfabrik-redan-2015/

  Svara
 35. G

   /  01/24/2018

  Hahaha, vad grymt!

  Svara
 36. G

   /  01/24/2018

  Är alla fackliga tidningar insmorda i ren vänstersmörja och feministiskt genustrams idag eller ? Fy fan vilken jävla skit som medlemmarna får hem i brevlådan, är det inte om mens och att det borde finnas gratis bindor till kvinnor så är det något liknande i varenda jävla nummer av tidningen som skickas ut.

  Svara
 37. G

   /  01/24/2018

  Svara
 38. G

   /  01/25/2018

  Svara
  • G

    /  01/25/2018

   NWT är från Jan 24 2016, såg jag när jag kollade publiceringsdatum, utgick från att båda var dagsfärska.

   Svara
  • G

    /  01/25/2018

   ”Minst tre män jagas efter ett knivrån i Malmö på onsdagskvällen.
   Offret är en flicka, under 15 år, som har fått lämna i från sig kläder till rånarna.
   Polisen jobbar även med ett rånförsök mot en ung person.

   Polisen har fått signalementuppgifter men vill i nuläget inte släppa några detaljer.
   – Vi har signalement på de här tre männen. Samtliga polispatruller som jobbar ute har fått signalementen berättade för sig och på så viss eftersöker man rånarna.

   Malmöpolisen jobbar under kvällen med ytterligare en händelse riktad mot en ung person. Uppgifterna är knapphändiga med hänsyn till sekretess men det ska röra sig om ett rånförsök riktat mot en ung person.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/ung-flicka-knivranad-av-flera-vuxna-man/

   Svara
 39. G

   /  01/25/2018

  Bibliotek i Sverige och bibliotek i Danmark….

  ”Opførslen fra unge indvandrere på børnebiblioteket har gjort, at Sofie Viola og Jens Marinus ikke længere har lyst til at komme på biblioteket.

  – Nu vil de helst blive i bilen, hvis jeg skal ind og aflevere bøger, og går de en sjælden gang med ind, spørger de hurtigt, om vi ikke skal hjem igen, siger Alice Maria Rasmussen.

  Børnene er simpelthen blevet bange for de unge uromagere, der ifølge Alice Maria Rasmussen opfører sig respektløst og råber af alle.

  Omkring juletid oplevede Alice Maria Rasmussen igen, hvordan hendes børn ikke kunne få lov til at være i fred.

  – Der er blandt andet et skib på børnebiblioteket, og det var kun de her udlændinge, der måtte lege i det. De kastede ting efter mine børn, og de løb truende hen mod dem. Det var dråben for mig, og nu kommer vi her ikke længere, siger Alice Maria Rasmussen.

  Mandag aften måtte en borger fra Spøttrup tilkalde politiet på grund af uro på biblioteket. Og Skive Bibliotek er bekendt med de store problemer, der er med unge flygtninge og indvandrere, der skaber utryghed på biblioteket.

  Alice Maria Rasmussen håber, der snart sker noget, for hun har svært ved at acceptere, at det er en gruppe unge ballademagere, der skal bestemme tingenes gang.”
  https://www.skivefolkeblad.dk/artikel/familie-kommer-ikke-mere-pa-biblioteket-bornene-er-bange-uromagere

  Roger Mogert, vad säger du ? Svartmålning av Danmark?…

  Svara
  • G

    /  01/25/2018

   ”Fire syrere accepterede ikke bortvisning: Unge skaber utryghed på biblioteket

   Dina Fra, Spøttrup, var mandag aften taget ind til biblioteket i Skive for at aflevere og låne nogle bøger.

   Men da hun kom, kunne hun se, at bibliotekspersonalet stod og skændtes med en gruppe unge, syriske drenge ude foran indgangen.

   Drengene var i løbet af eftermiddagen blevet bortvist fra biblioteket, og de havde fået besked på, at de ikke måtte komme der mere den dag.

   – Specielt den ene af dem spiller ofte op, provokerer personalet og er grov i munden. Han har ingen respekt for voksne mennesker, og de var blevet smidt ud, fordi de larmer for meget. Vi har ofte fået kommentarer fra andre brugere omkring de unge drenge, og mandag blev det for meget, siger Ejvind Mikkelsen, der er formidlingschef hos Skive Bibliotek.

   Men drengene ville ikke acceptere, at de ikke måtte spille mere computer den dag, og da personalet var taget hjem, forsøgte drengene at komme ind via familiemedlemmers sygesikringskort, da deres egne var blevet spærret.

   Det opdagede Dina Fra og en anden kvinde, og de forsøgte at holde drengene ude af biblioteket.

   – Det var en ubehagelig situation, for de ville slet ikke høre på, hvad vi sagde. Så vi var nødt til at agere som vagter, for vi vidste, at de ikke måtte komme ind. Den største af dem var meget aggressiv, og han sagde, jeg skulle holde min mund, mens han bare grinede af mig, fortæller Dina Fra.(forts)”.
   https://www.skivefolkeblad.dk/artikel/fire-syrere-accepterede-ikke-bortvisning-unge-skaber-utryghed-pa-biblioteket

   Roger Mogert: sluta vara så främlingsfientliga!

   Svara
 40. G

   /  01/25/2018

  DM skriver om mamman i MiTs blogginlägg/FT-artikel…

  ”Swedish mother dating an Afghan refugee REFUSED to report him to police when he abused her 12-year-old daughter

  Swedish woman, 45, was dating teenage Afghan migrant living in her care
  Abdul Dostmohammadi, now 19, sexually molested her 12-year-old daughter
  Mother refused to report as she was worried he’d be sent to Afghanistan”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5306279/Mother-refused-report-Afghan-migrant-molesting-daughter.html

  Svara
  • Kristian

    /  01/25/2018

   Hundra timmars samhällstjänst och böter som inte kommer att betalas …

   Svara
 41. MiT

   /  01/25/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/25/2018

   Min förhoppning är att de som läser dessa kurser kommer att finna dem som en belastning snarare än en merit när de söker jobb om tio-tjugo år. Det känns som att genusvetenskapen kan komma att hamna på historiens skräphög tillsammans med annan pseudovetenskap genom århundradena. Det borde inte hålla i längden…

   Svara
  • Pelle2

    /  01/25/2018

   Förstår att idioterna på Södertörns förskola inte tycker att Hanna Lidströms resonemang om att det är rika mäns fel att hon väljer att flyga till Kap Verde är fel.
   Enligt deras radikalfeministiska teorier är ju män, och helst vita, svenska sådana, per definition förövare och alla kvinnor offer.
   Åtminstone är dom offer fram tills det är dags att välja in styrelseledamöter till företagsstyrelser eller om det gäller att få prestigefyllda jobb med hög lön.
   Då är dom helt plötsligt starka kvinnor som naturligtvis är mera lämpade för jobbet än någon man…

   Svara
   • För karriäristerna är sann verklighet ointressant.
    För att klättra i en maktpyramid krävs att man rabblar den aktuella ”trosbekännelsen”.
    Så har det varit i tusentals år.

    Svara
 42. Leif

   /  01/25/2018

  Julia Caesar har utsatts för sabotage. Efter att hennes identitet blev röjd var det kanske inte så svårt att hitta hem till henne.
  https://juliacaesar.blog/2018/01/11/2017-var-aret-da-nagon-hallde-olja-i-min-brunn/

  Svara
 43. Ivar L

   /  01/25/2018

  Maktkampen har börjat:
  https://www.svd.se/heimdals-seniorer-kraver-stopp-for-sd-inflytande
  ”30 personer med tunga positioner kräver åtgärder från Heimdal i ett brev till föreningens styrelse.
  – Medlemskap i SD är inte förenligt med medlemskap i Heimdal, säger Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern.”

  Jag vet inte hur många som läste Rydells vinklade reportage i SvD men oavsett om hon överdrev så var det rätt uppenbart att SD vunnit inflytande i den borgerliga konservativa föreningen. Jättefestligt säger jag. Det är ju egentligen inte så konstigt att ett parti som SD förr eller senare får inflytande i en sådan förening. Nu rycker medlemmar som blivit etablissemanget ut och försöker mota Olle (jag menar Jimmie) i grind. De kommer nog inte att lyckas. Inte i längden. Att försöka förbjuda Jimmie Åkesson att besöka föreningen och hålla föredrag visar ju på hur rädda de är.
  ”Flera seniorer var kritiska till att Jimmie Åkesson bjöds in att tala på föreningen, berättar Broberg. — För mig är det obegripligt att en konservativ studentförening bjuder in Jimmie Åkesson och därmed ger hans parti legitimitet, säger Tunström.”

  Heimdal har skrivit ut hela intervjun
  http://heimdal.nu/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/25/2018

   Roligast är väl när lilla mikrobpartiet KD stolt berättar att de minsann har dörren stängd till SD. Jaha? Vad spelar det för roll om de åker ur riksdagen? Och inte ens om de får några mandat lär väl det kännas viktigt för Sveriges tredje största parti?

   Svara
   • Kristian

     /  01/26/2018

    Att till varje pris sätta ”heder och ära” före realpolitik fungerar kanske inte så bra idag.

    ”Knights had no meaning in this game. It wasn’t a game for knights.”
    -The Big Sleep

    Svara
 44. G

   /  01/25/2018

  Kvällens Opinion Live…

  ”Direkt från Staffanstorp där nyanlända fått boende i husvagnar. Hur ska Sveriges kommuner lösa bostadsbrist och flyktingmottagande? Engagerade ortsbor möter bland andra politikerna Christian Sonesson (M) och Hillevi Larsson (S), debattören Ann Heberlein och Fredrik Bengtsson, Migrationsverket.
  Programledare: Belinda Olsson.”

  Svara
  • G

    /  01/25/2018

   Svara
  • Vic

    /  01/25/2018

   Det finns ju någon idé om att nyanlända lättare skulle integreras om de får bo blandat med svenskar inne i städerna och därför har vissa kommuner valt att låta nyanlända gå före i bostadsköer. Så jag tror att planen är att undvika att koncentrera invandrare i förorter. Jag är dock mycket skeptisk till att integrationen skulle börja gå på räls om alla fick en lägenhet i stan. Oavsett så är det ett mycket orättvist tillvägagångssätt att ge en viss befolkningsgrupp förtur på bostäder.

   Sen är ju nyanlända inte de enda som behöver bostäder heller…

   Svara
 45. MiT

   /  01/25/2018

  Svara
  • Kristian

    /  01/25/2018

   Ladorna är alltså inte helt tomma, om man bara prioriterar lite …

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/25/2018

    Gendetänk behövs i mpnga länder, men kanske inte Södertörnsvarianten, utan den där helt vanliga typen av gendertänk som innebär att man inte ska skära sönder underlivet på unga flickor och gifta bort dem innan de kommit i puberten.

    Svara
 46. Kristian

   /  01/25/2018

  Artikelförfattaren har gått på ”den lätte” om den islamska guldåldern, men i övrigt är det läsvärt.

  Svara
 47. Ivar L

   /  01/25/2018

  Hanif Bali till BBC:
  ”– Just nu kan vi ta emot noll flyktingar som jag ser det. I det långa loppet är det möjligt att vi skulle kunna ta emot mellan 3 000 och 5 000 om året, ”
  https://www.svd.se/hanif-bali-till-bbc-vi-kan-ta-emot-noll-flyktingar

  Han företräder i siffror nästan exakt min åsikt. Men tyvärr sitter han i M så det blir ingen röst. Jag har inget förtroende för M och jag tänker inte rösta på dem av rent principiella skäl de två kommande valen. Detta på grund av tilltaget med DÖ som är bland det mest odemokratiska som hänt i Sverige. Fredrik Reinfeldt gör också att en omfattande karantän är på sin plats. En sådan livsfarlig sjukdom vädras inte ut i en handvändning.

  Svara
  • Varför känns det som om han vore medlem i fel parti?

   Svara
  • Senior

    /  01/25/2018

   Dito.

   Svara
  • Kristian

    /  01/26/2018

   Ytterligare ett +1. Du säger vad jag tänker.

   ”DÖ-karantän” är ett bra uttryck, skall börja använda det.

   Svara
 48. Hon gjorde ju helt rätt, mamman alltså. Inte ens Rätten tycker det är upprörande att gå längre, som att våldta barn bara man ljuger ordentligt om sin ålder. http://www.friatider.se/13-rig-flicka-f-rs-kte-ta-sitt-liv-efter-skogsv-ldt-kten-nu-slipper-han-utvisning-f-r-brottet-var

  Svara
  • Vic

    /  01/25/2018

   fyra jävla månader ungdomsvård? Seriöst? Vem fan blir rehabiliterad av att sitta på nåt ungdomshem, gymma och läsa böcker i fyra månader? Är det all tid det krävs för att gå från barnvåldtäktsman till fungerande samhällsmedborgare? Applåder för Uppsala tingsrätt! Tyvärr tvivlar jag på att de sett det sista av honom.

   Ursäkta svordomarna, men ämnet (och mitt eget raseri) kräver kraftuttryck och jag försöker hålla mig till de mest städade jag kan komma på. Förstör man livet för en trettonårig flicka så ska man fan få känna på det hårda livet själv, även om man så bara är sexton.

   Svara
 1. Toksvep | WTF?
 2. Sverige blir bara mer och mer bisarrt | WTF?
 3. Precis som i Sverige? | WTF?
 4. Asylaktivist bekräftar bilden av batikhäxors utnyttjande av sk ”ensamkommande” | WTF?
 5. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 6. Språkutvecklingen i Sverige | WTF?
 7. Det ruttna Sverige | WTF?
 8. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: