En ursäkt till Somar Al Naher

Min mor ber allra ödmjukast om ursäkt för att du har det så fruktansvärt i Sverige. Hon sitter i sin lägenhet och har pension som räcker till hyran och lite käk varje månad, knappt. Vill hon köpa en present till sina barnbarn så är det bara att glömma, hon har inte råd på grund av låg pension. Hon sitter där med värk i kroppen efter ett slitigt arbetsliv.

Hon ber om ursäkt för att du av henne bara fått gratis utbildning, endast gratis sjukvård, endast gratis tandvård upp till 18 år, endast gratis tak över huvudet när ni kom och behövde skydd, endast gratis mat på bordet, endast gratis kläder och endast gratis pengar. Endast det lilla har du och ni fått av Sverige när ni behövde det som mest. Hon förstår hur tungt det måste vara för dig som bara fått det lilla ynkliga. Hon tycker uppriktigt synd om dig som bara får skriva ledarkrönikor i Sveriges (Nordens?) största tidning. Hon fattar inte hur du har klarat dig genom livet på det lilla.

Hon ber verkligen om ursäkt för att Sverige, som hon själv kommit till från annat land, gav er skydd när ni behövde det, mat på bordet, lite pengar så ni klarade er utan att behöva svälta. Måste ha varit väldigt traumatiskt att komma till säkerheten och få skydd, tak över huvudet, pengar i plånboken och mat på bordet.

Hon sitter i sin lilla lägenhet och tänker på dig och dina krav på ursäkt från landet som gett dig allt ovan medan hon försöker snåla så hon har råd att köpa en födelsedagspresent till sina barnbarn för en gångs skull. Hon kommer förmodligen inte att lyckas. Den här gången heller.

otacksammajävelnsomar

Min far ber också allra ödmjukast om ursäkt där han sitter i sin lägenhet. Han har det lite bättre, han har råd med en julklapp till barnbarnen i alla fall. Han kom till Sverige som krigsbarn på den tiden de ensamkommande barnen verkligen var barn med släta kinder. Krigsbarn kostade inte upp till 16 000 kronor per dygn på den tiden och de hade inga åldersrynkor runt ögonen. De behövde inga rakattiraljer heller. Han fick inte något av det som ni har fått när han kom ensam några år gammal med en lapp om halsen. Han har jobbat hela sitt liv, han har betalat skatt så att ni kan få allt det ovan gratis, så att andra ska få det bättre än vad han hade det. Han ber om ursäkt för att du bara fått allt det gratis tack vare honom. Han hoppas kunna leva några år till innan det slitsamma arbetslivet tar ut sin rätt. Och han tror inte att du ens vill veta hur hans barndom var som krigsbarn i Sverige…

Och som alla förstår så ber de inte om ursäkt alls, de ber bara den bortskämda och otacksamma jäveln Somar Al Naher att dra åt helvete och inget annat. Hade de vetat om vilken bortskämd otacksam jävla skit du skulle bli när du blev stor så hade de nog skattestrejkat.

Uppenbarligen så är Sverige bara skit enligt Somar men allt som hon fått gratis av Sverige genom livet har hon girigt tagit emot, det var visst inte skit. Kanske dags att betala tillbaka varenda jävla öre? Du kan betala in åtminstone en miljon på måndag till alla skattebetalare i Sverige för det har du garanterat kostat. Det ser vi fram emot. Sen kan du dra åt  helvete. Det ser vi också fram emot. Du fattar inte ens att du spottar värsta snorloskan rakt i ansiktet på sådana som min mor och far.

Jag har sagt det många gånger förut, man behöver inte böja på nacken och buga eller bocka med mössan i handen av tacksamhet. Det räcker med att inte bete sig som ett rövhål. Thats it. Inte ens det lilla enkla klarar Somar av…

Ovänliga Hälsningar

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

228 kommentarer

 1. MiT

   /  06/06/2015

  Hur kan det ses som anmärkningsvärt på något sätt? Anmärkningsvärt vettigt möjligtvis…

  Svara
  • Herpderp

    /  06/06/2015

   Helt klart är det enmärkningsvärt. En riksdagsman som inte smörar och smilar utan säger ifrån, om än i milda ordalag. Tamigfan på tiden.

   Svara
  • Hans Odeberg

    /  06/06/2015

   Tack, Billström. Idag är du min talman.

   Svara
   • Illwill

     /  06/07/2015

    …och i morgon, när han har pudlat, som vana trogen?

    Svara
 2. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Jack Råstedt

    /  06/07/2015

   Persson the Underdog verkar inte riktigt navlad.

   Svara
 3. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/06/2015

   Svara
   • Svenne

     /  06/06/2015

    Så här:

    Svara
    • Kristian

      /  06/06/2015

     Tur att bara Bofors och Sverige exporterar vapen. Vi kan förbjuda krig om vi vill!

     Svara
    • anonym

      /  06/06/2015

     Vad exakt för kanoner är det han pratar om? Luftvärnskanoner?
     Förövrigt var kommentaren om rakatiraljer väldigt onödig. När man får skäggväxt är otroligt individuellt. En del får det när de är 12-13 och en del får det när de är 19-20.

     Svara
  • Kristian

    /  06/06/2015

   Hon har tydligen inte förstått ett ord. I varje fall inte det ordet:

   Svara
   • Herpderp

     /  06/06/2015

    Stor humor. Här sitter tanten och kverulerar på ledarsidan i en av skymningspressens större alster, och hon är i en åsiktskorridor?

    Svara
    • David

      /  06/07/2015

     Ett billigt försök till triangulering av Somar i syfte att utmåla sig själv som underdog. Samma taktik som att hon väljer att framhålla att huvuddelen av kritikerna är män, vad nu det har med sakfrågan att göra. Tyder snarast på att hon inte har särskilt mycket att komma med.

     Svara
 4. MiT

   /  06/06/2015

  ”Studenterna i Östersund hånar Miljöpartiets Åsa Romson”
  http://www.op.se/opinion/ledare/studenterna-i-ostersund-hanar-miljopartiets-asa-romson

  Svara
 5. Har förälder som kom tillsammans med syskon som krigsbarn och ingen av dom förstår vad dagens lycksökare gnäller över! Passar det inte, så finns det andra länder att åka till …

  Det finns många som förr kom hit av samma anledning och sedan dess gjort rätt för sig. Något helt annat än dagens bidragsturister … Ska vi rulla ut röd matta också?

  Hamnade i en av två köer i butik i går och allt var lungt tills fadern till en familj med ursprung mellanöstern började klaga högljudd över något på sitt hemspråk. Många började allt eftersom visa reaktioner via ansiktsuttryck över beteendet, för han höll på en bra stund med sitt gnällande …

  Svara
  • mh

    /  06/07/2015

   Men alltså hur vet du att han gnällde om han pratad på sitt modersmål? Får man inte prata på det språk man behärskar bäst? Han pratade ju inte med dig, utan ngn han kände?

   Svara
   • Om tonen är aggresiv och familjen i övrigt (?) verkar besvärad, så behövs det ingen Einstein … (Kroppsspråk? Du vet det där som blivit modernt att missa/missuppfatta via ”sociala” medier …)

    Svara
 6. Jan

   /  06/06/2015

  Jag tror att Somar hamnade helt fel i den där texten. Den var nog tänkt som en kritik mot de statligt anbefallna medborgarskapsceremonierna. Där kan jag hålla med henne. De här ceremonierna verkar vara en politiserad propagandaakt. Sjätte juni, som tidigare mest var en högtid för landshövdingar och manskörer, har nu också blivit en propagandadag för flyktinginvandringen.

  Jag är rädd för att den här ledaren kommer att bli en ”klickis” som kommer att dra till sig mindre välformulerade element. Deras ”näthat” kommer i sin tur att användas som bevis från Aftonbladets ledarredaktion på vilka rasister svenskarna är!

  Svara
  • Hans

    /  06/06/2015

   Go back! It’s a trap!

   Svara
  • Erik

    /  06/06/2015

   Jag håller helt med om dina slutsatser. Fast vill även tillägga att de ”bevis” Aftonbladet samlar in är helt irrelevanta för alla utanför gapvänstern. Jag kan tycka att Somar hamnade mer rätt i förra årets krönika om nationaldagen, där hon ansåg att det är en hittepådag, även om jag himlade en del med ögonen åt formuleringar som att folk tycker att kyrkan är viktig, men väljer att gå ur svenska kyrkan enbart för att slippa kyrkoskatten. Det var förvisso en välkommen bonus, men främst är det väl för att jag är ateist jag valde att göra det. Kan jag bli av med begravningsavgiften vore det än bättre. (Nej, jag känner givetvis inget större behov av att bli begravd på en kyrkogård eller för den delen någonstans alls. Är jag död så är jag död.)

   I år blev det bara märkligt. Jag förstår mig verkligen inte på de som vill ha fri invandring, som jag utgår från att Somar vill, men samtidigt är vänster och vill ha ett rättvise-/välfärdssamhälle.

   Svara
 7. robjoh

   /  06/06/2015

  Vill bara säga att jag instämmer.

  Svara
 8. Törnrosa

   /  06/06/2015

  Nu ska jag vädra en känsla. Somar är framskickad av Karin Pettersson påhejad av Lindberg och klappad på huvudet av Helin och Svedin.

  Ser att hon ”försökte backa” i svar till Catta. Ingen i Sverige har anledning att be den här ledarskribenten om ursäkt. mvh

  Svara
 9. Svenne

   /  06/06/2015
  Svara
  • Icke-svensk

    /  06/06/2015

   I wonder if she ever imagined what would happen if we just threw open the borders. I really, really wonder.

   Svara
 10. Rick

   /  06/06/2015

  Min fru, som är född och uppvuxen under kommunismen i ett östeuropeiskt land, brukar säga att hon är tacksam över att kunna bo och jobba i Sverige. Även om hennes hemland är fritt idag, så skulle hennes chanser rent yrkesmässigt vara betydligt sämre där än i Sverige eftersom kvinnor där har det svårare på arbetsmarknaden. Hon brukar skoja att hon är feminist där men anti-feminist i Sverige. Det är faktiskt helt rationellt.

  Svara
 11. Blåval Rödval

   /  06/06/2015

  Jag skulle inte ens pissa på henne om hon brann. Hon är av ingen betydelse.

  Svara
 12. Svenne

   /  06/06/2015

  Svara
 13. Svenne

   /  06/06/2015

  Historielös historieprofessor…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/06/2015

   Midsommar fyller redan det mesta av funktionen och vi har ingen frigörelsedag* att fira.

   *Med undantag av danskjävlar som härjat, men ingen kan på fullaste allvar hävda att Skåne är helt svenskt.

   Svara
  • Anders

    /  06/06/2015

   Nja, han har ju rätt i att nationaldagen är en sent konstruerad helgdag och att Sveriges långa fred minskar den nationella glädjeyran av frihet. Danmark och Norge har andra världskrigets ockupation, Norge dessutom självständighet från Sverige 1905. Finland sin självständighet från Ryssland 1917. I Sverige får man leta upp någon regeringsform. Danmark firar förvisso Grundlovsdag och Norge Eidsvollsförfattningen dvs grundlagen. Smäller lite högre och med osjälvständighet i modern tid blir det orsak till lite mer glädjeyra.

   De flesta svenskar firar knappt nationaldag, inte för att de inte gillar Sverige, men för att man tar friheten för givet. Precis som att vi inte längre har höstgille för att fira en god skörd och att vi inte behöver svälta i vinter. Att fira frånvaron av krig och svält är endast relevant för dem som ser krig och svält som en realitet.

   Svara
 14. Men, vad väntar ni av en SSU fostrad nyadel?

  Bra skrivet, bästa på länge och det säger en del.

  Svara
 15. Kalle

   /  06/06/2015

  Äh kom igen nu, Sobril gör ju bara sitt jobb dvs att vara riktigt kränkt och ett offer. Jag tror tom att det står i hennes anställningsavtal.

  Svara
 16. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Erik

    /  06/06/2015

   Ok, YouTube-klippet är en passande låt för nationaldagen.
   Ok, bilden är den som ses i YouTube-klippet.
   Fast hur tusan kom hon på tanken att det var en bra idé att lägga skärmdumpa bilden och lägga in den i tweeten? Vad är det egentligen för fel på henne?

   Svara
  • Svenne

    /  06/06/2015

   Förklarar ett och annat…

   Svara
 17. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 18. Kristian

   /  06/06/2015

  Jag trodde i min enfald att mansdagen skulle ge störst skörd av bottennapp, men det här från Al Naher och andra var otroligt.

  Angående ”nationalstaten”: Ni som inte tycker om den, vad har ni för alternativ? Jag menar inte något som ”skulle kunna fungera om alla är snälla” – som kommunism och anarki.
  Jag menar något som historiskt sett har bevisats kunna ge samma fördelar. Klanen? FN? Multinationella företag? Proletariatets internationella solidaritet?
  Endast en geografisk begränsad nationalstat kan ens försöka garantera individens fri- och rättigheter, och detta endast för medborgare inom de egna gränserna.

  Svara
  • Kristian

    /  06/07/2015

   Medan undertecknad raljerar på internet och försöker komma på något kul att säga, så har Johan Westerholm varit i Nordafrika där nationalstater verkligen faller samman:
   http://ledarsidorna.se/2015/06/flyktingarna/

   Det är inte något som teoretiska resonemang och goda föresatser biter på.

   Svara
 19. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 20. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/06/2015

   ÄGD, så att säga:)

   Svara
  • halvgrek

    /  06/06/2015

   Om folk läste på om nationalism och drog sina egna slutsatser, så skulle de märka att nationalism inte bara är nazism och fascism.

   Svara
   • Icke-svensk

     /  06/06/2015

    Nä vännen, de är bara olika ord för detsamma, det har de Goda och Visa försökt att förklara för oss tusentals gånger. Antagligen är vi för enkla för att kunne fatta det. 😉

    Svara
  • Kan vi räkna med att hon flyttar hem så snart det lugnat ber sig i paradiset?

   Svara
 21. Serina

   /  06/06/2015

  Svenska medier skriver dagligen om hur lönsam invandringen är och att det enda problemet är den utbredda rasismen i det svenska samhället. Problemet är att det budskapet inte bara når den avsedda målgruppen i medelklassens villaområden utan även når ut till förorterna. Där är det en vanlig myt att det inte är Sverige utan FN som står för flyktingmottagandets alla kostnader. Att man inte lever på samma standard som svenskarna i de fina områdena måste bero på att Sverige stjäl pengar som rättmätigen borde tillfalla dem. Hur kan flyktingmottagandet annars vara en vinst när ingen man känner jobbar? Att svenskarna dessutom är sådana rasister gör inte saken bättre. Det hör man ju varje dag i media.

  Då blir det svårt att känna tacksamhet i förorten. Medan svenskarna i villaområdet tycker att flyktingarna är otacksamma kravmaskiner.

  Svara
  • Kristian

    /  06/06/2015

   (”Vi har nog olika definition av ”förort”.)
   Intressant det där med att något skulle finansieras av FN. Hade inte hört det förut.
   Vem tror de i så fall finansierar FN?

   Nej, någon integrering eller ”mångkultur” kommer det aldrig att bli av detta. Parallellsamhällen for the win.

   Svara
 22. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 23. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/06/2015

   Till wikipedias redaktörer: ni behövde mer material till artikeln ”batikhäxa” tror jag? Kan även passa under ”godhetsapostel.”

   Svara
  • Yngve

    /  06/07/2015

   Om det är ”vår” skyldighet att hjälpa utsatta förstår jag inte varför Disa Person befinner sig i Stockholm istället för i Syrien och hjälper de riktigt utsatta på plats.

   Svara
 24. MiT

   /  06/06/2015

  ”Maria Küchen: Därför älskar jag Sverige”
  samtidigt som hon hukar i korridoren utan att ens veta om det…
  http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/maria-kuchen-darfor-alskar-jag-sverige/

  Svara
 25. norskgoy

   /  06/06/2015

  Gratulerer med dagen

  Svara
  • Svenne

    /  06/06/2015

   Tack.
   Tyvärr så har vanliga svenskar allt mindre att glädjas över. Flaggviftande får vi vara försiktiga med, för att inte bli kallade fascister eller värre. Tänk om vi tilläts fira som Norge gör ‘den syttende mai’!

   Svara
   • Kristian

     /  06/06/2015

    Var i Norge förra året vid 200-års jubileet. Helt OK.
    Vi kan i alla fall vara glada över att vi har de grannländer vi har.

    Svara
   • Er opp til dere selv å gjøre dagen til en god dag for den svenske nasjon. Den nasjon mange av dens innbyggere hater. Man kan forsåvidt se det på reaksjonen til artikkelen til denne kvinnen. En slik artikkel i Norge hadde blitt høvlet ned. Slike må dere også få i Sverige. De første vil selvsagt bli hundset, hetset og værre er. Men det må nok til.

    Svara
 26. MiT

   /  06/06/2015

  Hon har förmodligen inte läst sina egna texter då antar jag…

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2015

   Vad är det som är okunnigt med att kräva att barnen skall gå till skolan och inte skolka ?
   När Malena resonerar som hon gör undrar jag om hon själv skolkade bort det mesta av sin skolgång eller om hon bara är genuint korkad…

   Svara
 27. Svenne

   /  06/06/2015

  Snart får man be om ursäkt för sin existens…

  Svara
 28. norskgoy

   /  06/06/2015

  Ellers pleier jeg alltid å spytte i trynet på folk, om jeg har vært hos dem for en kaffe. Takke? nisch…aldri i livet. Under min verdighet. De burde være glad for min spyttklyse. De burde takke for at de får oppleve min kulturelle spyttklyse. Slik at deres sinn blir mer mottakelig for flere forskjellige kulturer.

  🙂

  Svara
 29. MiT

   /  06/06/2015

  Geniet som var en av drivande i drevet mot Utas senast
  https://toklandet.wordpress.com/2015/05/11/twitters-vidriga-sma-hyenor-startar-drev-mot-mp-politiker/

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2015

   Så man är nationalist och vardagsrasist om man inte köper att AB publicerar en text där vi svenskar skall be om ursäkt för att vi inte låter folk komma hit utan prövning av deras skäl för att göra det och för att vi bjuder in till en ceremoni för att fira deras medborgarskap ?
   Dom behöver som sagt var inte krypa på knä och tacka oss svenskar för att de fick bli medborgare men att säga till oss att vi skall be om ursäkt för att de inte fick bli medborgare på egen begäran rakt av är för djävla oförskämt. Om Sverige inte är tillräckligt tacksamt för skribenten så kan hon flytta hem igen till sitt gamla hemland.Ingen kommer sakna henne.

   Och Aftonbladet som publicerade skitkrönikan och som befolkas av kulturmarxister,gammelkommunister,postmodernister och radikalfeminister hoppas jag att folk slutar köpa så att skittidningen går i konkurs…

   Svara
 30. MiT

   /  06/06/2015

  Någon som har lust att fråga henne vad som är så uppenbart?

  Svara
 31. MiT

   /  06/06/2015

  Hon har fortfarande inte fattat vad folk har problem med. Och så slänger hon in att det är män som har klagat…

  Svara
 32. Rinkeby Matte F.U

   /  06/06/2015

  Så klockrent skrivet. Tackar och bugar.

  Svara
 33. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 34. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
  • Kristian

    /  06/06/2015

   Kaffe, mazarin och lite skuldkänslor. Äkta lördagsmys!

   Svara
   • Benjamin

     /  06/06/2015

    Det där är väl den centrala tankegång som gör att röda köper resonemang som Somars. Vi i nord/väst har på något magiskt sätt sugit ut andra länder. Det är liksom vårt fel att de skär halsen av varandra i mellanöstern.

    Nog för att det funnits kolonialism och att starka stater (f.n. USA, Väst och Kina) alltid försöker roffa åt sig. Men att låtsas att alla länder som idag är misslyckade enbart är offer för andra länders hänsynslöshet är en grov förenkling.

    Svara
 35. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 36. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 37. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 38. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 39. MiT

   /  06/06/2015

  Men något #backabirro var det aldrig tal om…
  https://toklandet.wordpress.com/2015/01/30/ackliga-mobbare-pa-twitter/

  Svara
 40. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 41. Jan

   /  06/06/2015

  Jag tror inte att den här tokvänstern begriper hur kontraproduktiv den är. Efter varje utspel så växer Sverigedemokraterna en bit till i opinionen.

  Svara
  • Benjamin

    /  06/06/2015

   De heter inte tokvänster utan orsak.
   De är tokiga.
   På riktigt.

   Svara
  • HEXANMEXAN

    /  06/07/2015

   som TTsnubben sa; ”ibland krockar nyttiga idioter”

   Svara
  • Jonte

    /  06/09/2015

   Resultatet av att leva i en bubbla, de förstår inte hur deras budskap tas emot utanför den snäva kretsen av liktänkande

   Svara
 42. persson

   /  06/06/2015

  Hon är för dum för att fatta att hon bara gör bort sig själv.
  I vilket annat land skulle en tidning låta en sån person få skriva det, utan kommentarsfält?
  Halleluja vilket imbecillt folk svenskarna är😕

  Svara
 43. stefan

   /  06/06/2015

  Ska vi svenskar be om ursäkt för att ni och våra folkvalda har förstört vårat land
  dra åt helvete din otacksamma jävel

  Svara
 44. I Australien är välkomstceremonin obligatorisk för den som vill erhålla ett medborgarskap. Du måste gå till kommunhuset, sjunga nationalsången och äta australiensiska snittar till toner av kända australiensiska låtar.

  Lät inte så troligt, så jag gjorde lite efterforskningar…

  There are three legal requirements which must be followed.
  • The presiding officer must be authorised by the Australian Government minister responsible for citizenship matters.
  • The presiding officer must read schedule 1 of the Australian Citizenship Regulations 2007 (preamble for citizenship ceremonies) to the candidates. See Appendix 2.
  • Most people 16 years of age and over applying for citizenship by conferral must make a pledge of commitment as a citizen of the Commonwealth of Australia (the pledge). The pledge must be made before the presiding officer.

  ”The Pledge of Commitment” lyder såhär:

  From this time forward, under God*
  I pledge my loyalty to Australia and its people,
  whose democratic beliefs I share,
  whose rights and liberties I respect, and
  whose laws I will uphold and obey.

  *A person may choose whether or not to use the words ‘under God’.

  Svara
  • Ja, stackars oss som av egen fri vilja själva valt att bli Australiensiska medborgare att tvingas ta oss till Town Hall och svära The Pledge of Commitment och bli serverade mat och dryck som man frivilligt kunde ta del av eller avstå från! Tänk att man har gjort lite festligheter kring nyblivna medborgare! Fräckheten! Det fanns t.o.m. australiensiska flaggor i lokalen vid ‘min’ ceremoni och Advance Australia Fair spelades. THE HORROR! Jag vet ärligt talat inte hur jag överlevde. Rent mentalt i alla fall.

   Jag känner mig dock nu besviken att vi inte tvingades äta några ‘snittar’ (som jag faktiskt inte kan komma ihåg att jag någonsin serverats här) och inte heller spelades det ‘kända australiensiska låtar’. DISKRIMINERING! Särskilt som en av de mest kända ‘australiensiska’ låtarna är ABBAs Dancing Queen och då hade jag ju känt mig mycket mer välkomnad!

   Så tack, Somar Al Naher, för att du förklarat hur skamligt Australien behandlade mig den dagen jag blev medborgare här. Utan din hjälp hade jag aldrig begripit det: i min enfald trodde jag — och att döma av stämning hos den blanded skara människor som blev medborgare samma dag som jag, de också! — att det var en fin och minnesvärd ceremoni.

   Svara
 45. KK Weasel

   /  06/06/2015

  ”de ber bara den bortskämda och otacksamma jäveln Somar Al Naher att dra åt helvete och inget annat.”
  Tack 🙂

  Svara
 46. Annakonda

   /  06/06/2015

  psst…Naher är förklädd SD valarbetare

  Svara
 47. Lars Hagman

   /  06/06/2015

  Det är trist att Somar Al Naher inte är nöjd med sitt nya hemland, men det går att lösa. Om vi skär ned invandringen till låt säga en en tiondel av vad den är nu, ungefär samma som snittet i Europa, så kommer vi att klara av mottagandet av flyktingar och andra på ett bättre sätt. Då kan vi erbjuda finfin service till de som kommer hit så vi slipper be om ursäkt i framtiden.

  Svara
 48. Jag ber också Somar Al Naher om ursäkt. Det måste ha varit svårt för dig att komma till ett fritt land och få allting serverat på ett fat. Jag förstår att du ville ha så mycket mera. Men vi andra infödda svenskar som arbetat hela våra liv har inte råd att ge dig utav våra egna pengar. De räcker knappt till när man får en fattigpension men det är ju något som du inte behöver oroa dig för, varken du eller dina föräldrar! Ni kommer att få mycket högre pension för att ni invandrat och dina pensionerade föräldrar kommer att ha det så mycket bättre än vi svenskar har det. Jag är ledsen för att du är så missnöjd. Vad hade vi mer kunnat göra för dig? Skulle ni velat haft en ny bil av staten? Skulle ni velat haft en stor villa av staten? Skulle ni helst vilja vara i något annat land men ändå få bidrag från Sverige. Det är fullt möjligt, säg bara till så ordnar socialkontoret detta. Mvh Magitte en ”fattigpensionär”

  Svara
  • Att din irritation är berättigad är väl en sak. Men vilket dravvel av anledningar. Vart får du ifrån att invandrare kommer ha det bättre med pensionen och vart är anledningen att missnöjet med det, ”utifall det är så”, riktas mot dem som inte ens stiftat Sveriges lagar?

   Svara
   • Bo

     /  06/28/2015

    Inget dravel. Gå in och kolla på hur försäkringskassan/staten funkar i dessa fall. Invandrar du som pensionär eller blir pensionär utan att jobba en enda dag får du högre ersättning än en svensk sk ”fattigpensinär”. Du får natueligtvis inte pension men andra typer av bidrag. Det finns ett mkt känt räkneexempel (verkligt) där en bibliotekarie med 40 års tjänst hade mkt lägre pension än en invandrad kvinna i pensionsålder hade bidrag. Även om det säkert inte gäller majorteten av äldre asylanter så visar det ändå hur sjukt systemet är. Kravet på försörjningsansvar vid anhöriginvandring gäller tex bara ca 1% av fallen pga alla undantag. Så dravel, nej och vara tacksam, ja.

    Svara
 49. MiT

   /  06/06/2015

  Hahaha
  ”En ursäkt och en ponny”

  ”Nationaldagsfirande med förhinder”
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2015/06/nationaldagsfirande-med-forhinder.html

  Svara
 50. notsure

   /  06/06/2015

  Samtidigt i ett hus i Skåne så sitter Jimmie Åkesson, helt ovetande att fjortisvänstern hittat på en ny hashtag och yppar:
  ”Procenten rullar in, det går bra nu!”.

  Under tiden funderar Gudrun, Sveriges äldsta fjortis, om det kan finnas någon sanning i att man inte skall pissa i motvind.

  Svara
 51. JE

   /  06/06/2015

  Sverige behöver ett krig, folket vet inte vad de har förrän de saknar det.

  Tragiskt nog.

  Svara
 52. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Vi måste respektera: ”Alla människors MINST lika värde” speciellt de som klagar och gnäller över saker man inte ens kommer på tanken att gnälla över . . . Ur led är tiden . . .

  Svara
 53. MiT

   /  06/06/2015

  Svara
 54. Grand danois

   /  06/06/2015

  Bortglömd nationalskatt!
  En film från 1981 av Jan Guillou med Janne Carlsson i huvudrollen.


  Ha en fin…

  Svara
  • Hmm

    /  06/07/2015

   Det här är ju guld. Framförallt klipp #2.

   Frågan är bara vad som fick Guillou att sedan helt vända på kappan och ställa sig bakom sina journalistkollegier samt sprida helt annan propaganda som inte övverstämmer med verkligheten.

   Svara
 55. Kristian

   /  06/06/2015

  Väldigt OT: enligt wordpress är detta kommentar 50000 eller högre. På det här bloggen? Börjar det från noll?

  Svara
  • MiT

    /  06/06/2015

   Hos mig ser det ut så här

   Och det är på bloggen som då började på noll. Men alla mina räknas ju också och det är säkert hälften.

   Svara
 56. Benjamin

   /  06/06/2015

  Det är väl så med nationalister som Özz och Somar att de faktiskt inte vill känna sig välkomna i det fungerande land som välkomnade dem när de flydde från sina failed states. Deras hela livslögn bygger på idén att de kommer från ett bättre land och en bättre och framförallt finare kultur att vi strävsamma oborstade uppfinnande bönder uppe i Norr skall vara tacksamma över att dessa människor kommit hit. De där är sådana nationalister att SD bleknar i jämförelse. De hatar det svenska för att det påminner dem om att livslögnen är just, en lögn. Det handlar i grund och botten om mindervärdeskomplex.

  Svara
 57. Svenne

   /  06/06/2015

  Dags att fira…

  Svara
 58. Svenne

   /  06/07/2015

  Svara
 59. Jack Råstedt

   /  06/07/2015

  Jag tänker inte #backasomar
  #backaBillström istället.

  Svara
 60. Det är en gåta att länder fulla med fina och rättänkande människor oförklarligt drabbas av från ingenting kommande naturkatastrofen som inbördeskrig. Medan vi, dumma, löjliga rasister har klarat oss i flera hundra år från krig och inte har haft inbördeskrig sedan medeltiden.

  Är det någon som vet något om ”Enitx Dorlim” – som tydligen i alla fall räknar sig som kvinna och som med största sannolikhet är adopterad utifrån? Kan det vara ett riktigt namn? Det är väl bara albaner som har bokstaven X i vart och vartannat namn? Mycket aktiv i kommentarsfälten. Dyker ofta upp i samband med inslag med eller av Tomas Hübinette. Troll eller TH:s feminina persona?

  Tomas Hübinette – http://www.svd.se/vet-ullenhag-vad-han-lanar-sig-till
  Klart är att H har haft stora fördelar av att vara, som det numera heter enligt den nyuppväckta rasbiologin, ”rasifierad”. En ”vit CIS-man” skulle ju aldrig komma i fråga för utredningsuppdrag för regeringen(!!!), arbete för media och jobb på universitet om han hade gjort tiondelen av vad H är dömd för. Skrattretande att jämföra med ”den fruktansvärda järnrörsnatten”, där ju inga människor och ingen egendom blev skadad, och där ingen utsattes för hot hemma tillsammans med familjen. http://pdfsr.com/pdf/domar-2007-2008-hubinette-pdf

  Frågan är – är TH en normal människa, en galning, eller en farlig galning? Han besvarar själv frågan här i en text som varit publicerad i Arena, och som han stolt återkopierar:

  ”Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.”
  Källa: Svartvitt, nr. 1/1996.

  ”Jag står och väntar vid en busshållplats i Stockholms innerstad. En buss saktar in och stannar och fram- och bakdörrarna öppnas. Det är dock inte den buss jag väntar på. Plötsligt ser jag att en vit pojke i bakre änden av bussen tittar på mig, och jag hör honom ropa högt: ‘Titta, titta en kines!’ Jag rusar in genom bakdörren och tränger mig fram bland barnen och trycker upp pojken mot glasrutan så han börjar kvida och ropa ‘nej, nej’. Innan förskollärarna eller de andra vuxna passagerarna hinner reagera kastar jag mig ut ur bussen precis innan bakdörren stängs igen, och jag ser sedan bussen åka iväg med en gråtande pojke, en förvirrad skara barn och en upprörd samling vuxna som med oförstående och anklagande blickar tittar på mig genom fönstret.”
  (Samhällsmagasinet) Arena 2010 och egen pdf GULINGHUMORNS GRUNDER Text: Tobias Hübinette, Carina Tigervall Foto: Jon Edergren http://www.tobiashubinette.se/gulinghumor.pdf

  Svara
 61. Svenne

   /  06/07/2015

  Svara
 62. Svenne

   /  06/07/2015

  🙂

  Svara
 63. Hirohito och Hideki Tojo, – 6 à 10 miljoner, Mao Zedong, – 60 miljoner, Kim Il Sung och Kim Jong Il, – minst 1,6 miljoner, Pol Pot – minst 1,7 miljoner – vi i västvärlden borde ödmjukt ta lärdom och anamma österns visdom.

  Svara
 64. szoren

   /  06/07/2015

  Billströms kommentar gör ju inte mig till Moderat igen.

  Kontentan av de senaste 25 årens ansvarslösa invandring förskräcker och borde vem som helst att få skrämselhicka.

  Från att ha varit ett tryggt och säker land så toppar vi diverse jumbolistor.

  Sverige har flest skol- och bilbränder, flest våldtäkter, snabbast fallande skolresultat och antalet utanförskapsområden har ökat från 3 till ETT HUNDRA SEXTIO, etta sexa nolla

  – på bara 25 år!!!!

  Vi är överlägset sämst i världen på integration och vad det kostar i bortkastade liv i utanförskap, ekonomiskt etc etc är oförsvarligt. En del politiker som haft ansvaret för detta samt efterträdare vill accelerera denna utveckling.

  Svara
 65. Svenne

   /  06/07/2015

  ”Feministiskt folkhem”, WTF…

  Svara
 66. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2015

   Om man är en stolle som Lindberg så handlar det inte om att utmåla något utan om att beskriva verkligheten.
   Tokvänstern,identitetspolitikerna och radikalfeministerna anser tydligen att allt som görs enligt beprövade normer per definition är fel medan att bete sig som en idiot är eftersträvansvärt.
   Vi kanske skulle utmana tysthetsnormen på hans arbetsplats så får vi se om dåren tycker att det är bra…

   Svara
 67. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
 68. Svenne

   /  06/07/2015

  Svara
 69. Sven Eriksson

   /  06/07/2015

  Detta påminner lite om Zaremba vars pappa lärt honom att efter att men dragit historien om så jobbigt det är hemma och hur mycket man behöver Sveriges (skattebetalarnas) stöd så kan man avvakta sitt uppehållstillstånd och sitt medborgarskap och sen ställa ställa frågan till Sverige: ”Varför gjorde inte Sverige mer för oss?”
  Det är samma med denna familj Al Naher att dom drog en berättelse som slutade med att ”vi behöver skydd i Sverige”, sen kommer dom upp sig och får bli opinionsbildare och klagar på att dom i något läge blivit ifrågasatta. Alla gamla svenskar är vana att bli ifrågasatta, reviderade, granskade, övervakade men det kanske man inte är när man kommer från Asien?
  Jag stöder Billström helhjärtat även om jag inte är moderat. Men som gammal svensk i allmänhet som börjar ledsna på invandrarnas gräddfiler och de debattörer som inte inser att svenska politiker dragit på oss en extrem börda med personer med negativ attityd till Sverige.

  Svara
 70. Svenne

   /  06/07/2015

  Svara
 71. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
 72. Jovars har han rätt i sak. Men Tobias lilla, ska jag känna tacksamhet för din totalt inkompetenta politik också?

  Svara
  • MiT

    /  06/07/2015

   Nej det behöver du inte göra alls. Men kräver du en ursäkt från Sverige för att det finns en eller några inkompetenta politiker?

   Svara
 73. Svenne

   /  06/07/2015

  Krossa tysthetsnormen…

  Svara
 74. paula matikainen

   /  06/07/2015

  jag ber ursäkt att jag jobbade i Sverige 25 år och nuvarande i mitt land Ifinland ,, kan inte jobba because kroppen orkar inte mer .. urssäkta mif men jag får inte en krona från Sverige så varsågod

  Svara
  • Det kan väl inte stämma ifall du inte jobbade svart? Däremot krävs det av folk som lämnat landet att de själva hör av sig och berättar var det jobbat och hur länge. Det finns enligt uppgift massor av människor som lämnat landet och som går miste om stora pengar pga inaktivitet. Rent statsfinansiellt kanske det delvis äts upp av alla som flyttat tillbaka söderöver och som får pensionen sig tillskickad i evighet eftersom det inte går att bevisa att de avlidit, pga inkompetenta eller korrupta tjänstemän i landet ifråga.

   Svara
 75. paula matikainen

   /  06/07/2015

  han är inte rasist …ni kan titta hans uttalande på youtub.. han verkligen lider för folk som har det svårt.. han har inte begränst för flyktingar o flytta till Finland..men abslut är han orolig för finlands befolkningsen oro av allt vad allt det här kan medföra till oss som redan bor här ..både finnar o nyfinnar
  Tykkää · Vastaa · 5. kesäkuuta kello 12:51

  Svara
 76. Svenne

   /  06/07/2015

  Svara
 77. Karl

   /  06/07/2015

  Bra skrivet av MiT!
  Förutom att den otacksamma människan Somar nu retat upp miljoner svenskar en gång för alla så kan vi alltid hoppas att några hundra tusen av dessa svenskar inser att det är dags att byta partitillhörighet. Nu är måttet rågat.
  Att en av landets största tidningar på själva nationaldagen sätter in sitt värsta förnedringsvapen i form av Somars åsikter är en extremt stark kränkning mot hela vårt land och alla svenskar.
  Detta hemska tilltag skall visa sig få effekt vid nästa riksdagsval. Gissa hur.

  Svara
 78. Ann Nilsson

   /  06/07/2015

  Du borde fan skämmas Somar Al Naher. Du ska snarare vara tacksam för allt du fått här. Blir så förbannad.

  Svara
 79. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
 80. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2015

   Så man är en rasist om man tycker att de som har fått möjlighet att bli medborgare i vårt land skall visa lite tacksamhet ?
   Gränsen för att bli kallad för rasist av kulturmarxisterna och identitetspolitikerna blir mer och mer absurd.Men det är väl lite som när radikalfeministerna kallar alla som kritiserar dom för kvinnohatare.
   Med andra ord tycker väl chavez Perez att all kritik mot en invandrare skall förbjudas….

   Svara
 81. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2015

   Det låter som något man kan förvänta sig av radikalfeministerna på Nöjesguiden.

   Svara
 82. Svenne

   /  06/07/2015

  ”Den postmoderna nyvänstern beter sig idag som ett gäng förvuxna skolgårdsmobbare. Den inte bara saknar bra argument, den bemödar sig dessutom inte ens för att finna några.”

  Svara
 83. Kharlamov

   /  06/07/2015

  Såhär ligger det till. Jag kan förstå att ”Nysvenskar” har svårt att förstå detta men Vilhelm Moberg sa det bra redan på 40-talet. Att vara Svensk är ingen rättighet det är något man förtjänar och det går inte att lagstifta mot för det finns djupt inrotat i den Svenska folksjälen. Invandrare som köper detta är mycket välkomna. Dom som inte gör det kommer aldrig att vara Svenskar annat än möjligtvis på papper.

  VILHELM MOBERG 1941

  ”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

  Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

  Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land.

  Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

  Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund. Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan!

  Vårt land brer vid ut sig i världsdelen. Men vi är de få, de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor. I ensamheten i stora ödsliga skogar har svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts har gett oss krafter, andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, givit oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkkyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens uthållighet. Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke.”

  Svara
 84. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
 85. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2015

   Det var väl precis vad du kunde vänta dig av en sådan som Naher.När dom inte klarar av att argumentera för sina åsikter så blockar dom åsiktsmotståndaren.

   Svara
 86. MiT

   /  06/07/2015

  Svara
  • Trolletplit

    /  06/08/2015

   Och ingen lyssnade….

   Svara
   • Bo

     /  06/28/2015

    Förutom ett gäng BESLÖJADE småtjejer. Borde inte det vara ngt att arbeta emot Veronika? Ps! Utan heltäckande klädsel tas du inte på allvar i ”förorten”.

    Svara
  • Jan

    /  06/08/2015

   En sak måste jag tillstå när det gäller Veronica: Hon är väldigt vacker. Och det är menat som en komplimang. Inte en härskarteknik.

   Svara
   • Pelle2

     /  06/08/2015

    Men hennes skönhet väger inte upp hennes idiotiska beteende.

    Svara
    • David

      /  06/08/2015

     Den klänningen kan för övrigt inte ha varit helt populär bland stora delar av publiken. Skulle de lokala kvinnorna välja att klä sig så fick de problem.

     Svara
   • Blåval Rödval

     /  06/08/2015

    En tiopoängare när det gäller utseendet, men en fempoängare när det gäller personligheten ger ett totalt betyg på fem poäng.

    I hennes fall blir det ”nil points”.

    Svara
 87. MiT

   /  06/08/2015

  Svara
 88. Johan A

   /  06/08/2015

  Som ung man i 90-talets Sverige spenderade jag nästan 1 år frihetsberövad i svenska statens tjänst. Jag fick lära mig döda andra människor så att Sverige skulle kunna fortsätta vara fritt och säkert. Idag, ca 20 år senare är jag fortfarande beredd att stå med vapen i hand för att kämpa för denna frihet. Min fråga till Somar är som följer: Vad har hon gjort för Sverige?

  Svara
  • Chr Ewrk

    /  06/08/2015

   Och du älskade det! Erkänn.

   Svara
  • Elias

    /  06/08/2015

   Att döda andra människor är inte att göra sitt land en tjänst eller någon annan för den delen, det är att slösa bort sitt liv. Ja som du har märkt så har hon ett bra jobb och betalar skatt. Det krävs väl inte mer än så av en medborgare i detta land. Vad har du gjort för Sverige mer än det året på 90-talet?!

   Svara
   • Pelle2

     /  06/08/2015

    Att göra värnplikten var inget frivilligt på vår tid men jag gjorde det gärna för att kunna skydda mitt land vid eventuellt krig. Det innebär att jag till och med var beredd att försvara en sådan som dig.
    Det är ingen som kräver något mera av en medborgare mer än att de gör rätt för sig och inte begår några olagligheter.Det vi inte köper är att Al Naher spottar oss i ansiktet genom att kräva en ursäkt för att hon inte villkorslöst och enligt eget önskemål fick bli medborgare i Sverige. Än så länge har vi inte öppnat våra gränser på helt vid gavel lika lite som något annat land.
    Och om du undrar så är jag skattebetalare sedan lite mera än 30 år tillbaka och inte kriminell….. Vad har du gjort för samhället ? Gissar att du inte har gjort militärtjänstgöring och förmodligen knappt betalat in någon skatt heller.

    Svara
   • Kristian

     /  06/08/2015

    Jag tänkte också så en gång. ”Det är bättre att vara snäll och försöka förstå.” Det var mycket trevligare än insikten att tyvärr fungerar det inte. Sverige är ett undantag. Väst är ett undantag. Fred och välstånd är undantag. Den som inte ids göra något för att behålla det han har kommer att bli av med det. Sverige hade tills för trettio år sedan en ordentlig buffert i form av avstånd till krigshärdar. Så är inte längre fallet.

    Det är bara den västerländska medelklassen som har råd att förfäras över hur hemska den egna militären och polisen är. Det är bekvämt att vara moraliskt högstående när andra gör grovjobbet.

    Svara
 89. MiT

   /  06/08/2015

  Svara
  • Bladet

    /  06/08/2015

   Snacka om att verkligen försöka missförstå…

   Svara
  • Jonny

    /  06/09/2015

   Emma Bouvin kanske har gått i den moderna svenska skolan som inte längre lär ut elementär svensk vokabulär. Stackarn förstår inte ens vad ”tappa greppet” betyder. Det är synd om ungdomen.

   Svara
 90. MiT

   /  06/08/2015

  Svara
 91. MiT

   /  06/08/2015

  Någon som vet var på facebook det här inlägget är på vift? Nästan 34 000 hänvisningar bara från facebook igår och 5000 hittills idag. Borde vara någon större grupp? Nästan 55 000 har läst det hittills!

  Svara
  • Blond jävel

    /  06/08/2015

   Författaren Dag Öhrlund delade det, fick över 900 likes och över 200 delningar. (Man måste vara inloggad för att se länken, antar jag.)

   Svara
 92. MiT

   /  06/08/2015

  ”Varför finns det folk som inte är feminister?”
  https://archive.is/3datW#selection-577.1-577.47

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2015

   Lars Lindström kämpar på för att vara feminismens dörrmatta. Naturligtvis är alla män som inte är feminister rädda för att bli av med sina privilegier för vi är ju alla såå privilegierade i kraft av vårt kön.Skulle tro att det är han själv som är rädd för att få sparken från Expressen om han inte visar att han är feminist.
   Han upprepar naturligtvis lögnen att feminism handlar om jämställdhet för att sedan konstatera att feminism handlar om KVINNORS jämställdhet med männen men inte tvärt om.

   Svara
   • Benjamin

     /  06/08/2015

    I det här fallet är det nog snarare Lars som ÄR feminist för att han annars är rädd att bli av med sina privilegier.

    Svara
 93. MiT

   /  06/08/2015

  ”Svensson Smith (MP): Förbjud bensin och diesel”
  https://archive.is/FO3OQ

  Svara
 94. Jan

   /  06/08/2015

  Okej, Sverige är skit. Det duger inte åt Somar och andra asylanter. Men jag undrar vad Syrien och andra Mellanösternländer (Israel undantaget) egentligen duger till. Förutom ständiga inbördeskrig, massavrättningar, hedersmord, islamism, efterblivenhet, kusingiften och självmordsbombningar. Man får lätt intrycket att det enda de är bra på är att exportera sitt befolkningsöverskott till Västeuropas välfärdsländer. Ska vi tacka dem för det?

  Svara
 95. Kristian

   /  06/08/2015

  Ni vet det där skämtet om hur dum genomsnittspersonen är, och att hälften är ännu dummare? Inte ett skämt.

  ”Majoriteten vet inte hur Sverige styrs”
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article20925020.ab

  Dags att sluta göra oss lustiga över Amerikaner som inte röstar?

  Svara
  • Patrik S

    /  06/08/2015

   Bara 49% av befolkningen känner till uppgörelsen och vad den går ut på, och ändå vill 52% behålla den.

   Svara
   • Kristian

     /  06/08/2015

    Tage Danielssons statistiska grundsanning: ”100% vet inte.”

    Svara
 96. jan S persson

   /  06/08/2015

  – vi svenskar e dom som litar mest o hej blint på politiker o diverse myndigheter i hela världen … – ja tack o bock … – vart tog våran krigsanda o mod vägen? .. – vi har en historia som vi kan va riktigt stolta över … – vi har alltid varit landet ”längst upp längst bort” och ofta lika ointressant .. men under århundradenas lopp har vi visat att vi e å räkna med … – dax å visa klorna igen .. – inse att vi blir mer o mer kuvade … vår kultur e vår identitet ….. –

  Svara
 97. havre@flarnstad

   /  06/08/2015

  två dagar utan något nytt på bloggen va händer MiT är det stiltje bland tokerierna.

  p.s kul att se att Dag Öhrlund är läsare här kan väldigt starkt rekomendera silvferbielke böckerna av Öhrlund & Buthler bland det bästa och sjukaste som hänt svensk litteratur på årtionden enligt mig. Christopher S for president 😀

  Svara
  • MiT

    /  06/08/2015

   Nja, inte är det stiltje bland tokerierna, det här inlägget har gått så bra att jag kunnat luta mig tillbaka lite bara. Blir nog något imorgon igen. 😛

   Svara
  • MiT

    /  06/08/2015

   Ca 60 000 har läst det! 😀

   Svara
 98. Svenne

   /  06/08/2015

  Svara
  • Svenne

    /  06/08/2015

   Så här:

   Svara
 99. MiT

   /  06/08/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2015

   Al Naher visar vilken idiot hon är. Hon skulle väl helst, som hennes extrenmvänster kamrater och kulturmarxister brukar göra, vilja skriva husblatte.men hon vågar inte göra det
   .Är det någon som är ett svin så är det väl Al Naher som tycker att vi skall be henne om ursäkt för att hon får bo här.

   Svara
 100. Sprang på detta under en vandring på youtube.

  En debatt om fallet där några pojkar hade sex med en tjej för något år sedan. Typ 9 minuter in kommer feminister o säger att det är tråkigt att Leif kommer här o säger att han har läst domen, hon säger att det inte går o ha en debatt ifall alla måste ha läst på om ämnet som diskuteras. Hon gillar verkligen att säga hej till yxskaft. Har inte sett hela med rätt mycket man inte vet om man ska skratta eller gråta åt.

  Svara
  • Kolla vid cirkus 15 med den översminkade feministen….
   Kommer inte spoila… men helvete va kul..

   Svara
   • cirkus 20, polisen….
    snygg kontring av leif efter dock.
    skrämmande att vi har sådana poliser.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  06/08/2015

   Jag brukar bara springa på filmer med roliga katter. Du hittade mattarna till dom.

   Svara
   • Jag brukar komma till grävskopor o husbyggen av någon anledning. Men nu låg detta klippet i listan när jag lyssnade på musik, hur det relaterar vet endast youtube.

    Svara
  • havre@flarnstad

    /  06/08/2015

   oooooh fyyy faan va sjukt typiskt 😀 garvade ihjäl mig när klysch maskinen vid 14:30 satte igång sitt verbala lavenemang med *spoiler* programledaren : Vad var orsaken till domen? Tokfeministen : Det finns strukturer i samhället jag kallar det patriarkatet och det tycker jag inte är så bra m.m” *spoiler* och sen fortsätter det efter den början med en harang av pinsamma klyschor saxade direkt ur den värsta tänkbara femmenazi retoriken.

   toppenbra youtube fynd 😉

   Svara
 101. Fred Donaldson

   /  06/08/2015

  Jaha, där steg Sverigedemokraterna 1% till i opinionsundersökningarna. Om Billström representerade den officiella hållningen inom M skulle dom få min röst. Men icke. SD får det bli.

  Svara
 102. Svenne

   /  06/08/2015

  + kommentarer:)

  Svara
 103. MiT

   /  06/08/2015

  Svara
 104. Alexander

   /  06/08/2015

  Ursäkta men är din mor och din far staten??! Jag förstår inte varför du är så lättkränkt som många nästan endast vita medelålders män har blivit. Hon pratade om asylprocessen som du säkert inte vet något om. Hon sa inget om att hon inte är tacksam över Sverige och livet. Hon kritiserar endast cermonin i relation till osäkerheten MSN känner som flykting när man inte vet om man går stanna eller om man ska skickas tillbaka till döden. Ser du verkligen ingen skillnad? Sedan vaddå tacksam?! Man är fortfarande människa med känslor oavsett vart man åker. Om man känner sig kränkt så har man rätt att känna det och uttrycka det så som du precis gjorde i ditt långa personliga inlägg. Alla betalar skatt och Somar tack vare sin ansträngning har ett jobb som betalar också skatt till dig och dina föräldrar och deras vård. Vi sitter i samma båt ju. Om en etnisk svensk gnäller och klagar på systemet och livet och skatter, ingen reagerar eller kräver tacksamhet av henne/ honom. Men så fort en person med en invandrarbakgrund oavsett om man har växt upp här eller ej klagar på vädret eller ställler det minsta kravet skriker ni ”dra åt helvete”.

  Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2015

   Så jag som medelålders vit man är som vanligt lättkränkt när vi inte köper vilken skit som helst medan det är helt ok för Al Naher att vara kränkt för att hon är en rasifierad kvinna antar jag att du menar ? Det är ju så ni godhetsapostlar brukar resonera.
   Man kan ha synpunkter på asylprocessen utan att kräva en ursäkt från hela svenska folket.
   Vad är för övrigt alternativet enligt dig till dagens asylprocess ? Skall alla som vill få komma hit och hur skall vi kunna hantera det ? Vi klarar ju inte ens av att ta emot de volymer som kommer hit nu.Ett annat alternativ vore att skära ner flyktingmottagandet till genomsnittlig europeisk nivå.Då skulle handläggningen gå fortare.Fast något säger mig att varken du eller Al Naher vill det utan vi skall bara fixa att ta emot många flera än de flesta andra länder.

   Svara
   • Blond jävel

     /  06/08/2015

    Som jag ser det finns det tre alternativ:

    1. SAN och hennes familj hade skyddsbehov och deras liv räddades genom att de fick asyl och så småningom medborgarskap. SAN är innerst inne tacksam för att staten Sverige räddat livet på henne och hennes närmaste men vet inte hur hon ska uttrycka det.
    2. De hade inget skyddsbehov, vilket innebär att SAN inte ser något behov att vara tacksam, eftersom ändå inget stod på spel.
    3. SAN är en bortskämd politruk som gått via SSU till AB:s ledarsida och tycker att hela världen är skyldig henne uppehälle, utbildning och ett forum att uttrycka sig i.

    Jag vet vilket av alternativen jag håller för troligast.

    Svara
  • Kristian

    /  06/09/2015

   Närliggade ämne:
   ”Ökat stöd för SD bland utrikesfödda”
   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-hos-utrikesfodda
   8.5% i gruppen ”utrikesfödda” stöder SD.

   Svara
 105. Svenne

   /  06/08/2015

  Svara
 106. Greger Palm

   /  06/09/2015

  Den nya betydelsen av begreppet kränkt håller på att infestera hela vår samhälleliga värdestruktur och undergräva hela vår generella moralbild med en svårbehandlad begreppssröta..

  Vi har minst en hel generation unga som är uppfostrade till att glida undan livets motgångar igenom att spela ”kränkt-kortet”, samma unga som tror att alla människor ska kunna försörja sig fett på kulturarbete och som i grunden är uppfostrade av förälder (oftast singelmamma) till att undvika konflikter och konfrontationer.

  Jag säger det igen i klartext ifall det kanske mot förmodan kan nå fram till någon enstaka ur den förlorade generationen:
  -VISSA AV LIVETS MOTGÅNGAR HJÄLPER TILL ATT FORMA DIG TILL EN BÄTTRE OCH
  FUNGERANDE MEDMÄNNISKA, DU UTVECKLAS INTE SOM PERSON OM DIN MAT BARA SMAKAR GOTT, DINA AKTIVITETER BARA SKALL VARA ROLIGA OCH DU BARA FÅR UPPLEVA SINNESINTRYCKET SKÖNT/MYSIGT.
  Motgång är inte synonymt med kränkning och skall därför inte märkas upp/förkastas som detta.

  Det är skrämmande att det viktiga inte längre är sanning, verklighet eller fakta utan det som skall styra utfallet är ”hur jag känner det”, för att inte tala om det gamla patriarkat-stigmat ”skuld”.. som ingen längre vill kännas vid trots att personen ifråga är ertappad med röda händer ända upp till armbågen.

  Det här är väl en varningsklocka om något:
  -En ung människa räddas ifrån ett grymt öde, får ett nytt land men blir korrumperad av det nya landets hemmablinda själviskhet och förstår inte längre vidden av lyckan i sitt nya liv utan väljer att spe och spotta istället för att tacka.

  Jag skyller på feminismen.

  Svara
 107. Karl

   /  06/10/2015

  Somar Al Nahers utspel kommer att bli den vändpunkt för sveriges befolkning som slutligen avgjorde invandringsfrågan.
  Genom hennes fruktansvärda främträdande i AFTONBLADET inför nationaldagen så fick hon hela sveriges befolkning att inse att nu får det vara nog.
  Sverige kan inte längre utsätta sig för den politik som förs i invandringsfrågan – det blir väldigt tydligt när Somar Al Naher offentligt på landets nationaldag spottar på alla svenskar och på hela Sverige som nation.
  Det Somar inte hade räknat med inför sitt förnedrande utspel är att hon har nu förargat varanda svensk i varje led. Hon har med sitt förakt nått ut till varje enskild hårt slitande svensk – som nu mer har blivit utsatt för den ultimata kränkningen – att avkrävas en ursäkt.
  Det enda positiva med hennes attack på Sverige är att hon och hennes gelikar nu en gång för alla visat vart de står. Nu fick vi det alla framlagt svart på vitt.
  Somar, du har avgjort en stor fråga för vårat land. Nu vet precis alla vilka positioner som gäller.

  Svara
 108. Karl

   /  06/10/2015

  Somar al Naher som så utstuderat förolämpat nationen Sverige har för övrigt blivit inbjuden till den stora sommarfesten i Visby som hålls utav landshövdingen i gotlands län.
  Detta är ett flagrant exempel på vansinne på allra högsta nivå.
  Dels utgör denna inbjudan en tydlig spottloska mot samtliga gotlänningar, därtill är det ett tydligt politiskt ställningstagande från landshövdingens sida.
  Det hela får magen att vända sig ut och in.
  Vi förväntar oss emellertid att Somar al Naher tydligt tar avsteg från deltagande vid landshövdingens stora fest eftersom det är svenska statens högste företrädare på Gotland som bjuder in – alltså företrädare för den stat hon själv så starkt föraktar.
  Det skulle med andra ord vara rekord i hyckleri om Somar trots detta deltog i festligheterna vid landshövdingen.
  För det är väl inte så att man kan gå och frottera sig med snittar och champagne och blanda sig med övriga företrädare för staten såsom inbjudna poliser och militärer?
  Eller?
  Det skulle inte förvåna mig det minsta om Somar dock sätter nytt rekord i inkonsekvens och hyckleri och går på festen i alla fall.
  Hon har ju utan tvekan lärt sig att girigt ta emot det man får för att därefter gå och baktala och skända den som ger.

  Svara
 109. Beavis

   /  06/11/2015

  Hade du haft lite vett i skallen så hade du tackat henne för att hon kommer hit och betalar skatt. Men det var visst för mycket begärt av dig?

  Svara
 110. Karl

   /  06/11/2015

  Först och främst har Somar al Naher kostat svenska staten och samhället betydligt mer än vad hon någonsin betalat i skatt.
  Detta är ett förhållande som feminister och vänstermänniskor som du aldrig vill medge.
  Därtill har hon dessutom skadat Sverige och dess medborgare på ett sätt som inte kan motsvaras av något ekonomiskt belopp.
  Jag är dock säker på att de flesta svenskar gärna skulle betala ur egen ficka för att få se henne åka hem till Syrien och stanna där för alltid. Undrar vilka framgångar hon skulle få att som kvinna och feminist i Syrien avkräva ursäkter hit och dit..
  Detta är för övrigt en resa du själv gärna skulle få åka med på.

  Svara
 111. trollan

   /  06/11/2015

  Alltså, blir så förbannad, men svårt att svara ngt på twitter…

  Varför sånt tjat om att vi kräver tacksamhet? Vi önskar hyfs och vett. Och att han jobbar för att folkbilda och göra Sverige bättre *rys* vet ej hur dessa människor vill ha Sverige egentligen. Lika hatiskt och konfliktfyllt från länder de lämnat? Grattis, ni är på rätt väg…,

  Svara
 112. Karl

   /  06/12/2015

  Somar al Naher har genom sin attack mot oss svenskar bidragit till att SD de senaste dagarna fått flera hundra tusen nya väljare.
  Detta var självfallet inte hennes avsikt. Hon avsåg endast att vara oförskämd och otacksam samt att uttrycka sitt hat mot Sverige.
  Efter nästa riksdagsval då SD firar sin jordskredsseger skall vi alla minnas hur Somar oavsiktligt bidrog till just denna framgång.
  Vi skall alla minnas hur vidrigt hon förolämpade oss alla samtidigt som vi skall glädjas åt att SD’s anhängare sköt i höjden omedelbart efter hennes angrepp på vårat land.

  Svara
 113. I min barndom hände det att en kamrat sa: – Vet du vad som är höjden av fräckhet? Den andre: – Nä? Den förste: – Jo, det är att skita på grannens dörrmatta och sedan ringa på och be om papper! Anledningen till att besöker den här tråden igen så här sent är, att jag råkade snubbla över ett bortglömt inlägg på FLB där jag efterlyser information om Somar Al Naher – ett CV. Det var nämligen mystiskt ont om några data. Sådant brukar ju peka på att någon skriver under pseudonym eller trollar. Så jag försökte igen – och jag blir smått förfärad. De uppgifter som finns är dels vad SaN själv skrivit, dels vad hen sagt i intervju – och det finns ingen logik i uppgifterna!

  Som Refaat El-Sayed skulle ha sagt: – Här ligger det en gravad hund! Eller kanske en hel djurkyrkogård? Föräldrarna bodde tydligen i Irak, men flydde av politiska skäl. Kan de ha varit palestinier, som fått akademisk utbildning i Sovjet? Så de flydde till Damaskus. Där skilde sig föräldrarna. Modern vill testa att ”leva ett liv i ett land med mänskliga rättigheter” – och flyttade, flydde inte, till Norge. SaN uppger att hon då var 5 och hade en syster på 3. Ändå saknade hon ”släkt och vänner” i Damaskus – de hade alltså bott i Irak men hade släkt i Damaskus? Är alla araber släkt med varandra?

  Knappt hade den reducerade familjen nått Norge, när modern mördas. SaN vägrar att berättas varför eller några som helst detaljer. Detta trots att SR:s ljudklipp är betitlat: Somar Al Naher berättar om när hennes mamma mördades. Det gör hon alltså INTE, bara antyder i förbigående att hon sörjde. Men det måste väl ändå gå att kolla? Sedan är hon totalt obegriplig – man får inte veta var hon var resten av barndomen. Tillbaka i Syrien? Eller?

  Ungefär samma sak i texten under länken: ”Många år har gått. Somar Al Naher växte upp på Gotland och blev politiskt aktiv. Idag är hon ledarskribent på Aftonbladet. Men först nu väljer hon att berätta om det som hänt. Kriget i Syrien, där hennes biologiska pappa och övrig släkt finns kvar, blev avgörande. – Jag är inte typen som lägger ut mitt liv. ” Alltså, hon väljer att INTE berätta om vad som hänt! Så vi får inte ens veta hur och när och varför hon hamnade på Gotland, eller vid vilken ålder.

  På ett twittter skriver hon ungefär ”Damaskus Norge Bulgarien Gotland”. Man får inte veta VAR i Irak hon bodde, hur hon kom till Bulgarien och varför – flydde för sitt liv från Norge? Och Gotland? Flydde för sitt liv från Bulgarien? Det blir värre – hon skriver i Aftonbladet:

  ”Vi sprang, vi simmade, vi cyklade, vi gömde oss, vi flög och vi grät. Det var som om hela min familj hade deltagit i multisporten triathlon eller svenska klassikern. Året var 1989 och vi hade just anlänt till Sverige som politiska flyktingar för att söka asyl. Vi var i mål.
  Trodde vi. Men nej, i det nya landet var vi inte alls välkomna. Ett utvisningsbeslut satte i gång ett nytt helvete. 18 månader av våra liv gick åt väntan på en flyktingförläggning och långa förhör. Sönderstressade föräldrar som grät varje kväll när de trodde att barnen sov. Tänk om de skickar tillbaka oss? Vad ska vi ta oss till?”

  1. Vilka är vi och varifrån sprang, simmade, cyklade, gömde sig, flög och grät ”vi”? Och så gick ”vi” i mål i Sverige (hon och lillasystern?) Varför simmade man, till exempel? Över Öresund? ”Sönderstressade föräldrar som grät varje kväll” – vilka föräldrar? Modern påstås ju vara mördad strax efter resan från Damaskus till Norge? Fadern – hade han kommit upp från Syrien? Adoptivföräldrar som var flyktingar?

  2. ”Ett utvisningsbeslut satte i gång ett nytt helvete. 18 månader av våra liv gick åt väntan på en flyktingförläggning” – Så hemskt – att påstå att länder som Norge och Bulgarien är säkra länder! Så hon MÅSTE tydligen till varje pris bo i just Sverige – det hemska landet? Varför?

  3. ”Vilket hån, ärligt talat. Grattis du fick ett svenskt medborgarskap. Du klarade eldprovet och helvetesprocessen och förnedringen som asylprocessen många gånger innebär, som den gången när du tvingades röntga tänderna för att bli åldersbedömd. Grattis du blev inte tillbakaskickad till den plats du flytt ifrån.” — Alltså var hon – påstod hon sig vara under 18 år? Och eftersom hon talar om ”vi” hela tiden kan hon väl inte vara så kallat ensamkommande flyktingbarn?

  4. ”Det kunde ha varit värre. Högerfanatikerna i vårt land sneglar på Australien. Där nekas migranter som kommer med båt asyl – oavsett hur starka asylskäl de har. Eller så deporteras de till läger i djungeln på Papua Nya Guinea.” — Flyktingar har asylskäl, migranter inte. Har inte hört talas om att någon som ”flyr” från Asien till Australien har asylskäl.

  ”I Australien är välkomstceremonin obligatorisk för den som vill erhålla ett medborgarskap. Du måste gå till kommunhuset, sjunga nationalsången och äta australiensiska snittar till toner av kända australiensiska låtar.” — Eftersom berättelsen inte har några som helst kontakter med verkligheten, så varför inte?

  ”Att söka asyl var allt annat än en dans på rosor. Ska det uppmärksammas kanske en ursäkt hade suttit bättre än en ceremoni.” — VAD sökte hon asyl FÖR?

  Antagligen är det mesta ren lögn, jag tror knappt att modern blev mördad – att hon så envetet håller inne med alla detaljer beror säkert på att hon vill göra det så svårt som möjligt att kolla hennes historia. Var (är) föräldrarna agenter från Ryssland? Och hon med? Förklarar intresset för just Gotland av alla ställen i Sverige. Kanske borde SÄPO ta en liten titt på damens förflutna? Har inte ens sett en uppgift om hennes ålder.
  Aftonbladet – Stockholm. Stockholms Stadshus maj 2011 till oktober 2013 · Stockholm – Arenagruppen augusti 2010 till april 2011 – SSU mars 2007 till augusti 2010 – Campus Gotland Visby – Södertörns högskola Huddinge kommun – Stockholms universitet
  Stockholm – Säveskolan Visby Visbyslätt, Gotlands Län, Sweden.

  Svara
 114. Sven

   /  12/06/2015

  Somar var ju väldigt tydlig i sitt förakt mot den befolkning som fått betala hennes senare liv och det är ju i och för sig bra att en del är tydliga. Jag undrar var hon tog vägen efter det bisarra uttalande hon gjorde.
  Men det finns ju fler halvlyckade nysvenskar med samma inställning. Har nu inte koll på namnen men det finns exempel.
  Sverige måste nog tydligt informera om att vi kan ge folk skydd men det går inte att komma hit och kräva att få ett yrt liv. Det måste man jobba sig till. Den som inte jobbar får inget vidare bra liv, samma problem gäller för alla som redan bor här.
  Sverige var ganska rikt innan vi började ge bort vårt land. Våra föräldrar och deras förfäder byggde Sverige, jobbade hårt i skogen, på åkrar, i fabriker och höll ihop landet. Att nu skapa ett mångkulturellt experiment där våra nuvarande politiker förslösar det uppbyggda kapitalet är ju bara att betrakta som stendumt.
  Men det stora problemet i denna fråga är att folk som Somar som kommer hit tror att Sverige uppstod gratis utan arbete och slit. Det är det slitet som alla flyktingar lever på. Och så kräver en del av dem att få ännu mer.
  Flyktingar som får komma hit måste lära sig säga Tack istället för ställa frågan; ”Varför gav Sverige oss inte ännu mer gratis?”

  Svara
 1. Närvaro av huvudduk och frånvaro av svensk flagga. | iniskogen
 2. Hur firar du nationaldagen idag ? | Varjager's Weblog
 3. Den Antirasistiska Rasismen | Löjesguiden
 4. Tankar kring att känna sig svensk | Trollan's Tankar om stort och smått
 5. ”Vi måste öppna våra garage” | WTF?
 6. Lite blandat | WTF?
 7. Genombrottet | WTF?
 8. 3-årsjubileum | WTF?
 9. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?
 10. Nationaldagen | WTF?
 11. Bara dra! | WTF?
 12. Dags att erkänna | WTF?
 13. Viktigt meddelande till allmänheten! | WTF?
 14. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 15. Nationaldagen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: