Intressant om media och journalister

Det finns en som kallar sig Julia Ceasar och som skriver på Snaphanen. Det har uteslutande varit samhällskritiskt och väldigt ofta med udden riktad mot just media och journalister i Sverige. Hon har varit väldigt mån om anonymiteten och ingen verkar ha vetat vem hon är eller om det ens var en hon. Priset för att skriva som hon gjorde, om just det hon skrev om, visste hon skulle bli för högt om det kom ut vem hon var.

mardrömmen

Igår så publicerade hon en krönika som heter ”Mardrömmen” och som handlar om hur Niklas Orrenius och Annika Hamrud tydligen har fått reda på vem hon är och börjat jaga henne, både i hennes bostad och stugan i skogen, på sätt som kan kallas ren förföljelse och trakasserier.

Jag tycker att alla ska gå in och läsa ”Mardrömmen” för att se hur det funkar och hur journalister jobbar. Om det är sant förstås, det vet vi ju inte men man vet ju hur de jobbar ändå, har ju visat sig alltför många gånger förr…

Detta för mig in på en liknande sak, väldigt lik faktiskt, även om det inte var en gammal journalist som var i skottgluggen då utan en vanlig kille som var otroligt jobbig för journalister, mediafolk och politiker med sina väldigt avslöjande bilder som visade att de alla hade väldigt vita fötter som pinnat på duktigt för att inte bo i närheten av det samhälle som de propagerade för. Kort sagt visade han upp att i princip samtliga journalister, politiker och mediafolk som hyllade mångkulturen själva inte gärna bodde i den utan tvärtom, gömde sig i vita områden.

Han var väldigt flitig med sina bilder som visuellt otroligt tydligt viasde deras ”White Flight” och det märktes på diverse journalister att de tyckte det var väldigt jobbigt och de var MER än intresserade av att få honom att sluta med sina bilder.

virtanensinglaslantmaskad

Så helt plötsligt verkade de ha fått reda på vem som stod bakom de otroligt avslöjande och jobbiga bilderna som visade deras flinka och kritvita fötter och Virtanen tilltalar honom med förnamn på twitter och det är ju TYDLIGT en varning till honom, även om inte ordet ”annars” står där i klartext så finns det ju där ändå…

Men han slutade faktiskt inte utan de avslöjande bilderna kom då och då på twitter och helt plötsligt, cirka 2 månader senare, så hängdes han ut med namn på twitter av en välkänd och mycket våldsam vänsterextremist. Och Virtanen, Cantwell, Hamrud och en del andra var där och hejade ivrigt på och tyckte det var väldigt bra.

Vilken otrolig slump att just en känd och våldsam vänsterextremist helt plötsligt, cirka 2 månader efter att några på Aftonbladet visste vem det var, också råkade veta vem han var. Och vilken tur de hade att det var han som outade personen som var så otroligt jobbig för DEM, personen som de ganska länge irriterat sig på. För sånt kan de ju inte göra själva. Och nu slapp de ju som tur var…

cantwell fredriksson1

Slumpen och turen verkar jobba väldigt hårt för dem på Aftonbladet och även för andra journalister och mediafolk…

Han de outade blev så skrämd att han lämnade twitter. Mission accomplished och några på Aftonbladet och en hel del andra är nöjda och glada. Är nog inte så ”enastående roligt” att ha våldsamma extremister efter sig…

VIKTIGT TILLÄGG:

Glömde bort en sak som har med personen ovan att göra för inte nog med att en välkänt våldsam vänsterextremist helt plötsligt ”råkade” veta vem han var, i samband med uthängningen så ringde Aftonbladet upp hans senaste arbetsplats och ställde frågor om honom och berättade om hans twitterkonto, så han blev en punkt på dagordningen på nästa styrelsemöte.

Till saken så hör att jag faktiskt aldrig någonsin såg honom använda annat än en mycket god ton i diskussioner med andra. Men så var det ju det där med de träffande och avslöjande bilderna, det räckte alltså för att Aftonbladet skulle kontakta arbetsgivare…

SLUT PÅ VIKTIGT TILLÄGG

Så jag har ingen anledning att tvivla på att det gått till som Julia Ceasar beskriver.

PS:

Den här passar ju väldigt bra: ”Gästskribent Marcus Birro: Framtiden är här

PS igen:

Länkar till mina inlägg som har med Julia Caesar att göra:

Hänga ut adress och sånt

En stråltant

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 2. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 3. Blåval Rödval

   /  08/30/2015

  Cats Falck fick sätta livet till då hon ”grävde” på ”fel” ställe. Om man väljer att rapportera om korrupta regeringar eller maffian och man stryker med så är det fruktansvärt och ett hot mot det fria samhället.

  Om man däremot outar någon fullständigt okänd person utan inflytande för en skitsak och den personen väljer att göra en Charles Manson revival tour på just din adress i surdegsreservatet så är det ett djävligt korkat sätt att dö på.

  Såna gånger är det bättre att ta ett par varv runt kvarteret och låta hämndbegäret vara.

  Svara
  • Vad är det som är bra? Hon klagar över att svensk feminism bara utgår från vissa kvinnoperspektiv, inte har med alla kvinnoperspektiv, vill ha med fler kvinnoperspektiv, så man får med mer av olika kvinnoperspektiv – men ingenting om att mansperspektiv skulle behövas på något sätt. När IS mördar män och kidnappar kvinnor, ser hon bara kidnappandet av kvinnorna, och tycker att kvinnor drabbas värst. Typisk feminism.

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/30/2015

    Jag tycker att hon angriper den svenska feminismen och mellan raderna förklarar den som hemmablind och saknar relevans i mångfalden av feminismen där den utövas på goda grunder. Tongivande feminister i Sverige som befinner sig på den marxistiska skalan av HBTQ-aktivister, har låst diskussionen sedan länge eftersom maktanalysen ligger klappat och klart , därför backat sina linjer och är inrättade på ett skyttegravskrig med sina antagonister (inom och utom kretsen) som just nu vinner mark i problemformuleringen.

    Det intressanta är att det FINNS helt klart behov av stöttande och att någon ser den stora skaran kvinnor och flickor som lever i stenhårda partiarkat. Vi som kallar oss antifeminister ,mot den feminismen som har en marxistisk världsbild och som erövrat skola och utbildning, är det naturligtvis viktigt att feminismen i den tappningen håller sig på mattan och istället ser vad som händer i den globala omgivningen.

    Enligt min mening betyder alla människors lika värde, lika mycket en kamp om attityder och maktdelning i samhällets alla funktioner. Ja, det finns patriarkat. Svågerpolitik ,korruption,brutalitet – Ett slags sakernas tillstånd försvarat med terrormetoder och omänskliga bestraffningar.

    Den marxistiska hbtq feminismen är livrädda att någon norpar stafettpinnen ifrån dem,att någon kastar perspektivets ljus över de marxistiska stenstoderna. Låt oss kavla upp ärmarna och hålla flanken fritt från dessa dogmatiska seriefigurer .

    Annars har väl du rätt om Nordberg : ” Flickorna drabbas värst (bla bla) ” Den harangen kan man fram och baklänges.

    Svara
    • Håller med om att IS är ett patriarkat, och ja, det är rätt av Nordberg att kritisera att man inte får kritisera dylikt. Jag är så allergisk mot gynocentrismen, att det blir den jag ser i Nordbergs text.

     Svara
 4. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 5. Jag tycker faktiskt Julia Ceasar beter sig minst lika märkligt.

  Tror jag vet vederbörande är, hon avslöjar lite många detaljer om sig själv som stämmer in exakt på en viss bloggare som betett sig märkligt förr. F.d. DN-journalist, författare, 70 år.

  Har förekommit i mindre smickrande sammanhang på den här bloggen. Men jag tänker inte berätta vem jag tänker på.

  Svara
  • Du vet vem

    /  08/30/2015

   Fast spelar det egentligen någon roll om hon beter sig märkligt om hennes berättelse är sann? Är det så visar det ju på deras metoder, och den ”mediakultur” som gör att de anser sig ha rätten att tysta oliktänkande. I så fall, vem står på tur? Avfm, genusdebatten, Varis? När de är borta kommer väl turen till amatörskitbloggar som min. De vill helt enkelt inte ha någon konkurrens när det gäller att förmedla tankar och åsikter till folk.

   Svara
   • Tamejfan

     /  08/31/2015

    Inte Varis.Då jävlar är det jag som greppar yxan och jag bryr mig inte vem som står i vägen.
    Och jag menart tamejfan!Varis låter ni bli!

    Svara
  • MiT

    /  08/30/2015

   Jodå, jag har också mina funderingar och är rätt säker på att vi tänker på samma person. Men OM det gått till som berättat är det rätt jävla illa oavsett. Men vi vet ju inte utan har bara en sida av storyn, jag skulle däremot inte bli det minsta förvånad om det gått till som hon beskrivit.

   Svara
   • Fick veta fler detaljer om andra personen som inte stämmer in på Julia Caesar, så jag gissade nog fel. Det finns visst flera f.d. DN-journalister födda det året som skriver böcker och har kontroversiella åsikter

    Svara
    • MiT

      /  08/30/2015

     Vi får helt enkelt vänta och se. Och vi kanske också kommer att få leva i ovisshet 😛

     Svara
  • Det är hennes upplevelse så det är bara att godta, vi var inte där. Och man står inte bakom ens dörr och ropar, knackar hos grannar osv om man inte är en terrorist förstås. Man skickar en förfrågan och får man nej eller tystnad är det nej.

   Svara
  • Maria

    /  08/31/2015

   Nej, det är inte hon, de har inte alls samma skrivsätt. Och det kan vara fler DN-journalister som slutade ett visst år. 1992 var visst ett krisår för DN. Hoppas det blir det nu också (även om jag menar att faktabaserad journalistik alltid behövs).

   Svara
 6. Jan

   /  08/30/2015

  Det är väl lite grann som att använda pseudonym som författare. Blir du tillräckligt framgångsrik (eller omtalad) så kommer folk, för eller senare, att lista ut vem du är. Att förbli hundra procent anonym är nog väldigt svårt i google-tider.

  Svara
  • Ivar L

    /  08/30/2015

   Det ligger naturligtvis något i det men varför skall yttrandefrihetens förmenta kungsapostlar förstöra rätten för någon att vara anonym och förfölja henne när hon så tydligt visar att hon inte vill ”go public”? Om de gillar yttrandefrihet så låter de det bero. De är ju inte där i egenskap av nyfikna privatpersoner.

   Svara
  • Pseudonymen

    /  08/31/2015

   Så vem är då Bo Baldersson? Det har spekulerats i årtionden utan att det fått något svar, men du och Google kanske vet?

   Svara
 7. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 8. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • Lövet

    /  08/30/2015

   Andreas Ekström är en obehaglig fan…
   …en riktigt duktig STASI-tjänsteman…

   Svara
 9. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • ondskefullapatriarkatet

    /  09/04/2015

   oh jösses. självinsikten där…

   Svara
 10. MiT

   /  08/30/2015

  Hahaha, man hoppas ju att det är sant även om visst tvivel finns 😀

  Svara
 11. Jock Rockman

   /  08/30/2015

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21329231.ab
  ”Sverige är vanstyrt säger Jimmie Åkesson”. ”Han ljuger” enligt AB, ”Vi är ett av världens rikaste länder”. Men det är ju industrin (mansdominerad) som funkar än.
  Även Erlander skulle nog haft åsikter om hur bl.a. den offentliga sektorn har förfallit och förfuskats.
  Finns en hel del annat också….

  Svara
 12. MiT

   /  08/30/2015

  ”DN har förklarat krig”
  http://www.marikaformgren.se/#post80

  Svara
  • Svenne

    /  08/30/2015

   Formgren är riktigt förbannad:
   ”Ändå riktar jag mig nu till hela den breda alternativmedian och uppmanar er att i en enda fråga göra gemensam sak: Dra igång en bojkottkampanj mot Dagens Nyheter.

   Det DN har utsatt Julia Caesar för får inte passera obemärkt. Att hota och skrämma en 70-årig, hjärtsjuk kvinna för att hon använder sin yttrandefrihet – det är fullkomligt vedervärdigt. Ni som är en del av den breda alternativmedian kan dessutom vara säkra på att om DN får fortsätta kommer det förr eller senare att bli er tur. Skriver ni under pseudonym är det ni som ska hängas ut i tidningen, skriver ni under ert eget namn ska ni skandaliseras, få ett giftskåpsmärke så att ni aldrig mer kan få jobb, och kanske straffas om Wolodarskis önskemål om lagskärpningar går igenom.”

   Svara
 13. Fredrik

   /  08/30/2015

  Den här är skön:

  Är de verkligen så hemmablinda? Det känns ju helt otroligt att hon missat vänsterhatet då det är så grundläggande för vänsteristers twitterkarriärer.

  EDIT: Fixade det grafiska. Klistra bara in tweetens unika länkadress som slutar med en massa siffror så brukar det funka. //MiT

  Svara
  • Ivar L

    /  08/30/2015

   Var bor de? Under en mosse i skogen eller? Jisses vilken total brist på intelligens.

   Svara
 14. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 15. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 16. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • robert

    /  08/30/2015

   inte mycket jordnära människor i dom däringa fackförbunden. verkar som dom kör benhårt på ”kartan och verkligheten” – metaforen.
   är dom rädd för att bli skitiga om dom ”sätter örat mot marken”?

   Svara
  • Erik

    /  08/30/2015

   ”Målarförbundets Mikael Johansson förstår inte hur man kan kombinera fackligt arbete och SD-aktivism. – Den som är med i båda måste ha en multipel personlighet, säger han.”

   Jag håller fullständigt med!
   Det måste vara väldigt förvirrande. Hur ska de kunna komma ihåg om de skanderar ‘go home’ i rollen som facklig företrädare eller sverigedemokrat?

   Svara
 17. Anonym

   /  08/30/2015

  Svara
 18. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • Erik

    /  08/30/2015

   Så skjutningar under helgen i såväl Stockholm som Göteborg och Malmö.
   TUR att det främst bara är hittepå och att Sverige är tryggare än någonsin!

   Svara
 19. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 20. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2015

   Sa en medarbetare i den vänsterextremistiska Researchgruppen Snacka om att kasta sten när man sitter i glashus… Det var väl hon som var en av de ledande i hatdrevet mot Marcus Birro också ?

   Svara
  • Erik

    /  08/30/2015

   Kära @LoanSundman har någon någonsin liknat dig vid en kackerlacka?

   Svara
 21. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2015

   Om Barbro Sörman enligt henne själv:
   ”Distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm. Socialist, antirasist, feminist. Mopsmatte. Glad. Arg. Snäll”
   Är någon förvånad att hon är vänsterpartist med tanke på hennes försök att smeta rasism på Arpi ?

   Svara
 22. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
  • michael

    /  08/30/2015

   Ja Lovisa jag ser ett mönster hur media och vänsterpöbeln drevar mot oliktänkande,jag ser även hur dom som har makten känner att dom håller på att tappa den och hur rädslan sprids för detta,för något så otäckt som sanning och yttrandefrihet.
   Vänsterpöbeln och media brukar hela tiden dra upp liknelsen med 1930talets Tyskland hur det är i Sverige idag,men en bättre liknelse är sista halvåret i DDR före murens fall,när folket helt enkelt fick nog och sa nu räcker det,samhället hade blivit så sjukt att det inte längre gick att dölja trots statens,politikernas och medias falska ord och propaganda det var helt enkelt nog.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2015

   Uppenbarligen tycker hon inte att det är lika kul när någon drevar mot hennes familj och vänner som när Researchgruppen gör detsamma mot sina åsiktsmotståndare.

   Svara
 23. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 24. MiT

   /  08/30/2015

  Svara
 25. Svenne

   /  08/31/2015

  ‘Burn!’ (Ovanligt med sågningar av kollegor…)

  Svara
  • Jan

    /  08/31/2015

   K-G har rätt. Samma skrönor om högutbildade Syrier och snabbspår till arbetsmarknaden. En tredjedel av de Syrier som nu kommer lär tydligen vara civilingenjörer, läkare och sjuksköterskor. Säkert Morgan… Journalisterna lär inte syna korten i alla fall….

   Svara
 26. Svenne

   /  08/31/2015

  Ledarsidorna sågar kriminologer:

  Svara
 27. Svenne

   /  08/31/2015

  Löfvén & Romson tappar… igen.

  Svara
 28. Svenne

   /  08/31/2015

  OT: En relevant fråga…

  Svara
  • Jan

    /  08/31/2015

   Den där vinsten sker alltid på sikt i en framtid som aldrig tycks inträffa….

   Svara
 29. Svenne

   /  08/31/2015

  OT: Feministisk logik.

  Svara
 30. Jan

   /  08/31/2015

  Peter Kadhammar rapporterar direkt från medieskökan TV3 på Söder: http://kadhammar.aftonbladet.se/chapter/pa-jakt-efter-paradiset/

  Svara
 31. Maria

   /  08/31/2015

  Fast han har fel: Jag har hört Annifrid Lyngstad säga i en intervju att ABBA var motarbetade på 70-talet, för att de ansågs för kommersiella. Hur som helst, 68-generationen på plats i medierna har inte varit bra för Sverige.

  Svara
  • morpheus

    /  08/31/2015

   Vad är fel? Han säger väl just det som Annifrid säger?

   Svara
 32. Maria

   /  08/31/2015

  ”ABBA själva har aldrig öppet kommenterat den utfrysning man var utsatt för, det där var mera Stikkans bord tyckte man.” Det kan vara så att de på 70-talet inte kommenterade utfrysningen. Intervjun som jag såg var av senare datum.

  Svara
 1. Hänga ut adress och sånt | WTF?
 2. Företrädare för Dagens Nyheter kastar ägg på judiska barn! | WTF?
 3. Gott nytt år på er! Lite blandat från 2015 del 3 | WTF?
 4. ”Jag är DN-döden. Jag har kommit för att hämta dig” | WTF?
 5. Lägg korten på bordet Kjöller | WTF?
 6. Bilden av Sverige utomlands del 2 | WTF?
 7. Egor Putilov | WTF?
 8. Det mest troliga: Avancerad signalspaning eftersom läckor säger att det inte finns några läckor… | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: