Gårdagens tweet

Hur ska man se tweeten från nyvalde partiledaren för Fisarna, Sissela Nordling Blanco, igår om nazism?

nordlingblanco

Den skriver hon alltså i skuggan av terrordåden i Paris och Köpenhamn. Där islamistiska terrorister haft judar som mål också, i Köpenhamn var troligtvis huvudmålet just en synagoga full med judar. Kanske skjutningen mot mötet där Vilks var med var en avledande manöver med ”bonus” så att säga, skulle Vilks och några andra strukit med så hade det varit ”bra” (bra för terroristen/terroristerna alltså) och massor med uppmärksamhet riktad dit men att huvudmålet egentligen var synagogan?

Menar Nordling Blanco att islamism och nazism är samma sak eller lika illa? I så fall är jag med nämligen. Men om hon menar det hon skriver, att i tider när islamistiska terrordåd riktade mot judar får judar att vilja flytta och att det skulle bero på några nassar och inget annat då saknar hon något i huvudet, nämligen hjärna.

**********

Stefan Löfven sa i Agenda att man ska ta tag i problemet med hjälp av till exempel idrottsrörelsen och Scouterna. Han glömde Kamratposten och Min Häst, det hjälper nog ungefär lika mycket.

Sen får vi inte glömma att regeringen själva har utsett rena islamistförsvarare till samarbetspartners när det gäller kulturministerns idé om att ”utbilda svenskarna” i islam…

Även Mona Sahlin var med i Agenda (det är inte samma klipp) och pratar om att vi måste lära oss känna igen extremism i samhället när man ser den och då också varna antar jag. Problemet är ju att det finns ganska många som gjort just det och fått den feta rasiststämpeln smackad rakt i pannan. Så hur menar hon att man ska kunna varna för det när man direkt stämplas som rasist av Mona Sahlin själv? För där är Mona Sahlin MYCKET medskyldig, hon har varit blixtsnabb med stämpeln för minsta lilla under MÅNGA år. Mona Sahlin, som alltså är en stor del av problemet, är nu nationell samordnare för att motverka extremism…

Hon säger också att högern per definition är antisemitisk… Men man får väl tolka det snällt och anta att det bara var en felsägning och att hon menar högerextremism. Hon pratar ju faktiskt om extremism. Om hon inte menar det är det riktigt illa.

Ledarsidorna: ”Du är inte min nationelle samordnare

Sjätte mannen: ”PER DEFINITION

Sen ska vi inte ens nämna Heberleins mycket märkliga framträdande, hon verkade närmast vara förvirrad. Hon gillar inte Vilks bilder och därför blir priset för att försvara yttrandefriheten (och då automatiskt demokratin också!) för högt. Hon verkar faktiskt tycka att man ska böja nacke för extremisters idéer…

Vi lever fan i Ankeborg alltså!

**********

Jag tycker att Cattas inlägg ”Er naivitet skrämmer mig…” är mycket bra och sätter fingret på problemet i Sverige när det gäller just detta med terrorism!

**********

Susannas Crowbar: ”Trötta tankar om läget för yttrandefriheten

FNordspotting: ”En dryg månad var allt som krävdes för att glömma

Fröken missnöjd: ”I can’t hold on…

Häxan: ”Mona hur mycket är klockan? Svar Mona; Näej, jag har inga tändstickor.

Juggen: ”När blir man svensk?

Bashflak: ”Trollkonstnärerna

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Jan

   /  02/16/2015

  Sissela N Blanco är antingen en idiot eller så islamist. Några andra slutsatser går väl knappast att dra. Stefan Löfvén påminner om en dresserad apa som hela tiden får order av någon annan vad han ska säga och tycka. Han verkar inte lita till sitt eget omdöme. Man hör alltid någon annans röst när han pratar. Mona Sahlin gör mer och mer skäl för öknamnet Måna Muslim…

  Svara
 2. Jag tror inte huvudmålet var synagogan. Isåfall hade det varit väldigt korkat att överfalla mötet med Vilks FÖRST och därigenom dels riskera att bli nerskjuten redan då, och även öka polisberedskapen i hela staden.
  Jag tror att Vilks var det primära målet och att terroristen efter det överfallet bestämde sig för att gå all-in med ytterligare anfall för att få sina 72 oskulder. Det var ju även så det gick till i Paris.

  Svara
  • MJ

    /  02/16/2015

   Vilks verkar ju inte ha varit målet alls. Han skjuter mot dörrar och fönster och sedan öppnar han dörren och skjuter lite in i entrén.
   Vilks var inte i närheten.

   Om han ville åt Vilks så hade det väl bara varit att knalla in och skjuta honom?

   Svara
   • Beundrar hur du kan sätta dig in i hur en mördare funderar och agerar i en situation där han troligtvis vet att det kan bli hans sista ögonblick i livet.

    Du är säkert van att hantera vapen med skarp ammunition där det bara är att ”kliva in” och mörda den man vill med ett par snabba skott, antagligen i en snygg träffbild. Tror dock inte att killen i Köpenhamn var lika kallhamrad och kallblodig som du skulle vara.

    Så kom gärna ner från dina höga hästar.

    Svara
   • Jag vet inte på hur han resonerade, han kanske upptäckte att där var massor av poliser och bestämde sig för att skjuta snabbt och sedan gå vidare till nästa mål när han inte hittade Vilks?
    Om inte Vilks var målet där eftersom han klarade sig- vem var det? Tydligen en karl som råkade gå förbi, för det var ju han som blev ihjälskjuten…

    Svara
    • MJ

      /  02/16/2015

     Det är inga okända tillställningar och vilket idiot som helst fattar ju att det är både poliser och beväpnade livvakter där. Han fattade såklart att han inte skulle överleva om han gick in i huset.

     Det ger ju en viss insikt om vad han hade tänkt sig. T.ex. att han antingen ville överleva eller ville kunna begå flera dåd innan han dog och att han förstod att han inte kunde välja vilken person han skulle skjuta.

     Sen ska vi än så länge inte vara helt säkra på att polisen har plockat rätt person, det har de inte sagt än.

     Svara
     • Nu säger du ju det själv: Det var visst inte bara att knalla in och skjuta. 🙂

     • Denna wiki är mycket upplysande – men jag lyckas inte ska en rättvisande sammanfattning
      ”mottogs av Adolf Hitler den 28 november. Han bad därvid Adolf Hitler om hjälp gentemot judarna i det palestinska mandatet.” ”Efter mötet med Hitler kom han i kontakt med SS-Obergruppenführer Gottlob Berger, vilken hade det högsta ansvaret för rekrytering till SS. I december 1941 utnämnde Reichsführer-SS Heinrich Himmler al-Husseini till SS-Gruppenführer, vilket motsvarade generallöjtnant inom armén. Himmler och al-Husseini utvecklade även personliga vänskapsband[18]. Under andra världskriget propagerade al-Husseini för axelmakterna i radiosändningar som riktade sig till arabstaterna.[19] Walter Winchell kallade honom för ‘den arabiske Lord Haw-Haw’, vilket kan illustrera hans betydande insatser i detta avseende.[20”

      ”Amin al-Husseini arbetade med att rekrytera muslimska frivilliga till den tyska krigsmakten, främst i balkan.[21] Hans insatser härvidlag har ansetts som mycket betydelsefulla. I april 1943 kom han exempelvis till Sarajevo, där han mottogs entusiastiskt, och träffade bland andra Uzeiraga Hadzihasanovic och hadzi-Mujaga Merhemic, vilka han redan 1931 hade knutit kontakter med i samband med den all-islamska konferensen i Jerusalem. Han verkade vid sitt besök kraftfullt för att muslimer skulle ansluta sig till Waffen-SS. I maj 1943 överfördes al-Husseini formellt till SS högkvarter, där han deltog i rekryteringen av SS män från Balkan, Sovjet, Mellanöstern och Nordafrika. Ett stort antal muslimer kom också att tjänstgjora inom Waffen-SS, och divisionerna 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (kroatische Nr. 1), 21. Waffen-Gebirgs-Division der SS Skanderbeg (albanische Nr. 1) och 23. Waffen-Gebirgs-Division der SS Kama (kroatische Nr. 2) bestod huvudsakligen av muslimer.[22] För att tillgodose behovet av imamer inom SS, och då särskilt dess fältförband, startade SS en imamutbildning i Dresden, för vilken al-Husseini skall ha haft ett övergripande inflytande över.”

      ”Amin al-Husseini utformade, tillsammans med Kurt Wieland, operation ATLAS i oktober 1944. Då luftlandsattes ett specialförband ur SS bestående av fem män.—-. Syftet var att förgifta Tel Avivs dricksvatten och förbandet medförde därför tillräckligt med gift för att kunna döda cirka 250 000 människor. Förbandet avslöjades dock, varför attacken kunde avvärjas

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

     • Och vad vill du ha sagt med denna långa off topic-text? Vad har den att göra med terrordåden i Köpenhamn och framförallt, vad har den att göra med det vi pratade om här, huruvida det var synagogan eller Vilks som var det primära målet? 🙂

 3. Peter

   /  02/16/2015

  Eftersom terroristen är död kan man inte få reda på vad som var målet med dådet. I Sverige ser vi gärna att det var Vilks som skulle tystas (då hamnar ju Sverige lite i rampljuset). Men tänk om det var det franske ambassadören, François Zimeray, som var det verkliga målet, Terroristerna försökte ju tysta Frankrike, men Köpenhamnsambassadören har inte tystnat och och skulle prata om blasfemi och yttrandefrihet. Därför kan det ju vara så att galningen tänkte döda Zimeray och därmed tysta Frankrike

  Svara
  • MJ

    /  02/16/2015

   Är inte det troligaste att han tänkte döda besökare? Han gör ju inga som helst försök att välja offer utan skjuter i blindo in i huset.
   Att han skulle råkat träffa någon av högdjuren var ju inte direkt sannolikt.

   Svara
 4. Rick

   /  02/16/2015

  Jag håller helt med Sissela Blanco! Vi måste tala om nazismen. Denna ideologi manifesteras nämligen idag genom den antisemitism som florerar inom betydande delar av både islam och vänstern och som har röststarka krafter bakom sig, som t.ex. Aftonbladet. Mycket tyder på att vi även inom regeringen har en nazist, samtidigt som denna ideologi även har fotfäste inom oppositionen.

  Så visst ska vi tala om nazismen och dessutom ska vi vara helt uppriktiga. Idag är kommer man tyvärr undan som nazist genom att skräna att man är antinazist.

  Svara
  • MJ

    /  02/16/2015

   Det där får du nog förklara närmare, har det något med foliehattar att göra?

   Däremot är nazismen faktiskt aktuell igen. Vi har en nazistisk regim i Ukraina som vår stat stödjer helt öppet, men ingen pratar om att de är nazister (eller att de tog makten med våld).

   Svara
   • 2% i parlamentet är inte ‘en nazistisk regim’

    Svara
    • MJ

      /  02/16/2015

     Fyra öppet tredje-riket-nazistiska ministrar då?
     Allukrainska fäderneslandförbundet med ca 30% är också nazister även om de inte använder begreppet om sig själva.
     Allukrainska förbundet (svoboda) som du nog avsåg har för övrigt ca 8% av parlamentet.

     Svara
     • Aha – hitta några nazister, så får man invadera det landet? Konstigt nog framfört av samma röd-quislingar som gnölar om att kriget som störtade Saddam Hussein var ett brott! Ja, det var ju Sydkoreas motstånd mot Nordkorea också – trots att försvaret formellt var godkänt av FN, sedan kommunisterna spelat kränkt kärring och lämnat omröstningen – och därmed missade möjligheten till veto.

      Norrskensflamman utnyttjade tryckfriheten för att utmåla Finland som nazistiskt under kriget, och därmed också de frivilliga, Alltså efter att Molotov-Ribbentrop-pakten brutits genom operation Barbarossa. Innan dess gick Finland istället i ledband med de förhatliga Storbritannien och USA.

      Sprängningen av Norrskensflammans tryckeri gav propagandablaskan för landsförräderi martyrstatus – men ingen ojar sig över den röda diktaturens kreatur, bara över en till stor del påhittad nazism. Nazismen sköttes på den tiden av Bondeförbundet, numera Centerpartiet. Och så förstås, Aftonbladet. AB hade kvar sin naziredaktion in på 50-talet, då LO köpte den och lade ned sin egen kvällstidning. Så man har 100 procent rätt ifall man påstår att AB har ‘rötter i nazismen’ eller ett ‘nazistiskt förflutet’.

      Jag har dussintals med bilder på palestinier som står på led och gör hitler-hälsning – vilket väl styrker Israels sak? Mein Kampf är fortfarande en bestseller i arabvärlden – översatt till arabiska av Gamal Nassers bror. Hakkors säljs som smycken i muslimska länder. Och så vidare och vidare.

 5. Anders Senior

   /  02/16/2015

  ”Stefan Löfven sa i Agenda att man ska ta tag i problemet med hjälp av till exempel idrottsrörelsen och Scouterna.”

  Ja, socialisterna har väl infiltrerat både idrottsörelsen och scouterna sedan länge, så nu behöver deras (s)tyrelser få mer pengar att (s)jälva leva flott på.

  Unga örnar, har väl redan fått ta del av några miljoner, så deras socialistiska ledares inkomster är nog säkrade mandatperioden ut….

  Finns det någon folkrörelse kvar snart tro, som inte är offer för infiltration och påverkan från dem?

  Jag antar att detta inte kan finansieras från våra tomma lador heller, utan måste bekostas med ytterligare skattehöjningar…

  Jag fattar inte hur (S)ocialister lyckas lura folk att man skulle vara någon form av Robin Hood som tar från de rika och ger till de fattiga, när man i själva verket är Prins John som skattar sin egen befolkning till döds för att nära sig själv och sina likasinnade lakejer.

  Svara
 6. Grodan Boll

   /  02/16/2015

  Tokan, har du en direktlänk till Sisselas tweet?

  Svara
 7. robjoh

   /  02/16/2015

  Jag har för mig att det finns en hel dokumenterat om samarbeten mellan nazismen och vissa islamistiska predikanter före, under och efter andra världskriget. Jag är dock osäker på om det är det hon menar.

  Svara
 8. Mona var bättre vid intervjun i P1 Morgon idag, där framgick att hon menade att nazister per definition är antisemiter, att jihadister också är det, och att extremvänstern ofta hamnar där i sin oförmåga att hålla isär Israel och judar.

  Svara
  • MiT

    /  02/16/2015

   Jo det var väl det troligaste. Men visst verkade Sahlin vara lite annorlunda i Agenda? Inga överlägsna hånflin och man anade att hon darrade på rösten lite också. Precis som om hon just insett vidden av det hon varit med om att driva fram de senaste 20 åren?

   Svara
 9. Grisbrottaren

   /  02/16/2015

  – ”Menar Nordling Blanco att islamism och nazism är samma sak eller lika illa?”

  Det kan ligga något i den här tanken. De godas överideolog – Henrik Arnstad – har nämligen börjat försöka inkludera islamismen i ”högerextremismen” genom att kalla det en identitär rörelse. På så sätt kan han tona ned det islamiska inslaget i hotet mot judar och yttrandefriheten, för att istället ge den så kallade ”främlingsfientligheten” skulden för islams inherenta judehat och antidemokrati.

  Så här skriver Arnstad:

  – ”Troligen är det ingen slump att attentatet 7 januari ägde rum i Frankrike, ett land präglat av ultranationalistiska och rasistiska framgångar. Det var i Frankrike den så kallade neofascismen konstruerades, från 1968 och framåt. Vid valet till Europaparlamentet 2014 blev rasistiska Front National landets största parti.

  Terrordådet mot Charlie Hebdo är en spegelbild av denna politik. Den våldsbejakande islamistiska terrorn utgör samma hot mot demokratin. Likheten med rasismen är att även denna ideologi är identitär. Den exkluderar ”de andra” och mördar dem, vilket skedde i Paris igår liksom i Syrien och Irak via ISIS.

  Ömsesidigt kommunicerar rasismen och fundamentalismen med varandra, i en vidrig symbios. Resultatet blir radikalisering. Bägge rörelserna utgår från varandras våldsamma retorik för att legitimera sig själva. Rasisten kräver ”yttrandefrihet” för sin egen rasism, men försöker censurera kritik via mordhot och våld. Fundamentalisterna i Paris gjorde detsamma gentemot Charlie Hebdo.”

  Här är källan, en bloggpost från dagen efter Hebdo-attacken: http://www.tricorder.se/?p=835

  Svara
  • Anders Senior

    /  02/16/2015

   ”genom att kalla det en identitär rörelse.”

   Ja, då kan han lägga till kommunismen och feminismen där också.
   Det är också ”identitära” rörelser som gör skillnad på folk och folk…..
   Dvs. Vänsterrörelser.

   Att kalla nazismen för högerextrem är som att säga att finland ligger västerut, extremväster.

   Svara
  • nähe

    /  02/16/2015

   vore det inte bättre att starta en insamling till en köpe-examen åt stackarn. om alla skänker en krona kan diplomet tryckas på det finaste av papper.

   Svara
 10. Andreas Nurbo

   /  02/16/2015

  Svara
  • Jan

    /  02/16/2015

   Jag tror inte att hennes ordval var något missförstånd. Det är en efterhandskonstruktion. Hon trodde hon kunde komma undan med det helt enkelt. När det inte gick så pudlar hon.

   Svara
 1. Aftonbladet i topp på The Idiot Index | WTF?
 2. Veckan som förgick, vecka 8 - Ludwig von Mises-Institutet i Sverige
 3. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: