Socialdemokraterna borde vara nästa på tur att granskas

Miljöpartiet håller ju på att gå under efter bara en veckas ganska lös granskning, så mycket tålde de.

miljöpartiet har lite att jobba med

Miljöpartiet har en lång resa framför sig då de verkar ha funkat som en kraftig magnet på diverse mer eller mindre radikala islamister. De borde fundera varför det är just deras parti som funkar som en magnet…

Nästa på tur att granskas ordentligt borde vara Socialdemokraterna och deras samarbete med muslimska organisationer sen länge tillbaka. Socialdemokraterna verkar ha dagtingat med demokratifrågor, allt med syfte att köpa röster.

tro och solidaritet rapport

Bilden ovan från Socialdemokraternas Boroderskapsrörelse och SMR och deras gemensamma projektgrupps rapport del 4 delaktighet, identitet och integration från 1999. Man lovar alltså platser till muslimer över hela linjen under mandatperioden. Antar att motprestationen var att de röstade på Socialdemokraterna. Ungefär som imamen såg till att islamister röstade på MP i exemplet först.

Om man läser vilka som varit med så ser man i alla fall några namn som är bekanta, ett är Mostafa Kharraki som även finns som vice ordförande för Ibn Rushd vilket man kan se i Uvells granskning av den oändliga mängden muslimska organisationer som får massor av bidrag. Ett annat är Helena Benaouda, ordförande i SMR, vars svärson är en terrorist. Ni får googla henne.

tro och solidaritet rapport2

tro och solidaritet rapport3

Så man ville alltså komma överens om att lagstiftning om muslimska helgdagar? Direktkanal in till högsta politiker, samarbete med LO och SAF, muslimska daghem och skolor (har vi tyvärr), halalfrågor. Kontakter hade redan avklarats tydligen.

tro och solidaritet rapport1

Man är beredd att göra allt för att köpa röster…

Sen finns det en lite nyare också från maj 2003.

tro och solidaritet rapport5

Muslimer ska genom Broderskapsrörelsen få en särställning inom socialdemokratin som andra religioner inte ska ha. Det är intressant tycker jag. För man kommer ju ihåg affären runt Omar Mustafa? Mustafa som naturligtvis också dyker upp flera gånger i Uvells genomgång…

Det finns säkert massor av grejer som man kan hitta i de två dokumenten om man känner till mer om diverse namn, vilka organisationer, vilka personer, vilka moskéer och så vidare som var (är?) inblandade. Stockholms moské är väl känd för radikalisering har jag för mig? Finns säkert en hel del namn som förekommer senare i radikala sammanhang också, men då kanske man måste ha flera dokument där det står mer utförligt vilka som varit inblandade på de olika orterna och liknande.

Jag hittade de här två rapporterna på facebook så jag kan inte hjälpa att de ser lite knasiga ut och att några rader fattas i slutet på några sidor.

I alla fall jag är ganska orolig för att vi har exakt samma sak i Socialdemokraterna som vi sett i Miljöpartiet. Det måste finnas några modiga journalister som ger sig på att granska även Socialdemokraterna och framför allt deras Tro och Solidaritet, där finns nog jävligt mycket unket! Tänk på att Mustafa för bara några år sedan föll på målsnöret när han skulle bli invald i S verkställande utskott…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. Jans

   /  04/26/2016

  Det hela är mycket intressant. Framförallt skulle man vilja veta mer om hur de initiala kontakterna med muslimska representanter såg ut. Hur kommer det sig att det främst verkar vara mer eller mindre konservativa sunnimuslimer som blivit kontaktyta mellan partierna och islam? När väl kontakterna har etablerats så är det begripligt att arbetet liksom fortskridit därifrån. De muslimer som haft en annan syn på saken har redan från början hamnat i bakvattnet. När SMR och Broderskapsrörelsen hittat varandra så blev förmodligen många andra muslimska intressen motade, förmodligen inte helt utan finess och fingertoppskänsla från SMR, i grind. Åren mellan 1995 och 2000 knöts förmodligen initiala kontakter som i slutändan skulle leda till det islamistiska inlytande vi nur ser i bland annat MP och S.

  Svara
 2. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
 3. Rikard

   /  04/26/2016

  Hej.

  Jag vill varna för att göra misstaget att tro att de namn som dyker upp i dessa dokument är någon sorts extremister, eller är illa sedda av muslimen i gemen i Sverige. Så är inte fallet. Möjligen ses dessa som mer öppna, mer hängivna i kampen att sprida islam, vilket är en moralisk plikt för varje rätt-trogen. Man kan, om man vill, jämföra med tidigare århundradens starka missionerande kristendom.

  En moderat muslim är detta endast jämfört med andra muslimer, inte med svenskar eller andra européer.

  Mellanösterns dominanta kulturer är patriarkala och traditionella, samt chauvinistiskt nostalgiska. Som sådana respekterar man demonstrerad styrka, beslutsamhet samt principfasthet. Kompromissvilja, se saken från bägge sidor, att ge någon inflytande istället för att denne av egen kraft lyckats ta detta, med flera typiska svenska drag, är endast svaghetstecken. Den som resonerar utifrån en tankemodell grundad i styrka och svaghet ser det snabbt som sin moraliska och etisk skyldighet att ta makten över den svage som råkar besitta den för stunden, då den svage uppenbarligen är olämplig att förvalta makten.

  Applicerat på Sverige betyder det att en stor del muslimer ser sitt missionerande och sina framtvingade anpassningar av Sverige och svenskar som att man gör oss en stor vän-tjänst, eftersom vi dels är otrogna och dels tappat vägen till gud. Att vi protesterar, men inget gör, bevisar bara tesen.

  Ett Sverige som visat en stark och stolt patriotisk och folklig enhet, och sagt: ”Välkommen hit. du skall respektera våra seder, våra lagar, och se till att vara som folk och göra rätt för di, så är du välkommen. annars sparkar vi ut dig.” hade mötts av respekt. Knappast konfliktfritt, men respektfyllt så. Ett konfliktundvikande beteende innebär nämligen att du är dels bedräglig, och dels att du anser den andre inte mödan värd, det vill säga att den andre är en person utan heder och utan förmåga att vara vare sig hot eller vän.

  Men men, det var viktigare att rösta för skatteavdrag, friskolor och vilken färg det skall vara på snaran kring halsen, istället för Sveriges bästa. Väl bekomme.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps [https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf] angående muslimers och kristna européers attityder. Ds

  Svara
  • Moderata muslimer kom till Sverige under 1960- och 1970-talen. Vad som utmärkte dom var att de accepterar andra religioner, ville anpassa sig till det svenska samhället, lära sig svenska och arbeta. Inget som går att tillskriva befintlig våg av radikala muslimer i nämnvärd omfattning.

   Svara
   • icke-svensk

     /  04/27/2016

    Var de verkligen moderata? Det finns en skilnad mellan ”att vara’ och ”att verka”. Kanske hade det att göra med förhållandet på den tiden. Dessutom, ingen visste om de skulle motarbetas av myndigheter och hur.

    Ja, nu vet vi.

    Svara
    • Andreas

      /  07/04/2018

     Det kom bl.a. en del från iran i samband med regimskiftet där och de var tämligen sekulära redan innan de flyttade på sig, så nog finns det en ganska stor diversitet bland de som kallar sig muslimer på samma sätt som det finns bland de som kallar sig kristna. Jämför t.ex. bilder på kvinnor i offentligheten i Iran före regimskiftet och idag.

     Svara
  • Dreadlock

    /  04/27/2016

   Mycket väl lagt analys Rikard.

   Vill bara utvidga en aning …och påstå att den muslimska täta kontakten med den socialdemokratiska Tro och Solidaritet (Kristna socialdemokrater) med åren blivit handen i den muslimska handsken. Båda har omvittnat stort (och oproportionerligt) inflytande över politiska processer som involverar särbehandlande av minoriteter som visste hur dramaturgin skulle gestaltas : Genom att överdriva och exemplifiera , genom martyrdom och Cherrypicking, vilket gudsmänniskor genom århundraden blivit experter på.

   Många misstag har begåtts av våra inte ont anande politiker , bjudit in dessa gudsmänniskor till förhandlingsbordet – med resultatet att det tycks som om vi skattebetalare bara MÅSTE pynta utpressingspengar för att våra folkvalda skulle slippa huvudvärken, samt att dessa grupper blivit mycket framgångsrik i sina kampanjer att krama bidrag ur den aldrig sinande försörjningskranen .

   Jag vill gå längre än dig Rikard, och påstå att det redan finns folkvalda politiker som är mer eller mindre gisslan för sina egna förträffliga ideal, som de VET är helt åt skogen. Men i valet om makten eller självinsikt så ser alla efter sitt eget hus och överger allt som kan förknippas med rim och reson. Detta ser väljarna, förhoppningsvis. Väljarna (Förhoppningsvis) vill inte se politiker som fungerar som lärare i valfritt SvT UR program. Eller så har jag fel ?

   Svara
 4. Alex Nyström

   /  04/26/2016

  Apropå Irena Pozar: En polis i Täby skriver känslosamt om en biljakt på en smitare och hur (den kvinnliga) föraren riskerat livet på sig själv och andra. Pozar tycker det är ”fruktansvärt äckligt” av polisen för ”ni är fan poliser”.

  Svara
  • Jans

    /  04/26/2016

   Hon hade naturligtvis skrivit precis likadant om det hade varit en vit medelålders man. Det är verkligen riktigt äckligt med poliser som antyder att oansvarigt och livsfarligt uppträdande i trafiken borde få gärningspersonen att skämmas.

   Svara
 5. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
  • Jans

    /  04/27/2016

   [muslim] ”Radicals in sheep’s clothing have learned that they can silence almost everybody with the accusation of xenophobia. Any criticism of Muslim Brotherhood-linked organizations is followed by outcries of racism and anti-Muslim persecution.”

   Skrivet 2005 och syftande på främst Tyskland men vi känner igen det från denna vecka här i Sverige. T.ex. från Rashid Musa. Möjligen med den positiva förändringen att deras försök att tysta med xenofobstämpeln numera inte alltid lyckas.

   Svara
 6. Jan

   /  04/26/2016

  Jag tror nog att alla partier har en kvoteringspolicy. Si och så många rasifierade, muslimer, hbtq:are, handikappade, unga och så vidare. Allra viktigast är hälften kvinnor. Allt enligt identitetspolitikens formulär 1 A.

  Särskilt viktigt på senare tid har varit att kvotera in muslimer eftersom det är den största invandrargruppen och, om man vill vara ärlig men politiskt inkorrekt, Sveriges arvtagare. Politikerna är också så naiva att de ser kvoteringarna som ett integrationsprojekt. Precis på samma sätt resonerar större organisationer som exempelvis SR/SVT.

  Det blir t o m en tävling mellan dessa organisationer. Den som kvoterar in flest muslimer på höga positioner är duktigast. Se på Miljöpartiet, Socialdemokraterna eller SVT.

  Svara
  • Olof

    /  04/27/2016

   Å andra sidan är ju frågan hur stor del av den muslimska invandrargruppen som är wahhabibster. Jag ser inget problem att ha sekulariserade muslimer, eller åtminstone sådana som skiljer på privat tro och var som är lämpligt i ett sekulärt samhälle.

   Tyvärr misstänker jag att det inte är så lätt för de normala muslimerna att engegera sig politiskt. Det där ‘muslimska civilsamhället’, eller kanske snarare ‘islamistiska civilsamhället’, kanske inte tycker om det så mycket. Och bor man i förorten finns det ju inte någon polis som kan hjälpa en om något skulle hända…

   Det är ju bara att se hur de välfungerande muslimerna drabbas; beskyllningarna står som spön i backen, och ‘husblatte’ är väl det snällaste epitetet.

   Svara
   • Dreadlock

     /  04/27/2016

    ”Problemet” uppstår ju inte mellan olika schatteringar av Islam. Problemet är att även moderata muslimer och dito sekulariserade muslimer hellre fördrar en kultur som påminner om den egna än den (faktiskt) ytterst osynliga svenska ”kultur” (Som är ett hopkok av tysk protestantismen och anglosaxisk nutidskultur) Inte mycket ”Kultur” att hänga upp i Julgranen i det långa loppet. Svensk kultur har effektivt tagits död på sedan den stora migrationen från land till stad under 1800-talet, alla andra har flyttat till Minnesota.

    Personligen uppfattar jag den sekulariserade muslimska befolkningen som trötta och oengagerade. Det finns mycket mer att göra på den fronten. Kanske de är intimiderade av all statlig flört , frågar sig själva : vad i h-e ? Staten pyntar ut skattemedel till organisationer till samma banditer som vi en gång flydde ifrån.

    Till oss sekulariserade nordeuropeer : Vi borde ställa samma fråga till oss själva. Vad i H-e är det som pågår, egentligen.

    Svara
    • Andreas

      /  07/04/2018

     Vadå inget problem mellan olika schatteringar inom islam, motsättningarna mellan shia och sunni borde vara ganska välkända och de är knappast de enda.

     Att svensk kultur har stora likheter med närliggande länder är inte konstigt och om du slänger in fransk kulturimperialism också så kan du med olika kombinationer av dessa väldigt grovt beskriva nästan vilken vilken västerländsk kultur som helst. Trots det så kan man utan problem se ganska betydande skillnader i kultur mellan annars så närliggande länder som Sverige, Norge och Danmark. Att kulturen är ett hopkok gäller i princip alla kulturer som haft någon som helst kontakt med omvärlden, det betyder inte att den saknar särprägel. Det betyder inte heller att kulturen saknar betydelse, bara att det är lättare att flytta och anpassa sig om man flyttar från Tyskland eller Norge till Sverige än om flyttlasset går från Syrien eller Jamaica.

     Svara
   • Jans

     /  04/27/2016

    Det finns ju två processer här som löper parallellt.

    Dels har vi islamismen. Den kan på sikt hota livsstilen även moderata muslimer och här är frågan om de hinner reagera och höras i debatten innan det är för sent. Det här har kommit smygande även för dem precis som för vanliga svenskar. Inte minst eftersom medierna inte gjort sitt jobb. De som bott i förorten har varnat utan att få gehör men tongivande moderata muslimer är väl ofta akademiker med lite bättre förutsättningar att lyckas i livet så många av dem bor nog inte kvar i invandrarförorterna.

    Sedan har vi hela den kulturella biten med islam sedd ur ett demografiskt perspektiv. Naturligtvis finns det plats för en rejäl andel rimliga muslimer i Sverige men även där finns en gräns tycker jag. Till och med ur ett folkrättsligt perspektiv. Det finns bara 8 miljoner svenskar i världen. Vi har rätt att få leva i vårt land enligt våra traditioner. Om en stor mängd människor från främmande kulturer flyttar hit under kort tid så kommer inte mina eventuella barnbarn att få leva som svenskar i Sverige och det är inte rätt. Det är en upprepning av forna tiders kolonialism men med omvänd riktning och med våra folkvaldas goda minne.

    Svara
    • Varangian

      /  04/28/2016

     ”forna tiders kolonialism men med omvänd riktning” Vadå omvänd riktning? Menar du när Vikingar koloniserade Europa för 1000 år sedan eller vad?
     Och sen vadå ”forna tiders”? Islam har aldrig slutat kolonisera och erövrat sina grannar. Idag använder de bara globaliseringen att erövra andra länder än de som ligger ”vägg i vägg”. Islam har varit i krig med alla andra religioner sedan dag 1 och inget har ändrats på den punkten idag.

     Svara
 7. Jans

   /  04/26/2016

  Intressant med Uvells granskning. Man kan även se att trådarna leder till raskartläggningen i Botkyrka via afrosvenskarnas Kitimwba Sabunis medlemskap i Muslimska mänskliga rättighetskommittén. Därmed har vi en koppling till Tobias Hübinette, en debattör som varit sällsynt tyst i detta debacle. Inte ett knyst om islamismen i MP på hans twitter trots att det handlar om hjärtefrågor för honom. Han är gissningsvis inte själv muslim så nu antar jag att det plötsligt blev viktigare att se om sitt eget bo snarare än att kämpa för de muslimska rasifierades rätt att ta plats i samhället.

  Svara
  • Jan

    /  04/26/2016

   Förvånansvärt många av de ensamkommande som har högtflygande planer på att bli läkare, tandläkare och CEO:s! Och media är snabba på att vidarebefordra dessa drömmar. Förmodligen för att behålla illusionen om ”kompetensregn”….

   Svara
 8. MiT

   /  04/26/2016

  Noterar att samma namn som finns i de länkade dokumenten i mitt inlägg dyker minsann upp i hennes också, betyder att de varit aktiva i väldigt många år…
  ”Fridolin och Charta 2008 ”
  http://www.uvell.se/2016/04/26/fridolin-och-charta-2008-31806758

  Svara
  • Jans

    /  04/26/2016

   Det är ju i vart fall bra att det inte är andra som skapat de problem som Fridolin nu får svälja utan något han jobbat ihop alldeles själv.

   Svara
  • Jans

    /  04/27/2016

   Sedär, inte bara Kaplan utan Mattias Gardell också. De ser ut att ha trevligt tillsammans. Otroligt intressant att läsa om Fridolins väg till toppen, att islam var en så inflytelserik väg till makten även för en svensk var nyheter för mig.

   Svara
 9. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
  • Jans

    /  04/26/2016

   Tänk att medan Researchgruppen jobbade för fullt innan valet med att outa enskilda rasister i SD så gick hela islamismen i MP helt under radarn. Knappast något som missgynnade SD eller var till fördel för MP när man ser det i backspegeln idag.

   Svara
  • Senior

    /  04/26/2016

   Oj, glömde uppdatera sidan så jag såg inte att denna länk redan fanns, du kan ta bort denna…

   Svara
 10. Fast det stod ju inte så här:
  ”Muslimer ska genom Broderskapsrörelsen få en särställning inom socialdemokratin som andra religioner inte ska ha.”.
  Däremot stod det att inga andra religioner skulle ha samma ställning inom socialdemokratin som Broderskapsrörelsen har. Viss skillnad!
  Tyder snarast på kristen dominans inom socialdemokratin, vilket inte är så märkligt i Sverige.

  Svara
  • MiT

    /  04/26/2016

   Nä det står såklart inte i klartext, det finns väl ingen som skulle skriva så? Men om man läser lite mellan raderna och deras djupa samarbete med de muslimska organisationerna så är det inte så svårt att dra just den slutsatsen?

   Svara
   • Men du skrev det i klartext. Hur kommer det sig?

    Varför ska man läsa mellan raderna, om ingen har efterfrågat det och framförallt om det inte behövs för allmän förståelse, och vem bestämmer på vilket sätt man får eller kan läsa mellan raderna? Att läsa mellan raderna, precis som man vill, innebär i praktiken att det finns obegränsat tolkningsutrymme till en specifik text och så är oftast inte fallet för att förstå den, utom i detaljer, som kan bli ännu mindre detaljer, o.s.v.

    Ibland talas om att ”när fan blir gammal blir han religiös” eller ”som fan läser Bibeln” och det är klart att läsaren kan tillämpa ett sådant förhållande till texter men det säger egentligen föga om texten i sig.

    För att återgå till bilden och texten. Är det inte skillnad om socialdemokratin domineras av kristna eller muslimer? Samarbete mellan socialdemokratin och muslimska organisationer är för Broderskapsrörelsen tydligen mindre viktigt än kristna Broderskapsrörelsens egen särställning i partiet. Vad tycker partiets ateister om det?

    Vill minnas någon Anna Ardin från samma Broderskapsrörelsen.
    Och någon Assange.
    Låter inte som någon bra organisation alls!

    Svara
    • MiT

      /  04/29/2016

     Hört talas om ordet ”slutsats” någon gång? Slutsatsen är att de får en särställning genom sina djupa kontakter med Tro och solidaritet. De skriver givetvis inte ut den slutsatsen i klartext själva utan den finns i bedömningen av den samlade texten som alla måste göra.

     Svara
 11. Svenne

   /  04/26/2016

  MP tappar till F!… Den här bloggen är full av siare 🙂
  http://www.dn.se/nyheter/politik/krisen-i-mp-slar-hart-aven-mot-s/ (med illustration)
  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/politik/krisen-i-mp-slar-hart-aven-mot-s/
  ”Även bland de minsta partierna finns intressanta tendenser. Feministiskt initiativs stöd ligger på 2,8 procent, vilket är den högsta noteringen sedan valet 2014. Statistiskt sett är Fi jämnstora med KD.

  – Trots att Feministiskt initiativ befinner sig i total medieskugga har de ett lika starkt stöd som Kristdemokraterna. Vi ser när vi tittar på flödena över tid att Miljöpartiet tappar väljare till Feministiskt initiativ, säger David Ahlin.”

  Svara
 12. Senior

   /  04/26/2016

  Avslöjanden haglar från Uvell, här om Frigolits examen….

  http://www.uvell.se/2016/04/26/ingen-examen-31816601

  Svara
 13. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
 14. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
  • Svenne

    /  04/27/2016

   En kul, men inte så välgjord, ‘fejk’:)

   Svara
  • De inringade mannen är väl Turkiets utrikesminister? Uppsynen lite småbister. Med röst som lätt i tårar brister. Eller Kinas? Eller Hamas? Kanske i sin ficka han bär kinapuffar, när väl ute på egen hand är och luffar? Han kinesar nog ibland. Stannar på land, snarare än i gul gummibåt. Torr, snarare än våt. Behöver ingen dykardräkt. Allt är så perfekt, även hans turkisksvenska andedräkt. Eller så exporterar han svensk välfärd? Han ger intryck av att vara välnärd. Bär även en fin slips. Bara ett tips. Blå fast han själv är röd? Går på tå, hellre än är död?

   Svara
 15. MiT

   /  04/26/2016

  Svara
 16. Pelle2

   /  04/26/2016

  Masoud Kamali
  professor i socialt arbete och sociologi, Mittuniversitetet
  Skriver en lång drapa där han kallar det för ett utslag av antimuslimism att Kaplan och Khan
  fick avgå. Han kryddar inlägget med nedsättande omdömen om vita kvinnor som sägs se på muslimer med en vit privilegierad blick.
  Han menar tydligen att det inte var något problem när Kaplan jämförde Israel med Nazisterna. Han tycker att det vägs upp av Kaplans resa med Ship to Gaza och erkännandet av Palestina som stat..
  Det är heller inget problem att Khan inte ville ta en kvinna i hand utan det skall vi bara acceptera.
  Vidare ”glömmer” han bort att nämna Kaplans middag med de grå vargarna och att han bjöd in en känd antisemit till riksdagen
  Avslutningsvis avfärdar han Aida Hadzialic, socialdemokraten Nalin Pekgul och miljöpartisten Jabar Amin som något slags Onkel Tom.
  Citat:
  ”Att använda personer med invandrarbakgrund för att legitimera de etablerade och exkluderande normerna i samhället är inget nytt utan har tidigare använts av många andra regeringar, som till exempel Danmark, Norge och Frankrike med förödande konsekvenser. I en sådan värld sätts frihetens gränser av privilegierade västcentriska grupper med sina enorma tillgångar och kontroll över den globala marknaden, politiken, kulturen och det offentliga rummet.”
  Eftersom han verkar tycka så illa om vårt samhälle tycker jag att han skall flytta till ett land som delar hans värderingar. Jag kommer inte sakna honom.

  http://www.svd.se/muslimer-maste-kunna-ta-plats-i-svensk-politik

  Som väl är kom det in en välformulerad replik från Anosh Ghasri som sågar
  Masoud Kamalis så kallade argumentation jäms med fotknölarna..
  http://www.svd.se/inte-deras-muslimska-tro-som-var-avgorande/om/kaplans-avgang

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/27/2016

   Kamali är en liten smurfintellektuell som kan sin koloniala skuldbeläggning på sina fem fingrar, något annat kan han inte. Han är lika konstruktiv som Turkiets president Erdogan, om inte bättre (Värre)

   En jäkla Clown , är vad han är …

   Svara
   • Jag vet inte om du har förstått hur det fungerar här i världen men kanske har jag fel.
    Du slänger dig tex. med uttryck som ”smurfintellektuell” och ”koloniala skuldbeläggning”.
    En normal människa har inte en aning om vad du talar om men du förstår inte det?
    Du förstår inte att du skriver för ett fåtal, som förstår dig?
    Ett fåtal i en ”skyddad verkstad”.

    Jag råkar tillhöra det fåtalet.
    Du verkar inte heller ha förstått ”top-down”-principen.
    Någon uppifrån dig, t.ex. på en blogg, påstår något, och du kommenterar.
    Redan genom att kommentera blir du ett underordnat, toppstyrt verktyg.

    Tips: om du vill få kontroll över dina åsikter, så starta din egen blogg, istället för att kommentera andras. Eller kan du redigera dina kommentarer här? Vem äger de immateriella tillgångarna?

    Svara
  • Jans

    /  04/27/2016

   Jag läste precis Anosh Ghasris replik och den var beundransvärt välformulerad och vältänkt.

   ”Talet om ‘den vita kvinnan’ och ‘den vita privilegierade blicken som ser händelsen som ett hot mot kvinnors frigörelse’, anspelar inte endast på något som mig veterligen inte ens på det mildaste sätt förekommit i diskussionerna, nämligen hudfärg, utan placerar ansvaret där det inte hör hemma, nämligen hos majoritetssamhället.”

   Hela Anosh resonemang andas klarhet och stringens. De nyrasistiska identitetsivrarna framstår som intellektuella dvärgar i jämförelse, detta trots att de, som i Kamalis fall, har fina titlar som professor.

   Svara
  • ”Masoud Kamali
   professor i socialt arbete och sociologi, Mittuniversitetet
   Skriver en lång drapa där han kallar det för ett utslag av antimuslimism att Kaplan och Khan
   fick avgå. Han kryddar inlägget med nedsättande omdömen om vita kvinnor som sägs se på muslimer med en vit privilegierad blick.”
   Ja, handlar det inte om det? På viket sätt stämmer det inte?
   Vad har personerna i sak gjort för fel, som är så hemska att de ”självmant” tvingades avgå?
   Berätta!
   Vad gjorde Kaplan för fel i sak? Berätta.
   Vad gjorde Khan för fel i sak? Berätta.
   Var det han, som valde att hälsa på ett annat sätt, av respekt för den kvinnliga journalisten men kallades ”islamist”?

   Förstår du inte själv att hela ”MP-skandalen” är byggd på 100% trams!
   Det är rent provocerande för mig att någon enda människa kan tycka att detta trams är viktigt för sig själv och någon annan!

   Är du inte en tänkande människa, vars hjärna förmår att skilja viktigheter från nonsens?
   Vad har hänt med din hjärna?
   Vakna, snälla: vakna!
   Hallå?

   Svara
   • MiT

     /  04/29/2016

    Du får som sagt lära dig vad ordet ”slutsats” betyder.
    Som kuriosa, berätta för oss vad en ”vit privilegierad blick” är för något? En hyfsad klar definition så vi vet när vi ser en sådan blick när vi går på stan?

    Svara
 17. Jans

   /  04/27/2016

  Förresten, vad säger isobel Hadley-Kamptz. Det är väl Putin som ligger bakom allt detta egentligen? Hans trollarméer jobbar ju oförtrutet för att skapa inbördeskrig i Sverige, eller hur det nu var.
  http://www.svd.se/ryska-propagandametoder-sprider-sig-i-sverige

  Svara
 18. Jans

   /  04/27/2016

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/27/2016

   Right on ! Hala fram en iPhone 5c och ta tillbaka privilegiet att framstå som en hipster-nutcase som glömt att ta sina mediciner.
   Finns det människor som känner sig hotade av vad andra fria individer gör med sin kamera och sin åsiktsfrihet, så är den här kvinnan ett praktexempel på ett utbildningssystem som kommer att störta närmsta civilisation i fördärvet, skulle de få chansen.

   Kommer att tänka på Åsa Romson , av någon anledning …

   Svara
   • Jans

     /  04/27/2016

    Jag tycker det mest fascinerande i klippet är det hat hon utstrålar. Vad är det som får henne att hata så intensivt? Hon är verkligen riktigt djävla förbannad för att han, liksom hon, vill filma och ställa frågor. Han är tydligen privilegierad när han filmar men inte hon. Logiken är inte direkt glasklar.

    Svara
  • Dö dina dumma fitta

   Svara
 19. QED

   /  04/27/2016

  Svara
 20. Leif

   /  04/27/2016

  Veronica Palm om bulor och systerskap:
  ”Om vi inte hjälper varandra att stötta den syster som slår i glastaket så kommer varje bula i huvudet göra oss mer försiktiga nästa gång.”
  http://www.expressen.se/debatt/kvinnor-maste-vara-sa-mycket-battre-an-man/
  Kors! Jag har alltid tyckt att Veronicas Palms politiska karriär var ett entydigt bevis på att ett glastak överhuvud taget inte existerar. Här levererar hon ju en analys som i sin brist på analys gör läsaren beklämd.

  Svara
  • Jans

    /  04/27/2016

   Men du vet ”stötta” handlar här om att visa var taket slutar och solen strålar. Du vet, den där stora breda öppningen där man inte får några bulor. Den som hon själv eller t.ex. Lina Thomsgård hittade för länge sedan. Vad hon kort och gått säger är att de skall hjälpas åt att diskriminera män. För vi vet ju redan att de själva har en betydande maktposition. De är inte nöjda förrän det är helt jämställt, d.v.s. 100% kvinnor. Möjligen någon ”rasifierad” man också.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/27/2016

    När ska den här myten om att kvinnor måste vara så mycket bättre, jobba tusen gånger så mycket, för att bara komma hälften så långt och tjäna så mycket mindre än män egentligen ta slut…

    Svara
 21. Sven

   /  04/27/2016

  Halalslakt är intressant genom att det får vara en avvikelse i vårt i övrigt djurskyddade samhälle. Youtube kräver inloggning för att visa det mesta men sug på denna film om hallslakt av får, troligen i England:
  https://petterssonsblogg.se/2015/05/12/film-fran-halalslakteri-avslojar-fasansfull-djurmisshandel/

  Svara
 1. Kaplan: ”på köpet” | Jan Millds blogg
 2. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?
 3. Jag blir äcklad! | WTF?
 4. Vad fan gör ni här? | WTF?
 5. Centerpartiets röstfiske i grumliga islamistiska vatten | WTF?
 6. Morgan Johansson- en anständig minister | Maniac Media
 7. Inte OK! | WTF?
 8. Hotet mot demokratin | WTF?
 9. Valets förlorare | WTF?
 10. Deje vu | WTF?
 11. Inkvoterad mångfald | WTF?
 12. Moraliskt bankrutta människor | WTF?
 13. Vad man hittar på facebook | WTF?
 14. Nazistkortet | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: