Man med adelsnamn besöker Östermalm

Idag har faktiskt dagens Nyheter en mycket intressant och lång artikel, ”Vreden på Östermalm”, om överklassfolket som bor där, om Sverigedemokraterna, om ”alternativa medier” och om lite annat också. Man kan ana ett visst förakt för överklassen, eller vissa av dem i alla fall, genom hela texten, genom bildval, genom bildtexter och så vidare. Och det blir ganska komiskt när artikelförfattaren har ett adelsnamn, af Kleen.

Trots sitt namn tillhör Björn af Kleen själv inte adeln eftersom namnet kommer från hans mors familj

Han tillhör inte adeln alltså på grund av det. Kanske kommer föraktet man anar därifrån?

Nåja, det var en bra och lång artikel. Med agendasyfte såklart, vi pratar ju om DN. De publicerar inget sånt här utan agenda.

Men jag tar upp några intressanta grejer i artikeln som säger rätt mycket

adelshon liljerothOm en befolkning med Östermalms sociala och ekonomiska kapital stämplar SD som rumsrent skulle det sannolikt påverka resten av Sverige.

Vad är era vänner här rädda för?

– Det kan du ju nästan gissa dig till, säger Ulf Adelsohn.

– Det kan du väl föreställa dig själv, säger Lena Adelsohn Liljeroth. Det behöver inte bara handla om Köln… eller det som hände på konserterna i Stockholm. I många av de kulturer som de ensamkommande unga männen kommer ifrån är en kvinna som går på stan ensam synonymt med en flicka som är tillgänglig för vad som helst. Vi har ju kämpat rätt länge i det här landet för att män och kvinnor ska ha någorlunda lika rättigheter. Det här blir ju ett bakslag. Det blir en begränsning av friheten.

– Det som gör människorna mer oroliga är att man vet att pressen medvetet förtiger vad som sker! säger Ulf Adelsohn.

– Har gjort i alla fall, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Ja vad är folk rädda för? Kolla bara bildtexten som de har valt, det är ingen tillfällighet…

adelshon liljeroth1

Det här tyckte af Kleen var så viktigt att det är gulmarkerat. Man kan ana hans upprördhet. Men det är ingen man bara upplever utan det bekräftas i stort sett varje dag. Senast häromdagen i Sundsvalls Tidning som hade en artikel om ensamkommande flyktingbarn som hade bjudits in till hockeymatch

brådmogna ensamkommande barn

Sen började folk fråga var barnen fanns någonstans, då ändrade tidningen på alla ställen där det stod ”ensamkommande flyktingbarn” till ”ensamkommande flyktingar” utan att säga till för att till sist ändra till ”flyktingar” och då skriva en notis om att de hade gjort fel, att de inte alls menade ”ensamkommande flyktingbarn” från början utan ”flyktingungdomar och flyktingar”. Ledsen, det finns ingen som tror på den förklaringen. För liknande bilder på ensamkommande finns en hel del av. Nästan varje bild som ska visa ett ”ensamkommande flyktingbarn” visar en fullvuxen man. Hade det inte varit en sådan bisarr cirkus i Sverige med alla ”ensamkommande barn” där de kan vara både 30 och 40 år gamla så hade kunnat vara ett misstag från tidningen men i skenet av alla som UPPENBART är över 18 år så ses det bara som ett försök att dölja från tidningen.

Teorin om medial mörkläggning saknar stöd i forskning, säger Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet.

– För den som har en viss uppfattning är det lätt att tycka att medierna gör fel nyhetsvärdering, säger han. Men att inte rapportera allt är inte samma sak som att förtiga fakta. Man kan vara kritisk mot mediernas förenklingar men det är inte samma sak som mörkläggning.

Det ovan är intressant tycker jag. Om medier konstant ”väljer bort” vissa nyheter, undviker att granska vissa saker eller väljer att förvärra respektive försköna vissa saker, är inte det då en sorts ”förtiga fakta”? Som till exempel Sundsvalls Tidning ovan? Det handlar inte om att ”rapportera allt” utan om att rapportera åtminstone lite om de mest uppenbara grejerna. Som bedrägerierna i mångmiljardklassen mot skattebetalarna som sker med Migrationsverkets hjälp och alla så kallade ”ensamkommande barn”. Förra året kom cirka 35 000, jag kan garantera att åtminstone mellan 50% och 75% av dem har ljugit om sin ålder. Minst alltså. Skattebetalarna blir alltså blåsta på 20-25 miljarder kronor bara i år på de ”ensamkommande” som kom förra året. Sen tillkommer enorma kostnader ute i kommunerna också, inte bara i pengar utan i mycket annat. Men inte en jävel granskar! Jag tror inte Jesper Strömbäck kan hitta en enda ordentligt granskande artikel av något färskare datum från media om det enorma bedrägeriet med de ”ensamkommande barnen” trots överväldigande mängder av bevis på att bedrägeriet pågår…

Som 16-åringen som Göteborgs Posten hade ett långt reportage om, det var berättelser om hans resa hit med massor av svårigheter och umbäranden där han gick och simmade. Bilderna på 16-åringen i artikeln visade dock en man uppåt 25 år och också hans egna bilder som han postade på olika sociala medier visade inte på någon som simmat hit utan visade mer en skön semestertripp genom Europa där han glassar vid olika pooler. Ett UPPENBART fall av rent bedrägeri mot Sveriges skattebetalare. Vi har sett många sådana i tidningarna men jag har inte en enda gång sett tidningarna undra vad fan det är som pågår med alla dessa bedrägerier. Inte en enda alltså…

Då handlar det inte om att man har en ”viss uppfattning” och bara tycker att det är ”fel nyhetsvärdering”, inte ens nära det utan det handlar om ren mörkläggning. För jag vägrar tro att varenda reporter, journalist, fotograf och så vidare är både blinda OCH dumma i huvudet samtidigt. Det är omöjligt och osannolikt! När det gäller 16-åringen i Göteborgs Postens artikel så tog de helt enkelt bort bilderna ur artikeln och vips så var han 16 år och ingen kunde längre se charaden som utspelar sig. GP:s nyhetschef försvarade sig i SR med att varken fotografen eller reportern tyckte att ”16-åringen” utmärkte sig åldersmässigt jämfört med alla andra på boendet. Man är antingen BÅDE idiot och blind om man då inte omedelbart undrar varför det finns ett helt boende med ”barn” mellan 20 och 25 år eller så vill man mörka det. Det finns inga andra skäl till att inte omedelbart börja granska fenomenet. Idiot OCH blind eller mörkar, inga andra skäl alltså…

Här är några inlägg från mig om detta med ”ensamkommande barn”

Because of the ”unaccompanied children” Sweden is now a bizarre circus

16-åriga ensamkommande Asad

Hur många arbetares skatt krävs bara för åldersbedrägerierna?

Möt 17-åriga Ramish

Bedrägeriet mot skattebetalarna. Mångmiljonbelopp försvinner varje dag!

Det alla förstår att man måste göra men nästan ingen vågar säga

Fritt fram att blåsa Sveriges skattebetalare!

34-årigt ensamkommande barn

Vad händer om man försöker blåsa Försäkringskassan på en halv miljon?

Alla bilder på ”ensamkommande barn” som förekommer i inläggen kommer från vanlig media som glatt och gärna kallar dem barn, inte en enda artikel undrar ens lite över om åldern kan stämma fast det är uppenbart för vem som helst att de är långt över 18 år. En del exempel är rent horribla! Uppenbart horribla för alla utom för samtliga journalister och media alltså. Om man ALDRIG tar upp detta ordentligt, vad kallar man det om inte mörkläggning och/eller förtiga fakta? Vad kallar Strömbäck sådant beteende från media?

Undrar inte Strömbäck över ”nyhetsvärderingen” när bedrägerier på 20-25 miljarder kan ske helt öppet och ogenerat mot skattebetalarna med Migrationsverkets hjälp och INGEN granskar? Undrar han inte över varför ingen ställer Migrationsverkets rättschef till svars när han medvetet ljuger alla svenskar rakt i ansiktet som han gjorde häromdagen i SvD när han påstod att Migrationsverket genomför åldersbedömningar när de BEVISLIGEN inte gör detta?

Vad ska man kalla det när Rapport säger att det regnar kompetens över Sverige säger att det kommer massor av högutbildade när verkligheten är att en förkrossande majoritet är lågutbildade varav en hel del av dem kan klassas som analfabeter? Är det saklig och bra rapportering?

Vad ska man kalla det när Public Service, TV4 och övrig media ständigt illustrerar ”ensamkommande barn” med bilder på nallar, bebisar och småflickor när verkligheten är att det handlar om vuxna män över 18 år? Vad kallar Strömbäck det? Jag vet vad jag kallar det i alla fall…

Vad ska man skalla det när DN publicerar en rapport som säger att Sandviken tjänar en halv miljard på flyktingarna?

Vad ska man kalla det när DN publicerar en hittepå-artikel om rasism på en brandstation i Boden?

Vad ska man kalla det när media och politiker ständigt ljuger om hur stor del av de asylsökande som är i jobb? De pratar om hälften i jobb i genomsnitt efter 7 år när verkligheten är 25% efter 8 år och 34% efter 15 år i Sverige och massor av dem kommer aldrig att ha ett jobb i Sverige utan kommer att bli försörjda av skattebetalarna resten av sina liv. Vad ska man kalla de som ljuger om sånt? Både politiker och journalister gör det alltså…

När det gäller journalister och deras fäbless för att hitta på och ljuga för att antingen förvärra eller förminska kan jag ta ett exempel som jag själv känner till mycket väl, nämligen Forserum som var på tapeten för några år sedan. Där vet jag med 100% säkerhet hur mycket och om vad media ljög och hittade på för att förvärra, det skulle målas upp en grotesk bild. Det vet alla som bor där också… Jag VET att samtlig media ljög och hittade på massor enbart för att kunna skrika om rasism. Jag vet också att de ”valde” att inte berätta om problem från somaliernas sida där. Enbart för propagandans skull alltså. Att Forserum skulle vara en engångsföreteelse från mediernas sida är så osannolikt att det inte ens existerar i fantasin. Detta görs varje gång media skriver om något.

Man förminskar problem som uppstår på grund av asylsökanden och händelser som kan tänkas vara negativt för asylpolitiken. Det är ingen ”känsla” utan verklighet. Bara ta exemplet med de sex ”svenskarna” som var inblandade i en gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja, ingen hade ens svenskt medborgarskap. Det hindrade inte till exempel DN att fläska på. Man skulle förvärra synen på svenskar, visa att svenskar minsann är groteska monster, och samtidigt dölja vilka det egentligen handlade om eftersom det skulle vara negativt för den förda asylpolitiken. Två flugor i en smäll. Detta blev väldigt tydligt efter händelserna i Köln och när det kommit fram att DN medvetet mörkat det som hänt på festivalen i Stockholm. Då eskalerade det här beteendet från media och journalister enormt mycket samtidigt som proppen släppte lite. Då kunde man samtidigt läsa om att det lika gärna kunde vara svenskar som höll på så av naiva idioter och läsa lite om vad som faktiskt sker runt om i landet. Märklig känsla helt plötsligt.

Så länge ingen från media ordentligt granskar åtminstone de mest uppenbara bedrägerierna som sker i migrationskaoset får man nog anse det bevisat att media mörkar och förtiger fakta. Om man inte anser att mångmiljardbedrägerier har nyhetsvärde så handlar det inte om ”nyhetsvärdering” och ”uppfattningar” som folk har utan om något annat. Det vet nog Strömbäck också för det behöver man inte vara professor för att förstå.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

62 kommentarer

 1. MiT

   /  03/20/2016

  Caspar Optiz, det var han som bemötte alla och envar med dryg arrogans när det kom fram att DN mörkat övergreppen i Stockholm. Det var även han som intervjuade sig själv i DN och lyckades med konststycket att inte ens lyckas svara på sina egna frågor
  https://toklandet.wordpress.com/2016/01/11/svarte-petter-dn-och-polisen/

  Svara
 2. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 3. Opie

   /  03/20/2016

  Vem är denne Strömbäck egentligen? Och vad är det för forskning han refererar till? Någon som har en källhänvisning?

  Svara
 4. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 5. Opie

   /  03/20/2016

  ”Under 2011-2013 var jag kanslichef och huvudsekreterare för regeringens Framtidskommission, vilken leddes av statsminister Fredrik Reinfeldt. Dess uppdrag var att identifiera vilka utmaningar Sverige kommer att stå inför 2020 och 2050, med särskilt fokus på utmaningar kopplade till den demografiska utvecklingen, hållbar tillväxt, integration, migration, jämställdhet och demokrati samt social sammanhållning.”

  Från Strömbäcks egen hemsida. Kommentarer överflödiga….

  Svara
 6. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 7. Utlandssvensk

   /  03/20/2016

  Det är absolut hysteriskt roligt att DN ägnar stort utrymme åt att sätta foliehatt på alla som dristar sig att misstänka att svensk media mörkar och snedvrider, men samtidigt helt allvarligt presenterar Tobias Hübinette som “forskaren och aktivisten”. Det är ungefär lika objektivt som att presentera Osama bin-Laden som frimärkssamlare.

  Här är lite info om “forskaren och aktivisten”:

  “Tobias Hübinette dömdes i maj 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. Vid denna tid var han aktiv i det trotskistiska partiet Socialistiska Partiets frontorganisation Stoppa Rasismen med bland annat Stieg Larsson, en annan av tidningen Expos grundare och mångåriga medarbetare.

  Hübinette blev sommaren 1995 på nytt dömd till en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.

  I tidningen Svartvitt Med Expo berättade han 2000 att han att han brukat våld mot både barn och pensionärer av ideologiska skäl.
  År 2006 blev han även gripen för en rad opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nuvarande sällskap. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.

  År 2007 åtalades Hübinette för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – dock hos fel person. Han dömdes för dessa brott. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.

  Tobias Hübinette har av utredande poliser hörts om det olösta mordet på 16-årige Anders Gustafsson, det så kallade fryshusmordet nyårsnatten 1995. Bevisen har dock inte räckt för ett frihetsberövande. År 2008 i samband med åtalet för olaga hot framkom det att Tobias Hübinette skickat hotfulla mail till personer med anknytning till en fakultet vid Stockholms universitet. I mailet beskriver Tobias Hübinette mordet på Anders Gustafsson.

  http://sv.metapedia.org/w/Tobias_H%C3%BCbinette

  Svara
 8. Leif

   /  03/20/2016

  Svara
  • jaha

    /  03/20/2016

   Det behövs fler permobiler i det här landet.

   Svara
   • Bo

     /  03/20/2016

    Det var en tuff jäkel som körde över somaliern med permobilen! Hoppas det gick bra för honom och att han inte blev alltför misshandlad av de snälla tonåringarna.

    Svara
 9. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 10. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 11. Men inte en jävel granskar! Det var lögn. Du granskar! Det är därför så många hänger här varje dag.
  Finns andra med och när fd M börjar läsa Avpixlat mm måste det finnas en drös till som gör det. Om det har någon avgörande betydelse mer för landet är en annan femma.

  Svara
 12. MiT

   /  03/20/2016

  Hela klippet från 60 minutes om detta med asylkaoset

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  03/20/2016

   CBN var även i Malmö för några dagar sen:

   I inslaget säger de att svenska barn är i minoritet i skolorna i Malmö. Jag kollade på SCB och detsamma gäller redan i Göteborg och väldigt snart, troligen detta år, i Stockholm. Siffrorna var från åldersgruppen 5-14 år.

   Svara
 13. Erik den förste

   /  03/20/2016

  Om syftet med reportaget var att normalisera SD tycker jag att det var ett alldeles lysande reportage!
  Jag utgår från att twittervänstern kommer att bli upprörda över en del av citaten, men vem bryr sig egentligen om vad de tycker? Jag tycker mest att det är gulligt att de tror att de är så viktiga och talar för folket 🙂

  Svara
 14. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
  • Svenne

    /  03/20/2016

   ”Sverigedemokraterna stjäl moderata väljare”
   Det låter som att Moderaterna, eller annat parti, har äganderätt till sina väljare… #tankefel

   Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2016

   Är det några som är faktaresistenta så är det väl radikalfeministerna,postmodernisterna och twittervänstern.Det enda som gäller för dom är deras egen uppfattning av saker och ting. Fakta är en patriarkal härskarteknik i deras ögon.

   Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2016

   Ser att hon jobba på DN kultur och där måste du ju vara radikalfeminist,vänsterpartist eller MIljöpartist för att platsa.Samtliga i de grupperingarna måste ju lida av akut faktaresistens
   för att kunna leva med sig själva och deras ideologi.

   Svara
  • Inkvoterad inkompetent fitta

   Svara
   • Pelle2

     /  03/21/2016

    Tror inte att du behöver bli inkvoterad på Dn kultur så länge du har dom ”rätta” åsikterna
    och skriva kan hon bevisligen. Sedan att hon är en åsiktskorridorens väktare gör henne inte med nödvändighet inkompetent som journalist.
    Att hon väljer att använda sin plattform som journalist till att bedriva propaganda är ju dock tråkigt och onödigt.

    Svara
   • MiT

     /  03/21/2016

    Men du, kan du inte sluta skriva såna här grejer? Eller har du tourettes?

    Svara
 15. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2016

   Lite fin guilt by association av Petterson.Om man inte läser och gillar Aftonpravdan så är man SD:are…

   Svara
 16. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
  • Intenso

    /  03/20/2016

   Björn Wiman är snarare själv en sliskig typ med fribiljett till TVs morgonsoffa där han breder ut sina idéer och tankar i de flesta ämnen. En djupt obehaglig person. IMHO

   Svara
  • Bara massa galningar från dn…. Otroligt

   Svara
 17. Senior

   /  03/20/2016

  *suck*

  Svensk ”journalistik” når nya höjder.

  Svara
 18. Liten

   /  03/20/2016

  Det som gör det hela ännu roligare är att journalister inte frågar sig varför folk tycker som de gör. Noll självkritik.

  Svara
 19. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
  • michael

    /  03/20/2016

   Värt att göra ett reportage om hur stämningen på DN är,och hur dom tycker att deras agenda journalistik fungerar.
   Kan tänka mig att det är lite Hitler i bunkern stämning,där Wolodarski manar på sina medarbetare men dom flesta förstått att det är kört utom dom mest trogna fanatikerna typ Björn af Kleen.

   Svara
 20. Svenne

   /  03/20/2016

  Pophöger om ”Vreden på Östermalm”:

  ”Reinfeldt och det politiska etablissemanget bröt handslaget mellan väljare och politiker. De bröt samhällskontraktet”

  Svara
 21. MiT

   /  03/20/2016

  Svara
 22. Gorby

   /  03/20/2016

  Söders Hjältar – Sällskapsspel

  Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2016

   Vad säger man ? Söders hjältar levererar igen 🙂
   Coolt att dom har fått både Ulf Brunnberg och Elisabeth Höglund att ställa upp
   i deras filmer.Att Ulf Brunberg gjorde det kunde jag begripa eftersom han knappast
   älskar vänstern och radikalfeminismen men Elisabet Höglund var mera oväntat.
   Får väl se hur länge det dröjer innan Höglund drabbas av det fina vänsterhatet.

   Svara
  • Rikard

    /  03/20/2016

   Hej.

   Imponerande i all sin enkelhet. Särskilt valet av ‘Svenska Narrativ’ som en pastisch (och hyllning) på ‘Svenska Ord’ och det gängets produktion.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • nordtomta

    /  03/20/2016

   Den bästa ”Söders hjältar” hittills! Gratulationer till programmakarna oavsett om ni satt i Österled eller kom ner till Hovs Hallar på Bjärehalvön för att filma som Bergman gjorde i det Sjunde inseglet. Både huvudpersonen och Elisabet är mitt-i-prick, stort tack!

   Svara
  • Gigas

    /  03/21/2016

   Bra låt de har gjort, går den att få tag på någonstans?

   Svara
 23. Utlandssvensk

   /  03/20/2016

  MISSA INTE!!!!

  Reinfeldts nya brandtal om flyktingar!!! Det kom ut nu och är helt overkligt:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22478991.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2016

   Reinfeldt kom ut som en ekonom i Schyfferts och Virtanens skola.
   Bara för att vi kunde fira jul ungefär som vanligt så är allt ok enligt Reinfeldt.
   Att kommunerna förväntas bygga bostäder i en rasande takt,fixa fram skolor och lärare, utöka sjukvården och försörja arbetslösa flyktingar i många år är inget problem tydligen.
   Han menade också att vi inte skulle använda ordet kollaps i asylpolitiken eftersom Sverige inte är ett lika dåligt land att leva i som t.ex Syrien och Afghanistan. Är det så han vill att Sverige skall bli innan han blir nöjd ?
   Godhetsapostlarna lider verkligen av kollektiv faktaresistens i sin iver att framstå som godhetens främsta riddare..

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  03/20/2016

    ”Sverige inte är ett lika dåligt land att leva i som t.ex Syrien och Afghanistan. Är det så han vill att Sverige skall bli innan han blir nöjd ?”

    Ja, helt klart! Jag har följt den mannen mycket länge och han HATAR svenskar samt ser sig absolut inte som en del av den gruppen.

    Svara
 24. Svenne

   /  03/20/2016

  När Åsiktskorridoren gör en ‘180’…

  Svara
 25. Jan

   /  03/21/2016

  På sätt och vis är det ju bra att det här hyckleriet blottläggs. Lena Adelsohn var ju statsråd i Reinfeldts moderata massinvandringsministär. Kontrasten mot hennes privata åsikter blir väldigt åskådlig. Hyckleriet blir särskilt tydligt hos moderater eftersom många moderater utåt sett ville ha en generös invandring – men inte just i deras kvarter!

  Svara
  • Pelle2

    /  03/21/2016

   Det var nog mest Moderata politiker i den dåvarande regeringen som ville ha en generös invandring för att kunna sitta kvar i regeringsställning.Tror inte detsamma gällde många av medlemmarna.
   Sossarna är ju i så fall lika stora hycklare som så sent som i oktober förra året ordnade demonstrationer för att behålla rekordinvandringen för att sedan göra en åtstramning som är hårdare än det som SD krävde.Sedan har Löfven mage att i början av året påstå att Sossarna aldrig har varit för oreglerad invandring…

   Svara
 26. MiT

   /  03/21/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  03/21/2016

   Han hakar upp sig på detaljer om finansieringen av projekt men ber inte om ursäkt för sitt sjuka uttalande om vita män.Dessutom ljuger han ju om skattepengarna.

   Svara
 27. MiT

   /  03/21/2016

  Svara
 28. MiT

   /  03/21/2016

  Svara
 29. Sven

   /  03/21/2016

  Angående medierapportering så gör ju media FELET att värdera det vi ser fel. 14400 personer i lera vid Greklands nordgräns ger vinklingen att det är synd om dom personerna och att dom ”fastnat”. Istället för aspekten att dom 14400 ställer till ett helvete för lokalbefolkningen som får sin mark förorenad och det hot som som själva mängden utgör , principiellt, tar detta problem aldrig slut? Det handlar för Sveriges del om ca två miljoner flyktingar mellan 1975 till nu, kommer det sen 100000 till per år? För Europa har vi kanske 25 miljoner flyktingar ackumulerat men man pratar i media bara om 1 miljon på 500 miljoner inom EU.
  Sveriges ”rättvisa” flyktingmottagande är 2% av de som kommer till Europa. 20000 per år om en miljon kommer. Vi tar nu ca 500 i veckan enligt media, 26000 per år. VI GÖR VÅRAT, REDAN. Men det är det media MISSAR att beskriva. Fakta finns i media men man vinklar det uppifrån, för att tillfredsställa den aggressiva parten, vilket automatiskt missgynnar den svenske skattebetalaren.

  Svara
 30. Pelle2

   /  03/21/2016

  Anders Lindberg på Aftonbladet fortsätter korståget mot de boende Östermalm som Dn startade i helgen. Naturligtvis får man inte ifrågasätta att media döljer vissa saker och man får verkligen inte läsa Avpixlat för då delar man extremhögerns åsikter.
  Det blir ju dock komiskt när han skriver följande om Avpixlat:
  ”Det handlar dock inte om media i någon slags vanlig mening utan politiskt styrd propaganda. Hatsajternas syfte är att sprida en viss världsbild.”
  Aftonbladet däremot står ju för en åsiktsneutral rapportering utan politisk styrning och vill verkligen inte sprida en viss världsbild 😉

  Han skriver också:
  ”överklassen har alltid haft ett stråk av auktoritära och ickedemokratiska idéer”
  Kommunisterna däremot har alltid haft icke auktoritära och demokratiska ideér..

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22480926.ab

  Svara
  • Gurkburken

    /  03/21/2016

   ”Kommunisterna däremot har alltid haft icke auktoritära och demokratiska ideér.”

   Du skojar?

   Svara
   • Pelle2

     /  03/21/2016

    Självklart var jag ironisk 🙂

    Svara
    • Gurkburken

      /  03/21/2016

     Jag trodde att den biten ingick i citatet. Dumstrut på.

     Svara
 31. Pelle2

   /  03/21/2016

  OT:
  Sakine Madon på Expressen sågar förtjänstfullt,precis som du MIT, Segerstedtsinstitutets postmoderna och identitetstpolitiska agenda vad gäller muslimska jihadister.
  Läs och njut !
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/skadligt-snomos-om-jihadisthot/

  Svara
 32. Frida Gustavlin

   /  03/21/2016

  Den här artikeln om ”ilskna” östermalmsbor är förträfflig. Den lockar ut de mest åsiktskorridorsskyddande krönikor och analyser som man tycks kunna uppbringa på svenska ledar- och kultursidor.

  Anders Lindberg skriver insinuant att den före detta kulturministern är en antidemokrat. Övertydligt skuldbelägger han henne genom att sammankoppla att den f.d. kulturministern skrivit på samma plattform som en opinionsbildare som Anders Lindberg definerar som auktoritär och ickedemokrat. Tog det herr Lindberg fem minuters googlande att göra den anlysen?

  DN:s ”analytiker” Ewa Stenberg blir intervjuad av, hör och häpna, självaste DN, hon använder samma uttryck som Anders Lindberg, auktoritär, och sedan låtsas de som att det inte finns någon synkroniserad åsiktskorridor. På samma sätt som när fjortisbrudar har samma kläder på sig en skoldag, så undrar man om de ringt varandra på morgonen.

  -Hej Ewa, det är Anders. Vad ska du ha på dig idag?
  -Dumsnut, det vet du väl, jag ska ha på mig min åsiktskorridor.

  Det här med anställda politiska ”analytiker” på våra papperstidningar är en tröttsam företelse, istället för att anställa ytterligare en journalist, skriva begripligt, brett, låta alla sidor av en sak belysas och sedan låta läsarna själva bedömma innehållet så har man dessa proffsanalytiker till att, från sin egna politiska uppfattning, berätta hur verkligheten ser ut.

  Sen är det ingen hemlighet att det är mycket billigare att anställa en analytiker på deltid, som sittandes vid sitt skrivbord kan mullrunka runt vilket politiskt ämne som helst, istället för att skicka ut journalister som är beredda att smutsa ner knäna på fältet. Jag sätter hundra kronor att uppföljningen på af Kleens artikel var spikad och klar veckor före artikeln publicerades. Agendan är satt, nu gäller det att få ut maximalt antal klick per timme betald journalist, analytiker, ledarskribent.

  De signalerar oundvikligen, och jag är inte säker på att de förstår det själva, att de är av den bestämmda uppfattning att de anser att deras läsare är idioter.

  -Världen är så komplicerad och mångfasetterad, jag tror inte att våra läsare kan förstå, därför berättar vi för dem exakt vad de ska förstå. (Slumpmässigt vald agedasättande chefredaktör)

  Svara
 33. JOPAN

   /  03/21/2016

  Själv läser jag aldrig Avpixlat, skall man ha bestämda uppfattningar om något är det bäst att man vet så lite som möjligt om saken

  Svara
 34. Gorby

   /  03/22/2016

  Tino Sanandaj sågar DN’s val av Jesper Strömbäck som en opartisk auktoritet och att media aldrig mörkar. Jesper har bland annat jobbat för Fredrik Reinfelt och som invandringslobbyist för Timbrosfären.

  https://m.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153486576983231

  Svara
 1. Medias pålitlighet. Och en ”utmaning” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: