Känslor

Varje dag är numera tydligen en ny manshatardag, innan har vi haft Mansdagen och Fars dag där bittra radikalfeminister inte klarar av att hålla sina känslor i styr. Nu verkar alla dagar vara en sådan dag där de kan bittra loss.

En lång artikel i DN om något som kallas ”Killmiddag” som är ett koncept uppfunnet av radikalfeministen, alltså vänsterextremisten, Ida Östensson på Make equal vars hela affärsidé är att mjölka bidrag. Gissar att de är uppe i minst ca 10 miljoner kronor de senaste 5 åren bara i rena bidrag till sin stiftelse. 10 miljoner i bidrag för att leverera manshat.

prata känslor.JPG

Killmiddag i Stockholm.

Henrik Teljfors är en av många män som hakat på initiativet #killmiddag, det vill säga middagar där man diskuterar mansrollen utifrån ett särskilt frågeformulär om till exempel sex och kärlek.

Varför i hela friden skulle man vilja prata sex och kärlek utifrån ett radikalfeministiskt frågeformulär med en massa andra män? Är de helt förryckta? Vad fan har andra med ens egna sex- och kärleksliv att göra? Är ju helt bisarrt! Eller är det bara ett steg kampen, att det privata är politiskt det handlar om?

Och kolla rubriken, återigen, varför ska man prata med andra om det? Låter ju inte klokt, de får det att framstå som något dåligt att män helst bara vill prata känslor med sina flickvänner. Andra har väl inte med det att göra alls? Varför ska man prata känslor med andra män för? Bara för att kvinnor generellt (inte alla!) älskar att älta och älta så måste väl inte män också göra det? Vad tror man för magiskt ska ske om män också börjar älta känslor? Varför tror man att det är nåt positivt alls?

Initiativet ”#killmiddag” startades av Ida Östensson och jämlikhetsstiftelsen Make Equal sommaren 2016 som svar på debatten om de många övergrepp som skett på musikfestivaler. Ambitionen var att engagera killar och män i debatten om ett jämställt samhälle. Därför skapades ett underlag med frågeställningar och ämnen som skulle kunna tas upp på särskilda middagar med bara män – till exempel kärlek, sex, grupptryck och flyktvägar. Killmiddagar har sedan dess arrangerats över hela landet.

Ja och hur bra gick det i Skellefteå där de provade ”Killmiddag” inför Trästockfestivalen och kompletterade det med en radikalfeministisk manskritisk panel på själva festivalen? Antal anmälningar för sexbrott ökade med 1100% och vad det inte berodde på var ”ökad anmälningsbenägenhet” i alla fall. Ökning med 1100% alltså…

Kan i o f bero på att de som vanligt bara hackade på vanliga svenska hyggliga män samtidigt som man ordnade gratis transporter till festivalen från asylboenden runt om Skellefteå. Gissar att det inte var några killmiddagar på dari, persiska eller arabiska. Gissar att den radikalfeministiska manskritiska panelen inte heller pratade på dari, persiska eller arabiska.

– På tidigare mansmiddagar har stämningen lätt blivit grabbig. Det har ofta blivit snack om tjejer, fotboll och andra typiska ”mansintressen”. På killmiddagarna där vi utgått från materialet har stämningen blivit en helt annan. Mycket mer öppenhjärtlig och känslosam, säger Henrik.

Tydligen är det dåligt att ha ”typiska mansintressen” medan älta känslor är jättebra. Varför det skulle vara så framgår dock inte. Om jag hamnade på middag hos dem skulle jag nog börja le stelt och för mig själv undra vart fan jag hamnat och sen ta första bästa tillfälle att lämna dem och deras sex- och kärleksliv åt sitt öde.

Henrik misstänker ändå att projektet killmiddag inte riktigt nått ut till de som verkligen skulle behöva det. Generellt tror han att det främst är män som redan är ”medvetna och känner ett kall” som söker sig till sådana här tillställningar.

På hans egna middagar, erkänner han, är det en tyngdvikt på södermalmsmän på vänsterkanten.

Jaha, så han tror att de som vill älta känslor efter ett radikalfeministiskt frågeformulär är redan frälsta? Vem kunde ana…

Och vem kunde ana att det mest är män från Södermalm på vänsterkanten som kommit på hans egna killmiddagar? Jag är chockad…

Men koncentrationen av metoo-män verkar onekligen vara extremt stor på just Södermalm och vänsterkanten efter vad som framkommit hittills så killmiddaga på ni. Glöm inte bjuda in Aftonbladetprofilerna! Under tiden så umgås vi andra lite mer normalt med varandra.

Någon gång, berättar, har han hört kompisar som viskat bakom hans rygg när de hört talas om konceptet: ”Herrmiddagar har väl alltid funnits och där sköter väl snacket sig självt? Fånigt att behöva följa ett formulär”.

Jag förstår att de är förundrade, i alla fall om de är normala.

– Sådant prat handlar nog främst om att djupare diskussioner skrämmer många män. De vet helt enkelt inte hur de ska prata om känslor med andra män. Fast viljan finns hos många.

Men att de helt enkelt är normala män utan behov av att älta känslor och fläka ut sitt privata liv inför andra vill han inte kännas vid utan de är så klart Rädda Män™. Varför i hela friden tror man att många män vill älta känslor med andra män?

– Min erfarenhet är att i den mån heterosexuella män pratar känslor så är det med sina flickvänner. De verkar uppleva att det är få känslolägen som är okej att visa för andra män. Helst ska man som man vara stark och bestämd – eller möjligen ”arg”. Den snäva mansrollen gör nog att många män känner sig otillräckliga.

Där kommer det som blev rubriken. Det är inte alls konstigt, man pratar med den som det berör, skvaller får helt enkelt andra ägna sig åt. Och vad är det för korkad skit att det bara finns stark och bestämd eller möjligen arg? Vem fan tutar i folk att det bara finns de sätten att vara på? Står det kanske i formuläret att det är så?

Jag har skrivit älta genom hela texten för det är nämligen vad det handlar om, älta. Och skvallra. Hur hamnade vi här där det som ses som något bra och eftersträvansvärt att älta och skvallra för varandra om privata saker? Skulle aldrig någonsin få för mig att prata om t ex sexlivet med någon annan än det berör eftersom ingen annan har med det att göra. Alls. Det privata är privat! Pratar kvinnor om sitt sexliv med sina väninnor? Alltså skvallrar? På riktigt alltså, gör de det? Varför i så fall?

Nu ska man inte blanda ihop älta känslor med att faktiskt behöva hjälp med något av ett proffs om det skulle behövas. För det kan vem som helst behöva. Att prata med ett proffs om det behövs är inte samma sak som att älta känslor med kompisar.

Man kan inte ersätta behovet av ett proffs med ”förebyggande” känsloältande.

Den andra artikeln är på Metro Debatt av en journalist

mansnormer i metro.JPG

Han kallar manlighet en sjukdom. Han fixade inte att bli pappa utan drabbades av depressioner så därför är det fel på alla andra män också.

Det blev en höst där manlighetens groteska och ljusskygga svineri ställdes ut i klart dagsljus för alla människor att se. Och alla vi som såg torde nu ha drabbats av samma insikt. Manligheten är en farsot och hälften av befolkningen är drabbad. Eller faktum är väl att varenda människa är drabbad.

Manlighet är inte bara en sjukdom utan en farsot enligt Rasmus!

Vi kan konstatera följande om livet som manssjuk:

Manssjukdomen är dödlig – över 70 procent av alla självmord begås av män och det är den vanligaste dödsorsaken bland män mellan 14-55 år i Sverige.

Manssjukdomen är isolerande – nästan var femte man saknar en nära vän.

Manssjukdomen är aggressiv – män är gärningsman 85 procent av all misshandel och män är också offer majoriteten av gångerna.±

En studie av nästan 20 000 amerikanska män har också visat att ju mer vi ägnar oss åt beteenden som ses som traditionellt maskulina, desto sämre är vår psykiska hälsa. Något som blir ännu allvarligare med tanke på att män är betydligt mindre benägna att söka hjälp för sina mentala besvär än vad kvinnor är.

Och man är MANSSJUK!

Vad som är lösningen vet jag dock inte eftersom mänskligheten klarat sig rätt ok genom att vara uppdelad i manlig och kvinnlig. Ska man ha skottpengar på män kanske? Ge män gift? Det är nog enda möjligheten eftersom det inte går att fixa inom överskådlig tid annars. Radikalfeministernas idéer om att skapa Den Nya Människan har nämligen testats förut med katastrofala resultat för samtliga, Lex Sovjetunionen.

Här vill jag erkänna att jag är en av dem. För ett år sedan blev jag pappa och sedan dess har jag periodvis varit deprimerad. Jag har varit förbannad på sätt som jag inte känner igen. Jag har varit utåtagerande och orättvis och stundtals rent förjävlig att ha att göra med. Jag har dessutom uppmanats att söka professionell hjälp. Men nej. Jag har bitit ihop. Jag har knutit näven. Blivit både rasande och bitter. Och framförallt surat. Gubbsurat.

Det är alltså därför han ser manlighet som en sjukdom. Han har inte sökt proffshjälp fast andra har uppmanat till det och han har betett sig för jävligt. Därför är det fel på alla andra män också.

Inför genusvetenskap som obligatoriskt ämne genom hela grundskolan. Jag minns att det på vårt högstadieschema fanns ämnen som ”Lär dig snickra på farfars vis” och ”Jägarkunskap”, men något säger mig att jag hade haft betydligt större nytta av att tidigt lära mig om mäns strukturella förtryck av kvinnor.

Inför en obligatorisk ”skrapning” av mäns mentala hälsa vid 20 års ålder. På samma sätt som kvinnor vid en viss ålder kallas till cellprov borde män, med tanke på vad våldet och den otyglade sexismen som obehandlad manlig psykisk ohälsa riskerar leda till, kallas till en screening för mentala besvär.

Ja, radikalfeminism, alltså vänsterextremism, på schemat som ska återupprepa Sovjetunionens alla misstag på det här området kommer säkert att göra susen…

Nu kanske hälften av er som kommit så här långt i texten har börjat notera en oförklarlig vrede välla fram inom er. Det här är ett viktigt symptom. Ta det på allvar. Du är troligen man. Gör som jag. Sök hjälp.

Sen tänkte han att ”Haha, där satte jag allt dit dem! Nu kan de inte kritisera det här för då är de bara förbannade sura gubbar. Gubbsura gubbar!”. Jag tror knappt någon är arg alls. Man känner nog mest medlidande tror jag. I alla fall jag gör det. Måste vara ruggigt jobbigt att vara sjuk och samtidigt hamna i klorna på en sekt som förvrider hjärnan på en så till den grad att man börjar hata sig själv.

Det man dock kan vara lite arg över är att självhatare kräver att andra också ska hata sig själva så till den milda grad att de t o m vill ge sig på barn i skolan. Och att de får utrymme att torgföra det.

Rasmus tycker att manlighet är nåt dåligt, det är väldigt tydligt. Han tror att det är något positivt att som man vara omanlig. Jag vet inte om han är ett bra exempel på det positiva direkt, han verkar ju inte må sådär jäkla bra alltså? Självhat kan aldrig vara en väg till att må bra. Och vad har fått honom att hata sig själv? Jo, det som han tycker är lösningen på ”manssjukan”, det har fått honom att hata sig själv…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. MiT

   /  12/21/2017

  *https://www.facebook.com/robert.bohman.3/posts/1386106481511679*

  Svara
  • Ivar L

    /  12/22/2017

   Och så gör vi tankeexperimentet att Katerina hade varit Pascalidou istället. Och de som skar däck sannolikt varit högerextrema eller något i den stilen. Det hade blivit extrasändningar, helgbilagor och en ny bok.

   Svara
  • Motkraft

    /  12/22/2017

   PK-maffian antecknar, Robert Bohman var redan skyldig by association eftersom har barn med Katarina. Men nu när han dryftat sig till att skriva negativt om JagÄrHär så skriver vi upp honom på listan av de som ska mobbas.

   Att påstå vi mobbar… vilket trams!

   Svara
  • G

    /  12/22/2017

   *Om du som normalfuntad människa inte känner vrede av att läsa detta – sök hjälp*

   Svara
 2. Jan

   /  12/21/2017

  Killmiddagar finns inte ens. Åtminstone kallar man det inte det. Det är ett påhitt av yrkesfeminister. Tjejmiddagar däremot finns det gott om. Killar ältar inte känslor och relationer heller. De diskuterar annat. Som tur är. Feministerna försöker domesticera männen. Det är det det handlar om. Med ekonomiskt bistånd av den feminiserade staten.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/22/2017

   Som vanligt skall man inte generalisera.

   Killmiddagar finns definitivt, jag vet att det finns i periferin i min bekantskapskrets.

   När jag var i tjugoårsåldern pratade jag och mina kompisar mycket om känslor. Det behövdes däremot inte någon manual från extremfeminister för att vi skulle prata och vi klarade helt på egen hand att låta bli att våldta tjejer också.

   Svara
 3. Carl Axel

   /  12/21/2017

  Herrejävlar grabbar vi föds med arvssynd! Ja, den gamla kyrkan botade ju homosexuella, kanske kan den nya bota oss heterosexuella män. Vi kan ju börja med att bikta oss och leva efter Herr… *host* Damens Heliga Skrifter.

  Svara
  • Sune

    /  12/21/2017

   Att Gud inte är man har vi ju fått lära oss redan, men hur är det med Djävulen? Måste väl nästan tvunget vara man, för jämställdhetens skull.

   Svara
 4. utlandssvensk

   /  12/21/2017

  Om vi aldrig hade infört kvinnlig rösträtt, hade Sverige nästan säkert varit ett otrolig mycket rikare och tryggare land. I Schweiz fick kvinnorna rösträtt först 1970 och det har varit en enorm fördel för det landet. Men nu börjar det kvinnliga inflytandet att få genomslag där också och sannolikt är det bara en tidsfråga innan det blir en liknande utveckling som i Sverige. Kvinnorna jobbar stenhårt för det och de lär lyckas. Direktdemokratin kan mycket väl göra att det går väldigt snabbt.

  Svara
  • Mike E

    /  12/21/2017

   Ja, de flesta kvinnor styrs nästan uteslutande av känslor. De är emotionella och irrationella. Inom politik och media så är Sverige i dag ett matriarkat som styr med hjärnhand och det visar sig i alla sammanhang.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  12/21/2017

    Man kan också konstatera att vi nu håller på att bli erövrade av de absolut mest odugliga och värdelösa figurerna på denna jord. Nu kan man ju älta hur vedervärdiga och eländiga dessa är, vilket inte minst jag brukar göra. Men måste man inte även ta sig en funderare på hur det kommer sig att de vinner och vi förlorar?

    Om man ser saken så, kan man ju ganska lätt konstatera att vi är helt överlägsna MENA folket i allt som traditionell har haft betydelse. Vi är mycket bättre på teknologi, vi är mycket bättre på att skapa ekonomisk tillväxt, osv, osv. Men de har en stor fördel: De har behållit traditionella könsroller och vägrar att låta kvinnorna styra över dem. Uppenbarligen uppväger denna enda fördel alla deras nackdelar, eftersom de helt klart håller på att vinna.

    Män som låter sig styras av kvinnor begår i praktiken självmord under maximalt förnedrande former. Vilket kvinnorna struntar i när de glatt hoppar i säng med de nya vinnarna som pekar med hela handen och inte ger dem något inflytande alls.

    Svara
    • Missnöjd man.

      /  12/23/2017

     Klockren analys, men ack så sorglig. Visst tar MENA över världen och det ligger ju faktiskt en viss intelligens att så precist utnyttja Europas svagsinta människor på ett sådan sätt att man kan ta över länder ”gratis”. Dumma europeer krigade sig till dominans över t.ex. Afrika till stora insatser men nu får invandrarna allt dom pekar på och kommer i större och större skaror.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  12/23/2017

      ”Klockren analys, men ack så sorglig.”

      Tack! Utan tvekan är det sorgligt. Jämställdhet är bara ytterligare en utopi som låter bra, men visar sig vara helt förödande.

  • Ivar L

    /  12/22/2017

   Kvinnor fick rösträtt 1921. Sverige har på det hela taget varit ett utmärkt land under den tid som gått sedan dess. Det var inte kvinnor som drev igenom huvuddelen av de mångkulturella besluten. Riksdagar och regeringar var mansdominerade när det hände, både i Sverige och stora delar av Västeuropa. Tesen är felaktig. Däremot tror jag det direktdemokratiska spåret är korrekt. Schweiz (som haft stor utländsk befolkning längre än Sverige) klarar sig bättre för det är ett mer demokratiskt land. De fattar helt enkelt mer långsiktigt hållbara beslut. Låter bli skit som EU och låter inte utländska våldtäktsmän bli medborgare e.t.c.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/22/2017

    @ Ivar L,

    ”Kvinnor fick rösträtt 1921. Sverige har på det hela taget varit ett utmärkt land under den tid som gått sedan dess.”

    Det var ett fantastiskt land ungefär till 1970, dvs. 50 år efter att kvinnorna fick rösträtt.

    Jag flyttade till Schweiz för cirka 15 år sen och det var då ett fantastiskt välfungerande land. Mina barn har vuxit upp här och jag kan berätta för dig att allt det som hände i Sverige på 70-talet nu händer här, dvs 50 år efter att kvinnorna fick rösträtt. Det är nästan kusligt. T.ex har skolan här varit rent extremt bra, men nu kommer kvinnorna och de gör nästan exakt samma sak som i Sverige på 70-talet. Ingen här reagerar, men om man har sett det förut vet man vad som kommer sen.

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/22/2017

    Det verkar som att det tar 2 generationer innan den kvinnliga destruktiviteten får genomslag. De yngre kvinnorna i Schweiz är nu i princip exakt som deras motsvarigheter i Sverige på 70-80 talet. Deras mammor var hemmafruar, men de lyckas bra i skolan och dominerar de högre utbildningarna. Det blir få barn, men mycket intensivt arbete för att förändra samhället.

    Att det är direktdemokrat har varit väldigt bra tidigare, men med dessa radikaliserade kvinnor kan det lätt bli ett snabbspår till en svensk utveckling. Kvinnorna här vill verkligen ha det och man kan kallt räkna med att det kommer att finnas tillräckligt många ”white knights” för att de ska få sin vilja igenom.

    Det kommer att gå åt h-vete ganska fort…..

    Svara
   • Senior

     /  12/23/2017

    Sverige var på det stora hela ett utmärkt land fram till 1975, då Palme/68-vänstern fick igenom ett antal olyckliga grundlagsändringar vi nu ser frukterna av.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/23/2017

     @ Senior,

     Jo, jag är ganska insatt i grundlagsändringen, där man ersatte 1809 år utmärkta lag med katastrofen RF-74.

     Men det jag skriver om här är något som jag tror är den underliggande orsaken till de problem vi nu ser i västvärlden. Det kom som en överraskning för mig när jag började se de paralleller mellan Sverige och Schweiz som jag pratar om ovan. Det var både oväntat och märkligt och fick mig verkligen att tänka efter.

     Här är en sevärd liten video om saken:

     Jag håller inte med om allt, men den är mycket tankeväckande

     Det var miljoner visningar och många tusen kommentarer, men PK polisen har tagit bort dem….

     Svara
    • Senior

      /  12/23/2017

     Vad jag försöker säga är att varken ”extremkvinnor” eller andra extremrörelser skulle kunna få något nämnvärt inflytande av detta skadliga slag som du påstår innan lagändringen.

     Gällande din observation av kvinnlig destruktivitet har jag inga direkta observationer, och därmed heller inga åsikter, åt varken ena eller andra hållet. Jag ser främst individer, utom möjligen att dessa destruktiva individer brukar samlas med kommunism/feminism som en gemensam destruktiv kraft.

     Svara
 5. Daniel Hammarberg

   /  12/21/2017

  Det är bara att inse – vi måste ersätta kvinnokönet med androider, som kan utföra alla de sysslor kvinnor gör nu. För vad har vi män gjort för att göra oss förtjänta av detta? Liksom, vi har förfinat all teknologi till en helt otrolig nivå, särskilt då datorer och nätverksteknik, men vi tvingas ändå leva med dessa kvinnor – som må se bra ut på ytan, men som är helt giftiga inuti.

  Enligt denna enkät så anser 1/4 av de tillfrågade också att förhållanden med maskiner kommer vara normen i framtiden: https://www.rt.com/news/412589-millenial-robot-love-survey/ Kvinnokönet lever på lånad tid. De är som en supernova, som bränner ut det lilla de har kvar, men som efter bränslet är slut helt kommer ha slocknat. Och jag tror det kommer innebära långt större frid för oss män, så fort vi löst fortplantningsfrågan. Tänk att vi en dag kommer ha androider som ser ut precis som kvinnor, men som till skillnad från dem faktiskt har möjlighet att visa respekt, att ha känslor som tacksamhet, inte har utbrott hela tiden osv. Jag ser fram emot den dagen!

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/21/2017

   HAHAHA !

   Eh…. satir (Hoppas jag) lol

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/22/2017

    @ Dreadlock,

    Nu kan jag självklart inte svara för skribenten här ovan, men det finns fullt med folk som resonerar ungefär som han. Det finns en snabbt växande rörelsen bland män i västvärlden som heter MGTOW och på deras forum pratas det ständigt om detta.

    Svara
  • Hmm

    /  12/22/2017

   Nu är inte jag en av dem men det finns gott om kvinnor som skulle bli väldigt nöjda med om alla män levde i ett eget land och slapp er också. Win win 😊👍

   Och du Daniel, gör alla kvinnor en tjänst och håll dig långt bort från dem. Tron mig de hade blivit mycket gladare utan dig och de förtjänar inte ett så dåligt öde som att behöva vistas i samma rum som du.

   Utlandssvensk: Så du menar på att politikerna helt plötsligt nu lyssnar på sina väljare och att det är därför som det blivit dåligt för Sverige. 😂

   Svara
   • Daniel Hammarberg

     /  12/22/2017

    Skillnaden mellan oss män och er kvinnor är dock att vi har förmågan att skapa något. Vad har kvinnor skapat? Jag kan räkna det på min tomma hand här. Så ni kommer aldrig ha möjlighet att skaffa er egna partners.

    Och vad det gäller min kontakt med kvinnor – jag förväntar mig något bättre än dagens unkna västerländska kvinnor. Något som är produkten av vår manliga perfektion – vilket i praktiken endast kan vara en android. Förr i tiden fanns bra kvinnor, som gott och väl hade räckt för mig, men frågan är var man hittar dem nu? Anledningen till varför det fanns bra kvinnor förr i tiden var nog för att patriarkatet formade dem. Som jag ser det kommer teknologin låta oss gå tillbaka till den harmoniska tid vi hade innan feminismen och kvinnornas ”frigörelse”.

    Svara
    • Hmm

      /  12/24/2017

     Du har så rätt så. Den kvinnliga uppfinningen kevlar hade vi inte haft någon användning för längre. 😉

     Svara
 6. Noger

   /  12/21/2017

  Finns frågeformuläret att hitta på nätet?

  Svara
  • Opie

    /  12/21/2017

   Ta en titt här: http://www.killmiddag.se/ Ögnade bara igenom eländet. Mellanstadienivå rakt av. Att dom orkar.

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/21/2017

    Snarare dagisnivå. Kolla avsnittets Pdf ( Samtal på arbetsplatsen) Detta skulle alltså föreställa en hjälpreda för män, när den är specifikt utformat hur feminister uppfattar mäns beteende, dvs, helt och hållet sociala konstruktioner av sin samtid.

    När det går upp för männen i allmänhet att de går i en dressyrskola baserat på group-think tjejer och deras ytliga psykologiska uppfattning om män, så kanske håret på bröstet växer tillbaka.
    Det här klientelet vet ingenting om män, är inte intresserade av vad som driver dem och respekterar dem för sin blotta existens. Jag ser bara en förment feminismen som tagit rollen som förälder över vuxna män , och den allstädes närvarande kvinnliga instinkten att vilja uppfostra och till slut dominera. Sedan tar det slut. En kvinna som dominerar över sin man är ungefär det värsta som kan hända i ett förhållande – För henne. Hon sticker. Dubbelheten i detta är något som män måste fatta.

    Svara
   • mr

     /  12/21/2017

    Jag hade ingen aning om att det är krav på att vara ung och feminist för att få vara med på #killmiddag.
    Kanske dags att vi mogna män träffas på #middagbaraförriktigamän tar en öl eller ett par och pratar om ämnen som intresserar oss och inte något som någon annan bestämt.

    Svara
 7. Tor

   /  12/21/2017

  Tror det är en brist på värderingar.
  I Sverige har kvinnor bara två alternativ, inte tro alls eller tro på statsfeminismen. Verkar vara extrem brist på konservativa kvinnor under 80 år.
  Här i USA finns mängder av starka konservativa kvinnor och de flesta verkar vara kristna.
  De har en tydlig VÄRDEGRUND att luta sig mot och förstår att familjen är det viktigaste att bygga ett samhälle på.
  Får se hur länge det varar med tanke på de extremt vänsterliberala universiteten.

  Svara
 8. Psykologisk projektion …

  Svara
 9. Dreadlock

   /  12/21/2017

  Sällan jag är på killmiddagar nuförtiden, men när det händer så diskuterar vi brottsstatistik, förortsproblematiken , våldtäktsepidemin, påminner varandra om hur övergivna vi är av en stat , som vi betalar skatt till . Vi frågar artigt hur det är hemma (Med familjen) också. Och ibland får man höra historier ibland inte.

  Nu känner vi varandra väl, och det blir aldrig konflikter, bara typiskt manlig problemidentifiering och presentationer av olika lösningar. Det är så man bygger gemenskap på manligt vis.

  Jag kan lova om vi hade haft en typisk södermalmsfjolla med sitt diskussionsunderlag sittandes vid bordet, så hade han rätt snart insett att han hugger i sten.

  Svara
  • Opie

    /  12/21/2017

   Låter precis som de herrmiddagar jag är på ibland. Där diskuterar vi även vapen, prepping och målar upp dystopiska scenarier där Sverige befinner sig i inbördeskrig. Kombineras med ett ymnigt intag av alkoholhaltiga drycker samt rökande av stora mängder cannabis.

   Svara
 10. Fredde

   /  12/21/2017

  Kan inte med ord beskriva den tacksamhet jag känner inför min ”soon to be” hustru! Hon är en kurvig, kvinnlig, ekonomichef som kör en Jeep V8:a med typ 500 hästar och backar med släp som en kung!

  Jag älskar denna kvinna, tack tack tack tack för att livet inte är rättvist.

  Svara
  • mr

    /  12/21/2017

   Jeep?
   Det låter som att du fått tag på en batikhäxa.

   Svara
   • Fredde

     /  12/21/2017

    Hahaha, men hon är min batikhäxa

    Svara
    • mr

      /  12/21/2017

     Så fort jag läste Jeep V8, så kom jag tänka på följande video:

     Svara
     • Junior

       /  12/22/2017

      När jag ser denna video kommer jag tänka på så som #metoo blivit där mängder med svältfödda kvinnor anmäler sina chefer för något som enbart ägt rum i deras egna fantasier.

 11. weasel

   /  12/21/2017

  Rasmus har säkerligen läst genusvetenskap och det verkar ju inte direkt ha hjälpt honom att må bra, så jag vet inte varför han anser att vi normala män skulle läsa det… ?

  För övrigt så har jag ett par stycken (manliga ) vänner och det händer att jag talar känslor med dessa. Dock utan hjälp av ett genuscertifierat formulär.
  Att tala känslor med vilt främmande människor på arrangerade ”killmiddagar” är inte direkt lockande, men kan det hindra några södermalmshippsters från att begå våldtäkter så är det väl positivt förmodar jag.

  Svara
 12. Pelle2

   /  12/21/2017

  Själv får jag vibbar av 70-talets mjukismän som ni som är tillräckligt gamla med all säkerhet minns De blev en företeelse som har hånats ordentligt under många år efteråt.

  Det var väl få kvinnor som ville ha en relation till dessa så kallade män när det kom till kritan.

  Tror inte heller att att det är så många kvinnor som vill ha en relation med de feministiska Södermalmskärringarna som nu återigen mentalt vill byta kön för att blidka några extremister.

  Precis som MIT skriver så begriper jag inte varför det skulle vara något bra att sitta i grupp och fläka ut sitt sex- och känsloliv för några bekanta män. Om jag hade något sådant behov så skulle jag ta det enbart med den allra bästa vännen och inte kreti och pleti.

  Jag skulle aldrig i livet ställa upp på att berätta om mig själv utifrån ett radikalfeministiskt frågebatteri och jag är ganska säker på att jag inte känner någon annan man som skulle ställa upp på det heller.
  Om någon skulle insistera på det så skulle jag sluta umgås med vederbörande för då är det en ryggradslös mes som har köpt radikalfeminismens smutskastning av oss män rakt av..

  Svara
  • mr

    /  12/21/2017

   ”Jag skulle aldrig i livet ställa upp på att berätta om mig själv utifrån ett radikalfeministiskt frågebatteri”.

   – Va f*n Pelle2, har du aldrig hört talas om masochism?

   Svara
   • Pelle2

     /  12/22/2017

    Jodå,men jag är inte en feministisk man som tänder på sådant 🙂

    Svara
 13. Jösses vad underligt att människor inte känner sig bekväma att öppna sig om sina innersta känslor inför främlingar. Vad underligt att Henriks mansmiddagar mest attraherar Södermalmsmän, dock inte ”Aftonbladetprofilen” uppenbarligen…

  Svara
 14. Rikard

   /  12/21/2017

  Hej.

  Att kalla det killmiddag skall väl anspela på tjejmiddag, men för mig ser det mest ut som härskarteknik; man skall förminska i syfte att etablera rätt bild. Väckelsemöte bland förtappade som skall sitta och hjälpa varandra finna sanning och gemenskap via förkunnelsen. Om jag minns ungdom rätt ingår någon form av bekännelse, eller bikt, också, komplett med att man stöttar varandra i just bekännelse-processen. Om det sedan är otuktiga ogudaktiga tankar, eller borgerliga böjelser, eller brott mot feminismen är egalt – processen är ju densamma.

  Herrmiddag är trevligt. Killmiddag betackar jag mig för, och skulle jag hamna på en sådan där ett sådant formulär dyker upp får jag försöka komma ihåg hur man gör en papperssvala.

  Herrmiddag däremot, med flera rätter och män från flera generationer med olika yrkesliv och från olika bakgrunder är synnerligen givande – att lyssna på en åttioårig sjöman som berättar skepparhistorier, eller att prata med både yngre och äldre kollegor om skolans ständiga fall och kunskapens förflackning, eller med män som gjort utlandstjänst eller rentav varit i Legionen, eller… ja, poängen går väl fram antar jag.

  Det är kultur. Där flödar känslorna och där avhandlas hur man mår i olika lägen och med olika erfarenheter – inte sällan den manliga klassikern:

  ”Vad skulle jag göra? Sätta mig ner på arschl*t och grina (alltså: gråta) blir inget bättre av. Det var bara att bita ihop och knega/marschera/jobba på.”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fs lärare

  Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2017

   Håller med Rikard !
   En herrmiddag är alltid väldigt trevliga med åsiktsutbyte,skratt och kanske någon gemensam aktivitet som roar oss män.
   Inte fan skulle jag sitta på en killmiddag,under feministiska premisser, som en södermalmskärring och grina och tycka att det gav mig någonting…

   Svara
  • Haha, ja, jag har haft en del herrmiddagar med äldre män och det har varit givande.

   Att sitta och dryfta känslor med Vänsterhipsters är dock inget framgångsrecept. De är så ångestfyllda över ALLT. Jösses, jag har ingen lust helt enkelt.

   Svara
   • Ska för övrigt inte bara säga ”herrmiddagar” – utan även med äldre damer.

    Det komiska med dessa ”herr”- och ”dam”-middagar är att jag blivit mer konservativ. Jag tror att barn t. ex. mår bra av traditioner och mår rätt dåligt av vänsterns impulser. Det kanske bara är jag.

    Svara
  • Jag hade herrmiddagar då maken fick bjuda in herrar och jag stod för mat, dricka och uppassning. Det var givande diskussioner att lyssna på. Bondekafferepet med diskussion om lantbruk , bara herrar, var också intressant. Sämre var det kvinnodag i med baren bara för män när jag bodde utomlands. En del blev fulla, fick lyftas från baren. Men ganska länge var också detta lärorikt. Snacket var jobb, jobb, jobb och vart man ska åka på semester.

   Men så märkligt. Inga diskussioner skedde i feministisk uppfostringssyfte även om det pratades om spädbarn och trötthet också.

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/21/2017

    Kommer ihåg när jag var barn, och innan jag blev varse om mitt sexuella kön , då satt både jag med småtjejerna i familjen fullständig hypnotiserade av gammelgubbarnas berättelser under deras ” Herrmiddagar” Sittningarna blev alltid långa , inga distraktioner, och radion spelade slow jazz i bakgrunden.

    Att det blev så många historier berodde enbart på att kvinnorna på den tiden tog hand om den lilla världen inom husets 4 väggar, det måste lyftas fram.

    Hur är det idag ? kvinnornas berättelse om den stora världen utanför hemmet består mest av skvaller. Eller gör det inte ? Är inte ni (Kvinnor) trötta på den ordningen ? Vad finns i det kvinnliga traderandet ? Offerperspektivet ? Expert på offerperskpektivet ?.

    Svara
    • Hmm

      /  12/22/2017

     När var du på en dammiddag sist? Mina inhåller inget skvaller.

     Jag får dessutom erkänna att jag är rätt övertygad om att nästan varenda en av er här vet mer om vem som är sk kändis än vad jag gör framförallt när det kommer till den svenska ”eliten”.

     PS Nej då det råder inget kvinnoförakt i det här kommentarsfältet. Inte då…🙄

     Svara
     • Johan A

       /  12/22/2017

      Om det skulle finnas kvinnoförakt i detta kommentarsfält är det kanske inte så konstigt med tanke på att ju mer feminism vi får i samhället, som påstås stärka kvinnor, desto svagare verkar kvinnor bli. Offer- och prinsessmentaliteten frodas och så fort kvinnor förväntas prestera lika mycket som män har gjort i alla tider, gapas det om att kvinnor minsann är förtryckta och ska inte behöva göra det för det är orättvist. Detta är särskilt vanligt bland unga kvinnor – kvinnor som har indoktrinerats i feminism och genus sedan barnsben och som påstår att de klarar allt en man klarar men när skiten träffar fläkten förväntar de sig att någon annan ska lösa situationen. Denna Någon Annan är oftast, om inte alltid, en man. Detta hyckleri och dubbelmoral förtjänar inget annat än förakt.

 15. Pelle2

   /  12/21/2017

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver bra om sossarnas kappvändande i flyktingpolitken.
  https://ledarsidorna.se/2017/12/regeringens-nymjuka-migrationspolitik-en-regering-pa-svag-is/

  Svara
 16. Pelle2

   /  12/21/2017

  OT:
  Rebecca Weidmo Uvell sågar förtjänstfullt regeringens förslag om att fem månader av föräldraledigheten skall vara öronmärkt för respektive förälder.
  https://uvell.se/2017/12/21/kvoteringsdebatten-och-myterna/

  Svara
  • mr

    /  12/21/2017

   Fem månader?
   Vem har nytta av fem månader?
   Ska det vara någon nytta med det så får de samtidigt förlänga älgjakten i motsvarande grad.
   Är det någon som vet om det finns med i förslaget?

   Svara
 17. Hans

   /  12/21/2017

  Allt sånt här som kommer från radikalfeminister =(mainstream feminister i Sverige). Går ut på att ställa till oreda och motsättningar för att till slut tillskansa sig mer makt. Radikalfeminism går ut på att skapa ett könskrig som bekant. Att ställa kvinnor mot män.

  Det är ganska tydligt att det är ett sorts feministiskt ”informationskrig” som pågår och som pågått under lång tid. Man har med statliga medels hjälp spridit vinklad och ibland rent lögnaktig information på nivåer som i bland liknar ren hjärntvätt. Tyvärr har man lyckats indoktrinera ganska eller allt för många. Det är skrämmande hur en del tvärvänt från till synes ganska normala till manshatande galningar över ett slag.

  Det är dags att börja ifrågasätta detta vansinne på allvar innan det spårar ur helt. Majoriteten, vare sig män eller kvinnor vill ha det så här.

  Svara
 18. MiT

   /  12/21/2017

  På temat för dagen faktiskt, ännu en toka på Metro som går loss
  ”Emilie Ebbis Roslund: Vem vill rädda en man 2018?”
  https://www.metro.se/artikel/emilie-ebbis-roslund-vem-vill-r%C3%A4dda-en-man-2018

  Det är fascinerande, hon skriver om att män inte pratar känslor och att de därför går under i princip och undrar vem som ska rädda en man 2018.

  Hon berättar om ett ex som hon hade förr och förstår inte att det är HON som har problem, det är hon som vill älta medan han när hon gjorde slut bara sa ”Men dra då” och sen har han inte pratat mer med henne, uppenbarligen har han inget behov av det. Då är det HAN som har problem enligt Emelie? Bara för han inte vill prata med henne om det? Vad finns att prata om? Uppenbarligen så har han ju inget att bearbeta medan hon vill älta? Det var ju ändå hon som gjorde slut liksom? Det är ju hon som inte verkar ha accepterat det än trots att det var hon som gjorde slut?

  Svara
  • Nykteroklok

    /  12/21/2017

   Läste en annan kolumn av henne i samma tidning för ett tag sen, där hon klagade på att nån kille hon gått på dejt med bara pratade om sig själv, och givetvis drog hon generella slutsatser av detta. Ganska lustigt då att hon, som av någon anledning fått förtroende att skriva i en av Sveriges största tidningar, närmast uteslutande väljer att skriva om sig själv, sina förhållanden, möjligen närmsta bekantskapskretsen, och tror sig förstå resten av universums innehåll på basis av detta.

   Svara
   • mr

     /  12/21/2017

    Jag ifrågasätter första delen i dit alias, andra delen (oklok) verkar stämma eller du kanske stavat fel å glömt O:et.
    För vem kan vara det du påstår dig vara och samtidigt frivilligt läser texter av Emilie Ebbis Roslund?

    Svara
  • Åsa Rommel

    /  12/22/2017

   Det är ni som inte förstår det kvinnliga perspektivet! Det var naturligtvis inte hennes fel att hon var ”mellan boenden” efter att ha dumpat pojkvännen som hon hade FÖRE pojkvännen som hon nämner i artikeln – det var HAN som inte hade tagit sitt ansvar att låta henne bo kvar. Att två män efter varandra inte vill bo ihop med sitt ex visar ju tydligt att alla män har problem med känslolivet.

   Svara
 19. MiT

   /  12/21/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/21/2017

   Nyhetsvärdet är alltså att Bard vågat komma med en egen åsikt och kritiserat en kampanj och rätteligen ifrågasatt en stor del av kvinnors slutledningsförmåga inom kampanjen. Jag tror att den sista tweeten kommer från hjärtat ( Så sent som i onsdags skrev Bard i sitt Twitterflöde att kvinnor är ”för barnsliga för att leva efter lagen, till skillnad från män”.)

   För det är ganska uppenbart att majoriteten kvinnor lever sitt politiska liv enligt en stark mall av strömlinjeformad syster-ysterskap , komplett med åsiktskorridorer inklusive karaktärsmordsstrimlandet av män och polisandet i de egna leden. Det ser verkligen illa ut, jag undrar hur många kvinnor och tjejer egentligen är så in i helvete trötta på sina egna mediokra systrar som ältar samma skit dag ut och dag in .

   Svara
   • Hmm

     /  12/22/2017

    Om lagen inte står på dun sida, vad gör du då? Står tyst som ett mähä och låter allt ske med dig?

    Jag gissar på ja med tanke på andra uttalanden du gjort här på bloggen.

    Svara
    • Dreadlock

      /  12/22/2017

     Du talar om lagen som inte kan döma våldtäktsmän antar jag. Jag talar om kvinnor som inte gör annat än förtalar män i allmänhet. Det vad Bard menade. Kanske läsa på lite bättre nästa gång ?

     Svara
    • Johan A

      /  12/22/2017

     Du ska väl inte prata om lag? Du som påstår att det i står i lagboken att en som har provocerat någon genom att peka finger är ansvarig för att få smäll på käften utan att ens peka på vilka paragrafer som säger detta. Saken är ju den att till till och med en individ som endast har ett litet hum om vad säger vet att det är skitsnack. Så du ska nog inte prata om lagen.

     Svara
  • mr

    /  12/21/2017

   Bra att kunna tänka om, H&M körde det feministiska spåret vilket visade sig vara en förlustaffär så nu är det dags att byta spår så att de kan gå med vinst igen.

   Svara
  • Ivar L

    /  12/22/2017

   Men vad skall han göra? Prata Nietzschce? Missonera .com? Spela in reklaminglar i Army of loversstil? Lansera lederhosen?

   Svara
   • Melmac

     /  12/22/2017

    Han kommer sätta sitt namn på småborgerligt designade kortbyxor, flanellskjortor och skäggprylar. Skäggolja ”The Bard Style”

    Svara
 20. Parvus

   /  12/21/2017

  När jag som man får problem pratar jag med bästa vän och kamrat, alltså min fru. Trist att Rasmus Persson inte kan göra motsvarande i sitt förhållande.

  Svara
 21. Dreadlock

   /  12/21/2017

  Har på tv:n i bakgrunden. Just nu går ” Köttets lustar” på kanal 1.
  Den verkar gå ut på att Henrik Schyffert ska rädda världen med redig svensk Mp-politik. Varvat med subtila könsaspekter. Schyffert var bättre i Nile-City. Lol

  Svara
  • mr

    /  12/22/2017

   Tror du verkligen att det Schyffert håller på med är på allvar?
   Är inte det ännu ett program med dålig komik som ingen skrattar åt?

   Svara
  • Jag kommer ihåg att Jamie Olivier gjorde något liknande – köpte hem kalkoner för att sedan slakta dom för att han ville att barnen skulle få reda på vart maten på deras tallrik kom från. Inte en dålig idé då det kan verkligen bygga upp respekten mellan djur-människa hos barnen och många av de som växer upp i bondgårdar har redan denna relation.

   Schyfferts grej verkar mest vara ett jippo och jag gissar på att han blir vegan med ett par grisar boende hos sig (eller nej, förresten, han kommer nog dumpa grisarna hos en stackare och de blir ändå julskinka)

   Svara
   • Melmac

     /  12/22/2017

    Oliver visade även hur äggindustrin fungerade. Att man tar livet av hanarna (vilket feministerna måste jubla över) eftersom de inte tillför något. Vuxna, män som kvinnor, var långa i ansiktet när de såg detta.

    Schyffert däremot är en rikspajas som varken är rolig eller relevant längre.

    Svara
 22. mr

   /  12/22/2017

  Ännu en gång bortser feministerna från biologin och blottar sin okunskap.
  Dagens man är resultatet av en lång evolution och innehar därför alla de egenskaper som är nödvändiga för att kunna överleva och föra livet vidare.
  Det är kvinnorna som genomfört selektionen genom sitt val av partner.
  Att då beskylla männen för egenskaper kvinnorna bestämt ska premieras visar att feminister helt och hållet saknar logiskt tänkande.
  Vi riktiga män borde kräva att feministerna skaffar sig bildning innan de kommer med fler okunniga uttalanden.

  Svara
  • KB

    /  12/22/2017

   +3

   Svara
  • Hmm

    /  12/22/2017

   @mr: Inte ens du tror på det du själv skrev nu hoppas jag? Om ja, julklappstips till dig blir historieböcker.

   Svara
  • Missnöjd man.

    /  12/23/2017

   Det är som med veganismen. Sverige, utom Skåne och vissa kusttrakter, hade nog varit obebott fram till ca 1950 om inte djuren funnits att äta, och deras avkastning ägg och mjölk. Att ha och använda djuren var ett överlevnadsvillkor förut men nu går det ju faktiskt att överleva med veganmat som transporteras kors och tvärs över världen där det växer för tillfället.
   Att kött är gott och nyttigt har ju alltid varit sant men förut var möjligheten att skapa och lagra mat i form av levande kött ett överlevnadsvillkor.
   Men både veganer och feminister bortser från biologin.

   Svara
 23. Ivar L

   /  12/22/2017

  ”Det blev en höst där manlighetens groteska och ljusskygga svineri ställdes ut i klart dagsljus för alla människor att se. Och alla vi som såg torde nu ha drabbats av samma insikt. Manligheten är en farsot och hälften av befolkningen är drabbad. Eller faktum är väl att varenda människa är drabbad.”

  Och sedan gick han och skrev en krönika om sitt dåliga samvete. För det är väl det det handlar om i de här fallen? Kanske därför han också mådde dåligt av att få barn. Han kände kanske att han inte förtjänade det eftersom han varit en gris.

  Snacka om projektion. Det verkar som det dräller av Lars Ohlyar i den där branschen.

  Svara
 24. mr

   /  12/22/2017

  Svara
  • mr

    /  12/22/2017

   Snacka om en naiv minister.
   Tror hon på riktigt att de är här för att jobba?

   Svara
   • Det är snart val och därför säger politikerna det folk vill höra.
    Med korsade fingrar bakom ryggen.

    Svara
   • G

     /  12/22/2017

    ”PUT trots flytt

    Det är mycket man inte vet.

    Jag hade till exempel ingen aning om att invandrare som fått PUT och tänkt att bo i något annat land mer än 2 år kan ansöka hos Migrationsverket att ändå få behålla sitt permanenta uppehållstillstånd.

    Jag blev nyfiken, som jag ofta blir, och begärde därför ut antal och födelseländer från Migrationsverket av de som ansökt om just detta.”…
    https://uvell.se/2017/12/22/put-trots-flytt/

    Svara
    • G

      /  12/22/2017

     Ni fattar att min kommentar ovan inte skulle in som ett svar här egentligen. I give up. 😦

     Svara
 25. Ivar L

   /  12/22/2017

  Kolla gärna på videon igen, ni har säkert redan sett den. Detta är alltså en människa som Sverige välkomnat under premissen att han är någon slags flykting, han uppför sig såhär men vi slänger inte ut honom ur landet? Varför, varför, varför?

  Jag undrar om det ens går att skrapa ihop 5% som skulle tycka att han är välkommen efter att se dessa bilder. Hur många liv i vårt land kommer han att ha förstört innan han själv går i graven? De som låter honom stanna har fattat ett beslut som troligen kommer att förstöra livet för ett antal svenskar. Sådana beslut fattas dagligen. Dagligen sitter människor på förtroendeposter och beslutar på ett sätt som kommer att förstöra livet för befolkningen som gett dem förtroendet.

  Jag blir så djävla förbannad på detta.
  https://nyheteridag.se/tingsratten-attack-med-stridsvapen-mot-polis-inte-tillrackligt-for-utvisning/

  Svara
  • Det absurda är att de ”invandrare” som jag känner i princip tycker att människor som denna ska utvisas och inte vara välkommen tillbaka. Helt enkelt en skräpmänniska som vi inte har nytta av – och ja, hade (etniska) svenskar som begått samma typ av brottslighet kunnat utvisas så hade svaret varit detsamma.

   Nu kan vi inte göra det senare, men däremot det tidigare. Vi ska inte ta ansvar för andra länders skithuvuden.

   Svara
   • Olof

     /  12/23/2017

    Visst bör och kan svenskar som begår samma typ av brottslighet utvisas.

    Det tråkiga är ju bara att det är vi som tar emot dem med. Så det blir ju lite redundant om det handlar om svenskar som redan är i Sverige.

    Svara
 26. mr

   /  12/22/2017

  Svara
 27. mr

   /  12/22/2017

  Uppgift i hemligt telefonsamtal: antirasister förfalskade näthat
  https://www.nyatider.nu/uppgift-i-hemligt-telefonsamtal-antirasister-forfalskade-nathat/

  Svara
  • Junior

    /  12/22/2017

   Skulle inte förvåna mig om stor del av ”näthatet” är producerat av vänstern för att misskreditera sina motståndare och för att få till skärpt lagstiftning.

   Svara
 28. Bakayoko

   /  12/22/2017

  Killmiddag. Hahaha. Jag har varit på många sånna. Då lagar vi tacos kollar på en premier leauge match och har trevligt. Vad är det man ska snacka om. Jävla larv. Jag kan väl snacka om familj med andra. Men att bygga en hel kväll kring det. Lägg ner för fan.

  Svara
  • Om de hade stannat en minut och tänkt tanken ”Vad vill vi uppnå med detta?” så hade dessa insett hur korkat det är. Ingen normal människa kommer att öppna upp sig för en främling till att börja med – för att inte tala om en krystad killmiddag. Sedan så har vi ”problemet” att målgruppen inte kommer bli speciellt bred, sannolikt inte till killarna som t. ex. gruppvåldtog kvinnan i Fittja.

   Det är liksom inte en ”mansnorm” att begå gruppvåldtäkt. Möjligtvis kan man komma till bukt med problemet med att börja kontakta olika klaner, men då måste man inse att dessa existerar…

   Svara
 29. MiT

   /  12/22/2017

  Svara
 30. Jans

   /  12/22/2017

  Mårten Schultz i SvD skriver om samtyckeslagen. Premiumartikel som mestadels inte kommer fram till något särskilt men på slutet konstaterar han att lagen faktiskt skulle kunna ge fler fällande domar i gruppvåldtäktsmål. Det vore ju faktiskt bra:

  ”I förslaget finns nämligen en ny regel om ”oaktsam våldtäkt”. Även om åklagaren inte kan bevisa att den åtalade, den misstänkte våldtäktsmannen, hade uppsåt att våldta kan ansvar ändå föreligga.
  Det räcker att den misstänkte borde ha insett att den andra personen inte ville ingå i den sexuella aktiviteten. Ett sådant här oaktsamhetsbrott skulle, tror jag, ha kunnat träffa på vissa av de uppmärksammade fallen av påstådda gruppvåldtäkter där domstolen friat eftersom det inte gick att med tillräcklig styrka bevisa att de åtalade hade uppsåt.”
  https://www.svd.se/inte-sakert-att-samtyckeslagen-ger-fler-fallande-domar/av/marten-schultz

  Svara
  • Junior

    /  12/22/2017

   ”Det räcker att den misstänkte borde ha insett att den andra personen inte ville ingå i den sexuella aktiviteten.”.

   Endera inser man något eller inte.
   Det är mycket man borde inse men som man inte inser förrän det är försent.
   Då är vi där igen med omvänd bevisbörda där den åtalade tvingas bevisa sin oskuld.
   För mig låter detta som en gummiparagraf som ger möjlighet att sätta dit vem som helst helt godtyckligt.

   Svara
 31. Melmac

   /  12/22/2017

  Apropå känslor, Köttets Lustar fick ett avslut som berör:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/schyffert-forsvarar-sig-efter-kottkritik

  ”Under programmet utmanades komikern av sin son Ove ”Limpan” Schyffert att antingen döda två grisar han lärt känna, eller aldrig mer äta kött.”

  ””Under seriens gång lärde jag mig att det här inte är svart eller vitt. Det är komplext. Äter vi inga djur så försvinner lantbruk och bönder. Äter alla kött så kommer jorden att gå under”.”

  Detta spegla såna som Schyffert! Man gapar och skriker och tycker allt är svart eller vitt. Alla som inte tycker som jag är klimatskeptiker, kallhamrade högermännniskor och rasister! Tills det drabbar en själv och då försöker man komma undan med dåliga ursäkter istället för att erkänna att man är en varmpanna som inte tänker för man öppnar kakhålet!

  INGET är svart eller vitt Henrik Schyffert! När ska du lära dig det??

  Svara
  • Men lol. Karln är verkligen så dum.

   Det är ungefär som att tro att vi inte ska jaga så slutar djur dö, när sanningen är att om vi inte tunnar ut flocken så kommer de dö av svält (och antagligen betydligt plågsammare). Välkommen till verkligheten Schyffert?

   Svara
 32. Ivar L

   /  12/22/2017

  Ni vet, Sverige och svenskarna har ju ingen kultur. Men här presenteras i alla fall ett verk om svenska folksagor:
  https://www.svd.se/svenskarnas-basta-sagor-ar-ingenting-for-barn
  ”Råa, satiriska och erotiska skämtsagor är legio i den svenska folkliga berättar­traditionen. Länge har man velat anpassa och polera berättelserna, men i det nya monumentala trebandsverket ”Folksagan i Sverige” presenteras de i oretuscherad form, ihop med ny forskning om hur denna sagoskatt samlades in.”

  Apropå det där med kulturbristen och hur Mona Sahlin och andra konstaterat svenskarnas kulturlöshet. I texten skymtar faktiskt en av förklaringarna till detta:
  ”Efter utgången av 1950-talet har det varit glest ­mellan de vetenskapliga insatserna på området. De avhandlingar i etnologi som har lagts fram i vårt land har kunnat handla om barnaföderskors berättelser, om att bli pappa, om maskulinitet bland norrländska skogsarbetare, om medeltidsveckan i Visby. Om allt möjligt, bara inte om folksagor. För dem har intresset varit obefintligt.”
  Gissningsvis har det sedan 50-talet varit lika tunt inom alla andra discipliner där svensk folkkultur annars kunnat skymta.

  Svara
 33. Nu när det är säsongen så måste vi se julfilmer:

  God jul på er era jävlar!

  Svara
 34. Bamse

   /  12/22/2017

  Feministiskt indoktrinerande killmiddagar? Den som förordar sådant förtjänar inget annat än en rejäl spark i den ”sociala konstruktionen”.

  Svara
 35. Nu vill jag tacka MiT för det här året, för hans outtröttliga belysande, analyserande om det galna Sverige, feministernas kacklande och allvarliga fel i det samhällsbygge som håller på att rasera. Spikarna är redan utdragna, resten faller snart.
  Vill önska God Jul och Bättre Nytt År till alla på det här forumet. Speciell tanke till alla män. Ni är OK. Många kvinnor älskar er. Stå på er. Låt inte feministerna trampa på er. Ta hand om er och ta hand om era kvinnor och barn om ni har några att ta hand om.
  Stäng Internet och ha tid för varandra.
  elina

  Svara
 36. Melmac

   /  12/22/2017

  Önskar alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

  Kanske brinner julgranen i år?
  Kanske får vi se en tillnyktring under 2018 om än tillfällig tills valet är över.
  Kanske kommer vi sitta här och tycka, tänka och irritera oss på samhällsutvecklingen som vanligt.

  Oavsett vad, så har den här sidan gett mig många goda skratt, hårslitande irritation och fågelholksuttryck angående det ena Twitterinlägget efter det andra. Ni får dras med mig ett tag till!

  Svara
 37. G

   /  12/22/2017

  ”SR sänder muslimska morgonandakter inför jul: ”Vi bommade denna gång”

  Inför en av årets stora kristna högtider, julen, har Sveriges radio valt att sända muslimska morgonandakter.

  – Den här gången bommade vi. Oturligt nog är det ingen här på redaktionen som har reagerat, säger Mette Göthberg, samordnare för livsåskådningsprogrammen i P1, till Dagen.

  Vanligen anpassas andakterna efter olika religiösa högtider. I samband med den muslimska fastan ramadan får en imam ansvara för andakterna, och inför de stora kristna högtiderna är fokus på kristen tro. Men muslimer firar inte Jesu födelse.

  – Det är den mänskliga faktorn som spelat oss ett spratt, säger Mette Göthberg.”
  https://www.dn.se/kultur-noje/sr-sander-muslimska-morgonandakter-infor-jul-vi-bommade-denna-gang/

  Svara
 38. G

   /  12/22/2017

  ”Pridechef dömd för våldtäkt mot barn – tas ur tjänst

  En chef inom Stockholm Pride-organisationen dömdes 2011 till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. På torsdagskvällen togs chefen ur tjänst av styrelsen.

  Nu överväger Stockholm Pride att börja begära belastningsregister inför tillsättandet av ledande positioner.

  Pride-chefen som på torsdagen togs ur tjänst dömdes 2011 för att ha våldtagit en trettonårig pojke. Pride-chefen var vuxen och inledde en sexuell relation med pojken som var 13 år och nio månader, med orala och anala samlag. Vid ett av samlagen fick pojken, som då hunnit fylla fjorton, enligt domen ”smärta och skador”.

  Svea hovrätt konstaterar att mannen gett pojken ”dyrbara gåvor” samt förespeglat honom att han med mannens hjälp ”skulle kunna göra en tv-karriär i USA”. Mannen var vid tillfället fritidspolitiker i en Stockholmskommun. Pridechefen ska ha simulerat att han var allvarligt sjuk för att få pojken att ta hand om honom. Enligt pojkens målsägarbiträde hotade han också med att ta sitt liv när pojken ville avsluta relationen.

  Tingsrätten dömde först mannen för sexuellt utnyttjande av barn, men hovrätten skärpte både brottsrubriceringen och påföljden. Han dömdes till fängelse i två och ett halvt år och till att betala 110.000 kronor i skadestånd till pojken.
  ..[..]..
  Den våldtäktsdömde chefen som nu tagits ur tjänst är en annan person än den höga chef inom HBTQ-rörelsen som DN tidigare i veckan ( https://archive.is/cyPtl ) rapporterat om, och som har anklagats för att ha köpt sex av barn.

  Även den chefen har skilts från sitt uppdrag. Han skulle egentligen ha stannat året ut, men meddelade i veckan Stockholm Prides styrelse att han avgår omedelbart.”
  http://archive.is/qXDrV

  Svara
 39. G

   /  12/22/2017

  ”Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Andersson: Inte regeringens syn

  Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Anderssons uttalande. Han vill göra det tydligt att det inte är regeringens syn att integrationspolitiken inte fungerat som den ska och att asylsökande bör söka sig till andra länder.

  – Faran är att om alla säger så, så finns det snart ingen fristad kvar för den som verkligen behöver fly, säger Gustav Fridolin (Mp).”
  https://nyheteridag.se/utbildningsminister-fridolin-tar-avstand-fran-finansminister-andersson-inte-regeringens-syn/

  Jag tänkte skriva nåt om att Magda och S inte har någon trovärdighet i denna fråga, men detta är ju ännu bättre. Älskar när regeringspartierna håller på såhär. Fortsätt käbbla via media, prata inte med varandra direkt, detta är mycket bättre!

  Svara
 40. Missnöjd man.

   /  12/23/2017

  Socialdemokraterna är ännu ett ganska stort parti där många åsikter ryms. Många S-sympatisörer har ju flytt till SD pga dålig flyktingpolitik från S och andra partier, många som tycker ungefär som Magdalena finns kvar inom S men är pressade av åsiktskorridoren men sen har vi också eländesspridare som Ulf Bjereld som skjuter på alla som inser att Sveriges hittills förda flyktingpolitik givit både svenskar och invandrare stora problem.
  Frågan är vilken makt S vänster-vänster har inför politiken som formas inför nästa val.

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Propaganda in progress | WTF?
 3. 1 april varje dag del 41: Sinnessjuka Sverige | WTF?
 4. 1 april varje dag del 42: Sinnessjuka Sverige | WTF?
 5. Det är symptomen som visar sig, inte sjukdomen | WTF?
 6. Heja heja | WTF?
 7. Alexander bard vs Gudrun Shyman + moderator: 10-0 | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: