Public Service tappar det mer och mer

Att Public Service är hårt marinerat i identitetspolitik är ju ingen hemlighet, man ska vara sin hudfärg, sitt kön, sitt ursprung och så vidare. Man kan inte vara något mer utan bara det som andra anser att man ska identifiera sig med. Har man en viss hudfärg så besitter man tydligen en viss unik kompetens som bara personen med just den hudfärgen kan ha, därför anser galningar inom SVT och Rättviseförmedlingen att representation är det allra viktigaste.

Stackars förtryckta Kakan Hermansson drabbas numera oerhört hårt av glastaket, så hårt att hon bara får programledarjobb efter programledarjobb av SVT. Hon passar bra in på SVT då hon gjort karriär på vara just en identitet och inget mer. Sånt gillar de ju på SVT. Jag har inget emot att hon jobbar på SVT, jag tycker däremot att det ska vara en upplysningstext som talar om vad det är för en person så folk vet vilken sorts människor deras licenspengar avlönar.

Detsamma gäller Sveriges Radio, där Kakan för övrigt också givetvis jobbat/jobbar, där gillar man stenhårt att man är och representerar en viss identitet. Man gillar det så hårt att man tycker det är humor med självmord. Så länge det är män som begår dem givetvis, annars är det ju alls inte så roligt! Identiteten som gäller inom Public Service är feminist och i den så ingår så mycket annan idioti som man får på köpet, som till exempel att tycka att Rättviseförmedlingen och deras tankar är jättebra.

Nu senast är det Sveriges Radio som trampat i klaveret ÄNNU en gång, Tankesmedjan i P3 (surprise…) och en podd som är knuten till programmet har kallat Alice Teodorescu ”husblatte” eller om det bara är ”blatte” i ett program och de tycker hon är jättekonstig som inte har vissa specifika åsikter eller beter sig på ett visst sätt som är knutna till hennes ursprung/hudfärg/kön. Att anse att någon är bunden till vissa åsikter eller bete sig på ett visst sätt baserat på vilken hudfärg, kön eller ursprung personen har, är det inte det som i vardagstal kallas RASISM? Sånt gillar de visst på Public Service…

alicetankesmedjan

Jag antar att Tankesmedjan ska vara ett humorprogram? Men något blir ju inte humor bara för man säger det i ett humorprogram eller om man fnissar själv åt det man säger och tycker att det är hysteriskt roligt? Det räcker inte ens när ens kollegor fnissar åt det man pressar fram. Är det inte bättre att ge fan i att försöka göra humor om man inte fixar det? Finns inte mycket som är sämre än dålig humor.

Men det allra finaste exemplet på hur identitetspolitik fungerar står Miljöpartiet för när de anställer någon ENBART för att kunna bli populärare inom vissa grupper, hon skulle fungera som en sorts skyltdocka och inget annat.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

96 kommentarer

  • Svenne

    /  03/07/2015

   AT manglar fullständigt symbolpolitiken som företeelse. Gillar.

   Svara
  • Kvaliten på GPs ledare har redan ökat.

   I en detalj i ledaren är det dock inte säkert att hon har rätt i. Hon skriver ”Lagstiftad kvotering som innehåller en sanktion kommer påverka utfallet: fler kvinnor kommer sitta i bolagsstyrelser.”

   Set man hur det gått med kvoteringen i Norge är det snarare så att ett fåtal kvinnor sitter i fler styrelser…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/08/2015

   Alice är riktigt bra.Förstår att radikalfeministerna är livrädda för henne.En rasifierad och intelligent kvinna som inte är feminist eller vänster.
   Helt sjukt dock att dåren till chef på P3 Malmö kan försvara mobbingen av Alice från radikalfeministerna i det så kallade satirprogrammet Tankesmedjan.Fast det var väl den dåren som försvarade Emma knyckares hånande av män som har begått självmord ?

   Svara
 1. Satte meg ned og hørte på podden….du verden jeg er imponert. Man trenger feminismen for at den passer på oss. Oss kollektivet.

  Svara
 2. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
  • Det är ju det feminister inte fattar, att om man på fullaste allvar menar det man säger så är det inte på skämt, inte ens ”satir”.

   Svara
  • Anders Senior

    /  03/07/2015

   Tankesmedjan i P3 är feministisk propaganda. Om de sedan försöker förkläda den som humor eller ironi med mer eller mindre lyckat resultat spelar ingen större roll, det är inte mindre feministisk propaganda för det…..

   Svara
  • Erik

    /  03/07/2015

   Jag begriper verkligen inte över huvud taget vad det egentligen är Mikael Winterkvist vill få sagt. På vilket sätt är det relevant att det ska tolkas som satir när han likväl anser att det är plumpt, lågt, korkat och dumt på många plan.

   Dock gör inte det här att jag varken får ökat eller minskat förtroende för Tankesmedjan, men det gör mig däremot mer hoppfull om att det kanske till sist kan få läggas ner.

   Jag hoppas det här blir en rejäl snackis under helgen/veckan så kan Medierna i P1 (som är ett bra SR-program) få göra en trevlig granskning.

   Svara
   • Anders Senior

     /  03/07/2015

    Verkar som om han faktiskt börjar fatta lite, men är rädd att tappa ansiktet om han pudlar?

    Svara
   • Eftersom det är en podd och inte direktsändning, hade de ju kunnat redigera bort grodan innan de laddade upp ljudfilen till nätet. Men det gjorde de inte, alltså var grodan avsiktlig.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  03/08/2015

     Och/eller lata vid redigeringsarbetet.

     Svara
 3. Blåval Rödval

   /  03/07/2015

  Svensk public service börjar få samma kvalitet som studentradion jag och några till sände ut i etern. Vi var en bunt glada amatörer som sände dålig radio och vi gjorde ingen hemlighet av det. Dessa människor däremot tror på fullaste allvar att det dom gör är bra och håller god kvalitet.

  Svara
 4. michael

   /  03/07/2015

  Tankesmedjan är PK och driver med det som inte är PK dvs tvärtom mot det som satir ska vara.

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/07/2015

   Det dom håller på med är motsatsen till satir. Motsatsen till satir är allvar. Så allt dom säger är allvar. Dom tycker verkligen att hon är ”husblatte”. Dom värsta rassarna finns i de mest ”antirasistiska” miljöerna tydligen.

   Svara
   • Svenne

     /  03/07/2015

    Svara
 5. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 6. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 7. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
  • Erik

    /  03/07/2015

   Vore det inte bättre att stödja TVÅ antirasister istället för en? Fast jag antar att ”Marlena” inte räknas eftersom hon är kvinna (och varför ska man då orka bry sig om att stava rätt till hennes namn)? #vänstersexismen

   Svara
  • Anders Senior

    /  03/07/2015

   ”Vi vill att feminismen (kommunismen) skall genomsyra hela samhället….”

   Deras önskan gäller allt, även melodifestivalen.
   De vill ha goda kamrater som alltid tänker rätt!

   Frågor på det kamrat hen?

   Svara
 8. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 9. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 10. MiT

   /  03/07/2015

  Vet faktiskt inte om det är menat som skämt eller inte. Tycker ju att Özz borde veta skillnad på en fantasifigur och en livs levande människa?

  Svara
  • När kallade en licensfinansierad journalist Muhammed för en hund i SR senast? Aldrig. Hade en SD:are tappat en knappnål i ett satirprogram på SR så hade Big Bang bleknat i jämförelse med vänsterns reaktion. Hade en moderat fått ett satirprogram i SR så hade vänstern exploderat och börjat kasta molotovs. Vänstern får säga vad som helst, högern får avslag på sin begäran att andas. Özz måste vara totalt hjärndöd som pratar om hyckleri.

   Svara
  • Näthatet mot Özz Nujen är för övrigt på nivån ”Sug min Kalashnikov’, då han verbalt stöder Peshmerga mot Daesh. Och det är inte direkt några blåögda skinheads som säger såna saker.

   Blir inte klok på honom, ena stunden tycks han sekulär som Sakine Madon, i ovanstående tweet tvärtom.

   Svara
  • Tänk om en komiker skulle ha kallat Alexandra Pascalidou för SR:s husblatte. Skulle Özz och twittervänstern skrattat då?

   Svara
 11. Svenne

   /  03/07/2015

  Svara
 12. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 13. Rick

   /  03/07/2015

  Så Tankesmedjan kär med humor? Okej, det här är alltså humor: ”Husblatte …hahahaha…blatte….höhöhö… hon är jättekonstig….hihihi.”

  Nu är ju humor något som varierar från person till person, men jag fann det oändligt mycket roligare när min fru (i misstag) ställde en pudding med vispgrädde på stolen där jag strax efteråt satt mig ner. Jag tyckte inte det var så roligt, men i jämförelse med Tankesmedjan var det onekligen komik av den högre skolan. En vecka senare hade hon förresten lämnat ett par isdubbar på samma stol…

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/07/2015

   Jag antar att det vart lite frostigt vid middagsbordet den dagen? 🙂

   Svara
  • Dreadlock

    /  03/07/2015

   Vi skriver år 1987. Maj Britt Theorin en socialdemokratisk moskvabroiler , försökte driva genom det dåvarande socialdemokratiska kvinnoförbundets krav att förbjuda privata parabolantenner.
   Varför ? Därför att kommersiella tv-bolag sköt upp egna kommunikationssatelliter runt jordens omloppsbana för att kunna sända tv . Någon som kommer ihåg undergångsstämningen bland Sveriges politiker när MTV öppnade sin musikkanal i programutbudet på Svt ? (Jag kommer heller inte ihåg det,för jag var lite för ung)

   Det är ingen satir, när staten,genom statlig sanktionerad skatteavlönad personal, producerar sociala konstruktioner uppbackat av en villig arbetskraft tjoande av ett konsensushalleluja .
   Det är då det blir allvar.

   Majbritt Theorin blev nedröstad i nästa (s) kongressmöte, samma år.

   Var står vi idag ? Kan vi rösta bort kräken som styr vår halleluja humanitära stormakt, Eller är alla politiska broilers,med tillhörande feministisk försvarspolitik, idag totalympade mot logik och sakförhållanden ?

   Svara
   • Anders Senior

     /  03/08/2015

    ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”

    Maj Britt Theorin på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

    Svara
    • Anders Senior

      /  03/08/2015

     I min socialiststyrda kommun lät det kommunala bostadsbolaget också sätta upp paraboler. -Med Ryska satellitkanaler!

     Svara
     • Den sovjetiska TV-kanalen som kunde ses i Sverige hette förresten Gorizont (horisont). Hade jag nästan glömt.

    • Dreadlock

      /  03/08/2015

     🙂 wow

     Svara
 14. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
 15. Svenne

   /  03/07/2015

  Känns… befriande.

  Svara
 16. MiT

   /  03/07/2015

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/07/2015

   Krig börjar med missförstånd,sägs det.

   Dessa två kvinnor måste omedelbart backa bandet och sluta misshandla det svenska språket 🙂

   Svara
 17. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 18. MiT

   /  03/08/2015

  Över två år gammal men ändå…

  Svara
 19. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 20. Hmm

   /  03/08/2015

  Apropå att komma på sig att man pratar live på radio och då inte kan säga samma som när de är av etern, som någon ovan var inne på. Om ”Tankesmedjans” avsnitt som sändes den 5 november 2014 ligger kvar i arkivet så ska ni få höra när någon kallas för att vara ”snål som en jude”. När denna kommer på sig, förmodligen pga att någon i studion gestikulerar vilt, så rättar ”han” sig med att säga att så menade han ju inte och gick sedan vidare och desperat förolämpade en rad andra religioner. Men genomskinligt var det. En groda av rang omöjlig att missas för någon.

  Förvånad att avsnittet inte anmäldes men detta var ju innan attentatet i Paris och judarna orkade inte säga ifrån som läget var då. Men i mig så brändes det datumet fast i minnet. Jag avskydde ”Tankesmedjan” redan innan men efter det så föraktar jag dem alla i programmet djupt.

  Pro vänster som inte längre kan gömma sig bakom att de sparkar på makten då vi haft ett maktskifte. Genomskinliga som sagt!

  Svara
  • trash

    /  03/09/2015

   Den som säger det den 5 november är Jonatan Unge. Han är själv jude. Jag vet inte om det blir bättre eller sämre av det.

   Svara
 21. KG

   /  03/08/2015

  Verkar som SR gått in och censurerat i efterhand nu och klippt bort ”husblatte”-ordet, omklippt till ”prata som Alice” klipp ”prata som Alice”… SR tar till extrema metoder och redigerar om verkligheten lite väl ofta numer.

  Svara
 22. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 23. Svenne

   /  03/08/2015

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/stampengp-spranger-asiktskorridoren.html
  ”Kvar på ledarredaktionen på GP är nu ”bara” Alice Teodorescu och Landskronas oerhört sympatiske kulturnämndsordförande Csaba Bene Perlenberg, som också är tydligt högerinriktad liberal. Det kan bara bli helt fantastiskt. Perlenberg vikarierar förvisso ”bara”, men detta kan bara bli läsvärt.”

  Svara
 24. Svenne

   /  03/08/2015

  Svara
  • ‘Bostadsturken’ fick jag som förslag. Han ansvarar ju för lägenheter också

   Svara
 25. Svenne

   /  03/08/2015

  Tjejer drabbas värst?

  Svara
 26. Leif

   /  03/08/2015

  I sin bok ”Järnridån” går Anne Applebaum igenom hur de kommunistiska diktaturerna formades i Östtyskland, Polen och Ungern 1945 – 1956. En viktig uppgift var då att slå sönder alla typer av civila organisationer som kunde utgöra konkurrenter. Kalot i Ungern var en kristen organisation som kanske främst lockade landsbygdens folk, ofta ungdomar. Kommunistpartiets ungdomsförbunds ledare klagade över svårigheterna att locka över folk från Kalot, och klargjorde att ”De som inte är för oss är mot oss […] de som är mot oss är fascister.” (sidan 219)
  Känns sådana tankegångar igen?

  Svara
  • Feminismen springer ut fra stalinismen, så det er ikke noe som er ukjente tanker fra den kanten. Se ”the weather underground” dokumentaren på youtube og du vil få et innblikk i hvor alle disse demokratiforkjemperene har som ballast.

   Svara
 27. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
  • Lövet

    /  03/08/2015

   Bra tänkt där – jämställer att vara kvinna med att vara HIV-positiv! Vilket geni!

   Svara
  • pet

    /  03/08/2015

   Kanske dags för en nationell kvinnodag istället så Palm slipper påpeka att man inte kan säga grattis?

   Svara
  • Leif

    /  03/08/2015

   Veronica Palm som expert i vett och etikettfrågor. Vilket skämt!

   Svara
  • Pelle2

    /  03/08/2015

   Det är lugnt Veronica. Jag hade inte tänk säga grattis till dig i något sammanhang..

   Svara
  • Låt oss kolla vad Veronica Palm säger på Mansdagen 19 november, sen säger vi likadant 8 mars

   Svara
 28. MiT

   /  03/08/2015

  Har svårt att tro på att det är sant alls faktiskt

  Svara
  • pet

    /  03/08/2015

   När tidningen kamratposten frågade 6000 av sina unga läsare vem de bodde med hamnade mamma på första plats…

   Svara
 29. Lövet

   /  03/08/2015

  Halal-recept i Expressen hädanefter: http://www.expressen.se/nyheter/mitt-kok-sajten-hackad/

  Svara
 30. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
  • pet

    /  03/08/2015

   Vart är stödet till de som Palm hatar, Malena?

   Svara
  • Pelle2

    /  03/08/2015

   Så om Palm överöses av näthat från några män så kan hon själv sprida sitt hat och smutskastning av män som kön menar du? Malena visar upp mer och mer av sin dumhet.

   Svara
 31. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 32. Svenne

   /  03/08/2015

  Svara
 33. MiT

   /  03/08/2015

  Läs alla tweetar både innan och efter

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/08/2015

   Kvinnor har 75% av ansvaret/makten över familj och barn i Sverige idag. Enda sättet att nå 50% är att dela lika på barnledigheten

   Hon är något på spåret…
   Hon och Karl-Petter Thorwaldsson.

   Svara
 34. MiT

   /  03/08/2015

  ”Ansvarig utgivare kommenterar ”Veckans Boss””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=6111321

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  03/08/2015

   Det där var inget annat än ett illa maskerat ”far åt helvete plebejer”.

   Vad tusan är deras felfunktion egentligen? Dom har gjort bort sig kapitalt och det enda dom lyckas prestera som ursäkt är det där.

   Sveriges Radio är inte min public service.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/08/2015

   Det är olyckligt att det uppfattats på det sättet och det har naturligtivs inte varit redaktionens avsikt.

   Vilken var avsikten då?
   .

   Självklart vill vi inte heller ge näring åt näthat och kvinnoförakt. Vi står för alla människors lika värde och när Tankesmedjan sparkar, sparkar man uppåt och åt olika håll politiskt, både vänster och höger.

   Blah, blah, blah, lögn, blah.
   Vilken var avsikten igen?
   .

   Samtidigt måste det vara möjligt att göra bitande satir även om oss invandrade svenskar – både kvinnor och män – som nått maktpositioner, driva med de klassresor vi gjort, de bakgrunder och åsikter vi har. Framförallt om karriären ifråga går ut på att vara opinionsbildare.

   Anne Sseruwagi, chef Sveriges Radio Malmö och ansvarig utgivare för Tankemedjan i P3

   Alltid något som blev rätt i alla fall.

   Svara
 35. halvgrek

   /  03/08/2015

  Antirasisterna har rätt med att rasismen ökar, det roliga är att det kommer ifrån deras allierade på public service

  Svara
 36. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 37. Svenne

   /  03/08/2015

  Vissa har svårt för män…

  Svara
 38. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 39. MiT

   /  03/08/2015

  Svara
 40. Svenne

   /  03/08/2015
  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/08/2015

   Se även Egypten m.fl.
   Minnet är kort när islam kommer på fråga.

   Svara
 41. MiT

   /  03/08/2015

  Cajsa Lindberg gillar tanken på representation så kanske inte så konstigt att det havererar?
  http://nojesguiden.se/artiklar/intervju-cajsa-lindberg-ar-p3s-nya-kanalansvariga

  Svara
  • Jan

    /  03/08/2015

   Snart är alla representerade på P3. Utom vanliga unga, svenska heterosexuella män. Eller någon med åsikter utanför åsiktskorridoren. Eller någon från Norrland. Lasa ut, för övrigt: menar hon de 40-åriga kvinnor som rimligen inte kvalar in under benämningen ungdomar längre?

   Svara
 42. Är Behrang Miri redan rentvådd och snövit — förlåt, mjölkchokladbrun – igen? Han bör bli en perfekt politiker, för han känner sig inte bunden av fakta och sanning på något område. Han är tex inte växt upp i ghettot Rosengård, utan i en medelklassvilla i universitetsstaden Lund.

  Hans rapgrupp fick 99 procent av sina ‘lyoutube-ikes’ från en liten stad i Indien – (förmodligen är det från samma stad man ringer mig varannan månad och påstår att det är från Microsoft och att man har upptäckt att det är fel på min dator. Mer än duktigt, när jag inte varit uppkopplad hemifrån på månader) Och 100.000 följare på FAcebook, och så Twitter…

  Och dejtingsajten har var aktiv på var visst typ 50 nyanser – fast man mot man. En del insinuerar att det förklarar att han fick en skattebetald tjänst trots att han saknade de meriter som krävdes av de sökande. För chefen där är öppet gay.Kanske ren tillfällighet att en icke kvalificerad anställdes? Olyckshändelse?

  Hade han varit Sverigedemokrat – ja då jävlar hade man slagit upp de feta rubrikerna!

  ”Your loveliness goes on and on” (Peter Sarstedt)

  Svara
 1. En tweet från gårdagen | WTF?
 2. Sveriges Radio står upp för rasismen. För kärlekens skull. | Jämställdhetsfeministerns blogg
 3. Brev Till Robert | Löjesguiden
 4. Aktuell humor | WTF?
 5. Den antiintellektuella postmodernismen | WTF?
 6. Sveriges Radio: “Alice Teodorescu och Hanif Bali är rasförrädare och husblattar” | Jämställdhetsfeministerns blogg
 7. Feministisk årskrönika 2016 | Jämställdhetsfeministerns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: